Új privát üzeneted érkezett!

Lituka:Szép poci, és már hogy gömbölyödik.. :D Én lassan már menni sem tudok, akkora!!!

Panda:Drukkolok nektek, de azért feltétlenül írj ha szülni mész...Nem tudtok valamit Timicsigáról???

Vikci:Én sem vettem sterilizáló folyadékot, majd kifőzöm amire szükség lesz, ez úgyis akkor derül ki.Cumi és cumisüveg biztos fog kelleni, meg persze a mellszívó.Mi van veled?Nem írtál vissza.Mikor mentek dokihoz?

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Köszi Lányok az infókat, akkor azt hiszem, nekem még nem voltak jóslófájásaim, csak olyan sima "érzemkicsitahasam" típusúak! :)

Pandácska Neked külön köszi az infókat! Jövő hét szerdán mi is megyünk ultrahangra és CTG-re (megkezdjük a heti rendszeres zarándoklatokat), és akkor mi is megpróbáljuk megnézni a szülőszobát, és beszélni a szülésznővel.

Még egy kérdés.... :oops: Ti hogy álltok a gyomorsavval???? Én már lassan semmit sem merek enni, mert utána teljesen felperzseli a nyelőcsövemet... :cry:

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa

Sziasztok!

A jóslófájásról csak annyit, hogy nekem sincs róla fogalmam, pedig harmadik szülésem lesz. :D De tény, hogy a szülési összehúzódások teljesen mások, mint a sima keményedés. meg görcsölgetés.

Sőt, állítólag 2. 3. szülésnél sokkal bizonytalanabb az anya, hogy beindult-e a szülés. Lehet benne valami. Egy ismerősöm a 8. babájával 3x jött haza a kórházból. Pedig mindig azt hitte, szülni fog. :D

Panda!
Drukk!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Pati,
26. hét óta küzdök az aranyérrel kipróbáltam már mindent, de igazán semmi se jó. Van egy Detralex kapszula növényi eredetű az volt eddig a leghatásosabb. Dokim szerint szülésig marad, mert nyomja a baba a dolgokat, plusz rossz most ott a vérkeringés. Amúgy Reparon kúp vagy krém még ezt is ki lehet próbálni.

Zsu,
Timi jól eltünt pedig ő már bármikor szülhet :roll:

Boeske,
Köszi :D
Vendég

Én sem azt mondtam, hogy ugyanolyan, de mindegy. Örülök, hogy sokan tudják, milyen, mert már érezték!!!!
Ennyi....
Innentől no comment, mert eddig akármit irtam, a szakkönyvek mindig megcáfolták... igaz, hogy azok nyomtatott sorok, én meg átéltem nem is egyszer, de akkor én müködök rosszul.... lehet, hogy a szülést is csak álmodtam....
Megyek is a szülőszobára szerintem, mert lehet, hogy fájásaim vannak..... :roll:
Vendég

Itt egy tábli de tegnapi adatokkal.

Kép
Kép
Kép

Pumpóka,
Kicsit túlzás a reagálásod, azért nem biztos hogy mindenkinek olyan egy jósló mint neked. Van akinek nem fáj csak keményedik ilyenkor, nem egy anyuka számolt be erről a többi topicban is, nem vagyunk egyformák ezért lehet ilyen is meg olyan is.
Vendég

Boeske,
Tudjátok már a baba nevét? Mert lehet írtad, csak én nem írtam be a tábliba :oops:

Bmo,
Merre vagy? Baba neme, neve? Hol fogsz szülni azt már tudod?

Vikci,
Bence vagy Máté lesz? Mert akkor javítom a táblit.

Mezsó,
Te hol fogsz szülni?

Ha valamit javítani kell írjátok meg.
Vendég

Sziasztok!

Nos tegnap este nekem is voltak megint jóslóim.Szerintem a jóslóról mindíg csak utólag lehet eldönteni,hogy az e.Mert akkor derül ki,ha elmúlik,hogy az volt.ha beindul,akkor nem. :lol: Szóval ez annyira egyéni,ki mit érez,milyen a fájdalomküszöbe,a szervezete...,hogy ezen nehogy bárki bánkódjon,mert nincs miért.Mindannyian ugyanazon megyünk át és mégis más és más amiket érzünk.Bizony ki lehet tágulni észrevétlen keményedésekkel és lehet nem tágulni is kőkemény fájásokkal. :( Utóbbit már megtapasztaltam anno. :? De egy bizti,hogy az ember bizonytalan,mert én pl tegnap este sem tudtam mi lesz,csak bíztam benne,hogy elmúlik és nem erősödik,meg válik rendszeressé,de tény,hogy nagyon nem volt kellemes érzés és ilyenkor mindíg azon parázok,mi van,ha majd nem érek be,és mi van,ha esetleg feleslegesen megyek. :oops: Szóval félelmekből aztán van bőven. :lol:

Vera!

Igen,az enyém sima pamut,nem merevítős,vagy ilyesmi,mondjuk nincs is amit tartson. :lol: Én 75 B vagyok és most 85-öst vettem,de majd elválik. :roll:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Lányos mamik (bp. és környéke)!!! nem akar valamelyikőtök ilyen szőnyeget a gyerekszobába? Egy kb. 1,5x2m-es darabról lenne szó. (Mert nekem csak adrab kellene, de mivel padlószőnyeg, így 4m alatt nem megy. ;) )
Kép
http://www.diego.hu/padloszonyeg_termek ... 6285074605

meri

Panda!

Igen, több dolog is változott a táblában, csak nem akartalak még ezzel is nyúzni. De akkor írom a változásokat.
Egyrészt már 28 éves vagyok (már régen), és a Schöpf-Méreiben fogok szülni.
Számításaim szerint 36+2-nél tartok, és a srác neve András lesz. Esetleg András Bence. De ezt majd ott döntjük el.

Pumpóka!
Nem azért írtam, amit írtam, mert Te azt írtad. Nekem az első és második szülésem közt is akkora különbség van, hogy azóta mindenkinek mindent elhiszek, mármint, hogy mit érez. Tényleg mindenki másként éli meg.
Fájásaid vannak? Remélem nem, korai lenne még. Drukkolok, hogy csak ártalmatlan keményedés legyen.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Panda engem kihagytál a táblából és én is májusi vagyok nem szeretnék kimaradni a májusiak közül mert addig még csak-csak bírom de akkor már szeretném megszülni a babót :cry:
Vendég

Azt még nem tudjuk mi lesz de a többit elküldtem püben
Vendég

Boeske,
Nyugodtan írjad ha változik valami :wink: Akkor beírom, hogy András Bence és ha megszületik max. változtatjuk. Te mikor mész ctg-re? Amúgy tényleg 36+2 csak elfelejtettem javítani a te sorodat :oops:

Meri,
Nagyon szép ez a szőnyeg, sajna a mi szobánkba már nem megy, de amúgy vevő lennék rá.
Vendég

Gitka,
Bocsi, beírlak ha megjött a privi.
Vendég

Ja már megkaptam :oops: beírtalak.
Vendég

Köszi.
A szönyeg nekem is bejön de már van a szobában egy. :D
Vendég

Sziasztok!!!!

Megvagyunk mi is, úgy néz ki kislány lesz és Anissza lesz a neve, azt hogy hol szülök inkább nem írnám le!!!! :roll:

Meri:szépséges ez a szőnyeg!!!!!Nagyon jó ízlésetek van, Bius baba nagyon boldog lesz a kis kuckóban!!!!! :lol:

Valaki kérdezte a köhögésre való kismamik által is szedhető gyógyit, én a lányommal a lándzsásutifüvet ittam, vagy a Stodalt tudom még amit lehet.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Bmo!

Bocsi,ha értetlen vagyok,és nincs is jelentősége,de miért nem írod le,hol fogsz szülni? Olyan rossz véleménnyel vagy a helyről? Vagy lemaradtam valamiről? :oops: :roll: :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Bmo,
Hű ezt a nevet még nem hallottam de nagyon szép :D hol találtátok?
Vendég

Eszter:nem vagyok rossz véleménnyel róla :lol: :lol: :lol: akkor csak halkan, nem szertnék itt nagy port kavarni itthon. :lol:
Ezért is nem tudok sokmindenhez hozzászólni, bár van tapasztalatom nekem is; a lánykámat az I. Női Klinikán szültem.

Pandácska:az utónévkönyvben volt, és nekem is annyira tetszik, a jelentése:beteljesülés.............bár nem fog érte nagyon szeretni vagyis azért nem, mert január 21-én van a névnapja, így közel lesz a 2 ünnep egymáshoz, de sajna beleszerettem ebbe a névbe :oops: 8) . :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Bmo,
Nálunk is közel lesz a szülinap és névnap, de ez van :D szép a jelentése is :wink: Én így vagyok a Dórával jelentése Isten ajándéka és ez mennyire igaz :D
Vendég

Márti! ;)
Nagyon szép ez a név, és ha magamból indulok ki, imádni fogja a kisasszony!!! Én a mai napig nem tudom elképzelni, milyen az, amikor valaki mást ugyanúgy hívnak, mint engem. (Annak ellenére, hogy iwiw-en egymásra találtunk már vagy 8-an. :D ) Én is azt terveztem, hogy Bia is hasonló ritka nevet kap, de úgy tűnik, ő másképp döntött. :D

meri

Halihó mindenkinek!

Tegnap írtam kb. 2 A4-es oldalnyi hozzászólást, és akkor husss....... :twisted: gondolhatjátok, hogy rámjött tőle az idegbaj :-) Aztán később meg már nem volt időm írni. Így csak dióhéjban szólok hozzá mindenhez.

Nálunk kitört az influenza. Az öcsém kezdte, ő átadta anyukámnak, anyukám a lányomnak, aztán már a sógornőm is dögledezik, aki 10-ére van kiírva. Szóval én még úgy ahogy tartom magam, bízom benne, hogy nem kapom el.
Vikike lázas tegnap óta, köhög, náthás, fáj a pocija. Én köhögök, de csak esténként, meg náthás vagyok. A láztól nagyon félek, mert ha én belázasodok, akkor az üti a 40 fokot is... Szóval most nem hiányozna. :?

Melltartó:
Nekem is Mamabel van, nagyon jó, bár nem boltban vettem, kéz alatt jutottam hozzá...:-) Én legutóbb 4990,-ért láttam Triumph üzletben. Elég húzós.
Pláne, hogy én pl. Vikivel is hamar megutáltam a szoptatós melltartót és áttértem a merevítő nélküli, de jól tartó pamut melltartóra, és csak akkor hordtam szopist, amikor mentünk valahova. Otthon tök mindegy volt, ha akartam levettem az egész ruhám és úgy szoptattam. De azért vendégségben mégsem akar az ember csontra levetkőzni.... :oops: :lol:

Mellfertőtlenítő kendő:
nagyon jó dolog, Vikivel végig azt használtam, egyszerűbb, mint a fürdőbe rohangászni cicit mosni :-). Azt hiszem gyógyszertárban lehet hozzájutni. Ilyen drogériákban csak ezek a hagyományos utazós kendők vannak, amiben tuti van valami illat anyag v. színezék.

Lituka!
Szépen alakul a pocid, nem olyan kicsi az, csak a sajátját az ember mindig másként értékeli :wink: :D

Pandi!
Nagyon drukkolok Neked/Nektek, azért jól bírja Dorka odabent! Mondjuk az nem olyan rossz, hogy nyitva van egy ujjnyira a méhszáj, legalább könnyen fogsz tágulni, remélhetőleg!
Nálam Vikivel ezzel volt a gond. Olyan nehezen tágultam, pedig orbitális fájásaim voltak, és mégsem akaródzott.
Vigyázz most már nagyon magadra, bármikor jöhet ez a kis huncut bébi!

Jósló fájás:
nekem Vikivel a vége felé sokszor volt, nálam ez úgy zajlott, hogy totál bekeményedett a hasam, többször egy nap, nem fájt, de elég kellemetlen volt. Van különbség a jósló és a rendes fájás között, elhihetitek... :-)
És az is igaz, hogy van fájási görbe az NST-n, de az illető nem érez semmit. Utána majd fog, de az elején lehet, hogy még csak mérhető, nem érezhető a fájás.
Meg olyan is van, hogy fájást érez, de nem mutat semmit az NST. Egy ismerősöm is így volt, bement, hogy neki fájásai vannak, 10 nappal a kiírt időpont előtt, azt mondta a doki, hogy semmit nem mutat a gép, de ő ragaszkodott hozzá, hogy neki akkor is fáj :-), és lám 2 óra múlva meglett a baba.....
Teljesen egyéni szerintem, hogy ki mit és hogyan érez. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma szülés sem.

Homeopátia:
nekünk is homeopata gyerekorvosunk van, semmi mást nem engedek felírni Vikinek, mint homeós bogyót, az első 3 évben más orvosunk volt, de általában, amiket felírt nem váltottam ki. EGyszer kapott életében Viki antibiotikumot, attól is csupa kiütés lett. Úgyhogy ő csak homeós bogyókon, meg spagírikus szereken nőtt fel. Hamarabb gyógyul, és kevesebbszer betegszik le, mint a társai. Soha nem volt még kórházban, nem volt kruppos, tüdőgyulladásos, lázgörcsös, stb.
A mandulái extra méretűek, de nem engedem kiszedni, mert mindent felfognak. (nekem anno kiszedték, állandóan hörghurutom volt, asztmás voltam és allergiás...) Soha nem megy le a betegség a légutaira, csak nagyon minimálisan. És 3 nap alatt meg szokott gyógyulni. Szóval most sem aggódom, hogy nagyon belekeveredne az influenzába. Inkább magamat meg a bébit féltem.

Meri!
Nagyon szép a szőnyeg, de sajna mi sem tudnánk hová tenni... :(

Na azt hiszem kb. ennyit írtam tegnap, gondolom azért felét biztos kihagytam, de mindegy. Ha majd eszembe jut, úgyis megírom. :-)

Nagy drukk a januári kismamiknak! Kerüljétek a beteges helyeket, állítólag mindenhol tombol az influenza...
Mondjuk egyik nap fél órát ültettek a rendelőben a táppénzes papír miatt.... :twisted: Szeretem ezt a jó magyar hozzáállást..:-)

SZép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

bmo
Gyönyörű a jelentése!
Áron nap ápr 2.-án van és ő 3.-án született! :)
Szerintem nem baj, mert a névnapünneplés úgyis olyan kollegiális... olyanok tartják számon akik amúgy nem tudják mikor születtél, így legalább egyben szülinapi köszöntés is a részükről. A család meg úgyis megünnepli ha akarja.
Én nem vagyok egyáltalán otthonszülés ellenes és egy kicsit rosszul érint ami most az egész körül zajlik, dühít amikor felelőtlenségről beszélnek, sógornőmmel is voltak nézetkülönbségek... szerintem nagyon fontos, hogy az anya biztonságban érezze magát. Biztos, hogy vannak kockázatai, főleg az idő ha beavatkozásra kerülne a sor, de véleményem szerint a túl hospitalizálásnak is vannak... Én nem szülnék otthon mert megtaláltam azt a helyet, dokit ahol maximális biztonságban érzem magam, bár azért remélem megint a családiszobát kapom -és úgy érzem Magyarországon nagyon az árral szemben kellene úszni-, Angliában, vagy Hollandiában lehet belemennék.

sterilizálásról:
Nézzétek meg mert most már egy csomó műanyagot nem lehet kifőzni. Pl az én mellszívómat se, így azért veszek egy sterilizáló tablettát vagy valamit... amúgy én nem szoktam túlzásba vinni, első alkalommal meg ha elölhagyom és nagyon belebüdüsödik.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én sem tudom milyen a jósló :)
Fájásaim is csak a magzatvíz elfolyása után egy fél nappal lettek... akkor is oxitocinnal.

Hű már mennyien a végén vagytok! :) Nagyon izgalmas! :)

Én is lándzsás utifüvet szedtem, de ha erősebb köptető kell akkor lehet az ACC-t is. Szoptatáskor viszont kerülni kell...

Kép
Kép
Kép
mamacka

OFF.

Az jutott eszembe, hogy vajon elsőbabás kismamik készülnek-e arra is, mit fognak mesélni-mondogatni a kis babókáknak... Szakmai ártalom: összeszedtem pár könyvet, amit nagyon jó szívvel ajánlanék mindenkinek, természetesen a teljesség igénye nélkül. ;)

Az örök darabok:
Cini-cini muzsika
Ennek az előzménye, azaz bölcsiseknek való: Hóc, hóc, katona
Forrai Katalin: Jár a baba, jár (ebben dalok is vannak - alapmű)
Friss tinta (mint a Cini, csak kortárs szerzők versei)
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen (picit nagyobbaknak - tüneményes)
Szabó Borbála: Mozdulj rá! (Ezt valószínűleg kevesen ismerik, pedig nagyon jó!!! Ismert és kevésbé ismert mondókák mozgással kísérve!!)
Fiytfiritty (Nagyobbaknak mozgásos játékkal egybeköthető versikék.)
Nemes Nagy Ágnestől bármi,
Weöres Sándortól bármi
Később Lázár Ervin, Csukás István alap
MArék Veronika

Ajánlom még Gryllus Vilmos daloskönyveit is.

Érdemes eleinte elsősorban magyar írókat választani, sajnos a fordításokkal sokszor komoly gondok vannak. (Alice csodaországbant olvastam már iszonyatos fordításban például, de a legnagyobb döbbenet nem olyan régen ért A kis herceg kapcsán. A Móra Kiadó megjelentette új kiadásban, a régivel megegyező külsővel, csak éppen nem Rónay György fordításában, hanem valaki máséban, aki kb. olyan stílusban ír, hogy akár én is fordíthattam volna. Iszonyat!!! Szóval óvatosan, körültekintően kell vásárolni. :)

Ajánlom ezt az oldalt is: nagyon sok letölthető mese, vers, dal: http://gyermek.multiply.com/music
http://gyermek2.multiply.com/music

Óvakodjatok a rövidített, egyszerűsített meséktől!! Többet ártanak, mint használnak. Általában sokat elárul, hogy egy-egy kötethez adja-e valaki a nevét: mostanában egy csomó könyv jön ki név nélkül (nincs feltüntetve szinte senki, aki a nevét adná hozzá.)

(És ha megengedtek még egy szakmai megjegyzést: nagyon-nagyon fontos a mondókázás a legkorábbi időktől kezdve: az érzelmi részével mindenki tisztában van, de óriási jelentősége vana tanulási képességek fejlődését tekintve is, az olvasás-írástanulásnál is!!! Ugyanígy a mozgásnak!!!! Sokkal fontosabb játszótérre járni, mint feladatlapokat töltögetni!!! Na befejeztem. ;) Bocsi. :oops: )

ha valakinek ez így túl sok és nem idevágó volt, bocsi. :oops: :oops: :oops:

OFF vége. :D

meri

Melltörlő kendő: tegnap láttam a Corában 20db-s 1000Ft!!! :shock: :shock: :shock:
Én egyébként asszem, ehhez az ajánláshoz tartom magam:

"Nincs szükség a mell és a mellbimbó különleges kezelésére.

A szoptatás során fölösleges a mellen bármilyen lemosót, bőrápolót vagy krémet használni. Tiszta vízzel mossuk meg mellünket és a mellbimbót zuhanyozáskor vagy fürdéskor! Kerüljük az alkoholos vagy más összehúzó hatású szereket, mert szárítják a bőrt, és hozzájárulhatnak a mellbimbó kisebesedéséhez.

Ha a mellbimbó kisebesedik, megpróbálhatjuk gyógyítását tiszta lanolinnal. Etetés után vékonyan kenjük be a krémmel mellünket, és a következő szoptatás előtt se mossuk le! Más krémek vagy balzsamok tartalmazhatnak olyan összetevőt, amely ártalmas a babának. Ha nem múlik a fájdalom, vegyünk igénybe segítséget, hogy helyesen tartsuk a babát szoptatáskor, és jól kapja be a mellet. Érdemes a La Leche Liga munkatársait megkeresni (Tanácsadás) vagy szoptatási szaktanácsadóhoz (IBCLC szaktanácsadók) fordulni."

"Hogyan ápolja a szoptató anya a mellét?

Régen fertőtlenítő oldatokkal kenték a mellbimbót szülés előtt, ma már tudjuk, hogy ez nem szükséges és többet árt, mint használ. A fertőtlenítő oldatok letörlik a mellbimbóról és a bimbóudvarról a természetes védelmet adó Montgomery mirigyek által termelt váladékot, a bőrt kiszárítják és sebezhetővé teszik.

Az emlőt csak a napi tisztálkodás alkalmával kell lemosni, de a szappan használatát akkor is mellőzzük. Kivétel ez alól, ha koraszülöttet szoptatunk, vagy neki fejünk, ekkor szükséges a fertőtlenítés. "

Ez egy jó kis oldal különben:
http://www.szoptatasert.hu/index.php?inf=nyito

meri

Na megyek dolgozni tovább a sok pofázás után. :D

meri

Mamacka:igazad van a névnap meg a szülinap közelségének problematikájában!!!! :wink: Csak én éreztem gondnak, de már nem!!!!! :lol:
És az otthon szülésben is egyetértünk, mindenki pont ott szüljön ahol biztonságban érzi magát!!!! :lol:

Meri:nekem sok gondom nem lesz a mondókázással, Szoni tutira fog neki énekelni, verset mondani, ahhoz képest, hogy csak pár hónapja ovis, elég nagy a repertoárja, majd kérek segítséget TŐLE!!!!!! 8)
Tegnap a Zsombi rázta a kézfejét, erre a Szoni:a KISBENCÉT akarja :shock: :lol: és tényleg :lol: , ha meg ráteszi a kis kezét a miénkre akkor a csipcsipcsókát!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Most kapok idegrohamot!!!! :x :x
megint kitörölte, amit írtam!!!!!!!!!!!!!!! Majd később újra jövök, aztán beírom mégegyszer.

Gondoltam nem másolom ki, hátha most nem szarakodik, erre tessék.... :cry: :cry:

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Ma végre összeraktuk a komódot, meg lemostuk az ablakokat, meg egy csomó mindennel készen vagyunk. Majd ha végleg meglesz minden teszek fel képet.

Zsu,

válaszoltam. Nem figyeltél szerintem, mert más le is reagálta, hogy mi van anyummal. stb...
Én sem veszek fertőtlenítőt. Annak idején sem volt. Majd ahogy írtam meglátom.

Meri,

veled vagyok. Én sem veszek külön a mellbimbó lemosására semmit. Ja én azt olvastam, hogyha kirepedezik vagy bármi akkor az anyatej rá a legjobb gyógyír. De ezt a lanolint megjegyeztem.
Majd írd meg a listát amit kaptál! Okés?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pandi,

Máténak fogják hívni a kis kukisomat. És álltalában nekem szombaton van a forduló. Vagyis ma vagyok 36 hetes.
De nem muszály ezeket kijavítani csak ha van kedved.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na akkor picit énis mindenhez és nehari ha sok lett:

melltartó: én nem találtam sehol olyat ami megfelelne főleg hogy egyszerűen nincs gusztusom felvenni azokat amiket eddig találtam...a terhesség vége felé majd biztosan de mostmég nem..ugyh maradnak a sima pamutok merevitővel amik szépen megtartanak mert amugysem volt kicsi...90D az 58 kghoz és 172 cmhez..eddig is volt vele bajom elég nemhogy most...több mint 100 és a kosárméretet saccolni sem merem :(

babának való: nekem a kedvencem a Vackor...meg is vettem már..Kormos István..nekem kiskoromban az volt a kedvenc verseskönyvem. A mesékben pedig a Linda mesél volt kazettán de megrendeltem a neten könyvben..1986os kiadás...én akkor születtem :) a pilleruha a kedvenc mesém belőle és emlékszem h nekem nem olvasott az anyukám de millioszor meghallgattam és a mai napig tudom kivülről..és énis majd ugyanolyan szépen szeretném felolvasni Máténak...megfogadtam hogy minden este mesét olvasok neki amig igényli mert nekem nem olvastak sosem..és mindennap elmondom neki mennyire szeretem mert nekem nem mondták sosem....biztosan furcsán hangzik de énis és a férjem is nagyon furcsa családból származunk ahonnan ezért vagy azért hiányzott a szeretet..és megfogadtam hogy mindent megfogok tenni azért hogy nagyon boldog család legyünk igy mi hárman :!:

tudjátok nagyon furcsa de én nemrég még tényleg gyerek voltam és pont a családom miatt lettem idő elött felnőtt...nagyon sok mindent szeretnék másként csinálni..ha egyszer bevállaltuk Mátét vele együtt a felelőséget is azt is hogy ovjuk,tanitjuk,szeretjük és önállo szabadakaratu emberként kezeljük akkor az a minimum hogy mindent megteszünk majd érte...

Bmo: én nem irom kisbetüvel ne kövezzetek meg érte...de sztem nincs ebben semmi olyan ami miatt azzal kéne irni...én neked is ugyanugy szurkolok..hisz te is egy ujabb értékes emberrel gyarapitod a világot Anisszával...szóval ne érezd ugy hogy emiatt bárki követ vet rád...hisz pont azért irunk ide mindnyájan hogy összetartsunk és elfogadjuk egymást...hisz mind ugyanabban az áldott állapotban vagyunk...én például jobban félek a kőrháztól mint a szüléstől..és mindenkinek szve joga eldönteni hogy és miként dönt...
A néválasztás nagyon jó..nekünk ha kislány lett volna akkor Linett nevet kapta volna...az is nagyon ritka de remélem lesz második babó és őt akkor igy fogjuk hivni :) nekem is akkoribban ritka volt a nevem de mára már kezd divatba jönni a Lilla név...:)

és tök jó hogy rajtam kivül már van pár uj májusi anyuka is :)

a homeopátiás bogyókra nem irtatok nekem semmit hogy milyet visztek be a szülöszobára...az nagyon érdekelne..

a pocimra köszi a szép jelzőket...
na bedugulok... :lol:
Vendég

Lituka:én a fiamat is itthon szültem, elég nehéz volt már akkor is, még a családom is támadott :? , kaptam hideget meleget, az akkor nagyon megviselt!!!!Most már nem keresem azoknak a "jóakaróknak" a társaságát, ha mégis megtalálnak elengedem a fülem mellett!!!!Nekünk így lesz jó és kész!!!!! :lol:
Csak nem akartam itt vitát szítani, mert ez a topik nem arról szól, hogy ki hol , hanem hogy ki mikor szül!!!!! 8)

Lituka ezt neked, ezt szülés utánra:
homeopátiás Arnica D12 Univerzális szer sérülésre, sebgyógyulás elosegítésére. Legjobb egy pohár tiszta vízben 2-4 golyócskát feloldani (nem fémkanállal!) és elkortyolgatni a nap folyamán.

Meg ezt is találtam, ez elég kimerítő :lol: :lol: :lol: :
"A harmadik gyerekemet már homeopátiával szültem, a következő szereket használtam:
A szülés várható ideje előtt egy hónappal heti 1 alkalommal 10 golyó Actea racemosa CH30, mely könnyíti a méhnyak tágulását. Én még a málnalevél teát is ittam mellé.
A szüléskor Actea racemosa CH15 1x5 golyó amikor már 4 ujjnyi a méhszáj. Utána Caulophyllum CH5 1x5 golyó, akár fél óránként ismételhető. Ez akkor is segít ha leáll a szülés. Arnica CH200 1x5 közvetlenül a kitolás előtt, majd szülés után még egy adag. Ez csökkenti a vérzést és gyógyítja a sebet. Az Arnica CH9 még egy hétig ajánlott szülés után naponta 2x5. Gátmetszés esetén Staphysagria CH9 napi 2x5 golyó legalább egy hétig. Ez a szer császármetszésre is jó, szebben gyógyul a seb. Az Arnica CH9 is ajánlott a császárosoknak. "

és itt is van, válogass :lol:
http://baboca.blog.hu/2007/10/31/felkes ... homeopatia

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Halihó,

megint itt vagyok :-)

Viki elaludt egy fél órája, kimerült a betegségben. Remélem, most kialussza a lázat, aztán talán holnapra már jobban lesz a drágám.

Szóval mégegyszer leírom a gyerekdalokat, ami az előbb sikeresen elszállt:

- GYermekem, ó aludjál....
- Csendes álmot, jó éjt....
- Megkötöm lovamat..... és ennek további versszakai: Ha én rózsa volnék; Ha én zászló volnék; stb.

Nálunk a dalok nagyon beváltak Vikivel, a mondókák kb. 1 éves kortól lettek aktuálisak.
De mire bölcsibe ment, 2,5 évesen, arra kb. 6 mondókát fújt kívülről, a Kisbence volt a kedvenc. :-)

A zene nagyon fontos a magzatnak és a babának is. Én pl. zongorázom, Vikinek is meg most Lilinek is sokat zongoráztam. A kis pocaklakók imádják a zenét, főleg a klasszikus, hangszeres zenét. A dübörgő disco, meg a kemény metál v. rock kikészíti őket. Legalábbis én így tapasztaltam.
Az is nagyon jó, ha olyan zenéket hallgatunk, amit nagyon szeretünk, ha megszületik a baba, fel fogja ismerni és megnyugszik rá.:-) Főleg a dallamos melódiákra.

Lituka!
Homeopátia ügyben annyit tudok segíteni, hogy leírom neked összefoglalva, hogy mikre van szükség, és beküldöm ide a fórumra, csak word-be beírom, ha úgy jó. De mindenképpen keress szülésznőt, vagy nőgyógyászt Győrben, aki ért hozzá. A szülésznők általában tájékozottabbak a témában.

Na, akkor mindjárt összeírom, aztán küldöm a szereket.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sikerült összeszednem a dolgokat. Egyébként több könyvet is tanulmányoztam a dologgal kapcsolatban, meg a szülésznővel is megbeszéltem a szereket, de amiket ide leírtam, azt 2 könyvből szedtem össze+a szülésznő ajánlása.
Ezek az általános szerek, amiket a szülésznők is használnak.
Remélem tudtam vele segíteni. De mindenképpen érdeklődj homeopata szülésznő után, mert jó ha van ott valaki, aki tudja kérdezni, hogy pontosan mit érzel, meg látja a dolgok haladását, és ezáltal meg tudja mondani, hogy mit is kellene bevenned. mert azért szülés közben elég nehéz azon gondolkodni, hogy most akkor melyik szer is lenne a legjobb... :)

1199552975.8642.doc

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Bocsánat, az lemaradt, hogy a
STAPHYSAGRIA a gátmetszést követő panaszokra ajánlott, C12-es potenciában.

De azt hiszem ezt már Bmo leírta előttem :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vikci,
Javítottam de akkor a vonalzód is rossz.
Vendég

Lányok: én tök kész vagyok, délután elkezdett esni az ónos eső, már minden tükör jég :( Az árkád tetején a parkolóban már majdnem eltanyáltam, és itthon a ház előtt a járda meg kész koripálya, hiába volt lesózva. Ha ez így marad, akkor nem tudom, hogy a bánatban fogok kimozdulni itthonról a Petivel! Ha meg nem megyek sehova, tutira begolyózok itthon :( szóval a t....m tele van ezzel a szar téllel már na :evil: :evil: :evil: :evil:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Csak a homeopátiához:
amit én szedek:

Arnica CH9
Caulophyllum CH9

Valamint szülés megindulásakor:
Caulophyllum CH50
és esetleg Arnica CH50 fájdalomcsillapításra. (Ez múltkor kimaradt.)

Ja, és málnalevélteát is iszom már.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Most írt Lafi smst:
Epekő vagy epehólyaggyulladás miatt behozott a mentő az Uzsokiba. Görcsölök nagyon. Holnap kiderül lesz e műtét.
Vendég

Köszönöm a homeopátiás segítséget.. :)
Bmo: itt nemcsak az a lényeg mikor szülünk...sztem minden érdekes ami a szüléssel kapcsolatos..és én ugy érzem mindig tiszteletben kell tartani mások döntését..szóval itt biztosan nem lesz megkövezés :D
és köszönöm a bogyókkal a segítséged :)

Lafinak meg jobbulást...epekő..áhhhhh...nagyon sajnálom szegényt :(

Viki szintugy lész vagyok az időtöl...olyan jó lehet nyáron terhesnek lenni..nagyokat sétálni stb...énis bavagyok zárva sokszor a 4 fal közé...:S
Vendég

Bmo!

Én is így gondolom,örülök,hogy megírtad.Én nem merném,mert nagyon nehéz volt az első szülésem és végül vákum lett a vége,egyedül azt hiszem nem ment volna.De ha másként alakul,talán én is mást érzek most.Szóval én is elfogadom a döntésed és tiszeteletben tartom,sőt mi több nagyon drukkolok nektek és kiváncsi vagyok majd az álatalad átélt élményekre is. :wink:

Lafinak én is mielőbbi jobbulást kívánok!

Az idő engem is nyomaszt nagyon! :evil:

Pandi!

Hogy vagytok! Fájások,keményedések erősebbek,ahogy megy ki a gyógyi hatása?

Én nagyon félek továbbra is a szüléstől,azaz a császártól,de már túl akarok lenni rajta! :?

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Lafinak jobbulást kívánok, nem hangzik jól ez a epekő dolog :(

Lituka!

Nekem mondod a nyári terhességet :wink: Imádtam Petivel nagy pocival sétálni órákat! Ugye ő szeptember 16-án született, és nagyon jó volt, hogy amíg rosszul voltam, addig volt ez a hülye idő, mint ami most ugye, így nem is vágytam menni sehová, amikor meg már tudtam, akkor lehetett is, és nem kellett bakancs, meg harisnya, nagykabát, csak egy nyári ruci, meg egy papucs! :) Jajjjjjjjj, de jó is volt :) Most viszont tiszta zizi vagyok, mozgás és levegőhiányom van már 1,5 nap után, nagyon nehezen bírom, hogy nem tudok (nem merek) kimenni. :(

Mindenki nagyon vigyázzon magára ebben a hülye, csúszós, hideg időben!

Pandácska!

Hogy vagy mostanában?

Eszter!

Minden rendben lesz, nyugi! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Tegnap végre (segítséggel) apa összeszerelte a kiságyat, meg vettünk az IKEA-ban egy kis szekrényt, ami nekem nagyon megtetszett (a családnak nem :x ).
Szóval beállítottuk a kiságyat a hálónkba, most így néz ki:

Kép

Kép

Összepakoltam a kórházi csomagokat is, de egypár dolog még hiányzik, ezeket még a jövő héten megkell vennem.
Leolvasztottuk a fagyasztót is, kitakarítottam a hűtőt, úgyhogy márcsak egy nagytakarítás hiányzik és lassan hátradőlhetek, h. na minden kész van...

Lafi!
Jobbulást!

Vikci!
Akkor látom a te párod is kitett magáért a hétvégén...

Lányok nagyon vigyázzatok magatokra ebben a csúszós időben, tényleg ne menjetek ki otthonról ha nem muszály....

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Vera,

tök jó lett. Ügyi vagy , hogy sikerült rábeszélni a párodat. Másokkal meg nem törődj. Úgy is te leszel otthon a legtöbbet. neked kell nézegetni. Meg ahogy beszéltük is még sokmindenre jó lesz. Majd ha minden kész teszek fel képet. Ez kb. jövőhét közepe-vége.
Mert még az ágyneműtartót teljesen ki kell pakolni ahhoz, hogy betoljuk a falig.
A takarításokkal már nagyjából megvagyunk még a nappali bútort akarom teljesen kívül belül kimosni. Meg marad majd a szokásos takarítás.
Hogy vagy? Megfázás?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!
Hosszú idő után én is jelentkezem...
Olvastam a hoimeopátiás cikket, gondoltam beteszem ide, amit a netről töltöttem le (nőgyógyász írta):

1199639897.2786.doc

hátha valaki talál még benne valamit...

+ homeopátiás doki mondta nekem, hogy betöltött 36. hét után napi 2x5 golyó caulophyllum 5CH
+málnalevéltea palástfűvel
+masszázs orbáncfűolaj és búzacsíraolaj keverékével
+ szülésznő javasolta: muskotályzsálaolajat vigyek be szüléshez, hasta borogatva fájdalomcsillapító hatása van...

Tudom, tudom, már mondták, hogy túlzásba viszem, de az első baba, akit 8 éve várok...

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Eszter, Viki
Köszönjük jól vagyunk, szokásos görcsök, keményedések. Este elkezdtem írni mert beerősödött, de végül elszundiztunk.

Vera,
Végre elkészült nagyon jó lett :wink:

Szili,
Könyvben az van írva, hogy napi 1*5 golyó a Caulophyllumból :roll:
Vendég

Szili,
Ezt doki mondta neked személyesen? Mert akkor én is 2*5 golyót szedek.
Vendég

Pandácska!
Igen, még áprilisban mondta (rokon miatt kérdeztem). Napi 2x 5 golyó, méhszájlazító. Én sokat köszönhetek neki, még lombik előtt helyrerakott. Ennek is köszönhető, hogy nem igazán híztam. (persze bőven volt amiből átcsoportosítani). Most még pluszba az Arnicát mondta, de a pontos szedését csak holnap tudom, ha érdekel, mert a nővérem kérdezte, én már nem igazán szeretek kimozdulni. (főleg vidékről bemenni Pestre...)

És Te hogy vagy? Keményedések? Azért még szorítok, hadd nőjön még bent egy picit Dóra baba.

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?