Hali.
Hát jó sokat írtatok, amíg nem voltam. A férjem foglalta egyfeszt a gépet, mert minden vágya egy tolatóradar az autóba, és azokat böngészte a neten. Így most pótlok, de aztán nem tudom, megint mikor leszek, mert ahogy lent írtam, évzárás van, és túlórázni is kell, hogy minden a helyére kerüljön.
Na meg dögrováson van szinte az egész család...öcsém két napja volt iszonyatosan rosszul, aztán tegnapra Peti lázasodott be, reggelre meg az én torkom is elkezdett fájni. De mennem kell dolgozni, mert évzárás van... Viszont a férjem itthon marad, holnap viszi Petit a dokihoz, mert bizti van valami baja, mert hány is.
Anyós: mostmár elvagyunk egymással, ami annak köszönhető, hogy egy héten csak egyszer találkozunk, na meg annak, hogy csak én vagyok az unokája anyja. Mikor összekerültünk a férjemmel, nem volt rózsás a helyzet, de hozzá kell tegyem, mivel köztünk nagy a korkülönbség, az anyósom már tényleg egy másik generáció. Most is munkamániás, de régebben még inkább az volt (egyébként mostmár nyugdíjas, de még varr), még az eljegyzésünkre sem jött el! Na meg hogy miért nem költözünk saját lakásba, miért autót vettünk, stb. Előbbi még néha fel-felötlik, de szerintem inkább irigy, hogy az én anyukámmal lakunk, és nem nála. De alapvetően mostmár jó a viszonyunk.
Persze néha én is belegondolok, hogy én milyen anyós leszek, mennyire fognak utálni, stb.
Viera, boldog születésnapot! A képek nagyon jók, látod, még a gyerekek is megjavultak a nagy eseményre!
Egyébként remélem, mára kissé javult a helyzet nálatok! Nálunk az elmúlt este volt egy kicsit ramaty, Peti köztünk aludt, én meg nem tudtam közben pihenni, mert sehogy sem volt jó. Meg is volt az eredménye, tíz óra előtt vetett ki bennünket az ágy.
Alvás nálunk is hasonló, mondjuk Peti elalszik fényben, de ha felkel, és világosság van, arra az ő reakciója is ugyanaz, mint Noémié. Megjegyzem, nálunk a kivehető rácsok a kezdetek óta a fal felől vannak, mert én megmondtam már akkor a férjemnek, hogy olyan nem lesz, hogy csak azt a két rácsot szedjük ki...ha szerelünk, akkor már szedjük szét rendesen, ha eljön az ideje.
Amennyire én tudom, a sólámpa csak akkor hatásos, ha világít is benne a lámpa, mert az termeli a hőt, ami párologtatja ki a sót.
Gyógyszerügyben passzolom, ahogy írtam, nálunk köhögéscsillapítónak a Sinecod csepp vált be!
Egyébként tényleg érdekesek a gyerekek, szerintem mi még számukra az ANYA vagyunk, igen, így nagybetűvel, azt, hogy mit csinálunk, még nem igazán értékelik sem pozitív sem negatív irányba. Majd később! De azt tapasztaltam, hogyha nálunk az apja ver rá a kezére vagy szól rá hangosabban, akkor rögtön legörbül a szája, sír, és jön hozzám.
Tényleg el ne merj tűnni! Figyeld meg, most meg velem lesz tele az oldal...
Vicky, értem én.
De ha nálunk csak "sunyiban" lehetne enni, akkor idővel mi gurulnánk (jobban, mint most), mert az azt jelenti, hogy csak este tíz után vehetnénk magunkhoz a napi betevőnket.
De jó, akkor nem felejtem el a szülinapodat! Ugye nekem meg akkor van a névnapom.
Gab, hát pont erről beszélek, hogy miért nem lehet erre egységes álláspontot találni? Az a véleményem, hogy elég sokmindent ki lehetne szűrni, ha orvos látná (el) a gyereket...
Ja, igen, épp ezt írtam anno Preninek, mikor írta, hogy az ő Petije meg e-zik, hogy ő meg északi gyerek.
Enyim fiú még mindig semmit nem beszél, de ez csak engem idegesít...
Mert egyébként eszméletlenül értelmes, ma pl. tágra nyílt szemekkel néztem, mikor öltöztette az apja, és mondta neki, hogy dugja a kezét bele a helyére, és beledugta! Én mindig beletettem...
Hát én már csak a mi bevallásainkat csinálom...mikor még másét is csináltam (szomszédét, barátét, stb.), nem kértem érte pénzt soha, de mindig adtak, általában 2-3 ezer Ft körüli összeget.
Én nagyon örülök, hogy rendeződnek a dolgaitok alvásügyben. Mint már írtam, mi szerencsések vagyunk, mert azt a négy hónapot leszámítva, amikor Peti meg volt zakkanva, simán alszik az ágyában...igaz, nem el, mert ahhoz kellek én, vagy ha itthon van Feri, akkor mindketten, de aztán beteszem, és alszik simán reggelig.
Chat nálam sztornó, pontosan azért, mert egyre ritkábban tudok jönni, és a cset folyamatos. Ott szinte minden nap jelen kell lenni, hogy képben maradj, a fórum meg "megáll", csak végig kell olvasni a hozzászólásokat.
Jelentem, nekem a rózsaszín nem tetszik...akkor inkább kék.
Preni, nálunk továbbra sincs szánkó...de ahogy a mamám mondta, Peti nem is nagyon rajongott érte, csak cirka negyed óráig. Ezért nem is lett hazahozva...
Érdekes, mert a gyerekek általában hisztiznek, ha makacsok. Legalábbis enyim Peti nagyon tud. Most hogy itthon van az apja, szó szerint aparagacs! De ha nincs itthon a férjem, akkor semmi baj sincs, nem is értem.
Pil, csatlakozva az előttem szólókhoz, én is azt mondom, hogy én sem azért nem válaszoltam, mert nem akartam. Pedig általában írok mindenkinek, csak szerintem az esetek nagy többségében okoskodásnak látszik...pedig nem annak szánom!
Kimike, na ha fürdetés van, én kínosan figyelek arra, hogy Peti ne nyúljon a mosógép csövéhez. Mert van olyan, hogy fürcsi közben már elindítom a gépet, mert az első adag vizet is kb. 40 perc után engedi ki, azalatt meg bőven végzünk. Nálunk csapnyitogatás van...de nagyon nem szeretem, és lövésem sincs, hogy mikorra unja meg.
Hát nálunk az alma a favorit meg a banán. De ha Milánnak ízlik a kandírozott sárgadinnye, hát egye. Szerintem nem ártassz neki.
Szerintem alapvetően létezik ilyen. Vagyis a szeretet egyforma a szülők részéről, de ezt a gyerek másképp érzékeli. Na ezt jól megaszontam, de tapasztalatból: nálunk öcsém volt a kiskedvenc, ill. most is az, mert ha elnyög valamit, megkapja, pedig nem kis dolgokról van szó. Persze lehet, az én hibám, mert nekem nincs merszem folyton elnyögni magam... De ez van, ezt kell elviselni. Megszokom vagy megszököm.
Bénianyu, gondolom, a fáradtság tette, hogy megszázszoroztad a gyógyszered árát.
Öcsém is kapott gyógyszert most, hogy beteg lett, de ő megúszta az antibiotikumát egy ezresből.
Értékelem a türelmedet, nálunk már kismilliószor volt kézre, fenékre csapás. Hatás=0. Pofon viszont nem lesz, a fejét nem bántom.
Nagyon érdekes, amit írsz, nálam is a belső volt a fontosabb, mondjuk hozzá kell tenni azt is, hogy én sem vagyok egy Kate Moss. Érdekes volt, hogy annyira egy rugóra járt az agyunk, mikor megismerkedtünk, hogy a korombeli pasik labdába se rúghattak.
Amit az állatokról írsz, számomra nagyon furcsa, én meg nem tudnék állat nélküli lakásban élni. Nekem még a hörcsög is hiányzik, ha elpusztul, és nem veszünk helyette másikat! A cicánkról nem is beszélve, pedig elhiheted, mikor nekikezdtünk ennek a mizériának a kutya és a macska volt a tiltólistás. Most van cica, és mivel imádják egymást a szomszéd ebbel, néha kutyánk is.
Nálunk ma szedte le anyukám a fát! Míg elmentünk, megcsinálta.
Marcy, nálunk nincs sűrűn puszi, én inkább simizném orrba-szájba. Ez az én vesszőparipám.
"Mesélj te is, tudod, csak négyszemközt vagyunk!" --> vagy legalábbis az anyósaink nem fogják olvasni.
Pil, dac az nálunk már egy jó ideje van, ahogy fentebb írtam, inkább aparagacsság ez, mert tényleg jobban hétördögösködik, ha Feri itthon van.
Amit meg Ameli csinál, szerintem tényleg dac, feszegetei a határait, meg persze a ti határaitokat is. Én is csak azt tudom mondani, hogy hagyjátok rá, ha hisztizik, míg peluscsere, vagy öltöztetés van, tegye, de azt ne hagyjátok, hogy emiatt nektek legyen ez "plusz teher", tehát ti öltöztessétek, stb, mert a mamának nem hagyja magát.
Kmammy, hidd el, meglepődnél, ha néha jókor tévéznél, sokszor mutatnak be különböző ízesítésű fagyikat, amiket én meg nem kóstolnék, de biztosan van olyan, akinek ízlene.
Ja, igen, nálunk az én anyukám volt kevésbé jóban az apósával-anyósával, de ez sosem hatott arra, hogy ők a mi nagyszüleink, csak épp nem ő vitt bennünket, hanem az apukám. Persze ez nálatok nem kivitelezhető, ahogy látom, mert a férjednek nem jó a viszonya az anyukájával.
Na tényleg velem lesz tele az oldal...befejeztem.
Mindenkinek szép napot!
Mi lassan indulunk Petiért, és még képeket is kellene válogatnom, mert megint van akció a Rossmannban, hogy 100 kép 2000 Ft.
Pusszanat.