Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jóslófájás: Rendszertelenül jelentkező alhasi, deréktáji fájás ami keményedéssel jár. Hossza általában 30 mp. Érdemes figyelgetni, kád melegvízbe ülni és ha elmúlik és tudsz pihenni akkor jósló volt. Ha erősödik, sürűsödik, 60 mp tart a hossza akkor már lehet hogy indulgat! :D Nekem 4 héttel szülés elött voltak jó erősek mindennap. De azt észre vettem, amikor megindult. Hasmenésem volt és valahogy máképpen fájt (nem mensi szerü volt) hanem élesebb! 8)

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Driennke!
Boldog szülinapot! (Tegnap volt a keresztlányomnak is).

Jóslófájás: Szerintem akkor már nekem is van.. Szoktam érezni néha én is hasonló kis fájdalmakat. Mint amikor meg akar jönni és fájdogál a derekam.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Köszönöm lányok a jó kívánságokat.

Ma nagyon szarul ébredtem, most be is keményedett a pocim a fájással együtt, de a derekam az nem fáj. Majd holnap mindenre rákérdezek.

Driennke

Kép
driennke
 
 

 
 

Sziasztok!

Driennke utólag BOLDOGSÁGOS SZÜLETÉSNAPOT NEKED!!!!!! :wink:

Lecsó! Nem semmi mennyiség :lol: Én sajna nem tudok többet szedni, mert akkor megy a hasam és akkor le kell állni a bogyóval. Így a napi 2db a Béres Magne B6-ból. Jujj de jó hogy tudsz majd pihizni.
Én holnap végre eljutok a fogdokihoz :oops: Jobb később, mint soha :lol:

Szerintem nekem is volt már jósló, mostmár minden nap érzek ilyen mensis fájásos dolgot. Viszont a derekam folyamatosan fáj, de ez már a súlytól van (gondolom). Keményedés is is független nekem a mensis fájadolomtól. Mindkettő eddig máskor jelentkezett.

Driennke! Az én estém is elég vacak volt. Eddig , hogyha Kincsőnek nem volt jó máshogy, akkor mindig a hátamra feküdtem, most úgy is bekeményedett. Jobb oldalt van inkább a drágám, de most nyomtam a lábát és nem volt úgy jó neki, a másik oldalra meg már azért nem jó neki mert a súlya a másik oldalon van. Ja és a szép estéből még kifelejtettem, hogy kapart a torkom és köhögnöm kellett állandóan, amit persze úgy oldjak meg, hogy valamennyit a kedves férjem is aludjon. Kincső is felébredt a köhögésre, így szegénykém szinte egész éjszaka ébren volt. Sajnáltam nagyon. Mire már tudtam volna aludni a kis drága csuklani kezdett. Szóval most csinálok majd egy kis hamit és egész délután pihi.
Bocsi, most én is kipanaszkodtam magam, de ez volt az állapotosságom legrosszabb éjszakája. De ami jó benne, hogy ennél már csak jobb lehet :lol: Főleg, hogyha éjszaka indul be a szülés :wink: :lol:

csongria! Köszi az infót :wink:

Kép
bettó
 
 


Adri! Ugye te már nem szeded a Magne B6-ot? Nekem azt mondta a doki, hogy a 35., héten tegyem félre.

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Bettó - köszi a kedves fogadtatást, nagyon jól esett! :) Semmi gond, ha csúszik picit a névbeírás!!! Azt hiszem, ha ennyi időbe telt a végleges döntés, ezt a pár napot már kibírom! :oops:
Nagyon sajnálom a rossz éjszakádat!!! :cry: Engem eddig hál'Istennek hagyott aludni a drága kisfiam, remélem, megtartja ezt a jó szokását a továbbiakban is!!!!
A MagneB6-os tiltás a betöltött 35. hétre vonatkozik, vagy vajon már most sem kellene szedni a 34. hét betöltése után???

Driennke - csatlakozva a többiekhez, én is nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!!! A Te rossz éjszakádat is nagyon sajnálom! :cry: Szerintem - ha megoldható - próbálj picit pihenni ma, hátha csak ez a hülye idő az oka!!!

Ami - nagyon örülök, hogy jól sikerült a buli!!! Igazán szimpaikus szokás, különösen a sok ajándék... Lehet, hogy nálunk is be kellene vezetni?!?! :wink:

Laura, Ildikó - úgy örülök, hogy Szalkán szülő kismamák is vannak a topikban!!! Én eredendően nyírbátori vagyok, a nagymamám pedig szalkai!!! Úgyhogy ismerős környék! :)

Csongria - Nagyon-nagyon köszi, hogy gondoltál ránk, akik még csak előtte állnak a nagy eseménynek, igazán aranyos vagy!!! Igazából én már picit ismerősként üdvözölhetlek, mert a sógornőm - Agiboldi - révén meglehetősen állandó olvasója vagyok a topikotoknak már közel másfél éve! :) A jóslófájással kapcsolatos infót pedig külön köszi, főleg mert én voltam, aki feldobta a kérdést némi esti para után...

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Jaaaa, Lányok, még egy kérdés!!!

Ti hogy álltok a gyomorsavval???? Engem lassan már megőrjít... :cry: Esténként felváltva legelem fel az itthon fellelhető Rennie állományt, illetve iszom el férjem elől a reggeli kávéjába szánt tejet! :oops:

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Kép

Kép
bettó
 
 


Én úgy tudom, hogy a 35. hetet betöltött időszakban kell hanyagolni a magne b6-ot. :wink:
Gyomorsav. Hm... szerencsére engem nem bánt :wink:
Köszi az együttérzést, délután az tuti, hogy bepótolom a pihit :lol:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a hasznos infókat a CX-szel kapcsolatban. Úgy vettem észre többeteket is érdekel, ezért megosztom veletek, amiket közben megtudtam erről az adatról: a négyjegyű szám a méhszáj állapotát mutatja (2100). 2 cm a méhnyak hossza ( 3 centi szokott lenni, de azt nem írják ki.) Külső méhszáj 1 ujjnyira nyitva, középső és belső zárt, tehát 0-0. Így jön ki a négy szám.
A kiskönyvembe írta múltkor az orvos, nem leleten volt az adat.
Az este nekem is szintén nagyon rosszul telt. Nem bírtam aludni, és fájások gyötörtek engem is. Én is úgy tudom, hogy 35 .hetet követően már nem lehet szedni magnéziumot.
Csongria: nekem ezek a fájások tovább tartanak, mint 30 mp vagy 60mp. Akkor is jósló fájásnak minősül?( De lehet csak nekem tűnk hosszabbnak, mivel éjszaka van , és akkor veszítek egy kicsit az időérzékemből….:))
Drinnke: Boldog születésnapot!
Gyomorsav problémám nekem nincs.

Zsuzsi
zsuzsi80
 
 


Pont ezt akartartam írni, amit Zsuzsi is. Nálam most az van, hogy szinte folymatosan mensis érzésem van, de nem keményedek és a derekam sem fáj. Remélem, hogy ez csak a front miatt van, vagy, hogy nyúlnak a szalagok.

Kép
bettó
 
 


Teszteltem kicsit ezt a fájást amit érzek. Hogyha ülök, nincs gond, nem fáj. Hogyha viszont állok, akkor egész idő alatt érzem :? De hogyha az állás után lecsücsülök, akkor is el kell telnie egy kis időnek, hogy elmúljon. Szóval szerintem nálam ez nem jósló.

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Az természetes hogy állandósul a fájdalom hiszen nagy a teher, húzódnak a méhszallagok. Igazán fájásnak az a méhösszeúzódással együtt járó fájdalmat nevezném. Sajnos az már természetes hogy ilyen mensi szerüt éreztek. :?

Nem csodálom hogy nem aludtatok jól nagyon sok szülés volt az éjjel. Valami front van. Uncsitesommal bent voltam éjszaka a szülőszobán. Az eredmény Nórika lett! :D

Jadika! Látom, hogy te a SOTE I-en fogsz szülni, megkérdezhetem hogy kinél? Ott dolgoztam és szültem!

Gnesa! De szupi! Ágiboldit nagyon szeretem, Boldi nagyon édeeees (szemei mint egy romantikus hős szerelmesé) Ma van a névnapja! :D

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Még jó,hogy reggel írtam milyen jól bírom a frontot!A nagy fenéket! :cry:
A hasam feszül,szinte egész nap kemény.A hátamat is érzem egy kicsit,de nem vészes.
A jobb lábamon a csípőmnél,a térdemnél,a bokámnál fájnak az izületeim.Ez a melegfronttól van.Ezt megérzi sajnos szinte mindig.
És összességében úgy érzem magam,mintha egy úthenger ment volna át rajtam! :? Fránya frontok!!!BRRRR

Nem is csinálok egyebet csak pihengetek!

Kép

Kép
lecso
 
 


Bettó:ha te abéres magnéziumot szeded és abból 2-őt,akkor több magnéziumot szedsz mint én. :lol: Abban 1 tablettában van 250mg,azaz 500mg-ot szedel akkor.
Én nem a bérest szedem hanem a sanofi aventises magne B6-ot.Ebben 1 tablettában 48 mg magnézium van.Állítólag ez máshogy szívódik fel.Nálunk a nőgyógyászok ezt ajánlják!Így jön li nálam a kb 450 mg /nap.
Te viszont akkor 500-at szedel. :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Ja!Nekem a védőnő azt mondta,hogy nyugodtan szedjem a magnéziumot a 36.hétig,mivel veszélyeztett terhes vagyok és ártani nem árt! :wink:

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso! Igen a Béresben nagyobb adag van. Bár megmondom őszintén, nem sokat érek vele. Nekem végig voltak keményedéseim, persze nem olyan sűrűn, de azért jelen volt mindig. Az tuti, hogy a másodiknál nem ezt fogom szedni :wink: Most meg már egy hétig kibirom ezzel. (Remélem :oops: :D )

Csongria! Most legalább már nyugodtabb vagyok, hogy miért érzek mensi szerü fájdalamat. :wink: Iagzából már kezdek hozzászokni :lol:

Kép
bettó
 
 


De jó lányok, hogy ezekről beszélgetünk! Csongria, neked külön köszönet, hogy felvilágosítasz minket!!!
Szonjánál én tökre nem emlékszem ennyi keményedésre, mondthatnám, hogy nem is volt jóclófájásom, mégis a 36. héten szültem. Egyébként én is annak nevezném a jóslófájást, hogy méhösszehúzódás pici fájdalommal. Sajna nekem a derekam folyamatosan fáj... Remélem nem azért, mert szülni fogok... :roll: Én is figyelgetem bőszen a "fájásokat", és azt vettem észre, hogy akkor is bekeményedik a méh, ha beleimben levegő van (bocs...), és az feszíti, és olyan, mintha keményedne. Ekkor is jelentkezik egy pici deréktáji fájdalom, meg a mensi szerű érzés. De ha utána wc-zek, akkor elmúlik. Szóval érdemes figyelnetek, mert ez szerintem nem jóslófájás, csak a méh izomzata összehúzódik a környező belek hatására. Aztán lehet, hogy valami doki most levenné a fejem, hogy ez hülyeség. :lol: ÉS a 27 körül nekem voltak tökre szabályosan jövő keményedések, aztán azóta csak rendszertelenek! Engem is eléggé megvisel a front.

Gnesa, szupi, hogy visszatértél!!! Szép nevet választottatok. Még mi sem véglegesítettünk, nem is tudom, mikor fogunk :roll: Van úgy névjelöltünk is :wink:

Driennke, Isten éltessen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eddig azt hittem, az én védőnőm a leggázosabb, de ezek szerint nem! :roll:

Vivien, hogy vagytok??
Zsuzsi, és nem mondta a doki, hogy pihenned kell? Vagy ez a rövidülés ilyenkor már okés?

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Jaj lányok! Most egy kicsit azért szégyellem magam, hogy így kicsikartam a szülinapi köszöntéseket, de ami a fő, hogy nagyon-nagyon jól estek.

Nagyon fáradt vagyok, de még fel kellene mosni. Átrendeztük a lakást. A szobából kihoztuk a nagy tv-t, meg a komódomat, és itt kinnt helyeztük el. A kisszobában lesz a nappali, oda fogjuk beköttetni a Digi-tv-t. Bennt a mi szobánkban csak egy kis tv lesz, ha esetleg tudom majd nézni. A komódom helyén pedig a kiságy, de tényleg majd fényképezek, csak legyen minden meg.

Már alig várom, hogy mit mond a doki holnap, meg hogy veszünk megint egy csomó mindent a kis Nikinek (bár egy vagyon lesz az egész), most meg várom, hogy anyuék szóljanak, hogy mikor kapom meg a kiságyat.

Betti!
Ez a pocakfájás dolog nálam is stimmel, bár én nem emelgettem semmi nehezet ma, de a so mászkálás nem tett éppen jót.

Ági!
A gyomorsavval én is így vagyok, ehetek akármit mindjárt jön. Ráadásul nekem csak a házi tej vált be, a bolti nem, de mondjuk anyóséknak mindig van, a Rennie-től meg hányingerem van, de néha muszáj. Juti javasolta a korpás kekszet, majd holnap veszek, mert itt falun ilyet nem lehet beszerezni, aztán, ha nekem is beválik, akkor majd szólok.

Bizti, hogy valami hülye front van, nagyon fáj a fejem egész nap. A picur is mindig a frászt hozza rám. Legalább 3-4 órán keresztül nem éreztem, hogy mozog, amíg pakoltunk, aztán lefeküdtem és mondtam neki, hogy még egy órát kap, aztán felhívom a dokit, na azóta bepótolta rendesen.

Betti, nekem bal oldalon van a hátacskája, tehát a súlya és mindig jobb oldalt rugdos, vagy fönnt, de mégsem tudok bal oldalt aludni a szívem miatt, de azért eddig hagyott aludni. Rendes kislány volt.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Sziasztok!

Betti! Megmondom őszintén még nem merem abba hagyni a magnéziumot, nehogy beinduljon elöbb a szülés, így is van rá esély. Úgy tervezem, hogy a betöltött 36. hét után.

Csongria!
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, tök jó, hogy itt vagy és "segítesz".
A dokim Krasznai istván, a szülésznőm meg Szabó Rózsa.
Te mit csináltál a kórházban?

Zsuzsi! Köszi az infókat!

Gnesa! Jó hogy újra itt vagy!

Driennke! Csak ovatosan azzal a pakolással, mindig csak annyit amennyit bírsz!

Lecso! Köszke a kesztyűs tanácsot!


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Most látom a helyes írási hibákat, bocsi! :oops:

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Jadika! A uncsitesóm is a Krasznai Istvánnál szült most hajnalba!Ott voltam! :D Imádom Kraszit (mi csak így hívtuk magunk között! :lol: ) Rózsika pedig a legdrágább nekem a földön!!! Amikor anyukám meghalt, anyám helyett anyám volt, és persze nála szültem. Minden nap hozott nekem madártejet és ő hozott haza a kórházból!!! :D Mond meg neki hogy Ria puszilja ha találkoztok! :wink: Szülésznőként dolgoztam 7 évig szülőszobán. :)

KépKép
csongria
 
 


Csongria! Most nagyon megnyugtattál, bár eddig is csak pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban.
Érdekes, mi is így hívjuk itthon a doktor urat.
Rózsikával 2.-án találkoztunk szölőszoba látogatáson. 9.-én kell befeküdnöm, ha találkozok vele átadom, hogy üdvözlöd.

Megkérdezhetem, hogy szülésznőként másképpen élted-e meg a szülést mint egy nem szakmabeli?

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Driennke! Biztos szép lesz a lakás :wink: Türelmetlenül várjuk a képeket :lol:

Adri! Gondoltam amúgy én is rá, hogy picit később hagyom abba a magne b6-ot. Bár én így is úgy is keményedtem, ráadásul pont a 35. hét közepéig van magne b6.

Puszi

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Ma megint tudok egy kicsit írni, de katasztrofális helyzetek vannak a gyerekszobában. A fal betonig lekaparva, várjuk a párom fizuját, akkor végre tudunk alapozót venni, aztán jöhet a festés. Elméletileg még a héten meglesz. Szar dolog ez a pénztelenség, ha lenne pénzünk, egy festő már 2 nap alatt befejezte volna, amivel a párom karácsony előtt óta küzd. De nagyon büszke vagyok rá, mert nem hiszem hogy sok férj töltené szívesen az évben az egyetlen szabadidejét falvakargatással. Na jó, a mi férjeink ilyenek, mert ők a rendesekből valók ugybár! Igaz Bettó?!

Zsuzsi! Nekem se nő a pocim, legalább is én így érzem, de most néztem egy képet 1 hónappal ezelőttről, és bizony sokat nőtt. Mivel minden nap látjuk, nem tűnik fel annyira hogy növöget. De érzem, hogy egyre feszesebb rajta a bőr, egyre simább, szóval biztos növöget. Nekem még mindig olyan szép a bőröm a pocimon, a köldököm még mindig ugyanolyan, mint baba nélkül volt, csak egy picit van ellapulva. És a csíkjaim is nagyon halványak, mármint a barna csíkok a cunitól a köldökig, meg a köldök felett. Szinte alig látszik.

Előtejcim van, de nem csöpög magától, csak ha erősebben törlöm meg fürdés után.

Zoknifelvétel és cipőfelvétel: sajátos technikával nagyon gyorsan megy. Hozzávalók: 1 ágyszéle, törökülésféle ülésmód, jól összegyűrni a kézfejen a zoknit, ahogy a gyerekeknek szokta az anyukájuk, és egy hirtelen mozdulattal ráhúzni az oldalra fordított lábra. Ez volt a zokni. A cipőhöz meg kell egy erős cipőkanál, és az enyém szerencsémre 1 tépőzárral működik, pedig akkor még nem is voltam "babás" amikor vettük.

Babaparty: Mivel régebben sokat kellett pihennem, egész nap a Jóbarátokat néztem, szóval abban is volt ilyen babaparty, amikor a Fibi az ikreket várta. Oda is elhívták a csajokat, és mindenféle cuccokat kapott a kismama. Ezt Amerikában kelengye-partynak hívják. Jó lenne nálunk is, de én például úgy oldottam meg a barátnőmnek az ajándékozást, hogy első látogatáskor üres kézzel mentem, és "kinyomoztam" hogy mire van szüksége, és a második alkalomra azokat vettem neki. Persze ezt csak a barátnőmmel tehetem meg, egy idegennel azért nem.

Csajszik! Én még nagyon élvezem a "terheskedést", mindig kérdezik, hogy hogy vagyok, én meg széles vigyorral mondom-köszi, nagyon nagyon jól-, még ha rossz lenne se mondanám, nehogy azt gondolhassák, hogy "Te akartad, most ne panaszkodj"
Meg amúgy is jól vagyok napközben, csak az éjszakák gyötrelmesek. Fóleg a gyomorsav miatt. Néha álmatlanul forgolódok egész éjjel, aztán reggel 7 körül elalszom, és délután 3kor ébredek fel. Ez a legrosszabb. De ezen kívül naaaagyon jól vagyok.

Jóslófájások: nekem szerintem még nincs, mert eddig 2x volt olyan erősebb görcsféle, de csak kb 3 másodpercig tartott, és nem is feszült a hasam se előtte, se utána. Én még nem akarok szülni, ne is legyen jósló se, meg semilyen fájás se! Hadd élvezzem még egy kicsit a boldog várandósságot!!!

Derékfájás: hál' istennek, nekem nincs, van helyette a gyomorsav-túltengés, meg visszajött a hányás is. Egyre többször sajna, de nincs émelygés, vagy hányinger, csak érzem, hogy hányni fogok, kijön, és utána mintha nem történt volna semmi, tök jól vagyok. Ami nem fér el a pocimban, azt mindig kilöki a gyomrom.

1 problémám van, amit eddig senkinél nem olvastam: a bal sarkam zsibbad. De állandóan. Egyszerűen úgy el van zsibbadva, hogy nem érzem. Lehet, hogy a megnövekedett súly miatt valami ideget nyom, és ott eltűnt az érzékelés? Nem tudom. De nagyon vicces.

Mindjárt írok még, csak ezt elküldöm, mert így is kisregény leszek!

jutiboszi
 
 


Ma (mivel már hétfő van) megyek terhesgondozóba, most megúszom a magánrendelést, mert aztán menni kell vérvételre és a terhesgondozóban adják hozzá a beutalókat. Meg fel kell hívnom a könyvelőnket is, mert januártól már kapom a betegszabit. Végre, egy kis plusz pénz.

Aztán lassan alszom is!

jutiboszi
 
 


Még valamit: tudjátok, mindig írok valami kajáról, most a legegyszerűbb SAJÁT találmányomat írnám le, ami egészséges is!

1 pohár Danone gyümölcsjoghurt, 1 dl tej, gyümölcs felkockázva.

Ez az alaprecept. Én banános joghurtba banándarabokat tettem, és a tetejére tejszínhabot! Hmmmmmm..... Isteni. Imádom a tejtermékeket, és már nagyon untam a joghurtot simán, szóval kicsit felhigítva, gyümölccsel, olyan mint a gyümölcsleves. Finom krémes!!! ( Nem éppen fogyókúrás kaja, de ennyit megengedhetünk magunknak. Mégiscsak jobb és táplálóbb, mint egy tábla csoki :wink: )

Aki kipróbálta, küldjön véleményt!!! Kíváncsi vagyok! Nyáron az eperjoghurt friss eperrel is isteni lehet!!! Várom már nagyon a nyarat!!!

Pusszancs!

jutiboszi
 
 


Csongria!

Miért kell meleg vízbe ülni ha jósló fájások vannak? Én úgy hallottam, hogy az beindíthatja a szülést! Vagy a forró víz? Szóval melegbe ülhetünk, forróba ne? Segííííts kérlek tudatlanságomon!!!

Köszke!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Szép reggelt!
Kicsit koránra sikerült ez a reggel,de Levi átsétált hozzánk aludni(ami hála nem a szokása) és esezmbe jutott az este,így vége lett az alvásnak.

az éjszaka csajok nem voltam benne biztos,hogy nem megyünk szülni! :? :roll:
Olyan 0:45 körül arra ébredtem ,hogy fáj a pocim+keményedik.Kimenetem pisilni,gyorsan ittam egy magnézium pezsgőtablatát,majd lefeküdtem.De kb 10 percenként ismétlődött a dolog.Amire elszunyókáltam,ismét arra eszméltem,hogy a pocim fáj+keményedik.Már kezdtem megijedni,hogy mi lesz itt.Erősen gondolkodtam,hogy felkeltem Apát és bemegyünk a kórházba.Hátha tudnak valami okosat mondani vagy gyógyszert adni amivel leállítják a szülést ha tényleg arról van szó!Olyan 1:30 körül még éreztem egyet,majd csak most ébredtem csak fel.Valószínűleg abbamaradt.CSAK JÓSLÓFÁJÁSOK VOLTAK!De ijesztőek így 32+3 naposan.Még nem akarok szülni.Mondtam is Tominak,hogy még vagy 4-5 hetet húzzon már ki még bent!FÉLTEM A PICÚRT!OLYAN KICSI MÉG!

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!
Köszi, úgy tűnik javukgatunk. Mindkettő hisztis csaj:d
Azért jól megijesztgetnek állandóan! Jázmin időnként megremeg. Kap magnéziumot rá, és azóta ritkult. De csinálnak koponya ct-t és idegrendszeri problémát keresnek. Megkérdeztem ez mit jelent pontosan, majd közölték agyvérzést! Azt hittem összeesek!! Mondták nem valószínű, de ki akarják zárni. Összeszorul a gyomrom ha rágondolok!
Lilien jól van. Ugye jócskán lefogyott az első héten, de mióta eszik már majdnem a születési súlyánál van.
Úgy megpuszilgatnám őket!
Viszont nincs tejem! SOS SOS SOS!
Már 2 napja iszom laktoherb teát. Eddig eredmény nélkül! Maszírozom, fejem aventtel, de 3-5 csepp a max!
Mit csináljaaaaak???
A tejkonyhás néni sem tud ezeken kívül mást, csak h igyak sokat... :(

Kép
Kép
labasv
 
 


Sziasztok csajok!

Driennke,megkesve kivanok neked NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :)

Csongria,köszönjük szepen a felvilagositast. :wink:

Csajok,en ma egesz ejjel nagyon rosszul aludtam.Fajt a torkom es dugult az orrom.Csak forgolodtam.Aztan elövettem a Nasivin Zink orrsprayt es fujtam,de csak egyik felebe mert feltem nehogy baj legyen belöle.Igy el tudtam aludni,ugy hogy kidugult de csak az a fele amelyikbe fujtam.Mivel igy csak a baloldalomon feküdtem,most jol faj mindenem baloldalt. :( Pont most kellett nekem is betegnek lenni,es mindennek az oka a hideg tej,na meg en. :evil:
Nem is birtam volna egy percet sem aludni ha nem fujok az orromba.Most meg panikolok,nem-e baj.Szerintetek?????????????

Kép
ami6
 
 


Vivien,en ugy hallottam hogy a tojasleves jo a tej beinditasahoz.Most viccet felreteve,nekem sok ismerösöm azt ette szüles utan hogy beinduljon a tejtermeles.Meg tudsz kerni valami ismeröst hogy csinaljon neked?Esetleg a gyerekek nagyijat??
A masik amit hallottam,valamelyik homeopatias szer.Ha gondolod akkor utannakerdezek hogy melyik az.

Kép
ami6
 
 


Jó reggelt!

Szerencsére az este jól aludtam, talán elmúlhatott a front?

Lili! Az orvos már hetek ( hónapok ) óta „kíméletet „ ír elő , konkrétan nem mondta, hogy pihenjek sokat, és hogy aggódni kellene emiatt.

Vivien ! Egy ismerősömtől kaptam homeopátiás szert tejszaporításhoz. ( Előre megajándékozott vele)Neve:urtica urens.
Nem tudom, hogy mennyire használ ugyanis nekem még nincs tapasztalatom, de lehet, megéri rákérdezni a gyógyszertárban.

Zsuzsi
zsuzsi80
 
 


Sziasztok!

Vivien!Nekem a kecskeruta teát ajánlották tejserkentésre.Állítólag akár 50%--al megnöveli a tej mennyiségét!
http://www.drogorigo.hu/00kecskeruta.html

Kép

Kép
lecso
 
 


Senki sehol???

Kép
ami6
 
 


Nagyon aktiv a kis manokam.Szegenykem ejszaka ö sem sokat aludt,legalabbis amikor köhögtem mindig felebredt ö is.
Ma megyünk a szülesfelkeszitöre,ami 18-orakkor kezdödik.Mar nagyon kivancsi vagyok.

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Juti! Szegény, tudom, hogy mit érzel a szobával kapcsolatban :(
Bizony ám, fantasztikus férjeink vannak :wink:
Én ki fogom próbálni a kis receptedet, csak mostanság nem vagyok túl joghurtos, így viszont biztosan finomabb lesz :wink:

Vivien! Sajnálom, hogy nincs tejed. Remélem valamelyik tejserkentő be fog válni. Én csak ámulok, hogy mennyi féle dologtól lehet növelni a tejcsi tartalmát.

Ami! Majd mesélj, hogy milyen volt a felkészítő :wink: Sajnálom, hogy nem aludtál jól. Amikor én is köhögtem múlt éjszaka, Kincső is mindig ébren volt :( Jobbulást kívánok, ja és szerintem nem ártottál a pincurodnak azzal a orrspray-vel :wink:

Lecso! Sajnálom a rossz éjszakádat, remélem ma már nem lesz ilyen!

Mi szerencsére jól aludtunk, csak kétszer kellett kimennem wc-re és Kincső is szépen alukált. Bizony Zsuzsi nem volt front. Viszont, hogy mi sem legyünk nyugodt alvók a természet gondoskodik felőlünk. Gézu mondta, hogy ma, vagy holnap délutántól (már nem emlékszem melyik nap ) :oops: kettős fronthatás várható. Ja és hétvége is csapadékos lesz, úgyhogy biztosan lesz valami front is. Én az időjós :lol:

Most viszont meyek mosogatni és pihi. Felkészítem magam lelkileg a fogdokihoz. Utána pedig, hogyha a doki nem sokat csúszik (ami kizárva :shock: ) meyünk egy barátunkhoz, ők amerikai rokonoktól szokott kapni kis gyerkőc rucikat és szólt, hogy menjünk ki, mert vegyesen szokott kapni kislányos és fiúsat is. Jajj remélem sok szép dolgot kapunk. :oops: :lol:

Pusssz

Kép
bettó
 
 


Ami! nekem Kincső most nagyon aluszékony, úyhogy nálunk biztosan esni fog az eső. Előtte mindi ilyen kis lustaság a drágám. Nos és meint megszólalt bennem az időjós :lol:

Kép
bettó
 
 



Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Juti! Jó hogy néha jössz! :lol:
Igen, rendes a párjaink vannak! :P
Majd én is kifogom próbálni a receptedet.

Edina! Szörnyű lehetett az éjszakád, nem írigyellek.

Vivien! Nekem azt javasolta a szölésznő, hogy sok fehérjét (tej termékeket minden formában), rostosat kell enni és inni, vmint 100% gyümölcslevet, mellé ami szerintem már nehezebben kivitelezhető pihenni kell és nem idegeskedni.
Remélem minden oké lesz a lányokkal! Nagyon szorítok!

Ami! Mikor megvoltam fázva, én is használtam masivin orrcseppet. Megkérdeztem a női dokimtól is és a házi dokimtól is , hoy lehet-e mindketten azt mondták, hogy igen. Sajna a kismamáknak készült orrsprayk nem érnek semmit. Én már 2 félét is próbáltam.

Betti! Remélem sok szép rucitok lesz. Az én gyermekeimnél nincs semmi rendszer, hogy mi alapján mocorognak, csak éjjel van egy kis rendszer 10-11-ig szoktak általában.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


vivien, én urtica urens-et használtam Szonjánál. ezenkívül a pihi is számít. A remegés meg milyen hosszan tart? Ha csak egy picit, akkor idegrendszeri éretlenség is oka lehet.
Narancslevet nem érdemes inni, mert az bizony megfájdítja a babóka pocakját, úgyhogy erre vigyázzatok!

Ma voltam homeós dokinál, elmondta a szereket koraszülés ellen, meg a könnyű szülés érdekében. Már el is kezdtem szedni, de tegnap óta olyan hasmenés-félém van. :(
Viszont kimostam-kivasaltam a babaruhákat!!! Hétvégén szereljük össze a kiságyat, az kórházi pakk is javarészt kész, bár kell mgé bele egy-két dolgot vennem.

Edina, szorítok, mint állat, hogy maradjatok még egyben! :) Én mostanában elég sokat idegeskedek, hogy ne jöjjön előbb, rosszul is alszom.

Nemsoká indulok a nődikohoz!

Puszi

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Jadika! Igen másképpen éltem át, mert tudtam mire számíthatok. :? De érdekes nem féltem egyáltalán. Viszont a szemléletem megváltozott mióta szültem. Van egy pár dolog amit nem kérnék a kismamától mint régen. Pl: mindenképpen álljon fel és azt lehetőleg egyenes háttal :shock: , hátán feküdjön az ágyon CTG közben. Meg egy két apróság. De összeségében nagyon örülök, hogy sima szülés volt. Eleinte császárt akartam és a 24. hét körül gondoltam meg magam és persze nem bántam meg jó élmény volt! Nagyon, nagyon hisztis voltam. Nem kiabáltam de semmit nem követtem a szülésznő utasításiból. :oops:

Juszti! A meleg vizes fürdő alapból nem ajánlott a terheseknek. (én 50%-ban fürödtem) De a melegvíz az jól ellazít és relaxál. A jóslófájások pedig enyhülnek tőle. Azért tűz forróba ne üljetek!

KépKép
csongria
 
 


Lili megkérdezhetem milyen bogyók?Én is rettegek,hogy koraszülött lesz,ez az álmaimon is meglátszik.
Hétvégén pl. halva született álmomban Tomi az este azt álmostam,hogy vérzek.
Levinél nem voltak ilyen álmaim,igaz akkor teljesen más lelkiállapotban is voltam.Most ezerszer jobban aggódom,akkor meg élveztem a terhességet!
Jaj!Mikor lesz már február vége!?!?!?!?

Kép

Kép
lecso
 
 


Csongira:voltam ma nőgyógyásznál az éjszakai pocakfájás és keményedés miatt.Szerinte ez nem lehettet jóslófájás,mert ahoz még korán van.A jóslófájás 36-37.hét körül jelentkezik előszőr!Szerinted ez mennyire igaz?


A méhszájam zárva van,hála.De nem tudom elég -e tényleg a napi 3x2 magne B6 ahoz,hogy el ne induljon a szülés esetleg!Kicsit stresszes vagyok ez miatt,csak jönne már el az a fránya 36-37.hét.akkor nem aggódnék már annyira.

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Hát nem semmi a tempó és a mennyiség, azért próbálok kapaszkodni... :D

Bettó - köszi a gyors fevételt a táblázatba, olyan jó volt látni!!! :) Jó hogy írtad a mensis fájdalmat, mert az elmúlt napokban nálam is ez volt, így legalább megnyugodtam!!! Mi volt a fogorvosnál, túlélted??? :lol: :lol:

Csongria - még egyszer köszi a segítséget, nagyon megnyugtattál!!! Ágiboldival kapcsolatban pedig én is így vagyok, többek között azt is neki köszönhetem, hogy itt vagyok! Boldi pedig egy angyal - egy rosszcsont angyal :wink: - boldog lennék, ha a mi kisfiúnk is olyan szép és okos lenne!!!

Lecsó - remélem, most már jobban vagy!!! Próbálj sokat pihenni, remélhetőleg még egy darabig bennt marad a picur!!! Én szorítok!!! Én is megbeszéltem Kristóffal, hogy még azért min. 2-3 hetet mindenképpen jó lenne, ha bennt töltene!

Adri - köszi az üdvözlést, nagyon jól esett. Azt hiszem én is szedem még egy kicsit a MagneB6-t, márcsak a rábeszélőképességem megtámogatására is ... :wink:

Juti - mi volt a terhesgondozáson???? Ne aggódj a szoba miatt, hidd el, minden OK lesz, az aggódás meg csak árt, bár tudom, nem könnyű, én is néha ráparázok, hogy mi mindent kell még elintézni...

Ami - remélem jobban vagy már! Szerintem próbáld ki a kamillás vagy a borsmentás inhalálás, szerintem az orrdugulásra nagyon hasznos lehet, ártani meg ugye nem árthat... :)

Vivien - nem igazán tudok hozzászólni a tej témához, talán csak annyi, hogy próbálj ne nagyon aggódni miatta, mert az biztos nem tesz jót, bár tudom, hogy most azért ez nem könnyű! De biztosan minden rendben lesz!!!

Manka - köszi az üdvözlést, és a dicséretet is, nekem is agyon tetszik, csak a férjemet kellett meggyőznöm... :wink:

Driennke - úgy tűnik, akkor én még nem is jártam olyan rosszul a gyomorsavval kapcsolatban... Minden együttérzésem, ez egyszerűen borzasztó, leginkább az, hogy teljesen kiszámíthatatlan amikor és mitől lesz... :cry:

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Lecso! Igen jósló fájás konkrétan a 36. héttől van. A most lévő méhösszehúzódások nem nevezhetjük jóslónak. Ezeket Braxton Hicks féle méhösszehúzodásnak nevezik! Nekem a 28. héttől görcsölt a hasam én is ettem a magnéziumot. Próbálj meg sokat pihenni. Amikor ezt én betartottam akkor nem görcsöltem. De amint jöttem mentem tevékenykedtem ismét visszatért. Nekem is azt mondták már decemberben, hogy csak januárig húzzam ki és végül a 41. héten szültem. :?

KépKép
csongria
 
 


Hello!

Megjöttünk a dokitól. Minden rendben, nekem az írták a leletre, hogy C: 3000 és így legalább tudom, hogy minden OK.
Picikére azt írta a doki, hogy feje beilleszkedett a medencébe, de azt mondta, hogy mivel teljesen zárt a méhszájam így kizárt, hogy előbb jöjjön. Ja és a mensi szerű fájdalmakra ő is azt mondta, hogy készül a méh a dologra, vagyis olyan josló szerűség, meg azt is mondta, hogy a hátfájás és egyéb poci keményedések is ezt jelentik nem kell aggódni, a lenti fájdalom (meg nálam az oldalsó görcsök), az méhszalagok nyúlását jelzik, viszont arra, hogy fáj a mellkasom, arra nem mondott semmit. Viszont megdícsérte, hogy nagyon szép a bőröm a pocimon, hogy nem lettem csíkos.

Sajna most mennem kell, mert nem tudok már ülni, nagyon szúr a szívemnél.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Sziasztok!

Lecso! Én az origo.hu-n szoktam nézni a frontot. Most döntse el a magyar, hogy milyen front van, ugyanis az origon most hideg frontot írt :twisted: :shock: Örülök, hogy a nálad is rendben talált mindent a dokibácsika :wink:

Driennke! Örülök, hogy minden rendben van :wink:

Ági! Igazán nincs mit, mostmár hazavittem pendin és már otthon is be tudom írni sec-perc alatt. A dokinál nem volt semmi extra, max, hogy 5000 Ft volt, vártam egy órát a bejelentkezett időn túl és bent voltam kb. 5 percet :roll:

Adri! nem volt időm megkérdezni a skypen, hogy akkor a te kis gyerkőceid hajnalig nincsenek is ébren?

pussz

Kép
bettó
 
 


SZiasztok!
Vivien:én is urtica urens 5 ch 3x5 ajánlanám neked meg sok levest kell enni.Most az a legfontosabb probálj nyugot maradni.Nekem sok tejem volt de idegileg kikészűltem és elis apadt.
szasza84
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?