Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Móni, nekem is megmutatták magzatmázasan, utána pólyában adták oda, de annyira remegett a kezem, hogy nem birtam megfogni :(
Én nem voltam őrzőben, rögtön toltak fel az intenzivre, Pankát is vitték el.

Jutta,nem a pocija, az már tök okés (kopp-kopp), és a napi 1 kakira is beálltunk. De még mindig véreset kakil. Volt 2 hét, mikor nem volt benne vér, nem is hivtam a gasztroenterológust, gondoltuk ezzel a tejmentes diétával és tápival megoldódott a helyzet. De 2 napja megint van vér :cry: Szóval folytatódnak a vizsgálatok :(
Vigyázz, el ne fogyj a végén! :D
És mitől apad a tejed, ha fejsz? Az nem ugyanolyan, mintha szoptatánál? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Persze nem lőttem le magam.... no de mostmár csak egy mondat... bár gondolom lassan tele van velem a fórum.

Én elhatároztam, hogy igenis a kismamiknak és friss anyukáknak majd megemlítem hogy volt egy kis depim! Pont azért mert nekem sokat segített volna, ha tudom, hogy ez tényleg gyakori!

Jutta

KépKép
jutta

Móni, mi kéne, kép? ;)

horkolás: Huba néha szortyog vagymi. most épp nem.

a szopisztrájk nagyon hasonlít Huba kiakadásához ma du.! én cumival nyugtattam meg. a fura az volt, h amint bedöntöttem, egyből visított :shock: biztos vmi front....

na, tényleg el
szasztok
:arrow:

Kép
an°°di

Móni, nagyon kitartó vagy!!!
Nekem inkább a balt szokta orditva kiköpni...hogy ez miért van??? :shock: Pedig előtte mindig jóizűen fal a jobb-ból. Nade én se hagyom magam ám, nem olyan fából faragtak! :D

Altatás: fürcsi után pici játék, majd szopi ciciből. Mig keverem a tápit, apával pici játék. Utána bevonulunk a hálóba, megkapja a tápit és azon be is alszik szépen. Jutta, Dorka nem? Persze Panka ilyenkor már nagyon fáradt, mert általában az utolsó 2 szopi között már nem szokott aludni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jó éjt, én is el! :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi! Igen, képet akarok! Közelit! :lol:
Zsu! Igen, én kitartó vagyok és egyelőre türelmes! Remélem így marad! (Az örző az az intenzív az én fogalomzavaros leírásomban! :wink: És mivel káosz volt a Szabolcsban a férjem bennmaradt velem. A nővérek még örültek is neki! Nem nekik kellett szenvedniük velem! :wink: )
Na én meg azért írtam ennyit, mert holnap nem leszek! Vendégségbe megyünk!
Mogyo! Tetszett ez a jó kis átvitt értelmű írásocska!
Hű, a laptop le- én meg kimerültem! Pá csajok! Szép álmokat!

Kép
ermoni

szopisztrájk! nálunk is volt, h valamelyik oldal nem tetszett neki, ezért ugyanabban a pózban át a másik oldalra, ez bevált. de ez nem igazi sztrájk.

Ma elhatároztam, h növelem a szoptatási idő, mert ugyi túl rövid. egyelőre 10-10 perc mellenként, utána még tovább fogok erőlködni. A lényeg, h bevált, mert ma reggel 150-160 gr-ot szoptattam :D de vagy 20-szor tettem vissza a szájába.

altatás: hát ja, idillikus volt a kép, hazafelé azon gondolkoztunk, h mit ronthattunk el. Nem tudjuk, így remélem majd kinövi, vagy még próbálkozom. Volt már ugyanis mindenféle elalvás. És ez is furi, h néha ez válik be, néha az...

Ennyi császár! És ugye azért császároznak, hogy a babának nehogy baja legyen! Itt mindegyik szülésnél lehetett parázni? :(
intenzív, jaj, akkor az én kivérzésem nem is olyan durva?

Andi! Szóval Huba szted nem Vili miatt kapott cicisokkot?

Van vkinek ötlete, hogy Vilit hogyan lehetne leszoktatni az 5 órai kelésről???

KépKép
1macsek

Filmajánló (bár nagy árt fizetek/ünk érte :? ) Őfelsége pincére voltam
Nagyon-nagyon jó!!!!

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Macsek, Vili 15-15 perces sírása mi volt ahhoz képest, hogy a maradék 3,5 órát meg milyen szépen eltöltötte: aludt, meg tök jól elvolt amikor fent volt. Nem hiszem, hogy bármit elrontottatok volna altatás téren. Legalábbis én szeretném azt hinni, hiszen mi is "mesterségesen" altatunk :wink: Mindenkinek van valami gumimacskája, pl Juttának is babakocsi, nekünk a cici, Andi meg egyszerűen nem ér rá :wink:
Ilyen jobboldali cicisztrájk nálunk is van, és én úgy látom azért, mert egyszerűen nem kényelmes neki a bal oldalán feküdni. Tudjátok, mint amikor mi mindig csak az egyik vállunkon szeretjük vinni a táskát.

Közben gondolkodtam Alsópáhokon, és én annyira nem szeretem, amikor a szálloda az úticél Sokkal szívesebben mennék olyan helyre, ahol nagyokat lehet kirándulgatni, meg jönni-menni. Ha a Kolpingba megyünk, akkor onnan ki sem mozdulunk az biztos. Persze kényelmes babával, de ha lesz is helyünk, olyan tömeg van mindig, hogy nem fogunk beférni az uszodába. Vagy legalábbis nem lesz valami jó érzés tolongani. De mindenesetre bárhogy döntünk is, ha valóban összejön a közös kirándulás, mi csatlakozunk.

KépKép
kertikiri

Na ma is vicces napunk van! Csajszi 8-kor kelt, ami tök jó! 10-ig jól elvolt... majd altatás... cumival 20 percig... hát végül csak felsírt, hogy ez így nem fog menni... pedig lelkesen próbálkozott... majd 20 perc altatás fél óra alvás... majd kaki... majd nyüszi, majd evés... közben bealvás... 10 perc múlva böfi és kaki... mára feladtam a lakáson belül altatást... párom teraszon tologatja a babakocsit! :lol:

Na jó késő délután és éccaka maradunk azért bent!

Mi az a gumimacska? ÉS mi is össze-vissza altatunk, naés? Volt itt már minden... egyszer csak beáll a rend!

Na pá, jönnek vendégek du. és még sehogy se...

Zsu, szegény Panka... mostmár elmúlhatna ez az izé... :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Az én lányom meg mint egy anygalka eszik ,büfi,tisztábatevés ,be a kiságyba kiabál egy sor néha egy pici hiszti ekkor szólok hozzá beinditom a forgóját és alszik minden nélkül! :D :shock:
Szinte álomkoros és éjszaka is alszik!

Nem is irok már semmi ilyent mert tényleg megutáltok de hát ha csak ezt birom irni! :oops: :)

Ja szülés hát mikor kintvolt a lány akkor rámrakták megsimiztem mondtam ,hogy milyen gyönyörű és elszaladtak vele utánna már csak a megőrzőbe vitték be hozzám de én nem raktam a cicire de akkor éjszak már gyomormosás volt nálla meg mégegyer vasárnap!
Akkor kedden fel az infuzióra és csütörtök délig volt rajta tehát talán ennek köszönhetem ,hogy nincs tejem! :oops:
Hiába fejtem én ezerrel csak nem olyan mintha ő szívta volna pedig jó szívokája van!

Hát én kétszer sírtam össz vissz egyszer mikor felrakták az infuzióra és mikor megláttam a következőben mikor ment el a párom a kórházból mert anyósnak köszönhetően egy percet sem voltunk kettesben!Talán azóta nem szívlelem ők már annyira!

Kép
mogyoland

anygalka=angyalka

Kép
mogyoland

Hát most veszem észre ,hogy ilyenkor érek rá ti meg este beszéltek nállunk este van a foglalkozás ideje akkor játszunk egy nagyot aztán mesztelenkedik a lány akkor fürcsi ,kajcsi, büfi és alvás!

Kép
mogyoland

Sziasztok. :)

Tali szupi lehetett, nagyon jók a képek.
Anyukák, babák nagyon szépek. :)

Andi:
muti máá a gyűrűt!. :)

Zsu:
szegény Panna. :(

Depi:
méé mondjátok, h senki nem beszél róla??
Én kerek perec megírtam, h Marcim első három hónapját végigbőgtem. Frusztrált voltam, utáltam mindent és mindenkit!!!!

Jutta:
vicces lehetett a trotty. :)

Nálunk szieszta van, mindenki alszik, csak én nem tudok, mert Lilla ugye ilyenkor az udvaron nyomja. :oops: :roll: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

sziasztok

nem volt net :evil:

unalmamba lebontottama fát és átrendeztem a szobát :-) hehe na nem unalomból ám,hanem mert muszály volt :-)

hát nálunk is van 3 hós változás,rossz rányba,Bibu az új évbe többet sírt mint egést életébe,de nem ám csak úgy ahogy szokott hanem ordít,visít ha nem tetszik valami,tegnap azt hittük rosszul hallunk,olyan hisztitt levágott.Mert hogy ő is szopisztrájkol,történetesen ordít amíg nem jön a tej,nagyon nehezen indul be így ,szí kettőt nem jön ordít és ez így tovább sokszor 5 percig,eléggé kiakszta,már gondoltam rá,hogy megyek a vízért,tápiiért ,mert már nem bírom hallgatni,persze nenek egyenes következménye lenne hogy elmegy a tej.Ilyenkor nagyon elegem van a szoptatásból.Szóval este katasztrófa volt megint,ügye együtt fürdenek a csajok,apa a konyhába,erre Majának kaiklni kell,mondom gyere kiveszlek,áh nem még marad,mégse kell,egyszer csak anya jön a kaki.Mi van mondom?hát odamázolt a kád aljára,a kádba millió játék plusz Bibus.De hogy fogjam a kezét kakilás közbe a bimbin.hálistennek gyorsan kinyomta aztán kikaptam Bibit miközbe kajabáltam az embernek hogy gyere már,mert gáz van,ill szar.Aztán jött a domestos és társai.Már öltözéskor iszonyú nyügös volt hát amikor elkezdődött a vacsora,mint akit ölnek úgy visítitott,kiabált. :shock: aztán végre bealudt ,majd megébredt egy óra alatt kétszer ekkor dönöttem úgyhogy ma mellettem alszik,ill tegnap.így is evett éjjel 4szer,a melltartóbetétekből tudom,amúgy nem,mert kómában voltam.

Tali:mi Pestre nem megyünk az biztos,nekünk az érvégés sajnos,autópályadíj,benzin,plusz még hotel,sajnos nem megy.Kehida nekünk "közel" van azt még bevállalnánk.Épp agyaltam,hogy most ügye fizessük a potpm pénzért kiváltható olttásokat,majd jönnek a víz,gáz,áram elszámolások,majd kell venni Bibunak ülést az autóba,isofixünk van így 40.000 minimum lesz,aztán itt a nyár és megyünk nyaralni :-) idén csak Balcsira de az is sokba kerül.nyaff :-)szóval nekünk nyár végén jó :-)

Depi:nekem állandóan,de ez már biztos lejött,szégyellni nem szégyellem,ez van.

Sírás:a krházba nem,itthon ezerrel amikor Maja "utált"

Talisképek szuperek,nagyon szép mindenki :-)ha van még nyomjátok :wink:

Zsu
sajnálom ezt a véres kakikt,vajon mitől lehet?

Jutta
trottytrotty

Kötelezőn kivüli oltásaokat ki mit adat,adatott be?nagyjából tudom,de nem mindenkinek.Nálunk aza helyzet hogy lesz patikakártyánk és arra gondoltam amit lehet megkapnak.Pneumo egyértelmű az már folyamatba.A bárányhimlő és a kullancs ellenit ajánlja még a dokinőnk.Mert állítólag a bárányhimlő nagyon eldurvult :evil: Rotára azt mondta ő nagyon nem szokja ajánlani,mert abba még gyerek nem halt bele,most ez durván hangzik,de végülis igaz,és csak egy éves korig véd.
Vendég

Tömjük az öklünket tesó

Kép Kép
Vendég

Timi:
mi Marcinak beadattuk: meningitis, kullancs és majd a Prevenart valamikor most kapja.
Lillának: rota, meningitist 6 hó után, prevenart most kapja az elsőt, kullancs ellenit majd jövő tavasszal.
a bárányhimlőn meg agyalok....

Csajok:
ez hülyeség, h a rota csak 1 éves korig véd. Én direkt rákérdeztem. Alapból a rota az oviban tarol. Szval akkor mi értelme lenne.... :? :? :?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Megint nincs időm rendesen visszalovasni, hallom, Bogi ébredezik, úgyhogy gyors leszek!

Tök aranyosak a képek! :lol: Biztos jó volt a tali, nem tudom, mi mikor mozdulunk ki messzebb, nekünk sincs kocsink. (Csak egy szuper Trabi, de abba nem tudom a gyereket betenni...)

Anett, üdv!

Altatás: én borzalmas vagyok. Rájöttem, hogy ha szigorúan nem engedem a fejét felemelni- (hason alszik, oldalt a feje), és benyomom a cumit, két perc alatt alvás van. Jó, kicsit túlzok, van, hogy ismételni kell, de általában az én akaratom győz! Így alszik két etetés között kb egy órát. Még nem tudom, hogy hogyan hat ez szegényre, de hát hatásos. Végül is, ha nem lenne álmos, sírna, nem? Persze lehet, hogy rossz anya vagyok... :shock:

M.

Kép
moncsi27

Lányok,

Olyan gyönyörűek a babák a képeken!!! No meg Ti is! Remélem, hamarosan én is tudok beapplikálni ide egyet magunkról, le kell kicsinyíteni először.

"közkívánatra": Az én depim (akit nem érdekel, ugorjon!)

Namármost én Kertikirihez csatlakoznék, akihez hasonlóan én is profin beleástam magam a terhesség-szülés témakörbe, volt egy szépséges terhességem, egy fantasztikusan jó kis szülésem (indított szülés, kölök négy és fél óra alatt megérkezik), eltöltöttem három csodálatos napot a kórházban, ripsz-ropsz regenerálódtam...
De hogy utána mi lesz, arról csak halovány elképzeléseim voltak. Egy rózsaszínű, babázós-cicázós (van két macsekunk) mesevilágot képzeltem el magamnak. Azt hittem, egy újszülött vagy 1. édesdeden alszik, 2. édesdeden gőgicsél, 3. édesdeden szopizik anyjának kebeléből. Az "ordít, mint a sakál" opció nem szerepelt az én elképzeléseim között. Nem vagyok egy buta liba, legalábbis aszt hiszem, de tényleg nem tudom, mi a fenét képzeltem!!!
És akkor hazamentünk, és az én addig békésen egész nap alvó leánykám átment bőgőmasinába. Volt, hogy 6, azaz hat órán keresztül üvöltött. Kb. a 3. óra után már én is. :cry:
Mivel péntek éjjel lövellt be a tejem, és szombaton engedtek haza minket, senki se tanított meg szoptatni. Ennek eredményeképp egymás után háromszor vágtam tönkre a mellbimbómat. Ekkor kezdtem el használni a bimbóvédő nevezetű találmányt, örültem, mint majom a farkának, de azt senki nem mondta, hogy azzal a gyerek nem fog szopni rendesen, csak átmenetileg szabad használni. És hiába fogyott a gyerek, és hiába üvöltött fél napokat, olyan szinten ki voltam bukva, hogy nem vettem észre, hogy éhes!!!
Képzeljétek el az alábbi szitut: a gyereket hajnali 4-kor megszoptatom, utána ordít két órát, ismét megszoptatom, és közben azon gondolkodom, hogy ha végzek, kimegyek a Dunához, leugrom a hídról, és hogy a hullámat könnyű legyen azonosítani, a zsebembe beteszem a lakcímkártyát, mert az laminált, de előtte még írok egy levelet a férjemnek, hogy mikor kell a macskáinkat legközelebb oltásra vinni... És akár hiszitek, akár nem, hetekig azzal vigasztalódtam, hogy a vízbefúlásom részletein agyaltam!!!
Utólag már sokmindent másképp látok, de akkor meg voltam róla győződve, hogy ez a feladat túlnő rajtam, és nem vagyok alkalmas az anyaságra. Ha sírt a baba (márpedig sírt gyakran), leizzadtam fél másodperc alatt. Hetente kb. 4-5x sírógörcsöt kaptam. Öklömnyi volt a gyomrom, alig ettem (igaz, időm se volt rá). Tíz nap alatt fogytam 10 kilót. (Halálkomolyan.) És mivel vidékről költöztünk fel Pestre, még segítségem se volt az első hetekben, a férjemen kívül, aki ugye szintén zéró tapasztalattal bírt, a védőnőnk meg egy csődtömeg.
Aztán Eszter 5 hetes volt, amikor egyszer csak rámmosolygott. Ez a pozitív visszacsatolás kellett a fordulóponthoz. Utána még volt egy-két hullámvölgy a szoptatási kudarcok miatt, de amióta bevezettük a tápszert a szopi mellé, és nem szoptatok éjszaka, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Mostanában, ha ideges vagyok, nem Eszter miatt van, hanem vagy saját magamra haragszom, vagy a férjemre, hogy nem segít (eleget).
Ja, azt rólam tudni kell, hogy soha nem voltam hajlamos a depresszióra, sőt, kifejezetten optimista szemlélettel bírtam/bírok. De ez az anyaság-dolog eléggé megvisel/t.

Képzeljétek, tegnap Eszter nevetett! Megcsikiztem és gurult a kacagástól! Majd megzabáltam!!!

Na, már megint olyan hosszú voltam. Sziesztázik a babóca...

Kép
waterlilly

Ja, és mi a kiságyas bandához tartozunk. Annyira féltem attól, hogy majd nem tudjuk kiszoktatni a nagyágyból, hogy egyáltalán nem tettük a nagyágyba.

A fejlődés-hízás miatt meg nem izgatom magam. még alig járunk 4,5 kg-nál a 3,25-ös születési súlyhoz képest, de szerintem nem nagy gáz.

M.

Kép
moncsi27

Jé, Anett, egyforma a vonalzónk!

Kép
moncsi27

Azt el is felejtettem írni, hogy olyan jó "köztetek" lenni!!! Máris nem érzem magam olyan egyedül!

Timi, durva volt ez a kádba kakilós sztori! Hogy bírod két gyerekkel?

Meg egyáltalán, akinek két gyereke van ...Az ikrekről már nem is beszélve... Le a kalappal!!!

Nálunk a kistesó projekt törölve....

Üdv mindenkinek ebben a vacak, ónosesős ganéj időben!

Anett

Kép
waterlilly

Hát belegondolok ,hogy ha nállnuk is ilyen volna lehet ,hogy depressziós volnék én is!

De fene azt a nagy optimizmusomat, bár apa meg pesszimista tehát jól elvagyunk!

A lánykám átált a 4 óránkénti evésre !
Ti hogy álltok?

timi: na akkor volt izgalom este !
Remélem holnap jön a cd,dvd! :D

Kép
mogyoland

Anett
nehezen :-( most megint bekattantam :-(

Belenéztünk Maja torkába és fehér pöttyös hátul a mandulája,most mi a fene ez?????????felhívtam az ügyeletet azt mondta vagy vetessek holnap kenetet vagy csak gomba ha más tünet nincs.hát hogy a csudába vigyem el őket holnap ónosesőbe,tükörjégen,be a betegek közé???????????? annyira elegem van,megint betdepiztem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mogyó
holnap odakell érnie
Vendég

Anett!

Uhh... túl tettél rajtam depiben! De 80% nálam is állt... és igen az első fordulópont az első mosoly volt!! De öngyilkos nem akartam lenni... én csak elakartam menekülni... akár szó nélkül is!

Hajni! Igazad van Te is írtad!
Tényleg nálad mit szóltak ahhoz, hogy nem szoptatsz az első gyereknél? (orvos, védőnő?) Ugye 3 hónapos korig szoptattál?

Mogyó! Ilyen gyerek nincs is! :lol:

Timi! Majci sem semmi!

Jutta

KépKép
jutta

Kertikiri, ha van szoptatós párnád, akkor estleg tudod úgy szoptatni mindkét melledből, h csak az egyik oldalán fekszik, nekem ez bevált, meg akkor más tejcsatornákat szív ki (állítólag).

Nálunk épp az előbb ment el az áram másfél órára. Így fűtés sem volt :evil: :evil: úgyhogy átcuccoltunk a barátnőmékhez, pedig ma nyugis napot akartunk, Vili meg ordított egy sort. szegény. Ja, és reggel úgy aludt el, h beraktam a kiságyba, hogy csinálok reggelit meg ilyesmi, meg neteztem, tök nagy csönd... benézek, szeme lehunyva, szopja az ujját. 10 perc múlva nyekegett, cumi be, és utána egy órát aludt. Szóval megy ez neki így is. Meg nem is, mittoménmár!

Timi: sok ++++++, szegény Maja! Remélem nem lesz komoly! Doki miért nem jön házhoz? NEhogy elvidd Bibust a rendelőbe, de te se menj oda. Én is halogatom a vérvételt, pont ezért.

Én sok szakirodalmat olvastam a gyereknevelésről, a suttogó sok mindenben segített. meg spock is, de nincs az az irodalom, ami felkészíti az embert. Vili két hétig evett/aludt. Egy-kétszer sírt csak. Tejem rengeteg volt, de nehezen ment a szoptatás, és mivel nem kellett vele foglalkoznom, olyan volt, mintha nem is lett volna. Akkor múlt el a depim, amikor néha sírt, és foglalkozni kellett vele! Én azon gondolkoztam, h 1. kimegyek külföldre, és mindenkivel megszakítom a kapcsolatot, Vili maradt volna. 2. felvágom az ereimet, még kést is válsztottam (ez csak akkor, ha Vili éhenhal éjszaka...) 3. zárt osztályra visznek, mert nem vagyok rá képes, h ellássam.

Ciripke, hogy vagytok? Te is jól érezted magad? :wink:

KépKép
1macsek

Jutta:
hát, ők bíztattak, h hagyjam abba, mert ennek semmi érteleme és kicsinálom magam. :oops:
Szval normálisak voltak, azt mondták, h minden csepp kincs, de sokkal fontosabb az, h egészséges legyek és ne frusztráljam magam. Felnő Marci tápin is, neki sokkal fontosabb egy kiegyensúlyozott anyuci, mint az, h anyatejet kapjon...

Timi:
nem lehet h tüszős?? nekem akkor volt ilyen. :?

Kép
Kép
h@jni

úú csajok, ezek azért kemény depik...
:shock: :shock: :shock: én csak bőgtem és frusztrált voltam, szval igazából nem depiztem, hanem a fejem vertem a falba, h kellett ez nekem?! :roll: :oops:

Kép
Kép
h@jni

Mogyó: ügyik vagytok! Ágikával mázlid van úgy egyébként is!

Hajni: engem is érdekel ám, hogy hova mentek az ajándékkirándulásra, csak nem tudom meg akarod-e velem osztani :wink: :oops: ha igen, akkor nagyeskü van!!!

Látom egyedül vagyok, Vili bbakocsiban nyomja, de nemsoká keltenem kell.
Na, nem jön ötlet, hogy az ötórai kelést hogy toljam ki legalább 7,8-ra? Nyári időszámítást ne írjátok!

KépKép
1macsek

Hajni
tüszös volt neki karácsonykor,aztán egy hete már nem volt szinte semmi a torkában,most meg fehér,hogy minek néztünk be azt nem tudom.Lehet csak a hámon most felrakódik neki a kaja,tej??? ill gyógyul,mert más panasza nincs,nem köhög nagyon,orra kiscit folyik fehérewn,szóval nem tudom most mi van.Meg azt se hogy holnap hogy viszem le, egyáltalán levigyem-e.

hát én most megint nagyon depi vagyok,Bibi is elromlott meg én ezt már nem bírom,világgá akarok menni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Macsek
ajjajj,kemény,én valahogy mindig meggyőzöm magam,hogy csinálnom kell,élnem kell,most már van miért
Vendég

na csajok egy depiklubbnak is akadnának ám lelkes tagjai!

Timi, Bibus majd megjavul! Szerintem csak átmeneti lesz nála!

Dorka ma megint nemigen aludt nappal, csak 1x babakocsiban... most apa altat... háááát a remény hal meg utoljára!

Jutta

KépKép
jutta

Macsek:
:)

Timi:
nekem mikor tüszős volt, akkor voltak rajta ilyen fehér pontok.
A dokit nem lehet kihívni? Én soha nem viszem le őket, ha nyügöm van hívom és hazafele beugrik...
Pl. holnap oltásra jön. :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Tőlem senki (védőnő, doki) nem kérdezte még meg, hogy milyen a hangulatom... én meg magamtól nem kezdem el nekik mondani, hogy "héééé vegye már észre valaki, hogy depim van!!"
Meg az se tűnt fel nekik, hogy igencsak karcsúsodom (jó, nem vészsen mert volt honnan... de gondolom a depi miatti étvágytalanág árulkodó lehetne...) pedig gondolom nekik az is a feladatuk lenne, hogy kiszúrják ha vkivel ilyen god van... hát mondjuk a védőnő már rég eltűnt... tehát mikor vette volna észre... a gyerek doki meg inkább csak a gyerekre koncentrál (neki ez is a dolga gondolom)... tehát tőlük akár a Dunának is mehettem volna...
Tényleg valakinél védőnő figyelt ilyenre (is)? MErt elvileg nekik kellene...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nem nagyon írom, mert senkit nem akarok ezzel idegelni, de nekem Lilla minden du alszik a kocsiban kint.
Ma is kiraktam 1 után és 3/4 6-kor halásztam be, ő még aludt volna..
Nem próbálod meg esetleg bevezetni?

Macsek:
a mi napunk:
reggel 9-10 kelés, alvás 11-fé12ig kb.
alvás 1-2 között ( udvaron, kocsiban) és 5-6 között hozom be, ha nagyon hideg van, akkor előbb. pihiavás ( inkább csak szendereg 8-fél9ig. És 10-fél11ig fentvan. Akkar kaja és alvás....
Szval lehet, h Neked is ezt kellene bevezetni, h később fektetni.
Mikor fektetsz??

Kép
Kép
h@jni

Hajni... de ez lesz, most hogy nem -7 lesz a csúcshőmérséklet!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
hát én sem kezdtem el traktálni őket. Ők vették észre.
Kivoltam, görcsöltem... lefogytam 41 :!: kg-ra, úgy néztem ki, mint a halottak... szval igazából nehéz lett volna nem észrevenni...
A gyerekdoki meg ugye havonta jött, ilyenkor elvan 1-1.5 órát. Beszélgetünk. ő is, unokája akkor született, mint Marci... szval nagyon aranyos...
pl. terhesen ő vette észre, h tüdőgyulladásom van, ami a házidokim szerint vírus. :twisted: :twisted:
És igen, sztem nekik lenne ez a feladatuk!!!!

Kép
Kép
h@jni

Ja és holnap jönnek festők garanciális javítani... a hátam közepére... :evil: :evil: , de ez van, 1 hónap múlva se lenne sokkal jobb!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nálunk ma pl. +2.5 fok volt.
Itt még nem volt hidegebb -4 foknál. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni
értem én,csak neki is az volt 23án ,már elötte egy héttel látszott hogy pöttyös neki,aztán kapott antibiotikumot,elvileg akkor elmúlt neki még nem 100as kis orrfolyás,köhögés még van.Erre benézek,pöttyök.Láza nincs,köhögés,orrfolyás minimális,most vagy nem gyógyult meg teljesen vagy a sok sntibiotikum mkikezdte a nyálkahártyáját és gombás lerakódáa van.Tudod Bibunak volt a szájpenésze,na az is így volt ,hogy a lila kence után még fehéredett ittott ,de lelehettt törölni,mostanra múlt el.Lehet ez van neki is.De én nem tudom ügyebár eldönteni,ssem megkaparni.A drnő úgyis ezt fogja csinálni neki holnap,remélem nem hányja majd le.Sajnos ált. nem jár ki,reggel felhívom elmondom neki mi van és megkérdem neme jönne ki rendelés után ha kifizetem,ha azt mondja nem kénytelen leszek levinni :-( lehet majd eltöröm a lábam 6szor,de addig úgyse leszek nyugodt

Jutta
reméelm igazad van és csak átmeneti,bár ezt nyomja pontosan 3 hós kora óta,nyissz-nyüssz,nyugtalan alvás,sehol se jó stb....

Védőnő és depi:sokszor úgy érzem,hogy azt várja mikor fakadok ki.Az elejn is :és nem vagy fáradt?bírod még?persze mondom mineden oké.a válasz :jól van majd később.Most is hogy szájpenész volt,azt mondja ez végig megy rajta aztán gombás lesz a feneke is.megkérdeztema drnőt azt mondta egyáltalán nem törvényszerű.meg ilyenek.Tudjátok én nem mutatom ki ,hogy mennyire tele tököm,azt hiszem magabiztosnak látszom,holott tele a gatyám a betegségektől nagyon :-(
Vendég

sziasztok csajok. egy órája csak olvasok.
tök jó volt tegnap, csak betti náthája izgat, rem. egy baba sem kapta el, de azóta se lázas meg semmi csak takis. tegnap este lepasszoltuk a kölköket és moziba voltunk. szerintem 2 éve nem voltunk, és kezdtem kiborulni, hogy csak a mókuskerék (munka, háztartás, gyerekek), elhatároztuk, hogy szánunk magunkra idöt havonta egyszer. Megnéztük a P.S. I love zou cimü filmet, nagyon megható volt szerintem (emaitt Szabinak nem annyira jött be, viszont nem bőgtem!)
aztán 11kor összeszedtük a babát, de a többiek ott aludtak
ma de. mertoban voltunk, mert kifogytunk egy két dologból, és tök bunkó vagyok, meg se kérdeztem, hogy isztok-e kávét (mert én nem szoktam, igy sajnos nehezen jut eszembe, legközelebb szólni!!!!!!!!!!!!!!!!)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

megszállt a nosztalgia mikor itrátok ezt a remegés témát. Szabi csak kérdezgette, fázol (épp toltak be a szobámba), mondom nem, közben jó kedvem volt, de remegtem mint a nyárfalevél. Nekem az is szülésélmény, még ha dokim egy seggfej is volt!

Depi: minden barátnőm hivogatott és ilyen f@szságokat kérdeztek, hogy hogy vagyunk meg mi újság (persze ők kedvesek akartak lenni, de nekem tele volt a ... hócipőm) legszivesebben azt mondtam volna, hogy velem baromira semmi nem történik, azon kivül, hogy nem alszom, és a gyerek 5x büfizett meg 3x kakilt és a látogatók meg tapintatlanok, nem elég, hogy elöbb jönnek mint 6 hét, megigérik, hogy csak beugranak és ottfelejtik magukat órákra, én meg sajnos nem vagyok az a tipus aki megmondja, hogy el lehet tolni a biciklit!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

itt maradtak: 1 db textilpelus, Vilike rongyikája, Andi: popsitörlő, pel. alátét, előke.

Mindenkinek köszönöm a csokikat, sütiket, üdcsiket meg mindent.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Cirpike! Az előke Vilkóé volt, legyen Marcié. Rongyika, használd, amire csak tudod:)

KépKép
1macsek

Hát lányok...... depi durvulásban nálam Macsek nyert, Lily majdnem holtversenyben a második. Remélem mindenki hamar elfelejti ezeket az időket, illetve csak a szép dolgok maradnak majd meg!

Timi, tényleg miért nem lehet kihívni a dokit? Vagy párod nem tud otthon maradni, vagy később menni dolgozni, és bevinne benneteket? De inkább a doki jöjjön ki, azért az, hogy kis csecsemőt kellene a betegrendelésre vinni Maja miatt elég indok, hogy kijöjjön. Vagy ha mégsem, akkor fentiek nem tudnak kicsit Bibusra vigyázni, amíg Maját elviszed?

Macsek, én is csak a később fekvést tudnám javasolni, persze én aztán abszolút nem tudom a titkot. Esetleg amikor ötkor ébredezik, nem próbálod gyorsan cicire tenni? Nekem a 6 körüli ébredéseknél ez még 10-ből 8-szor segít, van hogy +1 órát nyerek így, de ma pl. 9-ig aludt még tovább. Aztán van, hogy egyáltalán nem alszik vissza. Nálunk általában az van, hogy ha hajnali egy körül ébred, akkor már tudom, hogy semmi remény bármit is aludni, mert akkor 1,5-2 óránként riaszt.

Ma jól aludtunk, sőt olyan mélyen aludtam, hogy olyat csináltam, amit még eddig soha: az első riasztásnál magam mellé vettem a babaőrt, hogy lecsitítsam :) Csabi csak nézett, hogy mi van, miért nem indulok, hát látja, hogy a babaőrrel alszom :)

És van egy fejlődésünk is, már sikongatva nevet, úgy beszélget velem.

És a mai negatívum: annyira csúszik itt minden, hogy Csabi nem ment el bevásárolni, tegnap meg lusták voltunk már este, így semmi kaja nincsen itthon. Most kenyeret sütök, de só sincs, úgyhogy nem tudom milyen lesz :cry: Nincs valakinek valami ötlete mit lehet csinálni pár halkonzervből? :)

Hajni, én is kíváncsi vagyok ám, hogy hova mentek!

Ciripke, remélem nem azért nem jössz, mert még mindig a romokat takarítod utánunk :cry: És remélem gyerekeket nem viselte meg nagyon a nem alvás.... persze valószínűleg igen. :cry: Nem volt szép tőlünk,hogy nem segítettünk összepakolni :? Bettike hogy van?

KépKép
kertikiri

Ó, látom már írtál :lol:

KépKép
kertikiri

Anett, ez a sztori olyan, mintha én irtam volna :lol: Persze anno azt hittem, csak én vagyok ilyen csődtömeg.
Már kezdem azt hinni, hogy az számit kuriozumnak, akinek a gyereke csak eszik és alszik. (Mogyo, te mázlista! :wink: ).

Timi, szegény :cry: már megint újabb betegség. Hát tényleg nincs egy nyugodt pillanatod! Megy a vudu, hogy ne legyen semmi komoly!!! +++++++++++++++++++
Bibinél ez a sirásos időszak reméljük csak átmeneti :?

Mogyo, az hogy történt, hogy átállt a 4 óránkénti evésre? Egyszerűen 3 óra múlva nem fogadta el a kaját? Szerintem ha én Pankának óránként adnék enni, akkor is elfogadná, vagyis magától sose állna át :roll:

itt is tükörjég van egész nap, a kutya már többször seggreült a kertben :lol:
ma anyuékhoz mentünk volna sült kacsát enni, de igy nem indultunk el :evil: Pedig 3 napja fenem rá a fogam!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kertikiri

megpróbálom kihívni a dokit,itt hagyni nem tudom kire sogórnőmék dolgoznak,mama meg,hagyjuk,szóval nem tudom kire hagyniPárom holnap 6kor mgy este 8kor jön :-(

Zsu
ne is mond féélek én is seggre ülök.

remélem én is hogy átmeneti,végüli nem olyan gázos ám,csak fura a tündérbogár után a isztipók :-) ölbe el van :-)
Vendég

Macsek, de az 5órai kelés után azért visszaalszik Vilko nem?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

6-7 körül van az uccsó előtti szopi, utána fél 10 körül, de általában két szopi között üvöltés van, vagy ha nem akkor két órát alszik. gondoltam én is a későbbi fektetésre, végülis mi más lehetne... akkor ma hallgatok két óra szirénázást :? :?

Kriszti: pizzarendelés? Nadin milyen ügyin fogta a csörgőt, láttam ám! :)

na, kezdődik az esti tánc, megyek, jó éjt minednkinek!

Gabcii, ott van anyós? Jelentkezni!

KépKép
1macsek

Ha szépen emelem a fejem torna közben, a jutalmam egy kis ujjszopi :lol:
Kép

A termék nem rendeltetés szerű használatáért a gyártó felelősséget nem vállal!
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?