Új privát üzeneted érkezett!

Juci, nagyon szépek a csajok, hihetetlen, hogy már ekkorák!:)
Próbáltam frissíteni a táblázatot, de a zöld sorokat nézzétek meg légyszi, mert ott lehetnek elírások, ill. egy csomó helyen nincsen infó.
Kata
1199452254.6989.xls

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül írok, de nem tudom, emlékeztek-e Zsuzska80-ra? Nagyon régen írt ide, utoljára talán szeptember elején. Sajnos a 20. héttől kórházban van, mert nyílt a méhszája.
Most 38 hetes, és ha addig nem lesz semmi, január 10-én fogják császározni, (az egyik bébi faros). Egyébként vegyespárost vár :-D

Minden jót Nektek!

SzezsoKép
KépKép
szezso

A táblázatba: 01.09.-én (remélem nem előbb ) kell befeküdnöm.

KépKép
KépKép
jadika

Hali Jadika!
Örülök, hogy jól vagy. Remélem a bébivel is minden okés lesz.
Nem raksz fel egy utolsó pocak képet? Kiváncsi lennék. :)

Zsuzskának drukk!!!

Mostanában mindenki Peg Perego Duette SW-t vásárol? Meg akartuk venni, de egyik Brendonban sincs és nem is tudják mikorra várható.
Tudja valaki, hogy a Brendonon kivül hol van még viszonylag nagy babakocsi választék?

Kép

Kép
kamilla306

Pocak kép mai:

Kép Kép

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Kamilla, éppen tegnap láttam ugyanilyen kocsit a Kikában, de az még ennél is drágább volt, ha jól emlékszem... Nekem 140.000-150.000 Ft körül rémlik az ára.
Jadika, szépen gömbölyödsz! :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Jucicuki: irtad hogy Dorka nem eszik rendesen es megy hozzatok az orvos. Mit mondott? Mennyit nyomnak most a Lanyok?
En (hule) allandoan aggodom mert ez enyemek szerintem lassan nonek es kicsik, ma mertem Oket, Anna: 4540 g. es Alex 5240 g. Szerintem keves de vegulis szepen esznek es vannak hurkacskaik is szepen ugyhogy majd megnonek. :D
Gyonyoruek a Lanyok a kepeken!!!! :D Milyen edes az a kis sapka!!!!

Lili: nagyon edesek a gyerekek, hogy megy? Van segitseged?

Szanet: nalunk Alex mozgott allandoan es Anna alig-alig, aggodtam is miatta pedig nem kellett volna,Alex sokkal mozgekonyabb, idegesebb fajta itt kint is. Anna egy kis angyalka, nyugodt baba. En is tobbet "tapiztam" Alexet mert allandoan belerugott a kezembe de ne aggodj emiatt idekint egyforman fogod szeretni mindkettot es egyforman fogsz Veluk foglalkozni!

Maminti: javult a helyzet alvasugyileg szerda ota? Szerintem is merned kellene Oket eves utan hogy tudd esznek-e eleget, amugy lehet hogy eppen egy ilyen fejlodesbeli bumm van Naluk es ilyenkor sokszor es sokat esznek de nem tart sokaig. Alexem is elromlott, most probalom "helyreallitani ugy hogy folkeltem Oket 11-12 korul es megetetem Oket aztan hiaba van siras rivas hajnali 5-ig nem kapnak enni. Anna birja 7-8-ig de Alex kel 1-kor, 3-kor stb. es nem enni mert csak 40-50-et evett ugyhogy ez csak rossz szokas de majd leszokik rola,remelem!

Kamilla: hogyhogy most vegyesparos? :lol: Te nem mutizol pocikepet? Hogy tellik az ido, nemsokara Te jossz! Ugy orulok Neked!!!!

Tiszaviragzas, szep nagyok a bebik! Szuper hogy nem fogtak bent, szerintem folosleges is hiszen jol vagy es a babak is! Drukkolok Neked! Milyen izgi! (azert en meg nem sirom vissza a szulesemet de talan egy par ev mulva :lol: )

Szofi, szuperul latszanak a babak! :D

Jadika: nem hallottam errol a rendellenessegrol de ha a doki azt mondta nem lesz baj akkor higyel benne!!!! Mi az hogy "ha nem parosul melle semmi?" Jo nagy a pocikad de ennyi idosem persze!

Kevinszpeszi: a tabla jo csak nagyon sok adat nem helyes benne. Szerintem ujra kellene kezdeni es csak azokat beleirni akik irnak is mert nagyon sokan vannak akikrol nem tudunk semmit. Szerintem bele kellene venni hogy ki gyereke mennyi idos, nem? Szivesen segitek megcsinalni, csinaltam mar parat eletemben. :lol: De vallalni nem merem mert meg pisilni menni sincs idom sokszor. :lol:

Szezso: koszi hogy irtal Zsuzskarol, akkor nagy drukk Neki 10-ere! Az en Annam is faros volt megsem csaszaroztak? Az A baba faros? Akkor mas a helyzet.

KépKép
KépKép
tontica

2008 elso kepe a gyerekekrol:
Kép
Extra vigyor Annatol:
Kép
Alex csak mosolyog, O komoly fiatalember:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Táblázatba:

Bajcsy Zsilinszkiben fogok szülni. Molnár már ott van, csak eddig elfelejtettem megírni

Kevinszpészi

De jó, hmegint lesz táblázat

Tontica

Köszi a megnyugtató választ :)

szanet

Tontika
Szerintem, nem kevés az a súly...
Elvileg egy jól nevelt gyerek :wink: ... 6 hónapos korára duplázza meg a születési súlyát... havi 5-600g-os gyarapodás tökéletes az első félévben...

Mozgás
Miért kellene, hogy egyforma legyen a két gyereknél? :roll:
Teljesen különálló személyiségek...

Kismamiknak kitartást!

Nálunk beindult a fogzás... nyálasok ezerrel... kezük könyékig a szájukban... nyűgösség és nem evés van... :cry:
Vendég

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199483494.8333.jpg[/img] az egyik babóca

ő a nyugisabb.

Másiki kis lurkóm annyira ficákolt és mozgott, hogy őt nem tudta követni az ultrahang. ezrt róla nem lett olyan jó a kép, de felrakom őt is :D
Kép [/img]

Nevüket úgy döntöttük el, hogy amelyikőjük elsőnek születik, ő lesz Janka, aki másodiknak, ő lesz Anna. úgyhogy még nem tudok nevet írni a képhez :D

szanet

további kpek nyugis babómról:
[/img] Kép
Kép

szanet

Sziasztok!

A babák nagyon szépen! Én is szívesen lennék már 1-2 hónappal előrébb!

Jadika, kitartás! és ne aggódj! Sajnos én sem hallottam erről az elváltozásról, de remélem valaki tud valami megnyugtatót mondani neked.

A táblázatba:
babák kora 35 hét + 1 nap, nevek: Fanni és Gréta (esetleg Kristóf és Barnabás, ha valamit nagyon elnéztek) Köv. vizsgálat: befekvés 01.11-én, és nem a II-es Kórház lesz (megszünt), hanem a szegedi Női Klinika. Az orvos maradt.

Kellemes napot mindenkinek!

Sziasztok:

Ági
tiszaviragzas

Sziasztok!

Köszi a biztató szavakat.

Tontica! Nagyon aranyosak a gyerkőcök, mind a 3 :P .
Én sem nagyon tudom mit kell az alatt érteni ha nem párosul mellé más. Ezért én arra gondolok, hogy pl.: hogy ne jöjjenek korábban, hogy ne kelljen oxigént kapniuk, de lehet, hogy butaság.

Szanet! Tök jók a képek, mi is voltunk de semmit nem lehetett látni, a párom szerint olyanok mint a fonottkalács :roll: .
Én is többet simizem Zalánt mert Ő jobban érezhető, neki van a kevesebb helye. A jobb oldalamnál a bordámat szinte folyamatosan nyomja a combja(legalábbis a legutóbbi UH szerint).

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Judit!
Mekkorák már a lányok! Nagyon édesek, szépek vagytok!!!

Andi, nekünk 5 nap után kellett visszamenni kontrollra. Érdekes. Februárban neurológiai vizsgálat, júniusban szemvizsgálat újra. Többet nem írtak elő.

Anyukák,
a tápszert ti mindig frissen készítitek el? A dobozon azt írják, csak frissen szabad adni. Viszont így iszonyúan sok idő, amíg a szopizás után még elkészítem a pótlást. Gyakorlatilag ezzel megszakítom az evésüket szegénykéimnek.
A kórházban pl. simán hűtőbe tették az előre elkészített tápot.
Ha 60-80 grammokat gyarapodnak egy-egy etetés alkalmával, az jó?
(általában 30-40 g szopizással, és 30-40 g tápival).

Ja, és a kórházban azt mondták, hogy a tápi ml-ben = tápi grammban. De most ellenőriztem, és ez egyáltalán nem így van a mérleg szerint. Ti grammban is és ml-ben is számoltok???

KépKép
lili73

Szép a pocid Jadika! Úgy látom nem is csíkozódik. Eddig még nekem se, nem akarom elkiabálni.
Mindjárt én is rakok egyet. Egy héttel ezelőtti az utolsó.

Tonti! Két UH-n voltam két héten belül, először két fiút mondtak az egyik helyen, aztán vegyest a másik helyen. Majd febr elején kiderül mi az igazság.
Arik nagyon a gyerkőcök így együtt.

Nem is tudtam, hogy a Kikában is lehet babakocsit kapni. Most azon gondolkozunk, hogy lehet, hogy Szlovákiában kellene megnézni, mert állítólag ott minden olcsóbb. Hát nem tudom.

Szanet, nagyon cukik a képek. :)

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Jadika! Örülök, hogy jelentkeztél és jól vagy. Csak csatlakozni tudok Tonticához, szerintem ne aggódj, hiszen az orvos is azt mondta, hogy ettől még egészséges a picur. Nagyon csini pocak. Pihenj sokat, használd ki az utolsó heteket!

Kata! Köszi a táblázatot. Nekem csak az hiányzik, hogy kétpetéjűek.

Kamilla!
Én is ezt a kocsit néztem ki eredetileg, már majdnem meg is vettem, de tapasztalt ikres anyukák lebeszéltek róla. Azt mondták, hogy fél év után úgyis le fogom cserélni, mert nagyon nehéz maga a kocsi is és fél év után már a gyerkőcök sem túl könnyűek. Pedig nekem nagyon tetszik, csak kb. 6 hónap használatra egy kicsit drága. Én vettem egy Symbaba egymás mellettit, amihez mindent (mózeskosár, lábzsák) adtak jóval olcsóbban, nyár végén pedig lecserélem egy Peg Perego Aria Twinre. Mostanában minden ikres anyukát megállítottam, aki ilyenben tolta a gyerkőceit és kifaggattam a tapasztalatairól. Mindenki dícsérte, mert nagyon könnyű (7,5 kg), jól befér a csomagtartóba és annak ellenére, hogy egymás melletti mindenhova bejutnak vele, mert csak 78 cm széles. Egyetlen szépséghibája, hogy nem használható újszülött kortól. Szóval nem szeretnélek lebeszélni, csak gondoltam megosztom veled, amit megtudtam. Nálam nagy dilemma volt ez a kocsitéma, futottam néhány kört, mire rájöttem, hogy nem tudom egy kocsival megúszni. Ha viszont végleges a döntésed én a Minimanóban akartam megvenni kb. 2-3 hete. Árban kb. ugyanaz, mint a Brendonban. Nincs túl nagy választék, ebből is csak egy volt, de érdemes felhívni őket, lehet hogy még megvan nekik, szerintem félre is teszik, ha kéred. Egyébként nagyon kedvesek a boltban, ikreseknek 5% kedvezmény.

http://www.minimano.hu/

Tontica! Édesek a gyerekek. Látszik, hogy Rate mennyire szereti a picurokat. Nem volt semmi féltékenykedés?

Szanet! Nagyon jók a képek. Szerintem kis ficánka is jól látszik.

Szerintetek hízás kérdésen mennyire kell aggódni? Eddig +5kg-nál tartok, ami a védőnőm szerint nagyon kevés és tényleg nem is nagyon van étvágyam, a délelőtti fogyasztást még mindig gyakran visszaküldik a kicsik, ha nem tetszik nekik. Viszont ahogy elnézegetem a pocifotókat én így is kisbálna kategória vagyok. Most kb. akkora a pocim, mint Jadikának a 35. héten. A védőnőnek is próbáltam elmagyarázni, hogy pont a kismamaság előtt derült ki, hogy gond van a pajzsmirigyemmel, ami miatt jelentős súlytöbblettel indítottam a terhességet, tehát szerintem nálam nem törvényszerű, hogy 20 kg-ot kell híznom, mert ikreket várok. Hát ő ezt másképp gondolja. Szerintem viszont ez egyénfüggő, nem hiszen, hogy meg lehet általánosan határozni, hogy ikrekkel min. ennyit v.annyit kell hízni. Azzal nyugtatom magam, hogy a babáim szépen fejlődnek, eddig mindig nagyobbak is voltak a koruknál, tehát nyilván hozzájutnak mindenhez, amire szükségük van.

Kép

Kép
szofi74

Szofi,
Én a ma reggeli mérlegelés alapján már 9,5 kg-t híztam, és baromira el vagyok keseredve, hogy ez állati sok... Pedig próbálok csak zöldséget és gyümölcsöt, fehérjéket enni :( :( :(
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Tonti!

Dorka: 4690g 53,5 cm
Lili: 5210g, 57cm
Ezek keddi adatok. Doktor néni szerint amig hízik, most egy hét alatt 11dkg-ot, addig nincsen gond és lehet, hogy jön a foga, mert meg van vastagodva az ínye alul.

Szerintem nem picik a gyerkőceid.

Judit

jucicuki

Lili!

A tápszer 90 ml vízhez, három mérőkanál táp, ebből lesz száz mili kajcsi, és az elvileg 100g. Mi így számolunk.

A kaja meg elvileg testsúlykilógrammonként 150 ml.
Tehát az én 5210 g-os Lilim 781,5ml-t kellene, hogy egyen egy nap, ami elosztva az öt etetésre ( mi már csak ennyiszer eszünk) 156ml. Hát átlagban megvan.

Mi frissen csináljuk a tápot, a kórházban a tejet is mikrózták, pedig nem szabad. Ennyit erről.

Judit

jucicuki

Judit,
hát akkor mi többet eszünk, mert így kiszámolva csak 40-50 ml-eket kellene csak enni. Ennyit esznek csak tápiból, de előtte még ott van az anyatejcsi is, aminek a mennyisége ugyan változó, de olyan 20-25 ml-ek lehetnek.
Lehet a babákat túletetni? Mondjuk Aliz elég kis tokás, de hát az természetes egy csecsemőnél, nem?
Nálunk elmegy vagy másfél óra az etetésre, utána már gyakorlatilag nincs is időm aludni, mert készülök a következőre, plusz eszem, iszom, fejek, stb.

KépKép
lili73

Tápszer
Lehet elkészítve tárolni... 24 órán keresztül hűtőben...
Melegíteni... lehet mikroban, ételmelegítőben, melegvízbe állítva...

Lili
A 150ml/kg az az érett, időre született babákra vonatkozik...
Kissúlyú, koraszülötteknél az igény lehet akár 180ml/kg is!
Vendég

Szofi, Kevinszpészi

Akkor én nem is mondom mennyit híztam :(
13kilónál tartok.de dokim nem mondott rá semmit.csak, hogy ne édességet egyek.gondolom azért nem rettent meg, mert nem voltam elhízva a terhességem előtt.
amúgy már nem is érdekel az egész!
A múltkor, mikor 10 kilónál tartottam mondta a védőnő, hogy sok.én megkérdeztem tőle, hogy mit egyek.erre ő: próbáljak meg 3 óránként enni nagyon keveset.pl:reggelire fél szelet kenyeret, majd 3 óra múlva 1-2 mandarint.ebédre, ha pl pörkölt van, akkor nagyon kevés köretet, mert az hízlal és husiból is csak kb 5 szemet.azt is mondta, hogy tejterméket se egyek sokat,mert az is hízlal.napi adag:2dl tej,vékony szelet sajt.ha ez megvan joghurtot már ne egyek.ja, és gyümölcsöt se egyek sokat,mert az is hízlal.

na én ekkor feladtam. mert lehet, hogy én vagyok a hülye, de inkább eszem tejtermékeket, megy gyümölcsöt, de nem mesterséges vitaminokat fogok szedni markszámra.elég a Gravida!

És terhességem előtt sem voltam kisétkű.nekem nem elég 5 szem pörkölt ebédre!nem beszéve a tejről, amit régen is literszámra ittam.
szóval amit ajánlott, nekem jó lett volna fogyókúrának a várandósságom előtt. :D
úgyhogy úgy döntöttem eszem!!!!!!

szanet

tdanie,
köszi, én is arra gondoltam, hogy korababáknál nagyobb lehet a gyarapodás üteme. Gondolom, hogy behozzák a lemaradást.
A kórházban annyira kellett tartani az adagot, még akkor is bele kellett erőltetni a gyerkőcbe, amikor láthatóan nem akarta. Most meg ennek hatására talán túl sokat is adok nekik, mert úgy látom, igénylik, sírnak, szopómozgásokat végez a szájuk, stb...
Bár a mérleg néha teljesen furákat mutat. Direkt lemértem az anyatejcsi súlyát cumisüvegben, és nem 1:1 volt a ml:g, máskor meg mégis 1:1 volt.

KépKép
lili73

bocs, Lili, de nem bírom ki:
ha én Hubának mindig adnék enni, amikor szopómozgásokat csinál a szájával, akkor kb 20 órát enne egy nap.. vagy többet. mindig megeszik a gyerekeid, ha adsz nekik tápit? :roll:

Kép
an°°di

Szia Andi!

Édesek a januári képek, nagggyon hasonlítanak rád :lol:
Végre mi is frissítettük a honlapot ( vagyis hát Ati :oops: , de nagyon drukkoltam neki :lol: )

Lili, tök érdekes, amit írsz, mert nálunk nem erőltették a kórházban sem, ha nem kérte, persze azért próbálkoztunk, de ha nagyon nem ment, azt mondták, hogy ne erőltessük, majd legközelebb jobban eszik. Persze ez már akkor volt, mikor 40 ml felett jártunk és nem kellett infuban pótolni folyadékot.
Egyetértek abban Andival, hogy ha mindig adnék Lilunak, ahányszor játszik a szájával, vagy eszi az öklét. Cicizéssel más a helyzet, de a tápival azért vigyázni kell. Szerintem beszéld meg a gyerekorvosoddal, nehogy nagyon megterheld a pocijukat, mert azért is sírhat. Bár az elején mi is többet ettünk míg utolértük magunkat.
Csinálsz majd babás vonalzót, hogy lássuk, hogy nőttök?

Szanett!

Nem semmi, ez az öt szem pöri :shock: :shock: nekem sem lett volna elég, bár a 13 kg a 25. héten, nem is tudom én a szüléskor jártam annyinál és nekem is azt mondták, hogy sok ( szerintem ez is doki és védőnő függő) de fogyózni a terhesség alatt hülyeség,csak oda kell figyelni, hogy mit eszik az ember. A tejet nem szeretem, de én rengeteg sajtot, kefírt ettem. És a 28 hét után mondta a védőnőm, hogy egyek húst hússal, hogy hízzanak a gyerekek.

Szóval csajok, nem egyszerű ez a kaja téma, sem a kismamiság alatt, sem a gyerkőcöknél, sem a szoptatás alatt ( iszonyú mennyiségű csokikat kívánok és sajnos meg is eszem )

Jó éjszakát!

Judit

jucicuki

Andi,
nem kell a bocs, inkább örülök, ha megosztjátok velem a tapasztalatokat! Szóval, a tápit van, hogy megisszák egy szuszra, van, hogy marad jócskán az alján, nem nyomom beléjük azért természetesen. Amikor nyűgösek, sírnak, látom, hogy mozog a szájuk, mellre teszem őket, nem tápit adok.

Az első napokban éjszaka ordítottak, azt gondoltam, fáj a hasuk. Aztán kipróbáltam, hogy emelem az adagjukat, gondoltam, hátha éhesek még, az a bajuk, és erre elmaradt az éjszakai bőgés.

Csinálok majd vonalzót, de most rohanok, mert megint mindkettő keservesen sír. Nappal olyanok, mint két kisangyal.

KépKép
lili73

Sziasztok :) -itt a belekotyogós ikres mama :) -Szanet tök igazad van- kevinszpészinek már okoskodtam ez ügyben mert annyira nem értem azokat a dokikat védőnőket akik a normál módon növekvő kismamákat ilyesztegetik -van elég rágódni való egyébként is ..szóval minek ...? A képek alapján amiket feltesztek egytől egyig csinos egészséges anyukák vagytok... :) Kép
A képen a 39.héten járok 4 nappal a szülés előtt és plusz 22 kilónál... szerintem nem látszik.. mármint az hogy 22 kiló :)

Kép
Kép
panni7

Judit,
minket alig akartak hazaengedni, mondván, hgy Aliznak 3 napja stagnált a súlya. Kérdeztem, miért lehet, mondták valszeg keveset eszik, mert a vérképe alapján nem bújkált benne semmi betegség. Most bezzeg gyarapszik a drágám. Csak az itthoni környezet kellett neki. Már-már azon gondolkodtak, hogy töményítsék-e a tápját.

Én viszont stratégiát váltottam. Nem egyszerre kapnak enni, amúgy is kicsit eltolódott a ritmusuk a hosszan tartó etetések miatt. Mindkettőt minden alkalommal mindkét mellemre ráteszem, és csak ha nagyon muszáj, adok nekik egy kevés kis tápi-kiegészítést. Úgy érzem, máris több tejem termelődik, mert a mérleg 40-70-eket mutat egy-egy etetés után. Szeretném megvalósítani a tejcsi kereslet-kínálatot. Mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha csak a mell lenne.

Tontica,
kérdezted van-e segítségem. A férjem, mert itthon dolgozik. Viszont ez azt is jelenti, hogy nem nagyon tud dolgozni...próbálom egyedül intézni a nagyját, hogy azért pénzkeresőnk is legyen.

KépKép
lili73

Pocakosoknak,

a hízás annyira egyedi, semmit nem jelentenek a kilók. Ha látványosan kövér lesz valaki, akkor tényleg vissza kell fognia magát, de ha nem, akkor - szerintem - tökmindegy, hogy hány kilónál tart.

KépKép
lili73

Lili pont így gondolom én is :) a hangsúly a normális növekedésen van -és gratulálok a babákhoz :)

Kép
Kép
panni7

Hali!

Én most járok +10-nél és ha megnézitek a képet rólam pár hozzászólással feljebb, nem hiszem, hogy kövérnek néznék ki. Én nem fogom vissza magam. Annyit eszek, amennyit kívánok és kész. Így is inkább attól félek, hogy túl picik lesznek a babák.
Panni, azért nem semmi, hogy kihúztad a 40. hétig. Nem kellett a végén sem befeküdnöd a kórházba? Mennyivel születtek a gyerekek?

Szofi! Köszi a tapasztalatokat a babakocsiról. Sajnos nálam is az a helyzet, hogy ki akarom bekkelni egy babakocsival, de lehet, hogy mégse fog menni?

Kép

Kép
kamilla306

Köszi a válaszokat!
Most megnyugodtam, hogy nem csak én híztam ennyit. huh!
nem nézek ki én sem bálnának :D
sajna képet nem tudtam még felrakni, mert nem tudom lekicsinyíteni :(

Kamilla
É is +10 nél jártam 22hetesen.akkor mondta a védőnő, amiket írtam. :?

Panni

nagyon ügyi vagy, hogy bent maradtak a babók végig!
én április 1jét tűztem ki célnak.az 10 nappal van előtte.persze remélem tovább maradnak!csak vicces lenne, ha akkor születnének :D

szanet

Panni
Nagyon csini voltál :lol:

Kép terhes lettem

Kép szülés előtt
Vendég

Kamilla -szerencsére a dokim nagyon laza mondtam neki hogy 2 dolgot szeretnék ha mód van rá - szeretnék simán szülni és otthon maradni amíg csak lehet a nagyobbik lányommal-persze csak ha lehet és nem veszélyeztetem magunkat...Aztán úgy alakult hogy annyi dolgom volt pl építkezés költözés hogy jóformán nem volt időm szülni :) Így a 36 .héttől folyton azt mondták hogy ok akkor következő hétől befekvés.... de mivel a kórház zsúfolt volt én meg jól éreztem magam mindíg kisírtam a hazamenetelt -még szülés előtt is aztán ahogy hazaértünk már mehettünk is vissza -éppen csak beértünk :) Mindkét lányzó 3 kilóval és 54 ill 56 centivel született -helyes kis balerína alkatok voltak :)
Szanet szerintem remek dátum :) -én így tűztem ki a párommal való évfordulónkat de aztán csak túlhordtam őket... ezt kívánom neked is :)
Tdanie -atyám micsoda pocak :) Te is csak oda nőttél :)

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Kamilla! Köszke a dicséretet, a te pocid is nagyon édi.

Szofi! Én a 26. héten 8 kilónál tartottam most kb 15-16 kiló, de szerintem ez egyénenként változik.
Az egyik ismerősöm 54 kilót hízott ikrekkel, és utána vissza is ment eredeti súlyára.

Panni!
Nem semmi, hogy végig kitartottál nagy gratula! Nekema jan. 20.-a cél.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Ja Kamilla, kened vmivel a pocid? Nem tudom nekem segített-e vagy csak genetika. Én babylove mama olajjal kenegtem, de cicim viszont szétcsattant.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

jól beindult a hízás téma :D

tdanie

jó nagy poci! legalább elfértek odabent a gyerkőcök!:D

jadika
54kiló???? nem semmi! de ha visszafogyott az jó.

szanet

Jadika, ezt találtam

corpus callosum - Idegrostok vastag kötege amely a két agyféltekét köti össze.

A corpus callosum = kérges test.

A bal- és a jobb agyféltekét köti össze, idegrostokból áll, a két agyfélteke közötti kommunikációt segíti elő.

DE!!! Az esetleges hiánya nem okoz feltétlenül gondot!

Szóval szerintem nyugodj meg, ha a dokid azt mondja, nem lesz baj, biztosan nem is lesz!

Puszi!

Judit

jucicuki

Jadika!
Én reggel Babylove, este Vichy, csak azért, mert a Vichy nagyon drága és tök hamar elfogy. A mellem nekem már tinikoromban megrepedt. Most csak rosszabb lett. :(

Most indulok beszerzőkörútra. Gondoltam elkezdem, amíg még tudok mozogni. Azt sem tudom mit vegyek, kábé az egész boltot be kéne pakolni a kosaramba, mert nulláról indulunk. Na majd beszámolok mit sikerült intézni.

Kép

Kép
kamilla306

Jadika, én Milupa krémet használok, a legtöbben korábban ezt javasolták, és nekem nagyon bejött (kopp-kopp :)). Ráadásul egy tubus krém kb. 1.000 Ft, nem olyan istentelenül drága...

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Judit! Köszike a biztató szavakat. Ezeket találtam én is. Sőt van amikor a epilepsziát az átvágásával gyógyítják.
Tudom, hogy te áttudod érezni a problémám. Azért amig meg nem születik és a dokik azt nem mondják, hogy rendben van addig izgulok.

Kevinszpészi, Kamilla! Nekem is van még itthon Milupa is, de én azt akkor használtam ha nem akartam, hogy olajos legyen a ruhám.
Nekem a Milupa egy kicsit drága, a Babylove olaj 690.-, a krém 650.- körül van a DM-ben. Nekem mint már említettem ez vagy a genetika segített eddig.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Jadika, hát igen, sajnos tudom, milyen, és hidd el sajnos ha megszületnek, akkor sem fogsz megnyudodni, mindig lesz valami :lol: :shock:

Legalábbis én paramama lettem.

Elolvastam a Macsópapákat, most hallottam, hogy írják a macsómamákat.
Nem írunk egy paramamákat csajok?
Hátha bejön :wink:

Judit

jucicuki

Judit! Tudom, hogy az amég élek izgulni fgok érte , persze Annáért is. Bármi lesz.

Én is paramama vagyok már most, pedig még megsem születtek.

Benne vgyok a könyvírásban :wink: .

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok Lanyok!

Mizujs, jol vagytok? En egy kicsit szomorkas mert a nagyfiam szerint en csak a babakat szeretem es Ot nem, ezt mondta ma az apjanak. :cry: Pedig en imadom Ot is es nagyon sokat foglalkozom Vele, remelem majd egyszer megvaltozik a velemenye!

Jadika: elhiszem hogy aggodsz, teljesen termeszetes, en az utolso pillanatig halalra aggodtam magam es most meg azert hogy eleget esznek-e, nonek-e rendesen, emelik-e a fejecskejuket stb. :lol:

Panni, Tdanie hogy Ti milyen csini kismamak voltatok!!! Lanyok, ne aggodjatok annyit a sullyotokon, szerintem kb. ugy kell enni mint a terhesseg elott. En 18 kilot hiztam es meg van rajtam 5 de majd lemegy es ha nem abba se halok bele (csak az uram :lol: ).

Anyukak, Nektek van napirendetek? En probalnam kialakitani de mindig elcsuszunk mert reggel nincs kedvem felkelteni azt amelyik edesdeden alszik, igy van hogy 2-3 ora kulonbseg van a ket baba kajaja kozott es ez nagyon nem megy igy.
Ezentul folkeltem Annat is amikor Alex reggel 5-kor eszik, es valahogy igy kepzelem:
- Hajnali 5 : kaja
- visszaalvas
- 8 korul kaja aztan jatek (vagyis Ok ellesznek egyedul mert en inditom Ratet a suliba)
- aztan de. ismet 1-2 ora alvas (mikozben en pakolok es fozok)
- 12 korul kaja
- jatek
- alvas
- 4-kor kaja
- seta a bebiszitterrel (akkor maminak szabadfoglalkozas :D ) vagy hianyaban mamival
- 7 korul furcsi
- 8 korul vacsora
- alvas
- 11-12 korul alometetes
Igy szuper lenne ha osszejonne, holnaptol probalom max. pofara esek. :lol:

Meseljetek el Ti hogy csinaljatok!!!! 3-4-5 honapos babak anyukai, hol tartanak a fejlodesben a picik? Mi a kovetkezo lepes, figyelnek mar egymasra? Mikor tudnak fogni?

egy-ket kep ha nem baj es nem neztetek bele az albumomba:
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Végre el tudtam olvasni egy oldalt....Nagy szó... :roll:
Viszont most ért haza az uram,ugyhogy csak gyorsan!

Lili!

Óvatosan a tápszerrel!Tapasztalatból....Nálunk Emese nyivákolt az elején sokat,addig adtam neki enni amíg csaj játszott a szájával és sikerült túletetnünk,nem jó se neki,se nektek!Anyatejjel lehet etetni igény szerint,de tápival nem,tönkreteszi a bélflóráját,hasmasa lesz és egyre többet fog sírni.Amúgy már leírtam velünk mi volt,hogy oldottuk meg,ha gondolod keresd vissza.

Tonti!

Nagyon csini vagy,tudod?Én gyarapodok a szopi alatt... :oops:
A ritmusunkat én is leírom majd,ha lesz időm..De egyre jobbak a csajok,ebben szerepe van annak,hogy nagyon sokat játszunk napközben!Éneklés,bábozás miegymás... :wink: :) van hogy 6 órát alszanak!Persze nem minden éjszaka,de ez is óriási dolog!!!! :lol:

Én is 7-8 körül fürdettem először és mi is keltünk 11-12 körül,amióta kilenc körül masszázs majd pancsi sokkal jobban bírják!

Kata!

Tuti a tábla,az én adataim stimmelnek! :wink: Köszi!

Emese:56OO gr és 61 cm,Adél 53OO gr és 6O cm.A kis létrák... :lol:

Mindenkinek puszi és jó éjszakát!

BT,alias Leila

Kép
bogyótanya

Sziasztok!
Rég jártam felétek, mert hát MEGSZÜLETTÜNK!
December 27-én a lányok úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább. Sajna ez csak a 33.hét volt. Még mindig kórházban vagyunk. Jázmin elég beteg volt. Most kezd kilábalni. Nem vagyunk már lélegeztetőm és elkezdtünk enni! :d
Amúgy 1800 és 1760 a születési súlyuk!
Remélem most már minden jól alakul és pár hét múlva hazamehetünk!

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!
Rég jártam felétek, mert hát MEGSZÜLETTÜNK!
December 27-én a lányok úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább. Sajna ez csak a 33.hét volt. Még mindig kórházban vagyunk. Jázmin elég beteg volt. Most kezd kilábalni. Nem vagyunk már lélegeztetőm és elkezdtünk enni! :d
Amúgy 1800 és 1760 a születési súlyuk!
Remélem most már minden jól alakul és pár hét múlva hazamehetünk!

Kép
Kép
labasv

labasv

Nagy-nagy gratula a babákhoz!

Karácsonyi ajándékok lettek :D
Remélem minden ok lesz velük! Drukkolok, hogy minnél hamarabb hazamehesssetek :D

szanet

Labasv!

Hatalmas gratula!

Babóknak szorítunk, rendben lesztek!

Judit

jucicuki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?