Új privát üzeneted érkezett!

Gurgi: gratula a fogacskához! Jó utat!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Brigi!!
Köszönjük szépen.
Ezek olyan nagy dolgok..örülünk neki.. :lol:
torolve_20131003125716
 
 


Sziasztok,
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr8.htm
egy pár szó a babatáplálásról, lapozzatok,

Andrea
Kép
kindernay
 
 

 
 

Bencének boldog féléves szülinapocskát kívánunk!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Gréti Bence boldog fél éves szülinapot!


Zsú:

Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 


Sziasztok!

Grétinek és Bencének Nagyon Boldog Féléves Születésnapot!!!!

Köszönöm a köszöntéseket, aranyosak vagytok!

Dani egyik meglepije, hát azt hittem megzabálom::lol:

Kép

kispiskóta
 
 


Zsú! Sok boldog születésnapot kívánok!!!

Grétusnak és Bencének pedig gratula a 6. hónaphoz!

Andrea! Jobbulást! Én is napi 3 x 100 mg C vitamint szedek és sok folyadékot iszok. És esténként infrázom az arcomat + 1 amp. Calcimuskot iszom.

Gurgi! Gratula a fogacskákhoz!!!

Egcsi! Álmodozó geometria ábrázolódik az ábrázatán? (Most csak ennyire futotta....)

Mütyürke! Összefektetni a babákat tudatosan- most még semmi rossz nem lehet belőle.:D De ugyanez 18 év múlva...... (Addig remélhetőleg a bárányhímlőn is túlleszünk. :lol: )

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!!

Isten éltesse az Istenéltetni valókat :lol: Szülinaposokat és hófordulósokat is egyaránt :wink: :D


Mütyürke: Enyim gyerekek 2 évvel ezelőtt voltak bhimlősek. Előbb Bogi 2 hétig, majd Viola. Ő akkor 1 éves volt. Sokkal könnyebben átvészelte Vius, mint Bogi. Violának se volt láza, nemtom ez miért gond??? :roll: Sztem no para :wink:

Mennem kell, hív Viola játszani,nem aludtak ebéd után :evil: bezzeg az apjuk húzza lóbőrt :twisted: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


halló,
nálunk is mindenki alszik, gondoltam írok egy szüléstörténetet. csak előtte egy gyors bekukk...
Egcsi, sajna lassan két éve van fogszabályzóm, és az üres helyre tesznek egy implantátumot, szerencsére csak egy kétórás műtét az egész... :roll:
visszatérés munkába. lehet hogy egy kicsit korai, ti mikor tervezitek?
üdv,
Ildi

Kép
lidikoka
 
 


mármint a kérdés korai....
én szeptemberre gondoltam, de majd megöl a lelkiismeretfurdalás..

Kép
lidikoka
 
 


Enikő! Már kezdtelek hiányolni. :wink: És mit játszotok Viussal?

Lidikoka! Én Gábor betöltött 2 éves kora után szeretnék visszamenni dolgozni. Akkor már nyugodtabb szívvel viszem bölcsibe. De a kényszer nagy úr, így azt is meg tudom érteni, ha vki sokkal korábban viszi bölcsibe a gyerekét. Amerikában 3 hónap után kellett az unokatesó feleségének visszamenni dolgozni. Nekünk ide haza ebből a szempontból ararny életünk van. lllllllkkkkkkkkkkkkkkkkkk n.bbvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvccccccc-ez pedig Gábor véleménye a dologról. :lol: [/b]

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lányok, vmikor vki tett fel olyan oldalcímeket, amikről babazenét lehetett letölteni. Meg tudja nekem ezt vki adni :?: :?: Előre is köszi.

Visszaolvasok.


 
 


Hófordulósoknak és Zsúnak gratulálok!

Olvastam a hozzátápis véleményeket, én még semmit nem próbáltam, megvárom a féléves kort. De sok tippet adtatok már eddig is. Olyan jó, h van ez a topik.

Mérleg:
tudjátok, mi a mérleg hiánya miatt szívtuk meg. 1. hónapban nem volt gáz, de amikor szeptember elején alig volt hízás, nnna akkor kellett volna a mérleg. Akkor talán hamarabb kiderül, h Ádi vérszegény. Evvan....

Nadine, küldök privit.


 
 


Babazene Gurgi volt, majd hétfőn kérd tőle újra ;)

Manó, na olyan trópusis konzervvel várt minket anyósom karikor. mert jót akart. a másikban alma-tök-sárgabari volt, inkább azt választottam a családi béka érdekében. (alma volt csak bevezetve... de azt se szerette)
Vendég
 


Hahó! Hú, micsoda bulis társaság! :lol: Bencének, Grétinek boldog hófordulót, Zsúnak szülinapot, Boldizsárnak névnapot, Samunak a fogacskához gratula! Buli, buliiiii, BULIIIIIII!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nálunk semmi különösebb újság, még én sem kezdtem el a hozzátápit, január 17. lesz az első almanap, bár gerezdet már adtam neki nyalogatni (persze szigorú felügyelet alatt, nehogy leharapjon belőle), amitől nagyon beindult, majd kiugrott az autósülésből. :lol: De folyamatosan lelkesen olvasom a hozzászlásokat, csatlakozom Nágihoz, tényleg nagyon hasznos topik ez!

Lidikóka, én is ősztől szeretnék visszamenni, már említettem a főnökömnek is, bár azért még reménykedek, hogy hátha megnyerjük a lottót, és akkor nem kell! :wink: Nekem nincs lelkiismeretfurdalásom, csak a szívem szakad meg, hogy nem láthatom majd egész nap. :cry: És bízom benne, hogy valahogy azért majd menedzselni tudom a dolgokat, mert nem éppen 8 órás állásom van, ráadásul pont október-novemberben csúcsosodik ki a gépjármű-biztosítási kampány miatt. Viszont nagyon jófej a főnököm, remélem, valahogy majd össze tudom egyeztetni a munkát a bébivel. Végülis mások is megoldják. :wink:

Kép
nenoke
 
 


Gratukat köszi! :) A féléves nyekereg, de alszik közben. :roll:

Zsu :)
Happy Birthday!
Nagyon ari a kép!!! :D

Gurgi :)
Gratula a fogacskához! :D

Enikő :)
Néha Berci is eljátsza a nemalvást délben, akkor délután 5-kor már borzasztó, viszont fél 8-kor már le lehet nyomni éjszakára. 8)

Ildi :)
Egy kalappal a műtéthez!!!! :?
Sajna én hamarosan elkezdek dolgozni, február végén vége a sulinak, aztán 1 hónap gyakorlat, ami napi 8 óra munka fizetés nélkül. :? Utána szeretnék "csak" 3 napot dolgozni hetente. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Köszi a köszöntést Boldizsár nevében! Nem is írtam, (szegény 2. gyereknél már nem is olyan nagy szám :) ) Jankónak szilveszter napján bújt ki az első foga! Most néztem alaposabban, körben piros-véres(?) neki :roll: , ha jól emékszem Boldizsárnak soha nem volt ilyen. Még szerencse, hogy kedden megyünk oltásra, megmutatom ezt is. Jankó háton hátrafelé hernyózik egy ideje ez az egyetlen hely-helyzetváltoztató mozgása, igazán vicces :lol: .

Kép
Kép
tjuditot
 
 


HÓFORDULÓSOKNAK ÓRIÁS GRATULA, APROPÓ A SZÜLINAPOSNAK IS!

Kép
lidikoka
 
 


Mütyürke: nem tudom ez e amit keresel, de hátha :wink:
http://www.jatekfutar.hu/markak/megablo ... ic_babies/

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Judit :)
Gratula a fogacskához! :D A véraláfutás előfordul, majd elmúlik. :?
Nem is mondtam, hogy a Boldizsár név nálunk is szóba került,mert ugye nálunk követelmény a B betű. :roll:
Hernyózás :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Tücsi: Mident játszunk Viussal, játékkonyhába főzünk, rajzolunk, építőkockázunk, babázunk...stb Mostanában kezdett el szerepjátékozni (pedig kb 1,5 évesen már kéne... :roll: ) Haladunk azért csak lassan.... Bogi is akarta, hogy játszak vele (vonatoztunk), így itt is ott is voltam ma :lol: Zalán meg vagy a kezembe vagy a pihiszékbe, mert apánk durmolt.... :evil: :lol:
Ti jól???

Egcsi: Háhá enyimeket 9kor sikerült ágyba dugni :lol: Akkor is kb 9 fele alszanak el, ha van délutáni szunya...hihetetlen energia bombák :lol: Ma délután lent voltunk a csajokkal szánkózni, Bogi is rá akart hasalni, erre Vius a földhöz csapta magát a legnagyobb latyakba, és nyomott egy brutál hisztit :shock: ebből látszott, hogy ő se aludt délután és hogy mennyire rohadtul fáradt, aztán átesett a holtponton mire felértünk :lol:
Nálatok miért szempont a B kezdőbetű???

Judit: Gratula a fogacskához :D . Nekünk még nincs (nekem van :lol: csak Zalánnak nincs) De azért már mossuk :lol: :lol: Majd teszek képet is róla, ha sikerül áttölteni :lol:

Én nem szoktam bébiételt adni a gyerekeknek (csak ha kapunk) de ma megkóstoltattam Zalánnal a Hippes almát, amit a Rossmanos kuponért kaptunk. Hát begyűrte 3/4-edét, de kellett hozzá, egy laza órácska :lol: Már lassan 1-1,5 hónapja kóstoltatok, de nehéz eset... a csajokkal könnyebb dolgom volt :lol:

Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő :)
Férjeméknél családi hagyomány. Van négy gyerek, mindenkinek B betűvel kezdődik a keresztneve, így a monogramjuk B.B. 8) Pedig nekem a Dániel nagyon tetszik, de 3. neve meg nem lehet a gyerkőcnek, ez a férjem egyéni hisztije. :roll: Meg vagyok én vele áldva... :roll: :lol:

Képek a hófordulósról:
Kép Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


BRIGI: zseni vagy! ezaz :!: :!: kösziiiiiii :wink: :D :D :D :D

KépKépKép
mütyürke
 
 


Egcsi tündéri huncut a félévesed, sok puszi neki (fél)szülinapján. Az én férjem sem akart 3. nevet, vajon miért???? Mondjuk a Boldizsár mellé nem kívánkozik, de a Jánoshoz lehetett volna.
Enikő furcsa ez a szerepjánték dolog, Boldizsár mai napig csak akkor játszik ilyet, ha én kezdeményezem, és addig, amíg én ott vagyok, egyébként (szinte) kizárólag autózik (és közben persze kitalál mindenfélét, de az autó az alap). Én is hiányolom, vajon miért lehet?

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Lidikoka Én rosszul vagyok a munka gondolatára is, nem mintha annyira utálnám, de olyan jó volt (van) Boldizsárral itthon lenni, nehezen tudom elképzelni, hogy Jankót akár csak 2 évesen is bölcsibe adjam. A férjem mondogatja, hogy gondolkozzam rajta, de én még a gondolatától is irtózom. Ez van! :cry:
Egcsi tudom hogy Amerikában ez (is ) más, ismerősöm pl. 3 hónaposan adta a munkahelyi bölcsibe a kisfiát, és 3 óránkánt ment szoptatni :roll: .

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Sziasztok!
Lányom köszöni szépen a kedves szavakat. Na jó, sokat nem is molyolok, küldöm, még ma érjen fel a fórumba.

Zsúnak a szomszédban már írtam, de azért hadd cincáljam meg virtuálisan itt is a fülét, neki is még a mai nap.

Ma hazahoztuk a nagyokat, voltunk barátnőnket felköszönteni, holnap jönnek anyósék, husileves fő, tortalap megsült, én meg megyek beesem az ágyba.
Ja, a fél éves az elmúlt éccaka ünnepi programot adott: ismét átaludta az éccakát. Nem lehet ezentúl minden nap fél éves? Monnyuk úgy egy éven keresztül? Csak míg megszokja, hogy éccakát alvásra találták ki.
Na pá.

Kép
kissmanó
 
 


Na, pocakosan volt már téma, akkor írtam: Edó 15 hós volt mikor ismét 8 órás szinten kezdtem melózni. Adria meg 10,5. Hát Gréti (mint legtöbb ideig anyatejjel táplálkozó) asszem ebben is kivételes lesz. Köszönöm szépen, jól vagyok itthon, meló megkap neten keresztül, meg apa is haza bírja hozni, egyenlőre eszem ágában sincs dolgozni menni, legalább 2009 Húsvétjáig (asse tudom mikorra esik, de ha véletlen március, akkor inkább a Pünkösd játszik).
Szal kinőttem ám a workaholic koromból.

Kép
kissmanó
 
 


Hmm azért ez a 3 hónap nagyon gááááz! :shock:
Én itthon vagyok a gyerekekkel 6 éve, és teljesen jól elvagyok. Itthon is van annyi munkám, hogy ne unatkozzak :lol:
Mondjuk 3 vagy több gyerek azért az más mint mondjuk 1, én erre tettem fel az életemet szal egyelőre nem tervezek munkába állni, de azért iskolába járok, tanulgatok szerzem a bizonyítványokat, nyelvet tanulok, szal nem vagyok az a bapunnyadós pus, úgy vagyok vele sose lehet tudni :wink:

Friss képek a csimotákról:
Kép
Emeletes gyerekek :lol:
Kép
Zalán így mos "fogat" :lol:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


bapunnyadós pus=bepunnyadós tipus :lol: :lol:

Judit: Sztem csak simán nem érdekli a szerepjáték. Akkor van gáz, ha 1,5 évesen, szülői segítséggl sem lehet belevinni a szerepjátékba. Ha veled leül és együttműködik akkor nincs gond. :wink:

Manó: Alvás rulez!!!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő gyönyörűek a gyerekek, és olyan jó hogy hárman vannak, én most kezdem sajnálgatni, hogy nem kezdtük korábban, így már nem hiszem hogy a harmadik babus belefér a keretbe :( Zalán már stabilan ül egyedül, vagy csak a fotók becsapósak? Jankó még illeg-billeg, nem is ültetem egyáltalán :)
El kéne vigye a karácsonyfa-csontvázat a Jézuska, de apa elaludt keresztbe az ágyon, és asszem én sem leszek képes belevágni a dologba. Ajjaj, tüskék mindenütt. :roll:

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Dőlök el én is, jó éjszakát mindenkinek,
Grétinek boldog féléves szülinapot!

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Judit: Mi tegnap takarítottuk el a fát, már utáltam mindehol a tüskéket. Hát volt utána sikamika.... :evil:
Nem ültetem Zalánt én sem, ül Ő magától :lol: Picit féligülő helyzetből (pl pihenőszék, szopispárna) simán felül és elücsörög. Olyankor tökre örül magának, milyen ügyes :lol:
Hány éves vagy, hogy több béb nem fér bele a "keretbe"?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


judit, sztem vagyunk itt páran(bocs, ha nem..) közelebb a 40-hez többedik gyerekkel... húúúú de szarul néz ki leírva a szám.... :twisted: :twisted:
na persze mindenki maga állítja fel az időkorlátokat.. én is 30felett kezdtem el szülni.. :wink:

enikő: nagyon jók a képek! ..én még nem merem együtt fürdetni őket :oops: mármint ilkával. igaz nem is ül. kellene már? :roll:

KépKépKép
mütyürke
 
 


jajj... grétinek boldog fordulót!
fél év... elképesztő hogy már itt tartunk.. :roll:

ilkán egyre több a pötty.. szegénynek főleg a feje van tele.. :( viszont lázta még mindig nincs..

KépKépKép
mütyürke
 
 


Enikő :)
Gyerkőcök gyönyörűek! :D A fogmosós is édes. :wink:

Munka: Hááát, én sem mennék, ha rajtam múlna. :? Ezért szeretnék fél állást, hogy azért maradjon belőlem a gyerekeknek is. :?

Mütyürke :)
Nem hiszem, hogy kellene ülnie... Én is bevállalnék még egy pulyát, ha a férjem belemenne a dologba idén szeptemberig. Utána már nem nagyon. :?
Ilkának jobbulást! Kis pöttyös Panna... 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Enikő :)
Gyerkőcök gyönyörűek! :D A fogmosós is édes. :wink:

Munka: Hááát, én sem mennék, ha rajtam múlna. :? Ezért szeretnék fél állást, hogy azért maradjon belőlem a gyerekeknek is. :?

Mütyürke :)
Nem hiszem, hogy kellene ülnie... Én is bevállalnék még egy pulyát, ha a férjem belemenne a dologba idén szeptemberig. Utána már nem nagyon. :?
Ilkának jobbulást! Kis pöttyös Panna... 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Látom, hogy a munkába menetel milyen jó téma lett. Én is korábban sokat gondolkodtam azon, hogy némelyek miért nem mennek vissza dolgozni, miután a gyerekek már nagyobbak lettek. Enikőnek igazat kell hogy adjak, több gyerek-több tennivaló vonatkozásában, de ugyanakkor ha az én szakmámamat nézem -amit nagyon szeretek csinálni és valahol a részemnek tekintem- inkább egy részmunkaidős állással érném be addig, amíg kicsik a gyerekek. Így lenne család is és hivatás. (A pénzről inkább ne beszéljünk, mert itt a közalkalmazotti díjazásról van szó, sőt a csökkentett óraszám miatt ez is csökken.)Mindenki elmenne a saját dolgozójába (bölcsi, suli) és én koradélután végeznék a munkámmal. Vásárlás, miegymás (itthoni munka) és már mennék is a gyerekekért, vinném őket különórákra, edzésre stb. És nem utolsó sorban a tanulásra is több idő jutna, lévén, hogy addigra Ádi is iskolás lesz már. (Na, ez idáig jó hosszú lett.)

Judit! Mütyürkéhez csatlakozom az életkor tekintetében. Többen is vagyunk itt 3 gyerekesek, akik már a 40-hez (télleg cörnyű leírva is!) közelebb állnak. Enikő kivétel, mert ő a 30-hoz áll közelebb. :D És ami a babázást illeti én annyira örülök, hogy újból babázhatok, hogy szívem szerint még bevállalnék egy kisbabát kb. 3 év múlva, de...... Még meglátjuk, addig még sok víz lefolyik a Dunán. :wink: (Életkorokban a Dorka által vezetett táblázat elárul rólunk mindent. :wink: )

Egcsi! Félévesed még mindig nagyon gyöntöszölni való kis husika! Kis csillag ő is.:lol: A párod pedig idővel -ahogyan már korábban írtuk- még másként láthatja a helyzetet, neki is hiányozhat még egy kisbaba a nagyok mellett.

Enikő! Nagyon édesek a babák. Egymás mellett, emeletesen, fogmosósan tündériek!!!!! :lol:

Kormi! Nagyon ügyes vagy, hogy még ennyire késő este is tudsz készülni a mai nagy napra. Na, ezt most jól leírtam. Szóval nem kis energia kell hozzá. Majd mesélj, hogy hogyan sikerült az ünneplés! Fotót is tegyél fel lécci! :D A munkához pedig még annyit, hogy az is más, ha saját cégről van szó. Sajnos némely tekintetben lemondások sorával állhat szemben az ember lánya is. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

én már írtam hogy bizony januártól dolgozom de az én esetem speciális havonta kb5 nap akkor se egész nap és itthon dolgozom.
muszály mert nálunk májusig örület van (éves zárás,mérleg stb Anyukám nem bírná egyedül)

hozzátápi Nyunyi sem evett még semmit,1 hét van 13.-ig akkor kap almát a féléves szülinapjára :lol:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Jó reggelt!

Látom a munkába állás a téma.én egyenlőre tuti nem megyek dolgozni úgy beszéltük meg hogy egyéves koráig minden képen itthon leszek.Aztán arra is rájöttünk hogy csak jó lenne egy kis testvér nem akarunk nagy korkülömbséget.Benihez is szükség volt két év ki tartó "munkára".Ìgy aztán mi úgy döntöttünk hogy nem is védekezünk tovább ha most esnék teherbe már Beni mindenképpen be tölti az egy évet ezt meg akartuk várni.Barátaink ismerősök véleménye minél kisebb a korkülömbség annál jobb,igazából én sem akrok 3-4 év korkülömbséget.Tehát én várom mikor poroz be a méhecske.:-):-).Meg aztán én most téli babát szeretnék szeptemberi baba már nem lesz.DE azért ha valahol találnák egy olyan munkát ami szombat 3-4 óra hossza azt szívesen el vállalnám.Mert egy fizetésből nehéz.Na jó én is kapok 300€ szülői pénznek hívják ezt csak egy évig kapom plusz 154€ Olyasmi mint otthon a családi pótlék ez addig meg Beni tanulni fog.Meg itt úgy van hogy a férj is itthon maradhat két hónapig a gyerek egy éves koráig a fizetése 80%kapja meg és a cég nem mondhat fel neki.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 


Sziasztok!

Hemej: Németországban egész jó a családtámogatás..... 300+154 Euro az nem olyan rossz azért! És a kispapákat is orrektül támogatják. Az én páromnak azt a kötelezően járó 5 napot se adták ki, ami egyéként járna gyerekszületéskor!!! :evil: :roll:
Jól teszitek, hogy belevágtok kistesó projectbe ha élhetek ezzel a kifejezéssel 8) Hajráhajrá+++++++++++

Tücsi: Aszem Nadine bőven előttem jár, a 27 évével és 3 gyerkőjével :wink: :lol: Amú nem mindegy milyen a munkája valakinek. Én pl vendéglátóiparba dolgoztam. Na azt 3 gyerek mellet nem fogom (és nem is akarom) csinálni. Max részmunkaidőben, de úgy meg sehova se vesznek fel, igy az eleve nem 8 hanem 12-16 órás munka... :roll: Körberöhögnek, ha közlöm, hogy 4 vagy 6 órába tudnék csak jönni!

Mütyürke: Kb Zalán 2 hós korától együtt fürdetem őket. Bogi szokta fogni, persze nem hagyom őke magukra. De így, hogy együtt fürdenek legalább napi fél órát megspórolok :wink: :lol: 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő! Ezek szerint többet kellene a táblázatot nézegetnem, főleg az életkor rublikát. :lol: Igen, valóban a szakma jellegétől függ a részmunkaidő. A vendéglátós szakmában /ból néhány ismerősöm éppen ezért jött el. Összeegyezhetetlen kisgyerekes anyaként a családdal. Nagyobb gyerekeknél már jobban működik, de a gyerekek előbb kicsik és csak később nőnek meg és nyilván addig is élni kell valamiből.
Annak örülök, hogy Vilcsi okosodik, ügyesedik. Igaza volt a doktornak. És a szobatisztaság mennyire stabil nála? És most jut eszembe válaszolni a kérdésedre: köszönöm, jól vagyunk leszámítva az én náthámat, ami már éppen hogy csak van (szerencsére).

Bridzsi! A te helyzeted már inkább Kormiéhoz áll közelebb. Családi vállalkozásban asszem én is kivenném a részemet így is, ha kell. :wink:

Hemej! Én úgy értesültem a kinti (n.o.-i) helyzetről, hogy az iskoláskorban adódnak még problémák, mert a tanítás után az iskola nem gondoskodik az ebédről. A gyerekek hazamennek -ahogyan tudnak (kísérővel vagy egyedül), megebédelnek- és utána mehetnek vissza az iskolába a különböző délutáni elfoglaltságokra. (Párom kolléganője erről panaszkodik mindig, ha a téma szóba kerül.) Nálatok ez hogy van? Gondolom, hogy a hugocskáidnál már működik valahogyan ez a dolog.

Gáborom éppen az imént fordult vissza hasról hátra!!!!!!!!! (Lehet, hogy már máskor is csinálta, csak most vettük észre? :roll: ):lol:

Kormi! Tegnap végignéztem a HIPP gyümölcskínálatát a DM-ben. Az az áfonyás alma is ott kínálta magát a polcon 4 hónapos kortól felírattal. És ha jól emlékszem az ananászos vegyesgyümölcs is ennyi idős kortól ajánlott a címke szerint. Tényleg nincsen egységesen megszabva semmi, de ez business, mögötte sok pénzzel, úgyhogy sztem emiatt nem is lesz. :?
Vagy tényleg tuti 1000%-ra allergénmentesek ezek a bébiételek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok,

Mütyürke: jobbúlást Ilkának, szegénykém, egyébként hogy viseli?

Gyerekkérdés: hát én sem panaszkodnék nagyon, ha jönne a gólya... :lol: de ha két gólya jönne az sem volna baj... :lol: :wink:

Jelentem még mindig szarul, de büszkén, na léptem zuhanyozni. :oops:

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Enikő nagyon édesek a gyerekeid! Mint mindig, Zalán tényleg ügyesen ül, nálunk még szó nincs ilyesmiről!

Egcsi Bence tök cuki a fekvős képen, és Ő is nagyon ügyesen ül, csajok lemaradtam valamiről?

Kép

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Nagyon szuper képeket tettetek fel :lol:

Munkábaállás: ua van nálunk, amit Hemej írt. Én sem akarok tesó előtt dolgozni, de nálunk sem pikkpak ment ugye Zalánnal. Egy biztos: Zalán 2 éves koráig itthon leszek, addigra meg remélem vagy pocóban, vagy kint lesz a kistesó :D
Tök sajnálom azt, akinek kényszer visszamenni. Mondjuk heti egy napot nyártól én is el tudnék képzelni, többet nem. De tudom, hogy szerencsés vagyok, hogy megtehetem, hogy akár 4-5 évet itthin vagyok 2 gyerekkel

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szioasztok!

Nekem nem volt munkám, akkor végeztem az egyetemen, amikor Marci pocakba költözött. Én két éves kora körül mennék dolgozni, ha lesz, hova, és muszály bár mi is családi vállalkozást szeretnénk.

Boldizsárnak Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!

kispiskóta
 
 


Segítség: Akinek tefal ultrahangospárásítója van, annak az a fekete membrán szerűség, ami az alján van és ecettel kell tisztítani, nem hólyagosodott fel? Mert a mienk igen és válnak le ilyen kis darabkák belőle. Szerintünk ez nem normális, csak mielőtt visszavinnénk, megkérdezem nálatok, mi a helyzet?

kispiskóta
 
 


hahó

irigyellek Hemej! én is nagyon szívesen akár más most válallnám a tesót!
na de ez nálunk a jelenlegi helyzetben még nem lehetséges, én a munkát úgy terveztem, hogy 2 éves korától, és akkor a nagy dolgokról tuti nem maradok le (esetleg majd ha már eszik rendesen akkor vmi fekete mellékállás kiegészítésnek)

kaja és anyós: én még sosem vitáztam vele, egy rossz szavam nem volt, de lehet kihúzza agyufát! lassan de telik az a pohár :?
tegnap sóginő mandarint nyalogattatott Majálissal, oké, ezen még nem is akadtam fennt, de azért említettem, hogy enni azért mégsem, na de anyós, mikor mondtam, hogy Majális nem eszi az almát: "tegyél bele egy kis kekszet" :shock: kösssz, na akkor kicsit megint berágtam, mondtam nem, erre: "és miért nem?" és olyan kérdőn ... :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-
 
 


Tücsi:Nos kolléga nőnek igaza van ebéd nincs.Emine egykor végez így mindenképpen anyunak egytől otthon kell lennie,itt azok a gyerekek akiknek nincs lehetőség otthon maradni több uzsit csomagolnak a szülök.Így sajna csak este tudnak kis meleget enni.Az oviért itt kőkeményen fizetni kell egész napos ellátás 7-16 ig ebédel 150€.Iké itt nem kell be vinni wc-papirt papir zsepi de akkor is.Egy gyerekre kapsz 154€családit marad belőle kemény 4€.A suli az úgy van amit viszont jónak találok itt nem kell meg venni a könyveket a suli állja te fizetsz 30€ úgymond kölcsönzési díjat,jónak találom mert otthon kőkemény ezrekbe kerül a suli.Bérlet amiért fizetsz ügye minden hónapban 30€.Meg ügye ha kirándulás van ....fűzetett anyu amit megvet szeptemberbe az használják.A tanító nő össze állította hogy egész évre elég legyen.Òké meg volt határozva milyen víz festék kell természetesen Pelikán a legdrágább.OKé ennél a pontnál tényleg elgondolkozatató hogy hány gyereket vállal be az ember.Ja a lényeg a kisebbik húgomnak ki lesz egy lézeres műtétje (orr mandula)Az itteni TB nem teljesen támogatja anyunak kell fizetni 100€.Megjegyzem anyu nem dolgozik csak férje.Ismerősnek a fiát fogra műtötték 400€ kellet fizetni.....stb.Egy pozitívum van a gyógyszertárba a gyerek gyógyszerért nem kell fizetni ez ´gy télen amikor van sok megfázás nagyon jól jön.Tehát itt sem "divat" "fiatalon" szülni.Amikor én szültem az osztályon én meg egy másik a lány voltunk a legfiatalabbak a többiek 30-40 között első babások.Inkább először a karriert csináltak pénzt gyűjtöttek érthető okok miatt.

Ha nem baj rakok képeket

Kép Kép Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 


Hemej: Az biztos, hogy No-ban és más nyugat-európai országban sincs kolbászból a kerítés!!!! Ez tuti, akárhova mész mindenhol kőkemény az élet sztem. Viszont maradjnk most No-nál (és nem kötözködni akarok mielőtt valaki rámfogná :lol: )szal azért az átlagbérek tekintetében nem egy kategória Mo és No! Mert lehet hogy 150 Euro az ovi (mondjuk azért a színvonal is más gondolom én :oops: ) de mennyi egy fizu ott mennyibe kerül az élelmiszer, a ruházat, mennyi egy lakás fenntartása....stb?????

Épp néhány hete volt a tévébe műsor ezzel kapcsolatba. Hát igazán elgondolkoztatóak az árkülönbségek....és nem Mo "javára" sajna :cry: :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Boldizsárnak boldog névnapot kívánunk!

Andrea! Kis Döndike, tüneményes kiskrapek. :D És ő is szerel ezerrel. :lol:

L-Emi! Sztem mondjad csak el az anyósodnak is, hogy miért nem szabad még kekszet adni a babáknak! Annak idején is volt ilyen ételérzékenység, csak nem tudtak róla. És az anyukák sem szoptattak -tisztelet a kivételnek- ilyen sokáig, úgyhogy ez a mostani nagymamáknak valóban új dolog lehet. Én is mindig előre elkészítettem az ételt, amikor az anyósom vigyázott Petire. Ez mindenkinek jó volt. Petikém azt kapta, úgy kapta ahogyan megszokta és anyósnak sem kellett ezzel bíbelődni, csak az unokáját etetni. De persze ő is beleszólt az étkeztetésbe. Petikém a kenyeret csak kenyérhéj formában volt hajlandó enni 10 hónaposan, és ő ezt kifogásolta. Azt gondolta, hogy én nem akarok neki kenyeret adni. :? (Persze, ezen spóroltam, nem?) Egyszer elhívtam az egészséges tanácsadásra, hogy mint nagymama ő is kérdezzen a doktorbácsinktól és a védőnéninktől és akkor talán megnyugszik. Hát, pont az ellenkezője történt. De hogy miket mondott!? Hogy én milyen rosszul gondozom a gyerekemet, mert nem viszem ki a levegőre és milyenek lesznek így a csontjai. Aztán ez a kenyér dolog, hogy csak a héját adom, pedig már régen kenyeret kellene ennie-szerinte legalábbis. Na, a dokink is és a védőnénink is gyorsan leállították. Lehet, hogy ez volt a baj, ugyanis nem neki adtak igazat. :o

Zsú! Nekünk nem Tefal párásítónk van. Sajnos nem tudok segíteni ebben a dologban. És milyen családi vállalkozásra van kilátásod?

Emma! A pocakfájásos dolog mostanra már enyhült Zalánnál?

Melindának, Emmának és Andreának is kívánok egészséget, boldogságot, s ez esztendőben apróságot! :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?