Sziasztok!
Látom, hogy a munkába menetel milyen jó téma lett. Én is korábban sokat gondolkodtam azon, hogy némelyek miért nem mennek vissza dolgozni, miután a gyerekek már nagyobbak lettek. Enikőnek igazat kell hogy adjak, több gyerek-több tennivaló vonatkozásában, de ugyanakkor ha az én szakmámamat nézem -amit nagyon szeretek csinálni és valahol a részemnek tekintem- inkább egy részmunkaidős állással érném be addig, amíg kicsik a gyerekek. Így lenne család is és hivatás. (A pénzről inkább ne beszéljünk, mert itt a közalkalmazotti díjazásról van szó, sőt a csökkentett óraszám miatt ez is csökken.)Mindenki elmenne a saját dolgozójába (bölcsi, suli) és én koradélután végeznék a munkámmal. Vásárlás, miegymás (itthoni munka) és már mennék is a gyerekekért, vinném őket különórákra, edzésre stb. És nem utolsó sorban a tanulásra is több idő jutna, lévén, hogy addigra Ádi is iskolás lesz már. (Na, ez idáig jó hosszú lett.)
Judit! Mütyürkéhez csatlakozom az életkor tekintetében. Többen is vagyunk itt 3 gyerekesek, akik már a 40-hez (télleg cörnyű leírva is!) közelebb állnak. Enikő kivétel, mert ő a 30-hoz áll közelebb.
És ami a babázást illeti én annyira örülök, hogy újból babázhatok, hogy szívem szerint még bevállalnék egy kisbabát kb. 3 év múlva, de...... Még meglátjuk, addig még sok víz lefolyik a Dunán.
(Életkorokban a Dorka által vezetett táblázat elárul rólunk mindent.
)
Egcsi! Félévesed még mindig nagyon gyöntöszölni való kis husika! Kis csillag ő is.
A párod pedig idővel -ahogyan már korábban írtuk- még másként láthatja a helyzetet, neki is hiányozhat még egy kisbaba a nagyok mellett.
Enikő! Nagyon édesek a babák. Egymás mellett, emeletesen, fogmosósan tündériek!!!!!
Kormi! Nagyon ügyes vagy, hogy még ennyire késő este is tudsz készülni a mai nagy napra. Na, ezt most jól leírtam. Szóval nem kis energia kell hozzá. Majd mesélj, hogy hogyan sikerült az ünneplés! Fotót is tegyél fel lécci!
A munkához pedig még annyit, hogy az is más, ha saját cégről van szó. Sajnos némely tekintetben lemondások sorával állhat szemben az ember lánya is.