Új privát üzeneted érkezett!

Voltunk uh-on Dorka már kb. 3000 g szóval bármikor jön nem kell aggódni :lol: Hihetetlen sokat szedett fel, azt hiszem a decemberi csoki zabálásom megtette a hatását :lol: Doki szerint most lelassul a hízása kb. 3200-3300 g lesz, persze majd meglátjuk ha megszületett, mert az uh is tévedhet nem is keveset. Amúgy minden ok, beilleszkedett a buksija a helyére, holnap ctg és megnézem a szülőszobákat, hétfőn vérvétel.
Örülök hogy teszett nektek a filmecske :D

Konkri,
Ezt találtam: www.vampiregang.com itt vannak igazi vagány bodyk, rugik stb.

Lego,
Szerintem se látszik a 14 kg, és ez a lényeg nem a mérleg :wink:
Vendég

Pandacska,nagyon jo a film.Az nagyon jo suly,az en kicsikem meg a multheten sem volt 3kg,most meg nemmerte a doki

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Szóval akkor - nagyjából :) - jól van mindenki.
Vörösbegy: szorítok nagyon
Pandi: a kisfilmet én is megnéztem, nagyon szép lett
Blongyi: az a kiságyas kép nagyon drága, férjemmel itt mosolyogtunk rajta :)
Marcsi: akkor neked is mennek már a drukkok!!
Lego: 14 kiló.. hát abszolút nem látszik, ahogy a többiek is írták. Nagyon is jól nézel ki! :)
Bingii: nekem is mozog még elég sokat.
Konkri: msnen dumálunk, most írta a férjed, hogy mindjárt leszel :D

Hát mi tegnap voltunk dokinál és azt mondta igen jól érzi magát kislányunk idebent, még csak megjósolni sem tudja, mikor is szülünk :) viszont azt mondta a jó hír, hogy mégsem lesz akkora hatalmas nagy baba, mint hittük, azt mondta teljesen jók a méretei, kb: 3200grammra tippelte, ok tudom nem is olyan kicsi, de annyira talán nem gáz :)

Nagyon várom már, hogy szép sorban elinduljon mindenki :D Kitartás csajok!!!

KépKép
lorcsi

Tyú Panda, köszi!
Meg is néztem... mondjuk az áruk elég... de ha még sokáig itt lógok a neten lehet hogy rendelek ezt-azt :)

Kép
Kép
Kép
konkri

hát m vagyunk 4 hetesek,megméretszkedtünk hivatalosan is, mert holnap jön dokibácsi és eredményt kell mondani.

szóval 2480 voltunk
ma 4 hetesen 3870!!!!!!!!!!!!!! :shock: Asszem jól fejlődik.... :oops: állandóan éhes, nem lehet leállítani.
Vendég

Úh Lafi! Nagy gratula!!! Ez aztán a fejlődés!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok.

Látom az alvással is mindenki máshogy van. Én már most nem bírok aludni és mindíg álmi vagyok. Mi lesz még?
Mindenkinek szorítok. Már nagyon a végén vagytok. Mindjárt babaeső lesz. De izgi. Én még annyira nem tudom ezt elképzelni. Pedig hipp-hopp repül az idő.

Vörösbegy,
szorítok neked külön okés?
Blongyi,
nagyon édi a babód. Olyan kis cuki. :-)
Legó,
nagyon csini vagy. A 14-ből majd marad 3 . KB. amit a baba pár hónap alatt leszopizik. :-)

Tóthzsu,

nem lehet egyben megvenni ezt az olajat? Hol lehet kapni ilyen olajakat. Ezzel lehet maszírozni is? A gátmasszázs olaj ha az van ráírva, hogy februárig jó akkor lehet, hog ykipirosodok tőle? Te használsz ilyet? A bába válaszol könyvből állítottad össze?

Előre is köszönöm a válaszokat. :-)

Jó éjt!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Blo, Lafi: nagyon szépen fejlődnek a kicsik, nagyon kis ügyesek, okosak már most :wink:

Lego: 14-e??? Hmmm...még 10 nap van addig...nem is tudom :lol: Szörnyeeeeeeeeeeeeeen türelmetlen vagyok már!:D De jó, legyen! :lol:

14kiló..átjött múltkor egy ismerősöm és közölte, hogy nagyképernyős lett a seggem...mondtam most úgyis a nagyképernyős plazma a menő, én csak alkalmazkodok :lol: Konkrétan letojom amúgy...majd összekapjunk magunkat ;)

Uram ma kezdett melózni...naná, hogy éjszakás műszakkal...annyira utálok egyedül itthon lenni este...

Ti szoktatok olyat érezni, mintha a baba ki akarná kaparászni magát alul? :lol: :shock: Lehet, hogy kezdek meghülyülni :?

Apás szettet nekünk sem sikerült még beszerezni, pedig már egész Kispestet körbejártuk. sok helyen azt sem tudják, hogy miről beszélünk, úgyhogy holnap nst-én majd megkérdezem a szülésznőmet, hogy mégis hol a fenéban árulják?!

Na megpróbálok aludni...jó éjt Mindenkinek!

bingii

Bingii!

Nekem sokszor van kaparászás... Petike születése pedig konkrétan kaparászással kezdődött. Tényleg olyan volt, mintha keresné a kijáratot....

Most meg csomószor érzem, már legalább két hete, egy hónapja.

Vikci79!

Egyben is meg lehet venni a vajúdóolajat kb. 1000 Ft egy üveg. (sztem a Napvilág Születésházban az Alma utcában. De nem tudom, mikor vannak ott, meg kell érdeklődni. www.szules.hu)

Van babamasszázs-olaj is.

Természetesen masszírozni is lehet vele, sőőőőőt!!! Ha apa ezzel masszírozza a derekadat szülés alatt - mármint a vajúdóolajjal - azzal eszméletlen hasznossá tudja magát tenni.

Mi van a gátmasszázs-olajban?
Tudtommal sima orbáncfűolaj megfelel erre a célra. Egyelőre nem használok. A kitolásnál kell csak.

I. Stadelmann viszont fontosnak tarja a rendszeres gátmasszázst orbáncfűolaj (idegerősítő) és búzacsíraolaj (szövetrugalmasság) keverékkel, illóolaj-adalékként pedig muskotályos zsálya (segíti átlépni a határainkat) és rózsa (fertőtlenítő, görcsoldó)jön hozzá. Tapasztalatai szerint segít elkerülni a gátmetszést.

Ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a muskotályos zsálya nagyon tömény, vérnyomáscsökkentő és narkotizáló hatással bír. Csínján kell vele bánni!

Én magam kevertem a vajúdóolajamat a bába válaszol alapján és tényleg nagyon sokat segített Petikénél. Ezt szagolgattam az autóban, amíg el nem értem arra a pontra, hogy már kizárólag csak a szüléssel foglalkoztam... emlékszem, hogy nagyon pozitívan tudtam a kontrakciókhoz hozzáállni és félelmet sem éreztem. Azt hiszem ennél többet nem is kívánhattam volna.

Kedvet csináltál a kavirtyoláshoz!!! Asszem megyek és keverek be egy kis gátmasszázsolajat!!!! :wink:

Petikénél érzéstelenítő nélkül varrtak - hogy precízebb legyen a végeredmény - és, bár ki lehetett bírni, azért szívesen kihagynám a mostani programból....

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok!

még mindig egyben, minden jel nélkül :lol:
mindjárt indulok ctg-re, de nem sokat várok tőle, rábólintanak, hogy minden ok, kontroll pár nap múlva... :lol:

Pandácska! de jó, hogy ilyen szép nagy már Dorka, ügyesek vagytok! ma lesz az első ctg? drukk akkor :lol:

Marcsitia! biztosan Ádi is szedett már magára jócskán, az utolsó hetekben más dolguk sincs és lemozogni sem tudják annyira :lol:

Lorcsi! köszi én is pont erre gondoltam, hogy valaki elkezdhetné már az idei évet szülés szempontjából... :lol: én bevállalnám, de Barninak esze ágában sincs :shock:

Lafi! ez igen, nem semmi huzata van Hunornak! :lol:

Viki köszi a drukkot, még nem szültem meg sajna...valóban elszáll az idő, olyan mintha most lettem volna 36 hetes, most meg lassan túlhordom Barnit :lol:

Bingi! :lol: látom már te is alkudozol a sorssal! remélem Neked jobban bejön, mint nekem :lol:
a szomszédod egy bunkó...mert még ha el is hízik egy kismama, nem te, akárki, ezt bunkóság így közölni szerintem...de jól fogod fel, gratulálok!
kaparászás, én is érzem és mindig arra gondolok, hogy már nagy a körme és azért szúr :lol: persze ez biztosan hülyeség :lol:

Tóthzsu: én csak csodállak téged ezért a gyógynövénydolgokért, meg mindenkit...én kétféle gyógyszert nem vagyok képes 5 napon keresztül normálisan szedni :lol: össze is kevernék ennyi cuccot... :lol: jó kavirtyolást! :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Jó reggelt!

Na akkor mégsem őröltem meg:) Tényleg kapirgál...lehet, hogy egy kiskakas lakik bent? :lol:
Nekem mára megint szemmel láthatóan lejjebb szállt a hasam...;) én legalábbis úgy látom. Majd megpróbálok képet csinálni.

Vörösbegy: szerencsére nem vagyok az a sértődékeny típus, meg ezt amolyan viccesen mondta, úgyhogy nem bántott meg, de biztos lenne aki ezen kiakadna, úgyhogy majd nevelek belé egy kis jómodort :)
Hát igen, alkudozok....tudom, hogy jó neki idebent, de már olyan kiváncsi vagyok rá, hogy azt elmondani nem lehet. :lol: Annyiszor elképzeltem, hogy hogyan nézhet ki...ott a 4d-s kép, de az nem a igazi, az alapján nem tudom elképzelni...ott nem látszik a szemöldöke, haja, a kis hurkák stb:)

Gátmasszázs: biztos én vagyok a nagyon béna, de én nem érem el...úgy ahogy azt a szülésznő mondta, hogy hogyan kell csinálni tökre esélytelen...hüvelykujjal be kell nyúlni a vaginába, a mutatóujj a gáton és úgy kell erősen föl-le masszírozni....ti így csináljátok???

Pocok???? Lehet, hogy ma meglesz az első januári babánk? :)

bingii

Vörösbegy,
Igen ma lesz az első köszi :D én is drukkolok neked remélem erős fájásokat mutat, és vihetitek be a kórházi csomagot :wink: most már itt lenne az ideje.

Bingii,
:lol: én olyat nem hogy alul, inkább azt hogy a gyomrom felé akar kijönni annyira magasra dugja a lábát vagy nem tudom, hogy tényleg a nyelőcsövemben van :D mondom is neki, hogy eltévesztetted az irányt drága :D

Lafi,
Hunor gyönyörűen fejlődik, szerintem ez nagyon jó :D
Vendég

Pandus: nem semmi, hogy mikre nem képesek már most ezek a picurkák :lol: Aztán mi lesz még ha kibújnak.... :lol:

bingii

Pandácska: én már szenteste óta érzem, hogy itt lenne az ideje :lol: csak Ő nem igy érzi :lol: pedig mondom neki mindig, hogy itt kint még jobb sora lesz :lol: na a gyomros nem kellemes :shock: kitartás, nemsoká leszáll a pocid, vagy még hamarabb megszülsz :lol:

Bingi: ilyen gátügyekben én nem tudok tanácsot adni, mivel császáros leszek, nem is csinálok semmit, sőt bőven elég nekem az aranyerem kezelgetése az alsó fertályi munkákból :lol: :twisted:

Pocok hajrá!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: vagy már túl is vagy rajta? :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy: javulgat amúgy az aranyered vagy csak stagnál??

bingii

Húúú de izgulok Lányok! A szülést azt nem irigylem, de már alig várom a következő "babánkat"!! :D

Aranyosak vagytok Milánt illetően (is). Egyébként meg egyáltalán nem vagyunk ám törékenyek, meg minden... :lol: Nagyon klassz hurkás a lábunk és a kezünk, a kézfeje határozottan párnácska. :D
A dokinéni azt mondta, hogy ne etessem túl :roll: pont jó mennyiségeket eszik, és különben is hova sietünk? "Nem lóverseny ez!" Amíg ilyen jó a kedve, nem sír egyáltalán csak ha nagyon éhes, érdeklődő addig nincsen semmi baj.
Vendég

Sziasztok!

Jó olvasni titeket, akkor nem csak én vagyok egyben még.
Pedig jó lenne már babázni, és persze a mozgás is egyre nehezebb. Nekem már nem jön fel a csizmám a vizesedéstől, ha sétálok lihegek, lehajolás alig megy, alvás éjjeli átfordulás rémes szóval ez az utolsó néhány hét zserintem sem a legjobb.

Norma! Találkoztam Etával a szülésznővel akit ajánlottál, nagyon szimpatikus volt, megbeszéltük, hogyha beindul a szülés akkor őt hívjam és 1 óra alatt beér a kórházba. Szerinted akkor is hívjam, hogyha ez éjjel 2kor van és csak akkor kezdődtek a fájások vagy te ezt hogyan csinálod majd? Én is tegnap voltam Ctg-n, aztán majd hétfőn, szerdán, kell menni és ha jövő péntekig nem szülök akkor be kell feküdni. Miért nem lehet otthonról bejárni? Egyszerűen nem értem, hogyha letelik a 40 hét miért fektetik be az embert?
Olyan jó lenne ha addig magától beindulna. Nincs valami tippetek?

Panda! Nem semmi, hogy már most 3 kg a baba, gratulálok, jót tett neki a sok pihenés.

Konkri! Neked is be kell feküdni ugye? Lehet, hogy megindítják majd vagy miért?

Vörösbegy! Nekem is ilyen volt a múltkor, de mi még be is mentünk a szülőszobára, de aztán teljesen elmúlt. Azt mondták jósló fájás. Nagyon készülődnek ezek a babák. Hétvégén állítólag front jön, hátha besegít egy kicsit.

Ja és nekem is szokott kaparászni alul. Vigyázzatok magatokra.

Kép
barbi5

Barbi: egy barátnőmnek anno a szexet és a lépcsőzést ajánlották ;) Bár én már nagyon egyikre se lennék képes :lol:

bingii

Halihó

Konkri,bocsesz,csak most olvastam,hogy hívtál msn-re...a hozzászólásom után kikapcsoltam gépet,filmeztünk apával.:)
Ma este bepótoljuk. :wink:
Hétfőtől meg muszáj lesz telón kommunikálnunk. :lol: Remélem megvártok MArcussal minket. :wink:

Barbi
Utsó hét.:) Gratula! Most már gondolom tűkön ülsz.:) Remélem hamar meggondolja magát Csöppséged és elindul.:)

Brigi
Szex???? :lol: Én még bírom(nám),de most annyira beindított ez a 14e,hogy addig nem merek semmi kockázatot vállalni. :lol: A végén még előbb meglesz. :D Na nem mintha bánnám. 8)

Blongyi
Köszike,aranyos vagy! Pár hét és mi is így gondolkodunk majd.:) Olvasgatom a többi topikot is...hihetetlen,hogy így rohan az idő... :shock:

Vörösbegy
Nem ér ám így ámítani a Csajokat!!!(lásd blogod) :shock: :lol: Már én is majdnem bedőltem.... :P
MEsélj majd,mi volt ctg-n.... :?:

Vikci
Érdekes ez a szopi alatti fogyás...nálam ez épp fordítva volt...semmi nem ment le alatta,sőt...inkább plusz kilók jelentkeztek.
Végül sikerült leadnom a Dorkával felszedett 25(!!!!) kilót,de családi tragédia miatt.... :cry: Na most inkább jöjjön fel plusz kiló,de még 1 olyan időszakot nem szeretnék...
Persze minden terhesség más és utána is másképp mennek a dolgok...kiváncsi leszek... :D
Vendég

ja, szoptatás ideje alatt én híztam :lol: A Vini születése után 2 - 3 hétben lefogytam, majd mire kiadták és elkezdett szopizni, visszahíztam a terhesség alatti kilókat!
Vendég

Skacok! Nem lehetne, hogy amikor jobb idő van, a babák is elég erősek, akkor összejönnénk (valahol) babástól? :D
Most hirtelen nem tudom,hogy hol..mondanám a játszóházat, de lehet,hogy ott tele van minden bacival. :roll:
Vendég

Sziasztok
Hat remenlem szedett fel a picike.Azt mondta a doki,csak addig meregeti amig 2,5kg nem lesz,mar nemmerte.
En eppen tegnap seta kozben mondtam a ferjemnek,olyan mintha kiakarna jonni alulrol a babi,motoszkal,kaparasz,csikiz ott.

Kép

Kép
marcsitita

Lafi: most olvastam vissza! :lol: Te, Anya-társ!!!! nem semmi amit Hunor-baba előad :shock: Szerintem Ti triplázni fogtok 3 hónapos korra, nem duplázni. :D Nagyon szép, gratulálok!!!
Ráadásul mindezt hasfájás nélkül!!!
Vendég

Hu csajok nagyon duhos vagyok a ferjemre.
Egyszoval le se sz...ja a fejemet.Kb.egy hete alandoan csak a gep elott ul,nekem meg parancsolgat ossze vissza.Lassan egy honapja ithon van,mer lealt a cegjuk unnepekre,elotte meg kivolt irva es megmozditani semit se mozdit,csak szivi osszekene rakodni a konyhaban,kikene mosni stb stb.Rohadt eletbe miota kell megmondani
hogy mi a dolgom.
Rug a baba-mondom neki.Semmi meg csak meghallani se halja.Most lenne a legjobban szuksegem ra ere o csak ugraltat nehogy foglalkoznia keljen velem.

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Tóthzsú,

köszönöm szépen. Most értetlenkedni fogok. Tehát ha össze akarom állítani a kencéket, hol vegyem meg hozzá az alkatrészeket. Alapolajat, belevlókat stb...
Nekem is megvan a bábaválaszolból az a rész, hogy miből áll a kence, de, hogy miből mennyit az nem tiszta. Gondolom az orbácfűből és a búzacsíraolajból 1:1 arányban kell beletenni de az illóolajból nem tudom. Gondolom pár cseppet. Légyszike segíts, hog yne csináljam meg vacakul. Köszönöm előre is. :-)

Bingi,

nekem a párom csinálja, mert ugye ez a legkönnyebb. :-) De a fürdőkádra ülve tudnám elképzelni úgy hogyha én csinálnám, mert úgy elérem a dolgokat. Próbáld ki hátha.
Te ugye az Istvánban szülsz? Most lusta vagyok megnézni.

Barbi,

megy a drukk. Remélhetőleg már nincs sok hátra. :wink:

Legó,

igen ez a szopi kérdés eltérő. Én a sóginőmből és még egy pár emberkéből indultam ki, hogy ők fogytak a szopi alatt. És amikor már nem szopiztattak annyit akkor pedig elkezdtek hízni,mert ugye már nem kellet annyi energia a tejkészítéshez a szervezetnek. Meg hallottam olyat is, hogy amikor abbahagyta az illető a szopit rögtön elkezdett fogyni. Én bízom benne, hogyha szopiztatok akkor majd lejjebb megy a felszedett zsírom. Már csak ebben bízom.Á nem, megtudok majd bírkózni vele anélkül is. Csak tornázni kell , meg úgy enni. A terhességem előtt mindenre odafigyeltem. Csak így tartottam meg a súlyomat. Most meg ugye nincs az, hogy majd holnap ledolgozom, meg koplalok egy kicsit. Inkább élvezem, hogy kismami vagyok.

Marcsi,

nagyon sajnállak. :cry: :cry: :cry: Nem tudom, hogy tudnál most okos lenni. Mikor megy vissza dolgozni? Egyébbként én is meg a párom is ha nem dolgoztunk hosszabb idejig akkor valahol kiütötte magát a dolog. Vagy összevesztünk vagy már nem tudom. Nincs valami hobbija amiben kiélhetné magát? Páromnak hálégnek van. Most is lement szerelni a jeepet, hogy hétvégén tudjon menni terepezni.
Ez nem jó. Én is érzékenyebb vagyok. Ha már nem figyel úgy rám bemérgesedem. Meg mostanában már nem hagyom, hogy ne segítsen. Mert ugye amíg bírtam mindent megcsináltam. Aztán még idejében elkaptam a frakkját, mert már nem csinált semmit. Sőt nekem volt lelkiismeret furdalásom ha valamit megcsinált. Na most megkezdődött a felkészítés. Ma ő mosta le az ablak tetejét. Én minden mást megcsináltam. Szívesen segít.

Bocsi, hogy ennyit írtam. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Voltunk ctg-n mutatott szép fájásokat, majdnem 5 percenként. Dokim is ott volt éppen, megnézte kérdezte hogy érzem? Mondtam, hogy persze már napok óta. Szülésznőm egy tündér a szülőszobák meg nagyon szépek lettek igényesek, tiszták, tágasak. Láttam babát is, olyan édes volt :D Mindent megbeszéltünk alaposan. Pénteken újra ctg, ha addig egyben maradunk. Hát kiváncsi vagyok hogyan alakulnak a dolgok :roll

Vörösbegy,
??
Vendég

Pandus, izgi, izgi!
Vendég

tájékoztatok mindenkit, hogy apának jár 5 nap fizetett szabi a gyerek 1. hónapjáig, nem kell külön szabit kivenni, érdeklődés a munkehely humánpolitikai osztályán!!!!!!!!!!!
Vendég

Cső Csajok!

Betty/Pocok: semmi :( kapott ma oxitocint, de semmi, továbbra is zárt. Így a főorvos azt mondta hogy hétfőn ismét kap és ha az se segít, akkor császár... Hát így legalább lesz kivel bandázni a koriban míg Lorcsit várom :)

Nem tom ki kérdezte, de igen, ha szerdáig semmi, akkor befekszem. az kb. a 39+2 lesz, de mindenhol másként számolódik. Nem indítják meg vagy hasonló, csak az én dokimnak szokása ez, hogy befekteti az embert előbb, amit én nem bánok.
Szex - én csinálnám még, de az uram nem... :oops:

Vikci - azért a tornával is vigyázz majd, nehogy az erőlökdés miatt gond legyen a tejtermeléssel...

Bingii: gát elérés: ha a kádban fekszel úgy hogy nem engedsz annyi vizet, hogy be tudjon folyni... akkor sokkal jobban eléred. Én már csak a borotválást is így fekve tudom intézni + tükör.
Kaparászásom nekem is van+szurka. napok óta.

Én úgy gondolom, hogy hosszú lesz Marcell, mert a tapancsánt folyton kidugja :) ezt már vagy 2 hete produkálja az én kishercegem.

Marcsi: hát sajnálom ha ez van otthon. bár nehéz, de a legjobb amit tehetsz, ha kedvesen próbálsz vele beszélni... semmikép se támadólag lépj fel.

Na a védőnő ma beállított, bár azt ígérte, hogy szól ha jön, így nem számítottunk rá, aztán ehettük a hideg tojásrántottát reggelire... fini volt úgy :evil: Na és a hülyesége - mondom neki, hogy be fekszem jövő héten... kérdi, hogy minden össze van e pakolva, mondom igen, bár a műttős ruha hiánycikk, azt még pótoljuk... azt mondja hogy a férjemnek készítsek majd be kaját is. Jajh, jól kiröhögtük utána, hogy így x nappal a szülés előtt teszek be neki szendvicset vagy valamit... vagy mondjuk pacalt... :) jó szőlőcukrot teszek be magam miatt is, de az uram is pont azt mondta, hogy nem az evéssel lesz ott elfoglalva, ráadásul én se ehetek a szülőszobán, akkor ő hogy? ha sokáig eltart és tényleg enni akar, akkor lemegy a büfébe... Jönni akart volna még jövő héten is, de mondtam hogy hétfőn befekszem. Csak a háziorvosról és az oltásokról kérdeztem, hiába ajánlotta hogy kérdezzek a szülésről - bár legszívesebben megkérdeztem volna hogy hány szülést látott... ??? Szóval örömmel fogadtuk így ébredés után fél órával.

Kép
Kép
Kép
konkri

ÚÚÚ Pandi,

ez nagyon izgi. Még a hideg is kirázott. Drukkolok neked tudom ezt már mondtam 100X, de ez már nagyon komoly.

Konkri,

okés. Meg a gátizmokat kell előszőr majd megedzenem, mert azt is tönkre vághatom. De azért köszike. :-)
Egyébbként én viszek a szülőszobára vizet vagy 3 üveggel. Csokit, műzlit, szőlőcukrot, szendvicset is apunak. Hiszen ha éjjel szülök és vagy 12 óra a vajúdás apa éhes lesz. Mire meg elmegy a büfébe lehet, hogy lemarad valamiről. És ha éhes akkor elviselhetetlen. Én bizti, hogy ott nem eszem, de a szülésznőm mondta, hogyha éjjel szülök akkor nem szoktak kajcsit adni és ugye olyan lesz az ember, mint egy farkas. 12 óra csak szőlőcukorral meg vízzelmeg fájdalommal. Bár lehet, hogy egy tábla csoki elég lesz szülés után levezetésnek.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Na, megvolt az UH, sőt CTG-re is elmentem.... két órát kellett várni rá... aztán lementem az UH-ra. Sokan fél 12-től vártak a sorukra. UH. kettőig van. Kettőkor jött egy doki, hogy bocsi, de ügyeletes, szülnek úgyhogy mindenki menjen haza, mert ma már nem lesz UH. Jöjjenek vissza kedden...
Még jó, hogy egy dokit megkértem, nézzen meg.... na mit szóltok?
10-kor indultam és 3-ra értem haza. JÓ kis túra kismamáknak....

Egyébként amúgy minden ok.
Rémísztő ez kérdő mondat a vonalzómon :? :shock:
Jó lesz kézügybe tenni a kutyulmányt (vajúdóolajat)

Bekevertem a gátmasszázsolajat is. Egész dögös lett... azóta nem bírom levenni a szemem a Kedvesmről.... :oops: :oops: :oops:

Egyébként sztem körkörösen kell masszírozni.

Jó éjt mindenkinek!

Zsu

tothzsu

Barbi: jó, hogy őt választottad, igy eséllyel indulsz a ne vágjunk gátat műsorszámban is. Ne lepődj meg ha majd a szülés alatt szigorú lesz, mert az lesz :), nem ilyen kis csendesen fog beszélni ha nem azt csinálod amit mond :).
Mivel első baba neked, igy nem lehet tudni, hogy mondjuk ha 15 percenként van 1 perces fájásod akkor fél óra múlva jön ki v. fél nap múlva. Én Botival 10perceseknél hivtam fel. Igen, hajnali 2-kor is akár, mivel ezért a választott szülésznőd és nem teszed ki magad a műszakváltás v. egyéb gond lehetőségének. Én Botival 20eFt-ot adtam neki, most 25-öt fogok.

Én semmit nem érzek, néha mozog meg néha keményedek, de semmi extra.

Én sem fogytam szopi alatt, próbáltam nem hizni, igy is feljött két kg amit aztán bazi nehezen tudtam leadni.

Elhappolta vki előlem a rugalmas hordozokendőt a teszveszen :evil: . Persze a másikat levette az eladó, újonnan meg 6eFt. Várok még picit , de kénytelen leszek megvenni az újat ha nem rak fel vki gyorsan.

Kép
Kép
normajeane

Ja! Befektetés: abszlúte orvosfüggő! amúgy nem kötelezhet rá a doki, ha én nem akarok nem fekszem be. Semmi nem kötelező, a 4 terhesgondozás is csak akkor ha anyasági segélyt szeretnél kapni.

Kép
Kép
normajeane

Vikci - nálunk nem lehet vajúdás közben enni, inni. max öblögetni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Hu Pandi hát akkor rád is már izgalmas napok várnak. De ahogy elnézem a vonlazókat vagytok egy páran akiknek már csak napjai vannak hátra a babázásig :lol: .

Pandi nekem is nagyon tettszettek a szülőszobák, amikor én voltam akkor alig voltak bent úgyhogy nyugi volt, és körül lehetett nézni mindenhol, viszont ma du végre tudtam talákozni a szülésznőmmel és mondta, hogy nagyüzem van, sorozatban szülnek az anyukák.

Védőnő kérdésre kitérve velem december 5-én közölte, mivel megvan az 5 db pecsétem ezért már nem is kell hozzá mennem, majd ő januárban, amikor úgy gondolja akkor kijön meglátogatni :shock:. Hát nem mondom, hogy szükségem van a védőnőre, de azért ez szerintem durva, hogy egy 32 hétes kismamával már nem kell foglalkoznia :twisted:.

Kép
andi1975

Probaltam en kedvesen,bocsanatot kert,de feloraval kesobb megint ugyan az.

Kép

Kép
marcsitita

Pandus: jujj, nagyon izgulok most érted :)

Vikci: én végül az Imrében fogok szülni. De jól emlékszel, az István is benne volt a pakliban ;)

Lego: jajj, én ha bírnék szerintem állandóan szexelnék most, de már a párom se mer, úgyhogy várunk türelmetlenül:D

Pocokról vmi hír?????????????

Nekem a szülésznő mondta, hogy vigyünk vizet, szőlőcukrot, kekszet, apának szendvicset, mert ki tudja, hogy meddig tart majd a dolog....és, hogy a kismamák 60-70%-a végighányja általában a szülést :?

Konkri: borotválás nekem is csak tükörrel megy már:D

bingii

Bingii,
Köszi :D Nekem is mondták, hogy vigyek a páromnak szendvicset, mert az első szülés akár 10 órás is lehet. Azért az sok idő kaja nélkül egy férfinak :lol:

Andi,
Tényleg nagyon szép lett minden. Ma sokan voltak, de volt egy üres, oda mentem ctg-re. Megnéztük a műtöt is, bár azt elkerülném ha lehet. Örülök hogy itt fogok szülni. Mikor mész ctg-re?

Vikci,
Köszi :D
Vendég

En mar a ctg-nek sem hiszek,nekem is mutat mindig fajasokat,most mar 75osek voltak.A babi nem mozgott.Nem erzek semmit.Csak multkor volt valami,lehet inkabb ijetseg

Kép

Kép
marcsitita

Pandi szerdán fogok menni ctg-re. Hát tényleg jó lenne elkerülni a műtőt, na én azt nem láttam a múltkor, mert éppen császároztak valakit. De mondjuk nem is bánom, remélem én is kihagyom.

Ja a szülésznő nekem is mondta, hogy magamnak vigyek vizet, szőlőcukrot, csokit, apának pedig szendvicset. Nálunk mondjuk apa jobban tűri az éhezést, ő képes egész nap semmit nem enni, velem ellentétben. Én nem bírok éhezni, mert akkor leesik a vércukrom és rosszul vagyok, bár azt mondták, hogy ez szülésnél biztosan nem fog előfordulni, minden esetre én azért bekészülök szőlőcukorral.

Tényleg Ti miben viszitek a kórházba a cuccaitokat kisebb bőröndben :? , vagy valami sporttáskában :roll: ?

Kép
andi1975

Sziasztok!!
Lafi!!Tina is sokat nőtt, szombattól csütörtökig 20 dekát:)
Nagyon örülök,szopni is tanulgatunk,nem fáj annyira ,mint gondoltam,van tejem bőven,fagyasztom ezerrel.

Még írok,olvasgatlak titeket!!
Sok puszi!!
Il
di
ildi10

Sziasztok!

Vagyok-vagyok,fáradtan és nyűgösen,mert Vivikém éjszaka is 2óránként szopizik.Próbálok visszaolvasgatni,de még nagyon le vagyok maradva,képeket is teszek fel,amint lesz legalább 10 percem,amit "magamra"fordíthatok!

Puszi Mindenkinek,és mégegyszer köszönjük a sok-sok gratulációt!! :D

Ja,és megkésve,de Nagyon Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!!

mazsolasyl

Sziasztok!

Én nem tudom, hogy mi van ma velem, de olyan levert vagyok.
fé 6-kor arra ébredtem, hogy görcsölök-keményedek-görcsölök, aztán ez 8körülre elmúlt. Azóta a derekam akar leszakadni és tökre magam alatt vagyok...nem szoktam én ilyen lenni.
Betudom a kúp mellékhatásának...írt olyan, hogy levertség, hangultingadozás :?

Én 2 kisebb sporttáskába pakoltam be. Egyikben vannak a ruhák, papucsok, okmányok, a másikban pelus, popótörlő, pipere....

Mazsi, Ildi: nagyon várjuk ám már a képeket! Tessék igyekezni :)

bingii

Bingii,
Hát akár ez lehet közelgő szülés is :wink:
Vendég

Sziasztok!

Melegfrontra érzékeny babucik lehet, hogy kibújnak. Ma egész nap az van. :-) Lehet, hogy megkezdődik a babaeső.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Hát Csajok,valami tuti van a levegőben.... :shock: Szinte semmit nem aludtam,egész éjjel azt vártam,hogy reggel legyen és szinte tutira vettem,hogy elindult valami....
Olyan 20 percenként keményedek,görcsölgetek.Hédi keveset mozog...pedig jó lenne húzni még pár napig.

Kitartás!!!Remélem mindenkinek a kívánsága szerint teljesül a szülése.:)

Megyek is pihizni....
Vendég

Sziasztok!
Nem olvastam végig a topikot, csak bele-bele olvastam. Láttam, hogy többen kérdeztetek a gátmasszázs olajjal kapcsolatban. Én készen vettem meg a Medimom-ban. (Mom park)
2600Ft, és 50ml-es.
Nekem mindenhol ezt tanácsolták.
Remélem tudtam segíteni.
:lol:
hobnobs

vikci79

Illóolaj beszerzési helyei: drogériák, bioboltok. Mivel Bp-i vagy ezért ajánlom a bionagykereket, ahol nagyobb a választék és kisker. is lehet általában vásárolni. Pl. a Csizma utcában, ami elvileg nincs Tőled messze, mert szintén 13.ker.

Bekeverés ---- háááááát nem egyszerű ügy. Stadelmann-nak nemrég megjelent egy másik könyve, kimondottan az aromaterápiáról, amiben kifejti, hogy konkrét recepteket azért nem közöl, mert változó az illóolajok minősége, illatintenzitása. Csak körülbelül adja meg, hogy milyen fajtából kb. mennyit. Egyszóval olyan az egész, mint a főzés. Ízlés kérdése is. Valahogy úgy képzelem el, hogy az alapolajokat mintegy "fűszerezem" az illóolajokkal. Pl. 50 ml-es üvegcsébe fajtánként nem tennék 5-10 cseppnél többet semmiből. De ez csak az én véleményem. Egyébként egy másik könyvben konkrét receptek is vannak, pl:

10 csepp levendula, 2 csepp rózsa, 5 csepp muskotályzsálya 30 ml mandulaolajban

vagy

10 csepp levendula, 2 csepp rózsa, 5 csepp ylang-ylang (vagy ilang-ilangnak írják), 30 ml mandulaolajban

(Victoria H. Edwards: Az aromaterápia kézikönyve)

A gátmasszázshoz nekem csak orbáncfűolajam volt, így abba kevertem bele egy csepp rózsát, meg talán 3 csepp muskotályzsályát.

Zsu

tothzsu

Pandus: őszintén szólva nem bánnám ha a napokban kibújna:) Már csak önző érdekből sem...nekem annyira elegem van az állandó dokihoz, szülésznőhöz való járkálásból, a vizsgálatokból...

Lego: most nem is tudom mit írjak...hajrá vagy várjál még Hédi :D

Konkri: mi van pocokkal? volt tegnap császár vagy mi ???

bingii

Volt szó candidáról, most találtam egy topic-ot az anyaság alatt: hüvelyfertőzések megelőzése címmel, akit érdekel.
és
http://www.vitalland.hu/candida
www.candida.lap.hu

Zsu

tothzsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?