Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

max Petra...
bár Hubailag ő ugye irreleváns... és hangos ;) (bár őt zavarja a családban legkevésbé... jó pasi lesz :lol: )

Kép
an°°di

de ugye Nadinnak ez még a babahaja? mert ezután még bármi történhet.
na, megyek, beszélgetünk egyet Petrával
:arrow:

Kép
an°°di

Timi: de jó,hogy előkerültél! Már rád akartam szabadíttani egy sms-t.
Bibusnak jobbulást. Milyen értelmes a tekintete. Édes pofa!
Andi: 2 napja, én sem jöttem rá,hogy éhségében nyüszög Ádi. Megitattam teával, amit úgy nyelt,hogy majd behorpadt a cumisüveg. Böfi helyett ordítás. Na itt már gyanút kellett volna fognom, de lassacskán bealudt. Mikor az órára néztem, rájöttem,hogy szépen beteáztattam etetési időben :oops:
Móni: a Rota elleni oltás megfosatja őket szépen. Lesz még részed 2 adagnyi kakában 1 pelenkában! :D
Kertikiri: Nadin ha felébred éjjel sír, vagy csak nyöszizik? Próbáld meg,hogy nem veszel róla tudomást, hátha vissza alszik. Ha mégsem, teáztasd cici helyett, hátha...
Jutta: nem gondolom, hogy alvás zavaros lesz tőle Dorka, ha ringatva alszik el. Max megszokja és követelni fogja.
Zsu: nem csak Panka nyügibb . Karácsony környékén nekünk is ilyen időszakunk volt. Én akkor a fogzásra gondoltam, aztán pár napja újra a régi Ádi.
Ciripke: Marci abszolút nem sovány. Formás baba!
Érezzétek jól magatokat holnap (kicsit irigy vagyok), fényképezőgépeket nem otthon felejteni, és tessék közelebb költözni, vagy a havat eltűntetni, hogy mi is tudjunk menni!!!
Jolka: hajrá nagygenerál! Te vagy az aki sosem panaszkodik, pedig az éjszakáitok nekem meredekek lennének.
Ákos lehetne az élő példa rá,hogy nem a tápin múlik,hogy mekkora lesz a gyerek.

A mai bébiétel ebédeltetésnél, könnyesre röhögtem magam. Ádim irtó mókás kedvében volt. Minden jobban érdekelte, mint a kaja. Az előkét vette le magáról 3 másodpercenként, a kanalat akarta elvenni tőlem, belecuppantott a kajával teli kanálba, amiből jó része képen talált. A legjobb az volt, mikor a szájába dugtam a cumisüveget,hogy igyon egy kis vizet is. Fintorgott ezerrel és köpte ki. Hihetetlenül édes pofit vágott. Aztán a tápit sem itta meg, félre nyelte amitől köhögött és nevetett egyszerre. Szórakoztató dolog ez a kanállal étkeztetés, csak idő igényes :lol:

Kép
Kép
gabcii

Jolka!
Annyira jót írtál!!! Most vendégek vannak, csak azt olvastam el, de olyan jó volt! Köszi!!! :D :D :D :D

KépKép
1macsek

Ciripke! Akkor márciusban! Akkor is tudok gyümölcssalit vinni! :wink: (Pedig saját cseresznyebefőttet raktam volna bele!)
Ég a gyomrom, pedig mostanában nem szokott!
Mondtam, h Jankának a lencsétől sem lett baja? Felbátorodtam, és hétvégén rakottkelt fogok csinálni! Csak rá ne b*ccak! Főként ne a gyerek!
Holnap ha csuklani fogtok a talin, én emlegetlek benneteket! :roll:
Ti nem vagytok fáradtak? Én néha rábólintok Jankára szopi közben! :oops: (Pedig mindig bekapcsolom a tévét közben, de hiába! Ennyi sz*rt mondjuk rég nem láttam! És Ti tudtátok, h ennyi sorozat megy? :shock: Hihetetlen! :lol: Viszont ismeritek a bebetv-t?)
Jolka! Még mindig lógok egy recepttel, de nem találom! Séróból is jó lesz?

Kép
ermoni

Mogyo! Megvan már a gép? Profi fotós! Nekem ez eszembe sem jutott! :oops:
Viszont csajok videozom a lánykánkat! Némelyik "jelenet" besz*rás! Pont tegnap röhögtem rajta!
Fotózzatok a talin! Közös kép a gyerkőcökről, rólatok (esetleg apukákkal!).

Kép
ermoni

Móni, nekem is ég a gyomrom. pedig nekem sem égett, mióta trehes lettem. és én is csináltam már videót (fényképzőgéppel, egyéb célszerszám nincs), amin apa és lánya együtt hörögnek. már akkor szétröhögtem magam rajtuk :lol:

én már gondoltam műtermi képekre retro stílusban: szőrös takarón hason fekvő baba. kettő. :wink:

Kép
an°°di

Andi! mi 9-től fogadóképesek vagyunk! Sőt, a kupi egyre nő reggeltől, tehát akkor még úgy ahogy kinéz a lakás!
Tényleg mindenki úgy jön ahogy tud!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Moni: nincs még a gép de képzeld el nem azt veszi meg apa hanem panasonic fz18-at azt mondja ,hogy több minden tud a gép mint amaz!Majd kiderül! :oops:

Volt most egy ismerősöm a kisfiával innen a netről ismerem félarab a kiscsávó nagyon fajin!
most mertek kijönni mert beteg volt bár még folyik az orra remélem nem kaptuk el!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Na a férfiak! Én ha hazajön a párom lepasszolom Dorkát és megyek hajatmosni meg ilyenek (hetente 1x jön "hamarabb" haza), de altatni azt én szoktam... csak ha már nagyon nem megy akkor segít...

Timi, nektek továbbra is jobbulást! ÉS nem mondom meg! CSak használjon! (a vitamin)
Tényleg hüje vagy, amit Te küldtél sokkal többet ér, mégha kevesebb volt a bekerülési költség is!

Jolka, valószínűleg mindenben igazad van, de nem parázni nem olyan könnyű... nem elhatározás kérdése! :lol:

Zsu, ne máááán... ne hogy kibukj! Én jelentm jobban vagyok! Nem mert Dorka kevesebbet sír, hanem megpróbálom lazábban venni, most valahogy sikerül! (Jövőhéten tuti jön az újabb depihullám...)

Mogyo! Magától elalszik??? Ilyeneket írni??? Asszem megfogtad az Isten lábát! De nem baj, azért írd le... mi meg reménykedünk, hogy egyszer majd...
Na jó én meg azzal sokkolom a népet, hogy Dorka 10-től reggel 7-ig az esetek 90%-ban nyomja a szunyát, kivétel ma hajnal 2-3-ig, de ez nem jellemző.
És a pozitív rekordja a 9-től fél 10-ig volt! Tehát ha 1x éjszaka bealszik akkor okés, csak odáig eljutni!!! Volt, hogy kb 8-tól 11-ig altattuk, meg fél 12-ig... és akkor persze már megint éhes is... de van hogy 9-re bealszik... tök változó!

Éjszakai szopi: mi úgy szoktunk le nagyjából róla, hogy nem keltem fel hozzá, csak ha felsírt. Eleinte csak 5-10 percel volt ez később mint az első nyöszi, utána a 2 éjszakai szopiból 1 lett... majd egyszer csak el-elmaradt, most meg akkor kel fel csak éjszaka, ha fáj a poci!

Ancsi neked már írtam, hogy a szopitól náluk működni kezd a perisztertika(végbél mozgás) és így könnyebben rottyantanak... Dorka is ha fáj a hasa és rotyiznia kell (csak nem sikerül) szopit/tápit kér!!
Elvileg felnőtt emberknél is, ha reggel 3 dl meleg innivalót iszik be kellene indulnia, az lenne a normlis (orvos-természetgyógyász mondta).
Csakhogy ez náluk, ha túl gyakran esznek a 22-es csapdája... hiszen állandóan teli a poci, meg össze-vissza esznek és újfent fájni kezd a hasa. Dokim szerint, nem szabadna ilyenkor megetetni... node én se tudtam ezt megtenni, ha sírt...

Ja és Dorka is hízik mint a bolondgomba, de már 1 héttel a tápi előtt kezdte, tehát szerintem csak ilyenje van! Majd leáll...
Doki néni mondta is, hogy hűűű de nagy lesz... hááát nem tudom mit szólna a topikbabákhoz úgy általában, mi kb 5.5 kg-t nyomunk most!!!

Ma 2-ből 2x nem tudtam lakáson belül elaltatni a lányzót... de lesz...rom... Betettem a kocsiba és irány a DM (úgy is kellett menni), majd tápit feliratni!

Jelentem influenza vírus nincs - doki mondta /miközben tápit írt fel/ - mert ez egy baromság amit a tévé mond! Sok meghüléses, megfázásos beteg van, ezeket szubjektíven jelenetik le, hol influenzásnak hol másnak (hiszen nem tenyésztik ki a vírust ált.) és ilyen veszett hidegben az influenza vírus nem él meg! Influenza majd február-márciusban lesz, de akkor ezerrel! (Jelzem én is úgy tudtam, hogy nedves + pár fokban van influenza tömegesen)

Móni, most is sikerült túl bonyinak lenni??
Ja és hááát, köszi a kérdést: gyakoriság és állag még mindig gáz... amíg nem kapott anyatejet addig napról-napra jobb volt... most megint krízis van... de nem sok cicit kap / kér (lustult is, meg szerintem rendesen meg is csappant bármennyire is fejtem), meg őszintén így nem is tudom mitévő legyek...

Jutta

KépKép
jutta

Hűűűűű, amíg a kisregényemet megírtam fél oldalt raktatok tele!

Gabcii, nem a ringatás a baj... no altatás és Dorka:

Dorka álmos, ásít, dörzsöli a szemét!
Anya: ajaj, altani kell.
Gyerek gyengéden felnyalábolódik, irány a szobája, ölbe... cumi a szájába... Gyerek keze-lába mint jár ezerrel... közben a fáradságtól ordít... Anya magához öleli gyermekét és csitítja... 10 perc üvöltés után gyermek szemei lecsukódnak... aya ringatja tovább... majd gyermek random időközönként felkel... konkrétan kipattannak a kezei és újra kezdi a jelentet... ez 20 perc és másfél óra közti időintervallumon belül bármennyi ideig tarthat...
Legvégső stádium... a gyermek már jóideje meg se nyikkan anya kezében, anya megpróbálja letenni - vagy sikerül, vagy .... kezdődik az egész előről...
(Próbáltam már szopin bealtatni meg az ágyában hason / háton, simizve és paskolva a popóját... meg együtt a nagyágyban.... és még mindig ez a "legsikeresebb" technika)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Táblába adatok: Rami 3800 grammal és 57 cm-mel született.

Jutta, nálunk is ugyanígy megy az altatás ahogy most leírtad. Itt röhögök! Jól megfogalmaztad a menetét! :lol:
Szinte mindíg csak cicin alszik el, és az esetek nagy részében köztünk alszik. Mindenki beszól erre, hogy:"majd 14 évesen is ott lesz köztetek!" de engem annyira nem érdekel! Olyan jó így együtt és reggel 5-ig alszik, szopi és folytatás 9-ig.

Lányok, ha legközelebb lesz tali én is elmegyek az tuti! Márciusban lesz majd?

Nekem tegnap óta fáj a jobb mellem szopi alatt. Elég sz@r! Remélem nem gyulladás!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Móni: :cry: :cry: :cry:

Kriszti: mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, nem? Azért azt se felejtsük el :wink: ha neked az alvás, akkor az, nekem a súly stb. Azért még megoszthatjuk egymással... Majd belejövünk a komplex problémákba. Jolka írása nekem azért tetszett, mert olyan.... olyan szépen írta le, na :D

Petra tudja hol lakik az atyaúristen? aztaaaa 8)

Asszem még nem írtam, Vili 250 gr-ot hízott a héten :D megnyugodtam (kicsit), de főleg nagyon örülök!! és igen, viccből írtam a pattanásos tinédzser sztorit, jó, lehet rossz a humorérékem, vagy biztos :oops:

íccaka végigalvás: nekem most jó, h kel Vilmos, a tej miatt kell. Amikor két óránként evett, akkor nem kelt, gondolom elég volt neki. Ma még 120gr alatt nem szoptattam :D mondjuk így 7-8szor eszik egy nap, de én ennek is örülök ma, meg egyébként is. :D

napközben mi is szenvedünk az alvással, a babakocsiban oké, egyébként egy órákra tudom letenni. Újra fél hatkor kel :evil: erről remélem majd leszokik, mert csak két óra múlva tud visszaaludni :evil: azt kértem szülinpomra, hogy Noldi keljen hozzá egyszer (minimum), hogy aludhassak 9-ig!

Tehát Ciripke, én már 8-kor ott tudnék lenni :D :wink:

Vannak itt mintababák, de bezzeg anyukák nincsenek, és ez a lényeg. Mert nekem van ám egy bezzeg anyuka ismerősöm :evil: hát köccépen, amiket kapok tőle!!!

Hajni, merre?

Zsu: azért jó lenne, ha jönnél. Vili nem fog gőgicsélni, az tuti, Petra meg megmutatja az atyaúristen lakhelyét (jaaaj, ez annyira tetszik), ha gáz van, majd hamarabb lelépünk/tek, vagy elküldjük a hapikat sétálni, na?

KépKép
1macsek

Vicuska: hát nállunk már az első nap ota van a lány a nagyágyban!
Egyébként eszembe sem jutna ráfeküdni.

nyilván bejön amit mondtam és elég 4 óránként eteni ma volt a próba nap és tényleg 4 óránként kér enni!
Na majd kiderül!

Kép
mogyoland

Ja, és mindenki fog hiányozni, aki nem jön, szóval aki nem jön :cry: :cry:

KépKép
1macsek

Vicuska, különbség az, hogy Dorka cicin sem alszik be... mert ha bealszik 5 perc múlva halaszhatatlan kakilhatnékja vagy büfizhetnékje van... ha meg büfiztetem akkor arra felkel...

Jutta

KépKép
jutta

Kedves 2007. őszi babás anyukák!

Csatlakozhatnék hozzátok? Egy ideje olvaslak Titeket, Kertikirit ismerem egy másik topicból, ő biztatott, hogy jöjjek. Merthogy Eszterem 2007. október 10-én született, és hát első babásként vannak gondjaim. A táplálása enyhén szólva vegyes: szopizik is, lefejt tejet is kap, meg tápszert is... Ami meg az én hangulatomat illeti, hát kb. mint Jutta.... Egyszer fent, aztán jóóól lent. :( Olyan depikben volt részem ez alatt a szűk 3 hónap alatt, hogy magamra sem ismertem! Ezért is lenne jó némi támogatás hasonló cipőben járóktól.

Kép
waterlilly

Macsek, miket mond egy bezzeganyuka? :roll: 8) 8) 8)
és ezt az atyaúristenest ti nem használjátok? ahá, mert én vidéki vagyok, ezért! :shock: :D

Kép
an°°di

szia Lili (?)! jössz holnap talira? :wink:

Kép
an°°di

Vicuska, tök jó, azt hittem csak a mi kölkeink alszanak velünk. olyan akaratgyengének éreztem magam itt a kiságyas bandában. másrészröl meg kipihent vagyok. én nem attól félek, hogy sokáig odabújnak, hanem attól, hogy engem fog megviselni ha már nem (vagyis nem hozzám :wink: :( :twisted: )

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

kiságyas bandaaaaaa??? :shock: :shock: :shock:
(hű, ez most de rosszul esett. mintha vmi érzéketlen önző dög lennék. de biztos csak a hormonok. meg a kimaradt szieszta. megyek is zuhanyozni)

Kép
an°°di

szia Lili! tényleg, nem jössz??

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Szia Lili! Üdv itt! Nem ér ám csak olvasgatni! Tessék írni is!

Na példálódzás tárgya lettem! :lol:
Tudod mit, mostantól együtt és csak fent! A lenteket jól elfelejtjük!!!

És én is bezzeg anyuka akarok lenni! (gondolom ilyen csak az lehet, akinek semmi baja sincs a világgal... eszik - alszik a gyereke, és a nagykönyv szerint fejlődik) Ehhez a klubbhoz hogy lehet csatlakozni? :roll:

Ja és a csaj ma este 8: 15-kor bealudt, majd felkelt 9 körül, de az ágyban hagyva simizve (és a cumit a szájába visszadugdosva) elaludt!!! ÉLJEN!!! És közben csak nyekerget!! Méééég ilyeneket!
(na jó ma du. fél 3-tól fél 4-ig üvöltött altatás címszó alatt...)

Jutta

KépKép
jutta

Ciripke, én lettem volna akaratgyenge... de ő még ott se aludt be, akkor meg már kiságyba rakom be, ha órákig ölben altattam meg le-fel sétálva... meg én olyankor még nem alszok, amikor ő igen és nem merném az ágyon hagyni....

Tényleg együttalvós banda :lol: :lol: , ha előbb altattok, akkor kijösztök és az ágyon hagyjátok őket? Vagy reggel? Hogy van ez?
Nem esnek le? (Ciripke, Neked már nagyokkal isvan tapasztalatod pl...) Csak kérdem... (most komolyan nem negatív felhanggal, hanem én ilyeneken szoktam filózni és pl ezért nem hagytam még akkor se ott Dorkát amikor véletlen elaludt mellettem vagy cicin - kb 2-3x összesen eddig)

Jutta

KépKép
jutta

kiságyas banda? hehe, nekem tetszik! :D Én próbálkoztam azzal, h hajnalban közénk vettem, kétszer be is jött, mert elaludt, meg tetszett is, azóta nem vált be. Tehát félig már így ment :D

Andi: nemá!

Szia WLili! Azokról a fentekről is írj sokat, és ha olvastál, akkor 20 perc kötelező gyönyörködés naponta!

KépKép
1macsek

jóvan, nemmá'
lépek aludni (a gyerekek fél 10 óta durmolnak)
holnap Gödöllőn! :D
jóccakát!

Kép
an°°di

Sziasztok!
Helló Waterlilly! És rám emlékszel? Hű mennyi "szabolcsos" egy helyen!
Andi! Hiába, én is vidéki vagyok! Sőt, én is szoktam ezt használni! :lol:
Sőt, "kiságyas-bandás" is vagyok! Mert jobb ha tudjátok, velünk egyáltalán nem aludt egy ágyban még Janka! Pedig nem vagyok szívtelen dög! Most mit nyomorogjon velünk, amikor neki szuper ágyikója van! :wink:
Na jóccaka!

Kép
ermoni

Sziasztok,

ma sem volt időm, most olvastam végig úgy ímmel-ámmál. :)

Lili:
üdv itt. :)

Én is csatlakozom a kiságyas bandához. :) Szval nyugi Andi. :)
Ja, meg Győr is vidíííík ám. :lol: :lol: :lol:

Zsu:
fel a fejjel!

Móni:
ez komoly??? Mármint ez a rótás cucc???
Mi hétfőn kapjuk a másodikat, jó csúszással...
De egybe a 3 hóssal, az meg elfogyott, fasza mi??
No, majd rákérdezek, mert az nagyon nem lenne tuti, ha Marcim elkapná. Bassszussss!!! :evil: :evil: :evil:

Bezzeganyuka??? Ammeg mi??
Én asszem nem lehetek, mert Marci nem volt mintagyerek. És most enyén fogalmaztam. :)
Lilla meg mázli. :wink:

Na jobbra el, fáradt vagyok, ma is. Jóccaaka. :) :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok, kipihentem a depimet!!
Olyan jó ez a fórum, irtó arik vagytok, hogy igy biztattatok (már nem először)!!! Köszi Mindenkinek.
Panka is olvasta sztem, hogy mit irtam, mert ma tündér aranyos bogár volt. Életében először még el is aludt egyedül játék közben a járókában!!! Nem akartam hinni a szememnek :D
Lehet, hogy tényleg csak az oltás miatt volt ilyen nyügi, ő tegnap előtt kapta. Biztom benne, de lehet, hogy holnap megint jön a feketeleves :?

Látom közben van egy kis feszkó. Ez a fórum árnyoldala, hogy a babáinkat állandóan egymáshoz hasonlitgatjuk. Ha nem lenne a fórum, valszeg én se paráznék ennyit, mert hogy enyém az egyik legkisebb baba, és Panka még nem fordult meg, stb. Tudom, hogy nem kéne hasonlitgatni, de mégis azt teszem és látom majdnem mindenki.

Szopi-depihez egy kis szösszenet:
amig bent senyvedtünk a Lászlóban, a szemközti üvegkalitkában volt egy lány a babájával, akivel együtt érkeztünk és dumcsiztunk kicsit. Egyszer mikor szoptattam Pankát, látom, hogy sóvárogva nézeget befelé. Bekukkantott, mikor ránéztem és azt mondta, hogy úgy irigyel, hogy ilyen sokáig tudok szoptatni, mert ő csak 6 hétig tudott. Én meg kihúztam magam és büszke voltam magamra. Mert nagyon sokat tettem azért,hogy még mindig tudok szoptatni! 3x apadt el majdnem a tejem, de visszahoztam.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenki legyen magára büszke, aki szoptat, és az is, aki megpróbálta és megtett mindent érte (még ha nem sikerült is!). Én azóta nem depizek emiatt annyit. Sőt, képzeljétek, újabban nem is mérem mennyit szopizik Panka. Tudom, hogy nagyjából 60-100 ml között szopizik (kivéve hajnalban és reggel, mert akkorelég a tejci). Mindig 100-at keverek be neki, néha kicsit több, néha lehet, hogy kevesebb a kelleténél, de éhen nem marad. Ott nem hagyja soha. És igy sokkal nyugodtabb vagyok. Ha éhes, azt úgyis látom, legjeljebb keverek még egy rundot. :D
Lehet, hogy most nagyon szentimentális voltam, de most nagyon jó a kedvem.

Na jó éjt mindenkinek!

Lili, szia!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta! én volnék az akaratgyenge. hogy nem vagyok képes beszoktatni a gyereket a saját ágyába. a rövid távon könnyebb utat választom.

jajj, jajj, én nem akarok bezzeg anyuka lenni, ugye nem vagyok? vagy de?

leesés: betti leesett egyszer. most kinyitható ágyon alszunk van pereme. reggel most még otthagyom egyedül, késöbb nem tudom

Zsu! marci sem fordul meg, az 4 hónaposan is böven elég! 2 hete semmit se hizott! ügyi bvagy a pozitiv hozzáállással, többiek, tessék példát venni!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

bezzeg anyuka téma: na, reméltem senki nem érti félre... de mégis. pedig direkt írtam, h itt nincs bezzeg mama. Nekem van 1 azaz 1 db ilyen ismerősöm. Szóval remélem nem vette senki magára!!! Na, felejtsétek el, annyi a lényeg, talán majd szóban. Lassan kéne is indulnunk!

KépKép
1macsek

jöttök, ugye? izgulok :?: :o

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

megyünk. lassan indulunk
;)
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!!!

Csajok jó bulit nektek mára!!! Gondoljatok majd ránk is, mikor a fényképezők előkerülnek. :) :wink:
Jók legyetek és vigyázatok magatokra!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Csajok, mi vagy pont 11-re érünk, vagy kicsit késünk, mert csak most tudunk elkezdeni készülődni. MINDENKI VÁRJON MEG MINKET!!!

KépKép
kertikiri

Mi is indulunk. :D :D

KépKép
1macsek

jó talizást. :)
És irigy vagyok. :wink:

Kép
Kép
h@jni

lükék én BEZZEGANYUKA akarok lenni! (merhogy azok nem paráznak és minden tökéletes az életükben!, kivéve a tapintatuk mások iránt)

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

sok képet kérek a taliról

Andi
köszi a választ a lábfejről :-)

én azt is szoktam mondókázni,hogy "jézusmáriaszentjózsef" ezt nagyon szép dallamosan lehet mondani :-)

Zsu
na látod ;-)

öhh a legkisebb baba Bíborka 5,13 dkg volt tegnap és nem forgolódik és bőven rá is ér,majd ha 6 hósan nem forgolódik és nem hízik semmit ráérek aggódni.

nagyon ügyesen csináltad és csinálod Panka etetését

jajj az nem fika ám Bibu orrában,csak ilyen az orra :-)annyira nem volt gázos ez a kis nátha,egy napig folyt neki rendesen aztán besűrűsödött,tegnap 3-4 szer kellett szívni csak,ma egyszer eddig.remélem megússzuk ennyivel.

Móni
ha mr kérdezted nem vagyunk e fáradtak?hát én most nagyon,ügye itt az elmúlt 2,5 év és ilyen éjjel utánmint a mai kijön rajtam nagyon.9től 2ig aludt a drága ,kaja aztán rotty na ez tette be a kiskaput,tisztábatettem aztán negyed négyig csak lóbálta a fejét hason én meg ütögettem a popiját,meg a cumit próbáltm bedugni a bologatások közt.Aztán negyed 4től fél 8ig óránként másfélóránként kelt,vinnyogott ,nyöszörgött.

nálunk van a babatv,néha megy is

Jutta
akkor köszönöm szépen,de ha ezt tudom...........

nyugi Dorka is elfog aludni magától másnem 2-3 évesen :-)

ne is mond ezt a márciusi influenzát,karanténba rakom magunkat,bár ennél jobban nem nagyon lehet

szia Lili

Bibi fél kiságyas banda tagja,nappal mindig ott aslzik,éjjel ott kezdi az első szopiiig nincs erőm utána visszavivegetni.Reggel legbelül van Bibi,amíg összecihelődök Maja "vigyáz" rá.
Vendég

:evil: :? :cry: :x
Ilyen napunk van ma...mondtam nem, hogy ma jön a feketeleves? :D
Apával tegnap megbeszéltük, hogy ha reggel jókedvű lesz a főnök, akkor megyünk Ciripkéhez, ha nem, hát kihagyjuk.
Na akkor lehet szavazni, hogy mentünk-e :?
Pedig kicsit kezdtem beleélni magam, jó lenne kimozdulni végre egy kicsit.

Viszont Panka megint elaludt magától, csak most a kiságyban. Előtte játszottam vele a kiságyban egy órát és nem hagytam sirni. Mikor sirni akart, mindig megsimiztem a buksiját. Azt régen utálta, most vagy megszerette, vagy még mindig úgy utálja, hogy inkább abbahagyja a sirást, csak ne simogassam :lol: (olvastam is, hogy a legtöbb kisbaba utálja, ha a fejét simogatják :shock: ). Aztán megfogta a kezem és betömte a szájába :D Mikor már 3-at 4-et ásitott, meg többször nézett olyan álmos-bambán, akkor kimentem. Fél perc nyöszi, aztán csend. Benéztem, már dobálta is a fejét jobbra-balra, ami nála az altatás jele. És el is aludt. Csak azért irom le ilyen részletesen, hogy hátha valaki tanul belőle valamit.

Timi, jaj, nem fikát láttam Bibi orrában, te! :lol: Csak valahogy látszik rajta, hogy taknyos.
És Bibi miért alszik ilyen rosszul? Nem lehet, hogy nappal túlalussza magát? Igy ki fogsz teljesen purcanni! Apa legalább segit kicsit néha éjjel?

Ajánlhatok egy következő egyen-játékot? Szerdán voltak nálunk barátok, hoztak egy tündéri játékot. Ha érdekel valakit lefényképezem! Persze aznap is végig sirt-nyűglődött Panka (aznap kapta reggel az oltást). A lány meg pont terhes, szegény, biztos gondolta mi vár rá :lol:

Ciripke, megnyugodtam, hogy Marci se forog még. Már azt hittem az én gyerekem a 'büdös gyerek' az osztályban. Láttátok az Apafej cimű filmet? Abban volt ez a duma :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Irigy vagyok hogy nem tudunk menni a nagyszerű talira! :oops:
Olyan jó volna de kocsi nélkül.

Alvás hát nállunk ő van középütt a nagyágyon meg néha kívűl de az is inkább az ágy közepe sokszor apával ketten alszunk az ő felén meg kirakom párnával meg betámasztom nehogy lessen de ha már rendesen forgolodik akkor már csak középütt!

Influenza: hát ne is beszéljünk rólla remélem kihagy mindenkit!

Na várjuk a sok fotót a taliról!

Timi: a babtévé az a bebetévé?
Mert nállunk is van és szereti a lány és nevet neki hangosan bár múltkor az Apjával nézték a Tom&Jerryt és hangosan nevetett a csajszikám tetszett neki !
Na de ennyi idösen! :shock:

Ja még szerválnom kell a vonalzómat mert anyuáknál is net hála és legalább innen is tudok beszélni! :lol:
mogyoland

Lányok, a babák 1 éves szülinapja körül nem szervezünk egy nagy talit, hogy méltón megünnepeljük a törpéket? Arra gondoltam, hogy egy hétvégére elmehetnénk valahova, mondjuk van az a villapark (asszem Kehidakustyán, vagy hol). 2 napra már annak is érdemes jönni, aki messzebb lakik, és kis pihenőnek is jó az egész családnak. Mert persze apukákkal, tesókkal, mindenkivel. Szep végén/okt elején, akkor már az árak is utószezoniak.
Ha hülyeség, lőjetek le és nem álmodozom tovább, csak úgy eszembe jutott :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jaja az nagyon jó film! :lol:

Érdekel a játék!
mogyoland

Nem rossz ötlet !

Na aki nem ment ma a talira az most jó kibeszéli magát!
mogyoland

Zsu
sajnálom ,hogy ma rossz napja van Pankának

muti a játékot!!!!

Kehidakustány az szuper lenne nekünk :-)messze sincs tőlünk,és szeretem is a helyet.

nem szokott iyen rosszul aludn ált. 3 óránként kel,vagy alszik egy nagyot és onnan,kell 2-3 óránként.8 körül kel,alszik délelött egy órát kb. meg délután 2szer 1-másfél órát.az sok???? szerintem nem.nappal fárad ezerrel,egyre többet játszunk vele,rengeteg inger éri,nagyon barátságos különben :-) imád beszélgetni,meg fürcsizni is.éjjel szerintem a pocija volt a gond.mert már ma lett volna a negyedik nap kaki nélkül,ilyen még nem volt,de most is sír,valamilye fáj,pocak???

Mogyo
van baba és bebe tv is ,de mindegyik babás

Bibu és néha ráröhög,meg hát nálunk sokszor mennek a teletubbiek,elmo stb...
Vendég

Heló-haló!
Már őszi programot terveztek? :shock: Hisz a mainak sincs még vége! :wink: Vagy nem?
Mondjuk én ebben még nem nyilatkoznék, mert
1. addig még élni kell (mi ugye házat akarunk eladni/venni/felújítani) és ki tudja hol fogunk akkor ebben tartani?!
2. mi van Kehidán? Mert mi voltunk ott! Mondjuk remek szaunáik vannak, de szerintem az egyéveseink nem fognak tarajost dobni ettől! (És ingyen lehet teázni a szauna mellett, ami szintén nem rossz...) Nem az alsópáhoki Kolpingra gondoltál Zsu? Közel vannak egymáshoz! És gyerekbarát, de ideje korán kell lefoglalni! Mert ott viszont nincs "utószezon" és mondjuk nem adják ingyen!
3. szept. végén Jankának van szülinapja, okt. elején apának. Csodálkoznék, ha nálunk ez nem családi esemény lenne. És hát mi ilyenkor el szoktunk utazni is! :oops:
Szal szerintem ez még nagyon messzi van! Ez a március kicsit közelebbi projektnek tűnik!
Bebetv! Csak arra voltam kíváncsi, h nézi-e valamelyik nagyobb "gyerekünk" (Maja, Manó, Marcus)? Én néha relaxálok rá! Süti! (Hé, ez új szleng? :lol: Sztem nem, de amúgy zsír! :lol: ) Bár néha nem tudom biztosan mit látok! :D (Hát én még nem engedem Jankának bámulni a tévét! Bár már a földről is felfedezte egy üveges ajtóban, hogy visszatükröződik! :evil: A kis rafkós!)
Zsu! Nekem sem forog még Janka, de én úgy vagyok vele, h ekkora sejhajt nem lehet könnyű mozgatni... Szal, majd fognak, nem?! Elég, ha az ágyban háton kúszva alszik! (Ugyanott még soha nem volt reggel, mint ahová este raktam! :lol: )
Jaj csajok! Tegnap este egyedül aludt el! Az ágyikójában! Na, mit szóltok? Én nem simiztem, én nem csináltam semmit! Teszteltem! Igazából akkor rakok magamra érdemrendet emiatt, ha ezt már többször megcsinálta! Ez még csak egy lépés! Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés.... :lol:
Timi! Nekünk nem nézték mostanában Janka lábát, de az én teljesen elfogulatlan anyai szemem asszongya, h nem csámpáz már befelé! (Próbáltad azt a masszírt, amit írtam?)
Hajni! Csak egy pár napig lehet (és nem biztos!) fertőző! Sztem már rég elkapta volna Marcus! Tehát nyugi! (És a mi dokinénink mondtam már, h alapos és naggggyoooon körültekintő! Lehet van aki szőrszálhasogatónak mondaná! De engem továbbra sem zavar! Állítólag az rota orvosi tájékoztatója írta ezeket! Nem baj az, ha hozzáolvasgat! :wink: )
Na, akartam még valamit?
Ja! Takarítani :wink: ! Pá! Remélem mire jövök képes élménybeszámoló lesz a taliról! (Zsu, de kár, h nem mentetek!)

Kép
ermoni

Jaj, közkívánatra muti az új játékot! (Bár én most így a karácsonyi ruha- és játékdömping után még pihentetem a bankszámlámat egy kicsit, mielőtt újabbat rendelnék! De fenemód kíváncsi vagyok! :wink: )
Na vár a portörlés! :?

Kép
ermoni

Móni persze, messze van még az 1 éves szülinap, tudom, de tervezgetni lehet. És természetes, hogy az igazi szülinapot mindenki családi körben üli meg. És nyilván nem is kötelező :lol: Ha valakinek nincs kedve/ideje/pénze, hát nem jön!
És úgy látszik tényleg a 3 hós egy vizválasztó kor, kezdenek a babáink 'jól viselkedni'. Ügyes Janka, hogy elaludt egyedül. A tegnapi egyedül alvás után én se biztam el magam, de ma is sikerült, ez már biztató :wink:

A játékot mi csak Kisgömböc-nek hivjuk. Egy nagy plüss gömb, 4 részre osztva, minden rész egy-egy állat. Ha a fülüket megnyomjuk, brekeg, hápog, stb. Fehn termék.
Kép Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?