Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Macs, az én igazi nevem olyan bahh, hogy le se merem írni (Cili) jujj..mégis leírtam :lol:

Andi, átköltözés Marcit egyáltalán nem ütötte meg, sőt... Érdekes volt, mivel november 1-én költöztünk át, viszont csak november végére raktuk át külön szobába (egy hónapig kerestem az albit, mivel a házikónk nagyon frankó volt, ezért csak überszuperbe akartam kerülni, amiben legalább három szoba van, hogy Marcusnak is legyen külön szobácskája), és az se zavarta meg, pedig féltem tőle.. sőt, sokkal jobban alszik. Reméljük, ikreidet sem fogja zavarni - bár ANNYIRA szuper, hogy két gyerkőc van, szerintem őket idővel semmi nem fogja igazából zavarni, ha ott lehetnek egymás mellett (írtad, hogy most már kezdik észrevenni egymást)

Gabi, én most inkább úgy gondolom, hogy oltári nagy marhák vagyunk, hogy belevágtunk, úgy kb. percenként tudnám csapdosni a fejem a falba

ráadásul Marcóknak ma megint visszajött a pocakfájása, annyira, de annyira sírt szegény fürdés után. Előtte aranyos volt, játszottam, dumáltam neki, oszt közben megint rámtört a kesergés, elbőgicséltem magam, ő meg valószínű az eltorzult fejemre azt hihette, hogy ez valami új fajta játék, rötyögött rajtam nagyokat :)

Kép
ebinc

Heló-haló!
Akiben felmerült: ne izguljatok, én rohadéknak is csak elméleti vagyok... szal, hacsak valami nagy izé nincs (pl. holnap az oltás után!), akkor szombaton ott leszünk mi is! (De hányra is?) És nem úgy van, h a fiúk őrzik a gyerekeket, amíg mi pletykálkodunk? (Nehogy má' lelépjenek! Illetve, elmehetnek falkában sétáltatni gyerkőcöket! Sztem lesnének nagyot a kastélynál!)
Macsek! Szoktam nézegetni Jankát és valóban hatásos! :wink: De valahogy ma túl sok minden eszembe jutott, meg néhány telefon... á, hagyjuk is!
Gabcii! Miért kíváncsiskodsz át másik topikba?! Csak azért, h idegesítsd magad! Nézz már rá Ádira! Jó húsban van, hidd el! (Az unokatesóm 7 hós gyereke most hagyta el a 8 kilót! És rendben van! :wink: )
Ebi! Fátylat rá! Lehet már korizni a keszthelyi öbölben? De jó is lenne!
Jutta! Olyan jó részletesen leírsz dolgokat, h néha követni sem bírom! Pedig esküszöm figyelek! (Mi újság a kakival? De komolyan!)
Andi! Párosan akarsz babakocsit tologatni? (Én magányosan rovom a köröket! :lol: De engem nem zavar, mert nézelődöm!)
Mi van Zsuval?
És Timi, ugye jól vagytok? Legalább ennyit írj meg!
Na, megyek aludni! Holnap dokinéni!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Jól eltűntem, most meg még nem tudtam ennyit visszaolvasni...
Mi egyre jobban vagyunk- bár az ünnepeket végigbetegeskedtük, ezért is nem volt energiám semmire. Szerencsére Bogi megúszta! :D

Képzeljétek, szinte hihetetlen: Bogi két hete végigalussza az éjszakákat. De egyre durvábban nyomja: este 10-től reggel 7-ig általában alszik. El sem akartam hinni. :lol:
Megkaptuk a két hós oltást is, mert a széklettenyésztés negatív lett. Azóta normális a kaki! (Bocs, megint témánál)
Na jó, befejezem, nem áradozok.
Kivel mi van? Igyekszem képbe kerülni megint!

Szép napot!
M.

Kép
moncsi27

Sziasztok!

Jó, jó jó, nem parázom agyon magam nem létező problémán!
Andi: én is egyedül sétáltatok. Ill, nagy ritkán a kolléganőm betársul, akinek most 10 hós a kisfia.
Móni: akkor most a rossz kedved elillanóban ugye?
Jankának a mai naphoz megy a drukk, hogy ügyes legyen és ne legyen nyügi, és láz.
Mi a tegnapot megúsztuk, csak álomkóros volt Ádi ( 21 órától alszik, még mindig :shock: )
Nameg csak lightosan vigyorgott és beszélgetett velünk. Sztem meg volt sértődve. A lázméréssel bajban voltam a tegnapi székletrendezés miatt, dehát csak én lehetek ilyen hülye, hogy akkorra időzítettem! :?
Moncsi: jó, hogy megkerültél! Mi bajotok volt?
Ebi: Marcus "idős" már ahhoz sztem, hogy újra a poci gyötörje. Én úgy gondolom, hogy inkább Anyukája hangulata ragad rá. Mindenkinek meg kell szoknia az új helyzetet, majd rendeződik ő is!

Kép
Kép
gabcii

Gabcii: nana, látod, így jár aki kíváncsi, azon kívül, h hamar megöregszik! Mondom én, a fő súlyparás! De születési súlytól is függ ám!

Jutta: az éjszakáidról nem írsz! Éjjel jól alszik? És nálunk is van alvás két szoptatás között., sőt utána egy órával. Ha nincs, akkor gáz van. Szerintem a szomszédok most már pontosan tudják mikor vagyunk itthon... :? és mikor nem jön össze a szieszta.

Andi: te még jóban vagy a szomszédokkal? :wink:

KépKép
1macsek

Hali!

Gabci, csak full-megfázás. De egymás után apával, ő lázas is volt, nekem meg frankó volt maszkban szoptatni. De úgy látszik, megérte. Közben volt egy vonatozás is, de végül minden jó, ha a vége jó! :D

Séta: én is egyedül megyek általában, de néha egy barátnőmmel egyeztetünk. A védőnő azt mondta, hogy vigyem ki hidegben is, csak kenjem be krémmel az arcát. Tegnap ezt tettem, de eléggé megfagyasztottam szegényt, úgy furdalt a lekiismeret! Túl sokáig elmaradtunk, mert a barátnőmmel kóboroltunk Budafokon a hegyen. Végül megvolt az első BKV-zás, hogy gyorsabban hazaérjünk!

M.

Kép
moncsi27

Na megint itt.
Az éjszakáink.... hát keltem Nadinhoz f1-kor, f3-kor, n6-kor és végül 7-kor véglegesen felébredt. Ezen felül még ébredek amikor Csabi lefekszik meg amikor felkel. Asszem én lehetnék itt a depikirálynő ennyi alvás mellett :cry: Nem is tudom alszom-e egyáltalán, egy kaja általában fél óra, két riasztás között vissza se nagyon van időm aludni. És nem is mindig evett ám, inkább csak úgy cicizgetett. Mit kellene csinálnom szerintetek?? Mostmár komolyan ideges vagyok, hogy alvászavaros a gyerek, és ezt fogja csinálni nekem 7 éves koráig. Meg hát szar érzés, hogy tudom ő sem piheni ki magát. És most a tápszert is kidobom a francba, már pár napja adom este, a délutáni kaját meg lefejt anyatejjel egészítettem ki, de aludni nem alszik jobban, hízni meg most úgy elkezdett, szerintem fújja a tápszer, vagy nem tudom. Kedden volt 6290, ma meg 6470 - ez lehet egyáltalán?! Ugyanúgy reggel mértem, kaja előtt. Na nem értem. Annyira purcant voltam éjjel, hogy fejni sem fejtem egyébként. Ha éjfél és 1 között ébred, akkor tudom hogy tutira lesz még egy-két kelés, és egyszerűen nem fejek, mert sajnálom rá az alvásidőt. Lusta önző dög vagyok, mi? Na erre gondoltam Gabci, amikor azt írtam amit írtam :cry:
A másik gond a nappali alvás. 45 perc után egyszerűen felébred. Olvastam, hogy a babák alvási ciklusa 45 perces, és meg kell tanulniuk visszaaltatni magukat - erre van a cumi, az ujjuk, a rongyuk vagy amit kitalálnak maguknak - na most Nadin a kiságyban egyszerűen nem tud. Félek, hogy éjjel is ezért kel ennyiszer. És még ezt a keveset sem alussza ám minden szopi között.

KépKép
kertikiri

jó reggelit!
nahát, ma is hideg van :? azért is megyünk sétálni. aduk az immunrendszernek! ilyenkor a bacik sem bírják, nem?
vki adat be magának infulenzia elleni védőoltást?

szia Mocsi!

Macsek :lol: :lol: :lol: sosem voltam velük jóban. :wink: de sokat segít a semmilyen kapcsolat fenntartásában, h a gyerekszoba falának másik oldalán egy nagyon öreg és sztem kissé nagyothalló néni lakik. még nem csöngetett be fürdésidőben, h mijaza...? 8) majd az új szomszédok! háháááá.. még nem is sejtik! :twisted: :twisted: :twisted:

na, mire ezt beírtam, mindkét gyerkőc bealudt 8) még reménykedem egy harmonikus napban!

Ebinc, az ikres ismerősöm aszongya, h a lányai olyan 1 évesen kezdték el igazán tudomásul venni a másikat, és szinte alig játszottak együtt. egyik az egyik sarokban rosszalkodott, a másik a másikban. :shock: :? ööö, én ezt nem így képzeltem :D :roll:

Kép
an°°di

Kriszti, mit csinál Nadin, ha nem eteted meg mondjuk f3kor?

Kép
an°°di

Jolka!
Láttam a táblázatot, Bogi születési adatai: 3250g, 52cm. Köszi, ha beírod!

Kertikiri, te szoktál fejni éjjel egyébként? Nekem azt mondta a védőnő is, hogy éjjel nem kell. nem is bírnám. Minden elismerésem!

M.

Kép
moncsi27

Sziasztok Lányok!

asszem most egy időre átállok olvasó üzemmódba. Panka visszatért a 3 hetes önmagához és nyűglődik/sir egész nap. Ennek megfelelően cipelem megint reggeltől estig. Csak most nem 3 kg-t, hanem 6 kg-t :? Frusztrált vagyok totál, nemtom mi a csoda lehet megint, mert most már tuti nem a hasa. Nem megyek a talira se, nem akarom szétidegelni magam, hogy mindenki babája gőgicsél/nevetgél, az enyém meg végig üvölti az egészet. Akkor depiznék asszem be totál.
Szóval most másról úgyse tudnék irni, és úgy érzem,hogy mostanában panaszkodtam már eleget, nem untatom a társaságot a nyavajáimmal.
Idegileg még birom, bár energia tartalékaim fogytán, lehet, hogy megint anyóst kell hivnom :(
Mindenki vigyázzon magára, azért olvaslak ám benneteket! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, nehogy má' ne gyere!!!!! :evil: :evil: :evil: :shock: majd Petra megmutatja, hol lakik az atyaúristen, és akkor mindenki fellélegezhet (csak mi nem :wink: ). sztem még lehet, h direkt jót is tenne neki egy kis program! :roll:
ja, tudod, h van a 3 hónaposan nyűgösebbek a babák (asszem AGbcii írta). mi is ott tartunk. ha nagyon nem bírják, eljövünk és kész :?

Kép
an°°di

ja, és Kriszti, ne fejj éjjel!!!! többet ér a pihenés, mint az a néhány milliliter!
szóval Nadint nem lehet cumival visszaaltatni? meg kis simi? én ilyesmit terveztem, ha nem 2 gyerekem lenne. így attól sz*rtam, h Huba felébreszti Petrát. ja, meg mondjuk kajált is rendesen, nem csak cummogott. és tényleg KELL aludnia.

Kép
an°°di

sziasztok

Zsu
nyugi,úgy látszik ez korszakos és bizony BIBI IS 3 hós lett és ő is nagyon nyügi,plusz ő beteg.Azt tudom neked mondani,hogy tarts ki a babáknak vannak ilyen időszakai.Pankának biztos nem a hasa fáj ő ilyen.Kicsit ilyen nyügibogár lesz aztán megint tündér,repül az idő.Aztán majd rájön hogy anya különálló lény akkor meg az lesz a baja :-)

Móni,Jolka,Gabci meg akinek hiányoztam :-)
nincs túl jó hangulatom Bibus beteg,kicsit én is taknyizok.már régóta kis köhécsel,hapci ment,de már egyre jobban így tegnap levittem a dokinénihez.Torka nem piros,tüdeje tiszta,de nagyon nyügös,taknya-nyála egybefolyik,pihiszékbe is max 10 percet van el.Közbe itt vannak a szokásos problémák ügyebár amikről már annyit vinnyogtam.(család,férj)Másrészt meg nem igen tudok mit írni,mert jójó én is aggódom pl. Bibusnak befelé áll még mindig a lába,egyfolytában betegek stb. De hogy is mondjam,sokszor olyan kérdések merülnek itt fel,ami szerintem túlzás.Gyönyörűen fejlődik minden baba akkor hagyjuk már azt a .................... nem folytatom mert nem akarok bántani senkit,de sokszor sokkk a para.

Jutta
kérlek írd meg a számlaszámod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megpróbálhatod az altatási módszert aztán vagy bejön vagy nem.Maját idáig altatni kellett,sokszor most is,ez azt jelenti,hogy vagy a székembe ringatom zenére vagy csak hozzá bújok ,merthogy én vagyok a rongyija :-)A sírvahagyás nála sosem jött be.Bibit is így ringatom a székbe,nekem ez nem gond.Ill. jobb lenne ha zsipszzsupsz lefeküdne aztán aludna,de eljön annak is az ideje ő(k) ilyenek.Mostmár előfordul,hogy lefekszik magától :-) (szőkőévente)

Szervusz Ebikém!!!!!!!!!!!!!!
jól eltűntél,sajnálom,hogy nem tudtunk segíteni neked akkoriban
Marcid nagyon édes :-)

3 hós nyügibogár Bibus
Kép
Kép
Vendég

Andi
szemöldököd? :-) nekem is kéne fazonírozás

hányós koraszülöttest én sem értem

És igen én mindig rakok új ingereket Bibnek mindenhova :-)

a kkonyhába eddig babakocsiba vittem,de má nem marad el,most szerzek bbe neki dönthető etetőszéket :-)

Gabci
a vőlegényünk tökéletes :-)

Macsek
ez most komoly hogy szellemi fogyis lesz meg ilyenek?ügye csak viccnek szántad? :-)

Pierre carden annyira szar ,hogy már 2 éve nyúzzuk,3 hónapja tesófellépővel hóba,sárba

jajj most látom másnak is hiányoztam,köszi aranyosak vagytok :-) maraék szabadidőmbe diótpucolok :-(
Vendég

Sziasztok!!!

Nem birom a lépést tartani veletek!! :oops:

Kertikiri!!!!
Mi is sokat kelünk!!! :evil: :evil:
Szinte pontosan 3 óránként felkel Molli és csak cicin alszik vissza!!!! :(
Kelünk 12-3-6 órakor!!! éjszaka!!! :x :x
De ma pl.a 3 órás után felkelt 4.45-kor,simogattam,cumit adtam,de semmi nem hatott!!Kivettem a kiságyból és rottyantott egy nagyot!!!!
Én nem tudom de valami nem okés ezzel a pocival!!
Napközben szinte minden kaja után rögtön rottyant és a kajázás is nagyon rövid!!5-10 perc után elkezd tekeregni,kiköpi visszaveszi a cicit,majd ahogy felemelem szinte azonnal rottyant!!! :roll:
Egy hét múlva megyünk oltásra és remélem mond valami okosat a doki,mert igy elég zombi vagyok. :(
Ugye itt van Meli is,úgyhogy napközben nem sokat tudok pihizni!! :?

ancsi26

Andi, nem tudom mit csinálna ha nem tenném cicire, még nem mertem éjjel kipróbálni :oops: Nem egyszer volt már, hogy éjjel 3 órát fent volt, és cipelni kellett hogy ne üvöltse fel a szomszédokat, szóval alternatív módszerekkel még nem próbálkoztam. Hason alszik, így cumit nem tudok a szájába dugni igazán. Nappal, amikor a teraszon alszik el a mózeskosárban, akkor ha felsír visszaringatom. Az ágyban ezt nem tudom.

Akkor végülis hányra megyünk :?:

Zsú, szerintem is hozd el Pankát, lehet direkt jót tenne látni más babákat. Nadi is egész nap kézben van ma eddig. Lehet, hogy az oltás hatása ez?? Csabi szerint biztosan az agya nő, és ha majd elég okos lesz, akkor visszaáll a "normál" rend :roll: Na de nálunk a normál rend sem ideális....

Egyébként Gabci, 6 hónapos korukra kell megduplázni a súlyt, és Ádinak ez már megvan nem? Ne akarjál óriásbébit! Ha nem híznak, akkor az is lehet, hogy a belső szerveik fejlődnek, vagy az agyuk. Egyszer agyra gyúrnak, máskor hurkára.

Ha viszek kendőt valaki megmutatja nekem hogy kell normálisan megkötni?

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Séta: hát mi nem sétálunk mert nem tudunk hol!
Meg hát az infuenzának jó ez az idő :roll: (úgy hallotam)

Akkora hó van itt ,hogy nem tudom tolna a babakocsit!

alvás: nállunk elalszik magától akár az esti fürcsi után is! :)
Berakom a kiságy elgagyarászik és bealszik vagy most már nagyon szereti a hintát és képes benne óra hosszákat alukálni!
nem irok ilyeneket mert megutáltok! :oops:

Gabci: hát tesómék kisfia egy évesen volt 11 kiló és 4 kiló felett született szerintem no para!
Gyönyörűen fejlődik és ez a lényeg!

Timi: Bibikének is boldog hófordulot utólag is!

Volt a fényképész nállnuk kíváncsi leszek milyenek lettek a képek! :wink:

Bár most veszünk egy jó fényképező gépet!

Zsu: gyere már ne csak olvass!

Na lépek mert éhes Apa és kikötötte ,hogy délre legyen kajcsi!Sietnem kell sütök egy kis tintahalkarikát meg egy kis rizs jó az!

Ja mi általában apával sétálunk mert ő sokat van itthon!
egyedül azt hiszem csak kétszer vagy háromszor meg mikor kimegyünk apa elé a buszhoz!

Kép
mogyoland

Ja alvás még annyi: hogy ha ébredezik egy kis tea vissza a cumit a szájában és alszunk tovább igy akár 2 órát is ki tudok tolni neki!
Mert éppen lehet ,hogy nem is éhes csak a szája van vagy a torka kiszáradva!

Kép
mogyoland

Nekem hiányzik mindig mindenki aki nem jön, mégha nem is írom ám!
Ancsi, köszi. Örülök, hogy van sorstárs, na nem annak, hogy Te sem alszol, hanem hogy nem vagyunk egyedi eset. Ha doki mond valamit ne felejtsd el megosztani velem légyszi! Bár azért remélem ez nem orvosi eset :lol: Biztosan nem az egyébként, nekem a két mellből szoptatást javasolta este, nahát én mindig két mellből szoptatok, és ha az esti tápi sem segít, akkor nem a kaja gond. Egyszerűen anyahiánya van, szeretne cicizni, vagy csak hiányzom neki, én meg egyből ugrok ahogy hallom hogy felkelt, nehogy sérüljön szegény.
Andi, mi ikrek vagyunk, és nagyon jól eljátszottunk egymással egy bizonyos kor felett! Alatta meg a szoba két legtávolabbi sarkába kellett tenni a két járókát, mert téptük egymás haját, meg ami belefér.
Babakocsi téma: mi még egy darabig beleférünk a mózeskosárba, de a dreami alapból nagy szerintem, ami előtte volt abc rodeo annak a mózese kisebb volt. Már nem hosszra, hanem szélességre. Tavaszig jó lenne kihúzni benne, utána már úgyis ülni szeretne majd, a sportülés pedig jó tágas, kényelmes. Csak kicsit alacsonyan van. Viszont az is dönthető vízszintesig, szóval tud még benne aludni.
Moncsi, azért éjjel fejtek, mert akkor van csak értékelhető mennyiség, ami kell délutánra. Már reggel sem tudok semennyit, nemhogy napközben.

KépKép
kertikiri

Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Bibi is 12,3,6,fél 8 úgyhogy ő is "kóros" sőt Maja nem alszik napközbe,de én már 2,5 éve vagyok zombi úgyhogy meg se kottyan

KJriszti
én most kezdtem el a cumit bepróbálni cici helyett néha bejön :-)

Mogyó

köszi

tegnap feladtuk ám,majd írj ha megjött és kipróbáltátok,remélem tetszeni fog Ágikának
Vendég

Sziasztok!
Szia Timi, jó, hogy jöttél. :)
Maja, hogy van? Nektek jobbulást!
Bibi egyszerűen fantasztikus, nem 3 hónaposnak néz ki a képeken. Nagyobbnak.
Nagyon tetszik, láttom Ő is szeret beszélgetni. :)

Kertikiri!
Nadin nagyon ügyes és szép baba. Nem is értem miért aggódsz, nagyon aranyos a kislányod, nem úgy néz ki a képeken mint aki éhezne.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tessék minden para anyukának az anyai ösztöneire hagyadkozni, nem a könyvekre, néha a dokik tanácsait is lehet mellőzni, na és mindenkiét. Nektek kell kitapasztalni, mi jó, lehet ami másnál bejön nálatok nem fog.

Súly: Milliószor volt róla szó, hogy nem minden baba egyforma, nem is lenne jó.
Tény, hogy Ákos nagy baba, de nem folyós, tokás, dagi baba, henem, egyszerűen nagy. Ahogy Ciripke fogalmazta, nagyon jól, nekem kell cipelni, tehát örüljetek míg idelis súlyban vannak a kicsik. Manó is ilyen volt, de másfél éves kora óta csak nyúlt, súlyra változatlan.

Kaja:
Kertikiri!
Még jó, hogy mindenki a kajára gondol mindig, hisz erre mindig szükség van, enélkül nincs élet. Ha nem sír (inkább üvőlt), akkor nem biztos, hogy éhes.
Én is minden nyekenésre adom a cicit, bármikor, nem nézzem az órát. Felőlem 5 percenként is kérhetné. Én vagyok a kaja, az alatató, a nyugtató és játszócumi is egyben. Semmi mást nem fogad el, se cumisüveg, se cumi (nem is erőltetem). De még sem lóg rajtam állandóan.
Nem szabad állandóan csak a rosszra gondolni.

Alvás:
hahahaha vicces mondaná Manó. Egy darabig nem is fogsz...
Persze vannak ideális babák, és anyukák, akik nagyon jól megoldják, de ritka.
Van aki magától elalszik, van aki nem.
Én is milliószor kelek, lassan 3 éve éberen alszok, de ez hozzá tartozik. És megértem, milyen az amikor az éjszakai szopi alatt, esik le az ember feje, annyira álmos. Hányszor volt, hogy ájulás szélén voltam, vagy csak bealudtam míg a gyerek szopizott. Na és mire az ágyba raktam, 5 percre rá megint követelt. Egyszerűen túl kell élni. A házimunka...minden más megvár.
Ugyan az őseink sem kapkodták állandóan a gyereket, mama tuti nem, anyu sem. Megtanultunk egyedül elaludni...
MÉg mindig emlékszem, mikor anyu rám szólt, fordulj befelé, tessék aludni, és én mint a katonatiszt csináltam. Na próbálná ezt meg Manóval. :D
De mi gyerekeink még kicsik, majd 1-2 éves korukra változnak, addig még picik, kell az anya nekik.
És még sok érvet lehetne írni...
De az, hogy kóros az hülyeség. Örülj neki, hogy nem beteg, nem fáj semmije, csak nem álmos.

Ma éjszakánk, inkább hajnalunk. Manó kb. 5 órakor közénk kéreszkedett, rá pár percel Ákos gögicsélve kelt(éjszaka 2x szopizott és 11 kor aludt el), beszélgetett... Persze akkor már Manó sem marad csendbe. :D Na ekkor Apa átköltözött a másik szobába, neki reggel munka...Ákos csodálattal bámulta Manót, odáig van a bátyáért! :D Manó nyafogot, hogy Ákos megfogta. :)... Ez így ment, míg apa el nem ment dolgozni. 7-től 1/2 10-ig aludtunk utána. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

ja és a 3 óra alvás ideállis
Ebéd után kell is ennyi.
Manó kivételes napok kivételével, minden délután 3 órákat alszik. Az oviba is aludni kell majd.
1 éves korukig, míg a napi rutint(ami nagyon fontos a gyereknek, biztonságot add) követi az ember és nem ráncigálja össze-vissza a gyereket, akkor délelőtt alvás, pl. séta közben, majd déli nagy alvás, és délutáni alvás az ideális szerintem. 1 éves kora után már csak a déli alvás marad, néha becsúszik egy kis babakocsi alvás is...:D

Séta: Vinni kell a gyereket levegőzni, az utcán nem kapja el az influenzát, hacsak valaki be nem hapcizik a kocsiba. Ez a hideg kifagyasztja a bacikat. Viszont a bevásárlóközpont tabu, vagyis mi ezt tartjuk, millió beteg ember megfordul pl. tesco, pláza. Nagy ritkán Manóval beszaladunk, de inkább a kisebb boltokat szeretjük, ahol nem fordul meg annyi féle ember, hanem a törzsvásálók.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Zsu!
Sajnálom, hogy megint nehezebb Pankával. Remélem mindne ok, csak inkább sírós baba. Az sem jó, csak ne fájon neki semmije sem.
Szerintem nyugostan elindulhatok otthonról. A kocsikázást imádják a gyerekek, csak induljon el a kocsi a fenekük alatt. Próbáld mindne napodat hasonlóan alakítani. Pl séta mindig ugyan akkor legyen, ha még csak 15-30 perc is az egész.
Egy idő után rááll Panka, és várja majd mindig a közös programot.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka

félelmetes mennyire egyformán gondolkodunk :-)és érzünk :-)mintha én írtam volna :-)

nálunk is vannak cifra éjszakák :-)

Maja kapja sprayt kétszer egy nap ,de nem köhög orra sem folyik,remélem 15éig tünete mentes lesz és kapja a prevenart meg a broncowaxot vagy mi a szösz a neve
Vendég

Zsu
én azt mondom,hogy vidd el Pankát a talira ,max ha tényeg sír eljöttök.tudom nehéz,nekünk volt egy olyan időszakunk amikor Maja ordított a babakocsiba,féltem vele elinbdulni,olyan is volt hogyha bárki jött hozzánk üvöltött mint a sakál,odaadta a vendégnek a cipőjét hogy irány haza :-) de minden csak időszakos :-) babkocsiba elmarda?vidd oskat sétálni,-15 fok alatt simán lehet ,ha nagyon hideg van ne sokáig

Jolka
sajnos nekem muszál ytescoba vinni Bibut meg orvoshoz amikor Maját viszem,mert nem tudom kire hagyni :-(.Bár eddig asszem 2szer volt tescozni,kenguruba befeléfordulva volt.
Vendég

Jól elvagyok egyedül.:)

Andi!
Én örülök, a szürke hétköznapoknak. Nem kapkodok, visszaállt a rend, utolértem magam és 3 helyett, csak két fiút kell kiszolgálni. :)

Séta!
Meglátod mire jön a jó idő, megismerkedsz pár környékbeli sorstársal. Én mindig sétaközben beszéltem anyuval, még szerencse, hogy ingyenes. Kirakatokat néztem, ismerkedtem a téren a kismamákkal.:) Egyedül rossz, de ma már elég Manóra figyelni, szaladni utána.

Ennnyi, lassan jön Mutim és megyek generál javításra, remélem a szemöldököm megcsinálja a kozmetikus. Míg a festék a hajamon lesz meg is csinálhatná, de ehhez szerencse kell, hogy rérjen...:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

még sem egyedül...:) :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi!
Kérdeztem már? Vitted már Maját allergia tesztre? Nem lehet, hogy ez a ludas, és emiatt köhög? Ugyan most nem...

Karácsonykor ki voltam egy kicsit, nem haladtam, hisztiztem, ugyan nem volt olyan vészes. Tehát a spárba egyedül mentem bevásárolni. Ott láttam egy anyukádt picivel a hátán, kicsivel a bevásárló kocsival. És a lényeg, tök nyugodtak voltak, a gyerekek nem szaladgáltak, ne hisztiztek. Akkor jó volt látni, hogy nem mindneki pörög úgy mint én, na aznap én is leáltam, már nem érdeklet, hogy kupiba várjuk a vendégeket. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Na érzem ám, hogy jó le lettem cs@szve amiért az alváson nyavalygok, jegelem is a témát inkább, tudom, hogy sokkal nehezebb két gyerekkel, pláne két beteg gyerekkel. Bibusnak és Majcinak jobbulást. De Timi, Ti szinte folyamatosan betegek vagytok, hol az egyik, hol a másik, hol egyszerre, pedig Maja nem is ovis - honnan szeditek ezeket össze? Nem a fenti gyerekektől?

Ági, majd tegyél fel képet amit a fényképész csinált. Dehogy utálok bárkit akinek jobban alszik a gyereke, inkább örülök, hogy van remény. Meg örülök annak is, ha bárki elmondja hogyan altat, mert mindent ki kell próbálni, hátha valami beválik.

A gyerekek összehasonlítgatása meg szerintem elkerülhetetlen - egyébként miért is csináltátok vajon ezt a táblázatot?! Még jó, hogy végül a 6 hetes meg a két hónapos adatok nem kerültek bele.

Macsek, Nadin egyszercsak elfogadta a cumisüveget, nem nagyon csináltam semmit, hacsak azt nem, hogy a Milumil tápszert lecseréltem a Humana-ra. Hajni írta azt hiszem, hogy az nem annyira keserű és krémesebb, ezért próbáltuk ki. De például vizet nem iszik meg cumisüvegből, viszont teát igen, de az meg bántja a pocakját úgy veszem észre.
Ti itatjátok bármivel a gyerekeket két szopi között?

KépKép
kertikiri

Kertikiri:) ...ne csináld......nem lettél lecseszve...
sőt zt próbltuk leírni, hogy nálunk is hasonló a szitú. Tehát ne aggódj feleslegesen. Megértjük, hogy most min mész keresztül...meglátod, ez is megszépül idővel.
Tehát ne fagyasz témát...:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

6 hetes adatok direkt kihagytam...:Dnem akartam, hogy bárki is rossz anyának nevezze magát.

Én semmivel nem itatom Ákost, egyelőre...de inkább víz

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kriszti

fogalmam sincs honna ez a sok nyavaja,igen valószínű a kis ovistól föntről.Sajnos lejárnak ha beteg akkor is,szinte állanódan beteg ő is,orrafolyik stb.És úgy nézem,hogy Maját nagyn legyengítette a hörghurut gyulladása és elkap minden szirszart.Talán tavasszal helyrejön.Egy ismerős gyerekorovos apukája mondta hogy 2-3 éves kor között a leggyengébb az immunrendszerük a gyerekeknek.Szerintem a mostani takonykórunk meg Majától jött,dehát nem tudunk egymástól elszeparálódni.

Énis agyalok ám állandóan ,de pont ezt nem kéne,hogy összehasonlítgatni Bibus 2,85el született Ákos meg 4 kiló körül,egyértelmű,hogy Ákos nagy baba Bibu kisebb baba.A táblázat igenis jó dolgo még az adatos is az lenne és nem a versenyszellem miatt haenm hogylássuk.Ennek az összehasonlítgatásnak akkor lenne értelme ha minden baba 50 cmel és 3.5 el született volna azonos génállománnyal,na milyen okosakat mondok mi?

na de tényleg attól senki sem rosszabb vagy jobb hogy mennyit hiízik a gyereke,mennyi ideig szopik,mit eszik,iszik,mindenkinek ki kell tapasztalnia mi a jó a gyerekének ,mi válik be. Bibus alig hízik,eeszik annyit amennyi kell neki,ez van,ő nem lesz 10 kilós még egy évesen se.

alvással se parázz,úgy se tudsz mit csinálni :-) Nadin írányít ,te meg próbálkozol.

Jolka
3 éves kor alatt nem csinálnak légúti alergia vizsgálatot,egyébként biztos hogy allergiás, porra,atkára tippelek
Vendég

egyébként ez a leggyengébb pontom,hogy állandóan betegek :cry:
Vendég

Sziasztok!
Először is a rossz hír (vagy valakinek ez jó? :wink: ): nem mehetünk a talira! Pedig már tökre beleéltem magam! Pipa vagyok! Szal megkapta Janka az oltásokat, ezért nem mehetünk! Most kapta a Rotát és azzal nem mehetünk gyerekek közé, mert veszélyes a babákra! (Úgy viselkedhet, mint a rendes rota!) A (most káromkodom egy cifrát), mert már készültem is, sőt Jankának is meséltem már! :? Sajna nem húzhattam tovább, mert a 3 hós oltást is be kellett adatnom, ráadásul csak utána mondta a dokinéni! Ne haragudjatok csajok! Főként Ciripke!
Mikor lesz a legközelebbi tali?
Zsu! Nekem is sipítozik Janka, én is cipelem már vagy egy hete! A derekamnak igen jót tesz! Sztem ettől nyugodtan mehetsz! Mindenki hallott már a társaságból gyereksírást, nem?
Jaj, tényleg mérges vagyok! :evil:
Kriszti! Majd a második gyereknél Te is, mi is első gyerekesek ilyen lazák leszünk, mint a 2 gyerekesek! (Mondjuk nem hiszem, h az elsőnél is ilyen könnyedén vettétek az akadályokat! :wink: Vagy igen?)Mondjuk én bevallom: én nagyon sok dolgot próbálok uralni tudatosan, nem ösztönösen! Bár, ha én azt gondolom, h az úgy jó kell h legyen és úgy csinálom, akkor az most tudatos vagy ösztönös? :shock: :lol:
Timi! A vitamin nem használ? Szegény Majci, meg Bibi... Remélem jobban alakulnak majd a dolgok!
Én szeretek egyedül kóborolni a babakocsival! Tudjátok, a magányos farkas... :lol: És nem is megyünk minden nap! Pl. ha én fázom, akkor nem megyek a gyerekkel sem, mert megfagyok! (Mondtam már, h önző vagyok? Mármint, h ma mondtam-e már? :lol: )
Hát kiszámoltam mennyit kéne ennie egy nap Jankának! Közel sem eszik annyit, mégis jó súlyban van! Akkor most?
(Hű, azért ez a "felfújja a tápszer" mondaton fennakadt a szemem! Vigyázat! Itt sok tápis baba van, és sztem minden anyukának ez kicsit övönaluli! Bár nagyon haragudni nem tudok érte! :wink: )

Kép
ermoni

Jolka, látom a táblázatot. Hozzánk csak másold be Ákos adatait :lol: . 3950 gr, 52 cm, és szept. 19-én születtünk. Köszi.
Megint csak olvasó és félkezes üzemmódban vagyok.
Front van?! Panka extra nyügi... :cry:
dettyk

Móni

én már annyi vitamint vettem :-( most ebbe a rohadt drága prevenárba bízom meg a broncoizébe,meg hogy most már elkell múlnia!!!!!!!!!!!!!!!

Janka is nyügibb?

a lábfeje milyen?már nem áll befelé? Bibunak még mindig :-(

ne számolgass Janka is gyönyörűen fejlődik pont mint Nadin.

első gyereknél én az elején paráztam be,aztán nem :-) mindig az volt a szemem elött hogy a ...... asszony 8 gyereke is felnőtt akkor nehogy már az enyém ne

a felfújja a tápszer esete:van akit az anyatej is "felfúj" :D szerintem ez is alkati dolog
Vendég

szóval Panka is :-)
Vendég

Na ezt se vegye magára senki, én csak az én gyerekemről írtam, rendben? :lol: Aki ugyanúgy anyatej + tápis mint itt még páran, és eszem ágában nincsen lef@kázni senkit, csak furcsállottam, hogy hirtelen ennyit hízott. Sajnálom, hogy nem jössz Móni. Remélem többiek jönnek, meg remélem megállapodunk egy kezdési időpontban most már, mert tudnom kellene hogy készüljünk reggel. Ha nem figyelek oda, apuka indulási időben bevonul a fürdőszobába, és egy órán át ki sem jön onnan :? Én bezzeg a körmömet sem tudom levágni, mert jön utánam a fürdőszobába, hogy csináljak valamit, mert nyüszög Nadin. 15 percet nem bír el vele lenni este, igaz akkor nyűgösebb, na de akkor is.... Múltkor meg hazajön munkából, egyenesen ráront a gyerekre aki a járókában békésen szemlélődik, hogy ő olyan keveset látja, ezért dajkálgatni fogja ha hazajön, én meg úgyis ráérek lenevelni napközben a kézben levésről :shock:

KépKép
kertikiri

csak azt tudnám mit tudnak a férfiak csinálni annyit a fürdőben,míg én 3kat felöltöztetem plusz laza smink addig a párom is szépítkezik

na mentem felkelt Bibuli
Vendég

Mondtam, h kaptam kölcsön hordozókendőt, meg kengurut? Na a kendőben nyomjuk itthon... :lol:

Kép
ermoni

Timi! Nem is tudom mit mondjak! Mingyá itt a nyár! :wink: Nem számolgatok, csak most számoltam ki! És tényleg elég nekem ezt a lassan 7 kilós nőszemélyt cipelni!
Csajok! Úgy összesz*rta magát Janka, h ha lenne ikertesója annak is tele lett volna, sőt ki is csorgott volna! :? :lol: Remélem nem a rotát sz*rta ki! Le kellett csutakolni! Komolyan!
Hát tényleg sajnálom, h nem tudunk menni! De ha miattunk lenne beteg valamelyik baba... azt meg nem bocsátanám meg magamnak!

Kép
ermoni

bocsi csajok, nem gyözök olvasni. dolgoztam meg minden...
a 11 az ok :!:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Móni, nagyon sajnálom, h nem tudtok... de inkább így. legközelebb!
beszarás nálunk is volt már 3szor olyan, h Petra ment a csap alá. mint a kórházban. de gyorssegély kellett :D

hű, totál leszívtak a gyerekek. sztem lassan nekilátunk a fagyasztott készletemnek és szerzek a szüleimtől bioalmát. amúgy sem gondoltam volna, h 4 hónapig elég lesz a tejem. :roll:

eddig itt volt a tesóm. tök jó volt! nyugis dumcsi, szopi séta után (mi minden nap megyünk, mert én nem vagyok fázós... én is önző vagyok ám ;) ). most pedig kényszeralaltom a gyerekeket, h nekik jó legyen délután.

én pedig eszem egy kis tejbegrízt, csak mert olyan rég.
aztán visszaolvasok
:arrow:

Kép
an°°di

de aki tud, bátran jöjjön elöbb!!!!!!!!!!
gyerekek már nagyon várják!
Móni, nagyon sajnálom, nálunk bármikor lehet a tali, márciusban mondjuk!

én olyan elsö gyerekes voltam aki még gyereket se láttam elötte (pici babát)! és talán kevesebbet paráztam, mert nem volt kivel összehasonlitgatni, doki azt mondta ok, én elhittem. meg amit már 20x mesáltem mindig beirtam az adatokat a babaszoba.hu-ra és mindig átlagosak voltunk.Na, azt akartam mondani, hogy jó dolog, hogy meg tudjuk beszélni a dolgokat, de egyben káros is, mert sokan frusztráltak lesztek töle, ha más babák többet vagy kevesebbet esznek vagy hiznak!
Ja, annyira béna voltam, hogy anyukám szólt rám, hogy adjak már ennek a gyereknek játékot, mert már kellene. Fogalmam sem volt mikor kell megfordulni, állni vagy járni...

parások figyelmébe ajánlom: Marci szerdán anyuval volt, 11 és 6 között nem volt cici, ami 7 óra ugye. ez idö alatt 2x90 ml evett! Ez bazi kevés nem? Ha itthon van és kap kiegészitést akkor max 70 et, de inkább 30at eszik, pedig ciciben max 120 van a kettöben, de inkébb 100! Este ha eszembe jut megmérem, de nem tünik se soványnak se kövérnek.

felfújt tápisok? betti volt a legsoványabb mind közül!

Zsu, szerintem is gyertek! ha unjátok a banánt 10 perc és otthon vagytok!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke, mi lehet ám, h előbb megyünk, mert 11kor szoktunk kajálni. azt akkor már nem várjuk ki itthon. majd meglátjuk, mit szól hozzá Gyula. 8)
hehe, ez a játékot adjál már neki, ez jó!

Nadint mindenképp be akarom mutatni Hubának! (még ha hüjén is alszik ;) ), meg jöhetne több csaj is, hátha más a preferancia :lol:

Mogyó, tök jó, h nálatok még az alvás (is) ilyen klassz! aki megutál ezért, az ne írja ide le, jó? :lol:

ja, és hó és babakocsi:
Jolka, atrtozom egy nagynagy köszönettel, h olyan babakocsit vettünk, amilyet. a bolygókerekessel tuti 50 métert nem jutnék sehová! kössssz a sok jó tanácsot még egyszer! :D :D

Mogyó, profi képeket muti, amint vannak!
elalvás: az esti nekünk is nagyon süti (micsoda új szleng, mi?). ha van ordítás, az kaja és fürdés előtt van :?

Bibinek boldog 3ik hót!!!! kívánom, h kerülje el a takony!

kendőkötés: ha jól tudom, Ciripkének az nagyon megy, de ha nem felejtem el, viszek útmutatót.

séta egyedül: belegondoltam, és asszem, jobb egyedül. nem akarok babatéma-mérgezést sem. és normális sétapartnert nehéz lenne.

Jolka, mit takar a generál? és még mindig nem tudom a mosógépet, h miylen. a tiétek...
mondjuk azt már kb eldöntöttem, most a hűtőkbe vagyok belepistulva. szédülök tőlük, esküszöm... 8) :D

Kép
an°°di

Móni, tudatos vagy ösztönös? :lol:
erről jut eszembe, h teganp du Petra pl totál ki volt akadva. sírt, meg hisztizett. próbáltam mindetn: dumáltam neki, egy perc múlva megint nem jó, énekeltem, uaz, ringattam, uaz, mire szembe jutott, h lehet, h éhes. hát, az is volt. úgy rámcuppant... ennyit az én ösztöneimről. vagy a tudatosságomról :wink:

Timi, a befelé álló lábfejről Petrának azt mondták, h elmúlik, ha elkezd járni. Hubának extrém volt (javul szépen a minden peluscserei tornától). azt hittem, ez a para a múlté. :roll:

Kép
an°°di

Andi, Huba Nadinnál szebbet úgysem talál :-) Legalábbis ha a vörösekre bukik, mert akkor asszem nincs is versenytársunk :lol:

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?