Tessék minden para anyukának az anyai ösztöneire hagyadkozni, nem a könyvekre, néha a dokik tanácsait is lehet mellőzni, na és mindenkiét. Nektek kell kitapasztalni, mi jó, lehet ami másnál bejön nálatok nem fog.
Súly: Milliószor volt róla szó, hogy nem minden baba egyforma, nem is lenne jó.
Tény, hogy Ákos nagy baba, de nem folyós, tokás, dagi baba, henem, egyszerűen nagy. Ahogy Ciripke fogalmazta, nagyon jól, nekem kell cipelni, tehát örüljetek míg idelis súlyban vannak a kicsik. Manó is ilyen volt, de másfél éves kora óta csak nyúlt, súlyra változatlan.
Kaja:
Kertikiri!
Még jó, hogy mindenki a kajára gondol mindig, hisz erre mindig szükség van, enélkül nincs élet. Ha nem sír (inkább üvőlt), akkor nem biztos, hogy éhes.
Én is minden nyekenésre adom a cicit, bármikor, nem nézzem az órát. Felőlem 5 percenként is kérhetné. Én vagyok a kaja, az alatató, a nyugtató és játszócumi is egyben. Semmi mást nem fogad el, se cumisüveg, se cumi (nem is erőltetem). De még sem lóg rajtam állandóan.
Nem szabad állandóan csak a rosszra gondolni.
Alvás:
hahahaha vicces mondaná Manó. Egy darabig nem is fogsz...
Persze vannak ideális babák, és anyukák, akik nagyon jól megoldják, de ritka.
Van aki magától elalszik, van aki nem.
Én is milliószor kelek, lassan 3 éve éberen alszok, de ez hozzá tartozik. És megértem, milyen az amikor az éjszakai szopi alatt, esik le az ember feje, annyira álmos. Hányszor volt, hogy ájulás szélén voltam, vagy csak bealudtam míg a gyerek szopizott. Na és mire az ágyba raktam, 5 percre rá megint követelt. Egyszerűen túl kell élni. A házimunka...minden más megvár.
Ugyan az őseink sem kapkodták állandóan a gyereket, mama tuti nem, anyu sem. Megtanultunk egyedül elaludni...
MÉg mindig emlékszem, mikor anyu rám szólt, fordulj befelé, tessék aludni, és én mint a katonatiszt csináltam. Na próbálná ezt meg Manóval.
De mi gyerekeink még kicsik, majd 1-2 éves korukra változnak, addig még picik, kell az anya nekik.
És még sok érvet lehetne írni...
De az, hogy kóros az hülyeség. Örülj neki, hogy nem beteg, nem fáj semmije, csak nem álmos.
Ma éjszakánk, inkább hajnalunk. Manó kb. 5 órakor közénk kéreszkedett, rá pár percel Ákos gögicsélve kelt(éjszaka 2x szopizott és 11 kor aludt el), beszélgetett... Persze akkor már Manó sem marad csendbe.
Na ekkor Apa átköltözött a másik szobába, neki reggel munka...Ákos csodálattal bámulta Manót, odáig van a bátyáért!
Manó nyafogot, hogy Ákos megfogta.
... Ez így ment, míg apa el nem ment dolgozni. 7-től 1/2 10-ig aludtunk utána.