sziasztok!
üdv az újaknak!
már jó régen jártam erre, pedig van mit mesélnem!
csütörtökön, azaz 3-án voltam újra ultrahangon. a leletem szerint CRL 8mm, azaz gondolom, hogy már ilyen "nagy", 1 embrió és jó szívműködés... ja, és grav.s. 6, úgyhogy ebből azt vettem le, hogy 6 hetes a baba, vagyis 8 hetes terhes vagyok. sajnos pontos adatokat még nem tudok, mert a ciklusom hossza nagyon változó, úgyhogy nem tudom, hogy pontosan melyik napon lehetett a fogamzás.
szuszu, betennél a táblázatba, ha szépen megkérlek?
Zsófi (Sophie27)
27 éves
8 a terhességi hét
Szent Imre kórház (eddig legalábbis ez a legvalószínűbb)
tesó nincs
Budapest, XI. kerület
és a várható szülés pedig a kalkulátor szerint augusztus 16., szerintem inkább augusztus 20.
KÖSZÖNÖM!!!
szóval ezt a véleményt kaptam a dokitól, aztán jött a fekete leves, vagy hogy is fogalmazzak. bejelentette, hogy be kell vonulnia kórházba, és fogalma sincs, hogy mennyi idő múlva lesz újra elérhető, úgyhogy keressek magamnak másik orvost, aki tovább folytathatja a kezelésemet, így bevágtáztam a XI. kerületi SZTK-ba és bejelentkeztem hétfőre egy dokibácsihoz, aztán majd kiderül, hogy mennyire szimpatikus. sajnos most eléggé tanácstalan voltam, de bízom benne, hogy nem nyúltam nagyon mellé vele. remélem, hogy hétfőn végre odaadja a beutalómat az első laborra is, illetve önszorgalomból már bejelentkeztem a területileg illetékes védőnénihez is, akihez 21-én megyek. igazából annyit mondott a védőnő, hogy egy lelet kell neki, ami bizonyítja a terhességet és akkor kiállítja a kiskönyvet. kérdezte, hogy van-e már laboreredményem, de mondtam, hogy az még nincs, bár bízom benne, hogy hétfőn kapok beutalót, egyáltalán nem problémázott ezen. szóval egyelőre így állunk.
amúgy tünetem azóta sincs semmi különös, mmint ilyen negatív. persze nekem is szokott fájni a pocakom, meg kicsit a fejem. de hányinger, émelygés, egész napos rosszulét nincs! szerencsére!
remélem, hogy minden rendben lesz velünk, mert jó lenne könnyen venni az akadályokat!
a másik, amit szerettem volna még. a támogatások, meg gyes, meg gyás, meg ilyesmi.
én úgy tudom, hogy a szülés előtti szabadság, az az előző évi fizetésed 70%-a, utána a szülés napjától 168 napig (erre nem eszküsöm meg pontosan, lehet, hogy 186) kapod a fizud 100%-át, aztán újra ezt a 70%-ot, de max. 95e Ft-ot bruttóban, amiből még ugye adózól, amíg a gyerkőc be nem tölti a 2. életévét, utána pedig a nevetséges 27e Ft körüli összeg, a gyermek 3 éves koráig. remélem, hogy nem írtam hülyeséget. illetve van még egy egyszeri anyasági segély, vagy mi a neve, amit a szülés után kapsz, ha megvan a 3 vagy 4 pecséted a védőnénitől.
mindenkinek szép babavárást és kitartást a sok sok vizsgálathoz. biztos vagyok benne, hogy megéri
(bocs, hogy már megint sokat pofáztam...)