Új privát üzeneted érkezett!

Beszti: későn gondolkodtam, már elkűldtem, mire rájöttem mit írtam! :lol: :oops:

Noémi: nem semmi a csaj. Erre tényleg vedd be a "leszarom tablettát". Szerintem megérdemli, hogy milyen élete lesz ilyen felfogás mellett. :roll:
Nem volt még ma sem a bob, holnap megint próbálkozunk, mondjuk adtak telszámot ide a Szigetszentmiklósi-ba, majd előtte rákérdezünk! :roll:
Kiara meg nem csak így szokott ülni, hanem általában oldalra csapja a lábait (hercegnőülésbe, ahogy barinőmék hívják). De mindenhogy nagyon jókat bulizik ülve is! :lol: :lol: :lol:

Mági:
Kiarának is van egy csomó forgója, már előre sajnálom szegényt. Még a frufrujánál is van egy! :roll:

Kép
kernico
 
 


sziasztok!

Noémi, hát ez szomorú....
Kül komolya, az jutott az eszembe, hogy nem lehet, hogy depis a csaj, de most komolyan. Tinu biztos szakibb ebben, de lehet, hogy tényleg orovs kéne neki, neki se mlehet túl boldog élete, persze ez nem mentés arra ,hogy elviselhetetlen...

Ülés: nekem Réka a zülést preferálja általában :) persze, van hogy ül rendesen is, de inkább nyújtott lábbal, nem így hajlítva. és van nálunk is olyna két láb közé térdelésben beülős.

Mutogatás nálunk is van, én is tökre szeretem, de nehéz megfejteni sokszor, hogy mire gondol.
És fogalomzvara nálunk is van, pl keveri az órát és a gyűrűt, mindkettő a kezemen van, a lámpa ált megy, de az se mmindig. Most tanuljuk a testrészeket, száj, orr, fül, na ez is van, hogy kavarodik :) meg a gomb újdonság még, minden ruhán megtalálja, ahol van, és boldogan mutatja :) de persze az egész csak akkor megy, ha olyan kedve van, kül tojik a fejemre.

Rena, köszi a címet!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Noémi: nekünk is volt hasonló történet a sógornőmmel (a tesóm felesége). Nálunk szerintem az volt a gond (legalábbis az ő részéről, de nyilván van saját részem is), hogy ő féltékeny volt rám, meg kisebbrendűségi komplexusa van. Néha még most is nagyon idegesít, de aztán elkönyveltem, hogy ilyen és kész. A tesóm szereti, nekem nem kell. ELvagyunk, de nem nagyon szólunk egymáshoz. Végülis nem kell barátnőknek lennünk.
Amúgy lehet abban valami, amit Winnie írt, hogy depresszió lehet a dolog mögött. Vagy más pszichés zavar. De a sok testi tünet simán lehet depressziótól is.

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Noémi, még eszembe jutott, hogy lehet az is, hogy azért sem akar szóbaállni veled, mert igaziból szégyelli magát. Főleg, ha amúgy nem szokott ilyen ordibálós lenni. Meg kell várni, míg valahogy elrendezi magában és akkor lehet, hogy tudtok beszélni. De nem hiszem, hogy tisztázni kéne magad, inkább megérteni, hogy miért haragszik igaziból rád (illetve magára).

Kép
Kép
tinu
 
 


Biztos igazatok van, hogy valami pszihés zavar okozza ezt a viselkedést. A szülök 16 éve váltak el és ez akkor nagyon megviselte, állítólag volt már pszihologusnál is, de akkor az anyját szidta :shock: Nem tudom milyen a válás utáni sokkhatás, de nem hiszem hogy nem lehet valahogy feldolgozni és nem hiszem, hogy mindent erre kell ráfogni és visszavezetni és azt sem értem miért kell ráhagyni az ilyen emberre a viselkedését. Én nekem meghalt az apám és nagyon fáj és leírhatatlan mit érez ilyenkor az ember, de én úgy érzem ezt sosem vetítettem ki másokra.
Tinu igazad van, nekem nem kell barátnőnek lenni vele. Valószínűleg féltékenység is van benne, de mi is mindenért megküzdöttünk és semmi sem pottyant az ölünkbe amink van.Szóval az ilyenre azt mondom lehet utánozni.
Most a vőlegénye csak hétvégére jár haza mert dolgozik és vele jól szót ért, ez is gond-de erről nem én tehetek. :x Probálom elfogadni, hogy ez a szitu és kész, csak ne legyen több kirohanás. Bár még az azért zavar, hogy a gyerekkel meg foglalkozni akarna, meg szereti, de nem mondhatom meg neki, hogy mire vigyázzon vagy hogy mosson kezet.....meg akkor megint hülye vagyok és lenézem. :? Nem érti meg, hogy miért nem adok neki bizonyos kajákat és haragszik mert megmondtam, hogy valószínű tőle lett beteg a gyerek és nem akartam hogy újra elkapjon valamit.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Ezer éve nem voltam itt csak olvasni tudtam, de azt is csak szelektíven mert apa állandóan beszélt hozzám mindig. mikor leültem.

Kari: nagyon jól sikerült imádta a gyerkőc a nagy nyüzsit és az ajik is célba találtak.

Szilveszter: Rena már leírta.

Na már fel is ébredt Bazsi ma még jövök!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Nagyon jók a képek, elnézegettem őket, csuda édesek a babók!!!!

Köszi a válaszokat alvással kapcsolatban!
Képet szívesen mindenkinek!

Winnie: mi is pont itt tartunk, 1x alszik már, na és szokjuk a kiságyat, nehezen megy, ő is csak 1 órát alszik a 2 helyett, ennyire megszokták a babakocsit :oops: , de már nem fér el benne, kilóg a lába, ekkora babóknak már nem kényelmes, legalábbis a miénk nem. Majdcsak megszokják.

Őzi: Csanád is mutogat, főleg evés közben mivel szeretne játszani, ha nem találom el, na akkor sikít, nem azt, van amikor inni kér és mutatja, addig csinálja amíg ki nem találom, mit szeretne. Nagyon ügyes Levi, ahogy játszik, meg elindult! :D

Noémi: nem semmi sógornőd van, tényleg próbáld meg elfogadni, van egy olyan taktikám, ha valakit nem szeretek, és nehéz vele szót érteni, akkor mindig megnyugtatom magam, ha nyugodt vagyok, sokkal jobban el tudom fogadni. :oops: Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de már előre mindig felhúztam magam, és nem is tudtam vele nyugodt hangon beszélni, na ez nem azt jelenti, hogy kiabálok, hanem belül háborgok, és az nekem nem tesz jót. Bocsi, hogy ilyennel untatlak. De hát Ő tényleg nehéz eset.

Alexa: Martinka is ilyen ügyes már, jól beelőztetek, már egyedül megy. :lol: Nem mosunk fogkrémmel fogat, úgy tudom akkor ajánlják, ha már ki tudja köpni, és nem nyeli le.
Tojást magában még nem evett, csak tésztában, sajtos rúdat, úgy ette szilveszterkor.
Víz: én is forralom, ha nincs itthon ásványvíz, pedig már nem kellene.
Sajtos eszem:
Kép
sziszi22
 
 


Tinu: még Neked akartam írni, lemaradt. Örülök, hogy írtál Tünciről, tényleg ritkán írsz. Nálunk is kb. ilyenkor kezdődött az akarom korszak, és most már annyival okosabb, ha rászólok, azért gondolkozik egy kicsit, nem minden kicsire vágja földhöz magát. A kanál még mindig nem jön be neki, mindig asztal alatt végzi, pedig már próbálkozhatna. Ügyes Tünci, hogy már próbálkozik, pont most olvastam, olyannal kedjük a kanalazást, ami rajta marad a kanálon, pl. krémtúró, vagy ami nem folyós.
sziszi22
 
 


Noémi: itt nem is a válás utáni sokkhatásról van szó. Hanem arról, hogy egy gyereket maradandóan befolyásol, ha a szülei elválnak és pláne az, ami előtte történt a családban. Neked biztos sokkal szerencsésebb, jobb családod volt, és sokat kaptál a szüleidtől, hogy ilyen "jól" tudtad átvészelni apukád elvesztését. Nem is kell neked felmentened a sógornődet, hiszen mindenki felelős a saját tetteiért, viselkedéséért. Maximum megértheted, hogy mitől ilyen. Ez csak annyiban segít, hogy talán könnyebben megbocsátasz neki, vagy kevésbé veszed fel a továbbiakban, ha megsért.
Nekem sokat segített a sógornőm elfogadásában, hogy megszületett az unokahúgom. Talán ha neki is lesz gyereke, akivel Veronika játszhat, akkor te is másképp fogsz ránézni.

Kép
Kép
tinu
 
 


[quote="fnoe"][ írta:fnoesize=18]Jeep!
Szenteste van Ádám névnap-legalábbis én ezt tudtam. Amúgy nálunk is szánkó etetőszék kombináció van. :lol: :lol:


Tényleg, most is van Ádám névnap, de túl közel esik a szülinaphoz, ezért választottuk a másikat. A szánkó+etetőszék tippet itt olvastam, lehet hogy nálad? :roll:

Jó lenne tudni, hogy lesz-e még hó, mert összetákolnám a padláson szétesett 40 éves támlás szánkót.

KépKép
jeep
 
 


Jeep!
Siess, holnapra egész országra havat mondanak! :)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


SZiasztok!

Rena, még kérdeznék a Micimacis bébitaixiról, ha lehet. Azt írja, hogy zneélős, ez mit jelent, egyfolytában zenél. ha megy, vagy csak gombok nyomkodásakor? szóvl tud csendben is menni? mert nálunk kicsit sok lett a hangos játék, néha mintha zavarná, ezért taxiban nem szeretnék olyat, ami folyton hangoskodik :)

Sziszi, mi már előbrreléőptünk, tegnap aludt 2 órát két ébredéssel, ma 2és egynegyedet, 1 ébredéssel, mondjuk akkor üvöltött vagy 5 percet, de láttam hogy még tök álmos, így nem vettem ki, ringattam tovább, és elaludt... Lassan csak megszokja. tegnap 10 percen belül bealudt, nagyon fáradt volt, ma is tök fáradt volt, de ma 25 perc volt, egyszer otthagytam közben..

NOémi, én még mindig fenntartom, hogy lehet, hogy még kéne járnia pszichológushoz.. mert ez elég durvin hangzik.... :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Megint csak bekukk. :oops:
Mindenhez hozzá szerettem volna szólni, de most csak a hozzám intézett kérdésre reagálok.
Winnie!
1.Kormányon duda: megnyomod akkor dudál.
2.Miszimaszi elöl: Lenyomod akkor zenél, mindig mást. kb 6 fajta zene van rajta. Egy-egy zene úgy 10-15 mp-ig szól. Miszimaszi fölött egy ív rajta alma és körte húzogatható a finommotorikus mozgást fejleszti.
3.Gyújtás: kulcs elfordít, motorhangot ad.
4. Gáz: Felnyom,gázt ad, mármint csak hangban, ezzel megváltozik a motorhang. Bármi mást nyomsz, ez elhallgat.
5.Forgó tigris elöl: Egy zümi méhecskét eltolsz,akkor zenél és forog a tigris, nem sokáig.
6. Index: Jobbra-balra pittyeg és ezt lámpán is jelzi.
7.Egy golyó: Ez is ad hangot ha pörgetjük, benne meg gyöngyök vannak.
Na más nem szól rajta. :lol: A rakodó rész nagyon bejön, oda szépen bepakolja az apróbb játékokat.
A kormány mozdítható, szóval irányítható. A háttámla levehető, ha fent van, tudja maga előtt tolni a taxit.
Nekünk bejött nagyon!

Majd jövök még ma lehet.

omr
 
 


Alvás: éjszaka kb. kilenctől reggel kilenc fél tízig. 11-től fél egyig utána 2-től fél négyig és még hattól hétig. Egyre többet alszik alig van fennt. Biztosan téli álmot alszik! :D

Most pedig néhány fotó. Vigyázat sok leszek! :D :D :D

na majd később mert túl nagyok és még át kell őket szabni!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 



Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Kép

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Ez majdnem kimaradt!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Falexa!
Juj de jók a képek!!!!! Hol vettétek ezt a köntöst? Kell ilyen nekünk is!!! :D Az a nagy télapókás kép hol készült??
Jaj de jó a tologatós is! Bár élőben kellett volna látnotok csajok!
Na majd én is felmásolom már ami a gépben van!
KNiki! Süninket tessék leMEO-zni! :lol:

Na. Próbálok akkor most hosszabban írni én is.
Képzeljétek, tegnap reggel megjött. 1 év és 9 hó után.. Apa mondta is, hogy na, fogadjunk, hogy meg is írod a babaneten. :oops: :oops: Dehát ez fontos info, nem igaz? :lol:

Alvás: Este fél 9- reggel fél 8-ig. Aztán déltől 2-fél 3 ig. Ennyi. Amilyen jó alvókája volt, most hírül sincs olyan. (téliálom :lol: :lol: )

Sógornő téma: Ugyanarra gondolok, mint mások is. A válás, meg depi, meg irigység. Van egy barátnőm-ismerősöm hgoy is nevezzem, naon depis tudott lenni sokszor. Na és akkor rájöttem, hogy ilynekor direktbe élvezik,ha sajnáljuk őket, még inkább sjanáltatják magukat. A világ összes fájdalmát átélik (szerintük) és jaj de rossz is nekik (szerintük). Leszarom tabletta.. :lol: Igen, amúgy jó ötlet!!

Mági! Nagyon jók a képek! Megint megállapítottam,milyen csudaszép ez a lány! :wink: El kellett gondolkodnom ezen a mondaton,hogy leszívja a vizet és szájzárat kap. Aztán próbálkoztam én is és rájöttem hogy hogy is van ez. :roll: :D
Lámpa - lábad keverés nálunk is van. MOndjuk a lábát még sosem mutatta, csak a lámpát. Illetve az t se mutatja csak ránéz. a fejét tudja, ablakon hóembert,harangot,taxit,stb,stb, egyre többet! :D

Winnie! De jó volt látni Rékáról képeket megint! Téynleg rég raktál fel. Mennyi játék!! :D Nála mi a kedvenc? Tartóba mászás nálunk is megy. :lol: Hogy vagytok amúgy? Ugye tart még a szívásmentes időszak??

KNiki! 400 kép! :shock: :shock: Azzzzigen! Hát tündér Kiara is! De itt minden baba olyan szép, ezt már máskor is megállapítottam. Nem hinném,hogy elfogult vagyok, láttam én már csúnyácskát is, de szerintem mostanság nagyon jól sikerülnek a babák. :D
Nálunk nincs tánci a kutyusra. Cska nyomkolássza.

Noémi! Még neked akartam írni, hogy köszi ha utánanézel a múltokorinak! Rá is ér még picit, 1 hónapig még mi is cska kutatómunkát végzünk az ügyben!
Közeli képet nem naon tudok Petráról csinálni, ezek úgy készültek, hogy kijelöltem és körbevágtam egy-két távolit. :wink:
Akkor a kutyu csak nálunk ilyen éjjeli bagoly? Azóta figyelek, hogy az esti sorozatomba benne legyen a kutya is. (fogmosás,kontaktlecse kivétel,világítókihúzás,kutyakikapcsolás,Petra légzés ellenőrzés,csicsika :D )

Hú, mit akartam még... :?
Gyors felmásolom én is a képeket.



Sziszi! Jó hogy jöttél te is! Milyne jól áll Csanádnak a csíkos!!! :D

omr
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

omr
 
 


Sziasztok!

Rena: nagyon jó lett a süni! :lol: Szilveszterre én is csináltam megint, nekem töltött olivabogyó lett a szeme, és egy kis fél pari az orra. Mindig ami van!

Nagyon jók a képek! Édesek, ahogy együtt játszanak!
Falexa: tényleg nagyon jó a köntös! És végre látunk téged is!

Ma voltunk babaúszáson, és utánna kaptam egy kabátot! :D :D Nagyon jó, meleg. NewYorker-ben vettem és úúúúúúúgy örülök neki! Holnap meg megyünk kicsit szánkózni, meg csizmát is kapok! :D :D Pedig a hónapban apának lesz szülije!

Noémi: itt sajna eddig még csak apró szemű jég esett, hó sehol! :(

Kép
kernico
 
 


Jelentem itt sem esett hó, sőt amennyire tudom a környéken (50 km-es körzet) sem, csak eső szerű, ami viszont totál ráfagyott az útra és baromira csúszik. :x

Sziszi!
Szerintem is sokat számít ha az ember nyugodtan, higgadt fejjel tud beszélni valakivel. Sajnos ezt nekem is gyakorolnom kell, mert én magamban sokat agyalok, hogy mi hogy történt vagy hogy fog történi és felhúzom magam. Olyan vagyok, mint a medve ( :roll: ) a viccben, mikor odaér a nyuszihoz, azt mondja csak: „tudod mit nem is kell a fűnyíró :twisted: ”.

Falexa!
Az a köntös tényleg nagyon tuti! :P Lehet Vero névnapjára veszek én is valami hasonlót. :roll: Hol vettétek és milyen áron?
Hú tényleg jó sokat alszik a gyerek :shock: , eddig azt hittem, hogy az enyém alszik sokat, de kb 2 órával kevesebbet, mint a tied. Szerintem örülj, hogy Bazsi most téliálmot alszik, ugyis eddig arra panaszkodtál, hogy nincs időd jönni, mert sokat van fent. :wink:
A képek annyira cukik. Főleg, ahogy a két gyerek eljátszott. Olyan édik lehettek. :D A mesekönyves a legjobb. A háttérben lévő mozdony mit tud, milyen?

Rena!
Irigy, hogy ilyen sokáig nem volt meg. :o
Na te is az az anya vagy, aki mondja este, hogy elmegy lefeküdni, de még fél óra mire beér az ágyba.
:lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na még azt akartam elmesélni, hogy van egy csaj Németkéren, akivel elég jóban vagyok és képzeljétek Tolna megyében ővé lett az első bébi idén. Neki már van egy 1,5 éves lánya és most újra lánya lett. Új év napján éjfél után két perccel született, az országban a harmadik cssecsemő. :P

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Körkérdéseim lennének még :) :

1. vitte már valaki a gyereket 1 éves szemészeti kontrollra? (nekünk kellene, mert kissé behúz a szeme még mindig)

2. Nálatok van még folyós kaksi? Nálunk mostanság háromszor van kakis pelus és többnyire kilapított gombócok! (bocs a részletezésért) Ez normális?

3. Akinél szopja a gyerek az ujját, annál nem lett még sebes? Mit lehet vele csinálni? Nálunk elég csúnyán néz ki a hüvelykujja, olyan sárgás. Mondtam neki, hogy bibis lett és ne szopja, mert fájni fog. Ha ezt mondom, akkor ki is veszi a szájából és nézegeti az ujját, viszont utána ugyanúgy szopizza.

Képzeljétek mit tanítottunk Veronikának: ha megkérdezzük, hogy hány éves vagy, akkor felmutatja a mutatóujját (mi a hüvelyket mutattuk, de az a szopis) és mondja, hogy egy. Olyan édi. Pedig csak párszor mutattuk neki. Volt hogy más valakiről beszéltünk, hogy mennyi idős lehet és akkor is mutatta, hogy ő egy éves. :D

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Noémi!

Nem voltunk szemészeten.Azt mondta a védőnő,hogy Ő nem látja,hogy kancsalítana,meg mi sem,bár ettől még lehet,hogy meg kéne nézetni!
Kakis pelus 1x van naponta,de nem híg, hanem olyan kilapított gombóc,ahogy Te is írtad. :-) Mondjuk Martinka csak este szopizik egy kicsit,meg hajnalban.Ha jól emlékszem Veronika többször is szopik,gondolom attól van többször kaki.
Ujjszopi nálunk nincs.

Édes lehet,ahogy mutatja,hány éves!Egyre okosabbak ezek a gyerekek,olyan jó látni,ahogy fejlődnek!Lehet,hogy ezt megtanítom én is Martinkának!Kíváncsi vagyok,Ő is mutatja-e majd!

Amúgy a mutogatás nála is nagyon megy,mindent mutat egész nap,ötszázszor elmondjuk,mi micsoda,már ismeri is a tárgyak nagy részét.A járásba pedig annyira belejött egy hét alatt,hogy fél napot is megy,végigsétálja az egész lakást.Ha nyújtjuk a kezünket,akkor Ő elhúzza az övét,mert egyedül akar menni! :D Nagyon élvezi az új tudományát!Séta közben ügyesen legugol pl. egy játékért,majd feláll és megy tovább.

Olyan jó,hogy ennyi képet raktatok fel!!Szeretem nézegetni!
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül írok, csak annyit kérdeznék, hogy nincs-e valamelyikőtöknek egy eladó, alig használt Avent mellszívója. Előre is köszönöm a választ!!

Sziasztok:

Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Klarka, sajna nincs, ill van, de agyonhasznált, és még mindig használom...
jut eszembe mellszívó, épp a múlt héten tört le belőle egydarab, hát kicsit ideg lettem, nem annyira múködött így, de sikerült pill ragasztóval megragasztani. Morci lettem volna, ha az utolsó pár hónapra még ki kell adni emiatt tizenezer forintot...

Rena, köszi, még egy kérdés bébitaxi ügyben, akkor mindezek után lehet azért úgy használni, hogy csöndben van? :) :) :) de most tényleg, ha csak mész rajta, akkor csöndben van?

TÖk jók a babás szilveszteres képek! A viziló melyik babáé? és a könyvecske? bejöttek? És mi az a katicás? búgósiga?

ja, szemészeti kontroll, hát nálunk fel sem merült... :shock:
kaksi, ma pl 3 volt, tegnapelőtt egy sem... ritkán gombóc egyben, inkább a szétlapított fajta :)
ujjszopi nincsen.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Noémi:
1. mi még nem voltunk szemészeten, de még nem is érte el Tünci az egy éves kort :wink:
2. nálunk van folyós is, gombócka is, lapított változatban is; napi akár 3x is (Tünci elég sokat szopik még asszem, meg talán a gyümis dolgok is folyósítanak inkább; mikor gombócka az eredmény, azt nem szeretem, mert akkor éjjel nem alszik valami sokat :roll: )
3. nálunk nincs ujjszopás, csak kis szopogatás, szájban turkálás, de nem annyira jellemző - és nem is lett sebes tőle.

Ma ennyi voltam. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


winnie: köszi! Egyébként neked hol tört el? Mert nekem van egy, csak az a forgó, amibe be kell akasztani a nyomókart, letört. De nem tudom, hogy meg lehetne-e strapabíróan ragasztani, mert az nagy terhelésnek van kitéve....

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


szerintem nekem is az tört el, klara, a múlt héten, azt ragasztottuk meg, és egyelőre műxik..

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Klarka: sajna nekem kölcsön volt a mellszívóm.

Noémi:
1. szemészeten még nem voltunk 1x sem, nem is kell menni, ha nincs semmi gond sztem. Ti voltatok, mikor még picur volt, azért kell vissza menni?

2. kaksi 2x, 3x van naponta, és elég folyós, nem gombócos. Sokszor a ruhája is olyan lesz.

3. cumija van, néha rágcsálja a kezét, a foga miatt, de mindig az arcát csípi ki a nyál, jó piros szokott lenni.
Mutatja, hogy 1 éves, de aranyos lehet :lol: .

Alexa: 1 hét alatt így megtanult járni :shock: , de ügyes, jól belejött.

FAlexa: de jók a képek, milyen csini volt Bazsi ingben, meg mellényben :D , nagyon tetszik a köntös, nagyon ari benne. Csanád még sosem aludt 9-ig, fél10 áááá, nem semmi, pedig egyszerre alszanak el.

Rena: olyan jól áll, Petrának a piros, a sötét széméhez, nagyon csini a rucija. Tök jól megy hozzá, a felső is, hát tetszik.

KNIki: kabát meg csizma is, már elmúlt kari hé. :lol:

Winnie: akkor már haladtok az alvással, 2 óra az már jól hanzik, eddig 1 óra nálunk a max. aztán du. meg nem bír magával, olyan fáradt. Képzeld mit talált ki. Ugye nincs babakocsis ringatás, azóta mindig előveteti a hintát és jó sokáig kell hintáztatni, gondolom a ringatás hiánya. De az ölemben nem engedi magát, ott nem ringathatom, már megy is lefele.

Na mentem, szép napot mindenkinek!
Milyen jeges minden, felétek is?
sziszi22
 
 


klarka:
Neked nem volt a szettben pót alkatrész? Az enyémben van pót forgó ,és pót gumigyűrű...
Sajnos én sem tudok szolgálni mellszívóval, van, de nagyon remélem, hogy hamarosan szükség lesz rá megint :)

Lányok!
Ti hogy álltok az időjárással? Itt minden csúszik ).
Egyáltalán ebben a nagy hidegben szoktátok vinni levegőzni a gyerkőcöt?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Helló!
Időjárásjelentés:ónos eső esett, az út csúszik.

Séta: Nem mentünk ebben a hidegben sétálni, max az udvaron levegőzünk picit.

ÚÚÚgy be vagyok sz-rva ettől az influenza járványtól is. Dehát mit lehet tenni? Jövőhéten méreckedésre vagyunk hivatalosak doktornőhöz, a váró tuti tele lesz mindenféle bacival és vírussal. :roll: Ha akkor nem,hát majd szombaton a lakodalomba kapunk be valamit. Na remélem nem lesz igazam.

Kaki: Napi 1-2 lapított gombóc. Vagy bilibe talált kolbász. Általában egyforma állagú és überbrutál büdös! :lol:

Mellszívó (Klarka): Én úgy kaptam használtan, medela típusút, de remélem én is, hogy még szükség lesz rá. :wink:

Szemészeti kontroll: olyan is van? nem is tudtam. Mindenkinek? Nekünk majd ortopédiára kell menni,ha egyedül jár Petra.

Ujjszopi: nincs, csak cumika ezerrel.

Winnie! Minden csak akkor zenél a taxin, ha elindítod, tehát ha nem nyomsz semmit, akkor nem zenél. :wink: De pl ha megnyomod miszimaszit és hosszan danolászik,akkor a dudát megnyomva elhallgat és akkor a duda szól egyet.
A képeken minden játék a Bazsié volt. Illetve hát most is az. :D
A katicás az búgócsiga. Az volt Petra kedvence. Bazsi mutatványos, a szájával állítja meg! :lol: :lol:

Jaj de édes lehet Veronika, ahogy mutatja, hogy 1. Nálunk még mindig semmi mutogatás. Tényleg majd egyszercsak önmagától mutogatni fog?? Na de képzeljétek mi törpént délelőtt. Birkózott a kutyával és az ugye rákezdett a : fej-vállak-térd és talp kezdetű örökzöldre, erre Petra mutatta a fejét, azt az okosat! :D

omr
 
 


Ujjszopi nálunk is van. Nem cumizik, és az ujját is akkor szopja kizáróla,g ha beteszem az ágyába aludni :) De eddi nem sebesedett ki...Remélem nem is fog.. :?

Annát az "egy" szóra próbáltam tanítani, de szerintem ő már inkább nagyobb szeretne lenni, mert a kettőt mondja folyton :) Nem is értem, sokkal egyszerűbb szerintem kimondani azt,hogy egy!

Rena:
Bili?????

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Rena, tegnap kimaradt, szóval szerencsére azóta is tart az egészséges időszak.
Ja, és szedünk multivityit, Vitacolan emulziót kap. Persze ezzel is trükközni kell, jobb kezemben kölesgolyó, bal kezemben vitaminos kanál, kölesgolyóra szájnyitás, kanál villámgyorsan be... :?
ja, és kedvenc játék, egyértelműen a vödröcskék, meg könyveket imád lapozgatni
ja, és rendelő!!! nálatok nincsen külön egészséges tanácsadó, meg betegrendelő? az durvi és a pár hetes újszülötteket is a bacik közé kell vinni oltásra?
köszi, Micimacis bébitaixit lehet ,megrendeljük :)

Séta, decemberben alig volt levegőn, most szerda, csüti pénteken voltunk, péntek brutál hideg volt, tegnap csak míg Brendonba be, ki, ma nem mentünk sehova.
jut eszembe, megyek szellőztetni...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Rena!Hát ezen a kakidolgon akkorát röhögtem!!Ahogy leírtad,nagyon jó!! :D :D :D Látom a bilizés továbbra is megy!Tök jó,így könnyen szobatiszta lesz Petra!Minden nap bilizik?Csak kakiidőben,vagy máskor is ráülteted?
Nálunk is külön van a beteg,és a tanácsadó rendelő,hogy az egészségesek ne kapjanak el semmit.

Most,hogy beteg volt Martinka,nem vittük ki.Ma voltunk vásárolni,jól megenyhűlt az idő.Sztem januárban nem sokat leszünk vele a boltban(Intersparba járunk),mert mi is baromira félünk ettől a Salamon-szigeteki influenzától.Sógórnőm egész héten lázas volt,alig ment neki 39.7 alá,féltettük is,hogy mi lesz Vele!!Alig tudott magáról!Szerencsére tegnap már "csak"hőemelkedése volt.
Vendég
 


Sziszi!Tetszik az avatarod!! :wink: :D
Vendég
 


Ja! Nálunk is külön van a tanácsadás és betegrendelés, csak ugyebár ugyanabban a váróban várunk, mint amiben 1 órával azelőtt a benga csapat várakozott. :? :roll:
Juj, de rosszul hangzik amilyen beteg sógornőd volt! :shock: :cry: Hú, még jobban be lettem sz-rva.
Ja! Örülök,hogy tetszett a kakatéma! :lol:
Amúgy nem minden nap bilizünk, mostanában össze-vissza kakál, nem tudom eldönteni, mikor üljünk rá. Ma pl láttam már reggeli után,hogy kakamatyi közeledik. :lol: :lol:

omr
 
 


Hát ezek az időjósok :? Hó nem volt, viszont az eső elég jól odafagyott, alig bírtam kicsúszni a kapuig, hogy kinyissam. Még a kutya lábai is négyfelé álltak. :lol:
Holnap férjemnek vizsgázni kellene Dunaújban (tőlünk kb 50 km), nem mer elindulni,mert kész életveszély autóval a jégen menni, ha ő még nem is csúszik meg, sosem lehet tudni hogy a szembe jövö mit csinál. :? Viszont a vizsgát nem lehet lemondani az útviszonyokra hivatkozva, egyszerűen 5800 Ft-ot :!: kell fizetni, bármi miatt nem megy vizsgára :twisted: Ez más iskolában is így van? (Kernico, Tinu, Őzi..)

Valaki kérdezte, hogy mi még sűrűn szopizunk e és a válasz igen! Napi 4x és éjjel 1 vagy 2x. Emiatt van a többszöri kaka? Emiatt nem higgabbnak kéne lenni a dolognak? :roll: :roll: :roll: :roll:
Hú Tinu! Szegény Tünci nehezen viseli a "gombocokat". Nálunk már nagyon régóta csak nappal van teli pelus, sokszor láttom, hogy elvonul és akkor műveli a dolgot. Lehet nekünk is meg kellene probálni a bilit-talán nyáron, ha már nem lesz ennyi cucc rajta.

Rena!
PEtra nem mászik le a biliről mielőtt végezne? Szerintem Veronika 20 mp-ig ülne egy helyben, aztán pisilne ahova sikerül :lol: (hogy a többiről ne is beszéljek :lol: )

Sziszi!
Tényleg nagyon jó lett a avatarod! Mit ki nem találsz! :o :P

Sétálás: nálunk se sűrűn van mostanság, max a szembe lévő boltig. Ma a jégpáncélon elevickéltünk anyósékhoz meg vissza, ami kb 2x 10 perc. Amikor hó esett akkor szánkóztunk, de a nagyon szeles időben egyáltalán nem akartam én se utcára menni, nemhogy babót kivinni.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziszi, elszóltam, a hétvégén megint csak 1 óra alvások voltak, aztán hulla fáradt lett estére...

Kaksi, na nálunk pont tegnap, v tegnapelőtt? hajnali 1kor sikerült termelnie, örültem... :? :lol:
nálunk elvonulás nincsen, de a bűzcsíkot húzza :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Csutortokon visszajottunk Londonbol. Szilveszterkor mi ugyanugy leraktuk aludni a gyerkocot ahogy minden nap, tehat 8-kor ment aludni. Azutan mi 6-an felnottek kitalaltunk egy jatekot. (ki mennyire ismeri a parjat) nagyon vicces volt. Melle kokteloztunk. Szoval eleg jol telt, de ejfel utan ment mindenki aludni.Nem nekunk valo mar ez az ejszakazas :D

Sajnos holnaptol apa megy vissza dolgozni. :( Olyan jo volt, hogy itthon volt tobb mint 2 hetet.

Lily is setal mar mindenhova. Annyira aranyos olyan mint egy kis robot :D Ja es o is mindig mutogat es kozben mondja hogy o o o.
En is most kezdtem el neki tanitani, hogy hol van az orrod, fuled stb.persze neha keveri :D Az allatok hangjat viszont eleg jol utanozza.
Kerdezem mit csinal a majom akkor vakarja a fejet, az oroszlannal meg kiabal. Na ez annyira megtetszett neki, hogy szinte allandoan uvoltozik. Nagyon draga :D a halacskanal meg tatog. :wink:

Ozi
Nagyon aranyos Levi nekem az alvos kep tetszik a legjobban :D Egyebkent mi nem szoktunk kapni olyan ulest. 2 eves korig az olembe kell lennie. De ugy hallottam ha tavolra utazol akkor meg kisagyat is kapsz. Igaz ez? Azert nem semmi, hogy te egyedul hazarepulsz vele. Le a kalappal, nagyon ugyi vagy.

Egyebkent minden baba nagyon edes. :wink:

En is rakok par kepet. [img]megjott%20a%20mikulas%20%20%20%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199655790.4412.jpg[/img] Kép Kép hogyan tudnam ezt kinyitni :? Kép kiprobaltam milyen a csatt a hajaba? Kép Igy szeretem a babamat :D

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


Kép Ez a mikulasos valamiert az elobb lemaradt

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


Rena
Nekunk nem szolal meg a kutyus, ugyanis nem jatszik velet a gyerkoc egyaltalan, meg 1x se ment oda hozza. Akkor enekel ha en nyomkodom :D Viszont kapott egy babahazat meg szulinapjara amit nagyon szeret mindig azzal jatszik :wink:

Alexa
En mar eleg regota asvanyvizet adok a gyermeknek, de az uvegeit azert meg mindig sterilizalom.

Sziszi
Lily meg 2x alszik, de mar en is gondolkodom azon, hogy atszoktatom csak 1-re. Delelott konnyen visszaalszik, de a delutani neha mar nehezebben sikerul.

Jaj majdnem elfelejtettem ,hogy mi is gazdagodtunk 2 uj foggal. Egy felul+egy alul. Mar 4 van. :D

Szilvi&Lily baba

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


Sziszka: Lily is nagyon ügyes, már ő is egyedül megy. Gratula a fogacskákhoz. Lilyről is csináltam képet, csak nem tudom az e-mail címed, így nem tudtam elküldeni. Ha szeretnéd nagyobban, akkor elküdöm mail-be.
Ez lenne:
Kép


Winnie: majd csak belejönnek az alvásba. Tegnap 50 perc volt, így du még aludt még 1 órát. Este meg későn feküdt le, ma meg korán kelt. :?
sziszi22
 
 


Boldog hóforit Bazsinak! Ő is befordult a célegyenesbe!

Kép

omr
 
 


Sziszka!
Jók a képek! :P Milyen édes Lily ahogy szeretgeti a babáját. :P A mikulástól kicsit tartott, nem?
Robot járás :lol: :lol: :lol:
Gratula az újabb fogakhoz! :P

Képzeljétek van itt a faluban egy kb 14 hónapos kiscsaj, akit nem sűrűn szoktam látni, de most kérdeztem az anyját, hogy hány foga van, azt mondta, hogy 17! :!: :shock: :shock: Hát nem akarom elhinni.

Alexa!
MArtinka tényleg nagyon ügyi, hogy ilyen hamar elindult az első önálló lépések óta. :shock:
Mi kb egy hónapja probáltunk először önállóan tenni egy-két lépést és most egyre többet probál egyedül közlekedni a lakásban és nagyon élvezi, de 3 méternél többet tuti nem tett meg, inkább állni probál egyedül.
Vezetve viszont kilométereket is menne szerintem. :lol:

Boldog hóforit Bazsinak!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Kép
sziszi22
 
 


Na most vissza is olvasok. :oops:

Noémi! Van, amikor le akar mászni, akkor adok a kezébe valami mást (mindig van benne valami), ha úgy sem akar maradni, akkor nem erőltetem. Nem ülünk rá csak 2-szer egy nap. De az esti már tényleg csak 10 mp újabban, mert imádja nézni, ahogy folyik a víz és én akkor már engedem a vizét, ő meg rakja fel a lábát,mint a kanapéra, bele akar mászni a kádba. :lol:
17 fog? Az igen! Mikor jött ki vajon neki az első???
Sógornőm fiának most kezd jönni, 3-án volt 3 hós. De a lányának is 3 hósan jött ki az első 2.

Sziszka! Jók a képek! Hogy szereti a babáját! Nagyon édes! Ez tanulható vagy magától csinálja?
Jó lehet az a játék amit írtál? Hogy kell játszani?

Na lányok megnyugodtam, hogy ti sem viszitek ki hosszú sétára a gyereket, bár most egész szépen süt a nap, de apa azt mondja, hogy olyan párás, torokkaparós. Nem tudom, én még nem dugtam ki a zorrom.

Szerintetek Uncle Bens édes-savanyú ananászos öntetes csirkemellet adhatok Petra cicának? Most azt csinálok és ahogy olvastam,nincs semmi tilos benne. Tartósítószert, mesterséges anyagokat nem tartalmaz. Talán a pici ecet és bambusz ami kérdőjeles... :? :?:

omr
 
 


Hát Sziszi! Nagyon ügyi vagy! És tényleg jó az avatarod is!

omr
 
 


Sziasztok!

Bazsinak nagyon boldog 11.-et!


Noémi: a mi sulinkban is így van. Fizetős vizsgákra vagy mész, vagy elbuktad a pízedet! Szemetek mi? Plussz nekünk még vonatköltség (ócsóbb, mint kocsival Szombathelyre), taxi (mivel a vizsga úgy kezdődik, hogy a vonatérkezéstől csak azzal tudsz odaérni, busszal lekésed), kaja .... ha elmegyünk! Ebben a hónapban 3szor kell majd mennem, minimum 30ezer forint! :!: :!: :!: Ha el sem megyek, akkor kb. 10ezerből megúszom! :lol: :lol: :lol: :lol:

Rena: Kiara is állandóan be akar mászni a kádba, ha elkezdem a vizét engedni! Olyan kis édes! :D

Sziszka: nagyon falat Lily! És most már téged is látunk! :D Ahogy ölelgeti a babáját! :D

Sétálás: ebben a jégben nem sűrűn, csak ha menni kell valamiért! Pl. holnap reggel szurira (agyhártyás II. adag)

Kép
kernico
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?