Új privát üzeneted érkezett!

[url][url=http://babafalva.hu]Kép[/url][/url]

szanet
 
 


[url][url=http://babafalva.hu]Kép[/url][/url]

szanet
 
 


csak a voalzót próbálgatom :D

szanet
 
 

 
 

[url][url=http://babafalva.hu]Kép[/url][/url]

szanet
 
 


remélem most jó lesz

szanet
 
 


hm, valahogy sejtettem, h így fog kinézni ez a topik
;)
mindenkinek jó éjszakát!

Kép
an°°di
 
 


Sziasztok lányok!

Dec. 15-én megszületett Aliz és Barnabás, 2200 és 1980 g-mal, 36 hetesen. Két hétig voltak az intenzíven, ma jöttünk haza. Most 2440 és 2220 g-mosak. Nagyon édesek, imádnivalóak, majd teszek fel képet is, de egyelőre hulla vagyok. Visszaolvasni sincs időm most, remélem mindenki jól van, jövök, ha egy kicsit rendeződött a napirendünk, mert a mai nap totál káosz volt.

Puszi mindenkinek!

KépKép
lili73
 
 


Lili, nagyon gratulálok!!!!!!! :D
milyen volt a szülés? tej van? hol születtek? sok sikert a napirendhez! (én a kórházit tartottam egy darabig)

Kép
an°°di
 
 


Lili!

GRATULÁLOK a babócákhoz!!!!!!!

szanet
 
 


jaj,nem jó a vonalzóm :(

szanet
 
 


Köszi! Sajnos nem igazán tudom tartani a három óránkénti etetést, amit az intenzíven megköveteltek, mert nem eszik meg az adagjukat fél-egy órán belül, hanem húzzák, nyújtják, bealszanak. Kicsit izgulok is, mert jövő héten megyünk kontrollra, hogy gyarapodtak-e a babók. Egyelőre totál káosz!!! Nálatok hogy van ez? Korababáknak mindenképpen tartani kell a napi hét-nyolc étkezést.

A terhespatológián feküdtem (befektettek egy rossz áramlás eredmény miatt), és 15-én éjjel elfolyt a magzatvíz. Jöttek a fájások, rohamos iramban tágultam, és Barni már majdnem kibújt, mire lett hely a műtőben. Mindenképp császározni kellett, mert Aliz keresztben feküdt. Előtte 4 órán át szabályosan vajúdtam.

Tejci van, de nem elég, és változó a mennyisége, napszaktól függ, és az egyik mellemben több van, mnt a másikban. Úgyhogy tej + tápi az étrend.

A II. Nőin szültem.

KépKép
lili73
 
 


Lili: en is GRATULALOK!!! Nagyon ugyesek voltatok, kicsik a babak de majd megnonek!!! Az enyemek is ilyen kicsik voltak. Az eleje nalunk is ilyen volt, en kivartam a max. 2,5 orat mert tapiztunk, anyatejes babaknal lehet etetni amikor csak akarsz de a tapszernek kell ido hogy kiuruljon a pocibol es ha ra etetsz megfajdulhat a pocikajuk. Kitartast, sajna az elso par honap ilyen de nemsokara jobb lesz, tobb erejuk lesz enni es mindig nagyobb mennyiseget esznek majd kevesebb ido alatt. Az enyemek most napi 5-szor esznek 5, 9, 12, 5 es 9 ora fele olyan 150-et.

Azert nem nagyon irok Lanyok mert mindenki beteg es a fene egye meg hogy nem gyogyulunk, Annaval ma megint az ugyeleten voltunk, meg mindig bronhitisze van, nem gyogyul, most inhalalnia kell majd 6 orankent de hala Istennek nem fogtak bent megint. Kohognek, folyik az orruk ezerrel hogy nem kapnak levegot, egesz ejjel keszenletben vagyunk mert egyszer egyik kel ra hogy kohog egyszer a masik, ja meg a nagyfiu is. Hullak vagyunk!!! Nem tudom Ti hogy birjatok de en totalkaros vagyok! :oops: :oops:

Remelem a jovo ev konnyebb lesz!!! :wink:

MINDENKINEK CSODALLATOS, BOLDOG UJ EVET KIVANUNK, EGESZSEGET SZULOKNEK ES BABAKNAK EGYARANT!!!!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Lili, gratulálunk. Mi tartottuk a kórházi rendet, de az enyémek ügyesen szopiztak, mire hazajöttünk, max 15 percet voltak cicin a tápi, de az az elején nem kellett. Mondjuk mi hat hetesen jöttünk haza. Szóval majd erősödtök és menni fog. Egyémek már 8-10 perc alatt kiszopizzák ami kell nekik, ill estefelé már csak ami van :oops: mert nem elég. :cry:

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


cicin a tápi=cicin + tápi

jucicuki
 
 


Tonti jobbulást nektek.
Hozzánk is holnap jön a doktor néni, mert Dorka nem eszik.
500 ml tudok belediktálni csak naponta és fürcsi után nem hajlandó vacsizni, tegnap is 10 ml volt és sír az üvegen, sír a cicin és elalszik, mert olyan álmos. És alszik reggel nyolcig. Félek, hogy kiszárad v. mit tudom én :oops: :roll:
Lehet, hogy nagyon elfárad nap közben?

jucicuki
 
 


Hát, mi bizony alaposan elcsúszunk az idővel, mert ha alszanak, nehéz beléjük diktálni a tápit vagy szopizásra bírni őket. Teljesen változó, de az adagjukat ált. megeszik végül (40 és 50 ml).
Egyelőre egy intenzíves kép dec. 19-éről, azóta nagyon sokat nőttek, nincs már korababa formájuk.

Kép

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Nagyon édesek a babáid. Gratulálok hozzájuk!!!!! Csak azért voltak az intenzíven mert kicsi volt a súlyuk? Ilyenkor a kórházban lehet őket szoptatni vagy lefejt tejet adnak nekik?

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!!!

szanet
 
 


Kamilla,
köszi. Barni csak a súlya miatt, meg mert az elején nem szopizott, szondán át vezették a gyomrába a kaját. Lizit lélegeztetni kellett kicsit az elején, és antibiotikumot kapott a tüdőgyuszija miatt. Eleinte csak tápit adtak nekik, majd vihettem lefejt tejet, végül szopiztathattam is őket a két hét alatt, amíg bent voltunk.

KépKép
lili73
 
 


Véget ért egy év, ezernyi élménnyel, kezdődik egy új millió reménnyel. Remény van örömre, vidámabb jövőre. Sok szerencsét mindehhez már most jó előre!

Meiszter család

jucicuki
 
 


Lili
Gratulálok!


Betegeknek jobbulást!


BÚÉK mindenkinek!
Vendég
 


sziasztok!
minden kis és nagy betegnek jobbulást!

Judit, beleolvastam a gyerekek blogjába, és jééé, nálunk is kb ugyanez a napirend azzal a kivétellel, h Petra kihagyja a hajnali kaját.
érdekes, h hogy beálltak ugyanarra :shock: :D 8)

Lili, csodaszépek a skacok! mentek kora-kontrollra ti is?

Mindenkinek Boldog új évet!!!!

Kép
an°°di
 
 


lili 73

nagyon szépek a babócák!

szanet
 
 


sziasztok Lányok,

BÚÉK mindenkinek!

Lili, éppen kérdezni akartam, hogy hova tűntél, gyanús volt, hogy nem jelentkeztél már régóta - és itt ez a két gyönyörű baba! Gratulálok!!!! :) :) :)

Tontica, Nektek jobbulást, és kitartás.....

Én iszonyatosan élvezem, hogy mától nem dolgozom, tetszik ez a láblógatás, amit igyekszem kihasználni, mert pár hónap múlva úgyis a feje tetejére áll az életünk! :lol:

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Most ki következik, lányok, Lili után? Elvesztettem a fonalat.
Szanet előtt van még valaki?

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Kamilla

Jaj, neeee....... lehet, hogy én vagyok a következő!? :shock:

kevinszpészi

én is pont mától vagyok táppénzen. ja, nagyon jó itthon :D szerintem is lesz itt majd épp elég felfordulás néhány hónap múlva :lol:


táblázatot nem csinál már senki? az a baj, hogy én csinálnék de nem tudom, hogy kell ide rakni :oops:

nektek is különbözőek már most a gyerekek? mert nekem az egyik picur éjjel-nappal mocorog, rugdos, a másikat viszont szabály szerűen figyelnem kell,hogy mozog-e.de mozog, mert minden nap érzem egyszer-egyszer. és gond sincs velük. csak olyan furi, hogy szinte tűz és víz a két picur.

meg lehet, hogy hülyén hangzik, de sokszor többet tapogatom a hasam jobb oldalát, mert tudom, hogy manóka ott tuti mozog. és emiatt sokszor figyelmeztetem magam, hogy a másik kis babócával is foglalkozzam. :oops: pedig midkettőt imádom!
szóval néha olyan érzésem van, hogy többet foglalkozom az egyik kis poronttyal, csak azért, mert ő többször felhívja magára a figyelmet.
Hülye vagyok???!!

szanet
 
 


sziasztok!

Én is boldog új évet kívánok mindenkinek, gratulálok Liliéknek és jobbulást a betegeknek!

Holnap megyek az orvosomhoz és valószínűleg már ott fog tartani a kórházban (35. héten vagyok), úgyhogy elköszönök egy időre. Mindenkinek kitartást és köszönöm az eddigi segítségeteket és tanácsaitokat!

Üdv:

Ági
tiszaviragzas
 
 


Köszi, lányok!

Szanet, dehogy vagy hülye, ne izélj már!

Andi, holnap megyünk kontrollra.

Két és fél hetesen, itthon: Kép

KépKép
lili73
 
 


B.Ú.É.K.!


GRATULÁLOK LILI!!!!!!!!!!!!!

NAGYON SZÉPEK A BABÁID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bogyótanya
 
 


Sziasztok!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET!

LILI!
GRATULÁLOK A BABÁKHOZ!!! Nagyon szépek!

Tontica!
Jobbulást!

Én most nagyon vacakul vagyok. Alvásügyileg. Totál megzakkantak a babók. Éjjel többször kelnek, tegnap 9x etettem Hangát, Andrist is 7x :!: :!: :!:
Nappal alig alszanak, néha 2 óra van (lenne) a kaja között, csak mostantól igenis kivárom a 3-at, ha nem sírnak nagyon. Nem tudom, hogy a tejcsi fogy-e el, vagy mi van. Nem mérem őket, lehet, hogy kéne. Híznak rendesen. Hmmm...Mit tegyek? Ötlet-hegyeket várok :)

Kép
Kép
maminti81
 
 


Maminti, sztem éhesek. ha van mérleged, mérd őket vagy adj nekik még tejet, ha van (fagyasztva?).
ha nincs mérleged, honnan tudod, h híznak rendesen? :roll: (nekem nincs, így nemtudom, de nálunk nappal is van alvás)

Kép
an°°di
 
 


Lili, nagyon szépek a kismanók!!!!!
Szanet, dehogy vagy hülye, szerintem teljesen természetes, hogy nem viselkednek a törpék teljesen egyformán, az egyik jobban felhívja magára a figyelmet, mint a másik...
Akkor utánad én leszek a következő????? Nem emlékszem, hogy ki csinálta a táblázatot, de jó lenne, ha újra lenne............
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Na, akkor megoldódott a kérdés. Tiszavirágzás a következő! :)
Hajrá! Ügyes legyél! De mért gondolod, hogy bent fognak tartani? Ikreseket a végére mindig befektetik? Én nem akarom!

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Ja, még azt akartam írni, hogy én is az egyik gyereket gyakrabban érzem, de ez azért van, mert a másik lent mélyen fekszik és azt nehezebb megérezni, de szerintem ő is mocorog azért rendesen.

Most asszem nekünk is vegyes páros lesz és mégsem két fiú, de már félek bármit is kijelenteni.

Kép

Kép
kamilla306
 
 


én is jobban éreztem Hubát mocorogni, és kiderült, h kevesebb helye volt: csámpás is lett a lelkem, de egy kis torna majd helyrehozza. már most szépen alakul. és van egy kis kényszertartása is, valószínűleg ugyanebből az okból kifolyólag: a gyógytornász szerint ikreknél szinte minden esetben lehet számítani arra, h egyikük kényzsertartásos lesz a kis hely miatt. vagy nem :wink:

Kép
an°°di
 
 


Sziasztok!

Lili!Gratulálok a babákhoz,nagyon szépek!

Múlt héten volt egy ikres műsor a Geon,de biztos láttátok már többen is.Ott azt mondták a koraszülés összefüggésben van a magassággal.Aki magasabb az tovább tudja hordani őket.Erre lehet adni szerintetek?Én elég törpi vagyok.(na jó,annyira nem 158 cm)

Nekem is szokott lelkiismeretfurdalásom lenni,mert a bal oldalon többet jár a kezem.

Kép
ani0227
 
 


Boldog új évet mindenkinek!
Lili gratulálok a babákhoz, nagyon gyönyörűek.

Tiszavirágzás! De jó neked, hogy már ilyen közel vagy. Ez a befekvés kérdés engem is foglalkoztat, jövő héten rá is fogok kérdezni a dokimnál, remélem nem törvényszerű.

Szanet, Kevinszpészi! Mi fej-fej mellett haladunk, szerintem Tiszavirágzás után mi jövünk.

Kata! Ha jól összehangoljuk, mi egyszerre leszünk a Jánosban. (úgy csinálok, mintha ez rajtunk múlna :D ) Jól emlékszem, te szintén a Jánosban szülsz? Szülésznő kérdésről gondolkodtál már? Én erre is rá akarok kérdezni a dokinál, hogy érdemes-e fogadni. Én sajnos nem fogok tudni szülésfelkészítőre járni. Ha esetleg neked sikerül menni, megosztod majd a fontosabb infokat?

Szanet! Teljesen megértem az aggodalmadat, pontosan ugyanezek a paráim. Nekem a kisfiú mocorog sokkal többet (nálam is ő van a jobb oldalon) és szintén lelkiismeretfurdalásom van, hogy a kislányommal nem foglalkozom annyit ebből adódóan. Miránál elöl tapadt a lepény, szerintem ennek is köze lehet ahhoz, hogy őt kevésbé érzem.

Kevinszpészi, Szanet! Ti hogy érzitek magatokat! Nekem ez az ünnepek környéki jövés-menés már nagyon nehezemre esett. Pocak már hatalmas, sehogy sem kényelmes az alvás, gyorsan elfáradok, nagyon alacsony a vérnyomásom, ezért gyakran szédülök. Szóval nagyjából annyira vagyok fitt, mint egy 80 éves nyugdíjas. És még három hónap.... Mi lesz a végére?

Ünnepek előtt voltunk 4D-n. Nagyon édesek a picurok, illetve úgy tűnik egyáltalán nem lesznek picurok. Szinte teljesen egyformák, nagyon szépen fejlődnek. Este teszek fel képeket, csak le kell kicsinyíteni.
Túl vagyok a rettegett cukros vizsgálaton is. Én tényleg nagyon féltem tőle, mert még most a 25. héten is hányok. Végülis sikerült, de nagyon megszivattak. A labor valamit elnézett a beutalómon így remekül kielemezték a véremet, csak éppen vércukrot nem néztek, ezért meg kellett ismételni a vizsgálatot. Hát nagyon örültem, hogy egy újabb napot rá kellett áldozni az egészre, újra meginni azt a finom italt... De legalább az eredmény rendben van.

Kép

Kép
szofi74
 
 


Ani, nyugi! én 170 centi vagyok és a 34ik héten szültem
natessék. ennyit az elméletnek. meg a geonak (mondjuk nincs tévénk)

Kép
an°°di
 
 


Szofi, igen, én is a Jánosban fogok szülni! A doki legutóbb azt mondta, hogy a 33. hét a kritikus, addig mindenképpen egyben kellene maradni, de jó lenne a 36. hétig is kihúzni... Hát, majd meglátjuk, most kezdek én is napról-napra nyűgösebb lenni, minden kényelmetlen. Ha ülök, akkor a lábaim fájdulnak meg, ha fekszem, akkor a mellkasom lezd el szorítani, sétálás közben pedig az alsó gyerek szokott úgy feszíteni, hogy csak na :).
Én szülésznőt nem akarok választani, mert egyrészt mindegyikről azt mondják, hogy nagyon jó és felkészült, másrészt harántfekvésben vannak a gyerkőcök, és elég kicsi az esély arra, hogy a végén az alsó befordul - de soha nem lehet tudni, azért jó lenne, ha természetes úton pottyannának ki...
A Jánosos szülésfelksézítőkre szerintem én sem tudok majd elmenni, de ha gondolod, akkor add meg az e-mailedet, és átküldöm az előadások anyagát, amit egy Jánosos anyuka lelkesen begépelt.
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


szofi74

[
[quote]q írta:uote]Kevinszpészi, Szanet! Ti hogy érzitek magatokat! Nekem ez az ünnepek környéki jövés-menés már nagyon nehezemre esett. Pocak már hatalmas, sehogy sem kényelmes az alvás, gyorsan elfáradok, nagyon alacsony a vérnyomásom, ezért gyakran szédülök. Szóval nagyjából annyira vagyok fitt, mint egy 80 éves nyugdíjas. És még három hónap.... Mi lesz a végére?


ugyan ezt érzem :lol: :D mintha csak én írtam volna. kivéve az alacsony vérnyomást. nekem az normális

rossz lehet, hogy még mindig hánysz.remélem elmúlik még!

nem tudnál táblázatot csinálni?mert én béna vagyok hozzá :oops:


huh, megnyugodtam, hogy másnak is többet mocorog az egyik baba....

na megyek, majd még jövök ma. NAGYON JÓ ez az itthoni lét!!!![/quote]

szanet
 
 


valami baj van a vonalzómmal.csináltam egyet, de mikor beillesztettem , az előző hozzászólásaimnál is ugyanazt a terhességi hetet írta ki. pedig az még néhány nappal korábban volt. én ezt nem értem. ti igen!???

szanet
 
 


Sziasztok!

Mégis itt vagyok. Mivel zárt a méhszáj és a babák is jól fejlődnek (kb. 2800 gr és 2600 gr), ezért csak a jövő hét végén kell befeküdnöm. Egyébként a befektetés orvosfüggő. Tőlem megkérdezte az ultrahangos doki, hogy miért nem vagyok pizsamában, a 28. héttől bent kellene lennem... A dokim másképp gondolja...

Egyébként Jadika és Rnecsi voltak velem egyidősek, de őket nem látom már egy ideje.

Szanet: a vonalzó mindig az éppen aktuális időpontot írja ki, tehát ha megnézel egy szeptemberi hozzászólást, akkor is a mai adatokat találod ott.

Kellemes napot mindenkinek!

Ági
tiszaviragzas
 
 


Tiszaviragzas: köszi. eddig ezt nem vettem észre. azt hittem a régi hozzászólás a régi dátumot mutatja :shock:

szanet
 
 


Kata! Szívesen elolvasnám a szülésfelkészítőről készült összefoglalót. Priviben megírtam a címemet, nagyon köszönöm, ha átküldöd. A szülésznők kapcsán már mástól is hallottam, hogy mindenki nagyon jó. Én azért gondolkodom rajta, mert nem lehet tudni hányan fogunk egyszerre szülni, az ügyeletes szülésznőnek pedig minden kismamával kell foglalkoznia. Bár nem tudom mennyire jelent segítséget, ha egy fogadott szülésznő csak velem foglalkozik. Nekem egyenlőre úgy néz ki, hogy elég nagy esély van a természetes szülésre. Tamás eddig minden vizsgálatnál fejjel lefelé volt, viszonylag közel a méhszájhoz (úgy tűnik ragaszkodik hozzá, hogy ő legyen a bátyó). Mira néha megfordul, de többnyire ő is fejjel lefelé van. Jó lenne, ha semmi más nem jönne közbe és a babák fekvése alapján tényleg sikerülne a természetes szülés.

Szanet! Szívesen bevállalnám, de sajnos nálam is ugyanez a helyzet. (Még a képek lekicsinyítéséhez is meg kellett várnom, hogy a férjem hazajöjjön. Ebből nem nehéz kitalálni mekkora informatikai zseni vagyok.) Pedig tényleg jó lenne tudni ki hol tart.

Ági! Szép nagyok már a babák. Én teljesen elégedett lennék ilyen születési súlyokkal. Jó hír, hogy nem kellett befeküdnöd. Remélem az én orvosom is hasonlóan fog gondolkodni. A 28. hét mindenesetre nagyon rosszul hangzik.

Andi! Ez a kényszertartás dolog nekem teljesen új volt. Na megint felkerült valami a paralistámra :D . Persze jó, hogy megtudtam, mert akkor erre is oda kell figyelni születésük után.

És végül képek a gyerkőcökről:
Tamás
Kép

Mirtill a kis bújós, róla ez a legjobb, mert mindig takarta a kis arcát
Kép

A bunyó: Mira éppen fejberugdalja Tomit
Kép

Kép

Kép
szofi74
 
 


Jadika nekem is eszembe jutott a napokban. Mi lehet vele?

Tiszavirágzás. Szerencsés vagy, hogy ilyen sokáig tudod hordani a babákat probléma nélkül. És szép nagyok is. Végülis, ha minden ok, mért kellene befeküdni?

Szofi! Cukik a babáid.

Velünk semmi extra. Jól vagyunk.

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Szofi, átküldtem a szülésfelkészítő anyagát a címedre! A képek nagyon jók, aranyosak a lurkók :)
Lányok, én vállalom, hogy frissítgetem a táblázatot, csak azt nem tudom, hogy ki és mikor tette fel utoljára, mert visszalapoztam, de nem találom sehol :(. Át tudja küldeni vki?
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Kép aha, szóval ez a karácsonyfa

Kép anya, jól áll nekem ez az új cipő?

Kép érdekes

Kép Lili, az az én sapkám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Kép ha megnövők, ejtőernyős leszek

Kép de biztos, hogy jól áll?

Kép Dorka mosolyogj, Apa már megint fényképez

jucicuki
 
 


Kata! Köszi a szülésfelkészítős anyagot. Nem biztos, hogy ez az utolsó, de nov. 9-én Rnecsi-nél találtam egy táblát (45. oldal). És amin meglepődtem a vonalzóján a következő áll: Bálint és Dávid 1 hónapos és 5 napos. Erről csak én maradtam le? Gratulálok Rnecsi, remélem minden rendben és hamarosan hallunk rólatok.

Visszakerestem Jadika egy korábbi hozzászólását is. Neki még várandós vonalzója van és a 35. hétnél tart.

Judit! Nagyon aranyosak a csajszik. Mindig olyan klassz kis ruhácskákban pompáznak. Tegnap voltam a Tescoban bevásárolni, nagy leárazás van bébiruhákra, én is elcsábultam egy-két tündéri szoknyácskára.

Kép

Kép
szofi74
 
 


Gyönyörűek a pocakon belüli és kívüli csemeték is :lol:
Vendég
 


Sziasztok!


Bocsi, hogy így eltüntem, de még egyben vagyunk szerencsére, de meddig? Már nagyon nehezen viselem.
Elég rosszul végződött a tavalyi év. Meghalt nagyapám. A 33 hetes UH Zalán agyában rendelleneséget találtak. A 2 agyféltekét összekötő szervnek kör alakúnak kéne lennie és Neki csepp formájú. Valaki hallott már ilyenről? Nekem azt mondták, hogy ettől még lehet teljesen egészséges is ha nem párosul mellé vmi. Sőt lehet, hogy tőlem vagy a páromtól örökölte csak amikor mi voltunk picik nem volt még ilyen fejlett az orvos tudomány.
Latinul corpus callosum.

Csajok nagyon édesek a picurkák! Gratulálok hozzájuk!

Ja és mindenkinek BOLDOG ÚJÉVET!

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?