Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, újra itt vagyok.
Rakok fel pár képet.
Remélem mindenki jól van
Üdv Kép Jázmin 1 hónapos Kép Vivien

Kép
Kép
szandra29

Szilcsiéknek gratulálok!!! Nagyon édes Lalika!!

Hefe! én adtam mert szerintem van kis nyugtató hatása is. Nekünk bevált.

Csibe! csak ugy lehet hogy akkor lemondasz a GYED-röl és átmész GYES-re.

De gyönyörüek ezek a gyerekek!!

Nóri! én más meséltem hogy extra vékony lánykám van, engem nem érdekelt egy idö után mit mond az orvos, védönö (söt mérni sem engedtem egy ideig közöltem jol van ez igy akármennyi is) én semmit nem adtam neki 6 hó elött, attol hogy vékony volt még egészségesnek tünt, és most is az, bár szerintem 1 évesen a fiam többet fog enni mint egy nap Orsi. :lol: Ja van orvos aki pont az ilyen gyereknek ajánlja a Sinlacot hogy kicsit megnyomják a sulyát, nekünk nem merült fel (de többeket ismerek) de én azt is elutasítottam volna.

Szabika viszont látom szépen gyarapszik :D Minket megelőzött :lol: mármint 2 hósan.

Ja és kiderült Norbi is ekcémás, de érdekes hogy 1 hetesen már ilyen foltjai voltak, pedig csak anyatejes volt fél éves koráig (most is szinte csak azt kap). És nem is igen mulnak a foltok, neki csunyább mint Orsinak. :( Most az Elidelt fogjuk kiprobálni, Niki ti mivel kentek?

Kép

Kép

Karmen
karmen

karmen: mi most kaptunk egy gyógyszertári krémet, de a gyerekdoki írta föl, ez mindennapi testápoló. A bőrdokihoz most nem vittük el, mert elmúlt neki, de a múltkor valami többkomponensű gyógyszertárit kaptunk!!

Zozo: az előző oldalon írtam kérdést, de ide is írom: Te voltál a nyirokcsomód miatt vérvételen? Neked fájt is?Fokozatosan kisebbedett?

szandra: hogy vagytok?jók a képek!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Végre én is géphez kerültem, a drága férjem bitorolta a gépet letöltésekkel már napok óta (éjjel, nappal töltögetett...)

Szilcsinek gratulálok Lali babához!!!! Nagyon édes. Sok tejcsit és türelmet!!!

Tegnap voltunk mérlegelésen a dokinál. Az én "pici" Nórim 4320g és 54,5 cm volt.

Kérdés: pár napja tele van a kicsi arca kiütésekkel (doki szerint tejkiütés), lehet ellene tenni valamit???

Kép
Nézzétek, mekkorát nőtt a hasam... :) (apa kicsit pöttyösre csinálta a fűrdővizet)

Kép

Fűrdés után édes az alvás...

Kép

Kép
sznanna

Tudom, még tartozom szüléstörténettel. A múltkor írtam, de elszállt az internet légterében valami ismeretlen helyre. Most elmentem előbb wörd-ben, utána jövök és ide átmásolom.

Kép

Kép
sznanna

A mi szülésünk még Czankkal kezdődött, meg magzatvízelfolyással. Reggel magzatvíz folyásra ébredtem, majd vizsgálat Czanknál, aki Makóra küldött volna… De nem mentünk, hanem helyette az ügyeletes dokit és szülésznőt választottuk a klinikán (amit így utólag egyáltalán nem bántam meg)
Fél 1 körül megérkeztünk a klinikára. Szokásos vizsgálatok, adminisztráció, kúp… majd apa is bejöhetett. Méhszáj kőkemény, csak 2 ujjnyira nyitott. Kb fél 3tól kaptam oxitocint. Szép lassan elindultak a fájások, egyre erősebbek. Kaptam fájdalomcsillapító szurit (nos-pa), meg behozták a gázt… :) Eleinte csak néha-néha szippantottam (olyan lettem tőle, mint aki lehúzott pár felest) Közben megérkezett az éjszakás műszak: szülésznő Csilla, a dokik: Pap Éva és Dweik Diána. A szülésznő mikor meglátta, hogy ki lesz az ügyeletes orvos, rögtön mondta, hogy szerencsénk van vele. ( szülés után a doki meg a szülésznőt dícsérte, hogy milyen szerencsénk volt a szülésznővel) Szerintem mindenki nagyon kedves, aranyos és segítőkész volt. Úgy bántak velem, mintha fogadott orvosaim és szülésznőm lettek volna. Nem éreztem semmiben sem azt, hogy kevesebb figyelmet kapnék.
Sőt, épp egy kisebb csapat medikus volt „szolgálatban” a szomszéd szülőszobán, és átjöttek érdeklődni, tanulni.
Sétálgatás, óriáslabdán csücsülés, egyik oldalról a másikra fordulás az ágyon… így teltek-múltak az órák. A vége felé már csak az ágyon feküdtem és szívtam a gázt de rendületlen, már nem éreztem a szédülést, csak azt hogy lebegek és minden lelassult körülöttem. (szerintem ilyesmit élhetnek át a drogosok is, csak fájdalmak nélkül) Sokminden kiesett, néhány kérdésre megkésve adtam csak választ, befelé koncentráltam…
Végül 8-9 lehetett amikor elkezdett puhulni a méhszáj és tágultam is nem túl gyorsan. Miközben nézték mennyire tágultam ki sokkal nagyobb fájdalmakat éltem át, mint a fájások amúgy voltak (nem tudom ez normális-e?)
Végül 11után elkezdődtek a tolófájások,de még nem voltam teljesen kitágulva. További praktikák a szülésznőtől: oldaltfekvés és nem nyomni… (próbáltam, de nem mindig sikerült visszatartani) Már csak azért sem, mert a nyomás alatt nem éreztem fájdalmat, csak ha nem nyomtam. (ezt is furcsállottam)
Bódult állapotomban mindig azt kérdeztem, hogy Nóri, hogy van. Pedig a háttérben hallottam a ctg-n a kicsi szivecskéjének hangját.
Többször benézett egy számomra ismeretlen nő (nővér lehetett, vagy másik szülésznő fogalmam sincs) és mindig mondogatta, hogy nagyon jól csinálom és Nóri jól van, ne aggódjak. Ez annyira megnyugtatott és erőt adott a továbbiakhoz, hogy csak na.
Hiába mondtuk a dokinak és a szülésznőnek, hogy még pénteken szeretnénk Nórival találkozni, mert a nagypapa szülinapi ajándékának szánjuk őt, nem sikerült.
Éjfél után bukkant ki a kicsi fejecskéje (megengedték hogy megsimizzem), majd pár perc múlva magamhoz ölelhettem. 00:25 perckor érkezett meg végül Nóri. Apa elvágta a köldökzsinórt úgy, hogy közben fél kézzel fényképezte amit csinál. :D Majd elment Nórival fűrdetést, méricsgélést nézni. Addig én maradtam, még volt egy kis feladatom. A dokik miután megszületett a méhlepény, megmutatták, elmagyarázták melyik fele hol volt, mit csinált… Majd összestoppoltak. Nem is éreztem, hogy gátmetszést csináltak, utólag kérdeztem meg, hogy kellett-e vágni.
Hát a varrást még kicsit gyakorolniuk kell a fiatal doktornőknek (vagy csak túl nagyot kellett vágni és amiatt) 1 órán keresztül varrtak felváltva. Nem győztem mondani, hogy zsibbad már a lábam. Erre a szülésznő is krákogott, hogy az övé is a sok állástól :) A cérna is éppen csak elég volt, majdnem hozni kellett még… Mikor végeztek a Diána doktornő maradt, beszélgetett velem míg Nóri és apa vissza nem értek. Elmesélte, hogy az első gyerekénél is a Csilla vezette a szülést. Nagyon nagy szerencsém volt vele. Nem tudom miért, de megköszönte, hogy ezt a szülést láthatta. Látta rajtam mennyire befelé fordultam, mennyire meg akartam szülni Nórit. Mennyire összeszedett, tudatos voltam. (most nem magamat ajnározom, csak a szavait idézem) Nem tudom milyen a többi szülés, így nem tudom mennyiben volt más a mienk.
Mivel a szülés után ilyen sokáig tartott a varrás, már nem vittek át a megfigyelőbe, hanem maradtunk a szülőszobán egy órácskát még hármasban.
Szülés után fél órával már nem is emlékeztem a fájdalmakra, mondtam apának, hogy jöhet a következő :D :D
Mire a fürdés után átslattyogtunk a gyerekágyas részre már majdnem 4 óra volt. 5kor ébresztő, de nem voltam fáradt…

Bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, de elöntöttek az akkori érzelmek és újra átéltem néhány pillanatot.

Kép

Kép
sznanna

Hali.

Ma jó napom van: a mai Délmagyarban benne vagyon, hogy két ismerősömnek is megszületett a babája (az egyiket már tudtam, a másik teljesen meglepi volt, mert nem is tudtam, hogy úton van a bébi). :)

Niki, jól van, majd megdumcsizzuk az átadást, ha már nem kell...
Egyébként megvagyunk, tegnap az öcsém volt ramatyul, tehát háromunkon már végigmentek a vírusok.

Hefe, Peti kesztyű nélkül élvezi a havat! Sőt, lapátolja, az, hogy hideg nem érdekli...

Csibe, GYED mellett NEM lehet dolgozni, ha visszamész, GYES-t igényelhetsz, amellett lehet munkát vállalni.

Norus, alapvetően nincs tapasztaltom, de amiatt, hogy nem 600 grammot, hanem 510 grammot hízott, nem táplálnék hozzá, ha van tejed.

Kármen, és mire föl lett ekcémás Norbika bőre? :?

Sznanna, Peti szinte nem is volt anyatejes, de neki is voltak tejkiütései, én semmit nem csináltam vele (szerintem nem is lehet), elmúlt egy idő után.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Norus: Az ilyen védőnő/doktornő mindig feldühít... :evil: Ha a következő hónapban 680 g-t hízna a baba, akkor meg azt mondaná, hogy ne etesd annyit??? Az a heti 150g valami nagyon okos tankönyvírónak jutott eszébe biztosan! :roll: Én tutira nem táplálnék hozzá 6 hónapos kora előtt egy nappal sem!!! :twisted:
Marcsi nagyon komoly! :lol: :lol: Tündéri csaj!

Karmen: Norbinak jobbulást! Bár tudom, az ekcémát max kinövi... :( Hátha vannak már csodakencék, amik használnak. Fogzós homeobogyót kipróbáljuk! SAS patikában vetted?

Anna: Nóri baba cuki! :lol: Szülés-születés szép sztori! (Czankot leszámítva!) Nálam is a Pap Éva volt az ügyeletes, de nem nála szültem! :) Viszont jó fejnek tűnt! Szerintem a tejkiütés el fog múlni magától!

Szandra: Csajok szépek! :D Vivi egy igazi primadonna, nem? Eléggé tudatában van a női mivoltának! :lol:

Csibe: Nekem a havas-labdázós Gábor tetszik legjobban! :D Nagyon szépen nevet rajta! :lol:

Dorottya már elaludt, remélem nem csak "mutatóban", mert akkor éjfél előtt nem alszunk! :)

Szép estét!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Épp most vacsizott Nóri és gondolkodtam a szülésen egy kicsit. Először nem hitték el, hogy nagy baba van odabennt (mindig jobb oldalon volt a "nagyja" és a balomon tapogatták. egyszer megnézték mekkora mikor háton feküdtem és beismerték tényleg nagy lesz. Ekkor meg megkérdezték: nem volt szó róla, hogy császár lesz? Ja, útközben kiderült hogy a gyerekkori gerincbetegségem miatt nem nagyon lehetett volna normálisan szülnöm (Scheuermann , remélem jól írtam - gerincen meszes csomók) mert a farokcsont környékén vannak. Még egy 1-es Czanknak.

A gyerekágyas osztályon második nap reggel reggeli előtt jöttek, hogy mérik a cukromat (senki nem szólt előre, így 3 mandarinnal a gyomromban mérték), mert nem tudják miért lett ekkora nóri.
Így a 3 mandarinnal is csak 3,2 volt a cukrom. Ráhagyták a dolgot.
Tényleg, akkor mitől lehetett ekkora a Nórim? A babán kívül nem híztam semmit, már most kevesebb vagyok mint a terhesség előtt.
Valakinek ötlete?

Másik kérdésem: a dokinéni azt mondta, hogy Nórinak köldöksérve van, de nem mondott semmit mit kell vele tenni, vagy mire kell vigyázni. Valakinek van ilyenben tapasztalata, vagy ötlete?

Kép

Kép
sznanna

Anna: Hát gyönyörű volt a szüléstörténet. Mindig újra szülök, ha ilyet olvasok :lol: És tényleg ügyi voltál, sztem minden nő aki szül egy hős :D :lol:
Sztem Nóra súlya lehet genetika...sőt elsősorban genetika a mérvadó...de nem értek hozzá.
A köldöksérvvel nem tudsz mit kezdeni, vagy visszahúzódik vagy még nagyobb lesz, akkor műteni ll (rutin beavatkozás) Erőlködéskor rosszabodhat a helyet, ezért nem előnyös pl sokáig sírni hagyni a babát... egyebet én sem tudok a sérvről... :roll:

Szandra: Jesszum pepi, már 1 hónapos Jázmin, hogy rohan az idő....... Nagyon szépek a csajaid, gratulálok.... :D Vivinek klassz a haja, be van fonva??? Nagyon csini :D

Norus: Marcsi nagyon cukker ezzel a begondolkozós arccal :lol: :lol:

Csibe: Gáborod :D :D A jóelőbb Viola megkérdezte tőlem, ki ez a fess fiatalaúr :lol: Teccik Neki! :wink:

Anett: Ez konkrétan milyen torna? Bővebb infó?

Zalánom nagyon rosszul aludt éjjel, sokszor felsírt,szinte egész éjszaka nyöszörgött.De Viola is felkiabált, hogy aja,aja,ajaaaaa. Vius most az előbb is 1x :shock: Nemtom mi a szösz van...??? :roll:

Zotuska: Jobban vagy már???

Dancsi: Olyan rég írtál hogy vagytok???

Hja azt nem is írtam nektek tegnap, hogy SzIlcsi, Lalibaba apukájának -idősebb Lalinak- a szülinapján hozta világra közös gyermeküket! Asszem ez az igazán telitalálat szülinapi ajándék :D :D

Eldugultam! 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sznanna, szerintem, hogy egy baba nagy, az nem jelent sokat, magán a tényen kívül. Én pl. terhességi cukros voltam, akiknél köztudottan nagy arányban születik nagysúlyú baba, és Peti 3360 grammal jött a világra.
Annak meg örülj, hogy természetes úton világra tudtad hozni Nórát!
Köldöksérvvel nincs mit tenni, amíg belül van. De ha így van, akkor a köldökénél ki tudsz tapintani egy kisebb csomót, én is így vettem észre Petiét, mikor vittem csípőszűrésre a gyereksebészetre, a védőnőm tanácsára szóltam, hogy arra is nézzenek rá. Megtették, tényleg van (volt?), de hároméves kor előtt nem csinálnak vele semmit.

Ági és
KépKép
exdeus

Norus!
Köszi az infót.Hogy működik ez a Tesz-Vesz?Te gyakran vásárolsz ott?
Nem ciki egy győritől,v. pestitől venni ezt-azt?Pl ha vennék tegyük fel egy olcsóbb babanaplót,az 0-ra jönne ki neki,ha állja a postaköltséget..
Meg nem is biztos,hogy én kapom meg..Hogy megy ez a licit?
Bocs,de abszolut nem vagyok képben. :oops:

Anna!
Hannának is volt köldöksérve.Jártunk ellenőrzésre,de mindig azt írták a papírra ,ellátást nem igényel.
Tornáztatni kellett.Mikor már próbált felülni,akkor az ujjamba kapaszkodva kellett 'felüléseket':lol:csinálni,hogy erősödjön a hasizma.
Igaz nem túl sokat ért.A sérv csak nőtt.Most 4 éves lesz a lány.Most fogják műteni.
A sebész azt mondta,hogy 3 éves kora előtt nem szeretik ezt megcsinálni,mert kiújulhat még a műtét után is,és akkor kezdődik előről.
Hát nem tudom.
Pedig szerintem jobb az ilyesmit letudni az elején,mint ennyit nyűglődni,aztán meg a vége altatás.
Úgy tudom kicsiknek helyi érzéstelenítéssel megcsinálják.

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilcsi!
Nagy gratula!!! MIcsoda évkezdés! :D

Zsuzsu!
Ábelnek boldog névnapot!!!

Norus!
Nagyon köszi az infót! Van olyan ovi, amiről jót lehet hallani?

Kinga!
Amint utólérem magam, rádcsörgök!

Mandász Kriszta!
El vagy veszve?

Kép
kajla

Sziasztok!
Kezdő babanetezőként boldog új évet kívánok mindenkinek! Úgy látom nagyon pörögnek itt az infók mindenféléről. Nagyon klassz.
Kétgyerekes anyuci vagyok, a harmadikat pedig március 6-ra várom. Van valakinek tapasztalata arról, hogy a 2. kórház és a klinika szülészetének összevonásával milyen lett a helyzet a klinikán? Nagy a zsufi?
Az aláírásban hogy csináljátok ezt a "koros" csíkot?
Üdv mindenkinek
Ibolya
zseibi

Anna!

Málnusnak is volt köldöksérve,tegnap voltunk megint Tornyos dokinál,és mondta,hogy már nincs! :D 1 hósan még volt,ált. kinövik,nekünk sikerült.Kengurúba hord sokat!Érdekes nekem a gáz semmit nem ért!Szerencséd volt vele,szép a szüléstörténeted! :wink:

Enikő!Kérdeztem,de még nem volt egy alk. sem,mivel november végén nyílt a hely,így a recepciós nő nem tudott igazán mit mondani,Csilla nevű hölgy tartja és inkább a baba tornájára koncentrálnak szerintem,mivel feltétel,hogy még ne járjon.Gondolom ilyenkor közben alakul a dolog,úgyis figyelembe veszik a mamák igényeit!
20140113113746

Sziasztok.
Mindenkinek köszi a gratulákat.
Szilde
Két helyet is tudok a babanaplóra. 1. Plaza: CBA - 300 Ft ért van, nem vicc!!!
A másik hely pedig Az az épület ahol a Jysk van, a tesco mellett van egy nagyon jó könyvesbolt. nagyon olcsó. pl. :5-6.000 ft-s könyveket 1500 ft-ért árulnak. Én itt vettem a babanaplót.

Egyébként jól vagyunk. Jázmin nagyon jó baba, igaz az éjszakák nehezek, szereti a hasát így 3 óránként eszik. sajnos kevés tejem van, így pótolni kell, de amíg tudom szoptatom.

Vivi valóban tudatában van női mivoltának :), most kezdett el járni az Ezer Arc tánc és modellstúdióba, így állandóan gyakorolja ezt a modell beállást. Most megnőtt egy kicsit az önbizalma, karácsony előtt felléptek a Plazaba és a Sportcsarnokba, és ez dobott az egóján :)

Ti hogy viselitek a hideget? Mi szenvedünk, nem nagyon merek kimenni Jázminnal, ráadásul szortyog is. Én már a tavaszt várom.

Most mennem kell. Üdv mindenkinek . És ha még nem írtam volna BÚÉK.

Kép
Kép
szandra29

Zseibi
Én most szültem a klinikán.
Borzasztó, hatalmas a fejetlenség, nagyon sokan voltunk, amikor én szültem kb 10-en voltak még rajtam kívül. Senkinek nem volt ideje foglalkozni a kismamákkal, kb 3 szülésznő jutott ránk, két kismama között rohangáltak.
A gyermekágyon sem volt jobb a helyzet. örültünk, hogy időben kaptuk a kaját. Fogalmam sincs hogy tudtak ellátni ennyi babát.
Ja a kaja pocsék volt, babfőzelék. egy kismamának, idióták.
De most már állítólag A és B menű van.Nem tudom.
Na csak ennyit szerettem volna.
Sziasztok

Kép
Kép
szandra29

Sziasztok!Boldog Új Évet mindenkinek!Ha nem gond átjövök ide a Szegedi társalgóra,mert a Mórahalmi gödörbe esett. :D

Kép
Kép
Kép
heno

Heni! Szio!! Még mindig várunk, bár sokszor nem vagyunk itthon de ha szolsz elötte biztosabb a dolog.

Exi! Nem tudom mitöl van neki, de mivel Norbié elég csunya és nem mulik (gyógyszeres krémmel nem kentem még mert a keze folyton a szájában) igy valszeg most allergia vizsgálatot fogok kérni mindkettönek. Én tuti nem vagyok allergiás, nekem másfél éve nézték (nem volt panasz csak a cég szervezte, ingyen volt) se börproba, se vérböl nem mutattak ki semmit. Mivel genetikai hajlam igy nem tudni kitöl örökölhették, de jo lenne tudni leginkább Norbinál hogy mi okozza. Lehet a tejcsivel megy át, de semmi olyat nem tudtam kifigyelni amitöl lehet, nemigen iszok tejet, tojás sem gyakori, az ekcémája meg mindig is megvolt. Most probálok talán üblitöt, mosoport váltani.

Szandra! Azt a könyvesboltot én sem ismertem, köszi

Dancsi! Már én is kérdezni akartam hova tüntél?

Anna! Nagyon szép volt a szülésed, örülök hogy ilyen jo szülésznöt, dokikat fogtál ki!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok.

A gyógyszertári fűrdetőt, hogy lehet a vízben feloldani úgy, hogy ne maradjon darabos? A védőnő azt mondta amíg nem tud ülni a pici addig így célszerű csinálni a fűrdést, és a fűrdővizet, hogy feloldjuk a fűrdető kenőcsöt, mert ha kenem akkor csúszik a baba.
Esetleg valakinek jótanácsa van-e számomra, hogy használjuk a fűrdetőt? Többnyire egyedül vagyok fűrdetéskor, tehát csak fél kezem szabad...

Hozzátáplálással kapcsolatban lenne egy kérdésem: a védőnő nem ajánlja fel más anyuka anyatejét a kicsinek, akinek nincs elég teje?
Nálunk van bőven, úgy volt, hogy kell egy anyukának, de visszamondta. Most az anyatejgyűjtővel lépek kapcsolatba, még folynak a vizsgálatok, de ha el lehetne intézni és valaki inkább anyatejet adna a kicsinek és nem tápszert, nekem szinte minden nap van vagy 4-5 dl felesleg szóljon és szerintem védőnőkön keresztül megoldható a dolog és ingyen van, az állam fizeti.

Kép

Kép
sznanna

Anna!

Mi is olyan káddal kezdtünk,mint ti!Szerintem botrány!1 hós kora körül vettünk újat,amibe le tudod fektetni/ültetni, mint a hordozóba,és imádja.És tudod kencézni is a kis testét meg lemosni is,meg még pancsolni is vele,tök jó!Én ajánlom!
20140113113746

Sziasztok!

Most nagyon el vagyok veszve, majd elmesélem mi történt velünk.

Boldog újévet mindenkinek!

Anett!
Úgy néz ki, hogy mi mennénk veletek kedden! :D Oké?

Betty
Kép
rbetty

Anna!
Nagyon szép a szüléstörténeted! :lol:
Én a Márkot a Csillánál szültem, Ő volt a fogadott szülésznőm.Csak Jót tudok Róla én is mondani, nagyon rendes nő! :lol:
Most is kértem hogy jöjjön majd be!
Tényleg szerencséd volt, kifoghattál volna valami bunkót is! :roll:

A fürdetőt nekem azt mondták, hogy ha valamennyi vizzel összekevered egy flakonba, akkor tusfürdő állagu krémet lehet kapni. De nem tudom a vizmennyiséget, hogy fele vagy 1:2 arány???? :roll:

A pici lányod nagyon édi, és mekkora a pocakja! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szia Heno!!!

Anna,én tussal oldottam fel a fürdetőt,így nem volt darabos!!!
Az anyatej leadással kapcs. azt hallottam,hogy van egy egyszeri vér-vizeletvizsgálat,az ha jól tudom3600ft,és ha leadod a tejet,fizetni kell érte 300ft!!
Mintha ez lett volna valmikor a tévé-be,és hogy ezért nincs elég anyatej!! :oops:
De nézz utána mert nem bíztos!!!
Szvsz,addig tedd fagyasztóba,és úgyis oda tudod adni!!
Én anno ,úgy adtam oda a tejet ,Exinek,meg Zsunak!!!
Nagyon édes a lánykád!!!
A védőnődtől kérdezd meg,hogy nem-e kell valakinek,mert neked sok van,ahogy lesz rá igény,biztos szólni fog!!!

Klzsuzsi,Dancsi,nagyon el vagytok tűnve!!!

Exi,milyen a munka???
Peti hogy viseli???

Norus,szerintem is felesleges hozzátáplálni a babádat,nem egyformán gyarapodnak a gyerekek!!!

Zita,Márknak tetszik még a bölcsi???
Tudjátok már,mi lesz a baba neme???

:D

Kép
bibi226

Anna: én mai napig gyógyszertári fürdetővel fürdetem Rékát, és mi mindig rákenjük a testére az elejétől fogva. Nem sokat egy gesztenyényit, nekünk soha nem volt semmi gondunk vele!!

Csajok: ha hallotok valahol tanítói v óvodai v bmilyen normális állásról a közeljövőben, légyszi írjátok meg!!!

Szerintetek hol lehet olcsón kapni olyan plüss spirál szerű játékot, amit a kiságy rácsára lehet tekerni?Vagy ha vkinek van eladó, érdekelne!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Kajla:nem vagyok elveszve csak kicst,de tudod tanulok ezerrel,mert nem voltam egész decemberben suliba,így most potolom a dogáimat!!!!

Mi megyünk a Temető itcai oviba!
Valakinek a gyerkőce jár oda????
Remélem jó lesz.Áprilisban lesz csak a nyílt nap,így akkor elmegyünk Mesivel szétnézni.

Megyek folytatom az okosodást :oops:

Emese a bölcsiben,mikuláskor.Gondozónénijével ,Renivel!

Kép :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Anna! én pont ezért lettem mérges amikor tejet akartam leadni hogy fizetnem kell nekem a vizsgálatokat, végül olcsóbban ugyan de eladtam fagyasztva olyannak akinek igy megfelelt (v. elajándékoztam). Fürdetés. Nekem is mindig csuszos töle a gyerek, én ugy csináltam hogy amig nem tettem a vizbe azért nem csuszik annyira, jol megfogtam a a karomat a feje alatt a válla alá átvezetve, igy tudtam stabilan fogni amig a másik kezemmel lemostam. Kivenni meg mindig odakészitettem kiteritve a törülközöt (én pont erre gondolva vettem elöre elöltöltös mosogépet arra akartam pakolni) és két kézzel ráteszem a babát. Ha törülközövel akarnám kivenni akkor nyilván már nem tudnám megtartani hogy nagyon csuszna. Nekünk fontos hogy a böre valoban jól zsirozva legyen, most hogy ekcémás pláne, de én korábban is figyeltem erre, igy én vizben sosem oldottam fel mert ugy nem szivodik fel a börére a krém. (nekem volt száraz a böröm és akkor ezt irták fel és mondták hogy elötte száraz börre kell mindig kenni és ha elfelejtettem és vizesen kentem már semmit nem ért)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszi Mindenkinek a Gyed melletti munkára való választ!

És Gábor dícséretét is bezsebeltük! :lol:

Az újaknak üdvözlet! :lol:

Szép napot!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Anna: Mi fürdető kesztyűvel oldottuk meg a csúszást, arra kentem rá a fürdetőkrémet, amivel a babát mosdattam! De tényleg jobb, ha közvetlenül a száraz bőrre keni az ember, ahogy Karmen írja, csak úgy nagyon csúszik! Volt, hogy fürdés után is bekentem egy nagyon pici fürdetővel a bőrét! Azt nem is mostam le. (a védőnő mondta, hogy csináljam így)

Enikő: Szerintem láttalak benneteket a Cora-ban dél körül, Bogival és Zalánnal voltál. :D Köszöntem, csak nem néztél arra, így nem láthattad, kiabálni meg mégsem akartam... :oops: :lol:

Amúgy tök jó rucikat vettem csajszibaracknak, olcsó pénzért ott! (Cora) :lol: Szabadidő nacit 375 magyar forintért, meg kisruhát, erről dobok is képet! :D

Kép
Az új ruha.

Hazafelé jövet meg elaludt a kocsiban, amikor hazaértünk persze felébredt (aludt vagy 5 percet :roll: ), most annak iszom a levét, azóta sem tudom elaltatni! :?

Szép napot!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Hefe! Bocs lemaradt a válasz. A hoemos szert nem a Sas-ban vettem, szerintem a legtöbb patika árulja ha nem akkor megrendelik másnapra ott van.
A ruha nagyon csini!! Mennyibe került? Én meg Orsinak venném hasonlot, nem is kellene ennyire csini legyen, csak kord és ujjatlan most télire az oviba de se ujat se használtat nem találtam, pedig hetek óta vadászom:(
Alvás. Norbi is ilyen ha megállunk a kocsival azonnal ébred és utána nem alszik már vissza :o

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Ez 1200 körül volt! Elég mérethiányos, de rengeteg féle van most akciósan! :D Bébitől a bakfisig! :) Egyébként a két ünnep közt a Tesco-ban is nagy ruha akció volt, nem tudom, tart-e még... Ott mi kabátot vettünk a csajszinak. Jövőre! :oops: :lol:

KépKépKépKép
hefe

Betty!
Szuper,de még csak mi ketten vagyunk,szóval kell még vki ENIKŐ???ZSOZI????Én nagyon mennék!Meg be kell jelentkezni,akkor hétfőn odaszólnék!Esetleg a mobilszámod küld el és akkor könnyebb úgy értekezni,írhatod priviben is!
20140113113746

Sziasztok!
Szilcsi!Gratulálok a kis babyhez, sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!
Vissza néztem egy pár oldalt, hogy itt milyen gyönyörű kisbabák és nagybabák vannak! Nagyon szépek vagytok! Remélem június környékén az enyém is felkerül majd, de addig még nagyon hosszú az idő.

Kép
skoperdane

Sziasztok!

Karmen: Hú, hát mi is a gyógyszertári fürdetőt használjuk még, én sem oldottam fel soha, de előbb bevizezzük a gyereket, aztán kenjük, meg magam is. Nekem is baromi száraz a bőröm. De mától kipróbálom a száraz bőrre kenést magamon :)

Rbetty: Mi történt?

Eszti: http://home.tvnet.hu/~a3807/homtart.htm#
http://home.tvnet.hu/~a3807/valasz.htm
http://home.tvnet.hu/~a3807/fogzas.htm

(Fogzáskor a Chamomilla akkor hasznos szer, ha a gyereket megviseli a fogzás: fájdalommal jár a fog megjelenése, láza vagy hasmenése lesz, dühössé és nehezen kezelhetővé válik, ringatni kell)

találtam még egy csomó jó dolgot, google-ban kutakodj :)
van a kedvenceim közt pár nagyon jó homeopátiás oldal, de Gergő kiszedte a tápot meg a procit a gépemből és most a hülye laptopjáról netezek már napok óta...majd átküldöm ha lesz újra gépem

Tuti ez a ruha Dorón. Láttam épp hogy nagy ruházati akció lesz a Corában, mi holnap délelőtt megyünk :)

Csibe: Fiad nagyon jóképű :) És az a Thomasos pulcsi....hol vettétek? :)

Norus: Én biztos nem táplálnék hozzá 6 hós koráig.
Megnéztem Gréti kiskönyvében a hízását. Kis pufi baba volt mindig, 4 hós korától 5 hós koráig viszont ő meg csak 330 grammot hízott.
(előtte meg majd 1 kilókat) Dokinkban fel se merült a hozzátáplálás. Bennem meg aztán pláne nem. Sőt 5 perccel ezelőttig fel se tűnt hogy csak ilyen keveset hízott akkor :lol:
5 hótól 6 hós koráig 400 grammot hízott. Ja, 5 hósan 7110 gramm volt (3530-al született)
Ha nem sírós, éhes akkor nyugi :)
MArcsiról ez a kép nagyon jó :)

Szandra: Szépek a csajok :)

Anna: Szép a szüléstörténeted, meg Nóri is :)

Bibi: Hidd el, sok embernek még az sem egyértelmű hogy ha babalátogatóba mennek, akkor illik vinni valamit. :) Egyáltalán a babának...nem hogy másnak is.
Mi volt hogy babalátogatóktól kaptunk egy üveg pezsgőt meg egy konyakos meggy desszertet. Ennyi :) Hát nemtom. Mindkettő "hasznos" volt nekem, mint szoptató anyának, ráadásul férjem se szereti a pezsgőt.. :D:D:D:D Vettek volna inkább egy rágókát, olcsóbból kijött volna nekik és még örültem is volna neki. Na mindegy. :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat hozzátáplálás-ügyben!
Karmen: Sinlacot evett Marcsi is, de csak 6 hónapos kor után. Dokinéni ajánlotta, most szóba se került, csak a főzelékek. De nem ez az első dolog, amiben teljesen mást mond, mint 2 éve… :roll:

sznanna: én se értem, hogy lett Dóri ekkora. Nekem is megcsinálták a terheléses vércukormérést a kórházban, ez kötelező 4 kg feletti babánál. Fürdető: ezt a vízzel keverős változatot én is hallottam, de nem próbáltam, állítólag pumpás flakonban érdemes. Tej: szerintem a védőnők el tudják juttatni papírok nélkül is annak, akinek szüksége van rá.

Annak, aki keresett hímzett, egyedi feliratos body-t:
http://www.teszvesz.hu/item292559859_eg ... vagy_.html

szilde: én állandóan vásárolok aTV-en, már függő vagyok szerintem. :wink: Miért lenne ciki? Ide hozza a postás az ajtóba! A posatköltséget a vevő fizeti általában, ez nincs benne azokban az árakban, amit látsz, kivéve, ha az ellenkezője benne van a leírásban. Valóban nem biztos, hogy te kapod, lehet, hogy valaki többet ígér, mint te, ez a licitálás lényege. :wink: De amit szandra29 ajánlott, annál olcsóbban nem kapsz sehol.

kajla: újszegedi ovikról, Temető utcairól csak jót hallottam.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!
Volna egy kérdésem aki tud segitsen léci.
Házasságra lehet hülyén kérdem hol kell bejelentkezni?A széchenyi téren vagy a huszár utcában?

Kép
Kép
zsanett26

Anett,

ha nem változott 2005 óta, akkor a Huszár u-ban lehet időpontot kérni, de leghamarabb a házasságkötés tervezett időpontja előtt fél évvel lehet bejelentkezni. Személyit, lakcímkártyát és szül-i akvi kivonatot kellett vinnünk, ha jól emlékszem.

Mónika

vesm

Bea: Megnéztem a linkeket, köszi szépen, elolvastam az ott írt dolgokat, de nem minden világos. :oops: Hol lehet beszélni olyan gyermekorvossal, aki homeopátiával is foglalkozik? Vagy én magam kezdjek neki adni homeo bogyókat???? :shock: Mert nem minden tünet jellemzi Dorottyát. Vagy ha a tünetek fele egyezik, akkor már azt a szert kell adni??? Vagy csak én vagyok sötétszőke??? :oops:
Pl: amit írtál:

"... jelentkezhetnek azonban fájdalmak, amelyek miatt a gyermek nappali és éjszakai viselkedése megváltozhat: a pépes helyett a darabosabb ételeket fogyasztja szívesebben, hasmenése lehet, erősen nyálzik, az ujjait vagy a játékait rágja, éjszaka fájdalmasan sír, esetleg csak hosszas ringatásra nyugszik meg, ingerlékeny, dühös, visekedése szeszélyes..."

Szóval Doró darabosat kedvel inkább, ujjait, játékait rágja (ezer éve!!!), éjszaka nem sír, hanem felsír!!!, háááát, szeszélyes is! Amúgy a változás nem szembetűnő nagyon a viselkedésében, ill. már régóta ilyen. Akkor adható neki a Chamomilla???

Bocs, nem akarlak traktálni :oops: , csak számomra nem egyértelmű, azért kérdezem, hogy ki az, aki pontosan meg tudja mondani, hogy melyik szert kell neki adni???? :D

Mikor jöttök a samponért? Vagy otthon lesztek a hétvégén? Vigyük el valamikor? :lol:

KépKépKépKép
hefe

Eszter: A Kabay patikában minden pénteken du 3tól 6-ig van homeopata szakértői tanácsadás, ott elregéled mire kellene segítség, tesz fel egy csomó kérdést és megmondja mi lenne jó nektek, milyen adagban. Szerintem érdemes felkeresni (én csak ajánlani tudom: fiatal csajszi, anyuéknál dolgozik a gyógyszertárban egy volt évfolyamtársa, ő is csak dícséri)
Szerintem egy próbát megér,nem?

Kép

Kép
sznanna

Képzeljétek: Réka ma utánozta azt,h én hogy takarítok, Van egy kendője és elkezdte törölgetni vele a tv-t és a szekrényt, ahogy én szoktam.Nem csak úgy húzogadta, hanem rendesen körkörös mozdulatokkal, aztán leült és a telefonját is áttörölte. Olyan jót nevettünk rajta, ő meg azon nevetett,h mi nevetünk!

Kép
gyanixi

anna: melyik a Kabay patika?

Kép
gyanixi

Szép, jó reggelt mindenkinek!

Anna: Köszi a tippet! Mindenképp elnézünk, megkérdezem! :D Amúgy hogy vagytok? Milyenek az éjszakák? Jól alszik Nóri? Gondolom szépen szopizik. :lol: Nagyon fárasztó az anyaság? Van segítséged? Mamákkal hogy boldogulsz? :lol:

Puszi: eszter

KépKépKépKép
hefe

Zozo: előző oldalt olvasd el, légyszi!

Kép
gyanixi

Szandra!

Köszi szépen a tippet!

Edit

szilde
Szeged

Hefe!

Én is voltam tegnap a Corában,és vettem olyan szabadidőnacit...:)
Nem tudom mikor te voltál mi volt a helyzet,de 4 óra felé irtó nagy volt a tumultus minden pénztárnál.Rengeteget kellett várni.
Pénztároslány szerint még karácsonykor se volt ekkora tömeg.. :shock:

Nagyon szép kisruhát vettél a lányodnak!Csinos.

Edit

szilde
Szeged

Edit!

Mi dél körül voltunk, nem voltak olyan sokan, de az látszott, hogy a műszaki és ruházati akciók miatt ment mindenki! :D :D :D Sejtettem, hogy "műszak" után sokan lesznek! :wink:

Köszi a dicséretet! :lol:

eszter

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Lemaradtam vagy 4-5 oldalt!

Így utólag is:
Mindenkinek BUÉK Békés, boldog, egészséges új évet!

Ábelnak boldog névnapot!

Lali babának pedig: Isten áldjon, légy boldog, egészséges!

Anyatej: amikor nekem volt feleslegem, akkor én a védőnőn keresztül találtam olyan anyukát, aki háztól elvitte a tejet. A doktornő felírta receptre neki, én oadadtam a tejet, majd rendes áron kifizették. Persze a vizsgálatokat elvégeztettem.

Timika:
Megértelek nem evés ügyben. Nekem Zoli anno nagyon étkes volt, nem győztem neki adni a kaját. Most meg a két ünnep között, kínszenvedés volt őt "túlélni", nem akart enni, inni. Valamin bedacolta magát. Amúgyis mostanában olyan keveset eszik. Majd túl lesz rajta. Még nem halt éhen. :)

Mi most kezdünk a hányós-fosós kórbol kilábalni, mindkét gyerek benne volt a két ünnep között.

Enikő!
Sokat gondoltam rád, voltunk Horgoson és hatalmasat szánkóztunk a gyerekekkel, olyan jó volt. Kell még a számla?

Kép

Kép
easabo
Szeged

sziasztok
mandasz kriszta
mi a temető utcai oviba járunk. Nekünk ovó bácsink és ovó nénink van.
nagyon szeretjük.
várom a kérdéseidet.
sziasztok

Kép
Kép
szandra29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?