Új privát üzeneted érkezett!

Törpe, inzulinszintet is néznek a BMC-ben, és ha magas neki akkor küldik el endos dokihoz. Metformin tartalmu tbl-át irnak fel rá, ami általában segít a babásodáshoz, mivel lesz spontán peteérés. Van egy magánklinika is ami ezzel foglalkozik.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Törpe itt foglalkoznak pcoval: http://www.mensmentis.hu

Kép

csibe
csibe32
 
 


Mo túl vagy a hsg-én?

Kép

csibe
csibe32
 
 

 
 

Sziasztok!
Egész nap csak eszünk és tévézünk. :lol:
Csibe! Hsg-re nem mehetek, mert az ezer napos ciklusom végét várom... :? A pajzsmirigy még mindig bekavar, úgyhogy emeltük a doktornővel a gyógyszeradagomat. A ciklusom rendeződését várom tőle, de úgy tűnik, hogy ez a dilibogyó mégjobban bekavar.
A fagyasztott hereszövet meddig bírja? Aggódok egy kicsit... a hsg várat magára, a pajzsmirigyem szórakozik velem.. addig nem kezdhetjük. A TSH-m még mindig 8 felett van. :cry: 21-én megyek újra vérvételre. Kíváncsi leszek, hogy történik-e valami..
Január végére kaptam időpontot, akkor lesz a pajzsmirigy UH.
Amit az andrológusról írtál, teljesen ledöbbentett. Mi történt? Valaki feljelentette?? Jöhet priviben is! Nagyon kíváncsi vagyok!
Vendég
 


Kata! Boldog szülinapot!! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Mo, köszi, de még egy hét van addig!! :wink:

Csibe, ha néznek inzulinszintet, akkor nekünk Mo-val ilyet miért nem csináltatnak, mikor kimondták ránk a pco-t? Vagy erre nekem kéne rákérdeznem a dokitól? Írtam privit!

Törpe, én tudok egy endokr-t de az a Péterfyben dolgozik!

Kép
kata05
 
 


Kata a pco és pcos szindróma nem ua az. Ha a hormoneredmények normálisak, akkor "csak" pcod van, és akkor nem kell inzulinszintet nézni. Pcos-nál a hormonértékek nagyon elszállnak. Pl. tesztoszteron, FSH, LH. Ha ezek normálisak akkor nincs ilyen jellegű problémád. De ha kiváncsi vagy erre, akkor kérd meg, hogy irjon ki ilyen vizsgálatot.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe,
Köszönöm!

Kata
Köszönöm, rákerestem, és megtaláltam!

Annyira tanácstalan vagyok, szeretnék segíteni, de nem tudom hova irányítsam!
Ha jól tudom a pcos-el előbb-utóbb úgyis meddőségi központban fog kikötni, vagy nem jól gondolom? :roll:

Mo,
nekem ma jött meg! Küldjek egy keveset? :wink:

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


sziasztok,
felteszek egy táblát, ha valami nem okés szóljatok!
Kép
Szép estét! :lol:

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!

Olyan Sikereset és Boldogat mint nekünk a 2005-2006-2007-es év volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sziasztok

Áron - Ákos - Apjuk és Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Nagyon Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!!
mazsi02
 
 


Lányok!


Mindenkinek Nagyon Boldog Új évet szeretnék kíváni! És remélem jövőre már babásként, vagy anyukaként fogunk egymásnak írogatni!

Kép
kata05
 
 


B ékés álmainkba ne csalódjunk soha
O ltalmazzon minket angyalok mosolya
L elkünkben béke és szeretet virítson
D üh és gaz álnokság meg ne szomorítson
O stoba szólamra ne hajoljon szívünk
G azdagság kísérje minden vidám léptünk

Ú tjaink vigyenek igaz célunk felé
J övendőnk munkája ne váljon kereszté

É jszaka pompásan ragyogjon csillagunk
V ilágítsa be fényével otthonunk
E gymásra találjon most minden kereső
T ársával éljen minden egymást szerető

K özösen tegyük szebbé ezt a világot
Í zleljünk már most mennyei boldogságot
V áljon minden titkos, szép álmunk valóra
Á ldott legyen minden együtt töltött óra
N evetni tudjunk és őszintén örülni
O dvas idő fogát messze elkerülni
K eveset mondok végül, de szépet: Kívánok Boldog Új Évet!

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok Lányok,

MINDENKINEK egy Boldogabb, Gólyabácsikkal, Zebrákkal, Pocakokkal, UH képekkel, Babákkal teli Új Esztendőt kívánok!

Közeleg az éjfél, ismét eltelt egy év,
szívünkben feléled egy-egy régi emlék.
Felidézzük az elmúlt szép pillanatokat,
a tovaszállt, meg nem élt, tűnő álmokat.
Titokban reméljük , boldog évek várnak,
nem lesz benne többé szomorúság, bánat.
Köszöntsük hát együtt a következő évet,
Kívánjuk hogy álmunk, sose érjen véget,
Ehhez kívánok nektek nagyon, Boldog Új Évet!

Kép puszi Mindenkinek (minimum egy ilyen csöppséget kívánok Nektek :wink: )

KépKép
tobi
 
 


Boldog babákkal teli új évet kívánok Mindenkinek!
Vendég
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!


Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

Princess
princess
 
 


Kép

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Törpe & Törpapa

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok!

Kinek hogy telt szilveszter?

Én örömömben megkönnyeztem hogy vége 2007-nek! Utáltam azt az évet!! :lol:

Kép
kata05
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES FÓRUMOZÓNAK!
replay
 
 


Sziasztok,
Kép

Kata,
én is utáltam! de jön a 2008 :P és ez a MI évünk lesz!
szilveszter: amilyen nehézkesen indult, annál szuperebb lett :lol:

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma nagyon nehezen jöttem be dolgozni. Bírtam volna még otthon lustálkodni!

Most hol is tartunk, ki van soron?
Vendég
 


Sziasztok,

Bella, most Nyulasz van a soron :wink:

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok,

Kata olvasgattam a neten és erre bukkantam, tudom, érdekel ez a téma:
A PCO egy mozaikszó - a policisztás ovárium annyit jelent, hogy a petefészkekben folyadékot tartalmazó képletek, illetve tömlôk, vagyis ciszták vannak. Önmagában ez a tény még nem jelent kezelendô állapotot: a petefészekciszták gyakran maguktól is felszívódnak, és nem befolyásolják a termékenységet.

A PCOS viszont már szindrómát jelent. Nem minden PCO-val rendelkezo nô szindrómás is egyben, de minden PCOS-ban szenvedônek policisztás a petefészke, ami jól látható az ultrahangos vizsgálat alkalmával. Ilyen esetben nemritkán megnagyobbodott petefészkek (és sohasem az egyik, hanem mindkettô!) láthatók, melyek egyenként legalább 10 db, maximum 7-8 mm-es tüszôt tartalmaznak.
Azonban ez csak egy tünet. Alapvetôen egy anyagcsere-betegségrol vagy zavarról van szó, amely azt eredményezi, hogy a férfihormon szintje magas marad, nem alakul át megfelelôen. Mindez hormonzavart, illetve olyan külsôdlegesnek nevezheto tüneteket mint hajhullást, fokozottabb szôrösödést, elhízást (BMR index 25 fölött van), pattanásos, nemritkán aknés bort produkál. Azonban mindig vannak kivételek, vannak olyan PCOS-os betegek, akik ezektôl nem szenvednek (szerencsések). Leggyakrabban az elhízást és a csúnya bôrt (arcon, háton) lehet megfigyelni.

Ez tehát anyagcsere-betegség, amelyet alapjaiban meggyógyítani nem lehet. Homályos feltételezések vannak arra vonatkozóan az orvosok körében is, ez mitôl alakulhat ki. Ma még nem tudják a konkrét okát. A betegek igen jelentos részénél megfigyelhetô az inzulinrezisztencia és a diabétesz (vagy arra való hajlandóság). Ezért szokták a PCOS diagnosztizálásakor figyelembe venni az éhgyomri inzulin nagyságát. A másik a magasabb érték koleszterin.

A babára vágyók azonban talán nem is a külsôdleges jegyektol szenvednek leginkább, hanem attól, amit a felborult hormonháztartás produkál. A sok kis tüszô megléte mellett a másik ismérv az LH/FSH arány nagysága. Rendszerint az LH mértéke abszolúte is magas, és legalább kétszerese az FSH értékének. Egyesek szerint ha ez az arány jelentôsen meghaladja az 1-t, az már nem jó, ha meghaladja a 2-t, az már biztosan PCOS-ra utal.
A normálistól eltérô hormonértékek eredményezik azt, hogy nem tud rendesen tüszô fejlôdni a petefészekben. Egy bizonyos nagyság után nem fejlôdnek tovább, egy idô után felszívódnak, újak nônek helyükre. Az idô múlásával a hibás petefészek-mûködés ördögi körbe kerülhet: a petefészek "betokosodik", azaz a burka megvastagszik, így az esetlegesen fejlôdô tüszô nehezen vagy egyáltalán nem tud kiszabadulni, így még többen lesznek.
Ez eredményezi azt, hogy bizonyos idô után a petefészkek megduzzadnak, a burok alatt gyöngyfüzérszeruen sorakoznak a fejletlen, "bent rekedt" tüszôk - inkább ciszták -, és a peteérés elmarad.

A peteérés hiánya anovulációs ciklussal jár: egyfázisú, nincsen alaphômérséklet-emelkedés. Jellemzôen késôbb, bizonytalan idôpontban jelentkezik a menstruáció, elôtte - mivel nem történt peteérés - hosszas "barnázás", pecsételés tapasztalható a sárgatest-elégtelenség miatt. A menstruáció akár teljesen el is maradhat.
A progeszteron-elégtelenség mellett sokszor jellemzô még a magasabb prolaktin, amire gyakran feszülô, mirigyes mell, súlyosabb esetben emlôváladékozás (tej!) figyelmeztet. Azonban a sima nôgyógyászok gyakran nem ismerik fel, hogy ez is a PCOS egy tünete lehet, ugyanis önmagában a magas prolaktin viszonylag gyakori, fôként a stresszre hajlamos vagy agyalapi mirigy betegségben szenvedô nôknél.

Azoknak, akiket PCOS-sal diagnosztizáltak, nem kell elkeseredniük! Talán a legfontosabb, hogy megfelelo szakemberhez kerüljenek, ne sima nôgyógyásszal kezeltessék magukat, mert ez egy igen nagy szakértelmet megkövetelô betegség.

Sokkal gyakoribb, mint gondolnánk: minden 5.nônek PCO-ja van, és ezek 25%-a PCOS-os.

Elôfordul, hogy magát az anyagcsere-zavart próbálják belgyógyászok kezelni, állítólag a Meckformin nevû készítménnyel már sikereket értek el. De fôként a diabétesz gyógyításában vagy annak megelôzésében nagyon fontos a fogyás (BMI 20-25 között legyen), a sok mozgás, az étrend-változtatás, különösen a hasi vérkeringést elosegítôk (hasazás, biciklizés, Aviva).

Elsôdlegesen hormonkezeléssel próbálják kezelni a PCOS-t. Fokozatosan építik fel a személyre szabott dózist, amelynek az alapgyógyszere a Clostilbegyt vagy a Serophene. Kétnaponként ajánlott ekkor ultrahangos vizsgálatra járni, és a tüszôk méretétôl függôen injekciókkal (Puregon, Fostimon stb.) segítenek rá, hogy legalább 18 mm-esek legyenek a tüszôk. Nagyon gondos monitorozás szükséges, ugyanis a PCOS-osak hajlamosak a hiperstimulációra.
Amikor már elég nagyok a tüszôk, akkor Profasi vagy Chorinogin injekcióval megrepesztik a tüszôt, és így lehetôség van idôzített szexre.

A második (luteális) fázisban általában sárgatest-támogatást adnak Duphaston vagy Utrogestan formájában. Mivel a 10 napi szedés után 2-4 napon belül vérzés jelentkezik, a gyógyszerszedés abbahagyása a kialakuló terhességet megszakíthatja. Ezért óvatosságból a 26.napon terhességi teszt vagy vérvizsgálat elvégzését szokták javasolni, amibôl kimutatható, hogy van-e terhesség.

Gyógyszeres úton általában a PCO-sok 80%-ánál sikerül peteérést elérni.

Azoknak a nôknek, akiknek az FSH-e igen alacsony - és ez nem ritka - , kevésbé stimulálható a petefészkük. Gyakori, hogy irdatlan mennyiségû injekcióval sikerül csak peteérést elérni. Ugyanez tapasztalható azoknál, akiknél a petefészek burok már túl kemény ahhoz, hogy kiszabaduljon a tüszô. Ezért esetükben - miután nem sikerült teherbe esni - mûtétet szoktak javasolni, amely laparoszkópos úton elvégzett elektrokoagulatiot jelent. Ez már sokkal modernebb, mint a régebben végzett ékrezekció, amikor a petefészkeket csonkolták, egy darabját lemetszették.

A beavatkozás lényege, hogy nem nyitják fel a hasat, hanem a köldökön keresztül bevezetnek gázt, majd utána egy csövön keresztül minikamerát - ez össze van kötve video rendszerrel - , és a két petefészeknél apró, 1-1,5 centis bemetszést ejtenek. Ezen keresztül bevezetik az eszközöket, amelyek segítségével kiégetik a petefészkek burkát, a cisztákat "kitakarítják". Ez 2-3 napos bentfekvést igénylô mûvelet, altatásban végzik, a felépülés nagyon gyors.

A mûtét általában igen hatásos. 1-2 hónap regenerálódás után a petefészkek mûködése beindul, és kb.1-1,5 évig normálisan funkcionálnak. Gyakori, hogy rendszeres spontán peteérés következik be ebben az idôszakban, a ciklus magától normalizálódik, de legalábbis csak enyhébb stimulációra van szükség. A statisztika szerint a PCOS-osok 75%-a teherbe esik ezt követôen 1 éven belül (amennyiben nincs egyéb probléma), tehát ez mindenképpen kedvezô megoldást jelent.

A magas keringô LH-érték miatt azonban a létrejövô terhesség magasabb arányban szûnik meg, mint az egészséges nôknél, azaz a vetélés valamivel gyakoribb.

Manapság már vannak olyan modern szerek - pl. GnRh anagonista injekciók -, amelyek igen drágák, de sikeresen képesek ellensúlyozni a kóros hormonértékek következményeit (pl. a magas LH-értéket). Ezek segítenek a terhesség létrejöttében, a beágyazódás sikerességében.

A baba születése után, amennyiben a nô nem szeretne újból teherbe esni, fogamzásgátló tablettát kell szednie, hogy leblokkolja a hibás petefészek-mûködést. Minden egyes év, amely tabletta nélkül telik el, csak ront a petefészkek állapotán. Leggyakrabban a Diane35-öt szokták javasolni a szakemberek, amelyet hosszú ideig problémamentesen lehet szedni.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek Boldog, Babásodós Új Évet kívánok! Beleértve magunkat is, mert ha minden jól megy, idén mi is belevágunk a tesóprojektbe! :D

Szivecske! A donorsperma fagyasztva van, így akármeddig tudják tárolni, ne izgulj!Nekem ugyanúgy volt, mint neked, első próba stimuláció nélkül, de annyira ideges voltam, hogy a peteérésem sem akart alakulni, ezért nem volt inszem. A második hónapban clostival kezdtünk és rögtön sikerült :lol:

Mi a szűk családnak (szülők, testvérek) mondtuk el és a közelebbi barátainknak. A férjem úgy döntött, hogy a kislányunk előtt sem akarja eltitkolni, nehogy egy elszólás miatt tudja majd meg. Ez az ő döntése volt, de én is így gondoltam. Nagyon jól kezelte a dolgot, szerencsére nem érezte emiatt defektesnek magát és mindenki, akinek elmondtuk nagyon támogatott bennünket. Most meg már szóba sem kerül, illetve a barátaink néha kérdeznek, de jó is, hogy nem tabutéma a dolog. Nekünk ez egyelőre bevált.

Még jövök, csak végre lezuhanyozok és felöltözök. Fogzásban vagyunk, még magamra nem jutott ma idő.... :wink:

nyusziful76
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.01.10 11:49-kor.
Vendég
 


Csibe, köszi az infókat! Azt elfelejtettem írni, hogy egy lány írt nekem a pcos-ból és ő mondta h a pajzsmirigy elégtelenség is okozhat cisztás petefészket!

Szívecske nektek mi is fog következni és mikor? Táblába be szeretnél kerülni?

Kép
kata05
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.01.10 11:50-kor.
Vendég
 


Halihó,
Szivecske tiszteletére felteszek egy táblit :P

Kata,
veletek most mizujs? mi lett a dec-i vizsgálatok eredménye?

Nyulasz,
drukkolok nagyon +++++++++++++ :D
kb. mikor lesz a beülti?

Lányok, ha vmi nem jó a tábliban szóljatok.

Kép

Grönland,
drukk jan 21-re, remélem jók lesznek az eredmények

Replay,
megkaptad az uccsó gnrh szurit? Hogy érzed Magad? hipp-hopp és márciusban kezdhetsz is :)

Princess,
anyukád jobban van?

Mo,
hogy alakul a pajzsmirigyes eredményed?
Képzeld a flavintól elkezdtem szedni egy kapszulát és a lassan 2 éve meglevő 125mikrogramm adagot lecsökkentette a dokim 100ra decemberben :)

Nyuszifül,
és hogy bírjátok a fogzást? Hajrá tesóprojekt! :P

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!

Lányok, szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy programot:http://www.metro.hu/cikk/178804. Én a kísérleti csoportba jártam és tényleg nagyon szuper. Biztosan volt köze hozzá, hogy elsőre sikerült az inszem. Ha érdekel valakit, tudok küldeni szórólapot is, és szívesen mesélek részleteket.

Sajnos nem olcsó, 40 e Ft (nekem, mint kísérleti nyúlnak még ingyen volt), de sokat segített, hogy elfogadjam a helyzetet és rendbe tegyem magamban a dolgokat. A program után indítottam ezt az oldalt is, mert úgy éreztem, hogy most már olyanokkal kell a problémáról beszélgetnem, akik hasonló cipőben járnak. Január végén indul a következő csoport.

üdv: nyusziful

nyusziful76
 
 


Úgy látom januárban sokan kezdenek, illetve legalább előrelépnek valamit. Új év, új esélyek!! Hajrá lányok!

Tobi! A fogzás változó, sajnos egyszerre jön a két alsó és vannak napok, mikor nagyon megviseli szegényt. No de különben zabálnivaló és jókat alszik :wink: . Legújabban megtanult forgolódni és egy egész speciális módszerrel kúszni, úgyhogy hirtelen kicsi lett a nappali :lol:

Erika! Veletek mi újság?

nyusziful76
 
 


Nyuszifül,
nagyon érdekes a dolog, sőt én tulajdonképpen mindig is szerettem volna eljutni ilyen foglalkozásra. Hátha bennem van vmi, ami miatt nem akarnak a babók. szóval kíváncsi lennek a részletekre :wink: esetleg priviben? vagyitt is jöhet a beszámoló :P
Tündérbobó lehet a csöppség :lol:

KépKép
tobi
 
 


Tobi, párom tegnap ment el az összes leletért, erre közölték, hogy ez nem úgy megy hogy oda megy valaki kikéri az eredményeket, előtte 3 nappal szólni kell! Kérdezte h legalább a sperma eredményt mondják meg, erre a nő az nincs is még benne a dossziéban! :shock: Egy hónap után!!! Végül közölték, hogy hétfőn mehet a papírokért! Szóval semmit nem tudunk! :( Pedig már a pajzsmirigy eredményem is nagyon izgat, mert rendbe kell tenni, mielőtt bármibe belekezdünk!

Szivecske, akkor hajrá, inszem!!!!!

Kép
kata05
 
 


Tobi,
Jelezném, hogy részemről nem értek egyet a táblával, én szeretnék bele legalább egy zebrát is :D :D :D
Vendég
 


Kata,
akkor húzzák, mint a rétestésztát :evil:

KépKép
tobi
 
 


Kata sajnálom, hogy veletek így bántak, szerencsére nekünk ilyenben nem volt részünk. Volt amikor kértünk leleteket, mert szükségünk volt rá, zokszó nélkül kiadták, illetve csak a másolatot adják ki.

Bella tetszett a zebrás megjegyzésed :wink:

Mo. felétek mi zujs?

Törpe?

Nyuszifül mikor inditjátok a tesó projektet? Lánykádról képet láthatnánk?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe, párom azt mondta hogy nagyon kedvesek voltak vele! Én nem szidom ezt az intézetet ( mint más topicocban ez szokás) mert ahhoz úgy vélem nincs jogom, csak nekünk nem volt szerencsénk vele!

Kép
kata05
 
 


Kata sok sikert az új intézethez :wink: . Mi sem itt keztünk, Nyirő meddőségi részében keztünk, onnan jöttünk át ide, aztán ki tudja, hogy mit hoz a jövő, hogy alakul a sorsunk. Ha szabad kérdeznem hol folytatjátok tovább?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Jaj Lányok,
tudjátok, hogy értettem :wink:
Igenis, vettem a megrendelést mindenkinek ez évben 1-2 vagy akár 3 zebra is jár :wink: , így már okés? felkészültetek? :wink:

KépKép
tobi
 
 


Tobi nánáááááá, hogy felkészültünk a zebrásodásra. Nyulasz kezdi és majd sorban folytatjuk a babásodást :wink:

Kép

csibe
csibe32
 
 


Ó én egy egész zebracsordát befogadnék! :D :wink:
Vendég
 


Csiba,
ámen :P

Bella,
rendicsek, Te kis mohó :lol:

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek Minimum 1-át hoz az idei ÉV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megbeszéltem a fentiekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OK????????????????

Nyuszifül
és milyenek az éjjszakáitok?
Nálunk a helyzet: Ákos továbbra sem a szófogadásáról híres, sokszor azt hiszi szerintem, hogy a nevét gyakorlom. Amúgy pedig most kezd beszélni. Míg a kórházban voltam októberben az apja megtanította neki az Ákos szót, azóta pedig folyamatosan egyre több szót mond, mostmár jóformán teljes hosszában, pl. babóca, tesó, stb. Ilyenkor nagyon édes (amúgy is imádom akkor is mikor írtó rossz), Most úgy döntöttünk hogy ismét én fözőcskézem, de hogy mikor azt még nem tudom. Amúgy ő is ölelgetné a tesót, már az ágyába is be kell néha tenni és mellé fekszik, különben "buli" van.
Áronka pedig sajna úgyanolyan rossz alvó mint Ákos volt, vagyis nem olyan hogy leteszem és alszik, hanem sírással kezdi - közben is van hogy sír és sajna általában sírva is ébred szegénykém.
Amúgy pedig cici függő, a tápszert nem hajlandó megenni! Úgyanúgy bukik folyamatosan mint Ákos tette, de tegnap a dokinéni mondta hogy ne is csodálkozzak, és ha lehetséges éjjszaka ne etessem (október 24.- 2320g- és tegnap már több mint 4800g volt.) kezd kis tömör-gyönyör lenni a kis drága (igaz általában 2 óránként követeli), és persze jóformán csak ölben+ cicin van el, igaz már egyre többet elvan (akár már 10 percet is háton fekve gögicsélve) ha ottvagyok és szórakoztatom, csak azt nem tudom, hogy így mikor fogok végre normálisan kitakarítani illetve mikor fogok főzni. De sebaj mert mindenki azt mondja hogy csak pár év lesz ilyen szempontból rossz, de utána viszont nagyon jó lesz, mert hogy szépen fognak együtt játszani. Hát ebben reménykedem én is.
Fénykép: van hogy naponta elmondom apjuknak, hogy tegyen már fel legalább 1képet az iwiwre. de sajna eddig reménytelen járt a szám :cry: !
De sebaj mert 1x csak megunja és felteszi azt a képet.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Tobi!
Bemásolom a szórólapot (a többiektől elnézést nem tudom privátban csatolni):

PROMAMI Program
- a női önmegismerés –

nőiesség kiteljesedése, önismeret, boldog kismamák és anyák, harmonikus párkapcsolatok


Ha vannak kérdéseid a női szerepekről, párkapcsolatról, félelmekről, születésről, szülésről, anyaságról, családról, életmódról;ha elakadtál, ha nem jön a várt baba;
ha nincs kitől megkérdezni vagy nincs kivel megbeszélni;
ha fontosnak érzed, hogy a helyére tedd;
ha szeretnél rajta változtatni....

Időkeretek:
5 nap: 2008 február 23-24 és március 7- 8-9

(két hétvége: 9.00-18.00+egy péntek délután: 14.00-18.00)
+1 előzetes interjú, megbeszélés szerint

Jelentkezni legkésőbb január 31.ig lehet e-mailen vagy telefonon!

Összköltség: 39,000.- ft,
előleg 10,000.- ft az interjú alkalmával

Létszám: max 6 fő

Helyszín, jelentkezés:
SATTVA Egészség- és Jógaközpont
1075 Budapest, Károly krt 3/a, I. em 10
Tel: 266-0215;
Zentai Flóra 20-9847390; Sayti Andrea 30-3608448
www.gportal.hu/sattva

Szerintem inkább kérdezz, mert sokminden történt. Akár privátban. Alapvetően szerintem ez egy önismereti tréning, ami a nőiességre, anyaságra koncentrál. Nem ad megoldásokat, azt mindenkinek magának kell megtalálnia, csak segíti a saját útkeresést.

Csibe! Nyárra, őszre tervezzük az indulást, ha abbahagytam a szoptatást. Ez elég ambíciózus azonban, mert még meg sem jött a menstruációm a szülés óta. :oops:

Erika! Mindjárt írok neked is.

nyusziful76
 
 


Erika!

Remélem majd nekem is hasonló "problémáim" lesznek a két gyerekkel. :lol: Nem lehet most egyszerű neked, de remélem Áron mihamarabb túl lesz a sírós korszakon, Ákos pedig egyre önállóbb lesz és neked is egy kicsit több időd marad. Több, mint 2 kiló két hónap alatt!! :shock: Szép teljesítmény. A mi manócskánk is sírós volt az első időszakban, igaz, ő a hasfájós volt, tudom, hogy ez milyen nehéz, pláne ha még ott van mellette egy örökmozgó "nagyfiú". (A keresztlányom 1,5 éves, kitesz 2 fiút. Ő is most kezd beszélni és imádnivaló, de hogy még a saját lányom mellé ő is ott lenne 24 órában, az azért nagyon merész volna. :lol: :lol: )

Az éjszakáink szerencsére eddig rendben vannak. Sőt, Manócska 2,5 hónapos korától 5 hónaposig 12 órát aludt éjszaka!!!! Azóta egyszer megint kel éjjel, mert már kevesebb neki a tej, de egyelőre ő sem akar mást elfogadni.

nyusziful76
 
 


Tobi, 30-án pénteken megkaptam az utolsó szurit. Mellékhatások ugyanúgy vannak, ma és tegnap éjszaka is alig aludtam. Nagyon várom már a márciust, hogy kezdeni lehessen. Egyfolytában jár az agyam, hogy mi-hogy lesz. 1. Jöjjön meg a menszesz. 2. Pl: be tudom-e majd adni magamnak a szurikat, habár kedves férjem mondta, hogy ő vállalja :lol: 3. A munkahelyről, hogy tudok majd elmenni mindig a kaáliba. 4. Hogyan fognak reagálni a petefészekeim és a szervezetem a hormonos szurikra, ilyen endometriozis elleni hormonszurik után.
A férjem "tartja bennem a lelket", mindig azt mondja megoldunk mindent ne agódjam túl a dolgokat, a hídon akkor kell átmenni, mikor odaérünk. Szerintem ez a túlaggodás azért is lehet, mert a GNRH szurinak mellékhatása a depresszió, ingerlékenység, nyugtalanság, hát én ezt érzem is magamon.
Most megyek reggelit készíteni.
Üdv mindenkinek
replay
 
 


Sziasztok!
Boldog új évet kívánok Nektek!
Vendég
 


Nyulasz,
drukk a kukkantáshoz, majd beszámolsz róla? :wink:

Replay,
barátnőm is endós, februárban kapja az utolsó szurit, ugyanez a tüneteket produkálja.
Ne izgulj minden megy majd, mint a karika csapás! :wink:

Nyuszifül,
köszi a tájékoztatót :) hát nem bizti, hogy most bele tudok vágni

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!
Nincsenek jó híreim,sajnos csak kettő nagyobb és egy nagyon pici tüszőm van.Mondtuk is a dokinak,hogy ne folytassuk,hanem majd kezdjünk egy új,még nagyobb stimut.Azt mondta kizárt,végigcsináljuk,simán lehet terhesség.De én nagyon félek,hogy nem lesz bennük petesejt.Sajnos nem tudok pozitívan hozzállni,nagyon el vagyok kenődve,pedig már olyan rég vártam,hogy itt tartsunk megint.
Pénteken lesz 11-kor a punkció.
Vendég
 


Nyulasz,
kérlek ne add fel! simán összejöhet a babó :wink:
minden rendben lesz! hidd el! tudom nehéz ilyenkor pozitívan állni a dolgokhoz, de az eredmény, az lesz majd hatalmas boldogság számotokra. Nagyon drukkolok, hogy legyen peteset és lesz is!
Tüszőknek küldök tüszőnövesztő energiát ++++++++++++++
addig is fel a fejjel!
Krizsa doki bácsi tudja, hogy mit csinál.
ölellek, puszi

KépKép
tobi
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?