Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!!!
És csak csatlakozni tudok Zsuzsihoz sok tejcsit nyugodt éjszakákat és sok-sok örömet :!:

Jaaa nekünk is kimerítő éjszakánk volt....bizti vlm. front van!!!A csoda hogy alszik éjszaka, úgy látszik csak 2. napig tartott :( Na de csak egyre jobb lesz legalábbis reménykedem!

Kép


Üdv.:

Niki és Réka baba
Vendég
 


Én is nagyon boldog új évet kívánok nektek egészségben, békességben és boldogságban!!!!!!

Remélem az új évben is segítjük egymást a tapasztalatainkkal.

Mindenkit puszilunk,
Betty és Panka[/img]

dhbetty
 
 


Mi is Nagyon Boldog Új Évet Kivánunk mindenkinek!
Vendég
 

 
 

Boldog Újévet!
Cicus! Gratulálok és azért mert nem olyan gyönyörű lett a szülésed, mint amit a nagy könyvben írnak, tojjál rá. Van egy tündérbogyód!!!

Kép
nyafi
 
 


Boldog új évet kívánunk!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Természetesen Mi is Kívánunk Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!!!

Ti mivel koccintotok? Egy pohárka pezsgőt vajon lehet inni? :roll: Van mondjuk gyerekpezsi is, talán inkább csak azt iszom....

Csabi fiúnk elég jó babának tűnik egyelőre! (kopp kopp kopp)
Igazából eszik alszik. Sírni is csak tényleg akkor sír, ha éhes, vagy puki előtt... amin mindig megdöbbenünk, mert akkorákat durrogtat, hogy mindig azt hisszük, hogy ez tuti kaki. :D És mikor kibontjuk a csomagot, látjuk, hogy hát nem az volt! :lol:
Egész jókat eszünk, de sajnos nem tudom pontosan. :( Egy ősrégi mérlegünk van, mert gondoltuk jó lesz, de sajnos nagyon nem pontos. :(
Úgy voltam eleinte, hogy igény szerint etetem (egyébként ez bejött, mert képtelenség felkelteni, de tényleg), és nem méricskézek. Hát, szerdán az első utunk egy mérlegvásárláshoz vezet majd! :lol:

Természetesen engem sem került el a szülés utáni depi, pedig már reménykedtem. Gyakorlatilag azon is képes vagyok elpityeregni magam, ha csak ránézek a babámra, ahogy alszik. Ilyenkor belegondolok, hogy mennyire boldoggá tesz ez a csöppség a látványával, és hogy mennyire szeretném ha mindig boldog lenne. Sosem akarom bántani, és óriási a lelkiismeret-furdalásom, hogy mikor a pocakban fejlődött, ártottam neki.
Apával is ma csúnyán összevesztünk, én idegileg készültem ki, ő meg nehezen szokja meg a változtatásokat és csakúgy mint én, nehezen szokik hozzá ha megszűnik a külvilág egy időre.

Nehéz hét áll előttünk. Pihennem kéne sokat, keveset idegeskedni amiatt, hogy babával a karácsonyfa miatt alig férünk el ( :lol: ), és fel kell készülnöm azokra a napokra, amikor apa már nem lesz velünk, nekem meg ugyanúgy kéne táplálkozni.

Ja, ez a másik...
Szeretnék tanácsokat kérni Tőletek az étkezéssel kapcsolatban!!!
Csak a K betűs dolgokat nem eszitek, vagy mindent esztek, vagy mithogy?
Azt hittem, hogy engem nem fog érdekelni, de a kórházban megettem vagy egy kiló mandarint (kívántam), és Manócseknek kapásból rossz éjjele volt.. :(
Úgyhogy most már emiatt is aggódom, és semmit nem merek enni. :?
Ki, mit nem eszik?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok kismamik és anyúkák!

Gratulálok mindenkinek akik idöközben megszültek és kitartást azoknak akik még egyben vannak! :D
Remélem mindenki jól van. :)

Kívánok mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!

Bocsánat,hogy ennyire eltünttem de a változatoság kedvéért megint beteg vagyok csak most a nagyobbik fiamtól kaptam el valami jó kis bacit.Szintén anitbiotikumot szedek.Tejcikém egyenlö a nullával.Olyan 60ml jön csak de az egyik ismerösömnek nagyon sok tejcikéje van és ö adja nekünk.Igy nem kell tápszerezünk csak éjjel ami max. 2 adag.
Attól félek,hogy Dávid is elkapja ezt a nyavaját.De reméljük nem lesz semmi gond.
Rakok fel pár képet. Kép Kép Kép Kép
Puszi mindenkinek.

Kép
Kép
meliz
 
 


Sziasztok!
Cicus! Mielött mérleget vennél, inkább bérelj. Védőnőnél érdeklődj. Csak két hónapra kell és kb 1500-2500ft között van egy hónapra. Ha meg digitálisat veszel az horror ár. Ha meg mindenképpen venni akarsz, akkor www.babaszoba.hu ott mindenfélét árulnak használtan. Én is bérlek.2 hó 5000ft és digitális. Jut eszembe poronty már 3820gr. Vagyis 5750gr-ot hízott mióta itthon van. Én nem eszek k betűst, hüvelyest, citrusgyümölcsöt, ebben sajna a mandarin is benne van :cry: paprikát, retket, tejet csak 3 dl-t egy nap.
Melíz! Miután babód tejet kap biztos nem lesz beteg.
BUÉK!!!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Jól vagyunk...valamiféle rendszer is kezd kialakulni (kopp-kopp). Az éjszakai felkelés és egyre jobban alakul. Evett 11kor, 3kor és 7 kor kelt. A mi titkunk hogy este 7-9ig fárasztottuk és utána volt kajcsi, aztán megint egy kicsit később.

Evés: én is ugyanazokat nem eszem mint nyafi, bár én tejcukor érzékeny vagyok ugyhogy semmilyen tejterméket nem eszek...helyette pótlom növényi termékekkel(szója/rizs/zab). Próbálkoztam egy-két fözelékkel mert én nagyon főzelékes vagyok, de sajnos a másnap mindig nyügös volt, így a borsó és a sárgaborsó fözelék is kilőve... :( pedig csak kis adagot ettem. Na de sebaj ha így nem lesz hasfájós akkor nem bánom.

Mérleg: én használtan vettem egy digitálisat. Érdemes megnézni a babaszobán kívül még a babaaprót, és az aukciós oldalakat is, illetve a babázó és az Expressz baba-mama oldalát.

puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Köszönöm szépen a tippeket a mérleghez!

Hogy hogy csak két hónapig? Hát én úgy tudom, hogy vagy fél évig érdemes mérni a súlyát. Így viszont meg már megérné. Kezdetben én is a bérlésre gondoltam, természetesen digitálisat szeretnénk, mert most egy hagyományossal nem megyünk semmire sem. :(
Nos, ha bérlek (mondjuk 3500-ért láttam azt hiszem), akkor az fél évre ugyanannyi - ha nem több -, mint ha megvenném. Akkor nem egyszerűbb megvenni? :roll:

Etetések: megnéztük tegnap reggel, nagyjából 90-100 ml tejecske van egy -egy cicimben, etetés előtt. Na most miután elkezdtem szívni, ma tűnt fel nekünk, hogy a babánk szinte mindent megeszik, mert a déli etetésnél sem hagyott még 10 ml-t sem a cicimben. :lol: És akkor mi csodálkozunk, hogy nem lehet 3 óránként felkelteni... :lol:

Éjjel nagyon édes volt! Az éjfelet sikerült épp szoptatással eltölteni, így a koccintás is elmaradt. Majd kettőig ő úgy gondolta, hogy hát akkor nem alszik, és végül 2-kor aludt el kettőnk között a szoptatós párnán. Szerintem hideg neki az ágyacskája, pedig a plédet is és a pelust is mindig előtte megmelegítem, mielőtt beteszem, mert nem bír megmaradni ott. És nem mi kellünk neki, csak a melegebb ágy.
Szóval éjjel kettőtől reggel fél 9-ig, aludt!!!! :lol: Én keltem fel már reggel 8-kor arra, hogy mivan, miért nem ébredezik?! :lol:
Szóval nagyon édes, ha megtömjük, mint egy csibét, (a 2. beceneve :D ) akkor képes 5-6 órát egyben aludni.

Ami nekem meg még inkább fura, hogy sem nem bőg a mérlegen, és sem nem bőg a fürdetésnél. Jó, amikor levesszük róla a ruhát igen, de amint a vízbe kerül, nem.

Étkezések: nekem a kórházban azt mondták, hogy az ilyen citrusos dolgokból is lehet enni, de egy nap csak egy dologból egyet. Pl. egy nap csak egy mandarin, és semmi más. (ma már megvolt, megnézzük majd, hogy lesz-e belőle gond)
Mellesleg második nap Körtét kaptunk uzsonnára a kórházban. Mikor megemlítettem a csecsemősöknek, hogy mi értelme ezt azt nem enni, ha már itt is azt kapunk, akkor tátva maradt a szájuk és csak annyit mondtak, hogy hát egy szelet nem árthat! Jó, mi? :wink:

nyafi és zsuzsi:
Ha ennyi mindent nem esztek, akkor mit esztek? :lol:

Többiekkel mi újság? Mikortól kezd el többet fent lenni a baba? És hogy tartjátok ébren?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Még elfelejtettem Cicus: én nem eszek fehércukros dolgokat, ezt a gyerekorvos mondta, és nem eszek fehér lisztből készült termékeket.

puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok! BUÉK

Én sajna néha eszek olyat, amit nem kellene.
Most pl. korhelyleves van - Apa azt akart, és így ettem kápit.

Nehéz így, hogy nem lehet bármit enni..

Szépek a babák!

Kipróbálta a karácsonyi ajándékát:
Kép

Ma:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!
Kia aranyos Levi a játszószőnyegén, képzeld Panka is azt kapott. Persze micimackós. :)

Mindenkinek édes a babája, tökéleteset alkottunk mindannyian, be kell látnunk. :wink:

Nekünk nincs mérlegünk. Azt gondoltam míg rendesen fejlődik és hízik nem stresszelem magam.
A védőnő sem ajánlotta..

Most itt gügyög melettem álmában a kanapén. A kiságyban úgy tünt kialudta magát, ezek szerint csak magányos volt.. :lol:

Ha Panka többet alszik nappal mint 4 óra én már ideges vagyok, hogy ennie kell..éjszaka persze ilyen eddig még nem fordult elő velünk.

Ja és én köményes teával szoktam kínálni amikor nem éhes, de nyűgös. Lehet nem lesz a kedvence, de mintha enyhítene a hasfájáson.
és persze az állandó dilemma..miért van az, hogy 3-6 küzdöttünk hajnalban, nem aludt, majd betettem a takaróm alá és alvás 10ig? :shock:
Persze értem én, hogy biztonságban érzi magát melettem, de vajon ez mikor válik tudatossá..

Nekem még van segítségem egy jó darabig. Anya itt van, előre kiunokázza magát ki tudja mikor láthatja.. :cry:
Aztán anyósom is jönne babázni. Nincs gondom egy darabig a főzésre.

Mikor mentek sétálni először? Vagy mentetek? Én ma már ablaknál szellőztettem Pankát. Bár mostanában nincs túl jó idő.

Na nem beszélek összevissza..jóéjt :)

dhbetty
 
 


Sziasztok!

Hát igen, meg kell adni tényleg gyönyörűek a kisfiúk és kislányok! :)

Úgy gondolom, hogy két-három hónapos koráig szinte semmi nem tudatos benne.
Apa annyira engedékeny, hogy ma már kifejtette nekem, hogy megengedi, hogy köztünk aludjon Csabicsibe. :D Erről teszek fel egy képet, reggel előbb keltem fel, mint ők.. ilyen az, ha nálunk alszik. :lol:

Kép

Kép


Kép
fcicus
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Kia, tegnap elfelejtettem megkérdezni.
Levinek miért van a kezén az a kesztyű/zokni? A hosszú körmei miatt?
Pankának is nagyon nagyok voltak születéskor, ami másnapra nagyjából le is töredezett, ami megmaradt azt pedig a védőnő végta le. Tudom, hogy azt tartják elfertőződhet, nekem azt mondta a nő, hogy én se vágjam, de ha mégis nagyon hosszú lejavascript:emoticon(':oops:')
Embarassednne majd ő elintézi..
Egyébként minden nap jön, mióta itthon vagyunk. Nagyon sokat segít. Azt hiszem 10 napig kell járnia és ami nálunk extra szerencse, hogy ő segítette világra Pannit is. Merthogy itt nem védőnők ők hanem szülésznők is. Most pedig minden nap meglátogat. Nem is füdettem még, mert ő csinálja amikor jön. Nagyon szeretném már, de minek fürödjön egy nap kétszer..majd ha már nem jár.
A köldökcsonk lassan leesik, már alig várom.

Ja és a tegnap éjjelünk is a mi ágyunkban végződött.. :oops: :oops:
Az a kiságy amit mienk mellé vettünk, hogy így "egy ágyban" lehessünk a kicsivel, az utálat tárgyává vált, nem bír megmaradni benne.
Pedig a saját szobájában a másik kiságyban imád lenni. De még túl korainak tartom, hogy külön aludjon. Ha minden neszre átrohanok zombi leszek a végén..
Lehet az túl hideg neki, vagy valami oka csak lehet, mert ott is ugyanilyen közelségben van velem.. :roll:

dhbetty
 
 


Cicc!
Kb mi is így nézünk ki reggelente.. :lol: :lol:

dhbetty
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk a védőnénitől,megmérték Flórát.4480 gr.Ez nagyon durva.Kezdek nagyon aggódni a súlya miatt. :cry:

Ráadásul a két ünnep közötti időszak se volt valami jó. :( Flóra jól elvolt egész nap,pakolásztam a szobában,egyszer csak azt vettem észre,hogy nagyon nehezen vesz levegőt.Nézem az orrát és azt veszem észre,hogy tele van az orra alvadt vérdarabkákkal.
Gondolhatjátok-majdnem szívrohamot kaptam...Hívtam doki nénit és megnyugtatott,hogy valószínű elpattanhatott egy vékony hajszálerecske és ez okozta a vérzést.Azóta állandóan az orrát figyelem.

Séta:én már 9 naposan kivittem sétálni-szépen fokozatosan.

Cicus:mi ma vagyunk 6 hetesek és van olyan amikor Flóra reggel 10 este 10-ig fent van.Néha elszunyókál egy egy órára.Fent van és nézelődik,de nem nagyon hagyhatom egyedül,mert visit ha nem 'törődünk' vele....

Egyre többet mosolyog.. :D olyan édi. :D :D :D
Nyakukat mennyire tartják már?
Vendég
 


ziasztok! Miért Flóra mekkora súllyal lett hazaengedve?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Kingii miért tartod soknak Flóra bab súlyát?
Nekem sincs sok tejem ezért cici mellett tápot is kap. Aztán meg a szopizások között fejek is.
Levike ma két hetes és vissza szedte a születési súlyát, ami 3850gr.
Az elején nehezen dolgoztam fel hogy nincs annyi tejem , de a az a kevés is sokat számít a picinek így nem adom fel. Rengeteget iszom ( napi kb. 4 liter), szedem a homeos bogyót, szénemagkapszulát, fejek rendszeresen, szóval várunk hátha még jobban megindul. Szerencsére Levike minden etetést a cicin kezd.

Nekem a védőnő csak a levegőztetést ajánlja. Hihetetlen hogy mindenki mást mind. Én is úgy kivinném már a szabadba egy kicsit, hisze olyan szép idő van, és szerencsére nincs is olyan nagyon hideg!

Üdv.:Anna
Kép
boganna07
 
 


2900 gr született és kb csak egy hétig tudtam szoptatni..... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


szerintem k lehet vinni nyugodtan, neki is és nekünk is jót tesz a friss levegő, én alaposan felöltöztettem és kivittem a dec 24-én, mi 6án születünk és korababa, inkubátoros baba volt és kivittem, marhára élvezte. egy a lényeg, fel kell öltöztetni!!!

(nekem sincs tejem és 2480ról felmentünk 3670 grammra!!!!!!!!!!!)
Vendég
 


Kép Flóra
Vendég
 


Kép

Már égett a pofám,hogy nem tudtam képet mutatni Nektek!
Ez a kép karácsonykor készült. :D
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Kedves Kingii!!!!

Ne aggódj csoda szép a kis Flóra!!!!!!!!!

Anna

Kép
boganna07
 
 


most olvasom hogy voltattok a védőnőnél. ő mit mondott a súlyára?
boganna07
 
 


Azt mondta,hogy ne aggódjak,mert ő már látott ennél durvábbat is.Mondom magamba kösz-ezzel marhára megnyugtattál.
Vendég
 


Sziasztok!

Hú de örülök.Most ezt az oldalt el tudtam olvasni. :D

Kingii szerintem se aggódj Flóra baba súlyáért.Dávid baba 3060g született és most 3800g vagyunk.De a kórházból 2950g jöttünk haza.Én is kicsit oda voltam mert tápszert is kap Dávid baba de a védőnőnk megnyugtatott,hogy ez az elsö hónapban nem gond és a köv. hónapban lehet,hogy kompenzálja majd. :wink:
Nagyon szép Flóra baba. :D

Fcicus nagyon tetszik a kép.Én is ettöl félttem,hogy átszokik hozán a babó.Mert mikor nagyon oda voltam a 40 fokos láztól akkor velünk aludt.Néha még most is. :P De szerencsére elalszik a kiságyában is.
Mi úgy bérelünk egy digitális mérleget hetente 500ft.Úgy számolttunk,hogy olyan 3 hónapos koráig méregetjük.

Kia nagyon jó a látszószönyeg.Én is eszek néha olyat amit nem kéne.De ha apósóm azt mondja,hogy ezt a halászlét nekem csinálta és alig rakott bele füszert akkor nem mondhatok nem-et.Föleg ha még finom is. :P Szerencsére Dávid babának nem fájós a pocija.Igaz nem sok tejcsikét tudok adni neki. :cry:

Nem tudom mikor tudok megint ide ülni.De puszillok minden babucit és anyúkát.
Sok tejcikét mindenkinek :D

Kép
Kép
meliz
 
 


Sziasztok!

Eltűntem... Ez a Kismanó jól kifogott rajtam az elmúlt pár napban. Annyira hihetetlenül jó baba volt, aztán csak elkezdett sirni... Nem csináltunk mást, csak etettem, leraktam és 15-20 perc múlva már ébre is volt és csak nyüszögött és sirt. :-(
Ennyit még nem bőgtem pár nap alatt... Aztán azt hiszem rájöttünk, hogy mi a baja! Egyszerűen éhes volt. Vagy nincs elég tejem, vagy nem tápláló, de most megint visszatértünk a tápszeres kiegészitéshez. Pedig olyan jól beindult a tejem, hogy még a mélyhűtőbe is került belőle. Most meg... Minden a régi :(

És halvány fogalmam nincs, hogy mennyit kéne ennie? Szerintem sokat szeretne, de félek, hogy túletetem!
Egyáltalán túl lehet etetni egy babát?

Nyafi: Sajnos Patriknak nem jött be a lábkitakarás... úgy bealudt akkor is, hogy "öröm" volt nézni :)

Képpel még adós vagyok!
Kép

Kép

Kép
zuzmara08
 
 


Zuzmara, a baba tudja, mennyit akar, nem lehet túletetni, kijön belőle, ha már nem kell de elveszi a fejét akkor is ha nem kell, nyugi.

enyém 200akat eszik tápiból!!!!de ha nem kell, elveszi a cumitól a fejét, összecsukja a szájinkóját és ennyi.
Vendég
 


Micsoda nagy bogárszemű babák..olyan szépek. :lol:

Csajok mi küzdünk..hasfájás, vagy nem is tudom mi..2. napja. Éjjel szinte egy percet sem aludtunk, már köztünk is sírt. Aztán hajnalban az apukájával elaludt.
Eddig azzal gyötörtem magam, hogy csak a mi ágyunkban akar aludni, mostmár ott sem. :cry:
Ölben megnyugszik. Ennyi idősen csak nem lehet olyan zsivány, hogy ölbe kéreszkedjen a sírással?
Vagy, hogy nagyágyba szokjon.. :?
Már előre félek az éjszakától.
Másnak hogy megy? :?: :?: :?:

dhbetty
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi most is szopunk! :lol: Óriási találmány ez a szopipárna, ha jól el van helyezve az emberen. Így még gépelni is tudok! :D

Nekünk most már a 2. éjjelünk telt úgy, hogy este 10-11 között fürcsi, aztán evés. Ezután rejtélyes ok miatt nem akar elaludni, nézelődik, tegnap letettük pocakra, hogy erősítse a fejecskéjét (és tökjó, 4x megfordította erőből :) ), aztán valami miatt éjjel fél2 körül elkezd nyűgösködni, és a vége mindig az, hogy jön egynéhány jó nagy puki, és eszünk! De mindig van kajálás. Utána viszont alszik, mint a bunda, reggel 8-ig kb.
Jó babának mondanám, kicsit a bélgázokkal szokott küzdeni, főleg mikor mohón egyhuzamra eszi ki a cicit.

Nem hittem el, amikor ma megnéztem a mérleget. Reggel 8-9 között 130-at evett (mondjuk nem egyhuzamra), aztán felkelt fél 1-kor, akkor meg 120-at, de egyhuzamra. Azóta aludt úgy fél 6-ig, de most felkeltettük, mert óriási durrantásokat hallottunk, és most már itt volt az ideje az evésnek is.

Nő a szempillánk! :lol: Mikor megszületett, még alig látszott. Mikor kihoztam a kórházból, még szintén alig volt. Most meg már látható, világosbarna, szinte szőke! :D

Betti:
Szerintem nagyjából 3 hónapos koráig biztos, hogy nem tudatos ez a hol van, hol alszik dolog. Főleg, ha kicsit nyűgös, szerintem lehet veletek, ez őt is megnyugtatja. Nálunk Peti kifejezetten élvezi, bár most éjjel már annyira fáradt volt, hogy semmire nem kelt fel. :lol:
Szoktál vele úgy aludni, hogy te háton picit megdöntve a cicidnél, és ő pedig hason rajtad úgy, hogy a fejecskéje a szívedhez, a cicid fölé essen? Nálunk rögtön megnyugszik így rajtam is és apán is, hacsak nem éhes. :)

Zuzmara
Biztos nem eteted túl! Egy gyereket - és egy embert - nem lehet túletetni! Hadd egyen, ha éhes, attól nő! És minél nagyobbat lakmározik, annál jobban alszik, amitől szintén fejlődik!
Nekem a fényképek alapján abszolút egészséges boldog babának tűnik, úgyhogy ne aggódj, és legfőképpen ne keress hasonlóságokat a gyermeked és más babái között! Ő egy saját kis egyéniség, egyelőre neked kell hozzá alakulnod, szerintem amennyit csak tudod, tedd nyugodtan cicire! Persze csak, ha bírod fizikailag és lelkileg! :wink:


Kingi

Hogy van Flóra baba? Én is szívinfarktust kaptam volna, de a kishölgy nagyon jó színben van!

Levegőztetés, hurcolászás
A védőnő természetesen nálunk is azt mondta, hogy fokozatosan nyissunk ablakokat, meg ne vigyük utcára, stb. De nekünk ki kellett mennünk tegnap, mert egyszerűen annyi közös elintézni való dolog volt, hogy csak akkor sikerült volna rendesen, ha mondjuk tudnék vezetni. De sajnos még nem tudok. :( Én féltem ám nagyon, hogy elkap valamit, vagy leginkább attól, hogy felkel, de a négy órát lazán átaludta, apa pedig rendkívül védte mindentől! Mondjuk alig látszott ki a batyuból! :lol: Mindenesetre több ilyet egyelőre nem csinálunk, ha nem muszáj.

Képzeljétel lemértük Csibét!
A védőnéni mondta, hogy ne lepődjünk meg, a kórházban mindenkit elmérnek, és valószínű egy-két centivel kisebb, mint amit bent mértek! Valóban!
Csupán 54 centiméter a mi kis Csabicsibénk!!! Így nem is csodállom, hogy az 56-os ruhákat hordja, és sokszor az is kicsit bő rá. :? :lol:

Köszönöm szépen mindenkinek a mérleggel kapcsolatos lehetőségeket és véleményeket!
Végül vettünk egyet! A csalogány utcai bababoltban teljesen elfogadható áron kaptunk egy Momert mérleget (az utolsó darabot :lol: ). Örülök neki, és nem bántam meg, bár a használt mérleg vásárlásán sokat gondolkodtam. Kezdetben én sem akartam méregetni, de már örülök neki, mert így tudom, hogy mennyit eszik, mikor és hogy miért alszik sokat vagy keveset. Mivel folyton alszik, ez fontossá vált.
Amúgy meg szeretnénk majd még egy babát minimum, nála is jól fog jönni a mérleg! :)

Többieknél mi újság? Kia? Lassan túl vagytok a 6. héten? Hogy alakul az élet?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Kép Tegnap este fürcsi után

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Lafead, Fcicus köszönöm a megnyugtató válaszotokat :-) Közben rájöttem, hogy én bénáztam el, de nagyon. Ettem franciasalátát... Kukorica, zöldborsó... Hát ez nem szerette az én kicsifiam. Fájt a hasa, még soha nem fájt neki és erre utólag jöttem rá :(
Viszont Patrik nagyon nem akar beállni semmilyen rendszerre. Az éjszakák szerencsére nagyon jók, jóformán csak enni kel fel és már alszik is vissza. Ma pl. reggel 5 órától evett 1/2 7-ig. Ezt követően annyira beájult, hogy délben vettem ki a kiságyból, hogy most már aztán kéne enni kicsit. Ott feküdt bent és nézelődött, egy árva hangja nem volt. Aztán kicsit evett, játszottunk, és gyakorlatilag 14 óra óta fent van. Kicsiket alszik, olyan 20 perceket kb., de többet nem... Nagyon nem tudom hova tenni ezt a dolgot. Úgy szeretnék egy kis rendszert vinni az életébe, de van amikor képtelen vagyok elaltatni... Szerintetek ez normális? Hagyjam rá, ne erőltessek semmit, majd kialakul?

Kép
zuzmara08
 
 


Zuzmara, kialakul, ha meg nem, akkor ilyen baba. A miénk SEMMIT sem alszik a 9 órás etetés után, csak esti 9es etetés után hajlandó aludni, bár ez a jobb, hogy éjjel alszik!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a babák!

Első séta...
Nekünk még nem volt....
Idén kezdtük el az erkélyen való levegőzést.
Előtte csak a szobában pihengetett bebugyolálva, amikor szellőztettünk.
Ma már el is aludt a friss levegőn - nagyon jó volt az idő.

Betty
A kesztyű vagy a zokni azért volt vagy 3 hétig a kezén, mert nagyon marta magát... Most sikerült jól levágni a körmét másodjára, így már nem csíkos a feje... :P De még bír marni :lol:

Cicus
A centi..
Az biztos, hogy Levit is elmérték...
Tegnap volt a gyerekdoki, aki lemérte - most 57 cm (állítólag 56-tal született - de ahogy én mértem 53-54 volt)

Alvás..
Ma nagyon jó fiú volt, sokat aludt, így tudtam főzni, mosni, aludni egy kicsit.. :wink:
Most is pihenget... De jó is lenne, ha....

A teák..
A gyerekdoki nem ajánlotta a kamillát, édesköményt és a szoptatós teát sem...
2 napja nem iszom a Laktoherbet, Manó sem iszik teát... Lehet azért volt ma nyugisabb???
Kiváncsi leszek a köv. napokra, éjjelekre.

Remélem mindenki jól van.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Ó Te Jó Ég!
Igaz majd egy órát etettem, egy rövidebb megállással, de ez a kis bélpoklós 170-et evett!!! Így most várhatjuk, hogy mi jön vissza... :? :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Lafead:ti melyik tápszert használjátok?200 ml?Mi a humana HA1-et és 130-at adok neki.


Tegnap megvettem a tescoban a:Suttogó mindent megold c. könyvet.Sokan ajánlották,így ma egész nap azt tanulmányozom(persze csak ha engedi a kisasszony... :) )
Vendég
 


Kingii, mi a nestle beba ha, meg a kórházban adtak milumil ha tápszert, amiből még maradt kicsi, ezket felváltva, de a nestle bebát fogjuk amúgy végig használni, milumilból kevés volt, de megette azt is.

nálunk kb az etetés:

3.00 160 ml
6.00 130 ml
9.00 160 ml
12. 00 160 ml anyatej (korababa lévén anyatejgyűjtős tejcsit kapunk)
15.00 130-160 ml
18.00 100 ml (direkt keveset adok, hogy estére éhes legyen és akkor egyen többet, hogy éjjel aludjon)
21.00 200-240 ml

És tegnap volt 3870 gramm!!!!!!!!!!! :shock: :lol: (2480 volt születéskor)
Vendég
 


Sziasztok!
Niki, Nyafi, Anna, Zsuzsi? jól vagytok?

Mi ma nagylányok lettünk, leesett a köldökcsonk!!! :lol: :lol:
Kép

dhbetty
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk bár most rászokott hogy 15 percet hajlandó folyamatosan szopizni, a fennmaradó 15 percben meg noszogatom. Ma lemértem és 90ml evett...tudjátok nekünk nem kell mérni csak heti gyarapodást, de kiváncsi voltam. Tegnap mértük a heti gyarapodást 330g :shock: mondjuk utána kakilt egy nagyot...

Levegőztetés: mi egyenlőre csak az erkélyre tettük ki a szmog miatt, de most már lehetne vele sétálni csak nincs összerakva a babakocsi. A hétvégén lesz az első igazi sétánk.

Most megyek mert nyekereg... :)

puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!!

Betty nekünk is ma esett le a köldökcsonkunk!!!! :D :D :D :D
Nagyon helyes a kis Panni!!! Szép kis kerek baba mint Levike!!
Nemsokára lehet apával is fürdeni a kádba. Levike viszonylag szeret fürdeni de jobban szereti ha az egész teste a fincsi meleg vízbe lenne, ezt eddig nem tudtuk megtenni a köldökcsonk miatt.

Mi is csak szellőztetjük a babókát. Holnap átmegyünk anyuékhoz, és remélem jövő héten is jó idő lesz és akkor megejtjük az első sétát!!

Nálunk a következő az etetési rend:
7:30 kaja ( cici és tápi)
11:30 kaja ( cici és tápi)
15:30 kaja ( cici és tápi)
19:00 fürdés
19:30 kaja ( cici és tápi)
23:30 kaja ( cici és tápi)
03:30 kaja ( cici és tápi)

Meg fejek is ha marad annyi tejci a cicimbe.
20ml 80ml az anyatej és tápszer aránya. Nekünk azt mondták hogy 100 ml-nél nem kell több neki egy egy etetésnél, néha kevesebbet is eszik. Nem aggódom mert szépen fejlődik.

Ez nagyábból mindig összejön néha az este fél négyből négy óra lesz. De szerencsére nem nyűgösködik max néha egy vagy másfél órát ha egy kicsit gyötrik a szelek. De este is alszik, ritka jó baba, remélem nem is fog megváltozni!!!:P :P

Puszi mindenkinek!!!
Anna, Levi
Kép
boganna07
 
 


Sziasztok!

Igen eltűntem egy picit...mert bedöglött a monitorunk...ma hozott apuci egyet.....szóval itt is vagyok : )
Jól vagyunk köszönjük....1-én volt egy nagyon nyügi napunk és esténk....nagyon fájt a pocak....de azóta...hála az égnek talán kopp-kopp..nem akarom elkiabálni...de mintha rendeződni látszana....mivel 2.-án volt Réka 1 hónapos ezért elkezdtem adni neki a Gripe Water nevezetű gyógynövénykivonatot...hascsikarás és görcs ellen...valamint ez szélhajtó is. Aztán mi mostmár nagyon odafigyelünk a büfiztetésre...első cici után is büfi....második cici után is büfi....tápi közben 2-3 büfit beiktatunk.....valamint azt vettük észre ha egy kicsit átmozgatjuk pl. mi azt alkalmazzuk hogy lerakjuk a mérlegre és vissza....akkor sokkal több levegő szabadul ki belőle....ha néha bealszik nagyon evés közben, akkor bent ragad egy kis levegő és akkor sokkal nyügibb!


Evés nekünk 130-akat eszik Réka többet nem is fogad el még néha ezt is kibukja...túletetni meg nem is tudnám mert kijön belőle...neki ennyi elég. Kb.30-40 ml cici aztán 100 ml tápi jön mi is a Beba Start-ot adjuk neki. Bár ez megfogja a hasikáját és még mindig csak 3 naponta kakil....de akkor sokat :roll: Kingii, Lafead nektek nincs ilyen gondotok?

Súlya 200 gr-okat hízik hetente. És mintha kezdene kialakulni egy bizonyos napirendje....bár ez is csak néhány napos...és csúszás is van a napok között tehát nem óramű pontosságú...de egész hasonló.Pl. tegnap 21.00-03.00-ig aludt aztán kajcsi visszatettem és aludt tovább, ma szintén csak 22.00-04.00-ig és már úgy kellett felébreszteni hogy egyen...aztán visszatettük 6.00-kor elaludt és csak 10.00 kor ébredt fel....Szóval most 6 órákat tudunk aludni egy huzamban...ami nagyon jó!!!De nem tudom ez meddig tart :?: :!: Ami egy picit zavar bár még annyira nem majd később fog hogy de. csak ölben alszik el cicilős pózban úgy hogy a cumi lóg a szájában....na de ez legyen a legnagyobb gondom...majd később megpróbáljuk leszoktatni róla :)

Levegőztetés....mi is ablakban ill. erkélyen levegőztettük eddig igen kevés ideig...mert utálja ha beöltöztetjük...és pl.tegnap végig ordította az egészet :!: :?: :roll: Nem tudom így hogy fog hozzászokni...de megoldjuk ezt is...remélem :) Már szeretnék én is kimozdulni vele!!!

Nagyon édik a babócák!!!

Puszi
Niki
Vendég
 


Boganna, nem rossz, négyránként etetés!Remélem, mi is hozzászokunk lassan, bár nem tudom,hol kezdjem.

Nicolete, mi 2x kakilunk egy nap. Nálunk ez nem okoz gondot.
Vendég
 


Niki:Flóra minden második etetésnél kakil egy nagy adagot.. :shock: :)
Az 'új' neve pedig:pufi-lufi-szaros-maros
(a marost ne kérdezzétek,így jön ki a rím... :D :D )
Vendég
 


Hát, én ma nem tudom, hogy mi van ezzel a gyerkőccel, de két óránként felkel enniért, és csak alig eszik 60-at, vagy csak 50-et... ez nem volt szokása, remélem nem is lesz! És nem tudom ébren tartani, mert mint egy hulla, úgy ráalszik a szopizásra. És képtelenség visszatenni rá, mert összeszorítja a száját, és grimaszol :lol: Remélem este jól meg tudom majd tömni! :lol:

Ma ismét csudajó fej volt Csibém! Tisztába tevésnél épphogy alá tettem az új pelust, lepisilte. Csere, felöltöztettem, majd felültetem és hatalmas trottyokat hallok. Nem bírtam ki röhögés nélkül! :lol: De álmában ő is mosolygott... kis huncut :wink: :lol:

A nagyikat engedtétek már sokat látogatóba? Férjem szüleit nem tudom lelőni. :cry: Pedig annyira nem szeretném, hogy itt legyenek. Most kitalálták, hogy amit párom nagymamája vett alvós zsákot - hozzáteszem van egy csomó, és tudnak is róla, hogy van -, elhozzák ma este hozzánk. Meg persze jönnének hétvégén is. De én egyiknek sem örülök! :( Nagyon nem örülök. :cry: Ők dohányoznak is, szóval jobban bírnám, ha egy ideig még nem jönnének.
Azt hittem, hogy majd az én szüleimet lesz nehéz lelőni, hát nem. Anyukám tündérként viselkedik. Érzem a hangján, hogy hulla fáradt, és biztos jönne is, amint tudna, de tiszteletben tartja, hogy még nem elég érett a Csabicsibénk. Nem tudom, hogy mit tegyek az anyósékkal... a terhességem alatt "le sem szartak" :cry: Ha kaptunk valamit, mindent az utolsó pillanatban, mikor már minden megvolt (pl. dísz a fára), és most meg ez a nagy rohamozás... Mit tennétek a helyemben? Úgy, hogy ne legyen belőle óriási családi balhé és sértődés?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicc!
Ha tényleg ennyire zavar és nem akarsz botrányt miért nem beszél velük a férjed? Az Ő szülei, én biztos megkérném, hogy beszéljen velük.
Nekem itt van az anyukám első naptól kezdve és jövő héten megy haza. Én nagyon örülök neki, sokat segít, mellesleg nem vagyok egyedül és ki tudja mikor találkozhatnak ismét. Ha néha megingok babaügyben akkor is segít.
Ha megy haza felváltja az anyósom, mert ő is akar kicsit unokázni. Nem baj, jöjjön. Egyébként én finoman le tudom őt állítani ha arról van szó. Mindenkinél ki kell tapasztalni, hogy sértő ez legkevésbé.

dhbetty
 
 


Cicus!

Én is csak azt tudom mondani hogy beszélj a férjeddel, mert neki kéne elmondani hogy mi a jó nektek és a babának.

Én is nagyon odafigyelek arra, hogy anyuék és a férjem szülei is meglátogathassák a picit, de az is természetes szerintem ha a saját anyukád többet jön mert ő ismer téged igazán. Pl. én anyu előtt nem szégyenlősködöm, előtte szoptatok meg bármit csinálok amit természetesen a férjem szülei előtt nem teszek meg.

Betty neked nem mondta a védőnőd hogy még hány napot kell várni a nagy pancsival amikor már ellepheti a pici pociját is a víz, most hogy már leesett a köldökcsonk?

Niki te napi hányszor eteted a kis Réka babát ( 130 ml-rel)?

üdv.: Anna, Levi
Kép
boganna07
 
 


Anna, napi 5-ször eszik.....az időpont változó éppen ahogy ébred kb. fél órás és órás csúszások vannak. Mondjuk ehhez az is hozzátartozik hogy mi 2950 gr-mal jöttünk ki a kórházból és 49 cm-vel szerintem ez is mérvadó. Jaaa amúgy nem mindig eszik 130-at van amikor csak 80-90-et és van amikor megeszik 100-110-et és egy félóra múlva még 30 tápi becsúszik...szóval ez átlag!
Vendég
 


Naaah azt elfelejtettem nem az a lényeg mennyit eszik hanem hogy hízik és fejlődik rendesen ..... nem lóverseny ez....ahogy neki kényelmes....természetesen azért van a mérleg hogy az ember figyelje a fejlődését és ha visszamarad akkor meg kell találni az okokat:)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?