Sziasztok Lányok!
Mi most is szopunk!
Óriási találmány ez a szopipárna, ha jól el van helyezve az emberen. Így még gépelni is tudok!
Nekünk most már a 2. éjjelünk telt úgy, hogy este 10-11 között fürcsi, aztán evés. Ezután rejtélyes ok miatt nem akar elaludni, nézelődik, tegnap letettük pocakra, hogy erősítse a fejecskéjét (és tökjó, 4x megfordította erőből
), aztán valami miatt éjjel fél2 körül elkezd nyűgösködni, és a vége mindig az, hogy jön egynéhány jó nagy puki, és eszünk! De mindig van kajálás. Utána viszont alszik, mint a bunda, reggel 8-ig kb.
Jó babának mondanám, kicsit a bélgázokkal szokott küzdeni, főleg mikor mohón egyhuzamra eszi ki a cicit.
Nem hittem el, amikor ma megnéztem a mérleget. Reggel 8-9 között 130-at evett (mondjuk nem egyhuzamra), aztán felkelt fél 1-kor, akkor meg 120-at, de egyhuzamra. Azóta aludt úgy fél 6-ig, de most felkeltettük, mert óriási durrantásokat hallottunk, és most már itt volt az ideje az evésnek is.
Nő a szempillánk!
Mikor megszületett, még alig látszott. Mikor kihoztam a kórházból, még szintén alig volt. Most meg már látható, világosbarna, szinte szőke!
Betti:
Szerintem nagyjából 3 hónapos koráig biztos, hogy nem tudatos ez a hol van, hol alszik dolog. Főleg, ha kicsit nyűgös, szerintem lehet veletek, ez őt is megnyugtatja. Nálunk Peti kifejezetten élvezi, bár most éjjel már annyira fáradt volt, hogy semmire nem kelt fel.
Szoktál vele úgy aludni, hogy te háton picit megdöntve a cicidnél, és ő pedig hason rajtad úgy, hogy a fejecskéje a szívedhez, a cicid fölé essen? Nálunk rögtön megnyugszik így rajtam is és apán is, hacsak nem éhes.
Zuzmara
Biztos nem eteted túl! Egy gyereket - és egy embert - nem lehet túletetni! Hadd egyen, ha éhes, attól nő! És minél nagyobbat lakmározik, annál jobban alszik, amitől szintén fejlődik!
Nekem a fényképek alapján abszolút egészséges boldog babának tűnik, úgyhogy ne aggódj, és legfőképpen ne keress hasonlóságokat a gyermeked és más babái között! Ő egy saját kis egyéniség, egyelőre neked kell hozzá alakulnod, szerintem amennyit csak tudod, tedd nyugodtan cicire! Persze csak, ha bírod fizikailag és lelkileg!
Kingi
Hogy van Flóra baba? Én is szívinfarktust kaptam volna, de a kishölgy nagyon jó színben van!
Levegőztetés, hurcolászás
A védőnő természetesen nálunk is azt mondta, hogy fokozatosan nyissunk ablakokat, meg ne vigyük utcára, stb. De nekünk ki kellett mennünk tegnap, mert egyszerűen annyi közös elintézni való dolog volt, hogy csak akkor sikerült volna rendesen, ha mondjuk tudnék vezetni. De sajnos még nem tudok.
Én féltem ám nagyon, hogy elkap valamit, vagy leginkább attól, hogy felkel, de a négy órát lazán átaludta, apa pedig rendkívül védte mindentől! Mondjuk alig látszott ki a batyuból!
Mindenesetre több ilyet egyelőre nem csinálunk, ha nem muszáj.
Képzeljétel lemértük Csibét!
A védőnéni mondta, hogy ne lepődjünk meg, a kórházban mindenkit elmérnek, és valószínű egy-két centivel kisebb, mint amit bent mértek! Valóban!
Csupán 54 centiméter a mi kis Csabicsibénk!!! Így nem is csodállom, hogy az 56-os ruhákat hordja, és sokszor az is kicsit bő rá.
Köszönöm szépen mindenkinek a mérleggel kapcsolatos lehetőségeket és véleményeket!
Végül vettünk egyet! A csalogány utcai bababoltban teljesen elfogadható áron kaptunk egy Momert mérleget (az utolsó darabot
). Örülök neki, és nem bántam meg, bár a használt mérleg vásárlásán sokat gondolkodtam. Kezdetben én sem akartam méregetni, de már örülök neki, mert így tudom, hogy mennyit eszik, mikor és hogy miért alszik sokat vagy keveset. Mivel folyton alszik, ez fontossá vált.
Amúgy meg szeretnénk majd még egy babát minimum, nála is jól fog jönni a mérleg!
Többieknél mi újság? Kia? Lassan túl vagytok a 6. héten? Hogy alakul az élet?