Hozzátápi: saját vélemény és tapasztalat!
6hónapos korban kezdtem a Marcinál a délelőtti szopi utánn egy pici almával( mindig csak annyit amennyit szivesen evet. Ez mindennel így volt) Ezt kb egy hétig, volt, hogy többet evet, volt, hogy kevesebbet, volt, hogy semmit. Következő héten ugyan ez krumplival. Utánna előröl alma, volt, hogy kevertem.
7hónaposan kapott répát, sütőtököt, paradicsom pluszba.Ezeket variáltam!
8hónaposan jött hozzá cukkíni, rízs.
9hónaposan kenyér+tejmentes margarin.
10hónaposan karfiol, karalábé, husi, meg nem tudom már kié, de volt a 7gabonás pép. Ezt anyatejjel kapta. Néha bébiétel, de csak azokat vettem meg amilyen alapanyagokat már kapott.
11hónaposan tészta, narancs, mandarin.
12hónaposan szinte mindent evett.
Fokozatosan 8hónapos korától kezdtem füszerezni a kajáit. Ha mi olyasmit ettünk aminek az alapjait már megkóstolta kapott belőle. Húsleves, rizseshús, milánói
Az én véleményem szerint fő a fokozatosság. Lesznek olyan ételek, amiket szivesen megeszik, másokat nem. Az elején meg szerintem fölösleges a nagy változatosság. Inni például az én gyerekeim 1éves korukig nem ittak, egyszerüen elég volt a szopi. Hiába kínáltam nekik, nem fogadták el. én meg nem eröltettem. A szopit fokozatosan hagytuk el. Mindig szopi után kínáltam a kajcsit és mindig igyekeztem ugyanabban az időben. Így tudta, hogy mikor kap utánna mást is, és kevesebbet szopizott. Evés utánn is megkináltam a cicivel. volt, hogy elfogadta, volt, hogy nem. Amikor délelőtt már nagyobb mennyiséget evett akkor délután is kapott. Hogy hány hónaposan? Hát nem tudom. Az biztos, hogy Marci 1évesen szinte mindent evett és szopi akkor már csak reggel és este volt, néha napközben. Aztán mivel a szülinapja utánn elapadt a tejem, reggel és este tápit kapott, Máté születése utánn meg lefejt tejet!
Máténál ugyan így csináltam, de ő csak a műtétje utánn kezdett igazán enni, addig szinte csak a szopi volt. Elég volt neki, szépen fejlődött. 10hónaposan 9850gr. volt.. Aztán jött a feketeleves
de a műtétje utánn elkezdett enni, és ezt azóta is teszi. Mindketten szinte mindent megesznek, szivesen esznek
Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája