Új privát üzeneted érkezett!

Bori: kezdős kérdésedre profi haladó szintű megfejtést te magad adtad

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok! Gratulálunk minden karácsonyos, mikulásos kislányhoz-kisfiúhoz, mi ezzel a képpel
Kép kívánunk
BOLDOG ÚJ ÉVET!
Kormi, ezúton köszönöm a segítséget!
A hűtőfürdő szerintem jó dolog, felnőttnek-gyereknek egyaránt. Magas láznál (38,5 felett) érdemes alkalmazni, gyógyszer mellett-esetleg helyett. Általában 0,5 fokos csökkenés várható, ez pont elég (a baktériumok 38 fokon pusztulnak állítólag, ennél lejjebb nem kell vinni a lázat). A lázas testhőmérsékletű vízbe kell ülni-feküdni, és fokozatosan csökkenteni, amíg nem kellemetlen (34-35 fokig elég!), én így tudom. A részleges borogatás az izületeknek nem jó, sajnos a hatását magamon tapasztalom (anyukám borogatott, rendszeresen magas lázam volt, most recseg-ropog mindenem :( ).

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Hali!

Egcsi és akit érdekel a 90 napos: mi inkább életformának fogtuk fel, pl. husihoz azóta nem krumplit hanem friss zöldséget vagy gyümölcsöt eszünk, "főttzöldség napon" pedig több a halfogyasztásunk mint régen (hivatalosan nem ezen napon lehet halat enni, de most csak körvonalaiban tartjuk be a szopi miatt) és ezeken a napokon van pl. főzelék. Gyümi napot nem tartjuk be, azt majd talán a nyáron, addig max. vacsira csak gyümi van. Szénhidrát nap a "mindenbele nap". Terhesség alatt is betartottam, dokinak nem volt ellenvetése. Vitamint én nem szedtem (elevitet heti 2db-ot pár hétig) és érett, nagy fiam lett sok tejjel. Úgy mondanám, hogy engem "kordában" tart ez a diéta így körvonalakban betartva is. Segíti, hogy rendszerben legyen az étkezésünk. És jelenleg nem reggelizem, csak sokat iszom délig. Elégedett vagyok kilóimmal, bár vékony sose voltam.
ckat
 
 

 
 

Sziasztok!!

Eltűntem tudom. Nem volt túl jó kedvem mostanában,így azt a kis időt,amit szabadon tölthetek Emőke mellett nem (baba)netezéssel töltöttem.
Emő jól van.Nő, szopik, Éjjel nappal ma is egy nem alvós éjszakán vagyunk túl.Jutalmúl ma kapott répafőzeléket ebédre amit lelkesen fogadott. Majd mutatok róla képet.
Karácsony is csöndben gyorsan eltelt.

Igyekszem összeszedni magam és jönni. De most is itt ordít az ölemben

Szép új évet kívánok nektek!!

puszi
Vendég
 


Pelenka nekünk eddig csak a Libero vált be, de a Tescost sokan dícsérik, lehet majd megpróbáljuk, mert jóval olcsóbb. Boldizsárnál a DM est használtuk végig és jó volt, Jankónál minden kifolyik, ki érti ezt???
Kicsit off, bocs! Többgyermekes "kollégáktól" kérdezem, ti hogy oldjátok meg az esti lefekvést-elalvást? Jankó néha nem alszik el a cicin, kicsit berreg-nyüszög magában, néha sír kicsit, de nem vészes. Csakhogy karácsony előtt beköltöztettük Boldizsár mellé a gyerekszobába, úgy gondoltam gyereknek a gy-szobában a helye, tetszik is neki, valahogy többet-jobban alszik. A gond az, hogy Boldizsárt zavarja, ha kicsit megnyikkan, már jön át, hogy anya gyere, sír a Jankó. Meg folyton kézdezi, hogy mért sírnak a kisbabák, olyan érzésem van, mintha félne együtt aludni vele, múltkor a Jankó békésen aludt ő meg jön át zokogva, hogy "sír a Jankó" , folyton kérdezi "ugye anya majd bejössz megnyugtatni ha éjjel felébred?"(eddig még egyszer sem ébredt fel rá, mikor szoptattam éjjel, pedig ált. 2x megyek be). Ti hogy csináljátok? 2 szoba van, úgyhogy vagy nálunk, vagy együtt alszanak. Köszi előre is!

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Sziasztok!

Akinek kevés a teje, postázhatja a gyerekét, vállalok egy soron kívüli szopit. :wink:

Ez így nagyon durva, annyira mégsem jó, hogy átaludta az éjszakát. Könyökömig fájok, annyira tele vannak a cickók, eddig minden éjjel 3-5 szopi volt, most meg semmi... Na jó, úgysem tesz többet ilyet, mondjuk azt nem bánnám, ha csak 1-2 szopi maradna éjjel.

Valahol azt olvastam, ha fogyunk, méreganyag szabadulhat fel, s átmehet az anyatejbe. Vagy ez hülyeség?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Judit nálunk így megy: Emi vacsora negyed 7-fél 7 között. Emi fürdik 7 körül, addig Beni vagy a hordozóban van, vagy lent az apjával. Aztán Emi fekszik fél 8 körül, utána Beni fürdik, majd szopik. Általában eddig fél 9 körül végeztem, pár napja BEni nem enged el ilyen hamar, 9-fél 10 volt mire bealudt. (Cicin alszik el).
De kezdi azt játszani, hogy ha viszem feküdni, kipattan a szeme, visszatapsol még egy-két körre...

A két gyerek külön szobában van, de ez nem jelent akadályt, ébresztik egymást simán. Jobb ötlet híján nem hagyom sírni őket, BEnit csak akkor teszem az ágyába, ha már elaludt.


NEkem is van egy kérdésem: van, aki már sportkocsiztatja a babát, úgy hogy ki is lásson?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Túlvagyunk az oltáson! Samu hős volt, csak egy nagyon picit sírt, és ahogy felvettem megnyugodott és nagyokat vigyorgott. A súlya 8530gr :lol:

Uxi: Samu már kb 1hónapja sportkocsizik :wink: Nem tudom mennyire lát ki, de már nem fekszik vízszintben! Nagyon szereti, jó nagyokat szokott így is aludni!

Judit: Janókád nagyon édes kismikulás! Én Samut 7óra körül fürdetem, utánna szopi és alvás. Közben a fiúk vacsiznak, utánna fürdés és ők is mennek aludni. A két "nagy" külön szobában alszik Samu meg velünk. Nem szokták egymást ébreszteni és nekem ez így kényelmes, hogy Samu mellettem van!

Orsi: jó, hogy írtál, már hiányoztál! Képeket várjuk a nagylányról!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Orsi! Nem hiszed el, de pont azon gondolkodtam, hogy felteszek egy költői kérdést, hogy merre vagy! :D

Mokata: Ez tök gáz!!! Ilyenkor nem lehet kitiltani a boltból? Mondjuk semmit nem érünk vele, mert megy máshová.. :(

Egcsi: Húúú, ha én apósom főzne, hát éhen maradnánk! :) Egyenlőre a mikróban melegítésig jutott. :lol: (De ettől függetlenül bírom az öreget! )

Zsú: Milyen szemek! :D

Tücsi: bírom a családod, nagyod jók a képek! Különösen a kiskutyus! :lol:

Bori: Köszi a tippeket, alápárnázás már kipróbálva, egész sokáig elvolt. Viszont így nem tud előre menni. Nem mintha próbálná.. Na dehát türelem kúszást-mászást terem! :D

Kép

Kép
monccs
 
 


Bori nem, nem mellgyuszi, hanem ez a rohadt influenza vírus, karácsonykor kaptam el valakitől (anyós, barátok) mert nem tudják ám, hogy ha betegek vagyunk egy kicsit is nem megyünk kisgyerekesek közé... :evil:

Beszéltem az orvossal, holnap de. kijön. Nem tudok ülőfürdőzni, mert ha tüdőgyuszim van az nem valami nyerő. Az orvos azt mondta, hogy a magas láz 38 feletti nem jó a gyereknek, a tej is besűrűsödhet, sok hársfa teát javasolt (még annál is többet) és kálcium sandóz C pezsgőtablettát, plusz az algopirint javasolta mert a panadol "csak" 38 fokig csökkenti a lázat. off.! Fasza! Szóval kúrálgatom magam!
Manókám köszike, homeósokat próbáltam csak a STODAL segített, és nem mertem több napot kísérletezni ilyen magas lázzal, a szopi miatt!

Köszi mindenkinek a jótanácsot, és a jókívánságokat, majd holnap jövök!

Mónikám jobbúlást Bálintnak!

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Andi: lázra nem nyerő a stodal.
Arra inkább Belladonna (9-15Ch), Aconitum Napelleus (15Ch), Apis Mellifica (15Ch), Bryonia (9Ch), Ferrum Phosphoricum (9Ch).
Persze mindezek a helyzettől függően. Ha fokozatosan alakult ki, majd tartós marad, esetleg száraz a köhögés, akkor a Bryonia.
Ha pedig nem vagy szomjas (ami azért láz esetén feltűnő), akkor a Gelsemium (9-15Ch) a helyes szer.

Kép
kissmanó
 
 


Andi, hát ez nem, hangzik valami fényesen! Jobbulást mielőbb!!!!!!!!!

Volt ma a védőnő és a hozzátápi volt a téma. Lehet adni őszi, kajszi, sárgabarackot, szilvát és meggyet. Főzelékből meg almás-krumplis főzit. Ezt csak akkor ajánlja, ha úgy látom nem elég már neki a tejem. Illetve teákat, gyümölcs, hársfa, akác, lényeg, hogy ne cserjés tea legyen. Plussz, ha főzit adok akkor közban folyadékot is kell neki adni, mert az már túl sűrű nekik. Az gyümiket lehet almával keverve adni, mert tudjuk az alma már nem allergizálja. Assszem ennyi.

Utána itt volt barinőm, másfél éves kisfiával, letesztelte Marci kariajándékait, és hátha őt is ennyire le fogja foglalni, akkor másfélévesen nem is tudom majd, hogy fiam van. :lol:

Hemej gratula a forduláshoz!!!

Uxi, a kilát annyit jelent, hogy nem vízszintesen? Mert akkor igen, mi már régóta döntve babakocsiztatjuk Marcit. Azért ezt a szót használom, mert az ülés és a fekvés között a fekvéshez van közelebb, de mégis döntve van. Értehtő? :oops:

kispiskóta
 
 


Tücsi :)
Elnézem a kis családod és én is akarok még egy királyfit. :D Nagyon jóképű fickóid vannak! :wink:

Kinderke :)
Jobbulást! :?

Emma :)
Nem sírásra adom, hanem ha gyanítom, hogy a sírás fájdalom miatt van. 1X fordult elő, hogy kapott. :)
Már Bence is kapott sárgabarit almával, nem lett semmi baja.

Uxi :)
Hurrá éjszaka! Jöhetne ide is! :wink:

Most ezt elküldöm, megyek etetni, após meg itt áll ugrásra készen. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Zsú
Inkább nézdd meg a táblát, amit Szivvi küldött! NE adj szilvát még!
Szerintem védőnéni kicsit régen tanult...
tutkó tábla még egyszer:
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

Rájöttem minden baj okára: ugyanolyan napirendet akarok, ami 3 hós kortól van, de gyermekem már igényli a változást! Kevesebbszer akar napközben aludni! Na most hajrá, megpróbálunk új napirendet kialakítani :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
A védőnéni nem kicsit tanult régen hanem 25 éve és mindent könyvekből mond..(gázos enyhén szólva)
Jó ez a táblázat.

Brigi!
Tsók Samudnak az oltásra!

Orsi!
Hello, cukkerkák

Majd holnap reaksön.

Jó éjt!
torolve_20131003125716
 
 


Miért a szilvától, mi baja lesz?

kispiskóta
 
 


Azon kívül, hogy a táblázat ezt írja.

kispiskóta
 
 


Manó :)
Diétát elmentettem, az is lehet, hogy kipróbálom. :wink: Köszi! :D

Hemej :)
Forduláshoz gratula! :D Nekünk fordítva megy a műsor. :wink:

Bori :)
Hát, igen...repül az idő. :roll:

Judit :)
Cuki a mikusapkás kislegény! :)
Együttaltatás tervben, de amíg ilyen soxor felébred, addig jobb mindenkinek, ha velem alszik egy szobában. Bercinek már ecseteltem, hogy Bence is hozzá fog költözni, ha közeleg az idő, majd többet beszélünk róla. :)
Esti rutin: Bence fél7-7 körül fürdés, evéstől függően. Utána szopi amibe vagy belealszik agy nem, újabban inkább nem. Ha evett, leteszem játszani és jön a nagy: fürdés, kakaó utána mese. Fél 9 körül Berci megy aludni, de van amikor egy órát is eljátszik a ki-be mászkálással. :roll: Bence is 9 körül megy aludni. Ha álmos, akkor 2 perc és alszik.
Venni akarok egy kádba tehető ülőkét és 2-3 hét múlva együtt fognak fürdeni. Egy csomó időt megspórolok és mindketten élezni fogják. :wink:

Ckat :)
Na, ha csak körvonalaiban is működik a diéta, akkor kipróbálom. Csak a kávét ne vonják meg tőlem.... :roll:

Orsi :)
Gyere, várunk! A képeket is! :wink:

Uxi :)
Én már felemelem féligülőbe a babakocsi háttámláját, de mi ritkán kocsizunk. :)

Brigi :)
Hoppá! Még egy óriási bébi. :D Ügyik vagytok! :wink:

Após megint főz! :shock: Vetetett vörösbort is, ha már nem bírom cérnával lehúzom a maradékot. Monccsal ellentétben én nem bírom az öreget. :roll:
Az éjszakánk megint óránkénti keléssel telt, reggel felé aludt volna, akkor meg jött a bogaras és csöngetett....a szülinapomra megint átaludt éjszakát kérek. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Zsú :)
Nekem van itthon szilvám, de kizárólag szorulás esetére tartogatom. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Hozzátápi:
Ebben a táblázatban nincs benne a szőlő. Azzal mi a helyzet?
Eddig arról rengeteg szó esett, hogy mit és hogyan egyenek. De arra lennék még kiváncsi, hogy mikor? Ti szoptatás után adjátok-e, illetve mikor kell majd egy másik szoptatás után is adni már? Úgy értem, előszőr mondjuk a 11 órás szopi után almalé, aztán másnap szintén akkor több almalé, stb., amíg jön a köv. íz. Ez a következő íz is a 11 órás szopi után, igaz? És mikor kell mondjuk a 11 órás szopi után is, és majd a 2 órás szopi után is?
Na, remélem, nem bonyolítottam túl, és érthető voltam. :oops:

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Még mindig szeretjük a banánt:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Uxi,Brigi, köszi hogy leírtátok a ti menetrendeteket, próbálkozunk, egy hetet adtam magunknak (kb) és ha nem javul a helyzet akkor Jankó költözik vissza hozzánk. Jobb, mintha Boldizsár bekattan, szegénynek úgyis nehéz az ovi miatt. Azon is gondolkodom, hogy azt is hagyjuk a fenébe, legalábbis tavaszig.
Ha Jankó sír a (sport)kocsiban, akkor én is félig ülésbe felemelem a háttámlát, a vázra a kárpit alá, a fenekéhez tettem egy összehajtogatott törölközőt (doki mondta), így nagyobb szögben ül(szinte fekszik), mégis kilát, kb. mint a pihiszékben. Nekünk nem is volt mélykocsink, ezt használtuk kezdettől :? , nem volt teljesen vízszintes, de remélem nem tettem rosszat vele.
Brigi szép súlya van Samunak, mi kedden megyünk a 4 hónaposra, eddig nem volt vele gond, remélem ezúttal is megússzuk, aztán még jövő hónapban a Menjugate, és ezzel egy darabig vége. :) Kiváncsi vagyok mekkora Jankó, én kis pufinak látom... majd kiderül.
Andi jobbulást, próbálj minél többet pihenni :? , igyál sokat, sajnos ha tényleg influenza, akkor néhány nap mire múlik. (Nálunk az Oscillococcinum bevált (asszem), azt is próbáltad?)
Uxi Remélem a fogyás és ez a méreganyag dolog csak rémhír, én lassan 8 kilót fogytam szülés óta :( .
Emma igen, ez a napirend dolog simán lehet a nyugtalanság oka, ahogy az alvásokat elhagyják (nálunk: fél éves kor körül 3-ról kettő, aztán úgy 1-1,5 éves korban a kettő már sok, az egy kevés) ez az átmenet néha nehéz. Sok gyerek (vagy a szülő?) meg szinte nem is alakít ki napirendet, mondjuk nekem (remélem Jankónak is)jobb ha sikerül. Kicsit rugalmatlanabb így, cserébe kiszámítható :wink: .

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Egcsi, köszi neked is, az együttfürdésre már én is gondoltam ha már tud ülni Jankó, de ez a kádbaülőke jó ötlet, lehet mi is kipróbáljuk. Szerencsére Jankó éjszaka csak 1-2-3x ébred, nem is azzal van a baj, hanem az esti elalvással (ma eddig minden rendben, ezért is vagyok itt :D )
Dorka tündéri Balázs, a hozzátápit sztem jól írod, elválasztódás (tehát ha nem akarod csökkenteni a szopik számát, csak mellé adod az egyebet)esetén nagykönyv szerint előbb szopi, aztán egyéb. Gyümi délelőtt, kb. egy hónap múltán (8. hónap)lehet délben a főzelék, újabb hónap után (9. hónap)du. is gyümi, persze ez elsősorban a baba étvágyán múlik. Este lehet főzelék (vagy tápszer vagy pép), ha nem elég már csak az anyatej (ezt az egy etetést praktikusabb persze fordított sorrendben). Ezeket a dokink mondta anno, Boldizsárnál kb. bevált, bár ő tápszert nem kapott, pépet sem kb. 1,5 éves koráig. Most utólag már úgy gondolom talán kellett volna, a növekedési görbéjén szépen látszik, hogy úgy 10-16 hónapos kora között ellaposodott, bár sovány nem volt soha.

Kép
Kép
tjuditot
 
 


A görbe laposodott és nem a gyerek :oops:

Kép
Kép
tjuditot
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a királyfik dícséretét. :D Bennük van apai, anyai. :lol:

Andrea! Jobbulást kívánok neked is! A szopi pedig 38 fokos láznál (magas láz -39 fok- esetében már nem) nyugodtan mehet. Az ellenanyagok miatt is fontos a tejcsi a babácskának. Nekem legalábbis Ádinál ezt mondta a védőnéni és a dr.bácsi.
A gyermekorvosotok székletmintát nem vetetett? Lehet, hogy érdemes lenne felvetned a dolgot.

Judit: Nagyon szép a meztelenkedő kismikulásod.:D
Annak idején Ádit az első pillanattól kezdve a gyerekszobába szállásoltuk el, így Petivel együtt aludt egy szobában. Arra nagyon figyeltem, hogy az éjszakai pihenése mindenkinek zavartalan legyen. De Petikémnek is meg kellett szoknia a kisbaba Ádámot, mint hálótársat.

Monccs! Mostani kedvenc képem ez a kiskutyás. :D

Egcsi! Most már tudom, hogy miért após főzött a konyhában. Jó, időigényes kaják voltak megrendelve? Le volt foglalva a kisöreg, nem kotnyeleskedett a főzőcske ideje alatt -legalábbis remélhetőleg nem. :roll:

Brigi! Tényleg szép a súlya Samukának. Talán nem viseli meg a szervezetét már az utolsó oltás sem.

Mi csak 5x eszünk egy nap, az álometetés szerűt már nem műveljük. Éjszaka alszunk. Viszont a gyümölcsevészet ugyan szopi után, de délután történik. A fiúknál is mindig délután került sor a gyümölcsevésre. És most elgondolkodtam azon, hogy miért is így van ez. Én nem közvetlen szopi után adom a gyümölcsöt, hanem kb. 1 órával később. Délelőtt 2 szopi van, a második bealvós, délután ébred Gáborom. Így a délelőtt kilőve. :wink:
Jó a táblázat. Én is így csináltam a fiúknál, a védőnénink tanácsát követtem.

Babakocsizás: Nálunk is már félig döntött ülő helyzetben történik. Mindent látni akar a kedves. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

hosszúra sikerült ez a mai nap, most olvasgattam egy kicsit. Gyorsan zanzásítok.

Hozzátápi: Hozzám jövőhétre jelentkezett be a védőnéni, gondolom szintén hozzátápi témában akar felhomályosítani :D. Mondjuk nekem ilyen terveim nincsenek, hogy hanyas szopi után adjak ezt vagy azt. nekema nagy két különböző módon kezdett enni, ő maguknak alakították ki hogy szeretnék. Gréti 7 hónapos koráig nem nyelt le semmit minden nap egyszer kóstolt, bármit kapott kiköpte. A kanálnak nagyon örült de a tartalmát nem kérte. De senki nem aggódott, mert 7 hósan 10 kg-val mérlegelt. Zsani anno 6 hósan kezdte a kóstolást, de neki szopi után lecsúszott egy kis üveg alma (nem tom lehet e még kapni 100g-os volt asszem) neki mindegy volt mit, mikor csak adjam. Nem az hogy első nap 3 kanál. Még is 7600 g volt 6 hósan. Petra most kb 7,5 kg nem érdekli az evés, csak a cici. kanálnak egyelőre örül, az almát megkóstolta de inkább csak ízlelgette. Viszont míg én nem figyeltem oda addigra kapott már túrórudiból túrót, kukit, banánt, meg szaloncukrot is nyalogatott, meg amiről abszolút nem tudok, mert stikába a nagyokadták ezeket. Pont ma voltunk a dokináál Gréti miatt, mondtam hogy mit csinálnak a nagyok Petrával, a két nagy csaj olyan ártatlan képpel mondta hogy de hát szereti és nem szabad irigynek lenni. Na ilyen a mi hozzátápink, engem még nem izgat, a csajok meg a hátam mögött kóstoltatják...

Esti menetrend: na olyan nálunk abszolút nincs. A lényeg hogy este fél 10-re mind a három ágyban legyen. Petra a nappaliba van olyankor még lerakva és ha én megyek lefeküdni viszem magammal hozzánk. A 3 csajt mi már együtt fürdetjük, ahogy beszállnak berakjuk Petrát is ülve Zsani fogja hátulról kicsit játszik lemosom aztán ő jön ki a nagyok még játszhatnak kicsit a vízben míg Pepét felöltöztetem. Aztán ő jön a nappaliba a kiágyba, a csajokat itt a nappaliban öltöztetjük fürcsi után, majd fogmosás és alvás (nálunk nincs mese mert ha ilyenkor elkezdjük a meséket tuti nem alszanak el 2 óra múlva se. Általában ők már nem járkálnak ki alszanak reggelig, max mostanában gréti ébred pisilni (szó szerint öntöm bele a folyadékot, de inkább mint a kórház és az infúzió)

Tjudit
De aranyos abban a sapiban Jankó. utólag is bolodg névnapot neki :D

Dorka
Ti már egyből darabossal kezdtek :D milyen ügyesen fogja, igazi nagyfiú

ja és egy kis sztori: A sógornőm akinek most született meg a kisfia december 20-án mondta ma nekem hogy a védőnője mondta hogy vegyenek mérleget és mérjen minden szopit, anyatejes gyerekeknél így szokás. ÚGy hívott engem hogy én mértem e a csajokat mert ő sose látott nálam mérleget. amúgy akis Dominik 670g-ot hízott 10 nap alatt. mondtam is neki hogy nehogy mérje a védőnőt meg melegebb éghajlatra küldje el.

Kata bébiétele sztorijához: Én anno találtam már Dm-ben olyan bébiételt amit tuti kinyitottak, én szltam a biztonsági őrnek, hogy nézzen végig a polcon látszik hogy végignyitogatták őket. mondjuk ez kisváros nem nagy a Dm-se, de azóta átrendezték a polcokat és a bébiételeket a kasszából lehet látni. mondjuk az én lányaim nem sok bébiételt ettek, de egyet mind a mai napig emleget Zsani (Gréti nem) a nestlé bolognai spagettijét, imádja, pedig se íze se bűze szerintem. (most is van itthon jól eldugva van hogy elkezdi emlegetni hogy az milyen finom, egyetlen hátránya hogy piszok drága és képes két nagyüveggel bevágni belőle)

Na megyek mert Petra még nem alszik. Ma kimozdultunk persze végig aludt most meg itt rámol a nappaliban több mint 1 órája. Pedig most ha ébren átviszem tuti felébreszti a férjem...

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Dorka :)
Az én menetrendem a következő volt: A szorulás miatt már adtam szopi alatt is gyümilevet, úgyhogy én mindjárt a péppel kezdtem.
Először a délelőtti szopi előtt 2-3 kanállal, aztán szép lassan felváltotta a kaja a szopit. Ez cirka 2 hét alatt zajlott le. Most de. csak kajcsi+gyümilé, ha szomjas, a többi szopi. A köv. szopi elhagyását nem tudom mikorra időzítsem, a körülmények fogják hozni, suli, munka... :?
Bence szőlőlevet iszik. Szerintem a héja és az apró magvak miatt gáz. :)
Banános kép: :D

Judit :)
Lapos gyerek. :lol:

Tücsi :)
Após kreatív, rendelnem sem kell különleges kaját, magától jut eszébe. :D

Nadine :)
Hozzátápi tesó módra :lol: Berci is a kicsi szájába nyomott egy aszalt sárgabarackot, pár hetes volt még, a frászt hozta rám. :roll: Azóta nem tudok semmi akcióról. :D
Szépen hízik Dominik, a mérleg szerintem is felesleges. :)

Ma após csinált képeket a törpéről, ha megkaparintom, teszek fel. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Megkérdezném mégegyszer, mi baja lesz a szilvától?

Dorka, ha nem akarod a ciciről leszoktatni akkor szopi után kínáld. Mi védőnénik azt mondta gyümit adhatok, ha ízlik neki délelőtt és délután is, de egyszerre, amit megeszik 50ml-nél ne legyen több (ez kb. egy alma).
Ha majd főziztek, azt ebédidőben meg vacsi körül adod, és kb. így fog minden szopi mellé kajcsi jutni.
Ja és amikor először kínálod, az délelőtt legyen, ha valami baja lesz tőle, ne este szenvedjetek.

kispiskóta
 
 


szilva szerintem még felnőtteknek is puffasztós, én hanyagolnám is (na jó, fogom is mett nincs s nem is veszek) olyan 9-10 hós koráig legalább.
Meg a gesztenyét látom még az első sorban. Na, azt kilódítanám onnan onnan ahun van.
De most nézem tüzetesebben: a körtét hamarabb lehet mint szilvát? Hú, modern korban élünk, át kell még saját magam is értékelnem. Nekem egyformán tűnik nehéz cuccnak mindkettő.
Hát mi tuti alma, ilyen-olyan üveges barack nagy ritkán, krumpli, répa, cékla, sütőtök variációkkal kihúzom olyan 8 hóig (persze ha kisasszony beleegyezik). Meg hát a tejpép, hisz mi már tápisok vagyunk.
Mindenféle glutént tartalmazó gabonaféle is olyan 8 hós korig hanyagolva lesz, ez tuti (persze én is csak reménykedem, hogy a nagyok nem etetik, táplálják mellé, hisz anno Adriámat megtömte Edóka valami puffasztott máléval, ráadásul a gyerek 5 napos volt: a vállamon bökiztettem, ültem a széken, a nagy mögém került, én nem láttam, csak aztán hallottam, hogy a kicsi muszog valaminek).

Pár napja én is gondolkodom, hogy Grétut ágyastól ideje lenne Adriához bevinni. Na, de jányom mostanság (mióta nincs éccakai szopi) 2x ébred. Egyszer elég a cumi, másodszorra kaja kell. Ha csak kaja kéne, akkor vinném, de látszik a csak cumiért ébredésén, hogy csekkol, megvagyok-e. Így asszem még januárt a hálószobában fogja kihúzni. Mi nem bébkocsiztunk már régóta, ugyi majd hétfőtől újralendül az oviba, suliba járás. Dec-ben már kezdte kérvényezni a döntött háttámlát, hát el is ismertem, hogy igaza van.

Fáj a golyóbis a nyakamon.

Kép
kissmanó
 
 


Zsú: asszem több vonalzó már nem beférős :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Nem szándékszom.

De számomra a kajszi barack, sárgabarack se okés, ha szilva, körte se mehet.- Ja amúgy a körte kövekre hajlamosít (vese, epe)

Na azt hiszem, ennél a pontnál veszem elő anyai megérzésem, olyan elegem van, hogy nincs egységes álláspont, mi a francért nem lehet eldönteni, mi árt és mi nem????????!!!!???? Elegem van. :x

kispiskóta
 
 


Zsú
de bepipultál a szilva-ügytől :D (nem akartam) Csak Manót tudom ismételni: puffasztós, nehéz. Még nekem is. Természetesen azt csinálsz, amit az ösztönöd diktál. De Gurgi szerint nem a legtutibb a védőnéni, akkor milrt kellene hallgatni rá?
Megjött már?
Nekem mensi-kérdére nem válaszolt senki!!! Rögtön 4 hetente jött annak, akinek, már többször jött?

Szuuuper éjszakánk volt! 8tól 4 ig szundi, 10 p kaja, aztán f8kor kelt

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nem a szilva ügyre piultam be, arra csak kiváncsi voltam, miért nem ajánlják. Bár nem értem kedves védőnéninket, na mindegy. Arra pipultam be, hogy tényleg semmiben nincs egységes álláspont, és ez engem zavar, nagyon. Olyan nehéz így el-és kiigazodni. :roll:

A táblázattal csak az a bajom, hogy nem tudom, mit miért ajánlanak, akkortól, ami az adott hónapnál szerepel.

Mensi, nem jött még meg, nov. 26-án látogatott meg először. Úgyhogy Emma, nekem nem állt be (előtte pöcre 26 napos ciklusaim voltak).

De lehet azért vagyok ingerültebb, mert meg fog látogatni, Marci se szopizik olyan jóízűen.

Na lépek is nem rontom itt a hangulatot.

kispiskóta
 
 


Jó reggelt!

Zsú! Én annak idején egyik fiúnál sem adtam szilvát ilyen korban. Sőt, még a bébiételekben sem volt szilva, úgyhogy ez nekem is új. Viszont én azt mondom, hogy igen kis mennyiségben olyan gyümölccsel társítva mint pl. az alma meg lehet próbálni ezt is. De ha kihagyjátok, akkor sem dől össze a világ. A körtével pedig tényleg nem árt az óvatosság, még a bébiételes formával is vigyázni kell. Nekm mkét nagyot babakorban alaposan meghajtotta. Erről egyébként azt olvastam, hogy kicsit megpárolva érdemes adni, így már nem okoz bajt.
Szőlőt én kicsit később adtam a fiúknak, ha jól emlékszem Ádi 8 hónapos korban kapott először héj és mag nélkül. Ez is nyerő volt, bejött.
Tényleg sok a vonalzód, de tetszenek, ötletesek. Így biztos, hogy nem felejtenék el a párocskák sem az évfordulókat. (Tisztelet a kivételnek.) :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Zsu!!

Ne pipulj be ill. pipulj..ezt jó értelemben mondom.
Megértelek ebben a nincs egységes álláspont ügyben.
Első gyerekes lévén tényleg sok mindenben tanácstalanok vagyunk, mit-mikor hogyan, stb..és fel lehet robbani, hogy ez ezt mondja, más meg mást..és még sorolhatnám.

Szal én inkább x ideje az ösztöneimre hallgatok persze hozzátápi ügyben arra nem lehet..így én olvasgatok bébiételeskisfüzeteket, stb.

Találtam is egy oldalt, ha gondolod nézd meg:
http://finomvolt.freeblog.hu/categories/Baba_kaja/

A hangulatod meg legyen jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!! hélóó
torolve_20131003125716
 
 


Zsú
nekem is Zalán 5 korty után köködi a cicit, elfordítja a fejét, majd vissza... ugyanez volt az előző miki előtt is :? Nálam is tombolnak a hormonok :D

Judit
köszi, a napirend-hozzászólást. Igen, Zalán is 3x aludt eddig, de most már ezt nem igényli

Tücsi
jó, hogy vagytok tapasztalt anyukák! ti hitelesen szóltok hozzátápi-ügyben -is :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tücsi: nem mindenkinél van adva otthon egy Kukucska Mester.
Enyim apa ha nem a 4x4-es honlapokon fórumozhat, akkor ejtős a téma.

Kép
kissmanó
 
 


Ebben csak az a szar, ha nem lenne netünk akkor két eset van vagy anyumra vagy a védőnőre hallgatok. Nos anyum már kekszet adna almával és narancsot, mandarint-mert a mi korunkban így volt, bár megjegyzem nem lett semmi bajunk, míg a védőnő csupa baromságot állít. Na egyik jobb, mint a másik.

Én tényleg nem akarok károgni, de amit belinkelt Rita ott a szilva 5 hós kortól adható. :roll: És tényleg nem a szilván akarok lovagolni, de kitűnő példa, milyen ellentétek vannak, táblázat és táblázat között. Most légy okos Domokos.

Másik, honnan szerzitek be a gyümiket? Mélyhűtötten vagy bébiétel formájában?

Vonalzók, jó érzés néznem, hogy közeledik a nap, amit már régóta várunk (direkt többes szám), és jó lenne szembesülni vele, hogy fogyok, ha fogynék, de még van szilveszteri zserbó. :D Ja és az én páromnak még soha nem sikerült elfelejtenie dátumokat. :wink:

Tücsi tegnap mírni szerettem volna, hogy nagyon helyes kis család vagytok!!!

kispiskóta
 
 


Hozzátápi: saját vélemény és tapasztalat!
6hónapos korban kezdtem a Marcinál a délelőtti szopi utánn egy pici almával( mindig csak annyit amennyit szivesen evet. Ez mindennel így volt) Ezt kb egy hétig, volt, hogy többet evet, volt, hogy kevesebbet, volt, hogy semmit. Következő héten ugyan ez krumplival. Utánna előröl alma, volt, hogy kevertem.
7hónaposan kapott répát, sütőtököt, paradicsom pluszba.Ezeket variáltam!
8hónaposan jött hozzá cukkíni, rízs.
9hónaposan kenyér+tejmentes margarin.
10hónaposan karfiol, karalábé, husi, meg nem tudom már kié, de volt a 7gabonás pép. Ezt anyatejjel kapta. Néha bébiétel, de csak azokat vettem meg amilyen alapanyagokat már kapott.
11hónaposan tészta, narancs, mandarin.
12hónaposan szinte mindent evett.
Fokozatosan 8hónapos korától kezdtem füszerezni a kajáit. Ha mi olyasmit ettünk aminek az alapjait már megkóstolta kapott belőle. Húsleves, rizseshús, milánói :lol:
Az én véleményem szerint fő a fokozatosság. Lesznek olyan ételek, amiket szivesen megeszik, másokat nem. Az elején meg szerintem fölösleges a nagy változatosság. Inni például az én gyerekeim 1éves korukig nem ittak, egyszerüen elég volt a szopi. Hiába kínáltam nekik, nem fogadták el. én meg nem eröltettem. A szopit fokozatosan hagytuk el. Mindig szopi után kínáltam a kajcsit és mindig igyekeztem ugyanabban az időben. Így tudta, hogy mikor kap utánna mást is, és kevesebbet szopizott. Evés utánn is megkináltam a cicivel. volt, hogy elfogadta, volt, hogy nem. Amikor délelőtt már nagyobb mennyiséget evett akkor délután is kapott. Hogy hány hónaposan? Hát nem tudom. Az biztos, hogy Marci 1évesen szinte mindent evett és szopi akkor már csak reggel és este volt, néha napközben. Aztán mivel a szülinapja utánn elapadt a tejem, reggel és este tápit kapott, Máté születése utánn meg lefejt tejet!
Máténál ugyan így csináltam, de ő csak a műtétje utánn kezdett igazán enni, addig szinte csak a szopi volt. Elég volt neki, szépen fejlődött. 10hónaposan 9850gr. volt.. Aztán jött a feketeleves :cry: de a műtétje utánn elkezdett enni, és ezt azóta is teszi. Mindketten szinte mindent megesznek, szivesen esznek :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Sziasztok,
Zsú: a szilvát "fosatónak" adják, hajt mint állat, már nagyanyáink is azt ettek, ha "megszorultak" :lol: No para! ÚGyis az van amit te akarsz! :wink: Ha kérdezel, kapod a válaszokat is, nem mindenkinek egyező a véleménye! Ne idegeskedj! Mi a baj? Szar napod van?

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Hahó, jó reggelt!

Hozzátáp: én úgy tudom, hogy a szilva és a körte hasfájást okoz a piciknek. Nagyoknak is megmozgatja a beleit, hát még szegény piciknek.. De láttam már bébikajában, és 4 hónapos kortól.. Bele sem gondolok, hogy mi van azokkal, akik adják a babáknak..
Fura, hogy egészséges táplálkozást akarnak, hogy sok gyümi és zöldség legyen az étrendben, de gyakorlatilag a jelenleg elérhető gyümölcsöket majd mind tiltják, sőt a nyári gyümiket is, bár az eper, málna és magos társaik érthetőek. Szóval egyen sok gyümit a gyerek, de ez kimerül az almában.. Ami savat csinál, ami meg ugye nem tesz jót a gyomornak..
Ha jól megnézem minden árt.. :?

Kép

Kép
monccs
 
 


sziasztok!
hűűű, visszaolvastam, de nem tudok mindenre reagálni... kár hogy vége az ünnepeknek, ismét kettecskén itthon... kezdek befordulni... bár tennivaló bőven van.... arra gondoltam, elkezdem azaz folytatom a francia nyelvtanulást... hátha felpezsdít...
Dorka, megelőztél kérdéseiddel a hozzátápit illetően.... elsőgyerekesként nehéz elkezdeni, hasznos dolgokat írtatok le... köszönöm!
Lányok! nekem lesz egy fogműtétem január 30-án, a doki azt akarja hogy szedjek augmentint pusztán a gyulladás megelőzés miatt... én meg nagyon nem akarom.... azt mondta, hogy a szedése mellett lehet szoptatni.... hmmm... ezt én megkérdőjelezném????
fagyasztott anyatej meddig lehet felhasználni? nekem baromi sok van, és arra gondoltam, hogy majd ha krumplit adok a bébnek,akkor felhasználom a pépesítéshez....
ebben a topikban minden gyermek olyan szép, Tücsi gyerekei is tünemények, Móni kis tündéreiről ne is beszéljek... és még folytathatnám a sort....
Andinak mihamarabbi gyógyulást!!!!
szép napot,
Ildi

Kép
lidikoka
 
 


Jóhírek: Ádám csak 2x kelt, és az előbb elfogadta az alma-répa pürét (főzve, átpasszírozva). Sőt még kért volna. De mivel eddig csak kiköpdösős volt, csak 20ml volt készen tegnapról (utólag lemértem az edényt, hogy lássam, mennyi az annyi). Mindjárt megy aludni, és akkor még gyártok egy adagot délutánra.

Hozzátápi. Mivel Ádám még az ízekkel sem barátkozott meg igazán, nálunk ebben sincs rendszer. 5 után mondjuk már nem kap kaját, ha addig nem volt, aznap nincs. De az hogy délelőtt, vagy délután megy le az 2 kiskanálnyi püré, az változó. Ja, és amíg nem mennyiség, amit elfogyaszt, addig szopi előtt adom 1 órával.
Egyébként szerintem tök szerencsés korban kezdjük a hozzátápit. Jó, pár gyümi csak konzerv van, és tavasszal még lesz pár tiltólistás friss anyag, de nyártól már minden idénygyümi jöhet. Így nem kell bujkálni a gyerek elől ;)

Zsú! Ugyanez a kilátástalanság fogott el engem is pár hete, amikor elkezdtem a kóstoltatást. Asszem az akkor feltett kérdéseim óta van állandó napirenden a kérdés. Szal: neem vagy egyedüül!!!

Konzervnyitogatós témához. De minek nyitják ki?????? Őszintén nem értem.
Vendég
 


Jobb reggelt!

2 óránként szopi éjjel-nappal... mit mondhatnék, fel vagyok dobva :? Bors jövő héten fél éves lesz, akkor megkezdem a hozzátáplálást, csodát várok ettől.

Tücsi: férfihárem, király! Sütőben rizs olyan, ahogy Piskóta leírta. Különbséget nem tudom van e, de ha berakom a sütőbe egyel kevesebb a látható kupi a konyhában. Benéztem a hűtőbe és onnan pislogott rám egy zacsi leveles tészta, hétvégén nekifekszem a "Tücsisütinek".

Egcsi: KV megvonás nincs ebben a diétában. Míg terhesen és szopi alatt csak egyet iszom, ezeken kívűl megszámlálhatatlant. Most cukorral, egyébként mézzel. ...a mait már megittam, pedig most megint megkívántam :?

Móni: csak az elektroworldben találtam árat, ott moulinex 9990, kb ennyi lehet a többi is.

Kinderandi: betegség husss!!! gyógyulást kívánok

Képregényüzemmódom működik rendesen, nézem mindig a csudaszép babákat. Elnézést, hogy ha nem írom, de mindegyik babát megnézem és gyönyörűek!

üdv.: karikaszemű
ckat
 
 


Ildi! Augmentin szerintem is izgalmas szopi alatt. Gyerekorvos mondta? Szerintem inkább őt kérdezd. A fagyasztott tej elvileg 6 hónapig jó, de próbáld ki, hogy Boti szereti-e az ízét. Dani nem itta meg annó, azóta nem is fagyasztok. (Mondjuk már nem is tudnék).

Bori: Arra nem is gondoltam, hogy nyáron már mindent ehetnek! Na végre valami jó! :D

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok!

Borzasztó! Harmadik napja napközben csak kézben van el Panka! Jön a foga, az biztos, sokszor hirtelen felsír. Látszik is az ínyén és tapintható is. A Baby orajel nagyon jó rá! De tényleg segít. Nem tudja olyan gyorsan lenyalni, mint ahogy segít a gél. Szuper! Napközben alig alszik, éjjel viszont (még) igen.

Hozzátápi: Szerintem a lényeg a következetesség. Mint minden másban is! Én csak egy emberre hallgatok, a doktornénire, sem anyura, sem a védőnőre, senkire. Eddig minden be is jött! Zsú, nektek nem jó a gyermekorvosotok? Lehet, hogy őt kellene meghallgatnod. És szerintem lehet kísérletezni a szilvával és a körtével is. A legnagyobb baj, ami lehet az az, hogy többet kakil tőle. De szerintem a szilvát is a héja nélkül add, ha kipróbálod. A zöldségeket, gyümölcsöket piacról szerzem be, egyszerűen elkerülhetetlen, hogy találkozzon a gyerek a szennyezésekkel. Nem tudod elkerülni. Mert ugye a biot is honnan tudod, hogy valójában bio??? Ebben a világban meg nincs bio szerintem. Én ebből nem csinálok ügyet. Kell, hogy találkozzon a civilizációs ártalmakkal... sajna...
Ez csak magánvélemény volt!

Tücsi: Szépek a fiacskáid! Apa meg jóképű :D

Judit: Kicsimikulás cukkerka!

Rita: Samuról kérek képeket! Meg kell mutatnom a menyasszonyának!

Dorka: Balázs nagyon ügyes azzal a nagy banánnal :D

Kép
zsuzsi**
 
 


Andikám: Gyógyulj meg gyorsan! Nagyon sok pozití energiát küldünk! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
zsuzsi**
 
 


Zsuzsi, én a gyümikre értettem, mert barackot, meggyet nem tudok venni a piacon.

kispiskóta
 
 


Zsú: Ja, értem, bocsi... :oops: :oops:
Én még ilyeneket nem adtam neki, csak barackot kétszer, de azt bébiétel formájában vettem meg. Hipp - őszibarack almával. Nagyon szerette Panka. Én nem veszek fagyasztottat. Viszont a bébiétel ellenőrzött minőség, azzall nem nagyon nyúlhatok mellé szerintem...

Kép
zsuzsi**
 
 


azzall = azzal természetesen :oops:

Kép
zsuzsi**
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?