Sziasztok!
szilcsinek gratula! Isten hozta Lalit a Földön!
zsozi: én is úgy tudom, hogy 10 naponta 1 vagy napi 10 is normális anyatejes babánál.
Marcsival nem volt ilyen gond, Dórival az első 2 hónapban igen, ő szenvedett is tőle, a hőmérőzés általában segített, én próbálkoztam enni olyat, ami segíthet, de ez nem vált be.
jégvirág: nem feltétlenül baj az, ha nem látja a klinikán az öcsit, Marcsi se látta Dórit, nem is volt bent nálam sem, így láttuk jónak. Szerintem nem is fogta volna fel az egészet, itthon is zavart volt, szerencsére csak egy napig.
hefe: homeos bogyókban nincs tapasztalatom, megvettük Marcsinak a Chamomillát, de nem használtuk.
szilde:
http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... ting_sel=2
csibe: nem lehet, aláírod a nyilatkozatot, hogy nem fogsz dolgozni, amikor igényeled a gyedet.
hiszti-téma: tegnap nálunk is volt, Marcsi nem akart elmenni szánkózni, illetve akart,de mire felöltöztünk, ez annyira megviselte, hogy csak állt az előszobában és üvöltött, csinálhattunk apukámmal akármit (Dóri közben a szobában üvöltött). Aztán azt mondta, hogy csak velem, és nem szánkóval, hanem motorral.
Hiába mondtuk, hogy az most nem megy, na, mondom, próbáld ki, lányom, ha nekünk nem hiszel. Egy háznyit küszködött a hóban, én azért húztam a szánkót magunkkal, hátha észhez tér, de leszállt a motorról, és haza akart menni.
Na, legközelebb átgondolom, hogy a 10 perces levegőzés megéri –e ezt a tortúrát. Nyáron hintázni meg homokozni nem akart, nem beszélve a pancsolásról, mert az ellen üvöltve tiltakozott, most meg azt mondta, majd nyáron szánkózik.
Tanácsot kérek tőletek
hozzátáplálás-ügyben. Tegnap voltunk a dokinéninél mérni Dórit (+510 g 4 hét alatt), azt kérdezte: és eszik már főzeléket? Mondom neki, dehát még csak 5 hónapos.
Erre: de úgyis 1-2 hónapig tart, mire eljutunk a teljes adagig, és keveset gyarapodott, nincs meg a heti 150 g , hízhatna egy kilót is.
Kérdem én: ugyan minek??? 1. szerintem fél kiló rendes gyarapodás, Dóri hurkás mindenütt
; 2. mást se hall az ember, mint hogy 6 hós korig csak anyatej, most akkor hogy van ez???
; 3. két éve Marcsi is hasonlóan gyarapodott ugyanebben az időszakban (+600 g), és akkor azt mondta, féléves korig maradjon a tejecske. Ki érti ezt? Ti mit csinálnátok?