Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi Alziza akkor!
Összevissza olvasok.

Benia:
Mostmár csak holnap a recit mert elmegyek aludni. Noémi mindjárt kel, úgyhogy hátha ad nekem egy kis időt alvásra.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Hellóka!

Először is nagy bocsi, hogy nem írtam, de annyi minden történt...karácsony, Szilveszter(ja, az nem csak nálunk volt :roll: ). Ami tényleg gáz volt, hogy Máté csak most gyógyult meg, konkrétan szentestétől betegeskedett. Noi viszont pörgött ezerrel! Tegnap elég jól elvoltunk urammal, anyuéknál aludtak a lurkók, mi meg kettesben buliztunk. Holnap meg lelépünk Sopronba, anyuéktól ezt kaptuk, ők is jönnek, meg nővérem, vasárnap jövünk haza. Így pakolok ezerrel, de a bőrönd nagyon picinek tűnik...Valahogy sose tudtam pakolni, pedig mindig lejjebb adom, ez se kell, az se kell...

Alziza: Na, a mi Máténk is szemüveges, de nála 13 hósan láttuk, hogy kifelé "úszik" az egyik szeme. Akkor szemdoki, és kapott hemcsit. Elég nehéz volt megszoktatni vele, de ez van. Na, aztán rá fél évre már közölték, hogy rövidlátó is lett. Hát, ezt biza tőlem örökölte. Én lencsét hordok, 14 évesen "szálltam rossz buszra", akkor kaptam szemcsit. Szóval most 3,5 éves, és azt mondták javul...ha-ha, én amondó vagyok, hogy együtt megyünk műtetni...csak gyüjtünk. Ja! és az ő szemcsije is 40 rongy volt! És milyen nehéz normálisat találni, nem? Különben szép a lányod nagyon, és bocs, hogy untattalak evvel.

Viera: Jobbulást a névrokonunknak! Az itthoni szilveszter nekem is bejött, pedig nagyon buliztam volna...Így viszont hamar elpakoltunk, és mindig olyan zene ment, ami bejön...

Benianya: Agykontroll engem is érdekel, de sajna nekem is le kell döntenek ehhez pár falat magamban...Nehéz eset vagyok, nem sok mindenben hiszek(leszámítva a "legfelsőbb főnököt")

Andy: Csak azt tóm írni, amit másnak, van akinek 1 se sikerál...Na, ja könnyű okosnak lenni..Más: Noi is mondja, hogy karácsonyfa, meg azt is, hogy szalontukkkor...

Mentem, ne sírjatok, majd jövök!!! :wink:

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Jó reggelt!

Nektek.
Én nagyon úgy érzem magam, mint akit agyonvertek.
Éjszakánk különben jó volt. Mire én lefeküdtem féltizenegykor, Noémi felébredt sírni. Tehát nappaliba ki, ott bébihordóba be, takaróját kis kezébe, én mellékfeküdtem és elaludtunk. Egy órakor bevittem az ágyikójába, azóta köhögésmentesen alszik. Kopp-kopp-kopp.
Párásító ezerrel megy.

Erről jut eszemben!!
Valaki írt valami sógépről vagy miről, ami olyan mint a párásító, csak sót fúj ki. Mi ez a micsoda???
Megnézném a neten és nem biztos, hogy még utolsó próbának nem vetem be.

Benia:
Én nem akarom ráerőszakolni a bilire Noémit, de ezt írtam is, csak előveszem, legyen szem előtt. Aztán majd bukdácsolunk benne. Csak néha ha van kedve fürdés előtt ráül. Nemrég elő volt véve, mert Zoránnak kellett székletminta miatt (aztán mégsem kellett) és örömmel próbálgatta, akár ruhával is.
Dehogy akarom én most 17 hósan szobatisztaságra szoktatni. :shock:

Csülök reci:

Veszel egy nagy bőrös csülköt, de inkább kettőt, attól függ, mekkora evő azurad, vagy jön-e vendég.
Én a hentessel kicsontoztattam, de a csontot nem dobtam ki. Így jól szét lehet majd teríteni tepsiben.
A bőrét bevagdostam, ezt úgy értsd, hogy kockákra vágtam, de le ne vágd róla. Bekockáztam. (Bocsi, de tudod nekem így kell mindent a számba rágni, mert én betűről betűre főzök :lol: )
Na én előtte nap jól megsóztam a húsos felét, szórtam rá fokhagymagranulátumot, meg színes durvára darált borsot. (Na,ezt nem sajnáltam róla) Utána hűtőbe.
Másnap úgy ahogy volt feltettem abálni. Nagyon lassú tűzön, tudod addig főni, hogy nehogy forrjon, amikor már elkezdene forrni, akkor elzárni. Ezt azért kell, mert így nem ugrik össze sütés közben, amúgy akkorára összetöpörödne, hogy Beninek sem lenne elég.
Kb. két kg krumplit felvágsz 8 felé, először négybe, utána félbe.
Teszel a tepsibe olajat, én szoktam rendes napraforgó olajat és fokhagyma ízűt is. Ráteríted a krumplikat, 3 db vöröshagymát felkarikázol, azt is ráteríted, plusz még amennyi fokhagymát akarsz, teszel rá. Utána pedig szépen (lazán, dúdolva :wink: ) ráteríted a csülköt a húsos befűszerezett felével. Vizet is kell alá önteni, de én az abaléből szoktam félretenni és azt öntöm alá. A csülök tetejére karikázol még egy fej hagymát, én leöntöttem még fokhagymás olajjal, jól lefóliiázni és mehet a sütőbe.
Először kb. másfél óráig lassabb tűzön süljön, utána egy kicsit vedd feljebb a hőmérsékletet és tovább kb. 45 percig. Néha azért nézegesd, lehet locsolgatni, sőt kell is. Az első másfél órában szerintem rá se nézz. Ha már teljesen puhának találod, nem a tetejét, hanem a husirészt, akkor vedd le a fóliát és jó pirosra süsd a bőrét. Ez mehet még nagyobb lángon.
Ha nehezen puhul, akkor én azt csináltam, hogy megfordítottam a husit, tehát a bőre volt alul, visszafedtem és úgy is sütöttem. Így persze aztán többet is locsolgattam a saját levével, mert kiszáradhat.
Mikor puha lett, visszafordítottam és jöhetett a pirulás.
Jó időigényes, de hát sül ő magától, csak néha rá kell nézni. Nincs vele baj.

Nagyon fincsi lett.

Jó aprólékosan írtam le, emiatt bonyolultnak tűnhet, de most én mondom azt, hogyha én meg tudtam csinálni, pedig a húsokhoz egyáltalán nem konyítok, akkor mindenki.
Próbáld ki.

Ha valami nem tiszta, akkor úgyis írsz.

Én a bólét mindenképpen.

FONTOS: Mostmár kezd fogyni a mosóporom, jöhetne a köv. adag. Ha erre jártok, mármint mentek Pestre, akkor beadhatnátok megint az OMV-re, ha nem gond. Hagyok ott pénzt. De az is jó lenne, ha be tudnátok jönni hozzánk.

Na, majd még jövök. Ez a Zorán új gépe és olyan furi rajta írni. Pedig jó kis gép. Mostmár.... Eddig újkora óta nem találta a netet. Kicsit bonyolult, mert lekapcsolja magát róla valahogy és amikor visszakapcsoljuk, mint a többit, akkor még plusz két valamit meg kell nyomni, hogy tudjon csatlakozni. DE mire erre rájöttünk, addig volt veszekedés, stb.

Na, ébredezzetek csak :P

Erika

Kép
viera
 
 

 
 

Sziasztok!

Elkezdődött az új év, megvolt az első koppanásom is. :( Bejöttem dolgozni, erre látom, hogy a parkoló tök üres, csak pár ember hányja a havat (merthogy végre itt is esett!!!). Bejövök, csend, sötétség fogad. :shock: Átmegyek a műhelybe, erre mondják a munkások, hogy az irodában ma nincs munka! Hát ezt hittem, hogy elájulok. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. :evil: Hát szólhattak volna igazán (utolsó héten nem dolgoztam, mert Zoló beteg volt). Ez az első új évem itt, nem tudtam, hogy mi a dörgés. Szóval itt ülök az üres irodában (hidegben, mert ugye nem fűtötték be) és várom a kolléganőmet, mert ő állítólag bejön, hogy leadja a könyvelőknek a létszámot. Majd tőle megkérdezem, hogy mi a szitu. De ha tudtam volna akkor nem viszem a gyereket bölcsibe!!! Meg én sem keltem volna fel 6-előtt. ÁÁÁÁÁÁ!!! :evil: :evil: :evil:
Na kimérgelődtem magam. Bocsi, hogy rátokzúdítottam, de azt hitem, hogy felrobbanok!

Szilveszterkor Zoló 11-ig bírta a strapát, akkor elaludt és reggelig húzta. A tesóm kislánya (6 hónapos) viszont felébredt 1/2 12-kor és 1/2 3-ig velünk bulizott! :shock: Egyszerűen nem tudtuk visszaaltatni. De nem nyűgösködött, hanem kacagott, meg gagyarászott végig. :)
Havaztunk is egy nagyot. A fiúk lapátolták, mi meg szánkóztunk, meg a kutyával játszottunk. Majd teszek fel képeket otthonról.

Alziza: Sajnálom a kislányodat. Viszont jól áll neki a szemüveg! :D

Benianya: Zolónál is találtak eltérést az 1 éves szemvizsgálaton, de mindkét szeme egyformán tér el és azt mondták, hogy ilyen korban ez teljesen normális. Valamikor később alakul ki a 0-s dioptria, ha minden rendben van (úgy emlékszem 2-3 év körül, de nem akarok hülyeséget írni). Hihetlen mennyit eszik a fiad! Én meg mindíg azon dolgozok, hogy legalább egy pár falatot egyen, mert nagyon rossz evő.

Oriandy: Fel a fejjel!

Viera: A bili nálunk is elő van véve. Néha trónol rajta, de szigorúan csak ruhástól. :P Ha nincs rajta pelus a közelébe sem megy. Nekem könnyű dolgom lesz ezügyben, mert a bölcsiben látja mások hogy biliznek és ott elkezdik szoktatni a kicsiket is, ha eljött az ideje. Egyébként Zoló már jelzi előre, ha kakálni fog. Mutogatja a pelusát, aztán félrevonul. Ez a csülök nagyon jól hangzik. Én is ki fogom próbálni.


nancsa
 
 


Sziasztok!
Nancsa! ÁÁÁÁÁÁ. ez nagyoooon gáááz!!!!!Bakker, fuss gyorsan haza, hazsn
áld ki, hogy a manó bölcsiben van és pihenj egy jót!!!Milyem helyen, vállalkozásnál dolgozol, hogy műhely és iroda is van? Mármint élelmiszer, fa, ruha...stb.?

Én meg azon pánikolok, hogy hogy kelünk fel holnap? Ma 7 ig aludt Beni, én fél 9 ig, Blani meg 8 ig. holnap fél 6 kor kelek, egyedül megint a 2 gyerekkel, úúú má
r most gyomoridegem van, mert az új évben zöldcseresznyét kap aki nem ér be jelzőőig.

Viera, köszi a csülköt mentettem. Mosoópor renelve, nekem is elfogy...őrület, hogy télen mennyivel többet mosunk. Megnéztem a száritógépeket, de 100 ezer körül van és amikor felvetettem aoának, hogy venni kéne részletre orditozni kezdett velem, hgy meg vagyok én bolondulva, kapjak már a fejemhez, a mostani hitelt sem tudjuk fizetni!!??
Pedig olyan jó lenne, tele a lakás ruhákkal.


Na, mentem, mert ezer dolgunk van ma, ceruzahegyezés, tornaruha keresés, vasalás, bepakolás, 5 bolt vásárlás,(pelus Dm, pzs Rossmann, hús piac, diszkont olcsó pelus megint más bolt, órás, telefonos stb. -megint megmakkant a telcsim) gyógytorna, meg még szánkózni is kéne, meg főzni is, áááá ha az ember nem 5 kor kel akkor olyan rövid egy nap!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Kép

Nancsa:
Nem semmi ez a potyamenet. Tényleg? Haza lehet ilyenkor menni a munkahelyről? Mert akkor uzsgyi.
Nekünk a munkahelyen (bíróság) az ünnepek alatt szokott lenni ügyelet. De megoldjuk úgy, hogy aki ügyeletes az is hazamehet, csak a telefonját nem kapcsolhatja ki és mindig magánál kell tartani, természetszerűleg felvenni ha csörög. Utána futás a munkahelyre, ha kell.

Benia:
Holnap megy suliba Blani?
Nekünk is menne Zorán, de biztos, hogy nem fog. Délben várjuk dokibát. Most már a füle is fáj.
Noémi meg egyre rosszabb. Egyfolytában köhög, hány, ömlik az orrából a takony (ami eddig egyáltalán nem volt). Szerintem semmit sem javult, csak romlott.
Mostmegint kapott egy teáskanál mézet.
Remélem nem lesz allergiás reakciója.
Ha nem, akkor bevezetjük mindennaposra.

Anyucikák! Mindegy, hogy C vitamint, vagy Cebion cseppet adok Noéminek?

Szerencsétlen szinte egész nap az etetőszékben ül és rajzol, mert ha hány, ott legalább nagy tálca van. De imád rajzolni, úgyhogy nem bánja.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Viera!
Én voltam ez a sóporlasztós és még adós is vagyok vele azt hiszem Kimikének!
Tehát a neve Salin és [/url]www.soslevego.hu[url]-n olvashatsz róla!

Bocsi,hogy csak most! :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Megjelent az egyik főnököm úgy fél 9 táján. Egész héten nem kell mennünk! Hurrá! :P Úgyhogy már bevásároltam, megnéztem dolgozik-e a fodrászom (naná, hogy csak holnaptól), meg leskelődtem egy kicsit a bölcsinél, de nem láttam semmit. :( Pedig megnéztem volna szívesen hogy játszik a többiekkel a hóban a lurkó. :)

Benianya: Ez egy fémipari cég. Tartálygyártás, tartálykocsi javítás, lángvágás, csővezeték szerelés a környékbeli cégeknél ( BorsodChem, TVK) és a telephelyen. Az irodában pedig mennek a napi ügyek, a tervezés és a kivitelezés lebonyolítása. Később a könyvelés is itt lesz (ezért járok suliba). Szeretem őket, nem szokott ilyesmi előfordulni, csak most ez így sikerült. Együtt dolgoztam szinte mindenkivel vagy 5 évig egy másik cégnél. Aztán ők új céget alapítottak én meg gyereket szültem, most pedig újra egymásra találtunk.

Jönnek akkor az ígért képek:

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép


nancsa
 
 


Colett!
Egyáltalán nem untatsz! :wink:
Minden ilyesmi érdekel!

Viera!
Azt elfelejtettem,hogy a cebion ugyanúgy c vitamin,tehát mindegy! :lol:

Valaki aki nagyon okos,mondja meg nekem,hogy Zalán miért nem akar aludni amikor már olyan álmos,hogy eldől!
Pár hete kezdte ezt!Addig 10-15 perc alatt elaludt,mostanában van amikor egy óráig altatom!
Kipróbáltam egy alvás az kevés neki,tehát nem azért van!
Lefekszik,már félig alszik,erre felül! :shock: Visszanyomom,ugyanez!
Már sokadik éjszaka nem alszik rendesen,de a mai...
Egész éjszaka 15-20 percenként felébredt,5-kor már magunk közé vettem,de ott is állandóan felült!Nem volt rosszul,ma már evett is!
Most hulla vagyok!

Jaj a holnapi sulit ne is mondjátok! :roll:
Tőlünk elég messze van a suli így gyalogolok!
Ez oda-vissza 1,5 óra!A kutya meg addig vonyít!nem udom miért csinálja!Jó,hogy kicsi még meg minden,de soha egyik kutyám sem csinálta ezt!Ez meg olyan rossz,hogy nem igaz! :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Iszonyatosan el vagyok maradva :oops: Elsősorban a jókívánságokkal az új évre mindenkinek! Jobb legyen, mint a tavalyi volt!

Bár visszaolvastam, valószínűleg a legkevésbé fogok tudni sorban válaszolni. Még az is kétséges, hogy fogok tudni írni, mert bár Bálintnak aludnia kéne ilyenkor, jelenleg üvölt torkaszakadtából, nem is értem, ilyet sosem szokott csinálni :? Csak nem lesz beteg???

Eni! Nektek hatalmas gratula, nagy lehet az öröm! Vigyázz Magadra!

Nagyon rossz olvasni, hogy a legtöbb gyerkőc beteg, és ráadásul nem is kicsit :twisted: Mi eddig megúsztuk, karácsony előtt volt pár nap orrfolyás, de más semmi.

A képek nagyon jók, szeretem őket nézegetni.
A receptek is klasszak, csak sose mentem őket ki, és utólag meg megy az önostorozás, hogy vajon kinél is olvastam.

A karácsony egész jól telt, szenteste hárman. Délután míg aludt, feldíszítettük apával a fát, és megebédeltünk. Mire Bálint felébredt, ott állt a gyönyörű fa, alatta az ajándékok.

Innen folytatom, mert közben a szomszédban elkezdték ütni a falat :twisted: :twisted: :twisted: , és a nappaliban altattam el Bálintot...

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Elment dokibácsi, persze reciket hagyott itt rendesen.
Szal, mindkettő gyerek rosszabbodot, felülfertőződtek. Eddig ugyebár mindkettőnek másfajta betegsége volt, most meg összevissza keverték. Egymást fertőzték. De szerintem ez elkerülhetetlen volt.
Ma reggelre és tegnap este is már Zoránnak fájt a füle is.

Kaptunk most megint antit, mindkettő ugyanazt: Aktil Duo, vagy mi.
Most megyek kiváltani.

Méz megy neki, ő a homeopátiában nem hisz, tehát hiába adom neki a Sinupretet nem ér semmit, főleg, hogy el sem fogadja, a mézzel sem érek semmit. Mivel hogy a gyógyszer sem hatott rá. Ebben azért igazat adok neki.
Most viszont bevetem a propolisz cseppet.

Ezt szedte a Zorán is tavaly télen és nem is volt beteg!!

Próba szerencse.
De már annyi mindent próbáltam :cry: :cry: :cry:

Erika

Kép
viera
 
 


Hali!

Sehol senki?

Benia:
Tornazsákból a zoknit ki ne felejtsd!!! :D Mert én nekem szokásom, aztán utólag viszem be mindig.

Ezt Blaninak küldöm:
Kép

Nancsa:
Tök jók a képek. Én még soha nem mertem alvás közben lefotózni Noémit. Tuti felébredne.

Erika

Kép
viera
 
 


KIZÁRATOK????
:cry: :cry:

Vagy mindenki punnyad? Vagy szánkózik? Vagy készül az ovira, isire?

Remélem azért ma még írtok.

Erika

Kép
viera
 
 


Helyesen: KIZÁRTATOK???

Erika

Kép
viera
 
 


Hali! Csipet csapat a kádban, apa éjszakára ment, elmosogattam, de elromlotta csap ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáá
Viera! Köszi a zokni megvan, Blani betette a tornacipőjébe! Márcsak vasalnom kell. Édes ez sulis állatka!!!Máig rejtély honnan szedtek ilyen jóságokat és hogyan varázsoljátok fel ide.
Mivel elomlott a mobilom fogalmam sincs hogy ébredek fel reggel. :? :? Remélem nem alszunk el. Csajok neke már eegem van a kajákból!!!!!Jó volna valami januári könnyű diéta!!!!Valahogy most csak görögdinnyét meg salátákat kivánok!!!De hol van még a nyár!

Betegeknek még mindig gyógyulást sajna ez a rosszabbodás, tuningoljátok fel a gyerkőket mert jön az influenza!!!!!!
Nancsa, tök jók a képek!!Kutyi a tiétek?
De jó sok álatkával alszik zoló, Beni meg löki el mindet, pedig olyan nagy malackája is van, mint Oriandy Danijának, de semmi sem kell neki!!!Már az ujját sem szopja!!!!! :shock: Csak a lepedőt simogatja, de ha meg olyan kis nyunyukendőt rakok a kezébe félálomban is akár azt is ellöki, csak a lepedőt simizi.
Mentem készülődni, pusszancs
Vicky várunk!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok. Viera, szegény gyerkőcök. :-( Te hogy vagy? A doki a mézet javasolta, jól értem? És a sinupretet nem, mert nem hisz a homeopátiában? Bocs, csak nem teljesen világos.

Nancsa, veled jól kitoltak, viszont az pozitív, hogy a héten még szüneteltek. Aranyosak a képek. :-)

Milán már jobban van. Viszont a párásító - a szekrény tetején - valamiért engedi a vizet, elázott a szekrény teteje. Marha jó, nemrég vettük. :evil:

Bili, oké, hogy nem kell erőltetni, ezzel maximálisan egyetértek. De azért nem szabad a másik végletbe se esni. Az, hogy szem előtt van a bili, még messze nem erőltetés. Biztos vannak korábban érő gyerekek, és van olyan is, aki később lesz szobatiszta. Ezek a számok, 2.5-3 éves kor csak viszonyítási dolgok, az átlagról szólnak. Olyan ez, mint az, hogy 1 évesen jár a gyerek. És mennyien vagyunk itt, akiknek a gyereke korábban, vagy jóval később tanult meg járni, ugye? És mindenki egészséges.

No megyek, megvacsiztatom a fiúkat. :wink:
Vendég
 


Zoló!!!!!ZZZZZZZZZZZZZZZZz-vel, bocs!!!!!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Szia Kimike! De rég voltál.
Egyet értek, s megsúgom én 2 hete hoztam le a padlásról a bilit, ott van a fürdőben, még Blanié volt, de meg sem mutattam neki mit kell vele csinálni. Egyébként a bölcsiben ez jobban előtérbe kerül, mert ott látja a többieket.
Mi is megyünk a bölcsibe augusztusra beiratkozni!!!!!!Jövő héten, majd beszámolok!!!!!
Na, most már tényleg mennem kell.

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali!

Nem-nem, a mézet sem, a propoliszt sem és a Sinupretet sem javasolta. Mivel szerinte egyik sem hat. Nem hisz benne. Hisz a gyógyszerek sem hatottak.
De hát a méz szerintem önmagában és propolisz csepp is elég jótékony hatású.
Egyébként mindig is hangoztatta, hogy nem hisz a homeóban.

Csak halkan megjegyzem, eddig nekem sem jött be egy homeós szer sem.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, ja értem. Nos, a mézen csodálkozom, az természetes anyag. :roll: :shock:

Csak ezért jöttem, most már tényleg megyek:
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=54&cid=29135
Vendég
 


Sziasztok!

Megvagyunk, viszonylag jól is vagyunk, még ugyan oviba a héten nem megyünk, de már javulnak a gyerekek. Bazi sok hó esett, a szilveszter is havazással telt, semmi extra, de nem vagyok elégedetlen.

Ti meg hú de nagyon sokat írtatok, az előző oldal közepe óta, vagyis az egész idei terméssel vagyok elmaradva.

Most se tudom pótolni, de gondoltam, lejelentkezem, hogy megvagyunk!

Pusszanat mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike! Zárt topic ügyében azóta sem válaszoltál! Hogyan is működik az? És akarjuk mi azt? :shock:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, hol is tartottam....

Szóval jött ki a szobájából, nappali ajtó csukva, egyszercsak megszólalt a csengő (amit apukája damillal kivezetett :wink: ) Bementünk, volt ám meglepetés. Persze az összes előzőleg becsomagolt ajándékot mi bontottuk ki, nem értette, hogy abban neki van valami. A csomagok végére csak estére értünk, mert egyrészt annyira érdekes volt az előző ajándék, hogy azzal rögtön játszani kellett, másrészt meg lerongyoltunk szánkózni, mert egész nap szakadt a hó, nem lehetett kihagyni.
Első és második ünnepen Pesten voltunk édesanyáméknál, hát minden előzetes várakozás ellenére az éjszakát bírta a legjobban, pedig még soha nem aludt máshol, és soha az utazóágyban. Mindegy túléltük, akárcsak a szilveszter éjszakát. Mivel délután nagyon félt a tűzijátéktól, be voltam tojva, hogy mi lesz éjjel, de szerencsére épp csak felnyögött.

Nem tudom, a ti gyerkőceitek milyenek mostanában, de Bálint szinte semmit nem hajlandó egyedül csinálni, mindenhez kellünk, vagy én, vagy az apja. Hordja hozzánk a játékait, aztán magyaráz valamit. Ha kimegyek pl. mosogatni, jön utánam, mint egy kiskutya, és szó szerint lóg a lábamon, és húz be a nappaliba. Szóval gáz. Remélem, kinövi, pár hete még tök jól elvolt. Nem mondom, hogy egész nap, de azért néha tudtam mellette mást csinálni.

Bili: nálunk már egy éve elöl van, akkor kapta és hát pici lakás révén nem igazán találtam neki helyet, így maradt a szobájában. Kb. nyáron kezdte, hogy ráül, persze csak ruhástól. Ilyenkor mindig elmondom, hogy abba kell majd pisilni meg kakilni. Mostanában kezdte el mutogatni egyáltalán a pelusát, ha megkérdezem, hogy hová pisiltél, hol a büdi kaki. De a bilizéstől még messze vagyunk. Majd ha szól, hogy van kaki, utána talán. Meg a nyárban bízom, elég lesz egy kisgatya, abban majd érzi, hogy folyik valami a lábán és talán zavarja.

Amúgy rájöttem, hogy jajj, de szigorú anya vagyok én. :? Csak olvasom, hogy melyik babó meddig volt fent, meddig alszik reggel, hányszor eszik.....Én bizony kicsi kora óta szigorú napirendet tartok, és hát bizony felkeltem fél 8 körül :oops: :oops: :shock: :roll: . Merthát este van alvás. Így is, hogy max. másfél órát alszik ebéd után, van hogy fél-3/4 10 ig altatom este. És délután sem igen szeretem, ha fél 3nál tovább durmol. Persze ha beteg lenne, biztos hagynám, de annyira még sosem volt az. Enni is szigorúan négyszer, mi mindig akkor eszünk, amikor nem látja, max. délután ha eszem gyümölcsöt, akkor abból kap. Így is 12 kg.
Szóval neki gáz, bár a bölcsi rendjét így biztos könnyebben meg fogja szokni. Vagy nem.....És hát nem utolsósorban tudok tervezni, tudom, mikor tudok főzni, és mivel nincs segítségem, nem mindegy...
Na, ilyen gonosz vagyok én.....

Nem tudom, mit akartam még, majd holnap újra visszaolvasok, aztán jövök...most megyek, mert megfürdöm a gyerek előtt, ne utána zörögjek.

Ja, kajától mi is besokalltunk, de már végre elfogyott minden (édesanyám pakolt, én is főztem korhelylevest), már csak süti van, de az eláll. Holnap max. egy paradicsomlevest dobok össze.

Jó éjt mindenkinek, betegeknek gyógymanóseregek indítva!

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Kimike!!!!
Nem fogod elhinni, de ma du. vettem meg a Nők lapját, elolvastam a Dombóvári Vandás cikket, aztán D.Tóth Krisztához lapoztam, de csak a lead-et tudtam elolvasni, mert közbeorditottak a gyerekek. Most tettem le Blanit is, és megfogtam a Nők Lapját kinyitva ezen az oldalon.
Na mondom mielőtt bekucorognék a sajt-alma vacsimmal a Tv elé, csak megnézlek benneteket! És mit látok? Pont ezt a cikket tetted fel. El is olvastam azonnal itt!!!! :wink: Mindig tetszenek az irásai.kb 1 évvel van előttünk Lola baba ha jól számolom. háát mi vár még ránk? Legérzékenyebben a gyurma földre- és a nyers tészta lefolyóba tömködése érintett! :shock: :?

Gab! Mesélj, mi volt?

Alziza! Agykontroll ügyben én is csak sodródtam az árral. Eü-be jártam és közelről láttam sokszor mennyire tehetetlenek a dokik, hogy az orvosiban minden téma, csak a gyógyitás nem, -na jó van üssük má be azt a szöget-érzésem volt, és fel voltam háborodva, hogy emberekről beszélnek!!!!A fehér köpeny meg a tartás sokszor halvány lila gőzöm sincs csókolom mit kéne magával tennem, hogy meggyógyuljon, adok egy kis ezt, meg adok egy kis ilyen szurit abból baj nem lehet. Meg enyhitjük a fájdalmat és kész! :shock:
Az onkológián, ahová csak be, de ki nem mentek szegény népek meg még rosszabbakat is láttam 2 év alatt!!!Még hogy nincs eutanázia kis hazánkban. Ó dehogy nincs! Csak a nővérkékkel csináltatják morfium+ fájdalomcsillapitó egy este,reggelre egy mosdatóssal kevesebb, és még volt pofájuk visszaszólni: "ne ébresszetek fel, majd reggel felugrom és kitöltöm a papirokat!"

ÚÚÚÚ, ezer bocs lányok, ez most nagyon kijött, biztos sokakat érzékenyen érint szeretett hozzátartozó miatt, de mit szépitsem a dolgokat, ez van. Biztosan van lelkismeretes, odaadó orvos is, én is ismerek ilyet, aki olyan mint egy pap-minden tiszteletem az övé.
Csak próbálom Alzizának elmondani mi vitt rá, hogy ne csak a fehér köpenyben bizzak!!!!!
Szóval hasonló arculcsapások után botlottam a kézrátétes gyógyitásba, az energiákba, és bizony én éreztem a meleget, sőt a kezem alatt is érzeték, innen már csak pár év tanulás, csakramegnyitások, beavatások jöttek maguktól. Jött magától az agykontroll is, egyszer csak ott volt,én csak sodródtam.
Szóval azt mondom ne gondolkozz, gyűjts össze a pénzt, menj el, vidd majd el a lányt és csináld, vagy ha nincs kedved akkor csak csinálgasd! Csak néha, ha van kedved, vagy eszedbe jut!Nem kell erőltetni, ha szükség van rá, úgy is eszedbe jut valamiről.
Mindegy, hogy kollektiv tudatalattinak, kozmoszi energiának, Istennek, Allahnak, Buddhának stb. hivjuk, számomra tény, hogy van valami ami működik. Colett szavaival: a nagyfőnök.
Ezért ösztönösen bebiztositottam magam, imádkozom Istenhez és Buddhához is(mindkettőben meg vagyok keresztelve), használom az elme, a kollektiv tudatalatti erejét, a kozmoszi energiát- de lehet hogy a több módszer mind ugyanoda vitt, csak nem tudjuk. Ösztönösen rakok védelmet minden út előtt az autó kerekeire is, meg a gyerekek köré védőburkot, aztán eszembe jut, hogy ja, az se jó, ha megárvulnak, akkor bebuborékozom az egész családot pl. - csak jön, mintha megvakanád az orrod. Nem akarom, nem tartom észben, nem gyúrok rá, csak beülök, és megcsinálom. Nem is tudom igazából hogy működik ez.
Van, hogy csak mondogatom: nyugodt vagyok, vagy nem fáj, vagy sikerülni fog stb.
Vizsgázók, úgyis most mentek nemsokára- próbáljátok ki, hogy reggel már azt programozzátok, jó passzban lesz a tanár, pont azt kérdezi amit tudtok, szimpik lesztek neki , nagyon jól sikerül a vizsga,stb... csak próbáljátok ki a kedvemért, de mély meggyőződéssel ám!!!!!!

Szóval Alziza és a még érdeklődőek én antifanatikus lévén nem igazán tudok okosakat mondani ezekről, csak kipróbáltam és működött, és csak úgy hagytam magammal megtörténni a dolgokat!Még csak nem is agyaltam rajta, csak megtörtént mire észrevettem. :wink:
Drukkoljatok, hogy beérjünk reggel jelzőig a suliba. BEÉRÜNK BEÉRÜNK BEÉRÜNK :wink: :wink: :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Vicky! Nekem szimpi ez a rend! Bár nekem nem kell ébresztenem, mert a tesó kel, arra ő is felébred. _Nem 5x eszik? Beni ma 10x evett :twisted:
Hát ez az előtte nem evés kéne nekünk is!!!!
Kipróbálom!
De jó fejek vagytok, hogy damil, meg csengő meg minden...úúúúúúú. :lol:

benianya
ákosbenianya
 
 


ÚÚÚ, de hülye vagyok: morfium+ nyugtató= légzésleállás(bizonyostipus és mg+mg-esetén.)
Zuhanyzás közben azon agyaltam milyen hülye vagyok, hogy ilyeneket irok nektek, holott van egy csomó tök rendes doki is, pl. Mézgombi tesója, a mi dokijaink stb. Lelkiismeretfurdim van. :oops:
De a hülye maximalista Bak 2. gondolata az volt, rosszul irtam, mert a morfium is fájdalomcsillapitó és egy idő után felpörget, szaladgálnak a folyósón, rángatják a rácsot, ezért bizonyos nevű és mennyiségű nyugtató és kész. Szerintem ennél sokkal humánusabb, ha ott lehetnek velem a szeretteim amikor átlépek az örök vadászmezőkre, ha nyiltan felválalják a dokik.(egyébként ismertem 2 olyat aki pl. mikor tudta, hogy 1 hét múlva már annyira kell emelni az adagot, ami már végzetes lehet, de sajnálta a fájdalomtól szenvedni hagyni, és behivta a hozzátartozókat és meg ugyan nem mondta az igazat, de utalt rá, hogy most már jöjjön be mindenki elköszönni, intézzék úgy a következő napokat, és még azt is megmondta, hogy a nap mely szakában vannak tiszta pillanatai a bácsinak-szóval volt humánum is ám, és ez jó.), Nyilván én már meg akarok szabadulni a szenvedéstől, de bakker ne suttyomban tegyék már, hanem szóljon zene, legyen ott akit szeretek és aki szeret, nézegessünk fotókat mittonén. Legyen időm elköszönni és nekik is! Az én legnagyobb fádalmam, hogy imádott nagynénémtől nem tudtam elköszönni, nem mondhattam el neki mennyire szeretem, milyen sokat jelentett nekem, voltak fel nem tett kérdéseim stb. Ő sajnos nagyon hirtelen ment el.
No, de ez a téma a világ sok országában évtizedek óta vitatéma, nem mi döntjük el a kérdést, csak kiszakadt, ne haragudjatok!
Na, bocsika, ezt most jól megfilozofáltam. Váltsunk témát. Bár pont Vierának és Kimikének sincsenek rózsaszin emlékei a kórházról.
(ugye már senki sem csodálkozik, hogy 3 év után felmondtam és homlokegyenest más szakmát választottam?ez meg sajnos szófosással jár, na el is dugultam! még egyszer bocs :oops: )

benianya
ákosbenianya
 
 


Gabella, a zárt fórum kivitelezése nem tudom hogy történik, még nem néztem utána, mert nem volt nagy lelkesedés. Személy szerint azért tartanám jónak, mert az ember őszintébben, nyíltabban tudna írni, ezt azért mások is olvassák és én sokszor nem is írom le, ami velünk történik. Valahogy ez zavar. Gyakran előfordul, hogy elkezdem bepötyögni, de végül kitörlöm. :?

Vicky, te gonosz anya. :evil: Csatlakozom, én is gonosz vagyok, 8-kor alvás és nincs ellentmondás. :lol: :wink:
Vendég
 


Kép

Gab!
Örülök, hogy jelentkeztél!
Zorán sem megy oviba holnap, bár menne, de beteg. Nem kicsit. Én meg már szeretnék visszazökkenni a hétköznapokba, tehát alig várom (követ lehet dobálni), hogy menjen az oviba. Sok volt ez a két hét. Egyik nyűgösebb mint a másik.

Lackónak ezt küldöm:
Kép
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.9713.jpg[/img]

Mesinek pedig:
Kép

Benia:
A képeket úgy töltöm le, hogy a Google keresőbe beütöd, hogy tuti képeslapok. Kidobja az oldalt és ott vannak jó képek. Képeslapot is tudsz vele küldeni és el is tudod menteni képek közé, én ezeket rakom fel ide.
Még regisztrálni sem kell.

Nálunk totál Kép mindenki. Elegem van belőle. Mindenki nyűgös, én is. Holnap jön takkernéni, még őt is kerülgetni. Szeretnék neki segíteni, de hát Noémi kapaszkodik belém, így egyszerűen lehetetlen. Max. az ő szobáját én takarítom, utána lefektetem és a többit majd valahogy csináljuk együtt. Nincs kosz, meg ilyesmi, mert mindennap porszizok, de a polcokon azért por az van.

Holnaptól már főznöm sem kell, hurrá. Mi hordatjuk az ebédet. Isteni finomakat főznek, és házias. Nem fűszeres. Ma volt kocsonya, gordon blue, sült krumpli és kettő tepertős pogi.
Ezt mind küldtél alig győztük enni.
Közben még van töltött kápi, saját kocsonya, lencse, de azt Noémi ma kétpofára bezabálta egy egész rántott husival. Igaz, össze kellett neki turmixolnom az egészet. Tudjátok tegnap írtam, hogy a lencse héját nem tudja megenni. meg szerintem fáj a torka és jobban csúszott így.

Egy korty teát, gyümilevet, folyadékot, tápit nem akar elfogadni már két napja.

Zoránnak a fülére csak annyit modnott a doki, hogy ha fáj, akkor Cataflam csepp. Egyébként ugyanazt a gyógyit kapta, mint Noémi.

Mi is megzuhantunk azurammal.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Gabi!

Lakcónak lemaradt a másik kép:
Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Benia:
Küldtem privit!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Na, ha senki nem jön, akkor:

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Mi megvagyunk, igaz, tegnap dögrováson voltunk a férjemmel, azt hiszem, ma öcsém és anyukám a soros...Peti még OK. Azt hiszem benyaltuk a hányós-fosós vírust, még jó, hogy kb. 10 óra alatt átment rajtam és Ferin is, de azt senkinek nem kívánom...

Bénianyu, én ismerek egy anyukát, akinek a lánya valamivel fiatalabb mint Peti, és mikor találkoztunk úgy 2,5 hónapja, mondta, hogy a lánya már nem hord pelenkát! Tehát van, aki szobatiszta ilyenkorra...persze ahogy írtad, erre meg kell érni, de ez nem kizáró ok arra vonatkozóan, hogy valaki egyévesen ne bilizzen, csak épp ritka.

Alziza, nem egészen értem ezt a szemüvegesség dolgot. Mondjuk nálunk úgy van, hogyha valamelyik szülő szemüveges, akkor évente, egyébként kétévente vinni kell a babát szemészeti ellenőrzésre.

Viera, nálunk is szem előtt van a bili. Peti örömmel ül rá, és bambulja a tévét, fél centiről...de mindegy. Egyébként is látja, csak biztos jobban vibrál közelről. :?
Cebion=C-vitamin szerintem, aszkorbinsav van mindkettőben.
Huh, javulást Noinak és Zoránnak!

Nancsa, na nálunk már ma nagyüzem volt...nemhogy no meló.

Na megyek pancsikálni, gyerek be az ágyába, én meg megyek alukálni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Marcy: Gratulálok! :P Hogy érzed magát? Nagyon vigyázzatok!

Oriandy: :( :( :( de nagyon drukkolok! Kínai horoszkóp szerint(nálunk is ezt használunk), 2008 egér év, azt jelenti, hogy „újélet gazdag” éve. :P :P :P Biztos majd hozzátok is érkezik az újélete. :D

Vicky21: Pont én is akartam írni, hogy nálunk is ugyanaz a helyzet mint nálatok. Egésznap utánam jön Kevin, és ha bemegyek WC-re, sír földön. :? Régebben ilyen volt, de már azt hittem kinőtt. Most ünnepek alatt ilyen lett. Nagyon anyás. Kíváncsi vagyok, holnap, holnapután milyen lesz…

Ákosbenianya: A kacsa husira tettem narancs szószt.

-narancs szósz-
1 db. narancs (lé és héja)
5 kanál cukor
4 kanál borecet(vörös)
2 kanal bor(vörös)
sütött húsnak leve
fekete bors
kis vaj
kis burgonya lisztes víz

Mindig kaja ügyben zavarlak, csak mutatom a figyelmesünket.
Nálunk 18 hónapos kortól 3 éves koráig így lenne naponta ideális étkezés.
12 szempontból figyelünk:
1,gabona- 250-300g
2,szója, bab termék- 30-35g
3,világos színes zöldtség-100g
4,burgonya-30-50g
5,tojás-1/2db.
6,gyömlöcs-100g
7,hal-30-35g
8,tej, tejtermék-200g
9,tengeri alga,gomba-5g
10,hús-20g
11,színes zöldség-80g
12,egyéb-étolaj 1 kanál, cukor 5g

Nem pontosan mérlegem, de hűtőszekrényre tettem ezt az infót és oda figyelek.

Sajnálom a beteg babákat. :( :( :( Jobbulást Nekik!!!

Szerencsére Kevin mindig jól van. Még életében soha nem köhögött, nem hányt, nem találkozott az orrszívóval sem. Tavaly augusztus végen kapott 3 napos lázat, azóta semmi. Orvosunk is csodálkozik. Lehet, „messzi vérkeverés”-re köszönhető, mivel állítólag azok erősök. Pedig most is járunk úszásra , ezt picit féltem ilyen hideg időben. Most már abbahagytunk a babaúszást, helyette vasárnap járunk sima tanmedencébe és ott bohóckodunk. Hidegebbnek érzem a vizet babaúszásnál, de úgy látom Kevint nem zavarja.

Volt nálunk a fodrásznéni barátnőm.
Ordított.


Hónak én is nagyon örülök!

Sokat akartam írni, de mára csak ennyit tudtam.

Puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 00:31-kor.
Vendég
 


Hali!

Én már megint itt.
Negyed egy óta vagyok fent Noémivel. Altattam, ringattam, bébihordóba szunnyadt egy kicsit, de felébredt, megint altattam, stb. Aztán (kődobálás) Teletabi. Megint végignézte, a végén már bőgött, pedig az ölemben volt. A kedven takaróját is állandóan eldobálta.
Most háromkor meguntam, visszatettem a kiságyba. Sírt vaggy 15 percet, most talán alszik, de izeg-mozog. Ja, most hallom, hogy köhög.
Én már nem megyek vissza aludni, már kiment az álom a szememből. Levegőt nem kapok, fáj a fejem és mindenem.

NEktek további jó Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Jó reggelt!

Úgy látszik, én vagyok a legfrissebb, pedig én is 3/4 8kor ébredtem (puff neki fél 8-as ébresztő :wink: , de hát vannak ilyen napok is, mikor anyuka húzza a lóbőrt... :lol: )

Szóval még egy-két dolog eszembe jutott.
Méz: mi kb. fél éve napi rendszerességgel isszuk teába, amiből elég sokat iszik. Teszek bele mellé vagy calcium pezsitablettát, vagy citrom/narancslevet. Semmi allergiát nem tapasztaltam, de hát nálunk a családban sincs senkinek. Úgy tudom, töményen nem szabad adni, mert úgy még jobban allergizálhat, de folyadékban elkeverve mehet.

Benianya: igen, csak 4szer eszik, 8kor zsemle, vajkrém, kakaó, délben főzelék, 4-fél 5körül gyümölcs, tejtermék, és fél 9kor tápszert. És mindezek mellett már 12 kg, apa és anya is hízásra igen hajlamos :cry: , tehát amíg tudok, odafigyelek arra, hogy mennyit eszik Bálint.
A csengő-ötlet még az én gyerekkorom hozadéka, az én szüleim is így csinálták, evidens volt, hogy viszem tovább a hagyományt, szerencsére a férjem nem röhögött ki, hanem lelkesen szerelt :wink:

Kmammy: akkor kicsit megnyugodtam, hogy más baba (mit baba, kisfiú) is ilyen anyás/apás, mint Bálint.
Hajnyírás: az elsőt Bálint is végigüvöltötte (mi géppel csináltuk), aztán valaki javasolta, hogy tükör előtt csináljam. Ezt úgy csináltam, hogy gyerek beköt etetőszék, betol nagy szekrényen lévő tükör elé, gyerek kezébe kisnyuszi (vagy akármi, ami érdekes), aztán nekiestem a fejének a géppel. És mivel látta, hogy vele szemben egy kiskölöknek szintén nyírják a haját (ráadásul az ő anyukája :lol: ), elvolt a csodálkozástól, én meg simán megnyírtam. Mivel Bálintnak hatalmas haja van csecsemőkorától, sosem volt kopasz, elég sokszor kell nyírni. Ez mára annyira fejlődött, hogy minden cécó és előadás nélkül felültetem a fürdőben egy kisszékre pucéran, megnyírom, aztán bevágom a fürdővizébe. Ott fogom az ollót, és a füle körül is kinyírom, amit a gép nem szedett ki. Szóval profik vagyunk :lol: ,(meg szerények 8) )

Kimike: én benne vagyok a zártságban, sokszor vagyok úgy, mint Te, hogy írnék Nektek (de csak Nektek) valamit, aztán arra gondolok, hogy régen én is "kukkoltam", hányan olvashatják azt, amit csak ide szánok.

Na, mentem paradicsomlevest főzni..... :arrow:

Pussz

Ui.: Viera, Alziza és többi betegek: GYÓGYULJATOK MÁR MEG!!!!!!

Ja, "adós" vagyok karácsonyi képekkel:

A karácsonyfánk:
Kép

Csomagok:
Kép

Ilyen szerkóban ünnepelt Bálint:
Kép

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Szia Vicky!

ÁÁ, nem te vagy a legfrissebb!! Nézd csak meg az én hsz-mnél az órát!!
:D :(
Jók a képek nagyon.
Egyébként szerintem Bálintnak a magassága is megvan a súlyáshoz nem? Vagy csak a képen tűnik magasnak?

Mindenkinek:
Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Jelentem mi jobban vagyunk! Kép

Ex!
Nálunk nincs ilyen!Mármint nem küldenek el vizsgálatra!
Ha gyanakodtunk volna elvisszük,de nem gyanakodtunk!
Mindnesetre Zalánt márfél évesen elvittem!Neki semmi baja,ill. azt mondták,hogy lehet később plusszos lesz a szeme!

Viera!
Kép

Alvásügyben akor semmi ötlet?Nem reagáltatok!
Kép

Benianya!
Na majd próbálkozok!
Bár mondom,már próbáltam!Amikor elvetéltemtöbbször akkor egy ismerősömjavasolta,hogy próbáljam ki!Ő úgy csinálta,hogy a babára koncentrált,és képzeletben beszőtte mint egy pók! :shock:
Hát én hiába próbálkoztam!
Vendég
 


Elegeeeeeeeeeeeem vaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma még csak hányást takarítottam.
Most már tényleg elegem van. :cry: :cry: :cry:

Elmegyek itthonról és haza sem jövök!!!

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom a betegséget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fáradt is vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kimike, Alziza?
Ti? Vagy csak én vagyok ilyen nyűgös?

Erika

Kép
viera
 
 


Képek mindenkinél jók,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 12:11-kor.
Vendég
 


Viera!

Megelőztél!
Tudom milyen!Pár nap és vége!Bár én már könnyen beszélek!
És a hányásra nem kaptatok semmit?
Mi kupot kaptunk!
Vendég
 


De hülye vagyok nem is előztél meg,hiszen az írásom után írtál!csak a képek előtt!

na jó!
Én sem vagyok még 100-as! :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Alziza: Ismerős a helyzet. Zoló is ezt csinálja délután és este is. Már olyan érzésem van néha, hogy másból sem áll az estém, csak altatásból, mert mire ő elalszik, akkora én is kidőlök. Néha előfordul, hogy 1 órán keresztül altatjuk apával felváltva. :? Próbáltuk már azt is, hogy kivesszük az ágyból had fárassza magát még egy kicsit, de olyankor felpörög és 10-11-ig ébren van (8 körül van lefekvés). Ja és az altatási mizéria kezdődik előröl. :shock: Remélem most hogy kezdődik a bölcsi jobban elfárad estére és hamarabb megadja magát. Szóval tanácsot nem tudok adni, csak kitartást kívánni. :wink:

Vicky: Nagyon szimpi ahogy a karácsonyi meglepit intéztétek. Nekem a csengő eszembe se jutna pedig nagyon jó dolog. A szigorú napirend pedig nem gáz. A bölcsiben, oviban, suliban úgyis az lesz.

Benianya: A képek a szüleimnél készültek, a kutyus is az övék, sőt még egy hatalmas fekete kandúrjuk is van. A gyerekek imádják őket! Ez a sok állatka egy kivételes majomkodás volt neki az alvás előtt. Egyébként a képen látható bohóc az alvós rongyija. Meg egy cicát kunyizott el anyósomtól karácsonykor és azóta az a mindene. Még éjszaka is hallom néha, ahogy keresi (miájú-miájú-miájú). Akkor meg egyenesen megzabálom, amikor mondja a cicának, hogy óbe=ölbe és elkezdi ölelgetni, puszilgatni. :P

Apropó óbe. A ti gyerkőceitek mondják ö-ő, ü-ű betűket? Csak mert nálunk o-ó, u-ú van helyette. Pl: fű=fú, csüccs= csuccs. :shock: Normális ez?


nancsa
 
 


Kész lett anyósom a legújabb pulcsival is! :P
Megmutatom nektek miket kötött mostanában. Ha én csak fele ilyen jól tudnék kötni...

Kép Kép
Kép Kép


nancsa
 
 


Nancsa!

Ez igen!
Azt hiszem egy sima sál is meghaladná a képességeimet!
Ugyes anyósod van! :lol:
Vendég
 


Gabella!

Írtam Neked abba topicba amiről azt hitted működik,de most azt gondolod csak reklám! :wink:
Vendég
 


Alziza!

Nagyon édes Zalán. Az első képen látszik a szemén milyen beteg. :(
Az utolsó képen az ilyen cipősaljú zokni? Na ezt jól leírtam! :shock: :)
Nekem is ki kéne valamit találnom anyáékhoz, mert a mamusz + zokniba beizzad a lába, anélkül meg hideg a padló.


nancsa
 
 


Sziasztok lányok!

Lassan én is teljesen kivagyok. Nálunk immár lassan 2 hónapja tart a betegség, ami épp hol már csak alig-alig van, aztán rázendít újra. Most megint nagyon vacakul van Márk. Köhög ezerrel, folyik az orra, és természetesen így nem is laszunk. Az orrát szívni kell, de szerencsére az most nem zöld. Ráadásul most megint nem akar enni, a túrórudiból (ami eddig az abszolút jolly-joker volt) is max 2 harapást eszik. Szerencsére viszont inni most megint iszik, mert az az időszaka, amikor egész nap ha már 1 deci vizet megivott, tapsikoltunk, na az szörnyű volt. Most viszont annyit iszik, hogy a pelus nem bírja ki az éjszakát. Tegnap éjjel már kipróbáltam a nagypárnás ötletet is, hátha beválik.

Képzeljétek, hogy játunk elsején! :) Átugrottam a gyerekkel a szüleimhez köszönteni az újévet. Akkor ott 4-en megittuk az 1 üveg pezsgőt (mindenkinek 1 teli pohár), majd ebédhez szintén elfogyott 1 üveg áfonyás pezsgő. Az evészet végére befutott a hugom barátja, és persze vele is koccintani kellett, hát kinyitottuk a 3.-at is... Ezek után már este nem mertem autóba ülni, pláne nem hóesésben és gyerekkel a hátam mögött. Így aztán ott aludtunk. Illetve az alvás az erős túlzás, mert kb 20 perces szakaszok voltak amit alvással töltött a fiatalúr.

Ma reggelre meg már a párom is teljesen kiakasztott. Segíteni nem igazán segít, de folyton olyan marha okos, hogy hogy tartsam a gyereket, meg kötözködik, hogy épp milyen gyógyszert, és hogyan adom be. Hát, nagyon kellett tűrtőztetnem magam, hogy ne kezdjek el vele hosszasan kiabálni, és ne küldjem el mindenhova.

Nancsa, ezek a pulcsik nagyon szuperek!! De jó, hogy van egy ilyen ügyeskezű a családban!

Alziza,
nem tudom pontosan, hogy mi is volt a kérdés az altatással kapcsolatban. Nálunk igazából altatás nem is kellett soha. Iszik a cumisüvegből, vagy elalszik, vagy nem (mostanában inkább nem), leteszem, elköszönök és kijövök a szobából. Van olyan, hogy felsír, de csak próbálkozik. Általában egy percen belül már csönd is van, vagy pedig azt hallom, hogy fekszik és beszélget teljesen nyugiban. Ezt hagyni szoktam, már csak azért is, mert valahol olvastam, hogy ilyenkor a napját meséli el,és így dolgozza fel az ingereket, ami napközben éri. Ha benn vagyok, vagy bemegyek, akkor csak kipattan a szeme, játszani akar, stb, kézben se marad meg, szóval nálunk az altatás nem járható út. Mi általában 9-kor fekszünk, és ez így be is vált. Volt egy időszak nyár elején, vagy tavasszal, amikor ez eltolódott kicsit, közelítette a 10 órát. Ilyenkor persze ment a szenvedés, mert már átesett a holtponton, és bizony ilyenkor próbálkozhattam az altatással, semmi sem ment. Eltartott egy ideig, míg rájöttünk, a megoldás az, hogy visszahozzuk a lefekvést 9-re.

A szigorú napirend szimpatikus dolog, de csak ott válik be, ahol a szülök maguk is ilyen rendszeres életet élnek. Én erre képtelen vagyok, nálunk a rugalmasság sokkal fontosabb. Ennek az az előnye, hogy nincs balhé, ha mondjuk valami program kicsit belecsúszik az alvási időbe. Amikor gondjaink voltak az alvással, próbálkoztunk mi is azzal, hogy esetleg felkelteni, de ez sem vált be, mert így nyűgösen ébredt, és egész délután ment a nyöszörgés. A evés rendszeressége is csak olyan gyereknél megoldható, aki egyébként lelkesen eszik, hiszen én annak is örülök, ha eszik egyáltalán valamit. Örülök, hogy van akinél beválik. :)

Viera, hát nagyon nem irigyellek az éjszakázások miatt.

Marcy, nektek meg gratula, vigyázz magadra! Ennél szebb karácsonyi ajándékot elképzelni se lehet.

Benianya,
A darus koccsit, amit Márk kapott itt megnézheted:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30062039

Voltunk tegnapelött kicsit kinn a hóban, és Márk olyan édes volt, nem mert rálépni. Gondosan azon a kicsi sávon ment, ami száraz volt. De nagyon érdekelte a dolog, a szánkó viszont nem volt nyreő.

Jobbulást mindenkinek!

Andi

amandi
 
 


Sziasztok Lányok,

először is Boldog karácsonyt és Új évet így utólag mindenkinek.
25e óta megszállás alatt voltunk és semmi időm nem volt netezni.
A 24ét még édes hármasban (vagyis Ropival 4esben) töltöttük, aztán 25én jött anyósom meg a sógoromék. 26án sógorék el, anyós maradt, jött velünk anyumékhoz. Ő 28án reggel ment haza, így tudott egy kis időt Pancsival tölteni.
Aztán 28án jöttek Guszti unokatesójáék, már tök rég óta hívtuk őket és végül bejelentkeztek, hogy akkor jönnének. Először úgy volt, hogy csak egy estére, de aztán maradtak még egy napot. Jázmin a kis unokahúga Panninak 3 hónappal fiatalabb, de már elkezdett járni.....viszont vicces volt, mert amikor látta, hogy Panni nem jár ő is inkább újra mászott:)
Voltunk állatkertben. Szupi volt, csak nagyon hideg. A majomház az valami elképesztő: van egy rész ahova be tudsz sétálni és szabadon vannak kismajmok meg lajhár, meg madarak. Ha jobb lesz az idő mindenképp megyünk újra! Ja és volt egy hatalmas gorilla, ott ült mogorván és amikor Panni odaállt az ablakhoz, akkor odafordult és annyira hosszan nézte, mintha azon gondolkozna, hogy ki ez a kis ember.
Annyira sajnáltam! A többi állaton nem éreztem, de az a gorilla annyira szomorúnak tűnt ott a bezártságban. Persze tudom Afrikában valószínőleg elpusztulna az orrvadászok/polgárháborúk miatt....mégis.....
Aztán unokatesóék 30én el, de aznap délután meg jöttek át Guszti barátai, akiket korábban már meghívtunk...ismét hullaság. Szerencsére 31én jól kialudtuk magunkat, mert aznap mi mentünk át barátokhoz, akik gyerekes bulit tartottak. Mondjuk éjfél után nem sokkal már jöttünk is haza...már nem bírtuk.

Panni jó sok ajit kapott: eredetileg egy szánkó volt betervezve, de én bementem a Fakopáncsos boltba és nem bírtam ellenállni vettem neki Montessori tornyot (tudjátok az a színes karikás), meg olyan rázós dobot. Aztán Guszti meg látott a boltban nagyszemes legót kiskocsiban, na ő annak nem tudott ellenállni. Anyuéktól mesekönyvet meg egy másik fajta fa kirakóst kapott, anyóstól színes cerkát meg zsírkrétát. Sógoréktól pizsamát.
Ja meg még karácsony előtt a Deichmanban beruháztunk egy hótaposóba, mert nagyon kellett vmi meleg cipi neki, de azt nem számítom ajinak.
Én egy parfümöt kaptam: Calvin Klein Obsession, meg egy háztervező programot. Guszti pénztárcát meg köntöst.

Elkezdtem ám visszaolvasni, de rengeteget írtatok.
Amire reagálni tudok: gyógyulást e beteg babóknak. Én egyébként múltkor úgy döntöttem, hogy nem érdekel, csak zért is adott Panninak mézes csipketeát, háth javul tőle. Most naponta-kétnaponta kap és azóta nem folyik az orra (lekopogom)

Na és most néhány kép:

Kép

rácsodálkozás a fára

Kép

bontogat

Kép

Kép

a zenélő dobbal

Kép

ki sem lehetett szedni a szánkóból

Kép

velem

Kép

szánkózás másnap

meteor
 
 


Ja és a legnagyobb hírt nem is írtam: a Kisasszony 31én megmutatta nekünk, hogy tud ő járni hogyha akar: egész délután egyedül mászkált.
igaz azóta megint inkább négykézlábazik....

meteor
 
 


Benianyu,

beszéd kapcsán: Panni a NEM-et már vagy másfél hónapja mondja ha nem akar valamit, sőt rázza a fejét is, igent még nem mond, de egy hete már bólogat ha egyetért:)

Aztán tisztán mondja a hoppá és na szókat is. Hoppá ha valami leesik vagy ő popóra ül. Na, ha végre megkap valami nagyon áhítottat (mondjuk cici)
Aztán nehezen érthetően, de próbálgatja a csiga, cica, csillag szókat, meg van tyutya (kutya), meg jogu (joghurt), mg bokkó (borsó) kukur (kukorica) meg tudi (túró rudi) is. Ja meg hinta!!

Szóval vicces módn a lányom úgy tűnik előbb fog beszélni, mint járni:)

meteor
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?