Jó reggelt!
Nektek.
Én nagyon úgy érzem magam, mint akit agyonvertek.
Éjszakánk különben jó volt. Mire én lefeküdtem féltizenegykor, Noémi felébredt sírni. Tehát nappaliba ki, ott bébihordóba be, takaróját kis kezébe, én mellékfeküdtem és elaludtunk. Egy órakor bevittem az ágyikójába, azóta köhögésmentesen alszik. Kopp-kopp-kopp.
Párásító ezerrel megy.
Erről jut eszemben!!
Valaki írt valami sógépről vagy miről, ami olyan mint a párásító, csak sót fúj ki. Mi ez a micsoda???
Megnézném a neten és nem biztos, hogy még utolsó próbának nem vetem be.
Benia:
Én nem akarom ráerőszakolni a bilire Noémit, de ezt írtam is, csak előveszem, legyen szem előtt. Aztán majd bukdácsolunk benne. Csak néha ha van kedve fürdés előtt ráül. Nemrég elő volt véve, mert Zoránnak kellett székletminta miatt (aztán mégsem kellett) és örömmel próbálgatta, akár ruhával is.
Dehogy akarom én most 17 hósan szobatisztaságra szoktatni.
Csülök reci:
Veszel egy nagy bőrös csülköt, de inkább kettőt, attól függ, mekkora evő azurad, vagy jön-e vendég.
Én a hentessel kicsontoztattam, de a csontot nem dobtam ki. Így jól szét lehet majd teríteni tepsiben.
A bőrét bevagdostam, ezt úgy értsd, hogy kockákra vágtam, de le ne vágd róla. Bekockáztam. (Bocsi, de tudod nekem így kell mindent a számba rágni, mert én betűről betűre főzök
)
Na én előtte nap jól megsóztam a húsos felét, szórtam rá fokhagymagranulátumot, meg színes durvára darált borsot. (Na,ezt nem sajnáltam róla) Utána hűtőbe.
Másnap úgy ahogy volt feltettem abálni. Nagyon lassú tűzön, tudod addig főni, hogy nehogy forrjon, amikor már elkezdene forrni, akkor elzárni. Ezt azért kell, mert így nem ugrik össze sütés közben, amúgy akkorára összetöpörödne, hogy Beninek sem lenne elég.
Kb. két kg krumplit felvágsz 8 felé, először négybe, utána félbe.
Teszel a tepsibe olajat, én szoktam rendes napraforgó olajat és fokhagyma ízűt is. Ráteríted a krumplikat, 3 db vöröshagymát felkarikázol, azt is ráteríted, plusz még amennyi fokhagymát akarsz, teszel rá. Utána pedig szépen (lazán, dúdolva
) ráteríted a csülköt a húsos befűszerezett felével. Vizet is kell alá önteni, de én az abaléből szoktam félretenni és azt öntöm alá. A csülök tetejére karikázol még egy fej hagymát, én leöntöttem még fokhagymás olajjal, jól lefóliiázni és mehet a sütőbe.
Először kb. másfél óráig lassabb tűzön süljön, utána egy kicsit vedd feljebb a hőmérsékletet és tovább kb. 45 percig. Néha azért nézegesd, lehet locsolgatni, sőt kell is. Az első másfél órában szerintem rá se nézz. Ha már teljesen puhának találod, nem a tetejét, hanem a husirészt, akkor vedd le a fóliát és jó pirosra süsd a bőrét. Ez mehet még nagyobb lángon.
Ha nehezen puhul, akkor én azt csináltam, hogy megfordítottam a husit, tehát a bőre volt alul, visszafedtem és úgy is sütöttem. Így persze aztán többet is locsolgattam a saját levével, mert kiszáradhat.
Mikor puha lett, visszafordítottam és jöhetett a pirulás.
Jó időigényes, de hát sül ő magától, csak néha rá kell nézni. Nincs vele baj.
Nagyon fincsi lett.
Jó aprólékosan írtam le, emiatt bonyolultnak tűnhet, de most én mondom azt, hogyha én meg tudtam csinálni, pedig a húsokhoz egyáltalán nem konyítok, akkor mindenki.
Próbáld ki.
Ha valami nem tiszta, akkor úgyis írsz.
Én a bólét mindenképpen.
FONTOS: Mostmár kezd fogyni a mosóporom, jöhetne a köv. adag. Ha erre jártok, mármint mentek Pestre, akkor beadhatnátok megint az OMV-re, ha nem gond. Hagyok ott pénzt. De az is jó lenne, ha be tudnátok jönni hozzánk.
Na, majd még jövök. Ez a Zorán új gépe és olyan furi rajta írni. Pedig jó kis gép. Mostmár.... Eddig újkora óta nem találta a netet. Kicsit bonyolult, mert lekapcsolja magát róla valahogy és amikor visszakapcsoljuk, mint a többit, akkor még plusz két valamit meg kell nyomni, hogy tudjon csatlakozni. DE mire erre rájöttünk, addig volt veszekedés, stb.
Na, ébredezzetek csak