Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már nagyon nagyon rég jártam ebben a topicban,de öröm volt titeket látni,olvasni,hogy már ilyen közel jártok a kisbabáitok megérkezéséhez. :D Már én is tartanék itt... :roll: De majd csak el jön a mi időnk is. :) Kellemes várakozást kívánok mindenkinek az utolsó hetekre,és problémamentes sima szüléseket,és egészséges kisbabákat!!

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Eszter!
Hát igen a héten megnyúzom ha nem szereli össze :shock:

Szerintem már egyikőnk sem bomba nő (legalább is egy nő szemével, no de az apák szemével igen...).
Lábdagadás: nekem a kezem dagad nem a lábam, meg emelkedett vagy 10-et a vérnyomásom (bizti a sok víztől). Az én párom az egyik képem láttán azt mondta (persze csupa szeretetből :lol: ), h. már úgy nézek ki mint a Shrek, csak még zöld nem vagyok (ja ezt lehet h. már írtam).

Teendőkről, kórházi csomagokról: csinálok egy listát, h. mit kell még elintézni. Hát még az elején tartok, de már most elkeseredtem a hossza láttán:
IKEA-ba menni, rossz karácsonyi ajándékokat kicseréltetni, védőnő/gyerekorvos/nőgyogyi/ munkahely vizit, fagyasztó leengedése, mellszívó vétele, hiányzó babaholmik vétele, stb......

Apropó nem ismer valaki egy megbízható mosógép szerelőt? És nem tudja valaki, hogy h. cseréljem le az ablaktörlő lapátját?

Lassan kezdek kétségbe esni, annyi mindent kell még elintézni...

Meri!
Én is a napi 10 mozgásról tudok, hogy vagy? Nem akarsz egy képet felrakni?Mikortól mész CTG-re? Hogy állsz szülésznő ügyben?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Mi szilveszterkor 3 -kor feküdtnk le. Én is ittam 1 pohár pezsit meg fél deci bort. A szülésznőm mondta, hogyha nem tudok majd aludni a joslófájások miatt akkor nyugodtan igyak meg egy deci borocskát.

Én most robogok a 36. hét felé-És még semmi nincs összerakva.
Mára már teljesen bepánikoltam. Párom meg azzal próbál nyugtatni ha most megszülnék ő összerakna mindent. Ettől begurulok nagyon, mert nem érti meg, hogy én mindent egyben akarok látni. Ma még ablakot pucolok a hálóban,. hogy az már teljesen készen legyen. Elvileg jövőhéten jön hozzánk a védőnő.
Nekünk is még IKEÁba kell menni. NIncs még komód sem.
Még pelus sincs.
Nost is inkább autót szerel, mint a gyerek cuccokat csináljuk. :twisted: :twisted: :twisted:
Mára teljes a pánikom.

Vera,

örülök, hogy szerencsésen hazaétetek.

Pandi,

drukkolok neked. remélem minden rendben lesz, ha a gyogyit abbahagyod.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera, ma egész nap mozog a kis picurkám. :D 10-szer eddig is mozgott, sőőőt... Csak valahogy tényleg megváltozott... De úgy tűnik, ez a dolgok rendje. :D Már voltam ctg-n. Nem írtam? Ha igen, akkor bocsi az ismétlésért. ;) Szóval mondta a védőnő, hogy gyorsabban zajlik a vizsgálat, ha nem kell a gyereket keltegetni, hanem mozgolódik is. Erre én mondtam Biának, hogy akkor hajrá... HIszen tapétázás-festés-takarítás stb. ;) Erre nagyjából értékelhetetlen lett az eredmény, mert végigmocorogta az egészet, nem volt nyugalmi állapota, amihez viszonyítani lehetett volna. :lol: :lol: :lol: Holnap is megyünk. HOlnap a szülésznőhöz is, mert a dokimmal való beszélgetés után úgy döntöttem, mégiscsak jó lesz, ha lesz nekem saját. ;) Úgyhogy végül választottunk. Te meg nem mondtad, mi lett végül a cukorméréssel... Megvolt már? ;)

meri

Vera!

Nekem van jó mosógépszerelőm,azaz már 2-szer megjavította nálunk a gépet,de ő itt a XVII.ker-ben lakik.Nem tudom mennyi kiszállást számol fel,ha hozzátok kimegy,de én félek,hogy nem volna olcsó.De ha gondolod megadom,csak szólj,hogy kell a száma. :wink: Ablaktörlőt cseréljen apa. :!: Nehogy már ez női meló legyen. :wink: Jajj én meg úgy jártam,hogy mindenkinek azt igértem,még szülés előtt talizok vele.Most azt hiszem,már nincs annyi nap hátra,mint ahány helyre igérkeztem. :lol: Igen a kézdagadás is jellemző.A vérnyomim egy kicsit nekem is emelkedett,de még így is az alacsony tartományba esik szerencsére.

Vikci!

Akkor vegyetek IKEÁS komódot,mert szerintem szupi.MI ma vettünk pelust,habfürdőt és bumszli végű fültisztítót,amivel nem lehet megsérteni a babók fülét. :D Még a légzésfigyelőt kell megvenni,de azt most rendeltetem meg délután,és akkor hétfőre remélem meglesz.

Pandi!

Jelentkezz! :D

Meri!

Remélem ma már kicsit pihizel is.Majd kérünk képet a babaszobáról,ha elkészül. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter, én már tegnap sem dolgoztam, apa szépítgeti a terepet. Szárad a festés, de majd akkor akarok fotózni, ha a lámpák visszakerültek a helyükre. Tulajdonképpen még a lamináltat kell lerakni, meg berendezni, és kész is. :)

meri

Ja, ez a képem van még csak, de lehet, hogy ezt is mutattam már:
Kép

meri

meri nagyon irígyellek te már nagyon közel vagy hozzá....Ti egyből megtudtátok a nemét?Mármint mikor először lehetett megnézni?
Vendég

Sziasztok!Mindenkinek BOLDOG ÚJÉVET utólag is!!!

Pandi:GRATULA!!!Most hogy vagytok?

Vikci:Mi van veled?Anyud hogy van?

Meri:Szép nagy pocak,jó közel vagy már te is a végéhez!!!

Vera:Mi is hétvégén pakoljuk még csak be a kiságyat,azt hittem ezzel csak én vagyok így elkésve... :oops:

Ki miket tesz be a kórházi csomagba?Hátha elfelejtek valamit...

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Meri!

Nagyon szép a pocid! :D Szerintem láttam már ezt a képet,de nem itt,hanem másik topicban. :roll:

Csomag!

Na most magam mellé vettem a tatyót,és beletúrok,úgyhogy ne keressetek benne sorrendet. :oops:

-köntös
-2 tekercs wc papír
-mellbimbóvédő
-fogkefe,fogkrém
-borotva
-10 db tena inkontinencia betét(az erős vérzésre)
-2 pár papucs(1 pár zuhanyzáshoz)
-melltartóbetét
-tusfürdő,testápoló
-zoknik
-pizsama,hálóing
-1 csomag eldobható bugyi
-bimbóápoló krém
-bimbólemosó eldobható kendő
-fürdőlepedő
-törölköző

Eddíg ennyi van a csomagban,de még tuti kell pohár,tányér,evőeszköz,nasi,ásványvíz,babának ruha,pelus,hazajövős cucc,ami ugye nekem is kell még.Más hirtelen nem ugrik be.Csajok írja le akinek van kedve mit visz és akkor biztos nem hagyunk otthon semmit,ami esetleg hiányozhat.

Kép

Kép
anubias

Gitka, az úúúúgy volt... :D Szóval apa is meg én is álmodtunk vele: kislánynak. AZtán a 24. hét körüli uh-n látták, hogy kiscsaj... (A 18. hetin nem mutatta. :D )
Én nem tudom, különben, úgy elszaladt az idő!!! Ugye a 20. hét környékén voltam némi kényszerfekvésra ítélve, aztán 5-6 hét múlva mehetett tovább az élet, és onnantól úúúgy elröpült az idő!!!!

Kórházi cucc:
szülőszobára:
vajúdós hálóing+utáni hálóing
sima papucs+fürdős papucs+apának papucs
türcsik (zuhany+borogatós)
köntös
nedves wc-papír, papírülőke, sima wc-papír
betét
bugyi
zokni
enni-inni (apának is)
p.zs.
osztályra:
hálóing
melltartó
tányér, pohár, szalvéta, evőeszköz
törölköző
fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon, fésű, hajszárító, hajgumi
p.zs.
zokni
mellszívó, bimbóvédő, krém
babaholmi:
pelus
textilpelus
popsitörlő
popsikrém
kesztyű
zokni
cumi, cumisüveg
szopispárna
Amit induláskor fogok berakni:
telefon+töltő
fényképező
Hazajövetelre:
nekem ruha
babaruha
takaró
hordozó

Asszem kb. ennyi.

meri

Ja, Tena betét és melltartóbetét nálam is van. :D (Csak én lusta voltam kinyitni a csomit, és fejből írtam. :D:D:D

meri

Ja, meg persze induláskor: kiskönyv, benne a leletekkel meg a házassági ak-i kiv.-tal, taj, személyi.

meri

Eszter, Zsu
Jól vagyunk, de folyatosan keményedek és görcsöl a pocim. Holnap megyek dokihoz, kiváncsi vagyok mit fog mondani erre. Pénteken ctg.

Az én csomagom:
-Hálóing 4 db
-Papucs 2 db
-Törülköző 2 db
-Fogkrém
-Intim mosakodó
-Fésű
-Tenna betét
-Melltartó betét
-Köntös
-Zoknik
-Bugyik
-Wc papír
-Tusfürdő
-Fogkefe
-Borotva
-Izzadásgátló
-Sampon
-Evőeszköz
-Pohár
-Zsepi
-Mellszívó
-Fényképező+ elem
-Telcsi+töltő
-Wc-re papír ülőke
-Hasleszorító kínzó izé :lol:
Vajúdáshoz:
-Víz,
-Csoki,
-Keksz
-Homeos bogyó
-Gátolaj
-Páromnak szendvics vagy valami

Kell még Tb kártya, Személyi, Kiskönyv, 300 napnál nem régebbi házassági papír

Babának nálunk nem kell vinni semmit, de textil pelust azért viszek a buksija alá.
Haza: 1 body, 1 rugi, sapka, kesztyű, bundazsák, pléd
Vendég

Cak azért kérdeztem mert én azt hittem velem nem történhe meg h elrejtse magát erre tessék:a 18 hetes uh-n 5percig kereste az orvos de nem látott semmit.
Még egy kérdés:borotvát miért kell vinni?Vagy csak egyéni dolog kinek lesz rá szükség?Nem akarok hülyeséget kérdezni csak nem tudom h nekem lenne-e energiám borotválkozni.Ja meg azt akartam még h a babának ha viszek ruhát azt adják rá?Nem adnak a kórházban?Meg pelust?
Vendég

Sziasztok!

Gitka!

Kórháza válogatja, hogy adnak e a babának ruhát! Itt a pécsi klinikán adnak rá, íyg ruhát nem kell vinni, csak amiben hazahozod, de azt apa is be tudja hozni a vége felé. Pelust meg napi 2 db-t adott itt a kórház, de az ugye nem kell mondanom, hogy mire elég! :?

Pandácska!

Drukkolunk, hogy azért még legalább a betöltött 37.hetet megvárja a kicsi lány! :wink:

Lányok: nekem van egy listám, de world-be van elmentve ha gondoljátok átemelem, de hosszú, mert szöveg is van hozzá. Én úgy írtam, ahogy nekem anno Petinél jól jött volna! Ha érdeket Titeket és nem baj, hogy hosszú, akkor beemelem ide is! Csak szóljatok!

Én egyre többet foglalkozok már a szüléssel, ez nagy gáz? Hiszen még olyan messze van! Csak sokszor eszembe jut és este, mikor lefekszem, már azon agyalok, hogy mi lesz, hova rakjuk majd addig Petit, ki vigyáz rá, stb... Pláne most, hogy a dokim meg olasz o-ban lesz a 37.-38. hetemen! :? (mondjuk Petinél ugyanez volt, akkor is külföldön volt 1 hónapot, pont két héttel szülés előtt jött haza! De azt kihúztuk, kíváncsi leszek most mi lesz? :roll:

Lányok: én ma annyira hülye vagyok! Egész nap tiszta idegbeteg vagyok, pedig most még csak okom sincsen rá. Remélem nem maradok így sokáig, mert már saját magamat is nehezen viselem el, nem ám mást a közelemben! :roll: :roll: :roll: Igazi sárkány lettem, és annyira útálom ilyenkor magamat! :? Meg egyre nehezebben tudok mármindent megcsinálni, még a nyomvadt bakancsot fel-le húzni is komoly erőpróba, pedig még nem is mondanám, hogy olyan nagy lenne a hasam (nekem ennél nagyobb volt Petivel emlékeim szerint) szóval bocs a panaszáradatért, de ma totál kész vagyok :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Gitka,
Minden kórház más, valahol adnak mindent, szóval ezt elötte kérdezzed meg. Nálunk a babának semmit nem kell vinni mindent adnak. Borotva nekem azért kell mert ha ott vagyok 3-4 napot nem akarok Jeti lenni :D
Vendég

Jaj, zt még nem is mondtam nektek, hogy mi ezt a sok elemet fogyasztó forgót átalakítottuk: egy adapterrel hálózatról működik. Csak figyelni kell a feszültség beállításánál!!!

meri

Gitka! :) itt is.... :)

A borotvát én sem értem, de a lányok tudják.....
Én mindkétszer lerendeztem itthon mindenféle szőrtelenitési akciómat....
Ha viszel rucit a bébinek, elvileg ráadják, csak akkor figyelni kell arra, hogy ha viszik el fürdetni, akkor nehogy bedobják a közös szennyesbe a tiédet is... :) egyébként szerintem fölösleges a bébinek ruhát vinni, mert lehet, hogy elkallódik és adnak ruhát neki, napközben is, ha esetleg pisis lesz vagy bukis, akkor csak szólni kell és hoznak tisztát a csecsemősök.... pelust is a kórház ad, én csak a hazamenetelre vittem egy darabot.
Vagyis nem én vittem, mert a hazamenős cuccot nem hurcibáltam be, amikor szülni mentünk, hanem oda volt készitve a kiságyhoz otthon az én cuccom és a bébi cucca is, anyukámnak csak fel kellett kapnia előző nap és behozni őket. Igy is elég nagy pakkot visz az ember. Amiben meg mentem szülni, haza is vitettem még aznap anyuval, ne foglalja a helyet, egyedül a kabátom meg a csizmám maradt bent (tél volt).....
Na, most jól megaszondtam énis :)

Ági
Vendég

Már megérte,hogy felírtátok ti is,ki mit visz magával,mert már most van pár dolog,ami nélkül meg lennék lőve,de én nem tettem be a pakkomba.Úgyhogy köszi lányok. :D Nálunk nem adnak se ruhát,se pelust a babának,így vinni kell mindent.

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Csak olvasni volt időm a 2 napban, most van egy pár percem írni is.

kórházi pakk:
köszi lányok a tippeket. Látom mindenkinek más-más a listája, úgy látszik ez egyénenként változó, hogy ki mennyit és mit visz.
Egyébként szerintem a hazamenős ruhát teljesen felesleges becipelni, azt majd apa szépen behozza a hazamenetel napján. Elég csak odakészíteni neki :D :wink:
Én ezeknek a felsorolt cuccoknak a felét sem vittem anno Vikivel, de megmondom őszintén nem is volt rá szükségem, mert anyukám mindent behozott, ha szóltam neki. Most is tuti, hogy délelőtt majd a szüleim jönnek látogatni, délután-estefelé meg a párom, úgyhogy mindig lesz kinek szólnom, hogy még ez is kell, meg az is :-)
Nekem a barátnőm hoz kórházi betétet- Ausztriában nővér -, a szülésznő azt mondta, hogy a legjobb a vattából készült betét, mert a bolti betétek semmit sem érnek. Mondjuk anno adtak a kórházban "Samu" típusú betétet, nekem az tökéletesen megfelelt. Szarnak nézett ki, de ezerszer többet ért, mint bármelyik márkás betét. De ez is szerintem egyén függő.
Borotva:
én biztos nem viszek, előtte itthon elintézem az ilyen dolgokat, ott tutira nem lesz az embernek kedve borotválkozni, ezt tapasztalatból mondom :)
MÉg zuhanyozni is úgy megy az ember, hogy jaj bárcsak ne kéne...., legalábbis az első 2 napban.

Nálunk nem kell a babának semmit vinni, mindent adnak ott. Maximum kiskesztyű kell, de nem biztos, hogy minden kisbaba karmolássza magát. Mondjuk a lányom nem viselte meg a kesztyűt, mindennap úgy nézett ki a kórházban, mint valami rémfilm szereplője, úgy agyon karmolászta a kis pofiját. De a kesztyűtől meg ordított :D (hozzáteszem, most sem szereti :-) )

Ma kimostam a bébi ruhákat! Olyan jó érzés volt! :oops: :D
Végre megint ici-pici rucikat moshatok, ilyenkor mindig eszembe jut, amikor a lányzóm volt ilyen picurka. És lám milyen hamar megnőtt, mintha ezer éve lett volna picike.

én is sokat foglalkozom a szülés gondolatával, most már 3 napja ezzel kapcsolatosak az álmaim. De szerintem ez tök természetes, akárhány hetes is a kismama.

Megyek, lányom fürödni akar, úgyhogy muszáj abbahagynom egy kicsit az irogatást.

További szép estét!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Én azért viszek tena inkontinencia betétet,mert az jóval nagyobb nedszívó képességgel bír,mint bármelyik betét.A barátnőmnek repesztettek magzatburkot,és még a szivárgó magzatvizet is felszívta.Az azért nem rossz. :wink: De a hagyományos betétek valóban megbuknak ekkora feladatoknál. :roll: A borotva nekem is azért kell,mert azt előre nem tudhatom,hogy valóban a szülés napján kerülök e kórházba.Ha mondjuk befektetnek és bennt töltök 1-2 hetet,akkor azért jól jöhet.A hazamenőst én is csak kikészítem majd ,de nem hurcolom be,se a babájét,sem az enyémet.Jajj még a labelló is eszembe jutott,mert anélkül meg volnék lőve,úgy szárad a szám.Egyébként én viszek majd tápszert és babavizet is,mert ahol én szülök,ott nem túl tápszerpártik ,és mivel én császáros leszek így nem biztos,hogy azonnal beindul a tejem.Itt meg csak cukros vizet adnak,ha kérsz,úgyhogy én sunyi módon viszek és ha úgy itélem meg használni is fogom,nem könyörgök én senkinek.Második gyerkőc lévén azt hiszem majd meg tudom ítélni,hogy kell e.Meg persze viszek sterilizáló folyadékot és ehez egy tálat,hogy a mellszívómat,meg a bimbóvédőmet,és a baba cumiját le tudjam fertőtleníteni.Erről jut eszembe,akkor kell mosogatószer,meg szivacs is. :lol: Ez egyre rosszabb,minél tovább képzelek el egy kórházi napot,annál inkább azt érzem,nem lesz nálam elég cucc. :oops: :lol: Lehet,hogy ezért szülnek otthon a nők :?: :idea: :lol:

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Ma megvettük a komódot az IKEában. Meg még egy pár apróságot. Jövőhétre minden össze lesz rakva. Csak a karifa most útban van. Kicsit nyugodtabb vagyok. Még hálóinget kellene venni. A szülőszobára azt a hálóingemet viszem ami már nagyon a végét járja. A szülésznő kérte ezt tőlem, hogy olyat vigyek. Utánna már divatozhat az ember. van kettő, de még szerintem kell mégegyszer annyi.

Látom tényleg eltérőek az igények, de ezzel mindnki így van. Nekünk az Istvánba mindent vinni kell a gyereknek.
Kisruha, törölköző, pelenka, kis pléd, popsitörlő, textil pelus, popsikrém. stb...

Viki,

nekem elküldöd priviben, hogy miket ír az amit találtál? Hátha ír babaholmit is. Előre si köszike. Bár apa mindent behoz ami csak kell ha valami nincs.

Meri,

már szép nagy a pocid.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsu,

mi jól vagyunk. Fájásokat jósolgatunk. Néha annyira belefájdul, hogy menni nem tudok. De jövőhéten majd megtudjuk, hogy már mekkora. Akkor lesz az első NST is.

Anyumat ma megint megműtötték. Ez volt a benntléte óta a 4. műtét. A karit is bennt töltötte. Nme tudjuk, hogy mi lesz. Majd meglátjuk.

Te voltál NST-n? És UH-n? Mi volt?

Írj magadról!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Viki, szerintem ne priviben küldd: tedd be ide! ;)

meri

Bocsi!
Lehet,hogy hülyét kérdezek,de komoly ez a 300 napnál nem régebbi házassági papír?
Ez mit jelent pontosan?
Az enyém több ,mint 12 éves.Eddig nem kértek semmilyen házassági kivonatot.

Ez nem csak az együttélő párokra vonatkozik? :roll:

Kép
orsitigris

Vikci, akkor beteszem ide Meri kérésére. Ezt a listát nem találtam, hanem Peti születése alapján én írtam össze, az itteni Pécsi klinikai viszonyoknak megfelelően, de hátha jól jön Nektek is valami:

Lista a kórházba:

- min. 3 db szoptatós hálóing
- min. 5 db bugyi
- 2 db szopis melltartó
- 4 pár zokni
- 1 fürdőköpeny
- 2 pár papucs
- 2 db fürdőlepedő
- 1 kéztörlő törülköző
- egy csésze, egy pohár, egy kistányér
- evőeszközök és szalvéta
- 1-2 csomag Tena lady betét
- 1 cs. melltartóbetét
- 1 db bimbóvédő krém (az Avent nekem nagyon bevált)
- Tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, wc-papír, nedves wc-papír, papír zsebkendő
- 2 cs. Papír wc-ülőke
- Arckrém
- Hajszárító
- Fésű

- Taj-kártya
- Házassági anyakönyvi kivonat
- Terhes kiskönyv
- Személyi igazolvány

Babának:

- min. 10-15 db eldobható pelenka
- 2 db vasalt textilpelenka
- 1 cs. popsitörlő kendő
- 1 db kifőzött cumi (hátha kell majd)
- 1 db mellszívó, kifőzve

Szülőszobára:

- telefon + töltő
- fényképezőgép
- innivaló, rágcsa, csoki (ezt csak utána lehet, de ha éjjel szülsz, úgysem kapsz enni reggelig, akkor jól jöhet)

Pakolás: Célszerű úgy csomagolni, hogy felül legyen két külön kisszatyorban:
1.) ami a szülőszobára kell: 1 db hálóing vagy póló, amiben szülni fogsz, egy pár papucs, és a fürdőköpeny
2.) ami a szülés utáni első zuhanyzáshoz kell: 1 db hálóing, 1 db bugyi, 1 db betét, egy szopis melltartó, 2 db melltartóbetét, egy tusfürdő
Ezen kívül célszerű valami jól elérhető helyre tenni egy csészét vagy poharat, hogy a szülésznőnek ne kelljen a fél táskád áttúrni ahhoz, hogy megtalálja. (szülés után, mikor felkerülsz a gyerekágyas osztályra meg kell inni 2 liter teát 2 óra alatt, ehhez kell a saját poharad, és Te akkor még nem igen kelhetsz fel, csak miután a tea elfogyott)

akkor ennyi :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

orsitigris!

Nem az együttélőkre, a házasokra vonatkozik.Én is itt hallottam róla a csajoktól és amikor megkérdeztem a nődokitól azt mondta,hogy ez bizony kell.Úgyhogy mi is most készülünk beszerezni gyorsan. :? Mennyi felesleges dolog van :roll:

Kép

Kép
anubias

Orsi,
Ahol házasodtatok ott kell kikérni, ingyenes ezzel anyakönyvezik a babát.
Vendég

Sziasztok!

Már hajnalok óta (3.30) fenn vagyok, nem tudtam aludni. Tegnap délután a szomszéd srác bepolcozta az akasztós szekrényünket, meg bekötötte és felfúrta a több hónapja megvett 2 csillárt. (Lassan kezd a lakásunk lakásnak kinézni).

Este még elmentünk a háziorvoshoz meg a tescoba (most nagyon jó áron lehet cseh tetra pelust kapni!!!!) meg mellszívót venni és mire hazaértünk azt hittem este megszülök annyira görcsölt, fájt a pocim.
A páromtól meg is kaptam. h. nem vagyok normális, megh. fontosabb az, h. mostmár a fenekemen üljek itthon és pihenjek. (könnyű ezt neki mondania :evil: , nem benne működnek a fészekrakási és pénzköltési ösztönök).

Tök jó, h. felraktátok a kórházi listát, majd rakok énis egyet délután miután végre kipakoltam a bébiruhákat a helyükre és megjöttem a védőnőtől.

Vikci!
Hívlak majd délelőtt!

Meri!
Ki lesz a szülésznőd? Nekem Dömötör Margit.

Eszter!
Én mikrós sterilizálót vettem, de lehet, h. elkérem a folyadékot a szomszédomtól, mert az enyémet kicsit nehéz lesz használni a kórházban.
A mosogatószer/ szivacs/ babavíz/labelló jó ötlet (ez nekem nem jutott volna eszembe), csak kéne venni kis kiszerelésűt, mert így is bőröndöt viszek, de lehet, h. 1 már nem lesz elég..

Kata!
Nekem a múltkor volt rémálmom a szülésről (szerintem a sok mákos beigli miatt): már teljesen kitágultam, de nem akart kibújni a gyerkőc és órákig szenvedtem így, mire a doki a végén mondta, h. álljak fel és szó szerint kinyomta belőlem a gyerkőcöt...

Panda!
Látom nemcsak én tartozom a Jetik közé... :lol:
Remélem jól vagytok!

Viki!
Én tegnap a zoknimat nem tudtam lehúzni este, bakancsból meg direkt olyat vettünk, amibe csak belelépsz és cippzáras...
És már a kádba sem tudok belelülni, illetve onnan kiszállni csak daruval... :evil:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Szerintem vagyunk egy páran :lol: főleg szőrtelenítés nélkül :lol:
Vendég

Anubias!

Mi az a bimbólemosó eldobható kendő? Ilyet külön gyártanak?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok Lányok!

Nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek! :wink:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Sziasztok lányok!

olyan jó titeket olvasni,hogy már így készültök!
Izgalomban biztos nincs hiány!
Kíváncsi vagyok ki lesz az első!
És várom a babafotókat!
Mindennap úgy nézek be,hogy na vajon még mindenki itt van!

Pandácska! 26 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon durva!
Nagyon szorítok nektek!

Mindenkinek megy a drukk ezerrel!
Ügyesek legyetek!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Pati!

Nekem is volt Barnusnál. :) Tényleg, fel is irom a listára, hogy olyantot is vennem kell! :) Visszazárható dobozban van, mint a popsitörlő-kendő, csak az enyém nem tégla, hanem henger alakú müanyag dobozban volt. Már azt, hogy hol vettem, nem tudnám megmondani, pedig jó lenne, ha eszembe jutna, de megnézem a dm-ben vagy a rossmannban!
Én nagyon jó hasznát vettem, főleg ha mentünk valahová és nem tudtam fertőtleniteni de legalábbis lemosni a mellemet szopi előtt, ezzel át lehetett törölni.

Pandi, a borotvát nem azért tartottam fölösnek, hogy nyugodtan Jetisedjetek :) bocsi, ha igy jött ki, csak ahogy vki irta, bocs, már nem tudom ki volt :oops: nekem sem nagyon volt kedvem még zuhanyozni sem az első két napban, nemhogy tornászni a borotvával a zuhanyzóban, sőt, még pár nappal szülés után is nehezemre esett a fürcsi! De ez is egyéni.... ki hogy viseli :roll:

Ági
Vendég

Jó reggelt!

Nem tudom,ti hogy vagytok vele,de én egyre aluszékonyabb vagyok.Megcsinálok még mindent itthon,de reggel nem megy a kelés.Ma is fél -kor keltem fel. :oops:

Mpatr!

Igen,olyan,ahogy Pumpóka írta,egy kis tasi,ami visszazárható,és nedves kendők vannak benne.Az enyém Chicco és a cimkéjén a Mária bababolt szerepel.Bp . 1132. Visegrádi u.25(?) A házszám nem tuti,de szerintem biztos lehet kapni bababoltokban.Sajna én tesco-ban,dm.ben nem láttam,pedig szerintem is jól jöhet a kórházban.Otthon lemossa az ember a csapnál,de odabent kényelmes lehet.Nekem anno nem volt ilyenem.Én most is egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam.

Elkezdtem listát írni a szülés előtt elintézendő dolgokról. :lol: Na ez sem lesz sétagalopp! :roll:

Aztán kis cetlit arról,amiket be kell szerezni a csomagba,mert nekem nem jutott eszembe,de hála nektek már tudom,hogy még vennem kell.

Vera!

A mikrós sterilizálóra én is kacsingattam,de aztán a folyadéknál maradtam.Remélem beválik majd.Anno még egy külön lábasban főztem textilpelusba kötve mindent.Na ennél csak kényelmesebb lehet bármelyik megoldás.

Lányok,én nem kapok antibakteriális szappant.Talán túl óvatos vagyok,de ha majd jönnek babanézőbe,szeretném,ha az volna kitéve,tél van,influenzaszezon... és kínomba egy safeguardot vettem,de ilyen téglaszappant.Folyékonyat szeretnék,de nem kapok sehol.Van tippetek?Mert szerintem a sima kis illatosak nem erre valók,amiket mi is használunk a hétköznapokon.Megjön a védőnő,a tömött buszon,egyenesen a rendelőből,ami ugye tele van beteg gyerekekkel és majd hozza nekem a bacikat. :evil: Segítsetek! :wink:

Puszi

ESzter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Anubias!
Szerintem vegyél Clarasept szappant, én mindig olyat használok beteges időszakban, lányzóm is azzal mos olyankor kezet.
Folyékony kiszerelésben kapható és van hozzá utántöltő. Zöld színű a folyadék. Gyógyszertárban vagy ilyen orvosi műszer boltban lehet kapni.

A melltörlő kendő nagyon jó dolog, én a lányomnál végig azt használtam. Sokkal egyszerűbb, mint mindig a fürdőbe rohangászni, utazásnál, idegen helyen meg pláne nagyon praktikus. Nekem is ilyen henger alakú dobozos volt, de fogalmam sincs, hogy hol vettem, és egyetlen drogériában sem találkoztam vele! Úgyhogy most nyomozhatok. De azt hiszem talán gyógyszertárban lehet leginkább kapni.

Pumpóka!
Én ugyanígy voltam a borotválással meg a zuhanyzással szülés után :oops: :D

Vera!
Én a káddal már nem is próbálkozom, csak zuhanyzás. Egyszer-egyszer ráveszem magam egy fürdőre, amikor olyan kedvem van, de aztán mindig megbánom, mert nehezen tudok mocorogni a kádban, a felállás meg elég macerásra szokott sikerülni. Általában megkérem a párom, hogy "húzzon ki" :D :D :D a vízből!
Na a borotválásról ne is beszéljünk. Az alfelemet már régóta nem láttam... :oops: :) néha tükörből látom, hogy megvan :D :D , próbálkoztam a kistükör dologgal, de az elég macerás. Így hát csak marad a nagyjából elvégzett munka :)
Párom nagyon édes, felajánlotta, hogy ha már közel leszünk a szüléshez, akkor ő szívesen elvégzi a "piszkos munkát", szóval nem kell attól félnem, hogy nekem esnek a szülőszobán egy borotvával. :)
Lányomnál is megoldottam itthon a dolgot, nem igazán akarnám, hogy ott álljanak neki. Éppen elég lesz a beöntés is.... :oops: :D

Meri!
Köszi a linket! Megnéztem, valószínűleg megvesszük a forgót. Egyébként jó ötlet, hogy elemkímélő módszeren gondolkodtatok, nagyon sok elem kell bele, nem beszélve róla, hogy milyen hamar le tudnak merülni. Mert gondolom tölthető elemet ebbe sem lehet tenni. Most már szinte mindenre ráírják, hogy nem lehet. Mondjuk nem értem, hogy mért?
A lányom ahány beszélő, dünnyögő, mozgó játékot kapott, arra mindre nyomatékosan ráírták, hogy tölthető v. tartós elemet még véletlenül se tegyünk bele..... kösssz, vehetünk elemet 2 havonta.:-)

Vikci!
Sajnálom, hogy anyukád még mindig nincs jól, remélem az újév meghozza neki a felgyógyulást, hogy aztán nyugodtan élvezhesse az unokázást.

Jó, hogy írtátok az evőeszközt+poharat, mert azt még elfelejtettem berakni.
Szerintem én a szülőszobára egy hosszú pólót fogok vinni, sajnálnám az új hálóinget oda elhasználni, mondjuk nem mintha itthon abban aludnék - pizsama párti vagyok -, de akkor is.
Van egy-két túlméretes pólóm, az tökéletes lesz oda. Éppen takar, ahol kell :-), összevérezni, magzatvizezni pont jó lesz :D

Ma teljesen ledöbbentem. REggel vittem a lányzómat oviba- muszáj volt, jövő héten vizsgázom, sajna mellette pedig nem tudok tanulni -, és közölték, hogy hagyjam rajta az utcai ruhát a gyereken, ugyanis január 2.-ra kilukadt a radiátor, így tegnap 6 fok volt :!: , ma már 14! :twisted:
Gondolhatjátok milyen boldog voltam a hallottaktól.... Nem elég, hogy influenzás időszak jön, most még jól megfázik a gyerek, aztán végképp lebetegszik. Ja, és ezeket a tényeket szinte röhögve közölték....
Egyébként ha tudtam volna, meggondoltam volna, hogy vigyem-e, mert nem ér annyit a két vizsgám, mint a gyerkőcöm egészsége. De ráadásul már várta is az ovit, 2 hetet itthon volt. Remélem ma már helyreállt a meleg.
Egyébként ez kb. 5-6-szor előfordul egy évben, hogy kilukad valamelyik radiátor, és január első napjaiban mindig ez van.
Döbbenet - 2008-at írunk és a gyerekeknek vacogni kell az óvodában. :shock: :shock:

Most mennem kell, folytatom a tanulást. Délután jógázni megyek, már nagyon várom. Most az ünnepek miatt 2 alkalom is kimaradt és hiányzik a testemnek. Itt fáj, ott fáj....tisztára mint egy öregasszony :D :D

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Eszter,
Mi Clara sept folyékony szapit vettünk patikában. Nagyon jó nővérem is ezt használta babás időszakban.

Katuci,
Engem is a párom segít ki a kádból :lol: nálunk ő tartja a tükröt és én igazítom az alfelem. Ha nem így csinálom foltokat hagyok, tiszta vicces :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Katuci!

Óvoda :(
Zuhanyzás:már én is csak térdelek a kádban, mert ha beülök, nagyon macerás a kiszállás! :wink:
Kórház és borotva téren ua. a véleményem. Peti után még a lábam megmosása is nehezemre esett, nem ám, hajoldozni, meg borotválni :oops: a hónalj meg kibírja azt a 2-3 napot, mivel ált. gyantázva van!

Eszter!

Szappannak én a Lifeboy folyékonyt használtam Petinél, szinte mindenhol lehet venni és az is fertőtlenítős. De jó, hogy ezt felhoztad, mert azt nekem is kéne vennem itthonra legalább 2-t,mert külön van a wc-nk és a fürdőnk és akkor mindkét helyen olyan legyen, ha valaki esetleg nem ott mosna kezet, ahol én szeretném. :oops:

Vikici!

Sajnálom anyukádat, jobbulást!

Én ezt a melltörlő kendőt még nem is hallottam sehol :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lányok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget szappan ügyben.Akkor gyógyszertárban fogok venni. :wink: Olyan vicces,de ez valahogy nem is jutott eszembe,csak a drogériák,multik polcán kerestem. :oops:

Nos ami a pocak alatti részt illeti én már egy ideje nem látom,viszont nálunk a párom az én kérésemre heti 1* megigazítja a fazonomat.Hiába nem látom,de érzem és zavar,ha nem ápolt ez a szakasz.Ráadásul az is zavarna,ha ő úgy látna,hogy egy bokor van ott. :lol: Szóval én csak ellenőrzöm a tükörből,hogy jó lett-e! :oops: Én a terhesség alatt nem mertem csak zuhizni,de most már fürdök,mert imádok feküdni a habokba.Viszont én is csak segítséggel tudok,merek kimászni.Ha elterülök én vagy háromnegyed órát fekszem bent,annyira fincsi. :D Amíg zárt a méhszáj és nem túl forró a víz,így a végén szerintem nem árthat.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Csináltam egy filmecskét erről a pár hónapról:

http://www.youtube.com/watch?v=C1xWU8WwmBY

Eszter,
Ezzel én is így vagyok, hogy nem látom, de érzem és így zavar. Szeretek fürdeni, mert ilyenkor picit könnyebb lesz a testem, csak nem tudok nagyon mocorogni. Tényleg bálnás időszak ez :D
Vendég

Pandi!

Eddíg is tudtam,hogy érzékenyebb vagyok a hormonváltozások miatt,meg egyébként sem vagyok fából,de most úgy megbőgettél! :D Nagyon szép és megható ez a kisfilm.Ügyes vagy,hogy eszedbe jutott és hogy meg is tudtad csinálni.Ezt idővel Dorka is biztosan értékelni fogja nagyon! :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Vikci:Hát velem nem történik semmi jó dolog mostanában, mondjuk az ünnepek jól teltek, főleg hogy a párommal lehettem sokat!!!Most éppen pakolgatok, szombaton megyünk át a nagy szobába, és csomó dolog van amit még meg kell csinálnom, de mára lehet befejezem, nem vagyok túl jól.Nagyon sajnálom anyudat, főleg hogy az ünnepeket is bent kellett töltenie, de reméljük már csak jobb lesz.Hogy érzi most magát műtét után?Javult a helyzet?Mi 10.-én megyünk ctg-re, meg uh.-ra, és dokihoz is.Most nem mentünk, mert a dokim szabin volt, csak 7.-étől rendel, ezért megyünk 10.-én.De már nagyon kíváncsi vagyok hogy mi van a Kismanóval, megfordult-e már, és hogy milyen a súlya, stb...Már nagyon közel a vég...Te voltál dokinál?Vagy mikor mész?Mikor teszel fel karácsonyi képet?Mert azt mondtad azon megmutatod az arcodat is...

Lányok:Köszi mindenkinek a kórházi listát, mostmár legalább van miről lesnem, nehogy lemaradjon valami!!!

szemokzsu

Panda:Nagyon jó lett a kisfilm, GRATULÁLOK NEKTEK!!!Engem is megríkattál... :oops:

szemokzsu

Pandácska!

Nagyon jó a kisfilm! Nagyon ügyes vagy, hogy így megcsináltad! :D :D :D :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pandácska!

Nagy nagy gratula a kisfilmhez!
Nagyon ügyes vagy, ez nagyon szép lett, én is megkönnyeztem!
Nagyon drukkolok nektek!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Kata, szerintem nyugodtan beleteheted az aksit is!!! Ha jól emlékszem, Panda is azt vett hozzá. Csak én azt is nagyon drágállottam. Így meg kb. egy ezresből meg van oldva. :)

Vera, nekünk Margit lett volna a 2-es számú. ;) De elsőre bejött (véletlenek folytán :D ) Tóth Anna.

meri

Ez nagyon aranyos volt Pandi!!!! :cry: :cry: :D :cry: :cry:
Vendég

Pandi, ez nagyon édes!!!! ;)

meri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?