Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vagyok ám,de Laura nem akar aludni. :twisted: Gondolkodom rajta,hogy elhagyom a délelötti alvást,mivel ha alszik akkor még ilyenkor is alig akar délután.
Köszönöm az üveges kaja tanácsokat,akkor megpróbálkozom.Az-az igazság Dani soha nem ette meg az üvegesseket és most furi hogy Laura meg enné.

Maszi
Hogy-hogy kell alváslabor?Én azt hittem csak pici korukba nézik.Vagy én vagyok naiv?

Timi
Ria alvás tanácsa nagyon jó,mert észrevettem Laurához ha nincs időm bemenni nyafizásaira akkor elalszik magától,de ezt minden alkalommal hallgatni is rossz.Remélem leszokik róla.
Anyós :twisted: Lehet róluk beszélni.

Lora
Nálunk is Laurának úgy kezdett el nőni de már hogy majdnem kinőtt az egész neki kezd összeállni.
Állítólag a sör a tej szaporításának is jó. :lol:

Mi 74-,80-as ruhákat hordunk.Szerintem Brigi ahogy látszik a képen nagy nővésű.

Pann
Nagyon jók a képek.Igazi férfinak néz ki farmer gatyába.

Szerintem most nagyon divat ez a tápszerezés.Nálunk az orvos nem ír fel semmilyen tápszert a gyereknek ha az Anyának van teje.Még ha kevés is.Pótlásként mondja ott a főzi és gyümölcs.Mindig mondják ne ilyenekre szoktassuk rá őket,hanem a rendes kajcira.Ismerek olyan csajt akinek a fia szó szerint elfordult a cicitől 8 hós korába és ő is megijjedt mi lesz.Erre az orvosa azt mondta jól fejlődik adja neki a főzit és gyümölcsöt.Semmi baja azóta se.1éves kora után meg a babatejet mondják,de ha nem fogadja el az se baj mivel joghurt,túró....stb,-ben a fehérje szükségletük megvan.Ha belegondolsz mi se iszunk nap mint nap tejet.Csak Daniról veszek példát allergiája miatt írták a sinlacot és főzelék sürítésként nem fogadta el,de inni igen.Úgy megszokta,hogy alig tudom leszoktatni róla.Mást meg nem eszik meg mivel sok a kalória,energia benne./meg állandóan modják neki hogy allergiás/ :twisted: Tudom most sokan felhorkantok de szerintem ez így jobban hangzik nekem.

Ágiboldi,Lora
Szerintem ne idekeskedjetek jól fejlődnek és sohase sírnak,hogy éhesek kaja után.Én a súly miatt idegeskedhetnék mivel 6 hósan is csak a duplát hízta és most is alig akar.De úgy döntöttem nem izgatom magam,mert vannak vékonyak és kövér felnöttek is.

Lora
Nem semmi Brigi.Gratulálok.
Remélem én meg írhatom már,hogy elkezd mászni. :?

Rita

Te még 4 gyerek mellett tanulsz is?Megkérdezhetem mit?
Fiadnak mikor elszürkült nem is fájt a foga?

Panka

Lakásra már írtatok szerződést?

Bozótka
Jobbulást Zsófinak.

Na mire a végére értem elaludtak.Kiváncsi leszek holnap nem lesz Dani,hogy alszik.Most nézzük Dani állandóan pesztrálja alig van gondom rá.

KépKép
KépKép
dana 1

Lorca

Igen valoszínűleg nehéz lenne így terhesnek lenni.

Dana

De sokszor eszembe jut mi lenne ha mind a ketten meglennének, nagyon örülnénk neki, de szerintem a teljes idegösszeomlás szélén állnék.

Üveges bébiételről annyit, hogy mi mindent üvegesben próbálunk ki először és ha szereti akkor később én is készítek, ha nem akkor nem is főzök.

Timi

Nekem is az a véleményem mint Csongriának, örüljön a nagymama ha ilyen gyönyörű angyalkára vigyázhat ! :D

Pankaa

Emilinek jobbulást és gyors gyógyulást! Ágyróé lefele mászás nálunk fejjel lefele ezerrel, gyors reflexek kellenek Tomi mellé. :lol:

Lora

Mi még a 80-as méretet hordjuk, de még az is nagy egy kicsit mert Tomi 78 cm.

Pann

Nagyon szép nagyfiú Gergő és nagyon ügyesen áll.(látom nálatok még a könyvek a polcon vannak, hogy csináljátok, ő nem pakol ?)

Csongria

Nekünk is van huzentroglink, az első alkalommal kisebesítette Tomi nyakát, vigyázz vele, mert nálunk a csat pont a nyakához esett.

Popsikrém:

Sárga gyógyszertári és nem büdös, ha illatosat akarsz akkor vegyél Nivea tubusosat, nekünk a pelenkázótáskába olyan van, szuper a legkisebb kipirosodást azonnal eltünteti. Fogzásnál egy kicsit kipirosodott, bekentük vele és a következő pelenkacserénél már nem is látszott !!

Május

Viszonylag darabos az mit jelent én is azon gondolkodtam, hogy már nem turmixolok mindent mivel Tominak már 6 foga van.

Körkérdés gyümi és főzelék már villás töréssel, utána mekkora darabosat lehet adni pl. 6 fog esetén ?????????

Zsófinak jobbulást és gratula a pakoláshoz !!!!! :lol:

Új tudományunk: fütyülés profi szinten, soha nem mutattuk, hogy kell, saját kútfő.

Kép
kditke

Ruha: Petinek van még 74-es (corás) is ami jó rá és van már 86-os (kengurus) ami éppen jó.

Timo,
Én sajttal kezdtem a tejtermékek bevezetését, Anikót vagy mozzarallát adtam neki vagy a főzibe vagy csak simán egy kis zsemlével. Utána jött a kefír és a joghurt mag a túró.
Peti a reggeli szopi után néha még reggelizik is. Zsemle vagy kenyér, sajttal vagy májassal, de kapott már riomaret is.

Lora,
Brigi nagyon-nagyon ügyes!!!! Tessék csak dicsekedni!!!!

Május,
És hogy tervezed Kele alvási szokásának módoszítását? Vagy Kelére bízod? Egy időben Peti is kelt minden éjjel és 1-2 óra volt mire visszaaludt. Elmúlt. Talán a foga volt. :wink:

Ági,
Szopi-tápszer. Hasonló kérdések kavarogtak az én fejemben is, de megnyugtattam magam, hogy amennyi tej van annyi is jó. Bajban lennék ha nem lenne így jó, mert Peti nem óhajtja elfogyasztani a tápszert.

Folyadékpótlás,
Petinél nagyon bejött a kis Jana. Napi egy üveggel benyomott. Most pedig rászokott a gyerek gyümiteára cukor nélkül. Nagyon fini, napi 200-260 ml lecsúszik belőle.
Vendég

Zsófi tényleg ügyi, Boldi is mint Emili, kifele hajigál, befele nem.. :shock:

Tej/tápszer: nekem szerintem már csak 20-30 ml van (saccra), úgyhogy ez nyilván nem lehet elég egy 10 és fél kg-s gyereknek :)

Dana, én értem amit mondasz (dehogy horkanok fel :) ) de hajnali 4-6 körül mikor szopott 20 ml-t belőlem és indokoltan éhes mert nincs több, akkor nem adhatok neki gyümölcsöt, mert fura lenne hajnalban gyümit enni vagy főzeléket, tehát ilyen esetekben szerintem jól jön a tápszer, én se eszek reggelire borsófőzit sajttal :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sági, miféle az a gyerektea? Filteres? Milyen "márka"?

Kép
Kép
agiboldi

:D sajtoszsömle az már jó reggelire! csak akkor megpecsételtem, h reggel van és felkelünk, de 4-5 körül még ezt a lehetőséget kizárnám :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
:lol:
Peti fél 8 előtt nem kap enni, de szerencsére nem is kér. Próbáld meg kitolni a reggeli-hajnali kajálását Boldinak.
Teát a westendben vettem a Demmers teaházban, rendes szárított gyümikből, növényekből van (alma, ananász, csipkebogyó, hibiszkusz, málna). Cukor nélkül egy kicsit savanyú, de Petinek bejön, de van amikor körtét főzök délelőtt akkor annak a levébe áztatom bele a teát, na akkor csúcsfinom! :D
Vendég

Sági!
Üdv újra itt! :)
Peti éjjel vagy hajnalban azért felkel még? Vagy este fél 8-tól reggel fél 8-ig húzza a lóbőrt? :lol: :lol:
Tegyél fel te is képeket! :)

Kaja:
én úgy vettem észre, hogy Lillusnak a kevésbé pépes kaják jobban bejönnek. Vagy leginkább az, ha egyedül próbálkozhat: pl. kiflievészet vagy hasonló! :D :D

Bozotka!
Remélem hamarosan jobban lesztek! Jobbulást!

Timi
Kép Kép
timocska

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Nagyon jók a képek, Peti jól elkapta a pezsgősüveget! :wink:
A járássegítő végül az a a chicco amit feltettél? Beválik?? Mert Boldi nap lesz vasárnap és a karácsonyi pénzéből pont azt fontolgatom..

Kép
Kép
agiboldi

Timo,
Persze felkel Peti éjszaka, de általában csak egyszer akkor is segít a cumi vagy egy kis simi. :D

Ági,
Ez egy egyszerűbb szerkezet. :lol:
http://bababolt.echt.hu/jatek/taftoys?cid=30310
Vendég

Dana,
Üvegesben kapott almaszósz akármit, nagyon nem szerette. De nem egy nagyétkű, így nem adnék kajaügyben Szabi véleményére. :twisted:
Üvegesben a gyümiseket szereti (próbálok olyant adni, amiben nincs cukor), a répát és a sütőtököt, Univer, Hipp, ritkán Kecskeméti. A többire tesz nagy ívben. Ennél rosszabb véleménye csak a főztömről van. :lol:

Maszi,
Az ujjára miért kensz Bepanthent? Ha bekapja, lenyalja azonnal, nem tudja kifejteni a hatását. Azt, hogy íze nincs, nem jelenti, hogy megeheti. :wink: Hámosító, így a szájban nem épp ideális.
Ha éjjel nincs szopi, az nem feltétlenül jelenti, hogy nem kel fel. Csak nehezebb visszaaltatni.
Alváslaborba miért viszitek?
A villával tört zöldséggel és tépkedett husival szerintem nincs baj. Szabi is kapott olyant, igaz, kicsit idősebb korában. Attól szinte kizárt, hogy allergiája legyen, az nem a mérettől függ, hanem a fehérjétől. De abban sajna igazad van, hogy mostanra nem is feltétlenül jön ki. Max kiköpi, ha nem tetszik neki. 8) A metszőfogak még nem alkalmasak a rágásra egyébként sem, meg kb egy éves korig nincs igazi rágóreflexe, addig a szopó működik.

Ágiboldi,
Reggeli koránkelés. :D Bárcsak már ott tartanék, mint probléma. :lol: A mi génjeinkben más van kódolva, szerintem kb majd ha elküldöm őket vándortáborba. :twisted: Na majd akkor fogok rendesen aludni.

Timo,
Anyós :evil: :x

Csongria,
Még nem aktuális, de az LH teszthez kéne ciklus. Meg szabályos is, ami nekem igazából soha nem volt. Egy 29-42 napos ciklus ellenőrizgetésére rámenne a gatyám. :twisted: Az első doboz után feladtam, semmi értelmeset nem produkált. :wink:
De nekünk a szex max 48 óra kihagyással bejött. Ott amúgy sem kell tippelgetni. :D
Hózentróger? :D Nem próbálod meg pár öltéssel bevarrni a két oldalánál? Nálam esélytelen lenne, de hátha te nem vagy olyan antiháztartási-munka, mint én. :lol: Ha van gumija, akkor azt még könnyebben tudod szorosabbra húzni, csak pici bevágás és csomót kötsz rá.

Panka,
Azzal nincs semmi baj, ha szemben van az ágy szélével. :roll: A gond ott szokott lenni, hogy felmászik, felül, majd szépen hátradől. :twisted:

:?: Ruci: Bodyban 86, rugiban 80, a többi vhol 68-92 között, ami tiszta alapon szortírozva. Most váltott nagyobbra. (pedig egy hónap alatt se nem hízott se nem nőtt. :twisted: )

Fog:
A felső fogak közötti résnek lehet az oka a felső ajak alatti ajakfék, azt szokták átvágni egy kisebb fogászati műtét keretében. Csak elvben ismerem az eljárást, kérdezzetek majd rá a fogorvosnál, ha viszitek olyan 2-3 éves korában. Ha jól emlékszem, 4 éves kor körül csinálják meg legkorábban, de később is hatásos.
A tejfogak nem feltétlenül mutatják a későbbi fogsort. A tejfogaim nekem még rendben voltak, a jelen sorral vannak csak problémák, pedig még fogszabályzóm is volt.

Pann,
Nati nem kapott semmiféle tápszert. Szabi most kapja, tejpép formában, súlyra kb Nati 5 hónaposan. Nekem elsősorban lustasági alapon van, mert nagyon egyszerű. Ha enne rendesen, mint Gergő, biztos nem adnám. A mi dokink is azt mondta, hogy a napi két szopi kell egy éves korig, ha az megvan, nincs gond. Ti azt is bőven túlteljesítitek. :lol:
Picik nem szokták bírni a Sudot, ennyi idősen már ok szokott lenni. Szabinak is volt gondja vele pár hónaposan, azért van még mindig a gyógyis.

Május,
Több gyógyszertárban csináltattam már, elég sok átment a kezem alatt. Nagyon gyógyszerész függő :twisted: , hogy milyenre csinálják. Nati első dobozát ki is dobtam pár használat után, annyira nem bírtam. Csak azért próbáltam meg újra, mert láttam, hogy milyen volt ugyan arra a receptre készített popsikrém egy komáromi gyógyszertárból.
A 45 perc után nem tudod visszaaltatni? Szabinál sokszor van, hogy felébred kb ennyi idő után a délutáni alvásból, azután ha visszanyomom, ráhúz még egy órát.

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Nem vígasztaltál meg a munkával, én nagyon szívesen dolgoznék. :wink: Összeszámoltam, hogy kb hány 100e-rel kéne több, mint a brutto bevételük kb tavaszig. Nem dobott fel. :lol:
Dokinőnk azt mondta, hogy minimális tej, pár korty is elég a 2x-i szopihoz. Szerintem is kevesebb a per alkalom, ha csak reggeli-esti van. Ez a veszély sajna nem fenyeget minket. :twisted: Pedig pár hete még azt hittem, vége az egész szopinak.

Lora,
Akkor feljegyezhető a 9 hó, 2 hét, 2 nap. WOW! :D :D :D

Bozotka,
Most már nincs Natinak láza, de legalább Szabi ugatva köhög. :twisted: A délben beleimádkozott kaját simán visszadobta egy köhögőroham után az ágyra. Szerintem az első tél a legjobb, utána csak romlik a helyzet. :(

Panka,
A háromnapos láz 1x kapható el. Persze ezenkívül van még egy csomó cuki kis pöttyösödést okozó betegség is, nehogy mán jó legyen nekünk. 8)

Dana,
Nati sem evett üvegest, Szabi meg függő. Erre mondta ismerős, hogy jah, második gyerek. :roll:
Én nem látok abban bajt, ha egy nem egészen 5 éves még szereti a tejpépeket. Nekem az egyik kedvencem a tejbegríz, ami elvben ugyan az, csak én nem vagyok tejallergiás. Tejet én minden nap iszok.

Kditke,
A Niveát is pbáltam már (mit nem?!). Nekem nem jött be, nehéz volt szépen szétkenni.
A hat fog nemigen játszik szerepet a rágásban. Hogy mekkorát adsz, az mindegy, most már kiköpi, ha túl nagy. Csak kemény ne legyen. Egy mogyorótól még egy 5 éves is megfulladhat, pedig az nem túl nagy. (elsődleges fulladási indok a mogyi) Annyi, hogy a nagyobb darabos kaját kevésbé tudja megemészteni.

Sági,
Gyümi főzőlé felhasználási ötlet. :D Ezt is felírom agyacskámba.

Kép KépKép
lorca

Dana!
Dehogy írtuk! :D Az még odébb van.Előtte mindennek utánna kell járni. :wink:

Ditke!
Szerintem nyugodtan megpróbálhatsz főzni olyan kaját, amit nem eszik meg a gyerkőc, mert Emili sem eszi az üveges spenótot, csak amit én csinálok neki. :wink:
Tominak gartula a fütyüléshez!
Darabos kaja:szerintem egyelőre elég a villával összetört jól megfőtt kaja, még nincs rágófoga.

Sági!
Jók a képek!De látom a pezsgőnyitótok nincs, a gyerekkel végeztetitek a piszkos munkát :wink: :lol:
Rio mare???Én még nem mertem nagyon halat adni.Abból a kenhetőt adod, vagy a darabos halat?

Lorca!
Emilinek van rágóreflexe, úgy nyammogja a darabos kaját,mint egy protkó nélküli öregasszony :lol: Ja, és az ujjamat is előszeretettel rágcsálja :twisted:
Szerintem be lehet kenni Bepanthennel az ujjakat, csak szerintem éjszakára.Már ha nem ujjat szopizva alszik :wink:
Emili minden szipozásnál megette az Avntes kenőcsöt :roll:
Persze nem étel a krém, de bababiztos, kis menyiség nem árt meg.
Bár az ujjszopi közben foggal kidörzsölt ujjacskával sokat tenni nem lhet. :?
Azt tudom, hogy csak 1x kapható el, de már 2x volt pár nap láz, majd kiütések, ezért nem biztos, hogy a legutóbbi az volt, mert az elsőnél is azt mondta a doki.
:twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sági! De jó hogy újra itt vagy! Nagyon jók a kápek! :D

Tupi! Januárban akciós a kézi apritó narancssárga szinben 4690 ft. Ami még jó a friss torony 1 darab aljal 1000 ft.

Ágiboldi! Akkor a zöldséghámozót kéred ugye? Melyiket nézd meg a cikkszámot léccci! :wink:

KépKép
csongria

Pann
Nagyon helyes a fiacskád! Olyan nagyfiúnak néz már ki! Dehát persze már az is! :lol:

Timi
Lillus is nagyon ügyes!!!! :D Mikor is voltunk nálatok? Akkor állt meg Brigi először, úgyhogy készülj lelkiekben az első lépésekre te is! :lol:

Sági
Jó hogy te is előkerültél! Nagyon szép kis család vagytok! Dehogy Peti már pezsgőzik is! :o :lol:
Jó a szánkó is. Pont most láttam egy hasonlót itt az utcán és néztem milyen jó. Ez még jó áron is van. Megkérdezhetem, hogy a járássegítő mennyi volt? Mert az elefánin nincsenek árak. :evil: Az is tetszik. Peti rá is ül? Tud motorozni vele?

Bozótka
Nagyon ügyi Zsófi! Brigi is még csak kipakolni tud, de bedobálni még a játékosdobozába sincs kedve, nemhogy egy kis lyukba. :o :lol: Jobbulást neki!

Lorca
Én úgy félek az ugatva köhögéstől. Szabinak is jobbulást. Még szerencse, hogy szilveszterkor nem mentünk a babás ismerősökhöz, mert az egyik meghívott odaállított influenzásan. :evil: :evil: :evil:

Fog
Én főleg azért kérdeztem, mert nekem kiműtöttek egy lógó inydarabot vagy mit a két felső fogam közül, mikor már maradandó volt. És mintha Briginek is lenne ott hasonló. Persze tudom, hogy majd csak később csinálnak bármit is vele, ha esetleg így maradna.

Kérdés
Olvasom, hogy többen adtok zsömlét felvágottal. Azt mégis hogy? Apró darabokat csíptek belőle? Az a baj, hogy Brigi ha villával töröm kiköpi, de a 8hós darabosabb üvegeseket meg megeszi.
lora7

Lora!
De jó, hogy megeszi az üvges darabosakat!Emili meg akar fullni tőle, de a kenyédarabtól, keksztől nem. :twisted:
Én is adtam már neki vajas kenyeret, felvágottat nem, a sok adaléák miatt, babának valót mg még nem vettem.De akkor megkentem a klenyeret, és kb. 1x1 cm-es kis katonákat csináltam belőle.De ez nem rendes evés, ilyesmivel nem tud jóllakni, ahoz túl lassan eszi. :lol: Csak amikor mi is eszünk kapja, mert különben kinézi a szánkból. :lol:

Új tudomány:a hízelgés :lol: Öszenyalja az arcomat,mint egy kiskutya, ha nem engeek neki vmit, majd újra próbálja.Akkor megint nem engedem meg, ő újra nyal. :lol: Azt hiszem ezt nevezik nyalizásnak :twisted: :lol:

Kép
pankaa

Panka,
Rio mare-ból a sima olivaolajos konzervet adtam neki. Egy pici darabot rá egy kis kocka zsemlére és hammm. Peti is rág mint akinek 32 foga van és ráadásul még gyorsan (relatíve) is megy neki.

Ria,
most nem kérek semmit a tupiból. Anya beszerzett magának egy hiper-szuper botmixert ami kiválóan aprít is, így nem kér aprítót. Viszont szólj ha az uborkaliftet akciózzák. Még mindig azzal szemezek. :D

Lora,
A járássegítő kariajándék volt, de most rákerestem és az Unasplazanál 7300 Ft. (sok :evil: ) Természetesen még nem ül rá, igaz ha én ráültetem akkor az tetszik neki és még a lába is leér, de a tologatás és rohanás az már nagyon megy. :D
Én azt vettem észre, hogy Petinek jobban bejönnek a darabos kaják. A zsemlét/kenyeret simán kis darabokra szétszedem,olyan 1-2 cm-re, rá egy kis sajt és már rágja is. Ma reggelre egy fél szelet kenyeret evett így meg, de simán menne több is ha kapna.
Vendég

Lora,
Az én családi kórtörténetemben nincs krupp, így kevésbé aggódok emiatt. Én a hasmenős vírusoktól tartok. :lol:
Babás bulira influenzásan. :evil: IQ mínusz. :evil:
Milyen volt a miniműtét? Emlékszel még rá?
Amit villával törtsz össze, azt felöntöd valami lötyivel? Nem lehet, hogy nem elég krémes neki? A zsömit, kenyeret úgy adom, hogy meg tudja fogni a kezében, mondjuk egy 8 centis darabot vágok le úgy, hogy főleg a héját kapja. A többit megoldja. Felvágottat nem, csak színhúst adok.

Panka,
:lol: :lol: :lol:

Kép KépKép
lorca

hali!

szánkó: mi már bejártunk minden elképzelhető helyet bébiszánkó ügyben, de a sehol sincs (Decathlon-ban sincs, egyik üzletükben sem, nem is lesz, esetleg Olaszo-ban. Köszi! :x ), gyakorlatilag az van, amit Panka belinkelt, meg lehet venni "keretet" a rendes szánkóhoz. Mi ezt vettünk, a Bauhausban 2700 Ft körül volt. Ádám most mondja, h a munkatársa a Kikában nézett ki/látott bébiszánkót, esetleg érdemes benézni. :roll:

Lorca! Gergő pont most vacsorázott meg önállóan - ezek szerint rendes rágó-reflex nélkül. :roll: Kockára vágott sütőzacsis krumplit és főtt almát kapott....nem volt gondja. :wink:

Tejbegrízről jut eszembe: tegnap csináltam olyat, h egy evőkanál grízt ásvanyvízzel bedobtam a mikróba, aztán mikor jól megduzzadt/főtt, akkor almapéppel elkevertem. Gergőnek n bejött, és szerintem is fincsi lett. Almábagríz. :wink: :lol:

Voltunk du. beutalóért a dokinál (holnap megyünk fejl. neuro-ra) és találkoztunk az usziból azzal a kislánnyal, aki a csopinkba járt (nagy barna szemek, barna haj). Szegény kruppos lett, úh azt mondta a mamája, h valszeg nekik is ugrott az uszi. :?

Idomítás: igyekeztünk pótolni a látványos "hiányosságainkat", úh Gergő már tud integetni, és puszit adni. Integetésre a "szia" a vezényszó, a puszi fedig egy fújás az arcra, odaszorított szájjal.:lol:

Fürdetéééééés!
Vendég

Sági

Peti nagyon szép nagyfiú csak nézem, hogy nektek is a földön van a karifátok nem akarta Peti szétszerelni, vagy csak az én fiam ilyen borzasztó eleven ? A sajt a kenyérre kenhető vagy darabos ? :shock:

Lora

Tomi is még csak a kifele dobálásnál ill. a készségfejlesztő várból való kipakolásnál tart, visszafele még nem megy nekünk sem. :o

Pankaa

Köszi a gratula, de a legfontosabbat nem írtam le, hogy fütyüléskor nem fújja a levegőt, hanem szívja. Cseles a technikája. :lol:
Nagyon édes lehet Emili az új tudományával, milyen pici és már tudja, hogyan érheti el a célját! Nagyon okos !!

Darabos kajában köszi a tanácsot a sok fog miatt ez eszembe sem jutott ! :shock:

Sok türelmet kivánok az új lakáshoz, mi 3 éve fejeztük be az építkezést de az a szerencsém, hogy a férjemnek birka türelme van, így nem váltunk el. :o

Timi

Lillusnal mekkora darab kiflit adsz csak egy falatot vagy mondjuk nagyobb darabot ? Én még Tominak így csak banánt mertem adni, mert az puha azt könnyen elmajszolja. :lol:

Valaki írta már nem emlékszem ki a gyümibe tett kölest, a puffasztott kölesre gondolt vajon ? :roll:

Kép
kditke

Panka,
Kis nyalis! :lol: :lol: :lol:

Pann,
Köszi a szánkós infot. Holnap akartunk menni a Decathlonba. Helyette akkor lesz egy kis Kikatúra. Én is voltam ma 5 helyen szánkót nézni, sehol semmi. Elmarad az idén a szánkózás. Vízbe-/rizstejbegríz nálunk is menő! Nagyon ügyi Gergő!

Kditke,
Nagyon nem foglalkozott Peti a karifával. Csupa törhetetlen díszek vennek rajta, van egy amit kinézett magának, azt folyton lerángatja, de semmi több. Ja és természetesen ki is van kötve a karnishoz a fa.
Sajtot anikót vagy mozzarellát adok, ritkábban trapistát. Egy kicsit szétnyomom a kenyéren. Ha csak el akarom hallgattatni Petit akkor simán a kezébe adok egy fél kiflit vagy egy nagyobb kenyérdarabot héjjastól és azzal elszórakozik. Igaz örömmel tömi be az egészet a szájába és utána csak pislog, mert se rágni, se nyelni nem tud, de megoldja szépen lassan. :lol:
Lehet kapni köleskását, én azt raktam anno a gyümibe, de most már a golyókat szóróm bele néha, de simán össze lehet törni és úgy is belerakhatod-olcsóbb.
Vendég

Pann,
Szabi is szépen elcsócsálja a kaját, eddig az aszalt sárgabarack a csúcs. Azt a két alsó fogával tépte cafatokra.
Recept kipróbálásra kerül holnap. :D

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :D :D

Lilla csak egyszer ébredt fél 4-kor, így aludtam majd 6 órát egyben! :) :)

Kditke!
Egy nagyobb darab kiflit (kábé egyharmad) vagy egy kábé 10 cm-es ke nyérdarabot adok neki. Ezeket szépen felpuhítja, csócsálgatja, aztán ha úgy ítélem meg, hogy most már akár az egészet is betömheti a szájába, akkor elveszem tőle. És ekkor jön a hatalmas bömbi! :lol: :lol:

Tegnap vettem sajtot és krumplit, hogy majd adok Lillusnak. Meg is sütöttem sütőben, héjában a krumplit, de olyan fincsi lett, hogy megettem én! :oops: :oops: Lillus közben elaludt, kihűlve nem az igazi a kaja. :lol: :lol:

Pann!
Köszi az almábagríz ötletet, estére meg is csinálom, mert már unom a Sinlacot. Persze, Lillus nem. :)

Lora!
Megnéztem, nov. elején volt nálunk babatali. Hmm, még akkor van vagy két hónapom! :) :) Bár amúgy is azt gondoltam, hogy talán egy éves lesz Lillus, mikor elkezd járni.

Lorca!
Jobbulást Szabinak!

Körkérdés:
mikor kell vagy lehet a gyerek haját vágatni? Na jó, minket nem fenyeget a fenékik érő lobonc, de azért elől már majdnem bele lóg a szemébe. Vágjam én le? :)
Meg azt is hallottam, hogy babonából 1 éves korig nem szabad a babák haját levágatni. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Hol vannak a hiányzók?
- Rokica?
- Orsi?
- Nanica?
- Mmonika?
és még akit nem írtam fel? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szabi este minimum 20x felköhögte magát álmából, aminek fájdalmas sírás lett a vége, gondolom fájt a torka. :( Ma életmentő volt anyós, amikor megjelent. Már kezdett szikrázni a levegő. :? Két beteg, nyűgös gyerek nem épp a legjobb kezdet egy szürke nyálas reggelre. Próbálom szugerálni magamnak, hogy már hosszabbodnak a nappalok, de nem vagyok elég fogékony a saját bűverőmre. :roll: Változatlan méla utálattal bámulok ki az ablakon.

:?: Haj:
Pár szálat már meg kellett kurtítani, az még az eredeti készletből való. A nagyja is lassan belelóg Szabi szemébe, de amíg nem muszáj, nem vágom. Semmi babona, csak tetszik. :D Tegnap Nati egy szép rózsaszín csatot rakott Szabi hajába, mondván, hogy belelóg a szemébe. :twisted: Lehet, hogy vennem kéne a célzást? :) Waldorfos anyukák mondták, hogy hááát azt tilos, már nem tudom, hány éves koráig! Az megsérti a gyerek auráját. (azóta is ezen röhögök)

Rágás:
Szabinál még biztos a szopireflex dominál. Amikor csócsálja a kenyeret, látom, ahogy a nyelvével pumpál. Persze ilyenkor sokszor ki is esik a falat. :twisted: Roppantul meg szokott lepődni, hogy olyankor hová tűnt. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ditke!
Én is először csak befelé tudtam fütyülni :wink:
Ht majdhogynem mi is építkezni fogunk, mert még csak a tégla fal van kész, a tető nem(így beszállunk mnt építtetők, és ugrik a több százezres illeték :wink: )
Ja, nehogy azt hidd, hogy utánna megengedtem neki!Neeem!Következetes anyuka vagyok. 8) De azért tetszik, hogy ilyen kis rafkós lányom van :wink: Csak akkor engedek neki, ha olyasmit akar amitől nem lesz baja. :wink:
Kölesgolyót(puffasztottat) is szoktam adni, beletumixolom a gyümibe, vagy csak úgy magában kapja.

Sági!
Peti ha adsz neki kiflit, akkor azt evések közben kapja, vagy étkezésre?Mert ha én adok Emilinek vmit 2 evés közt, akkor már nem fog rendesen enni utánna. :?

Timi!
Azt hiszem te kérdezted a szilád vacsit:mostanság adtam neki üvegest, mert nem ette a tápot, de most meg az üvegessel nem lakik jól, többet nem eszik belőle, így hajnalban már éhes, vagy éjjel 3kor :evil: Most visszaálltam a tápira, és így kibírja. :roll:
De du. uzsira nem kap sokat, és csak 3-4 felé, utánna semmi, különben a tápit sem issza meg. :twisted:
Mindig variál mire hozzászoknánk vmihez. :twisted:
De jó neked az éjszaka miatt!Én 3x keltem hozzá. :evil:
Én már vágtam eEmili haját, sk. 8) Kb. 3 hónapos volt akkor.De utánna bántam is meg nem is.Neki a fülébe lógott, és mindig dörzsölte, és nyáron izadt a feje.De most növesztjük. :wink: Ami a szemébe lóg tincs, azt lenyisszanthatod te is, vagy marad a csatt. :wink: Én utóbbira szavazok, olyan édesek vele! :wink:

Kép
pankaa

Most látom a tvben, hogya jégszobrot vasalóval(gőzölőssel!!!) csiszolják simára :lol: :lol: :lol: Dőlök a röhögéstől. :lol:

Kép
pankaa

Jó reggelt!

Már megint 3 körül úgy döntött Laura hogy felkel. :twisted: Igaz én nem hallottam meg :oops: ,de Apa felébresztett,hogy megetetem-e mert már játszik a zenélőjével.
Most csak gyorsan reagálok,mivel mennem kell az Apehba. :twisted:

Kdite
Szerintem villás törés bőven elég nekik,mivel azt lehet felönteni lével,ha higabra akarod,de sűrűbben is lehet adni neki.
Fütyülés?Csücsörít is a szájával? :)

Sági
Üdv.újra!
Annyira jók a képek.Sokat változott már Peti.

Ágiboldi
10,5kg már Boldi?Ne aggódj pont ő nem fog éhen halni.
Nálunk is volt egy idő az elején mikor ekkor kelt de majd le fognak szokni róla. :wink: Szerintem a nap kelése miatt zavarodnak meg.Ilyenkor Boldi még visszaalszik?Vagy neki ez a reggeli kelése?Ha visszaalszik szerintem szopiztasd meg és próbáld azon visszaltatni/ha még ekkora gyereknél lehetséges/Nálunk este van cici altatás de úgy látszik kezd dugába dölni.Ha nem még itasd,mivel ha táplálóbb kajcsit adsz neki megszokja és sokáig így fog kelni.Te már régóta adsz pótlásként tápszert nem?Az azért más mivel kissebb korba tényleg kell,de ahogy írtam egy 8-10 hónaposnak szerintem nincs értelme elkezdeni.

Lorca
Ismerősöd jól mondja második gyerek. :? Lehet róluk beszélni :D

Pann
De jó ötletet írtál.Én is kipróbálom a grízes gyümit.

Timi
Gratula az egyszeri keléshez.KIbújt a fogacska?

Lora
Ismerősöm csipegetve adja a zsemlét,de szerintem tényleg még annyira nem laktató nekik,inkább olyan mintha nassolnánk.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Gergő is csak egyszer ébredt, ahogy Lillus, fél négy körül. Végleges kelés ma már 8:02-kor volt, úh húzódik szépen előre. Hétvégére már biztos jól fog menni a korán kelés. :?

Vettünk Gergőnek teli szilikon talpas zoknit, de ez is lecsúszik róla, és legtöbbször csak leffeg vele, meg begyűri a talpa alá, amikor föl akar állni, szóval ez sem jött be. Én már ott tartok, h kap egy benti cipőt, mert az kevésbé balesetveszélyes, mint ezek az állandóan lógó/lecsúszó cuccok.

Hajról nekem most csak az a kisebb csomó jut eszembe, amit Gergő eltávolított a reggeli pelenkázás során, egy torokon rúgással nyomatékosítva. :x A kis drága.
Erről jut eszembe, h a C&A-ban lehet olyan feliratú vékony pulcsit kapni, h "I can't be cute all the time!!" N jól jön néha - egy kis pszichológiai védelem a gyereknek. :lol:
Vendég

Dana,
A nap ma 6.58kor kelt. Ha addig aludna, én boldog lennék.
A nassolás az egyik leghízlalóbb dolog. Méghogy az nem laktató. :D Akkor nekem miért van még mindig jópár felesleges kiló a hátsómon? Én csak nassolni szoktam. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Rólunk: A hőemelkedésünk elmúlt, de az a k...va fog nem akar kibújni. Az egyik hegyét érzem, a másikból meg egy óriási fehér csík látszik, de az ínye istenért sem akar felrepedni, szegénykém rendesen megszenved vele.

Ruha: Mi 74-est hordunk, most kezdtük pár hete.

Fog: Grétának meg egy kicsit közép fele áll mind a kettő, kivi leszeg majd a rendes fog is úgy fog- állni, mert akkor lehet, hogy érdemes lesz fogszabályzót használni.

Kaja: Az elején majd meg akart fulladni nálunk is a darabos bébikajától, de mostmár csak úgy nyomja lefele. Nálunk agond ott van, hogy nem tud pár persnél többször megülni és ha kenyeret vagy bármi darabos kaját adok a kezébe fuldoklik, mert játszik. Már kétszer jól hátba kellett verni, mert majdnem megfulladt. Gondolhatjátok hogy megilyedtem, így mostanában nem merek nagyon adni neki. Pedig egyépként ő is nagyon szépen próbál rágni.

Tápszer: Én is úgy gondolom, mint Panaka.

Bozotka: Jobbulást Zsófinak!

Sági: Annyira nagyfiúnak látszik már a képeken Peti, nagyon aranyos.

Popsikrém: Ha piros Sudocrem, ha nincs semmi gyógyszertári.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi

Pont ezt szerettem volna én is kérdezni, nálunk hátul hosszú már az első haja, de gondoltam még nem kínzom a hajvágással, másnak úgysem engedné.

Sinlacot mikor adsz és mennyit ???? Avagy mi helyett a tápszer helyett ? Aznap mit adsz neki gyümit és főzit ?

Nálunk a férjem a bébiétel evő persze csak ha Tomi hagy neki, bár néha szól a férjem, hogy dupla adagot készítsek, mert ő is szeretne belőle !!(két gyereknek számítanak) :lol:

Ágiboldi
Járássegítőn ismét gondolkodom, bár Tomi már ott tart, hogy 3-4 másodpercre egyedül is megáll, ma reggel a járókában egyet lépett is de mert nem figyelt oda, mikor rájött akkor gyorsan letottyant, szerintetek érdemes venni ???????????? :roll:

Hó nálunk kb. 20 cm gyönyörűek a fák, a hegyoldal hófehér.
Ha rossz kedvem van csak bámulok ki a terasz ajtón !!!
Kép A legjobb ajándék tényleg a csomagoló Kép Ajándékbontás Kép Az idei karifánk a teraszon

Kép
kditke

Lorca: Jobbulást a gyerekeknek, remélem gyorsan túl lesznek rajta.

Timi: Mi is így állunk a hajjal, nincs túl sok, de egy pár száll már lassan belelóg a szemébe és a fülére is.

Én tegnap végre voltam műkörmösnél. Régen is hosszú körmöm volt, meg műköröm is volt, de mikor terhes lettem levágtam, azóta meg folyamatosan vagy vágtam vagy töviog lenőtt. De most már úgy gondoltam elég nagy a cica, nem sértem meg, így megcsináltattam, de nem túl nagyra csak, hogy legyen valami formája.
Ebben a hónapban elmegyek majd fodrászhoz is és tegnap elkezdtem a fogyókúrát.
Úgy hogy ez az év a megújulással kezdődik.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Járássegítő: gyógytornász azt mondta, h a legjobb az, ha addig oldalazgat a bútorok mellett, míg magától el nem engedi. Nem javasolja sem a járássegítőket, sem a vezetgetést, mert szerinte rossz tartásra kényszerítik a gyerekeket a járni tanulás során. :roll: Csak elmondtam amit hallottam, nekünk is van itthon járássegítőnk, és nem tudom, h lehet megállni, h ne vezetgessünk, de azért jó ezt is tudni.
Vendég

Lillus több, mint 2 órája alszik! :shock: :shock: :shock: Kezdek unatkozni! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Lin!
A fog nekünk sem jött ki még!!! De mindent állandóan a szájába vesz még evés közben is! :?
Hajrá megújulás! :D :D

Kditke!
Sinlacot Lillus vacsira kapja. Kábé 200-230 ml csúszik le kis gyümivel keverve. Tápit nem eszik, szopizik még. Ebédre ugyanúgy megy a főzi, tízóraira a gyümi.

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Pann!
Lilla lábán is elforog a szilikonos zokni vagy behajlik a talpa alá. Zoknira adod rá vagy simán a lábára? Mert én mióta zoknira vagy harira húzom rá, azóta nem forog. Csak lecsúszik! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,
Pár kép:
Kép

Kép

Kép

KépKép
bozotka

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Ott hagytam abba, hogy láz, ügyelet, utazás storno, de nincs tünet. Szóval, míg az előző hsz-emet írtam dec.26-án, Sebi kialudta magából a lázat, és egy kis bágyadtságon kívül semmit nem mutatott, uh elhatároztuk, hogy ha másnapig nem jelentkezik semmi, mégis megyünk Bajára. Másnap még felhívtam az orvost, aki gyorsan megnézte, és megállapította, hogy torokgyulladása van, antibiotikum (amoxicillin-B), de ha már a kocsiba is bepakoltunk, akkor menjünk. Így Nanicáékkal válthattuk egymást a városban…

Szilveszterre hazajöttünk az itteni mamához, és Sebi stílszerűen átszopizta magát az újévbe, az utánaköv. eszement petárdázást pedig nyugisan átaludta.

Ma voltunk kontrollon a dokinál (minden ok), meg is mérték (10,3 kg). Szerencsére most már szörcsög….ááááááááá

Egész jól kipihentem magam az ünnepek alatt, mert Sebi mesterséges-altatásban tartható szopival 9, de néha 10-ig is. De ma már 8-kor felkeltünk, elvégre dolgos hétköznap van.

Ahogy súlyban úgy, látom járásban is beelőztek minket (engem nem annyira), és nagyon gratulálunk hozzá!

Ruhaméret: 86-92 többnyire (9-12 hós), még van egy-két 74-es kifutó, a 80-ast kihagytam, mert én is a lazább ruhákat szeretem ráadni.

Új gyerkőcbe csak akkor kezdünk, ha már megvan a ház, ami akár idén is lehet, de hogy nem az biztos.

Itthoni zokni: még ősszel kaptam egy vastag kötött zoknit csúszásgátlós talppal, és nekem annyira bevált, hogy olyant kezdtem keresni Sebinek, és most az ünnepek előtt találtam egy zoknisnál ilyen picit. Nem mondom, hogy sosem jön le, de jobb, mint az eddigiek.

Rágás: a csúcs most a szárított gubakifli, amúgy minden kenyérszerűséget szívesen eszeget, és egész szép mennyiségeket (nem katonázom).

Nagyon jók a karácsonyi fotók! Petinek nagyon megnőtt a haja. Grétáról lehet kérni egy mosolygós képet is, már olyan rég láttam.

Bozotka,
Micsoda hajzuhatag! Milyen könyvet nézegetnek? Én hajtom az olyan kemény laposakat, amiben rendes állatfotók vannak, lehetőleg csak magukban, nem "cuki" rajzok.
Mondtam, hogy megkaptam a Szívdesszert?

Ahhoz képest, hogy kissé szürke mindenki hangulata, ezen az utsó oldalon szétröhögtem magam: nyalizás, gyerek elől kaja elevés, k…va fog stb.

Orsi
Kép Kép
sno

Lin,
Fuldoklásnál előbb érdemes az öledbe fektetni és csak úgy hátba ütögetni, hogy a gravitáció is segítsen, és nehogy még lejjebb csússzon. Ha túlságosan hátra csúszik a nyelvükön a kaja, akkor is pordukálnak elég szörnyű hangokat, de az még ok, nem fulldoklás, meg kell tanulniuk, meddig mehet el a kaja.
Fog :lol: (már bocsi)

Kditke,
Tologatós-húzogatós játékot szokták szeretni. De járni jobb, ha egyedül tanul meg sztem.
Ha alszik, kb egy mperc, amíg lenyisszantod elől a haját. Fel sem tűnik neki. :wink:

Pann,
A vezetgetéssel nálunk nem az volt a nehéz, hogy én megálljam. Simán ment, egyáltalán nem kérte, én meg nem akartam. A gond inkább a nagymama szakosztály részéről jelentkezett. Az, hogy neeeeem akarom, hogy vezetgessék, egyik fülön be, a másikon ki. Szerintem tök veszélyes, mert hamis biztonságérzetet nyújt.

Sinlac: az is tápszer. :wink:

Orsi,
Natival az első Szilvesztert mi is szopizással töltöttük. Robival azon nevettünk, hogy amit először csinálok, azt fogom egész évben csinálni. Bejött. :lol: Az év maradék 360 napjára.
Nekünk jó 3 hónapja nem volt olyan, hogy mindkét gyerek egészséges legyen. Részvét szörcsöginek. :?

Kép KépKép
lorca

SNO,
Állatos könyvet nézegetnek igazi állatokkal és bár elég rondák a képek Zsófi ezt szereti talán a legjobban a könyvei közül. Viszont nem tudom hol lehet beszerezni, mert ez még egy régi darab, amit kaptunk.
Szívdesszert :D
Sebi akkor már jól van? Hangulata?

Hajat különben már vágtunk, méghozzá én kényszerültem ezt tenni, mert a Nagyi aki egyébként fodrászkodni is szokott nem volt hajlandó. :twisted: Tehát csak hátul a nagyon száraz lógó tincseket. Az akció a kádban zajlott.

KépKép
bozotka

Hahó,

mi is levágtuk a Boldi haját, sk, elől és oldalt, h ne lógjon a szemébe. Az aurája sértetlen maradt :D

Dana, nem olyan rossz a helyezt, azért nagyon ritka, h 4 körül kel, általában este fél 9-től nyekkenés nélkül alszik reggel 7-ig, és igen, visszaalszik, minél korábban kel annál nagyobb az esély, de van, h fél10-10-ig is aludtunk mind a hárman az ünnepek alatt.
Hétköznap inkább arra hajtok, h 8 körül végleg keljen fel, mert akkor van esély a délelőtti alvásra amikor dolgozni tudok.

Zsófi nagyon jópofa ezzel a hajjal! :D

Zokniból az vált be legjobban, ami vékony anyagú és szilikon pöttyök vannak rajta. A vékonyság miatt nem csúszik, alatta harisnya..

Kép
Kép
agiboldi

Sno!
Anyáék a Brendonban vettek(egyébként Alexandrás) könyvet, lapozós, kemény, és gazi állatkölykök is vannak benne, nem rajzolt!
Azt hiszem pár száz ft. volt.

Bozotka!
Nekem nagyon tetszk a Zsófi haja, olyan édes, és hát a csitt-csatt... :lol:

Lorca!
Én sem vezetgetem, csak néha, ellenőrzés képp, hogy javult-e a lábtechnika :lol: Egyébként sokat javult, mostmár rohanna :lol:

Lányok!
Alakul a lakás!!!!!Nagyon happy vagyok, most volt a férjem tárgyalni és megint elég pozitív volt az épyttető.Hétfőn mennek megint tárgyalni ügyvéddel, és a pénzügyi részét.Ma kiveszik az ingatlaniroda kínálatából ezt a lakást(remélhetőleg).Drukkaljatok légyszi, hogy sikerüljön!!!Köszi. :wink:

Kép
pankaa

Aura:az enyémnek kifejezetten jót tesz egy hajvágás :lol:
Sőt a vásárlás is, úgyhogy megyek is amig alszik Emili(anya vigyáz majd rá) :wink:

Kép
pankaa

Lin
Veled is szívesen cserélnék fodrász és körmös ügyben. Én ma voltam fogdokinál. Utálom. De legalább kész. Kérdezte a szurinál a doki, hogy nagyon fájt? Mondtam neki, hogy nem nagyon, de azért nem szeretném egész évben ezt csinálni. Mire azt válaszolta, hogy neki rosszabb, mert ő egész évben ezt fogja csinálni. :lol: :lol: :lol: Vicces hangulatban volt.

Lorca
Ha az ínyműtétemre gondolsz, igen emlékszem rá. Ami megmaradt, hogy összevarták cérnával, ami ott lógott egy darabig és mire megszoktam kivették. Mire is hozzá kellett szoknom, hogy már nem lóg ott semmi. :twisted: :lol: :lol: De nem fájt, elzsibbasztottak, kb. mint egy tömés, annyi.

Timi
Én is hajvágáson gondolkodom. Rálóg a fülére és a szemére is. De még csak érlelődik a gondolat.

Bozotka
Mindig csak ámulok mennyi haja van Zsófinak! :o Gyönyörű kislány. :D

Zsömi
Köszi a válaszokat. Akkor jó, mert így már Brigi is kapott, csak én azt hittem, hogy normál kajaként adjátok már, nem nasiként.

Orsi
Sebi remélem jobban van már. Tőled is kérünk fotókat!!!!
És most látom: SEBINEK boldog 10. hónapot! :D

Zokni
Nekünk is van teletalpas csúszásgátlós, de itthon nem adom rá, mert izzad a lába benne. Mondjuk én csak harisnyára adom rá amúgy is, mert anélkül leveszi, lecsúszik stb.

Itt most kezdett el sütni a nap. Persze mi meg nemrég jöttünk meg a sétából. :evil: Most meg alszik és főzni kéne. :evil:
lora7

Sziasztok!

SNO! De jó hogy végre írtál! Boldog 10.-et Sebinek! :D

Én mostanába kezdetem itthon cipőt adni rá mert nehezen megy a felállás a parkettán. Azt az egy csúszásgátlós zoknit néha ki kell mosnom! A cipibe nagyon ügyesen megtartja magát felállásnál. Kevesebbszer tanyál el! Kaptunk egy szandit is hogy ne legyen olyan meleg neki itthon de nagyon nagy rá!

Timi! Beni is 2 és fél órát aludt délelőtt! Én 4 hetente vágom a haját kábé. Rendes hajnyírógéppel. Muszáj mert hátul egy csíkba nő neki fent meg kopaszka és ha megnő úgy néz ki mint a hókuszpók! :lol:

Panka! Ez lesz az első lakásotok? Mert az illetékmentes!

KépKép
csongria

:?: Van, aki tudja, mennyi a páratartalom a lakásában? Most, hogy Robi kapott egy szupi kis mérőt, látom, hogy nálunk általában 28% a páratartalom. Ha jól emlékszem, 50 lenne az ideális. De odakint is csak 22%! Akkor ilyenkor mi van?

Panka,
Az első lakás nem illetékmentes, csak kedvezmény van rá. Nektek azért nem kell fizetni, mert "építők" vagytok?
Nagyon irigy vagyok mindenkire, aki új lakásba költözik. Valahogy akár hol lakom, mindig költözhetnékem van. :lol:
Én nem is merem vezetgetni, nehogy nagyszülők (vagy Szabi) vérszemet kapjanak. :twisted: Pedig bennem is érlelődik a gondolat, hogy leellenőrzöm. De szerintem még távol van. Bár szomszéd megjegyezte, hogy ha változatlanul ennyit cipelem, akkor vszínűleg az életben nem tanul meg járni. Még a bőr is ki van kopva a csípőmön. Robi ezen röhögött fél este. :twisted:

Lora,
Doki. :D Túl vagy rajta vagy kell még látogatnod?
Igen, arra gondoltam. Génjeimből kiindulva lehet, hogy kell ilyesmi, jó tájékozódni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Sno,
Szia! Boldogságos hófordulót Sebinek!!!! :D :D :D
Állatos könyv nagy kedvenc nálunk is. Nekünk egész jó van, pontosabban jók a képek, de valami nagyon okos olyan szöveget írt hozzá, hogy kész agyrém. Pl:kecske-mondják azt is, hogy szegény ember tehen; pulyka-nem kell érte Debrecenbe menni; galambok-van epéjük, ez biztos; tehén-ez atehén ad-e kakót; kacsák-messze van Lengyelország?....Agyrém az egész, egyszer elolvastam, azóta mellőzzük a szöveget.

Lorca,
Jobbulást a gyerkőcöknek. Peti is újra takonykóros lett, de csak egy kicsit, szerencsére nem kell csak este szívni.

Panka,
Drukk a lakásügyben!!!

Lin,
Szegény Gréta, hogy megküzd ezzel a fogacskával. Lassan csak kibújik.
Műköröm?! Nekem is sokáig volt a terhesség előtt. Hiányzik is. :oops:

Pann,
Van még szánkó a Kikában. Klasszikus fa 8000 Ft-ért csak nincs karfája és van műanyag amiben be lehet kötni a gyereket, az 4000.

Én is töröm az agyam a hajvágáson. Petinek olyan idétlenül ránőtt már a fülére, mindig szépen a füle mögé igazítom. :? :lol:

Zokni: Nálunk bejött a tanács, hogy kisebb kell mint a lába. Nem forog, nem csúszik le, pont passzol a lábára. Viszont Petinek is nagyon beleizzad a lába, meg nálunk nincs nagy szükség csúszásgátlóra.
Vendég

Lorca
Kell még mennem sajna. De most a szájsebészetre a bölcsfogam miatt. Ami még ki sem nőtt, de már annyi gondot okozott. :evil:
Én 60% páratartalomról hallottam. De nem tuti info. A 28 viszont kevésnek tűnik.

Illeték
Csak az új lakás illetékmentes. De annál is vigyázni kell, hogy valóban újnak számít-e és nem az építtető nevén van. Egy ismerősöm így járt pórul. De ha ti vagytok az "építők" akkor tuti jó. De ezt az "építőt" én nem értem. De mindegy is, sajnos az építkezés veszélye nem fenyeget egyelőre.
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?