Új privát üzeneted érkezett!

Na Sziasztok Kismamik!

Látom mindenkinek jó kis nyugis Szilvesztere volt!
Itt nálunk is light-os volt!
A Tv program tényleg elég gyatra volt, pedig azért gondolhatnának
azokra akik otthon meghitten töltik a Szilvesztert.
Felháborító! :lol:
Mi elmentünk éjfélre a városba megnézni a tüzijátékot!
Nagyon nagyon szép volt! :lol:
Kicsibaba el sem tudta képzelni mi lehet ez a nagy durrogtatás!
Meli!
Elhiheted, hogy nekem sem volt nagyon innyemre ez a vendégeskedés, de úgy képzeld el ezek csak telefonálnak, hogy jönnek, és kész!
Mese nincs, tálalni kötelező! :?
Sajnos még nem tudom, hogy mikor megyünk felétek!
De ha megtudom, akkor időben fogok neked szólni! :lol:

Judit18!
Nagyon szép minden!!!!!
Nem semmi micsoda kisrucit szereztetek! :lol:

Anita!
A kakukkfűves tea is nagyon jó, mármint a hatása. Meginni egy átok!

Beuska!
Remélem szerencsésen megérkeztettek haza! :lol:
Tényleg ti nem léptetek el a tüzijátékra? Szép volt nagyon!
Vendég

Sziasztok!

ISTVÁN KORHÁZBAN SZÜLŐ MAMIK!!

Felhívtam a korházat minden szerdán délután 3-tól van szülésre felkészítő tanfolyam. Én szeretnék menni, mert ugyan tudom mi vár rám de ezt a korházat és a szokásokat nem ismerem meg biztos van mit tanulnom még hogy minden tökéletesen menjen.
Jó lenne ha valaki/valakik velem tartanának és egyeztetnénk hogy kinek mikor jó!!

Puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike! Küldheted a fánkot galambpostán is, de jóllakott galambbal, nehogy megzabálja a kis mocsok útközben! :lol: Fááááánkot kééééééreeeeeek :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:

Judit! Gyönyörű a szoba. A héten elmarad az úszás, illetve csütörtökön reggel lesz egy helyette. A hely okés, tiszta, babaúszást szoktak ott tartani. Egyébként a kismama-babaúszás helyszíneket általában nagyon komoly higiéniai feltételek alapján választják meg. A többi úgyis akkor derül ki, ha mész legközelebb dokihoz és a szívéhez kap :wink: :lol: :lol: :lol:

Ez az elvetemült gyermek a hasamban elnyomott lent egy eret. Eddig csak kidudorodott a szemérem(? :roll: ) dombom bal oldalán valami és nagyon fájt, de mostanra már a régi gátmetszésem helyén is kidudorodik egy ér és oltárian fáááááj.... Ajaj :shock: :? ha ez nem múlik el addig, pisi-kaki, minden lesz a szülésnél :shock: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!

Mi a páromék borospincéjében voltunk egy baráti párral és tök jó volt. Iszogattunk meg pókereztünk egész este, aztán éjfélkor kimentünk megnézni a falu felett a tűzijátékokat, kb. 2 felé meg elvonultunk aludni. De szokás szerint "halál party" volt megint (ahogy azt az egyik barátunk elnevezte ittas állapotban :D ), mert Feri szokás szerint úgy begyújtott, hogy legalább 40 fok volt a szobában. :x Részemről csak pihegés meg forgolódás volt reggelig. :cry: De a legjobb az volt, hogy annyi kaját vittünk ki, hogy 10 ember simán jóllakott volna tőle, ezért másnap vihettük szépen haza.

Egyszerűen nem bírom magam rávenni, hogy elcaplassak a doktornénihez a táppénzes papírért, még pizsiben vagyok.... :oops: Na majd holnap.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Niki,
felhívtam a Kútvölgyit, de azt mondták, hogy a héten még nem lesz semmi és majd érdeklődjek később, valószínűleg jövő héten.
de nem tudom mennyire volt képben a szülészeten akivel beszéltem. esetleg te is felhívhatnád őket.
szólj ha megtudsz valamit! megvan a telefonszámom is, ugye?
ha van ma akkor mennék, a régi rendszer szerint ma terhességről lenne szó (bár lassan azon túl is vagyunk...)

KépKép
judit18

Kép

Judit18, nagyon csini a babaszoba! Az a virágos lámpa nagyon tetszik! És a ruhácska!!! Nagyon édi!

Anita, én is a köhögéssel kínlódok, úgy fájt az egész légcsövem, azt hittem, meghalok. De ma már jobb!
Panny, tényleg jó rá a Stodal? Azt hittem, csak gyerekeknek használ, felnőttnek kevés. De akkor én is iszom! :lol: Inkább, mint a hagymateát. :roll: Igaz, ma olyan fincsi teát főztem! Véletlenül megsóztam cukor helyett! :shock: :shock: :shock:

A szilveszter nálunk is csendesen telt. Szintén tv nélkül, mert nagyon gáz volt a műsor mindenhol. Este lementünk kicsit sétálni a hóesésben, aztán otthon pezsgőztünk (vagyis csak Apa pusztította el az üveggel :roll: ). Fél 12-kor már ágyban voltunk. Éjfélkor még csattant egy BÚÉK-puszi, aztán alvás..... lett volna, ha nem kellett volna hajnalig a szomszéd házibulit hallgatni zenéstől-petárdástól!!! :roll: :roll: :roll:
Az elseje jobban telt: egy baráti párhoz mentünk ebédre, ott voltunk estig.
Ma meg még mindig pihenjük a nagy evés-ivás fáradalmait! :lol: :lol: :lol:

Még egyszer nagyon boldog babás új évet mindenkinek!
Kép
Vendég

Nekünk se sok helyünk van, íme a babasarok:
Kép
Kép
Kissé kupi van, a cuccok még be vannak zacskózva.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Hazajövős szerelés:
Kép
Aztán vagy a zsákba:
Kép
Vagy a kötött szerkóba:
Kép
Még nem döntöttem el.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Valaki fogja majd pólyázni a babáját? Én kaptam egy vadi új pólyát meg két szép huzatot hozzá, nem tudom mi legyen. :? Azt mondják kezdő anyukáknak jobb, könnyebb úgy tartani. Barátnőm is használta, azt mondta, nagyon szerette a baba, csak nehéz volt leszoktatni róla. :(
Még egy kérdés: eddig (fú gyorsan lekopogom :D ) nem lett egy csíkom se, szerintetek akkor megúsztam a dolgot, vagy most jön még csak a java?? Azt hallottam, hogy pár nap alat ki lehet zebrásodni.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!

Mától már újra dolgozom, így csak ma tudtam elolvasni a 11 napos termést. Mindenkinek gratulálok a gyönyörű karácsonyfákhoz, a fincsi kajákhoz és sütikhez. Sajnos nem mertem ráállni ma reggel sem a mérlegre, ráadásul olyan szinten lelassult az emésztésem, hogy jobb nem is beszélni róla :cry: .

Nekünk is nagyon jól sikerült a karácsony, a szilvesztert pedig otthon töltöttük Endrével. Illetve délután átjöttek anyósomék, ettünk-ittunk, aztán estére maradtunk kettesben. A tv műsor valóban iszonyat pocsék volt, szegényes, erőltetett és humortalan.

Pati, egyetértek, én úgy útálom a petárdázást és a felesleges tüzijátékot. Annyira sajnálom az állatokat, nálunk már 30-án sem lehetett kutyaugatást hallani, annyira meg voltak rémülve ezek a szerencsétlenek. Az emberek iszonyat önző és felelőtlen egy társaság, nem is értem mi értelme van ennek a felesleges zajongásnak. A kerítésünk előtt 1,5 méterre a szomszédaink is tüzijátékoztak. Rátették a csatorna fedélre (!) a tüzijátékot, valami instabil dologgal kitámasztották, és úgy lövöldözték fel a hülyeségeiket. Na nekem sem kellett több, egyébként is a cicám annyira rettegett, még bent a házban is, hogy alig tudtuk megnyugtatni, szóval olyan ideges lettem, amikor megláttam ezt a felelőtlen bandát, hogy magamra erőltetve a bájvigyort, csak a szomszédi jó kapcsolat miatt, szóltam, hogy ha lehetne, ne a mi kerítésünk előtt gyujtogassanak. Ráadásul egy óriási kupac faanyag még mindig ott van lerakatban, addig amíg a kőművesek el nem viszik. Arrébb mentek, de így is a házunkra hullt a szemetük. Na ennyit a szilveszterről...
A táj viszont gyönyörű, mi hegyen lakunk, és onnan a kilátás fantasztikus, a behavazott háztetők és fák, csak ámulni lehet.

Melinda, nagyon tetszik a kiságy, amit vettetek, valami hasonlót szeretnénk mi is, ami nem csicsás, csak szép és egyszerű. Megkérdezhetem, hogy hol leltetek rá?

Bosek, a pocakod óriási, gyönyörű, teljesen elájultam. Az enyém sem kicsi, de a Tiédhez képest kicsi.
22-én voltam orvosnál, akkor 1546 g volt Zalán, kicsivel nagyobb, mint a kora. Gondolom most már úgy 1700 g körül lehet. Éjszaka már nehezen fordulok, sőt ki kell támasztanom a hasamat, mert különben nagyon kényelmetlen.
25-én dolgozom utoljára, már alig várom :lol: :lol: :lol:

Kicsit hosszúra sikeredtem.
Puszi mindenkinek!

Ildi

Kép
kikó70

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Én rinyáltam, hogy senki nem lesz itt az ünnepek alatt, erre meg én nem tudok jelentkezni, mert besz.rt a net. :oops: :roll: :oops: :roll: :lol: :lol:
Na, mindegy.

Gratulálok a szép karifákhoz és a nagy pocikhoz! :lol:

Nálunk is rohanással telt a karácsony, hiszen Békéscsabán voltunk, és ott végig kellett látogatni mindkettőnk családtagjait. 27-én jöttünk haza, és onnantól pedig minden áldott nap jöttek vendégek. Hulla voltam.
A szilvesztert "pocakosbuliban" töltöttük kártyázással és társasjátékkal. Hajnal 3-kor kerültem ágyba, aztán szinte végigaludtam a napot. Este azért még kicsaltam a férjem sétálni a hóesésben. Tiszta romantika. :oops: :lol:

28-án voltunk uh-n. Méreteink: BPD:72 mm, AC:234 mm, FL:57 mm. Súly:1260 gramm. Kb. 10 -12 nappal nagyobb Botond a koránál, és teljesen be van fordulva fejjel lefelé. Totál a belső méhszájon van a kis feje, viszont a méhlepény nagyon szépen költözik felfelé. Már csak kb. 50 mm-re lóg a méhszájra. A doki szerint két héten belül teljesen felmegy, és akkor már semmi sem gátolja, hogy simán szüljek. Éljen, éljen!!! :D :D :D

PEPIKE, én mennék Veled a szülésfelkészítőre már a jövő héttől!!!

MZX, ki lesz a szülésznőd a Hetényi doktor mellett???

PATTI, érdekelne, hol vetted a nagyon szexi nagyibugyid. A barátnőm javasolta, hogy szerezzek be szülés utánra néhányat, mert nagyon kényelmesen elfér benne, és nem mozdul el az elefánt méretű betét. Köszike. :lol: :lol:

Puszka.

Évi

KépKép
kvaszeva

Nagyon boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

Jövőre már nem a szilveszteri buli lesz a fontos, hanem a babácska :lol:
Vendég

Sziasztok Mamik!

Mi elmentünk motoros barátokkal szikveszterezni, mintegy 150km-re, Fadd-Domboriba..Gyönyörű hely, szupi volt minden, mondjuk így utólag átgondolnám, hogy 7 hónapos terhesen neki kell-e indulni a világnak szakadó hóesésben..nanááá :D

És ma eljött a történelmi pillanat, életem első táppénzének legelső napja!!! Végre!! Alig vártam már! Mondjuk a mai nap még rohangálással telt, táppénzes papír és társaik, de már így is sikerült teljesen lelazulnom, szupíííí!!!! Akkorát aludtam délután! Komolyan úgy érzem magam, mint suliban, mikor kitört a nyáriszünet :D Asszem ki is használom rendesen ezt a 2 hónapot!

Itt Kecskeméten is rengeteg hó esett, tiszta fehér lett megint a kertünk, olyan szép!!
Kép

Mutatok még egy dupla-poci fotót :)
Kép
Bal oldalon kedvenc unokatesóm, Mézgombi, az ős-topic lakók még biztos emlékeznek rá, régebben ő is írogatott ide, ő március végére van kiírva.. Csíkosban pedig én, azaz mi domborítunk Pankalinivel.. :D

Amint készül a babaszoba én is teszek fel képeket, addig is ötleteket, fotókat tessék publikálni!!
pusz mindenkinek!!

KépKép
kmanna

Kvaszeva, ez nagyon jó hír! :) Nem tudom még, hogy ki lesz a szülésznőm. Pénteken megyek a dokihoz, akkor megkérdezem. Eriknél egy Magdi nevű szülésznőm volt, igazából semmi baj nem volt vele, de nem volt meg a bizalom még részemről, mert előtte csak egyszer találkoztunk, így lehet, hogy most mást választok.

Manna, szép pocik! :)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok pocakosok!

Utólag is BUÉK mindenkinek!!!!! :lol: :lol: :lol:

Arik a Képek!

Úgy látom új év, új izgalom, mindenki készül a babykre!

Nekünk a kari gyorsan eltelt! Szenteste mindenki(szülők, tesók, sógorok) nálunk volt(13-an)voltunk! Utána rokon látogatások voltak! Kaptunk: kismamás, kispapás könyvet Attila nagyon élvezi olvasgatni!, aztán kaptunk kenyérsütőt , mert egy fél kiló kenyeret egy hétig eszünk! Azóta kenyeret sütök!(nagyon finom) Kaptunk még babanaplót, pelenkát, köntöst +apróságokat! A szilveszterem édesanyámékkal telt egy vendéglőben, ahol 4 óráig voltam! Sajnos Attila éjszakás volt! Az első szilim volt egyedül! :cry: :cry: :cry:
Mostanában az a szokása a gyereknek, hogy hajnalban, ha visszafekszem pisi után, ő akkor kezd el mocorogni, nem foglalkozva azzal, hogy én még aludnék! Ma ezt 5 órakor tette! Azóta fent vagyok, de megjártam a boltot, megfőztem reggel 9-re! Ma megint egyedül töltöm az éjszakát! És reménykedem benne, hogy nem akkor fogok beindlni, ha egyedül vagyok! Még Márc.29-ig sok idő van, és még van vagy 20 éjszakám így!

Kérdésem: A gátkrémet a gyógyszertárba adják szó nélkül????
Puszi mindenkinek!
Majd jelentkezem
ui: Most bepótoltam lemaradásomat! :)

Kép
enikoe182

Sziasztok!

Évi!!!

De jó!!!!!!!Menjünk jövő héten mindenképp ha neked is jó, mert sajna
nekem pont szerdánként van a suli délután ( most vizsgaidőszakban nincs) úgy hogy MEHETÜNK!!!februárban nem biztos hogy össze tudom hozni a kettőt!

Várjuk a további jelentkezőket, ha jól emlékszem Beuska ???is ott szül!

pussz
Petra

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Pepike, Éva!
Én is csatlakozom hozzátok! Szóval nekem oké!

Márti!
A férjem csak a lakótelepre ment le a fiammal, én meg a Lilivel szunyókáltam, úgy mint tavaj! Biztos jó lehetett a városban, mindig nagy buli van!
Szerencsésen hazaértünk, mivel vonattal voltunk, de szerintem ez volt az utolsó, mert drága és nem szeretem. Pedig, ha megszületik a kicsi akkor fillérekért utazhatnánk (90%), de neeeeeeeeeeeeeeeem, most is csak muszályból kellett, tudod rossz a kocsink. Remélem mihamarabb megérkezik az alkatrész.

Bosek!
Nálunk sincs nagyobb hely, de tündéri a hazahozós ruci!

Kmanna!
Szépek vagytok. Mézgombi miért nem babanetezik?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Éljenek a hajnali kelők!!
Enikő, hmmm? :wink: Ma én is kukorékolok fél6 óta..ugyanezzel a jelenséggel, forgás-mocorgás, plusz ma ráadásként csuklott a drága, 10 perc után már annyira megsajnáltam, gondoltam kicsit megijesztem egy "gyors" átfordulással, hátha elmulasztja...de aztán felülbíráltam magam, mégsem ildomos egy 31 hetes magzatot riogatni..további 10 perc után abbahagyta szegényke.

Mzx,
köszi a poci-dícséretet! Teljesen eltérőek vagyunk, nekem szerintem sokkal lentebb van a pocim, lehet, h mert a lepény nálam mellső fali és lent van, Andinál pedig hátsó..

Beuska,
Andi, azaz Mézgombi szerintem babanetezik, csak Julcsi baba mellett nem sok az ideje, és abba a topicba ír, amit az ő születése körül kezdett. De jól vannak, minden okés velük, szépen fejlődik a kistesó!!

Enikő,
gátkrémet biztos lehet kapni gyógyszertárban is, de én például a dm-ben is láttam, kb 2000Ft volt az ára.

szép napot mindenkinek!!!

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok.

Pati,
nekem is kijöttek a visszerek ott lent. A védőnő Arnica 9 ch homeós bogyót javasolt, hogy azt szedjem napi kétszer 5 golyót a terhesség végéig. Állítólag ez csillapítja a fájdalmat és csökkenti valamennyire a gyulladást. Szerencsére nekem nem fájnak, azért szedem, ne jöjjön ki több.

Majd még este jövök!

Mindenkinek szép napot!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!!

Beuska!

Örülök hogy te is jössz!!
A részleteket majd még egyeztetjük!

Szép napot
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok kismamik!

A tegnapelőtti köhögéssel, tegnap a dokinénihez elmentem, aki írt fel homeos bogyókat, meg azt mondta,hogy vagy 2 napig pihenjek, hogy kifeküdjem. Tegnap már a torkom is kapart, így arra is kaptam. De egyébként már sokkal jobban vagyok és kicsi baba is jól van rugdos egyfolytába.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Kvaszeva! Dejódejódejódejódejóóóóóóóóóóóó!!!
Akkor úszni is jössz? :wink: (mondjuk 2-3 hét múlva)
Az ősanyabugyi kínais. Olcsó és szupi.

Kenyérsütőgép: nekünk kb. 2 éve besz@rt de nem dobtuk ki. Javítani nem tudták, ki akartuk cserélni (veszünk egyet és 2 nap múlva ezt visszavisszük :oops: ) de ilyet már nem gyártanak. :? Másfél éve a garázsban állt. Maga a gép működött, csak a digitális kijelző nem állt meg csak forogtak a programok, így lehetetlen volt beállítani. Peti most akart venni újat, mondtam, próbáljuk ki, hátha a nem klimatizált garázs téli-nyári levegője meghozta a gép lelkivilágának gyógyulását. ÉÉÉÉÉs: bejött!! Éppen én is kenyeret sütök.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap kipakoltuk Norton szobáját, vasárnapig takarítás ezerrel és Peti kifesti, vasárnap pedig indul a banzáj: parkettázás, bútorszerelés, .babszoba-készülés. Jupiájéééééé!!!!

Kép
Kép

mpatr

--------------------------------------------------------------------------------

Ezt egy másik topikban találtam! nekem tetszett! remélem ti is jót derültök rajta

Az anyuka ruhái

Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből
--------------------------------------------------------------------------------

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Panny, ez aranyos! Van benne némi igazság!

Gondoltam, ne már hogy az én nevemen fusson a fotóalbumunk :roll: , úgyhogy átneveztem. :lol:
Az összes képet itt lehet megnézni: http://www.babanet.fotoalbum.hu/
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindenki nagyon jól van!
Én nem tudom, de ez a szeméremcsontos dolog egyre elviselhetetlenebbé kezd vállni! :oops:
Már a zoknimat sem tudom örömmel felvenni, mert nagyon fáj, ahogy emelem a lábam!
Ez annyira borzasztó! És a doki is csak annyit mond, hogy
majd szülés után rendeződik!

Bosek!
Nagyon szupi a kis baba sarkatok! Édeske!
Nekünk is elég kicsike helyecskénk lesz!

Manna!
Nagyon helyes a pocitok! Tetszett a kép nagyon!

Panny!
Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóó!!! :lol:

Mni????? Feri?????
Merre vagytok??

És én még mindig hiányolom Pumperkát!

Beuska!
Köszönöm a képeket, megkaptam!
Nagyon örülök, hogy tetszett a kicsike Malacka! :lol:
Vendég

Anita!
Privi ment!
Vendég

Na hello Mindenkinek!

Ma még megfigyelhető az ünnepi hangulat itt is!

Panni: Tök ari! És tényleg van benne igazság! Bár nekem nincs tapasztalatom, de az ismerősök eszembe jutottak a leesett cuminál, az aggódásnál stb! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi: Ügyi vagy! Köszönjük!
A pocakképeken mindenkinek be van esve a köldöke, ellentétben az enyémmel! Olyan durván áll ki, hogy a ruhán is átlátszik a ,,szelep"!

Kmanna: Még nekem nem volt csuklás, de nincs kizárva, hogy bemutatja azt is!
Tegnap este fél1-ig olvastam a Kispapa Születik c. könyvet, ma be is fejeztem! Nagyon ari volt! Egyből FERI jutott az eszembe! Ő szokott írni nekünk kispapás élményeiről!

Kép
enikoe182

Gondoltam küldök már nektek aktuális pocakképet!
Kép Kép
Ugye nagy a köldököm, de még hol van március??? Ez még csak rosszab lesz? De nem fáj, csak ha köhögök vagy nevetek bekeményedik!

Kép
enikoe182

SOS! Aranyérre mit lehet pocakkal használni? Ez már durva :shock: :shock: :shock: :shock:
Néhány röpke hét és el kellene kezdeni a gátmasszázst. Imígyen pillanatnyilag a gondolatától is hosszas sírógörcsöt kapok....
BAsszus!!!!!! :? :?

Kép
Kép

mpatr

Halihó, itt Feri beszél, vagyis inkább irogat. :)

Adok egy kis életjelet: jól vagyunk mind a hárman, 5 perce értünk haza a Kútvölgyi kórházból, ahol Babanet minitali volt. A jeles rendezvényen képviseltette magát Judit18 és kedves férje, illetve mni és ugyancsak kedves férje ;) A mai oktatás a szülésről szólt, nem volt hosszú, csak 45 perc, és egy éppen pocakos szülésznő tartotta. Judit18 egy csomó jó kis kérdés tett fel, Niki bőszen jegyzetelt, én pedig csak pislogtam, mint az a bizonyos hal a szatyorban. Rajtunk kívül még három pár volt, illetve az egyik pár egy leendő nagymamából és anyukából állt, na de mindegy.

Tegnap is ugyanitt voltunk oktatáson, akkor összesen négyen voltuk: a védőnő, Niki, Lilla és Feri. Ez sokkal hosszabb előadás volt, a gátmetszéstől kezdve, a szoptatáson át az ívhegesztés rejtelmeiig. Na jó, ezutóbbi nem is volt a témák közt :)

Most viszont rohanok a csilivili vadiúj konyhánkba, mert lassan éhen halok. Ahogy a szülésznő is mondta ma: a kocsi is benzinnel megy, a kismamának is ennie kell szülés előtt. Ehhez már csak én teszem hozzá, hogy természetesen a kispapának is... :)

Legyetek jók, vagy akár kicsit rosszak is, üdv:
Feri

(Judit18 és Niki minden bizonnyal értelmesebb és hasznosabb beszólást intéz majd felétek a mai okításról)
feri (mni)

Szép estét Babavárók!

Pepike, Beuska! Mindenképp egyeztessünk. Én úgy emlékszem, hogy norco és xx ügynöknő is akart jönni. Hmmm???

PATTI, naná! Kedden a dokitól megszerzem az áldást, és attól fogva ki sem lehet húzni a medencéből. Holnap megyek kínai boltba!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panny! :D :D :D

Végre én is eljutottam addig, hogy sikerült lekicsinyítenem néhány képet. Íme.

A mi karifánk.
Kép

Karácsonyi pocak.
Kép

És egy tüneményes kép. Bálint, férjem keresztfia tolja Renit, a keresztlányunkat a játék babakocsiban. :lol:
Kép

Évi

KépKép
kvaszeva

Enikő!

Nagyon nem akarlak elkeseríteni de lehet hogy még jobban is ki fog dudurodni a köldököd a végére:?
A barátnőmnek dettó ilyen volt,ő is ilyen vékony típus(látom te is nagyon csini vékony vagy :wink: )szal sajna egy kicsit meg is maradt neki,de már fontolgatja a műtétet.Az is a dologhoz tartozik,hogy a terhesség alatt köldöksérve lett és neki valszeg azért nem is húzódott vissza,úgyhogy neked biztos helyre jön!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!

Mi válthatja ki a sérvet? Vagy csak úgy magátol jön a sérv????
Az én ismerősömnek is köldök sérve lett, de szülés után szépen elmúlt, visszahúzódott! Na hát ha nekem is szerencsém lesz! De azért köszi a figyit!
Ez a vékonyság már kb 9-10kiló plussznál járok! :( :( :( De nem bírom ki nasi nélül!

Na minden kedves kismaminak nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

Kép
enikoe182

Sziasztok!

Nekem is kezd kidudorodni a köldököm, pedig mélyebb volt, mint a
Marianna-árok, mert én eleve vagy 10 plusszal indultam (vagy többel :( ) és már látszik ruhán keresztül is. Jól kifordult, tiszta sötétbarna, mintha koszos lennék :shock:
Elkapott a védőnő, hogy jövő héten menjek be hozzá, asszem mostmár elkérem a nyomtatványt az apaságihoz, mert nem vagyunk házasok ugyebár.
Ugye mostmár nem lesz semilyen vizsgálat uh-n, ctg-n és alvázviziten kívül??? Remélem!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Ja és mondta a védőnő, hogy lehet, hogy ma jön haza a szomszéd csaj, aki itthon szült. Annak ellenére, hogy végig bagózott, de keményen ám, meg ivott is, úgy néz ki, hogy tök egészséges a kislány. 2400 g és 45 centi. Majd átmegyek megnézni, mert olyan kicsit még nem láttam :shock: !

Böbi

Kép

Kép
bosek

Enikő, Éva!! Olyan szép pocitok van, szívesen cserélnék Veletek. Az enyém már akkora, hogy mindennek nekimegyek vele :oops: és alig tudok az ágyban megfordulni. Ráadásul mindenki megkérdezi, hogy mikor fogok már végre szülni, és amikor közlöm, hogy az még bizony 2 hónap, akkor leesik az álluk. Kissé idegesítő már... :evil:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Enikő!

Őszintén szólva fogalmam sincs ,hogy mitől alakulhat ki ott a sérv.... valszeg talán ha valakinek gyengébb ott a hasfala....de nem tudom.
Egyébként neked csíkos a hasadon a bőr??Csak mert ennek a barinőmnek nagyon,mert nagyon vékony volt és nem tudta tartani a tempót a hasbőre...Ja én neki még az is volt, hogy a méhe kívülről tele van miómákkal, ezért még nagyobb lett a pocija mint ha csak a baba lenne benne,szal neki ez is közrejátszott a sérvben és hogy nem múlt el utána.Neked biztosan visszaáll majd :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

sziasztok,
tényleg van valaki akinek már csíkos a hasa? én még reménykedem, hogy nem lesz, bár hallottam olyat is, hogy valakinek egy nap alatt repedt ki az utolsó héten....
Évi, még mindig milyen pici a hasad, persze ez nem baj!!
igazi a fátok? olyan szép szabályos!

tegnap Nikit (mni) is megnéztem, hihetetlen, hogy még csak 7 kgot hízott, semmi nem látszik rajta, csak a pocakja.

a szülésfelkészítő szerintem hasznos volt ha nem is hosszú, nekem adott új infot, hogy mikor kell tényleg elindulni a kórházba, miket kell bevinni, ott bent mi történik pontosan, kb. mi mennyi idő. gátvédelem meg ilyenek. persze olvassa az ember könyvben ezeket, de legalább tudom hogy a Kútvölgyiben hogy megy.
majd még megyünk 8án szülőszobalátogatásra és17 lesz gyerekágyi gondozás (szoptatás meg ilyenek).
mindenesetre az világos lett nekem, hogy muszáj szülésznőt választani, mert úgy sokkal gördülékenyebbek a dolgok. ő hívja az orvost, az anesztest, ad mindenfélét, hátmasszírozót, olajokat, homeopátiás szereket... szerintem megér némi extra lóvét amit nyilván kell neki adni, hogy foglalkozzanak veled rendesen abban az xx órában

akartam viszont kérdezni, hogy valaki elmegy bölcsőhalál tanfolyamra? mármint ahol megmondják mit kell tenni elsősegélynek ha leáll a légzés. a madarász utcában van pl.
de a mostani kismamában olvastam egy férjet aki azt írta, hogy 2 helyen is voltak és az egyiken csak el akarták baromira adni az ő légzésfigyelőjüket, és csak a másik hely volt hasznos. azt persze nem írta, hogy melyik hol. a madarász utcaiban is eladnak gépet, úgyhogy gyanús, de azt hiszem mindenhol árulnak is

és még egy kérdés - a babakelengyelistát olvasgatva - mi az a "kifogó'? a fürdőlepedő mellett írják. egyébként miért kell pelenka-anyagú fürdőlepedő meg törülközős is??

Bosek, én is kaptam pólyát, nekem is azt mondta a barátnőm, hogy abban sokkal jobban tudott az elején szoptatni, mert amilyen pici még az elején a baba nem tudod rendesen megtartani egy párnán vagy kézben, de szívesen veszem én is a tapasztaltak véleményét!

Pati, azt olvastam a Hemoridot lehet használni aranyérre terhesség alatt is, asszem nekem is hamarosan be kell neveznem rá ... bár a székrekedéssel szenvedőknek most van egy új tippem.
minden este iszom egy pohár savanyúkáposztalét és az egész jót tesz. nincs is rossz íze, én szeretem... mondjuk nem bolti (anno vettem olyat és fura volt), hanem szerencsére anyósoméknál több tonna káposztát csinálnak, onnan hoztunk vagy 4 litert

KépKép
judit18

Judit!
Nekem azt magyarázták, hogy amikor kiveszed a vízből, akkor először a pelenka anyagúval leitatod róla a nagyja vizet, mert az nagyon jól beszívja, és utána teszed rá a törcsire, leitatgatod a maradékot is, mert dörzsölni nem szabad. De a tapasztaltak biztos jobban tudják, nekem mindenesetre van egy frotír, meg két tetra, aztán majd meglátjuk. :D Ja szerintem a kifogó a tetrás és a fentiek miatt hívják így, de lehet, hogy nem így van. :?

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Márti, nem csak te hiányolod Pumperkát, nekem is feltűnt, hogy milyen régen volt már! Egy hónapja!!!
Lexa meg már egyáltalán nem is fog visszajönni???

Köldök: az enyém még normál állapotban van. Egyébként tök érdekes: az első terhességemnél, mikor kezdett kisimulni, akkor vettem észre, hogy van benne egy anyajegy. :D Most hogy ismét belelátok: már kettő van benne! :lol: :lol: :lol:

Kvaszeva, szép a fátok! És aranyos a pocid! A keresztgyerekeitek nagyon édesek! A kisfiúnak is olyan tündéri kislány pofija van!!!

Pólya: a kórházban végig abban volt Alexa. Mi abban is hoztuk haza. Itthon már nem abban volt, de tény, hogy szeretnek benne lenni a babák, mert átöleli őket, mint az anyaméh, biztonságérzetet ad nekik. És persze anyukának is, aki az első időkben attól fél, hogy ha megfogja a gyermekét, összetöri! :lol: :lol: :lol:

Kifogó: fogalmam sincs, mi az, csak hallomásból, de szerintem felesleges! Nem tudom mennyibe kerül (bár biztos nem drága), de valószínűleg csak az üzletnek hoz hasznot. :roll: Szerintem azt a pár csepp vizet sima törölközővel is le lehet itatni a babáról. :lol:
Vendég

Hali!

Kifogó:osztom Zsuzsi véleményét,sztem is fölösleges.Én egy pelenka anyagú óriás fürdőpelussal törölgettem a babákat(megjegyzem a kisfiam még mindig ezt használja :wink: )

pólya:nálunk nagyon szerették az első időkben a babák,és valóban jobban meg lehet benne tartani a babát a szoptatáshoz.De ismerek olyat is akinek nagyon nem jött be..szal anyája-babája válogatja... :wink:

Nekem egyátalán nem csíkos se a hasam,se a mellem(egyiknél se volt)de én ezt mindig annak tudom be, hogy eleve nem vagyok nádszál típus és a bőrömnek nem annyira brutál ez a feszülés...de azt is olvastam hogy genetika is...meg persze kenem/tem rendszeresen.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Judit, a kifogó a pelenka anyagú (tetra) nagy lepedő. kb. 140*140-es, hatalmas, én sosem használtam, túl nagy egy ekkora bébihez, ezért hajtogatni kell, de úgy, hogy a fejére is jusson borítás, egy rétegben tök vékony is, nyúlik ide-oda, stb.. Ezerszer jobb 2-3 db. kapucnis frottir törülközőt venni. Állandóan lepisilik, így sűrűn cserélendő :D .

Kb. 65- 70 centis babaméretig (4-5 hó) jó a 80*80-as, aztán abból mindenhol kilóg, így érdemes rögtön 100*100-ast venni, bár sok helyen csak picit árulnak. Én a Minimanóban vettem a 100*100-ast. Mi még mindig kapucnis törülközőzünk a 92 centis Erikkel, most egy 140*140-essel nyomulunk, de legalább nem pisili már le :wink: .

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Az elmúlt két nap elég mozgalmas volt, azért nem tudtam jönni. Tegnap legjobb barátnőmnél voltam, jót sétáltunk, dumcsiztunk, babáztam a majdnem 4 hónapos kislányával, nagyon ari! :)
Ma meg ismét körúton voltunk Apával babaholmik után. Már nem sok minden kell a bébinek, textil pelus meg a gyógyszertári cuccok, ja meg a pelenkázó szekrény. Már kinéztem egyet, de majd csak jövő héten hozzuk el Anyuékkal, kocsival, mert az még nincs nekünk.
Ma voltam reggel UH-n, korának megfelelőek a méretei, bár éppenhogy súrolja az átlag alsó határát. De ez attól van, hogy kb. 1 héttel kisebb a bébi, mint számolták. A lényeg, hogy jól van, olyan aranyos volt, éppen szembenézett velem a monitoron, amikor megmutatta nekem a doki. :D Aminek még nagyon örülök, hogy fejfekvéses a drágám! :D

Judit18,
nagyon tetszenek a bababútorok! :) Ari a kimonó is! :)

Bosek,
jó lett a babasarok, nagyon jól kihasználtátok a helyet! Szép ruhácskákban fogod a babát hazahozni!

Kikó,
itt Dunaújvárosban vettem az Elefáni bababoltban a kiságyat, csak 13 ezer Ft volt és szerintem elég masszív. Ma sikerült hozzá kókuszmatracot is venni. :)

Évi,
gratula az UH-hoz! :) Aranyos pocikád van! :)

Kmanna,
jó ez a dupla pocikép! :)

Enikő,
örülök, hogy Te is tettél fel a pocidról képet, szépen gömbölyödsz! :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Én sem csíkosodom még, de minden este kenegetem olajjal, bár sokan azt mondják, hogy fölösleges! Bőre, embere válogatja!

Kifogó: Én általános iskola 8. osztályos koromig használtam a kifogót és nagyon szerettem, mert ha azzal betakartam magam, akkor nem fázott a lábam, mint egy rövid kis törcsinél! Úgyhogy ha csecsemő korban nem is, mert nagy, akkor később biztos fogom használni! Majd kedden megyek vásárolni Debrecenbe, ahol 1db nagy kifogót és 2db kis méretű fürdőlepedőt fogok venni!

Na befejezem mára majd holnap jelentkezem!

Ui: Tegnap néztem egy 20hetes pocakfotót és ekkor döbbentem rá, hogy nagyon sokat nőtt! Napról-napra gömbölyödök! De hol van még március? Már a cipő felvétel is gondokkal jár!

Kép
enikoe182

Kifogó-kérdéshez:
Annak idején Gordonnak vettem tetra anyagút is meg frottír kapucnist is. Nekem a tetra egyáltalán nem jött be... Úgyhogy most csak kapucnis frottírokat vettem, abból meg legalább 2 méret van, a nagyobbat érdense, mert nagyon hamar belenő a gyerek.
Egyébként Gordon máig kapucnist használ, az IKEÁ-ban vettem olyat, ami nem sarkos, hanem olyan, mint egy sima törcsi, kapucnival. De kicsinek ez nem jó, a lényeg, hogy a babánál még jó, ha a lábára is jut, de a nagyobb gyerek meg rálép a sarkára. Tyűha, nem igazán voltam sztem érthető... :oops:

Nekem is hiányzik Pumperka. Nem néztem a papírt, ő megadta a számát? Mert akkor fel kéne hívni, mi van vele!! (Fogjuk meg és vigyétek... :roll: :roll: )

A KVASZÉVA annyira aranyos csajszi!!!!!!!!!! Tegnap felhívott és bediktálta az aranyérre való homeós bogyókat. Olyan édi!!!!! És jön úszni is velem!!! :D :D :D :D

Ma Corában voltam egész délelőtt. NAgyon jó áron volt porszívó meg szagelszívó, hát apuci kiküldött érte, mondván, hogy ő éjszakás és addigra el ne kapkodják, mire felkel. Ha már ott voltam, csatangoltam egyet az áruházban. Most érzem először, hogy csökkent a teherbírásom... Azt hittem, ott szülök meg, nagyon sokat keményedett a pocim a mászkálástól. Asszem jól tettem, hgy mindent beszereztem már a dednek, most látom, milyen jó, hogy nem most kell mászkálnom majd ide-oda.

Ma 31 hetes a kis haramia a pocimban!!!! 2 napja megfordult popsira és egész nap a hólyagomat rugdosta, az nagggggyon gáz volt. De mivel anya okos nagyfia ő, másnapra már visszafordult és most csak (??) az oldalamat és a bordáimat rúgja rommá :wink: :D Néha kidugja a lábát, olyankor lesz egy helyes kis tojásnyi puklim. :lol: És tegnap éjszaka, amikor hazajött az apukája, ő is felébredt és legalább egy órán át nem volt hajlandó visszaaludni. Már nem tudtam mit találjak ki, hogyan forduljak. Mert én persze aludtam volna..... :roll:

Köszönöm a tippeket aranyér ügyben. Ez nem is igazi aranyér, mert nem ott van, hanem a gátamon, oldalt, olyan kis vastag ceruzabél nagyságú kidudorodó erecske. :oops: :oops: Ma már majdnem sírva mentem patikába, hogy adjanak reája valamit, mielőtt besz@rok...... Alsol kenőcsöt kaptam, ami eredetileg nem erre van kitalálva, de máris sokat javított a helyzeten.

Csíkok: sajnos csak ezután jön a java, de alkati és pocakméreti kérdés is, lesz-e, mennyi lesz. Nekem alapvetően csíkosodós a bőröm (combi), de Gorkával egyetlen 2 centis csíkocska jött ki. Érdemes a pocit kenni, akkor a szövetek jobban bírják a tágulást és nem szakadnak el.

Már nem tudom, ki rakta fel a hazahozós rucit, de nagggggggggggggggggyon édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép

mpatr

érdense=érdemes
:oops: :oops: :oops:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

BUÉK Mindenkinek!

Beus, Manna!
Köszi a részleteket a gyerekhordozóról, a gyerekülésről és a részleteket. Tényleg van olyan babaülés, amibe berakod az újszülöttet? Teljesen megdöbbentő. Ezek szerint a kórházból is abban viszed haza?

Ma voltam cukorterheléses vizsgálaton. A cukros lötyi simán lement, nem volt különösebben rossz. Bár hozzátartozik az igazsághoz, már eszméletlenül éhes voltam, így ez a lötty is megváltás volt.

Jövő héten UH! Már nagyon várom!

És még a karikép:

Kép

Eszter

Kép
eszter.eu

Még 63 nap. Az 9 hét. 9 héttel ezelőtt 22 hetesek voltunk. Az most volt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Emlékszem, ott számolgattam a napokat, hogy mennyi van még a 24. hétig, mert akkortól életben tud maradni :oops: :oops: Most meg 31!
Néha úgy tűnik, ólomlábakon jár az idő, olyan messze van még március. Aztán rájövök, hogy most volt Mikulás meg most volt a mongolos tali, és simán eltelt 1 hónap. És ha megint egy eltelik, hát menthetetlenül belépünk a finisbe. :wink: :shock: Onnan már csak a célba kell begördülni (szó szerint :lol: ).
Nézem a másik topikot, ahol mostanság fognak szülni a kismamik, nagyon kínlódnak a végével. De érdekes módon csak azok, akik nem tudják elfoglani a szülésig magukat és otthon vannak és azt várják, mikor indulnak.

Jaj, majd elfelejtem!!! Körkérdés: érdekelne a véleményetek: Gordonnak az érkező kistesó fog "hozni" egy ajándékot (játék, amire már régóta vágyik). SZerintetek mikor adjam oda, amikor először bejön a kórházba látogatni, vagy amikor jövünk haza? Részletkérdésnek tűnik, de nekem nem az.
Harmadik gyerekesek! Milyenek voltak ezek a tényleg első napok? Hogyan oldottátok meg, hogy ideális legyen? Van valami bevált trükk, tipp, ötlet?
Most ez foglalkoztat inkább, hogy kéket vagy lilát kakil és miért sír az nem, mert azt már egyszer végigcsináltuk sikerrel. De ez a tesó solog nekem új (egyke vagyok).

Kép
Kép

mpatr

solog=dolog. :oops: :roll:

na most van az a pont, hogy lefexem :roll:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Én is gondban vagyok azzal hogy a nagyobbik ne sérüljön ha a kicsi megszületik, mert az én nagylányom nagyon érzékeny és eléggé össze vagyunk nőve mind alvásügyileg mind érzelmileg ami tudom hogy nem jó de mi szerelmesek vagyunk egymásba :wink: :lol:
Praktikákat nem tudok de remélem hogy minden rendben lesz.
Nekem azt javasolták hogy mindenben vonjam be, érezze hogy ő is fontos ha tud segítsen és mindig biztosítsam arról hogy nélküle ezt nem tudtam volna megcsinálni.Ezeket a nagyim mondta ő 4 gyereket szült biztos tudja mit mond! :!:
Egy dologgal tuti gondba leszek az én okos csajszim kikövetkeztette hogy ha a tesó megszületik akkor anya itthon lesz és akkor ő miért is menne oviba ha tesó itthon lehet anyával . Na ezt még nem tudom hogy oldom meg. :shock:

puszi mindenkinek

pepike

Kép

Kép
pepike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?