Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

nem is tudom már, mit akartam...

ja, de igen: Kriszti, az alvással sok mindent ugye nem tudok csinálni. a sziesztához én ragaszkodom, az időt ők szabják meg. de végülis korrigáltan két és fél hónaposak. meg sztem az apjuk is tudna ennyit aludni, pedig ő is elmúlt 30. hivatalosan persze.
ja, és sztem Gyula jön velem Ciripkéékhez, de mindenképp elvisz, aztán lehet, h marad is (sokáig nem maradunk... tudjátok, az esti béke a tét), mert oké, h istenkirályul vezetek, de nem kockáztatom a gyerekeket több centis hóban meg sz*r úton.

Zsu, nem vagy normális! :lol: kimentetek ma sétálni? :shock: komoly testmozgás! nem semmi!

Ágikáék és Nadinék is nagyon cukik a képeken! :D Ágika mondjuk nagyon komoly, de Nadin... Petra is így szokta (mikor épp nem alszik)

és képzteljétek, Huba lusta volt ma este kiszívni a tejet. a kis szaros cumisüvegből akar pótlást, mert (sztem) nem szokta meg, h nem ömlik a szájába a tej. :evil: :? :evil: jól kiszúrok vele. ezentúl fejek neki reggel, vacsorára.

Ciripke, mivel ugye költözés előtt állunk, engem minden belsőéptészeti megoldás érdekel :wink:

Kép
an°°di

sziasztok
nemtom, hogy emlékeztek-e még rám, fedőnevem kámfor... :? anno nagyon eltüntem, történt pár dolog, amiért nem igazán írogatta, szóval csak azt szeretném kérdezni, hogy "visszajöhetek"-e közétek? (Amúgy gyerkőcöm szeptember 30-án született 30 óra után - franctörjeki - császárral, és az itt igencsak ismeretlen :lol: Marci néven fut...)
hát most ennyi, ha majd "visszafogadtok" :oops: , akkor izé...

Kép
ebinc

nahát.... de jó kis vonalzóm van - ez aztán a túlhordás tipikus esete... :lol:

Kép
ebinc

én emlékszem
Keszthely ugye?
és még zárttá akartam tenni a fórumot... jajjjj :lol:

és Csajok, akkora a bicepszem!!!!!!! ti is izmosodtok? gondolom, Jolka mindenképp! ;)

Kép
an°°di

Móni, tuti, hogy valami jó kis energiabomba tejcid van :wink:
Hát, ha hozod a párod, akkor én is. Örülnék is, ha jöhetne apuka, merthát mint mondtam 99%, hogy Panka végig sirja a talit :? Szóval jó lenne, ha lenne egy pesztra, amig mi dumcsizunk egy kicsit. És ha több apuka van, akkor ők is jobban elvannak :wink:
Persze ehhez Ciripke jóváhagyása is kell, hogy a nyakára szabadithatjuk-e a pasikat :roll:
Ja, múltkor még annyit akartam, hogy a kamillát csak nekünk nem javasolja a gyerekorvos, mert Pankának már annyi gyomorproblémája volt. Azt mondta, hogy feleslegesen ne izgassuk a beleit.

Andi, csak ne hogy rászokjon Huba a cumisüvegre...kis lusti :) Aztán bajlódhatsz a fejéssel! :?

Ebi, sziaaaaa! Annyit az eszemben voltál, már többször is megnéztem, hogy más fórumra nem irsz-e. De jó, hogy visszajöttél, el nem tudtam képzelni, hogy mi lehet Veled. Nem publikus, hogy mi tartott távol tőlünk? Priviben is jöhet!
Marcid tündéri, gratula hozzá! A császárhoz nem, dehát vagyunk még igy császárosok néhányan :? 30 óra vajudás? Jesszus!!!
Tegyél fel képet magatokról és gyere mostmár gyakrabban!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi, igen, Keszthely :)
Zsu, de aranyos vagy, nem gondoltam volna, hogy hiányoznék bárkinek is. Hát igazából annyira nem voltam "távol", mivel olvasgattalak benneteket, csak... izé.. szóval vessetek meg, de rendesen bedepiztem a terhesség utolsó harmadában, nem akartam senkire rázúdítanom a "nyomorom", oszt közben beindítottuk az angliai projektet is, eladtuk a házunkat, jelenleg lakást bérlünk (Andi, szupi, hogy új lakásotok lesz, de a költözés.. hajjaj, mi november 1-én költöztünk egy hónapos babával, hát nem volt egy fáklyásmenet, no), párom holnapután indul Angliába, mi meg maradunk a gyerkőcökkel nyárig brühühü... - be fogok forogni, nem voltunk nyolc éve párommal két napnál tovább távol egymástól hüpp...

Megnézegettem a gyerkőcöket, hát lányok, komolyan mondom, mindenkinek annyira, de annyira gyönyörű babája van és ti is mind annyira jól néztek ki, émmeg mint egy vágni való malac, óriási mellekkel, dagadt seggel nyaff

De Marcibaba télleg szép ám :)

Kép
ebinc

Sziasztok!

Először is, BUÉK MINDENKINEK! LEGYEN EZ AZ ÉV ÖRÖMTELI MINDEN ANYUKÁNAK( ÉS APUKÁNAK), MARADJON MINDEN BABA ILYEN TÜNDÉRI ÉS IMÁDNIVALÓ!
Az eltünésem oka, hogy itt volt Anyós. Átrendeztük a szobát, főzés, miegymás. Feltűnően jól kijöttünk egymással most. Semmi ellenérzésem nem volt, ha Ádival foglalkozott. Valszeg én is kipihentebb vagyok és Ő sem nyomult. Szóval, jó volt ez így! :)
Kertikiri: tündérbogár Nadin! ( Apának is tetszett)
A tápival kapcsolatos hozzászólásod, kicsit magamra vettem ( hogy egyszerű a tápit a szájába nyomni cumisüvegből). Tudom, hogy nem akartál rosszat vele. Valamennyire igazad is van. De azt te is tudod és jópáran itt, hogy a döntésig eljutni mennyire nehéz.
Zsu: Panka jó húsban van. Nagyon drága.
Ciripke: mi nem megyünk. :( . Itt akkora hó van,hogy örülök, ha a dokiig eljutunk 3.-án. Gyerekkel sehova nem merünk elindulni. :evil:
Jutta: ez nagyon jó hír! :D
A mensi volt a ludas akkor?
A depidnek meg jót fog tenni,ha ki tudsz mozdulni!
Sztem, mehet ez a befordulás az idő számlájára, no meg Dorka szopi sztájkja sem tett jót a lelkednek. Sajna én is megéltem ezt, mennyire szar. Hetente egy napot nem tudsz szabaddá tenni? Barátnőzés, vásárolgatás, vagy ami jól esik.
Nálunk a helyzet, olyan egyet előre, kettőt hátra kb. Ádi, megint nincs el egyedül. Ha nyűgös és szórakoztatni próbálom, kiabál, hogy hagyjam már. Békén hagyom, de az sem tetszik. Az éjszakai elalvás, megint nehézkes. 2 napja, fél egyik nyomta. Ordított és játszott felváltva. Most is ébren van még, bár a kiságyában cuppog, nem sír.
Csajok! Nem kóros ez,hogy ennyire későn alszik el este, vagyis inkább éjjel? Az éjszakát átalussza teljesen (már régóta).
Viszont, nagyon ügyesen forog, tartja a fejét, próbál felülni, és a kanállal evésben is nagyon profi!
A hozzátápival úgy állunk,hogy 2.étkezésre, ami 11 és 12 körülre esik kap fél üveg bébi kaját és 100ml tápit. Amit eddig evett, az sütőtök püré, alma-őszibarack bébi desszert és alma-krumpli bébi desszert. Kicsit bizonytalan vagyok még, fogalmam sincs jó-e ez így.
Mi sétálni nem megyünk. A járda vagy totál havas, vagy tükörjég.
Marad az erkélyen levegőzés babakocsiban. Kb negyed órát ordít Ádi, mire elalszik, mert baromira nehezen viseli a sok ruhát.
Szal, Jolka, vidd mááá ezt a sok havat!!!
Mogyo: de szépek vagytok Ágikával!
Móni: Janka majdnem annyit nyom, mint Ádi :shock:
Ma esti mérés szerint "Csak" 6740g. És mi is még 68-ban nyomulunk. Bodyból 1-2 darab 74-s. Én nem értem ezt, hogy a 69cm-hez, hogy jók rá a 68-s cuccok.
Ebi: Sziaaa! Jól elnyelt a köd hallod!
Persze,hogy vissza jöhetsz, sőt!
Írj magatokról. Gratulálok Marcihoz!
30 óra??? Aztaaa! Jöhetnél születéstörténettel is, engem érdekelne.
Jut eszembe, Zsu! Te is lógsz még a születéstörténettel ám! :wink:

Kép
Kép
gabcii

Na igen Ebi!
Akartam is kérdezni,mi van a 90-s, csöpögő mellekkel? :lol:
És igenis hiányoztál közülünk és nagy nagy fekete pont, amiért nem jöttél és osztottad meg velünk a " nyomorod". Bár ha neked így volt jobb, akkor rendben.

Kép
Kép
gabcii

(én is lógok szüléssztorival :oops: )

na, léptem. majd holnap!
jé, spongyabob!
Gabcii, örülök, h jól!
már csak Macsek hiányzik?

ja, én léptem
jóccakát!
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

És akkor pár kép (bocsi, akit nem érdekel)

Kép

Kép

Kép [/img]

Kép
ebinc

Gabci, szia :)
hát ha nem is kilencvenes, de óriási. Közben meg nekem is vannak hébe-hóba tej-gondok, de úgy döntöttem, magasról letojom, ha épp úgy érzem, hogy kevés a tej, megy a pótlás, oszt kész, nem jó, ha ilyeneken parázok
És szerintem egyáltalán nem kóros, ha későn alszik el Ádi, ha fáradt, akkor úgyis beájul, nem? Kezdek rájönni, hogy miközben össze-vissza megy a para bennünk, a gyerkőcök gyönyörűen fejlődnek, így tulajdonképpen felesleges ügyet csinálni, ha nem a "nagykönyv" szerint mennek a dolgok - na de míg eddig eljutottam, volt pár nehéz hetem :oops: .
Na most megyek, mivel párommal már csak két éjszakánk maradt együtt, jó éjt mindenkinek.

Kép
ebinc

Áhhááá, hát akkor aki eddig nem írt, elő azokkal a titkolt szülés sztorikkal!
Ebi: nagyon tündériek a fiúk! Neked meg nagyon szépen látszik az arcod amiből simán meg lehet állapítani, mennyire dagi maradtál! :lol:

Na én is dobok egy mai, fürcsi elötti képet a "csöpp" fiamról.
Úgyis régen raktam!

Kép

Andi: kerekednek a gyerkőcök látom! irtó édesek!

Kép
Kép
gabcii

Mindenkitől elnézést, aki a tápival kapcsolatos örlődésemet magára veszi. Csak Ti az elején mentetek ezen keresztül, én pedig most. Csak az időzítés más, a lelki viszonyulásban miért lenne különbség? Ha Ti örlődtetek anno, akkor tudjátok, hogy ez sz@r akármikor jön is el az idő. Szóval csak annyit akartam ezzel mondani, hogy nem idegesíteni akarok ezzel bárkit is, csak én most örlődöm, és most van szükségem támogatosra, mint ahogy Nektek az elején.

Nadin tegnap 7-kor úgy bealudt, hogy nem tudtuk felkelteni még kajálni sem, nemhogy fürdeni. Két rövid keléssel aludt fél 9-ig. Ezek szerint ő üres gyomorral alszik jól :roll:

KépKép
kertikiri

Jó reggelit!
Boldog hófordulót Nadinnak!
Kriszti! Én pl. nem vettem magamra! Igazság szerint észre sem! :lol: (Gabcii! Sztem itt senki senkit nem akar sértegetni! Én néha kicsit/nagyon bunkó vagyok, de az sem bántásból! :wink: Így születtem! :) )
És szerintem is támogassuk a hazai turizmust! Én/mi szoktuk is! (Csak elég vegyes a tapasztalat! :? )
Na megyek reggelizni, mert a kisasszony leszívott és a "csodatejet" pótolni kell!
Hogy izmosodom-e? Hát kajakos vállaim nem lesznek az bizti, de... a derekam, gerincem érzem rendesen! Eddig a koromra, meg az időre fogtam! :roll: :lol: Fogjam Jankára? :wink: (Egyszer már a derekam is becsípődött, asszittem összesz*rom magam, és még a wc-re se tudok leülni! :? )

Kép
ermoni

sziasztok!
boldog negyedéves miniszülinapot Nadinnak! Huba is külön puszilja ;)
ja, Huba és a tegnap esti lustaság: csak a szokásos fél órás szopija után nem volt hajlandó megdolgozni a tej végéért. mondjuk Petra megoldotta a problémát. és érdekes, h sztem Huba is jobban/többet laszik éjjel, ha nem zabálja teli magát. tegnap végül 10től 5ig aludt. mondjuk nekem ez így isteni!
:D

Ebinc, hatalmas mellek és nincs 90es? :shock: akkor tényleg én vagyok itt az ügyeletes pamela :? 8) :lol: 90C brühühü... ugye visszajönnek az én kis cicijeim? tudom, h nem lesz ugyanolyan, mint rég, de akkor is. így olyan tehén vagyok. fejőstehén. szó szerint. :twisted: 8) :D

ja, Gabcii, sztem tök jól csináljátok a hozzátápit. én is vhogy így képzeltem. majd, nemsoká...
a ruhák méretezéséről ne is beszéljünk. Hubára jók 56os bodyk is még, és ma egy 68as rugi van rajta (tegnap is az volt): és csak az ujja hosszú kicsit.

na, megyek, mert a "vers mindenkinek" programpont van soron. a Varró Dani-féle Túl a maszathegyen-t olvassuk: ők ugyan még nem értik, de a rímek sztem viccesek, engem érdekel a sztori, ők meg figyelnek ezerrel. utána asszem esti kornél lesz. vmi más verses történet ötlet? a helység kalapácsa jó? nem emlékszem... v arany jános? ötlet???

Kép
an°°di

Sziasztok!

Kertikiri: neeem, nem bántottál meg vele! (remélem én sem téged! :? )
Csak azt tudom ismételni, hogy fejj , amennyit az időd és türelmed enged,méregesd a szopikat. Mostmár kitapasztaltad mennyit eszik Nadin. Ha kevés volt és nincs a hűtőben anyatej, hát keverd be a tápit! Én annó így csináltam és nagyon jól el is voltunk, amíg Ádi szopi sztrájkba nem kezdett. Azóta meg... nincs tejem. Jó, sztem a 2. tejkrízisnél nem voltam elég türelmes, de addigra már majd 4 hós volt a gyerek és nem akartam magam (és őt sem) tovább frusztrálni . Ahogy Jutta is, én is a lefolyónak fejtem, bár 1 hét alatt nem annyit, mint Jutta!
És mikor sokadjára is sírt, ha cicit látott és tejem ugye ettől több nem lett, döntöttem,hogy szoptatásról ennyit! Tehát, nem én vagyok a követni való példa asszem :oops:
De én azt vallom, hogy igenis nagyon fontos az anyatej a gyereknek, de nem minden áron. Mindenki maga dönti el, mennyit bír a lelke!
Andi: a hozzátápit én úgy kezdtem, hogy 2. étkezésre először csak 2 teáskanálnyit adtam neki, kis kanalanként a szájába. Naponta növeltem a mennyiséget. 2 napig adtam neki negyed-negyedet, aztán felet.És én azt sem tartom be,hogy 1 hétig egy félét. kb 3 napig adok egy félét, aztán váltok!
Lehet,hogy nem így kéne, de nálunk ezt dobta a gép.
Az esti utolsó evésről meg azt mondta annó a védőnő,hogy full tele pocakkal jobban nyüglődnek. lehet,hogy Nadin és Huba is ebbe a kategóriába tartozik. Ádi nem... Éjszakára és reggel, mikor felkel kap nagyobb adagot enni. És így 7és 9.15 között kel. Persze 22és éjfél között alszik el :evil:

Kép
Kép
gabcii

Szia Ebi!

ha már ugyis egyedül leszel nem jössz át szombaton. Mondtam már, hogy ha apák jönnek nem rakom ki öket a hóra, én sem vállalnám egyedül az utat egy idegen városba. idöpontot kéne egyeztetni, én mondtam hogy 9töl ok. én mondjuk elküldtem apát dolgozni, de akkor lehet, hogy marad.
aki jön privibe dobjon emailcimet (régiek is, mert nem biztos, hogy megvannak) és küldöm a cimet...stb
az én mellem mint egy tacskóé
Ez az Ádi baba olyan formás!
Andi, tölünk ne várj nagy belsőépitészetet, szinte minden sk.

Jutta! csak igy tovább, Móni, neked is akartam irni, hogy nagyon ügyi vagy még ha le is fikáztad a tetkómat :wink:
úgy várom már a talit.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Cirip, írtam püben e-mail címet. Én is nagyon várom már a talit! :lol: Időpontra van valakinek javaslata?
Gabci, melyik cég bébikajáját eszi Ádi?
Andi, hát én még csak magam költötte versikéket mondogatok Nadinnak.
Lehet, hogy most ki fogom próbálni, hogy fürdés előtt egyen többet. Akkor talán még bele sem alszik. Rá egy órára fürdés, majd cici, és így talán jobban megy az alvás. Gabci, nekünk is tolódik már kifelé az esti lefekvés, a tegnapi csak kívételes alkalom lehetett. Mondjuk alig aludt valamit napközben. Ti este hogyan altatjátok Ádit? Ringatva? Vagy kaja közben alszik el? Nadin szinte csak kaja alatt alszik be. Pedig itt a lélektani határ, a 3 hónap, innentől már el van rontva a gyerek :cry: Utolsó lehetőségem, hogy keménykezűvé váljak :) Az elalvásban kellene nagyon erősnek lennem, meg az egyedül játszásban, hogy önálló, talpraesett gyerkőc legyen. Most, hogy jó aludt éjjel akár próbálkozhatnék is, jobban bírják így az idegeim, hogy én is pihentem. Állítólag 3-4 napot kell kibírni. Persze nem kínozni akarom, gondolom az ölbe le-föl, ágyba ki-be -t kellene játszani, nem a lila fejes sírásig, hanem amíg rá nem jön, hogy neki is úgy jó, és nincs otthagyva, csak az én türelmem ne fogyjon el hamarabb.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Ebinc, üdv újra itt! Szép a fiad!!

Gabcii, mindenki emlékszik, hogy mennyit agonizáltál, nem neked szólnak a megjegyzések... szerintem mindenki saját magát mardossa leginkább!! és Ádi tényleg szép!

Andi, mi dettó hordunkmindent 56-tól 68-ig, ezek a számozások egész gagyik!!

Ciripke, és többiek! Azért a taliról kérünk képeket!

Móni, azért a derekadra vigyázz!! Ne kellene vmi masszázs?

Zsu, köszi a tippet majd rákérdezek!

Nos tejkrízis 228. fejezet: a tápi alatt némileg normalizálódott széklet (gyakoriság és állag) egy lépésben visszaromlott!
Üvöltős, szenvedős másfél óránkénti szerencsétlenkedés van! :twisted: :twisted: :twisted:
(Mónira való tekintettel ennél jobban nem részletezném)

NEM SZERETEK SZOPTATNI! Olyan értzésem van, mintha mérgezném a saját gyerekem!!!

Nos doki néni szerint adjak neki szopi előtt tápit és hátha... ha úgy sem... gondolkodom a szopisztrájkon (most én sztrájkolnék)...
Ez nagy baromság szerintetek????

Jutta

KépKép
jutta

Kertikiri! Ezt majd írd meg, hogy ment!!

Ja és tápisokhoz kérdések:
- ilyenkor is kell adni pluszban a vitaminokat? (D és K)
- mikor kell tápszert váltani? Mintha Gabcii írt volna vmi ilyesmit...
- meddig kell majd forralni a vizet? (6 hó?)

Jutta

KépKép
jutta

De mi lehet ez Jutta? Ha már dokinéni tápit javasol szopi ELŐTT :shock: Lehet, hogy nem bírja a tejed Dorka? De az is lehet, hogy Dorkánál ki kell várni a 3 hót, vagy még tovább, hogy megerősödjön a gyomra, meg az emésztése :shock: Ettél közben tejtermékeket egyébként?

KépKép
kertikiri

Kertikiri, lassan levegőn és vizen élek...
Nem eszem azt amit úgy ált. mondanak (K-betűsök és egyébb puffasztók), ezen kívül tejterméket sem eszek és édességet is csak módjával...

Gondolm ettől is fogyok... már 65 kg vagyok, a kórházból 80-nal :!: :roll: jöttem haza és 85 körül voltam szülés előtt...

Jutta

KépKép
jutta

Ha ebben a tempóban folytatom a fogyást egy év múlva kevesebb leszek mint Dorka most :!: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

JA!! Gabciii, ha hozzátápihoz kell segítség, akkor a www.gabimamiklub.hu -n tök jó dolgokat írnak, napi étrenddel meg mindennel!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!

Próbáld meg,hogy szopi elött, lefejed az előtejet, hátha...
Az én véleményem, ha bírod lelkileg, nem veszed el tőle a cicit 4hós koráig. Kellenének azok a fránya immun anyagok mégis.
Ha meg elöbb a tápi, gondolod, hogy fogja strapálni magát holmi cicizéssel?
És az alma, mint széklet fogó, nem vált be? (bocsi, de nem emlékszem mit írtál )
A gasztroenterológus témát jegeltétek egyébként? Tényleg, a gyerek orvosotok csak széklet tenyésztést küldött? Vagy volt más vizsgálat is?
Kertikiri: Univer , Kecskeméti és Hipp bébikajákat evett eddig.
Miért, vmelyik nem okés? Egyenlőre próbálkozom csak, aztán ha átlátom ezt az egész hozzátápis izét, akkor anya cégeset (is) fog kapni, mert főzni is szeretnék neki.
Gondolkodtam ezen,hogy egy hétig egyfélét. lehet jobb volna, de pl az őszibarack-alma úgy megfos@tta,hogy 2 napig mertem csak. Remélem nem lesz étel allergiája...
Boldog hófordulót Nadinnak!
Úgy altatunk, hogy megpróbálom a kiságyba lerakni ,hogy egyedül aludjon, aztán ha nem megy, ölben ringatás.
Kitartást a beneveléshez Kriszti! Nekem sorban dőlnek meg az elképzeléseim!

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, az őszibarack tipikus fosatós gyümi. Én Dorka előéletével szerinem jövő őszig nem adok neki!!

Jutta

KépKép
jutta

Már megint képpel jövök. Akit nem érdekel, ugorja át.

vagány Ádi, Anyának itt nagyon teccik
Kép

Kép
Kép
gabcii

Jutta, te voltaképp miből "gyártasz" tejet. tessék enni!!!!! :evil:

Ádi nekem is nagyon tetszik ;) az a csókos száj... hát ilyet én is elfogadnék ;)
Gabcii, és miért nem sajáttal kezdesz? (csak kérdés, én ezt még nem gondoltam végig)

Kép
an°°di

Gabcii, miért nem saját készítésű kajával kezdesz? (kicsit bénán fogalmazok ma, bocs. biztos az elementáris éhség) én úgy képzelem (hja 8) ), h mondjuk egy egyszerű répaízt/almaízt/stb-t gyorsabban megszoknak a gyerekek, mint egy komplex összeállítást...

Kép
an°°di

Andi: azért nem sajáttal kezdek :lol: , mert magamban nem bíztam. Márhogy, úgy tudom elkészíteni,hogy jó legyen.
Csókos száj: nekem olyan van :wink: . Bár, amíg suliba jártam, a fiúk nem így nevezték :oops:

Kép
Kép
gabcii

Hozzátápi: így január tájékán én sem sajáttal kezdenék. Majd ha lesznek normális zöldségek-gyümölcsök, nem import meg fóliás génkezeltek, akkor inkább. Addig még az üveges is biztosabb talán. Mondjuk én azt hiszem (bio)almával fogom kezdeni, de hol van az még..

KépKép
kertikiri

asszem éhes volt... tápi után jött a megnyugvás... jajjjj de béna anya vagyok én... fél óra műsor után kezdtem rájönni, hogy mi is a baja... hiába: ma össze-vissza ettünk, ez lett a vége!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!

Ez az önsanyargatás miatti fogyás... hát, ez elég gáz.
A D vitamint kell tápi mellett, a K vitamint nem, ha tulnyomórészt tápszeres a gyerek. Nálatok most hogy van ez?
A vizet forralni, meg sztem addig kell, amíg tápszert csinálsz a babának.
Tápszert váltani, meg ha vmiért nem válik be, pl szorulásos lesz, vagy kibukja stb...
6 hós kor elött, vagy amíg a babának elég a kezdő tápi, mehet neki. Ha gyakran megéhezik, akkor váltani kell a 2-re, az sűrűbb, táplálóbb.

Kép
Kép
gabcii

Nálunk oly annyira volt nyugis a sziveszter, hogy koccintani nem koccintottam éjfélkor, mert szoptattam és altattam Larát. És ez a művelet olyan jól sikerült, hogy negyed 1-kor mindketten bealudtunk. :roll: :lol: :lol: A többi gyerek apa elmondása szerint egyig bírta, végül a párom dőlt ki valamikor reggel. Aztán elsején volt egy kis újévi kergeség. A srácok meg apa játékosan brikóztak, meg kergetőztek, minek eredménye az lett, hogy Vivi háttal nekiesett az ágy sarkának. Lehorzsolta csak meg lett egy pukli rajta amit apa egy jéghideg dobozos sör odanyomásával próbált leapasztani. Vivcsikém meg kifakadt, hogy a sör fúúj és nem szereti, nem kér sört. :lol: :lol: :lol:
Délután társasoztunk anyuval meg apával. Vivi szokása szerint már nagyon unta, és hogy feldobja a játékot, elkezdte leszedegetni a bábukat a pályáról. Erre apa rászólt, hogy tán mégsem kéne. És mi volt a lányom válasza erre? F.szfej. :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Megdermedt a levegő, aztán mindenki próbálta visszafojtani a röhögést. Végül leteremtettük a lányzót, hogy ilyet többet soha nem akarunk hallani tőle mert ez nagyon-nagyon csúnya volt.
Szóval így telt az első nap az évből. Remélem nem ez fogja meghatározni az egész évet.. :P :roll: :lol: :lol:

Néhány kép:
Kép A horzsolás Kép Apa ajándéka tőlem. :D:D Kép A mostohafiam belemerült a játékba.. :)

akartam még írni, de ideges a picur. Mennem kell.

Ja még annyit, hogy Szííaa ebnic: nagyon édi Marcid van, és jó hogy előkerültél. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jutta, csak miattad, mert valahogy ma nincs kedvem írni...
Szal, ne okoskodásnak vedd! De próbálj már meg egy kicsit lazítani! És ne utálj szoptatni! Gondolj bele, soha nem lesztek már Dorkával ilyen intim viszonyban, mint a szoptatás alatt. És ezt a magánszámot csak veled tudja előadni. És légy türelmes! (Eddig állandóan veled példálóztam, h kicsi cici nagy mennyiség!)
Szerintem ha jobban érzed magad tőle, akkor mérlegelj minden kajánál! Az téged is megnyugtat és Dorka sem fog éhezni! (Én továbbra is cicivel kezdeném, csak utána a tápi!) Fel ne add nekem! (És az is jusson eszedbe, h a tápi sokkal macerásabb, a cici mindig kéznél van!) És egyél! Próbálkozz! (A kakiban sem találtak semmit! Pszichés dolog ez nálad!) Nem vagyunk egyformák! Neked ilyen a tejed, másé más. Lehet olyannal is kísérleteznék én a helyedben, h mondjuk 120-at szoptatni és kiegészíteni 60-al (vagy valami ilyesmi!) De próbálkozz még!
Tudod, h itt sokan kínlódunk ezzel a szopi témával!
Fel a fejjel és kitartás!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Ciripke: mennék én is, mehetek? :D És vinném Noldit is, mert én nélküle nem tudok menni. És már az "új" cégautóval megyünk :evil: :evil: jó, nem ez az év problémája, tudom.

Viszek édességet, az úgyis kell a kiegyensúlyozott kismamaléthez :D

Majd jövök még bővebben, csak most elég kevés időm van :arrow:

KépKép
1macsek

Sziasztok!

2 friss szilveszteri kép Ramiról. A legújabb őrület nála, hogy így felemelve tartja a kezét órákon keresztül és sasolja. :lol: Kép Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Raminak is nagyon boldog 3ik havi szülinapot!!!! :D olyan szép, okos szemű kislány!

szopitémával aki nem akar foglalkozni: szeretnék egy asztali lámpát. nagytestű, kedves darabra gondoltam. hol lehet ilyesmit kapni? és asszem konyhai csillárszerű is kellene... ötlet?

a mai délutánunk kissé kaotikus: a séta óta evés, nyűglődés, kis bealvás, nyűági, evés, megint bealvás, sírdogálás, nyüszi, evés (nem is tudom, ki hányszor evett du.) a program. énekelhetek, dumálhatok... hiába :roll: ki érti ezt? azt hittem, jót tesz majd a másfél órás havas túra. nekem jót tett, a sziesztákat kinyírta :?

Kép
an°°di

Jajj Rami nagyon édi! Órákig :shock: Akkor órákig nyugton van, és Te csak messziről nézed? :lol:

Engem nem enged képet csatolni. Mi lehet a baj??

KépKép
kertikiri

vicuska :hát gyönyörű lányod van és szerintem tiszta anyja!

Ebinc: üdv itt bár én újabb tag vagyok de remélem téged is megismerhetlek! :D

Jutta: igen is jó anya vagy ne add fel!Hidd el minden rendeződni fog!
Én ha lehet szenvednék ezzel a szopival de sajna nem tudok! :?

Gabci: vagány kiscsávó fiad van és tényleg ez a száj! :wink:

Andi: frankók a gyerekek és jó husiban vannak!Na meg ezek a szövegek a fényképeknél! :D

Kertikiri:boldog hófordulót nektek!

Pattogobolha:hát izgi újévi kezdet!
Hát majd mikor mi is ilyenről fogunk irni ,hogy miket mondanak nekünk a gyerekeink! :oops:

Kép
mogyoland

Hát igen Raminak is boldog hófordolót!

Ja nállunk úgymond minden jó csak kivétel ez a nagyágyban alvás már azt hiszem nem tudom erről leszoktatni! :oops:
De jelentem eddig ha hasra raktam tartja gyönyörűen a fejét de sose rakta le és ha elfáradt akkor sirdogált ,hogy vegyem ki!
Most meg oldalra fordul és lerakta és nézi a tévét!
Remélem érthető voltam! :oops:

Hát apának holnap lesz a szülinapja és voltam ma nézelődni de minden bolt üres vagy éppen leltár! :x :shock:
Így marad a fényképezőgép amit kinéztünk!

Hozzátápi azt hiszem holnap megprobáljuk egy negyed almával megkínálni!

Kép
mogyoland

Nálatok a babák ha kézben vannak akkor ülve vagy fekve nxyomják a témát?

Mert én ha lefektetem akkor egyből órditás van de ha felültetem akkor minden ok!

Most is itt nézelődik a kezemben! :roll:

Kép
mogyoland

csakis ülve vagy büfipóz

küldtem priviben útleirásokat, aki nem kapott reklamáljon!!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok!
gyors leszek, mert ma van az utolsó esténk együtt, jó darabig nem látjuk egymást párommal :cry:

Andi, hát ha nem is kilencvenes, de egy 85-ös méret az én 153 cm-hez... mit ne mondjak. Igazából legjobban az jellemzi a kinézetemet, ami pár napja történt. Párom mondja Marcusnak: "Na Marci, mondd szépen: a-nya. Marcibaba néz nagy kerek szemekkel, egyszer csak boldogan elvigyorodik és aszongya: "búúúúú....". Hát ennyit a fejős tehénről :)

Jutta, ejnye, tessék enni, de izibe. Tejterméket és mindent, amit csak megkívánsz, hisz így nincs benned semmi vitamin, hát persze, hogy gyakran bedepizel (már szerintem) - egyébként a tejci is kevésbé tápláló így, ezért a baba jóval többet fal fel belőle, oszt jön a pocakfájás. Egyél mindent, amit csak megkívánsz. (höh, én is ma agyonra zabáltam magam...) Figy, szerintem az a gond, hogy túl tökéletesen akarod ezt az "anya játékot" játszani, és ha valami kicsit nem oké, ha a baba sírósabb, azonnal magadat okolod. (nem akartam okoskodni, csak...). És ha kell a tápi, akkor kell, a természet nem hülye, valamiért erre van szüksége a babádnak - aki egyébként nagyon édes :)

Huh, Gabci, Ádám is annyira, de annyira frankó kissrác, nagyon szabályos, szépséges kis babóka

Ciripke, köszi, kedves vagy, de egyedül ilyen hosszú útra nem vállalkoznék (pedig ihaj, de jó kis autóm lett, eladtuk a Mitshut :lol: )

Gabci, szüléstörténet.... Vahhhh... hát maradjunk annyiban, hogy bár párom még benevezne egy kiccsajra, én arra már csak akkor, ha tojásokat rakhatok (a terhesség is gáz volt :oops: , valahogy taccsra vág a sok ösztrogén, felismerhetetlen voltam - már viselkedésügyileg - terhesség alatt /életemben nem vesztem még össze senkivel, terhesség alatt meg jajj, én is könnyen bántódtam és bántottam egyaránt :oops: /

Kép
ebinc

asszeretném kérdezni, hogy ha most már nem veszek el, akkor izé... akit megtalálok iwiw-en, bejelölhetem? :oops:

Kép
ebinc

mogyi, nálunk is így:

Kép

vagy így:
Kép

:)

Kép
ebinc

hehe, Ebinc, nagyon jók a képek!Ű

cIRIPKE, MIKORRA IS MEGYÜNK. NEKÜNK, MONDJUK OLYAN... JAJJ
Ciripke, szóval olyan 11-12 felé lenne jó, asszem. h aludjon is Gyula reggel...

Kép
an°°di

Sziasztok!

Vicuska!
Gyönyörű kislányod van. Ahogy Andi írta, kis okos tekintete van. Nagyon bájos kislány.
Ismerkedik a kezével...:D

Gabcii!
Ádi tényleg nagyon vagány. :) Tetszik a szerkója!
Ákos sem szeret öltözni, főleg mikor álmos. Így már sokszor üvölt. míg el nem indul a babakocsi.
Miben teszed ki levegőzni? Mert, ha kocsban, akkor rázd el a sejhaját benne, talán akkor hamar elalszik.:)

Ebinc!
Szia!
Én sem feledkeztem meg rólad. Gratulálok a kisfiadhoz! Ha elküldöd a születési paramétereket is, akkor frissítem a táblát.
Üdv. újra a csapatban.

Móni!
Egyelőre nem akarok olyan nagy dolgokat csinálni. Először húzatokat akarok csinálni, majd Ákosnak egy takarót, ezután kantáros/maci nacikat akarok varrni a fiúknak, de főleg Ákosnak, valami könnyű gatyát.
Takaróra persze, hogy emlékszem, na meg a többire amit a nyáron csináltál, csak nem mutattad meg. :)

Zsu!
TAlán Te kérdezted, hogy nem kopott -e ki a gyerkőc haja. Dehogynem, egy folton teljesen. Imád a baloldalán feküdni, arra van mozgás, ezért most már másik irányba teszem a fejét. Sajnos a baloldalát rendesen elfeküdte.

Mogyoland!
Már rendesen ültetd?
nem korai még?
Fekve gondolom azért nem jó, mert nem sok minden lát. Én félig fektetem csak az ölembe.

Jutta!
Tesóról idővel majd megváltozik a véleményed. Én is hányszor mondtam, hogy nem lesz...:) Na meg nem tudtam elképzelni, hogy mást is lehet így szeretni, mint Manót. Aztán, dehogynem.:D

Andi!
Karom hát... :)
Mindenem nagy. :) folyós vagyok, semmi izom...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ebinc, te teljesen lökött vagy!!! Jót röhögtem a tojás rakáson és a búúú-n.

No ha hülyének néztek, ha nem: én ma tápszert adtam újra... miután írtam még 1x bepróbálkoztam a cicivel... sugárban vissza... :cry: :cry: :cry:
És persze iszonyat ordítás hozzá... :cry:
Ezt egyszerűen nem bírom nézni... lehet hogy gyenge vagyok, de... :roll:

Andi, Újpesten van egy lámpabolt (kicsi, de viszonylag sok cucc van ott) a Kp mellett a Kassai u.-n egy új ház aljában ill. azt hiszem a Béke utcán a Holux.

Marci nagyon helyes, Rami meg igazi szép kislány!!

Ja és Gabcii, nekem is csókos a szám elégé... hát tudom mit mondhattak... Ja és erről jut eszembe, egyszer engem egy méhecske a felső ajkamon csípett meg! No csajok akkor Kelemen Annácska asszem sárga lett volna az irígységtől ha lát! :D

Móni, azért köszi, hogy csak miattam írsz! 8)

Jutta

KépKép
jutta

Jolka, lehet neked lesz igazad, de valahogy most még távoli! Na majd 2 év múlva!

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?