Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok!

Boldog hófordulót Kelének.

Timi: Elég nehezen, de bele tudok nézni a szájába és látom a pici fehér pöttyöt, vagy csíkot. De ha engedi akkor belenyulok az ujjammal és érzem, hogy tök kemény az ínye és egy kis puklit, vagy a hegyét a fognak. A hőemelekedésünk egyépként azóta sem múlt el. Szegénykém nagyon megszenved vele, tegnap tök mindegy mit csináltunk vele sírt. Mikor a panadol hatot, meg bekentük az ínét akkor játszott már egy kicsit.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Lora!
aranyok a gyerkek!És ti is!:);)

Május!
Kelének boldog hófordulót!
Alma/pöttyök=az alma savas, kicsípheti a pofiját(mint másnak a paradicsom>nem beleharapni, falatonként szájba rakni :wink: )
Ha eteted, akkor estleg próbáld meg törölni folymatosan a száját, pofiját.Eseteg előtte egy zsírosabb krémmel bekenni(popsikenőcs), hogy ne ázzon fel alatta a bőr.
Vszeg enyhe kis ekzema, a hideg levegő is hamar kiszívhatja, de gondoom kened mielőtt levegőre mentek.most Emilinek is pirosabb, száraz a pofija, én a Nivea baby nagytégelyes krémmel kenem.

Emili sosem hagyja, hogy a szájába nézzek, és még mindig nincs neki foga. :?

Képzeljétek, tegnap kivittük szánkózni, én ültzem mögötte, de leszálttam videózni, így állt a szánkó, de hirtelen utánna nézett a kutyának, így leborult róla, és arcal bele esett a jeges hóba, és lehorzsolta apofiját,apró tűszúrásnyi vérzések lttek rajta :cry: :cry: :cry: Én teljesen kivoltam!De nem sírtsokáig, mire beértünk már dumált, huncutkodott.Ez volt az első és remélem utolsó komolyabb sérülése(bár amilyen szels lett mostanában,biztos lesz még párja :( )
Hát nem sikerült a tervem, hogy átaludjuk magunkat az új évbe, asok köcsög durrogtatós miatt! :twisted: Pedig direkt ezért jötünk anyáékhoz :twisted: .Éjfélkor felébredtünk, és 1ig ment a műsor Emili részéről, dumált, játszott :twisted: .1kor viszont nagyon sírt, akkor adtam neki kaját, mert semmi nem hatott, és így aludt reggel 6ig.Akkor mgint nyafi, 7kor kaja, alvás 8ig.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Hát nálunk sem volt eseménytelen az éjszaka. A köcsög alsó szomszédaink hajnal 3-ig buliztak, addig szólt a basszus meg a gyöngyhajú lány és társai. Pedig direkt mondtam nekik, hogy szóljanak már előre, ha lesz buli, mert akkor hazamegyünk anyáékhoz! :twisted: :twisted: :twisted: Így Lillus fél 2-től egy órán keresztül Emilihez hasonlóan műsorozott! :shock: Amúgy csak 6-szor ébredt, az előzőekhez képest haladás! :lol:

Május!
Egyetértek Pankával pötty ügyileg. Lillusnak is szokott kiütéses lenni a szája körül (apró, tűszúrásnyi piros foltok), de hamar el is múlik neki. Próbáld ki a kencét! :)
Boldog 9-et KM-nek! :D :D

Panka!
Szerintem még lesznek hasonló balesetek, bár én is teljesen kivagyok mindegyik után. Pl. tegnap előtt Lilla a klaviatúra tartóba ütötte be a buksiját, be is kékült neki! :roll:

Lin!
Remélem nektek is hamar kibújik a fog! Amúgy mintha láttam volna egy pici fehér pöttyöt az ínyén, de annyira kapálózik, hogy sokáig nem tudom nézegetni! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Május! KM-nek nagyon boldog hó fordulót!!! A barátnőm kisfiának is olyan a pofija mindig, és nem ételallergia! Beni pofia is szokott olyan lenni. Mi voltunk börgyógyásznál az egész teste tele volt és azt mondta nem ételallergia hanem sajnos nagyon fehérbőrű és hajlamos az ekcémára és inkább nem adjak neki tejterméket 1 éves koráig! Most azért szójázunk! :wink:

Panka! Baleset! :( Nálunk is mindig történik valamit. :roll:

Timi! Hát ezek a szar éjszakák! :cry: Bizti kibújik a fogacska!

Nálunk is volt petárda és az erkélyünk elött közvetlen tüzijáték! Jó hangos volt. De Beni aludt mint a bunda! De ha véletlen megreccsen a padló akkor bezzeg felsír!!! :roll:

KépKép
csongria

Boldog új évet!!
És Kelének hófordulót :D

Boldinak is szoktak lenni piros pöttyök a szája körül, jönnek, mennek, nemtom mitől :shock:

Most viszont a feneke lett piros kiütéses életében először, ez is lehet a fogától? Nem váltottunk pelenkát, bár néhány napig nem Sudokrémet használtunk az igaz..

Panka, irigylem a szánkózást, itt a belvárosban nem lehet, de majd jövőre nagyszülőknél!

Timi, tuti a foga, és tuti visszajavul az alvás!

Ria, a szója nem nagyon allergén?

Megyek dömperezni :D

Kép
Kép
agiboldi

Ria!
Ez nálunk is így van, sokáig nem ébredt fel a durrogásokra, csak éjfélkor, addigra már aludt sokat. :wink: Általában viszont az apró, szobában lévő zajokra felébred.Na meg az én hangomra :twisted: :lol:

Ágiboldi!
Mindig Sudokrémet használsz? :shock: Csak mertén úgy tudom, hogy az inkább gyógykrém,mint megelőző.Persze ha bevált...De az is lehet, hogy már megszokta abőre, és ha nem azzal kened, akkor így reagál rá.Én is jártam már így krémmel.Ez a hozzászokás.A doki által írt krém nem jött be?
Kidömperezted magad? :wink:

Dana!
Azt hiszem te kérdezted(ha nem akkor bocsi:D):igen, szeretnénk még egy babát, vagy kettőt:-), és elférne a lakásban 2 gyerek.;)
Holnap megy aférjem ismét tárgyalni az építtetővel.

Emili most csak b. 40 percet aludt.

Kép
pankaa

Ágiboldi! De állítólag allergén a szója de tejallergiások asszem ebbe a korba csak ezt ihatják. Mi már mindenek voltunk, allergiások, nem allergiások :shock: Múltkor elfogyott a tápija és csak ez volt itthon és ebből adtam neki és úgy be vágta hogy csak na!!! Ja és elmúlt az ekcémája! :roll: Dömper? Azzal mit csinálsz?

KépKép
csongria

Reggel rá tudtam beszélni Robit, hogy vigyázzon már a két gyerkőcre, amíg én visszamegyek aludni. Csak f11kor hozta vissza Szabit, mert már alvásidő volt. F12 arra ébredtem, hogy pelenkát kell cserélni. :twisted: Azt hiszem, ezt a délig alvást elteszem a puttonyba, mert nem mostanában lesz ilyen. :wink:

Ágiboldi,
A popsi általában ilyen idős korban kezd problémás lenni. Natinál 1,5-2 év körül nagyon kellett vigyázni. Ha valami betegség miatt az immunrendszer kicsit gyengébb, akkor a szokásos dolgok is kiüthetik. A fogzás jó indok erre. :? A fehérebb, szárazabb bőrű babák érzékenyebbek.

Ekcéma-ételallergia-érzékenység ételekre. Dokifüggő, hogy melyik mit vall. :wink:

Május,
Az arca elég lestrapált lehet a hideg-szél-nyál kombináció miatt, ezért könnyen kicsípheti bmilyen étel, mert ha nem is látszik, apró kis sebecskék lehetnek az arcán a száj körüli érzékeny zónában. Szerintem is működik az azonnal letöröl, felitat módszer, ha meg kiviszed, akkor krém, (és ott is felitatni minden kis kicsorgó dolgot). Ha lehet, minden illatanyag mentes popsikrém. A Sudocrem szárít, az nem jó, Bepanthen beválik. Almát nem adnék, ha egyszer gond volt, van még más lehetőség is. A körte sokkal kevésbé savas.

Timocska,
Ha az ajkára teszed a kezed, akkor nem kapja be? Mert akkor van pár pillanat nálunk, amíg végig tudom kutatni az ínyét. Persze azonnal megpróbálja leharapni az ujjam, de többnyire én vagyok a gyorsabb. :twisted: Többnyire. :lol:

Lora,
Nagyon jók a képek! Rita tapasztalatból beszél, de akkor is életveszély szerinem négy gyerek! :lol: Én csak a Tamo + két saját verziót próbáltam, hát elég mozgalmas. Kinyúltam rendesen, pedig tényleg jól elszórakoztatják egymást, csak tartani kell velük az iramot.

:?: Körkérdés:
Ki az, aki eldöntötte már, hogy idén indul a tesóproject?

Rita,
Nálatok hogy megy a külön szoba-közös szoba dolog? Mikortól kerüt az adott legkisebb a többiekhez vagy külön szobába?

Kép KépKép
lorca

Panka,
Natival kb egy évig Sudocremeztünk, n jó volt, sokkal jobb az állaga, mint a sárga büdinek. Megelőzésre is n jó, mindennapra is, pláne nyáron, amikor vmi borzalom a gyógyszertári.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lora

Gratula a menéshez.Most már igazi nagy lány figyelhetsz minden léptére.Nagyon jók a képek.

Blin

Az elsők jönnek?Már mennyi foga van Grétának?
Nálunk is egyszerre jött az alsó 1 és felül 2 fog.( hónapig meg semmi,pedig az orvos már 4 hósan mondta jön a metszőfoga. :shock:

Timi

Ti milyen emeletes házba laktok?Anyuék függőfolyosós és a lakások egymásra néznek.Hát ott nem lehet meglenni szilveszterkor.Vagy a két folyosó közti alsó részre,vagy a liftbe dobálják a petárdát.

Május

Boldog hófordulót!
Leírod a baracklekváros papucs receptjét?Még mindig érdekelne.
Látom már kiveséztétek az almára vonatkozót.
Ahogy olvaslak mindig meg akartam kérdezni ti azért kislányt akartatok?
Mi is annak idején.Danit mikor megtudtam 24 hetesen,hogy fiú teljesen letargiába estem,mivel nálunk csak lányok voltak/velük szerintem könnyebb a pelenkázásstb...én gondoltam/ a férjeméknél meg fiúk.Mikor megszületett Laura nagyon örültünk de rájöttem a fiúkkal könnyebb bánni./vagy csak én gondolom /

Panka

Nagyon sajnállak az esés miatt,de készülj fel nem ez lesz az utolsó :?
Dani a nyáron akkorát esett kétkerekű biciklin,hogy azt hittem,hogy orvos lesz a vége.Szája lent belülről 3cm-en végrepedt kívül az álla meg 2 hónapig vastagon sebes lett.Pici heg maradt is.Remélem azért elmúlik.
Mekkora hó esett nálatok?

Ria

Szójával azért vigyázzatok.Dani is sinlacot ivott mikor kiderült,hogy tej-,tojásallergiás a végére meg megmaradt a szója amit nem lehet kiküszöbőlni mivel mindenbe van.Mondjuk ez az Én véleményem.

Ágiboldi

De lehet a popsiján a kiütés a fogától.De lehet kajától PL:paradicsomos,ha érzékeny,Új popsitörlőtől,pelenkától.
Milyen dömperetek van?

Hát nálunk is volt éjjel ébredés. :cry: Este alig akart elaludni,de ezt betudtam annak,hogy feszült voltam.De Laura mire lefeküdhettem volna 03.15-kor/sogóromék akkor mentek el/Laura felkelt és azt hitte reggel van.04.45-kor aludt el nagy nehezen/hozzáteszem akkor eredt meg a hó/,de reggel már 7-kor kelt.Tehát aludtam kemény 2 órát :twisted: De aztán 10.30-ig beraktuk közénk őket és ott játszottak mi meg addig aludni próbáltunk.Dani is jól bírta,megengedtem,hogy picit maradhat.Igaz nem téli játék de vizibombáztunk az erkélyen.Nagyon élvezte.

KépKép
KépKép
dana 1

Na míg írtam írtatok.
Ria

Van egy tápszer amibe még nincs tej.Laurának kezdetekkor azt írták fel mivel teljesen elapadt a tejem az idegességtől hogy rossz neki a sarokvére.Milupától az Aptamil HA T.Bocsi nem okoskodni akarok.

LOrca

Csak nem gondolkodol már a 3.-ba

KépKép
KépKép
dana 1

Lorca!
Tudom hogy sokan használnak Sudot, nekem, ill. Emilinek nem válik be, Emilinek egyből kipirosodk a popsija :roll: Szerintem a benne lévő illatanyag, mert a Babylove-ostól is ez van :?
A lényeg, hogy használjon :wink: Én spec a patikait szeretem, könnyű kenni, és lepergeti a negveséget, a kaki sem ragad a popójához :lol:
Mi is idénre tervezzük a kistesót :wink: (nyár, vagy ősz, de most egyre inkább az ősz flé hajlok)

Dana!
Még a múlt héten esett, most kb 2 cm van blőle.

Kép
pankaa

Kukucs!

Boldiról is kérünk fényképeket! :lol: :lol: :lol: :lol: Meg mindenkiről, aki még nem tett fel karisakat! :)

Dana!
:cry: :cry: :cry: :cry: Hát elég idegtépő a nem alvás.

Rókinak volt igaza. A nemalvás a legveszélyesebb. Én tegnap reggel ráordítottam Lillusra és jól rávágtam az egyik zenélő játékára! :oops: :oops: :oops: :oops: Annyira kiborultam, miközben Bali édesdeden aludt a szobában. A sírásomra kijött! :oops: :oops:

Lorca!
Én most úgy vagyok, hogy nem kell kistesó egyáltalán. :roll: De tudom, hogy úgysem marad egyke Lillus. Most már csak azon filózok, hogy rendszertelen ciklus mellett hogyan lehet tervezni. Mert Lillával oké volt, hogy hőmérőztem, de most nem tudok, mert szinte folyamatos éjjeli műszak van! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Május

Nagyon jó a kép.Ahogy nézem Kele nagyon vegyes.

Timi

Együtt tudok érezni veled.Az elején volt nekem ilyen mikor Laura pici 24-ből 24 cici,Dani meg hazajött az oviból és egy kenyeret nem tudtam megkenni neki.De ez 1-2 hónap alatt rendeződött.
Én is csináltam már hasonlót Laurával,pl ha nem akar elaludni kegyetlen vagyok főleg ha fáradtabb hangulatba talál.
Szerintem most a ciklusaid nem azért rendszertelenek,mert szoptatsz?Vagy Lilla is nehezen jött.Ahogy látom hőmérőztél.Na minden gratulációm engem arra az egyre nem tudtak rávenni.Nekem nem volt türelmem hozzá.Ismerek olyat akinek 7 hónapon keresztül nem volt havija és végén terhes lett.Nem add fel./Tudom magamról/Állítólag második könnyebben jön. :?

KépKép
KépKép
dana 1

Dana: Alsó kettő már kint van.

Hó: Hatalmas hó lett nálunk reggelre, meg folyamatosan esett délig. Elég szar volt ellapátolni.

Panka: Én még nem mertem kivini szánkózni, de kiváncsi lennék mit szólna hozzá.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

BÚÉK!!! :)

Az jutott eszembe, hogy tavaly taliztunk utoljára. Az már jó rég volt... :lol: :lol: :lol:

Lorca
Idén mi biztos nem tervezünk következőt. Dehát mi az elsőt sem terveztük, bár a legjobbkor jött. :)

Timi
Én is vagyok ilyen hangulatban néha. Sőt mostanában szinte mindig. Nem bírom a telet és a bezártságot. Most meg hogy még le is esett ez a nagy hó! Ma voltunk anyóséknál kocsival, és minden autót gyanusan figyeltem, hogy nem-e csúszik meg véletlen és rohan bele Brigibe. :oops: :oops: Egész úton rémképeim voltak, pedig a párom jól vezet. Dehát ő holnaptól dolgozik sajnos. Én így nem vezetek, a babakocsit képtelenség tolni szinte, a kenguruval meg elcsúszok. Vagy csak én látom ilyen kilátástalannak a helyzetet? Így usziba sem fogok menni, bár addig csak javul a helyzet! Jut eszembe, mikor kezdődik? Marad hétfőn 3/4 2-kor?

Dana
Rendszertelen mensiről tudnék mesélni. Csak annyit, hogy 2 évig nem volt mensim, ill. csak másfél, mert Brigivel terhes lettem és 20 hetesen tudtam meg, mikor rájöttem, hogy nem azért hízok, mert zabálok. :oops: (Még annyit, mielőtt teljesen hülyének nézel, hogy egy doki kerek-perec azt mondta 2006 elején, hogy nem lehet spontán gyerekem. :evil: )

Május
Szerintem is próbáld törölgetni Kele száját! Karácsonyi album jó ötlet. De akkor te is tegyél!!! :lol:

Panka
Esés: :( Még sok lesz ilyen. Főleg a másodikkal, majd ha a nagytesó nyúzza! (Ezt most karácsonykor a 4 gyerekkel tapasztaltam! :lol: )

Popsikrém
Én is gyógyszertárit használok. Van itthon sudo is, de nekem az olyan büdös. Elveszi a babaillatot. Még azt sem tudom tőle biztosan megállapítani, hogy kakis-e a pelus. :oops:

Sztem csak vidéken szép a fehér hó. Pesten csak sár és balesetek vannak.

Szilveszter
Brigi is végig aludta a petárdázást. Pedig a szemben lévő ház egyik ablakából lőttek fel egy csomót valami kis ágyú féleségből. Itt a panelrengetegben bizony nagyon hangos volt. De őt nem zavarta. Mondjuk nem csodálom, mert gonosz anyuék csak 10-re értek haza vele, így már a kocsiból úgy hoztuk fel, hogy átöltöztettem és be az ágyba. Altatni sem kellett. Egyszer szopiztunk, aztán f8-kor kelés.

Viszont tegnap már lépett 3 szép lépést is, nem csoszogósat. Na még 3 és Lorca szerint már járni fog. Ugye, te írtad a 6 lépést egyszer? :lol: :lol: :lol: Azért még nagyon kis bizonytalan és még ritkán is csinálja, de gyakorol.
lora7

Ja és Kelemackónak Boldog 9. hónapot! Igaz már tavaly volt, de azért remélem még belefér! :lol:
lora7

dana
receptet bemásolom majd,nem fogom elfelejteni
érdekes, amit írsz, mert kb mindegy volt, h fiú lesz v lány, mert ugye egyik se volt itthon :lol: , de aztán vlh mégis a fiú felé hajlottunk. meg én vlh mindig is fiús anyunak képzeltem magam, ha lehet ilyet egyáltalán elképzelni. és sztm is könnyebb a fiúkkal (bár nincs összehasonlítási alapom)

mindenkinek köszi, aki megszakértette a piros pöttyöket-foltokat! n logikus, amit pankaa ír a savasságról, ki fogom próbálni a megelőző krémezést, és az alapos letörlést is. bár nem igazán a szája körül vannak, hanem az arcán, de hátha... mindenesetre a tejjel kivárom sztm az egyéves korát

ria
rizstejet nem próbáltad? az lehet, h jobb lenne mint a szója

popsikrém
bár ebből se kapok százalékot, de én már többször lobbiztam a boraxos gyógyszertári mellett. átlátszó, szagtalan, jól kenhető és amit pankaa is ír, lecsúszik róla a kaki. ja és sztm sokkal olcsóbb, mint a sudo

tesó
mi alapból is egy gyereket terveztünk. néha elérzékenyülünk, h dejó lenne mégegy, de n sokszor meg azt gondolom, h csak ez az egy legyen már egy kicsit nagyobb/önállóbb. :? sajnos a második az már pénzkérdés is nálunk. pl nagyobb lakás mindenképp kéne... szvl egyelőre nem döntöttük még el. de ha lesz is, akkor is min 4-5 év múlva

majus3

Csajok!
Aki már ad tejterméket a babának, az mivel kezdte? Mert én is szeretnék már lassan adni Lillának túrót, joghurtot, de hogyan kezdjem? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Dömper, hát hogyhogy mit csinálok vele? :wink: Természetesen ki be pakolom az FP kockákat és lelkesen berregek! (Boldi nem)

Tesó: majd 3-4 év múlva, addig enyém az élet és Boldié meg én :wink:

Panka, ha nyárra tervezed akkor bizony már célegyenesben kéne lennetek :wink:

Nekem a Sudokrém nagyon bejön, mindig azt használjuk, én nem szerettem a gyógyszertárit, már az első dobozzal se használtuk el ( a védőnő is azt mondta, h ne :shock: )

Timó, én egy adag gyümis babakaja tetejére raktam először egy evőkanál danone natúr joghurtot (nem is kevertem össze, mert kíváncsi voltam, h mit szól az ízéhez, és szerette) Aztán figyeltem a bőrét, kakiját, de semmi gond.

Kép
Kép
agiboldi

A rízstej nem jó nem váltja ki a tápszert. Ez szója tápszer orvos írja fel. Szerintem a rízstejre rámenne a gatyám...

Dana! Beni egy különleges gyerek /nekem mindenképp :P /. Kb 8 tápszert kipróbáltunk a HA-t 4 hós koráig itta meg, utánna simát kapott. De jelenleg azt se issza, most a szója jön be neki. Az viszont tény hogy mióta 4 hete csak ezt isszuk, nem bukott egyszer sem!

KépKép
csongria

Timi! Mi vettünk Hipp deszertet túrósat azt is kipróbálhatod!

TesÓ! Majd pár év múlva! :wink:

Mi csak sudot használunk. A pellutáskába meg neogranormon van.

KépKép
csongria

Sziasztok

BUÉK mindenkinek (kicsinek és nagynak egyaránt) !!

Timi

Mi sajttal kezdtünk, mégpedig úgy, hogy a forró krumpliba kavartam bele a reszelt sajtot, kb. 1 teáskanálnyit, később 2x ennyit. Ma napig is kedvenc a sajtos krumpli bármivel. Utána jött a túró, még johgurtot nem adtam neki. Gyermektémában nekem az egy gyermek marad, ha ezzel az eggyel boldogulok egyáltalán és főleg ha túlélem !!!

Május

Mi is egy gyereket terveztünk és én is fiút szerettem volna és szerintem is egyszerűbb a fiúkkal, bár most az én fiam legalább 6 kisördöggel felér!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Lora

Gratula Briginek a járáshoz !! Irirgy-irigy-szinünk sárga !!!!!!
A terhességről annyit, hogy nekem is ugyanezt mondta és én is 7 hetes voltam mikor azt mondta a doki, hogy nem lehetek terhes, mikor megvizsgált akkor derült ki hogy ráadásul ikrek voltak, de a másik baba felszívódott. Ennyit az orvosokról !!!!!!!!!8)

Ágiboldi

Dömper nem csúszik ki ha tolja ? Én ettől félek ezért nem merek venni neki. Ti hogy játszotok vele ? :lol:

Panka

Megnyugodtam te is legalább olyan aggódós vagy, mint én !!! :roll:

KELÉNEL BOLDOG HÓFORDULÓT !!!!!!!!!!!!!! :D

Körkérdés: Minden babát megzavart ez a hó ? Tomi egész nap csak 1 órát aludt, mikor 4 órát szokott, nyűgis és hisztis.
:cry:

Kép
kditke

Lora!
Hó:én is pont ezért nem szeretm.Csak fényképen egy meleg szobában nézve :lol: .Esik, latyak, ráfagy, jégbodra áprilisig :twisted:
Gratula Briginek!Nagyon ügyes!Emili is szépen emeli a lábát ha fogom a 2 kezét, de esze ágában sincs még jérni, szerintem nem is fog hamar, jó neki így mászva :wink:

Ágiboldi!
félreértettél, Lorca azt kérdezte, hogy tervezi-e idén a kistesót, nem megszülni gondolta szerintem. :wink: Bár még beleférne, de mi csak ősszel kezdjük a tervezést". :wink: :D De ez sem biztos, majd meglátom hogy bírok Emilivel, ha már járni fog :lol:

Május!
Emilinek néha a haján is van kaja, és nem én kenem a fjére :lol:

Timi!
Én vettem Hippes, és Humanas túró/joghurt desszertet, meg a Nestlének a Yogo-ját.És hát már 4 hós kora óta sima tápit iszik, nem H.A.-t.Nekem először a védőnő a nestlét javasolta, de szerintem a többi babakaja is hasonlóan készül.Ebből viszont adtam már neki epreset is, nem lett gond!

Ditke!
Háát, szerintem én nem is inkább parázós vagyok, hanem nem bírom a szenvedést, főleg ha a gyerekemről van szó.Pl,. a fülbelövést én nagyon megszenvdtem, bőgtem nagyon. :cry:
De azért mosta szánkózás felfüggesztve 8)

Na megyek eszek kocsonyát :P
Férjecském visszament, holnap meló, de 7végén jön értünk. :wink:
Én addig elgalloppolok a kozmetikushoz, és a fodrihoz is :wink:

Kép
pankaa

Panka
Galopp a fodrászhoz és kozmetikushoz! Nagyon irigy-irigy! Én csütörtökön a fogorvoshoz fogok "elgaloppozni". :( Kellett nekem az utolsó napokra hagyni az időpontkérést, így már nem kaptam csak idénre. :evil: :oops:
lora7

Lora!
Mondd le!amivel kezded az újévet, azt fogod egész évben csinálni :lol: De ez csak babona, remélem nincs benne igazság! :wink:

Kép
pankaa

Szabi nagyon próbálkozik a támasz nélküli állással. Még azért mérföldekre vagyunk, de nagyon szórakoztató. Elengedi az ágyat, hátát ívben hátrafeszíti. Azt hiszem, ez még nem a nyerő technika. 8) Igy kb 2 mp-ig sikerül megtartania magát, mielőtt totty.
A másik tudomány, amit már tökélyre fejlesztett, az az ágyra mászás. Csak 30 cm magas, de a lemászás még nem tudatosult, mint probléma. Így nagyokat borul, alig győzzük elkapni. :twisted:

Dana,
A Sinlacban nincs szója, de kizárólag az nem adható. Valamit azért még ennie kell a gyereknek. :lol:

Panka,
A Sudo Szabinak sem jött be az elején. Túlságosan szárít. Szárazabb bőrű babáknál, akiket ismerek, nem jött be. Akkor Pankának is olyan lehet.
Jó lesz majd kamaszkorban, ha tényleg száraz, mert akkor legalább nem lesznek pattanásai. :lol:

Timocska,
A hőmérőzés szerintem nem kisgyerekeseknek való. Hat órát vagy mennyit kéne egyben aludni, azonos időben, nem? Szerintem nekem olyan 2004 körül volt olyasmi. :twisted:
Nemalvás tényleg a legjobb kínzási módszer. :? Nem hagy nyomot, de ölni lehet tőle. Sógorom kissé insomniás, egyszer 9 napig nem aludt. Már bőven hallucinált. Vigyázz magadra, mert ilyenkor támadnak galád módon a bacik. Saját tapasztalat, hogy az immunrendszert is kinyírja. Érdemes lenne kicsit agresszívabban rászállni Balira. :twisted: Egy átaludt délután is csodákat tud tenni.
Tejtermék nálunk tejföl volt a krumplifőzelékben és 1x sajt feltétként. Meg a HA tejpép.

Lora,
Teljesen igazad van, hogy a második gyereket sokkal több baj éri. :lol: Natival az első telet megúsztuk mindenféle betegség nélkül, Szabi meg kapja a vírusokat. Esés sem volt nálunk komoly, velem az első tavaly télen. Nagypocisan már nem voltam elég fürge, hogy elkapjam.
A Sudo elnyomja a kakiszagot? Na ezt nem tapasztaltam. :lol:
Igen, én írtam, hogy 6 lépés. Az volt nálunk a vízválasztó a gravitációs előrehaladás és a járás között. :D
Nagyon ügyes Brigi! Beelőzi az eddigi legfiatalabb járóbabát az ismerősi körben. :P

Hó: Bleeeee

Május,
A boraxos az nekünk sárga. :roll: Meg amikor egyszer nyökögtem a gyógyszertáros is úgy azonosította be a gyengébbek kedvéért, hogy az a büdös sárga?! Egyébként mi is azt használjuk és jó.

Ágiboldi,
A védőnő mivel indokolta, hogy ne használd a gyógyis popsikrémet? :shock:

Kditke,
Ha nem tervezel másik babát, akkor a dokinak igaza van, hogy nem lehetsz már 8) terhes.

Alvás:
Nálunk ok, amióta beállt a két alvás. Szokásos, nem túl zavaró számú éjszakai kelés, 8kor alvás. Ébredés Natifüggő. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Panka,
Ha úgy telik az év, ahogy kezdődött, akkor a miénk szívás lesz. Nati mára ismét belázasodott. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Én örülnék a hónak!Megfigyeltük 98%-ba,ha az országba esik,nálunk nem.Ha 2 cm leesett akkor jók vagyunk.De ebből is délbe elolvadt valamicske.

Lora
Látom neked is van egy történeted.Nem semmik ezek az orvosok.És ha véletlenül történt volna valami,akkor te vagy a hibás.
Na ezt a babonát nem ismerem,de kiváncsi leszek,mert az első utam az idén az APEH-ba vezet. :twisted:

Timi

Annak idején én a Daninak pici reszelt sajttal kezdtem.Pl:spenótba raksz.Majd jött a kefir/nálunk azt mondták inkább kezdjek savanyú tejtermékkel,állítólag kevésbé allergizál,mondjuk erre kiváncsi lennék/ majd a joghurt de abból is a natur és majd a túró.

Május

Előre is köszönöm.

Ria

Írok privit.

Kditke

Iker terhesség?Néha nem gondolsz rá mi lett volna,ha kettő nől egyszerre?
Nálunk alig esett valami,de éjjel másfél órát volt fenn. :shock:

Lorca

Megnéztem a dobozt igen az van ráírva,de nekünk az orvos ezt mondta,hogy ettől van.Dani a tej,-és tojásallergia végett /szerintem/annyira válogatós lett jóformán csak ezt ette de nem lett semmi baja tőle.Sajnos bölcsibe és az oviba annyira hangoztatják a gyerekek elött,hogy allergiás és mást kap.Dani ezt úgy vette fel,hogy dacból nem evett.

Panka

Én se bírom a gyereken ha "szadizzák".Zsolti vitte belövetni a fülét,meg is kérdezte a csaj kié lesz és az Anyuka nem akar választani fülbevalót? :wink: Ha oltás volt vagy mikor Laurának a fejéből vettek vért 7 napossan akkor is jött velem és ő fogta. :oops:

Ti ettetek már üvegesbe alma-banán csirkehúsos kaját,Laura annyira nem ette,hogy kirázta a hideg.
Tényleg milyen üveges kajákat adtok általába?És ha véletlenül nem adtatok elötte abból az alapanyagból nyugodtam meg mertétek próbálni?

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!
Először is boldog újévet mindannyiunknak, karácsonykívánásról lemaradtam, de gondoltam Rátok. Ma már ez a második hozzászólásom, az első elszállt. Pedig még reagálni is próbáltam néhány dologra. Képzeljétek még listát is kezdtem írni a témákról, amihez szeretnék hozzászólni, de az még karácsony előtt volt, azóta sok minden történt. Mostanra már nem maradt erőm még egyszer leírni mindent, csak nem akartam teljesen eltűnni. Nem hiába akartam csak olvasó maradni:-)

Na azért pár dolgot megpróbálok fölidézni, név szerint esélyem sincs, előre is bocsánat, meg persze boldog fordulókat, gratulálok az újabb teljesítményekhez, de sajnos ezt sem tudom személyre szabni.

Pelenkázás és popsikrém:
Előbbi katasztrófa, én a lábaimat is bevetem, terpesz ülésben próbálkozom, és a hónaljánál fogom a tappancsaimmal. Ha mezítláb vagyok, még van hogy elszórakoztatják a lábujjaim, de ha semmi nem használ és csak üvöltene és folyton elforogni, akkor legalább le tudom így fogni. És lehet picit belső combból, hasizomból tartani, hogy a túlfejlett alkarizmomat más testtájaim is utolérjék
Krém a gyógyszertári, alatta sudo, de én csak estére rakok vastagon, így nem kell pelust cserélni, napközben csak akkor krémezek, ha piros, ilyenkor Sudoval. Bár a kaki lepergetésre lehet kipróbálom a másikat.

Pöttyök
Ábrison is vannak, az egész pofiján, szerintem szopizásnál keni szét a nyálat és én nem törölgetem elég szorgalmasan, nem kis részben fejet hajtva tiltakozása előtt. A Bepanthent viszont igyekszem az altatás előtti és éjszakai szoptatások alatt rácsempészni, Neki az ujját is be kell kenni, mert szopogatja, így meg is kóstoltam a krémet – nincs íze. És védőnő mondta nem baj, ha nyeli, mert bimbóvédőnek is szokták ajánlani.

Nemalvás
Valóban kegyetlen a dolog, de hihetetlenül hozzá lehet szokni. Én nagyon sokat fejlődtem e téren, és az ebből is adódó indulataim is sokat csillapodtak. Persze biztos az is hozzá tartozik, hogy elhitettem magammal, nem lesz mindig így, nem kelek mindig számtalanszor éjszaka, és reggel meg korábban mint szeretnék, majd elmúlik ez is. Egyébként én eléggé megkaptam azt hiszem, nálunk tartja magát a minimum 3 kelés éjszakánként, a nappali alvások pedig továbbra is rövidek, kiszámíthatatlanok így szundikálásra fölhasználhatatlanok. Azt vártam, majd a szilárd táplálékkal jobbak lesznek az éjszakák, de nem értékelhető a változás, így már nem tudom mit várjak, mondjuk a jövő heti alváslabort, aztán hogy bekeményítsek és azt mondjam, nincs cici éjjelente (és hallgassam az ordítást), vagy hogy magától abbahagyja, vagy nem tudom. De igaziból megszerettem az éjszakai szoptatásokat, olyankor még olyan, mint picinek, olyan kis vak kiscicás, ahogy tapogat félálomban.-) Nem olyan mint nappal, hogy folyton izeg-mozog, variál.

Baba neme
Nálunk Ábris véletlen baba, számos gyors döntést és változtatást igényelt a „befogadása”, kábé 3-4 évvel előbb jött mint terveztük. És eléggé azt gondoltam, hogy lány lesz. Valami belevaló fiús kiscsaj. Meg hogy legalább ebben a kedvemre tesz majd, ha már én itt feje tetejére állítom a világomat az Ő sietsége miatt. És mikor kiderült, hogy fiú, hát pityeregtem egy picit. Én azt gondolom fiúkkal nehezebb, Ő meg egyébként is elég makacs és kitartó fajta, de a húgom se lehetett kispálya anyuéknak Fentiekből tán következhet, hogy mi egyelőre az egy gyermek adta feladatokhoz próbálunk felnőni, a tesó nagyon haladó szintnek tűnik még.

Etetés
Volt szó a húsról, és az az igazság, hogy a válaszaitokból jöttem rá, hogy én elég nagyvonalúan kezelhetem ezt a dolgot, mert Ábris, ha nem bébiételt kap, akkor villával tört zöldséget és kézzel tépkedett husit. Igaz már van hat foga és a hetedik is kukucskál. Ő begyűjtögeti a falatokat a szájpadlására, ott tartogatja, szopogatja és onnan nyelegeti Én okosat nem tudok mondani a táplálásról, mert Ti sokkal jobban betartjátok a szabályokat, nekünk eddig mázlink volt, és úgy tűnik nincs semmilyen allergia, remélem ez így is marad.

Hát most ennyi jutott eszembe, még próbálok visszaolvasni, de nem tudom milyen esélyem van:
Szilvi

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Védőnő csak azt mondta, h jobb a sudo, de ha szájpenész miatt pirosodik (ez még kisbaba! :D korában), akkor legyen gyógyszertári..

Dana, én üvegesből hipp, univer, kecskeméti, néha nestlé, és mindent amiben nincs tej (de joghurt már igen), ill. még csak szárnyashúsost. és ha nem evett valamit előtte, akkor is, pl halasat tegnap először.

Nemalvás, nekem a hajnali és reggeli a kulcs. Ha akkor nem hagynak dühöngő őrült leszek :shock:

Maszi, hova mentek alváslaborba? Mi is voltunk okt elején Boldi horkolása miatt a Heim Pálban. Háááát, tudnék mesélni...

Lora, Brigi nagyon ügyi!! Hát 20 hetesen különös lehet rájönni.. és mi volt a 12. hetivel meg az afp-vel, nem bosszantottak velük utólag?

Kditke, dömpert egyelőre nem tolja, csak én... én is gondoltam rá, hogy ha majd megpróbálja akkor pofára fog esni, de amúgy is gyakran megtörténik :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Lillus ma csak fél2, fél3, fél 4 és fél 6-kor kelt! :roll: Ebből az első kettőnél nem mentem át hozzá és lőn aludt! :lol: :lol:

Popsikrém:
én Bepanthent használok, csakhogy ez se maradjon ki a felsorolásból! :D

Dana!
Én mostanában szinte csak üveges kaját adok Lillusnak, nincs kedvem főzőcskézni! :oops: :oops: :oops: De szinte bármilyet, amiben nincs tej vagy tejszármazék. Univer, Kecskeméti stb, Ágiboldi kimerítette a felsorolást! :) Ja, és kipróbálás nélkül is adtam Lillának új kaját már. :oops:
Pl. tegnap megkaparintotta a mézeskalácsot és evett belőle! :oops: :oops:

Lorca!
Hát ezért írtam én is, hogy a hőmérőzés kilőve! :roll: :roll: Mindegy is, egyenlőre nem aktuális. :)

Kditke!
Lillát nem zavarja a hó, őt vmi más zavarja! :lol: :lol: :lol: De nappal ugyanúgy kétszer alszik, mint eddig.

Mától Bali újra dolgozik, furi lesz újra kettesben. Tök jó volt, hogy itthon volt, bármikor tehermentesített kicsit.
A héten be kellett volna mennem a melóhelyre, kértem anyósomat, vigyázzon Lillusra, mert ilyen hóban babakocsival hosszútávra elindulni nem szeretnék. Nem vigyáz. :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Timi! Én úgy szoktattam le Benit az éjszakai kelésekről, hogy nem mentem be hozzá :oops: Egy többgyerekes anyuka javasolta aki nálam szült. És tényleg vissza alszik! :roll: Csak akkor megyek be ha síkítva ébred! Anyós! :evil: Ahelyett hogy örülne, hogy Lillusal lehet!

Ha a hőmérőzés nem jó akkr a drogériában lehet venni egy un: LH tesztet. Rá van írva hogy a ciklus melyik napjától kell nézni és 1-2 nappal előre kimutatja hogy van-e tüszőrepedés. :wink:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Itt is esik a hó :( Emili reggelre taknyos lett. :evil: Hiába fűtenek anyáék, kertesház, és a padló akkor is hideg :(

Lora!
Natinak jobbulást!
Én nem hiszek a babonákban, nehogymá' egész évben szívjunk :wink:
Emili fel nem, de lefelé tud már mászni az ágyról, de csak ha eszébe jut a technika. :lol: Egyébként megáll a szélén, és lefelé a nagy mélységbe :lol:

Dana!
Én minden kajájátmegkóstolom, az újakat.Simán adok neki mindent, mert mindent szeret, csak ne legye darabos, és túl sűrű.A banánosak is nagyon bejönnek neki, most tápiból is az van neki.

Timi!
Miért nem vigyázott rá?Nem ért rá???Vagy nem bírja a starpát? :wink:

Mostanában Emilinél is kezd bjönni, hogy viszaalszik éjjel magától, kicsit nyöszörög, de ha megtalálja acumiját, akkor nincs gond.De ha nem, akkor mennem kell. :(
Visznt itt anyáéknál egyszobában alszunk, és ez nagyon rosz!Neki is meg van szokva, hogy egydül van, de most ha megmoccanok már kiabál, és nem hagyja abba, mert lát engem. :evil:
De ma éjjel csak 2x kltem. :wink: Majd reggel fél 7korébredt.
Úgyhogy remélem őszre már nem kell hozzá kelni, mert akkr megfontolandó a kistesó, 2 gyerekhez nem tudnék 100x felkelni :?

Kép
pankaa

Ágiboldi
Nem bosszantott senki semmivel. Csak én bosszankodtam. :oops: Az afp-t megcsinálták 20 hetesen és állítólag jó lett, de hogy hogyan? Állítólag van valami táblázatuk erre. Csak 16 hetesen a legpontosabb. Hát a 12. heti mizéria elmaradt. Egyébként talán pont ezért ilyen nyugis Brigi, mert nem idegeskedtem miatta túl sokat az elején. És utána sem sokat, valahogy éreztem, hogy nem lesz vele baj. Nálunk a párom idegeskedett sokat. Ja és azért nem volt hányingerem, mert időnként lecsúszott egy-egy sör, a maga kis B vitaminadagjával együtt. :lol: Szerencsére azért nagy alkoholizálásokat nem műveltem, főleg mert amúgy sem szoktam. És még az is mázli, hogy semmilyen gyógyszert nem szedtem, ami árthatott volna. És még egy csomó mázlit fel tudnék sorolni, szóval Brigi a legjobbkor érkezett. :D :D :D

Timi
Akartam még írni, hogy ha Lillus ennyit ébred éjszaka, akkor amúgy sem túl nagy egy kistesó esélye! :twisted:

Alvás
Brigi éjszaka 1-2x kel. Ez elfogadhatónak mondható számomra, főleg mert szépen vissza is alszik. Ellenben a nappal az katasztrófa. Tegnap is 1x aludt egy 20 percet. Egész nap foglalkozni kell vele.

Körkérdés 1.
Milyen méretű rucit hordanak a babók? Briginek most vettem ill. kaptunk egy párat, és ki vagyok akadva, hogy 86-92-es ruhák kellenek. Valahogy a 80-as abszolút kimaradt. (bár bodyból az kell, csak nacikban ilyan nagy)

Körkérdés 2.
Valaki mintha már kérdezte volna, de nem emlékszem. Szóval Brigi felső két foga között szép nagy távolság van. Ugye ez nem marad így?
lora7

Sziasztok!

Előkerültünk mi is! Először is boldog új évet mindenkinek!

Néhány kép a karácsonyi időszakból:

A nagypapánál:

Kép

Unokatesóimnál:

Kép
Kép

Itthon:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Ruha:
Lilla 74-eset hord. A 86-92-es méret rá szerintem két évesen lesz jó! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lora!
Lillával is egész nap foglalkozni kell! Most aludt 40 percet és kész! :(

Nem lesz tali vmikor?

Pann!
Jók a képek és mennyi foga van Gergőnek! :lol: :lol:

Panka!
Anyáéknál mi is egy szobában alszunk, de nekem se megy! Állandóan felkeltjük egymást Lillussal!
Amúgy anyósom hívott, hogy átszervezi a pénteki napját, hgoy vigyázzon Lillusra. De már megoldottam másként.

Timi
Kép Kép
timocska

Körkérdés 1! Beni 80-as ruhákat hord de az a rossz hogy vékonyka és a nadrágok bővek rá de a hosszuk miatt meg kell a méret. akarok venni egy huzentroglit /nem tudom jól írtam-e :oops: / Van 4 nacink amit nem tudok ráadni mert lecsúszik rólunk.

Körkérdés2! Fog hiányába nem tudok hozzászólni! :cry: :lol:

Lora! Brigi hány cm? A képeken is írtó nagynak tűnik! :)

KépKép
csongria

Jó volt ez az időszak, de most egy kicsit aggódom, mert n hosszúnak, hidegnek és sötétnek tűnik a január. :(

Tesó: mi szereténk, ha idén összejönne. :roll: Megszületnie elég jövőre is. :wink:

Alvás: Gergő karácsonyi ajándéka volt a de. 10-11-ig alvás és az egyszer ébredés. :D :D :D Sajnos most úgy tűnik ő is érzi, h vége a karácsonyi őrületnek, úh visszatért a szokásos 3-4 ébredés + korai kelés (na jó, ma 8:20-kor kelt, az azért nem korai) verzióhoz. :roll:

Tejtermék bevezetése: Gergő "önkiszolgált" a túrós pogácsából. Én csináltam, nem bolti volt, úh bőven volt benne túró is. :wink: Pöttyök, egyéb reakció nem jelentkezett.

Ruha: most 80-86-os ruhákat hord, de már egy ideje csak 86-osat veszek neki. Kicsit laza rajta, de én nem szeretem a pont jó ruhákat, mert kínlódás ráadni. :roll:

Fog: nézd meg az első képet! Ádám nyugtatgat, h neki is ilyen volt, mégsem maradt ilyen. Remélem Gergőnél is így lesz. :roll:

Popsikrém: mi sokáig a sárga gyógyszertárit haszáltuk, de most áttértünk a Sudocrem-re (pirosság miatt) és nekünk bejött. Pirosság eltűnt, szárazsság nem jelentkezett. Lehet, h kamaszként pattanásos lesz? :lol: :roll:

Kaja: én sem főzőcskéztem mostanában, a mélyhűtőből vettem ki krumpli/rizs kockákat aztán ment hozzá egy üveges, meg gyümi. N kényelmes volt.
Sztetek muszáj vmi tápszert/tejpépet enni? Csak mert én nem adok semmit de ez a kérdés nem hagy nyugodni. Lehet, h kéne az ásványi anyagok stb. miatt? Vagy lehet azt tudni, h napi hány szopizás mellett nincs még szükség ilyenekre? Mert nálunk a 3-4 alkalom/nap még stabilan megvan. :roll: És ha már itt tartunk, hogy megy az esti elválasztás? A nappali szopik kiiktatásásval nem volt gond, de mi van az estivel és az éjjeli alkalmakkal? Azt olvastam (Ranschburg) h, akár 2-2.5 éves korig is mehet az esti szopi. :shock: :shock: Én egy éves kora körül már szeretném teljesen elválasztani!

Szánkó: Gergő is "belenézett" a hóba. Biztos gonosz anya vagyok, de jól mulattam rajta. :lol: :lol: Bár ő finom porhóba borult, és az ijedtségen kívül más baja nem lett tőle. :D

Járás: nagy gratula Briginek, Gergő még csak most kezd oldalazni a bútorok mellett.
Vendég

sági, sno!
merre vagytok?

pann
nekem a védőnő azt mondta,h ha a napi 2 szopi megvan, akkor nem kell tápszer/tejpép. és mindez egy-másfél éves korig.

lorca
ez tök durva, h a boraxos mást jelent nálatok. én n szagérzékeny vagyok, azt a sárgát nem bírnám felkenni

alvás
mostanában sztm nálunk át fog rendeződni. eddig tök jó volt, délelőtt másfél-kétórás alvás, du 1x45 perc, és kb 20-07 nagyalvás 1, max 2 keléssel. ehhez képest napok óta éjjel kb 1 órát sír, én úgy látom, h tök nem akar aludni, de nálunk ugye más opció nincs éjjel, v alvás v bőgés :oops: és a napi alvások is visszaestek max 2x45 percre, brühühü

ágiboldi
milyen lett boldi ülése? lennhagytátok debrecenben?

lora
én úgy tudom, h a tejfogak helyzete nincs összefüggésben a maradandókéval

bébiétel
én igyekszem változatosan adni, kele a gyümölcs-hús kombót preferálja. bár vlmelyik nap rizses zöldséges marhahúst kapott, csak úgy nyelte. pedig az már viszonylag darabos volt. a tejet (tejszínt) kerülöm a kajákban, de egyébként mindent kap. lassan bepróbáljuk a glutént is. ja és leginkább kecskemétit, univert. erősen árérzékeny vagyok

ruha
kele most kezdi kinőni a 74-t. bár ez hozzávetőleges, mert egy csomó nagyobb ruhát (ő leginkább nadrág-pulcsis, rugit csak éjszakára hord) is adok rá, ha túl nagy, legfeljebb visszahajtom az ujját.

majus3

Pann, nagyon jók a képek, nekem is az tűnt fel, h mennyi foga van! :D
Igen, a január sötét és hosszú, de mindenki gondoljon arra könnyítésképp, h milyen jó neki, mert én még dolgozok is. :shock: Már most is van egy csomó, de van hozzá kedvem amúgy, csak felkelni rossz a tudattal.

Lora, körkérdés 1-2: dettó. Ruhák 80-as kicsi, most kéne venni nagyobbakat, és a foga "középen van elválasztva" :)

Május, az ülés tök jól bevált, megéri a 7000 Ft-ját, igen, otthagytuk Debrecenben (autó híján), de van kép róla, majd küldök.

Én azt nem értem, h ok, h ha a napi 2 szopi megvan, akkor nem kell táp. DE, van olyan, h valaki csak kétszer szoptat naponta, és a két alkalommal rengeteg (elég) teje van? Nálam ez önellentmondás, szóval minél kevesebbszer szoptatok, annál kevesebb a tej egy alkalommal is. Egyszerűen nem tudok elképzelni olyan szitut, h anyuka esténként szoptat mondjuk 10 hónapos gyereket, és kizúdul a mellélből azon egy alkalommal 210 ml (ennyi kéne nekünk most) Hacsak nem fej ezen kívül naponta 5x... Értitek mit nem értek? :wink:
(ez nem vonatkozik a Pann esetére, mert a 3-4 szopi sztem elég, csak általában kérdezem)

Kép
Kép
agiboldi

Nálunk esti szopi szinte egyáltalán nincs. Mert Lillus a fél 6-os Sinlac vacsi után kábé 2-3 kortyot szopizik, aztán elfordul és alvás.
Reggelre elég a tejcsi, napközben meg egy-két alkalommal szopizik megintcsak pár kortyot. Gondolom így jó Lillának. Meg nekem is! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi
Tökéletesen értem, hogy mit nem értesz. Én is most kezdtem el ezen filózni, mert egyik napról a másikra lecsappant a tejem, vagy már Briginek nem elég. Igazából mindegy is, de valamit helyette ki szeretnék találni. Tehát a kérdés az sztem, hogy mennyi az a napi mennyiség, ami kb. elég még.

Ria
Brigi 3 hete volt 74 cm. Aztán lehet, hogy kínai volt, mert közben eszembe jutott, hogy az Egri Skálában vásároltam, és asszem a skálát megvették a kínaiak.

Ígérem befejezem a dicsekvést, de ezt még muszáj! :oops: Szóval Lorca, Brigi már a járás minden kritériumát teljesítette. 13 lépés elég? Ráadásul ma egész nap ezt gyakorolja és már kanyarodni is tud. :D Ígérem ezután majd akkor írok ilyesmit, ha már megy a 100 10mp-en belül. (Hozzátenném, sztem elég nagy motiváló erő volt, hogy nem vagyok hajlandó egész nap görnyedő derékkal sétálni vele, így inkább gyakorolja magától! :lol: )
lora7

Azta, Brigi tényleg nagyon ügyi! :lol: :lol: :lol:

Lillus is még csak most kezdett oldalazni a kanapé mentén. Meg egy kézzel kapaszkodni, sőt, tegnap kábé 3 mp-re kapaszkodás nélkül is megállt! :lol: :lol: :lol:

Ágiboldi!
Én is értem, mit nem értesz. Nekem fogalmam sincs, mennyit szopik Lillus és mennyit kellene. De az látom, hogy így egyenlőre elég, pedig jóval kevesebb a tej, mint régebben.
Persze a fiúk többet esznek. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok, csak bejelentkezem, mert nagyon tanulok, holnap vizsgázom. Ki kell használni, hogy a két kisebb alszik.

Lora, Bernátnak is nagy rés volt a két első foga között, de ahogy nőtt a többi, összeilleszkedtek szépen. Ráadásul egyszer egy elesés miatt elkezdett szürkülni a jobb felső egyes foga kb négyévesen. Kétségbeestem persze, azt hittem ez a fogváltásig így is marad, de visszafehéredett! A gyerekek szervezete egy csoda, komolyan! :)

Tápszert nem tudom, nekem egyik gyerekem sem evett, szerintem a hozzátáplálással megvan minden, amire szükség van, de lehet, hogy túl egyszerűen fogom fel? :oops:

Pann, még asszem nem is köszöntem neked, szia, és GYÖNYÖRŰEK A KÉPEK! Olyan kedves kis zsivány fiad van! Nagyon cuki!

Megyek...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Lora!
Emilinek 80-86os rucikat veszek, vagy 9-12 hósoknak valót.A nadrág a gond nálunk is mert víkonka a lyány, de hosszú langaléta :lol: ,mint az anyja vót megboldogult lánykorában :twisted:
A fogam nekem is hézagos volt(most is az helyenként)de ahogy kinőttek a bölcsesség fogak úgy összetorlódtak a hézagok is :wink:
Brigi nagyon ügyes, igen ez már bizony önálló járás! :)

Pann!
Gergő zabálnivaló! 8)
akkor már 3an vagyunk eddig akik idénre tervezik a tesóbabát
8)
Tápszer:mivel Emili nem sokáig szopizott, és a tej sem volt elég, így mi ezzel kezdtünk, és most is ezt issza reggel és este, de én szeretem, mert tudom hogy benne van minden tápanyag és vitamin ami kell neki.
De szopi mellett szerintem nem kell. :roll: De a gyerekorvos majd megmondja.
Éjjel nem elég neki a víz?Úgy értem biztos éhes, vagy csak a visszaalváshoz kell neki a szopi?

Kép
pankaa

Sziasztok,
Nekünk nem lettek tökéletesek az ünnepek, mert 30.-án eléggé belázasodott Zsófi, úgy hogy a tervezett mátrai szilveszterezés (béreltünk többen egy házat) elmaradt. :( Úgy tűnik a háromnapos láz című műsorról van szó, mert most tartunk a pöttyöknél, láz már nem nagyon van. Most már megnyugodtam talán, de közben azért 2X jártunk az ügyeleten is, meg volt sok sírás, nem alvás. Mondjuk a láza max. 39 volt, de gyakran 38.5 körül járt és a lázcsillapítók (kúp és Nurofen ) sem és a hűtőfürdő sem igen vitte le (mondjuk a hűtőfürdő pár tizedet). Egyszer az éjszakai fürdőzést is bevettettük, mert úgy sírdogált, hogy semmivel nem tudtuk megnyugtatni (Persze lázas is volt. Utána elaludt).
Egyébként meg magtanulta bedobálni a kockákat a zsiráfba (sütifaló). Ezt is minden tanítgatás nélkül, mikor hazajöttünk nagyszülőktől, magától bedobta 10X (pedig ott nem volt ilyen játék).

Sági,
Ja, jól emlékszem Petinek volt. Mikorra múltak el a pöttyök?

Lora,
Nagyon ügyes Brigi :shock: és nyugodtan dicsekedj, mert van mivel. De tényleg! Még én is örülök neki! :D
86-os? :shock: Ruhaméret Zsófinál még 74 és pont jó.

Alvás,
Nálunk kezd állandósulni a napközbeni alvás sétával, aztán fel babakocsistól és átrakom a kiságyba. Tudom nem a legjobb, de így a legkisebb az ellenállás. Mostanában sokat aludt napközben, de ez a betegség miatt lehet.

Panka, Pann,
Milyen szánkóval nyomultok? Van támlája? Tudja valaki kb. mibe kerül egy olyan?

Pann,
Milyen nagyfiús Gergő ezzel a sok foggal. És igazi kis huncut.

Lorca,
Jobbulást Natinak! Hogy áll Szabi?

KépKép
bozotka

Bozotka!
Saajnálom, hogy beteg lett Zsófi!Jobbuláést neki.Nekünk is volt már 2x kiütés láz után, így nem tudom hogy a legutóbbi a 3 naposnak titulált volt-e, de szerintem nem, mert taknyos is volt mellette.A kiütések pár nap alatt elmúltak, kb. 3 nap.De az egész teste ko. volt.
Szánkó csak a hagyományos van, azárt is esett le róla, mert nincs támálja, de én ezt néztem ki, csak nem rendeltem meg, mondván úgysem lesz hó, és lehet jövőre meg már kinövi, és a rendes szánkó is elég lesz.
http://www.arzuhanas.com/Babaj%E1t%E9ko ... 114.html#x

Kép
pankaa

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy Zsófi is nagyon ügyes, hogy így pakolja a kockákat!Emili csak kiflé borítja őket de azt nagyon ügyesen. :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!!!!

Nagyon szuperek a képek minden kismackóról! :D

Bozotka,
Igen Petinek volt ilyen 3 napos láza kiütéssel. A 4. napon jelentek meg a kiütések, akkor már csak hőemelkedése volt és a következő két napban már visszafelé húzódtak a pöttyök. Egy hétig tartott az egész. Jobbulást Zsófinak!
Én a decatlonban néztem szánkót. http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8019350-12799542/
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?