Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A nagy karácsony előtti hajtás után végül is mindenkinek felkerült a függöny az ablakára,és szép ruhában ült az ünnepi astalnál,sőt a fa alá is bekerült az ajándék ruha.Én két délután lerendeztem a vásárlást,szerintem mindenkinek sikerült eltalálni a legjobbat.
Én utólag kívánom,hogy a szívetekben megmaradjon ez az első karácsony a babátokkal,egy olyan gyöngyszemnek egy láthatatlan nyakláncon amire az évek során még nagyon sok boldog pillanat gyöngyszeme fűződik majd.
A képek alapján ,úgy látom mindenhol meghittre és különlegesre sikeredett az ünnep.
Nálunk is nagyon szép volt,Martin szó szerint megilletődött volt,nagyon édesen nézte a fényeket a fán,a csillogó gömböket,a kis szeme könnybelábadt,de a kis szája nem görbült lefele,mint aki sírni készül,szorította a nyakam,az ajándékokat hangos kacagással nézegette végig. :)
Aztán este jött a nagy művelet a nagy kádban fürdés,sarokkád lévén nekem volt a nehezebb,ő nagyon élvezte kapott műa.keretet ami segít hogy ne dőljön fel a vízben,oltári vizi ütközet kerekedett,üres flekonok kalózhajónak álcázva.....szóval jól elfáradt a kisgolyóm.
Amikor elcsendesedett a ház,apával megállapítottuk hogy életünk legnagyobb ajándékát kaptuk,üres lenne az életünk nélküle,egyszerűen tele volt a szívünk csordultig azzal a sok szeretettel amit ez a kis ember ad nekünk,ahogy nyújtózkodik utánunk,ahogy ránk nevet,ahogy a kis keze nyakon csap a sötétben mikor kiveszem az ágyból.Minden rezdülése egy ajándék,mert annyi kedvesség van benne.
Főleg ahogy formálja az első szavait bab,papa,baba ezt az elmúlt 3 napban mondta.
A két alsó canija már látszik,ha mosolyog,édi bogyó :D :D
A szilvesztert kettesben töltjük,apa megy bulizni,mi maradunk.
Most reagálok,
Gabi örülök ,hogy jobban vagytok,nagyon sokat eszembe voltatok!!!
Emma Zsófi,Zsombi,Máté boldog hófordulót!
Elinának hurrá a fogacskához!!!!
Minden baba gyönyörű a képeken,amint tudok dobok én is.
Viktóriáknak Boldog Névnapot!
Niki apa húzása nem egysoros,abszolúte átérzem a szitut, apa is néha meghúz egy hasonlót nagy ritkán de akkor elég csúnyán fest,szerencsére nagyon jó fej amikor csacsi részeg,igy én nagyon jókat mulatok,már gondoltam rá,hogy kiadom az arany köpéseit ebből az állapotából.
Alig elolvastam és elborzadtam,hogy Emma macska leesett az ágyról,lementem anyuékhoz,és Martinnal játszottam,amikor valaki kiabált a ház előtt felálltam és kinéztem,mire visszafordultam a kis bébi Rambóm már a földön hevert,szerencsére a plédet maga alá rántotta és arra esett ami tompított valamit,de aért a bömbi megvolt.Szerencsére semmi baja nem lett.
A két ünnep között nem lesz annyi melóm többet tudok jönni,,addig is mézeskalács puszedli mindenkinek

KépKép
riella77

Riella!
Basszus,annyira szépen irsz,mindig könnybe lábad a szemem.Persze,én ugyanigy érzek,de nem vagyok a szavak embere.

Mi is boldogok lehetünk,Brendus megkedvelte a bébikompot végre.Felfedezi a lakást,pakolok mindent 1 méter fölé.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Az első eséstől én is nagyon félek,szerintem valahogy úgy fog összejönni az első visitás,hogy kúszás közben lefejeli a talajt.Most kommandó megy,a szivacson,lemászik néha a kőre,de gyorsan visszarakom,mert ha itt dobja le a fejét...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Pici, köszi szépen:)
Úgy értettem a lemaradást, h. Emma az elmúlt időkben másképp fejlődött, elsősorban kiabálás...
Most kezdte azt a mozgást behozni, mint pl. hátról hasra fordulás.
Most épp barátkozik a járólappal az előszobában. Nálunk nincs küszöb szoba és előszoba között, csak furcsa neki, h. itt még parketta, ott meg már kő:)
Aztán most "lépi" át a határt:) Na, eljutott a fürdőszobáig, de ott már akadály volt a tényleges küszöb.
Egyébként párom az előbb engedte le az ágyát.

Riella, sziaaaa:) Jajj, Te mindig annyira szépen és meghatóan tudsz írni, h. mi csak ámulunk.
Persze mi is ugyanezt érezzük, csak Te le is tudod írni.
Köszi.

Lorci, de aranyosak vagytok. Kis család:) Ilyen képünk egyébként nekünk is készült, majd dobom.

Kép
niki30

Sziasztok!

Most jutott eszembe, hogy nálunk nem készült idilli kép idén. Na, akkor majd jövőre.

Köszi a gyógymanókat, úgy tűnik, hogy használtak. Holnap megyünk vissza a dokihoz. Végül Ventolin adtunk neki, meg Flixotide-t. Ebben ugyan szteroid van, de belélegezve nem árt. Mármint a szteroid.

A karácsony jól telt, szilveszterezni Bécsbe megyünk egy baráti párhoz, akiknek most 1 éves a fiuk. Babázós, beszélgetős búcsúztató lesz.
Kaposváron is nagyon nagy hó volt, voltunk sétálni és láttunk őzeket az erdőben tőlünk 20 méterre. Csuda klassz volt, na arról majd mutatok képeket. Mármint a havas erdőről.

Emmának gratula, nagyon ügyes. Bálint ma állásba küzdötte magát, de nem fogom forszirozni. Mindenesetre nagyon erős baba.

GABI! Örülök, hogy lassan rendbejönnek a dolgok.

Sok puszi mindenkinek.
Csak megsúgom, de én már alig várom a talit az újévben.... :)

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

precious!Ventolin?azt akkor kapja a fiam,ha befullad.lemaradtam valamiről?ez hörgőtágitó,nem?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi!
De igen, hörgőtágitó. Az antibiotikum hozott ki nála asztmatikus jellegű köhögést, ezért kapta.
A másik a Spiropent lett volna, de ez az a gyógyszer, ami megdolgoztatja a szivet. Ezt nem akartam semmiképpen.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Niki, a ruha cherokee (tesco), annyira megtetszett nekem is, csak nalunk nagyon futenek, igy multkor is izzadt benne szegenyke. :shock:

KépKép
horilda

Akkor tényleg inkább a ventolin.A spiropentet el se lehet hagyni,csak fokozatosan.ilyenkor belerúgnék 1-2 doki fejébe.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

sziasztok!

a kisfiamnak megeredt a nyelve.heböbö,baba,pápá,hoppá.ilyeneket mond. :P

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, ez aranyos lehet.
Nálunk Emmánál egy időben az ÁDÁ volt a nyerő, aztán az ÁGÉ, most meg már párszor mondta, h. baba.
De míg a mozgása fejlődött, addig nem gagyarászott. Érdekes. :roll:

Ja, mesélni akartam, képzeljétek, valamelyik nap fejnem kellett és tök szürke volt a tejem, olyan szürkés kékes. Ki is öntöttem.

Ha nem "találkoznánk" :lol: , akkor NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK NEKTEK!

Kép
niki30

ti hogy tudjátok: szilveszterkor v újévkor kell lencsét enni? :?:
(volt olyan év h mindkét napra az volt az ebéd - biztos, ami biztos :wink: :oops: :lol: )
Vendég

Niki szürkés tej?? :shock: :shock: nem néztél utána, mitől lehet?
Na de remélem már elmúlt, és ha nem fejsz hanem ciciztetsz, akkor Emma simán megissza, nem?

Doo, új év napján kell lencsét enni :) és szárnyast nem szabad, mert elkaparja a szerencséd!
Nálunk lencsefőzi lesz oldalassal :)

Ha már nem jövök addig , akkor nagyon nagyon boldog Új évet, és jó szórakozást kívánok mindenkinek!
pici76

niki!miért öntötted ki?ez normális!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!

Jövőre veletek ugyanitt! :wink: :lol:
Puszi:
Lilinapsugár,Brigi

Kép
bringababa

Sziasztok!

Sose vagyunk itthon!!!! De ma vegre!!!! :) :)
Ricsi mar sose alszik...vege a jo vilagnak...azt hiszem tartosan!!!! :( Na nem baj..minden gyerek felno egyszer! :) :)
Viszont hadd dicsekedjek!!!!!! Ricsike ma felallt magatol! :D Fekudtunk a foldon, o ott bandazott, aztan odamaszott hozzam. belekapaszkodott a labamba es felhuzta magat!!!!!!! Annyira orult a nagy mutatvanynak, hogy vigyorgott, mint a vadalma, majd fenekre csuccsent! Aztan ujra nekiindult, azt fel is tudtuk venni videora!! Kis ugyes bogar!!! :) :)
Nalunk is megy a bababababa, mamamama!! :)

Lanyok Boldog Uj Evet Kivanok MIndenkinek! Sok puszi!
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Újévkor kell enni valami aprót. Mák, lencse, stb, hogy annyi pénzed meg egészséged legyen. Szárnyas elkaparja, a disznó kikaparja a szerencsédet.

Brendon és Ricskó is nagyon ügyes! Hihetetlen a fejlődés manapság, olyan, mint a "Minden napra egy mese", csak ide nem mese jön, hanem mutatvány!

BUÉK!!! Mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Mi is megvagyunk... majd januárban bővebben! :)

Levi stabilan ül, pörög-forog, de ennyi. És mindent meg akar enni.... katasztrófa, titkon kell enni, mindent kivesz, megcsócsál, megrágcsál... a héten ettünk pöti danont. Nem lett kiütéses, úgyhogy rászokunk. :)
Kapott már túrót, sajtot is. Tejet nem adok neki 1 éves koráig, de ezeket már elkezdtük. Újra fogat növesztünk, számszerint a harmadikat...nehezen megy 23-án krzdte akkor három éccaka üvöltés volt... majd szünet. Tegnap óta újra üvölt, fog még sehol, csak duzzadt,fehér.

A szilvesztert itthon töltjük négyesben olyan izgalmas programokkal, mint társasjáték és herripotter n+1-dik részének megtekintésével, hát gyerkőc mellett már csak így lehet! :) Nem szoktam leadni Gergőt ilyenkor, együtt várjuk az új évet! :)
Remélem bent lesz a tékában a film, mert nem szeretném most megvenni sokezerért! :)

Apa borzasztóan örült a karácsonyi ajándékának, kapott egy nyakláncot medállal és benne az ő kisfiának a fényképe gravírozva...nagyon husi! :)

A boltot egy hétig hanyagoltam, úgyhogy két napja próbálom utolérni magam, Gergő nagyiéknál van 27-e óta, holnap reggel jön haza, de nem leszek kész, úgyhogy marad az új évre is jó sok munka.
Tegnap ittam két pohár pezsgőt (kb három-négy éve alkoholt nem ittam) rendesen becsiccsentem tőle! :) Olyan heppi voltam mint 16 évesen a házibulikban.. :) :)

Épp megjegyeztem, hogy sok kismama ebben a szakban lesz alkesz...lehet én is :D

Megyek mert balhé van, olyan édea ahogy egész nap ücsörög és játszik! :) Már igazi gyerek lett! :)

KépKépKép
bogyra

és persze, végülis amiért jöttem lemaradt!!!!

BUÉK

KépKépKép
bogyra

Mindenkinek boldog újévet kívánok!

Kép
anido

Inkább Boldog Új Évet! :wink:

Kép
anido

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!! :) - de még lehet benézek. :wink:

malacot sütünk, nemsokára indulunk a Vadasparkba, mert Viki nagyon akar menni most állatokat nézni. :) állítólag esni fog a hó.. :D :D ráadásul férjem szülinapja is van..

mindenkinek jó szórakozást mára! :wink: :D
Vendég

a BÚÉK nem holnap lesz érvényes? azért BÚÉK mindenkinek!
partizóknak, szaunázóknak, ereszd-el-a-hajam bulizóknak, csendes társasózósoknak, szülinapozóknak, kettesben, hármasban v többesben ünnepkőknek és mindenkinek szép estét!
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsba :)
Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Nekünk egy merő rohanás volt a karácsony, minden nap 2-3 helyre mentünk. Szerintem a gyerekem jobban utálja a Jézuskát, mint amennyire szereti :)
Viszont képzeljétek, Milu 26-án felállt! Azt hittem rosszul látok, amikor felhúzta magát a dohányzóasztalnál, és nagyon boldogan vigyorgott. Még spiccen áll, és talpélen, rogyadozik a lába, de ahol tud felkapaszkodik. Még ülni sem tud igazán, támaszkodnia kell, csak kúszva közlekedik, négykézláb nem megy, de áll. Kicsit meg is vagyok ijedve, hogy ez nem korai -e.

5-én közgáz szigorlatom lesz, minden szabad percben tanulok :(
Közben olvasok ám, minden ügyes babónak gratulálok.

Puszi mindenkinek: Csilla
Vendég

Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT kívánunk!!

Zita és Ági

Kép
ági_bp

Kis csaladom neveben kivanok Nektek egeszsegben es sikerekben gazdag boldog ujevet!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
horilda

Juhúúú!
Enyém az első hozzászólás 2008-ban!!! BUÉK mégegyszer!! :D

Nálunk a Karácsony elég mozgalmasan telt, elutaztunk a szülőkhöz. 6 napon keresztül minden nap mentünk valahova, ill. jöttek hozzánk (anyuékhoz). Zita néha már nehezen bírta, főleg mikor autóztunk, azt mostanság nem értékeli. De nagyon jó volt ez az Ünnep, és szép emlék marad.

A Szilvesztert viszont már itthon töltöttük hármasban, Apa meg ma reggel ment dolgozni :( majdnem 2 hónap táppénz után. Most naggggyon furi nélküle, főleg az a tudat, hogy csak holnap jön haza reggel :roll: újra meg kell szokni ezt a ritmust. Aztán mire megszokjuk újra jön egy orrműtét :twisted: múltkor nem tudtak mindent egy lépésben megcsinálni.

Zituska továbbra is gurul, pörög és négykézláb risza-riszál :) A hozzátápival nem vagyunk sokkal előrébb :? keveseket eszik meg. Tegnapelőtt próbáltam a céklát, hát nincs nagy sikere. Eddig a körte-barack jött be a legjobban, az nagyon folyós állagú volt, talán azért is. Van egy olyan gyanúm, hogy a bolti bébiételek lehet jobban bejönnének Neki az állaguk miatt, meg el kell ismerni, hogy finomak is (nem tudom miért jobb, mint amit én csinálok) de nem szeretnék adni Neki. Hallottam olyat, hogy valakinek csak azt ette meg a babája, így én inkább meg sem kóstoltatom Vele. (egyelőre) Majd csak rákap az én főztömre is remélem. Egy kérdés: Ti mivel hígítjátok a kajákat? A főzőlével? Mert ha már van benne krumpli is, akkor akármit csinálok tök sűrű. Egy barátnőm babavízzel híggít. :roll:

Tegnap ittam egy fél pohár pezsgőt 8)

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Egy kis unnepi utomeglepi Tolunk!

Ki ne hagyjatok!!!!!!! :D

http://www.elfyourself.com/?id=1887144622

KépKép
horilda

wwwaaaooo! ez halálos!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!
Mi itthon voltunk hármasba na meg persze a kutya. Ittunk fél üveg pezsgőt, beszélgettünk Balázs csak a durrogásokra kelt fel egyszer. Nagy hó esett tapad is rendesen. Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10

Sziasztok,

Nekünk is eltelt a szilveszter nyugiban. Ricsike nem ébredt fel a tüzijátékokra hála az égnek! :)
Nagyon jók a karácsonyos képek, ha még nem mondtam volna! :)
Ricsikét megtanítottuk tapsolni, tök cuki ahogy összecsapja a kis kezecskéit ha mondjuk neki, hogy Tapsi tapsi Ricsikének! :D
Gratulálok Milánnak a felálláshoz! :) Ricsi is húzza fel magát örökké, addig erőlködik, amíg nem nem sikerül! :) De azért esik jó nagyokat szegényke! :(

Fogyókúrázó anyukák! Ma hús nap van, remélem nincs lógás!!!!!!!!!!!! ;) :D

Basszus én még minidg (vagy újra) rokkant vagyok. :( Megyek dokihoz, ha be tudok jelentkezni, mert valami dráma van! :(

Kép

Kép
lorcika

Lorci mi baj van megint? Derék, hát?
Én 3 kg-t híztam az ünnepek alatt, úgyhogy áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: uuutálom!! Tegnap elkezdtem tornázni, meg este 6 után nem ettem. És ma régi fényképeket nézegettem, hogy milyen jól néztem ki anno-most látom csak...kár hogy akkor ezt nem értékeltem :roll: :lol:
És a hajamat is meg akarom növeszteni, nah új év új küllem.

Bizony, minden felálló, mászó, ügyeskedő babának gratula. Zsófikának is a forgáshoz!

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Elkezdtük a fogyókúrát? Csak így belecsapunk a közepébe? Semmi felkészülés?
Legalább annyi rákészülést kapjunk, hogy elmehessünk bevásárolni. Meg pár napra előre pár kajaötlet... Mit is lehet enni?

Niki, hogy álltok az éjszakával? Ma mi is bekeményítettünk. Az utóbbi hetekben Milu ébredt 1 körül, nem volt éhes, szomjas, csak egy kis babusgatás kellett neki. Ma nem keltem fel hozzá. Akkora hisztit vágott le, csak pislogtam! Az én vidám kiegyensúlyozott, nyugodt gyerekem :shock: Úgy üvöltött, mint a fába szorult féreg. Néha elhalkult, már-már elhallgatott, de időben észbekapott és rányomta megint a hangerőt. Fel-felnézett közben, hogy látom -e, olyankor még elkeseredettebben üvöltött. Nem mondom, hogy sírt, mert könnye egy csepp sem volt...
Nagyon sajnáltam, többször is odamentem nyugtatgatni, végül hagyta magát. Remélem hamarosan rendezzük sorainkat.

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok én is minden babának és családjának!

Az ünnepek nálunk is jól teltek. Mi is nagyon sokat voltunk úton a babócával, végiglátogattuk a családot, de szerencsére jól bírta.
Azt hiszem, mi is nyithatunk egy kisebb játékboltot. Blanka többnyire játékot kapott ajándékba, és csak kevés ruhaneműt. Hozzánk is megérkezett a Fisher Price tanuló kutyus, de Blankát még nem nagyon hozza lázba. Mint ahogy a karácsonyfa látványa sem villanyozta fel különösebben. Amikor először meglátta rámosolygott, kicsit gagyarászott neki, de azóta keresztülnéz rajta, mintha nem is lenne ott semmi. :( Ahol megforultunk vendégségben, mindenütt nagy várakozással mutogatták a gyereknek a karácsonyfát, de a várt hatás mindenhol elmaradt.

Szilveszterezni is Blankával együtt voltunk barátainknál, amolyan kisgyerekes szilveszteri buliban: társasjátékozás, trombitálás, táncikálás a gyerekeknek, stb....., ilyesmi volt a program. Persze Blanka volt a legkisebb gyerek a társaságban. Először kicsit megijedt a nagy hangzavarban (elég ritkán találkozik más gyerekekkel, nincs még hozzászokva a zsivajhoz), megijedt a trombitálásoktól is. Akkor azt hittem, nem maradunk sokáig, hamar haza kell mennünk. De aztán szerencsére feloldódott és vidáman hempergett a gyerekek között. A sok új élménytől úgy elfáradt, hogy éjféltájt a petárdák és tüzijátékok hangja sem ébresztette fel, olyan mélyen aludt.

Látványosan fejlődött is az ünnepek alatt. Elkezdett sürögni-forogni (eddig csak a hátáról a hasára fordult, visszafelé még nem sikerült). De mostmár nincs előtte akadály, forgással eljut bárhová, mostmár nem elégszik meg a játszóhelyével.
Ennek örömére a férjem összeszerelte a járókáját, ami jó nagy, 120x120-as (alig tudom kivenni belőle a gyereket, ha éppen középtájt van), Blanka élvezi is nagyon, bejárja az egészet. Próbál mászni is, négykézlábra "állva" feltologatja a popóját, hátrafelé egész jól halad, de előre nem megy neki.
Ja, és nagy dumálós is lett a gyermek. Állandóan motyog valamit, a tyetyetye, egyegyegy, ahahah, a leggyakoribb, de mindenféle halandzsa közé van ágyazva.

A fogyókúrába én is beszállnék, de még nekem is utána kéne kicsit olvasnom, hogy mik is a szabályok, milyen kaja melyik kategóriába sorolható, stb....
mary74

zsivaj vagy zsivaly ??? :oops: :oops: :oops:
Mostanában gondjaim vannak a j-vel és ly-vel :oops: :oops: :oops:
Bocsánat, ha rosszul írtam!
mary74

Azt elfelejtettem leírni, hogy vajon minek is örült a legjobban a gyermekünk a sok szép ajándék közül..... a csomagolópapíroknak!!! :D :D :D
mary74

Sziasztok, először is bagyon boldog új évet minden topiklakónak!
Úgy olvasom, csndesen telt a szilveszter mindenhol (már aki eddig írta), nekünk is társasozós, kártyázós, szaunázós volt, mivel esett a hó, volt hogy kint hűtöttük le magunkat a szabadban a szauna után, szuper volt :)

Hát én csak pislogok hogy beturbósodtak a gyerkőcök, kúsznak, állnak, meg ilyenek, Zsófi óvatos duhaj :lol: tudja hogy hanyatt fekve nem lehet eldőlni :wink: :lol:

Tényleg Niki, hogy áll az éjszakai projekt? Zsófi is rászokott a hajanl 3as cicire, de már egész megszoktam... merthogy előbb elalszik...

Csilla, ilyet Zsófi is csinált 1-2 szer, hogy csak nekem vonyít, és ha othagyom fél perc után abbahagyja merthogy nincs közönség :wink: nálunk akkor megy ez, ha túl fáradt és nem tud elaludni... ilyenkor otthagyom amíg lehiggad, aztán visszamegyek és megbabusgatom, utána általában elalszik...

Lorci, csak nem nőgyogyóilag?

Ági, szerintem tök simán lehet hogy Zitának tényleg azért jön be a bolti, mert híg... én teljesen kihagytam a krumplit mindenből, paszírozok, és elég hígre csinálom az ebédet, a gyümi meg minden formában fogy, brutál mennyiségben...tegnap vacsi közben megevett 4-5 gerezd narancsot ( miután megevett két almát meg egy fél banánt... :shock: )Még egy ötlet... nálunk csak melegen fogy a főzelék, amint kihül nem eszi, újra kell melegíteni.
Zsófi még így sem hízott az elmúlt hónapan, úgyhogy most egy hete már kap sinlacot vagy az ebédbe vagy az uzsiba.

Dóri, hol sütötteétek a malacot? Kint a szabadban? Én még egy pulykának sem mertem nekiállni :oops: pedig kacérkodtam a gondolattal...

Rena, nagyon jók a képek, Balázsnak bejön a bébikomp?
Annyi rosszat hallani róla, kíváncsi vagyok hogy aki használja mégis miért döntött mellette. Gabi, úgy tudom nálatok is hajtja Brendon.
pici76

Sziasztok!

Én is kivánok mindenkinek még egyszer boldog új évet.
Nálunk is csendesen teltek az ünnepek, nem volt nagy felfordulás.

Bálint mostanában sokszor felkel éjszaka és nem túl jó az étvágya. 8 nap antibiotikum után sem gyógyult meg. Talán a hétvégére jobb lesz.

Szombaton felállt a mosogatógép lehajtott ajtajának a segiségével. :) Pont sikerült lekamerázni!

Remélem, hogy visszaállnak a dolgos hétköznapok és mindenki jön majd élménybeszámolóval.

Szép napot!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Pici kompot nem vettünk mert én is sok rosszat hallottam róla ez csak kölcsön komp. Doktornő azt mondja ha ül már egyedül és mászik akkor már lehet kompozni. Kipróbáltuk tetszik neki teker rendesen nem tudom veszünk-e. Balázs kis ideig ül egyedül, mászik de még nem sokat és hintázik.

KépKépKép
rena10

Sziasztok!

Örülök, h. mindenkinél kellemesen teltek az ünnepek.
Mi babás barátoknál voltunk, napközben szánkóztunk, játszottunk, fektetés után meg kajálás, dumálás, iszogatás (szolídan) és társasjáték.
Tényleg nagyon visszafogottak voltunk, de jólesett.

Többen is kérdeztétek az éjszakáinkat, nos; hol jobb, hol rosszabb.
Továbbra is próbálom tartani a 4 óránkénti cicizést. Annál hamarabb igyekszem nem adni neki, csak vizet.
A szilveszter éjszaka brutál volt, sokat fenn volt. De nem a durrogtatás alatt, hanem előtte. Akkor kicsit engedékenyebb voltam, hiszen nem itthon voltunk. (nem akartam, h. ott üvöltsön és felébressze a másik gyereket).

Már érzem az ujjammal a reszelős kis fogacskát alul, de látni, még nem annyira lehet.
Ma egyszerűen nem hajlandó semmit megenni, csak a cici kell neki.
Kész vagyok tőle.
Ági! Emma is főként az üveges bébiételeket eszi. Lehet, h. tényleg az állaga miatt. Próbálom én is hígabbra, de nem mindig sikerül. Meg azt is gondolom, h. a pépés (nem tök híg) cuccot is azért már illene elfogadnia.
Nem akarom én sem, h. örökké csak üveges kajákat egyen.
Van egy az almaszósz banánnal csirkével, ez a sláger. Ezt és a joghurtot bármikor bevethetem. De nem akarom, mert akkor csak ezt lesz hajlandó enni.

Mindenkinek flottul megy a pépes kaja?
Kinek mik a tapasztalatai?
Várom az ötleteket, tapasztalatokat, javaslatokat! Mit tegyek, h. egyen a gyermek?

Kép
niki30

Még mindig (újra, mert egy napig jó volt) a derekam+lábamba lenyillalás van! :( A dokit meg nem tudom elérni, lehet, hogy ezen a héten még nem dolgozik. Addig marad a nyújtás, meg a kímélet!

Képzeljétek Ricsike meg inkább a saját főztömet eszi, mint az üvegest! Múltkor a híres Hipp bébiétel sütötök-pulkyahústól engem is kirázott a hideg! Így én kotyvasztok egy jó nagy lábassal, azt nyomja befele!!! :) Ma annyira nem ízlett neki.....de aztán pici banánt adtam..majd a pép..banán..pép!! Nincs kegyelem!! Megette!! A mama főztje az a mama főztje! :D :D

Mi most kezdünk az éjjeli ébredés leszoktatásról.....4 körül ébred és sír, eddig ciciztettem, de már alig van tejem!!!! :shock: Meg csak felébred és nem alszik vissza....megszokás. És eddig nem csak 4-kor kelt, hanem éjféltől óránként, fogalmam nics mitől függ. Eddig tápot kapott vacsira, de most majd a tejpéppel próbálkozom. Lehet, hogy éhes?? Na de alig van már tejem, attól aztán nem lakik jól, amit kicumizik!!! Múltkor már hagytuk sírni, fél óra múlva visszaaludt, de aztán 10 perc múlva kezdte újra, akkro ringatással azonnal elaludt! :( Hát szépen lassan próbálkozunk.

Hát én úgy emlékszem azt beszéltük, hogy január 2-tól kezdjük a fogyót!!! A mindmegette.hu-n van a 90 napos fogyókúra azt cisnáljuk, nem? Én már kezdtem. Ma fehérje nap van. Hús, sajt, és társai. Május 30-én esküvőre megyek, le kell dobnom 20 kilót!!!!!!!!! :shock: :shock:

Sír a culóka, mentem!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Én is főzök, nálunk a cékla-alma-csirke a sláger :) Én megfőzök 1-2 mellet húslevesnek, a húst leturmixolom kis lével és porciózom a fagyasztóba. A főziket szoktam frissem főzni/párolni minden nap, és ha sűrű, akkor a húsleves levével engedem fel. Vagy ha az nincs, akkor a saját főzőlevével.

Lorci, hogy jönek egymás után a napok? Holnap mi lesz?

Ma nagyon nyügi Milu :( Aludt 2x15 percet, nekem viszont nagyon kéne tanulnom, és úgy érzem most már a türelmem határán vagyok...

Csilla
Vendég

Én is csatlakozom a fogyóhoz, de én óvatosabban próbálom, nem merem ezt a 90 naposat, a tejcsi miatt. Inkább egy kis mozgás és ste nem evés mellett döntöttem. :roll:

Lehet félreérthetően írtam, "Van egy olyan gyanúm, hogy a bolti bébiételek lehet jobban bejönnének Neki az állaguk miatt". Szóval ez gyanú, de nem adtam Neki még boltit. És épp ezért nem is szeretném, mert sokmindenkitől azt hallom, hogy arra rákapnak a babók, aztán anya főztje nem kell. Így én is mindennap kotyasztok Neki. Most azt próbáltam, tegnap meg ma, hogy kétszerre adtam oda, és így elfogy (kb 60 gramm :roll: ). És azt tapasztalom, hogy a délutáni, ami pl ma fél 6-ra esett, jobban fogy, mint dél körül, ill. kora du. Igazából nincs napirendünk, így a kaját sem egy fix időpontban adom, hanem amkior "kijön a lépés". Mondjuk ez lehet nem túl jó így.

Kép
ági_bp

niki, nálunk nem megy a kaja. kb 10 kanálnyi bmi az a mennyiség, ami elfogy. de lehet h sokat mondtam :roll: karácsonykor, amikor nagyszülőknél nagycsaládilag ettünk, akkor elfogyott egy negyed üvegnyi zöldborsó főzi - asszem ez volt a rekord! :lol: egyébként üvegest és sajátot is próbiztam - egyik sem nagyobb favorit, mint a másik.
és hát hízás: 6 hósan csak 15, 7 hósan 10 dekát hízott egy hónap alatt, 8 hós korára viszont 50et. semmi nem változott - úgy értem egy grammnyival sem evett többet sztem mint korábban, legalábbis szilárdból biztosan nem -, csak még többet mozog és mégis. szal sztem marhára nem a kaja mennyiségével függ össze a hízás - ez sztem egy bekódolt progi bennük. úgyh én ezen már nem aggódom.
ja és pici, tudtommal az anyatejnek nagyobb a kalória tartalma, mint a zöldségeknek és gyümiknek, ezért kellene utóbbiakból többet ennie ahhoz h uazt a szintet elérje, csakh annyira meg nem nagy még a gyomorkapacitásuk.

karácsonykor gyermekem megbolondult - nemhogy "jól kifáradt és szépen elaludt", hanem gondolom, a sok élménytől annyira felpöröghetett h hajnali kettőkor nyomta be a szundit. :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: cserébe sokáig aludt délelőtt, de így meg totál elúszott a nap. remélem, lassan visszaáll egy normalizáltabb életvitel. pedig mi nem is járkáltunk vele sokfele - a rokonok itt vannak egy kőhajításnyira. de neki úgy tűnik még ez is sok tud lenni.

én Vikóval szilvesztereztem kettesben. ő szerencsére szépen elaludt, durrogásokra sem ébredt fel, csak fél óra spéttel. viszont gyerekek, ééééén nem tudtam elaludni reggel 6ig!!! :shock: :shock: és nem a pukkanások miatt ám. mondom, nem igaz már h mi van - erre hajnali 3kor esett le h én du-kora este megettem 5 db tojás és tejmentes, kávés muffint - és dög erős kávé volt benne, amit anyu főzött. :evil: :evil: de nem tekert a szívem v ilyesmi, csak nem tudtam elaludni. úgyh a tegnapi napot 2 óra alvással nyomtam végig. du le akartam feküdni Vikicsivel, de ő nem akart aludni :roll: :shock: :( :lol: mire ő akart, addigra már kiment az álom a szememből.

vanda, hogy érted h nem gyógyult meg Bálint? köhög még v mit csinál?
Vendég

fúú ági, ezt én is csináltam h ahog kijön a lépés... nem tudom h gáz-e - én is gondoltam h az, de hát én is alapból egy ilyen rendszertelenebb ember vagyok, akkor miért dresszírozzam a gyerekemet? :evil: de azért most inkább ebédre adom. pedig én is ezt a du-estét figyeltem meg optimálisabbnak. :oops: azért most h így írod, lehet h visszavezetem a dolgot és én is próbálkozom kétszerre.

(ági, néha az az érzésem h nekünk uaz a gyerekünk van!! :lol: :lol: v mi is uazok vagyunk, csak két nicknéven írunk?! :wink: :lol: )
Vendég

Doo :lol: :wink:

Jaj, azt nem is meséltem, hogy Zita elkezdett veszekedni :shock: Nem sír vagy ilyesmi, hanem veszekszik "RÁNK" ha elveszek valamit vagy elejti stb. Hát volt egy eset, hogy csak álltam és néztem :shock: :shock: Megnéztem az aszcendensét, mondom tuti vmi tűz jegy, mondjuk kosra tippeltem. Nyilas. :roll:

Kép
ági_bp

Dóri!

Onnan tudom, hogy beteg, hogy még mindig nem tiszta a tüdeje, mindkét oldalan lehet még eltérést hallani kilégzéskor.
Még mindig kapja a Ventolint. Mivel az apja időközben megbetegedett, lehetséges, hogy a kicsi felülfertőződött, csak a gyógyszerek miatt nem lett durvább.
Ezt gondolom, aztán lehet, hogy nem igy van.

A kaja nálunk sem megy, igy nem tudom, hogy hogyan lesz a leszoktatás. Ma az édes sem csúszott (alma-krumpli), szóval fogalmam sincs, hogy hogyan tovább. Jön a védőnő a jövő héten, akkor majd megbeszélem vele.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

ági, én is szilveszter este döntöttem el h megnövesztem az eddig 3 centis sérómat. :shock: :lol: persze nem derékig erőre, de azért hosszabbra. párom folyton azzal cikiz h kopasz vagyok és hát persze h Viktória haja sem nő így, ha rólam vesz példát. :evil: :lol:

vanda, te ilyeneket hallasz h eltérés van kilégzésnél?!:shock: amikor 23-án enyém is köhögött, én arra gondoltam h mit nem adnék egy jó kis fonendoszkópért és pláne, ha tudnám is h mire kell odafigyuzni. :roll: doki barátnőm "megnyugtatott" h pl egy tüdőgyuszit pont nem lehet hallani sehogy sem, amikor tombol, csak v nagyon a kezdetén v amikor már múlik. egyéb dolgok miatt meg nem nagyon kell aggódni.
Vendég

Ma főtt zöldség mehet minden mennyiségben!!!!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat kaja ügyben.
Szal Ági, akkor még nem adtál Zitának üveges kaját, értem.
Tegnap természetesen az imádott bébiételt úgy benyomta, mint a huzat.
Ma próbálkozom megint valami sajáttal. Lehet meg kell várnom, míg iszonyat éhes nem lesz.

Milyen napotok van?
Én ma be kell h. menjek dolgozni kicsit. Apa jön haza korábban.

Fogyózóknak kitartást!!! Bár még csak most kezdtétek, de felnézek rátok!
Én szoptatás befejeztével szánom rá magam.
Mondjuk a napokban előfordult párszor, h. nem vacsiztam, aminek örültem.

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?