Új privát üzeneted érkezett!

TB-ismerők!
Miért jó az, ha az ember még a GYED idején belül szüli meg a következő babát?

Szia új-Ági!
Próbáljátok meg, hogy éjszaka csak megsimogatjátok, ha sír, esetleg kicsit felveszitek, és hagyjátok bőgni. Csak akkor fog leszokni, ha megtanulja, hogy hiába bőg, éjszaka akkor sem kap... Biztos nehéz lesz, de szerintem másképp nem megy.

Hízásról mégegyszer: sportolni ugyan nem sportoltam (egy porcikám se kívánta), de nem autóval jártam, hanem gyalog meg BKV-val, a 37. hét közepéig ugráltam a munkahelyemen, gyalog másztam a lépcsőket, szóval megvolt a mozgás...
Most határoztam el, hogy elmegyek aerobicozni, mert a tej már úgyis elfogyott magától, és a következő terhesség előtt szeretném formába hozni magam.

Cerazette-szedők: igaz, amit a dokim mond, hogy ha az ember abbahagyja a szoptatást, akkor már nem ér semmit a Cerazette?

Zita
parazita

Hali!

Képzeljétek van új telcsim! Annyira szép Siemens SL55, ne győzök betelni vele Kép Amikor Dani elaludt uána még éjfélig azt buziztam Kép

Rit
Én is 3 óra alatt szültem, tök könnyen minden fájdalomcsillapító nélkül. Tuti a sport is hozzásegített. Másnap már vígan járkáltam és le is tudtam ülni a sejhajomra. Szerintem az csak rosszabb, ha vki nem tornázott előtte és a terhesség alatt akar csúcsokat döngetni, de aki egylbként is évek óta hozzá van szokva, annak tényleg jobb, ha folytatja. Egyrészt az oxigébfelvétel is jót tesz a babának. Én is léocsőgépeztem és futópadoztam, persze akkor már csak light-os formában. Szülés után 4 hónappal kezdtem el otthon és néha néha erősítőre eljárni tornázgatni, a tejem nem apadt el, sőt sok olyan anykát ismerek, akik rendszeresen sportolnak és szépen szoptatnak! Sokkal könnyebben viseltem én is az utolsó hónapokat, mert egyszerűen nem volt nagyon időm megállásra, dolgoztam is a 37. hétig. Nem tapasztaltam, hogy apadt volna a tejem a sport miatt, még most is van, pedig Dani 11 hónaposan egyik napról másikra elválasztotta magát. Ennek már 2 hónapja. Most már csak nevetgél a cicimre, ha megmutatom neki és bökdösi a keével, de esze ágában sincs megkóstolni. sajnos Kép

Parazita
Én a Continuinról hallottam uezt, bár a dokim cáfolta, de azért abbahagytam és addig máshogy védekeztünk. Dani 10 és fél hónapos volt, amikor megjött, aztán rá 2 hónapra. Most, hgy már nem szoptatok Gracial-t szedek, ez már rendes bogyó. Eddig semmi panaszom vele.

Szed valaki esetleg Continuin-t? Nekem még van egy bontatlan 2havi adag, szívesen átadom valakinek, nekem egy jó darabig úgysem fog kelleni.

üdv megyek adatbazizni
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
a válasz:
Mivel a szolgáltatás augusztus közepétől indul, egyelőre a létszámról nem
tudok nyilatkozni. Az eddigi érdeklődők ősztől vennék igénybe a
szolgáltatást. A létszámot úgy képzeltük, hogy egy helyen maximum 5 gyerek
lenne és 2 baby sitter vigyázna rájuk.
Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez nem intézmény, mindössze arról van
szó, hogy pár baby sitter "összeáll", így jobb, több szolgáltatást tudunk
nyújtani, anélkül, hogy a szülők pénztárcáját jobban megterhelnénk.
A felügyelet ára napközben (08-17) 500 Forint/óra, este (17-22) 700
Forint/óra, éjszaka (22-08) 400 Forint/óra.

Zita
Nagy Gratula Solyminak!!!

Ági
Szia itt közöttünk!!
Örülök, hogy szerencsésen megúsztátok a balesetet!!
Én is az éjszakai keléssel küzdök, most ott tartunk, hogy leredukáltam 1-re. Ezt úgy csináltam, hogy amikor ébred, csak megigazítom, visszafektetem szépen és NEM emelem fel. Tapasztalataim szerint soxor csak az ölelés hiányzik nekik. Így hamar alszik is megint, tápszert kap még ő is, de éjjel már csak max 50ml-t iszik meg, így a következő lépés (jövő hétre tervezem) az lesz, hogy tápi helyet vizet v. teát fog kapni. Elvileg így hozzászokik, hogy nincs kajcsi, és úgy hallottam hamarosan az ivást is elhagyja majd. KépKépKép de jó lesz egybe aludni vagy 6-7 órát!!!KépKépKép

Zsani
ok, én csak azért mondtam, mert ilyen is van. Amúgy azt hiszem, mi benne lennénk, amúgy is szoktunk arra menni és megyünk jövő héten is. Csak nálam az a gond, hogy időpontot nem tudok, mikor jó nekünk, így max. az lesz: ha épp jó, megyünk, ha nem, akkor megyünk máskor

Manó
Akkor miért nem jöttetek tegnap?? Én kérdezgettem, hogy van-e valakinek kedve Dagályozni egy kicsit, mert mi kint leszünk??!

gumicukor
hát nekem az ülés már azonnal utána ment: megúsztam gátmetszés nélkül az egészet!!KépKépKép
Dodesz is magát választotta el- csak ő 6 hónaposan KépKép mondjuk nem volt már valami sok tejem, de azért még egy-két szopi belefért volna. De egyszerűen nem volt hajlandó, hiába próbálkoztam KépKép Én nem dolgoztam már, mert az én munkahelyem Budaörsön volt, és nem volt kedvem ott lenni 8órában, közben 2-t még tömegközlekedéssel tölteni. De úgy is számoltam, hogy mivel a táppénz nem járulékköteles, így alig kaptam kevesebbet, mintha melóztam volna. (20e volt így a különbség) - így úgy döntöttem, annyiért nem járok be.
Nálam amúgy az is volt a baj, hogy nagyon rossz tanácsokat kaptam már az elején. A kórházban is + a gyerekorvos is azt mondta, hogy szigorúan tilos két mellből szoptatni, elég egyből, ha nem elég akkor tápszerezzem. Így én hülye bevettem ezt, és jó leapasztottam magam. Utána, meg mire rájöttem meg utánaolvastam, hogy ez mekkora baromság, akkor már késő volt. Pedig iszonyúan küzdöttem, jó nektek, hogy nem tudjátok, mmilyen az. Remélem a következő gyerkőcnél jobb leszek majd Kép

Jaj, már annyiszor akartam kérdezni: ki az aki Dentocart ad a gyerkőcnek rajtam kívül??? utánaolvastam, hogy a fogacskák kibújásáig ajánlatos mindenképpen, de max 12 éves korig. Csak arra lennék kíváncsi, ki meddig tervezi adni?

szép napot mindenkinek:
Rit és Dodi

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Alex felebredt ugy 3 korul es enni kert,nem tudom mi volt vele, mar reg nem csinalt ilyet.na de legalabb 8-ig aludt utana ; )

Amno
Aha erte,persze az is jo ha csak nehany orara tudja vallani,vagy pl majd hazahozni,bolcsibol,ovibol : )
Kepzled a dokim szerint 1 eves korig kaphatja igyanezt a tapot.Na mindegy szeptembertol mar ugy is lesz egy jo sokink videken majd azzal megkonzultalom a dolgot.
A noverm emg nem volt abban a boltban,de ha vasarnap visszjovok akkor mar tudni fogom mi ujsag.

Agi
Udv itt,erdekes hogy van mar Agink Petraval : ))
Hat tanacsot nehez ebben a dni,talan ne adj neki enni,de az viszont eleg drasztikus es nehez elviselni a sirast,tudom.
En sajnos mar a kezdetekrol tapszeret is rohangaltam ejjel ugyhogy tudom milyen faraszto.
Nekunk magatol aludta at az ejszakat ugyhogy erre nincs jol mukodo otletem.
Hu ez a baleset,emg jo hogy ti si megusztatok 3 het korhazzal.

Zsani
Meg nem irtal nekem kredenc ugyben,erdekel meg ????

Parazita
Gondolom azert mert igy az elzo naptari evben emg dolgozott+gyast kapott es az alapjan szamoljak majd a tappenzt a szulesig es utana mindent elorol.
Nem a Cerazettat lehet utan is szedni ,semmi koze a szoptatashoz,mx annyi hogy alatta is lehet szedni.En azert valtottam mert nem jott meg pedog mar regota nem szoptattam,.

Na megyek pakolni ,megint visszuk az egesz hazat: ))
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit!

Igeeen, udom, majdnem írtam is SMS-t, de már be volt tervezve Liget, mert alá akartam írni azt a állatkínzásos törvény módosítást. Az a baj hogy délelött az Emmával nem nagyon lehet elindulni, mert 8-kor kel, de 11-től újra alszik, és nem alszik el akárhol, nálunk így csak délutántól van program tervezés. és nem tudtam meddig vagytok kint. Plusz ma megyünk manó2-vel délután az itteni strandra, úgyhogy a strand program nem marad ki.Kép De ha legközelebb mnetk esetleg megpróbálunk csatlakozni úgy kora délután.

Mi az a Dentocar? Én még nem is hallottam róla.

Ági!

Szia, üdvözlünk itt. Hát az éjjeli kelés nagyon nehéz dolog. Én ahogy látom az itteni történetekből, vagy hagyjátok hogy ő maga szépen leszokjon róla, ha 1 éves korában akkor akkor, ha 3 évesen akkor akkor (mertazért olyna baba nincs aki előbb utóbb ne hagyná abba), vagy pedig elkezditek leszoktatni, mert azt mondják hogy 6 hónapos kor után már gy baba nem azért kel fel, mert éhes, hanem megszokásból. ha ez utóbbit választjátok, akkor arra sajnos semmi más módszer nincs, mint hogy egyszerűen kajcsi helyett csak inni adtok neki, hátha amiatt már nem kel fel, ha így se magy, akkor pedig egyszerűen hagyjátok sírni. Ha felébred odamentek, de lámpa gyújtás nélkül, max suttogva beszélve megsimizitek, próbáljátok visszaaltatni. aztán ha picit megnyugodott otthagyjátok. De ez nagyon nehéz, eleinte biztos tiltakozni fog, és sírni, csak akkor kezdjétek el ha van erőtök befejezni, mert ha alkezditek és aztán abbahygjátok az állítólag többet árt mint használ.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Zita!
Őszinte részvétem a nagymamád miatt. Hidd el, ő már jól van, jó helyenKép

Fitnessesek.
Ha én ennyit sportoltam volna mint a Réka és terhesség alatt is jól esett volna akkor nem ugyanúgy mint Gumicukor nem hagytam volna abba amíg jólesik, nem érzek a pociban kellmetlen feszülést... Ha meg még a babanetet is olvassa, vagy csak úgy a netet és gyüjti az infót és a dokijával konzultált és tényleg ép ésszel csinálja akkor nincs jogunk kritizálni.

Szombat hajnalban indulunk Erdélybe és csak hétfőn jövünk, ezért ma elvittem a gyereket mázsálni. Fogyott. 1 hónapja volt 11 kg 4 dkg és most 10 kg 65 dkg. Viszont 77 cm. Legalább 5 cm nőtt ebben a hónapbanKép Nemhiába nézegettem a ruhátit, hogy amit még májusban vettem majdnem mind kinőtte.Kép A bodyk pattanak szét a fenekénKép
Na meg amennyit mozog... rettenetesen sokat, meg is látszik... a súlyán, mert máskülönben nemKép

na puszi
sasha és a 10 hós Gabi

Kép
sasha

Sasha,
Köszi, engem is az vigasztal, hogy neki (a nagyinak) már épp elege volt..
Szépen nő Gabi! Ahogy láttam, fogyni is volt miből Kép Jó utat Erdélybe!

Kataa, Gumicukor,
Köszi a hozzászólásokat! "Rendes" bogyót már nem akarok szedni, mert nov-dec táján indul a következő baba projekt Kép

Zita
parazita

Sziasztok LányokKép
Nagy hírem van. Christopher tegnap magától felállt, persze kapaszkodott az asztalba rendesenKép Téglákat kellet az asztal aljára tenni egy dobozba, nehogy felboruljon, vagy eltolja a szőnyegen és úgy zakózzon.

A gyereket pedig körbebástyáztuk paplannal, takarókkal, kispárnákkal, ha elesik akkor puhára huppanjon. Most kész káosz a lakás, olyan mint egy török basa háremeKép. Ez így szép és jó, de mit fogunk csinálni amikor elindul és elesik? Azt hiszem lesznek kék-lila foltjainkKép

Sajnos én a terhességet nagyon rosszul bírtam. Voltam olyan napok a terhesség végére, hogy a lábamat sem tudtam felemelni, nemhogy még tornázni menjek. Pedig a 20.hétig rendszeresen úsztam. Feljött rám 17 kiló, a szülés után másnappal már csak 5 kiló felesleg volt rajtam és most már az az 5 is lement és mégis nagyobbnak nézek ki mint azelőtt.

A napokban rájöttem miért. A tőgyeim miattKép. Nem, nem nevezem melleknek, mert az én melleim sokkal, de sokkal kisebbekKép!

Para ZitaKép
Nálatok is novemberben indul a következő baba project? Nálunk is.
Gondolkodom, hogy átmegyek majd a ma megint megjöttbe, de minek is menjek oda, ha még mensim sem lesz? Ha, ha, ha...

Meg azt hiszem pszichésen sem lenne túl jó megoldás, hát majd meglátjuk.

Pusszancs,
Moni
mj__móni

Sziasztok
Ági
üdv itt mintha a fiamrol irtál volna igaz ö már 1 nap hiján 1 éves és mégis felkell éjszaka enni vagy inni én ugy vagyok vele hogy majd leszokik rola tudom fáraszto felkellni hozá de inkább felkelek hozá mint hogy sirni hagyam .Neked kell eldöntened hogy sirni hagyod éjszaka ha enni kér vagy felkelsz hozá és kivárod mig magátol leszokik .

Mano
petike nem megszokásbol kell föl hanem azért mert tényleg éhes ,szomjas és ö üres hasal nem tud vissza aludni ugylátom pedig kap elég kaját 5x eszik egy nap nem számitva az éjszakai evéseket .

Zsani
bocsi Kép nem tudtam hogy a Dagályban van 30cm viz is nem szoktam strandra járni se uszodába nincs rá pénz meg nem is volt strandon utoljára 15éve voltam ezért eben a témában nem vagyok jártas anyira Kép .

Beszti
kérhetnénk holnapra egy kutyusos táblát mert petikének holnap lesz a szülinapja .

Puszi Csics és Petike
csics

Sziasztok

Latom senki nem ismer koltoztetos ceget.Kép

Agi

Udv koztunk!!!Kép
Szerintem is nevet kene valtoztatnod, mondjuk AGika, vagy AGnes, vagy ilyesmi...KépKépKép Vagy akarmi.Kép

Ejszakai felkeles ugyben nem tudok semmi okosat, az en lanyom ataludta az ejszakat 2-6 honapos koraig, azota hol atalussza, hol egyszer kel, hol tobbszor. Ilyenkor teat kap, hajnalban szopit.

Ja, tegnap olyat csinalt, amilyet 2 honapos kora ota nem, este fel 9 kor letettem, erre 10-kor felebredt es nem volt hajlando fel12-ig aludni. Mindent elkovettem, teat adtam, simogattam, zenet hallgattunk, bekentem az inyet hatha a foga... bar nem tunt ugy, hogy valamilye fajna. Fogalmam sincs mi lehetett vele, az ablakot is kitartam, hogy hataha melege van. Nyujtozkodott a jatekai utan, ha raszoltam visszafekudt egy tagra nyilt szemekkel dumalgatott. Vegul egy kis labdaval a hona alatt aludt el, mikor en mar majd elajultam a faradtsagtol. Mostanaban tobbszor elofordult, hogy ejfel elott felebredt, de egy kis simivel vissza is aludt. Volt hogy a pocakja fajt, ha bevacsorazott. De ez a tegnapi egy rejtely.Kép

Zita

Nagyon ugyes Solymi hogy mar jar!Kép
Emilia is egyre tobbet lepeget, mar akkor is el mer indulni, ha nem lat valakit akiben kapaszkodni lehet par lepes utan.Kép Ma ugy labdazott, hogy eldobta, utana totyogott, leguggolva felvette, eldobta, utana totyogott....
mint a nagyok. Nem hittem a szememnek.Kép

Gumicukor

Emilia is fesulkodik a hajkefemmel.Kép A vicces az ,mikor ugyanezt a fogkefevel is megprobalja.

Sasha

Nem semmi tempoban no a fiad!Kép Gyozd majd ruhavasarlassal! AKkor most pont akkora mint az en lanyom, csak egy kicsit vaskosabb.Kép Es 2.5 honappal fiatalabb.Kép

Na megyek intezkedni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hahó!

Jó kis kerti parti volt nálunk este, bográcsoztunk a szomszédsággal. csak sajnos este becsődítette őket a férjem a jánosáldásra, ami nem volt éppen halk és fel is ébredt a fiamKép Férfiak....Ja és mosogatni ne kellett volna utána este későn. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs gépKép
holnap meg mi vagyunk hivatalosak kerti bulira a kollégáimál. Hát igen, ki kell használni a nyarat, mindjárt vége és ücsöröghet bent az ember esténként.
Tali
Hát tőlünk is iszonyú messze van, és jövő héten Sopronban nagyizunk, úgyhogy sajnos-sajnos majd legközelebbKép
Fitness
Nem akartam ilyen vihart kavarni, nekem tényleg csak az a két mondat fájtKép

Nyuszika!
Gergő is gyakran csinál ilyet, én se tudom az okát, de ő hamar visszaalszik , játszani sose akar, mert a szemét se bírja kinyitni és úgy bömbizik szegény. Sajnos költözős céget nem ismerek, nekünk alig volt még cuccunk anno.

Moni
gratula a feláláshoz. Állítólag egy-két esés kell a fejlődésükhöz. Persze engem is nagyon megviseltek a hanyattvágódások, de 2 nap alatt megtanult visszacsücsülni, ha fáradt, akkor nem mindig sikerül. Hát igen én is ezt érzem, hogy kilóra ugyanannyi, de alakra más. kicsit mamásabbKép

Rit
Dentocart nem ismerem, pedig lehet, hogy kéne, nincs egy fogunk se mégKép
dettó ezekkel a szopitanácsokkal láttak el engem isKép Kínlódtam is rendesen, mondjuk Gergőn még nem mutatkozik, hogy el akarná választani magát.
Ohne gátmetszés? Tök jó Neked, bár én abból már nem éreztem semmit és gyorsan gyógyult, de akkor is, irigy-irigyKép

Kataa!
jó utat!

Zsuzsa!
Hát igen, a rossz tanácsokból nekem is kijutott és amikor ott áll az ember kétségbeesve, örül, hogy valaki mond valami tanácsotKép Úgyhogy nagyon rendes Tőled, hogy szárnyaid alá veszed a mamikatKép

Gumicukor!
Nekem is 3 óra volt (2 óra 51 perc) a szülésKép mondták is, hogy legközelebb korábban induljunkKép

pusza
Jud
Judy

na, elindítottam egy jó hosszú ideig tartó lekérdezést, így írok.

sasha
nem egészen értettem a fitneszeseknek szóló írásod, szerintem vmit elírtál, se vége se hossza, plíz ha van energiád és időd, akkor ismét kérjük szépen! köszi! Kép

nyuszika
nagyon ügyi emília! Dani még mindig csak az egyik kezét fogva hajlandó sétálni, persze azt abba se akarja hagyni. A homokozó közepén feláll 4kézlábra és néz jobbra balra nagy vigyor közepette, hogy ki látja Kép Ha sétálunk így egy kezét fogva (már csak szerintem a biztonság miatt fogaj, mert szinte alig fogja, súlya egyáltalán nics rajta)és megállunk, akkor tétovázik kicsit, hogy menjen-e saját lábán, de inkább a könnyebb utat, a 4kézlábat választja. Viszont jó, mert szinte alig esik, mint ahogy olvasom sokaknál előfordul.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy
Nekem is pont ezt mondták Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

DENTOCAR
A fluorid pótlást elkezdjük már a születés után, ha a víz fluorid tartalma 0,3 mg/l alatt van. Nem szabad azonban fluoridot adni akkor, ha az ivóvíz fluorid tartalma 0.75 mg/l felett van. Ebből adódtak a problémák, és az esetleges túladagolások (foltos zománc), hogy nem mérték meg minden településen pontosan az ivóvíz fluorid tartalmát. Mára ez már megtörtént az egész országban, így a területen dolgozó háziorvosok, orvosok ennek értékét ismerik, a fluorid prophylaxist ennek megfelelően irányítják. Biztosan nem okoz gondot, ha a gyógyszert tejben adják be tea helyett, két étkezés között. A kimaradt napok tablettáit nem szabad utólag egyszerre beadni.
Dr. Gömöri Ágnes

Egyik orvos ajánlja, a másik nem. Az ásványvizekben is elég mennyiség van szerintem.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

GumicukorKép
Valóban nem volt se füle, se farka az írásomnakKép Egy két -nem- rossz helyen volt, meg egy két -is- isKép Na kicsit átjavítottam, de nem vittem túlzásbaKép

Ha én annyit sportoltam volna mint a Réka is a terhesség alatt és jól esett volna, akkor ugyanúgy mint Gumicukor nem hagytam volna abba amíg jólesik. Ha nem éreznek a pociban kellmetlen feszülést adig szerintem nincs baj. Ha meg még a babanetet is olvassa, vagy csak úgy a netet és gyüjti az infót és a dokijával konzultált és tényleg ép ésszel csinálja akkor nincs jogunk kritizálni.

sasha

Kép
sasha

M delutan Alex es en : )alig tudtunk aludni mert felszedte ka burkolatot a kapulajban meg a folyoson felenk.MEgjegyzem 3 eve pereskedik a haz hogy csereljek le mert tobb mozog mint nem,erre mikorcsereleik le,a koltozesunk elott 3 hettel : ((
Iszonyat zajjal vannak,meg jo hogy 2 ora mulva elhuzzuk a csikot: ))

Sasha Na akor Gabi lemozogja: )))Alex is pont ennyi cm,jo hosszu babak ;))

Parazita
Akkor hajra Novemberben : )))M imajd leghamarabb jovo nyaron kezjuk ha mar minden a helyen lesz az uj lakasban.
Kerdes az hogy merjem-e rozsaszinra festetni a teso szobajat ?? : )))))))))))

Moni
Graulta Chirsnek!!!
Bar nekem mar visszamentek a dolgok de hatam,vallam megerosodott a cipelestol : ))Ez jol is jott: )))
Szerintem sem jo visszamrni,ha sokat voltal ott,most hogy mar van egy baboda masodik is itt lesz mint a karikacsapas,csak pozitiv hozzaallas : )0

Csics
Moivel holnap nem elszek igy elore is nagyon boldog szulinapot Petikenek!!!!

Nyuszi
Hat en ismerek egy pasit az tavaly 4000 Ft/ora volt csak a kocsi berles (egy kis teherauto ) ,mivel nekunk volt eleg sok eros baratunk igy nem kellettek a pakolo emberek.Azt hiszem egy ember 2000/ora volt akkor.Szoval ha erdekel akkor utanaznezhetek a szamnak.

Dentocar: En is ezt tudom van a ki ajanlja,van aki nem.

Jo hetveget mindenkinek!!!!
Kataa es a holnap 10 honapos Alex

Kép
Kép
kataa

Képzeljétek ma reggelre kibújt Dodesz 6. foga - szerintem ez is lehetett az oka az éjjeli hisztinek. Sebaj, délelőtt mindketten jót szunyáltunk Kép Most meg pakolok, holnap indulunk a Balcsira 3 napra - már úgy várom!

manó
tabletta. nátrium fluoridot tartalmaz, a sogak erősítésére, fogszúvasodás megelőzésére van.

sasha
jó utazást és lagzizást!! de jó nektek - olyan szép Erdély, én imádom - és most ti megint láthatjátok!! KépKép

mjMóni
nagy gratula Chrisnek!!!

nyusz
sajna nem. Legalábbis olyat, amelyik pakol is Kép de nézz körül a neten!

csics
boldog szülinapot holnapra Petikének!!! - én nem tudok holnap már jönni

Rit és Dodimó

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Zita
Részvétem a nagyid miatt! Kép

Ági
Kép

Nyuszi
Én is csak olyan költöztetőket tudok, akik nem pakolnak.

Ági
Gratula az új pocaklakóhoz! Örülök hogy Petra meggyógyult viszonylag hamar!

Csics
Boldog szülinapot holnapra Petinek!
Kép

Kataa
Alexnak boldog 10 hónaposságot!

Forti

Kép
Kép
forti

Csics: én is boldog szülinapot kivánok PetinekKépKépKép

zsani
zsani

Szassztok Lányok!

Nyuszika, Kataa!KépKépKép

Képeljétek, Almának hétfőn tört át at első foga, ma meg már rögvest a második! Szerencsére elég kevés nyafival megúsztuk... Úgy látszik jó későn kezdte, de belehúzott. (tíz hónapos a lelkem....)

Fitnesz:
Én a terhességem előtt bodyztam, meg mindenféle cardio-kat csináltam, amikor terhes lettem azonnal abbahagytam - alapjában véve elég lusta dög vagyok, így aztán a harmadik hónapra 5 kiló plusz volt már rajtam... Az egész terhesség alatt 13-at híztam, ez orvosilag aszondják "határeset", de a szoptatás alatt sikerült alaposan meghíznom, most 15 kiló plusszal küszködök. Ez azért is ciki, mert az új lakásunk a harmadikon van, lift nincs. No és amikor viszem fel az emeletre a plussz kilóimat, meg a gyereket, meg még amit esetleg bevásároltam a piacon, az ugyibár közel 30 kiló. Sajna már fájnak a térdeim. De kábé két hete a tejci kifogyott, úgyhogy nincs mentség, fogyózok!
(Szerencsére Alminak még sokáig elég a mélyhűtős tejci)

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Hizás: szerintem önmagában ez is kicsit alkati dolog. Van, aki nem sportol semmit, mégsem hizik, van akire meg iszonyúan felmegy. Van, aki sportol és még is felmegy és van akire tényleg nemKép.
És van aki nem figyel rá (mint én Beninél) akkor felmegyKép, ha meg figyel rá, akkor nem megyKépKép. De a 32. hétre a +3 kg elég kevésnek tünik. Én összesen 9 kg-t hiztam Nátánnal (ez el is tünt utána), de a 32. hétnél már 6,5 kg rajtam volt. Pedig nagyon figyeltem! (Ekkor már 1,6 kg körüli babát mértek, és hát rendesen volt pocim is.)
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki tényleg nem akar elhizni és fitt akar maradni (bárcsak én is jobban figyeltem volna Benivel, akkor most nem kellene ennyit küzdenem), csak aki a médiákban szerepel, annak meg kell fontolni, hogy mit mond, és ha humorizál, arról a nézöknek is tudniuk kéne. Nehogy néhány leendö vagy épp aktuális anyuka az ö példáját követve butaságot csináljon. (A másik rész meg depresszióba esik, hogy neki ez sem sikerült, mert hiába ö egy kövér anyuka...)

Szoptatás-sport: szerintem nem mondanak ellent egymásnak, persze ésszel. Ha valaki nem csinálta, akkor ne most kezdjen maratoni futásba. Figyelni kell a tejcsimennyiségre.
Én is fitnesszelek most és még vigan szopik Nátán (igaz, már nem olyan nagyon sokszor, de igény szerint). Aztán ez is lehet alkat kérdése. (És fontos, hogy a fitnessz közben (után) pótoljuk a folyadékot, mert a szopihoz kell elégnek lennie.))

Móni!

Nem leszenk lila foltosak, mert nagyon hamar megtanulják, hogyan kell huppanni, meg ha esnek is, nagyon ügyesen teszik. Egyedül a hagyattesés ciki, de az is csak a fejük miatt. Nátán nagyon szeret "vetödni" (jár pár lépést, aztán a végén, de persze többnyire a karunkba, ha nem vagyunk ott, akkor nem).
Igaz, Nátánnál a komolyabb esésnélküliségbe valószinü belejátszik, hogy ö ugy indult el, hogy megtanult kapaszkodás nélkül felállni (és mostanában újra szórakozik a fejenállásos dologgal (egyensúlyoz?Kép), mint 7 hónaposan), ugyhogy nem ijed meg eséskor, hanem leteszi a kezét, aztán állás fel és indulás továbbKépKép.
Én biztos nem megyek vissza a "ma megjött"-be, mert nem hiszem, hogy az, hogy valaki pár hónapig próbálkozik, olyan gond lenne, hogy oda kelljen menni. A 13 hónapot, mint Nátánnal, most nem fogjuk elérniKépKépKép. Nátán elött sok gond volt a menzeszemmel, most viszont olyan, mint Beni elött volt. Ugyhogy nagy reményeim vannak, hogy nem kell sokat várnunk a kis pocaklakóra.

Kataa!

Neeee!!! Én most a 3. gyereknél is unisexelni fogok, pedig nálunk már nagyon elkélne egy kislány, márcsak az családbeli egyensúly miatt isKép! Mit csinálnék 4 férfival?KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Már jó rég jelentkeztem. Annyira nincs időm semmire, heti háromszor megyek a nyelvtanfolyamra. A baj csak az, hogy annyira sokat veszünk egyszerre, hogy képtelen vagyok megtanulni. A leckémet is csak akkor tudom megirni mikor a Petra már elaludt de addigra már hulla fáradt vagyok és sajnos a hányinger is elkezdődött.

A Petra miatt is olyan ideges vagyok mert vasárnap óta hasmenése van. Nem eszik már egy hete semmit és inni se nagyon akar. Láza szerencsére nincs és jó kedve van. Elvittem az orvoshoz és kapott port a hasmenésére csak az a baj, hogy idáig még mindig nem hatott pedig naponta háromszor kell neki adni. De szegénynek olyan szinten megy a hasa, hogy egyik reggel is mikor kiakartam szedni a kiságyból az egész ágyat, a takaróját mindent összeszart. Nem tudtam, hogy hogyan fogjam meg. Másnap meg az etetőszékében volt ugyanez.

Most mennem kell mert nem tudok többet irni mert nagyon hányingerem van.

Ági
petra2

Sziasztok!

Most csak röviden bejelentkezem.
Tegnap hazaértünk a nyaralásból. Jól éreztük magunkat, és nagyon szép helyeken jártunk.
Csináltam is gyorsan egy albumot: Marcika 1. nyaralása címmel.

Igyekszem majd visszaolvasni is.
Remélem mindenki jól van.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!
Nagyon tetszik, hogy van másik Ági is Petrával! Kép Zita használta az új-Ágit, ez megfogott... Erre váltok! Kép
Köszi a sok üdvözlést + együttérzést is.
Én is nagyon örülök, hogy megúsztuk a balesetet (a bácsi, aki belénkrohant meghalt a helyszínen), de főleg annak örülök, hogy hosszú idő után megint mi nevelhetjük Petrát. Le sem lehet írni, hogy mennyire rossz érzés volt mikor hazamentünk és nem ismert meg minket, csak a nagymamihoz bújt. Nagyon-nagyon féltékeny voltam.

Rit:
Nagyon ügyesek vagytok, hogy már csak 1x keltek éjjel. Amúgy rájöttem nálunk az a baj, hogy a férjem gyorsabban kel fel mint én (a lábam még nem az igazi), és ő meg mivel maximálisan elkényezteti a lányát Kép, nem hagyja sírni, hanem gyorsan intézkedik. Azt hiszem be kell keményítenem... És főleg fel kell gyorsulnom. Kép Kép

Kataa:
Komolyan mondom olyan irigy vagyok, hogy vannak olyan babák és anyukák Kép, akik azt se tudják mi az az éjszakai felkelés... Kép

Zita:
Láttam a profilodban, hogy fordító vagy. Én most végeztem Miskolcon EU-s fordító szakon (illetve a baleset miatt majd októberben fogok államvizsgázni. EGYEDÜL!! A többieknek már megvan.) Sokat gondolkozom azon, hogy mit fogok majd kezdeni a dipivel, ha meglesz. Neked könnyű volt állandó munkát találni? Ja, és milyen nyelven fordítasz? Én angol.

Csics:
Boldog szülinapot a kisfiadnak! Remélem lesz parti, lufidömping, torta... Kép

Nyuszi:
Korábban nekünk is volt ilyen, hogy Petra felkelt és nem akart visszaaludni csak hosszas rábeszélés után. Kép Szerintem ilyenkor kipattan a szemük, és nincs mit csinálni velük, annak elelnére, hogy alig bírja az ember.
Az a hintás fotó a lányodról...!!! Annyira édes!

Ági:
Itt egy új Ági, egy új Petrával. Kép Kép
Remélem a te Petrád hamar meggyógyul. A mi Petránknak még soha nem volt semmi baja, hasfájáson kívül, nem tudom hogy viselném, ha bármi baja lenne... Rossz lehet neked is, bár gondolom a hányinger mindent elsöpör. Kép Mikorra várod a másik babát?
Milyen nyelvtanfolyamra jársz? Nekem most olyan fura, hogy szeptembertől nem kell járnom suliba (ilyen nem volt mióta elkezdtem az ált. sulit Kép ), és pont arra gondoltam, ha más nincs én is elkezdek egy új nyelvet. Valamivel muszály lekötnöm magam Petra mellett. Kép

Mindenki:
Tetszik itt!!!!!

Új-Ági
új-Ági

Hali!

Dög fáradt vagyok, itt van a tesóm és éjjel 2-ig dumáltunk, közben 1x ébredt Dani, aztán kötün szépen visszaaludt, után avisszaloptam az ágyába, ami a galériáról sötétben lejövet elég szép mutatvány szokott lenni, orra ne essek kezemben a gyerekkel Kép Korán keltem és jöttem be a melóhelyre, de délben már repülhetek is haza! Tegnap délután játszóztunk, egyedül lecsúszik Dani a nagy csúszdán csak alul kell várni, mert különben kirepülne, de nagyon élvezi, amikor belerepül a karjaimba. A csúszás váge felé, amikor begyorsul, kicsit "anya, betojtam " képet vág, de utána mutogat és húz ezerrel, hogy még menjünk Kép Tegnap kimondta, hogy cica, ami még kicsit tita, de mutat a macskára, aki nálunk a konyhában lakik.
Az orrát úgy mutatja meg mostanában hogy csücsörít a szájával és felvágja a fejét Kép A füleit pedig huzigálja, amikor rákérdezünk, hol a füled Kép

Tegnap jártam utána, és anyósom már Dani 1 éves korától igényelheti a GYES-t. Ez így tök jó, mert nincs állandó munkája és így tulképpen ő is kap egy kis fizukiegészítést. Nekünk csak egy beleegyező nyilatkozatot kell a párommal írnunk, hogy igénybeveheti a nagyi.

Csics
Boldog szülcsinapot Petikédnek! És üdv a nagyfiúk körében! Kép Kép Kép Hogy ünnepeltek?

Új-ÁGi
Üdv köztünk!
A dipi pedig csak jó dolog, sosme tudhatja az ember, mikor veheti hasznát! A lényeg, hogy legyen diploma, sok helyen szóba sem állnak anélkül az emberrel, sajnos, pedig hát nem ezen múlik valaki szerintem.

puszi szép napot mindenkinek!

ui
A Dagályos tali mikor lenne? Merre is van?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Viszszamenölegesen is Zsani Julusanak boldog szülinapot kivanokKép es
mara pedig Csics Petijenek is sok boldogsagot!!!

Agi,
nagyon nagy gratula a pocaklakodhoz! Jo pocakosodast kivanok!!!

Rit,
most olvasom, hogy jot görkoriztatok!!!En mar reg voltam, remelem, megint összejön.DE talan azert nem 34°C-ban!Kép
Es nagy gratula, hogy Dodo ilyen ügyesen Képuszikalt a strandon!!!Nem semmi teljesitmeny töle!!!

Nyuszi,
sajnalom a baratnödet, szemet az elet nehaKép. Egy ismerösömvan hasonlo modon: 2 honaposan meghalt a kisfia hirtelen csecsemöhalal következteben es par evre ra meg rak miatt kivettek a mehet....sok erö kell ahhoz, hogy igy tudjon elni az ember.

iancsa
szia megint itt!!!Kép
Fürge a lanykad, ha mar 10 honaposan egyedül lepeget!!!

Parazita
reszvetemKép

Uj-Agi,
szia köztünk.
Olvastam a balaesetröl, megdöbbentö, de szerencse, hogy Petranak semmi baja nem lett.Meg szerencse, hogy a nagymama tudott ra vigyzni, akkor is, ha igy van egy par dolog, amit Te mashogy csinaltal volna!MOst nem vagyok hasznalhato tanacsadas ügyileg, de ha eszembe jut valami, leirom!

rolunk,
hat ahogy gondoltam "kenytelenek" voltunk kicsit hosszabban a Anyueknal maradni, olyan klassz meleg volt.
De 32°C 37,7°C-os lazzal se vicces! Akkor aztan atkozott melegem vot, tiszta hulla voltam. Egy kis mellgyulladas kezdett piszkalni, talan amiatt volt a laz. Bar azota meg faj a torkom es kicsit köhögök, ugyhogy a fene sem tudja....
Meg az is erdekes volt, hogy vartam, hogy elöjöjjön az augusztus-szeptember körüli alergiam es semmi orrfolyas, OK utalatos szemviszketes es torokviszketes igen, de messze nem olyan erösen mint az utobbi evekben.Vajon miert? De tölem maradhat iyg... akkor megyek en többet meg augusztusban haza...!Kép

GYerekek jol vannak, Rebi sokat acsorog egyedül is, vagy pl. betol egy fiokot es ujra elengedi es meg mindig egyedül all... szoval ügyesedik...Kép par napja megprobalt egy lepest kapaszkodas nelkül tenni....de meg igen rongylabazik...fogacska is lehet uton, mpostanaban nagyon nyalzik es ragicsal...Aaron jo barna, pedig mindig be van kenve...es imadja a harangozast... es a Janos bacsikat, akik huzzak a harangokatKép....
Tegnap voltunk dokineninel: 76cm es 9,18 kg.juli 1.-en volt 9kg. De hat tudom, nem eszik tul sokat, de jol nez ki!!!! Es mar megint nem sirt az oltasnalKép!

NA akkor most eleg ennyi!
BIzti nem reagaltam mindenre, de hat azert legalabb ugy nagyjabol atfutottam a közel egy hetes termest!!

Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Halihó!

Gyorsan loptam egy kis időt, Apa délutános, kint játszik a gyerkőcökkel, én meg elvileg főzök Kép.

Legelőször is:
Csics Petijének BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Új-Ági!
Petra mellett lekötni Magad valamivel??? Őszintén irigyellek Kép! Én azt sem tudom, hogy a napi munkámra hogy jut idő, igaz, nekem két lurkóm van...
Az én Ádámom mindjárt 14 hónapos, és még mindig sokszor kel éjszaka. 3-4 napja óránként Kép, ilyenkor némi szopi után visszaalszik. Hulla vagyok, már tervben van a leszoktatás, de amíg ilyen hőség van, semmi esetre sem próbálkozom. Tuti megszokásból ébred, nem azért, mert éhes vagy szomjas, de mikor felkel, biztos érzi, hogy szomjas is. Én is szoktam inni, mikor ferlkelek hozzá, mert nekem is melegem van. Szóval, valamikor ősszel indul az akció. (Elárulom Neked, hogy nem ez lesz az első, télen már próbálkoztunk. Be is jött volna, de pont megbetegedett, így hagytam az egészet. Majd most...)

Djeszter!
SZIASZTOK KépKépKép!

Ági!
Mennyi idős most a picurkád?

Tényleg, Vikiről tud valaki valamit? Lassacskán már szül, ugye?

Na, lejárt az időm, megyek,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Ma volt nálunk a védőnő de Emma épp aludtKép Képzeljétek azt mondta hogy nagyon örül hogy az elmúlt 1 hónapban ennyit fejlődött mozgásilag, mert most azért jött, hogy ha még mindíg csak forog akkor elküld orvoshoz.

Csics!

Boldog szülinapot Petikének!

Panda!

Viki a Margitos topicba irogat, jól vannak már 36 hetesek kb.

Kataa!

Képzeld vettem egy használt fisher price taligát, 5500 Ft-ért. Olyan mint a tomy, csak ennek nem asztalkája van, hanem olyan ferdén van rajta játszópult, tehát az egész olyan derékszögű háromszög alakú, na mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy ez nagyon stabil! nem olyan mint a bevásárló kocsi amit néztünk. Azt még nem tudom Emma mikortól fogja tudni hazsnálni, d enekem nagyon tetszikKép

új-Ági!

Nekem még az jutott eszembe miközben e közértbe mentem (Kép), hogy a kislányod a baleset előtt is így viselkedett alvással kapcsolatban? mert nehogy véletetlen pszichés oka legyen az ébredésnek, hiszen ő is átélte a balesetet, attól hogy nem sérült meg, még megijedhetett nagyon. Mi meg itt osztogatjuk a jó tanácsot, hogy hagyd sírni stb. szerintem ezt beszéld meg orvossal minedenképp.

manó

KépKép
manó

mj-Móni,
Jó neked, én már hónapok óta klasszul menstruálok Kép. Hajrá nektek is, remélem, hamar sikeresek lesznek erőfeszítéseink! Kép

Kataa,
Mi is kislányra vagyunk ráállva, de röhögnék, ha ikerfiúk lennének Kép Mindegy, a következő gyerek úgyis Solymi levetett cuccait kapja majd, akármi lesz.

Új-Ági,
Örülök, hogy tetszett a név Kép. Én nem vagyok "igazi" fordító, papírom nincs róla, nem is lehettem egyéni vállalkozó, mert nincs ford. igazolványom. Angolból, ritkán angolra dolgozom, de megélni nem igazán tudnék már belőle, zsebpénznek viszont jó....

Képzeljétek, Solymi ma kiköpte a cicit Kép Vége a szopinak. Mondjuk ez könnyebbség is, de inkább sajnálom...

Zita
parazita

Zita!

IkerfiúkKép neked vagy Kataá-nak?Kép

Kataa!

Azért én nem mernék rózsaszínre festetni.
Émn következetesen mindenből kéket vettem, meg terepszínű babkocsit mégis lány lett.Kép
Tényleg, a nővéred ikrei hogy lettek?Kép Mármint úgy értem volt már iker a családban, neked is van esélyed, vagy ők az elsők?

manó

KépKép
manó

Hahó!

A gyerekem ma egész nap alszik. Mi lesz itt éjszaka? Na majd a kerti partin lefárad talán.
Angol
Én üzleti angolt tanultam, ma kiváncsiságból megcsináltam egy tesztet az interneten és haladó2-re jöttem ki, úgy örültem, hogy még nem felejtettem el teljesen, bár én a melóhoz nem használtam sajna. Lehet, hogy folytatom a tanulását, vagy elkezdek szeptembertől valamilyen másik nyelvet, ha már suliba nem jelentkeztem sehová.

Manó!
Én a barátnőmtől kaptam egy FP toligát, ez is használt, 3szögalakú, a Gergő már most imádja, mert kutyaformája van, és ha huzogatja akkor ugat, meg világítanak a lámpáiKép A múltkor a 7 hónapos vendégkiscsaj órákon át elvolt vele a járókában, úgy nyomkodta a gombjait, mintha nyerőautomata lenneKépKép Gergőt azért nem köti le ennyireKép

Csics
Boldog szülinapot PetikénekKép

Holnap mi is utazunk egy hosszú hétre sopronba, jól legyetek, pusz
Judy és Gergő
Judy

Manó,
Én magamra gondoltam, de lehet, hogy a végén Kataa-nak jön be Kép. Ki tudja?

Csics,
Boldog 1 éves szülinapot Petinek!

Kryss,
Jó neked, én tüsszögök-taknyolok ezerrel...

Zita
parazita

Judy!

A miénk nem ennyire hipre szuper, de azért jópofa. Ezen csak ilyen csörgők, meg telefon tárcsa van az elején, meg le lehet nyitni és akkor olyan mint egy sport babakocsi, már be is ültettem az egyik babát bele, de Emma villámgyorsan kitelepítette.Kép
Az a jó hogy szerintem még pár éves korában is szívesen eltologatja majd mint babakocsit.
Már most is tud menni úgy hogy tolja, d emég csak szőnyegen és azért nem túl biztosan, de vigyorog közben, de azért próbálja fogni fél kézzel az én karomat isKép

manó

KépKép
manó

Zsuzsa!

Kép nekünk is van egy rózsaszín rugink amit hasonlóan kaptunk mint a te barátnőd tőled...ők is kislányta szerettek volna és a rugi volt hivatott csalogatni őt, de nem jött beKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok! Új vagyok itt, de ritkán fogok jönni, már látom, nagyon aktívak vagytok, nem tudom, majd követni az eseményeket. Lacika okt. 30-án született, ma pedig névnapos. Most egy kicsit még ráérek, de visszaolvasni nincs időm. Sorry! Kép Puszi! Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Új-Ági
Na most nagyon kegyetlennek fogok tűnik. Mi nem alszunk egy szobába Hannával, egy 6 hónapos gyerek kibírja az éjszakát evés nélkül. Szóval, ha felsírt bementem hozzá, megnyugtattam, mondtam, hogy éjszaka van csicsika stb. És kijöttem, utána egyre több idő múlva mentem be, ha ez sem jött be egyszerűen hagytam sírni. nem sír sokáig kb. 3 nap alatt átaludta az éjszakát, és azóta is. Persze nyáron más a helyzet, mert sokszor (főleg ebben a kánikulában) felkel inni. Én is kiszáradok, persze ilyenkor kap inni, de semmi játék, duma, egyebek megyünk aludni (én sosem veszem ki éjszaka az ágyából, hacsak nincs valami gáz)

Zsani
Én most is kék-zöld foltos vagyok. Kép Hihetetlen milyen béna vagyok, folyton összeverem magam a babakocsival, meg éjjel mikor lemászok a galériáról.

Nekem is van 2 havi Continuinom ha kell valakinek.

Nyuszika
Nekem is olyat csinált a gyerek amit már nagyon rég. Felkellt hajnali 4-kor és addig nem aludt el míg nem kapott enni, aztán elaludt egészen 8-ig.

Judy
Nekem 10 óra volt a szülés, azt mondták minek mentem ilyen korán Kép

Csics
Boldog szülinapot Petinek!!

Hanna tud kapaszkodás nélkül felállni, nagyon ügyi.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok Lányok!
Elég régen jelentkeztem, nagyon sokat írtok, ami tök jó, csak nekem nincs elég időm...Kép
Mi lassan, de biztosan haladunka szülés felé, már a 36. hetet kezdjük lassan. Ma derült ki, hogy valszeg újra császár lesz, mert kis szumó-bírkózónk lesz. A becsült súlya most 3600 gramm, és még van 4-5 hét. A méhlepény szuperül működik, a szonográfus szerint szülésig még akár 1 kilót is hízhat a kisfiunk. Na, azért az elég durva lenne. A hossza most 52 cm, úgyhogy az 56-os rucikat ki sem mosom.Kép Nagyon szerettem volna simán szülni, de ababa egészsége a LEGFONTOSABB, és amit a dokim mond, feltétel nélkül el fogom fogadni.
Látom, Csics Petikéje ünnepel, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKI!!!KépKépKép
Remélem, mindneki jól van, és mindenki jól bírja ezt a nagy meleget (én elég rosszul...)
Levi nagyon rosszcsont kisfiú, mindenféle harci sérülései vannak, de szerencsére nem sír sokat.Kép

Nincs új pocakos a láthatáron?Kép

Jó pihenést mindenkinek a hétvégére!
Viki
vikici

Judy

En nekem is uzleti angolbol van szakforditos diplomam (meg kozgazos)Kép.Hol van az a teszt amit csinaltal? Nagyon erdekelne...Kép

Csics

Sok boldog szulinapot Petikenek!
Kép

Kryss

Eskuszom nem en kuldtem a mellgyuszit! Nekem is volt nemregen, igaz, csak 3 napig tartott.

Iancsa

Nagyon ugyes ALma es gratulalok a fogacskakhoz!

Gumicukor

Tok ugyes Dani !Kép Emilia szotara is bovult, ezuttal a babaval. Es folyton megy a lakasban, persze tobbnyire ugy hogy fogja valaki a kezet, de maszni mar egyaltalan nem akar.Kép Az apja ra sem fog ismerni, ha hazajon jovo szombaton!

Na megyek, mert dog faradt vagyok, ma vettem 11 ajtokilincset zarral...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Zsuzsa, Nyuszi,
fogalmam sincs miert lett a mellgyulladas, csak annyi volt, hogy fajt a mellem a külsö fölsö negyedben(honalj-vall iranya) es hat talan a laz.De Rebinel a szüles ota most volt elöször,furcsa! Emlekszem, Aaronnal is volt 7-8 legalabb es a java akkortol, amikortol elkezdtem dolgozni. Phytolacca nevü homeobogyot szoktam ra szedni, es gyakori(orankenti) szoptatas. Rebinel ez nem problemaKép!

Nyuszi,
kitartast kivanok a költözeshez! Utana remelhetöleg lesz megint netetek!?

Megyek dinnyet enni! Otthonrol hoztam egy 15kg-osatKép!!! Ilyen dinnyeket, mint iden, meg nem lattam!!! Mintha oriasuborkakat latnek...

Kellemes hetveget egy toparton(nem tudom meg, hogy mi hol fogunk hüsölni)
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hahó!

Kerti partí jó volt, Gergő is jól viselkedett, az összes kollégám dajkálni akartaKép

Manó!
Akkor az a toliga is jó lehet, ha babakocsivá alakítható. A miénket is lehet 3 pozícióba állítani, úgyhogy tényleg sokáig jóKép

Gabi!
ÜdvKép Egy napon születtek a gyerkőceinkKép Miket csinál a kisfiad? Mekkora? Azért csak gyere errefeléKép

Zsuzsa
KösziKép

Nyuszika
Én is a közgázon tanultam az angolt. a teszt nem üzleti angol volt, csak sima angol nyelvi szintfelmérő, ha így is érdekel, a cím www.angol.hu és itt a teszt. Az a baj, hogy én nem használom és félek, hogy elfelejtemKép Neked jó, hogy edzésben tartanakKép

Dec8
Bizti nekem is korábban kezdődött, csak nemigen fájt és a 2 perceseknél már gyanús volt, hogy tán indulni kéne Érdről be Bp-re a kórházbaKép

Kryss
Dinnye, nyami én is mádom, ma Gergő is azt uzsonázottKép

pusz megyek pakolni
Judy és Gergő
Judy

Sziasztok,

Most mar magyar foldrol irok! Milyen jo itt lenni! Kép Az utazas eszmeletlen faraszto volt. Harom kulonbozo jarat, ket atszallas, ferj nelkul egy 13 honapossal (na meg a babakocsi, pelenkataska, stb). Jordan raadasul csak egy orat aludt Detroit es Amszterdam kozott. Utana bezzeg bepotolta, Bp. fele elaludt, fel sem ebredt kiszallasnal, ellenorzesnel, csomag kivetelnel, aztan a kocsiban. Itthon a nagyszulok minden joval ellatjak. Amiota itt vagyunk, legalabb 15 uj kajat (turo rudi, barack lekvar, stb.) megetettek vele.

Csics Petikejenek NAGYON BOLDOG ELSO SZULINAPOT KIVANUNK. Kép

Majd megprobalok kicsit surubben jonni.

Judit
Judit

Sziasztok,
Átköltöztünk!Kép Nem volt egyszerű, de végre itt vagyunk már a családi házban. Egyenlőre még dobozokból élünk és csak a ház fele van rendbehozva, de napról napra haladunk. A konyha még tök üres, a konyhabútor lapokban áll, remélhetőleg hétvégén össze rakja a párom. Így elég érdekes a főzőcskézés, de megoldom. Sajnos a falak kis javításra szorulnak, ezért haladunk minden helységgel lassabban mint terveztük. A kert csuda jó, tele van zöldséggel és gyümivel. Reggelente kimegyünk Lilivel és frissen szedjük le a paradicsomot, paprikát, ubit, körtét és a többi finomságotKép. Sajnos a költözés és pluszban az, hogy most bújt ki 2 rágófoga eléggé megviselte Lilit. Voltak napok amikor csak 1-2x szopizott, máskor meg egész nap csak a tejcsit fogadta el. Sajnos most nem tudtuk megoldani, hogy szakembereket hívjunk a felújításhoz (hála a nővéreméknek, szinte egy petákunk sincsKép) így szinte mindent mi csinálunk a férjemmel. (festés, tapétázás, ajtó befalazás, konyhabútor készítés...) Egyedül a víz, gáz és a villanyszereléshez hívtunk mestereket. Hát mit mondjak, az, hogy írtó nehéz volt egy ekkora gyerkőccel, az nem kifejezés. Gyakorlatilag felváltva dajkáltuk Lilit, az egyikőnk meg addig ezerrel festett, tapétázott, vakolt, glettelt.... A végén már azt csináltuk, a költözás előtti napokban, hogy amikor letettük este Lilit aludni, akkor kezdtünk neki az igazi munkának egészen reggelig. Úgy néz ki, hogy Lilinek is tetszik itt, imádja a rengeteg virágot a kertben, hosszasan beszél hozzájuk mindigKép. Van egy egészen pici cica is, aki néha meglátogat minket, ilyenkor leül Lili elé és élvezi ahogy Lili dumál hozzá. Kiderült, hogy a velünk szemben lévő kicsi bolt tulaja a szomszédunk, egy nagyon kedves hölgy két gyerkőccel, már egész jól összebarátkoztunk. Azt mondta, hogy a környéken rengeteg kisgyermekes család lakik. A pöttömnél az újdonság, hogy néha elengedi séta közben a kezemet és megáll egyedül pár másodpercre, de lépni még nem próbált segítség nélkül. A másik, hogy egyedül iszik. Mindegy, hogy van-e füle a pohárnak van nincs, már nem is engedi, hogy én itassam, kiveszi a poharat a kezemből és tök egyedül iszik, csak még finomítani kell a módszerén, mert ivás után egy gyors mozdulattal el szokta dobni a poharatKép. A testrészeket is tanulgatja, a maciján és a kutyusán szinte mindig hibátlanul mutatja amit kérdezünk, de magán még keveri a dolgokat. A kedvencei most a kemény lapú könyvek, imádja öket lapozgatni.
Most megyek, mert nagyon fáradt vagyok, nem is tudtam most visszaolvasni az elmúlt időszak történéseit. Azért a szülinaposaknak utólag is minden jót kívánok!!!
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Csics,
boldog elso szulinapot Petikenek!

Kép

-Afonya
afonya

Hahó!

Voltunk játszótéren. Nagyon jó volt: Petra sikongatott, ahogy nézte a gyerekeket, azok meg élvezék, hogy egy kicsi előtt tehetik a nagyot (kb. 3-5 éves volt mindenki), nekiláttak Petra szórakoztatásának: "sütöttek" neki homoksütit, a fiúk fára másztak, a lányok tolták a kocsit... Tényleg jó volt. Kép

Panda:
Az őszi időponttal beletetted a bogarat a fülembe. Apa akkor megy valami több napos konferenciára, azt hiszem ez jó időpont lesz, mert nem tud majd lebeszélni. Kép
Az óránkénti kelésnél próbáld meg te is a vizet, nekünk bejött.

Manó:
A baleset előtt Petra baba éjfélig (!) fent volt, akkor szopizott egyet, majd 6ig aludt. Akkor megint evett és utána 10ig aludt. Amúgy jövő kedden megyünk a doki nénihez általános vizsgálatra, akkor mindenképpen ki fogom kérdezni az esetleges hatásokról... Köszi a tanácsot.

Dec8:
Nem vagy kegyetlen, csak tudod apa nagyon lágy szívű nálunk...

Angol:
Lehet, hogy dedósan hangzik, de szerintem tök jó szintentartók + szintre visszatornáztatók a könnyített olvasmányok. Kezdőtől a haladóig, különböző nehézségű szókincsre épülnek. A Penguin readers és az Oxford Bookworms sorozatokban is vannak elég színvonalasak. Csak azért ajánlom, mert így könnyebb, mint nyelvkönyvet olvasgatva... Az áruk sem húzós, de nálunk szerintem száz is van az idegen nyelviben, gondolom más könyvtárakban is van belőlük.

Kellemes 7végét!
Új-Ági
új-Ági

Sziasztok!

Rit!
Na nem túrázunk messzire Erdélybe, csak a határ mellé megyünk Nagykárolyiba (vagy Nagykárolyba?). Szerintem sokat nem fog változni a táj. Én a hátáron való átlépéstől félek, mert egy ismerős az év elején volt Romániában valahol és még mindig ugyan az van mint 15 éve. Akkor a határőr minden létezőt magának akart, még a sogórnőm télikabátját is aki akkor lehetett 14 éves. Viszek egy csomó mindent, amit nem kéne se oda, se visszafele elkobozniuk. Állítólag van valami papír amit ki lehet tölteni, hogy mit vittél ki és így visszafelé nem reklamálhat a román határőr, hogy azt bizony ott vetted és nem viheted ki... Remélem kellemsen fogok csalódni, ha viszont tényleg úgy van ahogy az ismerős állítja, akkor akármilyen szép lehet Erdély inkább nem vagyok rá kíváncsi.

Csics!
Nagyon sok boldog szülinapot Petikének!Kép

Kataa!
Boldog 10 hónapos hófordulót Alexnak tegnapraKép

Manó!
Bodog 10 hónapos hófordulót Emmának holnapraKép

Puszi
sasha és a ma 10 hónapos Gábor (neki is sok boldogságotKép)

Kép
sasha

Áfonya!

Nem vagyok ma sem, nem tudnál véletlenül egy táblát Csicsnek csinálniKépKép?

Csics!

Boldog szülinapot Petinek!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
dehogynem, szivesenKép Csak irtad tegnap, hogy meg jossz este es nem mertemKép

Boldog elso szulinapot csics Petikejenek es boldog felevesseget Norka Jazijanak!Kép

Kép
Kép
Kép
afonya

Ilke,
Gratulálok az új házhoz, és kívánom, hogy nagyon sok örömetek teljen benne!

Sasha,
Amikor mi voltunk Erdélyben (kb. 2 éve), semmiféle problémánk nem volt a határnál, attól eltekintve, hogy sokat kellett várni...

Zita
parazita

Judy!
Tök jó, hogy végre találtam egy velünk egyidős babát! Lacika már kb. 10 kiló, és mászik mint a gép, mindenhol feláll, már nem esik fejre, és néhány másodpercre kétlábon egyensúlyoz. Újabban megtanult guggolni Kép. Csak az evés meg az alvás problémás néha! Írj te is a csemetédről! Mennem kell! Pusz! Gabi

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Viki!
Istenem te mindjárt szülsz, de jó. Kép

Nyuszi
Látom Emilia is beindult, mi már két hete rohangálonk körbe-körbe a lakásban. Már tudja mondani hogy gyere, úgyhogy jón és mondja, akkor aztán irány a mászkálás, meg sem áll.

Ilke
Tök jó hogy már beköltöztetek, nálunk most anyámék keresnek házat. Legalább nem mi költözünk Kép
Azért a nővéredéket nem értem, én mindig adtam a húgoméknak amikor kellett, (sőt most anyámékkal eggyütt akarnak venni lakást, úgyhogy megint kapnak egy kis kamat mentes hitelt tőlünk), eszembe sem jutna elvegyek tőlük valamit még ha megtehetném sem. Némelyek olyan furcsák tudnak lenni.
Hanna is próbál inni a pohárból, de sajnos az orrával is szív időnként.

Új-Ági
Apa nálunk is lágy szívű, én meg már fel sem ébredek a sírásra. A múltkor is felébreszt, azt mondja nem eteted meg a gyereket. Mondom majd ha felébred, erre "már egy 10 perce sír" Hopsz. Kép Persze amióta ilyen meleg van Hanna sem alussza át az éjszakát, de nem eszik azért. Azt modják, hogy éjszaka az apja kelljen fel hozzá, mert anyához nagyon kötődik az evés élménye (persze nálatok egy ilyen kavar után már ki tudja szegénynek mi mihez kötődik)

Sasha
Anyámék tavaj voltak Erdélyben nagyon jól érezték magukat, csak apám elvágta az úját és valami nagyon ronda fertőzést szedett össze. (persze nem fertőtlenítette azonnyomban stb.) Szóval vigyázni a higiéniával.

Irigylek mindenkit aki tóparton, strandon volt. Ma mi is majdnem elmentünk, de reggel telefonáltak, úgyhogy apjuk + kocsi el, mi ittmarad.

Pusz
dec8
dec8

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?