Új privát üzeneted érkezett!

Alziza!

Biztos olvastad, tegnap Noémi féltizenkettőig aludt este kilenc órától!
Ma meg már megint alszik.
Gondolom mivel ilyen mozgalmas éjszakánk volt, most pihenik ki magukat.

Erika

Kép
viera
 
 


Hát szegény valószínű,hogy kifáradt.Meghát nem is evett!
Most ha felkel megpróbálok teát adni neki,még nem ivott soha.Csak vizet és gyümilevet!

de valamit muszály innia,így gondoltam ez talán jobban esik neki,mint a víz.gyümölcslevet nem akarok adni,mert gondolom az savat csinál.Vagy nem?
Vendég
 


Hali.

Alziza, jesszus! Majd számolj be, hogy mit mondott a doki. Nálunk maradt a köhögés, a sós zacsit nem lehet Peti arcára tenni, szívom az orrát ugyan, de semmi nem jön. Én nagyon gyanítom, hogy gyógyszer lesz ebből, a legutóbb is csak az antibiotikum hatására kezdett kifelé ürülni neki a váladék.

Kimike, lehet, hogy Milán a panelt nem bírja, én is hallottam ilyenről.
Nálunk pont fordítva van, ha elmegyünk a rendelő előtt, Peti mutogat befele... :?

Bénianyu, én nem lepődök meg Beni "tudományán". Peti is pont ugyanilyen, csak őt nem viseli meg...egyébként tény, hogy az én fiam sem a rágásról híres, ezt akkor látom, amikor hány, és szinte egész darabok jönnek vissza. :o
Hm, érdekes amit írsz, nálunk a benti mozgás is kielégíti Peti igényeit, pedig ő sem nevezhető helybenülőnek.

Viera, igazad van, ha egy gyerek tartja a súlyát azzal nincs is baj. Én meg azon parázom, hogy enyim gyerek egyfeszt hízik, a legutóbb 3,5 hónap alatt szedett magára majdnem egy kilót.

Na megyek, mert útnak kellene indulni, de a férjem a tévét bámulja (na jó, öltözik is közben), de a gyerek azt hiszem rám vár.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Csajok!

Írjatok már légyszi nekem valami extra könnyen elkészíthető, de nagyon finom lencsefőzelék recit.
Én nagy vagányan itt írtam valamelyik nap, hogy lencsét fogunk enni, de még soha nem csináltam.
Mindig anyósomnál ebédeltünk 1-jén, de most Ő sajna már nincs, így nekem kell főznöm lencsét.
Részletesen írjátok légyszi, tudjátok, olyan szájbarágósan.

Erika

Kép
viera
 
 


Hozzávalók:
kb.50 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-2 babérlevél,
olaj
pirospaprika, liszt, cukor,
1 evőkanál 20%-os ecet vagy citromlé
füstölthús
Elkészítés:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A lencsét (amt beáztattam) a hagyma másik felével felengedem másfél liter vízzel, beleteszem a füstölthúst és a babérlevelet, teszek bele egy kávéskanál kristálycukrot és egy késhegynyi szódabikarbónát, és fedő alatt puhára főzöm.

Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró olajon zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 1 dl hidegvízzel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, megsózom és leveszem a tűzről.

Kevés ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.
Vendég
 


Lencsét mennyi idővel a főzés előtt kell beáztatni?

Erika

Kép
viera
 
 


Ja, és én füstölt husi nélkül szeretném, mert lesz mellé csülök.

Erika

Kép
viera
 
 


Benianya, a szopi biztosan nagyon sokat segít. De jó is az! Örülj neki, hogy Beni jó étvágyú! Borzasztó, mikor egy gyerekbe úgy kell beleimádkozni 1-2 kanál kaját.

Alziza, várom a sóporlasztós ötletet. Különben a sóbarlang már eszembe jutott, mármint, hogy elmegyünk, de macerás. :roll: Egyre gondoltunk, pont azt mondtam a férjemnek, hogy állítsuk erősebbre a párásítót, mert mimimumon volt.

Ex, hová indultok?

Séta, igazad van Benianya, ki kellene mennünk. Mondjuk Milánékat azért ki szokták vinni az udvarra, hétvégén pedig igyekszünk sétálgatni a környéken. Tegnap délután is sétáltunk egy félórát, ilyen hidegben szerintem az is elég. Milán meg sem bír mozdulni, annyi ruhát adok rá. Mikor Dobogókőre mentünk szánkózni, kivettem a kocsiból, ráadtam a kabátot, majd a gyerek szó nélkül felborult. :lol: Na jó, kicsit lusta a drága.

Viera, a lencsét nagyon egyszerűen készítem. (Nyugi, ha én meg tudom csinálni, akkor mindenki. :wink: ) Szóval a lencsét este beáztatom, majd reggel jól átmosom. Annyi vízzel teszem oda főni, hogy ellepje. Só, bors, 1-2 babérlevél, 2-3 fokhagyma, pici mustár, kicsi ecet esetleg bele. Ezeket ízlés szerint. Ha megfőtt (közben utána öntögetem vízzel, mert hamar lefő), akkor csinálok egy rántást, majd tejfölt öntök rá. Virslivel esszük.
Vendég
 


Na, közben most ébredt fel Noémi. Köhög mint akinek kötelező.
úgyhogymegyek is érte. Most adok egy kis teát neki Sinuprettel. Utána ebéd.
Hú, azért félek ettől a naptól meg éjszakától egy kicsit.
Olyan jó volt, tegnapig már kezdett javulgatni, nem is köhögött napkiözben, meg az éjszakákat is átaludta.
Most meg rosszabb mint volt. VAgy lehet, hogy most szakadozik neki fel?
De ezt a kruppos köhögést akkor sem értem éjszaka, hogy ha hurutosan köhög egyébként, akkor éjszaka miért volt ez :shock: Na, jó ez csak költői kérdés volt, csak így magamban elmélkedek. meg jár az agyam nekem is, hogy mit lehetne még csinálni. Nekem meg van itthon sópipám, de azt ő még nem tudja használni. Pedig jó lenne. Viszont a Zoránt ráugrasztom. Még jó, hogy szóbajött ez a sódolog.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, fent leírtam a mi lencséket. :-)

Mi az a sópipa? :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Azta, mennyit írtatok, vagy 1 órát kellett olvasnom!

Viera! Cedax Baby fecskendőjén nincs is ml beosztás! Testsúlykilogramonként 9 mg-ot kell adni, Mesi 108-at kap, gondolom, akkor Noémi 90 miligrammot. (Bocs, ha okoskodom.)
Gyógyszer ügyben nálunk nincs kecmec, ha esetleg nem akarná megenni, akkor is beadnám, száj szétfeszít, fecskendő benyom. Lackónál még most is sokszor kell alkalmazni. De a gyógyszer nem játék, és nem is kívánságműsor, a doktornő is mindig csodálja az elszántságomat, mikor kérdezi, hogy ezt megeszi? Mondom muszáj neki, úgyis beadom.

Szerintem ne aggódjatok,hogy sokáig alszanak a gyerekek! Nálunk is vagy egy hete minden nap 10-11 körül ébrednek csak. Biztos a betegség miatt lehet, esetleg a gyógyszer miatt, de majd ha indulnak a hétköznapok, ovi, miegymás, úgyis visszarázódnak. (Már ahol van nagyobb tesó...)

Alziza! Szegény kis Zalán! Gyors gyógyulást!
Kawasaki? Jaj! Az elég durva betegség! Már teljesen elmúlt? Mesinél gyanakodtak rá, mikor májusban az intenzíven kötöttünk ki... (Ha érdekel, keress vissza a blogban...)

Számítógép: Lackó nem netezik! Ki van zárva! Így csak olyan játékokkal játszik, amit apa feltelepít neki. Most egy stratégiai játék a kedvence, városokat, vasúthálózatot kell építeni. A lényeget még nem érti, de vonatozik folyton. Ezen kívül flipperezik, meg Spongyabobos tetrisz szerűség van neki felrakva. Meg egy hasonló logikai Luxor nevű. Ennyi. De roppant jól elvan a paint-es rajzolgatással, a betűk másolásával a wordben, úgyhogy nem kell érte aggódni.

Telefon. Sajnos az a baj, hogy mivel már általánosban rengeteg gyereknek van, aki nem akar lemaradni, az kikönyörgi. A gond az, hogy a gyerekek még nem fogják fel, mire is való, nem csak arra,hogy hazaszóljanak anyának, mert már az egyszerű telefon is ciki, minél menőbb kell, fényképezős, bluetooth-os, walkman mobil, meg anyám kínja, és ezzel vagánykodnak. Meg lopják, poénból, kitolásból összetörik, ilyenek. Egyáltalán nem látják a dolgok értékét, éppen azért, mert mindent megkapnak. Ezért az egyért lenne jó a faluban maradni, mert itt még talán annyira nem megy a felvágás, divatozás általánosban. De még 10 év múlva is jöhet változás... Előre félek...

Bocsi, akinek nem reagáltam, de most el kell futnom, főzök ugyanis közben! Majd még folytatom a reagálást!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike és Alziza!
Köszi a reciket.

A sópipa, olyan, mintha sóbarlangban ülnék. Mármint a hatása.
Van egy porcelán elefántfigura és az tele van sóval. Az orrmányát kell bekapni és úgy mély levegőt venni, tehát beszívni, orron keresztül pedig kifújni. Ezt kb. 10-15 percig. Naponta többször is lehet.
De hát Noémit erre még nem tudom rávenni.
Ami jó benne, hogy öt évig jó a szavatossága, addig eláll benne a só.
Nagyon fel tudja oldani a trutyit, meg a légutakat.
Zoránnak vettem kb. két éve, de nem nagyon használja. nehéz neki észben tartani, hogy a száján keresztül szívja a levegőt, az orrán meg kifújja.
Mindjárt jövök még...

Erika

Kép
viera
 
 


Még mindig alszik Noémi, pedig kb. egy órája mmár azt írtam, hogy ébredezik. De nem, csak mostmár sokszor köhög. 9 óra óta húzza :shock:

Alziza, Kimike:
Hogy vagytok?

Erika

Kép
viera
 
 


Ex!
Most akkor Peti is beteg? Már összevissza olvasok és mintha azt vettem volna ki az írásodból.

Erika

Kép
viera
 
 


Gab!

Igen, nem ml, hanem mg van, de az ugyanaz, mármint a mennyiség. Abból kap 90 mg-ot. De megkapja, úgy ahogy írod, száját szétfeszítjük, én lefogom, apja meg benyomja neki, de még ígyis sokszor mellémegy.
Gabi, tőled is kérhetek lencsefőzi receptet? Eddig Kimikéé tűnik a legegyszerűbbnek. De kérek még reciket. Köszike.


Alziza!
Bocsi, de én nem is tudom mi az a Kawasaki-szindróma. EGyszer leírnád?

Na, én is futok tovább. Csak mindig bekukkantok, mert itt van a laptop a konyhában és főzés közben néha benézek.

Erika

Kép
viera
 
 


Zalán kb.30 percet volt fent.Ezalatt evett egy pár kanál rizst és ivott teát.Aztán kérte,hogy tegyem be az ágyába!most megint alszik.Remélem mire újra felébred a férjem is itthon lesz,hogy elvigyük!

Gabella!
Elolvastam!

Nálunk ez kicsit másképp zajlott!
Zinával voltam terhes,még 3 hetem volt a szülésig.Minden terhességem végén epepangásom van,akkor is volt ezért megvolt a beutalóm,hogy befektetnek.Előtte nap Alex nagyon lázas volt,kihívtam az akkori gyerekorvosunkat.Kijött,de nem látott semmit,elment.Rá 30 percre a gyerek csupa pötty volt.Doktornő vissza,beutaló másnapra vérvételre!Nekem viszont be kellett feküdnöm!
A férjem vitte el vérételre.Másnap megvolt az eredmény és be kellett vinni a Madarászba.
Azt akarták hagyjuk ott,de csupán reggel és este kapott injekciót így mondtam a férjemnek ne merje otthagyni!Inkább behordta!
Közben én könyörögtem a dokimnak,hogy engedjen haza a saját felelőségemre!Nem tette!Akkor az igazgató azt mondta,hogy hazamehetek,de akkor ide ne jöjjek szülni!(ugyan végül ott szültem,de többet a kórház környékére sem mentem,de ez egy másik sztori)
Hétvége volt amikor se az én dokim,se az igazgató nem volt bent és az éppügyeletes doki megszánt,hazaengedett!(közben a nővérektől kaptam olyan tanácsokat,hogy két vizit között menjek haza,a kutya nem veszi észre :shock: )
Hazamentem és amikor megláttam a gyerekemet sírva fakadtam!
Borzasztóan nézett ki!A nyaka be volt dagadva és nem tudott forogni ezért csak egy oldalon aludt,így a füle mögött tiszta seb volt már!Éjszaka mi forgattuk!Na másnap be a Madarászba és mondtam,hogy mondják meg végre mi a baja a gyerekemnek.Nem tudták!Akkor mi a franccal kezelik???Reggel a gyerekre ráadtuk a cipőt és szorította!Na gondoltuk kinőtte,vettünk másikat!
Közben ajánlották nekünk a Bókai doktort így mondtam,hogy adjanak zárót,mert viszem innen a gyereket!Jó de csak hétfőre tudják!Másnap a gyerek nem tudott lábra állni mert beödémásodott a lába,mint utóbb kiderült elkezdett leállni a veséje!(hát ezért szorította a cipő)
Bementem a kórházba,mondtam az igazgatónak,hogy nem érdekel,ha nem szülhetek itt,de én most nem jövök vissza,mert nagyon beteg a gyerekem.Kérdezte hova viszem?
Mondom a Bókaihoz.
erre ő:Jaj a Jánoshoz,akkor persze menjek!
Ezen utólag a bókai jót nevetett,mert kiderült,hogy együtt dolgoztak és már akkor is ilyen érdekes ember volt!

Tehát Bókai doktor:

Ő rögtön azt mondta,hogy Kawasaki!
Kiderült,hogy amit injekcióba kapott az tök felesleges volt,és tablettában is kaphatta volna ami nála nem is lett volna probléma!
Ráadásul a kézfeje már totál bevolt dagadva a branültől!

1 évig tartott a kezelés!Napi 1 aszpirint kellett szednie,mert túl sok volt a vörösvérsejtje!Havonta pedig szív és hasi uh,vérvétellel!

1 évesen volt skarlátos és mint kiderült ez annak a szövődménye lehet!

Hát ez volt!
Vendég
 


Viera!

látod?Gondolatolvasó vagyok! :lol:
Vendég
 


Viera, egyszerű és finom. :-) Zoránról nem írtál, Ő hogy van? Neki nincs ugató köhögése?

Milán alszik, idáig nem köhögött (kopp-kopp). Viszont a feje alá tettem egy elég magas párnát. Lehet, hogy ezért? :roll: Tudom, költői kérdés. Na de próbálkozom, hátha...
Viszont egy "kedves" szomszédnak most jutott eszébe, hogy ütve fúróval essen neki a falnak. :twisted:

Alziza, horror ez a sztori. :cry: És ha szabad kérdeznem melyik volt ez a kórház, ahol szültél?
Vendég
 


Úristen Alziza, miken mehettél keresztül.
Egyszerűen én nem értem az orvosokat. Elvégzik a munkájukat (mármint nem szakszerűen, hanem úgy, ahogy...) (tisztelet a kivételnek) és képesek nyugodtan hazamenni és nyugodtan aludni. Én most benne voltam három hétig a sógorom miatt, de biztos olvastad. Ez mondjuk azért más eset volt, de hát ott sem tudta az orvos, hogy mit kell tenni. Pedig ő műtötte és már műtét közben fertőzést kapott Bálint.

Nekünk Zoránnal is volt egy kálváriánk egy mandulaműtét előtt, mert azt azzal kezdik, hogy vérképet néznek. Na nekünk háromszor néztek, már műtétre fel volt készítve, megkapta a kábítószirupját is, bekanülözve, stb feküdt, akkor még egyszer vettek vért, mert nem alvadt a vére. Ekkor kijelentették, hogy így nem műthető. Ezt persze megértem és örülök is, hogy akkor nem műtötték meg.
Egy éven keresztül kellett havonta járnunk a Heim Pálba, vérvételre, mire végre egyszer csak azt mutatta a vérkép, hogy alvad a vére. Azt mondták, hogy biztos akkoriban szedett valami olyan antibiotikumot, aminek volt egy ilyen mellékhatása. Utána megműtötték és hála istennek jól sikerült a műtét. Az más tészta, hogy felesleges volt, mert azóta visszanőtt a mandulája.

De a tanulság itt is megvan: mi meg a Heim Pál kórházat kerüljük el nagyívben. Olyan barátságtalan, embertelen orvosok voltak ott, pedig hát gyermekkórház, hogy a Zorán szegénykém már tiszta stresszben volt, amikor mentünk. sokáig tartott, míg kiheverte és nemfél az orvosoktól. Persze az oltástól, meg tűtől még mindig. Mint minden gyerek.

Erika

Kép
viera
 
 


Csak egy sort: én még soha az életben nem főztem lencsét, se levest, se főzeléket, de ha kipróbálnám, úgy csinálnám, ahogy Kimike írta, csak mustár nélkül. Pont mint a szárazbabfőzeléket...

Még egy! Alziza! Fú, ez kemény! De nekünk Kawasaki gyanu miatt a szív koszorúereket nézték folyton, el ne duguljanak a nagyméretű vörösvérsejtek miatt (ha jól emlékszem, azok miatt.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike:
Zoránról tényleg nem írtam. Azért, mert ő változatlan. Köhög, hurutosan, de ennyi. Neki rengeteg kell fújni az orrát is. Nincs ugatós köhögése szerencsére, pedig ő is hajlamos rá, neki is volt már.
Ő már könnyebb eset. Beadom neki a gyógyszert, jelen esetben csak köptető kell és kész. Tegnap már kicsit lekiismeretfurdalásom is volt miatta, mert Noéminek kenegetem a hátát este, Zoránnak viszont nem. Pedig neki való kenőcsöm is van. Úgyhogy ma biztos be lesz kenve a háta.
Csak tényleg Noémivel mostanában annyi gond van, hogy Zorán szinte eltörpül mellette.

Erika

Kép
viera
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁ, Kimike!

Most voltam az iwiw-en, láttam az üzidet.
Tudom, már régen bejelöltél, de így névről nem tudtam, hogy ki az. Azért nem utasítottam vissza, mert mindig gondolkodtam rajta.
Most már visszajelöltelek. :D

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, sejtettem, azért írtam. :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Megint vagyok egy kicsit! Mes alszik, a fiúk meg elmentek boltba. Hoznak kenyeret.

Benianya! Folyton evő Beni helyzetet átérzem! Mesi kedvenc szava mostanában: ENNNNNNI! :D Ha látja, hogy kirakom a kaját az asztalra, már ott toporog, és a mély hangján hajtogatja, hogy enni-enni-enni! De bárki bármit eszik, már ott is van, és mondogatja, de már nyitja is a száját. :D Édes pofa ám! Szerencsére a jókedvét meg az étvágyát nem befolyásolja a betegség. Ahogy az alvását sem. Ha elalszik este (igaz, 10-11 körül,) akkor már reggelig meg se nyikkan. 11-12 órát húznak le éjjel, plusz Mesi délután még 3 órát. Annyira fura, mert Lackó ilyen idősen már csak nagyritkán aludt délután.

Ex! Rögtön utánad következem lazaság ügyében. Mesi is eszik édességet, persze, annyit nem, mint amit Lackó vagy én, de az itthon készült sütikből szerintem ránk vert mennyiségben. Szaloncukrot el kellett dugni, mert még 5 után se akart leállni... Na az már zavart. A kólát is kóstolta már, de szerencsére nem ízlett neki. De egyszerűen muszáj volt megmutatni neki, azért a bort meg curacaot mégse kóstoltathattam meg vele :D Ki volt a másik gyerkőc, akit kölcsön kaptatok egy kép erejéig?

Pill. Még jövök! (Nem menekültök!) :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali.

Megint én. :) Nagyon ráérek mostanság...

Akinek késik a bnetes órája: a profilotokban állítsátok be az időzónát GMT+2 órára (Budapest nyári időszámítás), azt hiszem, átállították a szerverórát, ezért lett mindenkinek hirtelen egy órával kevesebb.

Kimike, jaj, ne aggódj, csak anyóshoz mentünk. A szokásos vasárnapi túra. ;)

Viera, na akkor csak igazam van, hiszen az egész üveg 30 ml lötyit bír el. Ezért csodálkoztam! Most nézem, hogy 1 ml-ben 36 mg hatóanyag van, tehát akkor Gab Mesije is 3, azaz három ml-t kap belőle. Ha Nonó 10 kg-s, akkor ő 90 mg hatóanyag tartalmú, tehát 2,5 ml gyógyszert kap, és nem kilencvenet. :D Jó, tudom, kiakasztó vagyok, de nagyon furcsállottam, de így már tiszta, kicsit összekeverted a mg-t és a ml-t. ;)
Sópipa, hm. A tatámnak van, ő azt hiszem nem használja, de Petit nem hiszem, hogy rá tudnám venni a használatára.
Jól olvastad, Peti is beteg, de "csak" takonykóros. Azért köhög, mert folyik le a torkán a váladék. Az orrát szívom, de semmi sem jön, hiába fújok neki tengervizes spray-t...

Gab, örülj neki, hogyha beleerőszakolod, akkor benne is marad. Meséltem, hogy a mi dokinéninknek vagy egy kisbetege, annak akármi is van, egyszerűen nem eszi meg, és megetetni sem lehet vele, így mindig szurikat kap, és még mondja is, hogy inkább az legyen!

Alziza, nem konkrétan ide kapcsolódik, de igaza volt akkor a nővéreknek, két vizit között a kutyát nem érdekli, hogy hol vagy. Jó, én engedéllyel voltam távol, miután megszületett a fiam (mentem látogatni), de tény, hogyha nem lett volna, akkor sem tűnt volna fel egy dokinak sem, hogy eggyel kevesebb a létszám!

Na dobok egy képet, ezt a pulcsit kapta Peti a keresztanyáméktól karácsonyra (ezt kötötte a keresztanyám).
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Cukker lett a pulcsi!

A kórházban nálunk se tűnt volna fel senkinek, ha lelépünk, mert így is én szülés előtt folyton az udvaron meg a lépcsőházban voltam, Laci sétáltatott, csak hát a betegeknek köntösben kell lenni... Ha nem abban megyek ki a kórteremből, az már feltúnt volna. Így viszont, ha kimentem az sztk felé, csak az ajtóba az automatához, már kérdezték, hogy hova megyek... Ja, hova mennék köntösbe??? Vagy ha a kisboltból az utca felé távoztam volna, már jöttek is volna értem a biztonságiak, a boltosoknak ugyanis van erre az esetre egy jelző gombjuk, ha egy köntösös az egyik bejáraton megy be (az udvar felől) és a másikon, az utcára távozik, nehogy el tudjon szökni... Hihihi! Mintha börtön lenne! Egy 9 hós nagypocakos kismamát azért érdekes lenne a biztonságiaknak visszatoloncolni a kórház területére! :-) (A boltos nőt kérdeztük meg egyébként, hogy mi van, ha inkább arra mennék, és akkor mondta...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


No az én kórházi "élményem" még friss. Ott aztán nem volt nyugi. Ha kimentem a folyosóra, tuti megkérdezte valaki, hogy hová, hová. Reggel jöttek a nővérkék, aztán vizit, egyik orvos jött a másik után, a főnővér meg állandóan a folyosón volt, délután ugyanez. Hülyére látogattak minket. Igaz, műteni nem akartak, de a látogatással nem volt gond.

Viera, nem tudom, hogy a magas párnának köszönhető-e, de Milán nem köhögött a délutáni alvás során. Esetleg próbáld ki éjszaka, hátha segít! Én is ezt teszem, olyan jó lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Viera, döbbenet, amit a HP kórházról írtál. Nem voltam még ott soha, remélem nem is leszek, de nekem az a kórház annyira jó nevű, szupernek tűnt, még évekkel ezelőtt Kandász Andrea filmet is forgatott róluk. Hogy mennyit dolgoznak, erőn felül tesznek a gyerekekért, blablabla. :(
Vendég
 


Kimike:
Milán egész alvásidő alatt nem forgott le a párnáról? Az a baj, hogy Noémi állandóan megfordul a kiságyban, meg ide-oda forog, úgyhogy én fel vagyok készülve az ablaknyitogatásra, öltöztetésre, éjszakázásra, stb.

Most is egész nap köhög. De mintha szakadna fel neki, csak az a baj, hogy vissza is nyeli, amit felköhögött. Azt nem tudom sehogysem megakadályozni.

Ti mennyi teába, gyümilébe teszitek 10 csepp Sinupretet? Én egy icipicibe, hogy egy kortyban meg tudja inni. De rájött a cselre és mostmár ezt sem hajlandó meginni. Gondoltam, akkor holnaptól kap egy kicsit többet, mondjuk 20 cseppet és az innivalót elosztom háromfelé, mármint hogy háromszorra ihatja meg. Szerintetek? Hülyeség?
Amúgy 3x10 cseppet kellene neki adni. De mostmár ez sem megy nekünk...

Jó sok bajom van mi? Megint állandóan csak kérdezgetek... :?

Erika

Kép
viera
 
 


A végén leforgott, akkor köhögött egyet, és fel is kelt. Éjszaka bizti többször le fog forogni róla, de még mindíg kevesebb macera visszatenni a párnára, mint órákig azon idegeskedni, hogy meg akar fulladni. :? Amúgy már előre sík ideg vagyok az ájszaka miatt.

Ne egy korty teába tedd a sinupretet, hanem mondjuk 1 decibe! Én 15 cseppet adok neki egyszerre, ha elfogy az innivaló feltöltöm a kulcsát és abba teszem bele. Igaz, hogy ő sokat is iszik.
Vendég
 


Kimike, Viera!

Próbáljátok meg a nagypárnát a fejük alá tenni. Az végigéri keresztbe a kiságyat, így nem tudnak leforogni róla. Zoló is így alszik (a derekától felfelé van a párnán). Persze az más tészta, hogy ő lefelé is kukackodik.


nancsa
 
 


Sziasztok!

Végigolvastam az olvasni valót.

Alziza: Írd meg mi van Zalánnal!

Benianya: Én is pont most gondolkodtam a sétán, ugyanis Zoló még alszik. :shock: Fél háromkor aludt el (akkor szokott ébredni). Hogy este meddig lesz fent gőzöm sincs. Mi megyünk minden nap. Kb 1 órát sétálunk, arra amerre a fiatalúr kitalálja. Persze hazafele előfordul, hogy cipelem, mert ő még mindig az ellenkező irányba menne. :D Ha más nem, vidd le kicsit a ház elé csatangolni. Szerintem elég egy fél óra is ebben a csúnya időben.

Ex: Nagyon vagány a pulcsi!


nancsa
 
 


Hali.

A másik kisfiú egy velünk azonos évben összeházasodott baráti páré. :) Ott voltunk vendégségben...mondták a szülők, hogy tartsuk becsben, hogy barátkozott velünk, mert ritkaság nála.

Gab, hm, nálunk nem volt köntös! Lehettünk melegítőnaciban is akár...

Nem tudom, Peti se többet, se kevesebbet nem alszik. Mondjuk ma Feri megállapította róla, hogy öngyógyító, ma egész nap rötyögött ugyanis.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
űAlziza, én a Te lencsefőzidet csinázom 1-én. :lol:
Ex, tök jó ez a pulcsi és ahogy nézem pont jó! :P

Hát csajok ma is egész nap evett Beni. Úgy döntöttük kipróbáljuk, hogy reggel délben és este jól megtömjük, szóval a mai 2 banán 1 joghurt helyett kap egy nagy tányér tejbegrizt, ebédre nagy tányér főzit hússal. Hátha akkor nem lesz éhes. Meg éehet hogy a heti 3 helyett napi 2xadok neki húst, lehet hogy azért éhes, mert kevés neki a husi. :shock:

A nagypárna keresztben a kiságyban tök jó ötlenek tűnik! Bár Beninél nem jönne be, mivel hason alszik.Próbáljátok ki, :wink: :wink: minden együttérzésem a tiétek a köhögős éjszakák miatt!!! :cry: :?

Beni ma először kimondta azt a szót hogy nem! Igy:m-el a végén!!!!Meg azt is hogy inni!!!!!Csúcs! :lol: :lol: :lol:

Ime a korizós képek, nagyon jó volt!!!!!!Kicsit puttyogott a jég, azt hiszem a rianás miatt, nekem az mindg félelmetes hang, de a vizirendőrség már hivatalosan engedélyezte a korit, még motoroztak is rajta!
Kép

benianya
ákosbenianya
 
 


Itt a másik, bocs, lemaradt az előbb.
Kép

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Kimike:
Bocsi, de még mindig nem tiszta: akkor Te egy nap egyszer 15 cseppet adsz Milánnak, vagy pedig háromszor 15 cseppet, tehát ahogy elfogy a kulacsból az innivaló, akkor megint cseppel kapja az új adagot?

Nálunk esti tápi ivás közben megvolt a hányás. Ennek most annyiból örültem, hogy egy csomó nyák meg minden ami lent volt neki feljött végre.
Azt a hülye kúpot is beadtam most megint neki, hátha éjszaka nem köhögne annyit. Én is tiszta ideg vagyok már az éjszaka miatt.
Nagypárna nekünk sem jó, mert Noémi is hason alszik. Most megy padlón a párásító, majd meglátjuk.

A változatosság kedvéért azért a Zorán is hányt egyet fürdés közben. Ő szerintem nem a betegség miatt, hanem vendégek voltak nálunk és a kis barátnőjével annyit futkostak, hancúroztak, utána meg fürdés közben az apjával hülyéskedtek, hogy gondolom csak kiugrálta magából a kaját. Gyerekpezsgőt is ittak majdnem egy üveggel ketten a gyerekek és szerintem az sem tett túl jót neki. Jó buborékos.

Benia:
Tök jó lehet ott csúszkálni.
Kár, hogy itt nincs ilyen. Bár két éve volt, az OMV benzinkútnál volt egy kis rész, ahol befagyott a víz és mindenki odajárt csúszkálni. Persze mi arról is lemaradtunk, mert mire megtudtuk, hogy van ilyen, addigra elolvadt. :D
Most akkor nem értem, Beni hetente kétszer-háromszor eszik húst? Noémi mindennap. Na nem egy egész csirkecombot, de szerintem nem is keveset, mert az ebédjéhez mindig kap, a vacsi mindig valami szalámiféle, meg közben is ha valami bébikaját kap, akkor abban is van husi.
Ő is enne állandóan és mostmár egyre nehezebb betartani ezt a tejmegvonás dolgot. Mindent enne, amit mi, most meg már eljött az is, amitől féltem, szegény Zoránkám úgy eszi titokban sutyiban a tejszeletet, vagy épp háttal Noéminek, hogy nehogy meglássa.

Ex:
Azt a kispulcsit Te kötötted? Akkor valamiről megint lemaradtam. DE nagyon ügyes vagy. Én általános és középiskolás koromban imádtam kötni és tudtam is. Pulóvereket is kötöttem, sőt már a kedvenc együttesem nevét is belekötöttem más színnel. DE ez már a múltté. Azt sem tudom, hogy kellene elkezdeni.

Alziza:
Hogy vagytok? Reggel írj, hogy telt az éjszakátok. Én már most megírom, ha reggel elfelejteném, hogy a miénk ramaty volt megint.
Elvittétek végül is Zalánt orvoshoz? Ha igen, mit mondott? Kiváncsi vagyok.

Asszem én is Kimike lencséjét fogom elkészíteni elsején, de nem bizti, hogy mustár is kerül majd bele. Nekem az olyan fura. Bár, amiket olvastam recepteket itt a neten ma (mert még keresgéltem), mindenhol írja a mustárt :shock: .

Akinek nem írtam, bocsi, majd visszaolvasok, meg délután már nem nagyon voltam képben, vendégek voltak. Ja, ezt már írtam.

Erika

Kép
viera
 
 


Ex:
bocsi, most olvastam jobban vissza, látom, hogy nem Te kötötted a pulcsit. Mindegy, akkor is tök ari. Ilyet itt nálunk kb. 4-5.000.-Ft-ért vesztegetnek a gyerekruhaboltban ekkora méretben.

Erika

Kép
viera
 
 


Na, újra megnéztem a mustár miatt, szóval olyan egyszerűen csinálom majd a lencsét mint Kimike( kihagyon az Alziza féle külön teszem a reszelt hagymát részt), és teszek bele kiváncsiságból mustárt is, de füstölt húsosan csinálom, mint Alziza. Szóval ez egy AlzizaKimike lencsefőzi lesz!!! :wink:

Megnéztem a keresőben ezt a kawasakit-húú ez nagyon rémisztő!!!!!
Tessék mostmár meggyógyulniiiiiiiii!!!!!Mindenki!!!Ez parancs!!!!!!

Gab! Versenyt etethetnénk a porontyainkat!!!!Szerintem csak a szemük kivánja, tuti éhenhaltak valamelyik előző életükben!

Viera!Sajnálom a hányást, na szép kis évvégétek van!Gyógyuljatok!!!!A kúpnak nincs mellékhatása? Nem valamelyik gyógyszertől hányt?

Viera! IIIgen, sajna jól érted, heti 3x husi. :? Én valahogy nem szivesen adok neki húst, vega voltam egy időben és nekem olyan halálizű néha a hús. Tiszta hülye vagyok mert máskor meg zabálom, szóval ez csak az agyamnak egy része.
De azt hiszem meg kell követnem magam és belátnom egy tripla oroszlán fiúgyereknek hiába adok zőcséget, éhes marad szegény pára.
De estére mit adsz?Sonkát? Beni mostanában nem eszi a kenyeret, pedig saját kenyérsütőben sütjük és tök fincsi!!!!
Szóval at hiszem új értendet állitok össze jövő héttől. Mondjuk reggelire sajt vagy túró, ebédre a főzihez egy csirkecomb, vacsira meg pl. tonhalsaláta.
Eszembe jutott, hogy a bölcsikben tök sokszor adnak darált husit a főzihez. Kipróbálom, ledaráltatok pulykahusit és előre megfőzöm hagymás paprikás alapon, be a fagyasztóba, se kis adagokban keverem majd a főzihez.
Gab, ird már le 1-2 napi kajciját Meskének!!!!!Mennyiségileg is!!!!Meg te is Ex!!!!LÉGYSZI :P :oops: Lehet, hogy mégsem adok Beninek eleget enni? 11 kg. :shock:

Mit esztek még holnap, holnapután? És most csináltam bólét, ananász, meggy és cseri befőtt, körtebefőtt, mandarin, banán és citromkarikák, 1 ü bor és 1 ü pezsgő. Neten kerestem rá. Tuti lesz mire összeérik!!!!Holnap még sütök pipicombot, petrezselymes burgonyával, Viera megcsinázom a sajtos rudadat. 5 re megyünk buliba, pedig nem készültünk, de hivtak, 8 ig bababuli lesz, utána aki tudja lepasszolja a babát és tánc reggelig-na ezen mi már nem leszünk ott-nincs szivem anyucit berángatni Benihez, mikor a foga miatt eklektikusan ébred 1-1- éjjel 5x is. Ki tudja melyik éjjelt alussza át. Ráérünk még jövőre is bulizni, épp elég lesz 5-8 ig, és akkor is lesz tánci a gyerkők miatt. Vagy 20-an leszünk!!!!Viszek bólét meg sajtos rudat!Meg bolti szerzeményeket.

Kmammy!!!Mit készitesz????

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Szörnyű hallani, hogy milyen betegek ezek a pindurkák! Nálunk a helyzet már egész jó, de a babatali óta tartott, majdnem karácsonyig. Most kapja ezt az immunerősítő izét, amit 4 napig kell adni, aztán 3 nap szünet, majd megint 4 nap, és így tovább egy hónapig. A szünetekben mindig egy picit orrfolyósabb, de éppen csak alig. Csak én nem tudok kikeveredni belőle, lassan úgy nézek ki, mint valami zombi, nem mondhatnám, hogy ragyogok. Amikor tombolt nálunk a betegség, akkor volt pár nap, amikor éjjel Márk is ilyen ugatósan köhögött, de annyira, hogy még hányt is. Akkor nagyon megijedtünk, és egyből elkezdük adni estére a köhögéscsillapítót. Én Mucoprontot adtam, (ezt adták a patikában) és pár nap alatt a köhögés gondot megoldotta. Amit én ebből a betegséghalmazból most megtanultam, nem feltétlenül jó, ha óvatoskodunk a gyógyszerrel. (alapvetően én sem vagyok olyan folyton bekapkodós valaki) Az orrszívásnál ilyenkor a sósvizes spray szinte semmit se ér, érdemes bevetni az orrcseppet.

Benianya,
Látod, mondtam én, amint Beni járni fog, beindul a beszéd is :) A levegőzéssel nálunk egy gond van: a kertben 10 perc után már unatkozik, nincs mit csinálni, és nincs kinn senki. A játszótéren sincs tömeg ebben az időben. Ha többen mennek sétálni, plussz van kutya is, akkor persze szívesen megy.

Alziza,
Ti hogy vagytok?

Viera,
én sajnos nem tudok receptet, soha nem csináltam, mert csak én eszem, ezért vagy anyutól, vagy anyóstól hozok egy tányérnyi lencsét.

Kimike,
Nálatok is összejött most minden. Jobbulást az egész családnak.

Ex,
nagyon jó az a pulcsi! Nálunk már sajnos senki se köt, még gyerekkoromban nagymamám ellátott minket kötött pulcsikkal, de már idős hozzá.

amandi
 
 


Viera, igen, háromszor megkapja a 15 cseppet, de ha esetleg nem inna annyit, akkor sem kap már a délutáni alvás után. Pont úgy adagold, mint ahogy a köptetőt adnád!
Szegény gyerkőcök. Jól benyelték ők is ezt a fránya vírust. :cry: Képzeld, most, hogy olvastalak döbbentem rá, hogy elfelejtettük beadni a kúpot. :oops: A férjem most azon agyal, hogy felébressze-e Milánt. Mondtam, hogy eszébe ne jusson, ha éjjel nagyon köhögne, esetleg akkor. Viszont a párásító fullon megy.

Lencse: mustár nélkül is tök jó. Én tavaly próbáltam ki mustárral, nekem is fura volt, de baromira bejött nekünk, finom lesz tőle. Csak egy kiskanálnyit tettem bele. De semmi sem történik, ha nem raksz bele, a lényeg szerintem a babérlevél és a fokhagyma.

Milán is minden nap kap husit.

Benianya, jaaaaaaa, hogy csak Blani korizott. :wink: :) Ti pedig csúszkáltatok, Értem. Beni nem esett el a jégen? Gyerekkoromban én is koriztam, de kamasz lányként egyszer a fiúk kihúzták a lábamat, ráestem a kezemre. Kórház, gipsz lett belőle, na meg egy bazi nagy pukli a kézfejemen, ami kb. 10 évig megvolt és fájt. Mikor azon agyaltam, hogy kivágatom, akkor elmúlt. Így nekem a kori mostanában nem jön be, mindíg eszembe jut ez a rossz élmény, a fájdalom. Persze, ha arra gondolok, hogy kamaszként azért klassz volt a koripályára járni a baráti társasággal, hülyültünk, lestük a fiúkat stb. :lol: Hát talán egyszer ráveszem a családot egy korizásra. Bár szerintem már nem is tudok... Ja, a férjem viszont tuti nem tud, de bevállalós és ügyes, szerintem hamar megtanulná. Na befejezem a filozofálgatást és megyek a dolgomra.
Vendég
 


Benia:
Mármint, hogy szaláminak mit adok estére? Vajaskenyet és téliszalámi, vagy párizsi, sonka, esetleg májkrém. De mind tartósítószer és tejmentes természetesen. Nálunk ez alapkérdés.

Ez a darálthúsos cucc jó ötlet. Én nem darálthúst szoktam bele tenni, hanem veszek egy darab pulykamellet, csirkemellet, vagy combit, megfőzöm kicsit fűszeres, vegetás vízben. Utána turmixolom és lefagyasztom. Régebben jégkockatartóba, most már nagyobb adagokat. Vagy kettőt olvasztok ki a jégkockatartóból. És akkor mindig van husi. Ha épp a miénkből nem ehet. De azért általában azt ehet, mert abban nincs tej. Kivéve amit dirrekt tejbe áztatok, mert olyan is van.

Nálunk holnap még csülök lesz pékné módra. Ősszel egyszer meg sütöttem csülköt, de csak úgy natúr. Fini lett, így most megpróbálkozok egy kicsit macerásabbal. Plusz virsli.
Almás és meggyes rétes (ezt házilag süti egy néni nekünk), meg mézeskrémes, ezt én csinálom, de szerintem nem fogjuk tudni enni még holnap, mert nem fog megpuhulni a tészta. Ezzel már elkéstem.

Amandi:
A Mucopront az pont köptető. Nekem éjszakára most valami köhögéscsillapító kellene. Igaz, most adtam neki egy köhögéscsill. kúpot. Előre tudom, hogy semmit sem fog érni.
Mi is szedtük ezt az immunrendszer erősítőt, Bronho-Waxom. Nem? Szerintem Noéminek az sem hatott túlságosan.

Most már vagy két-három napja a pofija is olyan piros, mint aki több órát töltött kint a hideg levegőn. Pedig nem. Ekcémás és bámivel kenem, nem múlik. Az orra is tiszta piros,alatta meg csupa pötty. Mint aki állandóan fújja. Pedig még orrszívózni sem szoktunk, mert semmi váladék nincs benne. Ez fogalmam sincs mitől van, de egyáltalán nem valami szép látvány.

Erika

Kép
viera
 
 


Ja, a legfontosabbat elfelejtettem leírni. Milán ma mondókázott, annyira édes. Zsip-zsup, kender zsupot mondta el, kicsit selypítve, de tök ügyesen. Haláli volt. Annyira nevettünk és meg is tapsoltuk. :D
Nehogy azt gondoljátok, hogy már folyékonyan beszél! Sok mindent mond, egyszerű dolgokat, pl. add ide, nem kell, ott van apa stb., de emellett baromi sokat halandzsázik is. Nekem ez annyira tetszik, olyan cukker tud lenni. De ezen a verselésen eléggé meglepődtünk, főleg, hogy itthon ezt nem is szoktuk mondani, szerintem a bölcsiben tanulta.
Na most már tényleg léptem. Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Elvittük Zalánt!Annyian voltak és szinte mindenki ugyanezzel mint mi!Kapott kúpot a hányásra és szerencsére délután iszogatott és mielőtt indultunk még tápszert is evett,így azt mondta a doki,hogy hazajöhetünk,de ha nem iszik és nincs vizelete akkor be kell vinni!
Hát ma össz-vissz 2× kellett tisztába tenni.
Most viszont megint nem itta meg a tápszert,de estefelé csipegetett pogit.

Kimike!
Az Újpesti Szülőotthonban volt ez!De azóta már be is zárták!
A sóporlasztót nem volt időm megkeresni de holnap igyekszem!

Viera!
Én szinte 100%-ig biztos vagyok benne,hgy nálunk pl. Bókai doktornak köszönhető,hogy Alex soha nem félt az orvosoktól!
Soha nem sírt egyetlen vérvételnél sem!Mondjuk,hozzátenném,hogy úgy gyereket vizsgálni ahogy a Bókai vizsgált még nem láttam.
Pl.az ölébe ültette,az írógép elé,hogy gépeljen és közben vizsgálta!
Vagy amikor szurit kapott akkor előtte azt a helyet bekente egy érzéstelenítővel,leragasztotta és rajzolt rá napocskát. :lol:

Szegény Zalán viszont ha már fehér köpenyt lát üvölt.Míg egészen pici volt nem zavarta az EKG,meg a szív Uh,de most!Az utolsón alig tudták megnézni és májusban megint menni kell! :(

Nálunk az egyszerű nátha,vagy torokfájás ritka mint a fehér holló!
Mi mindíg az olyan betegségeket fogjuk ki ami ritka.Pl.a Kawasaki 1:10000hez.

Zinának pl. a válla tört el 3 évesen,volt neki ez a letapadás,és 2 éve derült ki,hogy baromi rossz a szeme!

Zalánnak asztmás rohama volt amikor utoljára beteg volt és van egy nyitott botalló vezetéke!

És én!Hát én sem vagyok egyszerű!
Az epepangás elég ritka,hát naná,hogy nekem mind a háromszor volt!
A hegszétválás császár után szintén ritka!Hát persze,hogy nekem szétvált mikor Zinával vajúdtam!

És még sorolhatnám!
Na jó nem siránkozok,tudom,hogy másoknak nagyobb baja is van!
Vendég
 


Viera!

Én Zalánnak gyümilébe tettem a sinuprettet mert azt mindíg tuti megissz az egészet!Ez kb 100ml!
Vendég
 


Korizás:
Gyerekkoromban mi nagyon sokat jártunk, egész picinek is, mert egész évadra szóló bérletünk volt, amivel ráadásul anno soron kívül be lehetett menni, és nem kellett annyit sorbanállni. Akkoriban nagyon jól ment. Azóta sok évet kihagytam, és mostanában már nem akkora a biztonságérzetem a jégen, de tervben van, hogy jövőre már Márkot is visszük amolyan cipőre szerelhető 2 élű korival. Remélem akkor már síelni is el tudjuk vinni. Nagy a mozgásigénye, és nem áll meg egy percre sem.

Evés:
Ez nálunk még mindig gond, egyszerűen a fiam nem ér rá enni :lol: :shock: Úgy vagyok vele, próbálom etetni, az egyetlen, amihez ragaszkodom, az a napi 1x-i főzelék, amit könyörtelenül beleszuszmákolok, az alvás után, amikor még picit kómás. A dokinő meg mindig nyugtatgat, hogy hízik ő szépen. :)

Mobil, számítógép:
Mi tagadás, Márk telefonmániás, eddig is sokat játszott vele, mostanában meg felhívja az apját :lol: (Az utolsó tárcsázott számot). Néha hozza a telefont, mondja, hogy apa, vagy papa, mert velük szoktunk beszélni. A számítógéphez én nem engedem hozzányúlni, mert már volt olyan, hogy kiszedte a notebook egyik gombját, és nem szeretné, hogy valamit elállítgasson. Éppen ezért honlapokat se nézegetünk együtt, igaz, le se kötné. De már nagyon szépen mondja, hogy számítógép, egér. :)
A lényeg, ahogy így hallgatom magunkat, kicsit olyanok vagyunk, mint nagyanyáink, akiket nem bírtunk elviselni, ahogy folyton azt mondogatják, "bezzeg az én időmben....". Amikor mi voltunk fiatalok, még más volt a fejlettségi szint, de annak a kornak is megvolt a maga "mobilja". Például a walkman. Akkoriban azzal vagánykodott mindenki, ott se volt mindegy, milyen az, azt horduk be a suliba, azt vették el egymástól a gyerekek, és a tanárok. Szóval ez egy kicsit olyan álszentnek hangzik nekem, bocsi hogy kimondom. Azt pedig, hogy mennyit telefonáljon, és kit hívjon lehet korlátozni, van a telefonoknak úgynevezett bébiszitter funkciójuk. Ott meg lehet adni pár számot, amit hívhatnak róla, a többi meg tiltott. Amúgy meg a mi felelősségünk, hogy megtanítsuk őket az eszköz kultúrált használatára. És sokszor tényleg nagyon hasznos tud lenni. A számítógép is hozzátartozik már az életünkhöz, azt is meg kell tanulniuk használni.

Adós vagyok még a mi karácsonyunkkal.
Nálunk nagyon hoszúra sikeredett ez az ünnep. Már szombaton, 22-én megvolt az első családi összejövetel. Márk egy kicsit megijedt először a tömegtől, de a kiskutyák hamar megbékítették. Nagyon aranyosan eljátszott. Nagyon tetszett neki a 6 éves másodunokatestvére, Alíz. A kibontott hosszú haja teljesen megbabonázta a kis szívtiprót :) A 24-e egy kicsit sűrű lett, de lazán vettük. Délelött Manó anyóséknál volt, addig mi paoltunk, meg előkészültünk. Gondoltuk, amíg alszik, majd feldíszítjük a fát. Márk pedig olyan izgatott volt (szerintem érezte, hogy van valami a levegőben), hogy másfél óra múlva felébredt, és mi még csak a díszítés felénél tartottunk. Így jött és segített nekünk, még plusszban kibontatott vagy 3 csomag kis csillagot, hogy azt is tegyük fel. :)
Nekünk régen egyszínű fánk volt, de tavaly úgy döntöttünk, a gyerekeknek jobb a színes. Így most van rajta rengeteg dísz, szép színes, mégis harmónikusnak tűnik az egész. Márk meg csak járkál körbe, és mutogatja, hogy szív, toboz, csillag, gömb...stb. Reggel felébred és az az első, hogy nézi, miért nem világítanak az égők. :)
Szóval, feldíszítettük a fát, majd nekiálltam megcsinálni a vacsorát. Márk addig segített összeszerelni a kisasztalát meg kisszékét, amit tőlünk kapott. Megvacsoráztunk, és 6 körül átjöttek anyósomék, sógornőmék a "gyerekekkel". Azt az örömöt, amikor meglátta őket! Volt tapsikolás, meg minden. Aztán szépen megkapta az ajándékokat, tetszett neki minden. Nagyon aranyos volt. Így nagyon szép Szentesténk lett. "5-én anyuéknál voltunk, 26-án pedig a másik nagymamám körüli család gyűlt össze. Ott Márk nagyon nem értette, miért nincs égő a fán, de hát ők gyertyapártiak.
Végül már alig vártunk pár nap pihit itthon, hogy Márk is kiélvezhesse a játékait és az izgatottsága is csökkenjen. Aztán tegnap meg párom családjáék gyűltek össze, ami nekem egy kicsit fura szájízt adott végül. Igazából nem volt már Márknak több ajándékra szüksége, mert már így se tudja mihez nyúljon, de a család hozzáállása azért kicsit meglepett. Összehívnak mindenkit, hogy együtt legyen a család, karácsony meg minden, és akkor nem gondolnak arra, hogy a pici gyerekek kapjanak valamit. Nem az a lényeg, hogy milyen nagyot, de azért valami kis apróságot, még ha az csak egy csoki is. A költségvetésükbe bőven belefért volna. Én voltam az egyetlen, aki minden gyereknek (Márkon kívül 4) küldött valami apróságot. Még szerencse, hogy Márk még kicsi, és nem is fogta fel, hogy ő nem kapott semmit, de ez mondjuk egy 3 vagy idősebb gyereknél már nehezebben megmagyarázható. Szóval, alapvetően nem gond, hogy nem kapott, nem a tárgy hiánya, hanem a viselkedés fura nekem kicsit. Mindegy, jól érezte ott is magát.
Az ajándékdömping tényleg nem jó, láttam, azt se tudta mihez nyúljon. Igazából, ha jól megnézem, szinte mindenkitől 1 játékot kapott, csak olyan nagy a család, hogy így is rengeteg lesz. kapott egy olyan játékkonyhát, mint ami a babatalin is volt. Na az tényleg telitalálat, egyfolytában főz. Kapott szétvágható gyümiket is, azokat is imádja. Építőkocka, Thomas, versenyautó, ikeás darus autó...Ami nagyon tetszett neki: egy kb 30 cm-es tűzoltó figura, levehető sapkával, és benne volt egy csavarozható kisautó, helikopter meg egy tűzoltó készülék. A sapkát a fejére tette, a készülékkel a kezében rohangált, és azt kiabálta tűzoltó (elötte nem ismerte ezt a szót, másnap már a tűzoltós mesénél is mondta tűzoltó). De még a sapkát aludni is magával akarta vinni. :) A kisasztalának is nagyon örült, amint összerakták, már ült is le hozzá.
Féltem tőle, mi lesz a fával, de szerencsére nem olyan vészes. Párszor el kellett mondani, nem bántjuk a díszeket, ekkor volt egy kis hiszti, de azóta csak mutogat. Amikor elfelejtkezik magáról, akor megint elmagyarázom, és újra nyugi van. Nagyon édes. Egy dísz van, egy mosolygó napocska, azt mindig meg kell puszilgatni. :)


Holnap mi nem nagyon megyünk sehova. Arra gondoltam délután kiugrunk a lovira Manócskával, hogy egy kis szilveszter meglegyen, ott koccintunk a húgomékkal, meg a többi ismerőssel, akivel összefutunk. Utána este 8-kor csinálunk egy kis tüzijátékot a családnak és Márknak. Szerintem mi is hamar le fogunk feküdni, mert mindannyian fáradtak vagyunk. Benianya, a csirkecombot holnap egyétek meg, éjfél után csak malacot szabad enni. A csirke elássa a szerencsédet, a malac kitúrja. :)

Ha nem jövök addig, mindenkinek BUÉK

amandi
 
 


Viera, igazad van, bocsánat. Csak már annyi mindent kipróbáltam, így emlékezetből meg vagyok kavarodva. Most megnéztem, robizussin junior az, amit mi kaptunk. Nálunk bevált ebben az esetben.

amandi
 
 


robitussin így helyes

amandi
 
 


Jobb reggelt!

Éjszaka- :twisted: :cry:

Viera, Alziza?
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem sincsenek jó híreim. A tegnapelötti családi bulin valószínüleg az egyik gyerek beteg volt, és tegnap estére Márkon is kiütköztek a jelek. Egész éjjel nem aludtunk, mert szinte félóránként felsírt, de semmi olyan aját nem találtam amit orvosolni tudtam volna. Végül mellettem hajlandó volt aludni (hajnali 5-kor). Ilyet pár hónapos kora óta nem csinált :shock:

Remélem a többiek jobban vannak!

amandi
 
 


Na Csajócák, ne csináljátok, tessék írni az év utolsó napján! :wink:
A lencsefőzim most lett kész, picit megkósoltam, szupi lett. :D

Amandi, szegény Márk. Nagyon benyelhetett akkor Ő is valamit.
Mondtam a dokinőnek a minap, hogy mi gyerkkorunkban nem voltunk ilyen betegesek. Azt mondta, hogy az baj, hogy mutálódnak ezek a fránya vírusok. :evil:

Ha nem jönnék ma már, akkor B.Ú.É.K. Mindenkinek! Legyen olyan a 2008-as évetek, amilyennek szeretnétek!

Kép
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?