Új privát üzeneted érkezett!

Kellemes ünnepeket kívánunk !

http://www.icq.com/img/friendship/stati ... 944_rs.swf

Niki,Anikó

KépKép
anikoh

Sziasztok Csajok!

Köszönjük mindenkinek a szülinapos köszöntéseket!
Bence nagyon aranyos volt. Kapott 101 kiskutyás tortát, és először nem tudta, hogy most akkor mi van sírjon vagy nevessen.
Aztán persze meglátta a sok-sok ajándékot, és máris feloldódott. Kapott hatalmas kukás autót, és persze több száz mindenféle Thomast 8) :lol:

De vannak ám még hírek!
Rékának kibújtak az első fogacskái alul!
És már teljesen önállóan ül fel, és már fel is térdelt párszor egyedül. Most azt játszuk, hogy állni akarunk... De én még nem erőltetem, majd ha egyedül megy neki. Nehogy már görbe lábú lánykám legyen :roll:

Mégegyszer mindenkinek boldog, békés karácsont, sok-sok ajándékot!

Puszika: Eszti

Kép Kép
fricky

Finike,

Nagyon boldog névnapot Vicusnak!!![b]

Tegnap Dancával megsütöttük a bejglit. Teljesen széttöredezett a teteje, de oyan finom lett, hogy csak na :lol: Kapott ő is egy deszkát, és egy sodrófát, és együtt nyújtottuk a tésztát. Nem tudom, melyikünk élvezte jobban :D

Nagyon boldog Karácsonyt nektek!!!!

puszik,

judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Helló Csajok!

Eszti!
Bencét a Jóisten élesse sokáig születésnapja alkalmából!
Kép

Finike!
Vicuskának nagyon boldog névnapot kívánunk

Kép

Kívánunk Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket!
Kép

Judit!
Nagyon ügyes kis cukrászok vagytok! :D

Eszti!
Nagyon ügyes Réka baba! Hihetetlen, hogy már az állással próbálkozik! Gratulálok! :D

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Kedves Pocaklakók, Pocakosok, Manócskák és Anyukák!

Mindenkinek nagyon Boldog, Békés és Meghitt ünnepeket kívánunk!

Sok szeretettel Szofika és Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Utólag is Boldog Névnapot Vicusnak!

és

mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!!!

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Bencét Isten éltesse sokáig szülinapja alkalmából, Rékának grat az üléshez, térdeléshez, fogacskához és majdnem álláshoz!!!

Vikit Isten éltesse sokáig névnapja alkalmából!!!

Áldott, békés karácsonyt kívánok Nektek.

puszi Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok Lányok! :lol:

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket.

Hexina,
Jó pihenést Nektek, érezzétek jól magatokat, bár ezeket a sorokat már csak akkor olvasod, hogyha hazaértetek.

Ki merre Szilveszterezik? Mi itthon, de lehet, hogy átugrunk a szomszédba, még nem tudjuk.

Lányok, S.O.S.!
Lehetne egy kérdésem, illetve tanácsot szeretnék tőletek kérni, egy tövig lerágott témáról...
Az egyik barátnőm két napja jött haza a Dél-tepsiből :D (borzasztó élményekkel már ami a fogadott orvosát illeti), és most itthon szoptatási problémái vannak. Az a probléma, hogy ő úgy érzi, hogy a kisfiának kevés az anyatej :shock: , így ad neki tápszert is és ezután jót alszik a kislegény. Én azt tanácsoltam neki, hogy semmiképp ne adjon tápszert, mert rá fog szokni, illetve nem biztos, hogy még éhes a picurka és így lehet, hogy túl eszi magát és a végén tényleg hasfájós lesz, emellett így nem termelődik elég tejcije. Még azt is mondtam neki,hogy mérje le evés előtt és után és máris látja, hogy mennyit evett. Próbálja meg, hogy szopi után elalszik e és biztos-e hogy nem elég neki csak az anyatej. Szerintetek jót mondtam? (Nem szeretnék semmi rosszat tanácsolni.)
Azt mondta azért ad neki tápit mert cicizés után bealszik a cicin, alszik egy órát majd megint fenn van és sír. Én mondtam neki, hogy tegye cicire akár egy óra múlva is, lehet, hogy egyszerre nem tud annyit leszívni. Ja és hogy fejjen minden szoptatás után. Szerintetek így jó lenne? Annyira szeretnék neki segíteni, de ugye nekem nincs sok tapasztalatom a megfelelő szoptatás terén, ezért kérek tőletek tanácsot/segítséget. Én most már úgy gondolkodom, hogy az első 6 hét csak ciciről szóljon akár óránként. (persze csak ha bírja a cici), majd utána lehet egy rendszert kialakítani, és kicsit megnyújtani az időközöket egyes szoptatások között. Mit szóltok, ezeket lehet tanácsolnom az anyukának?
Előre is köszönöm!

Kép

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Mindenkinek
Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeketés
Boldog Új Évet kívánunk!

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Finike: szerintem is jól tanácsoltad.Nekem szerencsére volt tejem, de akinek nincs annak azt tanácsolják, hogy tegye sűrűn cicire és akkor beindúl a tej.Kereslet-kínálat elv .Vagy meleg víz alatti maszírozás(tusfürdő v.szappannal)is segít a beindításban.
Én csak éjszaka fejek mivel Niki este 8 kor eszik és csak reggel 7 körül.Az meg nagyon sok lenne egybe.Bár már erre is mondták ne csináljam.

Nekünk jól telt a karácsony.Picilány kapott sok ajándékot:hintát, macit, zenélő oroszlánt, csörgőt lábra,kézre stb.

Szilvesztert mi is szerintem itthon töltjük, bár tudom, hogy akkor korán alvás lesz.

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Köszi csajok, most már megnyugodtam.

Anikoh,
A melegvizes zuhanyozást majd maszírozást én is mondtam neki, hogy talán az segít serkenteni a tejcit, de azt is tanácsoltam,hogy próbáljon meg ne arra gondolni, hogy kevés, mert akkor az is lesz. Húú ez tényleg sokszor agyban dől el. Beképzelünk valamit, ami nem is úgy van és már meg is van a baj. Na jó túl sokat gondolkodom abba kell hagynom, még a végén fájni fog. :lol: 8)

Szandra,
Írtam privit.

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Finike! sztem is jó tanácsokkal láttad el a barátnődet. Végülis TE is ezt csináltad, csak sajna nem jött be. Viszont Neki lehet bejön és ez Neked is tök jó érzés lesz, hogy legalább rajta segítettél.:)
én is így csináltam. megmértem, és akkor láttam mennyit evett, ha kevésnek tartom, de bealudt és egy óra múlva felébredt vagy ahogy letettem felébredt akkor újra cicire tettem. Persze csak Bulcsúnál voltam ilyen nyugodt, Johannánál a kétség folyamatosan gyötört :roll:
mik a rossz tapasztalatok? ki volt a dokija? oljan kíváncsi vagyok.

Karácsony jól telt, gyerekek rengeteg ajándékot kapnak és még nincs vége az ajándékoknak. holnap és holnapután is megyünk.

puszi Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Kicsit "megnyugodva" látom, hogy a karácsony körül nem volt nagy a forgalom a neten. Sajnos én is már 10 napja nem írtam, de a karácsonyunk sem sikerült valami jól és még nincs vége...
Köszi a Nándika orrdugulásával kapcsolatos (egy héttel ezelőtti) tippeket, voltunk dokinéninél karácsony előtt pár nappal. Ez már nem egy sima kis orrdugulás volt. Már éjjel is arra ébredt, hogy nem kap levegőt, de nem tudtunk semmit leszívni az orrából mert nem volt mit. Egy hurutszerűsége volt, kapott gyógyszert és orrcseppeket, most már javult a helyzet, beindult a "folyadék" már lehet leszedni de még most sem tökéletes, igaz a gyógyszer már elfogyott de orrcsepp még van.
Aztán karácsony első napján a mamámat beszállították az intenzívre és még mindig ott van. Az összes karácsonyi program kilőve és még mindig nem lehet tudni, hogy lesz vele, megyünk minden nap látogatni a körzetileg kijelölt kórházba ami Kerepestarcsán van és kb. 1 óra az út. Igaz csak 40 km. de falukon kell keresztül menni, ahol csak 50 km/h a sebességhatár. Szóval ennyit a központilag kijelölt kórház távolságáról. A mentő is (ha) itt megy, csoda hogy túléli akit ide szállítanak, hiszen egy óra alatt bármi történhet...

Finike! Utólag is Boldog Névnapot Vicusnak! Nekem is írhatnál privit a barátnőd fogadott dokijával kapcsolatban, mert engem is érdekel a téma!
Előre is köszi!

Bencének utólag is Boldog Szülinapot! Bocsi, hogy most el vagyok maradva a köszöntésekkel.

Ha már nem tudnék jönni az idén, mindenkinek

BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok a 2008-as évre! És sok új kisbabát a topikra!

Sziasztok és minden jót!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Most is csak gyorsan benéztem ide a topikra, mert mostanában egyszerűen nem volt időm leülni a net elé. Most is jó fáradt vagyok, úgyhogy csak nagyjából olvastam el a hozzászólásokat, de egyik nap tényleg tüzetesebben is átolvasgatom, mert érdekel, hogy mi van veletek, meg a picikkel és a picit nagyobbakkal.

Én idén éreztem meg először, hogy most mennyire nem jelentettek semmit számomra a tárgyi ajándékok.

Remélem, hogy mindenkinek békességben, szeretetben telt a Karácsonya.

Újévig még benézek, úgyhogy azért sem kívánok még BUÉK-ot 2008-ra.

Sziasztok: Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Jöttem egy pár képpel a kariról, igaz van benne egy pár más kép is de ez van ha a hülye annnya imádja a gyerekeit nézni :wink: :lol: .

Ezek csak úgy készültek régebben:
Kép
csajok békésen!!!! együtt

Kép
Művésznő

Kép
Művésznő másnaposan napszemüveggel takarja el a karikákat

Kép

Innen pedig a kari képek jönnek, nálunk 24-én reggel jött a Jessszuska így ezért pizsis a buli:

Kép
Tami felfedezte a fát és alatta az ajikat

Kép

Kép

Kép
Művésznő beállt :lol:

Kép

Kép
Taminál nagyon nagy sikere volt a játékoknak

Kép

Kép

Ez anyunál a kari:

Kép
Edó elfogyasztja az ünnepi hamit :lol:

Kép
Én is ott voltam

Kép
Edó babázik

Hát Isten látja lelkemet, baromira szelektáltam de annyira szépek voltak a képeken, hogy arra gondoltam megmutatom nektek is.

Bocsi de most senkinek semmit személyesen, majd holnap.

Puszi
Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Ennyi kiváncsi embert! 8) :lol: :lol: :lol:
Majd elküldöm privibe mind a kettőtöknek. :D

A barátosném még mindig ad tápszert, mert azt mondja, hogy negyed órát cicizik aztán bealszik, de hiába keltegetik már csak cumizik és nem szív. Ha megbüfiztette és le akarja tenni megint el kezd sírni. Húúúúúúú, de ismerős!! Én mondtam neki, hogy próbáljon meg rendes cumit berakni, hátha csak a reflex hiányzik neki, vagy büfiztesse többet, hátha csak amiatt sír. Napközben tünemény a baba, de este... egész este sír jönnek a pukik. Szerintem nagyon felfújja a tápszer. Képezljétek. Kérdeztem a barátosnémat, hogy mennyi tápit ad neki azt mondja 90 -et. Még a szopi mellett? Egy egyhetes babának nem sok ez egy kicsit? Vagy nem szopik semmit vagy nagyon jó az étvágya. Én már nem emlékszem, hogy egy egyhetes csecsemőnek kb. mennyit kéne ennie átlagban egy evésnél? Mit csináljon? Kifogytam a tanácsokból. :cry: Nekem ugyanez volt a bajom. Cicin jót aludt, de amint levettem róla máris sírt, visszatettem és aludt rajta tovább. A cumit nem fogadta el. Mit csináljon szerintetek? A tápszeres üveget alig bírják tőle elvenni, ha végzett balhézik érte, ha pl. 60-nál elveszik. Biztos éhes, csak így nem e fog e leszokni a ciciről?
A védőnőt még mindig nem tudja elérni senki sem veszi fel a rendelőben. A gyerekorvos szabin, szóval nagyon egyedül van szerda óta.

Szandra,
Gyönyörűek a Csajok, nekem az első tetszik és az amikor Edó fogja a kezével a babytaxiját és mosolyog a gépnek. Szenzációóóós!!!!!!!!
Már ezért a mosolyért megérte költenetek a pénzt!

Most mennem kell fel kell keltenem már a Csipkerózsikát mert 10 óta alszik, és túlalussza magát, olyankor még nyűgösebb, mintha nem is aludt volna. :shock:

Kép
Kép
finike

Szandra,

Gyönyörűek a csajok!

Finike,

Én sem emlékszem már pontosan, de az biztos, hogy szopi mellett nagyon sok a 90 ml tápszer. Persze, nem tudni, hogy mennyit szopik. Dancánál én örültem, ha már mérhetőt szopizott, Szonja az első otthoni szopinál százat szopizott...Később sem nagyon adta alább...

Puszik,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Szandra, gyönyörűek a lányaid! A férjemnek megmutattam, hogy ha Pocaklakó lányka lesz, akkor 3 évesen micsoda nő lesz belőle :lol: . Próbálom lelkileg felkészíteni :D .

Mi mindjárt elutazunk, békés, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek és egészséges újszülötteket a pocakosoknak :)

Nutella

Kép

Kép
nutella

Finike:én úgy tudom, hogy a súlyát kell megszorozni 120-150-el és annyit ehet egy nap.Szerintem a 90 rengeteg.Kb 1 hónapos baba eszik annyit.Bár most nézem az én lányom is 80 környékén evett de ő anyatejes.
Az én lányom is nagyon jó evő.Most 3 hónapos és majdnem elérte a születési súly 2*-esét.3-al született és most 5,80(Pucér)Bár most esténként nem akar enni. Lehet napközbe teleeszi magát.Most megpróbálom az 5 órás kajálást lecsökkenteni mert lehet, hogy 8 kor még nem éhes.Éjjel meg ált.alszik.Mi fél 8-kor fürdetünk ut.etetünk és altatunk.

Anikó

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Szandra nagyon szépek a lányok!!!! és csak ennyit fotóztál? Mi alig fotóztunk, inkább kameráztunk, de azt sem vittük túlzásba :oops: ma viszont fotóztam Őket és holnap még lefotózom Őket a fa előtt is mert sztem nem sok karifás kép készült :oops:

Finike! privi megjött, válaszoltam, de időtúllépés miatt elszállt :(
sztem sem kevés a 90ml, de ha kiköveteli magának mit tud csinálni a barátnőd? ez van. marha jó lehet, ha alszik a cicin és ha leteszi üvölt, elég kényelmes a kisbébike :lol: LÁtod nem vagy egyedül!!! Mit tud csinálni a barátnőd? semmit vagyis, de egy üveg tápszert :lol:

Boldog új évet kívánok Nektek és családotoknak.

Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Szeretnék minden kedves babának, anyukának, kismamának Sikerekben, Egészségben, Boldogságban Gazdag Új Évet kívánni!
Kép

Kép
Kép
finike

Sziasztok!
Mindenkinek B.Ú.É.K!
Kép
Kép
Poci és a fiúk.

Kép

Kép

Kép
pocilo

Pár kép karácsonyról Kép szia maci
Kép A kapott ajándékok
Kép Ismerkedés a fával

Szeretnék mindenkinek boldog új évet kívánni!

KépKép
anikoh

Helló Csajok!

Szandra!
Annyira édesek a csajok! Látszik mennyire örülnek az ajándékoknak! :D

Anikoh!
Gyönyörű a pici lánykád! :D

Kívánunk Mindenkinek sikerekben gazdag Boldog Újévet!

Kép

További szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek Egészségben, Szeretettben és Boldogságban gazdag Új Évet kívánunk!

Szofi és Szami

szamikám

Sziasztok!

Anikoh! Szandra! Gyönyörűek a lányok!! Nagyon jók a képek :)

Kívánok Mindenkinek Egészségben gazdag, Nagyon Boldog Új Évet!!!

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!

Nekem már jól kezdődik az új év. Tegnap sikerült a vaterán vennem egy Angelcare bébiőr és légzésfigyelőt. Ja és mivel nem volt már rajta gari, amit sajnáltam is egy picit, az eladó próbálta nekem kompenzálni valamivel: 1 db angelcare captíva használtpelenka tárolóval+ 1 db utántöltőzsák, + 1db Tefal cumisüveg melegítővel. Ja és kihozta házhoz! Mindegyik működik, ők nem igazán használták, sőt a pelenkatárolót nem is használták, új, cumisüvegmelegítőt is csak kipróbálták. Nekem már nem kellenek ezek így fogtam felraktam őket a netre. Legalább így keresek is rajtuk, szóval teljesen jól jártam. Féltem ettől a vaterától, mert nagyon bonyolúlt és veszélyes is tud lenni, pont kifogtam egy nagyon segítőkész eladót aki segített nekem, hogy tudnám én hamarabb leütni a licitet. Szóval tegnap így át tudtunk menni a szomszédba Szilveszterezni. Már megérte az árát , mert egyszer át kellett jöjjek a kislányhoz mert felsírt. Valószínű hiányoztam neki, :oops: :wink: mert felvettem, rámmosolygott és elaludt rajtam. Onnantól kezdve csönd volt. :D Éjjel háromkor jöttünk haza. Fél 10-kor keltünk, mivel a kislány volt olyan rendes, hogy 7-8 körül fenn volt énekelgetett majd ő is visszaaludt. Mi keltettük fél 10-kor. Jó mi? :shock: :lol: Hát szegénykém jó sokat forgolódott a sok durrogástól. Annyira sajnáltam őt és a kutyusokat is az utcában. Lányok, nekem teljesen olyan érzésem volt, mintha háború lenne, annyi lövés hallatszott, már már ijesztő volt. A szomszéd két Jorkshire-t be kellett nyugtatózni azok úgy féltek. Kaptak kutyáknak való szanaxot és aludtak. Bár amikor ébredeztek még mindig remegtek. Szegénykék. :cry: Mi a két németjuhászunkat lezártuk a pincébe, magnó fullra feltekerve,és így aludtak egy jót nyugalomban.

Kinek hogy telt a Szilveszter???

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Kívánunk mindenkinek sikeres, boldog új évet!
Az utazás nagyon jól sikerült, Hanna elvarázsolta a nagyszülőket, úgy irányított két felnőtt embert, hogy öröm volt nézni! :D
A hó miatt azonban előbb visszajöttünk, így a szilveszter és az újév is itthon ért bennünket! Finike, így olvastam az üzidet is! :D :D
Anikoh, Szandra, a lányok csodaszépek!

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

Kép

KépKép
hexina

Sziasztok!

Minden babának és mamának, kismamának Nagyon Boldog Új Évet kívánok!!! Sok-sok szépet és jót az új évre. :)

Anikoh, Szandra,
tüneményesek a gyerkőcök, babák!!! :) :)

Még mindig nem tudom, hogy kell ilyen jó kis képeket, mozgó képeket feltenni ide.

Valahol olvastam, hogy elszáll, amiket leírtatok. Nekem is mindig elszáll, ha nem másolom át, de én már úgy szoktam ide írni, hogy átmásolom a Word-be, és visszamásolom, amikor leírtam, amit akartam. Volt már, hogy egy párszor én is bosszankodtam, hogy egy hosszú szöveg eltűnt. Vagy még egyszerűbb, ha az ember Word-be írja le először, aztán átmásolja ide. :? Hmm... lehet, hogy egy kicsit bonyolultam írtam le? :?

Évi

Kép
evisan

Sziasztok Csajok!
Először is mindenkinek BÚÉK

Nálunk sajna az újév jó sz@rul indult! Réka influenzás lett, itt köhög csórikám, be is lázasodott párszor már. A kis rafkós nem hajlandó a torkán leengedni a gyógyit, pedig már mindennel próbálkoztam. :?

Hát kedves anyukák a gyermekeink még mindig gyönyörűek, de ugyebár ez nem újdonság :lol:

Van egyébként jó hírem is! Pontosan karikor kibújt az alsó két fogunk! Egyszerre. Szóval még ez is rátesz a betegségre egy lapáttal 8)
És felálltunk! Teljesen egyedül! És kúszunk ezerrel!

Judit!
Írnál a HelenDoron angolról? Gondolkozom Bencét elvinni, találtam itt a környékünkön (anyuéknál) is tartanak.

Most megyek, mert melóm van ezerrel....

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Ja, az írás elszállásáról!
Én úgy szoktam, hogy miután megírtam a mondandómat itt a fehér ablakban, akkor mielőtt az elküldre klikkelnék kijelölöm a szövegem, jobb egér - másolás. Utána elküld, és ha véletlenül elszállt volna, akkor semmit nem kell csinálni, csak vissza a fehér ablakra, jobb egér - beilleszt.
:wink:

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Az ünnepek elteltét vártam már, hogy feltegyem nektek a kérdést: hogyan oldottátok meg a kiságy kérdést, amikor jött a kistesó?

Nálunk 25 hónap lesz a két csemete között és egy szobában lesznek elszállásolva. Andris jelenleg még a rácsos ágyában alszik, a legmélyebbre eresztve. Maradjon övé ez az ágy természetesen rácsok nélkül és kapjon a kistesó újat vagy inkább vegyünk Andrisnak egy "nagyfiús" ágyat és az övét átadjuk a kistesónak?

Ti hogyan csináltátok, ha nagyjából 2 év volt/van a testvérek között?

Előre is köszi a segítséget!

Nutella

Ui: Ha nagyfiús ágyat vettetek, azt hol?

Kép

Kép
nutella

Szia Nutella,

Nálunk napra pontosan 25 hónap van a két gyerkőc között. És nálunk is közös a szobájuk. Szonját én novemberre vártam, és azt terveztem, hogy legkésőbb augusztusban átköltözik a nagyfiús ágyba. Elébe ment a dolgoknak, mert júniusban átmászott a rácsokon...
Nálunk az volt a körítés, hogy ő már nagyfiú, akinek már nagyfiúős ágy kell. A rácsos ágy kisbabáknak való. Utána napi szinten téma volt, hogy a kiságyban fog aludni a kistesó, mert ő ügyesen neki adta az ágyát. Mi az IKEA-ban vettünk egy teljesen sima ágyat, jó vastag epedás matraccal, összesen 15E forintért. Gondolkoztam, hogy csináltatok bele egy kókuszmatracot, de rögtön kellett az új ágy. Akartam venni szintén az IKEA-ban egy ágy fölé szerelhető baldachint, ill. ágykuckót:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... oom/10426/

Erre végül már nem került sor, mert a sógornőméktől kapott Thomasos sátrat az ágyára. Így igazi nagyfiús kuckót lehet neki berendezni.

Remélem, tudtam segíteni.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Szandra! Tündéri két lányod van! Nagyon helyesek a karácsonyi képeken és látni hogy mennyire örülnek az ajándékoknak.

Anikoh! A te édes kislányod is mennyire érdeklődött a fa iránt. Sőt érdeklődve nézi a plüssállatot is amit kapott.

Eszti! Réka nagyon ügyi, hogy már ennyi mindent csinál félévesen. Vagy csak nekem csoda ez (?), hiszen Nándi lassan 11 hónapos de még csak most mászik ezerrel és térdel fel támaszték nélkül.

Finike! Megnyugtattál, hogy ezek szerint nem csak én találom a vaterát bonyolultnak. A kutyák nálunk is a lakásba szerettek volna elbújni a durrogás elől. Én is nagyon sajnáltam őket.

Nutella! Jó a kérdésed, engem is érdekelnek a válaszok. Kiváncsi leszek hogyan döntessz végül majd az ágy kérdésében.

Pociló, Szamikám, Dalmacska! Mi van veletek? Jól sikerült a karácsony, a szileszter? Mindenkinek sikerült eltalálni a gyerekek "vágyálmait?"
Dóri! Te mikor jössz újra a babanetre?

Képzeljétek, Nándi a sógoroméktól az FP Tanuló székét kapta, de alig lehet leszedni róla. Játékkal még ennyit nem foglalkozott mint ezzel a székkel.
Reggel be sem lehet pelenkázni mert meztelen popsival már mászik a székhez. Igaz nem tud még magától ráülni, de már akkor megszólal a szék ha ránehezedik az ülőfelületére. Majd teszek fel képet, de most valamiért nem férek a képekhez, még a párommal rendbe kell hozatni ezt a kis problémát...

Üdv!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Nutella!
Nálunk is 25 hónap van köztük. Kb. 2-2,5 hónappal az Edina születése előtt vált meg a Tami az ágyától, elvittük magunkkal az RS-be mert utt lehetett enni olyan tömörfenyő ágyat amin volt körbe leesés gátló, ráadásul amit vettünk azon a leesés gátló részén állatok vannak kivágva. Na ezt jól megbonyolítottam.

Mikor hazahoztuk akkor a Tami segített összeszerelni apának az új ágyat és ez akkora élmény volt neki, hogy nem is akart a másik ágyban aludni. Mire született az Edó addigra már nem is emlékezett arra, hogy neki az volt az ágya régen.

Könnyen fog menni, hidd el.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!
Karácsonykor Niki átfordúlt a hasáról az oldalára 4* is,de sajnos azóta se. :( Tudom ráér még.
Szilveszterkor jót aludt. Nem zavarta a petárda.

Anikóh

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Csak szeretnék egy "közvéleménykutatást" végezni, hogy
TI MENNYIT HÍZTATOK A TERHESSÉG(EK) ALATT???

Mert én most tartok 17 kg-nál, és nem látom a végét, hogy hol fogok megállni. :( :( :(
Remélem a szoptatás alatt nem fogok hízni, de valaki azt mondja, hogy akkor is jöhetnek még a kilók. :( :(

Kicsit meg vagyok ijedve. Bár nagyon sovány voltam, de mostmár kezdek nagyon kövér lenni. :?

Köszi,
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Köszi az eddigi válaszokat, azért még várom a tapasztalatokat.

Judit!

Milyen az az epedás matrac?

Szandra!

Ez a közös összeszerelősdi nagyon jó ötlet, úgyis most kapott a csemete szerelődobozt karácsonyra. Most majd élesben is gyakorolhatja apával.

Jó éjt!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Nutella,

rugós matrac, viszonylag kemény rugózással. danca nagyon szereti, tényleg kényelmes. az ikeaban is vannak "szétvágott" matracok, ahol meg lehet nézni, hogy mi van benne.

Evisan,

Én Dancával a terhesség alatt 14 kg-t híztam, de akkor nem mozogtam semmit a terhesség alatt. A szoptatás elég parás volt, így állandóan ettem, nehogy elmenjen a tejem. Így felszaladt még 4 kg. Amikor abbahagytam a szoptatást (addig persze nem fogyóztam), 10 kg volt rajtam.
Szonjával a 8. hónapig tornáztam (főleg taposógép, a végén már nagyon lassan), és egyszerűen odafigyeltem arra, hogy mit eszem. Dancával azt ettem, amit megkívántam, nem mindig a legegészségesebbeket. Szonjával már nagyon figyeltem. Sokszor ettem, de nagyon megválogattam, hogy mit. Az édességet száműztem. Óriási gyümisalikat csináltam, állandóan grapefruitot ettem:-), meg mirelit ribizlit. A gyümölcsök vízhajtónak is jók. Szonjával csak 10 kg-t híztam. Mivel már tréningeztem a lelkemet a szoptatásra, most nem paráztam, nem is zabáltam, egyszerűen csak ettem. Másodszor a szoptatás alatt már nem híztam.

Üdv,
Judit

Kép

Kép
karpijudit

Evisan: 12kg-ot híztím, de szerencsére kb. 2 hét alatt vissza is fogytam, nem diétáztam sőt.Most még kevesebb is vagyok mint terhesség elött. (3 kg-al)Sokat eszik a picilány és gondolom a szervezetemnek terhelés és ezért fogytam le. Ismerek olyat aki tényleg szoptatás alatt hízott meg.

Anikoh

KépKép
anikoh

Evisan:
Én a terhességek alatt kb 3-4 kilót híztam összességében, de a szoptatások alatt előszőr 7 most 10 kiló jött rám így már egy kicsit nagyon várom, hogy leválljon az Edó és bízom benne, hogy visszanyerem a versenysúlyom.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Evisan!

Én 8 kg híztam, de szülés után 9 ment le. :shock: A szoptatás alatt az idegtől még 2. Szóval ne izgulj, próbálj meg odafigyelni egy kicsit, de semmiképp ne fogyókúrázz!!! Csak mit mikor. Ennyi. Én amúgy is túlsúlyos vagyok, így ha sokat híztam volna az már árthatott volna nekünk, így nagyon odafigyeltem. Azt nem mondom, hogy mindig egészséges kaját ettem, de este 6 után már nem ettem, vagy csak valami lájtosat. :oops: Többször ettem keveset.
Ha nagyon sovány voltál, akkor szerintem szülés utáni hónapokban szépen lassan, de le fog menni az a +17 kg!
Fel a fejjel ez még nem a világ vége! :lol: 8) :D

Ma voltunk gyerekorvosnál, mert Vicus már két hónapja köhög beszedett már rá mindent, amit csak lehetett, de most már hörög is és sípol is. Mivel én asthmás vagyok így lehet, hogy ő is az. Felírt neki Aktil Duo antibiotikumot, orrcseppet, és olyan szprét amit én is használok az asthmámra. Ezt nagyon furcsáltam, hogy egy ilyen pici babának is lehet adni, azt amit én szedek. :shock: Remélem nem lesz asthmás, mert az borzasztó. Be kell jelentkeznünk Kispestre a Pulmonológiára. Vajon ott mit fognak csinálni egy ilyen pici lánnyal??? :shock: :roll: Szívjuk az orrát is, jön is. Olyan rossz, hogy ilyen korán el kell kezdeni antibiotikum kúrát, ráadásul ez nagy üveg,így elég sokáig kell szedje. Szóval nagyon el vagyok keseredve. :cry: :cry: :cry: Annyira féltem ezt a kis tüneményt, bárcsak én lennék beteg és ő egészséges. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nem is tudom ennyi gyógyszert hogy fogok belevarázsolni a babánkba, főleg az antibiotikumot, mert ugye az a legfontosabb.
Szóval nálunk nem túl rózsás a helyzet. A kedve azért jó, alszik is szépen, csak ez a fránya köhögés, zilálása ne lenne, na meg most jön felül a fogacskája, attól is szenved, nem akar enni szilárdat, csak tápszert és gyümölcsöt.
Én sem vagyok túl jól a felső bölcsesség fogam begyulladt, és el kell mennem szájsebészetre, de azt sem tudom hova menjek. Ráadásként még a bal fülemre kaptam egy hallójáratgyulladást is. Járok minden nap a fülészetre kezelésre. Szóval nekünk nem kezdődik túl jól a 2008-as év. Már csak tényleg egyet kívánhatok, hogy a kislányunk meggyógyuljon és egészséges legyen. :cry:

Bocsi lányok, hogy így kisírtam magam, de olyan rossz látni, hogy beteg, szenved a kislányunk. Most már befejezem a sírást nektek. Remélem itt a topikon minden baba, mama, kismama egészséges, és mindenki jól van.

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

A hízásról jót vagy semmit -esetemen - így inkább semmit...

Finike! Jobbulást kívánok Nektek. Hogyan szedted össze a hallójárat gyulladást? Huzat vagy uszi okoz ilyen betegséget?
Vicuskának csak nem lesz asztmája. Most a sógornőm is fél mert egy hónap múlva születik meg a babájuk és ő is asztmás a párja meg allergiás és a védőnők mondták hogy a babának jó esélye van mind a két betegségre... :? Szerintem azért nem olyan vészes a helyzet és lehet hogy nálatok is csak a fűtési szezon okozza a bajt. Ilyenkor Nándi is mindig többet szenved az orrával és a légzéssel. Pedig párologtatok is.

Most pedig jöjjön egy-két kép karácsonyról amit ígértem még tegnap(?).

Kép

Kép

Kép
mazsuzs

Finike: nem tudom te merre laksz, ti is az Üllöin lévő sztk-ba tartoztok-e de ott van egy jó doki Dr. Fazekas István.Többen dicsérték. Én tömetni voltam nála és meg voltam vele elégedve.Dicsértek még valami Sós dokit is.(ő fiatal)

Mazsuzs: csinos a fiad.

KépKép
anikoh

Sziasztok Lányok!

Szandra!

Nagyon szépek a csajszik! Hihetetlen mennyit nőttek, főleg Edoka változótt sokat!

Aniko!

Niki baba tüneményes! Látom az étvágyával nincs baj!

Mazsuzs!

Köszönöm az érdeklődést jól teltek az ünnepek! Karácsonykor nagy jővés-menésbe voltunk, de a szilvesztert itthon töltöttük mert a párom elsején dolgozott. Amúgy sem mentünk volna sehova mert Szofit még nem tudjuk itthagyni.
Nándi baba nagyon helyes! Nagyon édi kis haja van.

Finike!

Jobbulást kívánok Vicusnak és Neked! Szofi karácsony előtt egy héttel kapott el vmi. olyan vírust ami kruppos köhögést okoz. Nagyon ilyesztő volt. Én hideg párásítottam és alvás előtt jól kiszelőztettem a szobát. Antibiotikumot nem kellett szedni de kapott Fenistil cseppet és köptetőt.
Nekem van egy nagyon jó fogorvosom aki egyben szájsebész is, de neki csak magán rendelése van. Nagyon tudom ajánlani. Ha érdekel szólj.
Az sztkba lévő fogdoki Dr. Sós Lajos még középiskolás koromból ismerem (36 éves). én nem voltam nála, mert nem arra lakom, de én is csak jókat hallottam rólla.

Évi!

A terheségemet én 43kg- val kezdtem és híztam 18kg. A kórházból már 9kg-val kevesebben jöttem ki és mire Szofi kb. 8-9 hónapos lett már ismét vissza fogytam. Szoptatás alatt egy dekát sem híztam sőt szerintem attól hamarabb vissza fogytam. Szerintem ne aggódj mert a védőnőm szerint ha vki kis súllyal kezdi a terhességet teljesen normális, hogy "ennyit" hízik.

Mi jól vagyunk, Szofi egyre ügyesebb. Ha fogjuk a kezét megy és kéri is. A lépcsőn is már így jővünk fel. Képzeljétek decemberbe voltam vele Halász Judit koncerten! Nagyon élvezte.

Mindenkinek sok puszi, bocsánat attól akinek most nem írtam!

Szami

szamikám

Sziasztok!

Elért bennünket is, sajnos a náthakór. Kezdte először a párom, aztán Hanna baba :( és már én is érzem.
Olyan rossz betegnek látni a kicsikémet. A porszívótól már összerezzen, pedig eddig nem félt tőle!

Finike, jobbulát nektek! Vicusnak millió gyógypuszi!
Mazsuzs, Nándi csoda aranyos, milyen szép kis ünneplős rucija van! :D
Evisan én 14 kg-t híztam, ebből kb. 10 lement. Most a szoptatás alatt úgy veszem észre, hogy stagnál a súlyom, de nem bánom azt a pár pluszt, tejem legyen! :D Ja, és a párom így is azt mondja, hogy tetszem neki!! :D :D
Szami, Szofi babának gratula! Csak így tovább!

Teszek fel képet a karácsonyról, bár nem készült túl sok :cry: ,mert folyamatosan utaztunk. A másodikon az ajándékában "feszít". :D

Kép Kép

Üdvözlet mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Nagyon édik a "karácsonyi babáitok", olyan szépek a kis ünneplő ruhácskáikban. :) :) :)

Köszi, hogy leírtátok, ti mennyit híztatok. De eddig úgy tűnik, én fogom vezetni a toplistát hízás terén, a végére biztos meglesz a 20 kg is. :( Na mindegy, ez van. Megfogadtam, hogy leszek én még csinos, és vékony.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Szandra, Aniko, Hexina!! Nagyon édesek a gyerkőcök :)

Minden kis betegnek jobbulást kívánok és persze a szülőknek is!

Engem eddig elkerült a dolog,remélem így is marad! Nagyon nem hiányozna így néhány héttel a szülés előtt!

Szép napot mindenkinek!

Üdv:

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: