Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gabci
békames :-)

Jutta
nekem is megjött ,kevés a tej ,mértem egy szopit 50 gramm!!!!! de nem kell neki a táp,most nem adok neki 3 órát enni hogy kiéhezzen hátha bejön

Andi
Ica tea :-)

nos a Szeretetkönyvebn az van,hogy azért sír a csecsemő,mert megszületett és fél.Nehéz most összefoglalni dea lényeg az hogy eddig egységebn volt a pociban nem volt semmi gondja ide kint meg minden.lke kiszakadt a apradicsomból és fél a ráváró úttól :-) de ez már nagyon elvont,de lehet van benne valami főleg az első részében

Ágikának és jankának Boldog hófordulót kívánok :-)

Zenekar:én citáraztam 2 hétig beszállhatok?

Móni a pikula az micsoda???

Zsu
sajnos Bibi is sokszor kell éjjel 3-4 szer minyimum

Hajni
ebből a kajából nem maradt??????????,nyamm de megenném
Vendég

Csak pár sor, a többit később...

Andi!
:D :D :D Mindig jobb kedvem lesz, ha a Ti képeiteket nézzem. :) Nagyon aranyosak a gyerekek, de a kép aláírással a legtutibb, nagyon ügyes anya/apa aki aláírja. :)

Hajni!
Csajos, Te mennyire csini vagy! Egész család nagyon ellegáns. Végül is így az igazi a karácsony...:) Nem a mi mackós verziónk. :)

Tündi!
Ejha, nagyon betyár kinézete van a Balázsnak. Szuper kép róla, olyan nagyfiús rajta. :D

Gabcii!
A nagymamák, nagypapák, nem mindig emlékeznek tisztán. Már mi sem fogunk fél év múlva, mikor, mi történt a gyerkőccel, nem is csodálkozunk rajtuk. Lehet, amit ő mond egy féléves gyerekre igaz. Akoriban teljesen máshogy éltek az emberek. Nem érte őket ennyi inger, tv( alig), net sem volt. Pelenka mosás nálunk is pl. szokott lenni. De ma sem venne el több időt. Hypos veder és tárcsás mosógép, és még surolni sem kell.

na el

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Rég nem voltam, nagyjából visszaolvastam, de most senkire nem reagálok, mert segítség kellene, Nadin egyszerűen nem eszik, ciciből kicsit szívogat, de leginkább elalszik rajta, dél körül meg már lila fejjel üvölt, cici nem kell neki, a tápszert meg üvegből megissza. Eddig kb. 4x kapott cumisüvegből tápit, mindig este, de mintha mostmár mindig csak azt követelné, és egyszerűen nem tudok fejni sehogy sem 20 ml-nél többet. Ti mivel fejtek, mikor (szopi helyett, után, két szopi közben), és mennyiket? Nadin mostmár cicisztrájkol is, A cicit csak alvásra használja, alig eszik belőle valamit, így egyszerűen nem lesz tejem pár napon belül :cry: Móni, Te hogyan hoztad vissza a tejet, mit csinálsz érte? A kaját-ivást ne írjátok, mert azt tudom. Köszi

KépKép
kertikiri

Kertikiri, csak gyorsan, neked:
van szopási sztrájk, lehet h ezt csinálja Nadin?

fejés:amikor nem jön, én váltogatva szoktam, meg masszírozom közben, és így fellazul egy csomó helyről. Szerintem legalábbis. De 20-nál több csak akkor jön, mikor látom, h nem akar többet enni. Szerintem a 20 az a kiürített mellből jövöget...Én szoptatás után fejek rögtön, amikor nagyon nem volt, éjjel is fejtem mindegyik után, mert akkor mindig több volt. De ez (is) elég kimerítő. Azért mindennek van határa...

Nekem amitől több lett: tea, homeopátiás bogyó, minimum 3 óránként szoptatás (na ennek az lett az eredménye, h most éjjel újra többször kel), pihenés.
DE: tegnap már azt gondoltam, franc aki kitalálta ezt a szoptatást. Nagyon sok para van vele... :cry: :cry:

jaa, és azóta is két mellből szoptatok, de mikor már kevésbé jön, akkor nyíg, hogy váltana.

KépKép
1macsek

Timi!
Pikula=furulya népi (nemtom melyik tájegység) elnevezése! :lol: Citera! Király! Egyre jobb a zenekarunk! Micsoda hangszerelés! :lol: (Szeretetkönyv :roll: , azért még fogsz szeretni, ha én nem szeretem? :lol: A balekot én is megkaptam! :wink: )
Hajni! Ez igen! Én mondjuk még egy ilyen gatyát (?) nem mernék felvenni! Vagy igen? Csak ki kéne próbálni?! :lol: Aztán meg jönne az esztétikai kommandó környezet-károsításért megbüntetni! :lol: Jól néz ki a pulyka! Meg van töltve is? (Nálunk a férjem nem eszi meg! Szte száraz, ízetlen hús! Pedig én szeretem! Akkor már inkább kacsa vagy liba! Hát ez van!)
Kriszti!
Én semmit nem csinálok! De tényleg! Csak kitartó vagyok, ennyi a trükköm! (Mondjuk annyi van, h nekünk még mindig a 2hós cumi van az üvegen, ciciből könnyebben jut tejhez, így azt igyekszik is kiszívni! De nem mindig!) És még egy: amióta nem görcsölök ezen a tej témán valahogy jobban van tejem(pedig néha alig eszem, alig iszom!)! Sztem ez a lényeg! Fogd fel úgy, h ahány napot még tud szopizni annyi nap ajándék neked és neki is! (Lehet, h szentimentális de én így állok hozzá és működik!). Ne stresszelj! Semmi gond nincs azzal, ha egyszer-kétszer, vagy egy-két nap nem eszik Nadin ciciből! De azért rakd mellre, mert kell a cicinek, h nyámnyogjon rajta! (sztem :roll: ) Fejésben nem vagyok bajnok! Nekem aventem van, sebesre fejtem vele a cicim és egy kalap szamócát nem ér!
Zsu! Miért baj az, ha kamillát adok? Nem literszámra! Csak egy kicsit! :oops: (Nekem pont asszonta a dokinéni, h nyugodtan! 30 gr körül lehet adni!)
És muszáj is, mert itt fog a hűtőben megrohadni a rota-cucc! (Mondjuk az is tény, h a gyanúsan sokat kakiló babáknak sem adja be! Mert itt ugye fontos dolog a felszívódás!)
És semmi parfüm? Ó! :oops: (De miért? Választ várok!)

Kép
ermoni

Hajni, de szépek vagytok! Mikor van neked időd ennyit foglalkozni magaddal??? :roll:

Ágikának boldog hófordulót!!!

Timi! Jutta újévi fogadalmáról szóló bekezdés nagyon találó, kérlek nyomtasd ki és tedd az ágyad fölé, hogy minden reggel elolvashasd! Igy talán 2008-ban nem fogsz annyit aggódni és kicsit kiegyensúlyozottabb leszel!

Tegnap apukával elmentünk vacsizni Pestre a kedvenc éttermünkbe amolyan szilveszteri buli helyett. Hát én is sokat aggódtam Panka miatt, de megpróbáltam kicsit kikapcsolni az agyam. Jó nagyot ettem :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Ma Dorka a mintababát játsza! Jó játék! Maradhat így!

Nászasszony! (Hajni) Megmutattalak Titeket Apunak! Nagyon szépek vagytok!!! :lol: :lol:

Timi, jók a DVD-k! Rajta van csomó kedvencem és a lánynak is teccik!! Akkorákat vigyorog, ha énekelek!! :lol: :lol:

Tejcsi / tápi: Hajni igazad van, Dorka jobban tudja... Nem veszem személyes sértésnek, hogy nem ciciből eszik... ha visszajön cicizni mensi után jó, ha nem akkor na bummm... (szerintem nekem nem jó a tejem, hülyén hangzik, de a tápi után sose fáj a pocija... most úgy is lesz párnapunk ezt tesztelni, ha így van akkor nem erőszakoskodok a cicimmel... ezt dobta a gép, és én Dorkának akarok jót, nem a papíron tökéletes anya címre pályázok!)

Kertikiri, nem stresszelni akarlak de nem mensi? (nekem 2 nappal hamarabb el kezdett a csaj húzószkodni, még mindig nem jött meg igazán, tehát elég furi egy Piroska néni, de védőnő szerint az lesz az... - többi tünet pl.: puffadás volt)

Tündi, jobbulást a gyerkőcöknek!!

Zsu, lehet most jön vissza az étvágya! (mennyiket eszik egyszerre? nem szűkült össze a gyomra, mert ahhoz idő kell, hogy visszatáguljon, felnőtteknél is így van! de nála a növekedési ösztön kelti kajálni - szerintem! , tényleg visszahízott már a fogyás után?)

Mogyó, tápi összetétele nem igen változott, tehát szard le mi van ráírva, szerintem 3 nagyokos kitalálta, hogy többször kevesebbet "kell" ennie a kölköknek...
(most a vegyész család szól belőlem... rögtön az összetételt leelemeztem és rájöttem, hogy nem igen változtattak rajta :lol: :lol: - jó mi, kell egy fizikus apuka, egy kémia szakos anyuka és egy vegyész nővér! és a tápszer rögtön bizonyos hígitású oldat! :wink: )

Móni, vasalással végeztél? Én ma etem neki, de termelem az újakat is, mosok állandóan!!

Parfüm: amit a gyerek megszokott, persze nem most kell a fél üveget magunkraönteni. Az a lényeg, hogy ne nagyon váltogassunk parfümöt és a többi cuccot se (tusfürdő, krém, hajlakk) mert eleinte a gyerek szag alapján tájékozódik, de szerintem így 3 hónap körül már inkább a látás kezd dominálni!
(ezt is anno még szakirodalomban olvastam terhesen! 8) :wink: )

Jolka, sokkolsz minket egy súly adattal?

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti
sok tanácsot nem tudok adni
szopis tea,pihenés,sok szopi,ezzel valóban elérheted hogy éjjel is gyakrabban keljen,én is ezt tettem.néha úgy érzem jobb lenne menyomni a cumisüveget a szájába aztán helló,akárhogy nézzük valami nem stimmel nálunk se.ennek eredménye a kevés hízás is.

Móni
értem :-)
szeretlek hát,mondjuk még nem tudom mennyir ejön be a könyv,elég felületesen olvasom,vannak benne alap dolgok a mélységébe nem tudok belemenni,mert nem tudok azonusulni az istenes részével :-)kcsit talán magamba nézek tőle.

liba kéne?gyertek még van egy pár comb,agyonis lehet vele verni valkit akkora :-)

nyugodtan ad a kamillát vagy egy kis édeskömény teát

mondjuk én nem értem miér nem adja be Jankának a doki

parfümnek erős illatta van ingerelheti a baba illatát,olvastam már pl olyat is hogy ababa nem akart szopizni mert anyának tusfürdője van.eleinte nem használtam én se parfümöt ,de most már fujogatok,szükségem van rá

jah és nekem is megjött :evil:
Vendég

Jutta!
Nem tudok... HAvonta van mázsálás, de már sok. Több mint 8 kg. Majd 11.-e után megyünk dokihoz.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Parfüm: Manónál nagyon sokáig nem használtam, a anya illat miatt...:) Ákosnál már hamarabb bevetettem. :) Elsőgyerkőcnél még figyelmesebb az ember.
Ja és két gyerekkel már könnyebb, mint egyel. Tehát mikor a nagyi azt mondja, hogy neki két kicsi volt, sokkal jobban halad, el lehet hinni. Csak azt is mesélje el, miylen volt az elsővel...:D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Bocsi csak most csippegeteg a hozzásszólásokból, millió melóm van.
Megyek is.
Móni, nézd meg az én tiszta ruha hegyem...Sosem lesz vége...:)
Talán nyáron könnyebb lesz....

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hajni!
Milyen porszívót kaptál?
Nekem csak új porsákok jutottak, de ez jobb mint a semmi. :D

Karácsonyra, kaptam: Varrógép, most nagy lázban is vagyok, mert varrni akarok a fiúknak, Multifunkciós fotónyomtató, pulcsi, pénz szárítósmosógépre, amit már el is költöttünk, tehát mosógép kihúzva. :), pulcsi.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hajni, mi az a zsir porszivó?
És milyen utat kaptál???

Tündi, mi baja van a fiúknak? Balázs nagyon cuki kis vasgyúró :D

Kertikiri, talán emlékszel, én is irtam, hogy amikor elkezdett Panka tápit kapni, cici egy ideig nem kellett, talán mert azzal jobban kell dolgozni, cumisüvegből meg jól jön. Nekem az vált be, hogy visszatértem a fekve szopihoz, igy valahogy több türelme van a lánynak, néha 3/4 órát is elcicizik. Meg az is bejött, hogy cici, utána megkapta a tápit, kicsit kevesebbet, mint ami az adagja, és utána még boldogan szopizott megint ciciből. Csuda tudja miért.
És én még csak 1-es cumival adom Pankának, hadd dolgozzon meg vele szegény :oops:

Parfüm: eddig én se, tegnap először. Olvastam, hogy a babákat megzavarja, mert nekik az anyuci testszaga kell.

Karira fotónyomtatót kaptunk, parfümöt, könyveket, teritőt, Nagyitól mindenféle finom lekvárt, savanyút. Ja, és egy csodás Panka lányt :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

sziasztok
na, vendégek elmentek. tök jól sikerült a látogatás... most pedig megvethettek, de hagyom Hubát sírni. semmi baja (szerintem ugyebár), csak álmos. meg kell tanulnia egyedül elaludni, nem? vagyis nem kellene elfelejtenie..
legalább addig megebédelek.

Kriszti, fogalmam sincs a szopisztrákról.. nekünk is volt már olyan, h Petra bekapta, kinyomta, nem kellett neki, de akkor egyszerűen csak akkor akartam etetni, amikor épp nem volt éhes.

etetőcumi: mi is az 1est használjuk. mivel tejet esznek azzal is, minek kellene a 2es, nem?

Jolka, milyen mosógép? majd nekünk is kell. gyűjtöm az infót.
és te még varrni akarsz? mikor??? :shock: :shock: :shock:

könyveket nem kaptam senkitől. sajnos. nagyon sajnos :cry: vettem helyette baba magazint. 8)

a képaláírásokat, mondanom sem kell, én készítem. köszi, Jolka :oops: :lol:
és mit vasaltok? mindent?

Móni, tudom, h egészséges az önértékelésed, de olyan büszke vagyok a tejtermelésedre! :D

Kép
an°°di

ja, és mindig csak a rosszat írom:
tegnap este 10től ma reggel 6ig aludt mindkét gyerekem!!!!!! :D :D :D nem is vagyok álmos! ;)

Hajni, basszus, te így nézel ki? :shock: tyű, én még fénykoromban sem (más alapból a testalkatom, de ez nem érdekes.. hehe)

nem bírom tovább. felveszem. vagy kipróbálom, mit tesz vele a cumi. hátha be tudom vhogy támasztani 8) :?

Kép
an°°di

Jaj csajok, ne vicceljetek mááá. :evil: :evil: :evil:
Csini?? naneeee...
Olyan a tokám, a hajam száll, mert nem volt időm kivasalni, a lépcsőn lefele öltöztem fel, sminkelni 20 mp alatt, míg ment az ajándékosztás...
Szval... :oops: :oops:

Timi, Móni:
Móni nyert. :) Rövidnaci. :)
És előnyös, jól lefogja a hasam. :oops:
Szval próbáld ki. Én fűzőt vettem hozzá ( múltkor mikor apával voltam céges évzárón), na azzal a tuti. De azt gyerek mellé nem lehet felvenni, mert alig bírtam bent mozogni. :lol: :oops:

Zsu:
porszívó:
Electrolux XXLBOX12L
porzsák nélküli, 13 m-es a zsínórja, nagyon hosszú csővel( van rajta legóösszeszedő. :) -nem gondoltam volna, h ez majd szempont lesz :lol: :lol: ) Hepa 11 szűrő, 1800 W, 400 W szívóerő. :) és volt hozzá ajándk lego. :)
utazás:
sokan olvassák, így bocsi, de úticélt ide nem írnék. :oops:
Ha érdekel pü.ben elküldöm, de akkor lekell tenni a nagyesküt, h ide nem írjátok ki. :? :oops:
Hogy van időm ennyit foglalkozni magammal?? Mennyit?? :shock: :shock:
Fodrászhoz nem jutottam, szoliba 1 hónapja sem voltam, felöltözni meg mint írtam lépcsőn lefele...

Móni:
a pulyka titka, fél üveg fehérbor. :) Így nagyon olmós. Nem száraz. És jó sok szalonna, meg 10 percenként locsolás.
Igen, töltve van. Pulykamájas cuccal. :)

Jutta:
és Apa áldását adta a frigyre? :) :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

visszaolvasok:
Macsek, még azt akartam nyűgösködéshez, h nekünk sem volt ám semmi gond eddig. és a szakirodalom (decemberi baba magazin) is a harmadik hónapos babáknál írja, h fontossá válik a rutin. lehet, h majd Vilkónál is fogyelnetek kell, mert ha átalussza a programokat, persze,h nem viseli meg (annyir). majd, ha elkezd figyelni :roll:

Móni, annyiba kerülhet egy óra? :shock: kissé le vagyok maradva/el vagyok tájolva/stb

Hajni, kérhetek abból a puylkából? olyan finom is lett, amiylen szép?

Zsu, az éjszakai kelésről: azt mondják, h 6 hetesen, 3, 6 és 9 hónaposan van egy fejlődési ugrás. többet esznek, cserébe viszont nőnek, mint a gomba (nekünk is megvolt az éjszakázás akkor bőven)

Tündi, nagyon érdeklődő, szép baba Balázs!!!!
spontán ikrek. van a családban néhány ikerpár, de azért meglepődtünk kissé

lakodalom: hagyjatok ezzel még egy pár évig. az apjuk szerint akkor lesz a buli, mikor már ők is élvezik, nehogykimaradjanak a jóból. arról nem beszélve, h innék egy ... ööö ... mondjuk egy gintonicot. mittudomén (totál hülye vagyok. mikor édességet nem lehetett, azt kívántam most meg mindig piálnék. pedig sosem ittam sokat)

nagyon csönd van, sztem én is eldőlök picit olvasni vagy vmi

Kép
an°°di

Küldöm a hurkát!

Megyek jöttek anyósék!
De direkt szóltunk ,hogy jönnek vendégek! :evil:

Kép
mogyoland

Hajni, mostmár kiváncsi vagyok, jöhet a privi. És hogy fogsz utazni? Gyerekestül? Vagy ki fog rájuk vigyázni? Mennyi időre?

Andi, éljen a nagy szunya!!! :lol:
És remélem az éjszakázás tényleg csak átmeneti, mert mi eddig nagyon el voltunk kényeztetve alvásügyileg :?

Jutta, Panka még nem hozta vissza a lemaradást. Az elmúlt 2 hét hizása csak 200 gr, vagyis most csak 5500 gr körül van. Előtte meg hetente hizott 200-at. De nem baj, ez most a betegség miatt természetes. Majd most, hogy ilyen kis torkos lett, talán behozza :D Ha meg nem, az a 200 gr 20 évesen már nem fog hiányozni :lol:
Egyébként a betegsége óta egyszerre nem eszik annyit, mint előtte. Előtte 150-eket evett, most 110-120. Bár tegnap már volt egy 170 is.

Kertikiri, eszembe jutott még valami. Ez teljesen friss megfigyelés. Az elmúlt 3 napban itt voltak anyósék, és szopi alatt anyós mindig bejött beszélgetni, ami nekem tök jó volt. Panka viszont cicinként 1 percig szopizott, utána orditva engedte el és nem is volt hajlandó folytatni. Éjszaka szépen evett, türelmesen, és ma, hogy már anyósék nincsenek, megint nagyon szépen eszik, még túl sokáig is. Ebből arra következtettem, hogy neki nagyon kell a csend és a nyugalom, dehát ő másban is ilyen. Azért is hivjuk Mimózának. Persze ez lehet, hogy másnál nem feltétel. Legyél nagyon türelmes és kitartó, és biztos Te is rájössz, hogy hogyan veheted rá Nadint, hogy szopizzon. :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Lányok, csak Pankának kopott ki hátul a haja??? Egy nagy foltban már tök kopasz, ahogy fekszik rajta és forgatja a fejét :oops: :D

Ma netről töltöttem le az ebéd receptjét. Nagyon egyszerű és tök fini!
Alufóliára ráfektetni a csirkecombot bőrös felével lefelé (én csak felsőcombot vettem), só, bors, sok-sok karikára vágott hagyma és felszeletelt gomba a tetejére. Én egy kis maradék bacont is tettem rá. Fólia lezár, forró sütőbe be, 20 percig sütni, utána megfordit, még 20 perc, fólia kinyit és még 5 perc. Fini!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Kis kukk. Nálunk nyugisan teltek az ünnepek. Szerencsére. Képek viszont nem készültek, mert Lemerültek az elemek.. :cry: Viszont rakok előtte-utána-akkor és most képeket. :D Persze ha nem baj.

Kép szülés előtt 10 nappalKép 5 percesenKép most

Éa elújságolom, hogy apa találmányának köszönhetően ( kakinaptár ) Vivien December 10.-e óta szobatiszta, 17.-e óta éjjelre sincs pelus, és ez az 5. nap, hogy cumi sincs. :) Hurááá :D

Megyek mert 1000 dolgom van, de igyexem visszaolvasni. Sziasztok.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Rita, mi az h kakinaptár? :shock:
a képeket pedig azonnal vedd le, mert baj! :wink: :lol:
és nagyon ügyes Vivi, és olyan szép Lala is! (basszus, Petrának csak nem rég óta vannak olyan hurkái a comjain, mint Lalának 5 percesen)

Huba megint nyűglődött szieszta és szopi után: bármit csináltam vele, sírt. most hasonfekve olvas. és megnyugodott. tiszta anyja! :D

Kép
an°°di

Juj, Hajni! Én is tudni akarom, h hová mész! Furdal a kíváncsiság! :roll:
Az a nagy igazság, h locsolhatom én a pulykát bármivel, nálunk nem nyerő! De vannak itt olyanok, akik meg halat nem esznek! (Nem akarok ujjal mutogatni! Ugye Zsu és Timi! :lol: )
Amúgy hasleszorítóval én is szoktam átverni a népet! :wink: :lol: (Meg egy kicsit magam!)
Porszívó Karácsonyra? Király!
Andi! Biza, van óra, ami ennyibe kerül! Már gyűjtök rá! Már csak pár évztized! :lol: Köszi amúgy, én is roppant büszke vagyok a szopi eredményemre! :lol:
És igen, nem végeztem a vasalással! (Én majdnem mindent vasalok! Utálom a gyűrött cuccokat! És nekem ne gyertek azzal, h úgy kell kiteregetni! Én úgy teregetek! De akkor is kell vasalni!)
Kriszti! Csatlakozom Zsuhoz! Janka is igényli az intimitást a szopi alatt. Csendesen összebújva! De mondjuk a parfümömet is igényli! :lol: (Az is az anyaszaghoz tartozik, nem?!)
Na, szopitájm van! Majd még benézek!

Kép
ermoni

Móni:
mi eszünk halat is. Holnap ünnepi lazacot csinálok pl. :)
Jönnek anyósék, sogornőmék ebédre.

Rita:
jók a képek. :)
Engem is érdekelne apa ötlete. :)

Na, mára léptem, sziasztok. :arrow:

ui: pü-k mentek, bár a nagyeskü elmaradt. :twisted: :twisted: :lol:

Kép
Kép
h@jni

andi: Kakinaptár: egy A/4-es fehér lapra csinált egy havi naptárt és aznap mikor belekakilt a wc-be ragaszthat egy matricát. Ha nem szól akkor én rajzolok egy szomorú fejecskét. Ki van rakva az ajtóra, hogy lássa mindenki, hogy milyen ügyes. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Móni, egy gyors kérdés... technikai jellegű: mit csinálok rosszul, ha sötétben fényképezek? vagy ha kevés a fény? expozíciós időt kell hosszítani? de állványunk nincs..
(többiektől bocs, de hátha érdekel vkit. ha nem, jöhet priviben a válasz)

Hajni, fogadom... csak írd már meg nekem is, h merre mész/mentek. megöl a kíváncsiság! :wink:

Kép
an°°di

Andi! Az iso-n állítottál? Állítsd legérzékenyebbre! Az még segíthet! :wink: (Miből gondolod, h én nagy májer vagyok? :lol: Na jó, azér' egykicsit értek hozzá!) Tudod, egészséges önértékelés! (Vagy beképzelt lennék? :lol: :roll: )

Kép
ermoni

Fűző? Milyen, honnan?? Mondjuk nekem a popsim a necces, nem a hasam (még van egy pici, de mivel nem szokott hasam lenni nem is frusztrál, tini korom óta a csípőm a bajom...)

Hajni, nekem nem jött privi, pedig ismerhetnél... én is, én is...

Andi, újfent jók a képek!

Móni, az óra még minig olcsóbb mint az én párom karácsonyi ajándéka (jó ez nem meglepi volt, és pár héttel előtte megvettük), a kocsi...

Zsu, akkor nem is fogyott a csaj sokat! Az meg hogy 2 hét alatt hízott annyit, amennyit 1 hét alatt szokott... lassan úgy is le kell állniuk ezzel a nagy hízással, még pár hónap és lassítanak!
(amúgy is ha a te alkatod, akkor nem kell neki óriásbébinek lennie!)
Tényleg, ugye Te nem fogytál...

Jutta

KépKép
jutta

Jó ez a kakinaptár, 2 év múlva vki emlékeztessen rá!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta! Azért a kocsi kocsi! Nem egy óra! És csak a férjed használja? Vagy Te is ülhetsz benne? (És ugye nem gondoljátok komolyan, h vennék ilyen órát? :shock: :lol: Az autó nem gondolnám, h luxuscikk! Illetve gindolom, h nem olyat vettek! Vagy igen?) Na és milyen az autó?
(Itt mindenki új verdával jár? :roll: Csak én a bevált régivel? :lol: )
Timi! Azért nem adja be a dokinéni a rotát, mert ha nincs rendben a széklet, akkor más a felszívódási idő! (Ugye vagy gyors vagy hosszú! És egyik sem jó!)
Nem akarom szegény Juttát frusztrálni, de nekünk annyi kakival, amit Dorka nyom, nem adta volna be, mert, h rögtön kijön! :shock: (Tényleg nem frusztrálásból Jutta!) Ő mondta! De mondtam már, h nagyon alapos dokinéni! (Ezért is járunk hozzá!) És az is lehet, h túl alapos!

Kép
ermoni

nem frusztrálsz, már leesett...

Ja mi is ülünk néha benne a kiscsajjal... és tényleg más verdára meg órára kiadni a lóvét!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta! Megnyugodtam! :wink:
Andi! Tudtam segíteni?
Rita! Szupi ez a faliújság! És jól megy Vivinek!

Kép
ermoni

Mindenki alszik? (Na jó, csak viccelek!) Akkor én is megyek! (Még nem aludni!)
Holnap! :arrow:

Kép
ermoni

Móni és a többiek, Ti mikor kezdtek fürödni? és mikorra végeztek?
nekem 7től 10ig kötelező foglalkozás van (masszázs, torna, másik torna, fürdés, szopi, még egy szopi, utószopik, stb)

kipróbálom az iso-t, köszi ;) (te írtad, h tanítottál fényképezést. na, meg a képeitek, azok nagyon profik ám! észrevettem rég).

én is lépek. zuhany és egy kis filmnézés (ha bele nem alszom :oops: mint tegnap :oops: )
holnap
:arrow:

Kép
an°°di

még benéztem kicsit, pü-k mentek.

Andi: mi fé 8 körül kezdjük a fürcsit, először Marci az annyi, h belerakom a vízbe és kb 15 perc múlva kiszedem... megtöröl, bekrémez ( neki ugye muszáJ :wink: ), majd pizsi...
Utána jön Lilla. Az kb 20 perc cakk-pakk. :)

Móni:
igen, igen... nagyon jók a képeitek. Irigy vagyok érte.

Jutta:
Fűző boltból. :)
Majd lefotózom Neked Szilveszterkor. :)
Ez ilyen felső fűző, szval nem fehérnemű. Jól összefog. :)
Biztos láttál már, estélyiknek is van, aminek ilyen a felsőrésze.

Rita:
jó ötlet ez a naptár. :)
Nálunk 90 %-nál tart a szobatisztaság, szval asszem máá nem keverem meg vele.

na mára ennyi, holnap főzés, vendégek....majd jövök azért ám. :wink: :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, én ugyan nem hordok, de az nem fűző, hanem míder :wink:
na, tényleg el
csá

Kép
an°°di

Rita, találékony ez a naptár, főleg, hogy működik!

Jutta, hogy álltok kakival? Csökkent már a napi gyakoriság???
Én nem fogytam, még mindig 45 :lol:
Milyen kocsit vettetek?
Év elején nekem is az lesz az első projekt, le kell cserélni már a kocsimat. A párom rá akar beszélni az újra, de én inkább 2-3 évest vennék, az sokkal olcsóbb.

Andi, az ikrek nemsokára 4 hónaposak lesznek...hogy megy az idő!

Na jóéjt mindenkinek, lefekszem, hátha ma is 3 óránként kiván szopizni a hercegkisasszony.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi:
a míder az a fehérnemű fűző nem? :oops: :oops:

Kép
Kép
h@jni

Zsu: hát 45 kg-ból mááá nem is akarj fogyni. :evil: :evil:
Amugy meg irigy vagyok.
Rajtam még mindig ott az 5 kg +. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%ADder
utánanéztem, Hajni

és mindenkinek jó reggelt!
Petra hangosan beszélget az állataival... nagyon cuki. Hubát totál nem zavarja. de jó! Apuka alszik, én reggelizek mosogatás után...
de jó ez a nyugi :D

Kép
an°°di

Jó reggelt,
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Most fejtem egész éjjel is, talán meglesz az esti kiegészítő adag. Újból gondjaink vannak az átalvással, de gondolom ez a napközbeni nem kajálás hatása. Nadin is mimóza szopi téren, ezt már régóta tudjuk, de most szerintem akkor sem szopna, ha a wc-re ülnék be vele, ami a lakás legingerszegényebb helyisége. Hármat szív aztán nézelődik. Nemhiszem, hogy mensi, mert én minden napszakban szoptattam eddig, nem úgy, mint azok akik alszanak éjszaka :wink: Azt hiszem valóban az számít most, hogy mennyire leszek kitartó, mert az üveget odaadni tápival az nagyon könnyű (bár valójában egyáltalán nem az, mert ugye a kétségek, hogy mégis lehetne talán anyatej, a tápit nem tudom egyelőre pszichésen elfogadni).
Nem tudom van-e valaki még hozzám hasonló helyzetben. Én úgy érzem, hogy olyan ad hoc módjára "nevelem" a gyereket. Semmi tudatosság, semmi következetesség. Egyik pillanatban eldöntöm, hogy ha nyüszög meg panaszkodik akkor felveszem kicsit, megnyugtatom, lerakom. Aztán negyed óra múlva inkább rázom a seggét, csak ne legyen rosszkedvű. Ilyen ágyban sírni hagyósat nem tudnék szerintem csinálni, nem azért mert rossznak tartom, hanem mert nem tudnám végigvinni egyszerűen.

KépKép
kertikiri

Magunkról még annyit: Nadin tegnap hátról hasra fordult. Biztos, hogy nem volt véletlen, utána még számtalanszor megpróbálta. A kezét nem bírta ugyan kihúzni maga alól, de a mozdulat már megvan szerintem, úgyhogy ha ma is kitartóan gyakorolja, akkor hamarosan tényleg forogni fog. Most még csak balra próbálja.

Andi, gratula az (újabb) átalváshoz. Fürcsi: mi most próbáljuk kitolni, hogy ezzel is segítsük az "átalvást" :? Fél 8 körül kezdjük, masszázzsal 8-ra vége, aztán a szopi akár 9-ig is eltart. Nagykádba én sem ülnék be vele, de fogunk venni neki egy rendes kiskádat, mert a mostaninak a belsejében vannak azok a biztonsági kiképzések, és már nagyon élvezi a fürdést, szeret(ne) pancsolni nagyokat, ezek miatt pedig nem nagyon tud.

Hajni, a porszívó összes paraméterével együtt publikus, az úticél pedig nem? Vagy gondolod, hogy valaki ott felismer? Vagy nem értem akkor....

KépKép
kertikiri

Jó reggelt Mindenkinek!

Kriszti, az, hogy megint nem alussza át Nadin az éjszakát valszeg tényleg azért van, mert napközben kevesebbet eszik és azt éjjel be akarja pótolni. De ha te birod, akkor sztem nem baj ez igy.
Az meg, hogy a tápszer miatt őrlődsz, szerintem rosszabb, mintha elfogadnád. Sokan átmentünk ezen, emlékezz! Nekem a nagy őrlődésben majdnem elapadt a tejem. Már elfogadtam, nem stresszelek és mégsem dőlt össze a világ :wink: Sőt, tegnap még este is 100-at tudott Panka szopizni, pedig az újbóli éjszakai szopikkal együtt az már a 7. szopi volt aznap!
Szerintem add neki a tápit kiegészitésként és ne add fel a szoptatást se, próbálkozz kitartóan. Beáll a csajszi majd meglásd!

Panka is megint 2x kelt az éjjel, de nem érdekel.
És úgy tűnik, hogy a 2 naponkénti kakira ráállunk. Viszont ilyenkor annyit kakil reggelre, hogy kifolyik a pelusból, átázik body, rugi, lepedő, még a matraca is olyan lesz :shock: Szerintem nincs az a pelus, amibe ennyi anyag elférne :lol: (bocs Móni a részletekért)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, nálunk is ez most a k@ki helyzet :oops: A matracból hogyan lehet kiszedni? Ha nem is lesz konkrétan olyan, de a szaga benne marad a kiságyban. Időnként ki szoktam szellőztetni a matracot külön, de nem igazán segít :oops: És igen, el kell fogadnom, hogy tápszert is adjak. Mostmár valószínűleg napközben is kelleni fog, mert megint csak 70-et szopizott.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Hát mi most tényleg átaludtuk az éjszakát reggel 6 -kor ettünk !

Kaki:nállunk minden reggel(bocs Moni)

Fodrász mégegyszer: valki Ciripkén kivűl változtatott már a haján?

Parfüm:szoktam én is de mértékkel!
Bár majdnem mindentől ami új tüsszent !kérlek titeket ne stesszeljetek már ettől a táptól!
Most én is lettem volna tiszta ideg mert nem tudtam szoptatni pedig mennyire szerettem volna!
Ez van szépen nől és fejlődik!Ez a lényeg!
Talán ha lesz második akkor már annál tudok majd szopiztatni!
Tényleg!
Ki szeretne még egyet vagy kettőt?(akinél egy van)(persze babát)

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Andi, mi fél 8-kor fürdetünk, a kiscsaj van hogy fél 9-kor már alszik... tegnap is szimulálta a korai elalvást, de 9-től 11-ig (felébredt) ment a műsor...
Azt hiszem tegnap "csak" 1x fájt a pocija... pont este...

No ma is megfordult, meg Karikor is 2x, de olyan kis lüke...
Most először akart hason lenni és próbálkozni... sikerült neki, majd vigyorgott... elkezdett sírni, gondoltam visszafordítom, hátha azt akarja, el is hallgatott és próálkozott, de nem ment neki... háááát akkora hisztit levágott, hogy miért nem sikerül? :shock: :shock:

Ja, olyan fűzőőő... azt hittem van vmi spéci fehérnemű fűződ is... (mintha neked annyira kellene...)

Rajtam is 5 kg van még (ebből csak 2 a terhesség miatt), még szoptatok (jelenleg csak fejek) pár hétig - hónapig és jó leszek! Ez vicces, szülés előtt nem gondoltam volna! 8)

Mindenkinek gratula az átaludt éjszakákért! Zsu nálatok szerintem meg gyorsan rendeződik majd a helyzet...

Mértem ma Dorkát... hát csak este lesz a "hivatalos" (heti mérés) azt hiszem rekordot dönt hízásban (mármint a maga rekordját, nem országos csúcs lesz azért :wink: ), jó tápit kap, de 900 ml körül napi szinten, eddig is ennyit evett kb...
(és a súly/6 féle kajamennyiségnél csak picit eszik többet, tehát nem tömöm, ja és mi is 1-es cumit használunk, hogy el ne lustuljon)

Kaki (Móni bocsi): kicsit jobb, de még mindig napi 6x... remélem valami beáll már nála is...

Jutta

KépKép
jutta

Ja hajvágás... nem hiszem, hogy zavarná! Sapi sem zavarja, meg ha megmosom a hajam törcsis fejjel (turbán) sem problémázik a csaj. úgyhogy, ha húztál már sapit és nem zavarta, akkor hajrá!

(Ami zavarja, az az apukák bajuszlevágása, ha vhol van ilyen - tesóméknál sógor 1x leborotválta, hát... volt nagy bőgés!,
meg a nagyon erős smink! keresztlányom -naponta látott akkoriban - egy bál előtt nem ismert meg - kozmetikus sminkelt, és tényleg nagyon erős, alkalmi smink volt)

Jutta

KépKép
jutta

hali

Móni
szeretem a halat csak nem mindet ill nem vagyok érte oda :-)

hát most hogy nem látom mit írtatok nem tudom mit akartam írni

azt tudom,hogy volt fürcsis kérdés: nálunk 2 perc előkészítés,5-10 perc locsi aztán gyors krémezés pizsi.Sapi majdnem minden alkalommal kell,mert vizes lesz a haja.Megszokta.Maja újabban sokáig fürcsizik ,játszik,főz a kádba ált. a kis műanyag malacka fől,aztán felszeleti és kiosztja :-) aztán apa rendezi krémezés neki is pizsi kakaó aztán átvonulnak aludni.Újabban elöbb aszik mint Bibus.Bibi 3at alszi nap közbe ami most pont csúszott ,izgi lesz az este.Szóval alszik egyet délelött 10től kb 1-másfél órát.Délután 1-2körül és 4-5 felé egyet.Most itt voltak anyumék (fuvarossal) és csináltam nekik cdét szegényke enni akart de mondom mindjárt kész és erre bealudt

na lépek mert felkelt

Rita
jó a kaki naptár :-)
Vendég

Hajni
én is kérek püt

Andi
igazad van
szerintem 3 év múlva legyen a lagzitok :-) addigra már élvezik a picik is

Zsu
Bibi ha szopizik nem lehet beszélgetnem mert ordítni

Móni
de hogy lehet ilyen picúrnál beállítani a kakit?nagyobbnál se egyszerűbb ,már szakértője vagyok

Mogyó
Helvécia :-) olyan érdekes utána is néztem a neten :-) csoikád amint tudom feladom,késznek kész van :-)

én levágtam a hajam magam
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?