Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!
Képzeljétek most vitte el a mentő az egyik csajt az utcánkból, mert megszült itthon! :shock: Már közelíti a 40-et, iszik, cigizik, nem volt tekintettel a babára. Épp a héten panaszkodott nekem, hogy csak 1800 grammosnak mondták a babát és hogy nagyon pici lesz. :? Még jó, hogy a háziorvos doktornéni nála volt végig. Még kiságya sincs a lököttnek, holnap akartam átvinni neki 2 szatyor babaruhát, mert nekem már nagyon sok van. Na majd ha apával megyünk holnap ultrahangra, akkor meglátogatom.

Különben azt akartam kérdezni tőletek, hogy nem korai még, hogy valami jön a cicimből??? :shock:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!!

Ma voltunk a 4d genesisbe, nagyon édi a kicsilány, csak kicsit kisebb a koránál 1 héttel :cry: 1035g
Pedig a pocim nem kicsi :roll:
Ja és a lepény 1 fokon öregszik
:x ebből remélem nem lesz gond :?: :!:

sok puszi
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Beus,
jó pihit nektek Miskolcon!

Kmanna,
azt elhiszem, hogy elfáradtál a karácsonyozásba, nálunk 25-én volt közös karácsonyozás párom rokonaival, na még tegnap is azt hevertem ki. Jók a fotók, nekünk is ilyen pinduri cserepes fácskánk van. :)
Gratula a 30. héthez! :)

Márti,
igen, töltött kápit majd csak hétvégén fogok főzni, majd megírom, hogy sikerült.

Bosek,
hogy tud valaki csodálkozni azon, hogy nem fejlődik a babája rendesen, ha egyáltalán letojja, hogy árt-e neki a bagóval meg az itallal...teljesen megbotránkoztat az, aki ilyenre vetemedik! Még viszel is neki babaruhát??? :shock: Bár akkor legalább lesz a babának ruhája. Milyen szülő lesz az ilyen emberből? Elképesztő! :evil:
Pár hete nekem is volt előtejem. Ez ilyenkor normális. De azt hallottam, hogy ebből nem lehet a tej mennyiségére következtetni, hogy pl. sok lesz, ha van előtej.

Pepi,
amikor 25 hetesen voltam 4D UH-n, akkor nekem is azt mondta a szonográfus, hogy 1 héttel kisebb a koránál a baba a méretei alapján. Szerintem ez nem sok!

Beus, Pepi,
tegyetek majd fel légyszi képet a babcikról!

A párommal ma körúton voltunk, jártuk a bababoltokat. Babakocsit, kiságyat nézegettünk. Már kiválasztottuk a kiságyat, holnap fogjuk elhozni. Meg vettünk egy pelenkázó szivacsot, aminek mindkét oldala fel van hajlítva, így nem gurul le róla a bébi. Ezt fogom a kiságyra tenni és így pelenkázom, vagy veszünk egy komódot (ami már úgyis kell, hogy elférjenek a ruháink) és arra teszem ezt a szivacsot. Meg vettünk egy másik szivacsot is a fürdőbe, amit a mosógépre teszek és azon fogom a babci bebugyolálni fürdés után. Élvezem ezt a nézelődést, vásárlást. :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Nálunk is jól telt a karácsony, Erik kapott egy csomó Lego duplo autót, nagyon bejön neki :).

Rájöttem, hogy még semmit nem vettem a picúrnak, csak amit Pepikétől vettem. Erik cuccai meg kölcsön vannak adva
:roll: .
Nekem is mennem kell vásárolni egy csomó ruhácskát, úgyhogy szóljatok, légyszi, ha valahol már leértékelést láttok!

Képzeljétek, Erik ma először hajlandó volt aludni az új ágyában, ami már fél éve megvan, így van rá remény, hogy mire a tesó érkezik, addigra végleg kiköltözik a rácsos ágyból. :)

Bosek, előtejem már nekem is van! :wink:

Pepike, Eriket mindig nagyobbnak mérték, mert nagy volt a fejmérete. A szülés előtt egy héttel, 37 hetesen 3500 g-ra becsülték emiatt, aztán 38 hetesen megszületett 2970 grammal, szép nagy buksival, de a nagy fej után egy vézna kis testecske bújt elő :). Az újszülött sapka a feje búbjáig ért csak rajta, nagyon vicces volt, gyorsan le is vettük róla. Szóval ne izgulj, ez semmit nem jelent , lehet, hogy egy picurka, dundi tündérke fog előbújni belőled:).

Kép

Kép
mzx

Íme néhány kép a pocaklakóról. Igaz nem sok látszik belőle. Ezt a Csilla is megmondta, jól leszúrt, hogy későn mentem.

1. Profilból látszik, sajnos szembe vele a méhlepény van ezért, kevés volt a magzatvíz és nem túl jó minőségű a kép.

Kép

2. Több mint 5 cm-es a kicsi (nagy- majdnem akkora mint a combcsontja) tappancs.

Kép

3. Itt pedig futok valahova!

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Mzx, a NEXT-ben már ma kezdődött a leárazás, iszonyat sokan voltak, de nagyon aranyos cuccok vannak. :) Mi nem is vettünk szinte csak olyanokat, amik 3 ill. 6 hónapos kor után lesznek jók, mert pici cuccaink vannak.
Beuska, nagyon jók a képek, a lábai nagyon jól látszódnak. :) Miért mondták, hogy későn mentél? Ilyenkor már nem érdemes 4D UH-ra menni?
Aranyosak a karácsonyi képek! Kérünk mindenkitől karácsonyi pocak és családi képeket! Holnap én is feltöltöm, meg adós vagyok még a konyha képével is, tudom... :)

Én most lettem kész egy adag sós stangli sütésével, 5 tepsi lett és nagyon finom. Feri nem is evett vacsira mást csak jött lopkodni a "selejteket". :) Remélem szombatig kitart, mert akkor jönnek a vendégek. :)

KépKép
KépKép
mni

Hali :wink:

Mi is túl vagyunk a karácsonyon :wink: kicsit fárasztó violt a sok rokonlátogatás minden nap!Már annyira tele letem a nagy kajálásokkal hogy ma kimondottan vajas zsömlét kívántam natúr és semmi mást :wink:

Ma végre nem kellett már senkihez menni ,így elmentünk a srácokkal szánkózni,nagyon élvezték!!Apa is jól elfáradt :wink:

Nálunk is nagy volt az öröm szenteste,a fiúk nagyon boldogok voltak :wink: A sláger a Palymobil minden változatban meg a Lego8ja és a fénykard :wink: (Tudjátok nálunk tipikus fiús játékok mennek és azok is maradnak... :wink: :wink:)

Mzx!

Nálunk is nemrég költözött ki a kicsi a kiságyból(majdenem egyidős a tiéddel ha jól látom) hogy ne márciusba kelljen és ne vegye személyes sértésnek a kistesótól.Nagyon megszerette a nagyágyát és már nem is esik le róla... :wink:

Bosek!

Az ,hogy már most folydogál a melledből valami ,telejsen normális.Nekem is már kb.2 hónapja észrevehető és mindhárom terhességnél így volt.Az, hogy ennek mi köze lehet ahhoz, hogy később mennyi teje lesz az ember lányának.....??Nem hiszem hogy van közte összefüggés...

Egyetértek...nálam se jött be egyszer sem amikor megjósolták a kicsi súlyát UH-n....minsig sokkal többet jósoltak.
Nekem is már iszonyat nagy a hasam,van aki elájul amikor meghallja hogy még 2és fél hó van hátra...de valszeg az attól is lehet hogy már elég kinyúltak a szalagok és hamarabb tágulnak a 3.babánál,nem??!!Szerencsére nem csíkos,kenem ezerrel!!Majd én is rakok fel képet.

Holnap megyek a férjemmel az Operettben a Rómeó és Júliára(unokatesóm zongorázik benne)szal már nagyon várom,egyik kedvencem ez a musical.

Nekünk már nem kell semmi babaholmit venni,minden megvan a srácoktól!!Majd csak sport-babakocsi kell,az tönkrement.

Jó hosszú lettem...bocs :oops:

Jó éjt!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

hello csajok,
na én is benézek, hogy lefutott a karácsonyi roham, hazajöttünk anyósoméktól, hulla fáradt vagyok a vendégeskedésről.

gondoltam rakok fel képet - én plusz karácsonyfa, de sajnos botrányosan nézek ki mindegyiken, majd próbálok valami előnyöset csináltatni amin nem folyik szét a fejem...

na közben találtam olyat amin szintén hájfejem van de alig látszódom, egy karácsonyit, meg 2 Kép fekvőset, ezen annyira nem látszik a méret, de pl. hogy milyen klassz barna csíkom van kb a nyakamig (na jó túlzok)... egyébként itt iszonyúan mozgolódott Eszterke, erre férjem előkapja a gépet, mondom ez logikus, a fényképen biztos látszódni fog....

bosek, kiszsazsu, szépek a pocakok, én kb. a kettő között lehetek ahogy elnézem...

nálunk is 4Dn azt mondták, hogy kisebb a koránál picit, de legfeljebb nem születik nagy súllyal. szóval ez sem kifogás a hízásomra, 1 hete még csak 1200 gramm volt Eszterke

Niki, köszi a leárazás infot, most, hogy nem sikerült Angliából megrendelnem a Nextet tuti elnézek,
bár még barátnőm ígért 6 zsáknyi szuper kislányruhát amit csak az ő lánya hordott tavaly, és tudom, hogy szépek (pl. még én is hoztam neki Párizsból nagyon tutikat), lehet, hogy meg kellene várnom.
meg már kaptam mérleget, meg ígértek bébiőrt, pelenkaszemetest, ilyeneket, szóval talán nem is kell sokmindent vennem.

Beus, azért jól látszódik a baba, az elsőn ugye az ujját szopja, nagyon édes!
Pepi, te is rakj fel képet!!
múlt hét végén volt egy babás tvműsor ahol mutatták az UH képet majd a megszületett babát és döbbenetes, hogy mennyire egyformák voltak (na jó mondjuk logikus, de nem mindig sikerül olyan jól a kép), azóta én is naponta 10szer megnézem a képeinket.....persze már elkezdődött a vicces találgatás, hogy kire hasonlít ... egyelőre mindenki a férjemre saccol persze. mondjuk mindkettőnknek pufók feje volt kisbabának, ennyi már Eszteren is látszik

bosek, én már tökre örülnék ha lenne előtejem, mert parázok, hogy egyáltalán nem lesz esetleg és ez biztos jó jel

hurrá egyébként én ma vagyok 30 hetes!!

Kép Kép

KépKép
judit18

Ahogy ígértem rakok fel én is karácsonyi képet, bár a pocak mérete annyira nem kivehető...
Kép

Judit, tényleg nem látszik a képen a mocorgás :D, szerintem az én hasam is kb. ekkora lehet. :) A barna csík csak úgy jött?

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért. Mi 22-étől karácsonyi vendégjárásban vagyunk és még ma is megyünk. Előtte meg rohangáltam, mint egy turbóegér.

Kiszazsu!
Boldog szülinapot Alexának!!!

Mpatr!
Ne haragudj :( Január 4-től már megyek pancsolni.

Még az évben jövök és teszek fel képet. Az első pár napban olyan fent volt a bébi, hogy se enni, se ülni nem tudtam igazán, és mindenki 8-9 hónapos terhesnek tippelt. Aztán 26-a táján "visszament", azóta időnként rámjön az aggódás, mert ülhetek, ehetek, és nincs légszomj. Tiszta lökött vagyok!

Eszter

Kép
eszter.eu

És a régóta ígért kép a konyhánkról:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok csajok! Nagyon régen nem írtam már hozzátok, csak olvasgatok néha. Viszont lenne egy kérdésem, ami nagyon fontos lenne számomra. Remélem valaki tud nekem segíteni.Kérdéseim a következőek:
Még nem kérdeztem rá a dokimnál konkrétan, hogy mibe kerül a szülés. Úgy tudom, általában a vizsgálat tízszerese szokott lenni, és a varratszedésen szokták átadni.
Az én dokimnál 7000 egy vizsgálat, ultrahanggal 12000. Én nem szánok rá, csak 50000-et, mert szülésznőt is szeretnék fogadni. az úgy tudom, kb.20000ft. Egy ismerősöm azt mondta, ha kevesebbet adok neki, azért szólni fog, mert mindenkinek megvan a tarifája. Szerintetek ezt megcsinálhatja? Ezt egyszerűen nem akarom elhinni. És ha nincs rá több keret mit csinál? Feljelent?, Vagyleszar, és nem foglalkozik velem tovább????? Kérlek benneteket, aki tud valami pontosabbat erről a témáról, írjon, előre is nagyon szépen köszönöm!!!!!!!

livi
livike
Tatabánya

rakok fel én is képet :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Livike!
Én sem tudom még a tarifákat, de 70e-t vagy 120e-t adni szerintem nagyon durva!!! Az 50e szerintem a normális tarifa, annál többet nem hiszem, hogy sokan adnának. Én amúgy még nem voltam a dokim magánrendelésén, de a tarifáit néztem a neten, hát nem ennyire húzós.
Tudjátok már a baba nemét?

KépKép
KépKép
mni

Fúúú Mni!
Szupi a konyhátok!

Livike!
Javaslatom egyszerű: kérdezd meg a dokidat négyszemközt, hogy mennyiért vállal szüléslevezetést. A magándíj tízszerese csak egy általános ökölszabály. Nekem eddig két dokim volt, és egyiknél sem igazolódott ez a szabály 100%-osan.

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!!

Nagyon szépek a képek, Mni: csecse a konyhátok!!!

Megjöttünk a 30. hetes uh-ról és apát is sikerült becsalnom, na meg persze a dokit is rábeszélnem, hogy beengedje. :D

BPD: 81.7, szívműködés rendben, koponyavégű fekvés, AC: 246, placenta hátsófali, FL: 59.4.

Most sikerült a dokinak úgyhagynia a képernyőt, hogy én is lássam, tök jó volt. Apa azt mondta, hogy nem lesz csenevész a gyerek, van rajta husi rendesen :D :D és mostmár elhiszi, hogy tényleg lány lesz, mert látta a puncikáját :D :D Ja és megvan neki keze-lába rendesen.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

A képek folyamatosan kerülnek fel az albumba! :lol: :lol: :lol:

Beuska, aranyosak a képek! Későn mentél? Akkor már nem is érdemes elmennem? :cry: Pedig gondolkodtam rajta.

Mni, nagyon szép a konyhátok!

Livike, a hálapénzről korábban már "beszélgettünk", a 47. oldal végén tettem fel a kérdést, ott és az utána következő oldalakon olvashatod a többiek véleményét! :)

Eszter.eu, köszönjük a jókívánságokat Kép -ra!
Ünneplés majd csak két nap múlva lesz, mert Apa ma és holnap egész nap dolgozik. :( :cry: :(

Babaméretek: Alexát dec. 14-én 3600 grammosnak becsülték, és megszületett 28-án 4030 grammal! Szerintem nem két hét alatt szedett fel ennyit! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja, és hogy mennyire hasonlít az UH kép a babára:

íme Alexa bent 6 hónaposan és kint 39 percesen :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Beus,
de édes lábikái vannak a babának! :) Nem értem, hogy miért mondták, hogy későn mentél UH-ra. Úgy tudom, hogy a 30. hétig tudnak jó felvételeket készíteni.

Judit18,
szép a pocid, nekem is van rajta csík, de nem látszik ennyire.
Gratula a 30. héthez! :)

Niki,
nagyon szép lett a konyhátok! :)

Zsu,
jó ötlet volt, hogy Alexáról tettél fel UH meg újszülött képet, nagyon hasonlít. :) Boldog szülinapot Alexának!

Ma megvettük a babának a kiságyat, Apa már össze is szerelte, így kedvemre nézegethetem és nagyon sokszor már az jár a fejemben, hogy nemsokára ott fog benne feküdni a picikénk. :)

Melinda

Kép
melinda80

Pepike,
az 1035 gramm szerintem tökéletes, mi alapján mondták, hogy kisebb egy héttel? A lepényöregedés: engem múlt héten paráztattak be, mondván, hogy túl érett, I-II fokú. Patival vitattuk meg, neki is pont ez van. A lényeg, hogy amíg a lepény rendesen ellátja a feladatát, nincs semmi gond. Az ultrahangos mérésekkel pedig szerintem állandóan paráztatják az embert, de nem lehet velük pontosan mérni!!! Nekem a saját dokim 3 héttel idősebbnek nézte a babót, utána a kórházban már normál korú volt, extra nagy súllyal (1640gr????), szóval áááááááááááá........majd ha megszületik, kiderül. Addig nézesd magad rendszeresen a lepény miatt, biztos, ami biztos, de no para!!!

Niki,
csodaszép a konyhátok!!! Teljesen el vagyok ájulva :D :D (még férjuram is lenyűgöződött, megmutattam neki :D :D )

Livi,
szerintem is a legjobb, ha megbeszéled a dokival, mennyit kér. Én is valószínűleg rá fogok kérdezni, szerintem nem ciki, csak inkább a szülés előtt pár héttel terveztem, hogy aztán senkit ne érjen meglepetés..

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Köszi a megnyugtató szavakat jól estek. :lol:

Tegnap voltunk a baby outletbe, hát nincsenek olyan alacsony árak, főlleg a ruhák nekem nagyon drágák! Egy rugi 4000? akciósan?
Amiért mentünk az a Faktum baba butor ami 50.000.- CSAK (ágy és pelenkázó) ez is átalakítható,(70X140-es)de végül nem azt vettük meg mert nem nagyon fért volna be.
A lényeg hogy vettünk egy babaágyat (Drewex)ami majd átalakítható gyerekággyá, ez fontos szempont volt nállunk mert pici a lakás velünk lesz egy szobábaa babkó most egy ideig.
Meg vettünk még egy babakádat OK-t bár azt is drágának tartottam.

Ha valakinek kell valami ruci,vagy más dolog, és nincs kedve eljönni a boltba, össze is futhatunk valahol egy vásár erejéig ha van rá igény, jól összecuccolok, édi dolgok jöttek kari előtt. PL: egy fagyi ??? most voltam egy talin, a Nyugati Mekibe, tök jól sikerült jól eltudtunk különülni mert jó nagy fent.

Sok puszi és jó pihenést remélem már senki sem dolgozik!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok csajok! Köszi a hozzászólásokat, visszaolvastam a régieket is. Azt hiszem nem kérdezek rá, csak adok 50-et és kész,ha tetszik ha nem, nincs több. Ha ezután szólna, hogy ez kevés, akkor nem megyek hozzá többet. Mégegyszer köszi!!!

livi
livike
Tatabánya

Sziasztok csajok! Köszi a hozzászólásokat, visszaolvastam a régieket is. Azt hiszem nem kérdezek rá, csak adok 50-et és kész,ha tetszik ha nem, nincs több. Ha ezután szólna, hogy ez kevés, akkor nem megyek hozzá többet. Mégegyszer köszi!!!

livi
livike
Tatabánya

livi
livike
Tatabánya

Sziasztok!

Zsu, Melinda!
Azért volt későn, mert a Barna Csilla (Akivel én nap mint nap találkozok) a 4Dgenesis-ből, mondta, hogy 23-24-hét a legaktuálisabb. Na most ez nem mindenki esetében, de nálam beigazolódott, hiszen a baba 26-héten megfordult. Szóval most már fejvégű, nekem a méhlepényem pedig melsőfali, így a méhlepény takarja az arcát, vagyis inkább ide dugja mert az megvédi mindentől. Így mivel belenyomja az arcocskáját nincs körülötte sok magzatvízilletve takarja az arcát a méhlepény.
Zsu! Isten éltesse a kis Alexát, nagyon jó a két kép tényleg ugyan úgy néz ki kint, mint a pociban. Sajnos én már nem láthatom, hogy hogy néz ki az én babucim, de nem baj az a lényeg, hogy egészséges és majd élőben!

Judit!
Nagyon édi a pocid. Nekem még nincs barna csíkom, pedig az előző kettővel volt. A baba nem az újját szopizza, hanem az a méhlepény!

Mni!
Hát nemcsak a konyhád gyönyörű. hanem az egész lakásotok!

Melinda, Pepike!
De jó, hogy megvettétek a kiságyat! Én csak itt nézegetem anyuéknál, hiszen nem biztos, hogy haza tudjuk vinni. A férjem lehet, hogy nem tud értünk jönni kocsival. Így csak január végén vagy februárba fogunk érte jönni. Végül is mindegy mert még egy lakásfelújítás hátra van nálunk, addig meg csak útban lenne!

Livike!
Én sem kérdezem meg, hogy mennyit kér az orvos. Én is 50-et fogok adni, meg havonta adog 8-at. Nekem sincs rá több pénzem. Szülésznőt sem biztos, hogy fogadok. Szerintem aki kevesli az elég ..........., örüljön hogy ennyit is kap, ha 24 órát áll feletted akkor is jó kereset, természetesen tisztán, de az orvos csak úgyis a szülésnél van ott, meg néhányszor benéz hozzád megvizsgál, nem ül feletted és nem nézi, hogy hogy vajjúdsz, arra nem kiváncsi, csak arra, hogy minden rendben van-e.

Tegnap előszedtem a babakocsit, illetve a babaruhákat, játékokat. Olyan jó volt fogdosni és nézegetni őket a két gyerekem jutott eszembe amikor csecsemők voltak. Igaz szerintem néhány dolgot kell majd vennem, mert valamik elég mosottak. Én újjat csak akkor veszek, ha nagyon jó árban van. Ismerek 2-3 turit ahol ujjonnan vagy alig használtan fillérekért lehet vásárolni. Nagyrészt az én gyerekeimet is abból öltöztettem, és azok a ruháim vannak, de azóta még 3 gyereken keresztül mint. Nem a pici ruhák csúnyák azok megkiméltek, hiszen nagyon hamar kinövik, inkább a 68-74-ek amit már tovább hord a babuci. Teszek fel majd néhány képet karácsonyról illetve a babacuccokról.

Kép

Kép

Kép

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Niki, ténylek király lett a konyha! jó nagy, irigylem, nálunk is szép, idén csináltuk, de messze nincs ennyi hely...
A barna csík már vagy 3 hónap után megjelent a hasamon, és aztán mostanra már a köldök fölé is fölment, de ez legyen a legnagyobb gond, ez elmúlik. ha ezzel megúsznám a terhességi csíkokat, szuper lenne...

Beus, Panny, édesek a gyerekek, milyen nagyok! Beus a kislányod hogy hasonlít rád!

Pepi, fura outlet ahol 4000 egy rugdalozó leárazva, érdekes...
tegnap nagy shoppingot csaptam a HMben meg a Next leárazásban.
a Next ugyan élből nagyon drága, de így leárazva iszonyú jó (van ami 70%kal van) és olyan minőségűek a ruhák, hogy össze sem lehet hasonlítani másokkkal. csak tuti hamar lefosztják ...

képzeljétek a szomszéd lakásban lakó baráti párrnál jan 12re volt kiírva a baba - na tegnap este megbeszéltük velük, hogy ma átjönnek hozzánk vacsizni, a lánynak amúgy már iszonyat hasa volt, néztem is ... erre hallom hajnalban f5körül, hogy valami mászkálás van a lépcsőházban, erre jött is az sms mire felkeltünk, hogy f8kor meg is született a kislányuk... mondjuk császár volt farfekvés miatt, azért ment ilyen gyorsan. írtuk is nekik, hogy na akkor úgy néz ki elmarad a vacsora.
nem is tudom mekkora lett volna a baba ha jan 12ig ben marad így is 3,75 kg kg lett és 57 cm
mindenesetre örülök, két kiscsaj lesz itt egymás mellett, 2 hónap különbséggel, remélem jól kijönnek majd egymással.

kiságyról jut eszembe, tök ki vagyok borulva. az egyik macskám bármit csinálok befekszik a kiságyba, még nincs ugyan benne matrac, de bármit pakolok bele ideiglenesen, ráfekszik. állandóan kidobom, fenekére verek de csak nem segít. ki kellene zárnom a szobából tudom, de egyelőre nincs más helye, csak a babaszobában a kempingszék.... a nappaliban a másik macska uralkodik, nem engedi oda, a hálónkba meg csak nem teszem
már az is megfordult a fejemben, hogy elpaterolom otthonról őket márciusra, dehát hova? csak ha már otthon lesz a baba nem zárhatom be a babaszoba ajtót állandóan....

KépKép
judit18

Judit18!

Én ezért szerettem volna már előre megvenni a kiságyat, mert addigra le szeretném szoktatni a macskát erről!!
Amúgy van egy ötletem, hátha az bevállik, az ünnepek után elmegyek at IKEÁ-ba mert ott láttam olyan baldahint 3000-ftért amit a plafonra kell rakni és az egész kiságyat körbeveszi mint egy kis királyi lakosztály, és úgy nem tud beugrani a macska, mármint szerintem de majd kipróbálom és megírom!!

Beuska!

Én nem tudom felrakni az ultrahang képeimet mert nem fogadja el, neked hogy sikerült??

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!

Kicsinyísd le. pl. lehet a Microsoft Office Picture meneger-el . Itt megnyitod az átméretezni kíván képet, majd kép menü azon belül átméretezés és kb. az eredeti méret 75%-ra kicsinyisd le. Mentsd el és ezt próbáld meg feltölteni. Más programmal is meg lehet csinálni! A lényeg hogy 600x600 nál kisebb legyen a kép.
Sok sikert!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Köszi a segítséget Beuska!!
Most pedig egy próba, ez egy 20. heti kép.
Kép

pepike

Kép

Kép
pepike

Sikerűűűűűűűűűűűűűűlt!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most pedig elárasztalak titeket képekkel!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Hol van a képáradat, Pepike??? :lol: :lol: :lol:
Várjuk!!! :wink:
Vendég

Kép És ő az én életem!!
Kis Pepi

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike
Kép Alizka mosolyog (28.hét)
Kép

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepi,
nagyon ari mindkét leányzó! :)

Melinda

Kép
melinda80

Pepike!

Neked is melső fali a méhlepény? Azért van esetleg profilból a babuci?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska!

Nekem is mellsőfali és még a méhem is hátrahajló, ezért nem jól lehet látni, bár nem sok kép készült most. Múltkor a Csillánál voltam ő 72 képet csinált amit Cd-re irattam most a másik hölgy volt ő csak 20-at csinált. Nekem a Csilla jobban bejött de másoktól meg pont az ellenkezőjét hallom :lol: :lol: :lol:
De öszességében mind ketten nagyon profik, kedvesek, figyelmesek és nem utolsó sorban alaposak és jó sokáig engednek gyönyörködni!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Kép
Nekem is Sikerült már végre!!!! Ez a kép 24 hetes róla! Vagyis 3 hetes!
Köszi Beus!

Kép
enikoe182

Sziasztok!

Mindenkitől elnézést, hogy ugy eltüntem se szó se beszéd, de a férjem míg kint volt nem voltam itthon net közelben, aztán még visszament két kurzusra, és most 21-én este jött haza, ugyhogy elteltek a napok! Utána pedig a karácsonyi sütés-fözés, csomagolás, látogatások...
Egyébként jól vagyunk, minden ok a babával, nagyon sokat virgonckodik a hasimba! pocakom is jól növöget
Nem tudom milyen gyakran tudok majd jelentkezni, de majd igyekszem!
Békés boldog új évet kívánok mindenkinek!

Zsu: köszönöm az érdeklödést, megpróbálok itt is jelentkezni, hogy tudjuk együtt számolni visszafelé a heteket!!!!! :D
Vendég

Hahó!

Láttam egész aranyos, de semmi extra rugdalózókat, body-kat a KIKAbban, hármas csomagolásban 1200-1500Ft-ért. Meg volt ugyanilyen kaliberű kissapka 250Ft-ért. Márciusban az kellhet még, amikor hazahozzuk, ugye?

Nya, mi még nagyjából nem vettünk semmit, de már van bölcsőnk, légzésfigyelőnk, vsz kocsink, kiságyunk és pár body-nk. Most a 'nappali hálósítása' projekt zajlik, és még az is csak excel táblák szintjén. Jan. 10-re kaptam időpontot a Praxisba. Ha ott minden rendben találtatik, asszem számomra is eljön a vásárlásdömping ideje.

Esetleg tudtok valamilyen januári/februári bababörzéről?

És még néhány technikai kérdés a babahordozóval kapcsolatban:
Mennyi ideig jó az a babának? És abban tud teljesen vízszintesen feküdni? Vagy annál nem fontos, csak a babakocsinál? Az autóban kiváltható valamivel?

Előre is köszi a válaszokért! És jó éjt!

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

Remélem minenki a legnagyobb rendben van!
Nekem valahogy a napjaim elég fárasztóak, mindíg betoppan valaki! :lol:
Tegnap is reggeltől estig a konyhában bűvészkedttem!
Még most reggel is alig tudtam felkelni!

Meli!

Gratulálok a kiságyhoz! Légyszi rakj fel képet! :lol:

Judit18!

Nagyon édi a pocid! Szép a fátok nagyon!
És gratula a 30. héthez!

Mni!

Nagyon szuper a konyhátok, teljesen elájultam! :lol:

Panni!

Hogy mekkora pocid van!? Majd később én is rakok fel képet!
Vendég

Sziasztok!

Csujzi,
már kezdtelek hiányolni, örülök, hogy írtál és minden oké veletek! :)

Márti,
remélem, miután lementek az ünnepek, Te is tudsz pihizni!
Oké, rakok fel egy képet a kiságyról. Még a matracot nem vettük meg.

Kép

Melinda

Kép
melinda80

Na, mindjárt nekiállok életem első töltött káposztájának. Remélem jól fog sikerülni, szorítsatok! :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Eszter!
Babahordozó:

Kb. 9 hónapos koráig jó. Mivel márciusi babák lesznek ezért jövő télen anorákba nem tudom mennyire fog beleférni, vagy csak beletudjuk préselni őket. Nem lehet vísznintesen fektetni, én azért is mondtam annak ideén, hogy a babakocsiban sem fontos a mózeskosaras, hiszen az autósülésben sem fekszik. Ez egy jó kis kizsigerelés szegény fiatal pároktól, hiszen nem tudja senki, higy mi a praktikus, már csak akkor, ha kipróbálta. Legjobb a közlekedés szempontjából a sport babakocsi. Kicsi könnyű jól lehet bele pakolni stb.
Gyerekülés:
Van 0-18 kg-ig aminek állítható az ülése már 12000 ft-tól lehet kapni. Szerintem azok is elég jók. Nem mindig a legdrágább a legjobb.

Nekem lesz babahordozóm de én használtan vettem 24000 ft helyett mindössze 2500 Ft-ért. Nekem azért kellett mert a gyerekeket edzésre és iskolába kell vinni és így egyszerűbb kikapni a kocsiból, de van gyerekülésem is a 0-18 kg-ig ez sokkal jobb, de ez a férjem kocsijába lesz. Egyébként nagyon nehéz cipelni ezért én is úgy vettem, hogy a babakocsimra is lehessen tenni.
Nekem az előző két gyerekemnél is volt, de csak kölcsönben. Én nem vennék mert ha naponta legalább 12x nem kell kivenned és petenned 5 percengént a gyereket akkor nem sok értelme van. Használtan vagy ingyen viszont megéri!

Teszek fel képet az nyémről:

Ez volt a lányom babakocsija, még megvan és anyuéknál ezt fogom használni!
Kép

Ez lesz a babucié, ez egy új kocsi a keresztgyerekeimé volt, csak lakásban használták.
Kép

Ez ababahordozó, 2500 Ft-ért:
Kép
Kép

És van egy babapihenőnk:
Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Meli!
Nagyon szuper a kicsi ágyikó! Ügyesek vagytok nagyon!
Szurkolok a töltött kapidhoz!
Valami fejlemény van már? Gondolom már odaraktad ugye?

Beuska!
Nagyon jó a kocsitok, meg a kicsi hordozó!
2500 Ft? Ismerőstől?
Vendég

Márti,
még pár percet forralom fedő nélkül, hogy lefőjjön róla egy kis lé, és kész van. Megkóstoltam egy gombócot, fini lett, nem esett szét, és nem is lett kemény. Majd Apára leszek kiváncsi, hogy ízlik neki. Nekem ízlik. :wink:

Beus,
nekem az a babapihenő tetszik nagyon! :)

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!
Szupi a kiságyatok, nekünk is ugyan ilyen van csak fehérben. Van egy nagyobb is FAKTUM-os de az marad anyuéknál. Kicsi a lakásunk és minden hely kell.

Babakocsi és hordozó!Én nekem már a 3.gyerekem lesz. Több biztos, hogy nem. Így nem szándékozok nagy beruházást. Amint írtam néhány ruhát azért muszály lesz vennem.

Tegnap összeraktam a ruhákat 56-62-68-at:
50db bady
30db rugi
30db kocsikabát és pulcsi
6db hálózsák
10db sapka, nadrág, zoknik, stb.

Kép

Kép

Oldalról is csináltam képet a babakocsiról:
Kép

Márti!A hordozót a Vaterán vettem direkt a babakocsihoz. Még nem hoztam el a tulajtól, majd januárban. Ezek a képek a vateráról vannak. Iker kislányai vannak, mindent nagyon olcsón ad mert nem férnek el és nem tudja, hol tárolni. Ugyan ez zöld színben már 9000 ft lett volna. :roll:

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Hát Beuska, jó sok cucc... És még engem cukkolnak az ismerősök meg a rokonok, hogy annyi ruhája van már, hogy rá sem tudom mindet adni :D Nekem kb. fele annyi van, mint amit írtál, ezek szerint az nem is olyan sok ugye???? :D :D :D Egyébként igencsak vissza kell fognom magamat, hogy ne álljak neki kimosni még őket, helyette minden nap átsimogatom mindet, sőt már a hazahozós szerelést is összeállítottam és külön raktam. Ja meg a kórházas pakkom is alakul, de azért a táskába még nem rámoltam be, csak kimostam meg kivasaltam, amit kell.

Ma végre rászántam magam, és ráálltam a mérlegre.... Legutóbb két hét alatt 5 kiló ment fel :shock: de most csodák csodájára és a karácsonyi zabálás ellenére csak 1 :!: :!: :!: kb. 4 hét alatt. KIRÁLY, mégsem leszek mázsa felett. :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!

Ezek már ki vannak válogatva. Egy csomót kivettünk belőle, amit majd anyu valami szegény családnak odaad. Szerintem nem olyan sok. Kezdetben az 56-és 62-es ruhák kellenek. Lesz majd olyan amikor naponta 3-5x át kell öltöztetni. Kifolyik a kaki-pisi, lebukja magát stb. Így legalább nem kell minden nap mosni, mert mindig lesz tiszta ruha. A nyár ilyen esetben jobb, mert nem kell rugi csak bady és napozó. Majd meglátjuk.

Ja, ha három méretre szétosztom akkor nem olyan sok!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!!

Beuska!

Én is összeszedtem a pepiről maradt ruhákat meg a boltból amiket bizományban behoznak mindig rakok el mert nagyon szépeket hoznak, sokszor újakat, így megint összegyűlt 2 nagy zsák ruha 56-62-es (ezek már szelektálás után vannak)

Lányok!!

Van egy szupi receptem, próbáljátok ki szilveszterre, nagyon finom, puha, gyerekeknek is jó,és nem utolsó sorban extra könnyű és hamar kész van!!lekvárral tálalva !(15 perc sütéssel együtt)

TúróFánk

Hozzávalók:
# 50 dkg tehéntúró
# 25 dkg liszt
# 2 tojás
# 12 dkg porcukor
# 1 csomag sütőpor
# csipet só
# a sütéshez olaj

Elkészítés: A túrót összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel, a tojásokkal, a porcukorral, egy csipet sóval, és bő forró olajban ropogósra sütjük, a tálból kanállal kis gombócokat szaggatunk vizes kanállal hogy ne ragadjon rá, nam kell nagyot mert jól feldagad, sütés közben figyelni kell mert hamar megsül!!Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk, vagy lekvárral.

Jó étvágyat és jó bulizást!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

És egy karácsonyi kép a kis családomról! Kép

pepike

Kép

Kép
pepike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: