Sziasztok!
Nálunk is nagyon jól telt a karácsony, Szenteste csak hárman voltunk, nagyon szép lett a karácsonyfa. Panka annyira élvezte! Gyújtottunk csillagszórót, énekeltünk, nagyon élveztük az egészet. Nagyon finom vacsorát főztem. Szóval jól sikerült!
25-én anyuéknál voltunk, 26-án anyósoméknál. Apósom még mindig verhetetlen töltöttkáposztában (pedig én nem is szeretem, csak amit ő csinál, az tényleg csúcs). Panka sok ajit kapott a rokonoktól, tőlünk csak egyet most. Minden pénzünk megy a házba. Evvan.
Bori:
Hozzátápi: Én a doktornéninek hiszek el mindent. Nekem is ő volt a gyermekorvosom, feltétel nélkül bízom benne. Panka egy nap csak egyszer kap pépes kaját, ami egyelőre alma, sárgarépa és sütőtök lehet. Én az első etetésnél adtam neki almát, azóta inkább keverem neki répával vagy sütőtökkel, mert jobban szereti.
Azér ez a három kaja az első nálunk (nem pedig krumpli mondjuk - régen azzal kezdték az etetést), mert Panka most is sokat hízott egy hónap alatt és a krumpli is és a banán is magas kalóriatartalmú. Azok majd később jönnek. Nagyon szeret enni...
Borsó: Sima teaszűrőn a legjobb szerintem. Van műanyagból, annak kicsi nagyon a hálója, azon bizti fennmarad a héj.
Tejpép: Nem kell adni! Sőt! Iszonyúan hizlal. Panna nem ette meg. Sűrű massza az egész. Nekem sem tetszett annyira. VIszont van, aki erre esküszik. Nekünk nem jött be.
Pelyhek: Magas a rosttartalmuk. Ezért javasolják. Az üzletekben kapható így, hogy mondjuk kukoricapehely. Hasonlít a müzlire, de nem ízesített.
Zöldfűszer: Én úgy tudom, hogy 6 hónapos kortól már lehet zöldfűszert, de olyat, ami nem túl aromás, vagy nem hosszú ideig főzni a kajában.
Első husika: 6-7 hónapos korban már lehet adni. De!!! Nem a szárnyas kell legyen az első, hanem marhahús, bárány (tehát vöröshúsok). Magas a vastartalmuk, ami ilyenkor nagyon fontos.
Konzerv, vagy üveges kaja: Én tartok itthon néhányat, hogy ha megyünk valahova, akkor legyen, ne ott kelljen főzni a gyereknek. De itthon inkább főzök neki. Olyanokat nem veszek meg, amiben pl karfiol vagy brokkoli van. Szerintem ezek 5 hósan még durvák a pocinak.
Fontos, hogy először egy déli vagy egy délutáni etetés része legyen a pépes kaja. Az elején kis adaggal kell kezdeni. (Panka fél almával indult
) Nálunk már kivált egy egész etetést, az ebédet. Így tudja, hogy akkor kapja. Majd lehet, hogy mostantól lehet adnom kétszer is, de előbb konzultálok a dokinénivel.
Ha valaki másképp is gondolja ezt a hozzátápi dolgot, kérlek, ne kövezzetek meg, csak Borinak válaszoltam... Nekem ezeket mondta a doktornénink.
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem...