Új privát üzeneted érkezett!

A nem egy kategóriát most nem is gondolkodásban, hanem anyagi helyzetben értettem...

Lackónak már legalább egy éve van saját számítógépe... :oops: Régi alkatrészekből összerakva, mert folyton a miénket nyomogatná halálra. De okos már, mert már mikor össze lett rakva, megtanulta bekapcsolni, elindítani rajta mediaplayerrel a Tom és Jerryt... (A kisiskolások mobiltelefonozását viszont én is ellenzem.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Már előre bocs Csajócák, de a mobiltelefon mitől rosszabb, mint a számítógépezés? :shock:
Vendég
 


Hát, ez jó kérdés, én sem tudom....
Lényeg, hogy számítógépezni engedem, mikor itthon van és látom, hogy mit csinál, viszont mobilja nem lesz.
Suliban nem is örülnek neki, meg nehogy baja legyen belőle. Mármint esetleg megverik, elveszik tőle, ilyesmi.
Arra az esetre másfelől jól jönne, ha valami baja van, fel tud hívni minket. Ezt viszont fel kellene érnie ésszel, hogy csakakkor használja és nem mutogatja, stb.

Szal nem tudom melyik rosszabb és melyik jobb a másiknál.

Erika

Kép
viera
 
 

 
 

Ez olyan mint a tévé.
Mi is azt mondtuk mikor megszületett, hogy soha nem lesz tévéje.
Négyévesen kapott egyet a szobájába (következetes szülők), hogyha reggel felébred, akkor nem mászkáljon egyedül a lakásban, meg ne ébreszgessen minket, mármint kb. hétvégén hatkor, hanem bekapcsolhatja halkan a minimaxra. Csak az van rajta beprogramozva. Azon nincsenek idióta mesék.

Utána jött, hogy nem lesz számítógépezés.
Hároméves kora óta úgy keni neki, hogy senki nem hiszi el. A startlapjátékokon szokott játszani logikai, meg autós játékokkal, meg az Egyszervolt.hu oldalon. Ilyen lövöldözősökkel nem. Azt nem engedjük.
Szóval már pici kora óta kezeli a gépet, kárt még eddig nem tett benne, úgyhogy most kapott egy sajátot.

Most azt mondom, hogy mobil nem lesz, de ezt tényleg így is gondolom. Tényleg attól félek hogy nem érti majd meg, hogy csak vészhelyzetben használja.

Erika

Kép
viera
 
 


Kimike!

Amúgy mi újság Milánnal? Hogy van? Javulgat már?

Erika

Kép
viera
 
 


Valami nem stimm az óránál a hsz-okban.
Láttátok? Hátrébb vagyunk egy órácskával... :shock:

Erika

Kép
viera
 
 


Hali! Jajj, minden fotó olyan jó!!Úgy szeretek képeket nézegetni, mert olyan , mintha mindnyájan meghivnátok magatokhoz, kicsit én is részese leszek az örömnek!

Ex, Nancsa, igazán pasisak a srácok!!!

Preni, fúú de jó az a lego!!!!
Viera, csodásak az ajándékok! ezen a hintalovon én is elgondolkodtam, lehet, hogy használtan veszek egy olcsót Beninek, mert szerintem max 3 hónapig használja, amig rátalál a motorozás izére!
Csajócák! Lehet kapni motorozós lábfejvédőt!!!Majd elájultam mikor megláttam: hogy mekkora ötlet, és ebből sem én gazdagszom meg, bakker!!!!
Blaninak 3 cipője lukadt ki anno, ma meg már lehet kapni, dirrekt motorozáshoz. 1-2 ezer ft. Nem kell cipőt váltani, csak magamn
ál tartom és ráhúzom a lábára.Szuper ötlet! No, de ez még odébb van, mert ez a gyerek semmit sem hajt! Nem jöt rá az izére, nem tudja mit kell a lábával csinálni, pedig Blani ilyenkor már hajtotta a bébitaxit. Beni nem. :cry:

Kmammy! szuper, hogy jöttél. Sajnálom a fényképezőt!!!!Fantasztikus, hogy igy toleráljátok egymás hagyományait, étkezési szokáasit!!!
Leirnád annak a szósznak a recptjét amivel a husit lelocsoltad????
A férjed milyne területen dolgozik? Informatika, kereskedelem, üzletkötés...?
Milyen lesz az egér éve??????

Kimike! szerintem arra gondoltak a lányok(jelzem Blaninak még 10 évesen sem lesz se mobilja, se laptopja), hogy a géppel otthon játszik, mert az még nekik játék. Olyan mint a Tv, csak nem rajzfilmet néz, hanem játszik rajta, kommunikál. Tudod ellenőrizni, vagy korlátozni a hazsnálati idejét.
A telefont magával viszi( egyébként ha sok szakkörre , edzésre jár a gyerek, akkor vesznek errefelé a gyereknek, hogy le tudják ellenőrizni, vagy a gyerek tudjon telefonálni ha gáz an, pl. a ligeti buszt lekéste. Szóval ha suliból egyedül megy még 2 helyre, akkor mondják hasznosnak. De ez a legjobb céltáblája a sok hülye prosztó gyereknek, ellopják, megfenyegetik őket vele, stb. számtalan ilyen esetet hallottam. Meg hülyülhetnek vele órán, felvesz, fotóz, sms-ezik órán stb. Nem tudod ellenőrizni. Hülyeségeket dumálnak rajta órákig, sokba kerül, stb. Szerintem ilyesmire gondoltak.

Ilyenkor döbbenek le egyébként, hogy milyen rohamosan fejlődik a világ, nálunk még nyolcadikban az volt a kuriózum, ha valaki pult alól banánt vitt a suliba, ma meg már a laptop és mobil sem az. Nekem arany fülbevaló volt az érettségi ajándék(ma is azt hordom, mert csak az van), ma meg már autót, lakást kapnak a 18 évesek. Figyeljétek meg, higy megérjük azt is, hogy utak, légifolyósók lesznek felettünk, és környezetbarát autók száguldoznak a fejünk felett!!!Remélem azért könyv akkor is lesz! Bár már én is egyre több mindent olvasok a neten, de a könyv szaga, érintése azért csak más.
:wink:
És a kockás papirra irt ötödikes szerlmes levelek? Némelyik még ma is megan, de az sms-t hogy fogod tárolni? sms-ben nem lehet kiszivecskézni a lap szélét, virágot rajzolni az i betűre, szivet a felkiálltójel alá.... stb. :D

benianya
ákosbenianya
 
 


Sajna még mindíg hasmenés+köhögés. A kedves jó, de aluszékony. És már mi is betegek vagyunk. A műtét után ez marhára nem hiányzott. :(

Úgy látszik ez a korosztály már ebben nő fel, számítógép, tv, telefon alap. Iszonyú nehéz következetesnek lenni, na de nekünk van még pár évünk, hogy kitaláljuk a jó megoldást, már ha van ilyen. Fene tudja. Elhatározni könnyű, de minden hat mindenre, manipulálnak a reklámok stb., szóval nem egyszerű. :roll:
Vendég
 


És e témakörben természtesen kíváncsian várom Benianya véleményét. :wink: :)
Vendég
 


Szia Benianyu!

Épp most akartam kérdezni, hogy hol vagy?
Ma még nem is voltál.
Na ugyenerre gondoltam a laptop-mobil ügyben, de le is írtam már.

Annak örülök, hogy pl. a logikai játékokon a malommal, amőbával, meg tényleg ilyen gondolkodósokkal szeret játszani.
Na ennyit erről a témáról.

Egyébként az egyik ismerősöm pl. gimi ballagására autót kapott. Szóval ez már tényleg így működik.
Én 17 évesen szereztem meg a jogsit és csak három éve van autóm. 33 vagyok most.
És a szüleim meg sem tudták volna venni. Nem is emlékszem már rá, hogy akkor mit kaptam.
De nem is lényeg.

Erika

Kép
viera
 
 


Csak kérnem kellett. Most látom, hogy már reagáltál is Benianya. :D
Vendég
 


Jaj Benia!

Még eszembe jutott valami!
Képzeld el, hogy a kezembe akadt egy kis katalogós a Chou-Chou babákról vagy mikről. Noéminek Baby Annabell van kettő. Na mindegy, nem ez a lnyeg.
Vannak benne hosszú hajasbabák. És DIRREKT olló hozzájuk, ráadásul mutatják a képen, hogy a kislányok hogyan nyirbálják meg a baba haját a frizurához.

Erika

Kép
viera
 
 


Hali! Vagyok vagyok, csak most tudtuk le az éves babalátogatásokat, meg apa szabin van, tanulnia kéne, de úgy elszalad egy nap, hogy csuda. Befagyott a Holt-Tisza, 15 cm a jég, áldását adta a vizirendőrség is a korizásra, igy megyünk most. Van műjég is, de oda Beni nem mehet be, s csak blaninak van korija. Igy az élőviz jobb, mert ott mi is tudunk csúszkálni és szánkózni!
Csajok, én már rá sem birok nézni a kajára! Ma egy sima zöldséglevest fogok főzni tosztán, valahogy ez a legjobb szó rá:tiszta. Vágyom már a tiszta kajákra, biztos telitődtem a sok zsiros, édes, émelygős, sós, húsos kajáktól, de már a salátákra sem tudok ránézni!
Kimike! Egyébként nagyon szeretem az ilyen témafeldobásokat, itthon ülök egész évben, rágebben eljártam könyvklubbs, s munkahelyen sok volt a világmegváltó bezsélgetés filozofálgatás, de hát most sokszor azurammal sem jut erre idő, mert tanul. Igy szeretem ezeket a komolyabb témákat itt. Meg hát nagyon hasznos megismerni a másik véleményét, taln hatással is vagyunk egymásra.
A babalátogatáson megint olyan furán néztek rám, hogy Beni még nem evett sem Danininót, sem túró rudit, sem csokit. De hát még csak16 hónapos-védekeztem. Na, az meg, hogy szopik még-mintha Afrikából csöppentem volna ide. :shock: :shock:
Viszont(vagy ezt már irtam?)megkaparintott egy szaloncukrot és addig rágta, mig kiszopogatta a papirból a nyálas csokit!!!!!Na attól a pillanattól bekerült a babazáras szekrénybe és TV-zés közben Blanival a nagypárna mögé bújva esszük, apa meg morog, hogy hogy lehetünk ilyen kegyetlenek, nehogy Beni meglássa, és nehogy adjunk neki. A 2. gyerekkel lazáb vagyok, ugyan mi baja lenne évi 3 db szaloncukortól, de igaza van apának abban, hogy ne szokjon rá az édesre, ne legyen jutalom a csoki stb.
Na, elmentünk a jégre!
Pusszanat, gyógyulást kivánok a gödhös babáknak, Kimike ti meg vigyázzatok, most harangozták be az infuenza járványt, új mutáció van, a fiatal, erős immunrendszerű felnőtteket is leveszi a lábukról.

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja, viera, veled akartam kezdeni aztán pont ez maradt ki. Hát hajas babaát mostanság már nem kap, de örülök, hogy gondoltak a vágásmániás gyerkőkre. Egyébként blani most kezdett el újra játszani vele, mama felodozása, nem haragszom érte mondata kellett hozzá, hogy elfelejtseaz egészet. Msot már minden rendben.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, tudom, hogy szereted a hasonló témát, én pedig mindíg élvezettel olvasom, olyan egyéniség vagy, hogy csuda. :wink: Jó korizást! :-) (Azért csak óvatosan a jégen!)
Vendég
 


Kép

Benianya:
Jó korizást kívánok én is!
Csokival, szaloncukorral, édességgel mi is így állunk. Mármint, hogy Noémi egyáltalán nem eszik ilyesmit. Mondjuk nekünk a tej miatt is vigyázni kell, de étcsokit sem evett még.
És én lennék a legboldogabb, ha még most is szopizna, összebújhatnánk. Vele már csak úgy natúr sem lehet összebújni, nem tudom
miért. Egyből bújik ki a kezemből, állandóan izeg-mozog, dolga van.

Kimike:
Noémi már nemtom hanyadik éjszakát alussza át este 9-től. DE úgy, hogy még most is alszik. Negyed tizenegy van. Ez is a betegség része lehet? Most meg már kezdek ezen aggódni, hogy miért alszik ennyit. Néha felköhög éjszaka, meg legtöbbször hajnalban, lehet, hogy nem alszik rendesen, mélyen és így pótolja be.
Viszont délután ebéd után egykor megint képes aludni háromig. Szóval szerintem most sokat alszik.

Többiek! Hol vagytok? Tegnap is olyan kevesen voltunk.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, szerintem az aluszékonyság is a betegség része. Csak gondolj bele, ha neked rossz a közérzeted semmi más nem esik jól, csak a fekvés. Ma reggel levittük a dokihoz Milánt. Köptetőt javasolt és írt fel valami kúpot a köhögésre. És azt mondta, hogy öltöztessük fel melegen és nyissuk rá éjszaka az ablakot. :shock: Egyébként ez a két tünete van: köhögés és hasmenés.
Zorán hogy van?

Milán eszik túrórudit. Csokit nem, mondjuk az mi sem eszünk. Na jó, szaloncukrot evett. De akkor kapott, mikor semmit nem evett egész nap, és abból is csak egy felet bírt megenni. Sőt! Hogy borzoljam a kedélyeket ma regggel kapott egy kiskanálnyi mézet is. Remélem nem lesz baja tőle, de annyira köhögött, hogy kipróbáltam, hátha segít. Nem volt más ötletem.

A férjem már jobban van, én még mindíg háztartási kekszen élek. Az infuenza ellen oltást nem kaptam meg, remélem nem fog megtalálni. Hallottam én is, hogy járvány van. Már csak ez hiányozna a boldogságomhoz...
Vendég
 


Csak gyorsan:
Most kelt fel Noémi! Féltizenkettő van!! Szerintetek normális ez??

Jövök nemsoká.

Erika

Kép
viera
 
 


Igen, én is most olvastam a mai Blikk-ben ezt az újfajta influenza vírust.
Ettől most én is parázok, de hátha elkerül minket.
Mézet én nem merem élesben kipróbálni, mert nekünk azzal is vigyázni kell, de sütiben már kapott.

Zorán köhög, ömlik a trutyi az orrából. Szerintem most ő van rosszabbul, mint Noémi.
De amúgy így felváltva csinálják. Nem tudom hogy fogunk ebből kikavarodni, mikor egymásnak adják a betegséget.

Kúpot mi is kaptunk Noéminek, de éjszakára köhögéscsillapítónak. Asszem már leírtam a nevét: Sedotussin. Semmit nem ért nekünk, úgyhogy kétszer adtam be neki, harmadik éjszakától már nem. Inkább a hátát kenegetem, azóta viszont alszik mint a bunda.

Most reggelije, minden kimarad, mindjárt úgyis ebéd. Teát kellene, hogy beleerőszakoljam.
Ti adtatok már úgy teát a piciknek, hogy citrom is van benne? Én úgy hallottam, hogy vigyázni kell vele, mert déligyümi és kicsípheti a popóját.
Most viszont úgy fogja inni, mert a Zoránnal ugyanazt isszák, nem fogom külön főzögetni nekik. Remélem ez a kis citrom is jó hatással lesz rá.
Most különben sokkal jobban köhög, mint eddig. Pedig a Cedax Baby-ből is már csak egy napra való van. Tegnap megnézte őt is a doki, azt mondta, hogy még piros a torka, a tüdeje tiszta, ez a köhögés azért el fog húzódni rendesen. A köptetőt nem hajlandó megenni, valahogy belecsempészem majd a kajájába, vagy nem tom hogy csináljam.

Nem vagyok most nagyon jó kedvemben. Sőt....

Erika

Kép
viera
 
 


Kép Sziasztok!

Hú,de sokat írtatok!

Ajándékozás:
Nálunk mindíg nagy ajándékdömping volt karácsonykor,főleg a szüleim részéről!Pl. Alex 1 évesen kapott tőlük egy elektromos,pedálos autót.Marha drága volt és ez még csak egy ajándék volt!Évekbe telt mire megtudtam velük értetni,hogy ha ennyi mindent kapnak,akor semminek nem tudnak örülni!(bőség zavara)Most ez a 3. év,hogy itthon is 2 db ajándék fejenként és anyuéknál is!
Idén pedig megbeszéltük,hogy a felnőtteknek semmi!ez így nagyon jó!

Mobil:
Alex most karácsonyra kapott!Most már "kelett",az én dolgom is könnyebb így amikor megyek értük,mert a felsősök már össze-vissza vannak ebéd után és a portások soha nem találják!Így csak rácsörgök és jön!(elvileg)

Számítógép:
Nincs sajátja!A mi laptopunkon játszik,de inkább csak hétvégén!Hétköznap nem is nagyon van rá ideje,a tanulás és edzés miatt!
Illetve hétköznap van amikor a tanuláshoz kell az internet!

Édesség:
Zalán nem eszik édességet!Anyukám adott neki most karácsonykor kókuszgolyót!Mérges is voltam érte!
Túrórudit úgy eszi,hogy leszedem a csokit!de most azt sem kap,mert kíváncsi vagyok,hogy mitől van hasmenése már egy hónapja.Lehet,hogy a tej.(Mármint,tejet nem iszik,csak a túró,vaj stb.)
Egyébként érdekes de nálunk pont fordítva van mint Benianyáéknál.
Én pont most a harmadik gyereknél nem vagyok "laza"!Pedig ugye azt mondják,hogy a harmadiknál már a "kutya hozza vissza a cumit"!Sokszor gondolkodtam már ezen,hogy miért lehet ez így?Nem tudom!Talán mert nehezen "jött össze",sokat küzdöttünk érte,nem tudom!De sokszor érzem,hogy túl aggódok dolgokat!Olyan vagyok mint egy elsőgyrekes anyuka! :shock:

Na jó eldugulok!
megyek mosogatni! Kép
Vendég
 


Viera!

Most látom,hogy írtál ezért pár perccel elhalasztom a mosogatást!

Zalán legutóbb mikor náthás volt és bementem a gyógyszertárba cebionért,akkor kaptam egy babapatika magazint!
Ebben olvastam egy nagyon jó gyógynövényes cseppről.Sinupret a neve!Nekünk nagyon bejött!Csecsemők és terhesek is szedhetik.Nálunk szedte az összes gyerek és anyukám is. Mindenkinek jó volt!Gyulladás csökkentő és köptető is.kifejezetten náthára és köhögésre,torokgyulladásra van!
Vendég
 


Alziza, és mióta nem kap tejterméket, azóta nincs hasmenés?

Viera, sajnálom. Én is el vagyok keseredve, úgy aggódom érte, szinte hónapok óta köhög, kisebb-nagyobb megszakításokkal (de inkább kisebb). :cry: Milyen köptető kap Noi?
Vendég
 


Viera, nekünk is ezt a kúpot írták fel. Viszont nálunk a hátkence nem használ. Úgyhogy bízom a kúpban. :?

Alziza, a sinupret nem rossz. Illetve Milánnak jó volt eleinte, most már úgy érzem semmit se ér. Egy nagy előnye van, mégpedig az, hogy ízetlen és bele tudom csepegtetni almalébe és nem kell küzdeni, hogy lenyelje.
Vendég
 


Kimike!

Még csak pár napja nem kapja!Úgyhogy még nem tudom mi van!
Ha a tejre allergiás akkor az nagyo nehezen ürül ki a szervezetéből!
A barátnőm kisfiának sokáig tartott.mondjuk neki közel fél évig volt hasmenése mire kiderült,hogy mi a baj.Addigra szegénynek komoly bélgyulladása volt!nem tudom miért ilyen nehéz kiderítani ezt?Náluk bélbiopszia is volt meg egy csomó ilyen rettenet!

Van egy nagyon jó vizsgálat csak azt még Zalánnak nem csinálják mert 1,5 órát tart.
Vendég
 


Alziza!

Tejre tényleg vizsgáltasd ki, mert ha véletlen tényleg allergiás rá, akkor meg kell vonni tőle, hátha kinövi 3-4 éves koránra Zalán.
Noémi tejallergiás kőkeményen, úgyhogy mi ebben teljesen benne vagyunk.

Ma megyek gyógyszertárba, veszek ilyen Sinupret szirupot akkor.
De akkor szerinted nem kell adni a köptetőt külön? Mondjuk most sem adom, mert nem eszi meg.
Most éppen Mucopront van itthon, de volt már Rinathiol is. Mindkettőnek jó íze van, mégsem tudom beletukmálni.

Noéminek 3 hónaposan derült ki az allergiája, neki akkor hetekig hasmenése volt.
A barátnőm is tejallergiás és tényleg nehezen ürül ki a szervezetből. Úgy van, hogy valameddig elbírja a szervezet, utána megelégeli és akkor jön a hasmenés. Az pedig tényleg eltarthat. Főleg mire rájön az ember, hogy mitől.
Most azért a tojással is vigyázz egy kicsit, mert aki a tejre allergiás, az a tojásra is nagy eséllyel. Sőt a szójára is. Mi a szóját már kinőttük, tojássárgát kétszer kapott eddig, de másodjára pöttyös lett tőle. Tehát most másfél évesen még a tojássárgát sem ismeri a drágám.

Erika

Kép
viera
 
 


Elmosogattam! :lol:

Viera!
Nálatok,hogy volt a vizsgálat?Vérvétel?
Tojást még nem evett.
Most nem adok neki tejes cuccot,dehát a tápszer is tejalapú,azt meg muszáj!De igazából sok tejeset nem is eszik!A tápszer meg ugyanaz elejétől fogva!(Ill. elején 1-es volt,most meg 3-as)
Szerdán lesz a mi dokink és akkor utána járok!
Ha a barátnőm kisfiánál nem ugyanezek a tünetek lettek volna akkor meg sem fordul a fejemben ez az egész!
Vendég
 


Húú, olyan sokat írtatok és olyan sok téma vetődött fel. Délután egyedül leszek, mert Márk és az apja mennek a nagycsaládos karácsonyra, és majd akkor megpróbálok én is mindenre írni. velem lesz tele az oldal :D

Viera, és a többiek: Nálunk is volt gond, hogy a Rhinatiol köptetőt nem lehet beadni Márknak, ráadásul én agybajt kaptam tőle, hogy minden csak ragad a sziruptól. A dokinénink ajánlotta az ACC-t. A port vízben kell feloldani (ilyen kicsiknek fél tasak az adagja), alig van íze. Ha itatni tudjátok a kis betegeket, akkor érdemes ezt a változatot is megpróbálni. Nálunk az volt a baj, hogy pont ebben az időszakban még 2 korty vizet is alig lehetett leszuszmákolni a torkán. Most szerencsére megint iszik.

A karácsony jól sikerült, és mi is térdig járunk a játékokban. Majd később részletesen mesélek.

Sziasztok

Andi

amandi
 
 


Ja!
Viera!
Hát ha amúgy sem veszi be akkor szerintem elég a sinupret!
Azt simán megissza!
Vendég
 


Alziza!

Nálunk vérvétel nem volt, mert háromhónapos korában derült ki az allergia.
1 éves kor alatt pedig nem megbízható a vérvétel eredménye.
Csupán a tünetek alapján mondta az orvos is. Egyébént a legjobb dokihoz vittük az I. sz. Gyermekklinikán Dr. Veres Gáborhoz.
Ő szokott írni babamagazinban is, de a neten is megtalálod és küldhetsz neki mélt. Válaszol rá egy-két napon belül.

Tápszert kellett nekünk is váltanunk, gyógytápszerre, ami nem is kapható a gyógyszertárakban, úgy kell mindig megrendelni. Viszont ingyenes, mivel tejallergia miatt kell.
Ezenkívül még Sinlacot iszik reggel. Az táplálóbb, mint a tápszer és nincs benne tej. Este meg a gyógytápi.
Iszonyat büdös, olyan fertőtlenítő szaga van, de hát ez van és lényeg, hogy megissza.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Megint sok kis betegünk van. :(
Mi most (kopp-kopp-kopp) jól vagyunk. Karácsonykor fogyott el a gyógyszer. Nem volt gond a bevételével, sőt! Úgy képzeljétek el, hogy Zoló megkapta a gyógyis kispohárkát és egyedül szopogatta ki belőle a szirupot! Meg volt egy alkalom, amikor úgy volt hajlandó megenni a levest, hogy megígértem neki, hogy utána kap gyógyszert. :shock: Rögtön leesett az állam. :P

Gabella: Zoló és Lackó tényleg hasonlítanak egymásra. A hajnyírást pedig meglepően jól tűrte. Az ölemben ült, a sógornőm hülyítette, apósom pedig nyírta, az apja pedig kamerázta. :P Csak a gép nem vitte jól a kis gyenge haját, úgyhogy nem teljesen egyenletes. Sebaj, legközelebbre megerősödik.

Benianya: Jó korizást!

Viera: Én már régen adok neki ciromos teát és semmi baja sincs tőle.

TV, mobil, laptop: Nálunk Zoló szobájában van egy tv, de leginkább azért, mert az volt régen a hálónk, és hát van 2 tv-nk, meg 2 szobánk…Egy szobába mégsem rakhatok kettőt :D . A számítógép elé néha leülünk egyszervolt.hu-t nézni – imádja az animációkat. Mobilon még nem gondolkoztunk. Az öcsém általános ballagására kapott először, de akkor már szinte ciki volt az osztálytársai előtt, hogy neki még nincs :shock: :( (ezt ő árulta el nekem).

Tejallergia: Minden elismerésem azoké, akik tejérzékeny gyereket nevelnek. Nem lehet egyszerű eteni őket. Meg később, ha nem növik ki nehéz megértetni velük, hogy ők miért nem ehetnek olyat, mint mondjuk a tesó. Van ilyen ismerősöm és náluk még emellett lisztérzékeny is a kislány :( . Nekem ”csak” tejcukor-érzékenységem van. Tudok enni tejterméket, csak egy idő után felgyűlik és akkor fáj az oldalam. Ez eltart egy este és utána megint minden ok. Bár hogy tejet mikor ittam utoljára azt ne kérdezzétek. Már nem is emlékszem az ízére.

Na megyek csinálok túrógombócot. Drukkoljatok, mert ez lesz az első alkalom. :)


nancsa
 
 


Viera!

Na ezt a netes dolgot megpróbálom!Köszi!
Mi annó Alexel jártunk az I.sz Gyerekklinikára a Bókai doktorhoz.
Ő volt az egyetlen aki kideítette,hogy Alex Kawasaki-sindromás volt.Örök hálám neki érte!
Vendég
 


Sziasztok.

Peti alszik, így van egy kis időm írni. Ma nem dolgoztam, de eltelt a délelőtt: vásárolni voltunk, és temetésen.

Petit elvittük az orvoshoz, semmi baja nincs, azért köhög, mert folyik le a torkán a trutyi, napi 2-3X úgy kell leszívnom a nóziját, hogy előtte sósvizes orrsprayt fújok neki és teszek az arcára meleg sót, hogy oldja.
Köptetőt nem kell adjak neki, csak Béres csepp és C-vitamin.

Tegnap kiszőkültem, amíg Peti jól eljátszott a kosárral és a csipeszekkel, volt időm befesteni a hajamat. Igazi szőke nő lett belőlem. :D

Alziza, bocsika, lemaradt, hogy mindig ki kell jelölni, tehát kijelölöd és kiválasztod, hogy legyen nagyobb a betű, majd kijelölöd a már nagybetűsnek jelzett szöveget, és kiválasztod a színt.
Rosszul hangzik ez a hasmenéses dolog. Nem belevau, de mielőtt elviszed, szerintem próbáld meg házilag kitapasztalni, hogy a tej-e a gond. Kicsit humánusabb, mintha a dokihoz viszed kapásból. Közben látom, hogy házilag kísérletezel. Ha mentek a dokihoz, szerintem mondd el neki, hogy az a gyanúd, hogy Zalán tejallergiás, és mivel még tápszert iszik, kérd, hogy írjon fel tejmenteset!

Viera, már a múltkor is kérdezni akartam, hogy nem 9 ml az a 90 ml??? :o

Kmammy, hát én továbbra is ámulok a tudományodon, méghogy béna lett Kevin menüje, ugyan már! Ötletes, nagyon!
A gépet sajnálom, az az igazság, hogy az elektromos dolgokat nem mindig éri meg kijavítattni. Nálunk karácsony előtt a mikro ment tönkre, anyukámék vettek egy Tescosat, azt hiszem 9000 Ft volt, még ha csak egy évet bír ki (a garancia is ennyi rá), már akkor is megérte.

Gab, nálunk is van fecskendő, de a fiacskám jobban szereti, ha pohárból kapja a gyógyszert. :?

Nancsa, nálunk az lenne a fura, ha nem göndörödött volna, ugyanis az én hajam is göndör, a férjemnek meg az volt. Nálunk nem lesz hajvágás, csak tavasszal, addig legalább melegíti a buksiját. ;)
Érdekes, nálunk is előfordult hasonló fenyegetés...szóval nálunk sincs gond a gyógyszer bevételével, és képzeld, most a dokinál is minden rendben volt, én vittem be, és ugyanúgy tátotta a száját a "ÁÁ" felszólításra, mint amikor a szurit kapta a legutóbb. Kis ügyeske...

Viera, szerintem szép a fátok. A miénken mindenféle dísz van, nálunk soha nem volt (és nem is lesz) válogatás, hogy mi a trend.
Nem tudom, hogy az unokatesók milyen ági unokatesók, de az tuti, hogy Zorán, és a képen a legszélén ülő lányzó nagyon hasonlítanak egymásra.
Figyi, a laptom miatt ne legyen lelkifurid. A mai gyerekek már igazi zsenik, szerintem az "egyidőseinkből" még inkább az lesz! Szóval el fog jönni az az idő, hogy nálunk is Peti kap majd egy összeeszkábált masinát, mint ahogy ez Gabéknál van.
Érdekes, amit írsz. Nálunk pont ezért ment volna régebben az, hogy ajándékutalványt veszünk, aztán visszafele nem működött...most érdekes módon a keresztanyámék jobban eleresztették magukat, de valahogy nem érdekel. Ja, azt nem is meséltem: a keresztanyám kötött Petinek egy pulcsit, tök vagány benne.
Hát nem tudok a citromhoz hozzászólni, de ha abból indulok ki, hogy Bénianyu Benije halomszámra ette a mandarint (ami szintén déligyümi), és nem volt tőle baja, akkor nem hiszem, hogy pár csepp citrom megártana Nononak.
Nekem már párszor elmondta a dokink, hogy a szőke, kékszemű, fehérbőrű babák (mint pl. Peti) hosszabb távon gyógyulnak.

Kimike, talán annyiban rosszabb a mobil, hogy az kevésbé ellenőrizhető, mármint, hogy mire használja. Mert ezek a gyerekek már mindenre képesek...a mobilon is van wap, azzal is sok csúnyaságot lehet letölteni, stb. Amit meg otthon csinál, azt látod, rászólhatsz, stb. Én egyébként nem ellenzem a sulimobilt sem, szerintem idővel Petinek is lesz, de a legtotálalapabb készülék.

Bénianyu, nekünk nincs is motorunk! Egyetlen bébitaxink van, de az is benti használatra, és ritkán. Ja, hogy megnyugtassalak, igazából Peti sem olyan rég érzett rá arra, hogy hogy kell hajtani, és kormányozni is lehet.
Én már valahol összefutottam ezzel a "cipővédővel", azt hiszem, akkor ide is leírtam annak kíséretében, hogy nekünk úgysem lesz rá szükségünk.
Egyébként igazad van, mondjuk én azzal nem értek egyet, hogy érettségire kocsi meg lakás...szerintem az átlag amúgy sem teheti ezt meg...az ő dolguk. De abban biztos vagyok, hogy a lottóötös híján nekünk nem lesz pénzünk arra 16,5 év múlva sem, hogy autót vagy házat vegyünk a gyerekünknek érettségi ajándék gyanánt.
Hm, nálunk lazán van édesség. Sőt már a kólát is megkóstolta. Én úgy vagyok vele, hogy nem ezektől lesz baja. (Jó, én vagyok az abszolút kisebbség, csak gondoltam, leírom.)

Na mentem.
További szép napot.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Viera, szerintem sem kell külön köptető, ha a sinupretet adod. Nagyon kíváncsi vagyok használ-e Noinak.
Vendég
 


Benianya, én is hallottam már erről a cipővédőről. Illetve, - ha jól emlékszem - a babaszobán olvastam róla. :roll:
Vendég
 


Halihó!

Ex!
Ügyi vagy, én bele sem mernék fogni egy hajfestésben itthon. Tuti, hogy a legközepén ébredne fel Noémi.
Ha a gyógyszerre gondolsz, amit Nonó szed, az tényleg 90 ml egy nap. Valahol lehagyhattam egy nullát?
Ezt a citromdolgot tényleg végig sem gondoltam :? :oops: .
Hiszen Noémi is eszik mandarint, meg szoktunk narancsot facsarni mindennap így az ünnepek alatt és imádja.

Kimike, Alziza:
Vettem Sinupretet. Az van ráírva, hogy csecsemőknek napi háromszor 15 csepp.
Ti hogy adjátok?
Én ma már nem mertem adni Noéminek, mert délután ötkor vettem és nem akartam, hogy éjszakára megköhögtesse.

Alziza:
Mindjárt megkeresem neked az e-mail címet, ahol én elértem a Veres dokit. Egyébként a Nők Lapja Cafén találtam valahol.
Azért vigyázni kell ám az otthoni kisérletezgetéssel.
Nekünk külön kiemelte, hogy otthon nehogy megpróbáljak ilyen terhelést végezni, mert súlyosabb tünete is lehet az allergiának. Nem azért írom, hogy megijedj, mert még egyáltalán nem is biztos, hogy Zalán tejallergiás. Csak én egyszer mikor egyéves volt Noémi megpróbáltam, hogy hátha bírja már a tejszármazékot. Ezalatt azt értem, hogy olyan ételt, amiben csak tejszármazék van, tehát nem teljes tej. Nekem anno a szoptatásnál is figyelnem kellett, hogy mit eszek, még a kenyér és a felvágott sem volt mindegy, mert abban is van tejsavópor, tejpor, tejszármazék, stb.
Na, szóval olyan tejpépet adtam Noéminek, amit simán a boltban is lehet kapni, amit egyébként az egészséges kisbabák simán ehetnek. Zorán anno imádta ezeket. Noémi szépen elkezdte enni, aztán kb. az ötödik kanálnál elkezdett öklendezni és kihányta amit addig megevett. Utána tiszta pötty lett a pofija, de az öklendezést sem bírta abbahagyni. Rohantam vele a fürdőszobába, hideg vízzel mosogattam az arcát, hátha visszahúzódnak a pöttyök, de egyre nagyobbak lettek. Közben meg majdnem megfulladt.
Akkor megfogadtam, hogy soha, de soha többet nem próbálgatom itthon, hogy kinőtte-e már az allergiát.
EGyébként nekünk egyévesen kellett volna menni kontrolra a VEres Gáborhoz, de nem mentem, leleveleztem vele, hogy én tudom, hogy nem nőtte ki, feleslegesen ne terheljék ott. Azt mondta, hogy akkor majd kétéves korában.
Én azért már kezdek izgulni, hogyha hároméves korára sem növi ki, mire oviba megy, akkor tényleg nehéz lesz a helyzetünk. Itthon még csak-csak megoldom neki, de az oviban nem fognak rá külön főzni.
Írtam már, hogy ő gyógytápszert kap és Sinlacot, emelett rizstejet. Az kapható vaníliás változatban is és szereti Noémi. Azzal szoktam pl. főzeléket habarni, vagy ilyesmit, amibe tej kell. Van még kukoricatej is, az por formájában kapható, ugyanúgy vízzel kell keverni, mint a tápszert. Ez hasonlít ízre legjobban a tehéntejhez. Volt amikor ezzel főztem borsófőzeléket és a család többi tagja sem vette észre, hogy nem rendes tej van benne. De biztos van nálatok is biobolt és ott rengeteget tudnak segíteni. Én nagyon sokmindent vásárolok ott. Van pl. szójapuding vaníliás, karamellás és csokis változatban is. Annak pont olyan íze van, mint a Danette-nek. Kakaóporral is vigyáznunk kell, azt karobporral helyettesítem.
Na, és így tovább... De nem sorolom, mert akkor leírhatnám az egész életünket. Majd ha már többet tudsz Zalánról, akkor tudok segíteni ilyen témában.
Egyébként a gyerekorvos nem mondta, hogy székletmintát kellene venni és kivizsgáltatni? Mert ezermillió más dolog is lehet mögötte. Nálunk pl. egyszer campillobakterre vagy mire gyanakodtak, ami ugyanilyen tüneteket produkál és gyakori piciknél.
Szóval szerintem meg inkább orvos, mint otthoni próbálkozás. Viszont ha túrórudit eszik, amit írtál is, akkor lehet, hogy nem is a tejre, hanem csak a tejcukorra érzékeny, ha egyáltalán az. Az könnyebb eset, mint a teljes tejallergia.

Na, egy picit eldugulok. Azért mindjárt megkeresem a címet és még azzal visszajövök, vagy elküldöm neked priviben jó?

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, szerintem ne adj estére sinupretet!
Vendég
 


Bakker, kúpot használtuk és hallom, hogy köhög. :twisted: Ilyen mínuszban tuti nem nyitom rá az ablakot, ez a dokinő meg van zavarodva. :evil:
Vendég
 


KImike!
Nálunk semmit sem használt a kúp. De ezt már írtam is.
Ezt az ablakkinyitást meg és is furcsállom. Nem azt akarja ezzel elérni a dokinéni, hogy nehogy kruppos köhögése legyen? De hát arra meg jó a párásító is.
Ablakot én tuti nem nyitnék rá. És mi az hogy jól öltöztesd fel? Kabátban aludjon? :shock:
Ráadásul nem hiszem, hogy Te is nyugodtan tudnál aludni, mikor a pici nyitott ablaknál alszik.

Estére nem adtam be a Sinupretet, majd holnaptól.

Erika

Kép
viera
 
 


Benianya!

Milyen volt a korizás?

Na, én megyek aluszkálni.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Viera, a campylobacter fertőzés igen erőteljes hasmenéssel jár, tapasztaltam sajna. Ezt úgy értsd, hogy szó szerint szembekakil a gyerek, mert még a peluscserét sem bírja ki... :shock:

Ma megtapasztaltuk, na jó, csak egy kép erejéig, a kétgyerekes létet. :) Íme.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Viera!
Ezer féle képpen próbáltam megtalálni a doki címét ahova írni lehet,de sehol nemtalálom!Az NLC-n sem!Egyáltalán nem találtam gasztroenterológust aki válaszol e-mailben!
Pedig jó lett volna!Nem akarok én sem kísérletezni csakaddig is gondoltam leállok ezekkel a tejes dolgokkal amennyire lehet!
Persze mindenképp elviszem dokihoz!Szerdán van a mi dokink,de eddig ő sem mondott semmit!
Ráadásulmost pluszban benyelt valamit,mert két napja szinte nem is eszik!most este pl.tápszer nélkül auldt el!Lehet,hogy holnap ügyelet lesz belőle!

Kimike!
A hidegpárásító jó!Nekünknagyon bejött amikor Zalánnak tavaly asztmás rohama volt!
Vendég
 


Sziasztok!

Kimike:
Hogy telt az éjszakátok?
A miénk nagyon kaki volt. Alig vártam a reggelt. Kétszer ébredtünk arra, hogy a Noémi ugatósan köhög. Úgyhogy a párásító megint beköltözött a szobájába. Gondoltam Rád, majdnem én nyitottam ki az ablakot, hogy jobban legyen Noémi. De szerencsére nem volt rá szükség.
Csak azt nem értem, hogy hurutos köhögésből hogy lehet ilyen hirtelen átváltani száraz, ugatós köhögésbe.

Alziza:
Pedig van egy másik orvos is a neten, az nő, aki válaszol kérdésekre. Ő is gasztrós doki. Van egy gasztroenterológia lap, asszem ő meg azon van rajta.
De mondom, én úgy emlékszem, hogy az nlc címére írtam és a Dr. Veres Gábornak címeztem.

Ex:
Tudom, hogy ilyen erős hasmenéssel jár a campylobacter, mert mondom, nekünk is elküldték tenyésztésre a székletet. De sajna nem az lett. Azért sajna, mert így maradt a tejallergia. Noéminek véres is volt a széklete, ez is egyik tünete a tejallergiának, de a campylobacter fertőzésnek is, de akkor biztos tudod. Úgyhogy kétesélyes volt a dolog, de a rosszabbik maradt nekünk.

Na, most jobban van Noémi, csak kezd álmos lenni. Beadtam neki a Sinupretet, de alig tudtam, mert egyáltalán nem hajlandó mostmár bevenni a gyógyszereket. Legközelebb teába keverem neki. Megyek egy kicsit pakolgatni, meg főzök valami egyszerűt.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Viera!
A magánrendelőt megtaláltam!Jövőhéten felhívom!

Most viszont tényleg valami vírus lehet.Szegény este tápszer nélkül aludt el.Ma reggel felkelt kérte a tápszert,meg is itta és a mi ágyunkban visszaaludt.Egyszercsak felébredt,mutogat az üvegre,hogy kér.Kimentem a konyhába,de Alex kiabált,hogy Zalán összehányta az egész ágyat!
Most megint visszaaludt.Ha felkelt irány az ügyelet!Most már aggódok!Amúgy sincs valami nagy súlya,most pedig szemmelláthatólag fogyott is!

Sinupret:Azt,hogy simán megissza,úgy értettem,hogy teába vagy gyümölcslébe kevered!Kicsit kesernyés!
Vendég
 


Jó reggelt!

Viera, nekünk is pocsék éjszakánk volt. Ugatós köhögés, pedig ment a párásító. Néhány percre kinyitottam az abalakot, de azt hiszem ez így nem ér sokat. Addig az ágya mellett ültem, nem mertem úgy hagyni. Adtam neki inni, tettem bele stodalt. De nem tapasztaltam változást. Reggel iszonyú látvány fogadott, hasmenés, de nem gyenge. Zuhanyzás, teljes ruha és ágyneműcsere. ÁÁÁÁÁÁ, borzalom.
Már arra gondoltam, hogy nem-e a panel miatt köhög. Emlékszem gyerekkoromból, hogy az egyik osztálytársamék azért költöztek családi házba, mert a gyerek asztmás lett és a panel külön rossz az ilyen betegeknek. Na nem mintha nekünk olyan egyszerű lenne családi házba költözni... :? Megint agyalok, mint Alziza, de nem igaz, hogy senki nem tudja megmondani miért köhög így ez a gyerek. Étvágya most már van, kedve jó. Csak veszem jó sok pénzést ezt a rengetek köptetőt, vitamint, stb. és nem tapasztalok javulást. Nagyon mérges vagyok. :twisted:

A sinupretet mindenképpen teába tedd, én csak úgy adom, máshogy lehetetlen lenne. Milán se eszi meg csak úgy ezeket a szereket. Ex, nektek nagy szerencsétek van, hogy Peti ilyen kis engedékeny. Milán már akkor ordított tegnap, mikor itthon mondtam neki, hogy megyünk a doktornénihez. Sírva fakadt, rázta a fejét és mondta, hogy nyem, nyem.
Vendég
 


Alziza, most olvasom mit írtál. :( Feltétlenü jelentkezz és írd meg mi van Zalánnal, mit mond a doki!
Vendég
 


Fúúúú, csajok, még olvasni is szörnyű ezeket: asztmás roham, ugató köhögés, éjjel párásitó.....
Minden elismerésem a tiétek. !!!!!!
Beni szerencsére totál meggyógyult, és csak a rinatilot meg 40 csepp cebiont adtam neki naponta, na meg a liter citromfű és hársfa tea. Nekem ez mindig bejön. Már az orra sem folyik annyira, és éjjel már egyáltalán nem köhög.
Igaz az is, hogy mig beteg volt a napi 1 szopit felemelte magának 3-ra-nem tudom ez mennyire játszhat szerepet abban, hogy 3-4 nap alatt rendbe jött.
Tegnap éjjel azonban ő is 5 x ébredt. Ám sajnos tudjuk, hogy miért. Vacsora után a kádban fürödtek, amikor apa és Blanka virslievésbe kezdett a kádban, és természetesen Beni valami karmikus, előző életbeli éheztetés okán(másra már nem tudok gondolni), a kipukkadásig teli pocakjába még betömött 2 hosszú virslit. De úgy, hogy apa kijött a kádból és megmutatta nekem, hogy ők még csak egy félnél tartanak. Fogta a gyerek és szabályosan letolta a torkán, picit szétnyomta csúszás közben az inyével. :shock: :shock:
Csajok Ti ilyen zabagépet még nem láttatok!!Ez őrület!!!!!!Egyszerűen nem birja megállni, ha esznek körülötte, addig nyűg, mig nem adsz neki.
Szerintem Beni egy nap alatt megeszi a tieitek heti kajaadagját.
Szóval torokig zabálta magát és 5x ébredt fel inni, de olyan keservesen sirt, üldögélt az ágyban, hogy csak na.

A korizás nagyon jó volt, és bár az elmúlt napokban csak 1 órát alszik du. tegnap 2,5 órát aludt. De rohangált annyit a jégen, hogy alig győztük. Most jöttem rá, hogy Beni azért nem alszik du annyit---( nyáron de. 1,5 du. pedig 2,5 órát aludt, gondoltam ennyire nem csökkenhet le az alvásigénye.)--szóval azért nem alszik annyit, mert nem mozog annyit. Igen is 2-3 órát a szabad levegőn kellene lenniük és menni, szaladni, guggolni, felfedezni! Be kell valljam a napi kétszeri levegőzés kimerült abban, hogy reggel és du. ül a babakocsiban sulijárat során. Hát ez nem nevezhető mozgásnak. Sőt most a szünetben meg egyáltalán nem megyünk ki, csak sportoláskor. Szóval úgy kellett már neki ez a mozgás mint egy falat kenyér.
De most mondjátok meg, van kedvetek -5 fokban 2,5 órát sétálgatni a levegőn? Igy jó volt, hogy a jégen voltunk, mert fel alá szaladgálunk mi is.
De gyanitom ti sem viszitek napi 2 órát futtani a babaákat ebben a nyál, saras, ködös hidegben!

Teszek majd fel képeket, ha végre apa feltölti a gépre.
szép napot és gyógyulást!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Kimike!

Van még egy jó dolog a köhögésre.Ez egy sóporlasztó.olyan mint a sóbarlang.Most megnem mondom mi a neve,de délután előkeresem,mert az még mindíg valamelyik dobozban lakik!(mint annyi mindenünk)De mi használtuk ezt Zalánnál.
Szerintem a hidegpárásítónál a teljesítmény sem mindegy.

Mi előszőr a barátnőméktől kaptuk kölcsön,de az nem volt valami erős.Aztán vettünk egyet és ez olyan,mintha légkondi menne! :)
Vendég
 


Benianya!

Jó,hogy ilyen étvágya van Beninek!
Zalán egyébként is nagyon keveset eszik,most meg...
Mindössze 8500g.Hát ez ugye nem egy nagy súly egy 16 hónapos gyereknél! :(
És leginkább az zavar,hogy nem változik!Már több hónapja!
Vendég
 


Alziza!

Szerintem az ne zavarjon, hogy hónapok óta változatlan a súlya Zalánnak.
Noémi most 10 és fél kiló körül van. DE: héthónaposan is 10 kg volt már.
Mondtam is az orvosnak, azt mondta rá, hogy mostmár évente kell egy kilót hízniuk.

Szóval szerintem ez önmagában ne zavarjon. A Zorán pl. három évig volt 13 kg. Most meg olyan kis pocakot eresztett, hogy csak na.

Persze a fogyás az más. Annak tényleg van valami oka.

Erika

Kép
viera
 
 


Még mindíg alszik!
Ez normális?
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?