Új privát üzeneted érkezett!

Folytatás:

Apa: a párommal nagy szerencsém van, mert ugyan mostanában nincs sokat itthon, meg maszekolnia is kell, de ha odaadom a gyereket, hogy foglalkozzon vele, akkor rendesen játszanak... Ha látja, hogy fáradt vagyok, igyekszik segíteni.
parazita

Sziasztok!

Képzeljétek Emma már pár másodpercre megáll kapaszkodás nélkül! Engem mega frász kerülget.Kép

Lakáskölcsön: Én már kidühöngtem magam párszor rajta hogy igazán csak azoknak segyít akiknek amúgy is van pénzük, de azóta beletörődtem ebbe. Pénz csinál pénztKép Azért jó hpgy legalább van olyan réteg akinek segíteni tudnak. Mi még mindíg nem tudjuk mit csináljunk, nagyon mennénk már külön, valamit ki kéne találni, de hát erre max jövőre ha megyek vissza dolgozni lesz reális esélyünk, de addigra jön az Eu, ki tudja hová mennek az árak. na, majd lesz valahogy. Az sajnos már biztos hogy mi a következő baba projectet halaszzuk amíg nem lesz valami megoldás ezen a téren.

Bölcsi: Én 1,5 éves koromtól bölcsis voltam,nekem nincsenek rossz eemlékeim, szerettem járni. szerintem gyerekfüggő is, van aki már pici korában is áértékeli a gyerek társaságot, van aki nem. Én úgy látom Emma szerncsére imád játszani, igényli is, mi tavasztól le fogunk járni játszócsoportba, és reményeim szerint ősztől (2 évesen) megy bölcsibe.

Zita!

De ha nem mész vissza dolgozni és úgy jön a köv. baba akkor csak minimálbér után kapod a gyedet, vagy nem? Nálam ez a lakáson kívül a másik fő ok, hog ymég most nem vállanék be másik babát, csak ha véletlenül jönne, mert persze akkor azért első a babaKép

Móni!

nem semmi amit csinálsz. És hogy alakult így hogy a férjed maradt otthon?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

KataaKép
Igen, mindenképpen szeretnék még egy babát, amilyen hamar lehetKép Már alig várom, hogy legyen még egy kismanóm. Amikor Chris 3 hónapos volt már bevállaltam volna egy 2. terhességet, de tudom korán lett volna. Szerintem kell egy tesó, nekem ikertesóm van és nagyon jó volt, hogy velem volt.

Chris januártól 4-5 órában bölcsis lesz. Így apa is tud majd tanítani menni a reggeli órákban. De lesz olyan nap amikor nem fog bölcsibe menni, attól függően páromnak hogyan lesznek órái.

A második gyerekkel újra otthonmaradok 7 hónapot ezt valahogy ki tudjuk húzni, aztán párom marad otthon újból 7 hónapot és utána ő is bölcsis lesz a már fent leírt módon, csak akkor már 2 gyerek jár bölcsibe (oviba).

Szóval egy évKép akkor pont jó lesz az időzítés a második babához novemberben. Múltkor volt peteérésem, úgy 5 hete, gondoltam is az akcijóra, de túl korán lett volna. Azóta nem tapasztaltam peteérésre jellemző dolgokat.

Még annyit hozzátennék, hogy kismanóm még naponta 8 dl anyatejcsit iszik amit itt fejek az irodában és viszem haza. Ehhez még hozzájárulnak az éjszakai szopik is (napközben hétvégén már nem hajlandó szopizni amit nem is csodálok. Szóval szinte csak tejcsin él, de már kezdi elfogadni a gyümiket és az üveges bolognai spagetti 6 hónaposoknak (chris most lesz 9 hónapos) a kedvence, abból már fél üveggel! (már ez is nagy szó) megeszik.

Pusszantás,
Moni
mj__móni

ManóKép
Úgy, hogy nettó 3x annyit keresek mint ő Kép, "sajnos". Ha kimaradok a munkából nem kapok csak 20E ft gyest (bejelentett havi fizum minimálbér). Akármennyire nem költséges egy kisbaba, ha az én fizum kimarad az bizony nagyon nagyon gázos.

A másik fele pedig az, hogy bölcsibe nem veszik be 1 év alatt, bébiszittyót keresni meg megint költséges és rizikós is. Szóval maradt az apja mint kényszermegoldás 7 hónapra.

Szóval a gyerekre előre gyűjtünk és így sikerült 7 hónapot otthon maradnom (másik 7 hót pedig párommal tölti). Feléltük a felélhetőt és most kezdődik a gyűjtögető életmód előröl a 2. gyerekértKép

De én mondom Nektek Lányok, bármit megadnék a gyerekemért hogy lássam boldog és elégedett. És ha én így tudok hozzájárulni a boldogságához (közvetetten - biztos anyagi háttér) akkor örömmel teszem.

Pusszancs,
Móni
mj__móni

Móni!

Így már érthető.Kép De jó, hogy a férjed vállani tudta. Nálunk már 6 hónaposan beveszika gyerkőcöket a bölcsibe, dehát én akkor azért még nem adnám be. Olyan kár hogy a hülye anyagiakat kell mindíg figyelni. Én is azért vagyok kénytelen jövőre bölcsiba adni, (bár mint az előbb írtam úgy néz ki hogy lezs is kedve hozzá, meg én is jó emlékeket őrzök, d eazért jó lenne ha nem muszáj lenne, hanem választhatné)mert azt nem engedhetjük meg hogy gyesen legyek havi 20 ezerért.

MANÓ

KépKép
manó

Móni!

1 év, én is úgy tudom. Mi most már kezdjük is, aztán majd kiderül. Nekem elöször Nátán 11 és fél hónapos korában jött meg és azóta még egyszer. Mindkétszer tudtam, hogy mikor van peteérés (ennyire még akkor sem, amikor Nátán fogantatása elött komolyan figyeltem) és tényleg mindkétszer 2 hétre rá meg is jöttKép (ennek örülök, mert még ugy tünik, minden rendben). És én szoptatok még, de ezek szerint ez nem akadály.
Le a kalappal elötted, hogy ezt mind végigcsinálod. Chris ezt egészen biztosan nem éli meg rosszul.KépKépKép Nekem van rokonom, ahol az apuka volt otthon, és egyáltalán nem volt gond.

Kataa!

Hát igen, nem hiszem, hogy luxus lenne egy akkora lakás, amiben kényelmesen elférünk. És tényleg nem az államtól várom, hogy segitsen, csak legalább ne mozditson hátra, és ha már magunk erejéböl csináljuk, akkor azt lehetne méltányolni.
És ha az államban biznék, akkor egy gyereket sem vállaltunk volna, nem épp a harmadikra készülnénk.
Tiszta lakás!KépKépKép

Rit!

Miért nem autóval? Mert nincs. Pontosabban egy van (egyenlöre céges), azzal a párom el is visz, de hazahozni már nem tud, igy marad az, hogy jövünk haza tömegközlekedéssel. Hogy akkor miért nem keresek közelebb konditermet? Igen egyszerü: ott vigyáznak a gyerekre is. Mivel minden elérhetö rokon, segitség tölünk elég messze lakik, ezt (is) saját eröböl kell megoldanunk. Mivel a párom Budán dolgozik, csak ugy tudnánk megoldani, hogy ö vigyáz a gyerekre, ha reggel 7 elött vagy este 7 után járnék. Viszont mindkettö kivitelezhetetlen, mert nélkülözhetetlen vagyok az esti lefekvésnél és a kelésnél (Nátán még szopizik). Ugyhogy marad az a megoldás, hogy reggel a párom munkábamenet elvisz, én meg hazajövök valahogyan.
Az olyan sportok, amihez nem kell a konditerem, nekem valahogy nem jönnek be. Futni nem szeretek, az itthoni torna szintén kivitelezhetetlen, mert a napunk a gyerekhez igazodik, egyáltalán nem biztos, hogy van annyi idöm. Ha alszik, akkor az olyan dolgokat szoktam megpróbálbni, amiket vele együtt nem lehet (vasalás), és még igy is idönként káosz uralkodik el a lakáson.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pocok!

mankaKép nagyon aranyos.

Emma egynlőre cska angy gonddal felragasztott sarokvédőket szedi le seperc alatt mindenhonnan. ha öntapadós, ha pillanatragasztós, mind a kezében köt ki.

manó

KépKép
manó

GumicukorKép
Örülök, hogy írtál a bölcsis tapasztalatodról. KöszikeKép

A bölcsi nagyon szimpi volt nekem, meg Chris imádja a gyerekeket. Állandóan játszani akar a gyerekekkel és mosolyog rájuk hatalmasokatKép Nagyon nyitott minden felnőttre, de a kisgyerekekre méginkább. Szóval szerintem jó lesz neki ha egy kicsit gyerekek között lesz.

Örülök, hogy én is végre "sorstársra" akadtam és nem én vagyok az egyetlen dolgozó nő.

BesztiKép
Köszi a választ. És köszi, hogy a táblázatba beletettélKép

Sasha,
Hogy van kisfiad? Remélem azért a púpocska már lejjebb ment.

Üdv Mindenkinek,
Móni
mj__móni

Sziasztok
ma voltunk a dokinéninél ennivaloért no meg hogy a héten lesz 1 éves petike és megmérjék mindenhogyan Kép 1éves mérés eredménye 79cm hosszu 8200gr 47cm fejátmérö ugy hogy szép hosszu let a fiam Kép .

Sasha
ne aggodj még tényleg sokat fog esni és ezelen nem tudsz tenni semmit csak azt hogy elmagyarázod gabinak hogy kapaszkodás nélkül elesik és beüti a fejét .Nálam bevált mindig mondtam petikének hogy kapaszkodjon mert elesik és végül megtanulta bár adig elég sokat eset mostmár keveset esik mert tudja hogy ha nem kapaszkodik akor elesik és beüti a fejét az elsö esésnél még én is megijedtem de ma már nem ijedek meg annyira felveszem meg dajkálom adok neki egy puszit a fejére és leteszem 2perc mulva már nevet is és jár tovább de ha fáradt akor könyeben elesik ilyenkor megprobálom lefektetni aludni .

Lányok
petike már egyre bátrabb ma már egyedül végig ment a az ágyunk végétöl a kiságya végéig és vissza és már probál egyedül leülni és rámol egyfolytába mindent amit elér Kép

Pusz csics és petike
csics

Munka tema
En is gondolkodom majd visszamenni.PErsze ha Alex ugy a 2 eves kor fel tendal.Pesze ahhoz az is kell hogy az a kolleganom akirol tudom hogy babaprojecten vannak,babas legyen: )En amiert visszamengyek az az hogy a kovetkezo babanal is ujra sok legyen a Gyas,meg a Gyed,mivel en bejelenteett munkaero vagyok: )
Ja es hat azert mert talan tul sok lenne az a 5 ev agymunka nelkul.A bolcsi csak vegso megoldas lenne inkabb keresnek egy nenit aki 7 oraban vigyazna ra,mert csak 6 orat mennek elvileg vissza.Nekem meg igy is jobban megerne,es nem szakadna ki az otthoni kornyezetbol.Aztan majd meglatjuk,ha nagyon igenyelne a tarsasagot akkor marad a bolcsi.
Bar en is attol felnek hogy az elso idokben mindig beteg lenne,mint minden gyerek amikor kozossegbe kerul,es akkor meg gond lenne hogy ki vigyaz ra.
Nagyon rossz hogy szinte senki rokonunk nics itt Pesten.PErsze a batyamek,de ott is csak 4 honapos a baba,megvan a maguk dolga ;)

Rit
A koldokserv ritkan megy vissza magatol.Ha mar nagyon nagy ,vagy latszolag novoget akkor megoperaljak.
Az unokatesomek mindeket gyerekenek volt es ki is vettek neik: (
Alexe nagyon bemeno,ugyhogy nem aggodom: )

Gumicukor
Hat remenykedni az meg lehet.De az tuti hogy ha mar elovettek akkor elni is fognak vele.

Sasha
Csinald azt hogy elore megcsinalod a vizet csukott ajtonal,talan akkor nem fog felni: )
Hu az autoas az mar nem olyan nyero nekunk sem.Epp csak kibirja az az 1 orat amig anyuekhoz erunk.

Parazita
Teljesen igazad van,nehez donteni ebben jol.Mindenki azt mondja nekem ha megtehetem maradjak csak vele otthon mert neki az a jo,tobbet az eletben ilyen lehetosegunk ugysem lesz.Igazuk van csak az elet nem mindig ilyen.
Nalunk meg az a gaz hogy 7-en vagyunk otthon arra a 4 helyre amin egyebkent is dolgoznak,tehat ki kell varni mig valaki babas lesz.Mert az en cegem egy fiatal csapat,es zomeben lany.
Persze a gyerekek igenyleik mar 2 eves korba a nyuzsit ,de talan nem egesz napra.

Mano
Hu de ugyi Emma!!!!Nagyon gratulalok!!!
Hat ez az hogy 20-ert nem szivesen maradnek otthon.Ekkor szoktak azt csinalni hogy jon a kovi baba es elmennek tappanzre,az valamivel tobb.

Mjmoni
Pont akarta kerdezni ,hogy akkor bizti az irodaban is fejsz,hu ez aztan eleg strapas lehet.Kitartast mindenhez.
Hat persze hogy hozzaszokott az uveghez,az a csoda hogy ejszaka meg elfogja a cicit,orulhetsz neki: )

Na ez mar regeny lett,latszik hogy Alex megint alszik.
Kataa

Kép
Kép
kataa

gumicukor
én is bölcsis voltam, imádtam. de tényleg. emlékszem haza sem akartam menni, mert ott jobb játékok voltak. így a szüleim kénytelenek voltak beújítani nekem autókat, dömpert, így már otthon is jó volt KépKépKép

Kataa
Mi is a Balcsin leszünk 7végén, péntektől vasárnapig. Csak még kell keresnem egy babysittert a macskosznak Kép

Beszti
bocsesz, én valamiért tökre úgy gondoltam, hogy nektek van két kocsitok is. Kép A tömegközlekedés szépségeit én is ismerem Kép Tegnap ki kellett mennem a Tescoba egy papíromért (Budaörs) Az Osztypenkónál épp elment az orrunk előtt a tecsós busz, a következő kimaradt, így egy órát vártam ott egy egyre nyűgösödő gyerekkel a forróságban Kép utána még onnan haza sem volt semmi KépKép alig várom már, hogy kocsink legyen, elegem van. Dodesz nagyon jól viselkedett a megpróbáltatások ellenére is, így beígértem neki egy jutalom Dagályozást holnapra.
Tényleg, ha valakinek van kedve csatlakozni, ott leszünk reggeltől délutánig KépKép!!!!!

Pocok
jó fej Manka KépKépKép nálunk is hat a nem annyira, hogy per p. abbahagyja, rázza a fejét, hogy nem, aztán folytatja Kép

Én is azon gondolkodom, hogy időnként azért kellene valaki aki vigyáz a gyerekre. Nálunk ugye az van, hogy a közelben egyetlen rokon sincs. Vagyis van egy dolgozó nagymamánk, aki ráadásul a másik unokáját preferálja, ugyhogy kilőve a dédiék meg túl öregek, azért nem. Az én anyukám nagyon messze Kép Most nézelődtem gyerekvigyázás ügyben, találtam egy olyat, ahol csoportosan vigyáznak gyerkőcökre, a szülők meg neten élőben nézhetik bármikor, hogy épp mi a helyzet. Kértem róla infot, majd meglátjuk. Kataaval elletétben én épp azt gondolom, hogy gyerek társaságban jobb neki, mint egyedül itthon valakivel. Persze nekem csak egy-két órára kellene egyenlőre, és csak néha, mert így még fodrászhoz sem tudok elmenni. 2 éves koráig maradok vele, csak utána megyek vissza melózni.

Rit és Dodesz

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Csak gyorsan írok, mert ha nem nézek oda, egyből megy a pankráció KépKép.

Tus!
Igen, szerintem ülteteheted a babádat! Ha már mászik, pörög-forog, akkor biztos elég erősek a hátizmai az üléshez is. De valószínűleg hamarosan magától is ülne, ha nem akarod, nem kell erőltetni. Az írtad, hogy 8 hónapos, ugye? Akkor már elvileg eszik gyümölcsöket, ilyesmit, azokat adhatod neki úgy, hogy, etetőszékben ül, vagy az öledben. Különben hogy eteted?
Naná, hogy szeretne ülni Kép, már nem olyan kicsi, minden érdekli, és fekve csak a plafont látja.
Azért a dokinéniteket nem értem, annyira nem súlyos, ha egy baba 8 hónaposan még nem ül, főleg, ha semmi baja, mászik, meg minden, amit ennyi idősen csinálnia kell.

Móni!
Tényleg őszinte elismerésem! Én is csináltam hasonlót, de az közel sem volt ennyire megterhelő. Noémi 15 hónapos volt, mikor visszamentem dolgozni, és a férjem volt otthon vele. De én nem keltem hozzá éjszaka (az is a férjem feladata volt), és akkor már csak naponta 1-2 alkalommal szopott. Aztán 3 hónap múlva abbahagyta, mert terhes lettem Ádámmal, és nem kellett neki a szopi.

Viszont úgy néz ki, hogy jövőre nekem is vissza kell menni dolgozni, de itt nincs bölcsi Kép. Szigetszentmiklóson van (ott dolgozom), de oda nem tudom átcipelni a gyereket hajnalban (főleg télewn, hóban, fagyban). Nem tudom még, mi lesz, de gyesen simán nem maradhatok, mert az építkezés mellett ha havi 20 ezer pénzt kapok csak, akkor felkopik az állunk Kép. Most azon filózok, hogy a gyes mellett másodállásban megyek csak vissza, akkor csak heti 2 napra kellene valahogy megoldani Ádám felügyeletét. De ez még nagyon a jövő zenéje, van egy évem agyalni rajta.

Sasha!
Hogy van Gabi buksija? Ádám mindig is utált autózni, úgyhogy együtt tudok érezni Veled, hogy félsz az utazástól.

Most mennem kell, megyünk az udvarra,

Panda

panda
Halásztelek

Anemona7
Hát itt egy sztori ami a Te elméleted támasztja alá.

Tesóm kisfiára 1,5 éves korától 3 éves korig a nagyika vigyázott. A nagyika mivel már nem 20 éves nem volt partner a játékban, a beszéd tanításban, egyszóval imádja az unokáját, de nem bírta úgy a tempót ahogyan egy anyuka vagy apuka bírná.

A gyerek ezalatt a 1,5 év alatt elmaradt beszédkészség fejlődésével, mozgáskoordinációja nem felelt meg egy 3 éves gyerekének, gyerekekkel nem tud kommunikálni, játszani.

Most a gekkó játszóházba járnak a szülők a gyerekkel, és persze már ovis kisviktorka. 1 év múlt el és már kezdi behozni a lemaradását.

Tesónak elejétől fogva mondtam, hogy nem lesz ez így jó, és ez bebizonyosodott főleg akkor amikor nagyika boldogan mesélte, hogy leragasztotta kisviktorka száját mert csúnyán beszélt.Kép Na nekem itt betelt a pohár és azt mondtam, hogy nem akarok többet hallani tesóm és férje "nevelési módszeréről", mert a vérnyomásom az égben van már így is miattuk.

Nem azt akarom mondani, hogy a nagymamik, nagypapik ne vigyázzanak a gyerekre. Igenis, vigyázzanak rá, de ilyen is van sajna. Minden család más, minden nagymami és nagypapi más. SzerencséreKép

Pusszancs,
Most megyek haza kicsi fiamhoz, megdédelgetni és megszeretgetni.
Ma korán hazaérek és minden pillanat amit eltöltök vele számít.

Üdv,
Moni
mj__móni

Rit
Es hol lesztek???
Majd kuldjel lecci nekem is infot errol a csoportos vigyazasrol.
En ugyanebben a cipoben jarok ,hogy a fodraszhoz is csak este 6-utan mehetek,azt hogy elintezni valamit munkaidoben az csak Alexxal.Na de sok helyen a sorbaallast nem mindig dijaza,pedig turelmes a lelkem : ))
A tesom is egy ilyen csoporots helyre hordja a fiukat,heti 2 delutan amikor dolgozik.
En mar megfogadtam hogy visszajovunk az uj laksba feltetelen keresek egy allando valakit a ki itt lakik a kozelben es elerheto barmikor.
Alex imadja a tarsasagot es igenyli is ugyhogy majd meglatjuk mit hoz a jovo.Lehet hogy nem is megyek vissza,ez nem rajtam mulik.
Pont a multkor beszeltuk egy baratnommel hogy az is egy jo megoldas hogy 3-an osszefognak es a 3. aki vigyaz a gyerekekre annak a masik ketto adja azt a penzt amiert megeri neki otthon maradni.PErsze ehhez is az kell hogy megbizz nagyon az iiletoben,es a nehez ,ilyet talalni.

MjMoni
Hat ez nagyon szelsoseges pelda.Nekem tobb kolleganom is alkalmazott valakit 2 es 3 eves kora kozott a gyerekhez.
Annak az volt a feladata hogy jatszon a gyerekkel,penzert ugyhogy jol is csinalta.En is olyat keresek majd aki azert nem oreg es birja a strapat: )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Móni, Rit!

Viszont ha a pszichológiai kutatásokat nézzük, akkor az azt mondja, hogy a gyerek 3 éves koráig jobb neki, ha stabilan egy személy vigyáz rá, akihez kötödhet, a bölcsöde szükségmegoldás és az ilyen korú gyerekeknek egyáltalán nincs szüksége a gyerekközösségre (legalábbis fél vagy egész napra, mint az óvodánál, biztos nem). Perzse a pszichológusok is tévedhetnek...
Én is voltam bölcsisKép, és nem hiszem, hogy attól egy gyerek nem nö fel rendesenKép. Ez akkorra szól, ha van választás bölcsi és egy másik személy (föleg rokon) között.
Ha döntenem kellene és nem lenne rokon, akkor én egy nagyon jó bölcsit keresnék neki (hisz ált. azért megy valaki vissza dolgozni, mert a pénz nem mindegy, akkor viszont valószinü a jó gyerekvigyázó drága lenne).
Biztos vannak olyan nagyszülök, akik nem alkalmasak gyereknevelésre, de pl. az én anyukám nagyonis alkalmas lenne. Beni most, hogy ott volt több verset is megtanult, rajzoltak, játszottak. Én ezt nagyon sokszor nem birom, mert nekem itt van a kicsi és a háztartás is.
Az én aranyos kicsim egyébként a Beni esetében hátrány, mert törvény ide, törvény oda, arra hivatkozva, hogy a kicsivel itthon vagyok Benit nem vették fel az óvodába. Csak hogy egy kis diszkriminációban is legyen része, ha már olyan jó dolga van, hogy anyja itthon tud lenni. Pedig szerene menni, és nagyon érett rá (vele biztos nem lenne olyan baj, hogy ordit, mert ott kell maradnia).
Az, hogy mennyire tud egy gyerekközösségbe beilleszkedni, szerencsére nem függ attól, hogy itthon kell-e maradnia, avgy óvodába járhat.

Rit!

Hát igen, én is szeretnék kocsit. De persze az én kocsikérdésen hátrébb való, mint egy családi autó (elöször most azt kell megvennünk), és jövöre ott a házkérdés is. Pedig valami kell, mert három gyerekkel még kimozdulni sem fogok tudni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HALIHALIHÓÓÓ!

Remélem emlékszik még valaki ránk...
Zürös hónapokat hagytunk magunk mögött (lakáscsere,Kép pereskedés,Kép családKép ), de most az új lakásban is végre van net. Jövő héttől talán már az ADSL is müxik, addig még elszórakozom a modemmel.
Ígérem igyekszem visszaolvasni, amit lehet!
Mi kiválóan vagyunk, Alma 7 hónaposan felállt, most 10 hónaposan már egyedül lépeget, tegnap óta már egy foga is van Kép!

A jövőben szeretnék ismét többet jelentkezni, remélem összejön a kis örökmozgó mellett!

Addig is pusza:

iancsa+Alma

Kép
Kép
iancsa

Kataa!

hát a bébiszittrek azért elég drágák, anyukám 500 Ft/ óráért dolgozott, jó ha van valami állandó heti5x 7 óra akkor biztos engednek, de nem olcsó mulatság.
Az autózás nálunk is kezd gond lenni, Emma is max 1 órát bír már ki, mi meg 2,5 órát autózunk havonta anyósomékhoz. Hát, most már intenzíven unatkozik, és ezse ágában sincs nézelődni, pedig már rendesen ül és jó magasan.

Köldök: Unokaöcsémet is most műtötték vele, 5 éves, neki is vártak eddig hátha magától gyógyul, de nem. Reggel bement a kórházba, este már vihették haza.

Manó

KépKép
manó

Kataa
Fonyódon leszünk, Hotel Balaton Kép
Még nem kaptam válasz, egyenlőre annyit tudok, hogy IX. kerületi földszinti kertkapcsolatos magánlakásból alakították ezt ki. Kérdeztem, hogy mégis milyen életkorú gyerekből áll a társaság, milyen a felszereltség, ill. mennyi a lé. Majd ha írnak, közzé teszem. Annyi volt még a hírdetésben, hogy védőnő és okl. babysitter vigyáz a skacokra.

MjMóni
Mondjuk én nem is ettől félnék, mert ez tényleg nem egy szokványos példa volt, de pl. ha anyósomat vesszük: szereti Dodot, foglalkozik vele, de pl. alapból kiabálnak otthon, tisztára mint az olaszok + egyfolytában elaltatja a gyereket, még akkor is, ha nem is olyan álmos Kép v. ha épp nem, akkor meg úgy játszik vele, hogy kézben van, le sem teszi KépKépKép - mondjuk, mint írtam, nem is számíthatunk rá, úgyhogy nem gond ...

Beszti
szerintem minden nevelés és szokás kérdése, nem hiszem hogy ezt egy pszihológus eldöntheti egy teszt alapján. Kinek mi a jó, minden gyerek más. Én is bölcsis voltam és tényleg tök jó emlékeim vannak. Mai napig imádom a társaságot, sőt egyszerűen utállok egyedül lenni. Tesóm nincs, így mindíg a közösségben találtam meg a megfelelő játszótársakat. Velem pedig rengeteget foglalkozott az anyukám, de az mégis más, egy kicsit mindíg tanítgatod a gyerkőcöt te is, önkéntelenül. Míg egy másik gyerekkel más szinten játszik. Én pl. már ovis koromban folyékonyan olvastam, írtam. Így a suliban az első évet kitűnő tanulmányi eredménnyel és rossz magaviselettel zártam - egyszerűen unatkoztam. Szóval mindkét dolognak megvan az előnye és a hátránya is.

Nálunk csend és nyugi van már végre, bár szegénykémnek irdatlanul melege van KépKép - nekem is.
Jó éjt mindenkinek!

Rit és Dodi

rit

anemona7

Iancsa

En emlekszem Rad! Udv itt koztunk.Kép Nagyon ugyes ALma, hogy mar egyedul lepeget!!!! Viszont neked vege a jo vilagnak.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Halihó!

Tegnap volt itt a védőnő, azt mondta nyugodtan adjak Gergőnek annyi kaját, amennyit akar, nem kövér. De Gergő annyit enne, amennyit adok nekiKépna mindegy, tegnap óta már tízóraizik is. Azt mondta, nem gond, hogy még mindig fogatlan, majd egyszerre fog kijönni egy csomóKépja és hogy cseréljem le időnként a D vitamint. Ti szoktátok?
Láttátok tegnap Duci Norbi Rékáját a tévében? 32 hetes babás, idézem:
"Nagyon eggyüttműködő a baba, eddig 3 kilót nyomott rám." Régebben olvastam Norbi nyilatkozatát is, hogy megvetné a nejét, ha maradna rajta súlyfölöslegKép

Gumicukor!
Megnéztem a honlapot, nagyon jók a nyaralás képei és a honlap is tök ötletes. Pocaknövés, szavazásKép

Sasha!
BalesetKép Én is frászt kapok állandóan, hogy Gergő el fog vágógni.
jó utat, megértelek, én is mindig alvásidőre próbálom időzíteni az autózást, mert különben katasztófa az út. Ha elalszik akkor oké, de megállni tilos, mert felébred rögtönKép

Moni!
Hát, nem semmi napjaid vannak, minden elismerésem a tiédKépnagyon ügyes vagy, hogy még fejsz is a babádnak!

Beszti!
Irigyellek a szorgalmadért ami a tornát illeti és tényleg tök sokat fogytál már. Ügyi vagy. Én itthon próbáltam tornázni, de igazad van, tényleg nem az igazi.
Futni én se szeretek, meg itt nem is lehetne nagyon.

na megyek, ma kerti party lesz nálunk,
pusz
Judy és Gergő (már ő is többet volt kint, mint a pocimbanKép)
Judy

Sziasztok!

Rég nem voltam...Ennek egyik oka az volt, hogy a párom szakdolgozatot írt, és lefoglalta a gépet, a másik, hogy mióta elkészült vele, a számítógépes játékoknak szenteli a szabadidejét.Kép Ráadásul mostmár kiderült, hogy egy hét múlva költözünk anyósomékhoz, úgyhogy csomagolás, és ügyintézés hegyek vannak.

Kicsit azért volt időm visszaolvasni...

Munka: hát, én is pont ezen rágódok. Megpróbálom elintézni a munkahelyen, hogy itthonról dolgoznék, és csak konzultálni járnék be. Mindenképpen vissza kell mennem dolgozni, mert a munkaügyes azt mondta, hogy nem szabad GYES-re menni, ha normális pénzt akar az ember. Vagyis vagy szülni kell GYED alatt, amire már nem nagyon van esély, vagy visszamenni hat hónapra, és akkor kezdődik minden előről. Jó lenne, ha sikerülne, mert mi is jövőre tervezzük a tesót, de mivel a lakásra kölcsönt vettünk fel, nem engedhetjük meg magunknak, hogy én csak 20 ezer forintot vigyek haza havonta. Egyébként én is voltam bölcsis, nekem sincsenek rossz emlékeim, de a párom nem akarja.

Ági!
Jó pocakosodást! Örülök, hogy Petra meggyógyult.

Nyuszi!
Nem irigyellek , hogy egyedül szervezed a költözést, baromi nehéz logikusan megszervezni, hogy minden simán menjen. Nekem már gyűlik a hócipőm.

Na, megyek, Peti felébredt. Költözésig még megpróbálok jönni, de aztán eltűnök egy időre, amíg az új lakásba be nem szerelik az internetet.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Beszti
Hogyhogy nem vettek fel Benita z oviba?/Hiszen elmult 3 eves nem?Akkor kotelesek,maximum csak fel napra.Legalabbis nalunk itt a keruletben igy van.Bar egy ismerosom videken a vezeto ovononek adott egy kis moneyt hogy ne kelljen delben hazahozni a nagyot merthogy a kicsivel tudjon lenni.Szerintem ez egy kicsit durva de sajnos igy mukodik : ((
Amikor en voltam ovis akkor volt ilyen hogy a nagymamam otthon volt igy csak 1 evig jartam ovibe.Ez tenyleg diszkriminacio: )))
En egyetertek veled a pszichologus allaspontjaban.A bolcsiben ugye nem jut annyi ido minden gyerkere,foleg az allamiban,igy a ha valami gondja van es sirdogal ,talan kenytelen lesz egyedul emgvigasztalodni, stb es ezt nem eszeretnem ha ugyerezne hogy nincs vele foglalkozva.Talan a jo megoldas,ha heti 2 napot van egy jo bolcsiben es a tobbit otthon valakivel.
Persze nekem is jobb lenne egy rokon de az keptelenseg megoldani ezert gondoltam valakire akit persz elotte jol ki kell ismerni.

Iancsa
De jo hogy jelentekztel,en emlekszem rad persze hiszen majdnem egyidesek a babaink: ))0rulok hogy ujra tudsz majd jonni: )))

Mano
Pesze tudom,ismereteim szerint kb 40e lenne es meg igy is egerne ha dolgoznek : ))persze csak max 9 honapot amig a teso bekoltozik es novekszik : ))

Rit
Es kiraly,hogyi tt van a kozelunkben.Feltetlen erdekel.Koszi
Mi Siofokon leszunk : )))Mar alig varom.

Judy
En is lattam es hasonloan felhaborodtam rajta,ha meg csak 3 kg-ot hizott akkor mekkora lehet a baba??Alig volt hasa.Na ez nekem mar nagyon drava.Ugyis testalkaton mulik a hizas.En az 50 kg-ra csak 9-et hiztam ugy hogy ettem amennyi jol esik es ohne torna : ))A sogornom mar jobban vigyazott az evessel es O is 9kg-nal allt meg.En ugy tudom egy egeszseges terhesseg minimum 8-9 sulytobblettel jar.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Hát lehet hogy igazatok vana bölcsivel kapcsolatban, nem tudom.Kép De azért 40 ezer írtó sok egy hónapra (bár megjegyzem anyukám 50 ezerért nem vállat kb 1 éve egy babát minden napra, igaz, ő újszülött volt, csak az anyukája nem óhajtotta eg ypercre sem abbahgyani a munkát, és azért egy pár éves már nem akkor afelelősség). Bár az tigaz hogy ha kifizetném a 40-et még mindíg több maradna fizuból mint 20ezerKép Mi valahogy úg ygondoltuk hogy a férjem vinné le a bölcsibe mert ő csak 9-re jár dolgozni, és anyukám meg kora délután elhozná. bár lehet hogy naív vagyok és nincs fél napos bölcsi, csak oviKép

Judy!

Én se bírom ezta Norbiné Rékát, nem mondom , csinos, nem olyan dagi mint énKép, de hogy 32 hetesen alig van hasa az nekem sok. Szerintem már a baba+víz+ egyéb cuccok több mint 3 kg ennyi idősen, tehát akkor fogyott ha úgy vesszük. Remélem nem lesz gond azért a babával. Az egyik újságban azt nyilatkozta hogy a 26. hétig engedélyezték neki az orvosok a futást, most meg augusztus végén valami maratoni aerobicra készülnek. Hát ők tudják...

manó

KépKép
manó

Manó: én is dagi vagyokKép

Lányok, szentségtörés lenne, ha az augusztusi talihelyszinnek a Dagály strandot ajánlanám? Tegnap leteszteltük, és teljesen jó. Hatalmas füves területek vannak, meg több gyerekmedence. Ott ilyen baromi melegben is ki lehetne birni.

Most mennem kellKép

zsani
zsani

Kataa, Manó!

nekem a fogalmazás nem tetszett. Hogy tud így beszélni arról a babáról, hogy 3 kilót nyomott rá? Mintha az egészből csak ez számítana, pedig nem is kérdezték tőle, hogy mennyit hízott. Persze családban marad, ha Ducinorbikánál is ez jön le az anyaságból, hogy megvetné, ha maradna rajta valamiKép kiváncsi leszek, hogy boldogulnak majd a babával, talán akkor rájönnek, hogy mennyivel fontosabb dolgok is vannak a világon. Persze szép-szép az egészséges életmód, sport, stb, de szerintem is ez már túlzás. Vagy ez is üzlet?

judy
Judy

Zsani!

Részemről okés a Dagály helyszínnek!KépKépKép Legfeljebb rémísztgetjük az arra járókat a habtestünkkel!KépKépKép csak jó idő legyen.

manó

KépKép
manó

Hahó!

És mikor lenne ez a tali? Ja és valaki súgja meg szerencsétlen vidékinek, merre is van az a Dagály?

Jud
Judy

Hali!

Képzeljétek! Dani elkezdett fésülködni és fésüli az én hajamat is! Lefekszem a földre hanyatt és odajön fésülget Kép a kis babakeféjével, meg néha a homokozógereblyével Kép

Amikor hazaérek a munkából sikongat örömében és mondja ana! Kép Hihetetlen érzés! Gyorsan átöltözöm, felveszem a térdvédőt és üldözzük egymást a lakásban 4kézláb Kép Este 10-ig fent van, szerintem kitolja a lefekvést, hogy többet lehessen velünk. Ha az apja hazajön, akkor meg jöhet a LEGO-parti, nagyon jólelvannak, öröm nézni őket. Dani megtanulta a LEGO-kat egymásra rakni, teljesen szabályosan és jól rányomja a tetejére a kockákat. Eddig 1 db-os kockákból össze tud rakni egymásra egy egyenes tornyot.
Annyira büszke vagyok rá!

Sóbi Norbi Rékája:

Én személyesen ismerem, uis egy általánosba és gimibe jártunk 3 évvel alattam járt, illetve egy baráti körböl kerültek ki az akkori pasijaink, jártam is hozzá még akkor ott aerobicra. Már akkor is uígy nézett ki. Nagyon jó fej csaj és tuti nagyon is vigyáz a babájukra sport ide vagy oda. A 3 kg-t nyomott rám: ez egy tipikus Réka poén, egyébként tényleg jó humora van, aki ismeri tudja.
Mellesleg nekem sem látszott a 22-ig hétig semmi a hasamból és addig én is csak 1 kg-ot híztam és kb 4-et a 32 hétre, a végére lett 9 az egész, szülés után pedig uannyi volt a súlyom, mint terhesség előtt. Szóval van ilyen. És én is a 30. hétig rendszeresen jártam tornázni orvosi engedéllyel. Aki korábban is sportolt, annak nem kell lemondani egy baba kedvéért a megszokott mozgásformákról, csak kicsit át kell variálni, hogy a babáknak is jó legyen. Az pedig nem igaz, hogy aki sportol az nehezebben szül, ezt a szülésorvosom is alátámaszthatja, hogy sokkal srammabbak és kitartóbbak a szüléskor azok akik sportolnak is. A 30. héttől kismami tornára jártam már csak és elvétve 1-1 aerobicra, a 7. hónapban még bringáztam is le Rómaira, sőt a pomázi hegyekben is voltam túrázni. Mindez jól esett és persze nagyon vigyáztam magunkra. Erre is modnják a terhesség nem betegség, megmaradhat a napi ritmus, csak szervezés kérdése.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy szokott ide a babanetre járni a Réka is. Sőt A BK Varga Izája is, aki még most is szoptat pedig keményen dolgozik már. De bővebben a Kismamában úgyis olvastok róla.

ez a Dagály tali mikor lenne? Nem lehetne esetleg pénteken rendhagyó módon? Csak mert akkor talán mi is el tudnánk menni, mert pénteken csak délig dolgozom és szabad a délutánunk.

Pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Képzeljétek, tegnap meghalt a nagymamám a kórházban. Kép Nagyon szomorú vagyok, egész életemben együtt laktunk, mindig itt volt mellettünk... De már eléggé elege volt szegénynek, 89 éves volt.

Manó,
Utánanéztem, és ha még ugyanabban az évben szülök, amikor elmentem megint dolgozni (márpedig ez lenne a helyzet, ha decemberben összeütnénk a tesót, és én pl. tavasztól dolgoznék, szeptemberben pedig szülnék), akkor nem nyerek, mert az ellátásokat a szülést megelőző NAPTÁRI ÉV alapján számolják, nem pedig közvetlen a szülés előtti kereset alapján. Meg aztán ha pár hónap után elmennék megint szülni, a munkahelyem valszeg kissé átverve érezné magát, akkor pedig teljesen megromolhat a viszonyunk.
Most, hogy a nagyi meghalt, arra gondoltam, hogy mégiscsak első a család, és inkább kihúzunk pár évet kevesebb pénzből, mint hogy halasztgassam a következő gyerekszülést, és másra bízzam Solymit.

Norbiné: Az embernek elég az is, ha elolvas egy FittMama magazint, vagy ilyesmit, ahol a nők a futópadról mennek szülni Kép

Zita
parazita

Lenne tali? Mikor, hol?

Zita
parazita

Zita!

őszinte részvétem.Kép

Gumicukor!

lehet hogy a Rubint Réka nagyon kedves lány, végülis nem ismerjük, és képernyőről sok minden máshogy jön le, én nem is stílusán akadtam ki, sőt még annyira azon sem hogy nem hagyta teljesen abba asportot, mert ha valaki ilyen nagyon sokat mozgott, akkor ha hirtelen abbahagyja akkor kb 30 kg-ot szedett volna fel. Én amitől megrémültem az a félidős pocakmérete mell allatti szűk trikóban nézve. Egyszerűen szinte nem is volt. Én a családban inkább úgy tapasztaltam, hogy aki vékony, még előbb látszik neki. De hát akkor újat tanultunkKép
tényleg őszintén kívánom hogy minden rendben legyen a picivel.
Egyébként a kismamában én is olvastam hogy a Bk-ös Varga Iza babanetes Kép

Manó

KépKép
manó

Hali!

Zita!
Részvétem a nagyid miattKépvalóban ilyenkor döbben rá az ember, hogy milyen fontos a család.

Gumicukor!
Nekem viszont ez a két mondat nem tűnt poénosnak, de biztos nekem nincs hozzá fülem és valóban lehet, hogy tv-ről, újságból máshogy jön le a dolog. szóval nekem nagyon rosszul esne a dolog, ha ilyet mondana rólam a párom, hogy megvetne, mégha ő is a fő-fő fitness-guru. És Réka mondatát gondolom ennek a hatása alatt értékeltem.
Egyébként egyetértek azzal, amit a sportról, életmódról, terhességről, szülésről írtál. Én is tornáztam, túráztam, kicsi hasam volt, igen-igen könnyen szültem és a súlyom is visszaállt. De ha nem így lenne, a párom nem vetne meg, az tutiKép

J
Judy

Én inkább a VV2-s Gáborka (anyukája szerint a nagy mintagyerek) viselkedésén akadtam ki, nem is csoda, hogy a csajnak 7 hónapra született meg a babája, uis pont akkor hagyta ott a fickó. Hát el tudom képzelni mekkora trauma lehetett neki.

amikor a fickó kijött, ahelyett, hogy örült volna hogy végre együtt vannak és várhatják együtt a babát, helyette arra panaszkodott, hogy nincs élet idekint... Hááát, az ilyen tényleg nem való apának, csak azt nem értem, hogy ha fél évvel későbbre tervezték a babát, akkor azért ha előbb jön is lehet örülni neki nem? De hát ő úgy látszik fél év utánra tervezte az örömöt...

A félidős terhesen nekem sem volt pocakom, az ugye 20. hét? Nem 32 hetesre gondoltál? De a pocakméret is egyénfüggő, na meg az sem mindegy előtte milyen hasizommal rendelkezett vki. És azt elárulták milyen nemű lesz a bébi? Én sajnos nem láttam a műsort.
Biztosan a legjobb orvoshoz járnak és minden rendben van a picivel, csak tudod sokan megrökönyödnek (ezt én is tapasztalatból tudom) ha egy kismama nem bálna, hanem igenis csinos.
Pl. az összes ruhámat tudtam hordani majdnem 35 hetes korig és ma is azokban járok. Volt összvissz egy kismamagatyóm és egy szoknyám, a többit mindet a meglévőkből öltöztem. Én is szeretem a rugalmas szűkebb fazonú cuccokat. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy kényelmetlen, hiszen azért rugalmas, felveszi a formát.

az nlc bemutatkozó oldalán van rólunk Danivak egy 22 hetes és egy 31 hetes pocakos kép. keress arra, hogy gumicukor a jelszó pedig haribo.
engem a minap kinevettek, amikor rámnéztek és mondtam, hogy van egy egyéves fiam...

üdv:
karol

KépKép
KépKép
gumicukor

szerintem a Norbika nem a súlyra értette, hogy megvetné a Rékát, hanem arra, hogy a kitartása hagyna alább esetleg.
A csaj mindig is maximalista volt már gimiben is, tök jó tanuló és sokan szerették, most mivel előtérben van irigykednek rá. Tehát én értem a maximalista mivoltból való alábbadást. (na, ezt jól megaszondtam).

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

ManóKép
A bölcsiben a fő elv (legalábbis nálunk Törökbálinton), hogy minél kevesebbet legyen ott a gyerek.

Náluk is az a nézet, hogy minél többet van a szülővel annál jobb a gyereknek. Vagyis, nem kötelező minden nap beadni a bölcsibe és nyugodtan beadhatod csak pár órára is a gyereket.

Nálunk is úgy lesz megoldva, hogy lesznek napok amikor Chris egyátalán nem megy, lesznek olyan napok amikor délelőttjét tölti ott, de legkésőbb 2-kor már otthon leszKép

A lényeg az, hogy előző nap jelentsd be a távollétet mert különben ki kell fizetened a keményKép 210 forintos ebédet arra a napra.

Pusszancs,
Moni
mj__móni

Sziasztok
Zsani
nekem nem jo több okbol is a dagály nem tudok uszni és pénzbe kerül a balcsiba is csak derékig mentem be .

Zita
részvétem Kép

Sobertné Réka
én a mostani kismamában olvastam rola hogy csak 1kg hizott idáig csak azt nem tudom hogy csinálta ? mert már ténylegesen töbnek kell lennie a sulytöbletnek mázlista Kép.

Puszancs Csics és Petike
csics

Sziasztok

Mano, Gumicukor

Ugyan nem lattam a musort, de nem tul szimpi a Reka megjegyzese. Lehet hogy jo a humora, de arra azert figyelhetne, hogy a Tv-ben esetleg 100ezrek latjak, akik ezt nem tudjak rola. A Norbi humora meg no comment...
Mellesleg nekem sem volt nagy pocakom, sot, elhulve neztek ram az utolso honapban, mikor egyik alkalommal megkerdeztek hogy hanyadik honapban jarok es en kozoltem, hogy a 9.-ben.Kép Osszesen 8 kilot szedtem fel pedig nem dietaztam.Kép De mint Gumicukor, a sulytobbletem felet en is az utolso 2 honapban raktam fel. De akkor sem estem volna ketsegbe ha "balnara" hizok, es szerintem a parom sem.Kép Ja es tenyleg nem igaz, hogy a vekonyakon hamarabb meglatszik a terhesseg. Rajtam 5.5 honapig semmi nem latszott.

bolcsitema

Ha lehet ilyet mondani mindenkivel egyetertek. Kép Persze hogy a legjobb a gyereknek az elso 3 evben az anyja mellett, de legalabb is egy stabil ember mellett lenni. DE az is lehet jo ha bolcsibe megy, csak kevesbe. En is jartam bolcsibe, semmilyen betegseget nem szedtem ossze, de meg azokat sem kaptam el amiket a batyam az ovibol hozott haza.Kép Mindenki lehetosege szerint a legjobbat valasztja gyerekenek, nem?

Beszti

Irtad hogy egy nagyon jo bolcsit valasztanal? Hogyan, milyen modszerrel? En is maradok itthon a gyerekkel, de azert erdekelne.Kép

Zita

Oszinte reszvetem a nagymamad miatt!Kép

Kataa

0-as igazolasok....brrr. Bele sem merek gondolni, hogy fogom vegigjarni a kozuzemeket, mert ugye akkor mar Godon fogunk lakni. Vagy Te az utolso napon megy el? De akkor meg mas dolga is akad az embernek...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Igen, én is úgy tudom, orvos.

gumicukor

na, húzok haza Danibácsihoz Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok,
Rékázoz hozzászólva:
Számoljunk csak utána.

Egy félidős baby baba mennyit is nyom? A net szerint 340 gram és 25 cm. Erre még rájön a magzatvíz ami mondjuk legyen ugyanennyi, vagyis 0,35 kg a placenta mekkora lehet? mondjuk 10-20 dkg, és persze a mellek is kezdenek nehezülni.

Szóval akárhogy is számolom kb 1 kilót nyom az egész pereputty. Nem tudom miért van mégis az az érzésem, hogy a nagy testsúly és egészséges életmódi odafigyelésben effektíve Réka inkább fogy? Vagy csak én érzem így?

A margitos topikban volt szó Szandi első szülöttjéről. Ő is nagyon odafigyelt a kilókra, alig evett az egészséges életmód nevében, hajszolta magát a koncerteken, utazásokon és utána a kórházban sírva kötött ki mikor koraszülött és igencsak vékonyka csemetéjét látogatta az újszülött intenzíven. A második babájával persze már másképp "bánt" terhessége alatt, aki időre érkezett normális súllyal.

Igen, tudom vannak végletek, minden ember más, csak arra kellene odafigyelni, hogy az egészséges életmód és táplálkozás nevű "divattal" hogyan bánunk.

Persze ez nem jelenti azt, hogy Réka rosszul teszi amit tesz, mert igenis kell testmozgás, igenis kell a megfelelő táplálkozás.

Jajj, de mégis kétségeim vannak! Valahogy mégsem tudok azonosulni az ilyen mértékű életmóddal. Szóval magyarázza meg valaki miért is van rossz érzésem? Talán a józan paraszti ész mást sugall?

(A féltékenységet most tegyük félre, nem kívánkozom a bőrébe, nem vagyok féltékeny másokra, én örülök mások örömének és annak ha más eléri a célját)

Pusszancs
Moni
mj__móni

Helló!

Zita!
KépKépKép Nagymamád miatt! KépKépKép

R. Réka
Nekem is furi volt, hogy csak 1 kg-t hízott, de bizti a sport miatt Kép.
Én hihetetlenül lusta voltam, bár jártam konditerembe, amint megtudtam, hogy babát várok, azonnal abbahagytam Kép. Eredmény: 4 hét alatt 5 kg! Az egyik kolléganőm pont akkor ment ki 3 hétre Németo.-ba dolgozni, és mikor visszajött, rám sem ismert Kép. Ez a 8-12. hét között volt, és én ettem, mintha az életem függne tőle Kép. Viszont ezután a maradék időben összesen 4 kg jött rám, pedig nem tornáztam és nem diétáztam. Ez összesen 9 kg. Bár, lehet, hogy ez valahogy alkati kérdés, mert Ádámnál pont így volt, és vele terhesség előtt sem tornáztam. Igaz, ő fél kilóval több volt, mint Noémi és fél kilóval kevesebbet mutatott a mérleg, mikor szülni mentem, úgyhogy talán 1 kilóval kevesebb volt a saját súlyom. És a 9 kiló ellenére Ádámmal akkora hasam volt, mint egy ház (igaz, ő is elég nagy volt), Noémivel nem volt olyan nagy.
Viszont a férjem azt mondta, mikor terhes voltam, hogy egyek nyugodtan, őt az sem érdelki, ha 50-ről 90 kg-ra hízok KépKépKép.

Beszti!
Hogyhogy nem vették fel Benit oviba???? A törvény szerint csak azt a gyereket nem vehetik fel, akivel otthon van a szülője. Vagyis a Ti esetetekben Nátánt. Azért ez érdekes, főleg, hogy nem is 3 éves Beni, hanem már 4 is elmúlt.

Bocs, de most mennem kell, mert eljött az udvarra menés ideje Kép.

Panda

panda
Halásztelek

zsani
Mi is oda járunk - ma is onnan jöttünk Kép szerintem is kircsi a Dagály - csak épp ne felejtsd el, hogy 1200,- csak a beugró szóval nem mindenki teheti meg szerintem.

gumicukor
terhesség alatt én is kb úgy híztam, mint te, utána le is ment minden - azóta meg visszajött vagy 3 KépKépKép brühühü - amúgy a szülés szerintem sem olyan nagy szám a sportolóknál, legalábbis én is olyan simán és 4 óra alatt túl voltam az első fájástól addig, hogy Dodesz a kezembe került - viszont a szoptatással irtó sok gondom volt, soha nem volt elég a tejcsi és a 6.hónap után már el is választotta magát. Szerintem ez azért a sportos életformásnak is köszönhető Kép - csak, hogy valami rosszat is mondjak. Én már 6 héttel szülés után ugyanúgy mozogtam, mint előtte, viszont a túrákat mérsékelnem kellet - mert olyankor volt, hogy elapadtam Kép

Dodesz meg megtanulta a fejére húzni a dolgokat, tud nyakláncot felvenni, sapit, stb - a nyaklánccal az a baj, hogy levenni viszont nem tudja, így olyankor nyafizva odajön, hogy segítsek KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Mindenkinek köszönöm a részvétnyilvánítást a nagyimmal kapcsolatban! Nagyon jól esett...

Beszti,
Szerintem is fel kéne venniük Benit! A sógornőm is otthon van a kicsivel, és a nagy megy oviba. Ez nem kegy, hanem normális gyakorlat.

Hízás: én is azonnal abbahagytam a sportolást, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Kb. 13 kg-ot híztam. Ebből 8 lement a szüléskor, a többi fokozatosan, sőt, 60-ról indultam, és most 52 körül vagyok... Mondjuk respektálom annyira a páromat, hogy nem hízok el neki, de szerintem sportolni nem terhesség alatt kell, hanem előtte meg utána. Persze ha valakinek jól esik, az más...Kép

Zita
parazita

A lényeget meg elfelejtem: Solymi már meg tud tenni néhány lépést egyedül! Nagyon örülök neki, hiszen még csak 10 hónapos múlt.

Zita
parazita

Manó
Hanna is a sarokvédőket gyűjti. A spejz ajtaján van eg szellőző luk. Oda dobálja be őket, meg a cumikat. Kép Én meg keresgélem.

Munka
Én nagyon visszamennék (a pénz miatt), de sajnos az állásom megszüntették. Szóval nincs hova. Most maszekban meg feketén dolgozgatok, és reménykedek. Pedig azzal hitegettek, hogy szept. visszamehetek. hát nem így lett Kép
A következő baba előtt nekem még 1) állást kell találnom, és dolgoznom a GYED-hez, 2) ki kell vetetnem az epémet 3)pénzt kell gyűjteni. Úgyhogy most szépen sorban haladunk.

Sasha
Hanna is nagyon sokat esik, csupa kék-zöld, de ha elmúlik az első ilyedtség utána nem zavarja. Persze a látvány azért érdekes. A múltkor mielőtt elindultunk a dokotnénihez esett egy hatalmasat a konvektor szélének, az egész arcán szép csík lett + kék fol. Baromira szégyeltem magam, de a dokinéni azt mondta ez a normális, azt tudja hogy nem verem Kép
Most a kapaszkodás nélkül állást (ami egészen jól megy), és az elindulást gyakorolja (ami szinte mindig valamilyen eséssel végződik)

Rit
Ez az internetes felvigyázás jól hangzik. Mondjuk nekem főleg amikor tárgyalok akkor kéne 1-2 órára valaki, akkor meg úgysem nézem a neten.

Képzeljétek mit fog majd szólni duci Norbi és Réka, ha meglátják a hurkákat (amikért mi annyira oda vagyunk). Kép Egyébként én nekem is alig volt hasam ennyi idősen (a 24 héten kezdett el látszani, de az utcán nem túnt volna fel senkinek), és hízni sem híztam sokat (már az elején, aztán csak fogytam).
Egyébként egyszer megkérdezte tőlem az aszisztens hogy "mennyi idős is?" Mondom 38. (a kiskönyvembe írta a gyerek adatait). Erre "nem maga, a terhessége". Mondom az, én csak 25 vagyok. Kép Nem hitte el, fordítva tippelte volna. Szóval van aki hihetetlenül kis hassal kűzd.

Ja erről jut eszembe férjem, aki Hurka Gyurkaként kezdte, lesz a Naplóban(TV2) vasárnap (még nov-i felvétel, de Manókám is benne lesz) Kép

Gumicukor
Nekem 2 terhesgatyóm volt (egy hosszú meg egy rövid), de a nyári ruháim mind jók voltak, csak mellben nőttem ki őket Kép

Móni
Szerintem ezt így nem lehet kiszámolni. Én a 32-ik hétig híztam 4 kg-t. És onnan lefogytam ezt a négyet, mégis egészséges gyerekem lett (bár nem túl nagy 2850 gr). Ha muszály onnan vesz el ahol még van. (azt inkább nem írom meg mennyi voltam mikor kijöttem a kórházból) valószínűleg eleve sem híztam volna sokat, de a diétával még annyit sem. Sőt a 3. harmadban még ő is biztos hízni fog.
Persze azt én is nagyon utálom, hogy divatból nem eszünk, meg hű de fitten megyünk koraszülni. Minden ember más, meg minden baba is, csak szerintem az a lényeg, hogy ezt el kell fogadni. Aki olyan az nem tudja megakadályozni, hogy hízzon, hacsak nem okoz károkat, mások meg akármit csinálnak nem híznak.

Nekünk a Dagály hihetetlenül messze van. Csak apánkkal tudnánk menni, de az meg sosem ér rá.

Zita!
Őszinte részvétem.
Gratulálok Solyminak!!

Puszi
dec8

ui: Juj, de sokat írtam. Bocsi
dec8

Sziasztok

Ma delutan egy scomot csavarogtunk Apaval,olyan jo volt.
Ja de meg elotte elmentun ka vedonohoz/dokihoz es Alex 2 nap hijjan 10 honaposan 9070 gramm.
Benne van az atalagban : ))

Rekahoz meg hozzateve
Erdekes, hogy csak Gumicukor vette a humorat: ))Biztos mert ismeri,nekem inkabb az a fura hogy nem az a boldog kismama tipus aki orul nnak ha nagy a hasa es mindenki megnezi hanem hogy hasizomozik meg a 9.honapig,amit ugye nem szabad ;)))
Szerintem senki sem irigyli,nem egy nagy szam ez amagyar sztarsag : )))Csinossagban meg barmelyikunk veri,nem??? : )
En amugy is egy gebe vagyok es a +9 kg utan is csak 59 voltam,de a mikora a 38.heten hirtelen megindult a szules es bementem a korhazba es ott megkerdezte a szuleszno mikor ram nezett hogy Koraszules lesz???Majdnem elajultam, hogy ilyen kicsinek latszik a hasam,ami akkor volt 98 cm: ))))
Viszont meg kell cafolnom,en olyan vagyok akinek mar egy jobb vacsora is meglatszi ak hasan igy a 9.heten a ferfi fonokom mar tudta hogy baba lehet a dologban.Amikor rakerdezett elesben ,azt sem tudtam mit mondjak: ))

Mano
Hat ez a hogy a kulonbseg meg isgy is oriasi lenne.Nekem azert is kene valaki hogy ha esetleg a fel nap bolcsi mellett dontok akkor legyen aki elhozza.Irigyellek hogy anyukad otthon van veletek.tenyelg ra nem akarod bizni??Vagy a tarsasag miatt akarod a bolcsit?

Judy
Hat igazad van majd neznek amikora baba nem akar aerobikozni mar ujszulotten hanem csak sirni fog : )))

Parazita
Reszvetem a nagyid miatt.teljesen igazad van nem is szamit semmi ugy mint a csalad.
Gratula Solyminak,tenyleg nagyon ugyes!!!

Nyuszi
Az utolso heten intezzuk a kozuzemi szamlakat.UGy hogy raszamolunk meg nehany egyseget hogy kb kijojjon a fogyasztas.Ahova tudok menni babakocsival en megyek ahova nem, oda apa reggelente.

Jo ejszakat
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Anyukám nem tudja vállani már egész napra Emmát. Ahogy ő fogalmaz, megvan az a kor amikor az ember el tudja viselni hisztit, és ez a fiatal kor. Ő Emmából mivel együtt lakunk így is sokat kap, nem terhelném vele minden nap, jobb ha akkor vigyáz rá szívesen amikor pl kettesben mennénk valahová a férjmmel.

Én sose voltam soványság, 64 kg-ról kezdetm a terhességet és kb 12 kg-ot híztam is, amiből még olyan 3 kg meg is vanKép De ennek ellenére nem voltam egy "bálna" terhes, teljesen normális méretű pocim volt, de bizony olyan huszon hetesen már látszott még bő ruciban is a pocakom. És mivel a női családtagok nem győztek csodálkozni hogy én 9 hónaposan még beleférek a video kamera látószögébe és még le is tudok simán gondolni, gondoltam nálam csak nagyobb pocak vanKépKépKép Na jó, komolyra fordítva a szót, tényleg nem szabadna ítélkezni képernyő meg újságok alapján, dehát ha ők maguk csinálják ezt a babvárást ennyire a kamerák meg sajtó előtt akkor azt hiszem elkerülhetetlen hogy vélemény legyen.

Dagály: És mi lenne ha mini tali lenne? Össze kéne szedni hogy kinek lenne kedve hozzá. Bárr elég nehéz szervezni, mivel kiszámíthatatlan hogy mikor van jó idő.

Dec8!

Nekem is a város másik fele a dagály, de azért belevágnék, pedig én is BKV-zok.
Én ma is bejártam Emmával a ligetet+férj látogatás munkahelyen, nem is tudom mit csinálnék itt a környéken mindíg.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Most vagyok itt először és abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy hogy lehetne a most 6 hónapos Petra lányunkat leszoktatni az éjszakai felkelésről. Amíg volt tejem, addig nem zavart a dolog, de most, hogy rohanni kell a konyhába éjjel tápszert keverni... Kép Általában éjfélkor, fél 4kor és 7kor eszik, majd fél 9ig alszik tovább.

Májusban volt egy autóbalesetünk (persze, ahogy az lenni szokott nem a mi hibánkból), a férjemmel 3 hétig voltunk kórházban (Petra is az autóban volt, de szerencsére neki SEMMI baja nem lett => éljen a Graco gyerekülés Kép ). A 3 hét alatt, plussz amíg még nem tudtunk vele rendesen foglalkozni (pl. nem tudtuk felemelni), addig a nagymamája aludt vele, és ő még arra is rászoktatta, hogy óránként teázott éjjel. Mikor végre hazaköltözhettünk, ezt úgy tudtuk megszüntetni, hogy a tea helyett vizet adtunk neki, így már csak 3x kel fel éjjel és nem óránként. Próbáltuk azt is, hogy a kaja helyett is vizet adunk, de amikor (szerinte) evésidő van, és nem kapja meg a tápszert, akkor 5 percenként újra felsír...

Szóval adjatok tanácsot!!! Kép
Előre is köszi!
Ági
Ági

Rit: tudom, hogy van akinek az 1200 pénz gondot okoz, és mostanában én se vagyok nagyon eleresztve. De inkább kifizetem a pénzt, és normális körülmények között (árnyék, gondozott fü, focimentes környezet) vagyok a gyerekemmel, mint egy kutyaszaros parkban. Ö ugyanis pillanatok alatt elkotor valamerre, és nem mindig veszem azonnal észre, hogy mit rág Kép

Zita: nagyon sajnálom a nagyidatKép

Csics: mért kellene tudnod úszni a 30 centis vizben?Kép

dec8: szerintem se szégyelld magad a kék foltok miatt. Neked hány volt gyerekkorodban? Nekem mindig plezúros volt a térdem, meg az államKépKép

Manó: szerintem mindegy, hogy hogy cimkézünk valamitKép Egy tali is tud mini lenni, ha kevesen jönnek, meg egy mini is nagy lenni, ha sokanKépKép Amúgy nekem jó jövö héten minden nap mikor jó az idö.

zsani
zsani

Sziasztok!

Ma nem leszek, olvasgattam, majd este irok...

Ági!

Szia itt!KépKép Nem tudnál új teljes nevet választani? Véletlenül épp van egy Ágink, és az ö kislányát is Petrának hivják.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Zsani!
Persze hogy igazad vanKépKép csak arra gondoltam mini tali címszó alatt hogy 2 talira is szívesen megyünk. Én nagyon megnézném a Dagályt, de egyedül biztos nem fogok odáig elmenni Emmával, mikor 5 percre tőlünk is van srand.Kép

Gumicukor!
Kislányuk lesz, a Tv műsorban ezt mondtákKép

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?