Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm a válaszokat, elnézést, hogy csak most tudtam visszanézni, de elkapott a Nagy Karácsonyi Mókuskerék.
Nos, persze, hogy babakocsival még nehezebb lett volna, azzal fel se tudtam volna jutni a villamosra. Tényleg passz, hogy hogyan jutottam volna el a HÉV-ig. Nekem az a nagy tanulság, hogy a karácsony előtti időszakban nem akarok többet békávézni.
Biobaba, arról, amit írtál, az jutott eszembe, hogy egy ismerősöm megjegyezte, ha valaki csak BKV-n jár Budapesten, azt gondolhatja, hogy ebben a városban nem élnek gyerekek. Mert hogy ha valakinek gyereke van, inkább autóval közlekedik. Van benne valami...
És valami pozitív is így 24-én. :) TEgnap "együtt" sütöttünk bejglit Tündérkémmel. Ő a hátamon csücsült, én meg tekertem a tésztát. :D Ő meg leselkelődött, mikor elunta, levert egy doboz tarhonyát. :lol:

BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!

Kép
Kép
tinu
 
 


Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

Kép
zsizsa
 
 


[quote]M írta:ert hogy ha valakinek gyereke van, inkább autóval közlekedik. Van benne valami...


Hat igen, de sajnalatos is. Mert az igy felnott gyerek is eloszeretettel ul inkabb autoba, mint tomegkozlekedesre, ha felno.

Biobaba
biobaba
 
 

 
 

[size=18]Mindnyájatoknak Áldott, Békés Ünnepet Kívánunk Szeretettel![/size]

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

Ti is megfigyeltetek olyat, hogy kúszómászó aktív gyerkőcötök pihenni szeret jönni a kendőbe? Boldikám most ebben a fázisban van. Annyira gyakorol, hogy az idegrendszerét teljesen túlterheli, ha egész nap csak játszik a bátyussal. Alig várja, hogy jöhessen a hátamra egy kicsit relaxálni. (És közelől nézni az asztalra állított karácsonyfát. :) )

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Sziasztok!
Eddig csak olvasni jártam ide, de most végre (két kengurus gyerkőc után) én is csatlakoztam a kendős táborhoz - eddig teljes megelégedésünkre :) Szegény "nagyok", hogy miből maradtak ki...

Judit
Kép
patonayj
 
 


Lívia, a számból vetted ki a szót! A bébike körbemássza a lakást, álldogál, ráadásul 1 hete alig mozdulunk ki, szóval mindekettőnknek hiányzott már egy jó MT-ozás :) Mikor elfáradt a lakás átrendezésében, felvettem a hátamra, és mindkettőnkből majdhogy nem kiszakadt egy elégedett sóhaj... Olyan jó volt...
Szia Judit, szerintem mindenki kíváncsi a részletekre: milyen kenguru után milyen kendő, mekkora bébi? :)
Kedves Mindenki, nagyon elvarázsolt lenne azt képzelnem, hogy össze lehetne hozni egy hordozós találkozót legalább a Bp. közeli elvtársnők számára...? Olyan eszmecsrésre gondoltam. Tudom, néhányan összejártok varrogatni, de nem lenne jó egyszer egy hordozós találka egy fedett, meleg, kellemes helyen??
Ha van érdeklődés, én szívesen nézek helyet (Budaörs, iskola, v. Szülők Háza, stb)
orsi
kamcsatka
 
 


A nagyok 4,5 és 2,5 évesek, a legkisebb holnap lesz 2 hetes :D A kendő Lívia-féle rugalmas (egyelőre, de benneteket olvasva már rég rájöttem, hogy nemigen "ússzuk meg" ezzel az eggyel :wink: ), a kenguruk meg? Hááát, mi visszafele haladunk az időben, volt egy teljesen noname, teljesen átlagos, mindenhol szivaccsal merevített; aztán idővel lecseréltük egy ősöreg alapmodellre, amiben még az öcsémet hurcoltuk anno - ez csak sima vászon, szivacsok és csatok nélkül, van neki két széééép hosszú pántja meg két karikája, ezt sokkal jobban magunkhoz tudtam igazítani. No, most ezt is (újra)nyugdíjaztuk... Majd megpróbálok képet keresni, ha érdekel valakit.

Judit
Kép
patonayj
 
 


sziasztok,

a brendonban lehetett valamikor ilyet kapni??? http://209.85.129.104/search?q=cache:IS ... clnk&cd=56

nem gondoltam volna?!

Laura
tabajd
 
 


1jétől 6áig nem leszek számítógép-közelben. Sokkal inkább hó- és szánkóközelben. :) Boldog új évet mindannyiótoknak!

hordozo
 
 


Lányok!!

Új vagyok a babakendők használatában és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik a jobb a hagyományos kendő vagy a karikás?
Előre is köszi, Orsi
parfum
 
 


napok óta halogatom, mert azt gondoltam majd egy fényképpel jövök, de lehet áprilisig se készül el a kép
szóval férjem mégiscsak eltalált Ágihoz és most egy zöld Lana boldog tulajdonosa vagyok :D még ki se mostam
nagyon tetszik, bár a hosszas előtanulmányoknak köszönhetően semmi meglepő nincs az élményben.


Szia Orsi!
Egyik se jobb. Más. A legjobb ha mindkettő van :lol: najó ez csak a gyűjtőkre vonatkozik.

Én a hagyományosat(jó hosszút) azért szeretem, mert minden egyben. Mindent tud, plusz még takaró is, hintaágy is, meg amit csak el tudsz képzelni.
A karikás viszont egyszerű. Megvarrni se bonyolult, nem kell hozzá speciálisan szövött anyag. Viszont kizárólag féloldalasan viheted benne a gyereket. De ez nem mindenkit zavar. A legnagyobb előnye szerintem, hogy jóval kisebb (mint egy kötözős) és pofon egyszerű. csak belerakod a kölköt és mehetsz

KépKép
savitri
 
 


Orsi (kamcsatka), jó ötlet a ordozós találka, szeptemberben is nagyon jól sikerült a sétával egybekötött. engem érdekel

o
orsko
 
 


Orsi (parfüm)
én is hosszú kendő párti vagyok alapvetően. A karikás viszont nagyon jó akkor, ha mondjuk autóval megyünk ügyintézni, és folyton kocsiból kibekibe van, és latyak, vagy sár, és nem szeretném a kendőt naponta mosni.

megjött a didymos :) most szedi össze az Ember a postáról :) hű de izgi :)
ZSuzsa, örök hála!!!!!

o
orsko
 
 


Nahát, lányok, csupa jó hír, új kendők, új tagok... :lol: Sziasztok!
Ikra, neked megjött Katja? Milyen?
Én azóta elég sokat használtam Jakobot, tibeti pozícióban meg csípőn, óóó, de jó is...Csak bírná a pocakom is, mert a másfél évesem egyre nehezebb, főleg téli cuccban.
Jó megkötni, szépen idomul, simul, valahogy jobban "jár", mint a nandu. Sűrűbb szövésű kicsit, de selymesebb, talán ezért könnyebb kötni. Jakob másféle szövés, mint a Katja meg az Olaf, ha jól emlékszem Lívia Olafjának tapintására. Az vékony, ez kicsit vastagabb. És szinte egyáltalán nem gyűrődik, pedig alaposan bele volt gyúrva a hátizsákomba, meg sokszor hajtogatva, tettem-vettem, és meg sem látszik rajta. Most, hogy megjöttünk Erdélyből, megy a mosásba, de utána megint előveszem. Jó lenne, ha tudnék németül, kitanulmányoznám a Didymos honlapot...
Mostani eszemmel lehet, hogy ötös helyett hatos kendőt kérnék, de kisebb babával, pocak nélkül szerintem menni fog ezzel is minden.
Jól emékszem, hogy a topikban már volt téma a karikás kendő készítése? Én is gondolkodom rajta, főleg a praktikus okok miatt, amit Orsko írt.
Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Jaj, azt akartam még írni, hogy a hordozós találka nekünk most szerintem nem fog menni, egyre nagyobb pocakkal, két másikkal, (pedig olyan szívesen megnézném azt a Bamberoot, Orsi) de jó lenne a szeptemberi sétából hagyományt teremteni...Ugye, ez terv, Kedves Szervezők?
Nuska+
nuska1
 
 


Képeket kérünk minden friss kendőről és használóiról! :-)

(Savitri: micsoda férj! :-) Én épp most fogom eladni a mélykocsis babakocsinkat, és mondtam, hogy az árából akkor pont vehetnénk egy Didyt. De a férjem emlékeztetett, hogy anno már "ebből vettük" az összecsukhatós babakocsit. :roll: Túl jó a memóriája... Meg azt is mindig elmondja, hogy 100 euróért nem fogunk kendőt venni. -majd ha lesz egy tetszetős használt, akkor azt leíbéjeljük. :roll: )

Kérdés: van valami tipp, bevált praktika, mi a teendő, ha a taknyos gyerek tüsszög a hátadon, és az a gyanúd, hogy nyakig taknyos lettél tőle te is, meg ő is? :roll:

KépKép
livus
 
 


Nuska: igen, tervbe van véve, hogy idén is szervezkedünk. Legalábbis anno ebben maradtunk a többi szervezővel :-)

KépKép
livus
 
 


Kép

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok,

Nuska, köszi, hogy gondoltál rám :).
Igazad van, nem jelentkeztem, pedig valóban én is büszke Katja- tulajdonos vagyok immáron karácsony előtti utolsó munkanap óta :).
Mint kiderült, nem a posta volt a ludas, hogy három hét alatt ért ide, hanem az eladó, aki az emailje szerint dec elején, a postabélyegző szerint 18án adta fel a kendőmet :(. Na de a lényeg, hogy még épp karácsony előtt megjött, és minden jó, ha jó a vége!

A különbség a nanduhoz: sokkal puhább, simulékonyabb, könnyebb kötni. Finom puha és mégis jól tart. Én is mai eszemmel lehet, hog yegy mérettel nagyobbat vennék (5öst vettem), de azt hiszem, azért mindent meg tudok majd ezzel is oldani. Ja és a színe élőben még szebb, mint a képeken, nagyon tetszik, már alig várom, hogy ne csak a kabát alatt hordhassam :)...

Eszter
ikra
 
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki válaszolni, hogy milyen az a hordozós kabát? Itt olvastam valahol róla. Van valami speciális? Egy poncsót találtam még egy angol nyelvű honlapon, amit marha egyszerű megvarrni és két luk kell rá a fejeknek. Ez is tetszik. Valami hasonló a kabát is?
Nekem van ugyan egy nagy fekete kabátom, amit magunkra tudok húzni, amikor a hátamon van. Egy kissé gnómnak nézek ki benne a férjem szerint, de azt hiszem, nem érdekel.
Én egyébként háton hordozáshoz varrtam egy cosy-t, de a fejet ez nem támasztja, mert nem sikerült elég merev szövetet venni hozzá. Szerintetek merevebb szövettel a fejtámasz megtartaná a kis fejecskét felhajtva?
Köszönettel: Ilona
nesica
 
 


Sziasztok!

Ismeritek ezt a Cybex iGo hordozót:
http://cybex-online.com/website/cybex_igo_babycarrier.php

Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Livi
Kép
picilivi
 
 


Livi,
én úgy látom a honlapról, hogy ültetve ez a hordozó nem biztosítja a terpesztartást, de a lányok nálam sokkal jobban értenek a dologhoz, biztosan megkapod a kérdésedre a választ :)
Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Livi, megnézve a honlapot, és a szakembert, az jutott eszembe, hogy van az a pénz, amiért Dr. Ortopédus Jóska azt mondja, hogy ajánlja... Én még csak hobbi-ortopédus sem vagyok, de azt nyugodtan állíthatom, hogy ebben a hordozóban lóg a gyerek, a gerincét kiegyensíti (neki még nem szabad), és külön taps az arccal kifelé hordozásnak... :( Kihangsúlyoznám, hogy jó pár hónapja, amikor még nem tájékozódtam megfelelően, sajnos én is vittem a bébit Babybjörn-ben arccal kifelé, bánom is (erre szokták azt írni, hogy olyan, mintha egy nyulat a tarkójánál megragadunk, és lóg). Ez nem egy jó hordozó, és kifelé fordítva sem szabad hordani a babát több okból sem, de főleg a gerinckiegyenesítés miatt. Megfelelő hordozásnál a babalábak és -popsi kb. egy M betűt formáz, popsi lejjebb van, mint a térdek. Amúgy pedig ha fekve így hordanád a babát, még egy 4 kilósnál is 5 perc múlva leszakadna a vállad szerintem.
A legmegfelelőbb a bébinek és a hordozó szülőnek a kendő, lustábbaknak (énén) a Mei Tai, vagyis kötős kenguru. Utóbbinál az anyag szélessége biztosítja a terpesztartást, a kötők pedig a kényelmes súlyelosztást.
Többiek???

Ilona, hordozós kabátról nem is olyan régen volt egy jó hosszú diszkusszió, képekkel, linkekkel tarkítva. Többféle van, vagy lukaskabát, vagy betoldott anyagos, vagy ahogy írtad, poncsó. Picit forgass vissza néhány lapot, nem tudom, pontosan, hol volt. Az én Mei Tai-jaimban egyrészt a vastag vászonanyag, másrészt a fejrésznél valamilyen plusz bélelés (Kozy), ill. alvókapucni (Bamberoo) tartja a fejet.

orsi
kamcsatka
 
 


Livi, ez egy teljesen átlagos kengurunak tűnik.
Én is azt látom, hogy nem biztosítja a terpesz tartást, azaz lóg a lába, épp ezért nem is vihető benne a baba 4 hónapos kor előtt csak fektetve. (Na most az én gyerekeimet, már az első héten se lehetett fektetve hordozni, mert utálták, de ez gyerekfüggő )
a kifele fordítás, amit 6 hónapos kortól javasol, kimondottan káros. Erről már rengeteget írtunk itt a fórumon. Kifele fordítani kendőben is tilos, mert olyankor lóg a lába, ebből következően terheli a gerincét és téged is akadályoz a mozgásban, mert a combodat verdesi a láb. A baba ugyan jól lát így, de ha esetleg megijed nem tud elbújni visszahúzódni. Az íly módon hordozott gyerek majdhogynem semmi előnyét nem élvezi a hordozásnak, de mindenképpen nagyon keveset, ellenben sok a hátrány.
egy 6 hónapos baba súlya egyébként is túl sok már az elöl hordozáshoz. ennyi idős gyereket háton érdemes vinni. ott jól lát, nem terheli a hordozó gerincét, és a nem kívánatos túl erős ingerek elől bármikor elbújhat. nem utolsó sorban sokkal könnyebben végzi a felnőtt az addigra már jócskán felszaporodott feladatait ha a hátán van a súly és a két keze teljesen szabad. (pl. oda tud állni a serpenyőhöz anélkül, hogy azt kockáztatná, hogy a gyereket megégeti véletlenül)

szóval nálam nem nyert. pusztán ránézésre

KépKép
savitri
 
 


Parfum! A tisztánlátás kedvéért: a karikás kendő olyan, mint egy nagyon rövid kendő (kapható ilyen) egyféleképpen megkötve. Élőnye ehhez képest, hogy nem kell tudni megkötni és (talán) könnyebben állítható a bősége. Hátránya, hogy kevesebb benne a lehetőség, mert nem is lehet másképp megkötni.
Picilivi! A belinkelt hordozóról minden hozzászólással egyetértek és a lényeget le is írták előttem. Még annyit árnyalnék, hogy nem 4 hónapos korig nem szabad a gyereket lógó lábbal hordozni, hanem gyakorlatilag soha. Stabil járni tudásig semmiképp, tehát mondjuk 1,5 éves korig, mert eddig nagyon fontos a békás lábtartás a csípőfejlődés szempontjából. Utána meg nem nagyon érdemes másképp vinni, mert békás lábtartásban sokkal könnyebb Neked.
Ha azt mérlegelem, hogy jó-e egy hordozó, az első, amit megnézek rajta, hogy a gyerek fenekét milyen szélesen támasztja alá. Ha az alátámasztás az egyik térdhajlattól a másikig ér, akkor lehet rajta tovább gondolkodni. Ha nem, akkor lehet kidobni az ablakon... További szempontok itt.

hordozo
 
 


Lányok, baj az, ha a 3 hetes fiam csakis teljesen függőlegesen szeret a kendőben lenni (rugalmas kendő, lába bent, békában)? Szerintetek lehet ennek ahhoz köze, hogy csak az utolsó előtti pillanatban fordult be, addig odabent is "ücsörgött"?

Judit
Kép
patonayj
 
 


Sziasztok! Boldog Új Esztendőt mindenkinek!

Ti találkoztatok már olyan gyerkőccel, aki nem szereti, ha hordozzák?
Tanácstalan vagyok a 8 hetes fiammal... Csak néha engedi, hogy vigyem a kendőben (egyelőre otthon) akkor is általában alszik, de ha nem alva teszem bele, vagy ha felébred később, tiltakozik. A testvére nagyon szerette a sokat szidott kismamás kendőt is, egyből. Most kaptam kölcsön egy nandut (azért akkora nagy különbséget az anyag mozgásában, viselkedésében nem érzek, csak egész kicsit) ezt is kipróbáltam, egy csomószor, de ebben sincs elragadtatva. Több pózt próbáltam a didymos útmutatója alapján, azt biztos nem szúrom el, de fekve is, meg függőlegesen is, az összes létező megkötésnél csak kínlódik, nyom el magától a kezeivel... :(
Nem tudom miért... talán mindig fel van fúvódva, és a hasának kényelmetlen, nem tudom... meg a fejét sem akarja letenni, de folyamatosan tartania pár hetesen meg talán nem kellene. de mégsem fekteti a mellkasomra, csak tartja és sír, mert elfáradt. Próbáltam a kendővel tartani a fejecskéjét, megtámasztani, de az még jobban idegesíti, hogy akkor nem tudja felemelni...
És, ha leteszem, boldog :shock:
Lehet hogy vannak ilyen babák? Nekem ez új, mert az első fiam szüntelenül rajtam akart lógni, ő meg nem.
Nem mondom, örülök is kicsit a szabadságnak, hogy boldog a baba letéve is, de sokszor, ha elmegyünk, jó lenne ha jól érezné magát a kendőnben is...
...amúgy egy nagyon nyugis, békés gyerekről van szó, az első meg egy sajtkukac volt/van.

Szerintetek ez némely gyerekek sajátossága, vagy ez az én hibám lehet?
zsanya
 
 


Savitri: kösz a képet! Nekem nagyon tetszik a kendőd! :) Új a frizurád? (Vagy csak régen találákoztunk?)
És az Ellaroo sorsa mi lesz?

Zsanya: Az én lányom kezdettől fogva egészen a mai napig nemigazán szereti az otthoni hordozást. :cry: Ha megyünk valahova, semmi baja a kendővel, de otthon nem bírja a dolgot. Ha jövök-megyek a lakásban, még úgy ahogy elvan pár percig. De mosogatás, főzés, aminél egy helyben kell állni: szóba sem jöhet vele. :(
Próbáltad már vele sétáláskor? Utcán

KépKép
livus
 
 


Kedves Orsi!

Köszönöm az útmutatást! Visszanézegettem és nagyon sokat tanultam Tőletek.
Úgy tűnik, nekem most a legegyszerűbb, ha felveszem a legnagyobb kabátomat, hátaman a babával. Simán aláfér a kislány és elöl a felső gombot is lazán begombolom.
Bár nemigen szerette, hogy nem lehetett kinn a keze. Tán megszokja. És a nagy prémes gallérja megtartaná a fejét, ha kedve szottyan szunyókálni.
Közben találtam Rólatok is fotót, nagyon klassz. És annyira szép az a hordozó!
Bár a kabát átmeneti, de arra gondolok, hogy egy overallt is ráadok, s arra a kabátot. Azt hiszem ilyen hidegben nem lenne ez túlzás.
Ti hogy öltöztetitek fel a babát ilyen hidegben a kabát alá?
Ilona
nesica
 
 


Még érdekelne, hogy tudjátok a háton hordozott babát ki-berakosgatni a kendőbe az Isten szabad ege alatt, amikor neki olyanja van, hogy fel-le kéri magát? És mit lehet olyankor csinálni azzal a sok anyaggal, főleg, ha egyedül van az ember? Mert mégsem lehet leteregetni a földre a kendőt, vagy legalábbis ott húzkodni.
Köszönet: Ilona
nesica
 
 


Ilona
én ezt még nem alkalmazom, de nagyon jó videó
Ha a nagyobbat viszem, aki többnyire már a saját lábán jön, akkor eleve kabáton kívül utazik. kabát alól nincs kiszállás, csak fűtött helyen, bármennyire is nem tetszik ez esetleg, de ez elég ritka.

én nem adnék overallt kabát alá. egyébként is annyira nehéz overallal kendőzni. inkább több réteg a kapucnis pulcsi alá. próbáéok mindig úgy sakkozni, hogy én + gyerek a kendőben legyen a szobai viselet, minden egyéb réteg kettőnkre közösen jön. így nem kell levarázsolnom a hátamról vagy neki beleizzadnia a ruhákba csak azért mert bementünk egy fűtött boltba mondjuk.

Livus, ezer éve nem láttuk egymást! Az ellaroo-ból valószínű ünnepi karikás kendő lesz majd vagy falvédő vagy nem is tudom, de fő helyre kerül az tuti, csak nem mint kendő. de még az is lehet, hogy megtartom így ahogy van.(most épp Noéminek adtam kölcsön, hogy valamibe haza tudja vinni Samut)

Judit, nem baj! csak jó szorosan (de persze kényelmesen) legyen kötve a kendő és lábak békában ahogy írtad.
és szerintem tök mindegy mi volt a pocakban, még az is lehet hiogy van köze, de mindegy. MOST így jó neki, máskor meg majd más. a lényeg, hogy mindketten jól érezzétek magatokat

KépKép
savitri
 
 


hát ez nagyon nagyon :D
savitri
 
 


Savitri,
az a videó tényleg nagyon-nagyon... :lol: Egészen döbbenetes, hogy ez az aprócska kislány milyen pontosan utánozza egy felnőtt mozdulatait.
Szépek vagytok Ivánnal, a kendő is remek! Ági egyik tanfolyamán volt valakinek zöld Lanája, nagyon jó a színe...De én magamnak mostanában csupa meleg színű kendőt tudok elképzelni...pl. ugye a Jakob :wink: , vagy egy Olaf, vagy a Lana rubinja.

Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Jaj, Livi :lol:
Ugye mondtam, hogy megkapod majd a lányoktól a választ a kérdésedre? :)
Nuska+

OFF
Ha majd lesz időd sütni-főzni, érdemes benézned a receptek-tudatos táplálkozás topikba is.
nuska1
 
 


Sziasztok!

Zsanya
Ezt én is írhattam volna (még a nevünk is hasonló). A második fiam 6 hetes, ha jól érzi magát, akkor kendő nélkül is, ha gondja van, akkor a kendő sem segít. Mivel ebben az időben nem nagyon járunk sehova, nem is erőltetem.
A nagyobb fiam ilyen idős korában karikás kendőnk volt. Kifliben nem szeretett, mert nem fért el, függőlegesen meg én nem szerettem, mert kinyomta magát. Később viszont imádta, én is szerettem, de nekem a karikás nem jött be annyira.
Szerintem várj vele pár hetet, és próbáljátok újra.
Zsana
zsana75
 
 


Judit!
Savitri szívemből beszélt! Csak megerősíteni tudom.
Zsanya!
Ez egy nagyon nehéz kérdés így messziről, nem személyesen. (Amúgy se könnyű.) Megpróbálhatjuk, jutunk-e valamire, esetleg felhívhatsz vagy találkozhatunk, úgy könnyebb. Babád gondolom nem koraszülött és/vagy nem volt kórházban valami miatt... vagy esetleg mégis? Ha otthon kendőbe teszed miért teszed? Úgy értem mi a konkrét helyzet pontosan? Mit csinálsz (szeretnél, próbálsz csinálni) közben? Mit csinál kézben tartva a baba? Te hogy vagy?
Nesica!
Most jöttem a Mátrából pár napja. Rengeteget kirándultunk. Fiam 4 éves múlt augusztusban, lányom 2 múlt szeptemberben. Kicsit én vittem a hátamon, nagyot a férjem. Nagyon hideg volt, nagy hó és 7-8km-es túrákat tettünk. Nagyon nagy élmény volt. Bocs, ez rizsa, csak még nagyon a hatása alatt állok. :) Amiért írom, hogy a lányomat kabát alatt vittem és amikor le akartam rakni, levettem a kabátomat, ledobtam a hóra, levettem a lányomat, fel rám a kabát és rá az övé. (Vannak még részletei az öltöztetésnek, nem részletezem...) Eddig ilyet nem csináltam, de ott és akkor nagyon bevált és nagyon megérte a macera. Különben nem tudtunk volna kirándulni. Csak azért írtam, mert idevágó tapasztalat. Városban úgy szoktam, hogy külön öltözünk és úgy veszegetem fel-le. (Eddig legalábbis így csináltam, de ez a rutin, amit most szereztem még változtathat a szokásaimon.) Ja! És a kendő tisztaságán nem izgatom magam. Úgyis koszos! ;) Ha sár van és megtehetem, kiválasztok egy sármentes helyet: beugrok egy boltba, aluljáróban, buszon, stb. kötözök. Ha nincs ilyen hely, akkor sáros lesz a kendő. Megvárom, míg elmúlik a sáros idő és akkor kimosom.

hordozo
 
 


Zsenya!

Néhány hónapja hasonló problémával fordultam ide, az én fiam sem szeretett felkötve lenni. Semmilyen pozícióba, sőt, karban sem nagyon szeretett. Feküdt az ágyon és baromi jól érezte ott magát. De nem adtam föl, kihagytam pár napot, vagy hetet, s újra keztdük. Nekünk a csítpőn hordozás jött be, most viszont próbálgatunk mást is. Már egész jól megy háton is (csak sajna utcára nem tudunk menni kabát híján), utcára szembe előre kötöm. (Ilyenkor nincs overall, meleg üzletben csak kigombolkozom, s a gyerek, mint otthon, nincs melege. Persze ilyenkor nem tud nézelődni, de majd fejlődünk tovább.

Már kicsit kétségbe voltam esve, de mostmár látom, hogy fog ez menni.
Ne add föl, pláne, hogy sok tapasztalatod is van! Ügyes anyuka mindent megold :)

Dóri
foldori
 
 


bocsi, Zsanya :oops: (hu, ez a dislexia :( )

Dóri
foldori
 
 


Kedves Ági, Szavitri!
Köszönöm a válaszokat! Hasznosítani fogom őket, ha megszűnik a jégpálya.
Én eddig főleg elöl cipeltem, pedig már nekem is 14-hónapos a kislányom. Eddig jó is volt neki, mert olyan ügyesen ki tudta magát forgatni, hogy mindent látott, amit akart, csak amióta hideg van, a sok ruháink közül nem lát ki úgy, mint kabátok nélkül.
Azt hittem, hogy lassan vége lesz a hordozós korszaknak, mert már 9-hónapos kora óta tud járni, és mostanában gyakran lesírta magát a földre. De mostanában meglepődve és örömmel tapasztaltam, hogy nagyon szereti, ha cipelem, miközben ő előre nézhet. (Előre felkötve, laza séták alkalmával, egy-egy rövid időre)
Újfent próbálkoztam megint a háti hordozással és nagyon szeretett ott lenni és nézni, hogy mit matatok a konyhában. Ezért bízom abban is, hogy kint sem akar majd lekéredzkedni.
Az a video nem rossz, de én ilyesmire nem vállalkoznék!
Érdekes, hogy az overál nem jó a kendőzésre, holott én éppen azt képzelném, hogy az a jó, mert nem csúszik föl és nem lóg ki a dereka... (Még a hidegben nem cipeltem háton)
nesica
 
 


az overall csak annyiban nem jó, hogy tök vastag és csúszós. Folyton felcsúszik az alsó szegés a gyerek feneke alól ha egy kicsit is nem figyelek. a külön kabátnál nyilván ezerszer jobb mert ott még a kabát is felcsúszik :roll:
savitri
 
 


Tegnap megint szembesültem egy "szokásos előítélettel": a zavarba ejtő az, hogy ezt nem először hallom többgyermekes barátnőimtől, akiket nagyon szeretek, szóval semmi rosszindulat nincs mögötte. Azt mondják, hogy nagyon magamhoz láncolom/szoktatom a gyereket a hordozással, és majd nem tudok tőle "szabadulni". Ők tényleg mind nagyon jó anyák, csakhát persze nem hordozták a gyerekeiket. Mivel én csak kb. 6 hónapja hordozom a kisebbik babát (tudom, hogy ciki babának szólítani egy majdnem 9 éves fiút :) ), hosszútávú tapasztalotokról nem tudok beszámolni. De azt tudom, hogy mióta mozgékony a lány, otthon ritkán kívánkozik fel, inkább én kezdeményezek, hogy egy kicsit csinálhassak valamit, mert ha szabadon van, mindenhova felkapaszkodik, és abból néha fejkoppanás van, amitől én infarktust kapok... Utcán viszont mindig hordozom. Lényeg az, hogy szerintem egyre jobban leválik rólam, nem rámtapad... Szóval mi a megfelelő válasz a "sose fogod levakarni magadról" állításra?
kamcsatka
 
 


Orsi!
Nem vagyok pszichológus, de tanultam, s van némi homályos emlékem a gyermekek fejlődéséről. Minden kornak megvan a maga sajátossága. Az első 3 év! anya és gyerek együtt, egybe nőve, sülve-főve! Ez adja meg az alapot a későbbi 80 évének. Minél többet van az anya melegének közelében, annál kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb lesz. Szerintem nincs is negatínuma annak, hogy sokat van testközelben (pl. ha az anya ideges, feszült, az nem jó). Az állatvilágban is a mama magán hordozza az kicsinyét. Ilyen a természetünk, csak mi okos emberek, kitaláltuk, hogy majd nem tudjuk levakarni (miért, le akarom?). "Levakaródik" az magától. (direkt ilyen csúnyán kifejezve). Ha a megfelelő érettségi szintet eléri, egyre jobban fogja érdekelni a külvilág, egyre kevesebbet lesz a hátunkon, vagy ahol épp kényelmes. Ovis kora vége felé meg egyenesen örülhetünk, ha néha ölbe kaphatjuk és megszeretgethetjük jó sok puszit nyomva a pofikájára. (ÉN bevallom ettől félek!!! Hogy akkor adhatok majd neki puszit, ha ő akarja és nem látják mások)
Szóval a kedves barátnőkre sem kell mindig hallgatni. Neki úgy jó, neked pedig így, és a manónak meg így nagyon jó.
Éljen a hordozás :P

Dóri
foldori
 
 


A másikhoz, amiről írni akartam, ahhoz nagyon jó apropó volt Ági téli kirándulós története. Vagyis: ti milyen kunsztokat adtok elő egy téli útrakelés megvalósításához? És a szintidő??? :)
Íme, a mi sztorink: Cél: iskola+ bevásálás. Célszemély: 8 hónapos gyermek. Körülmények: hideg tél. A folyamat és a hozzávalók: Anyuka felöltözik pulcsi-szintig, túracipőt húz, felköti a MeiTai-t. Ekkor a bébi már az előszobában rendetlenkedik a következő túrafelszerelésben: harisnya, gatya, puhacipő, lábikókra babyleg (aerobiczokniszerű plusz melegítő réteg, ami a cipőt is tartja). Felül hosszúujjú body, hosszúujjú póló, kapucnis pulcsi, sapka. Amíg kisebb volt, csak lefektettem az előszobában, most már kavar fel-alá. Ekkor MieTai-ba bébi felköt, rá a melegebbik polár kengurutakaró, rám a meleg mellény (soha nem hordok kabátot), sál, sapka, kesztyű. Ekkor folyik le az első izzadságcsepp a hátamon, sietni kell! De még jön az egészre egy általvetős táska, ami a bébi popója alatt lóg majd. Ez eddig kb. 10 perc. Ha kiléptünk az ajtón, polártakaró kapucnija is felkerül a fejére, további 5 perc múlva szundikál. Ja: elöl hordozok, és 2 óra múlva sem fáj semmim.
Ti hogy adjátok elő ezt a mutatványt???? :)
orsi
kamcsatka
 
 


Dóri, nos, igen, ezt akartam hallani :D Én sem érzem úgy, hogy gond lenne a ragaszkodással, és nem érzem túlzásnak. És egyelőre hátrányát sem látom.
Bizony, változnak a dolgok: a majdnem 9 éves fiúgyermek kb 6 éves kora óta nem kíván együtt aludni, és kb. 7 éves kora óta akkor ad csak puszit, ha felhívást intézek felé :) Nem azért, mert kínos lenne neki, egyszerűen annyi "dolga" van, hogy elfelejtkezik róla...
kamcsatka
 
 


Lányok, mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!! Azért is tettem fel ezt a Cybex-linket, mert nagyon dizájn, meg jól van előadva... én meg még elég kezdő vagyok.
Amúgy a párom mondta is, hogy ilyenünk nekünk úgysem lesz, mert én szebbet varrok majd egy műanyag izénél :lol:

Livi
Kép
picilivi
 
 


Sziasztok,
bizony, a gyerek magatol levalik. Aztan, ha nem "kotozod" magadhoz ekkora koraban,majd nezhetsz a nyugdijas eveidben:) Ez most csak vicc, mert nem tudom, h mi lesz akkor, olyan tapasztalataim nincsenek, csak szoktam ezen gondolkodni. Valamilyen szinten a continuum concept is errol a levallasrol szol. (magyarul: J. Liedloff: Az elveszett boldogsag nyomaban, Ketezeregy Kiado)

A babakocsit a viktorianus Angliaban talaltak ki...

Elmenetel nalunk:
az altalanos: nagyobbik gyereket feloltoztetem. Ki a gangra, h ne suljon be. Kisebbikre az itthoni cuccon kivul adok egy nadragot, gyapjuzoknit, meg egy vastagabb pulcsit. Kendot felkotom, gyereket beleteszem, felveszem a ket (gyapju)kardiganom, sapkat, hatizsakot es megyunk.
Mindket gyereknek vastag gyapju bebujos sapija van. Az az urhajos sapi:) Kb. 10 perc. Hatizsakomban mindig van a gyerkocoknek esokabat az olyan idore, mint amilyen pl tegnap is volt. A nagynak most a kabatra nem kell, a kicsinek a fejere azert felteszem. Ha turazni megyunk, annyiban modosul a dolog, h a kicsire olyan nadragot adok, amit konnyen lekapok rola, ha pisilnie kell. Most telen is muszaj, mert nem marad nyugton:) De ez csak kirandulasoknal jon elo, mert azok hosszabb kiruccanasok. Ha ram van kotve altalaban 3 orat is kibir vecezes nelkul, de egy kirandulas ennel hosszabb:) Ha mamaponcho van rajtam, azt le kell venni ilyenkor. De a kardiganjaimat nem kell. Ez akkor is jo, mikor pl villamoson meg kell szoptatni. Ha mar haton lesz a kisasszony, akkor valoszinuleg jobban kell vetkozni. De egyelore meg kenyelmesebb elol vinnem.

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok,

íme a legújabb szerzeményünk (Savitri: én is beleszerettem ebbe a szivárvány Girasolba :lol: ...):

Kép

Ami a legjobb benne, hogy 4m lévén mégis meg tudom kötni a WKT-t :-)

A háti valahogy nagyon nem akar sikerülni Beni mindig kinyutja a lábát, képtelen vagyok rendes terpeszbe tenni a lábát. Aztán ez az elöli kötés amúgy is 100x kényelmesebb mint a (rossz) háti...
smzsgalf
 
 


Ami az elmenetelt illeti: nálunk ez nem téma, itt kellemes 8-9 fok van :lol:

MO-n hordozókabátot használtunk alatta meg csak egy + réteget vettem fel én is, meg a pici is. Boltokban meg kinyitottam a kabátot levettem a pici fejéröl a sapkát, hogy ne izzadjon meg.
smzsgalf
 
 


Orsko: és milyen a Didy? A dvd müködik? Képet nem tennél fel, kiváncsi vagyok :)
smzsgalf
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?