Új privát üzeneted érkezett!

Marina:Az lehetseges,mert eleg elenk volt es fajasokat akkor nemereztem.De estere tenleg alig birtam menni.
Mindegy elmult.Rendben vagyunk.Mostmar tenleg karacsony utan jojjon..Jo helye van meg ahol van.
Lafi Nagyon edes a kicsi.

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Ma voltam ctg-n a sote 1-en ( 36+5) , minden ok, nekem sose néznek méhösszehúhódást, csak szívhangot.Zárt méhszáj,minden ok, doki szerint bentmarad a kiírtig jan14-ig jan 8-ra rendelt be végső uh-ra,addig szabin van. Holnap megyünk 4D-re,mert már ezer éve nem láttam és már nem akarok 3 hetet várni.

ma iszonyú ideges lettem ctg-n mert siettem a dokimhoz erre a nővérkék nem hívtak be senkit 30 percig (30 nagyhasú ült kint a padokon-vagy állt),mivel KARÁCSONYI PARTY-t tartottak-munkaidőben. röhej. nem baj,mire behívtak annyira kiakadt a pocakban Dorka is-anyjára ütött,hogy olyan görbét produkáltunk hogy csak na!
ndombi

Pocok,
Hű akkor tényleg nagy baba lesz bár tudod az uh 1 kilót is tévedhet!! Nekem azt mondta a doki ha beilleszkedett a baba feje rendesen a helyére akkor nem tudja a k. zsinórt előre sodorni mert ott a buksija és az nem mozdul onnan. Ez pedig akkor veszélyes ha a buksija elé kerül mert úgy elnyomhatja. Drukkolok nektek minden rendben lesz!!
Vendég

Ja még az lemaradt hogy a magzatvíz megítélése érdekes dolog az orvosok szerint is. Mert ugye az 1ik azt mondja hogy sok a másik szerint meg az normális mennyiség. Nekem sokat vacakoltak ezzel nálam is sok elvileg persze minden doki mást mondott eddig.
Vendég

Igen , velem jól elbánt a sors. Vagyis anyumék, hogy nem elég, hogy 27.-én születtem még Viktóriának is hívnak. Az szokott lenni, hogy a kedves figyelmes családtagok vesznek valami aztán tessék itt van oszd be. Ez persze nem szokott jól esni de ez van. Nem érzik át a súllyát. Párom viszont ezzel szemben figyelmes. Most is addig ütötte a vasat amíg meg nem lett a 3 ajándék. És persze mindegyiket aktuális időben adja majd oda. Azért volt már, hogy egyszerre kaptam meg tőle is dolgokat. Ez van sajnos.

Konkri,

Bizony sokszor gondolkodom én is ilyeneken. De ha ez megnyugtat erre nemlehet felkészülni. Úg yis minden jön majd magától és úgy lesz jó ahogyan lesz. Nekem ezt mondta a párom és sokkal nyugodtab lettem. Egy kicsit meg is sirattál de mindegy ezek a fránya hormonok.

Lego,

gondolom szedsz vasat. Engem is jól meilyesztett a dokim, hogy mi lesz ha sok vért veszítek. S0zedjem ezerrel.

Pocok,

Én is ettől félek, hogy nagy babám lesz de engema dokim nyugtat, hogy meglehet szülni a 4 kilós gyereket is. Szerinztem nem nagy a buksija és az a lényeg. Keresztgyereknek nagy volt a fejecskéje 4 kiló alatt volt és nagyon megszenvedezett vele a sógornőm. Szép hosszú is. Szerintem nincs lehetetlen. Remélem minden rendben lesz veletek.
Nekem most a 33. héten volt 2090gramm. És még hol van a vége.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ne aggódjatok a nagy baba miatt! Az egyik ismerősöm októberben szült, 4800 g-os volt a baba és 58 centi. Simán szült, és egy óra altt kint volt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hűűű Csibe,én azért nem biztos,hogy meg tudnék szülni egy majdnem 5 kilós bébit. :shock: NEm semmi az ismid,le a kalappal. :wink:

Vikci,áá,sajna nem szedek semmi tablettát.Tudom,hogy kéne,de inkább megpróbálok olyan kaját enni...(nem tudom lenyelni a gyógyszert.... :cry:

Csináltam pociképet.:)

Íme LEgopociHédilak
Kép
Vendég

Nekem ma nagyon f@s hangulatom van. Próbálkoztam egy kis karányi hangulatot varázsolni, készítettem asztali díszt, finom fahéjas meg narancsos illatot varázsoltam, de semmi kari hangulatom nem lett. :( :( A nagyszoba takarítást is holnapra hagytam. Nincs kedvem az idei karácsonyhoz, a rokonlátogatásokhoz meg végképpen nincs. :( :( Pedig még egy ajtódíszt is tettem fel. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

sziasztok!
bocsi, hogy elvesztem, de mostanra értem utol magam egy kicsit...Dóri már teljesen jól van, a labor alapján nem is mononukleosis volt szerencsére...
holnap megpróbálom bepótolni a lemaradásomat és írni mindenkinek.
ILDIKÓNAK GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKIK!!!!
lassan fogyunk pocakosok... :lol:
mi is voltunk UH-on szegény Barninak alig van már helye odabent...a méretei jók, de most nem részletezem, a blogomban leírtam mindent és képek is vannak...
Lafi nagyon édes az a kép, ahol megeszi a kezedet :) olyan jó neked, ne irigykedj ránk, neked már ott lesz a fa alatt Hunor...
Blongyi! ha lesz egy pici időd tegyél képeket lééééééééééééégyszííííííííííí !
Lego! szép poci és csak poci :lol:
Csibe: nekem ma pont ilyen hangulatom van...meg egy kicsit a vesztemet érzem... :? pedig mostmár szentestéig jó lenne egyben maradni...
jó éjszakát mindenkinek!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok Pocisok!
Nagyon szépek a pocakfotók...hiába volt már nagy teher az enyém, a másé mindig szebb , meg jobb, meg kisebb, meg minden! :D

Vörösbegy: nagyon örülök,,hogy a kislányod jobban van, és főleg,hogy nem az a baja amit gondoltak.

Igérem teszek még képet, de most pihenjük ki a tegnapi iszonyatos hasfájást, ami a dokinéni félreértése miatti táp okozott. A gyerek visított a fájdalomtól, hajnali 4-ig sétáltam vele, és semmi nem segített rajta, se az infacol, se az espumisan...soha többet ilyen éjszakát!

Mindenkinek boldog babavárást, ne izguljatok a nagy baba miatt. Míg a kórházban voltunk, addig a szomszéd szobába került egy anyuka, kb. 4,5 kilós volt a babája, 3 óra alatt megszülte és még gátmetszés sem volt!
Vendég

ti kértek epidrált a szüléshez?
ndombi

Blongyi!
mit bakizott el ennyire? jaj szegény kis Milán :?
Ndombi: én császáros leszek, mivel az előző kettő is az volt...de azt hiszem én ismerve a saját fájdalomküszöbömet, kérnék :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy,
Most olvastam hogy elment a nyákdugód :shock: hát most már lehet izgulni érted minden percben.

Dombi,
Én szóltam dokinak, szülésznőnek hogy kérni szeretnék persze majd meglájuk hogyan alakulnak a dolgok.
Vendég

Pandácska!
:? hát nem vagyok teljesen biztos benne...valami kifolyt az biztos...se nem sűrű, se nem híg... :shock: nem tudom...egy biztos, nem pisiltem be :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy,
:lol: :lol: Bármi is legyen most már rajtad tartom a szemem :wink: Szerintem hamarosan babázni fogsz persze ez csak egy megérzés.

Lego,
Nagyon szép pocakod van :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Konkri, ne tégy velem ilyet! Itt pityergek kora reggel! Hasonló gondolataim vannak amúgy nekem is...ne félj, tuti jó anyuka leszel és a szeretetet ami a legfontosabb már most megkapja tőletek Marcell és ha kibújik ez a szeretet mennyiség csak hatványozódni fog:)

Lego: hogy neked milyen aranyos pocód van! :lol: Párod már türelmetlenebb mint te vagy, nem? :lol: Olyan aranyosak a pasik amikor ilyenek, na meg amikor aggódnak :D

Blongyi: sajnálom szegény kis Milánt és persze téged is... :cry: Remélem, hogy nem lesz több ilyen rossz napotok...mit szúrt el a doki?

Vörösbegy. örülök, hogy Dóri már jobban van. Vigyázz nagyon magadra és pihenj, mert ahogy te mondanád, már tényleg egy időzített bomba vagy :wink:

bingii

Jó reggelt. Vörösbegy mi újság, történt valami azóta? Örülök én is, hogy Dorkának nem lett komolyabb baja.
Lego nagyon szép pocid van, én nem is értem, az enyém mitől nőtt ilyan hatalmasra. :shock:
Csajok szerintem ez természetes, ogy ilyeneken agyaltok, főleg akinek az első babája, hiszen nem tudhatjátok még,hogy milyen lehet egy kicsi emberkével törődni, szeretni őt. Én meg a másodikkal voltam így, el sem tudtam képzelni, hogy lesz még egy baba, akit szeretni fogok, mindíg azt gondoltam, hogy őt majd nem tudom úgy szeretni, mint a másikat. De nem így lett, őt is ugyanannyira szeretem, csak nyilván az embes másképp szeret-szeretget egy kisbabát, mint egy nagyobb gyereket. Most meg pl. azt nem tudom elképzelni a fiúk után, hogy egy kislányt is fogok tudni szeretni, egyenlőre el sem tudom azt képzelni, hogy lányom lesz.

Én iszonyú rosszul ébredek minden reggel, minkét kezem be van dagadva, és zsibbad a vállamtól lefele az egész, de annyira, hogy alig tudom mozgatni őket.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Köszi pocidícséretet.Én is ámultam a képen,sokkal nagyobbnak érzem.... :shock: :shock: :shock: Van egy másik beállításból,amin olyan fura formája van,fel se merem tenni...mintha nem is az én pocim lenne.Mennyire más kivülről nézve...hihetetlen! :shock: :shock: :lol:

Vörösbegy
Fél szemem rajtad a következő napokban...kiváncsian várom a híreket!!!

EDA...tanácstalan vagyok...anno nem kértem,most se gondoltam rá,de azért tartok a fájdalomtól.Pláne,hogy most már van kicsi fogalmam a szülésről.... :? Még meggondolom....

Amúgy az éjjel szültem...keresztanyám (aki varrónő) volt a szülésznő,négykézláb kellett lennem,kézzel tágított,én meg nyomtam mint a kisőrült.MAjd egy nagy kiabálásra felébredtem. :lol: Párom majdnem kiesett az ágyból. :roll: :lol:

Kézzsibbadás elég kellemetlen.:( Sajna ez ellen nem lehet tenni.Szülés után elmúlik,addig meg már csak kibírjuk.
:wink: :wink: :wink:
Vendég

Bingi
Nem is türelmetlenebb,hanem inkább izgatottabb...bár ő tagadja...MINDENT TAGAD.... :lol: Ő az acélférfi,aki nem tud elérzékenyülni.... :lol: (perszemertnem... :lol: )

Tény,hogy eljutottam arra a pontra,amikor már nagyon nagyon szeretném ha itt lenne velünk Hédi.:) De ez bizti LAfi,Blongyi,Ildi érdeme.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Amúgy nem semmi Ildi,ugyanazon a napon szülni 3 év különbséggel....de szupi.:):):)
Vendég

Szaisztok!

lego,

nagyon csini vagy. És a pocid milyen szép. És a pezsi tabival nem próbálkoztál? Én azt is szoktam inni. Váltogatom a tablettával. Persze szedek hozzá folsavat is.

Vörösbegy,

szorítok érted. Lehet, hogy nemsokára már babó lesz. Örülök, hogy Dóri jobban van és nem is az volt a baj. A lé ami kifolyt kókusztejre emlékeztet? Bár előbb a nyákdugó lökődik ki aztán a magzatvíz. A nyékdugó pedig zselészerű anyag. Remélem jól vagy.

Csibe,

tegnap én sem találtam a helyem.Abszolút nem várom ezt a karit. Nem sajnáltatás, de anyum a kórházban lesz. Már mondjuk szegény több, mint egy hónapja ott van. Bár úgy fogom fel, hogy ez is csak egy nap ami elmegy. És akkor nem fáj annyira. Anyósom meg kérdezi, hogy lennt maradunk-e náluk kari másnapjától 26.-ig. így is alig tudok aludni meg most semmi kedvem ehhez az egészhez. Nem akatralak untatni a hülyeségemmel, e kijött.

ndombi,

még nem tudom ezt az EDA kérdést. Szerintem majd ott dől el, hogy mi lesz. Ha jól halad minden akkor állítólag nem szokták ajánlani, mert lelassítja a folyamatot.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Fú, lehet hogy Móni férje Krisztián. Na sebaj, azért írhatnának!!

EDA: sztem ha tök zárt a méhszáj és két óra alatt nem halad a tágulás, akkor kérjetek. Az EDA a tágulási szakaszra ajánlott, hogy ne fáradj ki ha lassan megy és legyen erőd szülni a végén. A szülésre nem jó. Ráadásul utána 24 óráig MOZDULATLANUL kell feküdni, a fejed sem emelheted fel, én úgy tudom. Ezzel együtt sok nőnek okoz 5-7 napig tartó migrént, ez általános mellékhatása. Most kérdem én, amúgy sem leszel a toppon az első hétben szülés után , hiányzik ez még pluszban? Hát nekem nem kéne. Meg hogy fogod meg a babádat ha nem mozduhatsz meg? Nekem ez magas. Vagy lehet ezért a migrén, mert megmozdulsz. Na nem tudom, sztem ne kérjetek.

Fontos, hogy a fájdalmat el kell fogadni! Szinte várn ikell, hogy hogy jöjjön a köv. fájás, minél több fájásod van annál hamarabb találkoztok. Nekem azért nem volt tolóm mert félni kezdtem a fájdalomtól, ezért sem hatott az oxitocyn (valószinűleg). Az agyad nagyon ügyes kis teremtmény, azt csinálja a tested amit az agyad mond neki. ÚGyhogy én most ezerrel próbálok majd hangolódni és befelé figyelni és együtt létezni a fájásokkal és remélem 1 óra alatt végzünk cakkum-pakk :) :)

Kép
Kép
normajeane

Norma,
Nem amiről te írsz az a spinális érzéstelenítés azzal kell feküdni mert fájhat tőle a buksi. Ott csak egy szurit adnak a megfelelő helyre és teljes bénulás van alul Edánál beültetnek egy vékony csövet és folyamatposan adagolják ahogy kéred. Edával még sétálni is lehet ha akarsz közben. Eda után nem kell feküdni más helyre adják mint a spinálist nincs fejfájás.

Lego,
Ezzel én is vagyok hogy mindig a képenek ámulok hogy ez az enyém :lol:

Vörösbegy,
Hogy vagy?
Vendég

Norma, ez a spinális!!!Spinál mellett meg sem mozdulhatsz, de nem 24 óráig csak addig amíg nem érzed a lábad, vagyis amíg ki nem megy teljesen az érzéstelenítő hatása, ami kb 3-4 óra max 5.
Nekem 3 óra alatt kiment, addig nem moccanhattam csak abban a pózban lehettem, amiben betettek az ágyba!Aztán éreztem a lábam és megmozdulhattam, utána állítottak fel , a műtét után 8 órával már mentem!!!!Na jó túlzás, csuszogtam.... :oops: Szóval ez a spinál, ha betartod ezeket, akkor nemlesz migrén!!!

Vörösbegy, örülök nektek, hogy jobban van Dórika!!!Hajrá Barni!!!!

Csajok, ez az idő miatt van, tiszta pocsék szar kint az idő!!De itt van karácsony!!!Majd rakok fel nektek Hunor első karácsonyáról képeket felvidulsként hétfőn!

Blongyi, tejcsi ügyben mit döntöttetek????
Vendég

Ja és a nagy hír:

ZÜMIKE VÉGIGALUDTA AZ ÉJJELT!!!!!!!!!!!!

Eddig is aludt de fél egy egy körül felkeltünk zabbantani, most este 9kor evett 100at, majd kért még 11kor is, akkor mgevett 50et és hatkor én keltettem, hogy keljen evés van!!!Mert nálunk 3 óránként van zaba:
6,9,12,15,18,21 és éjjel igény szerint.
Vendég

Lafi,
Gratula az első alvós estéhez és maradjon is ez így :wink:
Vendég

UTÁLOM A KARÁCSONYT! :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Vendég

sziasztok!
még egyben :lol: és mostmár 25-ig jó is lenne így maradni...még vár rám egy laza takarítás, egy hatalmas pulyka, egy tiramisu, saláták és persze a fadíszítés (vezénylése) és egy szenteste itthon...utána zöldlámpa... :lol:
Csibe! ne mondj már ilyeneket! mi a baj???????? egy kislány, az kislány, anyuci "barátnője, cinkosa" :lol: persze, hogy imádni fogod!

Bingi! persze pihenek a fent említett dolgok után...de mondja ezt a "pihenőmester" :lol:

Pandácska! én is úgy érzem, hogy még idén...és az már csak max. 9 nap... :lol:

Lego: megint megnevettettél: acélférfi, és ahogy kikiabáltad az ágyból :lol:

Vicky: köszi a drukkot, a kókusztejnél sűrűbb volt...de nem volt véres, úgyhogy nem tudom már... :roll: de arra jó volt, hogy láttam, hogy kis családom milyen pánikrohamot kapott :lol: na meg én is :P pedig harmadik gyerkőc lesz :lol:

Lafi! köszi, én is örülök, hogy meggyógyult a kiscsajszim...várjuk a Hunoros karis képeket, Blongyitól is, és talán Ildiék is hazaérnek még...
gratulálok az átaludt éjszakához, ez nagyon nagy szó! csak így tovább!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Csibe,

nagyon kivagy. Nyugi elmúlik ez is mint a többi nap. Lehet, hogy egyszer csak rákapsz az ízére. Nekem is még sütnöm kell ma is meg holnap is. Plusz főzni, meg anyumhoz menni. Ezek nem kötelező dolgok, de így leszek nyugodt ha ezeket megcsinálom. Még a páromat rá kell vennem, hogy a konyha tetejére másszon fel, mert még az nincs kész. Múlik az idő de nem haladok.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Baba!
gratulálok a szuper eredményhez! és hajrá babaproject! nagyon szuper ajándék ez a lelet nektek Karácsonyra...
köszönjük és Nektek is nagyon boldog ünnepeket kívánok!
puszi!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Csibus,

szerintem is imádni fogod a kislányt. A kis cserfest aki hamar elkezd majd dumálni. Apuci kis szerelmét. Nem biztos, hogy ezek lesznek. De én így képzeltem volna el egy kislányt ha most az lenne a pocimban. Mivel kisfiú ezért ugye engem fog levenni a lábamról. Cak rámnéz és én elolvadok. Már most félek a kamaszkortól. Ez most hülyén hangzik de sokat gondolkodom rajta, hogy mi lesz majd később. Hogy fogom kezelni a dolgokat. árommal , hogyan fogjuk nevelni majd. És ha jön a kis tesó akkor mi lesz. Már megint sok hülyeséget írtam neked mi?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
dehogy hülyeség...az én "nagyfiam" most volt 9 éves...de a szerelmét valahol utálom is, hogy a kisfiam egy másik nőért rajong...és ha esetleg csalódást okoz a kisfiamnak, meg tudnám ölni...amúgy egy tök aranyos kislány :lol: de akkor is nő és vetélytárs :lol:
remek anyós leszek ugye???? :lol: :P :roll: :shock:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Csibe, Csibe, Csibe!!!
Ülj le, mély levegő és lassan ki-be, szú-szá-szú-szá... Nyugi! Hát én is leszarom a karácsonyt. két napja még fát venni se volt kedvem. De gondolj arra, hogy ez egy nagyon izgi kari! - hmmm az igazság az, hogy tudom hogy mit érzel, és ha elmélyülnék a gondolatimban rám is rámtörne a depresszió (azt hiszem, hogy kicsit abban vagy). Én voltam. Igazi jó javaslatom nincs, de a lényeg, hogy ne törődj a gondolatiddal! Csinálj sok mindent, de olyat, ami közben nem tudsz gondolkodni! Olvass, tv-z, beszélgess másokkal, módjával fáraszd ki magad de közben beszélj másokhoz, vagy pl. társasozz a fiúkkal! He?

Az én gondolataim: hát látom megértettétek, én még mindig félve fogadok mindent, hogy gyerekem lesz és anya leszek... de most már kezd tudatosulni bennem, hogy igazán attól félek, és azért nem akarom, hogy kibújjon marcell, mert úgy érzem, hogy eddig nem voltam jó anyja lelkileg. Hogy nem beszéltem hozzá eleget, nem írtam róla blogot, keveset kommunikáltunk, keveset simogattam, nem mélyültem el magamban, sokszor pánik hangulat tört rám, ha a hasamra néztem, és picit féltem az eddigi "tini" életem. Szóval tegnapóta hogy kiírtam magamból rájöttem, hogy emiatt félek, de most öngyógyítok, most meggyőzöm magam arról, hogy ez így volt jó. Nagyon féltem a depitől, és ha jobban elmélyülök és nem kötöm le magam talán depressziós leszek... és hiába gondolom azt hogy keveset beszélgettem Marcellal, keveset simogattam... talán ez is természetes érzés, hisz az ember a gyerekétől semmit se sajnál, talán ha folyton beszélnék hozzá és folyton simogatnám az is kevés lenne. S most már picit várom is, hogy itt legyen a karomban.

Viszont amitől félek, hogy még semmi fájdalmat nem érzek. Csajok én úgy tudok örülni, ha véletlenül belenyilal a derekamba pl. kakiláskor... hogy legalább egy kis fogalmam legyen a fájdalomról... de semmi... ez olyan szar érzés, de aztán lehet hogy jó is, mert így kipihenten várhatom a nagy összecsapást: fájások vs. kriszti :)

Fú nagy kérésem van csajok:
egy beigili receptet tudna valaki feldobni? :)

Legus: én is akarok menni moziba, ki is néztem az Agyő nagy ő-t! de aztán lehet h nem lesz kedvem hozzá.

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaj tegnap voltunk nst-n... az én görbém még a 20-ast se érte el... és tök ciki volt, mert a végén elkezdtem nevetni, és a gép olyan hangokat adott ki, hogy abba se tudtam hagyni a nevetést... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, ezek a gondolatok jártak nekem is a fejemben, rossz anya leszek, mert a hasamban volt és nem meséltem neki, nem énekeltem stb....és olyan nemtudommilesz érzés fogott el és mi van ha nem szeretm vagy ilyesmi...és amikor megláttam azt a picit még akkor sem tudatosult bennem, csak amikor lementem a korszülötre és kezemben volt!!!Ő!!!Egy csoda!Azóta levett a lábamról és szerelmes vagyok a kisZümibe!!!
Vendég

De rendesek vagytok csajok. Tudom, hogy várnom kéne a karit, hiszen biztos nagy jó lesz majd a gyerekek örömét látni, de egyenlőre nekem másról sem szól mint a takarítás, vásárlás, főzés. Ezzel van tele a hócipőm. Még sosem fáradtam el ennyire pedig 3 éve is terhesen csináltam végig, de akkor valahogy könnyebben ment. Emlékszem egy csomó sütit sütöttem még a suliba is Daninak, de most erre már nem maradt lelkierőm. És a fiúk is egész délelőtt veszekedtek, úgyhogy idegileg is kész vagyok emiatt. Maghát a hátam közepére sem kívánom a roknlátogatást, de ha nem megyünk akkor sértődés van. Pedig jó lenne gy pár napig pihenni, évközben nincs lehetőség rá nagyon.

A kislányra visszatérve, tudom én, hogy jó lesz nekem egy kiscsaj, legalább a fiúk nem nyomnak el, csak egyenlőre olyan furcsa az egész, mivel két fiú után elképzelni sem tudom, hoghy egy kislányt pelenkázzak, meg ringassak, és etessek. Persze gondolom alapvető különbség nincs, de valahogy mégis...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Én a 2008. nyári babás topikhoz tartozom, de szoktalak titeket is olvasni, igzulok veletek/értetek az utsó hetekben! :wink:
Most Kokri kérésére az édesanyám tuti beigli-receptje (én most fogom megcsinálni először! Anyának annyira jól szokott sikerülni hogy nekem gyakorlatilag ez volt a 3 főétkezésem az elmúlt 10 év karácsonyain :D ):

A tésztához:
0,5 kg liszt
25 dkg Rama marg.
3 tojás
5 dkg cukor
1 cs szárított élesztő (fél kg liszthez való)
2 dl tej
csipet só

A sót, lisztet és a szárított élesztót összemorzsoljuk a margarinnal. 2 egész tojást fölverünk és hozzákeverjük. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és hozzáadjuk a masszához. Gyorsan összedolgozzuk és 2 órát letakarva (nem kell légmentesen!) pihenni hagyjuk. Ezután kettéosztjuk a tésztát, fél cm vastagágúra nyújtjuk, megtöltjük és összetekerjük. A 2 tekercs tetejét megkenjük 1 fölvert tojásfehérjével és újabb 1 órát pihetetjük langyos helyen. Ilyenkor mégegyszer át kell kenni és fél órát hideg helyen is pihetetni, de ez már elhagyható, a tapasztalat szerint. :)
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megszúrjáljuk villával, így van rá esély hogy nem reped szét. 190-200 fokon kb 30 percig sütjük.

A töltelék (sajna csak mákkal tudom):

30 dkg darált mák
20 dkg cukor
3 dl tej
1 cs vanilíás cukor
1 citrom héja
5 dkg búzadara

A felforralt tejet hozzáöntjük a darával elkevert mákoz és UTÁNA (-> fontos!) hozzáadjuk a cukrot, a van. cukrot és belereszeljük a citrom héját. Tésztára kenés előtt le kell hűteni!

Mindenkinek kellemes, meghitt karácsonyt kívánok!
Vendég

Hahó Csajok!!!

Látom beindultak a hormonok ismét. :roll:
Csibe
Annyira sajnálom,hogy nem tudod felhőtlen élvezni ezeket a szép napokat...DE gondolj arra,hogy a gyerekeknek fontos egy nyugodt anyuka,aki csodás karácsonyt varázsol NEKIK! Biztos vagyok benne,hogy a gyermekeid egy-egy öleléssel,mosollyal meghálálják ezt neked! Kívánom,hogy a rossz hangulatod ellenére csodás karácsonyod legyen. :wink:

Én ma ismét fészketraktam. :lol: Függönyök a helyén,átrendeztem a nappalit-beférjen a karifa.Konyhát suvickoltam,előszobát raktam a helyére...szó szerint...mindig mindent kifelé cipelek és ott gyűlik össze... :roll:
ÉÉÉÉÉS,jól vagyok.Totálisan.Kicsit nehéz a pocim,terpeszben ülök,de minden oké. :lol:

Délelőtt sütöttem:linzer karikát,mézes krémest,pozsonyi kiflit.Tegnap meg vaniliás kiflit...Asszem még egy túrótorta és egy gesztenyetorta is belefér majd. :D :D :D

Konkri
NST...majd eléri.... :lol: visszasírod a 20as görbét. :lol: Na jó,nem húzlak,csak viccelek.Nem baj,hogy jól vagy,nem kell egy kismaminak állandóan kínlódni... :wink: :wink: :wink:
Mozi:NEmzet aranya2...látta esetleg valaki???? (asszem hüle kérdés volt... :roll: )

Lafi
Gratula Zümike végigalvós éjszakájához!!!Csak így tovább!!!Nagyon ügyes kispasi. :wink:

Vörösbegy
Semmi fura tünet????

A drága acéluram elment focizni....hurrá.... :evil: Megint unalmas estém lesz...lehet nekiállok még a fürdőnek is... :lol:
Holnap meg még 1 kör a városban....3 éve szenteste napján vásároltam meg az ajándékokat,másnap mentem szülni. :lol: :shock:
Vendég

Lego!
fura tünet? elolvastam miket csináltál ma és már rosszul lettem...nem semmi energiád van...én ma bármit csináltam, úgy kb. 5 percenként vízszintes helyzetet kellett felvennem...amúgy szétszakad a derekam és úgy szúr az aljam...ennyire még nem fájt a derekam sosem... :shock:

Wera!
köszi a receptet én is most sütöttem először, de tárolom ezt a receptet is!

Konkri!
biztos vagyok benne, hogy ahogy kezedben tartod majd a kisfiadat máshogy érzel és pár nap elteltével te is szerelmes leszel majd, mint Lafi!
az első kettővel én sem beszélgettem ennyit és blogot sem írtam, mégis imádom őket és remélem jó anyukájuk vagyok! :lol: nem ezen múlik!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Ahá, hát , én bio szülő párti vagyok, igy nem tudom akkor melyik mi, illetve most már ezt a kettőt tudom.

Én sem igazán foglalkoztam Botossal amig bent lakott, nekem inkább azóta létezik amikortól kijött, asszem kicsit realista vagyok :?

Na mennem kell játszani Botossal.

Én mézeskalácsot sütöttem és sikerült!

Kép
Kép
normajeane

Köszi, Lego, most nagyon kell a bíztatás. Levágtam Bencus haját, most éppen fürdenek(áznak a kukacok :lol: )
Azon gondolkozom, hogy m indjárt sütök egy gyümölcstortát, a férjemnek az a kedvence, 9 körül jön haza, lehet, hogy meglepem vele.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Mi az az NST? Ugyanaz, mint a CTG?
Engem 28-ára rendelt vissza a doki, akkor már 36+1 leszek, de szót sem szólt egyikről sem, pedig tudom, hogy CTG-re időpontot kell kérni. Elfelejtette, vagy nem gondolja, hogy szükséges lenne?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Ez az Csibe!!! Na, nem besatnyulni! De komoly mondom h nem értelek, azt mondtad h a sok munka akaszt ki, most meg este 8kor neki állsz gyümitortát sütni :) még jó hogy nem dobostortát :)
Én is inkább arra gondoltam volna, hogy egy szeretgetés a pasijaidtól tuti jól jönne, de te még összedobnál egy gyümitortát :) nem vagy semmi! A pasiknak meg mondd meg, hogy egy csepp víz se maradjon a kádban! :)

Na most engem is megnyugtattatok, hogy volt más is, aki nem beszélt sokat a hasához! Attól nem félek, hogy nem leszek bele szerelmes, mert az már most vagyok! :) Most már tudom, hogy amit gondolok, amit érzek, az természetes félelem. És kb egy 5 napja olyan boldoggá tesz, mert most már a mocorgásai nagyon erőteljesek, és úgy örülök, mikor szétfeszít, mert érzem, hogy az én önfejű kisfiam erősödik! :) Egy kis Hulk Hogen :), Ja és ami még fonti, hogy azért bármily kevésnek is érzem magunk közt a beszélgetést, mégiscsak rám hallgat a legjobban, utána pedig az apjára. (nagy ívben szarik rá, ha mások taperrolják :), na de ha én... :) akkor simul ám a kis szaros - tehát mégis csak én vagyok neki a valaki)

Köszi a beigli receptet Wera! És gratula életed nagy eseményeihez! :)

Na Lafi! Hát szerintem ez a gyerek így ismeretlenül is rád hasonlít terészetben is. Olyan komolynak, és tudatosnak tűnik :)

Norma! és mi van a nyakláncokkal???

Csajok Betty, vagyis Pocok eltűnt!!! Nem látom msn-en se! És ugyebár ő mindennapos volt... Szerintem náluk most történik valami!!! Szorítunk!

Legus! Gondolkodtam a 20as nst-n :) ez semmi volt, és a semmiszer 5 az szintén semmi, tehát eldöntöttem, h a 100as nst se fog fájni! kész pasz! :) És ez tegnap futás után volt :), picit siettem be a koriba mert már várt a csaj, ezért még az uram bezárta a kocsit gondoltam szökellek egyett mint a gazella :) ami kb úgy nézett ki mint egy sánta kalóz döcögése, mert az uram meg a hugom jót röhögött rajta, majd lépdelve jól le is előztek, de én még is szupergyorsnak és szupersportosnak éreztem magam! :) (nem akarok megöregedni, akkor már nem lesz visszaút ezekből a fájdalmakból)

Kép
Kép
Kép
konkri

Most megnéztem Pocok ma iwiwre se jelentkezett be!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, megsütöttem a tortát, gondoltam így elfoglalom magam, a kisebbik fiam segített is, de sajna nem jött ki rendesen abból a rohadt formából, így itt-ott hiányos a széle, de azért finom. A következő amit kérek egy szilikon gyümitortasütő lesz. Muffinom már van, tök jól kijönnek belőle a sütik. Most valahogy nem vágytam a szeretgetésre, jobban esett inkább egy kicsit tevékenykedni. Most úgy érzem, hogy legszívesebbena hátralévő időben elbújnék a világ elől, és senki ne zavarjon. Annyira így vagyok ezzel, hogy ma felhívott egy vendégem, hogy a két ünnep között menjek hozzá. Elvállaltam, de gyorsan kikapcsoltam a telefont, ha lehet, más nem hívjon. Az idén már nem is kapcsolom be, ha csak nem történik valami.
Pocok tényleg gyanús... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Karidepi nap megvolt nekem is, pénteken. Éreztem, hogy jön és adtam neki egy napot. Szo-Vas. akkor még van idő feljönni... Ma már egészen oké voltam. De tényleg nehéz most ráhangolódni a jajdebékevanésmindenkitszeretek érzésre... :( Valahogy úgy tűnik, hogy minél több saját gondom-bajom-gyerekem van, annál több megértést várnak el tőlem a tágabb családban... érdekes.... végülis több is van, csak azt a kicsinyeimre szeretném pazarolni és a kedvesemre. Nem mindig hagyják...

Tegnap csak az vidított fel, hogy tönkrement a mosógépem és így hozott a Jézuska egy újat - már régóta szerettem volna, de hát amíg a régi megy, addig nem muszáj... most meg muszáj lett. És vicces, de bejárok a mosókonyhába nézegetni.... kár hogy mostanra szinte mindent kimostam már....

Durvul a kis hölgy a pocimban. E kis harmadikkal én sem sokat dumáltam, de most kénytelen voltam megkérni, hogy finomabban...
Egyébként, ha tényleg beszélek vele, az általában nagyon-nagyon rövid, de intenzív beszélgetés és akkor tudom, hogy érti, amit mondok.

Zsuzskával volt egy olyan,hogy tényleg ő beszélt hozzám... félálomban voltam és megkérdezte, hogy "Mi újság Anyu?" :roll: - elég fura volt, nem gondoltam volna, hogy pont ezt kérdezi és így..... meg nagyon durva élmény volt... a gerincem aljától elkezdett borsódzani az összes idegem, fel a fejemig, és amikor felért, akkor harangok zúgtak valameddig nagyon csilingelősen és hangosan.... nagyon megijedtem. Aztán azt gondoltam, hogy nem hagyhatom válasz nélkül, ezért próbáltam kicsit visszamenni "oda" és mondtam, hogy az az újság, hogy Ő van nekünk..... ez az egész nagyon megijesztett, úgyhogy azóta igazán nem is mertem ennyire mélyen próbálkozni. De azért néha cseteltünk :wink:

Petikével alig, mostani babával, szinte soha. De ma, mint írtam, tényleg beszélnünk kellett. Úgy nyom lefelé, hogy szinte megijedtem,hogy szakad a lufi....

Látom, Ti többiek is kezdtek ráhangolódni a fináléra.....

Norma! Drukkolok, hogy összejöjjön a bioszülés! Azért én beérném a kétórás szüléssel is...az is elég intenzív!

Vörösbegy! és Többiek, mindenkit írhatnék, mostmár nagyon izgalmas hetek jönnek! Mindőtökért izgulok!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Pocok még otthon van! :) Para lefújva!

Kép
Kép
Kép
konkri

Bnemónika,
Nst=Ctg a betöltött 36. héttől már járni kell hetente lehet elfelejtette a dokid.
Vendég

Latom cajok igy a vege fele kezdunk mind beparazni.
Meg mindig rossz a gepunk.Szuleimtol irkalok.
Szegeny anyum ugy llevolt maradva,besegitettunk a ferjemmel egy kicsit.Kitakaritottunk.Este segitettem a sutiknel is.Mostmar johetnek hozzam,en meg enyire sem vagyok. :lol:

Kép

Kép
marcsitita

Ma voltunk 4d-n és Dorka 3530 g kb :shock: (36+6)
azt mondta az uh-s nő,hogy még hetente 250 g-ot nő.

Tényleg? mondjuk akkora hasa van mint egy hordó! Tudtam,hogy nem kellett volna az a csomó szaloncukor :lol:

ennek fényében egyre nagyobb esélye van az EDÁnak. :D

Én nem parázok egyenlőre ami elég fura,mert egész életemben ettől paráztam,most meg semmi. mindenesetre anyám próbált nyugtatni: iszonyúan fájt,de túlélte és hogy miután szült azt gondolta,hogy soha többet. (van egy hugom) mondtam neki,hogy igazán jól tud nyugtatni.köszi
ndombi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?