Új privát üzeneted érkezett!

Évi!

A legnagyobb baba zöld fodros bodyban és tejszínhabbal a száában az Emma lányomKép Aki mellettünk ül kengurúban az manó 2 és Dorka.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Halihó! Kép
Nagyon jó volt a tali, Julcsi rendi csaj volt, és aztán rendesen evett a perkban fekve, később ügyesen elcsaklizta Lőrinc csörgős rágókáját Kép
Az összes baba gyönyörű! A picik még csak cukik, de akik már tudnak mosolyogni, azok meg nyam-nam édesek!!! RékaDani gödröcskéi főleg nyamik! Meg a DagiMadár hurkái is!!!
Apropó, DagiMadár: Elli, azt nem említetted, hogy Kevin fejét érdeklődve szagolgatta egy helyes kis fehér kutyus Kép (szerintem mintha meg is nyalta volna, ahogy pont odanéztem ,de e nem biztos, mindegy, azóta már úgyis megmostad Kép)
Aztán még a két nagy baba is édike (Emma és Lili), meg Magdi két nagy gyereke is aranyos. Zsuzsi haja tényleg versenyképes!!! Lőrinc szokás szerint holt nyugis volt, és Beu, bocsi a mozzarella-fej hasonlatért, de olyan nyami az a fej! Kép Andi Danija is nagyon édi, nem is volt nyügi tényleg. Dorottya meg nagyon érdeklődő, bár a kenguruban alva is látszik Kép

Julcsi jól lefáradhatott, mert negyed hatig (!!!) aludt. Kőcicikkel ébredtem Kép

Réka Kép
végül hánykor fürdettél? Milyen volt az éjszaka?

Norka Kép
entyipentyi hurrá!!

Beu Kép
jók lettek a képek Kép

Lányok, Györgyi nagyon eltűnt, Rékababástul Tudtok róla valamit?
Miszike anyóséknál, azt tudom (szegény) Kép

Pussz
Kangi és éppenevett és csöndbenvan Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Jok a kepek! Kép De tenyleg kerunk reszletes feliratozast am! Na meg reszletes beszamolokat is!

Zsurlo
Hetkozben a Jokai uti isloka korul szoktunk keringeni, 7vegen van a nagyobb futtatas, Tettye v. Remetereten. De jo,hogy haza viszitek oket!

Lanyok
Kibujt Jazi masodik foga is. Ha ilyen tempoban haladunk 100 fogu lesz Kép
Nem irtatok pelus szoszozes ugyben, csak nekem szoszoz? Nem vagyok beeeennnaaaa Kép

Norka & 2 fogu Jazmin
norkini
 
 

 
 

Húú, lányok, tali képek szupik, Beu, feliratokat kérünk, van két anyuka, akit nem sikerült beazonosítanom!
Gombóc,
Zsombi-képek is szupik, gratula a mozgás-beinduláshoz! Kép

Köszi a drukkokat Apának, meg a gratulákat Ankának! Apaláz sajna tegnap du. magasabbra szökött, ma reggel mondjuk egyáltalán nem volt, de picit félek a délutántól. Szerintem vírus, mert semmi más baja nincs. Dokihoz nem volt hajlandó elmenni, hiába győzködtem. Ha ma du. is lesz, akkor nincs kegyelem, irány a doki.

Anka tegnap nagyot alakított. Leraktuk a nagyágyra a fürdőlepedőjét, hogy azon játszadozzon, de ő inkább úgy gondolta, hogy olyan meleg van, hogy arabnak öltözik:

Kép

Norka,
irigy-irigy fürdizésért, meg Leszterre is Balcsiért Kép.

Leszter,
nekem is nagyon-nagyon tetszett ám a szüléssztorid, csak annyira kavart vagyok mostanában, hogy nincs időm mindenre írni, így ez is kimaradt, bocsi!

És mindenki babókája nagyon gyönyörű, Zsurló, Andulkát is megkukkantottam ám tár.hu-n, Apával, nagyon édes! (Mármint Andulka, nem félreérteni! Kép)
Réka, ti is nagyon helyesek vagytok, már beazonosítottalak a nagytaliról is, ahogy írtad, hogy te vagy a pirospólós, a mostani képeken egyből megtaláltalak titeket! Kép

Mindenkinek pusza, és bocs, hogy nem írtam mindenkinek, de megint rohanok, mert Anka alszik, és el kéne szaladni venni felmosó-szettet, a hétvégén kettétört a felmosó Kép, az viszont Kép, hogy Apa kezében! (Akkor még jól volt Kép!)

Franyó
franyo
 
 


Sziasztok!

Én is nagyon jól éreztem magam a talin, annyira anyaros volt minden baba és mama is. Név szerint nem sorolnám fel, mert már megtették itt előttem és jók a jellemzések.

Norka!
Pelust én még nem figyeltem, nekem nem tűnt szöszösnek, de lehet, hoyg csak nem fiygeltem. Nagyon szöszös vagy csak egy kicsit. Azt mondjuk egyből észrte lehet venni, hogy melyik van régebben használatban.
Jazi 2 fog Kép
Tényleg akartam kérdezni, mert láttam a profilodban is, hogy van kutyátok. Hogy szoktatjátok Jazival öket össze. Mert nekünk is van egy kutyánk, most anyukámnál vendégeskedik, de úgy néz ki, anyum elutazik külföldre dolgozni, így blöki jön vissza, és nem akarom, hogy féltékenység legyen. Nem vad kutyus, Colombo féle mókás jószág, a légynek sem tudna ártani.

Kangi!
Végül is 9-kor volt fürcsi, mert a kocsiban aludt hazafelé és nem volt álmos, szépen játszadozott addig. Ráadásul apa telefonált, hogy később jön haza, de várjam meg a fürdetéssel. (EZ egyébként nálunk közös műsor szokott lenni.)Így kb. 3/4 10-kor aludt el és 3/4 8-kor kelt fel reggel. Aztán kajcsi után visszafeküdt aludni, most kelt fel újra és most olvas. Kép

Réka
muki
 
 


Réka Kép
akkor ő is jól lefáradhatott Kép Jaj, azok az orcagödrök olyan édesek!

Norka Kép
pelusszösz-ügyben nemtok segíteni Kép Viszont gratula Jázinak a 2. fogacskához!!!

Franyo Kép
apaláz KépKépKép Anka cukor, mint arabs!

Kangi
kangi
 
 


Koszonjuk a gratulakat! Kép Most hivott a baratnom, hogy fia mar 1 honapja nyuglodik es meg nincs fog. Nem mertem neki mondani a mi 2 fogunkat- nyuglodes nelkul Kép

Talaltam a neten babalexikont, minden benne van, ha valakit erdekel :
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bl1.htm

Reka
Nalunk elso perctol itt volt a kutyus (illetve mar Jati elott 5 evvel Kép ). Eleinte iro feltekeny volt, igyekeztem olyan idoszakokat talalni a napban, amikor CSAK vele foglalkoztam, aztan meg soxor voltunk harmasban a konyhaban. Hagytam,hogy megszagolja, megnyalogassa Jazi labat. Mara mar nagy haverok. Reggel a kiscsaj azzal kezdi,hogy keresi a foldon a kutyat Kép Tegnap meg a fulet nyuzta, kutya meg csovalta a farkat, szoval mar kesz a szerelem! Kép Szerintem nagyon figyelj a kutyus erzeseire, es akkor tuti nem lesz harag, feltekenyseg.

Franyo
Anka mar megint EDES!

Lanyok
Most fozom az elso krumplit Jazinak, oriasi adag, mondhatom. Kivancsi leszek,mit szol hozza?

Norka s krumplitfogenni Jazi
norkini
 
 


Ok, megvan az elso leegetett labos! Kép Kép Mit csinaljak vele? Vagy ez mar hasznalhatatlan?

Egetos Norka aki netezik krumplifigyeles helyett
norkini
 
 


Norka Kép
áztasd be, oszt estére kiderül, ki tudod-e súrolni KépKépKép

Röhi Kangi (mintha sose égettem volna oda semmit Kép)
kangi
 
 


Kangi!
Köszi a gödröcskéknek szóló bókot! Kép

Franyó!
Anka nagyon édes! Kép Mint mindig! Kép
Örülök, hogy sikerült beazonosítani minket. Kép Most fehér polóban voltam, Daniról meg van egy nagyon közeli kép, amin egész belebandzsít a könyvébe.

Norka!
Én is próbálom már őket összeszoktatni. Pelenkaszagoltatással kezdtem, most már a gyerekszagolgatáson is túlvagyunk. Azért kell csak figyelni, mert lökött kutyám mindig megpróbálja lelopni a zoknit Dani lábáról, félek egyszer viszi az egész gyereket. Kép
De még a kutya is csak 2 éves, elég gyermeteg lélek, anyukám mondja is mindig, hogy kapott két unokát. Kép

Dolgoznom kellene végre, ha már egyszer elvállaltam, de nagyon nem visz rá a lélek ilyen melegben. Azért megpróbálom!

Dolgoznilusta Réka és nagyonjátszik Dani
muki
 
 


Réka!

Nálunlk ois van kutya, és azintén a legnagyobb szerelme Emmának (bár a kutyus is lány). Szóval nekm csak jó tapasztalataim vannak, meg viccesek, de rosszak semmiképp.Kép
Kérdezz nyugodtana témában lassan szakértő leszekKép

A tali tényleg szupi volt, bár Emma a kicsikre nem annyira gerjedt, viszont Magdi Mikijébe első látásra beleszeretett. de Miki egyenlőre nem viszonozza, nos sebaj, majd pár év múlvaKép
A babák tündériek és nagyon nyugodtak.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Norka!

Én is a kidobás előtt áztatással kezdeném. MAjd számolj be mi történt a lábossal. Kép Krumpli hogy van?

Réka
muki
 
 


Manó!
Köszi szépen. Kérdés az lenne, hogy nyugodtan nyalogathatja-e a kutyus Danit. Félek a baciktól, de a kutyánk egyből mindenkit nagyon szeret, amit egy nagy adag nyállal mutat ki.

Réka
muki
 
 


Hahhahh, labos azik, krumpli mikroban siman megfott. Asszem ezentul ezt a modszert alkalmazom Kép Kisasszony meg alszik, pedig mar varom az adagolast. Kép Tettem bele kis gyumilevet, legyen valami ize is...

Pelus
Nagyon szoszol. Jazi ugy szokott elaludni,hogy olelget egy textilcuccot, es mire felebred mindenhonnan szoszoket szedek ki Kép Pedig Cseh gyartmanyuakat vettem!

Kangi
Nem rohog!!!!! Kép

Reka
Akkor miztosan nem lesz gond! Zoknilopas Kép

Na megyek egettedenyt szemlelni... Kép
norkini
 
 


Norka Kép
Igenis!!!
(ghrrrhhhhihhhhiirrrhhh - fojtott kuncogás KépKépKép)

Mikróban hogy főzted? Három hét múlva mi is kezdünk, lécci írd le! Ma megint répalé lesz a műsor ...

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Réka!

Háát, bevallom nálunk a Bori kutya nyalogatja az EmmátKépKépKép Nyalja a kezét, lábát, sőt néha az arcát is, de azt Emma nem szereti, és lehajtja fejét ha közeledik a kuyta, így azt nem sokszor éri már el. Éna kuytát rendszeresen viszem állatorvoshoz, a féreghajtás 3 havonta megvan, mindne séta után fürdetés (gondolome z nálatok is megvan). és gíy én nem csinálok a nyalogatásból nagy ügyet. Persze ha látom akkor megmosom Emma kezét, de van olyan hogy Emma mászik kia kuytához és nem veszem észre.
Nálunk utya bejár a szobába is, mióta Emma a földön van, azóta egy szőnyegn játszanak. Hát, nálunk így működik, nálunk a gyerekorvos is nagy kuty abarát, sose mondta nekem hogy ez gond elnne, sőt amikor mondtam neki hogy Emma megette a kutya tápját akkor megkérdezte hogy: És? Semmi baja se lesz tőle. Szóval...nálunk így működik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Köszi az eddigi válaszokat, sajnos megint kénytelen vagyok zavarni titeket, mert még mindig van kérdésem. Azért remélem nem köveztek meg!Kép

1. Mellszívó, akinek van, milyen van, és bevált-e. (A mellszívó helyett majdnem fejőgépet írtam.Kép) Én csak az elején gondoltam fejni, hogy hamar legyen sok tejci (tudom, hogy a sok mellretétel is ezt eredményezi, de szeretném, ha lenne a fagyasztóban egy kis tartalék későbbi esetleges problémák esetére, pl. betegség).
2. Apám teljesen kiakadt, hogy nem akarok cumisüveget venni. Ti vettetek a biztonság kedvéért cumisüveget, vagy én vagyok túl bátor, hogy úgy gondolom, hogy nem szükséges, legfeljebb pohárból itatok.
3. Olvastam több helyen, hogy kell beszerezni olyan lepedőt, aminek az egyik oldala gumis, a másik frottír, hogy baleset esetén a matrac ne legyen nedves. De akkor mi értelme szellőző kókuszmatracot venni, ha úgyis gumilepedőt teszek rá???
4. Orrszívóból milyet érdemes venni? Nekem a porszívós változat túl durvának tűnik, meg ugye hangos is.

Előre is köszi a válaszokat!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Jelentem a krumpi a kutyanal osztatlan sikert aratot... Jazi nem rajong erte. Varunk meg... Kép
Tapasztalt anyukak, erdemes ilyenkor megkostoltatni a sargarepat v. hagyjam es varjak ameg megeszi a krumplit?

Zsizsa
Nekem Pesztonka markaju elektromos mellszivom van, nagyon bevallt, de ugyanez a baratnomnek semmi tejcit nem birt elocsalogatni... Nem mondom, de ez is egyen fuggo... Ehhez tartozik egy orrszivo is, u.hogy vegul is elektromos de nem porszivos. Azt mondjak nagyon jo, mi meg nem probaltuk. Vettunk sima kezi orrszivot, mar ki is dobtuk Kép
Mi sima lepedot hasznalunk a legateresztos matracra, mert Jazi mostanaban soxor alszik hason. Ha baleset van, siman kimosom. Szerintem is butasag gumilepedot tenni legateresztosre.
Cumisuvegunk nekunk sincs, nem is volt! Kép

Kangi
Azt hiszed,hogy kirohogsz, oszt meg megosztom Veled a titkot? Na azt mar neeeemmm! Kép
Szoval 1 kr. kis darabokra rongalva, muanyagba bele, ra pici viz. Lefedve kistanyerral, 8 perc alatt ready. En gyumilevet tettem hozza, mert nagyon szarad volt+pici tejet fejtem bele. Turmixoltam es hoppla, mar eheto is, csak nem Jazinak Kép

Norka es krumplitnemszeretem Jazmin
norkini
 
 


Norka!

A sárgarépá általában sokkal jobban ízlik nekik mint az ízetlen krumpliKép A krumplit legtöbben csak sürítőnek használják, mint pl a rízst is. Szóval én a helyedben próbálnék mást.Kép Arról nem bezsélve hogy neki is van már ízlése, előfordulhat hogy a krumplit nem fogja szertni, de a répa ízlik, vagy az alma nem jön be neki de a barck igen. Érdemes próbálkozni többfélével.

zsizsa!

nekem is pesztonkám volt, de nálam az egy kész katasztrófa volt. A kezem rettenetesen fájt tőle, mert szinte úgy kellet kipréslnem káézzel a tejet. Hozzáteszem hogy nem volt sose sok tejem. A hozzátartozó orrszívő meg egyáltalán semmit sem szívott ki Emmának.
Ha egy baab náthás szerintem kénytelen vagy a porszívós orrszívót hazsnálni, mert az pár másodperc alatt kiszedi aminek jönnie kell, a másikkal meg turkálhatsz ott percekig, és sehol semmi. Az orvosok is a porszvóst ajálják. esetleg érdeme még egy másik kézi, ha pl már eszik és a kis drága az orrába dörgöli a hamit és csak azt kell kihalászni, arra jó, de komolyabb dolgokra nem.

Gumis lepedőt szerintem felejtsd el, vagy ha olyat taszel akkor felesleges a kókuszmatrac. Nálunk kókuszmatrac van, sima lepedővel, soha semmilyen baleset nem érte, pedig nagyon bukós volt Emma, mindíg elég volta lepedőt lecserélni. megh egy textil pelenkát tettem a feje alá.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok lanyok!

Lanyok, par napja estenkent Petra egesz furcsan sir. Persze nem minden este, es csak rovid ideig (pl. furdes utani oltoztetes kozben, stb...). Nem hiszem, hogy baja lenne, szerintem inkabb akkor csinalja, amikor mar kezd faradt es turelmetlen lenni, de azert elgondolkodtam, hogy nem fajdalmaban csinalja-e. Nagyon hangosan, szinte visitva sir ilyenkor, csukott szemmel. Ha felvesszuk, megnyugszik, de azert huppog tovabb, es ha letesszuk (mert muszaj, pl. hogy feloltoztessuk), akkor folytatja. Tegnapelott este vizesen, torulkozobe csavarva szoptattam meg, akkor nyugton volt, de amikor feloltoztettuk, akkor ujra jott a bombi. Lehet, hogy megprobaljuk majd korabban lefektetni, hatha az segit... Ja, es napkozben meg ugyanolyan kis vogyori, mint eddig, hangjat sem lehet szinte hallani.

Most csak 1-2 gyors valaszra futja.

Beu,
Koszi a bluzos dicseretet, az igazsag az, hogy ezt a ket bluzt hordom szinte mindenhova, nem akarok tobbet venni, hatha ez majd osztonoz a mielobbi fogyasra. Eddig ennek nem sok eredmenye van mondjuk...Kép A C7A-ban vettem oket, az Arkadban, es nem is voltak dragak. Es meg vasalni sem kell oket!Kép

Myssnia,
Akkor nem csak en voltam ilyen hudehatarozott a szulesnel?Kép Bar nem is hatarozottsag kerdese ez asszem, csak azt akartam, hogy hagyjanak beken a kerdeseikkel, gondolom, Te is igy voltal.Kép

Zsizsa,
1. En Avent Isist kaptam kolcson, nekem bevalt, bar mas fajtat nem is probaltam.
2. Az Avent Isishez adtak cumisuveget, meg a kolcsonkapott cuccok kozott is volt, aztan meg ajandekba is kaptam, de gyakorlatilag nem hasznaljuk oket. Hosszabb setakhoz viszek kis vizet magunkkal, de talan ha 2-3-szor megkinaltam vele, sokat mondok. De azert szorgosan forralgatom a vizet, hatha egyszer szukseg lesz ra.Kép
3. Kokuszmatraccal kapcsolatban en is erre jutottam, mint te, plusz meg elkepzeltem, milyen lehet a 30 fokban a gumis hatoldalu lepedon. Ugyhogy mi sima pamutlepedot vettunk, es eddig talan 3-szor fordult elo, hogy kicsit kifolyt a kaki. Ilyenkor sem csinaltam nagy gondot a dologbol, mososzeres vizes szivaccsal kidorzsoltem, a matracot megforditottam, hogy a nedves fele lefele legyen, es kesz. Lehet hivni a GyIVI-t!Kép
4. Orrszivobol azt mondjak, csak a porszivosank van ertelme. Voltunk mas okbol fuleszeten is, a doki meg is kerdezte, hogy van-e nekunk ilyen, mert bar most nem ilyen problemaval mentunk, de ez nagyon hasznos egeszseges gyereknel is. Hangosnak nyilvan hangos, de szerintem egyaltalan nem olyan eros, mint ahogy azt az ember elkezeli. Nekunk Arianna nevu van, jol mukodik, de nehez tisztitani, nem tudom, a tobbi tipust lehet-e esetleg egyszerubben.

Na megyek lecsot fozni 3 kilo paprikabol.Kép Udv:

Leszter es elobbazertennikap Petra
leszter
 
 


Sziasztok!
Zsizsa! Cumisüveg: az én lányom két hónapos, és én nem akartam cumisüveget venni. Végül aztán kaptunk. A kislányom csak szopik, így nem használjuk, szépen kifőzve áll a konyhaszekrény egyik polcán. Aztán kb. két hete egyik este rosszul lettem, és bevittek a kórházba. Szerencsére semmi komoly, reggel már jöhettem haza. De a férjem cumisüveggből adta oda a kislánynak az éjjeli adagját. (Van a fagyasztóban valamennyi anyatej, és szerencsére elfogadta a lány.) Szerintem pohárral nagyon nehezen boldogult volna, mivel soha nem ivott még abból (illetve most jut eszembe, a kórházban már igen, dehát a csecsemősöknek több gyakorlata van az itatásban). Azóta minden rendben, továbbra is csak szopik a lányunk.
Szóval, szerintem egyet érdemes venni a biztonság kedvéért, inkább legyen és ne használjátok soha, minthogy egyszer kellene és nincs.

További jó készülődést!

Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Sziasztok!


Felraknám a képtárba a képeket, de hogy kell?
Beu klasszak a képeid!

Segítsetek légyszi!

Köszi
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Sziasztok!

Hát nem tudom mi van ma, lehet, hogy a nagy meleg, de Robó egész délelőtt nem aludt max 1 ótár öszz -vissz. Még most sem igazán alszik.
Óránként cicizne, de ez sem jó így.
Hát eleinte nagyon ügyi volt, három óránként evett de most....
Nálatok is voltak ilyen "zavarok"?
Bízom benne, hogy legalább az esténk nyugisabb lesz talán.
Nem tudom, hogy érdemes e így fejegetni, hiszen szegénykém bármikor megéhezik.
Remélem tudtok vmi jót írni...


Anita
anita77
 
 


Sziasztok!

Zsizsa!
Mikinél Pesztonka mellszívóm volt orrszívóval együtt. Az is jó volt, csak nekem a sok tejcsi miatt nem volt elég a 1/4 óra fejés és a motorját csak ennyi ideig szabad egyszerre használni. Most Avent Isisem van, ez kézi és így nincs időhöz kötve. nekem mindkettő bejött. Porszívós orrszívóm is van,ez egyáltalán nem drasztikusabb, mint a Pesztonka, csak hangosabb és szerintem hatékonyabb. Amelyik baba bírja a poszívó hangját, annak inkább ezt ajánlom.
Sima pamut lepedőt használunk és cumisüvegünk csak azért van, mert a mellszívóhoz adták, de nem használjuk, nem is fogjuk. Van kiskanál+pohár. Kép

Norka!
Szerintem próbálj ki mást is, hátha az jobban ízlik neki, nem minden baba kezdi a krumplival.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Manó_2

Beu leírását másolom én is ide, ahogy tegnap Gomboc.

http://kep.tar.hu
- itt a feltölteni a képeid linkre kattintasz
- beírod, amit Csucsuka küldött, felhasználót és jelszót
- a képkezelőre kattintasz
- kiválasztod a legördülő menüből, hogy hova szeretnél felrakni képet,
- az oldal alján van egy rublika, ahova ez van írva: "Hány képet akarsz feltölteni" . Ez maradhat 1, de lehet több is.
- utána a Browse gombra kattintva csatolod a képet, ami valószínű a te gépeden van valamelyik mappában.
- ha ez megvan, akkor mehet a "mehet" gomb.

Anita!
Nálunk is vannak ilyen zavarok. Volt, hogy 4 óránként evett, boldog voltam, hogy milyen ügyes. De aztán két hét után megunta, ma van, hogy 2 óra után éhezik meg. Ilyen melegben meg pláne szomjasabbak is. Ma délután egyénként Dani is extra nyügi. Kitartás!

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Ancsi az elmúlt egy hétben egész szépen fejlődik alvásilag. Talán fordulnak a csillagok? Tegnap 3/4 4-ig aludt, ma 3/4 5-ig, igaz ma nem aludt utána vissza.

Zsizsa: cumisüveg: úgy képzeld el, hogy 4 gyerek után nem tudom, miként kell tartani a cumisüveget! Pedig ebben kissúlyú ikrek is voltak, meg rendszeresen apuka/nagymama által lefejt tejjel etetett csemete is. Most a négyeskének a kórházban a saját nagy evőkanalammal adtam a lefejt pár ml tejet, kb, 48 órás korában. Szerintem nem kell cumisüveg.
Fejőgép (nyugodtan hivd igy, én is mindig igy hivom): nekem Medela elektromos van, ikrekkel fél évig naponta sokszor fejtem, bevállt. MOndjuk nem a saját 3V-os adapterével, hanem egy 4,5 V-ossal használtam.
Orrszivó: csak porszivósat! Ne félj tőle, próbáld ki, nem direktben a porszivó ereje megy az orrba. Első gyerkőcnél még volt kézim, hát naponta sokszor leizzadtunk és szadiztuk a 2 hónaposan taknyos fiamat vele, katasztrófa volt. Azzal be kell nyúlni az orrba, a porszivós félékkel nem.
Lepedő: szerintem is maradj a szellőző félénél.

Anita: lesz ilyen még máskor is, az igény szerinti szopi pont az, hogy ha igy akarja a gyerkőc, akkor nem törődünk azzal, hoy korábban tovább kibirta, hanem adunk neki. Ebben a melegben a szomjúság is okozhatja.

Krumplifőzelék: anno nekem az jött be, hogy relative sok tejet tettem hozzá, főzőviz nélkül. (mint a krumplipüré). Első gyerkőcnél még felirtam, hogy igy jobban megette. Ha répalevet már kapott, akkor szerintem nyugodtam meg lehet néhány nap múlva azt is próbálni, akkor is, ha a sima krumplit nem fogadja el.

Nagyobb lányom szerint kisebb lányom ma hasrafordult egyedül. Az elejét én nem láttam, miként került oldalra, Ilcsi szerint nem segitett. Oldalról viszont tény, hogy átbillent. Nem ismételte azóta.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Voltunk ma 4 hónapos oltáson. Szegény Julka nagyon bömbizettKép Most persze a szokásos műsor, nem eszik szinte semmit és nagyokat alszik, ébren meg nagyon nyűgösKép Csak 40 dekát hízott egy hónap alatt, most 5740, de a doki néni csak azt mondta, hogy abszolut átlagos. Így nem parázomKép Ja, és 61 centi, így ilyen súllyal is hurkinak tűnik. Lehet, hogy a 150 centis nagymamám termetét örökölte?Kép

Barátnőmék még vannak, csak most elmentek kirándulni. huh, de nyüzsi egy 3 éves érdeklődő kissrác, már elszoktam tőleKép Taliért irigy.

NorkaKép gratula a fogacskához, csak így továbbKép

ZsurlóKép Balaton nagyon meleg, nagyon kicsi, a kölykök élvezik, férj szerint nem a vízbefullástól kell félteni őket, hanem a sárdobálástólKép viszont sok a sikló, szegény Andris írtózik tőlük, Zsuzsi meg kifogjaKép

ZsizsaKép én sem tennék gumilepedőt alá, a kórházban ugye az van, második nap már csendben kivettem magam alól.
Porszívós orrszívó az egyetlen jó a füldokik szerint. Szívni muszáj, ha náthás, mert különben a fülére megy. Különben félelmetes látványa ellenére fájdalommentesen szív, az én 9 és 7 évesem maguk kérik, ha nagyon be vannak dugulva. Sőt, én is használtam már, annyira megkönnyebültem utána. Vigyázni kell a szíváserősségre, rá van írva a szívóra, hogy max. hány watt.

Urszila
urszila
 
 


NorkaKép Lábos: tégy bele sós vizet, és tedd oda főni. Csak nehogy megint leégesdKép Utána súrolás.
urszila
 
 


Mindig elfelejtek valamitKép

LeszterKép nálunk is meglepő módon vannak nagy nyügik újabban. Sőt, tegnap késő du. iszonyúan sírt, könnyekkel, húzkodta fel a lábát, hasa fájt? Beadtam neki egy papaverin kúpot miután a Gripe Water nem használt, 10 perc nyugi, utána uaz. Több info vár feldolgozásra, és kifáradnak?

Beírtam az adatokat a babaszobába, még mindig az átlagos sávban nyomulunk, csak átkerültünk az alsó részébe. Úgyhogy még nem adok neki zsíroskenyeretKép

Urszila
urszila
 
 


Kangi!!
mail mentKép
Heni
heni1979
 
 


ez a 150.üzenetKép
heni1979
 
 


Norka Kép
aha, köszi, bár akkor nem tudom, fogja-e szeretni ...
Kutyu a krumplival Kép

Heni Kép
válaszmail ment.

Urszila Kép
szegény Julka!! Puszi neki lábira!!!

Leszter Kép
tuti fáradtságtól! Sok az élmény, elfáradnak bele. Ahogy egyre inkább tágul neki a világ, úgy egyre jobban elfárad. Arra viszont ősz szakállú dokibácsik sem tudják a választ, hogy fáradtságtól miért ORDTANAK, miért nem ALSZANAK a bébik KépKépKép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Azt elfelejtettem megírni, hogy a répalé ma is ízlett pohárból Kép
Ja, és mivel tegnap este iszonyatos pacsálást csapott már a kiskádban, de úgy, hogy úszott a szoba, ma este matrjoska-rendszerű kádba tettem (kiskád a nagykádban). Hát azt a fesztivált!!! Kár, hogy pucérka, mert szívesen feltölteném valahová, így csak képzeljétek el, ahogy kézzel-lábbal pacskol, mint egy vízimalom, csobog, fröcsköl és röhög KépKépKép Imádtam!!!
Apacukor a Szigeten, így neki felvettem videora a Nagy Fröccs egy részét (a többit majd kint megissza Kép)

Pussz
Kangi és fröcskölésben kifáradt, elaludt Julcsi
kangi
 
 


KangiKép

Köszi, rendi vagyKép

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

Nálunk nagy változások vannak én nem is gondoltam vbolna, hogy egy gyerek pár nap alatt ennyit tud fejlődni. Már múlthónapban megvettük Márknak a bébikompot, de ddig nem tudta használni, mindennap beraktam egy kicsit de semmi csak játszott a rávaló játékra, erre tegnap mit kell észre vennem a fiam elindult vele oldalra illetve hátra felé. Ma már előre is sikerült vele haladnia olyan boldog voltam. És felállt benne amit eddig nem csinált. Csak nézztem nagyokat, hogy mit csinál az én kisfiam.

Zsizsa: Nekem Avent Isis mellszívom volt amég el nem adtam de nagyon szerettem, mert jó volt.
Cumisüveg sajna nekünk kellett, mert a kicsi fiam nem volt hajlandó elfogadni a cicit, így jó volt, hogy van cumisüveg mert kanálal etettni egy csöpséget elég nehéz lett volna főleg éjszaka.

Na most ennyi
Andy aki nagyon boldogKépKépKépKép
andy78
 
 


Sziasztok

Zsizsa
nekem Avent isis mellszívóm van, nagyon bejön, bár ma már ritkán használom. Ahhoz jár 2 db üveg.
Cumisüveg sztem arra jó, ha én nem vagyok, vki megitatja lefejt tejjel, ill. én viszek neki benne forralt vizet, ha sétálni megyünk.
Kókuszmatracra nem szabad gumislepedőt
Nekünk porszívós orrszívónk van, szerencsére még nem kellett használni, de állítólag az a legjobb. Vettem egy kézit is, de kétlem hogy bármit is kiszívna

Norka
krumplievőkutyu Kép

Kangi
pancsi-Julcsi édes lehet Kép

Ma volt de. a védőnő kb. 1,5 órát, ebből 1 órán át a Görögországi élményeit ecsetelte, aztán mikor levegőt vett, gyorsan kérdeztem néhány dolgot Danival kapcoslatban is, majd elment.

Danit délelőtt összecsípkedte egy szemét szúnyog Kép De vagy 15 helyen. Szegénykémnek olyan piros minden csípés, némelyik extradagadt is Kép. Védőnő mondta, Fenistil géllel kenhetem. Kangi, szakértői vélemény? Kép

Andi
psandi
 
 


Andi Kép
mehet a Fenistil KépKépKép De holnap nézd meg, nem csapta-e ki még jobban, mert akkor inkább kérj a patikában rázókeveréket. De remélhetőleg nem lesz baj.
Védőnő ... na, szép! Azt hiszi, társalkodónőnek fogadtad? Nahát!!!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Na mi van, lányok? Mindenki a Szuperbulit nézi???
Nálam az megy, épp az Apostol danol. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem az énekes a lila zakóban mindig Piszkos Fredre emlékeztet, miután tiltakozása ellenére megfürdették és kifésülték a szakállát ...

Árva Kangi
kangi
 
 


Orsoly,
A képeket itt találod, Csucsuka képei között: http://kep.tar.hu/friss_babak/index.phtml?aid=27582083&beginnum=12 (Tali 001-028)

Manó2,
Jó képekKép

Franyó,
KépKép

Norka,
Gratula a 2. foghoz.

Zsizsa,
Mi egyetlen cumisüveget sem vettünk, így is van 6 (ajándéékba kaptuk)! Ráadásul nem is használjuk.

Ildi,
Gratula a forduláshoz.

Andy,
Ügyes MárkKép

Kangi,
Én is itt vagyok egy kicsit.Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Ma extra kondis napom volt, mert Zsebi valami ébrentartót kaphatott a két szurivalKép Azt hiszitek, a nyugtató kúp kiütötte? ÁÁÁÁÁÁ...és egész nap vigyorgott, persze, csak ha cipeltem. És most, hogy már tudom, 6820 g az én lyányom, már nehezeltem is a dolgotKép Ja és a szurihelyekkel is tök mákunk volt, mert borogatás nélkül is alig látszik valamiKép
Timi meg egész nap pacsált a kerti csapnál, és a kutyát is folyamatosan rettegésben tartotta egy vödör vizzel (képzeljetek el egy bazi nagy német juhászt, aki sikítófrászt kap egy kanál víztőlKép)én meg a hasamat fogtam a vigyorgástólKép A kiscsaj egyszerűen falat volt, amint egyszál bőrben illegette magát a vízsugárban...a fotókat a gonosz cenzor törölteKép
Ja, éjszakai helyzet tovább romlott, Zsebit tegnap este 8-kor letettem, 10-kor ébredt(nem reggelKép), és aztán 2 óránként. Mi a nyavalya nem szimpi neki a légkondicionált odújában??? Egyre morcabb vagyok kialvatlanul, ma alig láttam ki a fejemből autóvezetés közbenKép

Kangi, a pacsálós kép agyban megvan, mert Timi ugyanezt csinálta a frissen parkettázott szoba közepénKép Apjuk először törölközőt borított a kiskádra, aztán feladta, és lányom elfoglalhatta helyét a sarokkádbanKép

Andi, Timinek is a Fenistil szokta helyrehozni a csípéseitKép Ne ijedj meg, egy babánál sokkal erősebb allergiás reakciót vált ki egy sima csípés, így a pukli is mérföldekkel randábbKép
Azért a kenőcsözés után Kangi tanácsára hallgass, és szemléld meg az eredményt, mert nekem pl csúnyább lesz tőle a csípésemKép

Anita, talán fejlődési ugrásnál tartotok, azért ez a nagy kavar. Ilyen szokott lenni a babák 6 hetes és 3 hónapos kora körül is. Ne izgulj, ha a kicsipasi felturbózta a készleteket, helyreáll a rend...átmenetilegKép

Norka, nálunk a krumpli addig volt tiltólistán, amíg anyatejjel csináltam Timinek. Neki már akkor jólfejlett ízlése voltKép Sőt, teljesen elhalálozott ötlet volt részemről a fűszermentes babakoszt is, kicsi Timi szerint FUJJJJ!
Az odakozmált krumplin nem kuncogok, nekem egyszer sikerült fél délelőttön át főzni egy pár virslit. A baj csak akkor tűnt fel, amikor fekete füst türemkedett a szobábaKép A koromfekete lábos alján két pici széndarabkát leltem, még a kutya is lesajnálóan nézte (finnyás magyar vizslájaKép)
Anyámnak vehettem új lábostKép
A pelenkaszöszöléshez nincs tippem, nálunk a hajamat eszi Zsebi marokszám, így már fel se tűnik pár szöszKép

Urszila, puszi Julka lábáraKép

Leszter, nálunk a fürdés utáni öltöztetés sokszor jár sírással, mert egyszerűen nem akar kijönni a kádból a gyermek. Mégiscsak Halak a szentemKép
Egyébként tényleg a túl sok rájuk zúduló infó okozza a kiborulást és ez bizony egetverő ordibával járKép

Lányok, a taliért utólag is nagyon irííígyKép Nagyon helyesek vagytok a képekenKép Az azonosítással azért nekem is vannak gondjaim, ha lehet, segítsetek a hülye vidéki nyomoránKép

Na, még utoljára egy kép, hogy derüljetek:
Timin kiütöttek az apai génekKép
Kép

pusssz
Momo


Momo
momo
 
 


Maci_2 Kép
hurrá! Végre egy hang!!! Megőrülök ebben a melegben ...

Kangi
kangi
 
 


Momo Kép
kép nem láccik Kép
Hihi, Timi, A Vedervizes Kutyarém! KépKépKép
Éber Zsebi KépKépKép
Megint egy nap, amiért nem irigyellek.

Kangi
kangi
 
 


Momo Kép
tévedettem! Láccik, és minő cuki!!! KépKépKép

Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Leégett lábasnak domestost töményen reggelig. Ha még akkor sem jön ki könnyen, akkor nyugodtan végy tőle érzékeny búcsút.
Szöszös pelusokat próbáld meg esetleg hagyományosan kifőzni (nagy lábas, rotyog a tűzhelyen) én a szagát sem bírom, de anyám esküszik rá, ezért az első két gyerek előtt végigcsináltatta. Harmadszor már nem volt rá érkezése, őrült, hogy a nagyobbik lányom hajlandó volt a ruhákat kivasalni, én örültem, ha a nagyméretű családtagokéval megbirkóztam. Egyébként az a kis szösz direkt jó az emésztésnek, éppúgy mint a papír.
Nekem medela mellszívóm van, és bár a motoros részével prímán fejtem egykor, most nem tudok. Maradt a kézi erő, amit három hónap után ma újra bevetettem, mert ded a hőségben kevesebbet eszik. Viszont éjszaka bepótolja. Igenis tudok álomban szoptatni. Azt hiszem, a szemem sem nyitom ki mindig.
Rázókeverék kutyafülét sem ér. Az összes csalánomat bekentem vele, a lányaim halálra röhögték magukat rajtam. Mondjuk a hanmgulatnak jót tett, de akkor már nem csak viszkettem, hanem hülyén is néztem ki. Azért kenjétek nyugodtan a dedekre, legalább marad a jó érzés, hogy tettetek valamit. Ilyen melegben egyébként ők is lehetnek csalánosak, melegkiütés. talán a hintőpor segít.
Ildi! Az én fiam is mindig a lányoknak mutatványozik. Néha azt orrintom, hogy besegítenek. Míg mindkét félnek jó, engem nem zavar.
Négyéves Orsi az úszótáborban semmit nem hajlandó megcsinálni. De azért jól érzi magát. Vélemény? A passzív tanulás is hasznos, ráadásul jó levegőn van, vagy szegény kisóvodás maradjon inkább az anyja szoknyája mellett, akkor jobban tudja követni a minimaxot?
Sofka

Ja, újra számoltam. A férjem két nagy gyereke meg a mi három kölkünk, az öt. Ha mégis lehet még egy, mert a csillagok, meg az anyagiak, meg a mittomén, akkor lesz 6.

Tetvek kiölve, serkék lehuzigálva, naponta ellenőrzés. Az élet szép. TEgnap a homokot akartam szálanként eltávolítani. Lehet, hogy ez mátr kóros? NA alvás, jó éjt. Holnapo hatkor ébresztő, kaja és fürdőruhacsomagolás. Hétkor jönnek a delfin-csajokért.
sofka
 
 


Csajok, vérciki, Zalatnay egy oktávval mélyebben énekel, mint ifjan!!! ... vajon a domborúbb mellkas miatt rezeg mélyebben ... ?? KépKépKép

Fujdeundok OFF Kangi
kangi
 
 


KAngi, en is vagyok, csak lapitok. Kép
Voltatok vegul a Szigeten? NAlunk Apaja konstatalta szomoruan, hogy Ot senki sem hivta ki Szigetelni...Kép

Momo, apja es lanya. KépKépKép

Norka es a krumpli. Mi lett a labossal? Es mi a kovetkezo kajakiserlet? Kép

NA szoval, mivel csak 2 valasz erkezett, ezert ujra kerdezek: szerintetek Zsombi mehet mar sportkocsiba? Nem teljesen ultetve, hanem ugy felkig fekvo pozicioban?

Tali kepeket megneztem, probalok beazonositani, de nem megy. Kép Legysziiii, feliratozzatok a kepeket! Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Aha, a második nótát már playback-ről nyomja Kép

Mostmárabbahagyjaacikizést OFF Kangi
kangi
 
 


Sziasztok

Kangi
mijaza Szuperbuli?

Norka
azt hittem a Koztarsasag terre jartok, a fu miatt. Csak holnap megyunk Pecsre, en es Andus, apa utalja a szuleimet itthon fog szingliskedni. Kozben a szuleim mar elsoztak a kiskutyakat, meg jo hogy nem mentunk le kocsival egy darab arva kiskutyert. Viszont elegge beegtem azok elott akiknek odaigertuk oket Kép. Ezert nem is hivtak fel a szuleim Kép sunnyogtak. A mi kutyank sajnos marad meg, leven husky, bar egyre szokosebb, felek hogy baj lesz. Jo lenne elhozni, de Andus 2 eves koraig nem kockaztatunk, pedig elegge hianyzik. KrumplifozelekKép.

Urszila
siklok Kép (es ha elmondjatok neki, hogy nem bant, en elveztem oket, foleg ezert)

Zsizsa

Orrszivos porszivonk van, Andus fel tole, de kell es jo dolog, foleg ha nathas a baba.

Franyo

Apanak egy szot se Kép remelem nem olvas bele. Rolam sajnos nincs szalonkepes kep .Kép


Na megyek takaritani, nem rom-eltakaritottam mar egy ideje (ideologia tegnapelott volt a szuletesnapom de tegnap tartottam.)Szuperlustasag.

Sziasztok
Zsurlo es Andus
zsurlo76
 
 


Gombóc Kép
talán igen, de kösd be. Én is kicsit feltámasztom már Julcsit (fekvőhöz közeli, de már nem vízszintes pozícióban).
Végül nem volt Sziget, pedig ma hívott egy cimbi, de Apacuka kint van. De nem bánom. Majd jövőre. Talán.

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Zsurló Kép
össznépi cukrozott takonyszósz Lakodalom Lajos módra, m1-es díszletekkel, a tér közepén színesre világított szökőkút Kép
Mondom én, aki (jobb híján) ezt nézem. Háttérnek jó ... és ha van, akit tényleg érdekel, hát mért ne legyen műsoron?

Kötekedő Kangi (de csak mert szalma vagyok Kép)
kangi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?