Megpróbálkoztam Nati önálló altatásával. 9.15 óra csörög, indul a pakolás. 9.45 villany leolt, ágyba be, én mellé. 10.00 tele a hócipőm, Nati éli világát. Lelécelek fürödni, Nat időnként kérdezi, hogy készen vagyok-e. 10.30 szétázott a hátsóm a vízben, kicsit melléfekszem, hátha, elv ide vagy oda, pár perc után Szabi felsír. Kb 11, mintha el lenne keseredve, Robi bemegy, megsimizi a kezét és azonnal elalszik.
Több, mint egy órát várakozott nyugisan sötétben az elméletileg fáradt gyerkőc.
Valami mást kell kitalálni, a sírni hagyás nem működik, még a sírásig sem jutottunk el ennyi idő alatt.
Timocska,
Azt hiszem, ez a vas a marhahúsban megragadta a fantáziámat.
Nem egy egyszerű dolog referenciát találni.
Jobban járnál egy kis lóhússal.
Hiányában van nyúlhúsos bébiétel is.
http://www.elelmezes.hu/szamok/05/10/14.htm
Azt hiszem, csinálok egy kis mákostésztát.
Én inkább állnék egy órát a pénztárnál, minthogy sötétben kidugjam az orromat.
Én olyankor még megpróbálom tettetni az alvást. Sokszor bejön, Szöszmösz elunja a magányos gajdolást.
Ágiboldi,
Pelenkázás:
Mondjuk..Énekelni próbáltál? Legalább 10 mp előnyt ad.
Nem mondom, hogy mindig bejön, de ha belemászok Szabi képébe és énekelek, többnyire eléggé ledöbben, hogy félig legalább belerázzam a pelenkába.
Vagy..A földön pelenkázva a lábaddal le tudod fogni (a vállát kell tartani), nagyon gyorsan lehet csinálni, nem viseli meg. Esélytelen veled szemben.
Esetleg..Ne fektesd le addig, amíg nincs kibontva, lehet törölni ülve/mászva/állva, persze a kakást nem, az szívás
. A krémezés is mehet úgy tessék-lássék módon, ahova nem kerül, majd odakeni a pelenka. Amikor fel kell rá adni, akkor valahogy rögzítsd az egyiket, majd a másikat rendesen és vissza az elsőhöz. Ideális estben erre a pár másodpercre le lehet nyomni, de állva is megy egy kis gyakorlás után.
Az altatós szopi elhagyása nehéz csak, nekem macerás volt egy ideig anélkül elaltatni. Robi átvette az éjszakai altatást, így nem volt gond. A délutáni, reggeli szopi egyszerre tűnt el, pont egy éve. Ha nem kérte, nem szoptattam meg, volt, hogy kihagyott egy napot, másnap meg 3-4x akart szopizni. Pár héttel a vége előtt még rendszeres volt az a 3-4, aztán meg két hónap alatt úgy elfelejtette, mintha soha nem is lett volna.
Kedvenc kaja:
Nincs.
Max egy kis kenyércsücsök, amire teljesen beindul. Meg bármi, amit maga tömhet a szájába. Például tejpép, sült csirke, porcica.
Altatás:
Akkor alszik, amikor álmos. Napjában 2x, kivéve, ha vmi felrúgja a dolgokat. Ha jól számolom, ma 4x aludt, mert mindig fel kellett ébreszteni vmi miatt.