Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Timi! Ezek a képek gyönyörűek! Megkérdezhetem mennyibe került és hány kép? Jöhet privibe! A ruha a sajátotok?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Végre van egy kis szabadidőm, tegnap lezajlott a vacsi, minden rendben ment, Gergő egészen jól bírta. Vacsi közben verte a tam-tam-ot (pedig akkor ő már túl volt a vacsin, de hát "bélgép"), úh kapott egy kis pulykahusit. Gondolom nincs nagy különbség a csirke meg a pulykamell között. :roll:

Hasonalvás: Leához hasonlóan, Gergő is csak mostanában kezd hason aludni, lehet, h most jött el az ideje. :lol:

Körömberepedés: vmilyen vitaminhiány okozza, de most nem tudom, melyik vitamin. :oops:

nappali itatás: nekünk nagyon bejött a hársfatea pici cukorral. 2-2.5 dl elfogy belőle egy nap. :D

Virsli, párizsi: párizsit mi sem eszünk, füstli becsúszik néha, de Gergő nem kap.

Mazsi! Nálunk is parketta van, és a sima tapadó"korongos" zokniban elég jól boldogul....bár Beni szilikontalpúja biztos jobb.
:roll: Olyat még nem is láttam, Ria, hol lehet venni?
Ja, és mi is holnap megyünk vásárolni Karácsonyra. :shock: :shock: :shock:

Nappali alvás: egyre rázósabb, tegnap 2x fél óra volt. :shock: Ráadásul ringatnom kell, úh leszakad közben a derekam. :?

Timo! N szuperek a képek!!! Most már bánom, h mi nem mentünk el még Karácsony előtt. :( Úgy gondoltam, h majd az egy éves szülinapján készíttetünk róla egy fotósorozatot, de lehetett volna most is. Brü-hü-hü. :cry: :cry:

Kéne már bejglit meg mézest sütni de semmi kedvem.... :?
Vendég

Pann! Én a kenguru goldba vettem a zoknit. Hát nagyon megérdemled már hogy jól aludjon éjjel Gergő! Talán te "szívtál" az egyik legtöbbet az éjszakákkal! Én adtam már neki pulykacicit. Az összes szárnyast kaphatják, kivéve a kacsát mert abba nagyon sok a koleszterin. :)

KépKép
csongria

Sziasztok!

Mazsi!
Milyen Kőrösön laktok?
Emilinek is van olyan zoknija, és a Bendonban vettem kuponosan, 890-ért :wink: Persze ezt is leveszi,mint mindegyiket. :evil:
Én is megyek fodrészhoz, kozmetikushoz, körmöshöz az ünnepek után, és közben :D Én is nagyon várom már! :wink:

Gyógyszerízesítés:Én egyszer bevágtam egy üveg epres kanalast egyszerre, pedig eldugták előlem, de felálltam egy székre, és kihalásztam.Persze nem mondtam meg senkinek, és csak későn vetták észre anyáék, hogy hiányzik a lötyi az üvegből, de nem lett semmi bajom. :shock: Csak elmúlt a köhögésem :lol: Biztos vmi gyenge szer lehetett, ha ilyen sokat kellett belőle inni, hogy hasson :lol:

Dana!
Nem lehet hogy kevés van a cciben és ezért tekergti?Tudtommal akkor szokták csinálni.Így próbálja tejtermelésre bírni a mellet.De tapasztaltabb szopisok majd mondanak vmi okosat is. :wink:

Timi!
Jujj, de szupik a képek!!!!irígy- irígy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Én si szerettem volna iylet csináltatni, dehát a távolság :twisted: :twisted: :twisted:
A ruhát is ők adták?Édes a kis csattal4nagyo jók a beállítások!!!!
Tündér! :D
Látom jól bírta a fotózást!Mennyi ideig tartott kb?

Pann!
Olyan zoknit kapni a Brendonan i, és a Kenguru Gold boltokban is.

Képzeljétek tegnap vendégségben voltunk, és ott volt lépcsőa lakásban.Emilinek megmutattam az alsó 2 lépcsőfokot, és a többin maga ment fel,mintha mindig is ezt csinálta volna! Shocked Én csak ámultam-bámultam!Nagyon ügyes volt.A lefelé menet még nem nagyon megy, és nem is tudjuk gyakorolni. Confused
Viszont már szépen lépeget is ha a kezét fogom.De ezt nem gyakoroltatom vele, csak meglestem hogyan csinálja. Laughing

Most meg még durmol mindenki, csak én kukorékolok itt.De már nem tudok visszaaludni
:(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Nagyon szépen köszönöm a bókokat a kisasszony nevében is! :)

Ria!
Kábé 40 képet csináltak és 6000 Ft volt. :roll: A ruha a sajátunk, direkt karira vettem neki! :)
És cirka 30-40 perc volt a fotózás.
Jó az új "csík és fotó" :)

Hát azt nem mondhatom, hogy szeret fotózni, mert mosolygós képet igen nehéz csinálni. De ezek egész jól sikerültek, bár ahogy látszik, mindegyiken tátott szájjal bámul! :)

Pann!
A mézes már kész, de bejglit csak vasárnap sütök! :)
Lillus is evett már pulykát, sőt marhát is. Erre azt mondta v.nő, hogy kell, mert sok benne a vas. Így heti egyszer marhát kap. (bébiétel)

Panka!
Milyen ügyi Emili, hogy már lépcsőzik! :)

Most reggel megvettük a fenyőfát! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Igen most néztem a honlpot de tényleg csak 5 képet kaptatok a 40-ből? Vagy megkaptátok cd-n?

KépKép
csongria

Ria!
Most látom az új avataros is! Milyen csini vagy! :D :D Igen, cd-n is megkaptuk a képeket! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na akkor úgy egészen megéri. Jó persze minden gyerekkel kapcsolatos dolog lehúzás de azért kifizethető!!! :D

KépKép
csongria

Mindenképp szerettünk volna olyan képeket, amiket egy profi fotós készít és hogy pont karácsony előtt kaptunk időpontot, tök jó lett. De minden évben szeretnénk majd csináltatni. :)

Timi
Kép Kép
timocska

Lányok! Szokott nektek is olyan lenni, hogy olyan ..arul érzitek magatokat /rosszkedv, idegesít a gyerkőc, eleged van az egészből, stb/ De aztán vannak idők amikor meg tök jó! Most két napja annyira boldog vagyok, hogy a sírása se idegesít, sokkal nagyobb a türelmem, imádom őt. Pedig semmi extra nem történt. :roll:

KépKép
csongria

Húú milyen időpontok vannak? Csak nem nyáron kértétek? :lol:

KépKép
csongria

Ria!
Nálam meg pont az ellenkezője van: mélypont, rosszkedv, rengeteg tennivaló, Lillus is bosszant néha, pedig ált. jó baba. Csak most ha sír, úgy tűnik, mintha egész nap ezt csinálná! :roll: De amúgy tökre izgulok a kari miatt! :)
Az időpontot még vmikor novemberben kértük és kábé egy hónapos előjegyzésbe tudták adni. :?

Timi
Kép Kép
timocska

Tessék jobb kedvre derülni!!! Most lesz az első igazi családi kari!!! :D Akkor most kérek majd időpontot februárra!

KépKép
csongria

Sziasztok,
Zsófitól nem lehet porszívózni! Bömböl ha bekapcsolom. :shock: Most egy fél órát barátkoztunk (nézeget, bekapcsol, kikapcsol), de nem sikerült az összemelegedés. Elkezdődött a félelemkorszak? Valakinél ilyesmi?
Így még ha takarítani akarok (ami nem olyan gyakori :oops: ), akkor sem sikerül. :(
Különben minden szuper nálunk. Ha sokat mászkálunk (mint mostanában), akkor az autóban, vagy a babakocsiban könnyen elalszik (itthon továbbra is küzdelem). Egyébként meg kiváló a hangulat. :D

Timi,
Nagyon szépek lettek a képek és nagyon aranyos Lillus.

Ria,
Jók az új képek.

Rita,
Aranyosak a gyerkőcök. Nekem is szimpi a sok gyerek, csak a sok itthonlét részét nem bírnám.
Én már a párásítót most kérdeztem újra kb. egy hete. 348. oldalon van a kérdés és válaszoltak is rá. Még nem vettem, de a Vivamax szimpi.
Ajándék füzetbe mehet még: havonta kb. mit csinál az átlagos gyerek, szoptatással kapcsolatos tudnivalók.

Május,
Ha kissé megkésve is, de: Boldog szülinapot!!
Én is elmentettem a láz eseténi tennivalókat. Köszi.

Egyébként vizes témáról ezt találtam:
http://www.babanet.hu/faq/taplal20.php
Eszerint nem kell erőltetni, bár szerintem se ártana ha elfogadna valamit pl. ha folyadékpótlás szükséges valami betegség miatt, vagy akármi. Most vettem valami gyümölcsös bioteát.

KépKép
bozotka

Karácsony ill. elutazás előtt még egy utsó bekukk-

Bethesda ügyelet, éjszakai ill. hétvégi, ünnepi-de senkinek ne legyen rá szüksége-384 51 14, 364 90 20.

Róki-Zsuzsájának jobbulást!!

Ágiboldi-köszi az orrmandula infót, Berci nem mindig horkol, csak néha, még nem foglalkozom vele. Csak nem hagy ki a légzése...

Timi-nagyon jók a képek! Közös is van?

Ria-felálláshoz gratula Benikének!

Pankaa-lépcsőzés :D Berci is felment egyből anyukámnál, sajnos, nem is akart leállni vele, ott kellett állni mellette.

Mazsi-nektek is gratula a felálláshoz. Lagzi karácsony előtt? Jó kis időzítés.

Pann-hárstea jó ötlet! Kamillát azért nem adok mert az ugye hashajtó hatású, akkor minek ingerelni folyton, de a hárs az jó ötlet.

Kellemes karácsonyt kívánunk Mindenkinek!
Majd hó végén jövünk újra.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bozotka,
A porszinak nálunk a fix helye a gyerekszoba. :? Szabi nagyon szereti, ha bedugva felejtem, sokszor bekapcsolja és nagyon boldog tőle. :twisted: Az orrszívást annyira azért nem élvezi, de az amúgy is csak Natinak jár. :x

Csongria,
Ez a fel-le nekem is gyakori. Külső körülmények nem nagyon befolyásolják, még a ciklusomra sem foghatom (hiányában). Max a reggeli ébredések. :lol: Csak vannak jó napok meg kevésbé. :roll: Volt olyan, hogy Robi hazajött, még a cipőjét se tudta levenni, de rajtam már sapka-kabát, hogy húzok. Az azért segít, hogy most két hétig itthon lesz.

Timocska,
Csak a fentiek. Meg hogy három nap, Karácsony és hosszabbodnak a nappalok. :wink:
A képek nagyon jól sikerültek! Azért csak tud valamit egy profi fotós. :wink:

Pankaa,
Azt próbáltad, hogy vagy egy hétig csak rugi/harisnya legyen rajta? Egy idő után hátha elfelejti, hogy le tudja venni a zoknit. Két rugit is lehet felváltva mosni/hordani annyi ideig. :wink:

Dana,
Egyáltalán nem egyedi eset, hogy a doki nem dugja oda az orrát az újszülötthöz. :? Ismerőshőz még a védőnő sem ment ki, pedig kis súllyal született, télen, még ahhoz is engedély kellett a védőnőtől, hogy hazavigyék. :evil:
Nálunk akkor kezdődik a rádiógomb effektus (csavargat és nyomkod), amikor már vége van a szopinak. Akkor gyorsan betakarózok.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Május,
Jobbulást Kelemacinak!!!

Lea, Beni,
Nagyon ügyesek vagytok!!! :D Gratula nektek!!! :D

Timo,
Lillus tényleg egy kis angyalka. Nagyon szuperek lettek a képek!!! Szülinapra lehet mi is csináltatunk profi képeket.
Uszis dvd: végig bőgtem :cry: Nagyon rosszul éreztem magam, hogy ilyenekre kényszerítettem Petit. Csúnya anyuka! Ezek után én egyáltalán nem bánom, hogy már nem járunk.
Reméelm jobb a kedved!!! De teljesen átérzem a helyzeted! (igaz most mi megyünk és hozzánk nem jön senki, de volt már ilyencsak az még gyerek nélkül és úgy is nehéz volt és stresszes a készülődés)

Ria,
Nálam is vannak ilyen hullámok. Hétvégén pl a sírba kívántam magamat. Nekem nem Petivel volt bajom hanem csak úgy általban mindennel vagyis inkább magammal.. hosszú. Most nagyon jól érzem magam!!!

A körkérdéseket azt hiszem már mind kiveséztétek.
Hétvégén elutazunk, de még igyekszem én is jönni ebben az évben. :D

Kép
BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!
Vendég

Szuper pillanat egy kis netezésre: két gyerek+férjem alszik, kettő játszik, csend-béke.:D

Mazsi, köszönöm, nem hiszem, hogy sok újat tudnék mondani (illetve igyekszem nem okostojáskodni! :) ), hiszen egyrészt a korosztályban előttem jártok, másrészt minden gyerek más... Kedvem lenne egyszer felsorolni, tudtotokon kívül kitől-mit tanultam a topicban/ból! (Kicsit nevettem azon, hogy "engem nem zavar, h jössz időnként" - oké-oké, nem leszek mindennapos vendég! :) De tudom, hogy nem úgy értetted! :) :))
Lea irtó ügyes és vagány!! Ezek olyan megható pillanatok, nem?

Timi, Lilla képei nagyon szépek! Jó ötlet ez a profifotó-sorozat! (Én a csokit próbálom magam elől dugdosni, egész évben, sikertelenül. Nem baj, közel a jan. 1. a nagy fogadalmak ideje! :))

Panka, de jó neked, hogy 10-kor visszaalvásra egyáltalán gondolhatsz!! :) Nálunk fél 7-7 felé mindenképpen elkezdődik a nap. :(

Ria, szokott... Mindkét verzió, gyakran váltakozva...:)

Bozotka, nagyon köszönöm (MEG MINDENKINEK) a párásítós segítséget!! Most a szüleimtől kaptunk egyet (hauser) kölcsön, de gyanítom, itt is ragadhat, ha szeretnénk. Eddig nagyon tetszik, hangja alig, de finom friss a levegő. Szerintem ez olyan lehet, mint a macis.
Itthonlét: megértem, de nekem két szempontból is könnyebb: egyetem után (sőt közben) születtek a gyerekek, tehát nincs munkahely, ahová visszavágynék. És egyfolytában tanulok, volt, amit abbahagytam, de a mostani iskolát nagyon nem szeretném. De kimozdulásnak, környezetváltozásnak, felnőttekköztlevésnek is nagyon jó, amellett, hogy borzasztóan szeretem is. :)
A füzetes ötleteid is nagyon hasznosak, beleveszem, köszönöm! (Lassan más könyvnek lehet nevezni, ötvenvalahány oldalnál tartok...:))

Kozmetikushoz-fodrászhoz menőkre nagyon irígy vagyok, most vásárlókra egyáltalán nem. :)
Minden bejglisütőnek nagy elismerésem, én még soha nem sütöttem, anyukám ebben (is) olyan vérprofi, hogy el sem kezdem... Sütök mást, nagyon szeretek sütni! :)

Ha nem tudnék már jönni,

MINDENKINEK BÉKÉS, SZÉP KARÁCSONYT KÍVÁNOK!
:)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szabi ma jó 5 percig próbálkozott felállni a hintalóba kapaszkodva. Olcsó játék. :D

Mazsi,
Jó befektetés volt az elején az a küzdelem a tejért. :wink: Nagyon lelkes szopis :lol:

Nanica,
Az "eper" szerintem a szülőnek szól. A gyerkőc meg tényleg szeretheti ezeket. Amikor mondtam Natinak, hogy Nurofent csak az kap, aki beteg, kiült az arcára a tettetett szomorúság és még pár köhinést is kicsiholt magából. :twisted:
Tegnap láttam a Kikában remek kis lábzsákokat. Laza 30-ért. :twisted: Abból bőven volt készleten. :lol:

Kris,
Simán meg lehet csinálni, hogy nem engeded be a védőnőt. :twisted: Aki ilyen jó tanácsokat ad, annak a többi segítségében se nagyon bíznék, úgyhogy semmi veszteség. Nekem Szabival a váróban állította ki a kiskönyvet, ez volt a "terhesgondozás" a részéről. :lol:

Mazsi,
Nálunk elég zöld/sárga ahhoz, hogy kelljen az orrcsepp. :( Most már leálltunk, már egy egész napja nem porszívóztuk ki a gyereket. Csak tegnap a kórházban. Most még nagyítóbal is megnézték a dobhártyáját és az egyik egy kicsit heges és behúzott. Panasza még nem volt rá.

Timocska
Lilla elvan az etetőszékben, amíg te dolgozol? Érezd magad szerencsésnek. :? Szabiba épp, hogy a kaját bele tudom tömni, mire rájön, hogy micsoda méltánytalanság érte. Pedig az elején még élvezte is, hogy magasan ülhet. :evil:

Csongria,
A felállásnál sokáig Szabi is a kezét használta kizárólagosan. Aztán rájött. :wink:

Pankaa,
Cicimosás Neomagnollal? :shock: Az ok, hogy lehet bőrt fertőtleníteni vele, de méreg! Még ha csak egy picit kapnak is belőle, az sem egy pozitív gondolat a számomra.

Kditke,
Dokiddal egyébként egyetértek abban, hogy nem kell agyonkezelni a gyereket. :wink: Ha nem látnám, hogy milyen iszony gyorsan tudnak váltani az életveszélyesnek tűnő állapotból a gyógyulóba, tényleg nem hinném el. Bezzeg ha bekerülnek a gépezetbe, akkor kezelik őket mindenre.

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

Timi: gyönyörűek a fotók! Percekig csak néztem, tényleg Lillus van e rajta(először nem ismertem fel!)! Nagyon szépek lettek!

Rita: kérni szeretném, hogy ha elkészül és nem túl nagy kérés, (illetve, ha nincsenek benne nagyon személyes dolgok) elküldenéd a füzetet a közös mail címünkre. Nagyon érdekel miket gyüjöttél össze.

Nem tudom, hogy leszek még ünnepekkor, akivel nem "találkoznék" azoknak Boldog Karácsonyt!

nanica

"mindkét gyerekem" alszik! :) Áldott csend és béke! :lol: :lol: :lol: Bár gondolom azért Rita te még jobban értékeled az ilyen pillanatokat! :) Komolyan mondom, minden elismerésem a tiéd! :)

Sági!
Nektek is kellemes ünnepeket, vigyázzatok magatokra hazafelé! :)

Lorca!
Kábé 10 perc Lillus ideje az etetőszékben. Ezalatt kábé 5 tányért, 5 poharat és pár kanalat elmosok. Aztán kezdődik minden előről. De miután rájött, hogy ha kimászik utánam, a székba kapaszkodva fel is tud állni vagy kihúzni a fiókot, azóta igen nehéz rátukmálni, hogy csak úgy üljön máá le! :lol: :lol:

Bozotka!
Nálunk is volt egy időben, hogy ordított a porszívótól. Aztán megszokta. Ez van. Mikor alszik, akkor nem lehet porszizni, így akkor kell, ha ébren van. Először betettem a járókába, onnan szemlélte, most már meg is meri fogni! :) Messziről sem bírja?

Mazsi!
Irigy-irigy a kozmetika miatt! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Rita,
A 10-es visszaalvásnál nekem is ez jutott eszembe. :lol: Meg az a fél év, amikor Szabi ragaszkodott az 5-ös keléshez. :twisted:
Ha már amúgy is regényt írsz, lehetne beletenni egy olyan körkérdést, hogy a 3 életmentő dolog/a 3 legnagyobb pénzkidobás.

Sági,
Ennyire rossz az uszi kívülről?! :shock: Lehet, hogy jobban jártunk, hogy nem tudtunk elmenni? :roll:

Kép KépKép
lorca

Csak bekukkantok én is. :) Csak nagyvonalakban tudok reagálni.

Nanica
Most számoltam össze, hogy csak szopi 3x van egy nap. De. 2x és du. 1x. Ebédre főzi és gyümi, vacsira valamilyen pép gyümölccsel. És mindkettő után van altató szopi. Éjjel is van még, mostanság 1-2x. De amikor a foga jött akkor legalább 4-5 volt nálunk is. Azért Brigi rendes mennyiségeket eszik a főzikből. De ne aggódj, majd Linus is meg fogja szeretni. :)

Mazsi
A BVSC-ről én is emlékszem, hogy volt valami cikk, de az megszünt és most ezt egy tök más cég csinálja és lehet, hogy fejlesztettek valamit. Ha jól emlékszem a cikk is az öltözőt említette negatívnak, amit Sági is írt. Dehát majd megnézem és meglátom. :) Azért köszi. :)

Timi
Nagyon nagyon helyes angyalka Lillus! :) Biztos nagyon fog tetszeni a nagyiknak is! :)

Na én megyek is. A hétvégén még itthon leszünk, de rengeteg dolgom van még, amit Brigi miatt nem tudtam véghez vinni. Most már itthon van Brigiapu is, szerencsére szabin lesz végig. :)
Aztán elutazunk és még nem tudom, hogy mikor leszünk megint.

Ha nem jönnék, akkor

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK AZ ÖSSZES BABÁNAK, MAMÁNAK ÉS PAPÁNAK!!!!! És persze mindenkinek!!!!
lora7

Sági! Most már le kell írnod,hogy mit láttál a víz alatt!!! :roll:

Vettem apának ajit, meg elmentünk a kikába de olyan sokan voltak az összes pénztárnál, hogy nem vettem meg a díszeket amit szerettem volna. :cry:

Timi! A kikába beleültettem az Áriába mostmár értem hogy miért jellemezted a fapados szóval :shock:

KépKép
csongria

Kép

Kép

Nagyon nagyon boldog Karácsonyt mindenkinek!

Sok puszi Beni és Ria

KépKép
csongria

Jaj azzal még elfelejtettem eldicsekedni, hogy ma reggel 9!!!-ig aludt Brigócám! 3-kor ugyan szopiztunk egyet, de még így is hagyott bőven aludni! Reggel 8-körül, mikor apa ment dolgozni, benéztünk hozzá, de olyan édesen aludt, így hagytuk. :D Nyugodtan magamhoz tudtam térni. (mert én normál esetben simán alszom akár 10-ig is, ellentétben pl. Timóval! :oops: :lol:)
lora7

És nagyon ügyi Lea! Ha lesz egy tali majd egyszer, már tényleg elég érdekes lesz. Lassan már járni fognak! És majd rohangászhatunk utánuk. :twisted: :lol: :lol: :lol:
lora7

Bozotka,
Porszívózni nem tudok, ha egyedül vagyok vele, hasonló okokból (pedig kikapcsolva jóban vanak), de az igazi zsigeri rettegést akkor láttam az arcán, amikor a szomszédban fúrtak, utána több órát szopizott üveges tekintettel! Teljesen hazavágta.

Altatás: ugyanez a cécó, nagyon irigy vagyok, a be a kiságyba és a többit a mackó elintézire.

Itatás: a víz eddig még nem jött be, most hogy beteg volt a doki kakukkfű és hársfateát írt elő, ezt próbáltam cumiból – teljes kudarc, most bögréből adom neki, nagyon szereti, de irtó panccsal jár, és szerintem minimális a hasznosulás. Az én ehhez kapcsolódó körkérdésem az lenne, hogy vajon a pikk-wikk gyerekteáját roibossal ihatják-e, mert én azt iszom, és akkor egyszerű lenne abból adni neki, meg amúgy is szimpi.

További körkérdések:
Hogyan tisztítjátok a fülét? Nekem a fülész a lelkemre kötötte, hogy semmit ne dugjak a fülembe, ami kisebb a könyökömnél, ezért Sebinek sem merem cucálni a fülét.

Fiús anyukák,
Fityma hátrahúzáshoz ki milyen instrukciókat kapott? Elég ellentmondásosakat hallottam (az első nyugdíj szelvényig ne nyúljunk hozzá – ill. születés után azonnal hátra kéne tudni húzni között).

Május,
Boldog Szülinapot!

Ria,
Jók az új fotók! Vannak hangulat ingadozások pl. amikor az ajtón belépő apjának csak annyit tudok mondani, hogy vidd innen! De alapvetően meg vagyok elégedve magammal, szerintem birkatürelmem van. Remélem, tudom hozni a szintet a keményebb periódusokban is.

Lora,
Brigi hálós képéről a Gladiátor jutott eszembe.

Pann,
Sebinek a szemére is ráhúzódott a betegség, de nekem az is megfordult a fejembe, hogy a Sterimar nyomta föl a könnycsatornájába. Hozzáértők, van ilyen kapcsolat egyáltalán a szem, orr, szájüreg között?

Sági,
Te kerested az Alma CD-t? Itt nálunk a kézműves boltban lehet kapni.

Pann, Sági,
Mit láttatok az uszis dvd-n, hogy ennyire elrettentett???

Rita,
Nekünk a Hauser mackós már döglődik, most pont nem is tudjuk használni.

Mazsi,
Gratulálunk Leának is az álláshoz!

Dana,
De, cicivel babrálás van nálunk is, de a szopis topikon eléggé elrettentettek, mert nagyon el tud fajulni.

Timó,
Ezeket a képeket a Brendonban csinálták??? Ezek eszméletlen jók! Annyi ilyen jellegű képet láttam már gyerekekről, de ezek messze-messze a legjobbak, és Lillus hihetetlenül szépséges! Ez a ruha…meg az angyalszárnyak…Kész vagyok.

Panka,
Minden anya réme, hogy a gyerek stikában megiszik egy üveg gyógyszert, mázlid volt.
Sebi is nagyon gyorsan felmászik a lépcsőn, lefelé meg még gyorsabb…Szerintem ne sajnáld, hogy nincs hol gyakorolni.

Sebi mostanában van, hogy 9-ig alszik! Ezzel együtt tolódik a lefekvés is, aminek már nem örülök annyira, de azért most az ünnepek alatt ez így nem lesz rossz.

Nagyon Kellemes Ünnepeket az utazóknak!

Nanica,
Mi 26-a után megyünk Bajára, és szerintem 30-31-én jövünk vissza. Szerinted össze tudunk hozni valamit? Nagyon szeretném látni Linust álldogálni!

Orsi
Kép Kép
sno

jó estét! :lol:

hosszú nap volt de ajándékok beszerezve, csini frizi kész most már csak azt nem tudom h aludjak h holnapra is klassz legyen :lol: :wink:

Lea ma a könyvesboltban visszaintegetett egy fiatal srácnak!!!!!!olyan büszke voltam rá :oops: :oops: :oops:

köszi az ácsingós dícséreteket :lol: már a fürdőkádjában is feláll :shock: :lol:

rita
nem úgy értettem a "időnkéntet" :oops: :lol: :lol: :lol: de tényleg :wink:

lora
megkerestem a Kismamát ...a 2006 decemberi számban panaszkodott egy anyuka h bébihordóval nem lehet bemenni az uszi területére :shock: higiéniai okokból... :twisted: :shock: :?: a bejutás sem egy szerű (legalábbis szerinte) merth egy forgóajtón kell(ene)bemenni ahol a bébihordó nem fér el... :twisted:
a kengurut és a kendőt javasolták neki de mondta h akkor h öltözteti, zuhanyoztatja a nagyobbikat? ill h a 30 fokban és párában összemelegednek majd a levegn klasszul megfázik a kicsi...
a mosdók akkor katasztrófális állapotban voltak :twisted:

ennyi :lol: tehát nem konkrétan a vízminőséggel kapcsolatos a dolog :wink: hátha észbekaptakmár és változott a helyzet

sno
én törcsivel meg(ki)törlöm fürdés után és kész

lorca
épp most gondolkoztam rajta h ha ezt vki 9 hónappal ezelőtt azt mondja h ilyen cicifüggő lesz körberöhögöm :lol:

remélem a gyerkőceid rendben lesznek karira és egészségesen várják a Jézuskát :lol:

most elteszem magam holnapra!

MINDENKINEK BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!
Lea és Inci :wink:
Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timocska,
Tudom, hogy így éjféltájban foglalkozhatnék mással is, de mivel magyarázta a védőnő a marhahús magas vastartalmát? Nem látok logikát. :roll:

Orsi,
Én altatok, kb 3 perc öltözéssel együtt, ha fáradt. Mit csinál, ha addig fárasztod, amíg leesik a feje? (Mindezt azért is írom, hogy visszagonoszkodjak a Sebi 9-ig alszik miatt. :twisted: )
Teakérdés passz.
Anatómiában gyengusz vagyok, de a fej táján kb minden mindennel kapcsolatban van. Legalábbis aki tisztességesen sír, annak csorog az orra. :lol:

Fütyi:
Dokinénink szerint minden fürcsi után huzigálni kell, hogy a váladék tisztuljon és hogy szépen leváljon. Részemről bojkott van nem huziga.

Fül:
Ha látom kívülről, tisztítom. Ma olvastam a Babapatikában, hogy amit nem érünk el egy összetekert nedves törülközővel, azt ne zaklassuk.

Mazsi,
Frizura megőrzésére a jó öreg gésa módszer? Dög kemény izé a nyak alá és nem forogni? 8)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Vagyok csak a sok munka/sütés.../

Timi

Nagyon jók a képek.És a ruha!Bejglit még nem csináltam.Nehéz?Leírnád a receptet?

Ria

Nagyon jó az avatar és a kiskép.
Én is így szoktam érezni.Főleg a héten,Dani itthon sajnálom mert nem tudok vele annyit foglalkozni,Laura is el van Anyátlanodva.Hozzá meg jön az idegeskedés hogy mit mikor csináljak.Mellette meg még dolgozok is. :cry:

Mazsi

Ilyenkor lagzi? :shock:
Lea se kezdi korán a fiú csábítást. :wink:

Pann

Gondolom vacsin Gergő volt a sztár.
Mindig ringatod altatásakor?És sokáig kell?

Panka

Lépcsőn ment. :shock: Nagyon ügyi.

Bozotka

Nálunk is Laura sikít ha valamilyen gépet bekapcsolok.Dani ilyet nem csinált.Remélem azárt ez hamar elmúlik.

Lora

Gratula a felálláshoz Szabinak.
Rádió tekerés:most hogy gondolkodok igazad van,tényleg a végén kezdi el.

Rókica

Jobbulást Zsuszának.

Sági

Mi olyan borzasztó a videón?

Rita

Még 4 gyerek mellett van időd,energiád tanulni.Le a kalappal előtted.

Lora

Jó neked.ilyen sokáig aludni.Én már nem is emlékszem mikor aludtam egy jót.Mióta Dani itthon van Laurával kel és indul is a nap.

Sno

Laura fülét nem nagyon tisztítom,ha látok valamit benn óvatosan fültisztítóval /de csak kivül/kiszedem.
Fütyikérdés:Daninál én is minden hallottam.Én 1 éves koráig nem csináltam vele semmit,de aztán elkezdtem picit húzogatni.Ezen azt értsd hogy nem szárazon hanem a fürdővízbe amig engedett neki.Orvos 2 évesen nézte meg picit le volt tapadva amit helyrerakott és azóta Daninak minden fürdéskor egyedül kell mosnia.Igaz mindig figyeljük hogy jól csinálja.Ha véletlenül nem modjuk ránszó az elmaradt. :lol:
Itatáshoz nem tudok hozzászólni,mivel Laura alig iszik.
Na most jól megijjesztettél.Megnézem a szopis topikot mit írnak.

Na méár késő van megyek aludni.
Én itthon leszek és minden nap remélem tudok is jönni.
Minden utazónak jó utat és kellemes karácsonyi ünnepeket!

KépKép
KépKép
dana 1

Jó reggelt!

Fütyi! Nekünk azt mondták a legelső naptól a fürcsinél kicsit vissza húzni! Kb: 2 éves kora előtt kell megcsinálni /műtétileg/ :shock: Az egyik lány aki nálam szült azt mondta, hogy mióta megcsinálták 2 évesen a fiának azóta utál fürödni. Annyira rossz az emlék. :?

Fültisztitás: fürcsi után a türcsivel mint a nagyoknak gyors ütemű törlés /rem értitek :wink: /. Nagyon tetszik neki. :)

Jól van akkor én parázom túl ezt a hangulat ingadozás dolgot! :oops: Csak mindig attól félek visszatér a depi. :shock:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Bozotka!
Emili is üvölt a porszitól, de én ezt a sok szívásnak tudom be.Előtte ha aludt is tudtam tőle porszizni.

Lorca!
Zokni miatt már nem aggódom.Végülis nem hideg nélküle sem a lába :? Rugit utálo begombolni, ahoz neki sincs türelme,de amig ki nem növi addig használom azt a 2 db-ot :D Meg szerintem nem felejtené el, megörülne neki 2 hét múlva, hogy jééé zokni!! :twisted: :lol:
Neomagnol:Sajna ez igaz, tényleg ezzel mosták. :( Én biztos egy hisztis anyuka lettem volna, ha nekem is ilyet akartak volna csinálni, és tutira nem engedtem volna meg!!!!Hanyat-homlok menekültem volna haza a kórházból!Nem is értettem hogy tűrik ezt el a kismamik :? Dehát én heves vérmérséklet vagyok ilyen téren. 8)

Sági, Timi!
Mi van azon a dvd-n, amitől így kibuktatok???Ennyire nem áélvezték a gyerekek?Vagy mi?Mert Emilit ugyan csak fentről látjuk élőben, és fotón a víz alatt, de őt szemmel láthatólag nem viseli meg.A többit meg ugye nem tudjuk.De szerintünk neki nincs baja a merüléssel.Nálatok mi a gond?Sír utánna a gyerkőc?Vagy meg van rémülve?

Rita!
Emili minden nap alszik reggel 9-10 fél11ig.ebéd után is, és általában 4-5 körül is egy keveset.Ő ilyen mormota fajta :D
Egyébként Emili is 7 felé kel, de utánna megy 9kor csicsikálni.Még ha 8kor kel fel nagy ritkán akkor is.Ez szerintem már szokás nála.Na nem baj, erről nem is akarom leszoktatni
:lol:

Sno!
Porszizás dettó.Sikítva sír, nem normál sírás hangon.És én sajnálom, hogy rettegve jön utánam.Lehet azt hiszi engem is bánt a porszi? :roll: :lol:
Rooibos teában nem vagyok biztos, én azt nem merném adni.De ez én vagyok.
:oops:
Kisebb a könyöködnél???
:shock: :lol: Bocsi, biztos kiskörmödet akartad írni. :wink:
Én is így tudom, de a fülkagylóját ki szktam iőnként törölni a fülpálcával, megnedvesítve, mert a fürcsis hab bele tud száradni :twisted:
Fügyihúzás:csaka meddig megy, de nem kell, ha mégsem megy visza a bőr, AZONNAL! kórház, mert elhalhat a bőr ott.1 éves kor után kéne neki teljesen visszahúzódnia ha jól emléxem, de egyébként mosásnál csak picit kell visszahúzni, amedig magától megy.

Ria!
Én tegnap voltam kibukva, a férjem miatt, mert hisztizett, karácsony előtti frusztráció.Jól össze is vesztünk, így nem vettünk fát sem, és töltött képit sem fogok csinálnio.At fogunk enni, amit anyáék hoznak!sikerült tegnap dugóba kerülnünk, amitől teljesen felhúzta magát!
:twisted:
Már kibékültünk, de nem vettünk semmit, csak apróságokat,amiket az Interspárban megkapni. :evil:

Ma vendégek jönnek, így megyek is készülődni.Természetesen étteremb megyünk, főzés esélytelen. :twisted:

Ha már nem tudnék jönni, akkor Nagyon Boldog Békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek!!!!
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

ria
én pl utoljára ma reggel gondoltam, h meg fogok őrülni, ha nem hagyja abba a bőgést és nem engedi, h letegyem. aztán nem őrültem meg, pedig ő sem hagyta abba :lol:
én úgy vészelem át az ilyen időszakot, h igyekszem a dolgok miértjére gondolni. vagyis kele ilyenkor se rosszabb mint máskor, én nem vagyok formában. de ennek is tudom az okát, totál el vagyok havazva, a lakás romokban, süti sehol, ajándékot be kéne csomagolni... stb. de közben meg imádom, h van és n n örülök a karácsonynak. ja és vlh még az is megnyugtat, h minden az én döntésem. mert hagyhattam volna bőgni 2-3 órát és kész lenne a lakás...

n n jók a képek, az avatar és a vonalzó is!!!!

fütyi
nálunk az az előírás, h egy éves korig semmi (tudományos magyarázat, h addig lehet renszeresen híg -anyatejes- a kaki és ha alámegy a fitymának akkor csúnyán elfertőződhet). igazából én örülök, h nem kell piszkálnunk :oops:

fül
én ezt sem piszkálom, ha vlmit látok, az ujjbegyemmel megpróbálom kiszedni, ha nem érem el,az azt jelenti, h jó helyen van ott 8)

drusza
ezek ám a képek! lillus egy igazi modellalkat. n jó volt a ruhaválasztás is! :wink: és az a csatt...... (a fiús anyuka sárga irigysége is itt kiabál :lol: )

ivás
most már csak inni hajlandó a sinlacot, de nem is bánom, mert legalább gyakorol meg mégiscsak folyadék. nem tudom, ismeritek-e azt a poharat, amit régen a carolains v milyen likőr mellé csomagoltak, a lényeg, h totál kifele hajlik a pereme, mint egy tulipán. na abból szinte semmi nem megy mellé. kicsit izé nekem, h üveg, főleg, h n szereti a fogához kocogtatni, de hát csak nem harapja le :P bár be kell valljam, vonzódik az ilyen erőfitogtató mutatványok iránt, legalábbis amikor egy újságot akar széttépni, tisztára úgy néz ki, mint egy kis nick árpád (ha megvan vlkinek a telefonkönyvszéttépési attrakció :lol: )

én még biztos jövök az ünnepek alatt is, de úgy látom, h mindenki n elfoglalt lesz, ezért n boldog karácsonyt, és annak, aki egy kicsit sem lett még bnetfüggő, az új évre is minden jót kívánunk!!

majus3

Május! Nekem az uram ma is dolgozik :evil: Még holnap meg kell vennem a fát el kell mennem a babakocsinkért a szervízbe, egy két ajándék is hátra van... Na a sütiről ne is beszáljünk :wink: :lol: Ja mindezt azért én csinálom hogy egy kicsit kimozduljak Beni nélkül :oops: Persze apa akar főzni. Élete első töltött kápija és halászleve lesz idén!!! :D Rem lesz mit ennünk :twisted: /jó csk vicc volt/ Sokkal jobban főz nálam. Én diétásra főzök mindent. :lol:

KépKép
csongria

melyik babónak mia kedvenc kedvenc kajája, amit bármikor bevethettek?
Nem tudom ki írta, de a sütőtök banán alma nagyon nagyon csúszott Linusnak, ennyit még nem evett :roll:

nanica

Sziasztok,
tegnap megint egész napos munka, úgyhogy kicsit lemaradtam..

Timi, irtó jók a képek, én is kedvet kaptam, mondjuk jövőre nagyszülőknek uncsitesóval..

Ria, persze, hogy van hangulatingadozás!

Sági, Timo, mit láttatok a filmen?? Egyszer megmutatjátok?

Dana, nekem véresre van karmolva a mellem. Belemarkol és csűri csavarja, nagyon durva, persze tuti, h azét mert kevés a tej, szinte semmi. Érlelődik a gondolat, h vajon hogy kell abbahagyni... Egyik percről a másikra?
Körkérdés: Lányok, aki már nem szoptat, hogy csináltátok? Egyik nap még szopi reggel este, másnap semmi? Vagy mondjuk egy ideig legyen csak este, és aztán semmi? Vagy két naponta? Vagy azért heti egyszer, hátha van még benne valami és ne maradjon ott? És mi lesz a mellemmel nem fog feszülni x nap után?
(Elvileg azért még a telet ki akarom húzni szoptatva, de lehet, h nem fog menni)

Sno, én is törcsivel megtörlöm a fülét fürdés után, néha fültisztító pálcával (ha nagyon mocskos..) de nem dugom bele, csak a kagyló részen.

Fütyikérdést halogato, még a dokinőt se kérdeztem :oops: Egyeőre a ne nyúljunk hozzá elven vagyok..

Lakás porszózása: nem fél tőle, hanem ordít, h részt akar venni, ehelyett a járókából nézi. Eredmény tehát ugyanaz, ordítás, viszont engem nem érdekel, akkor is kiporszívózok.

Május, Boldi is üvegpohárból kap ha esetleg pohárból, még amiből én kaptam anno a klasszikus kávéspohár tudod, a presszós félefajta :lol:

Körkérdés2: NEM TUDOM bepelenkázni! Egy másodperc alatt felugrik, feláll, és nem tudom visszafektetni ha nem akarok fájdalmat okozni, már ráültem a fejére, a lábára (ilyenkor hasizomból felül), ttérdelve állva nem tudom rászerelni a pelenkát! Megőrülök!! Veszek up&go típusút, hátha..
Tegnap mikor dolgoztam egész nap Boldiapu volt, ő se tudta rárakni a pelenkát (fél órás birkózásokat képzeljetek ordítással stb), és végül rákötözte a pelenkázófeltétre az én övemmel :lol: :lol: :oops: (de ezt megtiltottam, nehogy frusztráljuk aztán később valamiu mazo lesz belőle.. :oops: )
Szóval??? Rettegek mikor érzem, h pelenkacsere kell...

Boldog karácsonyt annak aki már nem jön! Mi 25-én utazunk, de ott is van net :D

Kép
Kép
agiboldi

Nanica, Boldinak HIPP rizses zöldségkrém pulykával

Ja, a pelenkázásnál persze kipróbáltam a fihgyelemelterelést, pl ahogy Róki írta olyan tárgyat is megkaparinthat olyankor amit máskor nem, még a sterimar-t, vagy kenőcsös tubust, de nem működik csak 1 percig :( a világ összes plüsállata se tartja ott..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Kész a bejgli, hát kinézetre elég siralmas lett, ízre még nem tudom. :oops: :oops:

Uszis dvd: nekem semmi bajom vele, a blogon van egy-két vízalatti kép is Lillusról. Ő nem sír a merüléskor, nagyon szereti a vizet. Viszont Peti az utolsó alkalommal már nagyon félt (javíts ki Sági), neki egy világfájdalom van a szemében. De majd Sági leírja pontosan.

Pelusozás:
nálunk még egyenlőre nincs gond, de kizárólag a Bepanthenes tubus foglalja le. Amúgy Lilla is hasravágja magát, mászna össze-vissza. De még én vagyok az erősebb! :)
Ágiboldi! Akkorát röhögtem a lekötözős módszerrel, szinte látom magam előtt Leslie-t, ahogy küzd a 10 kilós gyerekkel! :lol: :lol: :lol:

Fültisztítás:
én is fültisztítóval szoktam, de nem nyúlok bele, csak a külső hallójáratot törölgetem meg. Ami benntebb van, az előbb-utóbb úgyis kijön! :) :)

Huh, irigykedem Sebi 9-ig alvásán. Lillus ma is 7-kor már kukorékolt! Ja, amúgy mi is áttértünk a napi 2 alvásra.

És ma reggel fél 6-kor elmentem a Tesco-ba megvenni a hiányzó dolgokat. A kasszánál sorba kellett állnom és bevásárló kocsikat kerülgetnem, annyian voltak! :evil: :evil: :evil: Miért nem alszanak az emberek? :lol: :lol:

Én is jövök még az ünnepek alatt, nem is nagyon bírnám ki. :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Nanica!
Lillus kedvence: Hipp: rizses zöldségkrém pipihusival. Ja, de most látom Boldi is ue-t szereti! :) :)

Lorca!
Hát a magas vastartalmat azzal magyarázta, hogy tényleg jelentős vas mennyiség van a marhában. A húsok közül ebben a legtöbb. A spenyát nem eszi meg a kisbéka! :(

Ugye majd mindenki tesz fel karis képeket? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csak gyors bekukk! Én is jövök nem bírom ki! :oops:

Kedvenc kaja! HIPP tészta sonkával, és a HIPP rizses zöldségkrém pulykával. Biztos van benne valami, ha ennyien szeretik. :D

KépKép
csongria

Ria!
Lillus tegnap evett először tésztát sonkával és majd az egész üveg lecsúszott neki! :) Pedig ez ugye a nagyobb üvegecske.. :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Ma megsütöttem Barátnőmnek a puncs tortát,és magunknak a kókusz kockát.Holnap folytatom.

Ria

Dehogy leszel te depis.Van egy csodálatos kisfiad,Te is jól nézel ki,pedig szültél.Kérdezd csak meg a férjed. :lol:
De jó lenne nekem is átvenné egyszer a főzést a férjem.Dani 9-10 hós volt mikor elmentem boltba,de előtte felraktam főzni krumplit.Mondom neki negyed óra múlva vegye le.Mikor hazajöttem egy szénné éget fazék fogadott.Mondja lenn feküdtek a földön és akkor nem érezte,de ha felült valami szag jött.Ezt eljátszotta 3-szor mire ráeszmélt honnan jön. :roll: Na azóta csak sütik töltelékét és a mosogatást bízom rá. :D
Gyalog hozod el egyedül a karácsonyfát?

Panka

Hát bíztos nem engedném a neomagnolos cici lemosást.Anyósomnak volt egy nagyon csúnya sarok levágása ,amit míg nem nőtt vissza a bőr addig neomagnolos vízbe kellett áztatnia.Hát azt az üvöltést nehezen lehetett kibírni.
Ajándékok azért már megvannak?

Május

Jól nézhet ki Kele mikor Nick Árpit játszik.Én 5-6 éves koromba haraptam le a pohár szélét.Kiköptem és minden rendbe volt.Igaz Anyuék nagyon megijjedtek.

Nanica

Nálunk bármi jöhet mindent megeszik.Kedvenc még nem alakult ki.Elötte már nem nagyon lehet enni.

Ágiboldi

Danit mikor szoptattam sajna hamar elment a tejem és át kellett állnom tápszerre.Akkoriba nagyon sokat idegeskedtem.Nálunk könnyen ment, mindig szopi és úgy tápszer .Egy idő után saját elhatározásával nem fogadta el már a cicit.Onnan nem erőltettem,de megkínáltam.Szerintem kínáld fel neki és ha szopik akkor hagyd,majd ha nem kéri úgyis elutasítja.Az Én véleményem szerint a hirtelen elválasztás nem jó.Had döntse el ő.Más ha már neked kellemetlen.
Jó ez a lefogás. :lol: Kiváncsi vagyok mi hogy fogjuk csinálni.Ilyenkor tényleg jobb a másik fajta.

Timi

Milyen márkájú a tészta sonkás főzi?
6-kor te már Tescóba voltál? :shock:Igazi házitündér vagy.

Na annyian emlegetitet a Hippes Rizses zöldségkém pulykával,hogy veszek.De a tésztássat is kipróbálom.

Körkérdés:
Ha a babáitok elalszik 8.30-9-ig akkor lerakjátok délelött aludni?
Laurát nem rakom le,mert akkor délután nem fog aludni.És annyira megszokta hogy 4 után nincs alvás,hogy üvölt ha kiságyba rakom.

Nálunk csak sikítozás van a porszívó hangjára.De ő jó kedvébe csinálja.

Én is fogok jönni az ünnepekbe.Lehet többször is,mivel akkor jobban tudok pihizni. :lol:

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok !!

2 napig nem volt gépem édesapa jézuskája lecserélte a laptopom és az informatikusnál volt áttelepítettni.

Pankaa

Lépcsőzés miatt gartula nagyon bátrak vagytok, én még rá sem merek gondolni, mi tele vagyunk lépcsővel az udvaron mivel hegyoldalon lakunk és előre félek, hogy honnan gurul le.(Túlaggódás tudom)

Mazsi

Lea nagyon ügyi a felállás miatt és pláne egy kézzel ez kérem fenomenális !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uszis DVD

Nálunk is készültek házi videók víz alatt, de én nem láttam semmit Tomin, ti mit láttatok áruljátok el légyszi ?
Mi úszni a Camponába járunk nagyon udvariasak az oktatók, a segítők az öltözöben ha valaki egyedül megy akkor azonnal odamegy és segít, akár vigyáz a gyerkőcre, míg anyuka, apuka öltözik, nagyon tiszta korszerű az öltöző, minden babának pelenkázó asztal, járóka, padlószőnyeg, mese a DVD-ben a nagyobbaknak.

Lorca

Gratula Szabinak is a felálláshoz, egyébként pedig nekem is hadakoznom kell a férjemmel, mert legszivesebben ő sem engedné be a védőnőt egy-két "jó" tanácsa miatt.

Etetőszékkel kapcsolatban volt halálközeli élményem, azt hittem infarktust kapok mikor a fiam az első adandó alkalommal alólról ki akart mászni, és az öv megakadt a nyakánál, na azóta úgy bekötöm, hogy mozdulni nem tud benne !!! Muszály, percek alatt megtörténhet a tragédia !!!

Sno

Fültisztítás szerintem is csak kivül amit látunk.

Fityma nem babráljuk há isten 1 éves koráig így nem tudjuk elrontani legalább utána pedig apa dolga.

Lefekvés sajna nálunk is tolódott fél kilencről fél tízre, de nem tudok ellene tenni így is már levettem a nappali alvásait 3-ról kettőre, és minél fáradtabb annűl nehezebben alszik el.

Csongria

Örülök (bocsika) neki, hogy írtad ezt a vacak hangulatot azt hittem csak és vagyok így vele, még haragudtam is magamra, hogy még Tomira is mérges vagyok ha sír. Pedig szegényt próbálom visszaszoktatni a kiságyba, nem tudom kiírta, hogy nem nehéz, szivesen várom az elkövetkező pár napban már 3 napja csinálom, de még mindig sír ha a kiságyba teszem és nem mellettem alszik el. Olyan rossz mikor nyújtja a kis kezeit a kiságyba és nekem nem szabad kivenni.

Május

Igazad van mindenben de én ha rossz hangulatom van ezt nem gondolom végig, csak mi a végeredmény, hogy idegbeteg gagyi-mami vagyok! (persze nem csak néha)

Nanica

Tomi kedvence a banános almás sütőtök ezt bármikor bevethetem, örülök, hogy nektek is ízlik. Ebből Tomi kb 4 dl ís megtud enni.

Körkérdés:
Mennyi főzeléket esznek a csemeték, mert az én fiam már a gyümiből és a főzelékből is a 4 dl-nél tart, a védőnő azt mondta, hogy akár 5 dl-t is megehet, sűrűbben nem hajlandó enni csak 4 óránként, de akkor sokat.

Békés Boldog Szeretteljes ünnepeket kivánok minden anyukának, apukának és babának.
Legyen még nagyon sok ilyen boldog karácsonyotok, mint ez az első !!!

Kép
kditke

Megpróbálkoztam Nati önálló altatásával. 9.15 óra csörög, indul a pakolás. 9.45 villany leolt, ágyba be, én mellé. 10.00 tele a hócipőm, Nati éli világát. Lelécelek fürödni, Nat időnként kérdezi, hogy készen vagyok-e. 10.30 szétázott a hátsóm a vízben, kicsit melléfekszem, hátha, elv ide vagy oda, pár perc után Szabi felsír. Kb 11, mintha el lenne keseredve, Robi bemegy, megsimizi a kezét és azonnal elalszik. :shock: Több, mint egy órát várakozott nyugisan sötétben az elméletileg fáradt gyerkőc. :shock: Valami mást kell kitalálni, a sírni hagyás nem működik, még a sírásig sem jutottunk el ennyi idő alatt. :lol:

Timocska,
Azt hiszem, ez a vas a marhahúsban megragadta a fantáziámat. :D Nem egy egyszerű dolog referenciát találni. :twisted: Jobban járnál egy kis lóhússal. 8) Hiányában van nyúlhúsos bébiétel is.
http://www.elelmezes.hu/szamok/05/10/14.htm
Azt hiszem, csinálok egy kis mákostésztát. :)
Én inkább állnék egy órát a pénztárnál, minthogy sötétben kidugjam az orromat. :lol: Én olyankor még megpróbálom tettetni az alvást. Sokszor bejön, Szöszmösz elunja a magányos gajdolást.

Ágiboldi,
Pelenkázás:
Mondjuk..Énekelni próbáltál? Legalább 10 mp előnyt ad. :D Nem mondom, hogy mindig bejön, de ha belemászok Szabi képébe és énekelek, többnyire eléggé ledöbben, hogy félig legalább belerázzam a pelenkába.
Vagy..A földön pelenkázva a lábaddal le tudod fogni (a vállát kell tartani), nagyon gyorsan lehet csinálni, nem viseli meg. Esélytelen veled szemben.
Esetleg..Ne fektesd le addig, amíg nincs kibontva, lehet törölni ülve/mászva/állva, persze a kakást nem, az szívás :wink: . A krémezés is mehet úgy tessék-lássék módon, ahova nem kerül, majd odakeni a pelenka. Amikor fel kell rá adni, akkor valahogy rögzítsd az egyiket, majd a másikat rendesen és vissza az elsőhöz. Ideális estben erre a pár másodpercre le lehet nyomni, de állva is megy egy kis gyakorlás után.
Az altatós szopi elhagyása nehéz csak, nekem macerás volt egy ideig anélkül elaltatni. Robi átvette az éjszakai altatást, így nem volt gond. A délutáni, reggeli szopi egyszerre tűnt el, pont egy éve. Ha nem kérte, nem szoptattam meg, volt, hogy kihagyott egy napot, másnap meg 3-4x akart szopizni. Pár héttel a vége előtt még rendszeres volt az a 3-4, aztán meg két hónap alatt úgy elfelejtette, mintha soha nem is lett volna.

Kedvenc kaja:
Nincs. :lol: :? Max egy kis kenyércsücsök, amire teljesen beindul. Meg bármi, amit maga tömhet a szájába. Például tejpép, sült csirke, porcica.

Altatás:
Akkor alszik, amikor álmos. Napjában 2x, kivéve, ha vmi felrúgja a dolgokat. Ha jól számolom, ma 4x aludt, mert mindig fel kellett ébreszteni vmi miatt.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Ditke! Mi a suttogó szerint 6 hetes korátol szoktattuk az önnálló alvásra. Kegyetlen volt /ettől farcoltam be/ de hosszú távon megérte. Csak akkor teszem a kiságyba ha aludnia kell és ezt tudja is! :wink: Nálunk egy hétig azért eltartott a sírás. Az esti alvást szokta meg a leghamarabb. A nappalokkal még hónapokig szórakoztunk. Kitartást!!! Megéri! :wink:

Körkérdés! Bármennyi főzit hajlandó megenni! 4-5 dl-is /olyankor kevesebbet uzsizik/

Megvettük az Anya, taníts engem című könyvet! Nagyon tetszik szupi dolgok vannak benne, hogy hogyan fejleszük a 9-10 hós babákat. Májusnak is meg van ez a könyv azt hiszem. Ha érdekel valakit szivesen írok belőle ötletet. :)

Timi! Azt adtad neki, amibe kis apró darabos tészták vannak? Fini! :)

Lányok beszéltük már a halat. Ti adtatok? Mi ilyen halas tésztás bébiételt, de olyan büdi volt a szája egész nap 8) Nem vagyok oda a halért. :oops:

KépKép
csongria

Csongria

Köszi a bíztatást, tegnap fél tizenegyig játszott az ágyában és ma reggel fél 9-ig aludt. Nesze neked napirend !

Engem nagyon érdekelne ez a könyv az Anya taníts engem , légszi írj belőle pár ötletet ! Köszi !

Nekem is megvan mind a 3 suttogó, de a napirenden kívül mást nem tudtam belőle használni, ti hogy vezettétek be ezt e
az önálló alvást ? Hol van ez benne, mert én végig csak a rossz tapasztalatokat olvasom benne az anyukáktól !
Örömmel hallom, hogy a 4-5 dl főzeléket Beni is megeszi !Akkor ez nem is olyan sok, azt hittem csak az én fiam ilyen jó étvágyú, megnyugodtam.

Halról: az egyik ismerősünk vette a az előre panírozott hekket és megsütötte, majd levette a panírt róla és beeaprította a gyerkőc kajájába, állítólag nagyon ette, nem tudom, hogy egészséges-e mégha olivába lett sütve akkor is ? Vagy lehet, hogy csak simán tepsziben sütötte akkor olaj nélkül van.

Pelenkázás

Nálunk a popsitörlő kendő doboza a favorit, mivel felpattintja a tetejét és kihúzza belőle a kendőt, ez azért időigényesebb egy kicsit így legalább a krémezésig eljutunk utána megkapja a krémes dobozt és már fenn is a pelus. Hozzáteszem nekem is nagyon kell sietni !! Szerintem a doboz még készségfejlesztésre is jó, mivel e kisujjaival be kell nyúlnia a kendőért.

Egyébként pedig érdekességként mesélem el, hogy mikor ajábdékot mentünk vásárolni Tominak, külön a fejlesztő, okosító játékokat néztem, még a plüss álatra is az volt ráírva, hogy készségfejlesztő, mivel szines. Hát szerintem ez már kicsit túlzás !
Mi mindent akarnak eladni ezzel a címmel ????

Kép
kditke

Sziasztok! :)

Dana!
Lillus még sosem aludt fél 8-tól tovább, így nálunk 10 körül kezdődik a délelőtti alvás. És még 2-3 körül alszik egyet.

Kaja:
Lilla kábé 200 ml-t eszik meg. De hát ő lány és kisebb is! :lol: :lol:

Ria!
Aha, azt adtam neki. Nekem is ízlett! :oops: :oops:

Kditke!
A Suttogó I-ben van benne az önálló alvás. Én ezt az egyet hasznosítottam belőle. Lillát beteszem az ágyba, aztán a többi az ő dolga. Persze, mostanában 4-5 alkalommal vissza kell mennem ledönteni a lábáról, de utána csendben elalszik. És mikor felébred, akkor is van, hogy 10 percet is elgőgicsél az állatkáinak és csak utána "szól", hogy ébren van. :)

Most libamájat sütök ebédre, bár ez a libahájjal együtt való sütés nem nekem való. Még sosem sütöttem zsírt, meg májat se. :roll: Szerintetek Lillus is ebédelhet belőle?

Timi
Kép Kép
timocska

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk mindenkinek!!!!!!

Majd jövök friss képekkel!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Köszi a pelenkázós tippeket, esküszöm mindet kipróbálom!! :D

Ria, halat még nem adtam..

Főzelék, Boldi csak egy normál üveget kap +Frutapura, vagy egy nagy 220-as üveget. lehet, h megenne többet, de nekem meg pont azt mondta a gyerekorvos+védőnő, h ne adjak többet, ekkora gyerek ne egyen ennél többet. :shock: Én már végképp nem értem, mindegyik mást mond. Mondjuk az is igaz, h Boldi elég jó húsban van, és esetleg később hízásra is hajlamos lehet, úgyhogy talán ésszerű valami határt szabnom. persze ha éhesnek tűnik akkor kap :wink:

Dana, ha Boldi 10-ig alszik (visszaalszik velünk), akkor is lerakom délelőtt is, csak 10 helyett ált. fél 12 körül.. és akkor van, h a délutánit hagyom ki oly módon, h sétálni megyünk ebéd után alvás helyett, és a kcsiban alhat ha mégis akar.

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?