Sziasztok!
Most van egy kis időm írni, mert napközben levegőhöz jutni se nagyon...
Látom mindenki karácsonyi lázban ég.
Ajándékok, mézeskalács, fenyővásár...
Hát, mit mondjak lányok, ilyen "szürke" karácsonyunk még nem volt. Nem hogy feldíszíteni nem volt erőm a házat (ablakokba kívülre fenyőágakból sztam csinálni girlandot, koszorút az ajtóra, üvegmatricával angyalkákat, csecsemőjét ringató Máriát festek), de még adventi asztaldíszt sem kötöttem!
Már negyedik hete minden hétfőn a gyermekorvosnál vagyok a négy gyerekkel. Danus kezdte, rögtön másnap Enikő becsatlakozott. Takonykór ezerrel, köhögés, magas láz.... aztán nem telt el 4 nap, Gergő is beállt a sorba. És láss csodát.... két napra rá Emese is. Most ott tartok, hogy Danus már csak alig-alig köhög, Enikő, Gergő, Emese antibiotikumot kap. Adom a bélflóra helyreállító truntyit nekik, de mivel Emesem már 4 hete folyamatosan fosik, így nem mondhatom, hogy nagy hatása van. Tegnap vettem a Normaflore helyett egy másikat kifejezetten csecsemőknek, remélem az hatásosabb lesz. Ja, amúgy a három nagynak hörgőgyulladása van, Emesének tüdőgyulladása, a férjemnek szintén... Ja, és tegnapra az én arcom is begyulladt.... úgyhogy nekem meg arcüreggyulladásom van. Annyira sz@rul vagyok... Ráadásul mivel a nagyok itthon vannak, így az ajándékok becsomagolása se megy lopva míg Gergő alszik délután.... csak éjjel, amikor már mindenki elaludt... arra meg nekem nincs erőm.
Mesivel megdöntjük a topic legapróbb babája rekordot: 4,20! Két hónap alatt 70 dekát bírt hízni...
Jó, nőtt 6 cm-t, meg hasmenése is van vagy egy hónapja....
Erre mit talál ki az okos védőnő????!!!! Adjak neki tápszert!
Na már mé tenném, ugyan!!!????!!!! Csak hogy a pocakja a változatosság kedvéért a tápszertől fájjon? Istenem, az ész! Pedig nagyon jól tudja, hogy mit szenvedtünk anno Encsivel míg megtaláltuk a megfelelő pótlást, amitől nem fájt a hasa, nem volt híg a széklete, stb....
Úgy dönöttem, hogy nem adom neki a tápot. Kap cicit és pont! Az a bajuk, hogy nem 6 kilós a gyerek! Az az átlag! Egy 4 hónapos gyereknek az a normális, minimum 5 kilós! Áh, ezzel visznek a sírba! Anno Danus is ennek az elvnek köszönhetően lett tápszeres... én meg szedhettem a tejapasztót! Szép?! Uramisten!!! Hát, könyörgöm.... 2,10-zel hoztuk haza a babát, és most a duplája!!!! Mit akarnak ezek?!!
Annyira szépek a topic babák, lányok!!!
Panny: kimaradtam: ki készítette ezeket a szupi fotókat a csajokról? Nem semmi úgy készíteni fotót, hogy mindegyik gyerkőc a kamerába néz, és még jól is mutatnak rajta! Ez nekünk nagy kihívás ám!
Mézeskalács fűszerkeverék: én néztem a Corában, az Auchanban, a CBA-ban, a Plusban, ja és egy kis maszek közértben is... sehol nem kaptam! Mi van, mindenki mk-ot süt idén????!!!
Jucu: ezer elnézés, de anyósom az ígéret ellnére, úgy néz ki mégsem gyártja le a rugit! Én már komolyan mondom, nem tudom mi van! Először azt mondta, hogy kész és már csak patent kell rá, aztán meg hogy ki van szabva, de betold, hogy nagyobb legyen.... most meg azóta néma csend! Nem akartam s....-et csinálni a számból, és Téged sem szerettelek volna felültetni, de már nem akarom, hogy tovább lógjon a dolog a levegőben, inkább azt mondom, ne várj rá! Ne haragudj, kérlek, ez nekem roppant kellemetlen!
Ha mégis elkészül valamikor, akkor úgyis jelentkezem... legrosszabb esetben elhordja Mesi, ha akkor nem lesz aktuális Nektek! MÉgecccer bocsika, bocsika, bocsika, bocsika!!!
Megyek, mert ébredezik a ház...
Mindenkinek áldott Karácsony kívánok lányok! Legyen békés és meghitt az ünnep szeretteitek körében!
Christmas Tree Cluster:
Az NGC 2264 jelölésű égi dísz a Monoceros csillagképben, tőlünk körülbelül 2500 fényévre található. A Karácsonyfa-halmaz és a Toboz-köd alkotják. A halmazt 1784-ben, míg a hozzá tartozó ködösséget 1785-ben fedezte fel William Herschel.