Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jobbulást a betegeskedőknek, remélem szentestére mindenki meggyógyul és persze friss, kipihent lesz! :wink:

Mi jól vagyunk, csak a kisasszony napközben állandó szórakoztatást igényel, már nem tudom mi újat találjak ki...

A karácsonyi készülődéssel elvagyunk, szépen komótosan vásárolgatunk.

Hajhullás nekem is van! Én is levágattam a hajam. Hosszú haj párti vagyok, de már nem volt értelme és végülis meg sem bántam.


Én 1/2 10 körül altatom Lilit így még mindig a szokásos kétszeri ébredésnél tartunk.

Hányan adattátok be a kullancs elleni oltást? Érdemes már most beadatni?

Kép
nap12
 
 


Sziasztok!

Kicsit off vagyok megint... Le vagyok eresztve mint az úszógumi... :(
Tegnap Emmus belázasodott (de semmi más tünet, étvágy is volt, jókedv is), kúpra is alig-alig ment le, dokink nem volt, úgyhogy helyettes nézte meg, aki egy kb 60-70 éves nénike vót... :? Fél óráig hallgatta Emma szívverését... nyúzta, ahogy tudta, végül úgy találta, hogy érzékeny a füle, a tüdeje tiszta volt! Ezért este 10-kor irány a Heim Pál, van egy kis fülgyulladása bébikének. De ahogy ordított... Hát csukva volt a szemem, máshogy nem bírtam volna ki, de most is potyognak a könnyeim! Azt mondanom se kell, hogy hazaút ordítás, és ma is olyan nyűgös. Úgy sajnálom. :( Ma viszek pisimintát, a fül-orr-gégész szerint nem vsz, hogy ettől lázasodott be. De akkor mitől? Egyébként a nyúzásokig olyan jó kedve volt szegénykémnek, hiába volt lázas. Amikor kérdeztem az őskövület gyerekdokit, hogy nem lehet-e hogy a foga készülődik, és talán azért lázasodott be, azt mondta, hogy dehát nincs is foga. Nem is azt kérdeztem, van-e. :evil:
Jaj lányok, ugye visszakapom még az én kis mosolygós Emmácskámat??? Fél mindentől, ha már egy kicsit másképp tartom vagy valami... :(
Szóval most nincs valami karácsonyi feelingem, a naptárokat se fejeztem még be, de majd ma este!
De olyan jó, hogy most itt van anyósom, és nem vagyok egyedül! :D
A hétvégén letn voltuk Kisteleken, de Emma nagyon elszokott a hosszú utazástól! Visszafelé a kezemben ringatva aludt...hát nem valami biztonságos, de annyira elege volt már a hordozóból!
De legalább egy jó hír van: a vesemedence-tágulata már szinte teljesen helyrejött! :)
Olyan barátságos ez a kicsi lány, nyújtogatta a kezét a rendelőben a kisbabáknak! Olyan édi volt! Ugye lesz még ilyen ezek után is? Lehet, hogy hülye kérdések, de nagyon rossz így látni.
Ja meg persze közben vizsgák is ezerrel

Mamiblue! Mi is etetőszéket szeretnénk nézni! És odavagyok Micimackóért és társaikért! Hol vettétek, és persze mennyiért?
Mikegirl! Nem is olyan rossz ez a napirend! :)
Az úszás nekünk múltkor nagyon jó volt, 35 percig pancsolt, sehol egy könny. De még nem merítettem. Most meg majd csak jövőre mehetünk.
Mona! Dani nagyon édi azzal a görbülős pofikával!

Az ikrek meg tüneményesek! A rendelőben is voltak, édik voltak, szinkronban sírtak! :lol:

No mennem kell, takarítani!

Pápá

dincuska
 
 
 
 
 
 


Hello!

Dincuska: Ne aggódj, tuti lesz még vigyorgós kiscsajod! Mikor Sebinek fájt apocija, én is aggódtam, hogy nehogy akkor is rosszul érezze magát mikor nem fáj neki. De tulajdonképpen mikor elmúlt neki éppen a hasfájás 5 perc múlva már vigyorgott! Szóval szerintem elfelejtik ezeket a megpróbáltatásokat!
Etetőszék: Kikában vettük, nem tudom, hogy pontosan mennyi volt, asszem majdnem 40... :? De micimackó annyi benne, hogy van rajta egy micimackó bábú!:) Egyébként azért vettük meg, mert lejebb lehet tolni a széket, tehát pld. úgy is kényelmesen meg lehet etetni benne, hogy én a földön ülök vagy egy kis széken! Ez tetszett meg benne!
Lehet, hogy Emma füle az úszástól van begyulladva egy picit??? Mi is megyünk január közepétől, de nagyon félek, hogyha belemegy a fülébe a víz, akkor begyullad neki.:(

mamiblue
 
 

 
 

Mamiblue! Nehogy lebeszéld magad az usziról, mi is folytatjuk jövőre! Szerintem az a víz teljesen hipoallergén. Emmának csak az egyik füle van begyulladva, pont az amire néha az itthoni kádban ,,ráborul". Szóval gyanítom, hogy ez itthon történt! :?

4 és fél órát aludt, most ébredt fel a drágám, már jobb kedvű! :D

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok csajok

Szét vagyok esve :cry: romokban heverek.
Bálint sajna sztem nem javul vagy a foga,de 1 viszonylag jó éjszaka után simét nemalvósok voltak.
Holnap reggel megint jön ki dokinő,mert én be nem viszem,hogy még valamit rányaljon.Repedtfazék hangja van,és állandóan folyik az orra.
Ma kínombanmár leszaladtam vettem homeós bogyót és beadtam,mert álló helyben aludni tudnék már.Most végre 13-kor elaludt ,én addig porszívóztam,felmostam,vasaltam,és mosogattam.Kaja majd készül, ha elkészül egyáltalán.
Tegnap nagyjából mindent megvettem.Bár ajik még nem mindenkinek vannak meg.Igaz mi csak gyerekeknek szoktunk.
Bár most rendeltem én is az egyedinaptár-on ,szombaton megyünk érte.Nagyik ,papik kapják :P
No pusszancs
mindenkinek kitartás
Még a hirtelen látogatósoknak is/volt feleség/ :?
Szóval gyógyulás franciskáéknak is ,és editéknak is ,meg mindenkinek aki beteg.
Panni
Tudod ,csak azt bánom egy fiam van ,így mindkét csajra nem tudunk pályázni :lol:
Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Képzeljétek tegnap azon gondolkodtam, hogy megint kevesebb a tejem a szokásosnál, erre ma megjött a mikúlás :roll: . Pedig olyan jó volt nélküle. :)
Este jövök :wink:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!
Jó rég voltam, de olvasgattam minden nap.
Ahogy elnézem, nekem van a legkevesebb karácsonyi hangulatom és az előkészületek terén is kullogok leghátul. Takarítás nálunk nem lesz nagyobb, mint egyébként, főzést se visszük túlzásba, ajándékozást sem. Viszont a Vörösmarthy térre szeretnék elruccanni a kis családdal. Nem tudjátok, hogy két ünnep között is ott lesznek még? Forralt borra pályázunk :) :)

Eszter múlt éjjel nagyon sokszor felébredt, negyed ötkor meg is szoptattam, pedig erre már rég nem volt példa. De már előtte is sokszor felébredt és sírt... totál fáradt voltam reggelre. Remélem, a mai éjszakánk nyugalmasabb lesz. Ja, és egész délelőtt nem aludt, csak fél 12-kor ájult el evés közben, de úgy, hogy magához sem tért. Most már megint szunnyad a teraszon :)

Nagyon örülök, mert a férjemnek ma volt az idei év utolsó munkanapja, holnaptól hármasban leszünk itthon. Ennek örömére kaptam is kimenőt :).

Aki Vecséshez közel lakik, annak ajánlom figyelmébe a Kati bababoltot (neten vannak adatok), szerintem elfogadható áron kínál dolgokat és hihetetlen cucc fel van ott halmozva. Ma bevásároltam 74-es méretből :)

Na, megyek, mert kenyérsütésbe fogtam. Mindig jönnek ilyen hullámok, amikor 1-2 hétig folyamatosan sütök, utána meg semmi. A mostani hullám tegnapelőtt indult :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Nekem még mindig nem jött meg. :oops:

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


agnes, nekem sem.....
karácsony:lakás már feldíszítve.
fogzás: nálunk is. de mióta adom a chamomillát és viburcol kúpot (homeosok) kop-kop-kop nyugodtabb a casjaszi. sőt, naponta egyszer kamillateát főzök, picit iszik is belőle és az ínnyét is kenegetem vele. próbáljátok ki ezeket.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm írni, mert napközben levegőhöz jutni se nagyon...
Látom mindenki karácsonyi lázban ég. :) Ajándékok, mézeskalács, fenyővásár...
Hát, mit mondjak lányok, ilyen "szürke" karácsonyunk még nem volt. Nem hogy feldíszíteni nem volt erőm a házat (ablakokba kívülre fenyőágakból sztam csinálni girlandot, koszorút az ajtóra, üvegmatricával angyalkákat, csecsemőjét ringató Máriát festek), de még adventi asztaldíszt sem kötöttem! :oops:
Már negyedik hete minden hétfőn a gyermekorvosnál vagyok a négy gyerekkel. Danus kezdte, rögtön másnap Enikő becsatlakozott. Takonykór ezerrel, köhögés, magas láz.... aztán nem telt el 4 nap, Gergő is beállt a sorba. És láss csodát.... két napra rá Emese is. Most ott tartok, hogy Danus már csak alig-alig köhög, Enikő, Gergő, Emese antibiotikumot kap. Adom a bélflóra helyreállító truntyit nekik, de mivel Emesem már 4 hete folyamatosan fosik, így nem mondhatom, hogy nagy hatása van. Tegnap vettem a Normaflore helyett egy másikat kifejezetten csecsemőknek, remélem az hatásosabb lesz. Ja, amúgy a három nagynak hörgőgyulladása van, Emesének tüdőgyulladása, a férjemnek szintén... Ja, és tegnapra az én arcom is begyulladt.... úgyhogy nekem meg arcüreggyulladásom van. Annyira sz@rul vagyok... Ráadásul mivel a nagyok itthon vannak, így az ajándékok becsomagolása se megy lopva míg Gergő alszik délután.... csak éjjel, amikor már mindenki elaludt... arra meg nekem nincs erőm.

Mesivel megdöntjük a topic legapróbb babája rekordot: 4,20! Két hónap alatt 70 dekát bírt hízni... :evil: Jó, nőtt 6 cm-t, meg hasmenése is van vagy egy hónapja....
Erre mit talál ki az okos védőnő????!!!! Adjak neki tápszert! :shock: Na már mé tenném, ugyan!!!????!!!! Csak hogy a pocakja a változatosság kedvéért a tápszertől fájjon? Istenem, az ész! Pedig nagyon jól tudja, hogy mit szenvedtünk anno Encsivel míg megtaláltuk a megfelelő pótlást, amitől nem fájt a hasa, nem volt híg a széklete, stb....

Úgy dönöttem, hogy nem adom neki a tápot. Kap cicit és pont! Az a bajuk, hogy nem 6 kilós a gyerek! Az az átlag! Egy 4 hónapos gyereknek az a normális, minimum 5 kilós! Áh, ezzel visznek a sírba! Anno Danus is ennek az elvnek köszönhetően lett tápszeres... én meg szedhettem a tejapasztót! Szép?! Uramisten!!! Hát, könyörgöm.... 2,10-zel hoztuk haza a babát, és most a duplája!!!! Mit akarnak ezek?!!

Annyira szépek a topic babák, lányok!!!
Panny: kimaradtam: ki készítette ezeket a szupi fotókat a csajokról? Nem semmi úgy készíteni fotót, hogy mindegyik gyerkőc a kamerába néz, és még jól is mutatnak rajta! Ez nekünk nagy kihívás ám! :wink:

Mézeskalács fűszerkeverék: én néztem a Corában, az Auchanban, a CBA-ban, a Plusban, ja és egy kis maszek közértben is... sehol nem kaptam! Mi van, mindenki mk-ot süt idén????!!! :shock: :roll:

Jucu: ezer elnézés, de anyósom az ígéret ellnére, úgy néz ki mégsem gyártja le a rugit! Én már komolyan mondom, nem tudom mi van! Először azt mondta, hogy kész és már csak patent kell rá, aztán meg hogy ki van szabva, de betold, hogy nagyobb legyen.... most meg azóta néma csend! Nem akartam s....-et csinálni a számból, és Téged sem szerettelek volna felültetni, de már nem akarom, hogy tovább lógjon a dolog a levegőben, inkább azt mondom, ne várj rá! Ne haragudj, kérlek, ez nekem roppant kellemetlen! :oops: :oops: :oops: :oops: Ha mégis elkészül valamikor, akkor úgyis jelentkezem... legrosszabb esetben elhordja Mesi, ha akkor nem lesz aktuális Nektek! MÉgecccer bocsika, bocsika, bocsika, bocsika!!! :(

Megyek, mert ébredezik a ház...

Mindenkinek áldott Karácsony kívánok lányok! Legyen békés és meghitt az ünnep szeretteitek körében!

Christmas Tree Cluster:
Kép
Az NGC 2264 jelölésű égi dísz a Monoceros csillagképben, tőlünk körülbelül 2500 fényévre található. A Karácsonyfa-halmaz és a Toboz-köd alkotják. A halmazt 1784-ben, míg a hozzá tartozó ködösséget 1785-ben fedezte fel William Herschel.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Hello!

Ági: Nekem sem! :? Takarítás...nálunk is csak a szokásos...ablakot nem mosok, akinek szemet szúr, annak majd a kezébe adom a felszerelést és kezdheti is a pucolást:)

Leko: Régen jelentkeztél! Mi van Csanival? Kiderült már mi a baj? Remélem már meg is gyógyultatok!:)

Lakást: Holnap visszük el a csajok ágyát, hogy legyen hely az asztalnak a nappaliban...hozzánk jön a család:)

Mandala:Ha van egy szusszanásnyi időd leírod, hogy mi jókat sütsz főzől? Nekem még csak 23-ra van meg a menü, mikor vendégek jönnek. Egyébként meg van halászlém meg 1 db fincsi tanyasi csirkém! Aztán kész....még a végén el kell mennünk vendégségbe mert nem lesz itthon kaja :)

Kép

mamiblue
 
 


Jó reggelt!

Mandala: sajnálom, hogy mindenki beteg, remélem karácsonyig meggyógyultok! Nekem sem hizott semmit sem Fanni a betegsége alatt, de az én dokim megnyugtatott, hogy ez természetes.

Tegnap mindent megvettünk, már csak a karácsonyfa hiányzik, de azt 23-ára hagyjuk. Még be kell csomagolnom az ajándékokat. Takarítás nagyjából kész, de ablakpucolásra én nem voltam hajlandó.

Fogzás: dokinéni monda, hogy csúnyán be van dagadva már Fanni inyje, elindult a fogzás, de én még nem venném észre, hogy nyügösebb lenne... mondjuk nem is szeretném. Viszont rágni rág mindent, ami a szája közelébe kerül. Ha az ölemben van, akkor állandóan a karomat akarja harapdálni. :)

Kati bababolt: mi is sokszor vásároltunk már ott (bár mi elég messze lakunk tőle, de megéri kimenni). Sokkal olcsóbb minden, nagy a választék (sőt bármit beszerez) és este 10-ig lehet menni. Mi ott vettük a kiságyat és a babakocsinkat is.

Kitartás csajok, mindjárt karácsony, és jön a sok ajándék :D

horvviki
 
 


Sziasztok!
Már jó ideje csak az olvasó üzmmódra volt időm vagy néha még arra sem, de a képeket mindig megnéztem. Változatlanul nagyon édes az összes kis törpike és a nagyobb tesók is helyesek.

Az időhiányom oka, természetesen a karácsonyi bevásárlás a lakás és babóka szobájának díszítése és a takarítás, ez utóbbi még folyamatban van.

Panni!
Tényleg nagyon fotogének a csajszikáid és nagyon szupi az a havas hátér. Ha nem gond ellopom az ötletet és a jövő évi karácsonyi naptárunkban ilyen lesz a januári kép. ( Mert én idén nem jutottam el a naptárkészítésig, csak egy képet kapnak a nagyszülők Mira-babáról)

Mi Top rider márkájú etetőszéket vettünk 21000 Ft-ért a Mattiban. Nagyon stabil, kéttálcás, állítható a háttámlája, lábtartója, a tálca közelsége és az ülőke magassága is egészen alacsonyra is. Teljesen olyan a felállása mint a 40000es Cam-nek. Ha valakit érdekel teszek fel róla képet.

Karácsonyi ajándék Mirának: bébirugóka, mindentudó kocka, csörgők és a nagyszülőktől járókát kapott, amit már használunk egy pár hete, mert a kiságynál már nagyobb mozgástérre van igénye napközben, míg én teszem a dolgom.

Mira egy pár hete megint nem alussza át az éjszakát, hanem egyszer felkel. Nappal még van hogy 2-3 órát alszik egyfolytában, de azért már sokkal több időt tölt ébren, de nem mindig igényli hogy mellette legyünk nagyon jól eljátszik egyedül is.
súlyrekorddal mi semm büszkélkedhetünk: 5100g-osak volt4 hónaposan, de változatlanul nagyon mozgékony, már hátról hasra is átfordul és ezerrel fut hason fekve ...

Minden betegeskedő babónak és anyucinak gyógyulást kívánok.

Kép
mirosz
 
 


mandala, ne aggódj. hiszen megduplázta a súlyát!!! az gáz, ha fél éves koráig nem, de itt erről szó sincs.

ti hány óránként etettek? én azon filózok,hogy annyit alszik este a csajszim,hogy nemotm tartani a 4 órát...mert akkor kicsúszunk. nem értem. ah. de nem panaszkodom :) alszik este 8at egybe, aztán 6kor kajcsi, és visszaalszik 9ig. igaz emiatt napközben nagyon keveseket alszik. de ha neki így jó.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


mármint napközben a 4 órát.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok :)
Tegnap hozzáfagytam az ablakhoz mint Dumber a sílifthez.. :? -ma reggelre meg bekrepált a cirkónk és leállt a fűtés....trallala :?
Mikegirl én pont így jártam a leg magic-ommal -megérkezett rápattantam majd 5 perc múlva ájultan estem össze :oops:
Ildi esetleg én is beszállnék néhány kósza fürt hajjal és akkor tölthetnénk párnát is vele :) -eddig a perzsa macsekom volt a bűnös most meg az én hajammal van minden tele-de már csak azért sem vágatom le inkább megvárom míg kihullik... :?
Judit 10 ig alvásért irígy (még ha egyszeri volt is) Annabell minden reggel fél hatkor könyörtelenül ébreszt..(Berni tündérmacska képes 9-ig is szunyálni)
Dincuska irtó vacakul éljük meg amikor a törpi először lesz beteg aztán szép lassan belerázódunk és mire közösségbe megy már rutinos betegápoló az ember jánya (az ilyenkor szokásos elesettséget meg szerintem lehetetlen megszokni)... érdekes hogy Emmának is a füle gyulladt -ti vagytok a környezetemben rövid időn belül a 3. babó akinek ez a baja. :shock:
Jucu látom te is a helyett hogy pihennél abban a kis nyugiban inkább nekiesel a háztartásnak...
Mona nekem stílusosan Mikulás napján jött meg -pont egy évre rá azon a napon mikor a csajokkal pocakos lévén nem jött meg...szóval ha elég ügyik lettünk volna akkor következő augusztusban megint érkezhetett volna egy kis édes ikerpár :shock: (apa meg világgá menne)
Mandala mindenek előtt jobbulást a családnak! A fotókat a Brendonban csinálták- a csajok uszkve 10 percet töltöttek a placcon aztán Annabell elkezdte megcsócsálni a díszletet és már ki is hoztam őket ... :) A többi kép Barbiról készült ... :)
Na megyek mert egyre hidegebb van -jöhetne már a szerelő..még a végén itt fogom szedegetni a rőzsét az erdő szélén ha meleget szeretnék.. :shock:

Kép
Kép
panni7
 
 


Mirosz persze viheted a tippet és ha nem indul be a fűtés sürgősen akkor még jegesmedvét is adok hozzá... :D

Kép
Kép
panni7
 
 


Hello!

Mandala: Jobbulást nektek! Sikerült egyszerre írnunk reggel!:)

Panni: Fűtés...hát ez gáz! Nekünk egyszer húsvétkor romlott el, mikor még barátnőimmel laktunk albérletben.Mázlink volt, hogy sikerült találnunk egy szerelőt, aki kijött akkor!

Mostmár tényleg a finisben vagyunk...én is elhúzok takarítani... :roll:

mamiblue
 
 


Lányok(asszonyok)!

Én most egy darabig eltünök.
Szeretnék mindannyiotoknak
Nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni.!!


Puszi mindenkinek:Edit
tuza edit
 
 


Idáig takaritottam, vasaltam, mára befejeztem, most pihi van. Nem mentünk le sétálni, mert nekem nagyon hideg van...

Kaptunk a mamától két bodyt.
Az egyiken az a felirat van: Anya szeret engem
A másikon: Én vagyok az apa szemefénye :D

Kép Az új bodyban

Kép Fanni próbál négykézlábra állni

horvviki
 
 


Viki!
Fanni nagyon ügyes! Niki még ott tart, hogy utál hason lenni, de azért emeli a fejét és kepesztet, de ennyi. Hasról 3-szor átfordult hátra, oldalra nagyon szeret forogni. Lustika.

Hajhullás!
Ma voltam patikában, s egy ismerős csajszi volt a patikus. Kértem tőle, hogy ajánljon valamit hajhullásra. Azt mondta, amíg szoptatok, fölösleges bármi is, mert nem használ. Szedjem szorgosan a terhesvitamint, ennyi. :( Pedig nekem is iszonyatos, már félek hajat mosni...

Betegség:
Nálunk is elért mindenkit, Beni is, Enikő is és apa is antibiotikum-kúrán van. Tegnap Encsit vittem a dokihoz, ma Benit vittem vissza, apát nem kellett vinni :)
A szörnyű az a dologban, hogy a kicsi lányt két napja nem lehet letenni, mert ordít. Elhiszem, hogy fáj a torka, meg minden, de bosszant, hogy a nagyfiammal nem tudok 10 percre leülni játszani, mert tényleg folyamatosan sír, amíg ébren van... és nem is igen alszik, csak félórákat. Szóval kivagyok és fáj a hátam meg a derekam. (Bár az éjszakánk ma legalább jó volt.)

Takarítás nálunk különösebben nem lesz, mert mi megyünk, ide nem jön senki. Nem bánom már ezt a téli szünetet, mert több segítség lesz a gyerkőcök körül, nagyszülők is jobban bevetik magukat. El sem tudom képzelni, milyen lehet 3-4 gyerekkel, én úgy érzem, így sem foglalkozok velük annyit, amennyit kéne...

Alig várom, hogy lássam, hogyan örülnek a gyerkőcök az ajándékoknak (főleg Beni), meg remélem apa is meglepődik... a többi nem is érdekel.

Dekoráció nálunk sincs sajna. Odáig nem sikerült eljutnom.

Panni!
Mi tavaly karácsonykor mondtuk el a nagyszülőknek a második unoka érkezésének hírét. Nem volt akkora ováció, mint vártam :) Nekem Beni után több, mint 1 évig nem jött meg. Remélem ezúttal is így lesz.

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek má 4 napja nem fáj a pocink,úhyhogy nem kell már adnom neki a görcsoldót!r :D Ma volt a dokinéni megkaptuk a 2 oltást.5,59kg és 61 cm. HÁLA ISTENNEK nem halgattam a múltkor a dokira és nem adtam neki pótlást csak mert akkor éppen nem annyit hízott amennyit a doki szerint kellett volna. most meg csak nézett nagyokat,hogy csupán anyatejjel még kicsit többet is gyarapodott mint amennyit "kell". Úgyhogy hülyeségnek tartom amit mondanak,mert szerintem minden gyerek más és ők úgyis tudják,hogy mikor éhesek.Úgyhogy amig kiegyensúlyozott és jókedvű na és persze nem reklamál,hogy ő még éhes,addig nem fogok pótlást adni neki!
Minden baba nagyon szép!
majd később teszek fel én is!
puszi mindenkinek

KépKép
dudu_84
 
 


azt akartam írni hogy már. csak lemaradt az r betű bocsi így kicsit parasztosan néz ki. :D

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok! Kép Lilike 1 órásan Kép Lilike december 4.-én

KépKép
dudu_84
 
 


Mamiblue: főzés: ha még élek akkor, nos... vettem pulykamellet, kiteregettem, megtöltöttem gesztenyével, feltekertem roláddá és alufóliábatekerve letettem a fagyasztóba. Csinálok hozzá burgonyakrokettet, édes gyümölcsköretet és kész. Sütök karácsonyi kuglófot meg gyümölcskenyeret. Ennyi. Halászlét (is) nagyon fincsit bírok ám gyártani, de nem nagyon van igény rá, így nem töröm magam. Van egy filézett pontyom, azt még tán kisütöm és annyi. 25-én anyósomhoz megyünk, ott töltött pulyka lesz. 26-án még nem tudom mit készítek, de lehet, hogy marad 24-ről annyi, hogy nem kell főzőcskéznem. Gábor dolgozik 27-től, úgyhogy kezdődik a főzőcske onnan ismét. Ennyi a karácsonyi menü. :)

Viki: ügyi vagy, hogy már a takarítás is szóba került... nálam még semmi.... :(
Azta, hogy milyen ügyi ez a kislány!!!! Innen már csak egy lépés az ücsörgés.... csak rájön, hogy helyezze a kis popsiját oldalra és kész... Hihetetlen! Az én drága lánykám még hason is ordít, nem hogy bármit is tornázna! :oops:

Dudu:
gyönyörű Lilike! Szopi ügyben (is) egyetértek! :

Franciska: ismerem ezt az állandóan kézben akarok lenni dolgot... Nálunk sincs ez másként.... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Itt vagyok! Olvasgatlak benneteket, de írni nem nagyon van időm. Tanulgatok, Csanit szórakoztatom plusz még a karácsonyi előkészületek.
Csani sajnos nem gyógyult még meg, nagyon úgy tűnik, hogy tehéntej allergiája van. :( Véglegest csak januárban fogunk tudni, akkor megyünk kivizsgálásra a gasztroenterológiára. A kedve jó hál istennek meg a súlya is gyarapodik, így nem paráztatom még magam. Addig is teljes tejmentes diétán vagyok. A csoki hiányzik a legjobban. :( Találtam tejmentes csokit de nem az igazi és még baromi drága is.
Hajhullás: én is próbálkoztam a Varga hajcseppel, de semmit nem hatott, így inkább levágattam a hajam. Mintha kevesebb hullana így. Bár ma Csani pelenkájában is találtam egy hajszálat, remélem pelenkázáskor esett bele, nem pedig átment rajta.
Sajnos nem rendeltem meg a Leg Magicot a neten, mert hitegettek a Fehérvári úti Top Shop-ban, hogy kapnak még karácsonyig, de nem. Pedig azt kértem Istvántól karácsonyra. Láttatok esetleg valahol még?
A betegeskedőknek jobbulást, a gyerkőcök pedig nagyon cukik! :)
Küldök én is egy friss fotót a tapsifülesemről. :)
Kép

leko
 
 


[quote="leko"]
írta:
lekoCsani sajnos nem gyógyult még meg, nagyon úgy tűnik, hogy tehéntej allergiája van. :( Véglegest csak januárban fogunk tudni, akkor megyünk kivizsgálásra a gasztroenterológiára.


Írj erről bővebben lécci! Honnan derült ez ki? Hasmenése van Csaninak? Mert Mesike már negyedik hete fosik és nem tudom mi a csudától.... lehet, hogy nálunk is ez a baj? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Nem hasmenés, hanem vér volt/van a kakijában. :( Van Mesinek ekcémája? Mert az is tünete lehet az allergiának. Egyébként nem hinném hogy az lenne, a gyerekorvos mit mond?

leko
 
 


Hello!

Ma is gyönyörű mindenki!

Viki: Hát nagyon erős csajszikád van és nagyon ügyes is!

Leko: És a tehéntej allergiát nem tudják kimutatni vérből?

Mandala: Ez jól hangzik! Szerencséd van, hogy mentek ti is máshová! Mi mind a 3 napon itthon leszünk...

Sebi itt kúszni próbál... :shock:
Kép

mamiblue
 
 


:)
Szerencséd van, hogy Ti mentek máshová is! Ezt akartam írni....
mamiblue
 
 


leko, mi is igy jártunk a leg magic-el :? , de 27.-től lesz a metróban 21ezerért. :D
Mi is csak pénteken megyünk anyuékhoz ebédelni, de az ünnepek közöttre egy csomóan bejelentkeztek.
Tegnap már 4 félét megsütöttem, majd csak meg kell tölteni.
Ma már az új házban alszunk :D /ha minden összejön, mert még az asztalosnak, és a villanyszerelőnek is van egy kis dolga/
csajok, bocsi hogy ilyen témával jövök, tudom hogy hülyeség, de úgy érzem ott lent, mintha nagyon összevarrtak volna :oops:
Apa is csak nevet rajta, hogy ilyen nincs, és nem érti meg, hogy fáj ha együtt vagyunk :oops: . Most meg hogy megjött a havim, próbáltam a tampont, mert mindig azt használtam, de annyira fájt hogy ordítani tudtam volna. :oops: Tud erről valaki valamit? Bocsi.

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Én is előkerültök itt az ünnepek előtt, bevallom a visszaolvasásban vagy 2 heti lemaradásban vagyok, de majd ha tudom bepótolom.

Betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Mona, én azt olvastam, hogy az első 1-2 vérzésnél nem javasolják a tampon használatát.

Rólunk egy kicsit: Rékánál továbbra is dúl a dackorszak, néha hihetetlen mód fel tud idegesíteni. Adrienn a héten kapta meg a 4. hós oltást, szerencsére nem lázasodott be tőle. Pár napja kezdte el, hogy ő csak ülni akar, ha a hordozóban van, vagy a pihiszékben, akkor valahogy fel is küzdi magát ülő helyzetbe és már ott tart, hogy ha nem kapaszkodik akkor is kb. 1 percig tartja magát. Doki néni is csodálkozott, mikor megvizsgálta. Én már nem lepődök meg rajta, mert Réka ugyanezt csinálta.
Szintén pár napja, ha megfogom és a lábai talajt érnek nem rogynak össze, mint eddig. Karácsonyra vettem neki FP-os tanuló kutyust meg egy két apróságot, biztos tetszeni fog neki.

Mivel nem tudom, hogy lesz-e még alkalmam jönni az ünnepekig, ezért szeretnék nektek nagyon boldog, békés ünnepeket kívánni!

Kép

Kép

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Most ment el a védőnő, és ajánlotta, hogy vigyük el Danit szemészhez, mert szerinte nagyon bandzsit :cry:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok

Kellemes karácsonyt mindenkinek

Bili füle hozzám képest semmi.Apa keze között halt meg tegnap éjjel a legjobb haverjának apukája.Hajnal 3 jött haza.
Barinőm ma feküdt be küretre elhalt a babája
szóval paff van..........

Puszi

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok!
Lehet hogy már nem jövök karácsonyig!
Úgyhogy mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok!

KépKép
dudu_84
 
 


size=12][/size] Mona khm.. én úgy tudom hogy a szoptatás alatt nem mindenki ...izé nedvesedik be ezért az ilyenkor túltengő hormonok felelősek.Meg kéne próbálni síkosítóval mert tényleg baromira kellemetlen lehet.. :oops:Jucu sajnálom szörnyű lehetett .. :(

Kép
Kép
panni7
 
 


Mona! Pontosan úgy van, ahogy Panni mondja. Beni után nálam elég sokáig tartott az, amit írtál. Most annyira nem zavar, mert egyszerűen el sem jutunk addig... :oops:
Enikő ma éjjel (hajnalban) 4-től 6-ig ordított. király volt.

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Hello!

Franciska: Fantasztikus volt ez a kisbetűzés, majd kiesett a szemem mire elolvastam!:) Persze amiről írsz az sajnálatos!:(
Sírás miatt is...:( Foga lehet? vagy csak ilyen "sírós" ?

Jucu: :(

Asszem megyek is, mert csak lesek ki a fejemből, de semmi értelmes nem jut eszembe!

mamiblue
 
 


Judit!
Nem akartam ennyire kicsivel írni, csak még sosem próbáltam és így sikerült...
:lol:
Az előbb nagyfiam úgy dőlt ki, hogy közben a pici ott ordított mellette. :D Ilyen sem volt még, biztosan a gyógyszerek kapták le a lábáról. A picinek még van fél óra orditozása az alvásig. :( Pedig apa ölében van, az előbb kapott dentinoxot és nurofent, de így sem jó semmi.

De hogy ne mindig csak panaszkodjak: megvan a karácsonyfánk. Gyökeres és nem túl magas, de szép. És megjött ma a doboz diafilm, amiket vettem, vetítőt találtunk, Beninek tetszett a diázás. És boldog napot tölthettünk (volna) el ma édes négyesben, ha a kicsi nem vinyárolna, a nagy meg nem morogna folyton. Hiába, a duli-fuli a példaképe a hupikék törpikékből...

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok!

Jucu: szegény Te, és főleg szegény párod! Borzasztó lehetett.

Robcsi: aztaaaaa! Adri baba ilyen erős és ügyes? De jóóóó! Réka dacos? Nem lehet, hogy testvérféltékenység? Hogy így próbálja felhívni magára a figyelmed? Nálunk Danika volt ilyen Encsi születése után. Hát, erre egy barátnőm azt mondta, hogy próbáljam beleképzelni magam a helyébe: a férjem beállítana egy 18 éves csinos lánnyal, és közölné, hogy mától ő is velünk él..... na ezt hogy dolgoznám fel? :evil:

Leko: akkor nekünk nem az van...

Felmondok az egész világnak! Tegnap kihívtam egy másik gyerekorvost (itt lakik az utcánkban és most vettük észre... :oops: ). Újból méricskélnem kell a csajt, mert ha nem eszik eleget, attól is fosikálhat ( :shock: :roll: :?: :!: ). Ilyet még nem is hallottam! Ma jön a mérleg! Már előre hányok tőle! Ma megpróbáltam fejni.... kemény 10 g sikerült! Hurrá! Óriási teljesítmény fél óra alatt! Persze az idegállapotomat ez hűen tükrözi.
Mostmár a másik arcüregem is begyulladt, így tegnap dokilátogatóban voltam. Kaptam jó kis cuccokat beszedés céljából.
Ma fél négy óta fenn vagyok. Ha fexem nagyon fáj az arcom, inkább jövök-megyek....
A férjemmel tele van a t...öm! Itthon volt egy hetet betegállományban, vagy feküdt és bámulta a tv-t, vagy internetezett. Én meg mint pók a falon ugráltam... ráadásul dúlt a betegség a gyerekek körében is! Most meg hogy én vagyok kipurcanva?! Most meg????? Mit csinál???? Csütörtöktől dolgozik! F@sza@! Azt mondja, hogy ha magamat el tudom látni, ellátom a gyerekeket is, akkor minek maradjon itthon? Hát, mondom b....d meg, persze hogy ellátom a gyerekeket, még négykézláb is, mert ha rajtad múlik, két órát is ül a gyerek a szarban, mire átpelenkázod, főzni sem fog helyettem senki! De rohanni a munkahelyre, az fontos! Itthon maradni arra a két kutyafasza napra, az derogál! Most is bement a melóhelyére, mert a hülye táppénzes papírt le kell adnia meg a jelenlti ívet leadni, mert nem kap fizetést, ha nem teszi... szerintem ez is csak kifogás! Aki ágyhoz kötött beteg pl. az nem kap fizetést????!!!! És nem ment volna telefonon megbeszélni és levélben (emilen) elküldeni a bérszámfejtőknek???? A táppénzes papírt meg majd leadja csütörtökön, úgy is megy dolgozni?! És inkább megjavította volna a cipősszekrényt, ami szétesett és itt csúfoskodik az előszobában.... vagy a radiátort végre feltenné a fürdőszobában, hogy ne 22 fokban fürdessem a gyereket, hanem legalább 25-ben.... vagy a mikrónak a konzolt feltenné a falra, hogy ne a nappaliban legyen az a hülye sütő... vagy az étkezőgarnitúra padját és székeit csinálná meg, mert nem lehet ráülni mert szétesik alattunk..., vagy felfúrná végre a karnisokat, hogy legalább karácsonyra legyen függöny az ablakokon.... de még sorolhatnám.... ELEGEM VAN!!!!
Én meg takarítok, főzök, mosok, éjjel ajándékot csomagolok, mosogatok, sütök (mert azért a karácsonyi kuglóf az lecsúszik...), lóg a belem, lázas vagyok, és bőgök mint a hülye! Nem hiszitek el, de nagyon ki vagyok borulva. Nem érzem jól magam, itthon meg mindent esz a fene! A férjem politikája, hogy hagyjam a fenébe a takarítást, úgysem jön senki, mi megyünk. Na ja! De ÉN nem bírom a koszt, nem másnak takarítok, hanem MAGAMNAK, MAGUNKNAK! De nem bírom! Teljesen kiborultam!
No, tessék ím a példakép, akit annyira dícsértek, hogy milyen frankó csaj vagyok! Kész, kipukkadtam!
Bocsi lányok, csak valaki(k)nek el kellett mondjam.... kiment a gőz, így most nem robbanok fel (legalábbis záros időn belül).... aztán ki tudja?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


hű mandala, én még mindig fejet hajtok előtted :wink:
szerintem a pasik 90%-át össze lehetne kötni :x
párom is elment ma dolgozni :x /dolgozni? :shock: / 3 éve nem dolgozott szombaton :shock: , pedig legalább ezer dolga lenne :x
úgy is tudják hogy akárhogyan is, de megcsinálunk mindent.
Ha én valamire azt mondom hogy nincs időm, vagy elfáradtam, nála az a szöveg megy, hogy az ő anyja 2 pici gyerek mellett még vállalt otthoni munkát, és elrendezte a háztartást, és az állatokat is. :x
mandala, igenis frankó csaj vagy, de azért vigyázz magadra, és gyógyúlj meg gyorsan :wink:

Kép
mona76
 
 


Mona: köszi szépen!
Már annyiszor mondtam, hogy valahol a lelkem mélyén megértem a leszbikusokat.... mármint azon a téren, hogy nem pasival élnek együtt....
Amúgy akárcsak az anyósom szólna a férjedből.... ha panaszra merem nyitni a szám, mindjárt jön a szentbeszéd, hogy ő amikor a sógorom pici volt, bejárt dolgozni. Vitte a vállán a hordozót, meg a halom papírmunkát, HÉVvel, villamossal gyalog kilométereket, éjjel másodállást vállalt (pulóvereket kötött kötőgéppel), és mégis mindig volt friss ebéd és ragyogott a ház! Na, akkor vajh mostanában miért nem történik meg mindez? Mármint a ház ragyogása? Na, hagyjuk! De amikor azt mondom, hogy na jó de nem volt négy pici gyereked, akkor megint indul a lemez onnan, hogy de amikor a sógorom pici volt..... megakadt a tű.... :?

Valójában igazad van: mindegyik pasi egyforma apró különbségeket leszámítva... ennek legalább már ismerem a konstrukciós hibáit.... lecserélni akkor meg minek? :wink:
Puszi és mégegyszer köszönöm a bíztatást! Jót teszel az önbizalmamnak Te lány! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Mandala: Húúúúúúúúúúú, ez aztán kijött belőled. Az én párom is dolgozik, még holnap is fog (kereskedelem), de hál Istennek 24-én már nem. Bár én nem bántam, hogy egész héten dolgozott, igy legalább nyugodtan meg tudtam csinálni mindent, nem kellet őt kerülgetnem (ha itthon van ő is csak számitógépezik, tévézik, és eszik...). Mondjuk nekem sokkal könnyebb, hiszen csak Fannim van :D Ő meg nagyon jó kislány, hagyott takaritani, tenni-venni. Azért én ennyire nem panaszkodom a páromra, mert ha megkérem valamire, azt megteszi (csak kérni kell...), meg ha hazajön, foglalkozik a gyerekkel is.

Nekünk még a fa hiányzik, ma este vagy holnap vesszük meg. Párom szerint holnap már féláron fogják adni, arra vár. Hát majd meglátjuk (vagy jól pofára esünk és már fa sem lesz...) Egyébként minden kész, lakás csillog-villog, még diszités is lett. Ja, még az ajándékokat kell becsomagolnom, mindenkinek meg van már az ajcsija.

Csajok továbbra is kitartás, és ne feledjétek itt a karácsony, a szeretet ünnepe :D :D :D

horvviki
 
 


Sziasztok!

Na most ugrom neki harmadjára az írásnak, eddig kétszer elszállt!

Szóval anyukáméknál vagyunk, tegnap este jöttünk, holnap fogunk hazamenni. Ádám viszonylag jól viselte az utat, több mint 2 órát elvolt az autósülésben, de aztán ki kellett venni, mert nagyon ordított, de így sem tetszett neki, ezért menet közben megszoptattam. Arról nem is beszélve, hogy a maradék tejet még az út elején lefejtem.

Írtam a múltkor, hogy fogyóban van a tejcsi. Na ez azóta szerencsére visszaállt, köszönhetően a minden szoptatás utáni fejésnek, valamint a homeós bogyónak (jelenleg ricinus communis). De ehhez az is kellett, hogy vegyek egy új mellszívót (Avent Isis IQ Uno) baromi drága volt, de megérte. Most már ott tartok, hogy egy szoptatás után 40-60 ml tejet is le tudok fejni. Ma reggel már az esti adag is megvan (110 ml), amit még az esti szopi után megiszik üvegből, így reggelig csend van. Nagyon örülök, hogy kitartóan szoptattam és fejtem, így nem kell tápszert adni pótlásnak, de azért a biztonság kedvéért hoztam.

Mandala: fel a fejjel, melletted vagyunk mindannyian.

Mona: én is úgy vettem észre, hogy a mensi után csökkent a tej mennyisége.

Tehéntej-allergia: annak idején a Márkra is ráfogta a védőnő, majd a doktornő, hogy allergiás a tehéntejre. Abból jutott erre a következtetésre, hogy volt az arcán pár pötty, én meg pont előtte ittam tehéntejet. Adtak beutalót vérvételre, ami egy terror volt. Mivel egy 3 hónapos babának vénája szinte nincsen, ezért a fejéből vettek vért. Szegény úgy sírt, én pedig vele együtt. Aztán mikor visszamentünk az eredményért (ami természetesen negatív lett), akkor közölte a doktornő, hogy ez álnegatív eredmény, mert amíg a kicsi szervezete nem találkozik konkrétan tehéntejjel, addig nem mutatható ki az allergia. Valamint az első találkozáskor nincs probléma, csak a következőnél. Úgyhogy nagyon megszivattak minket, főleg a Márkot, aztán nem volt semmi probléma.

Bocsi hogy leírtam a tapasztalataimat, ezzel nem akartam senkit sem elijeszteni, megrémíteni, de szerintem ez jó tanulságul szolgál. Esetleg Szabina doktornéni meg tudja mondani, hogy van-e ebben igazság. Amúgy már régen jártál nálunk!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Hello!

Nem akar vki angolra jönni a picurkájával? Mi járunk a csajokkal, de Sebivel is elkezdem fenruárban! Kész a karifánk, majd dobok fel képet, addig is mindenkinek jó sütögetést és készülődést...ja és a májpástétomom is kész...illetve már csak 1 éjszaka kell a hűtőben!:)

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Mandala, igen erős és akaratos is a kiscsaj, mindenkinek nyúl a keze után (ha éppen fekszik), hogy húzza fel vki, hordozóban, pihiszékben megkapaszkodik valahogy és felül. Csak utána van ordítás, mert sokáig nem merem hagyni, hogy üljön.
Lehet, hogy Rékánál a testvérféltékenység is benne van a dologban, igazából nem tudom eldönteni, mert imádja a hugát.
Hát a férjed, mit mondjak ... férfi. Nekem 1 volt kolléganőm szokta mondogatni, hogy jobbat úgysem talál, rosszabb meg minek :wink: Azt hiszem tényleg mindegyik 1 kaptafára készült. Nálunk is hihetetlen méreteket ölt a rendetlenség, és szerinted most is mit csinál fekszik és alszik (én meg itt ülök ahelyett, hogy pakolnék :lol: ).

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Mandala: MInden tiszteletem a tiéd. Ne add fel. :) Kép


Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánok. :)

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt!
Kép

leko
 
 


Üdv. :)
Hát igen, Mandala, a pasik azok pasik...
Szóval no comment. De egy friss példát írok én is: tegnap megkértem az enyémet, hogy törölje fel a sáros nyomokat az előszobában. Persze kiborította a fél vödör vizet... Szinte úgy érzem, hogy direkt csinálják az ilyeneket, hogy legközelebb ne kérd meg semmire...

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Fanni ébren negyed 3 óta... De jó nekem... Éppen mászni tanul nagy lelkesen, és abszolút nem úgy néz ki, mint aki fáradt lenne. No de sebaj, egyszer úgyis elalszik, és akkor én is vissza az ágyba.

Nagyon jók a képeslapok! Csináltattátok vagy valami netes programmal ti magatok készítetétek?

horvviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?