Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Régen jártam már nálatok, de úgy néz ki újra be tudok kapcsolódni. Barnabás már hagy néha nekem egy kis szabadidőt.

Azonkívül várjuk a második babókát is, épp ma megyünk ultrahangra.

Barnit még a II.-es kórházban szültem Czanknál.

Nem tudok rosszat mondani, de nincs véletlenül Szegeden olyan orvos, akit tunátok ajánlani? Vagy válasszunk inkább szülésznőt?
Túl sok pénzünk nincs, így Sári valószínűleg nem jöhet szóba, pedig sok jót hallok róla.

Ismeri valaki Varga doktorurat?
Priviben is írhattok!

Köszi!

Majd mahinálok vonalzót is nemsokára, csak még nem tudom, hogy a pici hány hetes pontosan. 7-8-9 körül lehet
esztimokka

Gira! Tegnap én is egyböl kiszurtam a jó hírt csak már irni akkor nem volt idöm. Gratulálok!! Család mikor tudja meg?

Szilcsi! Ja nem ugy gondoltam én sem, hanem hogy ha nem akar sietni kibujni mit mondott meddig engedi otthon maradj? De remélem tényleg ügyes lesz, és szépen lesz idötök összepakolni, bent meg már gyorsan kibujik!

Norbi tegnap négykézlábra állt! :lol:

Zitacicu! Jaj te szegény, remélem gyorsan meggyógyulsz!

Szilcsi! Én Norbival +30kg a védönök mindig kiakadtak rendesen, most meg lement majdnem mind már. Pedig már nem kellene :( Hiába a csokikura, sütikura...

Eszti! Nekem S. a terhesgondozás alatt alig volt hogy elfogadott pénzt és szülésre is annyit adsz amit birsz, sosem mond tarifát. Szerintem ö messze nem tartozik az anyagias dokik közé, neki a nagy "hibája" hogy tul sok a betege, sokat kell nála várni stb. Ha sima szülésed lesz elég a szülésznö, szerintem ö fontosabb is mint egy orvos. De nem tudhatod a terhesség alatt lesz-e probléma mert ha kicsi is nem mindegy (szerintem) van-e saját orvosod vagy sem.

Zituska! Remélem nem kell császár de ha mégis gondolj tényleg arra hogy ez mind a baba miatt történik mert neki igy sokkal biztonságosabb! Drukkolok nagyon hogy mégse kelljen (én másik véglet amugy, én meg ennek örültem nem kellett vajudni. stb. :lol: )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska!
nem baj a csaszi, csak készülj fel, én utána azt mondtam ha az első csaszi lett volna, Vivinek nem lett volna tesója, az tuti, és nem azért mert nem "szülhettem", nekem úgy még soha nem fájt semmi mint utána a hasam, pedig a fájdalmat is bírom, nameg volt időm rákészülni, de mégis rossz volt nagyon...
Vendég

Anett!
még a múltkor írtam.
Vendég

Melinda: azért kell HA tápi, mert a férjem és én is allergiások vagyunk, (nem tejre) és így nagyobb az esély,h alergiás lesz akár tejre is, meg ugye, h nem nagyon hízott és ezt is arra fogták,h tejallergiás, bár csináltak neki allergia vizsgálatot, ami negatív lett, de állítólag ez nem jelent semmit...

Lányok: az hasmenésnek számít, h ha egyszer híggabb, máskor normálisabb a kaki?Most már issza Réka a Ha tápit, bár nem nagy mennyiségeket (40 ml),és remélem erre nem allergiás, mert a doki nő szerint, mivel ez is tej alapú, lehet ettől is, ha tényleg annyira tejérzékeny.De evet már tejalapú jó éjt papit is, attól nem volt semmi!!Hmmm

gira: gratula!!

Enikő, Zozo: hát én is nagy csoki rajongó vagyok, ha elkezdek enni egy táblásat ( kicsivel nem is kezdek), akkor 2 perc és az egészet kivégzem. A férjem meg képes egy kis kockát fél óráig szopgatni....
Amúgy sztem a csoki nem hízlal, mert ha hízlalna én már nagy dagadt disznó lennék....

Kép
gyanixi

bocsi: tejalapú, evett-jav.

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Enikő: megértelek, én nem is gondoltam volna, amíg nem volt 2 gyerekem, hogy a sírást hallgatni ilyen fárasztó! :shock:

Szilcsi: veled is egyetértek, én is nagyon meg akartam szabadulni már a pocakomtól a végén, és elképedve olvastam frissen szült anyukák sorait, akiknek hiányzott a pocakjuk :shock: , el nem tudtam képzelni, hogy hogy hiányozhat. Nem is hiányzott egy percig sem! Ablakpucoláááááás? :shock: Na ne! Jó az úgy, ahogy van! :wink:

zitacicu: miért ne ültethetnéd a bilire?

gyanixi: Marcsi is pont ennyi idősen hagyta abba a szopit, nekem se volt már sok tejem, és ő se kötődött a cicizéshez, 10 és fél hónapos volt az utolsó szopikor. Viszont ő elsőre megitta a Milumil HA2-t, pedig nem finom szerintem, de azóta is azt issza.

Amit gira írt, az tényleg nagyon fontos, hogy semmilyen tekintetben, soha ne tekintsük tulajdonnak őket! Nehéz sokszor önállóként gondolni rájuk, főleg, amíg kicsik, de számomra sokmindent megmagyaráz, ha így gondolkodom róluk.

Anett, ez a fürdés körüli üvöltés Marcsival rendszeres volt. Evés közben meg Dóri sírt sokszor az első hetekben. Szerintem nemsoká elmúlik, lehet a cumisüveg miatt is. Szerintem is hagyd a cumisüveget, szoptass kitartóan akkor is, ha úgy érzed, nincs tejecske, mert a tejtermelésre legjobb a szopi, tudom, hogy ezerszer hallottad… :oops: Nem hisztizik, ez biztos, ő még nem tud. :!: Örülök, hogy sikerrel jártatok tegnap!

kajla, klzsuzsi: köszi az infót!

gira: én sem szeretem sírni hagyni Dórit, de néha nem tudom másképp megoldani, ez főleg akkor van, ha Marcsival csinálok valamit, ami közben képtelenség fogni. Na meg hogy ne menjek el pisilni, ha sír, azt nem… És Dóri mégis többet van kézben, mint Marcsi, ezért szeretnék hordozót venni, hogy legyen szabad kezem; ha tényleg olyan jó, mint amilyennek tűnik, minden pénzt megér. Most látom a vonalzódat: GRATULA! 8)

zituska: nem próbálhatod meg megszülni simán? Boti császárral született?

Tegnap Marcsi rekordhisztit tartott, az utcán ledobta magát és ott fetrengett (okát nem tudom), haza kellett cipelnem kézben (+babakocsi Dórival +motor), aztán fel az emeletre, be a szobába, de még itthon is folytatta. Lett is izomlázam...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csajok,sikerült a vizsgám!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zozo,csoki evésben én is topon vagyok!!!
A Fiam,és a Férjem is!!!! :lol: :lol:
Mi sajna nem nagyon tudjuk hol a határ!!!! :roll: :twisted: :twisted:

Karmen ha gondolod .,dobok át pár kilót!!!!

Szilcsi,basszus,akkor már lehet hogy csak napok kérdése,és meglesz a baba!!!!!
:lol: :lol:

Eszti,Karmennek igaza van,a szülésznő fontosabb,bár ha komplikáltabb a terhesség,és a szülés(ami utólag derül ki)akkor jó ha van orvosod!! :wink:
A szomszéd csajszi mesélta,hogy nem volt orvosa a barátnőjének,vetélés gyanuval vitték be,és 2 napig senki nem akarta megvizsgálni.................. :cry:
Teljessen kiakadtam tőle!!!!

Zituska,nem vagy őnző,persze hogy simán szeretnél szülni!!!
Ne aggódj,van még időd,hogy Noémi ügyin beforduljon!! :wink: :wink:
Barni szülés előtt 2 héttel fordult be,én teljessen beparáztam,hogy még nem akarok szülni,mert a hasam is szépen leereszkedett !!!! :lol: :lol:
Ő akkor 3340gr,49cm született!
Boti mekkora is volt??

Holnap Játszódzsungel valaki(k)??
Mi megyünk!!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Megjártam ma a terheléses cukros vérvételt. Jó volt, csak nagyon nagy citromot facsartam a löttybe és baromi savanyú volt :D Inkább volt savanyú mint édes.

Eredményem is jó szerintem, aztán majd kiderül :)

Anett: Nagyon ügyesek voltatok este! Kitartás és meglátod minden rendben lesz és a sírás is hamarosan el fog múlni.

Zitacicu: Jobbulást!

Eszti: Gratula tesóhoz! :) Én emlékszem rád :)

Zozo: Téged altattak császármetszéskor? Egyetértek, annál rosszabb még nekem sem volt, ill. semmi nem fájt annyira mint csaszi után a sebem...brrrrrr......pedig elvileg én is jól viselem a fájdalmat.
De hidd el az emlékek egy idő után megszépülnek.... :lol: :lol: Én is azt hittem hogy soha többé még egy baba...Enikő tudna mesélni erről hogy mennyire határozottan állítottam a friss vágott hasammal hogy tesó nem lesz az tuti :) Aztán most mégis....

Bibi: Gratulálok!! :) Mi megyünk holnap a Játékdzsungelbe és Melindáék is. 3/4 10-re. Találkozunk :)

Zituska: Valamiért van egy olyan érzésem hogy a lánykád simán meg fog még fordulni.

Csoki: Hajjj, Gréti előtt faltam. Mikor Grétit vártam rá se bírtam nézni a csokira. Most...falom :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Bea!
Köszi az érdeklődést! :lol:
Sajnos Márk hétfő óta kórházban volt, Újszegeden! :cry:
Vasárnap már csúnyán hurutosan köhögött, éjszaka befulladt. :cry:
Hétfőn elvittük a dokihoz, ahol mondták, hogy laringitis, de mivel nyugalmi állapotba is nagyon huzott, ezért irány a Gyerekkórház. :?
Ott meg mivel vasárnap este kissé laza volt a széklete, és többször is volt, ezért a fertőzőre vették fel. :cry:
Hát nagyon sokat bőgtem! Elvileg nem is maradhattam volna ott terhesen, de nem volt sok beteg, igy kockáztattam. :?
Éjszakára nem lehettett ott maradni, de ahogy mondják jól viselte a hiányunkat!
Ma jöhettünk haza, még holnap adni kell neki antibigyót! :cry:
Nagyon mérges vagyok, a bölvcsibe szedte össze tuti, mert vannak gyerekek, akiket nem visznek orvoshoz, hiába betegek! :evil:

A jó hír!
Voltam kedden a genetikain, Keresztúri csinálta, minden okés a babával, legalábbis úgy látta. És a lába között nem látott semmit!!!! :lol:
Rákérdeztem, és akkor mondta, hogy nincs ott semmi!

Anikó!
Én a Márkkal az utolsó 2 hónapban szedtem 3X 1 Dopegytet!
Most egyenlőre rendben a vérnyomim! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita: Sajnálom Márkot, rémes lehetett. Téged se irigyellek :( Gyors gyógyulást a kicsi legénynek!

Akkor hugicája lesz Márknk? Alexandra? :D Gratula és örülök hogy minden rendben. Milyen jó kör ez, mindenkinek ellenkező nemű babája lesz aki mostanában vár babát, mint ami van :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Hát nem bírom ki, hogy ne írjak én is a császárral kapcsolatban! Én is (mint gondolom többségben) úgy mentem szülni, hogy síma szülést szeretnék. Mindenféle olajjal maszíroztam magam, meg készültem a gátvédelemre meg ilyenek. Aztán fájásgyengeség miatt császároztak, tehát igaz, hogy nem vajúdtam semmit, de nekem abszolut túlélhető volt!!! Már fájt fogam jobban! Nekem rosszabb volt, amikor SZTK csinálták a körömbenövés műtétemet!!! Szóval én úgy jöttem ki a Klinikáról, hogy bármikor máskor is, ha ilyen lesz; illetve, hogy mostmár félek a második szüléstől, mert az csak jobban fájhat, mint az első! Nem tudom, hogy az eufórikus hangulat miatt, vagy azért, mert nem volt előtte fájásom és nem fáradtam ki, de nekem csodás élmény volt! Amúgy EDA-val császároztak, nem éreztem semmit, nyitva volt a szemem, hallottam mindent, de nem volt rossz, csak izgi! :D Egyedül az volt a negatívum, hogy nem láttam a babát, amikor megszületett, csak órákkal később (apa és mama előbb látták :shock: :? ), pedig csak fel kellett volna, hogy emelje Dorottyát a műtős csaj, le is szidta miatta az altató orvos, aki szintén zseniális volt!!! Kedves és barátságos!!! Szóval én nem félnék a császártól, főleg ha előre tudom és az orvosok is tudják, hogy az lesz! :D :lol: Tök jó lesz Nektek, akár természetes úton, akát műtőben találkoztok először!!! :D :D :D Irigykedem!!! :lol:

Betegeknek gyógyulást!!!

Anett, Bibi: Gratula!!! :D :D :D

Bocs, ma ennyire futotta! :)

Szép estét mindenkinek!!!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Sziaszok!

Ma voltunk tanácsadáson,5780 gramm és 58 cm a csajom. :D Megkaptuk a 3 hós szurit,sírtunk nagyon :cry:

Köszönjük a dícséreteket,remélem ma este is siker lesz!

Zituska!Ne izgulj, minden rendben lesz,szerintem mikor odajut az ember már mindegy,csak legyen már kint!Amúgy császárról hasonló a véleményem,mint Eszternek,szerintem is simán kibírható!Nekem kb 2 órán keresztül voltak kemény fájásaim,akkor mondta Csilla,hogy kérjek EDA-t,nem kell itt szenvedni,de már úgy bőgtem,mint egy gyerek,beszélni se tudtam,bekötötték,tök jó volt,elvoltam vele még 3 órát,utána mondta doki,hogy tovább ne várjunk,mert ebből nem lesz gyerek!Szóval az a 2 óra nekem untig elég volt,ha lenne még egy,belépnék a klinikára és egyből EDA-val várjanak!
20140113113746

Sziasztok!

Asszem túléltem a mai napot de egy 100 as zsepi bánta.Ittam egy liter hársfa mézes teát :shock:

Zituska!

Tudom hogy be vagy ijedve a császártól ,és tudom hogy sokkal jobban szeretnél simán szülni,de túl lehet élni.Nekem egy hét volt ami a műtéti heg miatt rossz volt utánna a pajzsmirigyem miatt volt nagyon gáz,mert nem kaptam levegőt.Amúgy sem lehet az én esetem összehasonlítani mert ikreket szültem és így is azt mondom egy hét kemény,de nem annyira.Fel a fejjel hamar túl leszel az egészen és utánna nem is fogsz emlékezni rá.

Norus!

Nem ül meg a bilin.... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!

Jégvirág, köszi!! Nemrég futottunk össze a férjeddel az e-digitalban, nagyon kedves volt!

Csajok: Köszi a tanácsokat, valószínűleg akkor maradunk Czanknál, bár még várok a felkéréssel.

Deákné Incike szülésznőt ismeri valaki? Keresem, vajon dolgozhat-e még..

Szép estét!!

Niki: Puszi ezer!!!

KépKép

Kép
esztimokka

Ja, még valami!!

Most jöttünk az ultranangról.
Másfél centi a kicsi kincsünk!!! Dobog a szíve és 8 hetesnek "ítélték" (szerintem több..), gondolom a mérete alapján.

Mostmár tényleg lépek!!

Jó éjt!

KépKép

Kép
esztimokka

Sziasztok!

Esztimokka!
Deákné Incike dolgozik, a sógórnőm márciusban szül nála, úgyhogy keresd nyugodtan! :lol:

Lányok!
Aki elvitte babafotózásra a babáját, nem tudjátok mikor lesz vmi eredménye?

Szép estét!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Eszti: Igen, mondta a férjem, meg azt is hogy nem volt veletek Barni :)

Csibe: http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhel ... a/2041547/

És:
http://www.delmagyar.hu/babafoto/

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zita! Sajnálom hogy Márk ilyen beteg lett :( Remélem gyorsan felgyógyul, én egyébként erről a betegségről még nem hallottam (szerencsére)
Császárról annyit, hogy az első elött én is nagyon féltem, aztán rájöttem hogy alig fájt utána, na jó a felkelés, mozgás eleinte nem túl kellemes, de én már több fogmütéttel a hátam mögött ahol nem zsibbadtam el ezt egyáltalán nem éreztem fájdalmasnak, kibirható volt. Egyébként a növérek nagyon aranyosak voltak, sürün kérdezték kinek kell fájdalomcsillapító, nekem az sem kellett, de sokan kérték és ugy nekik is elviselhető volt. (egy tipp, nekem nagyon bejött a hasamon a homokzsák, Orsinál levették pár óra után és akkor jöttem rá mennyivel jobb volt zsákkal feküdni, igy Norbinál én nem adtam vissza :lol: kértem és 24 órát maradhatott, sokkal könnyebb volt igy)

Eszti! Incikét én is ajánlom, nagyon kedves tényleg.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, de én nem a fájdalomtól félek igazából, hanem nekem életem legszebb élménye volt Boti születése - a fájdalmak ellenére-, ahogy kibújt, ahogy rámtették még lüktető köldökzsinórral stb... Ezt szeretném mégegyszer átélni, és - nézzetek hülyének - képes lennék nagyon sokat vajúdni ezért az érzésért...
Persze tudom, ha császár lesz, akkor az a baba érdeke elsősorban, de akkor is szomorú vagyok most... :(
Azért még győzködöm a Lányt, hátha megfordul, de úgyis Ő fogja jobban tudni, hogy hogy jó - elsősorban - Neki.

Zita :)
Szegény Márk :( Remélem, már jobban vagytok, nem lehetett könnyű.
Akkor hugica??? :) :) Ez szuper!!!! :D :D

Bea :)
A próféta szóljon belőled!! :D :D
Sztem is ki lehet bírni a cukros lötyit, én is citromoztam, nem is volt rossz! :wink:
Az eredmény meg tuti jó lesz! :wink:

Eszti :)
Gratulálok a kistesóhoz! Boldog babavárást! :) :)

Anett :)
Örülök, hogy jól sikerült a tegnap estétek, csak így tovább! :wink:
Szép súlya van a csajszidnak, a szuriért részvétem, szükséges rossz. :?

Bibi :)
Gratulálok! :)
Boti 3680g volt és 52 cm volt, mikor született.
Noémi már múlthéten 2500g körül volt, ezért mondta a védőnő, hogy kicsi az esély a fordulásra. Meg Noémi már volt koponyatartásban, és állítólag nem ok nélkül választotta inkább a csücsülést...hát nem tudom...
Én még akkor is reménykedem!!

Na megyek, elfáradtam. Ma köszöntötték - elsőkörben - Botit, holnap jön a következő felvonás!
Képeket majd rakok! :D

Pusssssz.......

...a vonalzóm valamiért mára tette Boti szülinapját, pedig csak holnap lesz! :D .....

Kép
Kép
zituska28

Kép
Kép
zituska28

Na még egy, aztán eldugulok! :lol:

Kép

Kép
Kép
zituska28

Hali.

Zituska, ne aggódj! Mindent a babáért, a csaszi emlékei meg megszépülnek. Én anno az alig egyhetes sebemmel villamossal jöttem haza az öcsémmel, mert a férjem dolgozott, szóval kibírható (főleg, hogy ott a régi taligák járnak...)
Botit Isten éltesse!

Esztimokka, gratula.

Zitaa, gratula a lányzóhoz! Márknak pedig javulást!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Jobbulást minden kis és nagy betegnek!!!

Zita!
Szóval kislány?:)

Gira!
Gratulálok a pocaklakódhoz!:):)

Bibi!
Szuper,hogy túlvagy a vizsgán!
Akkor mégiscsak jó lesz a karácsony. :lol:

Anett!
Ügyik vagytok!Csak így tovább.

Exi!
Receptet nem kaptam. :shock:

Bea!
Neked receptre írták fel a cukrot,v. csak cetlire?
Sajnos én nem citromozhatom a cukros lötyimet,mert a gyomrom nem bírja a savas dolgokat.
Még nem tudom,akkor mit tegyek bele??

Lányok!
Na félre ne értsétek már. :lol: :lol:
Véletlen se mondtam azt,hogy elítélendő a csokievés!!!
Lánykoromban vékony voltam,de abszolut bármit ehettem,mégsem híztam.Gombóc Artúr megírigyelhette volna a csokiétvágyamat!!
Lyukas csokoládé,kerek csokoládé,szögletes...
Volt,hogy szinte egész nap csak csokit ettem.3 nap után olyan csömöröm lett,hogy már undorodtam tőle.De aztán egy nap szünet után fokozatosan kezdtem előről az egészet.
Szinte csokoholista voltam.
Aztán..
Ahogy asszony lettem,feltünt,hogy már más a helyzet.Igaz,csak terhességnél,de akkor nagyon.Ha nem vigyázok elgurulok.
Sajnos nem vettem észre,hogy úgy a 21-26 hét környékén nagyon sok kiló rámugrott.Nem éreztem.Ettem ami jött.Csokit is minden mennyiségben.Mennyit hallgattam a :Neked kettő helyett kell enni szöveget a koléganőmtől.Meg is lett az eredménye.
Rajtam is múlott,hogy így megterheltem a szervezetemet.Aztán 3 évbe telt míg nagynehezen lement a felesleg!! :shock: :shock: :shock:
Amúgy meg tejmentes diétát is kell tartanom,így max speciális csokikat ehetnék..Jó drágák.

Egyébiránt volt bölcsisnénik azt mondta,hogy ha már édességet adok pl. a gyereknek,akkor tudjam meg,hogy a csoki sokkal egészségesebb,mint pl. a tejkaramella.

Sok hasznos anyag van benne,ami jó hatással van a szervezetre.
Meghát boldogság érzetet generál a szerotonin miatt.
Mondjuk,ha az ember depis nem jó,ha rászokik a könnyű megoldásra...?

Egyre azért tényleg vigyázok.Csokievés után Hannának szigorúan fogmosás van.Beleragad a zápfogakba,és az ott dolgozik.Bele se gondolok..

Amúgy meg szerintem abszolút genetika,és alkatfüggő,hogy ki mitől,mikor,és mennyit hízik vagy nem.
Én örülök,hogy végre újra a régi lehettem(már nem is reméltem),és ami rajtam áll megteszem,hogy újra vissza tudjak alakulni.

Szóval akinek annak jó csokizást,akinek nem annak kitartást!
:lol: :lol: :lol:

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde: Cetlire firkantott valami számomra olvashatatlant. Grétivel receptet kaptam, emlékszem. Most nem. Akkor volt vagy 19 Ft....most majd 200 :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Aha.Akkor jó.Megnyugodtam,hogy nem hagytam el a receptet.:)

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Ezeréve nem jártam nálatok... na jó, csak 2 hete de ezer évnek tűnt. annyit, de annyit írtatok, hogy nem győzök olvasni.

Esztimokka: nekem Czank volt a fogadott orvosom és szeretnélek lebeszélni róla. DE KOMOLYAN!!!

A szüléstörténetet későbbre halasztom, de a lényeget leírom, hogy mindenki levonja a tanulságot és ne essen az én hibámba.
Szóval Czank volt a dokim, de mégse nála szültem, hanem az ügyeletesnél. A klinikán NEM vezethet szülést, csak reggel 8-tól délután 4-ig. (ezt elfeljetette nekem megemlíteni az utolsó pillanatban sem szólt, a klinikai orvosok mondták) Helyette Makóra tették át a "drágát", nekem is oda kellett volna átmennem folydogáló magzatvízzel, hogy ő vezethesse le a szülést, amit mi már nem vállaltunk be, inkább az ügyeletes doki (akárki is lesz) és a nyugisabb szülés (ha bármi van, csak jobb ellátást kaphat a kicsi szegeden, mint egy kisvárosban, meg ugye a PIC is itt van..)

Szóval ha Czanknál akar valaki szülni akkor készüljön fel Makóra.

A poén épp most jön. Ugye 7-én folyt el a magzatvizem, akkor megvizsgált a vasasban, akkor mondta, hogy péntek du és szombaton Makón van, meg azt is, hogy hétfőtől szerdáig nem is lesz Magyarországon, mág jó hogy megindult a szülés és nem amikor nem is lesz itthon. És az lett volna az utolsó hetem, és nem szólt hogy nem lesz itthon, pedig a szülés hetében vagy 4x voltam nála vizsgálaton...

Szóval a következő babucit (és már ezt sem) fogja látni a Czank.

Kép

Kép
sznanna

A lényeget még elfelejtettem leírni, ami feltette az i-re a pontot. Mikor megvizsgált és közölte, hogy nincs itthon a következő hét elején, nyugisan megjegyezte, hogy emiatt nem is lesz ott, hogy megvizsgáljon amikor hazaengednek. Menjek már be a vasasba csütörtökön (6nappal a szülés után) hogy megvizsgálhasson (és gondolom odaadhassam a pénzt???).

Kérdezem én: pár napos babát ugye nem viszünk levegőre, ugye? Pár napos babát nem tudunk órákra magára hagyni, ugye? (éhes lesz,stb, még ha valaki van is vele, anya kell ott legyen) A vasasban mindenki "rögtön" sorra kerül, ugye?
Fogalmam sincs hogy gondolhatta, hogy szülés után visszamegyek rendelésre... KO, kiütötte saját magát nálam...

Pedig eddig nem volt vele bajom, sőt nagyon szimpatikusnak gondoltam. Hát, tévedtem.

Kép

Kép
sznanna

sznanna!

Egyetértek a véleményeiddel! Sajnos én is csalódtam Czankba, nálam sem jön be. Bár nem az ő hibája ami történt, de esetleg tehetett volna annak érdekében, hogy ne történjen meg. Ha kicsit észben tartja a dolgokat és kicsit odafigyelne a betegeire, akkor lehet többen járnának hozzá. De így nálam is egy nagy nulla.

Kép
skoperdane

Sziasztok!

Hű, rengeteget írtatok, tök jó, hogy így pörög a topik :)

Zituska :) Botinak nagyon boldog szülinapot kívánunk, képeket kérünk ám majd! :lol: :wink:
Csaszi: fizikailag engem sem viselt meg, az első felkelés volt rossz, de nekem sem kellett fájdalomcsillapítót kérnem. Sőt, azokat sem vettem be, amiket egyébként adtak.
De tudom, hogy téged nem a fizikai rész visel meg, ahogy én sem amiatt voltam szomorú :( Azért még ne add fel, sztem még van a csajszinak jó egy hete, hogy visszaforduljon. Ha meg nem, akkor vmiért így kell lennie :(

Enikő :) Vilusnak én is nagyon boldog névnapot kívánok, igaz, kissé megkésve :oops: :oops: Hogy veszed észre, hat Violának a gyógyszer? Vagy ez ennyi idő után még nem derül ki? Drukk, hogy minden oké legyen Zalánnal!

Melinda :) Továbbra is várjuk a képeket a házról :lol: :wink: A lányok hamar megszokták egyébként? Hú, biztos munkás lesz a karácsonyod, de nagyon szép emlékezetes is! :D Én is alig várom már, hogy költözzünk, de erre még várhatok pár hónapot.

Bibi :) Gratula a vizsgához, ügyi vagy! :D

Szilde :) Gratula a kispasidhoz! :)

Kinga :) Kitti szobája gyönyörű lett, szeretném majd én is elkérni a lány elérhetőségét, oké? :wink:

Anett :) Na látod, menni fog ez, nem szabad feladni! Pár nap és lesz elég tejed sztem :D

Gira :) Gratulálok a babucihoz és problémamentes babásodást kívánok! :D Találtatok már lakást?

Szilcsi :) Visszavonom a memóriámra tett kijelentésemet, ne hari, nagyon ciki, de nem emlékszem rád :oops: :oops: :oops: Errefelé laktok Alsóvároson?
Tudom, könnyen beszélek, de ki fog bújni a baba, ha itt lesz az ideje, viszont rövidebb lesz a vajúdásod, ha ilyen szép összehúzódásaid vannak :)

Zitacicu :) Jobbulást neked!

A. Zita :) Nagyon sajnálom szegény Márkot! :cry: :cry: Azon viszont mindig kiakadok, hogy mi az, hogy nem lehet ott maradni a szülőnek, mikor JOGA VAN HOZZÁ!!! Áááá, ez a magyar eü ez egy katasztrófa!!! :evil: :evil: :evil:
Gratula a húgicához! :lol:

Esztimokka :) Gratula a Kispöttyhöz! :lol:

Megrendeltük a szőnyeget és a lámpát Kristóf leendő szobájába, íme:

Kép
Kép

És még gyors egy kép a Manóról, sztem ezt még nem tettem fel.
Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!!

BOTINAK VIDÁM SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

TAMÁSOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Vidám készülődést Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Én is mutatok egy friss képet...

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Zituska!
Botinak nagyon boldog születésnapot!!!! :lol: :lol:
Hogy szedted le a délmagyarról a babafotós képet?
Egyébként mindjárt irok privit!

Szilde, Bea!
Hát ha nem tévedett a Keresztúri, akkor valóban kislány!
Egyébként a cukrot nekem se receptre, csak egy cetlire irta védőnő! Majd januárba kell mennem megcsináltatni a terhelést!

Timika!
Lehet, hogy sima osztályon ott lehet maradni, sőt a kórházba van anyukás szoba ia, ami fizetős, de elég jó. Itt szerintem azért nem lehetett maradni, mert fertőző volt! :cry:
Egyébként Márkon kivűl szinte csak intézetis gyerekek voltak, a szivem szakadt meg értük.Pár hónapos csecsemők, meg egy 1 éves kisfiú. A kisfiút Gusztinak hivták, kicsit vónós volt, de csak a szeme volt nagy barna, egyébként nem látszott rajta.Egész nap mbevolt zárva a kiségyba, csak akkor vették ki ha pelenkázták, meg fürdették. Pedig szerintem tudott már járni. Egész nap ott elvolt csöndbe, ha volt valaki a szobába, vigyorgott, produkálta magát, nyulkált ki hogy elérje az embert. Annyira vágyott rá, hogy megszeretgessék!
Borzasztóan sajnáltam! :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Timika, semmi baj, majdcsak összefutunk valahol valamikor (salalala) :lol: , akkor majd rádszólok, hogy héééé én vagyok az!!! :wink:
Csillag térnél lakunk, csak a párom a fősulin dolgozik, én meg az Aradi vértanúk terén, így nyáron, amikor nincs a fősuliban büfé, akkor szoktunk a Kerek Perecben kajálni. Most is a fősulin vagyok páromnál, el kéne indulnom a Nagyáruházba meg a Sasba, de nincs kedvem... Apának még nem vettem ajándékot. :shock:
Ja, a villany nagyon tetszik!

Zituska, hidd el, én is nagyon neki vagyok keseredve a csaszinak, de dokim tegnap megnyugtatott, hogy szépen be van teljesen illeszkedve a buksi, szerinte ki is fog férni, és ne higgyek a patológián a dokiknak, se az uh-nak, így úgy döntöttem, csak benne bízok és ha ő azt mondja, hogy kifér, akkor ki is fog.
Apropó, anyukám öcsémmel csaszis lett volna, mert faros volt ő is, ráadásul engem csaszival szült 7 évvel előtte. Aztán befektették, másnapra kiírták a császárt, éjszaka megindultak a fájásai, fel akart kelni, hogy kérjen valami fájdalomcsillapítót, és abban a pillanatban egy hatalmas zuborgást érzett, mintha hascsikarása lenne, iszonyat bugi odabent, aztán egy nagy toccsanás - tesókám befordult koponyavégűbe és szét is rúgta a magzatburkot, így végül nem lett műtét. Na mi ez, ha nem sikersztori? :lol: :wink:
Meglásd, megfordul még az a kiscsaj!!! :wink: Van még ideje rá bőven!
És Botinak nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Méhszájam 1.2.1.0., a rossz hír viszont: dokim 25-én elutazik, szülésznőmnek családi programja lesz (bár ő igérte, hogy akkor is bejön), dokinénink és védőnőnk pedig az ünnepek alatt végig szabin lesz. :roll: Úgyhogy most nagyon be vagyok tojva, hogy tuti karácsonykor akar majd kibújni a kicsim, amikor senki nem lesz itt és nem ér rá... :roll: :shock: :cry: Szóval még egy hetet nagyon-nagyon ki kellene húznunk...

Karmen, nem volt ilyesmiről szó, hogy befektetés, el is felejtettem rákérdezni tegnap. Lehet, nem véletlenül... Szerintem nincsenek is ilyen irányú tervei velem, mert annyira szépen tágulok, hogy nem fenyeget a túlhordás.

Na a Czankról én csak rosszakat hallottam, személyes tapasztalatom nincsen, nem is lesz ezek után...

Jégvirág, Szilde! Én receptet kaptam a vasasban a cukorra, így volt 75 ft. :D És pont a patológián feküdtem, le se tojták, hogy iszom meg, nem is figyelt rám senki, simán lehúzhattam volna a vécén vagy bármi, reggel fél hatkor rázogattam a lötyit a patológia budijában. :roll: Citromom persze honnan lett volna???

Zitacicu, még jó, hogy nem vagy allergiás a hársfateára! Az egyik legallergizálóbb a parlagfű után állítólag... Mondjuk fincsi és tényleg hatásos. További jobbulást!!!

Na most már befogom... :oops: :D

Kép
szilcsi

Zituska! Nagyon boldog szülinapot Botinak!!

A gyerekek nagyon helyesek!!

Timi! Nagyon szép lesz majd a szoba! A szönyeget honnan rendelted, Norbinak is kell majd. Igaz a mérete nem látszik igy de megnézném

Zita! Amikor tesomék voltak a fertözön ö sem maradhatott ott a picivel, annyit megengedtek hogy a lefejt tejet bevigye neki de már nem ö itatta meg. Remélem Márk majd gyorsan elfelejti aztán ezt az egész betegséget!

Mi voltunk az Odú-ban, (Enikö mindent nagyon köszönök!!!) a tornász irtó ari volt, amugy meg már sokat segitett mert amikor ott mutatott Norbinak hogyan probáljon négykézlábra állni, utána magátol is probálta és volt hogy sikerült!! Mászni persze még nem tudott ezzel sem, de én már azon is meglepödtem hogy ilyen gyorsan négykézlábra probál állni. Jövö héten meg a neurologushoz is megyünk azért.

Orsival nekem sem irták fel a cukrot akkor kérdeztem is a dokit hogy miért mások ugy kapták, azt mondta igy szokták ök. (akkor még körzetes orvosok voltak). Norbival felirták és sokkal olcsóbb volt valóban.

Szilcsi! Ügyesek vagytok, nem is akartam én vészmadár lenni csak azt gondoltam a legtöbb orvos kérdezés nélkül is azonnal mondja hogy hát ugy gondoltam hogy majd ...

Czank nekem sem volt sose szimpi, az a pár hónap a korházban... :o

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!

Jó hogy mondod nekem tíz éve folyamatosan jön elő az allergia , a parlagfúvel kezdtem aztán jött a többi majd a tojás(bár nem mindig van bajom tőle)és tavaly a penicillin ami dúrva volt bent is kellett maradnom a klinikán egy hétig,mert bedagadtam stb.Úgy hogy a büdös életben nem volt bajom a gyógyszertől.amúgy csodálkozott is a párom hogy mi a francért trüsszögök annyira mint nyáron a főszezonban.Én ráfogtam a betegségre ,de lehet hogy akkor allergia????? :roll: :evil: :evil:

BOTINAK SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Megkímélt ma a főnököm nem kell vasárnap mennem dolgozni juhéjj.Már paráztam hogy sz..á fagyok a piacon.Végre itthon lesz az egész család hétvégén.Meg legalább kikúrálom magam az ünnepekre.

Apa elment bulizni a céggel én meg ki se tudom dugni az orrom a náthától .Alig bírtam felhozni a kicsiket a lépcsőn úgy legyengültem.... :roll:

Mostmár tényleg eldugultam....

Kép
Kép
zitacicu2

Zituska!

Botinak nagyon-nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
És drukk,hogy megforduljon Noémi!

Bibi!Gratula a vizsgádhoz,ügyes voltál!

Timi!Nagyon tetszik a csillár,meg a szőnyeg is, és Kristóf helyes kissrác! :D

Zsuzsu!Ábel szintúgy!

Zita!Gyors gyógyulást Márknak!

Czankról én sem hallottam semmi jót.Orvosként sem és emberileg sem.Egyik albérlőtársammal kavart még régen,hát az miket mesélt róla :shock: :?

Zitacicu,jobban vagytok????

Csajok!Nem tudom vkit érdekelne e esetleg baba-mama torna,a feltétel , hogy ne tudjon még járni a csöppség,szóval Zozo,Enikó,Betty,Zsozi esetleg?????Bocs,ha vkit kihagytam.Nyílt egy új hely, és min. 3 baba-mama kell,hogy menjen, és még nincsenek én meg szeretnék nagyon,ha van kedve és ideje vkinek szóljon!

Ja tegnap este már nem is kereste a cumisüveget Lollim :D
20140113113746

Zita,nagyon sajnálom szegény Márkot!!!!! :cry:
Ez a laringitisz,nagyon gáz,a nővéremnek,meg nekem is volt gyerekként,elég sokat,a tesóm gyerekeinek is volt már ,elég sűrűn!
Barninak is egyszer előjőtt,de nem annyia komolyan,kivittük a levegőre,és rendbe jött,de antibiotikum mellé,kaciumot kellett neki adni!!! :oops: :?
Én emlékszem ,hogy nagyon kellemetlen,mert alíg bírsz nyelni,és kutyaugatás szerűen köhögsz,amitől rendessen meg lehet ilyedni!!!
Márk azóta nem lett nagyon anyás???

Amit írtál a kisfiúról ,az engem is nagyon elszomorít,és nagyon dühös vagyok érte!!!
Basszsus szülik egymás után a gyerekeket,és addják be Állami Gondozásba!!
A francért nem lehet őket elkötettni!!!!!!!!!!!

Apáéknál holnap lesz céges buli,megyek én is este 6-kor kezdődik,a Barnit meg megpróbáljuk anyunak lepasszolni!!!
ha minden igaz ott is alszik!!
Még soha nem aludtunk külön,mindig csak én altattam eddig,úgyhogy nemtudom mi lesz!!!
Imádja az anyukámat,de azt mondta hogy a Zibi mamival nem alszom,csak anyával!!!!!!!!!!!!
:roll: :roll:

Anett,örülök hogy megoldódótt a sírás!!! :wink: :D

Zituska,boldog szülinapot Botinak!!!!!!!!!

Anna,nagyon sajnálom hogy így jártál a Czankkal!!
Velem rendi volta terhesgondozáson,de az elég elgondolkoztató,hogy kirakták a Klinikáról,pecsételgetni a Vasasba!!! :shock:

Melinda,hazafele a Barni mondogatta,hogy a LOTTIVAL HOÉNAP IS CSÚSZOK!!!!!!

Hazafele beszaladtunk a mars térre ,Barniank Mignot venni(már előre megismer a csajszi! :lol:
Barnabás kiabált neki:
-Csá mignonos néni,kérek kettőt!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Még engem is a hideg ráz a császáros emlékektől, amiket írtok, pedig nem is várok babát. :shock: Én is nagyon kétségbe lennék esve. Szegény Zituska, olvas minket, és csak még jobban félni fog …

Zituska, én azt hittem, Boti császárral született, azért nem szülhetsz most simán. De akkor miért is nem???

Anett: fájások elviselése közben a bőgés meg hogy nem tudsz beszélni, az természetes szerintem, nekem legalábbis mindkettőben részem volt. A cici meg sokkal jobb móka, mint a cumisüveg! :lol: :wink:

A spontán vetélésekkel szerintem is az a helyzet, amit jégvirág írt, hogy sokkal több van, mint amiről tudomásunk van. Amikor elkezdtünk próbálkozni a tesófogantatással, rögtön elsőre úgy éreztem, hogy sikerült, tüneteim is voltak, késett is (pedig szülés óta nagyon pontosan megjött mindig). Biztos voltam benne, hogy terhes vagyok, aztán 6 vagy 7 nap késéssel megjött, de azóta is úgy gondolom, hogy az voltam. Második hónapban semmi tünet, aztán beköltözött a pocakba Dóri. :D

zitacicu: :lol: :P csak azért írtam, mert kérdezted, mi lenne, ha ráültetnéd, amikor látod rajta, hogy na most be fog pisilni, mikor cseréled a pelusát.

Bibi: nagy gratula!!! Minden tiszteletem azoké, akik tanulnak gyerek mellett, én nem lennék rá lépes.

szilde: csokiügy minden szempontból tényleg nagyon egyéni. Én nagyon szerettem, de egyszerűen szabályosan leszoktattam magam róla pár éve karcsúsági okokból :wink: :oops: és mostmár nem hiányzik, alig eszek, szaloncukrot se. Sütit, fagyit stb igen! :wink:

sznanna: Makóról nincs tudomásom, tapasztalatom, de a kisvárosi újszülött-ellátás védelmére kelnék itt szép csendesen, azzal a közhellyel, hogy ne általánosítsunk…

szilcsi: hogy megiszod a –e a cukroslötyit, azt a Vasasban sem nézik, illetve amikor Marcsival voltam, a vérvételes nő előtt kellett meginnom (persze a lötyiben akkor is lehetett volna akármi), de legutóbb kiküldtek vele a folyosóra, hogy viszlát 2 óra múlva. Anyuka felelősségtudatára van bízva az utasítások betartása. Bár dohányozni is hányan képesek terhesen…
:evil:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Czankról én is csak rosszat hallottam ( a tapasztalatom is maximálisan negatív - jól meg is jegyzett, még most 3 év után is rámköszön :lol: ), csodálkozok is, ha néha valaki írja, hogy nála szül...
Vendég

Norus,én is nagyon becsülöm azokat ,akik gyerek mellett tanulnak,de én csak rutin vizsgára mentem(Tanulok vezetni)! :lol: :lol:
De azért köszönöm,mindenkinek!!!! :wink: :lol:

Kép
bibi226

Csajok!

A picúrok még mindig gyönyörűek.

Zituska!
Szurkolok, hogy Noémi megforduljon.

Czankhoz egyszer volt csak "szerencsém", hallottam már róla jót is, de nekem mint ember nem volt szimpi.

Anett!
Málnus nagyon szépen fejlődik, örülök, hogy kezd megoldódni a probléma! :lol:
Minket érdekelne ez a torna! :D Miket tudsz róla?(hely, árak stb.)

Betty
Kép
rbetty

Sziasztok!
Rengeteg képet csináltunk Nóriról, ha nem bánjátok néhányat megosztok veletek.

Kép szundi feltett kezekkel

Kép alvás a szokásos feltett kezekkel

Kép Nóri mama ölelő karjaiban

Kép beájultam apa ölében

Kép anya kezében öröm lenni

Kép a hasfájást így vészeljük át (apa találta ki)

Kép még álmomban is gondolkodom

Most csak ennyit belőlünk, hamarosan írok.

Anna és Nóri

Kép

Kép
sznanna

Sziasztok!!

Anna: Nóri gyönyörűűűűűűű :D :D Ez a gondolkodós kép szenzációs :lol: Nemcsak a hasfájásra jó ám ez a póz, hanem a lábainak a mozgatására is ráérez így, ha majd eltolja magát meg ilyenek :wink:
Czank témához nem fűznék semmit, nagyjából mindenki tudja a véleményem :?

Anett: Tornáról bővebb infó ide is jöhet!

Bibi: csá minyonos néni, ez teccik :lol: :lol: :lol: Elképzelem a Fiad, 1 év múlva kezicsólom a hölgyeknek"-kel fog köszönni :lol: :lol: Imádom ha így nevelik a kispasikat :wink: :oops: :lol:

Zitacicu: Szintén szalma vagyok :lol: és apa nálunk is szintén céges kötelező karácsonyi pofaviziten és ivászaton van 8) :lol: Utána meg mennek kocsmázni...úgyhogy majd hajnalban valamikor hazaesik :oops: . De nem bánom, mert tudom milyen rohadt sokat dolgozott egész évben, le kell ereszteni a fáradt gőzt :wink:

Karmen: Nagyon örülök a jó hírnek! :wink: Hajrá hajrá, drukkolok++++++

Zsuzsu: Ábel nagyon édi :D Mi az a kezébe előke, vagy ilyen kis bújós rongyija??? :lol:

Zituska: Botit Isten éltesse sokáig :D :lol: Nagyon jóképű kispasi 8)

A.T.Zita: Nagyon sajnálom a történteket :cry: , de ezek a kisgyerekek még nagyon rugalmasak, gyorsan elfelejtik a megpróbáltatásokat! Remélem hamar elfeljti a kórházi élményeket!

Timika: Kristóf nagyon szép kiffiúúúúú :D :D :D Honnan rendeltétek ezeket a gyerekszoba kiegészítőket? Klasszak :wink:

Ma voltunk a neurológián Banyával :lol: , röpke 3 órácska alatt sikerült végeznünk :evil: Az EEG-je jobb lett mint a múltkor, de még nem negatív :( . Január elején megyünk vérvételre, ahol megnézik a gyógyszerszintet, és ha kell emelünk az adagon. Következő EEG március végén lesz, akkor volt szabad időpont (havonta kéne amíg be nem állítjuk a gyógyszert) :shock: :shock:
Amúgy én úgy vettem észre a gyógyszertől javul az állapota, kevesebb a rohama a figyelme is jobban leköthető, és a beszéde is alakulgat (vérszegényen de azé haladunk :D )

Zalán vérképe jó :wink: Alig van csillag azok is nagyon pici eltéréssel, de azért majd megmutatom a dokinak természetesen, ugyanis még nem látta, csak neurológia után tudtunk az eredményért menni, és a dokink akkor már nem rendelt....De a vasa jó, meg sehol sincs nagy eltérés és a lényeg sztem... :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Én is dobok egy friss fotót a törpökről!
Végre Violát rá lehetett venni a fényképezésre :lol:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zituska: Botit sokszor pusziljuk szülinapja alkalmából! Képeket kérünk szépen majd!

Enikő: Örülök. :) Édes a "kis" családod :) Mekkora már Zalán is...

Anna: Nóri gyönyörű :) Várjuk a szüléstörténeted. Azért ez a sztori a dokidról nem semmi. :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anna!

Gyönyörű a lányod :) :) :) És a haja :o AZ enyémeknek még most sincs ennyi :lol:

Enikő!

Durva, hogy márciusra kaptatok időpontot :evil:
Nálunk meg buzgolkodik az "egészségügy". Novemberben kellett volna kapja Hajna a 15 hós oltást, de a lakáskeresés, költözés miatt inkább halasztottuk, nehogy még ő is beteg legyen, mert akkor feldobom a pacskert. Erre a védőnő most már az iwiw-en zaklat :lol:
Vendég

Botinak Boldog Szülinapot!

Anna!
Nóri Gyönyörű :lol: és a haja... :D

dokin megáll az eszem, és fizettél is neki amíg hozzájártál? (nem tudom h. van-e magánja v. nála ez hogy működik, mindenesetre durva...)
bár én már odajutottam h. semmin nem csodálkozok.

Enikő!
gyerekek nagyon édesek.
időpont meg durva.

Zita!
sajnálom h. kórházban voltatok.

Timika!
Kristóf nagyon helyes kispasi :D
szőnyeg, lámpa szuper, honnan lesz?

van valakinek zepterrel foglalkozó ismerőse? kellene nagyon.
Vendég

Békés, Boldog Ünnepeket Kívánunk!
Kép
Kép
Vendég

Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok!

Kép
skoperdane

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?