Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép
Vera, hidd el nem lesz semmi baj, remélem azóta már kispapid is jobban van!

A babaszoba még sehogy se néz ki, csak a sötétítő van benne, meg a babakocsi, meg a hordozó meg kiskád.... Bár már a nagy szekrény alakul - az még apósomnál van - a kerete kb ok, ajtók kellenének rá meg fiókok :D
De ez a része már le is van lakkozva Kép (kispapim csinálta a 7végén)
A pelenkázó-fürdető szekrényből még semmi sincs - vagyis talán az oldala :D A kiságy még csak egy merész gondolat :PPP
Még azt nem találtam ki - és ezt szerdáig ki kell, hogy mit díszítsek ugyanolyanra, mint a sötétítő függöny. Ha van 5letetek, szóljatok! (azért kell szerdáig, mert akkor megyünk a másik függönyért Jászberénybe és akkor vennék még egy keveset) Alapesetben a baldachin lehetne olyan, de én nem akaroooook! Folyton beleakadnék - meg ott lesz a pel-für szekrény a végében... neeeem... Több 5 letem meg nincs. Nem is csoda ilyen melegben.

Születési időpont:
mi okt 29-re vagyunk kiírva, de ugye az UH nov 5 körül írja ki, doktornéni szerint akkor is fog születni (szerintem meg csak kisebb lesz és októberi!) Csak az a bökkenő, hogy közben van halottak napja... azt azért jó lenne elkerülni...
Maradjunk az október huszonvalahanyadikában Kép
Nekünk nincs ilyen családi kötődés, bár apósom októberi, de eleje, sógornőm meg nov 6 - meg ugye ott van a november hetedike ;) - de dokinéni szerint akkor ne szülessen :PPP
Úgyis akkor születik, amikor akar,csak egészséges és boldog legyen, no meg ügyesen menjen az egész! (mint Barbinak a friss kismamákban :PPP)

Ablakpuci - nem puci??? kéne.. Nekünk sincs létránk... (kicsi a lakás) és ilyen nagy ló ablakok vannak (180x160 as egyben :D). Asszem mégis belevágok! Hajrá én! Nektek meg szép napot!
Pussz:
Ann
annann

Szia Ann!
Jó ablakpucolást! A Barbi féle szülést én is bevállalnám! Egyébként iszonyú meleg van, nekikezdek egy csomó mindennek és nem tudom befejezni. Lehetne egy kicsit hidegebb Kép
Most elindulunk anyuékhoz, mert hazajött az unokatesóm Amerikából a három porontyával, kifaggatom a harmadik szülésről Kép

Na puszi nektek: Timi
johitimi

Sziasztok!

Látom mindenki szenved a melegtől.Kép
Én meg még ráadásul vasaltam vagy két órát... Gondolhatjátok, mindenhonnan csöpög a víz.Kép Ja és most fogok nekiállni rántott sajtot meg patisszont sütni, mert még nincs elég meleg a lakásban. De valamit enni is kellKép

Ann!
Miért nem akarsz baldahint? Pedig nektek még lányotok is lesz ráadásul! Olyan szép, pláne ha egyforma lenne a függönnyel. Más ötletem nem nagyon van, esetleg varrhatsz egy kis takarót, vagy a pelenkázóra valamit ugyanabból az anyagból.

Jó ablakpucolást, de vigyázz azért, nem kell nagyon nyújtózkodni!Kép

Timi!
De jó nektek hogy ilyen sok gyerek van a családban, legalább tudnak egymással játszani. Én is hármat szeretnék, de lehet csak kettő lesz belőle. Vagy egy... KépKép

Üdv mindenkinek, mennem kell mert éhen halokKép
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok !

Köszönöm a jó kívánságaitokat, jól vagyunk.

Virág !

Dr. Herczegh Sz. első perctől kezdve maximálisan támogatott és utólag azt mondta, hogy 10 esetből 7-szer sikerül császár után spontán szülni. Sajnos nekünk a köldökzsinor nem engedte, hogy Dalma spontán szülessen, de a doki szerint nagyon kevés volt hátra és én is úgy érzem, hogy "sikerült", még akkor is ha csaszi lett a vége. Egyáltalán nem vagyok csalódott és nagyon elégedett vagyok a dokival.

Üdv: EDit
redit

Edit,
nagyon jó, amit írsz. Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok a kisebbik lányodnak is.
Én is Herczegh doktorhoz járok, és nekem is az első faros volt plusz nem tudott leszállni, mert nagyon rövid volt a köldökzsinór így csaszi lett tavaly decemberben. Úgy tűnik igen rövid idő fog eltelni a két baba között, és engem is azzal bíztatott, hogy ennek ellenére mehet a dolog rendesen. Nagyon bízom benne, hogy sikerülni is fog, de persze a legfontosabb a baba egészsége.

Virág,
neked mikor aktuális a következő bébike?

Zsuzsó
zsuzso

Hali,
jelentem, túl vagyok az ablakpucolás nagy részén!! Eddig csak ennyit kellett pucolni: nagyszoba, konyha, fürdőszoba, előszoba - ennyi megvan (kispapim segített is!).
A baby szobája még nincs kész, de az nem kötődött (még) a függönyhöz. Mert ugye amikor kimosom a függönyt egyből felrakom, h ne gyűrődjön, így a mosás alatt tisztítom az ablakot. Szóval az ő szobája majd holnap - kb szerdán a függöny is rajta lesz. Tisztára szoba kinézete lesz!

Hogy mér nem kell baldachin?
Funkciója nincs, ugyanis:
hosszúkás a szobája, a rövidebbik végén van az ablak. A másik végén lesz a szekrény (plafonig érő, nem baby bútor, fontos a helytakarékosság) szemben az ablakkal.
Rögtön mellette az ablak felé haladva:
az ágya
utána meg a pelenkázó-fürdető szekrény
utána meg hely játszani
a másik fal mellett meg ott az ajtó, ami a mi szobánkhoz vezet (a szekrény mellett van egyébként az előszobai bejárata), utána meg lesz egy fotel, és utána az ablaknál majd kisasztal+szék (MAJD ECCER).
Na ezt most azért írtam le, merthogy..
elég bent van, az ablaktól, valamint nincs a szobában TV tehát funkciója nincs, sötétítenie nem kell.
Mivel közvetlenül mellette van a pelenkázó és a fejét arra felé fogom letenni (lévén jobbkezes vagyok és így kényelmes emlékeim szerint), ha ott lenne a baldachin, folyton beleakadnék.
Szóval szépnek szép, de úgy tűnik, zavarna.
És még valami: eltakarná a szép natúr fa kiságyat!!! :o))
Meg nem is lát ki tőle...
Szóval kifogás hegyek vannak itt összegyűjtve :o)
Nem kell! Kép Kép Kép
(Ha a leírásom nem lett volna érthető, akkor bocseeeeee) Kép

Hulla vagyok, megyek aludni! Jójéjt nektek és próbáljatok meg lehűlni!

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Zsuzsó!
Úgy gondoltuk, hogy kivárjuk, amíg Levi egy éves lesz (december) és utána próbálkozunk. De lehet, hogy a márciust kihagyjuk Kép, mert én még egyszer nem akarok karácsonykor kórházban lenni. Így ha minden jól megy nagyjából 2 év lesz a kicsik között.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Hát én még egy "nemalvós" éjszakán vagyok túlKép Egyszerűen már nem tudunk mit csinálni, annyira meleg van a lakásban. Sajnos nekünk minden ablakunk egy oldalra néz, tehát még huzatot sem tudunk csinálniKép Én ezt már annyira utálom, lassan egy hete minden éjszakánk így telik. A férjem is csak szenved (és még mindig lázas szegény), úgyhogy jól eltelik az éjszaka.

Egy hete ráadásul nekem is fáj a lábam, sokszor már reggel úgy érzem hogy zsibbad, ami eddig azért csak este jött elő. Lehet ez már a vizesedést jelenti (mert egy kicsit mintha be is lenne dagadva)?
Pedig ma át kell sétálnom a TBbe leadni másfél havi táppénzes papírom, hogy dőljön a lóvéKép
De ezért szívesen sétálok 200 métertKép

Ann!
Áááá, most már értem miért nem akarsz baldahintKépKép
A leírás jó, teljesen érthetőKép

Na megyek hűsölni a zuhany alá, üdv mindenkinek, legyen szép napotok:
Vera (dátum szerint 33+5)Kép

KépKép Kép
76vera

Halihó,

Vera, te szegény, nekünk legalább huzatot lehet csinálni! No meg ment a ventillátor Kép Én úgy simán elaludtam, kispapim viszont szenvedett Kép
Szegény kispapid, igazán meggyógyulhatna már, ilyen melegben lázasnak lenni, nem egy nagy élmény lehet!!!
Ma is iszonyú hőség lesz...

Nekem viszont fájt tegnap este a gyomrom, előtte éjjel meg sok volt a savam ÉLJEN! Remélem, nem csinál rendszert belőle, mert kiszaladok a világból! Manókám nem nyomta, mert keresztben fexik, és tegnap tényleg semi olyat nem ettem... Tegnapelőtt azonban lángost :P

Na megyek, mert a kisszoba ablak még rám vár!
Pussz:
Ann (27+6)
annann

Sziasztok lányok!

Bekukkantottam, hogy lássam, mi van veletek.

Edit! Örülök, hogy a dokival meg voltál elégedve és ne izgasd magad a császár miatt, szerintem teljesen mindegy az anyaság szempontjából, hogy ki hogyan szüli meg a gyerekét, a lényeg, hogy utána hogy foglalkozik vele!

Ann! Szerintem nekünk sem lesz baldachinunk. Nekem is nagyon tetszik, de miután a kiságy a mi ágyunk mellett lesz egy 9 négyzetméteres szobában, örülök, ha így befér Kép. Újságokban találsz még kiegészítőket (falvédő, pelenkatartó zsák meg ilyesmi), hogy aztán melyiknek van értelme és melyik jó dísznek, az más kérdés.

Virág! Az én gyerekeim között 20 hónap van és az első idő nagyon nehéz volt, egyszerre kettőt kellett pelenkázni, közben szoptattam, igaz én hülye, még egy főiskolát is bevállaltam mellé (persze csak azért, mert a munkám miatt kötelező volt). Szerintem nem baj, ha vártok még egy kicsit a következő bébivel (persze ez csak az én véleményem).

Sajnálom, hogy nem tudtok éjszaka aludni, nekem egyenlőre nincsenek ilyen problémáim, úgy eldőlők este, mint a krumplis zsák. De a meleget még mindig utálom, el kéne költözni ilyenkor valami jó hideg helyre.

Vera! Én mindig tudtam, hogy legalább két gyereket szeretnék, olyan jó hogy nekem is van testvérem. A harmadik még nem volt betervezve (éljen a pesszárium), de nagyon örülök, hogy így alakult. Tegnap anyuéknál elnéztem azt a sok gyereket (az unokatesóm hárma, meg az én kettőm) és olyan aranyosan eljátszottak egymással. Igaz, olyan hangzavar volt, mint egy olasz családban Kép, de akkor is jó volt. Már előre vigyorogtunk a húgommal, hogy milyen lesz, ha anyuéknál lesznek az én gyerekeim is, meg majd az ővé is (ő is legalább kettőt szeretne), mi meg lelépünk moziba Kép (persze ehhez anyunak is lesz egy-két szava).

Na jó megyek, kéne füvet nyírnom, de nem visz rá a lélek. Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!

Sziasztok: Timi
johitimi

Timi,
tudod, éppen ez a bajom, h nem látom egyiknek se értelmét, pont ahogy mondod Kép Láttam olyat vmelyik babaáruházban, h volt baldachin, meg a kiságy oldalára még ilyen zsebes tartóka, hogy még véletlenül se lásson ki a gyerek. Minek is azt...

Egyébként ma olvastam a Raffai-Hides féle Lelki köldökzsinórt. Olvastátok? Mit gondoltok erről?

Timi, fűnyírááááás? Ilyen élvezetek??? Nekem meg elfogyott az ablakpuci Kép :oDDDDDDD Holnap - lehet h később - meg meglesz a másik függöny Kép

Egyébként mi 2-3at szeretnénk, tőlem több is jöhetne, de időben sem fér bele, meg anyagiakban sem. A három is rizikós. Kispapim azon a véleményen volt régen, h max 2: gondolva a Föld túlnépesedésére. Mondom basszus, hát az nem miattunk van :oPPP Egyébként a minimum 2ben mindig is egyetértettünk, de pár éve már ő is inkább 3at akar Kép (már 10 éve vagyunk együtt) Mondjuk én sose akartam korán szülni, azt tudtam, h az első legyen meg 30 alatt! - ez azért egészségi szempontból is jobb ha így van (most 28 vagyok). Utána nem fogunk sietni a másodikkal, olyan 4-5 évre gondoltunk. De ezen most speciel nem gondolkodom, hiszen van itt egy nagyon édes manó a hasamban, akit nagyon imááádok Kép
Nekem mondjuk nincs tesóm, úgyhogy tudom, h milyen az Kép Páromnak 2 is van, ő meg azt tudja :P (mondjuk ő a legkisebb a családban és még nincs unoka) Lényeg, h csak akkor lesz nagy nyüzsi, ha gondoskodunk róla!!!

Pusssz: Ann
annann

Úgy utálom, h nem normálisan írja ki az ő és ű betűt!!!! ö és ü... olyan snassz :oP
annann

Sziasztok!

Timi!
Attól én is félek, hogy mi lesz majd egy kicsivel és egy picivel, nem tudom, hogy fogom bírni. Szerencsére van egy nagyon lelkes nagymama nem túl messze, Ő sokat segít már most is. (néha kicsit túl sokat is Kép ) Én még nem vállaltam be fősulit sem... De még lehet.
Minden elismerésem, hogy a suliban is helyt tudsz állni a gyerkőcök mellett Kép!

AnnAnn!
Ha ég a gyomrod Rennie-t nyugodtan bevehetsz, nem ártalmas a babának sem. Az emésztést is könnyíti, szóval szerintem gyomorfájás esetén is jó lehet.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Hát nem tudom ti hogy vészeltétek át ezt az éjszakát, de nekem nagyon rossz volt. Most nem is a meleg miatt, hanem mert miután nagy nehezen fél 11 körül elaludtam, éjfélkor arra ébredtem hogy nagyon be van keményedve a hasam. Fordulni nem tudtam, csak feküdtem félig ülve a hátamon, pedig próbáltam testhelyzetet váltani, de nem volt jó. Ez eltartott hajnali 4 óráig!Kép Már azon gondolkodtam hogy előveszek egy órát, és nézem milyen gyakran jön, de szinte folyamatosan keményedett.
Szerintetek ez mitől lehetett???

Mindenesetre most hullafáradt vagyok, mert persze 7kor meg el kezdett mocorogni a babuci, úgyhogy az alvásnak lőttekKép Na de majd délután bepótolomKép

Tegnap én is kimostam a pelenkákat (20 db!), 3 fürdőlepedőt, meg az ágyba való lepedőket. Én nem főztem ki őket, simán 60 fokon mostam és egy pici öblítőt is tettem bele. Mai terv hogy ki is vasalom őket... Kép

Most megyek, megpróbálok pihenni egy kicsit, hátha most hagy a picikémKép
Üdv mindenkinek: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok :o)

Virág, köszi az infot, de egyelőre békén hagyott a gyomrom, remélem tűzszünetet kötöttünk Kép

Vera, jól értem szinte egész éjjel kemény volt? Hmmm Ez azért nem túl jó szerintem. Nem erőltetted meg magad? Nekem kb 1 hónapja keményedgetett, meg néha fájt a vádlim. Iszogattam magnézium pezsgőtablettát, jobb lett. De tanácsolták (persze nem a mi doktornénink Kép ) hogy MagneB6ot szedjek, mert a magnéziumpótlás nagyon fontos. Van akinek 3x2-t tanácsol a dokija, ha keményedget. Eleinte napi 2-t szedtem, mostmár napi 1et, de azóta sem a hasam nem keményedik, sem a lábam nem húz... Dokinénink bizti azt mondaná, h nem kell, vagy hogy szedje, ha akarja, mint az én "vitaminomra" (ugyanis Béres Aktivált mindig is szedtem, mert az immunrendszeerem nem valami jó konstrukció), de mivel nekem így bevált, ezért még egy ideig szedem, Azt tom, h az utsó hónapban már nem szabad szedni, akkor már érezni kell a méh munkáját! De mivel a sok keményedéstől lehet nyílni és én még ezt 1 hónapja korainak tartottam - még most is annak tartanám - ezért kezdtem el.

Egyébként nagyon együttérzek veled, tuti szar lehet, h nem tudod kipihenni magad. Szerencsére nekem semmi bajom nincs, kereszthuzat, ventillátor és minden jó Kép Remélem, már enyhül az idő a 7végére és tudsz valamennyit aludni is!

Egyébként arra ébredtem, hogy mondtam a férjemnek, h azt álmodtam, h elvesztettem az arany karláncom, és tényleg elvesztettem: mutattam a kezemen. Hót kómás lehettem! Erre kiderült, h nem is hordok karláncot Kép Kép Kép

Jövő szerdára megrendeltük (épp az imént) a kiságyba a matracot, úgyhogy mennünk kell az előadásra is Kép Kép Kép

Na pusssz, szép napot nektek!
Ann
annann

Ann!

Nekem azt mondta a doktornőnk hogy a 28. héten hagyjam abba az Elevitet, mert különben óriásbébink lesz. Mivel ezt nem szeretném, én be is tartottam. Pedig van itthon még vagy 60 szem... Mindegy, majd a szoptatás alatt újrakezdem.Kép
Tudom hogy a keményedéstől megnyílhat a méhszáj, de akkor most mit csináljak?! A múltkor rákérdeztem, azt mondta hogy az természetes ha valakinek keményedik a pocija, dolgozik a méhem. De ha már most ilyen, és állítólag a vajúdás sem mindig jár fájdalommal, honnan tudom majd hogy eljött az idő?! Remélem látványosan elfolyik majd a magzatvíz, mert akkor bizti lennék benneKép

Jaj, abban reménykedem hogy mivel már 3 napja nem alszom rendesen, talán ma a fáradtságtól sikerül végre. Jó lenne, mert holnap jönnek két napra a nővéremék az 5éves kislányukkal, és szeretnék velük elmenni ide-oda. Bár még meggondolom hogy hiányzik-e nekem ebben a kánikulában a shoppingolásKép Nem nagyon kívánomKép

Te is ilyen "alvabeszélő" vagy? Én reggelente szoktam hallgatni a férjemtől hogy milyen hülyeségeket beszélek össze-vissza félálomban, és totál nem emlékszem rá reggel. Persze ő nagyon jól szórakozikKép

Na megyek, gyümölcskenyeret sütök, mert tele vagyok energiávalKépKép
Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!

Ann! Én azt a leki köldökzsinóros könyvet nem olvastam, csak itt hallottam a babaneten róla, úgyhogy nem tudok véleményt mondani. A füvet nem sikerült lenyírnom, már két hete szemezek vele, de olyan dög meleg van, hogy inkább ki se dugom az orromat.
Szerintem is jó a sok gyerek, de én háromnál megállok. Nekünk kicsit fiatalon jötteka gyerekek, de nem bánom, hogy így alakult, a férjem büszkén mondogatja, hogy 28 évesen három gyerekes apuka. Meg egyébként is mindent össze-vissza csináltunk, mert gyerekek után, hét év együttélés után házasodtunk össze Kép és gyerekek mellett végeztük el a főiskolákat. Mondjuk a két gyerek nagyon élvezet, hogy ott lehettek a szülők esküvőjén Kép. Na, szóval ilyenek vagyunk, anyósomék szokták mondani a gyerekeinknek, hogy vigyázzatok a szüleitekre Kép.
Én is abbahagytam az Elevitet, sőt a doki azt mondta legutóbb, hogy eszembe ne jusson vasat szedni, mert nem vészes a helyzetem.

Tegnap írtam nektek, hogy milyen jókat alszom éjszakánként, erre nem felébredtem minden zajra?
Én egyébként hülyeségeket szoktam álmodni, állandóan szülök álmomban.

Vera! Remélem ki tudod ma pihenni magadat és nem lesz semmi gond veletek! Én ezeket a keményedéseket már megszoktam, igaz, hogy egész éjszaka még egyik sem tartott.

Képzeljétek, tegnap este megnéztünk egy táncelőadást, és szerintem nagyon hangos lehetett a zene, mert a fiam akkorákat rúgot belém, hogy majd kiszakadt az oldalam! Lehet, hogy ő is nyugtalanabb volt éjszaka és azért aludtam én is rosszul.

Virág! Nem akartalak letörni, mert természetesen mindent meg lehet oldani, azt is, ha kicsi a korkülönbség a gyerekek között. Egyébként én is csak úgy tudtam tanulni, hogy tök rendes a családom és rengeteget segítettek. Jók a lelkes nagymamák, még akkor is, ha néha túl lelkesek Kép.

Na jó, megyek, mert megyünk az iskolába befizetni Johanna ebédjét (Én úúúgy izgulok Kép )

Sziasztok, vigyázzatok magatokra!

ui: az jutott eszembe, hogy úgy szeretem ezt a topicot, ti olyan aranyosak vagytok Kép
johitimi

Halihó,

Grrrrrrrrr az előbb írtam egy nagy halomat, de elveszett Kép Úgyhogy most megpróbálom újra Kép

Sztem semmi köze a vitaminnak a súlyhoz :oP Vagyis nem így van: alapjában véve a genetikai info határozza meg a súlyt, ha megadsz neki mindent és nincs káros hatás. Számos olyan kismamáról tudok, aki végig szedte és max. 3 kilo lett a baby. Majd meglátod, a mi Kisbocink se lesz nagy, de gyönyörű Kép Kép Kép
Mondjuk az Aktiválban jóval kevesebb a vitamin, mint a Maternában v az Elevitben, de sokkal több az ásványi anyag (kivéve vas). Nem merném abbahagyni, mert pont a végén - már a járványidőszak kezdetén - nem lenne jó egy betegség Kép
Egyébként nekem azt mondta a doktornéni, h már nem kell neki semmiféle labor. Mert tudod, ezeket eddig itthon intéztem. Neked hogy volt/van, hány labort kért és miket? A védőnénim meg még akar küldeni valamiért... Vércsoportkontroll... mintha meg tudna változni Kép vicces

Én is filoztam azon, h hogy fog elkezdődni, honnan fogom tudni.. aztán arra a következtetésre jutottam, h bízok magamban, tudni fogom, h ez már az Kép
Még messze vagy tőle, úgyhogy nem hinném, h AZ lenne :oP Szépen maradjon csak bent még pár hetet!!!

Gyümölcskenyér.... nyammmmiiiiii Tudtam, h te egy koyhatündér vagy!!! én is ígértem a kispapimnak vmi sütit tegnap, de sztem ma még nem visz rá a lélek, olyan meleg van!!! Csak a szobában jó, ahol megy a ventillátor, nem még hogy a sütőt is bekapcsoljam! Még főzni sincs kedvem.

Most jöttünk haza anyósoméktól (az előző sikertelen meg ezen írásom között voltunk ott) és kiderült, h a sógotrnőm ott van, mert lázas, tüszős mandulagyulladása van. ÉLJEN!!! Most vagy 2 hétig be nem teszem a lábam oda! És könyörgök minden égi erőnek, h ne kapjam el, ugyanis az ilyen cuccokra nagyon érzékeny vagyok. 3 éves koromban azért vették ki a mandulámat, mert addig megszámlálhatatlan mennyiségű ilyenem, volt Kép

Na jó, ez remélem elmegy én meg kis pihi Kép
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Hát nehogy azt gondoljátok hogy a mi lakásunkban lehet napközben pihenni.Kép Mellettünk építkezés van (országos levéltár, 8 emeletesKép), ha minden jól megy szeptember végén átadják végre, pont mire hazajövünk a babávalKép

Viszont a gyümölcskenyér nagyon jól sikerültKép az a plusz egy-két fok ami a sütőből jön, nekem már meg sem kottyanKép

Én is olvastam ám a Lelki köldökzsinórt, még valamikor a harmadik hónapban. Hiszek is benne, de kapcsolatanalízisre nem megyek. Éppen elég anyagi megterhelés az orvos, szülés, szülésznő, és akkor még hol vannak a babacuccok...
És állítólag elég durva, mert talán 45 perc kerül 4-5ezerbe, hetente minimum kétszer ajánlják persze. Én itthon mindenféle segítség nélkül is egész jól "elbeszélgetek" a kisbabámmalKép

TimiKép, ti aztán tényleg jól összekutyultátok a dolgokatKép, de a fő az hogy működik, nem? Kép
Tök izgi lehet ez az iskolás készülődés nektekKép Szerintem az hogy a gyerek iskolás lesz, a szülőnek sokkal nagyobb izgalmakat okoz, mint a gyereknek. Izgulsz hogy minden rendben menjen, vajon tetszik-e majd neki, és végülis tiétek a felelősség is hogy jó helyre kerüljön. De biztosan klassz lesz!

Erről a táncelőadásról meg az jutott eszembe, hogy a kismamatornán mondta az egyik kismama, hogy ők is voltak ilyen Michael Flatley féle showműsoron, és ki kellett jönnie, mert a baba nagyon intenzíven rugdosódott. Talán hangos volt neki a zene.Kép

Ann!
Tőlem háromszor vett vért a doktornő, egyszer a legelején vérkép, vércsoport miatt, utána az AFP, és harmadjára vércukor vizsgálat miatt. De akkor vércsoport kontrollt is csináltatott nekem is, amit a labor kért, és ő sem értette igazán miért. Állítólag a különböző vércsoportokon belül vannak még alcsoportok és ezt akarták még egyszer ellenőrizni.
Legközelebb szeptember 3án megyünk, akkor leszek dátum szerint 36+6, gyakorlatilag meg csak 35 hetes. Utána gondolom már hetente járhatok én is ctg-re. Hogy fog örülni a kispapimKép Sajnos mindig szabálytalankodnunk kell, ha autóval megyünk, mert még nem sikerült rájönni hol lehet felmenni a felüljáróra, hogy be tudjunk kanyarodni a ház elé. Ő nem idegeskedik, nyugodtan keresztbefordul az úton, engem meg a frász kerülget hogy nekünk jönnekKép Nem hiányoznak nekem már ezek az izgalmak a vége feléKép Bár már mostantól is, ha valahova megyünk, inkább hátra ülök az autóban, mert elöl nagyon nyomom a féket az anyósülésnélKép

Sógornőd betegsége klasszKép Nem kellett volna szólniuk, hogy ne menjetek oda? Egy ilyen húzás nálunk is volt, negyedik hónapban voltam, anyósom influenzás volt, és nem szólt hogy ne menjünk. Szerintem fel sem merült benne. Szerencsére épp valamiért nem akartam elmenni hozzájuk, és a szüleimnél maradtam (nagyon közel laknak egymáshoz a szüleink). De azért rosszul esett, hogy bele sem gondol. Amúgy szeretem őket, igazán kedves anyósom és apósom vanKép Tényleg nem panaszkodhatom!

Na megyek, talán még belefér egy kis pihi az esti vasalásig.

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!

Látom, még pihiztek, nem járt erre senki.
Nemrég írtam, hogy milyen jókat alszom éjszakánként, erre ma éjjel úgy begörcsölt a vádlim, akkorát ugrottam az ágyban, hogy nem is igaz. A hasam is kemény volt este, de nagyon, úgyhogy előkaptam a magnézium pezsgőtablettát, hátha használ. Rádásul újra elkezdtem émelyegni, remélem ez csak átmeneti állapot Kép. Ma le kéne mennem a védőnőhöz, de nincs kedvem a két gyerekkel (bocs, hárommalKép )lecaplatni ebben a melegben, úgyhogy lehet, hogy telefonálok a rendelőbe. Szeptember elején megyek az orvoshoz, addig úgy sincs semmi leletem, amit levigyek neki.

Képzeljétek, a lányomat el kellett vinni a bőrgyógyászhoz, mert szemölcsök lettek a karján, az uszodában kapta el, amikor úszni járt. Kikaparták szerencsétlen gyereknek, a férjem mondta, hogy sírt szegény, mint a záporeső, rádásul azt mondta az orvos, hogy fogékony ezekre a vírusokra. Most mondjátok meg, hogy vigyem el így úszni, miért ilyen koszos nálunk minden uszoda? Pedig nagyon szeretném, hogy megtanuljon úszni.

Szerintem meg fogjátok érezni, ha beindul a szülés, bízzatok magatokban! Én nem ezen izgulok már, hanem azon, hogy mikor kell elindulnom, mert azt mondják, hogy a harmadik szülés már nagyon gyorsan megy és mondjuk nap közben, átjutni a csúcsforgalomban tőlünk a MÁV kórházba legalább egy óra. Majd megkérdezem a dokit, hátha tud valami támpontot adni.

Na megyek rendet rakni, legyen szép napotok, sziasztok: Timi
johitimi

Sziasztok :o))

Na, a Lelki köldökzsinór egy részén tegnap kiakadtam... Eddig is idegesített, h mindenkivel nyomatják a szöveget, h így fejlettebb, meg úgy fejlettebb - elhiszem! Csak mondjuk én a pszichológiában megszoktam a kontrollcsoportos összehasonlító vizsgálatokkal való bizonyítást... szakmai ártalom :oPPP
szóval azon akadtam ki, h az egyik anyuka nem csak azt mesélte el simán, h milyen fejlett a gyereke, hanem elkezdte összehasonlítani másokkal, vagyis légből kapott adatokkal. Pl hogy mittomén már hány színt tudott a gyerek két évesen, míg "a többi gyerek csak 3 évesen kezdi tanulni a színeket" - szerinte!!!!!! szóval azért ennyire nem kéne az öntömjénezés.
Nemtom , Timi, ez nálatok hogy van, de ahogy bejöttek a mi minicsoportosaink, óvó nénik megnézték kb karácsony körül, h mennyire ismerik a színeket 13 db ot, ha jól emléxem, és 2 kivételével mind ismerte. Az a 2 is csak a sötét-világosban volt bizonytalan. Egy sima óvodában átlaggyerekek... És azért ne felejtsük el, h a könyvben nem olvastam olyat, h igen alacsony végzettségű és rosszul szituált emberek gyerekei mit tudnak... Lehet, h ha a saját csoportjához hasonlítja nem is fejlettebb az a gyerek és szüksége van arra, h eleve fejletlenebb gyerekekhez hasonlítson???!!!
És mellesleg utána közölte, h az ő gyerekének alig 2 évesen igazi egyénisége van, míg ez a hasonló korú jól fejlett gyerekekre egyáltalán nem jellemző... Na ettől PAFF lettem. Hogy hogy lehet vki ennyire hülye???
No mindegy, megvolt az esti kiakadásom :o)

Egyébként összességében sztem is a szemlélet a lényeg. Van akinek nehéz a kapcsolatteremtés, vagy gátol vmi (pl egy már elvesztett baba), akkor sokkal nagyobb a szerepe.

Vera, olyan kivi vagyok, hogy téged már ezek után hogy rendel be és hova? Mert hallottam olyat is, h a végén már a kórházba rendel be... Már szted 3-án is csinál CTG-t? Éppen lehet, nem?
Mi az Attila úton parkoltunk, amikor kocsival voltunk ott, volt egy halom időnk, elsétáltunk :o) Aztán kiderült, h ezren vannak - ez volt a múlt 7főn, tudod! ;)

Timi, sztem Magnézium, magnézium! Sőt Magne B6, az jobban felszívódik. Nem kell sok sztem, de nem árt! Mióta én szedegetem, semmi ilyen bajom nincs! Van akinek 3x2-t ír elő az orvosa, de nekem speciel eleinte napi 2, most napi 1 elég.
Az émelygés olyan szar Kép Szerencsém van, h nekem csak átmeneti hülyéskedés volt!

Melyik uszi ilyan koszos???? Én régebben mondjuk sok usziba jártam Pesten, akkor se kaptam el semmit. Mostanában csak a BVSC-t ismerem, de nekem tisztának tűnt. Vagy ez a nyár és a strandolás miatt van? Szegény Johanna! Kép Remélem, hamar rendbejön neki. A bőrgyógyász se tudott semmit mondani, csak h ne vigyétek usziba?

Timi, egyébként egy óra alatt mi is a MÁV ban vagyunk 60ból még akkor is, ha csúcsforgalom van Kép Kép Kép Nem is lakunk olyan messze!

Na pussssz nektek, szép napot!
Ann
annann

Szia Ann!

Amit az anyukával kapcsolatban leírtál, elhiszem, hogy kiakaszt. Én már megszoktam, meg egyébként sem szoktam áradozni a gyerekemről nyilvánosan, nem vagyok ilyen típus (legalábbis szerintem). Persze, hogy nekem ők a legszebbek, legokosabbak..., de miután másnak meg a sajátja, ezért szerintem hülyeség összehasonlítgatni a gyerekeket. Arról nem is beszélve, hogy minden gyerek egyéniség és különböző ütemben fejlődik, hol gyorsabban, hol lassabban, és előbb-utóbb utolérik egymást (de ezt te úgyis tudod). Van aki ebben jobb, van aki abban, a lényeg szerintem, hogy a szülők ezt felismerjék és kihasználják, segítsék a gyereket a fejlődésben.
Az oviban egyébként ez úgy működött, főleg annál, akinek nem volt összehasonlítási alapja, mert az első gyereke volt és a családban sem nagyon akadt kisgyerek, hogy a szülős beszoktatáson, nyílt napokon döbbent rá arra, hogy a csemetéje nem is olyan szuper, mint gondolta, sőt vannak éppen fejlettebb gyerekek. Akkor néhányan elkeseredtek vagy megdöbbentek, de akkor elmondtuk nekik, amit feljebb leírtam és megnyugodtak. Jobb esetben egyébként a szülők belátják ezeket a dolgokat, rosszabb esetben meg olyanok maradnak, amilyennek leírtad az anyukát és ha baj van a gyerekkel, akkor az óvónő, tanítónő, pszichológus... a hülye. Az ilyen emberekkel nagyon nehéz együttműködni.

Én tényleg nem ismerem ezt apszichoanalízises módszert, ezért nem akarok se pozitív, se negatív véleményt mondani, de ha valaki úgy érzi, hogy ez segít neki egy probléma megoldásában, annak biztos a hasznára válik.

Köszi a MagneB6-os tanácsot, asszem veszek egy dobozzal, aztán kis dózisban beszedem, abból biztos nem lehet baj.

Johi a Fradiba járt úszni, meg Gyömröre jártunk ki néha egy uszodába, ez a kettő jöhet számításba fertőzés ügyileg. Ha el akarom vinni úszni, csak közeli uszodát választhatok, mert nekem kellene vinni, és nincs autóm, a kerületi uszoda meg nagyon leterhelt. Az orvos annyit mondott, hogy fogékony a vírusra (én is, lehet, hogy örökölte). Maximum vehetek Betadin folyékony szappant, hátha fertőtleníti szegény gyereket Kép, rosszabb esetben hordhatom a bőrgyógyászatra, meg 7 évesen nőgyógyászhoz, ha elkap egy kis hüvelyfertőzést Kép. Na, majd kitalálok valamit.

Egyébként elhiszem, hogy beértek egy óra alatt ti is a kórházba, mert Budapesten belül iszonyú a közlekedés. Mi a város legszélén lakunk, ha be kell menni a belvárosba, előre rosszul vagyok.

Na sziasztok, megyünk spenótot enni Kép: Timi
johitimi

Szia Timi!

Én csak olvasgatni jöttem, de gondoltam most először bekapcsolódok.
Ha fogékonyak vagytok az ilyen fertőzésekre, az valószínűleg azt jelenti, hogy picit gyenge az immunrendszeretek. Én is küszködtem usziban kapott szemölccsel, évekig. Általában nem használ a kaparás, égetés, fagyasztás, viszont nagyon fájdalmas. Ajánlom figyelmetekbe a Béres Aktivált, nekem végül ez jött be. Kb. két havi rendszeres(!) szedés után a szemölcsök közepe elfeketedett, és maguktól elhaltak. Azóta se jött elő.
Üdv
Névtelen

Kedves névtelen!

Köszi a tippet, ma a bőrgyógyász is ezt mondta. Sajnos az én gyerekeimre ez tényleg igaz, szőke hajú, kék szemű, fehér bőrű gyerekek, pocsék immunrendszerrel. Nem tudom, szedhetik-e gyerekek is a Béres Aktivált, de utána fogok nézni.
johitimi

Szió Timi,
sztem van gyerek változata is (Junior?)! Nekem is szar az immunrendszerem és - asszem már korábban is írtam - évek óta ezt szedem! Azóta nem volt lázas betegségem (pedig előtte kb évente, másfél évente egy), pedig az ovi az ovi ;)

Egyébként hogy vagytok?
Mi elhoztuk a függönyt - ki kéne vasalnom, asszem nekiállok! Valamint vettem ágyneműhuzatnak anyagot - 2 féle, holnap megvarrom! :o)
Legyeteek jók!
Pussz:
Ann
annann

Sziasztok!

Hát én is itt vagyok. És teljesen kész vagyokKép Elmentek a nővéremék. Nagyon-nagyon elfáradtam!
Pedig csak két napra jöttek.Kép A tegnapi állatkerti séta után ma elmentem velük vásárolni a Mammutba. Röpke négy órát sétálgattunk, bár minden lehetséges padra leültem egy kicsitKép de így is nagyon megerőltető volt.
Kispapim örömére közöltem hogy a szülésig már nem akarok sehova se menni, annyira elég volt ez a két napKép Még egy gyógyszertári út, és egy DM-es, ahol megveszünk mindent ami a kórházi cuccból még hiányzik, aztán sehova. Nagyon örült neki, mert mindig programokkal nyúzom (nyúznám, ha jönneKép).

Képzeljétek, ma reggel mikor felébredtem, nagyon megijedtem, ugyanis a hasam nagyon lent volt. Olvastam hogy általában a szülés előtt 2-4 héttel száll le. Hát tisztára beparáztam, mert én még nagyon nem szeretnék szülni! De délutánra minden a régi, újra fent van, és alig kapok levegőt.Kép

Teljesen használhatatlan vagyok, erőm nulla, úgyhogy most megyek is pihizni, mert alig érzem a lábaimatKép
Üdv nektek: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Köszi a kérdést Ann, megvagyok. Ma nekünk is rohangászós napunk volt, megvettük Johinak a maradék iskolai holmit, vettünk két gumit az autóra meg ilyesmi. Mire hazaértünk a dög melegben természetesen megint megfájdult a fejem, de azért optimistán nézek a jövőbe, csak vége lesz a kánikulának egyszer.
Egyébként kiélvezzük, hogy a férjem itthon van néhány napot, a gyerekek le se szállnak róla Kép, szeptemberben ha beindulnak az iskolák, ahol tanít, sokat úgyse látjuk.
Ezeken kívül próbálom magam felkészíteni a jövő hétre, mert akkor fogjuk kifesteni a lakást és már előre elborzadok, ha rágondolok. Csütörtökön jön a húgom, segít bedobozolni a cuccainkat, aztán apu, meg a férjem kifestenek és utána jön a nagytakarítás. De utána rend lesz és jó illat a lakásban és azt úgy szeretem. Jó, hogy segítenek anyuék kitakarítani, mert egyedül nem bírnám, néha én is használhatatlan vagyok.

Képzeljétek, tegnap átszaladtam egy jó ismerősömhöz, mert nála volt a húga, akinek tíz hetes a kislánya! Tündéri baba, formás, szép, és olyan nyugodt, hogy hangját se lehet hallani. Mondtam a bennem lakó fiamnak, hogy legyen szíves példát venni róla Kép. 5 kg, a születési súlyához képest már sokat nőtt, mégis olyan furi volt megfogni, olyan pici és törékeny, érdekes lesz megint egy ilyen pici babát ölelgetni a két nagy gyerekem utánKép.

Vigyázzatok magatokra, megyek, mert kezdenem kell az esti mesét! Írjatok, hogy mi van veletek!

johitimi

Halihó Kép
hát valahogy én is ilyen használhatatlansági fázisba kerültem Kép
Vera, ez a padtól padig olyan párizsi hangulatot keltett bennem, a végén már csak így bírtam ott is közlekedni Kép pedig az már 1,5 hónapja volt :oP Mostmár pihend ki magad!
Ha kb kész vagytok ez azt jelenti, h a lakás is berendezve, minden a helyén? Ez olyan jó lehet Kép
Nekünk meg felkerült a másik függöny is, az ablak már csodaszép Kép Bútor még jó ideig nem lesz, örülök, ha az utsó pillanatban...
Melegebb babacuccokat tudtál már venni?

Bizti nem akar még a kismanód megszületni, csak szórakozik veled Kép Liftezik Kép De legalább befordult és ez jó Kép Az enyém nem találja a helyét, össze-vissza forog, mindenfelé rúg, de a helyes irányt nem találta még meg. Azért jó lenne, ha már összekapná magát és 2 héten belül befordulna!
Egyébként mekkora a hasitok? Nekem 100 Kép

Timi, én is tegnap voltam egy ismerősnél, 2 hónapos babánál Kép Nekem meg pont az volt z érzésem, h olyan nagy!!! Nem volt 3 kilo, amikor megszületett, most meg 6 - jahh és kislány :oP Kis tokás! Kép
Azért ne fáraszd le magad nagyon a festés körüli cécóval, végy példát Veráról!!! (bár neked nem kell elmenni otthonról, h elfáradj! Kép )

Én meg ma ágyneműhuzatot fogok varrni, meg takarót szegek Kép - persze a picinek! Majd beszámolok, h milyen ügyes voltam Kép (szerényen) Kép
Addig is legyetek jók!
Pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Ann! Biztos nagyon szép lett az ágynemű, meg a takaró, amit varrtál.

Vera! Remélem sikerült kipihenni magadat egy kicsit.

Ma megint mozgalmas napunk lesz, anyósomnak szülinapja van és megyünk felköszönteni, aztán elvisszük a gyerekeket egy táncos-zenés meseelőadásra. Remélem nem lesz nagyon hangos és Kristóf is bírja majd a gyűrődést, nem rúgja ki az oldalamat Kép!

Jelentem, megmértem a hasamat, most reggel (evés előttKép ) 93cm.

Legyen szép napotok, pihizzetek sokat!

johitimi

Jó reggelt Kép
Timi, hogy te milyen korán tudsz felkelni Kép
Jövő 7től én is gyakorolom Kép
Szép név a Kristóf, még nem mondtad, h így fogjátok hívni Kép

Olyan szép lett az ágynemű, hogy csak na Kép Vagyis kész van mind2 takaróhuzat, meg az egyik párnahuzat: 3 oldalról fodros. Mint a mese. KépMondjuk ebbe még kell párna, ilyen nagyon vékony, vatelinnal bélelt (összvissz 1 cm vastag - még meg kell varrni) - eleinte ez sem lesz a feje alatt. Majd lefényképezem és felteszem vhová a netre, h meg tudjam mutatni Kép

Meg tegnap mi történt? Kép Mostanában sokat mászkál, motoszkál, mintha keresné a helyét, de legjobban keresztben érzi magát. Én meg feküdtem, simogattam. Egyszer csak, kidugta a kis fejét, totál kiállt a hasamból, mint egy villanykörte (kb akkora volt), annyira jó érzés volt Kép

Legyen szép napotok, jóó anyósozást + előadást Kép
Mi meg az unokatesóimhoz megyünk - nagyon ritkán megyünk oda, max. évi 1x. 4,5 és 1 éves manók vannak Kép = unokatesók.
Pussz: Ann
annann

Sziasztok!

A hétvégén nem tudtam jönni, mert a kedves UPC valami újítást hajtott végre, ami a jelek szerint nem nagyon úgy sikerült ahogy tervezték... Eleve csak szombat délig nem lett volna internet, na ehhez képest, tegnap este végre valami bejött. De még most is nagyon lassúKép

Örülök hogy mindenkivel minden rendben van, és bírjátok még ezt a nagy melegetKép
Ma is olyan meleg lesz mint a hétvégén volt? Kép Már nagyon jólesne egy kis hűvös!!! Hétvégén vizes törölközőt terítettem magamra, csak így voltam képes elviselni a hőséget.

Tegnap átrendeztük a hálószobánkat, ahol a baba is lesz, és úgyhogy most már a végleges helyére került minden. Már úgy felszerelném az ágyat is a baldahinnal, meg az ágyneművel, de még nagyon korai, nem akarom hogy porosodjon.
Ti mennyivel előtte csináljátok meg ezeket?

Ja, és jöttök szerdán az előadásra?

Na megyek reggelizni, majd még benézek, írjatok!
Üdv mindenkinek: Vera (33+4)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!

Remélem jól telt a hétvégétek! Nekünk megvolt az anyósozás Kép, örült a szülinapi ajándéknak meg minden, és az előadás is nagyon jó volt, a gyerekek nagyon élvezték.

Ann! Ügyes vagy, hogy már el is készültél az ágyneművel, biztosan nagyon szép lett.

Vera! Jó neked, hogy már így álltok a baba dolgaival! Nekünk be vannak osztva a feladatok (iskolakezdés, festés meg ilyesmi), úgyhogy én valószínüleg majd októberben megyek vásárolni, de akkor egyszerre szeretnék megvenni mindent (kiságy, hordozó, ruhák meg ami a kicsinek kell). A kiságyat szerintem csak 1-2 héttel előbb fogjuk összerakni, mert nagyon pici a lakásunk és addig legalább el lehet férni Kép. Pont azon gondolkodtam, ha kijönne hozzánk a védőnő, csak elméletileg tudnám megmutatni neki, hogy minek hol lesz a helye. Egy-két ruhát azért már vettem, nem tudtam neki ellenállni Kép, meg tündéri zsiráfos termoanyagot takarónak, kaptunk két cumisüveget (mondjuk egyik gyerekemnél se használtam, de legalább lesz két konyhai mércém), meg néhány ilyen apróság.
Az előadásra én még nem megyek, majd szeptember, október körül szeretnék egyszer elmenni, hogy megnézhessem a szülőszobát.

Na megyek főzni, jók legyetek, írjatok!

johitimi

Sziasztok,
Vera, jó h jelentkeztél, aszittem, eltűntél Kép nem ám, itt szépen, csendben felszívódni!!!

Hú, de hulla vagyok! Ma voltam dolgozni, de előbb jöttem haza (mitegy 2 órával), ui. kocsival hazahoztam a főnököt (ügyesen Kép ).

Vera, sztem engem sokáig nem fog az a veszély fenyegetni, h össze tudom rakni a kiságyat, mivel még csak papíron létezik Kép Végül is, tényleg nem jó túl korán beletenni az ágyneműt. Nem is tudom, h hogy lenne jó. Azért mindenképpen érdemes előre megcsinálni, lesz az embernek elég baja, amikor hazajön a kórházból. Ez tényleg jó kérdés. Bár nekem könnyű, nem lesz baldachin, csak belerakom a lepedőt, meg az ágyneműt és annyi :o)))))
Tényleg, sztetek a védőnénik tényleg kijönnek még a szülés előtt? Mert azt tom, h kötelező nekik (elvileg).

Egyébként tegnap voltunk az uncsitesóimnál, nagyon arik Kép Még válogattam tőlük 1-2 jobb rugit - nem akartam az egész készletet elhozni, mert már van is, meg másnak is szeretnének kölcsönözni, nem akartam elvenni a lehetőséget Kép

Nekem még mindig bundazsák bajom van. Vera, ti hogy álltok ezen a fronton? Vagy ha nem bundazsák, akkor miben viszed ki?

Mi megyünk szerdán a terv szerint :o) Ha minden igaz, akkor hazahozzuk a kókuszmatracot is Kép kellemeset a hasznossal, tudjátok! Timi, kár, h nem jössz Kép
Ti meg a 7végén mentek szülésznő-szülőszoba programra??? Már úgy várom, h beszámolj róla! Kép

Nemtom, ti hogy vagytok a meleggel, de ma egész jó volt! Bár, lehet, h ez az ovi jótékony hatása (vastag falak!). Mindenesetre most nagyon szemezek az ággyal... bele kéne dőlni!

Jah, és még egy kérdés, ezt ti bizti tudjátok.
szal, h konkrétan HOL kell anyakönyveztetni a gyereket és mi kell hozzá? Csak kb. tudom ez utóbbit, az előzőről meg egyelőre fogggalmam sincs - mármint, h hol a kerületi anyakönyvi hivatal...

Pussssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Nem szívódok fel, tiszta idegbeteg is voltam hogy nem volt internetünkKép A férjem szerint függő vagyokKép

A védőnő hozzám épp mostanában fog jönni, ha minden igaz. És már volt is egyszer nálunk. Most elvileg meg akarja beszélni, hogy mi is kell a babának (na erről már lekésett, mert már mindent megvettünkKép) és hozza azokat a recepteket, amiket majd ki kell váltanunk. Babaápolószerek, kúp, ilyesmi. Nálatok nem volt még?!

Bundazsákot még nem vettem, egyelőre rágondolni sem tudok, olyan kánikula vanKép De fogok venni, de asszem már csak akkor ha meglesz a baba. Bízom benne, hogy nem lesz rögtön nagyon hideg, és ki tudom vinni anélkül is. Egyébként mindenképpen olyat vegyél, aminek az alja átalakítható zsákból nadrággá, mert az autósülésbe amúgy nem tudod bekötni.
Addig pedig amíg azt nem veszek, az Otto őszi-téli katalógusában vannak nagyon aranyos polár kezeslábasok, abból fogok rendelni, mert elég olcsó is.

Tényleg, mi meg megyünk szombaton szülőszobát látogatni. Már úgy várom!Kép Vasárnap pedig hazamegyünk Szolnokra, családi ünneplés-sorozat leszKép Ez lesz az utolsó utunk szülésig és utána már csak karácsonykor tervezünk újabb hazautat!

Most megyek egy picit pihizni, mert valami nem okés velem. Olyan mintha meg lennék fázva, de lehet csak a ventilátor miatt van tele a fejem. Négykor pedig jön a barátnőm látogatóbaKép

Üdv nektek: Vera

KépKép Kép
76vera

Hmmmm,
nem volt a védő néni és nem is mondta, h akarna jönni... mondjuk már régóta ismerem, de azért ztem 1x el kell jönnie...
Majd megyek hozzá szerdán (súly, pisi, vérnyomi) és megkérdezem. Velem még olyat se akart beszélni, h mi kell a babának. Hmmmmm Asziszi mindent tudok???

Jó, h mondod, h milyen bundazsákot vegyek, erre nem is gondoltam. De totál igazad van! Köszi Kép

Pihenj le, nekem is azt kéne Kép

Pussz:
Ann
annann

Sziasztok!

Nálam az előző két gyerkőcnél nem volt kint a védőnő, csak amikor hazajöttünk a kórházból. Itt a babaneten olvastam, hogy szülés előtt meglátogatja az anyukákat, nekem ez teljesen új dolog. Én nagyon ritkán találkozom a védőnővel, sokszor volt beteg, más helyettesítette, meg telefonon beszéltünk, úgyhogy fogalmam sincs, hogy ki akar-e jönni.

Már láttam téli overálokat bababoltokban is, meg az Auchanban is, ha akarsz venni Ann, szerintem már fogsz kapni.

Ann! A VI. kerületi Önkormányzatnál kellett annó a gyerek anyakönyvi kivonatát kiváltani. Megnéztem a telefonszámot a telefonkönyvben: 3420909, Eötvös utca 3. Szerintem, ha felhívod őket pontosan megmondják, hogy milyen papírokat kell vinni hozzá, én sajnos már nem emlékszem. A tb kártyámat meg a Teve utcában váltottam ki néhány hete, gondolom az újszülött bébikét is ott kell megcsináltatni. Nagyon gyorsan ment az ügyintézés (rosszabbra számítottam).

Majd meséld el milyen volt az előadás, mondtak-e valami használhatót!

Vera! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a szülőszoba látogatás!

Na lányok, aludjatok jól!

u.i: Testvéri segítséggel le van a fű vágva Kép
johitimi

Hahó :o)
Timi, köszi az infokat,
mondtam is kispapimnak, h holnap hazafelé menjünk be az Auchanba, nemtom akkor mikorra érünk haza, de nem mindennap járunk Pesten Kép
Az Eötvös utcát is a fejembe véstem Kép Sztem a TB kártyát már a lakóhely szerint illetékes nemtomminél kell kérni neki, csak az anyakönyveztetés van a születési helyen.
Asszem egyébként személyi kell (anya+apa) + házassági anyakönyvi kivonat + az igazolás, hogy született. Nem? Kép Most okoskodok Kép

Vera, már minden ok veled??? Remélem, ma is pihiztél!!!
Én meg akkora nagy hulla vagyok!!! Ma már többet dolgoztam Kép És még tanulnom is kell Kép Kép (Volt egy több éven át húzódó továbbképzés rendszer, abból még le kell vizsgáznom szeptember elején!!! és közben ugye dolgozom ÉLJEN!!! - Mondjuk van egy okt 9-i vizsgaidőpont is, de ki meri azt megkockáztatni??? De most meg alig birom nyitva tartani a szemem Kép )

Megyek, lepihenek!
Pusssz nektek!
Ann
annann

A TAJ számról találtam egy ismertetőt a neten, bemásolom:
"Az újszülött-osztályon rendelkezésre álló nyomtatványt az édesanya kitölti, ezt az intézmény az anyakönyvi hivatalhoz a születési értesítővel együtt elküldi, az Anyakönyvi Hivatal pedig megküldi a születettek névsorát a megyei egészségbiztosítási pénztárnak, akik megadják a TAJ-számot, és erről kiállítják a hatósági igazolványt. A hatósági igazolvány megküldése az már lakcímre a szülőnek vagy a törvényes képviselőnek a nevére, tértivevényes levéllel történik. De amennyiben nem ezt a módszert kívánják, tehát nem már az újszülött-osztályon igénylik meg a TAJ-számot, akkor sincs probléma, mert akkor a területileg illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárakat kell felkeresni, ezt a bizonyos igénylőlapot a helyszínen kitölteni, mellékelni hozzá a fénymásolatát a születési anyakönyvi kivonatnak, és meg lehet várni, hogy az a bizonyos TAJ-számot tartalmazó hatósági igazolvány elkészüljön, kézbe kapja a szülő vagy törvényes képviselő, illetve meghatalmazottja, aláírásával elismeri, hogy átvette. Ettől kezdve van az újszülöttnek TAJ-száma. "
A szül anyakv-i kivről még nem Kép de már ez is valami Kép
Pusssz
annann

Sziasztok!

Lehet, hogy erőt veszek magamon és felhívom a VI. kerületi önkormányzatot, hogy mi kell ponotsan, mert már tényleg nem emlékszem, hogy mikre volt szükség. A Taj kártyát sem tudom pontosan, én néhány hete cseréltettem ki a sajátomat, mert az esküvőnk után lusta voltam elintézni és a lánykori nevemen volt. Ebből gondoltam, hogy a bébi kártyájáért is a Teve utcába kell menni, de ez egyáltalán nem biztos, még nem néztem utána. A héten szeretnék lemenni a védőnőhöz, majd megkérdezem őt is, és ha mond valami használhatót, majd leírom nektek.

Sziasztok
johitimi

Eszembe jutott még valami. Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen régi lehet a házassági anyakönyvi kivonat, amit a kórházba kell vinni? Olvastam olyat is, hogy három hónapnál nem lehet régebbi, más meg azt írta, hogy ez hülyeség.
johitimi

Sziasztok!

Hú de melegem van...
Ma nagyon aktív voltam, mert csináltam almalevest, bolognai makarónit, és megint sütöttem gyümölcskenyeret, mert a múltkorinak nagy sikere voltKép
De nagyon meleg lett így a lakásban. Viszont nem maradunk éhenKép

Timi, de jó nektek hogy van füvetek. Én úúúúgy de úgy szeretnék kertes házban lakni. Csak egy icike-picike kis zöld területet szeretnék, ahova ki lehet ülni! És örömmel vágnám én a füvetKép De sajna ez a közeljövőben csak álom marad.

Ann, viszont Téged nem irigyellek a tanulás miatt. Ilyen dögmelegben, meg amikor már az embernek minden gondolata a baba körül forog. Hát én biztosan nem tudnék koncentrálniKép Anno én egy mérlegképes könyvelői tanfolyamot kezdtem el, de a vizsgák közeledtével halasztottam, és azóta sem sikerült ismét visszakapcsolódnom. És ennek már több mint egy éve...Kép Pedig néha jó lenne egy kis agytorna, de már nem szánom rá magam olyan könnyen. Érdekes, mert amíg nem kezdtem el dolgozni, és csak a tanulás volt úgymond a dolgom, abszolút nem tartottam megerőltetőnek. Simán elvégeztem a főiskolát is, és soha egy percig nem éreztem úgy hogy nekem nem ezt kellene csinálnom. Pedig most térítésmentesen lehetne elvégezni még valami szakot, de mit? És itt lesz nekem az én pici kisbabám, aki szerintem totál ki fogja tölteni a napjaim.Kép
Úgyhogy asszem én lemondok a további okosodásrólKép

Most megyek, mert jön egy barátnőm dumcsizniKép

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Az anyakönyvi kivonatot a kórházban automatikusan intézik, csak alá kell írni a megfelelő papírokat, amit a kórházi védőnő ágyhoz visz majd. Nekünk kb. 2 hét alatt lett készen, be kellett menni a VI. kerületi anyakönyvi hivatalba. A TB-kártya is automatikus, általában 30 napon belül kiküldik. Ha valamiért gyorsabban kell, akkor be lehet menni érte, de akkor előtte érdemes telefonálni a központba. Majd megnézem, hátha megvan még a papír, hogy mi a pontos cím és telefonszám. Legalábbis decemberben még így működött Kép.
De a védőnőtöknek minderről tudnia kell és el kell mondania! De a kórházban az előadások után is kérdezhettek, sőt a szülés után is segítenek.

Üdv, Virág
virga

sziasztok!

Vera! Biztos finom lehet az a gyümölcskenyér, kár hogy a neten nem lehet kóstolót küldeni Kép.
Én is nagyon szeretek kertes házban lakni, két évig laktunk lakótelepen, de azt nem nekem találták ki, úgyhogy elmenekültünk onnan.
Megbeszéltük egy kolléganőmmel, aki szintén babát vár (ő is Vera Kép és a MÁV-ban fog szülni február elején), hogy együtt megyünk tanulni amíg itthon vagyunk, de hogy mit, arról még fogalmunk sincs. Ha szakmán belül képezzük tovább magunkat, annak sok értelme nincs. Át kéne képezni magunkat, de engem, meg szerintem őt is, csak a hülye szociális jellegű munkák érdekelnek, abból meg maximum éhen halni lehet.

Ann! Drukkolok, hogy sikerüljön a vizsgád!

johitimi

Halihóóóó Kép
Mindjárt indulunk az előadásra, most nemtok sokat írni Kép Nem is baj, mi? :oP

Vera, te kis konyhatündér, bizti nagyon fincsiket főzöl/sütsz!!!

Virág, nagyon köszi az infot, legalább már ezzel nem kell foglalkozni. Így is van elég elintéznivaló Kép

Timi, sztem is jó, ha tud tanulni vmit az ember. Mondjuk az első évben tuti nem tanulok, de utána igen - mondjuk nekem van is még mit!!!
Még ne most szoríts, majd szólok!!! :9 Kép Kép

Na, most indulunk, mert még bemegyünk a kókuszmatracért, meg az Ikeába és úgy a kórházba.
Vera, ha közben felnézel ide: zöld alapon vajszínű "karikás" kétrészes cuccban leszek, így felismersz, ha akarsz Kép

Pusssz
Ann
annann

Sziasztok!

Ann!
Sajnos csak most olvastam az ismertetődKép Tegnap már nem tudtam jönni, mert mi is vásárolni voltunk. Nekünk is megvan a matracKép, szerencsére nem is olyan kemény mint vártam.
Ezek szerint voltatok az előadáson? Mi is, de annyian voltak hogy lehet még így sem találtuk volna meg egymást.
Nekem tetszett ez a doki, nagyon jó fej volt ahogy bemutatta hogyan is kell kitolni egy kisbabátKép Elkövette azonban azt a hibát az elején hogy azt mondta hogy a házaspárok a tapasztalatok szerint csak egyszer szoktak eljönni, ezért mindenről szó lesz. Na ugye mi már voltunk egyszer, úgyhogy a kispapim szentségelt is, hogy ugye akkor most feleslegesen jöttünk. Ennek ellenére a végén nem tartottuk feleslegesnek, mert ez a doki teljesen más stílusban adta elő a dolgokat, mint a professzor (ő is jó volt) a múltkor és nagyon jól szórakoztunk. És még külön szimpatikus volt benne, hogy ő mint orvos, és mint apuka is átéli ezeket a dolgokat.
Ann, Neked hogy tetszett?

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Biztos jó lehetett az előadás, egyszer már tényleg el kéne mennem.
Most nem írok sokat, mert nagyon a béka feneke alatt vagyok, próbálok pakolni, meg előkészülni a festéshez, de mindig rájövök, hogy 45 négyzetméteren lehetetlenség élni. Tegnap a férjemmel kínunkban már hirdetéseket néztünk, hogy hova lehetne elköltözni. Majd olvasgatlak benneteket, ha lesz időm, aztán ha kész leszünk és jobb lesz a kedvem, majd írok. Legyetek jók!

Sziasztok
johitimi

Sziasztok!

Tud valaki Saciról: (Dévai Sarolta Ágnes (charlottee)) valamit??

Kuka
Névtelen

Sziasztok!

Nekem is teccett az előadás, tök jó fej ez a Harsányi :o)) Annyit röhögtem rajta :oD és tényleg jó volt, hogy mint kispapi is elmesélte a dolgokat. És tőlem tovább is mesélhetett volna, sztem nem volt hosszú.
Timi, képzeld, felfeküdt az előadói asztalra és bemutatta a kitolási pozíciót és elmondta, h mit kell csinálni :o) De komolyan megértettem, h konkrétan mi történik a szülés közben!
Érdekesen, megfontoltan beszélt - szóval nem a levegőbe!

Vera. én pl azt gondolom, h a mi dokinénink azért sokkal szabadelvűbb, vagy lazább mint ő, de Harsányi se igazán szigorú (mittomén értend, plusz vitaminok, kezelések, szülési módszerek tekintetében). Ő se ragaszkodik a végletekig bizonyos dolgokhoz, csak szerei, ha így van, úgy van. A mi dokinénink meg nemtom mit szeret, de hogy nekem még nem írt elő semmit, az tuti! (javasolt max: úszást, napozást, dinnyét)

Én meg lestem, h melyik lehecc te, de nem tudtam mi alapján dönteni :o) Néztem, h esetleg szemüveges - de mi van, ha kontaktlencséd van?? vagy a hasméret alapján... Nem jutottam semmire. Merre ültetek???

Egyébként ne tudjátok meg, alig éltem túl a tegnapi napot. Egyerészt iszonyú fáradt vagyok, másrészt meg jól begörcsölt a hasam. Ez vagy az ovis kaja (sárgaborsófőz+fasírt) vagy vmi vírus lehetett. Emésztési görcs volt, ami után persze a kisasszony is elkezdett keményedni Kép Azért nem sokat! Akkor már Peste mentünk és ugye IKEA meg matracbolt meg előadás... Bekaptam egy NOspát meg 2 MagneB6, így túléltem... de nemtom hogy... még hazafelé bementünk az Auchanba, vettem bundazsákot is Kép meg még kombidresszt. 1/4 11re értünk haza... fel se hordtuk a cuccot (foteleket vettünk házassági évfordulóilag - no meg kell is, olyan kényelmes lesz benne szopiztatni), csak irány az ágy! Reggel meg kelés Kép Kép Kép Délelőtt még jobban fájt, ma meg már kezd múlni (gyógyszer+Magnéziummentesen persze), de azért nem igazán ok.... Asszem lepihenek, holnap meg nem kell mennem dolgozni. Hétfőig csak összeszedem magam! Kép

Timi, ne keseredj el, ha kész lesztek minden olyan szép lesz Kép És jön a pici, majd mindent elfeledtet veletek! Lehet hogy majd utána adódik lehetőség, hogy elköltözzetek! Pihizni ne felejts el!!!

Kuka, sajna én nemtok Saciról semmit, ezer éve nem jelentkezett Kép

Mindenkinek pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Timi!
Fel a fejjel, gondolj arra hogy nemsokára kész leszKép, és milyen szép leszKép
Ja és ilyenkor még arra is gondolj, hogy de jó hogy nem 200 nm-en laktok, mert akkor mennyi pakolni- és festenivaló lenneKép
Azért majd gyere, és számolj be hogy mi történik veletek! VárunkKép

Ann!
Nekem is görcsöl a hasam. Tegnap este 9kor kezdődött, épp olyan menzeszszerű görcs amit a doki jóslónak mondott. (Lehet annyira az előadás hatása alatt voltamKép) Kb. egy óra alatt múlt csak el. Viszont ma délelőtt újrakezdődött, délben le is kellett feküdnöm, mert annyira fájt. Most megint semmi, de alvásból többször arra ébredtem hogy bekeményedik és fájdogál. Remélem ez csak jósló, még csak eszembe sem jutott mérni az időt.

Hú, akkor jó napotok volt tegnap! Biztos klassz fotelokat vettetek. Ikeás? És a bundazsák milyen? Mennyiért sikerült vennetek? Én még mindig nem néztem, de szerintem már nem is fogok a szülésig. Nem merek már elindulni sehova egyedül, főleg nem ebben a melegben. Asszem el is ájulnék a metrón.

Ja, amúgy tényleg kontaktlencsém vanKép Pocakméret alapján pedig nézegethettél volnaKép Mindenki milyen nagypocis volt! Még mondtam is hogy itt mindenki közel azonos időben fog szülni, mi lesz ha be sem férünk?! Kép

Na megyek megint le kell feküdnöm, mert kezdődik...
Üdv: Vera (34)

KépKép Kép
76vera

Szia Ann!

Köszi a bíztatást, próbálok kitartani. Holnap már egy kicsit jobb lesz, mert anyukám nem megy dolgozni, hanem nekem segít pakolni, a gyerekeket meg eladtam a húgomhoz, mert ez már nekik sem állapot. A szobájuk fel van túrva, nem tudnak játszani, a tv sem köti le őket, csak egy darabig, én idegbeteg vagyok, úgyhogy jobb lesz nekik most távolabb lenni tőlem. Azt már le sem írtam nektek, hogy elromlott a kocsink, három napja a szerelőnél van, bedöglött a fűnyíró... A férjem azt mondta, hogy több helyen olvasta, hogy a Mars közelsége felborítja a dolgokat, úgyhogy tegnap este (mikor kimentem az udvarra megcsodálni Kép ), megkértem, hogy menjen már a fenébe messzebb. Na ennyit a nyafogásból.

Remélem elmúlik a görcsöd és jobban leszel. Ma iszonyú meleg volt, biztos, hogy ez sincs jó hatással az emberre. Azért pihenj sokat!
Milyen overált vettél a bébinek?

Tényleg nem lehetett semmi a tegnapi előadás, ahogy leírtad, jót mosolyogtam rajta (elképzeltem az emberkét az asztal tetején). Ettől függetlenül én biztos nem szülök fekve mégegyszer.

Na jó, megyünk megfagyiztatjuk a gyerekeket, aztán irány a húgom.
Vigyázzatok magatokra, meg a babákra!

johitimi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?