Új privát üzeneted érkezett!

Hú, asszem méhkasba nyúltunk ezzel a bio témával... :roll: Hosszan tudnék írni róla, de szerintem a lényeg az hogy vannak elkötelezettjei (mint én is) és vannak a szkeptikusok (sokkal többen). Egyik sem jobb vagy rosszabb, csak máshogy gondolkodik. Én példának okáért, amint kiderült a terhességem azonnal átálltam a bio-ra, mert télvíz volt, no friss zöldég, és mert megtehettem. És ez megnyugtatott.
Nyilván a legjobb a saját termesztésű cucc, én kiskertezek is ezerrel, és az a legfinomabb paradicsom ami itthon terem! :) De nem lehet annyit termelni, amennyi egész évben elég, és nem mindenki teheti meg, mondjuk egy 7. emeleti lakásban, hogy kiskertet műveljen. :lol:
A biotermelőknek nagyon sok szigorú feltételnek kell megfelenie, ahhoz, hogy elmondhassa magáról, hogy ő valóban biot állít elő, és nem hiszem, hogy ez a gyors meggazdagodás útja lenne... Föld, pihentetés, várakozás, vetés, rengeteg ellenőrzés...Inkább életformának mondanám. Egyébként rendeznek nyílt napokat is, ahol meg lehet nézni a gazdaságaikat. És hiszem, hogy a tiszetsséges termelők hamar kivetik magukból a lehetséges kóklereket.... :roll:
De lehet, hogy nagyon naív vagyok (a családom is kétségbe von olykor, de én kitartok! :lol: ), és hiszem, hogy jót teszek vele a gyermekeimnek!

És ez nem jelenti azt, hogy aki nem bio-kajával eteti a csemetéjét, az rosszat tesz! szerintem.
v.erika
 
 


hahó! járt valaki ma élelmiszert árusító bevásárlóközpontban? :shock:
? Végrendelkezzek mielőtt kamikáze bevetem magam? Vagy próbálkozzak éjfél után??? :lol: gyerekkel esélytelen mi????
v.erika
 
 


Én vérbeli falisi leány vagyok, bio cuccokkal csak a hiperszuper marketekben futottam össze néhanao, de nem éreztem kísértést annak megvásárlására. Ennek persze több oka is van. Egyik az, hogy nem hiszek maradéktalanul benne, másik az, hogy anyagi lehetőségeim jelentős korlátot állítanak elém. Marad a nagyi ertjéből származó házi "zőccség", paprika,paradicsom, eper, kukorica....de mindent azért ő sem termeszt. Amitől tudom, megóvom a piciket, de amint oviba kerülnek a napi 3x történő kajálást sem biocuccból fedezi az önkormi konyhája, így én itt be is fejeztem magamban ezt a történetet. Nem érzem magam ettől rosszabbnak...aki elszánt és meggyőződéssel bio-zik, tegye.Attól még lehetünk barátok :lol: !

Kép
Kép
petra78
 
 

 
 


Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Még annyi mindent szertnék monadni, hogy huhh. (Aztán majd persze referálok is)

Homeo.
Remélem tudjátok, hogy azért ezek a szerek sem 100%-ban természetes anyagokat tartalmaznak. Nyilván van hozzájuk használati útmutató, ahol az összetételük is fel van tüntetve. Ettől függetlenül találtam egy oldalt, ahol gyakorlatilag minden OGYI minősítéses szernek megtalálható a leírása, összetétele, miazmása. Szerintem "tegyétek el", még jól jöhet akármikor, akármihez.

http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyo ... i_bettajid

Gyógynövény.
Maria Treben: Nagy füveskönyv(?) Az az igazi jó, klasszikus "vajákos" könyv, milyen bajra, milyen gyógynövény, hogyan kell elkészíteni. Ajánlani tudom. Nyilván viszonylag nehézkes télvíz idején leakasztani mondjuk sisakvirág termést ( :lol: :lol: :lol: ), de azért egy csomó minden van, ami bárki számára elérhető. Ha nincs otthon megfelelő alapanyag, akkor a Herbáriából sok mindent, tényleg jó minőségben meg lehet venni (nyilván azért itt sem mindent). De önerőből is megoldhatjuk akár nyáron: kirándulás közben be lehet gyűjteni és megszárítani őket télire.
Van egy külön, gyerekekbajokra vonatkozó verziója is. Azt nem ismerem, de nem csodálkoznék, ha ugyanaz lenne, mint a nagy, csak "kihegyezve".

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 



Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Szilvih,Ok. értem én amit mondasz, de szerintem nem kizárt, hogy azért mert kap néha napján egy kis csokit, kakót stb. azért akkor már a piacon nem a gyümölcshöz megy oda?! :roll: Akkor az én lánykámmal baromi szerencsém van, mert ő biza soxor kéri, hogy mit vegyünk, amikor vásárolunk!És gyümölcsöt is nagyon soxor!Igaz, szokott lenni a kívánságba Smarties, is pl. de hát Istenem azért néha én nem tartom bűnnek!És sokan mondják még a fogakat is, ami tuti igaz, hogy ugye rongálja az édesség, de akkor nekem ezzel is szerencsém van, mert gyönyörű fehérek a fogai, szeret is mosni, és amikor voltunk fogdokinál,/elvittem, hogy lássa egy fogorvos csak úgy a fogait/meg lett dícsérve, hogy egyedül így mossa, mert nagyon szépen van ápolva.A doki azt hitte, hogy anya mossa neki! :lol: :wink:
És én sem vagyok cukros üdítő párti, Eszti tök soxor vizet iszik, aminek persze örülök!

Cici csomó, :( fú az rossz lehetett!
Fogadra pia :lol: :lol: igen ezt már én is alaklmaztam, és bejött! :wink:


I, :lol: :lol: :lol: Ketten vagyunk, nagyon sok dologban egyetértek veled!Bár igaz, én néha-néha veszek biot, de inkább itthon én csinálok!
Meg én nagyon megbízom, és szeretem a Hipp termékeket, Eszti is csak olyanokat kapott, és Hannusnak is vettem már párat!Nagyon remélem, hogy mivel gyerekekenk készült valóban igaz, hogy tiszta bio, és 120x ellenőrzött kaják!De tutit ugye senki sem tud, tehát csakis hihetjük, hogy jót adunk a gyermekünknek! :) /van aki meg ezeket az üvegeseket nem szereti, de én jobban bízom ezekben mint a svas eső által termelt, meg mindenféle írtószerrel kezelt igaziban/

jajj, viszont arra kiváncsi lennék, hogy bio banánt MO.-on hol állítunk elő?Laborban? :roll: :P Vagy sátorban?mert akkor az egy cseppet sem lehet mű! :roll:

És egy rövidke sztori még a témához!Múltkor voltunk egy ismerősömnél ahol Esztivel egykorú kisfiú van.Na, ők is ilyen mindenféle egészséges dolgokban utaznak, nem ehet a gyerek édességet, csak egy évben talán 1x, ilyesmi.Csak gyümi, karalábé, répa rágdosás van!Jó, nem ítélem el, semmi közöm hozzá, de!Mikor mentünk hozzájuk vittünk azért kis figyelmességet, túrórudit, egy Kinder pinguit, banánt!na, csóri gyerek egyből ráugrott a Kinderre, mire az anyuka mondta, hú hát mi nem szoktunk ilyeeket enni, de most akkor kívételesen megeheti!
Erre térülök fordulok és a konyhában mit látok az asztalon?A biztos csudajó minőségű Winnie mézet!!!!!! :shock: Na, hát lehet ezt csak én gondolom így, de azért mi próbálunk mindenből amit megeszünk, megiszunk, de agyereknek tutira a drágább jobb minőséget venni!Gondolom értitek kiakadásom okát!Szuper egészséges táplálkozás, de a legolcsóbb dolog, ami szerintem méhet tuti nem látott, lehet az a kínai égetett cukor van benne amibőla botrány is volt, azt eheti a gyerek!Számomra ez összeegyeztethetetlen! :? :roll:

Erika, nagyon durva már mindenhol mi van, őrület!Én holnap reggel megyek kaját megvenni, már csak, de EGYEDÜL!!!Szigorúan!Szerintem nem érdemes bevinni a gyerkőket már a méhkasba.Nekem is annyi mindent kell venni, nem tudnék úgy odafigyelni a kosárra állandóan,és úgy meg nem lehet otthagyni egy pillanatra sem a kocsit!Mert én nagyon félek ezektől ahol sok, sok ember van!Egy szempillantásnyira SEM hagyom őket felügyelet nélkül! :evil:
manóci
 
 


Sziasztok!!

Akartam jönni hosszabban, de Lillát 8 óta altatom :shock: :shock: :shock: . Még most is panaszkodik, így megpróbálok bealudni mellette, hátha az segít. Elkezdődött az "anya eltűnt" szorongásos korszaka, jaj most nekem pár hónapig, amíg meg nem érti, hogy anya nem tűnik el örökre, ha nem látja... :lol: :lol: :lol:

Mire ezt leírtam, elcsendesedett... :roll:

Szóval a bióról annyit, hogy egyáltalán nem igaz, hogy többet adnak el, mint amennyit termelnek, mert épphogy a hazai termés csak egy töredékét adják el itthon, a többi megy más "bióbb" országokba. Az ellenőrzés pedig igenis elég szigorú, a Biokontroll Hungária lapján meg lehet nézni, hány évig kell a minősítés előtt vegyszermentesnek lennie a földnek, milyen vegyszereket lehet használni, stb. Merthogy természetbarát vegyszereket igenis lehet használni. A büdöske-krumplibogaras példát meg tényleg nem értettem, mint anti-bio érvelés, merthogy pont ilyen dolgokat is használnak a bio-gazdák kártevők ellen.
De érdemes megkóstolni a bio-és nem bio közt a különbséget, mert pont attól lesz igazán jó íze a zöldségnek, hogy nem késztették túltermésre pl. a fát termésfokozókkal, a génmanipulációról meg hasonlókról már nem is beszélve...
Tényleg hasonlót (és nagyon jót) lehet elérni kiskertben, de akinek nincs, az hiába. De akinek van, annak is érdemes bio permetszert használni...

Ha falun laknék kristálytiszta levegőben, valószínűleg én sem fektetnék nagy hangsúlyt az ilyenekre, de ha már a városi levegővel mérgezem a gyerekeimet, mert itt kell laknunk, akkor legalább a kajában ne kapják a mérget.

És a testméret-megevett kaja-megevett mérgek arányt már tegnap fejtegettem, de úgy látszik, nem sikeresen.
Persze, hogy nem tudom egész életében bion etetni, de nem mindegy, hogy amit először életében megkóstol, az milyen ízű (az íz különbség- lásd feljebb 8) ). A zöldség-gyümiknek (még a krumplinak is!!!) van egy csodálatos íze, amit mi már szinte észre sem veszünk, mert állandóan túlsózzuk, cukrozzuk az ételeinket. És ezt az ízt szeretném én hibátlanul nyújtani a gyermekemnek amellett, hogy amíg napi 1 db kis krumplicskát eszik meg, és ezek sokkal tovább el is állnak, még csak hatalmas anyagi terhet sem jelent az egész.

Ja, és a "halál a májra" dolog nálam nem igazán úgy csattant, ahogy szántad, én a gyermekem májával nem poénkodom így...

Csak azért írom le ezeket, mert nálam ezek (bio+ cukor-és csokimentes gyerek) beváltak, és működnek eddig sikeresen. Nem azért, mert rossz anyának tartom, aki nem így csinálja. Viszont, ha engem néznek hülyének ezek miatt, azért már erősen harapós leszek... MInt ebből a hsz-ból is kitűnt...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Móni, a te hsz-dat még nem láttam... Én is nagy Hipp-rajongó vagyok, csücsül itthon pár üveg. 8)

Mi az a Winnie-méz? Mi azt sem eszünk. :twisted: :twisted: :twisted: És nálunk is karalábé-rágdosás van, biztos jól megértenénk egymást az ismerősöddel! :twisted: :twisted: :twisted:
Mások vagyunk, és kész. Ez egyszerűen életformává vált, és lehet, hogy az iskolai büfében együtt fognak a gyerekeink tülekedni a csokiért, de remélem, hogy felnőtt korában újra visszatér az igényesebb táplálkozáshoz, és nem lesz csoki-és kávéfüggő, mint nagyon sokan vannak a mostani társadalomban, és lesznek még többen 20 év múlva...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Képzeljétek, már a legtöbb ajándék be van csomizva, Dorka segített, és megbeszéltük, hogy de jó, hogy a gyerekekét a Jézuska csomagolja... :lol: :lol: :lol:
A méhviasz gyertyákat és a festett gipszfigurákat is befejeztük már, sőt a 2008-as naptáraim is hazajöttek. :lol: Kicsit kiakadta, mert a párom elfelejtette a Lilla szülinapját-névnapját bejelölni rajta, csak áttette a tavalyi jelöléseket :cry: Szegénynek annyi baja van,de azért eszébe juthatna, hogy azóta született még egy gyereke. :roll: :roll:

Sűrű lesz a karácsonyunk,lehet, hogy nem is jövök addig, úgyhogy kívánok mindenkinek békés, boldog karácsonyt!!!!!!

Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 



Kép
Kép
szilvih
 
 


Ja, a könyvről leírás:
http://www.numero7.com/search.pl?refer_ ... 9638624307

Dugultam

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

:)

szilvih!
(Előre is elnézést, de nem olvastam a linkeket, nem jutott most rá időm. Úgyhogy, ha belefutnék olyanba, amiről ott is olvashatnék, nézd el nekem, légyszi. Kösz.)
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a bio témában naprakész vagyok. Nem hallottam még a Biokontroll Hungáriáról sem, sem arról, hogy mennyire szigorú az ellenőrzés. Remélem, hogy sűrűn nézegetik a gazdák, és rendesen be is tartják őket!
Szinte mindennaposok lettek élelmiszerbotrányok kis hazánkban az utóbbi időben. Nem tudod mit veszel, még a komoly áruházláncok is belefutnak néha ilyen termékekbe. Emlékezz vissza, tulajdonképpen akkor repültek rá igazán a kajákra az ellenőrök, amikor kiderült, hogy mennyi lejárt szavatosságu, átcimkézett áru van mindenhol. Azóta jönnek rendszeresen ezek a hírek. És hiába látszik úgy, ma sem eszünk több, rossz minnőségű kaját, mint régebben, csak az ellenőrzés lett jóval szigorúbb.
Remélem, ez a bionál is tényleg így van! Mert sajnos, már erről is lehetett hallani. Hiszen csak annyit ér egy előírás, amennyit be is tartanak belőle... :( Ha ilyen helyről származó kaját eszel, annak nyilván több köze van az egészséghez, mint a bolti "mérgesnek". Csak azt szerettem volna mondani mindössze, hogy nem feltétlenül minden bio, amire azt írják, dacára az ellenőrzéseknek! Előbb-utóbb tényleg csak azok maradnak a piacon, akik valóban azt termelnek, mint amit állítanak, de nem vagyok benne biztos, hogy már most elértük volna ezt az idilli állapotot.. :(
És természetesen tisztában vagyok azzal is, hogy például panelban mérsékelten lehet zöldséget ültetni (azzal együtt már láttam már kis balkonládákat kint az erkélyen, szép terméssel),egy egész családnak egy teljes éven keresztül nem lehet mindent megtermelni, vagy annak akinek 3-4 gyereke van, nem biztos, hogy marad rá ideje, energiája. A mondandómnak ezzel a részével is azt akartam mondani korábban, hogy amit magad állítasz elő (egészséges környezetben, nem pedig a rossz levegőjű város kellős közepén), az biztosan egészségesebb mint a bolti, már a finom, FŰSZERES ízén is érezni, nem kell mikroszkóp alá tenni. Ahogy petra78 mondta: "...a nagyi ertjéből származó házi "zőccség", paprika,paradicsom, eper, kukorica...", nnna az az igazi.
Hobbi szinten nekünk is van kiskertünk és Anyám is olvasott erről a zöldgazdálkodásról, így ki is próbálta azt. Innen tudom a büdöskéhez hogy viszonyul a krumplibogár: rühelli. Én ezt nem a bio ellen, hanem pont MELLETTE írtam, hiszen tényleg vannak olyan teremtményei a természetnek, amelyek ha "összedolgoznak", akkor elüldöznek egy harmadikat, számukra kártékonyat.
(Ebből a szemléletmódból származik a gyógynövényes gyógyítás is, amiről szintén írtam)
Nálam az éves kóla fogyasztás 5 éves szinten 1 liter kábé. Mindig gyümölcslevet, és multivitaminos italokat iszunk, és nem jellemző az édesség sem, bár néha persze előkerül. Zöldség, és gyümölcs is rendszeresen kerül az asztalra csakúgy, mint a tejtermékek. Úgy érzem, ezt azért lehet kiegyensúlyozott értendnek nevezni, bár lehet, hogy tévedek. És a gyereket is ebben a szellemben fogom etetni: MINDENBŐL lehet és kell is enni, de csak mértékkel! (Amit hótt ziher , hogy nem fog itthon kapni, azok a cukros, szénsavas lónyálak lesznek! :evil: :evil: :evil: )
Ha úgyérzed, hogy felesleges, vagy rossz, hát ne tedd, de azért egy kis kakaó a tejbe néhanapján nem árt, hidd el.
Most nem tudom, hogy akaratlanul beletrafáltam valamibe a gyerkőcöd májával kapcsolatban, vagy te voltál kissé vehemens: a "Halál a májra" egy Tankcsapda szám. :) (Ha azt mondom egy kisgyereknek, hogy "eszem a zúzádat", akkor sem akarom nyilván megenni. Túl azon persze, hogy zúzája sincs... :) ) Ha én tapostam volna bele valamibe akkor bocs, nem akartam.

Száz szónak is egy a vége: ha te ebben hiszel, akkor egyél biot - de azért legyen benned egy kis óvatos fenntartás is. (De manócihoz kapcsolódóan, azért én is kíváncsi lennék arra a bio banánra... :wink: )

Ja, és még egy! Van különbség a Kecskeméti és Hipp között? Merthogy, olyat szeretnék majd adni... :wink:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


(Megint még egy... :oops: )

Ha piacra megyek, akkor ha lehet, az őstrmelő nénikéktől és bácsikáktól veszem meg a cuccost. Nem azért mert bio (nem az), vagy mert ne álljon ott szegénykém a fonnyadt kis retek csomóival, vagy neki is jusson pár forint, hanem mert azoknak ÍZÜK van. Gyakran az a hervatag retek sokkal finomabb, mint a háromszor akkora, élénkpiros ropogós valami. Nem szeretem az ilyen "látványkajákat". Eperből is mindig olyat kérek a férjemtől, ami "kicsi, puha, gnóm és ronda, de ILLATOS". Mert ha illatos, akkor annak már íze is van, méghozzá nem is akármilyen!!! :P Megnyalom a szám szélét a gyönyörű hatalmas, kicsattanóan piros eprek láttán, majd megveszem a fent említettet, mert az előbbinak maximum víz íze van - de van, hogy az se...

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

puszi lányok,
Dóri

ps: most voltam a biopiacról Marcinak répáért, krumpliért. (itt Újpesten van biopiac szerdán és szombaton, a krumpli+répa kilója 300 Ft) Az 1200 Ft/kg brokkolit meg cukkinit nem vettem meg.. meg a bioBANÁNT :shock: :shock: sem. hogy lehet az bio, nah mindegy.. :? 1 éves koráig megveszem, aztán marad apiac, bevált termelő nénike. :) És a HIPP. :) Egyébként az a különbség aKecsekmeét és Hipp között, hogy a HIPP gyártósorára a jobb alapanyagokat rakják, a Kecsk-re az ótvarabbat. És egy helyen is van a kettő. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Már jobban van Emmus, de még mindig lázas szegénykém, de ugyanolyan jókedvű mint volt. :D
Én nagy sütésbe kezdtem: a hűtőben a mézeskalács tésztája, a sütőben a stangli, és ma vagy holnap csinálok még vaníliás kiflit, csodacsillagot és dominó szeletet. Szal, igyekszem. :D Ez lesz az első karácsony, amit nem Kisteleken töltünk, hanem végre itthon. :lol:

Bio-téma: Én pont most filózok rajta. A tejci nem lett jobb, pedig a lelkem kitettem érte, de egy cseppel sincs több. :( Erika, én sem fejek le 80-nál többet este. :( Azt meg a második kajálásnál már meg is eszi. És most rájött a drága kislányom, hogy a fagyis tej mégsem olyan finom (pedig eddig szépen ette), úgyhogy még tápot is kapott valamelyik nap. :( De táp helyett már adhatnám neki a Sinlacot is? Hát ha már valami, akkor inkább ez. Olyan csalódottságot érzek a tej miatt, de azért örülök persze annak is, hogy eddig kihúztuk, meg hát persze nem adom fel. :D
Elkezdtünk inni gyümileveket, meg nasizni gyümölcsöt, nagyon szereti, olyan élvezettel hammolja, persze nem kajcsi kiváltásra, továbbra is mindig szopi, ha van lefejt tej, akkor plusz az, és csak 1 óra múlva egy kis desszertnek. :D Én meg mindig csak fejek, fejek.
Én is hippeket vettem, a Kecskemétiben sokkal kevesebb a gyümölcs, asszem feleannyi. Most apósomtól kaptunk egy gyümölcscentrifugát, azzal csináltunk párszor pépet, isteni finom volt, nekem jobban ízlett még a hippnél is.
Ildi! Remélem minél hamarabb kellemes rózsaszínűre vált Jázmin popója! :D

Csokik: Én nagy tisztelője vagyok az édességeknek, úgyhogy Emmát sem hagyom majd ki belőle. DE szigorúan csak 2 éves korától, ha már látom, hogy a rendes kajákat szépen eszegeti.

Ja képzeljétek. Rendeltünk az egyedinaptártól, csüt. éjfélig kellett leadni, hogy elkészüljön kariig, és 2-kor adtuk le. Aztán telefonáltunk reggel, hogy na csinálják már meg, egész éjszaka fent voltunk, és meglesz! Pedig nagyon izgultam, hogy akkor mi lesz, ha mégsem. :D Dehát a pénz az úr! Elég sokat rendeltünk...

No és már csak az van hátra, hogy ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNJAK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!
:lol:

Sok-sok puszi Nektek!!

dincuska
 
 
 
 
 
 


Dincus, fel a fejjel, még mindig sokat tehetsz a tejcsiért, ha sokat próbálod pl. félálomban szopiztatni, hogym eglegyen az inger... És minél kevesebb cumisüveg!!! :P Ügyes vagy a sütéssel!!!

Dóri, pontosan hol van az Újpesti piac? Elküldöm férjecskémet arra vmikor.

Bio banán:Én Kanári Szgken termeltekről hallottam jókat, és amikor ott voltunk, tényleg nagyon ízlett a banán.Kisebben voltak, de sokkal jobb volt az ízük. Néha látok szupermarketben ott termeltet.
A banánt rettenetes egészségtelen módszerekkel "állítják elő", mert nem tudok jobbat mondani rá. Még épp csak elhullajtotta a virágját, már bevonják a fürtöket egy zacskóval, amin tömény kártevőirtó van, és ezt rajta is hagyják majdnem addig, amíg recsegős zölden leszedik a fáról. Utána meg ugye szállítás, és itthon a banánérlelő hangyasavval és különböző vegyszerekkel. Sztem már ha pár lépést ezekből elhagynak, már "bióbb" a banán. :lol: (De biztos, hogy nem itthon termelik :lol: :lol: :lol: )

I, akkor egy hullámhosszon vagyunk, te is írtad, hogy a természetes módszerrel termelt zöldségnek jobb íze van (eperben én is a gubicsot szeretem :wink: ), azért egyszer majd kóstolj meg egy biót is, hátha megtetszik! Végülis, ha te őstermelőtől veszel, ahhoz ugyanúgy kell egy nagy adag bizalom, mint a biocuccosok termelőihez...
Tankcsapdát ismerem, ugyanaz a korosztály vagyunk...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Most csak Rpidban :wink: ahogy I-től megtanultam a szó jelentését! :lol: :lol: Mert megyek csomizni!

Bio témához elfelejtettema múltkor még, hogy amikortól elkezdtett Eszti tejet inni csakis kizárólaga BIO tejet vettük neki!/ a zöldfarmost/Tudom, hogy drága, de úgy voltam vele, hogy mivel a tej amúgy is kényes, allergének stb. ezért csaka jót szokja meg!
Mostmár azt issza amit mi, de én tejből is a jó minőséget veszem nem a tartósítós szarokat!azta kancsóst, ha ismeritek, de gondolom igen!A hagyomány íze, asszem az van ráírva, és tényleg tej íze van, nagyon fini!
Meg szoktunk adni azért az egészségnek, ezt sem írtam a múltkor, hogy pl. ebben a hideg télben minden nap megiszunk egy pohár frissen facsart narancslevet!4 szemből kijön mindhármunknak egy pohárnyi! :) Igaz nem bio narancsot veszek :lol: de finom ez is, és hiszem, hogy tettünk azért az egészségünkért! :wink:

Itt is van Biopiac szerdánként reggel a budaörsi virágpiac helyén!Ha valaki errefele lakna :wink:Én majd tavasszal kimegyek ezt-azt venni!Addig Hipp, meg ha szép árut látok sima zöldségesnél akkor az! :)
A bevásárlókba gyűlölöm a zöldséget gyümölcsöt egyedül a Corába szoktam venni, mert ott tényleg igényes és szép!Néha ott is van narancssárga pari, :? az akkor ottmarad!

Szilvih,a Winny az a cora proli márkája!Olyan mint a metroban az aro, vagy a tescoban a tesco termékek.Tehát sokkal olcsóbb mint a többi, és itt még azt sem tudod mi van benne! :lol: ezért akadtam ki az ismerősöknél, hogy ha már ennyire egészségmenő, hogy no édesség, de más étekben meg a legolcsóbb legszarabb??!!Érted?
Mi iagz néha édességezünk, de amit megeszünk az minőség, mindenben!Épp ma hallottama híradóban, hogy idén karácsonykor általában a kaján spórolnak az emberek!Hát én nem.Én most is minőségit vettem, hiába költekeztünk ki, de azért most is fontos mit eszünk-iszunk meg!azért ezzel egyetértesz,ugye? :wink:
Ja, meg akartam még írni neked, hogy ma vettem Hannusnak Hipp kétszersültet!Tök jó, valami új cucc, Esztinél még nem volt, majd megkóstoljuk!Had hízzon a törpillám.6 hós kortól lehet adni!

Na, mentem tényleg.Én még jövök karácsonyig :P :wink:
manóci
 
 


Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Vendég
 


Egyszer, nagyon régen egy karácsonykor Mikulás éppen hatalmasa ajándékosztó körútjára készülődött... de problémák merültek fel.
Négy manó segitője beteget jelentett, a segédmanók pedig nem tudtak olyan gyorsan ajándékot gyártani, mint a főállásúak. Mikulás ekkor érezte meg, hogy itt még bajok lesznek. Aztán Mikulásné váratlanul bejelentette, hogy kedves édesanyja náluk tölti az ünnepeket.
Ez még jobban kiboritotta a már amúgy sem nyugodt öreget. Amikor kiment, hogy befogja rénszarvasait, rá kellett döbbennie, hogy három közülük vemhes, kettő pedig a keritést átugorva ismeretlen helyre távozott. Még nagyobbra nőtt a stressz.
A szán megpakolásához kezdett, de az oldalsó merevítő eltörött, az ajándékos zsák a földre esett, tartalma pedig ripityára tört. A síráshoz közel álló Mikulás, hogy idegeit megnyugtassa, a konyhába ment egy csésze kávéra és egy kupica pálinkára.
Amikor rájött, hogy a manók eldugták kedvenc pálinkás butykosát, csalódottságában ezer darabra törte a kávéscsészéket. Seprűért ment, de az egerek már rég szétrágcsálták a ritkán használt házi szerszámot.
Ekkor szólalt meg a csengő.
Mikulás kissé felpörögve indult ajtót nyitni, ahol egy angyalkát talált egy hatalmas karácsonyfával. Az angyalka nevetve köszöntötte:
- Boldog karácsonyt, Mikulás! Hát nem csodálatos nap a mai? Elhoztam neked ezt a gyönyörű fát. Nézd, milyen szép! Hová állítsam?
Hát így kezdődött az a hagyomány, hogy a karácsonyfa csúcsára mindig egy angyalkát húznak...

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P



MINDENKINEK NAGYON KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKT KÍVÁNOK!

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Bocsánat, hogy eltűntem, de három nagyon rossz dolog is történt velünk megint, és nem szeretnélek Titeket a nyomorommal untatni. Hál istennek a végkifejlett szerencsés lett, de addig sok őszhajszálat növesztettem megint :( Időm semmi, fáradt vagyok, és nem szeretném a hangulatot rányomni a topicra.

Kívánok mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!

Még annyi, hogy Brigi nagyon beindult mozgásügyileg. Már kutyázik is.
Most sajnos náthás, volt hőemelkedése is. Salvus vízzel inhalálok ezerrel, nehogy megint kórházba kössünk ki.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Kívánok én is mindenkinek áldott, békés karácsonyt!!!!!! :D

Az ünnepek után jelentkezem.

Puszillak benneteket!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Most, hogy már az utolsó pillanatban (ha nem azon túl :oops: ) vagyunk szólok, hogy az ACD FotoSlate 3.1-es progival NAGYON könnyen lehet, sokféleképpen variálható naptárat csinálni!

:wink: :oops: :roll

Kép

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Nagyon Boldog Karácsonyt kívánunk mi is mindenkinek!!

Kép
manóci
 
 


Békés, Boldog Karácsonyt kívánok Mindannyiótoknak!
v.erika
 
 


Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!
Vendég
 


[/i][/b]Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
Vendég
 


Mindenkinek békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Puszi, Jázmin, Ildi és a család férfi tagjai

KépKépKép
dikó1
 
 


sziasztok

Mindenkinek Nagyon Boldog Békés Karácsonyt kívánunk!!!

Kép


Kép
cintia2
 
 


Hol mindenki?Én már itt :lol: :lol:
Rakok pár képet, hogy bontogattak a manóim :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
manóci
 
 


Hahó! Szép lassan azért visszatér ide is az élet, ugye? Addig én is képelek :)

Kép Dudu egyik zsákmánya Kép Eszter ajándék tesztje Kép gyerekek a fa alatt - fotó: kissébéna anya


Manóci, látom nálad is nagyon be voltak lelkesülve a csajszik :))

Kép
Kép
petra78
 
 


sziasztok!

vagyunk mi is, csak pont mire ide akartam írni, addigra .... hát persze, hogy vmi épp közbejött. :?

teszek én is pár képet.

Petra,
aztaaaa milyen egy dús fátok van! :shock: :shock: Nekünk KÉT fenyőfánk is akadt, mert a bazilikából (Betlehemet néztünk a nagyokkal) jövet hazafelé dec.24-én újítottam egy plafonig érő Normand fenyőt. :P :P már pakoltak és lealkudtam, így most van a gyerekszobában egy az íróasztalon (ezüst) és a másik szobában a másik. :) ilyen se volt még :shock: :lol: de mindegy, örülünk neki.

Férj holnap dóógozik :? ma értékbecslő, du faanyag vétel az áccsal a tetőhöz, szóval sűrűek a napjaink. Megyünk a tesómékhoz megint majd, ja meg dec.31 a férjem szülinapja. Hogy lehet ilyenkor születni.. :roll: :lol:

A legszuperebb ajándékom (hadd dicsekedjem :oops: ) ez Sony kamera (merevlemezes :wink: ), ezzel bíbelődök csomót, és annyi mindent tud, hogy csak na. Ez volt az álmom, hogy legyen. :)

Amúgy jó, hogy megbeszéltük, hogy szerény Jézuska lesz, mert mindenkinek építkezik, meg sok kiadás volt stb stb.. hát erre apukám bevillantott.. :shock:


megyek, fürdünk lassan...

ja, még a képek:
Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Móni, de helyesek a csajaid! :) Hallod, Hannus nem néz ki a képeken kisebbnek, mint kortársai! Diavetítő :wink: Látom, Nálatok is a kék fa a menő szalmadísszel :D

nekem Gergő lelegelte a mézeskalácsokat a fáról.. volt, ahol csak a madzag lógott már :shock: :D
Vendég
 


Nagyon szépek vagytok a képeken:lol:

Karácsony jól telt. Én azt kértem a Jézuskától, hogy legyen végre nyugalom. Eltekintve Brigi náthájától, így is lett :lol:

Dokinéni szerint Briginek 4 foga jön egyszerre :roll:

Már négykázláb rugózik, nagyin el akar indulni :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Bocsánatot kérek, hogy csak most, de szép, nyugalmas ünnepeket kívánok mindenkinek! (nálunk izgalmas volt, betegségek, de egyre jobb, reménykedem, hogy a dec eleje óta tartó szériánk vége felé közeledik...)

Nelli, ha gondolod, írj nekem privit, engem nem untat, ha elmondod a veled történt rossz dolgokat! Most nekünk sem voltak könnyű napjaink, de rengeteget jelentett, hogy beszélhettem róla. Ha gondolod, és jólesne, írj, oké?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!!!

Hajni, 8 napban még benne vagyunk, boldog szülinapot Alexának!!!!!

Zitus, neked is!!!

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony, nekem eddig talán ez volt a legjobb... Kiálltam azért, hogy a 24-e CSAK a miénk, nem jött vendégsereg, nem kellett sehova rohanni, szép kényelmesen elkészítettük az ebédet meg a fát, és ajándékozás... És ez annyira tetszett. A többi napon volt jövés-menés, de az már nem érdekelt.
Az idén már nem akartam Jézuskázni-angyalkázni, de az oviba jött a jézuska. és annyira csillogó szemmel mesélte Dorka, hogy úgy döntöttem, kell még neki a mese... 8)
Nálatok mi van ezügyben?

Most még jön pár mozgalmas hétvégénk: Most a szilveszzter, aztán Dorka szülinap, aztán megyünk síelni... :lol: Január végéig nem unatkozunk... :roll:

Nelli, engem is érdekelne, mi van veletek, és karácsony előtt is leírhattad volna! hiányoltalak ám!!!

NEm tudjátok, hol lehet a KIKÁN kívül csúszdás ágyat venni? 2,5 éves kora óta gyúr rá Dorka, hogy ha megtanul egyedül elaludni, kap egyet, és most itt a nyakamon a szülinapja, a KIKÁBAN meg kilistázták a régen kinézettet... Csak méregdrága van...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!!!


Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony, nekem eddig talán ez volt a legjobb... Kiálltam azért, hogy a 24-e CSAK a miénk, nem jött vendégsereg, nem kellett sehova rohanni, szép kényelmesen elkészítettük az ebédet meg a fát, és ajándékozás... És ez annyira tetszett. A többi napon volt jövés-menés, de az már nem érdekelt.
Az idén már nem akartam Jézuskázni-angyalkázni, de az oviba jött a jézuska. és annyira csillogó szemmel mesélte Dorka, hogy úgy döntöttem, kell még neki a mese... 8)
Nálatok mi van ezügyben?

Most még jön pár mozgalmas hétvégénk: Most a szilveszzter, aztán Dorka szülinap, aztán megyünk síelni... :lol: Január végéig nem unatkozunk... :roll:

Nelli, engem is érdekelne, mi van veletek, és karácsony előtt is leírhattad volna! hiányoltalak ám!!!

NEm tudjátok, hol lehet a KIKÁN kívül csúszdás ágyat venni? 2,5 éves kora óta gyúr rá Dorka, hogy ha megtanul egyedül elaludni, kap egyet, és most itt a nyakamon a szülinapja, a KIKÁBAN meg kilistázták a régen kinézettet... Csak méregdrága van...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Aranyosak vagytok, hogy aggódtok :lol:
Akkor leírom:

Öcsém kezdte a sort. A kisfiával a kezében elesett (ill. nem tudja pontosan, mi történt, mert nem emlékszik rá :( ), és beverte a fejét egy vaskorlátba. Védte Levikét, akinek semmi baja nem történt, de az Öcsém úgy beverte a fejét, hogy két nagy sebet be kellett varrni, agyrázkódása lett, és valami ömleny a hátsó részen. Hál istennek azért nagyon komoly baj nem lett, és szerencsésen jött ki a dologból.
Másnap a férjem lábát kellett fekvő gipszbe tenni, mert egy focin felrúgták, utána még kétszer ráesett. Tegnap levették róla a gipszet, de még nem tudni, kell-e műteni, 4-én lesz CT.
Ezen a napon valószínű a sok idegeskedés miatt én is nagy hülyeséget csináltam: Brigi a franciaágy közepén volt, mellette a két csaj. Kiugrottam valamiért a konyhába, a két csaj azonnal jött utánam, Brigi meg ezalatt lehasalt az ágyról :(
Nem akartuk rögtön kórházba vinni, mert egy kis sírás után már mosolygott, és el is aludt. De 1 óra múlva kihányta a kajáját. Így biztos ami biztos, bevittük a kórházba. Valószínű a fejét nem ütötte meg, semmi nem mutatott rá, inkább a hasára esett, és előtte evett, az jöhetett fel. 1,5 napot voltunk bent, hál istennek semmi baj nem lett, de a mostani betegséget ott szedte össze Én meg kivoltam a hülyeségem miatt.

Szilvi :)
Úgy jártál, mint én a másik topicban :lol:

Rita :)
Te is mesélj, bizti Neked is jól esik kiadni magadból!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli: akkor mostmár igazán jöhetne egy csendesebb időszak nektek!!!Nem semmi ami veletek történt!
Az ünnepek alatt nálunk is volt egy ágyról leesős történet.... :oops: a a nappaliban az ülőgarnitúra sarkában csüccselt a lánykánk. A sarok kicsit befelé lejt és jóóó mély is így nem gondoltam h.baj lehet. Kiszaladtam egy pill.ra elbúcsúzni a fiamtól,mert apájával mentek vhova. Mire visszaértem a nappali ajtóbe Eszter már hasalt az ülőn, és amikor meglátot: rám vigyorgott és lökött magán még egyet a lábával....Orcával a szőnyegre! Ordítás-ringatás ezerrel! Ilyenkor annak a pár lépésnek a megtétele is szinte percnyi hosszúságúnak érződik...mint a lassított felvétel....

Kicsit uncsi már ez a semmittevős feeling....apával sokszor már nem találjuk a helyünket ezért megyünkmegyünkmegyünk mamákhoz, barátokhoz ideoda... Nagyon beszorít ez az idő a négy fal közé :cry:

Kép
Kép
petra78
 
 


Nelli, ez tényleg elég rossz sorozat!! De tényleg az a szerencse, hogy viszonylag egyszerűen megúsztátok.

Nálunk nem balesetek voltak, csak betegség-betegség-betegség, december 3-a óta EGYOLYTÁBAN beteg valamelyik vagy több gyerek is. Tegnap mindet megmutattam a doktornőnknek, azt mondta: MÚLÓBAN a betegség, hát az utóbbi hetek legszebb szava volt ez :D (Na jó, a Boldog karácsonyt! után :)) Még nem tökéletes, Bernát ma még hányt reggel, de most hallom, ahogy a nővérével viáncol a gyerekszobában, ezt nagyon jó hallani.
Most azt hiszem, hetekig nem fogok rájuk haragudni semmiért, tőlem hangoskodhatnak, veszekedhetnek, nyafoghatnak... lényeg, hogy jól vannak! :)

Ja, és Nelli szerintem nagyon sok gyerek esik le az ágyról, lehet, hogy én extrabéna vagyok, de Peti kétszer is legurult. Igaz, az a kanapé nagyon alacsony, talán 30 cm lehet, de akkor sem szabadna egyedül hagyni, tudom. Nem is hagytam ott, elfordultam, vagy a másik gyerekre figyeltem, és Peti már le is fodult. Nem lett baj, nálatok sem lett, csak ijesztő, eg nagyon cudar érzés.

Petra, én meg éppen nagyon élvezem, hogy ki sem kell dugni az orrunkat, csak társasjátékozunk, eszünk, alszunk, meséket nézünk (tanulok :evil: :evil: :evil: ) egész nap. A napsütés hiányzik egy kicsit, de ha már tél, akkor így bekucorodva nagyon klassz! :)

Megyek, most is tanulnom kéne, mert aki csak lehet alszik, a többiek jól megvannak a gyerekszobában, ki kell használni.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita :)
Ezek a fránya betegségek sem semmik. Jobbulást Nektek! Nekem is elegem van Brigi betegségeiből :( Megint félek, hogy kórház lesz belőle, mert az a fránya nehéz levegővételű köhögés időnként megint előjön, pedig inhalálok neki :(
A mi ágyunk sem túl magas, de velem még ilyen nem fordult elő.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,nem semmi történések voltak veletek :( De tényleg itt nem untatsz senkit, nyugodtan írdd le mindíg, ha van valami!Minket tuti érdekel :wink:
Örülök, hogy nem lett semmi gond a leesésből sem!

Rita,betegségeitek :( igen nagyon hosszúra nyúlt, de igazad is van élvezd, hogy hallod a gyerekzsivalyt! :lol:
Én is egyetértek veled, hogy ilyenkor télen mikor be vagyunk zárva kihasználom a sok összebújós szobai játékokat!Pl. most, hogy van már diavetítő hamar is sötétedik olyan jó mesézni a lányokkal, és olyan klassz kis hangulata is van :wink:
Bár ami igaz az igaz, hogy azért február vége felé már én is nagyon várom a tavaszt, és a nyarat jobb időt, de addig még jó bent is :wink:

Szilvih,karácsony, elhiszem, hogy így jobban tetszett, mert én is így szeretem! :wink: Nem csípem mikor szenteste ide-oda megya rohangálás, búsojárás!Nálunk már nagyon régóta az a "divat", hogy 24.-én a szűk család otthon, és 25-26.-án egyik családdal+ a másikkal! :lol: Szerintem is így sokkal nyugodtabban lehet karizni!
Te fel akartad fedni a Jézuskát Dorkánál? :shock: Miért??Szerintem annyira édes, hogy azt hiszik csoda történik!Én amíg tudom szeretném ezt megőrizni.Azt a csillogó szempárt amikor meglátják a fát alatta a sok ajándékkal, nem tudom elmondani milyen csodálatos érzés van olyankor bennem :)


Dóri,nagyon édesek vagytok a képeken, és szép a fátok nektek is :wink: igen úgy látszik most egy a design nálunk :) Bár nálunk már kissé megkopottak, mert nagyon régiek a díszeink, ugyhogy jövőre be is ruházok újakba, de idén már nem maradt pénzem ilyenekre! :(

Timi, Csilla, Dincus, IldiSzylvi,??????Merre???Elutaztatok???És, ha valakit még kihagytam volna, akkor Ő????

Szilveszterezni megy valaki?Lesz valhol buli?
Mi idén maradunk a gyerekekkel, mert Hannus ugye olyan kis pici még, most nem akartunk nagyon gerjedni!Jó lesz itthon a csajokkal.Feldíszítjük a lakást, és kimerülésig maradhat fent Eszti is :wink: :lol: Kép
manóci
 
 


Szijjasztok, itt vagyok ám én is! :lol:

Mozgalmas napjaink vannak. A karácsony szépen rendben eltelt. Nem mondom, hogy valami nagyon meghitt lett volna. Nálunk még tartja magát ez a vándorlósdi, úgyhogy 24-én, 25-én és 26 -án is úton voltunk, meg jöttek is hozzánk. Nem igazán volt idő megélni a pillanatot, pedig nagyon jó lett volna... Igen valóban az lenne a jó, ha egy nap csak itthon négyesben lenne, nem kellene mindig menni valahová.... De hát a nagyszülők... Na jövőre majd újítunk valamit.... :roll:
És még nincs vége! Holnap hozzánk jön mindenki, úgyhogy a fél disznó már bent figyel a hűtőben... :lol: :lol: NO pihi, majd jövőre...
:lol:

Tamarának nagyon tetszett a karácsonyfa! Tátott szájjal bámulta, na meg aztán a csillagaszóró, háááát az valami csoda volt! :D De voltak kedvenc ajándékai is, pédául egy gumizsiráf, amin azóta is lelkesen csiszatolja a fogkezdeményeit... És a csomagolópapírok! Na igen a gyermeki romlatlanság! Az volt a karácsony csúcsa! Belevetette magát, úgyhogy a végén nekünk kellett Őt kicsomagolni! :lol: :lol:
Mi is kaptunk ám tőle meglepetést: karácsony napján feldobta magát négykézlábba, és azóta fáradhatatlanul kutyázik! Arany Szivem minél lelkesebben indul előre, hogy megszerezzen valamit, annál gyorsabban halad hátrafelé, úgyhogy fenék irányban már egyész szépen betolatja a nappalit! :lol: :lol: :lol:

Jaj és had dicsekedjek: A karácsony meghozta az első unokatesót is!!! 25-én megszületett öcsémék kislánya! Tesóm 24-én volt 30 éves, másnap pedig már a karjában tarthatta a kislányát!!! Micsoda ajándék! :D Olyan picikének tűnik most az én Öthónaposom mellet!!! :lol:

Nelli::Tényleg jól összejött Nektek, de most már jó dolgoknak kell következniük! Drukkolok, hogy ne kelljen megint kórházba mennetek!!!
Ágyról leesés: szerintem minden anyának nagy para ez, és mégsem sok gyerek nő fel egy kiadós leesés nélkül, vagy ahol ez kimarad, ott pl. nekiviszik szegény kölköt az ajtófélfának....(ez én lennék :oops: :oops: :oops: )

Rita: Gyógyulást a Manóknak, hátha jön végre a szép tél, had tudjanak menni szánkózni!!!

Halkan kérdem: Broncho Vaxom???? Ti nem adjátok??? Én tavaly kezdtem Tominak, és egy betegség nélkül csináltuk végig a telet... egy kúra.... :roll:

hú, de késő van, dobok még képet, aztán megkeresem az ágyam.
v.erika
 
 


képek:
Kép baba a zacskóban

Kép

Kép
v.erika
 
 


Sziasztok!

Karácsony nálunk is meghozta, hogy nincs net :(. Már intézzük az újat, most mobilról nyomom, úgyhogy bocsi, hogyha picit ritkábban leszek, de azért jövök. Képeket meg csak akkor, ha lesz már "rendes" netem ;)

Egyébként karácsonykor én is megint kikötöttem a sebészeti ügyeleten :(. Nekem is tele van a hócipőm, már teljesen szét vagyok szabdalva :(.

De amúgy ezeket leszámítva nálunk is jól telt a karácsony. Szentestén délelőtt itthon ajándékoztunk, délután anyukámnál voltunk. Első nap Pilisvörösváron - keresztszülőknél, dédiéknél, és ott voltak anyósomék, ill. sógornőmék is, ott is volt nagy ajándékozás. (az összes ajándékot beraktuk a fa alá, és Livike mikor meglátta, képzelhetitek :D. Mondtuk neki, hogy nem mind az övé, de már esett volna neki :) ) - akkor éjszaka voltunk az ügyeleten. Karácsony másnapján viszont itthon voltunk négyesben. És akkor kapta meg a család a "nagy" ajándékát. (azért a család, mert bár elvileg a gyerekeknek szántuk, igazából apa ajándéka :D) - egy nagy lego vonatot, távirányítós, csomó vagonnal, autókkal, stb.... (sikerült fél áron megvenni, így nem hagyhattuk ott, pedig nem volt betervezve) Tudjátok, hogy van.... azóta apa minden nap legózna :D.

Képzeljétek, megtaláltuk egymás az iwiw-en gyerekkori legjobb barátnőmmel :D. Azóta levelezőben vagyunk, januárban randizunk is :D. Úgy örülök neki :D. (nemrég született neki is kisfia)

Majd jövök, ahogy tudok :D. De hiányzik ám, a net, úgy látszik, függő lettem ;)

Ja, még akartam az ágyleesésről: múltkor hajnalban kajált Marcipán. Aztán apa vitte büfizni, de én elég álmos voltam, a szememet se tudtam kinyitni. Aztán letette mellém az ágyba, biztos mondta is, hogy ott van, de picit el is szenderedtem, aztán rögtön kipattant a szemem, mikor hallottam a koppanást... Szerencsére nem lett baja, azóta sokszorosan jobban figyelünk rá. (nálunk se magas az ágy) De amúgy Livivel is sokszor volt, hogy leesett, mert ő meg örökmozgó volt. Ráadásul akkor még parketta volt a szobában, így a földre se nagyon akartam letenni. Most szőnyeg van, így inkább a földre teszem addig, amíg mást csinálok - meleg van, így nem fázik fel. És van annyi játék, hogy mindig elvan - Livike mindig szétpakol ;).

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is, de a két ünnep között is dolgoznom kellett és egy kissé le vagyok maradva a dolgaimmal.
A karácsony nálunk is nagyon szépen telt, most már ugye négyesbe, olyan csodás volt.
Mi karácsony napjait Szerencsen töltöttük, mert öcsém barátnője odavalósi és most tartották az eljegyzést. Nagyon jó volt ott lenni, olyan meleg család az övék.
Szilvesztert baráti társaságban töltjük, kicsit kényszerhelyzet miatt, mert Adri kikunyizta a lakást egy kis tinilányos bulit szervez, és nem nagyon szeretné, ha mi is ott lennék, persze azért sűrűn lesznek ellenőrizve. :lol:
Munkahelyemen minden rendben, jól kialakult már így az életünk, de mindig alig várom, hogy hazaérhessek, Jázmin is olyan édes, mikor meglát azonnal megismer és hangosan nevet, annyira jó érzés. Jázmin annyira ügyes már pár hete kutyázik, forog oda vissza, meg a legújabb, hogy ha valamibe tud kapaszkodni akkor felül. Sokkal hamarabb csinál dolgokat, mint Adri, még jó, hogy Adri született elsőnek, mert én is úgy lennénk, mint Timi, hogy állandóan aggódnék. :wink: :lol:
A szopival egy kicsit gondban vagyunk, mert nem tudok annyi mennyiséget lefejni, hogy másnap elég legyen Jázminnak, eddig kisegített a fagyasztott tejcsi, de az is rohamosan fogy. Délután nincs gond, mert ő jól kitudja szopizni az adagját. :D

Nelli!
Sajnálom, hogy ennyi rossz történt veletek!
Adri is esett le ágyról, szerintem is szinte mindegyik gyereknél előfordul ilyen baleset. Ha meg elindulnak akkor is jó párszor lesz ilyen koccanásuk a talajjal.
Egyetértetk Manócival, hogy igen is vagyunk már olyan viszonyban, hogy nyugodtan leírhatjuk, ha bánat ér bennünket, ez is hozzánk tartozik. Nekem is olyan jó volt, hogy leírhattam a nagyszüleim elvesztését, mindenkitől egy pár megértő gondolat máris könnyebbé tette a fájdalmam.

Petra!
Néztem a gyönyörűséges lányodat a hintában, és ő is kicsit befelé húzza ha jó emlékszem a bal lábát. Mindig így tartja vagy csak egy pillanatnyi felvétel volt?

Olyan jó, hogy raktatok fel karácsonyos képeket! Olyan szépek és nagyok már mindenhol a babák. :lol:

Ildi!
Alakul már Jázmin feneke?

Rita!
Betegség :cry:

Szilvi!
Síelés biztos nagyon jó lesz. Mivel mentek? Én is szoptattam most az autóban ha nem is 140-el, de közel annyival mentünk, hát nem egy egyszerű eset, de még mindig egyszerűben és gyorsabban megoldható, mintha tápszert kellett volna melegíteni.
Én 10 éves koromig hittem, hogy Jézuska hozza az ajándékot.:oops:


Timi!
Tök jó, hogy megtaláltad a volt barátnődet, ezek olyan jó dolgok, remélem jól sikerül majd a találkátok.

Erika!
Tamara is milyen ügyesen ül az etetőszékben. Hát nem hiába ezek a nyári babák már csak ilyenek.

Manóci!
Valóban így képeken nem tűnik Hanna picinek.
Diavetítős esték szuperek lehetnek.

Dóri!
A mi fánkról is tűnnek el különböző ehető díszek. :D

Karácsonykor
Kép
Eljegyzés
Kép

Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Na, csak keresni kellett titeket csajok :wink:

Szépek, édesek a babák, és tényleg mekkorák már :)
Szylvi, te is tök csinike vagy!

Era,gratula a tesódnak, és persze a picijének aki a kis karácsonyi ajándék! :)

Timi,ügyelet :( Net :( Azért dobj képeket minél előbb :) Netfüggés, elhiszem, én is szenvedek benne, ha valamiért nem tudok jönni :oops: :wink: :lol:
Az a vonatok aji tök jó lehet!Férjed, elhiszem, hogy rá van gerjedve, és játszana vele örökké!
Én is megkaptama férjemtől szenteste, hogy jobban élvezem mint a gyerek!Mert Eszti kapott egy tök ari babaházat, és elkezdtem berendezgetni a szobákat, meg játszadozni Esztivel, és le lettem ugatva :evil: :lol: De én tökre szeretek így Esztivel játszani, és Ő is szereti nagyon!
Livi is az összes ajit magáénak tekintette?! :lol: Eszti is mindegyiket ki akarta bontogatni!
manóci
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!! :) - de még lehet benézek. :wink:

malacot sütünk, nemsokára indulunk a Vadasparkba, mert Viki nagyon akar menni most állatokat nézni. :) állítólag esni fog a hó.. :D :D ráadásul férjem szülinapja is van..

mindenkinek jó szórakozást mára! :wink: :D
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?