Sziasztok!
Jelentem minden ajándék megvéve és becsomagolva
,és már a nagybevásárláson is túl vagyok.
Timi,jó bulizást holnapra!
Zsuzsi,csak halkan megsúgom,hogy amig nem volt meg az új sütőm /tavaly kértem a jézuskától
/ addig én sem sütöttem semmit,vagy ha igen,akkor javarészt a kukában landolt
.Annyiszor javittattam a sütőmet,de soha nem tudták beállítani rendesen,hogy szerintem már a fél sütő árát ráköltöttem
,de ezzel a villannyal nagyon meg vagyok elégedve, öröm sütni vele.
Edith,ekkora segítséggel gondolom nem is volt olyan nehéz a mézeskalács elkészítése
.
Nálunk is 10-12 fősek a bölcsis csoportok,csak ha belegondolok abba,hogy a 2 gondozónő nincs egész nap a gyerekekkel-hát akkor azért elég húzós a dolog.Zsuzsi,azért készülj fel arra amit a Márti is irt,hogy az elején tuti nagyon nehéz lesz és iszonyú fáradt leszel,hisz az a házimunka amit most napközben végzel el a gyerek mellett az ezek után a munka után kell elvégezni szintén gyerek mellett-aki ilyenkor már nyügi és csak anyát akar.Én azt szoktam mondani,hogy minden csak akarás kérdése,ha valamit meg akarok csinálni akkor meg is fogom,kerítek rá időt.Biztos,hogy neked is sikerül majd összeegyeztetni a munkát a gyerekkel ez miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod.Ha meg azt látod,hogy nagyon nem megy,akkor még mindig otthon maradhatsz egy évet.
Márti,én a recept alapján csináltam amit feltettem annyi különbséggel,hogy 150 fokon csak 10 percig sütöttem és nekem egyáltalán nem lett kemény.Tegnap du.sütöttem meg,majd rátettem a mázt,és kitettem a kamrába-hátha a hidegen megdermed
.Valamelyest szikkadt,de ma már a konyhában volt /mert elég szépen fogy
/ és még most sem kemény.
Ja,és szerintem nem kötelező pihizni hagyni a tésztát.Nekem keményen nagyon nehéz volt kinyujtani,de én ketté szedtem azt a mennyiséget és még ujra átgyurtam egy kicsit,hogy "felmelegedjen" a kezemtől.
Próbáld meg akkor begyurni,amikor a Zsombi alszik,ez kiméréssel együtt nem vesz 15 percnél több időt el.
Edith,nekem addig semmi baj nem volt a tojásfehérjével,amig a cukrot bele nem tettem-utánna összesett és már nem tudtam vele mit kezdeni.Az ismerősőm akitől a receptet kaptam ő ugy csinálta,hogy a mázzal együtt sütötte ki a mézest,de én meg a "mindmegette"oldalon azt olvastam,hogy utólag kell csak rátenni.De mindegy-igy is fogy
,szerintem karácsonyra nem marad
.
Barbi,nekem sincsenek nagyon formáim,azért sem lettek nagyon "karácsonyiak"-de kaptam ötleteket a másik topicból a csajoktól,hogy nézzek körül a gyerek gyurmásformái között
.
És megmondom őszintén lányok-igy hogy mindenki bevallotta,hogy most csinálta először a mézest-mindenki /beleértve magamat is
/nagyon ügyesen teljesítette a feladatot.Szerintem csinálhatunk ilyet máskor is-valaki feldob egy receptet és mindenki megcsinálja-ki igy,ki ugy.
Én tavaly csináltam fatörzset is-valaki esetleg?Dobjak receptet?Meg citromos tekercset is
.
Van még egy nagyon guszta /képről/ receptem,de nem merek nekiállni-kép alapján számomra nagyon bonyolult.Ha megtalálom feldobom.
na pussz mindenkinek,megyek alukálni