Új privát üzeneted érkezett!

ok. Nekem is menni kell.
Szia!

Kép
Kép
labasv
 
 


Sziasztok!

Na Juti, ezt már szeretem. :) Meg aggódtam, hogy esetleg szar kedved, és azért nem jössz.
Mi fogunk menni május környékén felétek, mert akkor van a házassági évfordulónk, és olyankor mindig kirándulunk. No és akkor majd találkozunk, 3 hónaposak lesznek a kissrácaink. :D
Tökre kedvet kaptam a műkörömhöz, egyszer volt jó régen, nem is akarok újra, bár így, ahogy elnézem... :roll:

Vivien, szerintem tökre szupi, hogy így gondolkodsz. Hidd el, a gyerekeknek tuti jobb így, annál rosszabb nincs, ha a szülők rossz kapcsolatban vannak, és ilyen párkapcsolati minta van előttük. És ha a nagyszülők foglalkoznak velük, már az is tök jó.

Annyi minden felmerült, most nem jut eszembe... gyomorégés ellen passz... Néha engem is elkap, de nagyon...
Színház, persze, miért ne? Az ülés miatt gondoltátok, hogy nem jó? Mi most voltunk Operában, és az a szerencse, hogy a barátnőm ott dolgozik, így január elején is megyünk.

Az egyszeri anyasági támogatást és a tgyás-t kell igényelni, ha megszületett a bébi. Ha tb kifizetőhely a munkahelyed, akkor ott, ha nem, akkor az Egészségbiztosítási Pénztárnál kell igényelni, a családi pótlékot meg az Államkincstárnál. Nekem mindent a férjem intézett, én alírtam a papírokat.

Ma nem volt Szonja bölcsiben, mert köhög. Hát, eléggé kipurcantott! Közölte, hogy nem fogja megengedni a kistesónak, hogy az Ő kiságyába feküdjön (neki már nagyágya van), és a babakocsiban is Ő fog feküdni... Izgalmas lesz. :roll: Én igazából ettől tartok, hogy hogyan fogjuk megoldani ezeket a problémákat.

Na puszi, megyek képeslapokat gyártani!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Igen, eszembe jutott! Ami!
Deee, engem is nagyon felháborít, hogy pénzelni kell a dokikat. De el is várják, és én meg rosszul érezném magam emiatt. Az meg igaz, hogy plussz szolgáltatást nyújt, ha mondjuk az éjszaka közepén bejön segíteni nekem. Szóval ezt honorálni kell, de az egész csúszópénz tökre béna, és semmi garancia nincs rá, hogy jobb ellátást kapsz, ha tejelsz neki. Mondjuk én egyedül a szülésért adtam zsebbe dokinak, amúgy sose!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 

 
 

Sziasztok!
Iabasv:a papirokat könnyeb letölteni az internetről és utána a gyedhez a munkáltatoval kell kitöltetni ha nincs pénz kifűzető hely akkor a tb hez kell kitőltve benyujtani.a kicsi tb kártyáját szűlés útán két héten belűl kel intézni színtén a tb-nél.A családit a magyar állam kincstárnál kel az egyszeri anyaságival eggyűt,oda kell a anya könyv kivonat nőgyogyásztól ígazolás hogy megjelentél a rendeléseken ja meg a kicsi tb-kártyája.Én is rohangáltam minden hová nem volt egyszerű.
szasza84
 
 


Képzeljétek ma voltam az orvosnál.Sajnos a meg érzésem mindig bejön azt mondta a kicsi teljesen lent van be van már fordulva probáljak még legalább 4-hétig egybe maradni és útána mehetek is szűlni.most álitolag a 32-hét be vagyok én már végkép nem értem hogy számolnak. Félek hogy lesz most mindentől eltíltotak sajnos helyetem más nem fog takaritani meg kicsi fíamat is el kell
látni.a mély száj meg rővidült még szerencse zárva van de ez nálam semit sem számit elég hamar tágulok.azt mondta az orvos tőlem fűg átvészelem e a 4-hetet de ez annyira hűlyeség ha elkezdek görcsölni én nem tudom leállitani fíamnál is igy volt.Most probálok nyugot maradni. bízom benne nem történik semmi.Remélem ti jól vagytok és nem lesz veletek semmi baj ne hajcsátok túl magatokat mert ez lessz belőle.Én is most akartam mindent egyszere ,rám tört a fészek rakási vágy. pihenésre is oda kellet volna figyelni.
szasza84
 
 


Szasza!
Nagyon vigyázz magadra. Nem tudnak nagyszülők esetleg besegíteni? Most nem lényeg, hogy mennyire van kitakarítva szerintem, pihenj sokat. Nehéz mondani, tudom, de próbáld meg.

Gyomorégés
Hát én nem tudnék aludni, ha nem lenne itthon hideg tej, de csak és kizárólag házitej használ. Anyósoméknak vannak teheneik és így általában van házi tej is. Na most a héten nem volt és küldött anyósom egy dobozos tejet, 1,5-öset, hát olyan mintha vizet innék, semmi íze nincs :( , ezért most rennie-ztem, de attól meg hányingerem van, ha a számban van.

Vivien!
Azért jó, hogy a nagyszülők besegítenek.

Mit is irtatok még?
Ja, Juti, nagyon szépek a "körmeid", nekem az esküvőmre volt megcsinálva, de valahogy nem tudtam sokáig elviselni, le kellett szednem, mert baromira idegesített.

Képzeljétek!
Eddig mindig aggódta, hogy Niki keveset mocorog, de most már 3. napja annyit nyüzsög, hogy csak na, imádom. De ami furi, hogy tegnap reggel bal oldalt éreztem, este meg jobb oldalt, ma reggel meg megint bal oldalt. Remélem, hogy esetleg már "hanyatt" van, úgy értem, hogy a háta a gerincem fel (de azt hiszem ezt már írtam :oops: bocsi).

Megyek mert még mindig sok a munka, hiába mindennel el kell készülnöm mire elmegyek szabira. Most jöttem rá, hogy összesen már csak 5 napot fogok dolgozni, tök jó.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Sziasztok!

Ildikó! Vigyázz nagyon magadra! Most tényleg nem számít, hogy milyen a lakás, a lényeg, hogy még négy hétig egyben legyetek :wink:

Lili! Egyszer tettél fel egy táblázatot, amin rajta volt, hogy melyik héten átlagban mekkorák a babaók. Fel tudod tenni megint? Kinyomtattam, de nem tom hová tettem :oops:
Szegény Szonja, remélem nem lesz nagyobb nátha belőle. A testvérféltékenység tényleg nem lehet egyszerű dolog. Pedig emlékszem mikor írtad, hogy esti mesének is a 4d-s felvételt kérte. Az viszont tuti, hogy szépen meg fogod tudni oldani :wink:

Driennke! Tényleg már nem sok van hátra, gondolom, lassan az órákat is visszafelé fogod számolni :lol:
Tesóméknál is szokott házitej lenni, jujj én nem nagyon szeretem. Meginni nem is tudom, viszont a belőle készített dolgokat már megeszem :)

Kép
bettó
 
 


Juti,jo hogy itt vagy,en azt hittem hogy babazni jarsz a baratnödhöz.En is ugyanilyen rendmanias vagyok mint te,pedig most mar vissza kene venni belöle :? Nagyon szepek a mükörmök..nekem egyszer volt,de utanna mar nem,mert eszrevettem hogy elvekonyitotta az en körmöm es valahogy tönkretette :(

Betto,miert kerded a szinhazat???Mi baj lehetne??En moziba szeretnek menni,mar nagyon hianyzik.Regebben majdnem minden masodik heten mentünk moziba.

Labasv,nagyon szep kismami vagy es ari a pocid is :D Sajnalom hogy a gyerekek apja nincs melletted,de teljesen igazad van,amit irtal..Fel a fejjel,meg fiatal vagy,elötted az elet! :wink: Azt viszont helyesnek tartom,hogy a szülei legalabb segitenek.

Lili,nem semmi a kis Szonja :D A kis feltekeny. :wink: Szegenykem,akkor mar most ki kell talalnod valamit,nehogy Szonja kirekesztve erezze magat.

Szasza84,akkor most mar szigoruan pihi,ne eröltesd magad.Elhiszem,nem lehet könnyü,ha semmilyen segitseged nincs es meg egy picurt el is kell latni :( ,de most gondolj magatokra,a takaritas raer aztan is.

Csajok,voltam ma dokinal.Nagyon megnyugodtam,mert elmondtam neki is a furrogepet es nevetett.. :roll: Azt mondta hogy ez tuti hogy nem okozott a babonak semmi bajt,legföljebb annyit hogy megerzi hogy idegeskedek es akkor többet rugdosodik ö is.Szoval,most mar 100 % nyugodt vagyok.A baboval minden rendben van,mar 2300 g. :D
A kedvesem talalt fiunevet,remelem vegleges lesz.Betto,be is irhatod a tablazatba.Szoval,a nev: Marc,Gabriel
Mit szoltok a nevhez,szerintetek szep???

Kép
ami6
 
 


Betto,nekem ez van meg:

http://www.awog.it/tabelle/bpd.htm

Kép
ami6
 
 


Ami köszike! Mi az az 5, 50, 95 fok? :oops:
Azért kérdeztem a színházat, mert 2 órán keresztül azért elég hangos lenne, és nem tudtam, hogy nem árt-e Kincsőnek.
Szerintem szép a neve. :wink: A Marc lesz a használt?

Kép
bettó
 
 


Betti,ez jo kerdes :oops: Eddig meg meg sem neztem rendesen :oops: Na jo kis segitseg vagyok :roll:
Szerintem nem lesz semmi gond a szinhazba,Kincsö is tuti elvezni fogja. :wink:
Igen,a Marc lesz a hasznalt.

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Jól eltüntem!

Vesemedence gyulladásom van,javuló félben.Szombat óta kórházban voltam,ma jöttem haza.Végre láztalan vagyok,tegnap volt még hőemelkedésem.Ma hála semmi.Szedek antibiotikumot(Zinnat 500 2X1-et).Nem volt leányálom ,de már sokkal,de sokkal jobb! 2 ünnep között kontroll,majd utánna is hetente vizelet és UH kontroll.

Amíg bent voltam a babókát nézték mindennap!Ficánkol és jól van!Igaz egy kicsit elkeserítettek!Holnap töltöm a 30. hetet és 2 hetes elmaradása van a babának.A magzatvizem a közepesnél valamivel kevesebb mennyiségű.BPD:73 mm AC:235 mm FL:50mm
A dokibácsi próbált megnyugtatni,hogy ilyen idős terhességben az a 2 hét csekély,és az E.Coli baci miatt is lelassulhatott a fejlődése.Ezért 2 hetente UH.
A placenta 0 stádiumú

JÓ MÁR ITTHON!!!!

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Igen jó, hogy a nagyszülők segytenek, de ők a volt őárom szülei, és inkább úgy érzem a nyakamra másznak. Már most úgy gügyög az annya a hasamnak, hogy feláll a hátamon a szőr tőle!!

A volt párom amúgy most már vissza akarna jönni, de ennek már annyi. Egész egyszerűen már nincsenek illúzióim vele kapcsoaltban. A jellemével és felfogásával vannak komoly gondok. Ha valamiért találkoznom kell vele, mindig csinál valamit, amitől ég a pofámról a bőr. (itt az idegenekkel való viselkedésére gondolok elsősorban) Komolyan mondom nem tudom mi a fenét láttam benne. Ráadásul még most is faggatózik, hogy mikor kivel találkozom, és meg akarja tiltani, hogy férfi ismerőseim legyenek. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :evil:

Amúgy tök szééép az élet :D

Kép
Kép
labasv
 
 


Ami! Azért szét tudtam nézni a táblázatban :wink:
Kincsőnek biztosan fog tetszeni, imádja, hogyha zene szól. A Csárdáskirálynőben meg van bőven ének.

Lecsó! Szegény! Biztos be fogja hozni a lemaradást kicsi fiú! Viszont folyadékot igyál sokat, hog ytöbb legyen a magzatvíz. Állítólag segít a növelésben, mármint a magzatvíz mennyiségét illetően. :wink:
Pihizz sokat!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bettó
 
 


Manka79: Írtam privit, de nem tudom megkaptad e. Vacakol a gép időnként...

Azt, hogy a placenta milyen, azt hol írják a leleteken? Nekem mindig csak annyi van ezzel kapcsolatban, hogy a mellső falon tapad.


Engem az orvosom az ambulanciára hív mindig. Azt sem tudom, hogy megvan e még a magánrendelője. Tehát semmit nem ő csinál, mégis elkéri a pénzt. Vagyis egyáltalán nem bánnak figyelmesebben velem pl.az UH-n, mert nekik fogalmuk sincs arról, hogy magánrendelésen vagyok tulajdonképpen.
Most gyakorlatilag azért a 10 percért fizetek alkalmanként 5ezret, hogy átnézi az UH papírt és megkérdezi hogy vagyok... :?

Egyébként nincs panaszom rá, de amit ti írtok a dokitokról, annak az enyém a nyomába sem ér. :cry:

Kép
Kép
labasv
 
 


Cegény Vivien! Meddig voltatok amúgy együtt? Akkor a nagyszülők nagyon örülhetnek a babóknak. Bár igazad van sokszor az ilyen is terhes. Nekem egy kölcsönző (két gyermekes anyuka) szokott jönni és autómatikusan simizi a pocakomat és beszél neki. A falra tudok én is mászni tőle.
A szűk család nem mondom ok. Alíz is édesen köszön mindig neki. :D

Kép
bettó
 
 


Én még a dokinak egy fillért sem adtam, nem is kért, nem is próbáltam neki adni. Majd hogyha túl leszünk a szülésen, akor megkapja a "fizetését"

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Ennél többet innék teve lennék! :lol: Most a kórházban döbbentem rá milyen sokat iszom!24 óra alatt:4-4,5 liter.
Remélem tényleg nincs/nem lesz gond a babóval!Féltem,aggódom érte!!!!

Kép

Kép
lecso
 
 


Uhhh nem semmi, én örülök, hogy 2 és fél litert iszok naponta.
Ne aggódj túl sokat, tudod az árt a legjobb neki :wink:
Most egy rosszacska példa erre. Egy ismerősünk akkor várta a második babaóját, amikor a férje linkeskedett, eljátszotta a pénzt, stb. Anyuci ideges volt mindig. A kislány egészségesen jött a világra, most viszont 3 évesen nem bír hízni és öszz-vissz 10 kiló. Csupa csont szegényke.

Kép
bettó
 
 


2 naponta hívogat a leendő nagyi, hogy hogy vannak a tündéjkék...
Meg, hogy mit csinálnak a tündéjkék, alszanak e a tündéjkék vagy rúgdalóznak e... :roll:
Ha nem tudom felvenni a telefont, addig hívogat 5 percenként, míg föl nem veszem...

Amúgy csak másfél évig voltunk együtt. Nem így terveztem, de ha így alakukt akkor szeretném újra fölépíteni a saját életem.

Ti viszont nagyon szép pár vagytok :D

Kép
Kép
labasv
 
 


Köszike! Mi szinte össze vagyunk nőve. :oops: :)
Te is megtalálod majd azt az embert aki tisztelni, becsülni és szeretni fog :wink:

Kép
bettó
 
 


Fura, hogy egy napra vagyunk kiírva :D
Kíváncsi leszek ki szül előbb :wink:

Ez a placenta dolog a te papírjaidon is föl van tüntetve?

Kép
Kép
labasv
 
 


Nekem nem :cry: Én sem tudom amúgy, hogy hogy nézik meg vagy mi :oops:
Bizony egy napra, tesómnak éppen ma mondta, hogy már csak 8 hét. Erre ő annyit mondott, hogy az lehet, hogy már csak 5 lesz :P
Neked a kórházi dolgok össze vannak már készítve?

Kép
bettó
 
 


ÁÁÁ...
Pedig igyekszem, de annyi apróság van. Azt sem tudom pl., hogy mennyi tena ladyt vegyek. Meg a babáknak mennyi pelust. Tudom, hogy adnak valamennyit, de állítólag az sosem elég. Babáknak is kell vennem még kiskabátot.

Igaziból az zavar, hogy lenne még tennivaló a lakással, de egyedül nem merek nekiállni, ütvefúróval meg talán nem kéne polcot felszerelnem :)

Viszont a segytség az hetente max egyszer jön, és akkor is csak pár órára, azalatt meg nem sok minden készül el. Azt meg nem akarom, hogy a hátam mögött intézkedjenek a lakásomban a felügyeletem nélkül, amíg a kórházban leszek... :?

Kép
Kép
labasv
 
 


Nem lehet könnyű az biztos. Megmondom őszintén, én nem tena lady-t vettem, hanem éjszakai betétet. Tesókám ajánlotta, hogy úgyis fel fogok sokszor ébredni és mehetek cserélni és elég az is. Pelust nekem úgy mondták, hogy egy babóra napi 3 pelus jut, ők viszont több, mint kétszer ennyit fognak elhasználni. De nem tudom, hogy a ti kórházatokban mi a módi.
Megértem, hogy nem akarod, hogy a te lakásodban felügyelet nélkül intézkedjenek. Én is úgy nem szerettem, mikor felújítás volt és voltam a tékában, Gézu otthon és kimaradtam a dologból, Bár annyiból jó volt, hogy nem láttam a felfordulást.

Kép
bettó
 
 


Amúgy nekem sincs kikészítve a kórházi dolog, még venni kell nekem is pár dolgot, ja és még a táskát is most fogom tesómtól elkunyizni, mert a mi bőröndünk nagyon nagy.
Meg még össze akarom készíteni azt is, amiben pincurt hazahozzuk, mert Apának hiába fogom mondani, hogy melyiket hozza, nem ért még hozzá.

Kép
bettó
 
 


Nem is mondatam kiakadtam. Egy ismerősünk most szült egy hete. A babó vérvétele után derült ki, hogy abban a szülőszobában minden babó elkapott valami vírust és egy hétig bent kellett lenniük, úgy hogy a pincur antibiotikummal kezde életét. Jó mi. És nemsoká én is ott fogok szülni. :roll:

Kép
bettó
 
 


Mára búcsúzom, megint záróra :D
Szép álmokat!

Puszi

Kép
bettó
 
 


te mellszívót veszel? Milyet?

Amit még nem értek, az az, hogy miként lehet mérni, hogy mennyit eszik majd a baba, ha mellre teszem. A cici nincs bestrigulázva :oops:

Kép
Kép
labasv
 
 


Vagyok...

Most kicsit összecsaptak felettem a hullámok :cry:

Shengeni csatlakozás miatt munkám ezerszeres... egy a haszon... max. gyed-et fogok kapni...
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Bettó,
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Edina! :( Én már pont akartam kérdezni, hova tűntél!! És remélem gyorsan kijössz belőle! Hogy jöttetek rá, nagyon fájtak a veséid? Az E.coli bacit akkor kitenyészettetek a vizeletből?
Egyébként tuti egészséges babókád lesz, úgy érzem! :)

Vivienn, megkaptam, és válaszoltam is. Nekem is sajna szörnyűek anyósomék, ezért azt tanácsolom (bocs a kéretlen tanácsaimért, de ha átéltem vmi hasonlót, akkor nem tudom szó nélkül hagyni :oops: ), hogy még most tartsd kordában őket, azaz mondd meg nekik, ha nem stimmel neked valami. Mert utána még jobban rádmásznak majd.
A dokimmal én nagyon elégedett vagyok, odafigyel rám, az elején 2 hetente mentem az ambulanciára, most a magánrendelőbe járok havonta, és fél órát szoktam kb. bent lenni. És mindig figyelmesen meghallgat, az előző szülésem miatt havonta nézi a vért és a vizeletet, eddig h. váladékot is vett kb 2 havonta. Streptococcust eddig még nem nézett, remélem most fog. Nektek volt már???

Driennke, nekem is annyira máshol képes rúgdosni, meg annyira változó, hogy mennyit mozog. És olyankor én is nagyon aggódom.

Nektek szokott olyan lenni, hogy
mintha belehasítana ott lent? Nem egymás után jön folyamatosan, csak amikor arrafelé mozog. Legalábbis arra tippelek, hogy belerúghat, de nem tudom egyértelműen. És a pisilés egyik pillanatról a másikra jön rá. :roll:

Ami, leértékelés van nálunk a H&M-ben. :lol: De most Zara világoskék kötött rugikról álmodok, olyan, mint ami a mi gyerekkorunkban volt divat. :D

Ildikó, tudsz pihenni? És miből gondoltad, hogy megrüvidült a méhszáj? Én is olyan lent érzem néha, hogy a kisfiam mozog.
Elég parás vagyok mostanában. :roll:

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Kép

Ez volt a 2 évvel ezelőtti üdvözlőlapunk. Az idei is készül. :)

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Jutinak szeretettel! :D

Szonja 2 naposan
Kép

9 hónaposan
Kép

Első szülinap
Kép

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Szió!
Próbálom kordában tartani őket, de míg szépen mondom, mintha a falnak beszélnék. Tehát kicsit nyersnek kell lennem, de megbántani sem akarom őket...
Még nem vett s.coccust. Állítólag a 35.ben kell. Én a 36.ban megyek legközelebb. Akkor már ctg-t is kéne csinálni, nem? Mindenesetre a doki nem mondta.
Olyan kíváncsi vagyok meddig maradok egyben:d
Azért már várom, de kicsit idegölő, nem? Pedig még lenne dolgom.

Kép
Kép
labasv
 
 


Még mutatok képet, csak kicsinyíteni kell, és azt nem szeretem!

Vivien, én Avent mellszívót használtam, kölcsönkaptam, most is megkapom. Sokat fejtem, de utáltam, most nem fogok, remélem így is rendben lesz a szopi.
Úgy tudod mérni, hogy mennyit eszik a baba, hogy ráteszed a mérlegre kaja előtt, és kaja után. És a különbség az, amennyit megevett. :D Nekünk asszem 4 hós koráig volt mérleg, szerintem most nem lesz, de akkor nagyon megnyugtatott engem.

Puszi, asszem ennyi elég is lesz belőlem. :oops:

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Szió!
Próbálom kordában tartani őket, de míg szépen mondom, mintha a falnak beszélnék. Tehát kicsit nyersnek kell lennem, de megbántani sem akarom őket...
Még nem vett s.coccust. Állítólag a 35.ben kell. Én a 36.ban megyek legközelebb. Akkor már ctg-t is kéne csinálni, nem? Mindenesetre a doki nem mondta.
Olyan kíváncsi vagyok meddig maradok egyben:d
Azért már várom, de kicsit idegölő, nem? Pedig még lenne dolgom.

Kép
Kép
labasv
 
 


Szió!
Próbálom kordában tartani őket, de míg szépen mondom, mintha a falnak beszélnék. Tehát kicsit nyersnek kell lennem, de megbántani sem akarom őket...
Még nem vett s.coccust. Állítólag a 35.ben kell. Én a 36.ban megyek legközelebb. Akkor már ctg-t is kéne csinálni, nem? Mindenesetre a doki nem mondta.
Olyan kíváncsi vagyok meddig maradok egyben:d
Azért már várom, de kicsit idegölő, nem? Pedig még lenne dolgom.

Kép
Kép
labasv
 
 


Szió!
Próbálom kordában tartani őket, de míg szépen mondom, mintha a falnak beszélnék. Tehát kicsit nyersnek kell lennem, de megbántani sem akarom őket...
Még nem vett s.coccust. Állítólag a 35.ben kell. Én a 36.ban megyek legközelebb. Akkor már ctg-t is kéne csinálni, nem? Mindenesetre a doki nem mondta.
Olyan kíváncsi vagyok meddig maradok egyben:d
Azért már várom, de kicsit idegölő, nem? Pedig még lenne dolgom.

Kép
Kép
labasv
 
 


Szió!
Próbálom kordában tartani őket, de míg szépen mondom, mintha a falnak beszélnék. Tehát kicsit nyersnek kell lennem, de megbántani sem akarom őket...
Még nem vett s.coccust. Állítólag a 35.ben kell. Én a 36.ban megyek legközelebb. Akkor már ctg-t is kéne csinálni, nem? Mindenesetre a doki nem mondta.
Olyan kíváncsi vagyok meddig maradok egyben:d
Azért már várom, de kicsit idegölő, nem? Pedig még lenne dolgom.

Kép
Kép
labasv
 
 


Azt hiszem ezt említette Edina, a gyógyszerszedésről szól, olvassátok el!
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=63&cid=45331

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Bocsi, nem tom miért műveli ezt a gép...

Kép
Kép
labasv
 
 


Manka!
Azok a beleszúrások, nagyon szörnyűek. Nekem is szokott lenni. Sőt nekem olyan is szokott, mintha a méhszájamnál tehát belül a hüvelyben fájna. Azt mondta erre a dokim, hogy több mint valószínű, hogy a méhet tartó szalagok nyúlnak, mert hát ugye az utolsó időszakban sokat nő a pocak. :) Nem kell aggódni.
Nekem a pisilés, az olyan szokott lenni, főleg éjjel, vagy ha éppen elhelyezkedek kényelmesen, hogy hirtelen jön az "Úristen menten bepisilek" érzés, aztán mire feltápászkodok (ami ugye egyre nahazebb), addigra meg már nem is kell. :)

Mostanság Niki-baba mániája, hogy ha nem ülök teljesen egyenesen, akkor addig rugdalja a bordáimat, amíg ki nem egyenesedek, a kis drágának kevés már a hely odabbenn, pedig aztán még egy darabig ki kell bírni. Egyébként ma nem olyan aktív, mint az elmúlt 3 napban, talán most piheni ki magát. :)

Vivien!
Én is megértelek, bár az én anyósomék tündérek. Viszont mi a nagymamámmal élünk együtt, ami - bármennyire is szeretem őt - felér két anyóssal.
Ma reggel is, benéztem hozzá, hogy majd este jövünk valamikor, mert megyünk vásárolni, meg minden, és megkérdezte, hogy hát mikor érünk haza, megint 8 óra körül? Egyrészt fogalmam sem volt róla, mert most derült ki, hogy 2 helyett délben elmehetünk, meg hogy a barátainkhoz majd csak holnap estefelé jövünk be, meg egyébként is, tudtommal nem tartozok elszámolással neki.
De hát ő aggódik, ha késünk fél órát, már telefonál meg ilyenek. És másban is ilyen, de nem akarom felhúzni magam, mert sajnos én olyan vagyok, hogy az ilyen dolgokba akaratlanul is behergelem magam és az nem tesz jót a picinek.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Mellszívó!
Én egy Madela kézit fogok venni, mert az a legolcsóbb kb 5000 Ft, és azt meg tudjuk venni a férjem egészségkártyáján is.

Manka!
Te mint tapasztalt anyuka, milyen orrszívót javasolsz, kérlek ha lehet érvekkel is támaszd alá a javaslatot, mert a férjemet kellene meggyőzni. Ő ezt az orrszívás dolgot (főleg a porszívósat), nagyon drasztikusnak találja, és azon hezitálunk, hogy milyen legyen. :)
Én azt hallottam, hogy a porszívós a leghatékonyabb, de mondjuk hajnalban azért tényleg drasztikus, mert ugye a mama a másik szobában, ha párom dolgozik, őt sem szeretném felébreszteni, tehát nem tudom.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Mama csomag!
Nekem már van a csomagban egy-két dolgo, de még sok mindent venni kell. Én úgy gondoltam, hogy veszek egy Tenát, meg egy éjszakait, az valószínűleg elég is lesz.

Laura!
szép a pocid, az enyém még nincs ekkora.

Edina!
Jobbulást és nem kell félni, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz a picivel, ha a doki is azt mondta, akkor legalább nem kell egy óriásbébit megszülni és megnőni ráér idekint is. :) (remélem ezért a megjegyzésért nem haragszol meg :oops: :) )

Driennke

Kép
driennke
 
 


Sziasztok!

Szép jó reggelt! :D

Manka:havonta szoktuk nézni vizeletet ill. vérképet.Azon látszódott már 2 hónappal ezelőtt a magas baktérium szint.De mivel akkor volt az arcüreggyulladásom,arra rá lett fogva,hogy az miatt emelkedett meg.Egy hónappal ezelőtti vizeleben már a nitrit szint is magas lett(ami állítólag a vesékre hívja fel a figyelmet).El lett küldve tenyésztésre a vizelet.Eredmény:E.Coli baktérium csíraszám >10,5.
Semilyen tünetem nem volt!!!A nőgyógyász írt fel antibiotikumot,amit 7 napig szedtem.Abbahagyása után 3 nappra kezdődtek a tünetek.Pénteken szúrt ,hasogatott a húgyhólyagom.Majd estére már a vesém is görcsölt.Elmentünk a vesefájdalom előtt még nőgyógyászhoz,mert már nem igazán éreztem hol is fáj.Nem tettem volna tűzbe akezem,hogy nem a méhszájamat érzem!Elmentünk nőgyógyászhoz,aki megvizsgált tüzetesen.Mindent rendben talált.A veséimnél is megütögette,DE AKKOR MÉG NEM FÁJT!Este 8 körül kezdett a vesém görcsölni.Este ügyelet,de nem túl sok mindent csináltak.Kaptam algopyrin injekciót+B6-ot.Reggel úgy éreztem mint ha jobb lenne!Legalább is ahúgyhólyagomat nem éreztem!SZÖRNYŰ VOLT AZ,MICSODA MEGKÖNNYEBBÜLÉS VOLT,HOGY NEM FÁJ!De a jobb oldali vesémet éreztem.Délelőtt belázasodtam,ami alig akart lemenni.Rázott a hideg.
Délután úgy döntöttem irány céltudatosan a kórház,hiszen mostmár tutira éreztem,hogy avesémmel van gond.Bementünk,vérvétel,katétares vizelet minta,UH.Erdmény:genny és baktérium a vizeletben,az UH szerint a jobb vesémben egy 3,1x2,7 cm-es gyulladt terület.
DE mivel kismami vagyok,ezért felküldtek a nőgyógyászatra,hogy ott vegyenek fel fekvő betegnek.A nőgyógyász megvizsgát,egyetértett,így elhelyezésre kerültem.
A picúrnak mindennap hallgatták a szívhangját,2 naponta UH.
Hétfőn áthelyeztek az urulógiára,mert ott állítólag több hely volt mint a nőgyógyászaton.Tegnap meg végre hazajöhettem.

Voltak rossz pillanatok,de az antibiotikum hatását,már hétfőn kezdtem érezni.Onnantól napról napra jobb.Még a lépés is nehezemre esett,nem beszélve a levegő vételről(belémhasított)
A picúr mozgolódása szintén fájdalmakat okozott!

Szóval nagyjából ennyi!
Jövőhéten kontroll az urulógián.Utánna 2hetente szülés előtt és után is.

A picúrkával szívből remélem minden rendben van/lesz!!!
Őt 2 hetente nézik UH-val majd,hogyan fejlődik!

Még nem teljesen tértem magamhoz a kábulatból!Jó lenne ha csak egy rémálom lenne,és felébrednék mostmár! :roll:

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso,biztos hogy minden rendben van/lesz a picurral!!!!Az a ket het meg semmi,legalabbis az en dokim is mondta mar hogy 1-2 het plussz-minusz elöfordul mindig.Szoval nyugi es pihizz sokat,örülök hogy mar jobban vagy :wink:

Vivien,szerintem meg mindig jobb hogy ilyenek,mint hogyha egyaltalan nem foglalkoznanak veletek,persze ez csak az en velemenyem.Biztosan nagyon boldogok.Az a legfontosab hogy te hogy eled meg,ezert ha zavar valami,akkor szerintem mond meg nekik,hiszen a te eleted. :D Szoval,szerintem ne fogd fel olyan drasztikusan,de ha valami nem jo,azt meg ne fojtsd magadba :wink:
Nem tudsz megkerni senkit sem hogy segitsen a polcok felszereleseben?Egyedül semmikeppen se fogj neki,Isten ments hogy megüsd magad vagy valami baj legyen.

Lili,igen,nekem is belehasit neha ott lent.Ilyenkor mindig megijedek,nehogy ki akarjon mar bujni. :shock: De ezek szerint normalis,ha többünknek van ilyen. :wink:
Nagyon husi a Szonja :D

Csajok,lehet hogy felreertettem valamit,de inkabb megkerdezem.Szoval,betetet mindenkepp viszek a korhazba,de lehet tenyleg olyan erös verzes is,annyira hogy allandoan jarhatok cserelni???
A melszivo is mindenkepp fontos hogy legyen?
Tudjatok mit mondott tegnap a dokim?Hogy 3 honapig eleg szoptatni,mert aztan nagyon csunyak lesznek a mellek. :shock: Mi a velemenyetek erröl???

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Lili! Köszike!!! :wink:

Driennke! Én is kapom uncsitesóm mellszívóját, az is olyan, mint a Lilié. Nálunk családi vonás volt eddig, hogy hamar elment a tejcsi, így nekem fejni kell majd, mert szeretném rendesen szopiztatni.
Nekem pont fordítva van. Kincső pár napig csendesebb votl, de most bepótolja a lemaradást. Nagyon élvezem. Míg ma vártam a dokira, akkor is folyamatosan hullámzott a pocakom.

Lecsó! Szegény! Örülök, hogy azért jobban vagy már. Azért van jó is a dologban: Kéthetente láthatod a picurt. Az is nagyon meg fog majd nyugtatni. :wink:

Voltam ma a Klinikán. Vérvétel+vizelet+uh.
Szerencsére minden rendben van, 36. héten találkozok legközelebb a dokival, nst-n.
Méretek:
bpd: 84mm
thorax ap: 89*92
femur: 60mm

Érdekes a táblázat alapján a buksi átlagos nagyságú, de a combja rövidebb egy picit. Remélem behozza azt is.

Kép
bettó
 
 


Lecso!

Hű, ez állati rossz lehetett!!

Nekem kétszer volt vesekövem tizenéves koromban. Azokat a görcsöket hasonlítják a szülési fájdalomhoz... Kegyetlen!!

Biztos minden rendben lesz a babával :)

Nekem főleg a jobb oldalon szokott nyilallni az ágyékomnál. Olyan, mintha légbuburék lenne. Főleg estére érzem. Doki szerint ez a kajálástól is lehet. nem vizsgált meg. Úgy tűnik akkor nemkell aggódni miatta.

Kép
Kép
labasv
 
 


Lecso,volt nekem is egy remalmom a terhessegem elejen,ha lesz egy kis idöm,elmeselem nektek. :wink:

Kép
ami6
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?