Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Cicus
A hasfájás néha jön elő csak - szerencsére.
Most éjjel pl. volt olyan, hogy 4 órát is sikerült aludnia- nagyon jól esett ez nekem :)
De előző nap nagyon nyöszörgött.... Változó.
Állítólag a fiúk hasfájósabbak.

Pihengess még ebben a pára napban, amíg nem bújik ki...

Nyafi
A köldökről írtam a másikba.

Egy mai kép:
Kép
és egy pár napos:
Kép


Megyek, mert kimosott a gép..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Linus, cicus..azt hiszem hárman maradtunk. :cry: :shock: :roll:

dhbetty
 
 


Sziasztok! Cicus! Köszi a dícséretet és hogy megkérdezted apukádat. Ti akik még nem babáztok. Sajnos, vagy nem sajnos :D a 37. hét közepétől már nem várandósok vagytok, hanem terhesek. :D

Kép
nyafi
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Most gondolom sokan a fejetekhez kaptok, hogy én mit keresek itt.
Kezdem az elejétől. Hétfőn bementünk vittük a csomagot meg minden fel voltunk mindenre készülve.

Nst-én semmi, Levike végig aludta pedig a szülésznő úgy megrángatta a pocimat hogy csak na. Utána doki vizsgál, hát gyerekek nem volt semmi, eddig nem is értettem miért mondják az, hogy ez a méhszáj vizsgálat fájdalmas mert nekem eddig ez sosem fájt. Na most a belső méhszáj is szűk egy ujjnyira de kinyílt. A doki meg jól megnyomogatta azt hittem, hogy ott azonnal bepisilek.

Majd jött az ultrahang,na ott eltörött a mécses nálam csak úgy potyogtak a könnyeim, mikor a doki mondta hogy 3970 gramm és a feje átmérője sem kicsi azt hiszem 10 cm. Egyből mondtam hogy én nem fogom tudni megszülni. Első gyerek. és azért nem vagyok egy nagy darab. Ja és a fejecskéje még mindig nem ékelődött be szülőcsatornába. Mondom " mert nagy és nem fér be!".

Elkezdtünk gondolkodni, hogy mitől lehet Levike ilyen nagy. Mert a mi családunkba talán a 3,6 kg volt a legnagyobb baba, és én sem vagyok egy nagy darab, meg vitamint is alig szedtem. Aztán mikor a férjem felhívta az édesapját örömmel konstatálta hogy a gyerek rá ütött, mert ő 4,5 kg volt, mondanom sem kell egyke maradt. :?

A doki azt mondta, hogy adjunk még egy esélyt a babának hogy természetes úton szülessen meg, csak nem lesz egy könnyű, és rövid szülés.

Kedd nst, majd szerdán visszatérünk a témára. Hazamentünk, és úgy elkezdtem zokogni hogy csak na. Én nagyon szerettem volna ha Levike nem császárral születne, de így hogy ekkora, neki és nekem jobb lenne. Főleg első babaként. A barátnőmnek is kb. 4,2 kg-os babája született 14 órás vajúdás után, hát nem írnáml le de mindene szétszakadt alig tudták összestopolni. Meg hát az sem mindegy hogy utána mennyire tudod majd a pároddal lévő együttlétet élvezni!!! :oops: :oops:

Szóval tegnap mind ezzek után egész nap járkáltunk este hatig a városban és befejeztük a kari ajándékok megvételét. Ez egy kicsit megnyugatatta a lelkemet, hogy szegény kis férjecskémnek ezt már nem kell megtennie.

Reggel voltunk nst-én, és mondta szülésznő hogy este még beszélgettek a dokival, és holnap szerdán beindítjuk!!! De azért hiszem ha látom. Szóval ezek után gondolom megértitek ha azt mondom hogy az én szótáromba a "türelem, kitartás" szó egy időre kitörlődik!! :D :D :D

Bocsi hogy ilyen hosszúra nyúlt.

Nyafi: tényleg nagyon szép lett a kis köldöke a kis Abigélnek.
Olyan jó pofa nevet adtattok a picinek. Honnan jött ez nektek?

Fcicus: Tényleg jó lenne, ha jövőre is írogatnánk így egymásnak, és talán majd egyszer, amikor már mindenkinek elég nagy lesz a babája ( és természetesen Bettyék is amikor hazalátogatnak) csinálnánk egy kis talit vagy pikniket a Normafánál. Olyan érdekes lenne nem???:P :P :P

Kia: Láttod a mi kis Levink még lustább, a kis atombunkeréban jól érzi magát!!! :) :) Még mindig nagyon helyes egy pofa a kis Levitek!!

Puszi Mindenkinek!
Majd még írok!
Anna
Kép
boganna07
 
 


Jaj és a legfontosabbat majd el felejtettem.

Nagyos sok boldogságot kívánok a ti kis Kép.

Tényleg és mi letta neve??? :shock: :P

Betty képzeld annyi jó zenét sikerült letöltenem hogy csak na, köszi a segítséget!

Puszi!

Anna
Kép
boganna07
 
 


Sziasztok!
Anna!Hát, elég izgi!!Ne félj, drukkolunk!

Egy kicsit én is elbizonytalanodtam, amikor pénteken az UH-n 3kg-ra saccolták Kristófot...még van 2-3 hetem...öööö....Ja, és a combcsontja akkora, mint egy 40.hetes babának!
Felteszek egy képet, a magam teljes valóságában:szakadtan, bálnaként, összegezve:lepukkantan(mellesleg jól meg is fáztam, így egyáltalán nem kapok levegőt.), hogy a kisbabások irigykedhessenek: milyen jó a várakozóknak! :D :D :D

Kép szörnyűűűű

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok!
Egyre keményebbek ezek a reggelre bevizesedések.
A szemem is alig látszik már, ilyen még tényleg nem volt. Nem csinálta eddig ezt a szervezetem. :shock:
Az ujjaimról nem is beszélve.

Anna!
Akkor a holnap az már biztos. Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen. Ha nincs más megoldás ne félj annyira a császártól, nem olyan szörnyű az, főleg ha az egészségeteket óvják ezzel.

Linus!
Méghogy szörnyű.. :roll:
Látnád az én hasam, ami a szó szoros értelmében tényleg szakadt. :cry:
Csinos kismami vagy. Bálna? :lol:
Persze nekem is azt mondták nem vészes, de a régi énemhez képest mostmár 17 kg és én is mamutnak érzem magam.
Jól megsínylette a bőröm amit nem tudok kiheverni. :cry:

Elvileg nekem 4 nap? De úgy látom az utolsó körökben a túlhordás lett a módi.. :evil:

dhbetty
 
 


Sziasztok!

Csak próbálkozok ezzel a vonalzóval....
Vendég
 


Ezt nem értem!

Miért nem jeleníti meg automatikusan?
Vendég
 


Az aláírás részhez teszed?
2 linket ad meg, a másikkal próbálkozz.

dhbetty
 
 


Sziasztok!

Én is még 2in1 !! Sajna...

Betty!
Nem próbáltad még ,hogy eszel finom érett ananászt? Az nagyon jó vízhajtó, talán segít egy kicsit!!

Puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok leendő anyukák és már anyukák!

Nagyjából olvastam csak vissza....így emlékezetből reagálgatok...

Nyafi nagyon helyes baba Abigél...és irigykedem mert nagyon szépen hízik...nálunk ez még nem mondható el....de rajta vagyunk a dolgon. Köldökcsonk nekünk azt mondta a védőnő hogy addig kell kezelni amíg váladékozik...de csak este fürdetésnél kell alkoholozni...nekünk sajnos kicsit bevérzett mert ugye Réka kicsit hasfájós és sokat erölködött....de már az is elmúlt....

A még pocakosoknak kitartás....elhiszem hogy nagyon nehéz.....és hihetetlen de mi az alváshiány miatt szenvedünk....bár tudom ti is.A gyerkőcök 24 órás műszakot követelnek...azt sem tudom mikor ültem le utoljára a tv elé....bár egyáltalán nem is hiányzik...inkább gyönyörködöm az én kis Rékámban...még ha szépen csucsant is :)

Betty nem gondoltam volna hogy ilyen sokáig húzod...ahhoz képest amit mondott a dokid :wink: Na dehát látod itt a babák irányitanak...én ebben hiszek :!: Tudják mikor van itt az idő :!:

Anna neked is kitartást és jó sok erőt kívánok a szüléshez....nekem volt olyan szobatársam a kórházban aki 4,5 kg gyermeket szült....rosszul becsülték meg a súlyát 38 hetesen azt mondták neki hogy 3,1 kg...és meglepőtek hogy mekkora. Én is elég vékony vagyok és nekem még a 3 kg Rékámat sem sikerült megszülni....most így utólag azt mondom jobb lett volna természetes úton mert rövidebb a felépülés....én pedig még mindig a vágásom miatt bénázok. Bár Réka is tudta hogy nem fog kiférni mert nem illeszkedett, nem fordult be a medencémbe.....nagyon okosak ezek a kis pindurkák :)

Kia nagyon tündéri Levi Manó...olyan békésen csicsikál :)

Linus én is hasonlóan néztem ki 38 hetesen.....én sem csíkozódtam be....nagyon csini vagy ! Egyébként szülés után sokkal de sokkal lepukkantabban fogsz kinézni...nekem a hajam olyan kócos lett hogy napokig nem tudtam kibontani....teszek fel egy képet ami az őrzőben készült róloam nem sokkal a nagy események után...jaaaa és most sem vagyok éppen a toppon.....már olyan szőrös a lában ill. hónaljam....hogy őrület egyszerűen nincs időm magamra....tegnap tudtam csak a szemöldökömet egy picit rendbeszedni....mert már akkora volt hogy belenéztem a tükörbe és megijedtem olyan volt mint Kiszel Tündének :D

Amúgy hála az égnek lelkiekben már jobban vagyok....bár ha Rékának fáj a pocakja akkor azt még mindig nehezen viselem de már kezdek hozzászokni....sajnos mindenhonnan azt hallom hogy ez a természetes....anyukám itt van és rengeteget segít...ill. a férjem is kiveszi a részét mindenből :)

Puszi Mindenkinek Kitartást sok-sok Erőt és Türelmet!

Niki
Vendég
 


A kép:
Kép Íme
Vendég
 


Sziasztok!

39. hetes vagyok és már én is kissé türelmetlen. Úgyhogy teljesen megértem a pocakos kismamákat. Ezek az utolsó hetek a legrosszabbak.
A másik fórumban türelemre intettek az újdonsült anyukák... Nagyon kedvesek, de igen nehéz :)
Eddig én sem voltam vizes, de az újjaim már nekem is vastagodnak. A méhszájam csak "éreget" a doki szerint. A szülésznő szerint már nagyon leesett a hasam és nagyon beilleszkedett a baba feje is! Én meg csak várok, iszom a rettenetes málnalevél teát, guggolásokat csinálok (állitólag használ több mindennek is) és nem merek tervezni csak 1 napra előre. Ja! És nem utolsó sorban minden nap sirok valamiért! Eddig egyáltalán nem volt semmi érzelemkitörésem, most meg.... Kb. 1 hete valamiért folyton eltörik a mécses! Pityergek és nevetek is magamon, hogy mennyire hülye vagyok :D

Szóval kitartás minden pocakosnak és gratulálok minden újdonsült anyukának a babához! Nagyon szépek :)
Zuzmara
zuzmara08
 
 


Sziasztok!

Anna
DRUKKOLOK!!
Remélem minden jól alakul!
A súlya tényleg nagy, de a feje - a 10 cm - az még oké.
Lehet, hogy bőven 50 centi felett van, akkor pedig jól eloszlik a 4 kiló!
Fel a fejjel!!

Linus
Nem szörnyű a kép!!
A hasad pedig szép!

Kingii
Sikerül a vonalzó?

Nekem a kép nem megy fel mellé ... :cry:

Zsu
Kitartás, már csak pár nap!
Én szerettem pocakos lenni, még 40 hetesen is.

Zuzmara
Gratula a pocakhoz!
Kitartás erre a pár napra.

Niki
Most néztük a kórtermet...
Szebb, mint a kórház, amiben mi voltunk :? Pár év és már én is ott fogok feküdni, mint te :lol:
Réka mennyit eszik egyszerre?

Betty
Már nagyon a finisben vagy :P

Mi azt figyeltük meg, hogy amikor Apa nincs itthon, alig akar aludni..
Ma is 11-től fent volt... nemrég aludt el.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Linus:nagyon szép a pocakod és nincsenek csíkjaid sem.Irigyellek. :oops: Sajna nekem nem volt ilyen szerencsém. :(

Betty:köszönöm a segítséget,ha ezután sem sikerül akkor:ennyit a vonalzóról(meg az én tudásomról). :oops:

Nic+Kia is írta,hogy fiacskáik hasfájósak.Azt kell mondanom,hogy mi szerencsések vagyunk.(kopp-kopp).Azt hiszem meg kell változtatnunk Flóra nevét-új neve Fingi-Lingi lesz.
Annyira bírom:fekszünk az ágyban,Flóra közöttünk,pillogtat azzal a hatalmas bogár szemeivel egyszer csak egy hatalmas durranást hallunk,és ő csak fekszik nyugodtan mintha semmi se történt volna.Apával egymásra nézünk,szakadunk a nevetéstől és azon kezdünk el vitatkozni,hogy vajon a leány ezt kitől örökőlhette??? :) :oops: :shock: aztán gyorsan a rugi után nyúlok és ellenőrzöm,hogy nem szakadt e szét....Olyan vicces.
2900 gr szültem,ugyanennyivel jöttünk haza és tegnap a mérleg 3550 gr-ot mutatott.Drága pici zabagépem....

Igen,nekem is ez volt a bajom...ha már 5 percre letehetem a fejem akkor az már csodának számít.Aztán kb 1 hete kialakult vmi féle rend,este fürcsi,evés,alvás és evés 3 óránként,így én is tudok aludni 2 órákat.

Niki:amikor először ránéztem a képedre,egyből a szívószálat láttam meg,elmosolyodtam és eszembe jutott,hogy császár után milyen nagy hasznát vesszük.
Nekem nagymamim segít reggel 10-től 4-ig és őt a férjem váltja.


Pocakosoknak sok-sok pihenést és evést kívánok,ja és kitartást! :)
Gondoljatok arra,hogy maximum 1-2 hét és pindurka kezetekben lesz!
Vendég
 


áááááááááááááááá! MInden elszállt, amit írtam!
Majd később jövök, most felforrt az agyvizem emiatt!!!! Az anyuka nem létező férfi nemiszervét már!!!! :twisted: :twisted:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Kedves Anna! Nekem nagyon szép szülés volt császárral is. Sajnáltam, hogy apa nincs benn velem, de így amíg stoppoltak egy órát ő lehetett vele először és sokkal erősebb kapocs alakult ki náluk, hiszen egymásra voltak utalva. Ez pedig fontosabb, mint az együtt szülés. A császárom meg nem is fáj, csak a lábam tropa. 5 nap alatt rendbe jött.
Linus! Helyes a poci és a tetko is.
Niki! tök jó, hogy anyuddal együtt vagy.
Zúzmara! Üdv itt is!!! :D

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Hatalmas GRATULA akik azóta megszültek és kitartást akik még egyben vannak! :D

Bocsi,hogy eddig nem jöttem és sajnos mostanában erre nem is lesz nagyon modom.
Képzeljétek belázasodtam.Elöször azt kittük,hogy csak tejláz de pár nap múlva felment 40 fokra.Már félö volt,hogy tájogosoni fog a cicim és mütik.De szerencsére nem lett belöle semmi.Most probálom összekaparni magam.
Kösöbb remélem ismét tudok csatlakozni hozátok.

Pusz mindenkinek.

Kép
Kép
meliz
 
 


Egy gyors képet. :P Kép

Kép
Kép
meliz
 
 


Meliz!
Jobbulást, remélem hamarosan jobban leszel. A kisfiad még mindíg tündéri, lesz itt az én Pannimnak kisszerelme bőven :)

Cicus!
Nyugi. :)
Én mielőtt elküldeném a szüveget kijelölöm és másolom, mert gyakran nem küldi el, így csak beillesztem mégegyszer.

Azok akik addig nem jönnének, vagy akikkel elkerülnénk egymást. Pl Anna! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok nektek!!!!!!!

dhbetty
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok bíztatász nagyon sokat segített, és jól esett.
Ha meglesz Levi baba akkor a drága párom ír majd nektek a nevembe, és képet is rak fel.

Nyafi: Ha nekünk is császár lesz, remélem olyan lesz mint a tietek!!! Annyira szépen írtad, le és csak a jó oldalát!!! Köszi!!!:D :D :D

Fcicus, Betty Zsu, Zuzmara lehet hogy mire visszajövök neketek is meglesz a kis babókátok!!!! Drukkolok majd értetek nagyon!!!

Ha nem írnék addig is NAGYON BOLDOG KARIT kívánok mindenkinek!!!

Puszilok Mindenkit!!!
Anna

Kép
boganna07
 
 


Melíz! Remélem hamar meggyógyulsz, a babád meg nagyon helyre legény.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok, bocsi a pofátlankodásért, de van egy eladó vadi új overálom, akit érdekel keressen meg priviben. Kép

Heni
KépKép
heni81
 
 


Sziasztok Lányok!

Annyira tehetsésges ember volt aki a fórumot kitalálta :D le a kalappal előtte!
Nagyon sokat tudok tőletek tanulni és olyan jó, hogy tudtok/tudunk egymásnak segiteni, tanácsotadni!

A biztatásokat köszönöm, igyekszem türelmes lenni, de már olyan kiváncsi vagyok a kisfiamra :)

Apropó! Szia Nyafi :D

Lányok! Egy olyan kérdésem volna hozzátok, hogy nektek az utolsó hetekben, napokban nem fáj/fájt a combotok? Ott a combtőnél a hajlatban... nekem sokszor annyira fáj, hogy meg kell támaszkodnom valamiben, mert úgy érzem, hogy nem bir el a lábam! Pedig 60 kg vagyok, szóval egyáltalán nem a súlyommal lehet a gond! Elképzelhető, hogy a pici feje már annyira lent van, hogy nyom valamilyen ideget?

Kitartás mindenkinek ebben a csúnya ködös időben! Remélem a még pocakos sorstársaimmal nemsokára találkozunk a kórházban, persze ha valaki az Uzsokiba megy... :lol:

Zuzmara
zuzmara08
 
 


Sziasztok!

Üdv Zuzmara köztünk.
Nekem is fáj mostanában a combom, ugyanolyan ez mint amikor menstruáltam és oda sugárzott ki.

Lassan teljesen felcserélem a nappalt az éjszakáimmal. " körül bírok csak elaludni, aztán de 11ig alszom.
Majd semmihez nincs kedvem. Igaz lenne mit csinálnom ha nagyon akarom, de úúgy utálok már itthon egyedük ücsörögni.
Ha elindulok sétálni meg betonná válik a hasam és az nem igazán élvezetes úgy.
Holnap megyünk dokihoz. Kiváncsi vagyok mi lesz ha szombatig nem szülünk, mert elvileg utána 2naponta kell dokihoz járnom, de az beleesik a karácsonyba. A nőgyógyásznak pedig magánrendelője van..

Tegnap már becsomagoltam mindnen ajándékot, ma du elmegyünk megvenni a fát is.
Még ha holnap születne lenne esély, hogy hazaengednek karácsonyig.
De nem igaán látom előjelét. Pedig azok mindenkinél voltak, nem?
Anna is lehet babázik már.

dhbetty
 
 


Sziasztok Lányok!

Na végre itt vagyok, és képes vagyok írni... a múltkor ám én is éppen Ctrl C-ztem, amikor csupán egy c betű jelenítődött meg. :P Na ekkor ment el az agyvizem, szóval Bettikém én is mentek! :wink: :lol:
Annyi mindent írtam múltkor, és most annyira aktualitását múlta lett, hogy egyedül Linushoz szólnék pár szót (ő azóta még nem írt :wink: )

Linus
Szóval feltetted a képedet, és azt mondtad, hogy mekkora a hasad és hogy szét van szakadva.... hát a lányok bizonyíthatják, hogy kb. egy hete, amikor én is feltettem, na akkor láttak aztán nagy szakadást! :lol: Én nem látok egy stirát sem rajtad, de a tetkó nekem is bejön! :wink: És megmondom őszintén, nem is tartom túl nagynak a pocakodat, viszont nagyon szép a formája! Szerintem csak két-három oldalt kell max visszamenni a fényképemig, érdemes megnézni, ha szörnyűlködni akarsz - bár én már csak röhögök magamon. :lol:

Peti szerint olyan vagyok, mint egy rajzfilmfigura. Óriási pocakkal mászkálok - főleg tusolás után, ami mellett szinte eltörpül az egyébként már szinte lilává fejlődött és óriásira duzzadt combom és vádlim. :lol: Igen, Peti tegnap vette észre, hogy milyen lilás a lábam (persze pont lila nincs a színek között. :evil:
Ebből fakad, hogy a combom nekem is szokott fájni. Én nagyon nagyon szerettem mindig is törökülésben ülni, ez a terhesség alatt is így volt. Mostanában már nem megy annyira. :cry: :roll:

Betti
Kitartást kívánok, de tényleg! Én tudok egy remek módszert arra, hogy ne maradj fent éjjel! Az elmúlt négy napban fejlesztettem ki, ezért is írtam alig! A lényeg, hogy reggel mindig korán fel kelljen kellned, mondjuk a párodat ébreszteni... (van akkora szerencsém, hogy az enyém mostanában képtelen magától felkelni. :? ) így volt szerencsém ma hajnali 3/4 5-kor felkelni. :lol: Ezután annyi a dolgod, hogy ne aludj vissza!!! Kemény fél órát engedélyeztem magamnak a Ctg vizsgálat előtt, de már megbántam, mert érzem, hogy már nem is vagyok annyira fáradt!
Este pedig mi sem fekszünk le 11-nél vagy éjfélnél előbb, hát ez van.
Szóval szerintem ne aggódj! De tényleg! A babád is biztos ki fog bújni, bár esélyesnek tartalak a hétvégére! Nem hinném, hogy Te több héttel túlhúznád.

Ellenben velünk! :D Voltunk Ctg-n, épp az előbb. Tökéletes görbét hoztunk össze, a szülésznő szerint a kiskópé tök jól érzi magát odabenn! Abban biztos, hogy az ünnepeket még itthon töltöm! Ajánlom is! :wink:
Egyébként lehet ám, hogy ezek a gyerekek tényleg hallgatnak az anyai szóra. Még a terhességem közepén már mindenki azt hajtogatta, hogy karácsonyi baba lesz, én meg kitartóan azt mondogattam, hogy neeeeeeeeeem, mert SZILVESZTERI baba lesz! És láss csodát... óriási az esélyünk rá!!! :) Nagyon örülnék neki, ha tényleg szilveszterkor születne. Így legalább valóban lenne minden évben oka ünnepelni szilveszterkor, és nem "csak" az évfordulót, hanem valójában is azt, hogy eltelt egy év, hiszen az ő életében is eltelt egy év.
Ajjajj, nem tudtam rendesen leírni a gondolataimat, de talán érthető. :? :lol:
Szóval tartom magam ahhoz, hogy pályázunk az év első budapesti babája címre! :lol:
Dokinál is jártunk tegnap. Szépen felpuhult méhszáj, ami tökéletesen zárt és még "hátul" helyezkedik el. Igaz most először láttam a dokin, hogy ő nem bízik annyira abban a 29-ében, de a szilveszter amúgy neki is oké! :lol: Még jó, hogy vettünk Gyerekpezsgőt, majd viszem magammal a szülésre, hogy koccinthassunk odabent! :lol: :lol: Mekkora poén lenne! Kijön a baba, addigra odakészítjük a poharak, aztán nagy koccintás! :lol:

Egyébként ma azt mondta a szülésznő, hogy ő nem hiszi, hogy súlyra nehéz lesz ez a baba, inkább csak nagyon hosszúnak tippeli. Óriásinak tűnik neki a hasam, és már ez a harmadik alkalom, hogy látott, és különösebben nem látja, hogy nagyon lejjebb ment volna. Igaz én érzem, hogy már mindenféle csontomat szétzúzza odalent, de az is igaz, hogy sokszor még mindig a cicim alá is felmászik... férfi :lol:


Zuzmara (hívhatlak Zuzinak? :D )

Üdv köztünk!
A málnalevél teával nem értek egyet! Nekem ízlik! Teszel bele bármit? Elvben semmit nem szabadna, és csak úgy, natúr kéne inni, de a szülésznőm szerint egy kis méz nem árt... így egy kancsónyiba én pl egy vagy két evőkanál mézet teszek, és nagyon finom lesz tőle! Kipróbálhatod! Mellesleg szerintem nekem használ... viccesnek tartom, mert a nők kb. 5%-nak ha jó, de a dokim azt mondta, hogy szépen "ernyednek"/tágulnak a szöveteim, amit a vizsgálatkor érzett ugye. Emiatt már nem is fájt a vizsgálat, múltkor még igen. És hát a masszázst még nem kezdtem el, a homeopátiás gyogyók nem erre hatnak, szóval van valami ebben a teában! Nem hiába nem szabad 1 liternél többet inni belőle. :? :wink:

Minden már megszült kismamának! :lol:
Szeretlek Titeket! :lol: :lol:
Csak egy kicsit megint dúl a jókedvem (3 napja megint mindenen röhögök, mint egy bakkecske).
Szeretném megköszönni nektek a támogatást, így is, hogy Ti már túl vagytok a nagy eseményen! Mindenki javaslata szerintem egy kincs, és rá kellett jönnöm, hogy igazatok is van! :lol: Mondjuk így, hogy a sulival már nem foglalkozom, sokkal jobb, de tényleg érzem, hogy pihenni kell, és kívánom is a pihenést.
Nagyon szép gyerkőceitek vannak, ez mindenkire egytől-egyig elmondható! És számomra az is fantasztikus, hogy emlékszem mikor még csak a terheléses cukorvizsgálatról beszélgettünk itt.... aztán hogy eltelt ez az időszak! Most meg már anyukák vagytok!
Szóval kitartást kívánok mindenkinek! És ugyan nagyon sokan mondjátok, hogy mennyire fáradtak vagytok, és mennyire nem tudtok aludni, gondoljatok arra, hogy a férjeteken kívül (hiszen a férfiak amúgy sem tudják sajnos mindig kimutatni az érzéseiket :? ), egy apró ember 100%-osan szeret és odavan értetek!
Ezt azért írom, mert annyiszor írjátok, hogy csak sír, és ha a kezetekben van nem stb. Ez igaz, de nyílván azért nem sír a kezetekben, mert ott érzi magát biztonságban, szeretetben! Ő így tudja ezt kimutatni felétek! Nagyjából fél éves - egy éves korig nem lehet kényeztetésről beszélni úgy vélem, ha "megteszed" azt, amit ő kér Tőled! Amíg ilyen csöpp, ez nem más, mint a közelséged! Erről sokat írtak egy könyvben, és én teljesen egyet tudok érezni ezzel. Magamból indulok ki! Az én férjem nagyon szeret, de sajnos nem az a puszilgatós ölelgetős agyondícsérős típus (illetve de, ímád dícsérni, ilyenkor mindig tehénke, vagy elefánt vagyok :lol: ). Emiatt pedig én néha ok nélkül elpityergem magam... (most is :oops: :cry: ) átölel, ha odamegyek hozzá - bár most ez annyira már nem megy :lol: , de magától nem jön babusgatni. Emiatt - és ez nem ok felnőtt korban - érzem úgy sokszor, hogy magányos vagyok, vagy hogy hiányzik a szeretet! A babák ugyanezt érzik, csak nekik ebből rengeteg kell!!!!
Szeressétek őket, és ők is szeretni fognak Titeket!!!
Én nagyon csúnya voltam kicsi koromban a szüleimmel, és sokszor mondtam nekik azt, hogy nem szeretem őket. :cry: De csak mert szigorúan neveltek, sokkal szigorúbban, mint másokat és nem engedték, hogy rossz útra téjrek. A mai napig bánom, és lelkiismeretfurdalásom van emiatt most, hogy már felfogom ez mit is jelent! Semmivel nem tudom nekik visszaadni a gyerekkoromat, most próbálom behozni a dolgokat. :cry:
Bocsánat, hogy ennyire elmentem a témától, és elérzékenyültem, ez most kijött. És egyre gyakrabban érzem azt is, hogy mennyire odabújnék az anyukámhoz (aki röpke 20 centivel egyébként kisebb nálam :lol: ), és mennyire szeretném ha tudná és érezné is, hogy mennyire nagyon szeretem!!! Az apukámat is! És a nővéremet is! (A sógorom és az unokahúgom tudja :lol: ) De nálunk ez a nagy ölelkezés sosem volt "divat". Talán majd ennél a kissrácnál sikerül elérnem, hogy kimutassa az érzéseit a szülei - azaz felénk - iránt.

Ennyit akartam mondani. De ezt el kellett mondjam nektek, hogy fontos dolog! Fárasztó, és kimerítő, de ezzel a gyerekkel, ugyanezt mégegyszer nem lehet majd "megcsinálni"!!! A következő baba más lesz, mint ő.

Szép napot mindenkinek!

U.i.: Finomat akarok enni!!!! :twisted:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Ja, természetesen Anna ma már rengeteget gondoltam Rátok, lassan már biztosra veszem, hogy hárman lesztek!!!
Remélem minden rendben van!

Zsuzsival mi újság?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicus! Én is szeretlek és éljenek az ÁB-bébik!!! :D
Lányok a combfájás meg az ott lenn az jóóóó! Azért mert állítólag azzal illeszkedik be, és így kevesebb lesz majd a fájás, mert rövidebb utat tesz meg a tücsök a finisben!
Hajrá Anna!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!!!Cicus nagyon szívhez szólót írtál....teljesen elérzékenyültem....annyira igazad van :!:
Tartozom egy köszönettel érte....jó hogy rávilágítottál a lényegre :)

Puszi és mi is nagyon szeretünk :D

Niki és Réka baba :)
Vendég
 


Sziasztok!
Melíz!Mielőbbi gyógyulást kívánok!!Nagyon édes tekintete van Dávidnak!

Cicus!Jaj, valamit nagyon elírtam a hasammal kapcsolatban.Én nem arra értettem, hogy szakadt-éppen ellenkezőleg:hálistennek egy csíkom sincs!-, hanem, hogy én magam vagyok szakadt, "lepusztult", elhanyagolt.Ez azóta csak romlott, mert megfáztam (egy órát vártam a doktornőmre a szülészeten, a hideg folyosón, így most orrdugulás, köhögés, egyszerűen nem kapok levegőt...)Én jan.1-re vagyok kiírva...akkor most "versenyzünk"? :D

Zuzmara!Én úgy tudom, hogy a combtőnél valami nagy ér van, biztos azt nyomja, de ez ilyenkor természetes.Kismamajógán volt egy lány, akinek már 6 hónaposan nyomta, és harisnyát kellett hordania.Szerintem, hogy így a végén jött ki neked, az szerencse. :)

Köszönöm a "bókokat" :) a pocimra, csakhát tudjátok, néha az ember másként érzi...De nem akarok panaszkodni, gyönyörű várandósságom volt, ennyi most már belefér!!! :D :D

Kép

Kép
linus
 
 


SZIASZTOK!

Boganna07 férje vagyok. Megszületett Levike 200/12/19 napon 18.10-kor. Hét óra vajúdás után császármellett döntöttek az orvosok. Az anyuka és a gyerek jól vannak, mindekit puszilnak itt a társalgón. Nem is tudjátok szerintem, hogy mekkora erőt adtok egymásnak azzal, hogy megosztjátok a tapasztalaitokat.

Csatolok két képet Sebestyén Levikéről:

http://picasaweb.google.com/1ez2egy73al ... 8119335554

http://picasaweb.google.com/1ez2egy73al ... 5772678754

Kitartás nektek is!
boganna07
 
 


Nagyon nagy gratula nnának és Isten éltesse a kis Levit!!! Édes!! :lol: :lol:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk az örömhírt és gratulálok Neked is. Annának mielőbbi felépülést kívánok!

dhbetty
 
 


Annának

dhbetty
 
 


Anna gratulálunk! Sok egészséget és sok tejcsikét! A picid az első képen ebben a sapiban olyan mint egy minirapper!!! :D

Kép
nyafi
 
 


Anna!

Óriási Gratulációm! ISzonyúan jófej pasis pasid lett! :wink: :lol:
Ám végignéztem az összes képet, és amit valójában apóka nem írt le nekünk az annyi, hogy a kiskrapek 3850 grammal :!: született!!! Az nem kis teljesítmény!

Örülünk, ha a bíztatással segíthettünk! :)

Kép


Kép
fcicus
 
 


Fázom, és ha kinézek az ablakon nagyon mocsok időt látok... így nincs kedvem menni sehova (gondoltam befizetek két csekket és körülnézek ajándékok után kutatva, meg veszek üres cd-ket.). Csak kinézek, és belém fagy a szusz!

Éjjel olyan furcsa dolog történt! Megint nem volt elég erőm rendesen átfordulni az egyik oldalról a másikra, és háton ragadtam. :lol: Ez önmagában semmit nem jelent. Viszont nem tudom, hogy mennyi idő után, de a bal karom teljesen elzsibbadt! Félálomban arra eszméltem, hogy nem érzem a fél karom. Megfordultam oldalra, és 3 perc után el is múlt, újra volt karom! :lol: Najó, ez nem vicces, de bosszant, hogy egyáltalán nem alhatok már háton. Úgyhogy tényleg van valami ebben a baba minden ért elnyom dologban. :? :(

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Először is ÓRIÁSI GRATULA Annának a kis Levikéhez...nagyon édi pofa :D

Óóóó és Zsuzsinak is még neki sem gratuláltam :oops:

Meliz nagyon édes Dávid baba :) Remélem már jobban érzed magad!


Anyucik az én Rékám olyan szinten beindult az evésben hogy nem győzzük etetni...éjszaka megevett 2 ciciből olyan 60 gr.....utánna csináltunk neki 30 ml tápszert...az bepancsolta...és még követelőzött....úgyhogy......mégegyszer csináltunk neki 30 ml....és azt is simán benyakalta.....nagyon örülünk neki :D Ügyi baby-ke :D
Szépen alakulgat a súlya is...de majd nettó súlymérés vasárnap lesz kíváncsi leszek :wink:
Egyetlen egy dolog ami egy ici-picit zavar hogy borzasztó sokáig eszik....nálunk az etetés kb. 1,5 órát vesz igénybe.
Kinél hogy van ez??? :?:
Jaaaa és mostanában az a szokása ha ilyen jól bepakol ez kb. naponta 2-szer fordul elő......utánna nem alszik hanem ébren van.... az első 2 óra el is megy mert el van de utánna nyügi lesz és a fáradságtól sírdogál....így telnek most napjaink :D

Szép napot mindenkinek!

Niki és Réka baba
Vendég
 


Anna!Gyönyörű babátok van, gratulálok!!! :D Szerintem is igazi pasi!De én nem tudtam megfogalmazni olyan konkrétan, mint Nyafi, így az ő véleményéhez csatlakozom: minirapper :D

Cicus:az én kezeim FOLYAMATOSAN zsibbadnak (nemcsak éjszaka, ha elalszom...)De már megtanultam zsibbadt ujjakkal varrni stb.Csak épp minden kipotyog a kezemből.A férjem már meg se kérdezi aggódva -mint eleinte-, ha csörömpölést hall: "Jól vagy cica?"

"Maradék" :) Kismamik!Én teljesen bepánikoltam: úgy érzem, a hétvégén történik valamio...pedig eddig biztos voltam a januárban :cry: Egész este fájt a derekam (mensisen), és nagyvécézni jártam (már bocs!)

Na, megyek a munkahelyemre karácsonyozni :P

Egy technikai kérdés mindenkihez:aki az utolsó hónapokban táppénzen volt, szülés előtt egy hónappal kezdte el a tgyást, vagy csak utána(állítólag, ha táppénzen vagyok, muszáj szülés előtt lecserélni a táppénzt tgyásra).Megőrülök, egyfolytában igazolásokért kell rohangálnom, és mindenki mást mond: a háziorvosom és a nőgyogyi.A sze...t OEP meg isten őrízz, hogy felvegye a telefont! :evil: Szóval, ha ebben van valakinek tapasztalata, légyszi írjon!

Lina

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok!

Anna!
Nagyon szép Levi baba!Gratulálok nektek!

Na ma megint nst!Jo lenne jelezne vmit!

Linus!
Nekem régóta fáj a derekam körbe mint amikor meg akar jönni,eddig semmi! :( Bár 2 napja viszont már nem ugy fáj hanem sokkal erősebben,néha már azt érzem mindjárt leszakad!

Kép
aniko...
 
 


Linus!

Táppénz... én még mindig ezen vagyok! Egyáltalán nem kötelező lecserélni, de! amint megszületik a baba, telefonálni kell a körzeti dokinak (nálunk az aszisztensének), és a munkahelyednek, mert attól a naptól fogva, hogy megszületett a baba, onnantól kezdve muszáj a tgyás! Jól utánanéztem, mert nálam nagyon nem mindegy a kiszámítása, úgyhogy ez tuti. :lol: Illetve kérdezd meg a munkahelyedet, hogy tb kifizető hely-e?! Ezesetben mindent ők intéznek majd...
Kakilás.. :oops: :lol: A helyzet az, hogy nekem kb. másfél hete volt ilyen, és mivel a szülés egyik megindulási jeleként is szokták értelmezni, rá voltam gerjedve a múlt hétre és a most hét elejére. Aztán a szülésznőnek újságoltam (egyébként pont ezek voltak a jelek), amire csak annyit mondott, hogy apró jelek. Valójában semmit nem jelentenek, mert mind elmúlt :lol: Szóval egy pár napig én is ezt játszottam, most meg már semmi.

Amit viszont nagyon bánok, hogy a pocak egyre jobban szét fog szakadni. Folyton viszked, egyre jobban érzem, hogy feszül, és megy felfelé ez az érzés... lent már mindegy, szétszakadtam... :? Na sebaj, legalább nyáron mindenkiben tudatosul majd ha látnak, hogy már szültem :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!
Linus! a 36. héttől jár a szülési szabadság. Én táppénzen voltam és 26-tól tettek szülési szabira, ami 4 hét én meg mentem és szültem 30-n gyorsan egy gyereket. És a körzetinek higyj, mert ő írja ezeket nap mint nap.
Ancsa!Nem lehet, hogy azért pityereg Réka, mert túl sokat eszik és fáj a hasa?
Cicus! Mi van a kakiddal?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!
Legközelebb vasárnap kell mennem dokihoz.
Minden változatlan, úgyhogy 25én is berendeltek, mivel akkor már 2naponta kell járnom. :shock:
Szóval a görcsölés, derékfájás és karzsibbadás nekem is megvan már rég, de úgy látszik ezek tényleg csak jóslók, mert amilyen rosszul éreztem magam tegnap éjjel is, olyan egyenes volt a ctg-n a fájás vonalam..
Pedig ha megszületett volna még karácsonyig hazaérünk.. :oops:
De nem érdekli mit akarok. Szerintem még jól érzi magát ott bent.
A végén itt lesz minden nagyszülő amikor megszületik..
Azért azt nem gondoltam volna, hogy eddig húzom..ennyi ijesztgetés után.

Még én is táppénzen vagyok, majd szülés után jön a tgyás...

dhbetty
 
 


Nekem is azt mondta anyukám, hogy most már jó lenne, ha nem szülnék, majd csak az ünnepek után :lol:

nyafi
Csak írta Linus, hogy sokat megy... én is sokat mentem, naponta legalább háromszor akkor is, ha nagyjából semmit nem ettem egész nap. De normális állagú volt. ... :lol: Micsoda bűzös téma ez :lol: De már minden oké, megyek most is, csak már legalább nem háromszor... viszont jöttek helyette megint a pukik... :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Anna!Gratulálunk Levi babához sok-sok boldogságot kívánunk Nektek!

Niki!Igaz mi tápozunk,de nálunk ugy müködik,hogy kb fél óra amíg legyűri a 100 ml-t aztán a mellkasomra fektetem,kb 5 perc és Flóra baba már alszik is. :D :D :D
Ez van éjjel.
Nappal van amikor evés után 1-2 órát is fennt van,fekszik az ágyikónkba és nézelődik azzal a hatalmas bogár szemeivel.Néha sírdogál,de rájöttem,hogy ez olyan sírás:anyaaaaa vegyél már feeel...
Vendég
 


sziasztok, gratulálok a kismamiknak, erőt a 2in1osoknak.

én csak olvasó voltam nálatok, mert a januári topikban írogatok inkább.mi jan 4-re voltunk kiírva végül dec 6án születtünk csaszival.
korababa volt, inkubátorban is volt 3 napig, be is sárgult, de nem szolizott.hálistennek.
az volt a gond, hogy a 32.héttől meg akart születni, visszatartották, majd a 34. héten kiderült, nem fejlődütt tovább a gyerek.36.hétig hűztuk a dolgokat, de semmit sem fejlődött már sajnos, ki kellett venni.

2480 gramm volt, 49 cm.

szóval jönnék többször hozzátok...
Vendég
 


Szia Lafead!
Üdv köztünk.
Lényeg, hogy mostmár minden rendben van és amint látom igazán derék kissrácod van. :lol: :lol:
Gratulálok hozzá.
Jó baba?
Nekem is vissza kellett tartani Pankát és most ott tartunk, hogy talán még túl is hordom.
A sebed begyógyult már?

2in1 kismamák hogy vagytok?
Semmi jel? :lol:

Én derékfájok és görcsölök, de mondanom sem kell, hogy már lassan 1 hete.. :roll:

dhbetty
 
 


Nekem is azt mondták, túl fogom hordani, de amint elhagytam a visszatartó gyógyszerekt, egyrészt elindult magától is a szülés, de nem engedték természetes óton, hogy rossz volt a szívverése és hogy nem fejlődütt az elöregedett méhlepényem nem táplálta.

A sebem még fáj kicsit, azzal hintőporozom, amit a babának a köldökére kell rászórni. Van egy-két heg, ami jobban fáj, de már jobb mint a műtét után közvetlenül. 3 napig nem volt jó, de aztán megszoktam az ágyból kelést...5 hetet töltöttem kórházban.... :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!

Annának és a Kispapának NAGY - NAGY GRATULA LEVIHEZ!!
Sok tejcsit és sok boldogságot!


A mi Levink most rengeteget alszik... már ébrednie kellene, mert a tej elindult :wink:

Nálunk is kb 1 óra az evés... aztán még fent van egy ideig...
Este éjfélig nem akar aludni... de azután bő 3 órákat alszik..

Kingii
Jó a Fingi - Lingi név :lol:
Néha Manó is kiérdemli :P

Szépek a Bébik... (Meliz és Anna)
Jöhetnek még képek!!

Lafead
Üdv itt! Gratula Hunorhoz!
a képen nem látszik, hogy picike volt...

Cicus
Szépeket írtál... megható volt... :wink:

Megmértem ismét magam és...
Már annyi kiló vagyok, mint szülés előtt :shock: :lol:

Evés..
Manó eddig 60-80-akat evett, pár napja már 100-110-et :shock:
Egyre nagyobb az étvágya.
Ruhában már 4 kiló fölött van kaja után :lol:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Szóval itt a Kia! :D
Lafead!Üdv köztünk! :wink:

Kép
nyafi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?